Natasja Gibbs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Natasja Gibbs
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 1979
Geboorteplaats Hilversum
Land Vlag van Nederland Nederland
Bekend van NPO Radio 1, Op1
Portaal  Portaalicoon   Media

Natasja Gibbs (Hilversum, 16 november 1979) is een Nederlands televisie- en radiopresentator.

Jeugd en opleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Gibbs groeide op in Hilversum in een gezin met een jongere zus en broer. Haar vader kwam van Sint-Maarten en ontmoette haar moeder op Curaçao waarna beiden naar Nederland verhuisden en een gezin stichtten daar. Haar ouders waren in Nederland enige tijd lid van de Jehova's getuigen. Na de scheiding van haar ouders, omdat haar vader moeder en kinderen mishandelde, woonde ze met haar moeder en broer en zus enige tijd in een Blijf-van-mijn-lijfhuis omdat hun vader de scheiding niet kon accepteren. Ze heeft geen contact meer met haar vader.[1] Na haar middelbare schoolopleiding aan het A. Roland Holstcollege in Hilversum studeerde ze journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en daarna psychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

In 2011 begon ze haar journalistieke carrière als correspondent voor de Wereldomroep voor het Caribisch gebied met als standplaats Curaçao, het land waar haar moeder vandaan kwam. Een een jaar later ging ze ook werken voor NPO Radio 1 en Dolfijn FM.[2] Ze werkte voor de NTR als coördinator voor het journalistennetwerk Caribisch Netwerk nadat de Wereldomroep de werkzaamheden aldaar moest stoppen wegens bezuinigingen. In 2014 presenteerde ze Jouw Stad Amsterdam en Critix bij radiozender FunX. In 2015 werd ze genomineerd voor de Zilveren Radioster. In 2016 deed ze voor NPO Radio 1 de presentatie en redactie voor het programma Kwesties en viel ze in als DJ bij Qmusic. In 2018 presenteerde ze Focus en Lezen in het Donker. Ook deed ze in datzelfde jaar de podcast Koninkrijkskwesties. In 2020 was ze co-presentator van het radioprogramma Hilversum Uit. Vanaf september 2020 volgde ze Renze Klamer op als presentatrice van De Nieuws BV op maandag tot en met donderdag. Ze was in 2020 een van de initiatiefnemers van het manifest voor de oprichting Media Meldpunt Racisme & Discriminatie. Dit volgde op de Black Lives Matter-demonstraties in navolging van het overlijden van George Floyd.

In juli en augustus 2021 presenteerde Gibbs Op1 namens BNNVARA met Erik Dijkstra. Sinds oktober 2021 is ze vaste invaller voor Nadia Moussaid bij Op1 op de maandag naast Hugo Logtenberg. Op 30 december 2021 presenteerde ze samen met Emma Wortelboer de tv-quiz De Nationale 2021 Test.[3]

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Gibbs woont samen met een collegajournalist.