Overleg gebruiker:RonnieV

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Blue a v.svg Laatste bericht van Sietske


Zie Archief voor niet langer relevante onderwerpen, Archief biografielijsten voor eerdere discussies over de biografielijsten en Archief Top 2000 voor eerdere discussies over de Top 2000.

Jubileumster[bewerken]

Dank je wel! Op naar de volgende vijf jaar ;) Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 21 jan 2013 10:31 (CET)

Zondag 31 maart[bewerken]

En waag het niet om bijvoorbeeld op zaterdag 30 maart terug te keren he... Geen dag eerder, ik hou je in de gaten! Glimlach Goudsbloem (overleg) 25 jan 2013 09:14 (CET)

  • Dank je.... Af en toe is dit ook een geweldige afleiding... Kan ik ook wel weer gebruiken... Vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 25 jan 2013 09:39 (CET)

Bedankt/Doorgeefster[bewerken]

9point-barnstar.png Doorgeefster
Bedankt voor jouw hulp aan nieuwe gebruikers en zorgvuldige (overleg)bijdragen. Bas (o) 3 jul 2016 13:33 (CEST)

Hallo RonnieV,

Ik ben de afgelopen dagen een aantal keer een overlegbijdrage van je tegengekomen. Wat me opvalt is dat je telkens erg vriendelijk, rustig en uitgebreid anderen te woord staat. Met name bij nieuwe gebruikers denk ik dat dat erg waardevol is. Daarom wil ik je graag bedanken dat je telkens de tijd neemt om rustig en vriendelijk anderen te woord te staan, of te helpen als ze enige moeite hebben. Hopelijk dat je op deze manier nog veel gebruikers mag helpen.

Mvg, Bas (o) 3 jul 2016 13:07 (CEST)

Ik zag dat de doorgeefster ook alweer een jaar stil staat en jij deze nog niet had ontvangen. Is het goed als ik je die dus bij het bedankje erbij geef? Bas (o) 3 jul 2016 13:33 (CEST)
Beste Bas, bedankt voor deze mooie ster en je vriendelijke woorden, ik hoop nog lang op deze wijze door te kunnen gaan. Ik zal zorgen dat de ster geen jaar blijft liggen. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 6 jul 2016 00:22 (CEST)
3 juli 2017 laat niet zo lang meer op zich wachten :P. Femkemilene (overleg) 21 mei 2017 20:52 (CEST)
Nee... En uiteindelijk heb ik de mezelf opgelegde deadline niet gehaald. Ik heb in de afgelopen maanden diverse mensen overwogen, maar velen mochten eerder deze ster al ontvangen. Nu toch iemand gevonden die hem wel verdiend heeft. Hopelijk geeft de nieuwe ontvanger, Ecritures, de ster wel sneller door. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 22 jul 2017 23:56 (CEST)
Erm, dat zie ik nu pas. Dat plan van sneller doorgeven liep niet zo soepel. Ik dacht dat ik die ster ook gewoon een jaar mocht houden, net als RonnieV. Gezicht met bril, Ecritures (overleg) 27 apr 2018 15:25 (CEST)

Deze overlegpagina wordt gearchiveerd[bewerken]

Zie Overleg_gebruiker:RonnieV/Archief/ voor de archieven die gemaakt worden door de bot van Gebruiker:Erwin, waarvoor dank. RonnieV (overleg) 11 okt 2017 22:48 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:33 (CEST)

Misverstand bnp / bbp[bewerken]

Beste RonnieV,

Er lijkt sprake te zijn van een misverstand. Ik kwam oorspronkelijk op de pagina 'Lijst van landen naar bnp' terecht via een doorverwijzing met de titel 'Lijst van landen naar bbp', vandaar de verwarring. Ik merkte dat de gegevens verouderd waren (uit 2015) en wilde deze updaten naar de meest recente gegevens uit 2017, die beschikbaar zijn in de dataset van het IMF. Dit had ik inderdaad ook al eerder gedaan in 2014 en 2015, op basis van dezelfde bron. Nu je me hebt gewezen op het wezenlijke verschil tussen bnp en bbp, stuitte ik erop dat bnp eigenlijk een verouderde parameter is voor het meten van een nationale economie. Het word bijna nergens meer gebruikt sinds 1991, toen ook de VS het als een van de laatste landen afschafte ten voordele van bbp. Ik heb ernaar gezocht, maar het is zeer waarschijnlijk dat de data voor een lijst met landen naar bnp helemaal niet bestaat. Dat maakt dit artikel in mijn opzicht dan ook overbodig, en kan beter veranderd worden in 'Lijst van landen naar bbp', zoals deze pagina ook in bijna alle andere talen beschikbaar is, maar tot mijn stomme verbazing niet in het Nederlands. Ik zou deze taak best op mij willen nemen. Blijft de vraag of het voortbestaan van een artikel op basis van verkeerde of niet-bestaande data gerechtvaardigd is?

Met vriendelijke groeten, MPJ_Ummels

Beste MPJ Ummels,
Bedankt voor je toelichting naar aanleiding van mijn vraag op je overlegpagina. Ik heb even gezocht naar een 'Lijst van landen naar bbp', maar die hadden we niet. Inmiddels heb ik die aangemaakt, in zodanige vorm dat de ontwikkeling in de loop der tijd ook zichtbaar is. Als jij die lijst in de toekomst wil bijhouden/uitbreiden, ben je natuurlijk van harte welkom.
Wat betreft de 'Lijst van landen naar bnp' denk ik dat we inderdaad moeten constateren dat die niet te onderhouden is, als de landen die gegevens helemaal niet meer bijhouden en publiceren. Of we zouden de verschillen tussen bnp en bbp uit een vergelijkbare bron moeten verkrijgen, zodat de omrekening gemaakt kan worden. Maar dan begeven we ons meer en meer op glad ijs. Ik ga daar binnenkort nog even naar kijken, maar voel je vrij om die lijst van een {{weg}}-nominatie te voorzien. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 16 apr 2018 01:36 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

Nominatie Peter Varg[bewerken]

Hallo RonnieV. Ik weet dat ping door mij niet werkt, dus even zo: je had Peter Varg genomineerd als wiu, maar het niet gemeld op de beoordelingslijst. Heb ik net voor je gedaan. Zie: Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180518. met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 18 mei 2018 11:42 (CEST)

Bedankt![bewerken]

Ronnie, bedankt voor de toelichting bij mijn pagina over "Peter Varg".

Ik paste de tekst zo goed mogelijk aan. Lijkt het u nu in orde of kan ik concreet nog iets doen om de pagina op het vereiste niveau te tillen ?

vr gr Eddy– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Eddy Adriaens (overleg · bijdragen) 18 mei 2018 14:23‎

Hallo Eddy,
Het komt (langzaam) dichter bij het beoogde.
Zijn poëtische manier van schrijven... is nog een voorbeeld van een valkuil. Wie vindt dit 'poëtisch'? Zijn er onafhankelijke en voldoende belangrijke bronnen die dat zo gesteld hebben (dus niet Peter, zijn uitgever, of jij of ik, maar bijvoorbeeld een gerespecteerde recensent? Zo ja, dan zien we graag een verwijzing naar een bijdrage waar dat staat. Zo niet, dan is er geen plaats voor dit stukje in het artikel. Ik wil er in ieder geval nog een wiki-kam overheen halen, zorgen dat de opmaak net wat meer in lijn met andere artikelen is. Hopelijk kom ik daar vanavond aan toe. Dan zal ik de tekst nog eens kritisch doornemen. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 18 mei 2018 14:55 (CEST)
Beste Eddy Adriaens, Ik heb zojuist deze wijzigingen in het artikel aangebracht. Wat mij betreft gaat het zo steeds meer naar een artikel dat past binnen een encyclopedie. Zou jij eens willen kijken of jij nog mogelijkheden tot verbetering ziet? Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 20 mei 2018 22:33 (CEST)

Ronnie, bedankt voor de verbeteringen aan het artikel en voor de verdediging ervan. Ik begrijp dat het artikel zonder jouw verdediging gewoon geen kans maakt, maar begrijp niet heel goed waarom. Gedeeltelijk wel: de noodzakelijke neutraliteit ontbrak. Maar voor het overige lees ik argumenten in de aard van "omdat een familielid het plaatste". Dat kan toch geen criterium op zich zijn ? Bedoelt men dan "omdat het te triviaal is ?" ... Soit, we zien wel. Alleszins mijn - en mijn broers - hartelijke dank voor uw inspanningen !

Bridgespelers...[bewerken]

en wel van de vrouwelijke variëteit. Je had me al weer enige tijd geleden gevraagd daar een flitsende SPARQL-query voor te schrijven. Door verschillende redenen is dat de laatste maanden blijven liggen. Maar dan toch: zie hier voor het uiteindelijke resultaat. Ik heb een paar details in de query aangebracht, te weten een selectie van bridgespelers die wél in enwiki maar niet in nlwiki beschreven worden & bridgespelers die in de twintigste eeuw geboren zijn. Je kunt de verschillende parameters ook zelf aanpassen op de correcte plek. Ik ga ervan uit dat zoiets een fluitje van een (euro)cent voor je is.

Je hebt vast ook gezien dat ik een Listeria-lijst met dezelfde info in je gebruikersruimte heb gezet (of liever 'aan het zetten ben') Om mij volledig duistere redenen werkt deze query daar op dit moment niet. Vrees niet; er wordt aan gewerkt. In ieder geval hoop ik dat de informatie op tijd is voor de #100wikiwomen challenge 2018-2019 Lach Hartelijke groet, Ecritures (overleg) 2 jun 2018 22:53 (CEST)

WOW. Hoewel ik er niets van afweet, kon ik de bridgespelers veranderen in klarinetspelers, daar interesseer ik mij meer voor. Leuk! Ik ga er gelijk eentje vertalen :-). EllyoverlegLet's bridge the gendergap together 2 jun 2018 23:11 (CEST)
Hey Ellywa, ik maak graag SPARQL-queries hoor :) Dus als ik iets voor je kan maken dan doe ik dat met veel plezier. Ik zal wel proberen om ze in het algemeen iets sneller af te ronden als deze zoekopdracht voor RonnieV. Groet, Ecritures (overleg) 2 jun 2018 23:14 (CEST)
De Listeria-lijst doet het nu ook (was een } teveel). @Ellywa:, als je wilt kan ik ook zo'n lijst van klarinetspelers in jouw gebruikersruimte zetten: is vaak handiger dan die url naar Petscan te bewaren. Je krijgt dan namelijk ook via je volglijst de wijzigingen op die lijst te zien (als er een wijziging is). Roep maar. Fijne avond beiden, Ecritures (overleg) 2 jun 2018 23:20 (CEST)
Ja, dat is een leuk idee ... ik denk dat ik wel af en toe in de query kijk als ik zin heb in iets te vertalen ;-). Heb toch al stapels werk... Maar als ik nog eens wat speciaals nodig heb zal ik je aanbod graag gebruiken! EllyoverlegLet's bridge the gendergap together 2 jun 2018 23:22 (CEST)
Hoi Ecritures, bedankt voor je puzzelwerk. Een mooi lijstje, dat we maar eens gauw moeten zien in te korten. Ik beloof niet dat ik wacht tot de #100wikiwomen challenge 2018-2019 voordat ik hieraan begin, maar er blijft vast nog wel wat open voor die challenge. En dat Listeria-lijstje is inderdaad wel zo makkelijk, dat staat 'gewoon' in Wikipedia. Hartelijke groet, RonnieV (overleg) 4 jun 2018 11:15 (CEST)

Verversen Wikipedia:Weespagina's/A[bewerken]

Hoi Ronnie,

Kun je de pagina Wikipedia:Weespagina's/A een keertje verversen?

Groetjes, Sietske | Reageren? 7 jul 2018 14:55 (CEST)

Hoi Sietske,
Ik kan me herinneren dat ik een vergelijkbare vraag in de Kroeg beantwoord heb. Op dit moment is het niet handig om een van de letter-pagina's te verversen. Er staan nog heel veel artikelen die niet verdeeld zijn over de verschillende pagina's, en daar hoop ik eerst wat meer duidelijkheid over te kunnen geven. De automatisch gegenereerde pagina met Weesjes wordt maar eens in de drie dagen ververst, en gezien het enorme aantal weesjes duurt het nog even voordat we het hele alfabet gezien hebben.
Heb jij de indruk dat er heel veel (meer dan honderd) artikelen ten onrechte op de A-pagina staan? Dan wil ik wel overwegen een deel van de capaciteit daaraan op te offeren.
De komende tijd wil ik me wat meer gaan verdiepen in de mogelijkheden van een botje, zodat ik niet afhankelijk ben van die verversingsinterval, maar rechtstreeks tegen de database met artikelen kan werken. Dan zou ik ook de door Ciell aangegeven verborgen weesjes in beeld kunnen brengen, door te een of enkele pagina's uit te sluiten als valide link. Het regelmatig verversen van de pagina's per beginletter wordt dan een stuk eenvoudiger.
Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 7 jul 2018 16:43 (CEST)
Hoi Ronnie,
Ik heb destijds toch wel minstens een artikel of 100 ontweesd die met een A beginnen, door Lijst van begraafplaatsen met oorlogsgraven van de Commonwealth War Graves Commission in Frankrijk, Lijst van autosnelwegknooppunten in Duitsland, Lijst van dorpen in het district Erode, Avirostrum, Avitta en Axenyllodes aan te maken. Het zijn niet de meest geavanceerde artikelen (vooral die eerste stelt in alle eerlijkheid niet veel voor), maar een begin is er. Daarnaast had ik ook wat linkjes geplaatst her en der, bijvoorbeeld in Annual Reviews. Vandaar dat ik nu wel benieuwd ben hoeveel er van de weesjes nog over is. De pagina zou nu in elk geval een stuk korter moeten zijn. Overigens: Als ik nu op de pagina Speciaal:Weespagina's kijk, staat daar nog maar één weespagina met een A tussen. Dat komt wellicht doordat alle weesjes zich nu op pagina's bevinden. Misschien is het een idee om ook (tijdelijk) een link naar de Wikipedia-pagina's in de header van deze Speciaal-pagina toe te voegen, zodat er geen vertekend beeld ontstaat? Sietske | Reageren? 8 jul 2018 05:54 (CEST)
Hoi Sietske,
Fijn dat je zo hard aan de slag bent gegaan met die weespagina's. Helaas weet ik niet hoe ik de tekst van de speciale pagina's, zoals Speciaal:Weespagina's kan aanpassen, anders zou ik mensen graag vanaf daar doorverwijzen naar de 26 pagina's voor de verschillende letters.
De afgelopen dagen ben ik bezig geweest om alle pagina's met een taxobox-sjabloon apart te zetten, de plaatsen uit Italië en uit Indonesië. Eigenlijk zouden die uit India ook nog een leuke aanvulling zijn. Waar Weespagina's eerder kleine stapjes zette, staan er nu opeens pagina's met de letters C tot en met L (waarbij er volgende keer vast nog een hoop L-pagina's volgen). Met de A of B beginnen nog maar enkele weesjes, en dat zijn dan recent aangemaakte pagina's, precies zoals ik het graag wil zien.
Ik hoop dat we op deze manier met een paar dagen door het alfabet heen zijn, dan ga ik ondertussen werken aan een scriptje om deze pagina's automatisch bij te laten werken, zodat bijvoorbeeld de door jou opgepakte A-weesjes netjes van die pagina verdwijnen. Natuurlijk net als alle weesjes die door anderen aan onderdak geholpen worden.
De software achter Wikipedia heeft functionaliteit om weespagina's te achterhalen, maar stopt zodra hij er 5000 gevonden heeft. Die enorme berg flora-en-fauna-weesjes maakte dat het voor niemand meer leuk was om met de weesjes aan de slag te gaan. Nu wordt het weer leuk, zoals je zelf ervaren hebt. En als de pagina met weesjes dan ook nog snel terugloopt, zou dat helemaal leuk zijn. Ik hoop dat je er nog vele wil oppakken, en met jou anderen. Vriendelijke groetjes, RonnieV (overleg) 13 jul 2018 18:45 (CEST)
Ik zal kijken wat ik kan doen 😇 Sietske | Reageren? 13 jul 2018 23:20 (CEST)