Overleg gebruiker:Basvb

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Gebruiker:Basvb)
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom op mijn overleg, al uw suggesties, vragen, commentaar en dergelijke is welkom. Ik verzoek u hier op een vriendelijke toon aan overleg deel te nemen. Ik heb bewust gekozen om geen verhaal op een gebruikerspagina te zetten, en in plaats daarvan mensen naar de overlegpagina door te wijzen.

Voor mezelf[bewerken]

Ster en nieuw jaarswens[bewerken]

Agaath (overleg) 1 jan 2014 12:10 (CET)

Sterren stralen ![bewerken]

Beste bas, ook ik bedank je hartelijk voor de Ster die jij mij gaf. Ook wens jou een heel voorspoedig en gezond nieuw jaar. Boekenliefhebber (overleg)

Gebruiker:Basvb/nuwegscript.js[bewerken]

Hoi Bas, misschien kun je het volgende stukje toevoegen aan Gebruiker:Basvb/nuwegscript.js:

var api = new mw.Api();
api.post( {
        action: 'purge',
        titles: 'User:Basvb/Nuweg'
} );

Als je dit toevoegt boven alle code, wordt Gebruiker:Basvb/Nuweg elke keer bijgewerkt zodra het tellertje bovenin verschijnt. Zo is ie altijd up-to-date! Groet, JurgenNL (overleg) 8 jan 2014 12:50 (CET)

pas maar aan Jurgen. Mvg, Bas (o) 8 jan 2014 14:37 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd JurgenNL (overleg) 8 jan 2014 14:50 (CET)

ster en licht[bewerken]

Van harte dank voor je ster. Ik ben een beetje weg geweest en heb je ster pas vandaag gezien. Het doet deugd. Ik heb het gevoel dat er een warmere wind waait in de Nederlandse wikipedia. Dat maakt meewerken leuker, na een paar koele jaren. tot spoedigen ziens, --Flamenc (overleg) 9 jan 2014 01:38 (CET)

derivative works[bewerken]

Hallo Bas, op mijn talk pagina kreeg ik een bericht over derivative works. Mijn engels is niet goed genoeg om te begrijpen wat er verwacht wordt. Graag je hulp. commons.wikimedia.org/wiki/User_talk:Agaath Bedankt vastAgaath (overleg) 15 jan 2014 22:05 (CET)

Ik heb geantwoord en een voorbeeldje gemaakt. Mvg, Bas (o) 16 jan 2014 11:28 (CET)

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[bewerken]

Hallo Basvb, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine 18 jan 2014 06:33 (CET)

Wikipedia:Theehuis[bewerken]

Hoi Bas, leuk dat je wilt meedoen met Wikipedia:Theehuis. Mijn doel is in 2014 hier een opzet van te maken. Om het Theehuis uiteindelijk te laten draaien zijn heel wat gastheren en gastvrouwen nodig. Ken je een paar actieve Wikipedianen die geschikte gastheren of gastvrouwen zouden kunnen zijn voor het Theehuis? Nodig ze uit om mee te doen en mee te denken over de opzet. Tot ziens, Ad Huikeshoven (overleg) 22 jan 2014 14:15 (CET)

Notificatie van de Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte Basvb, de Arbitragecommissie heeft besloten uw verzoek in behandeling te nemen. De status is terug te vinden op Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Bezwaar tegen aanstelling van Jcb als Checkuser. Namens de Arbitragecommissie, Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 31 jan 2014 16:00 (CET)

Aanmaak category[bewerken]

Hallo Bas, ik heb de Category:Lage Gouwe 48, Gouda aangemaakt. Nu komt deze bij bijvoorbeeld Category:Lage Gouwe onder Pagina's in category Lage Gouwe te staan en niet gewoon onder de L. En als ik aan een foto de category:Lage Gouwe 48, Gouda toevoeg, blijft deze in rode letters staan. Nu is er al een foto met de titel Lage Gouwe 48 Gouda maar dan zonder een komma achter het cijfer 48. Begrijp jij waar het probleem zit? Kun je deze category verwijderen of veranderen in het volgende: Grachtenpand Lage Gouwe 48, Gouda. Bedankt Agaath (overleg) 31 jan 2014 22:09 (CET)

Je had per ongeluk een pagina in plaats van een category aangemaakt. Ik heb nu: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Lage_Gouwe_48,_Gouda deze categorie aangemaakt, was dat de bedoeling? Of moet die nog een andere naam hebben? Mvg, Bas (o) 1 feb 2014 00:04 (CET)
Bedankt Bas, Ik heb al zoveel keren een cat aangemaakt maar zag dus niet wat ik fout deed. De cat is prima zo. Agaath (overleg) 1 feb 2014 20:51 (CET)
Sorry Bas, ik had mijn hoofd er niet bij. Wil je voor mij het volgende verwijderen: Huize Groeneweg, Gouda. Ik ben weer de category vergeten en bovendien bestaat er al een Category:Huize Groeneweg. Hartelijk dank Agaath (overleg) 2 feb 2014 16:36 (CET)
Ik heb iemand gevraagd het te verwijderen. Mvg, Bas (o) 5 feb 2014 12:29 (CET)

Moddereter[bewerken]

Ik heb je "artikel" naar de Humor en onzin sectie verplaatst. Dat scheelt alweer een nuweg. Kleuske (overleg) 5 feb 2014 12:27 (CET)

Oke, hopelijk wordt het artikel ook daar nog verbeterd, het zou zonde zijn als de soort uitsterft zonder accurate beschrijving. Mvg, Bas (o) 5 feb 2014 12:29 (CET)

Moddereter[bewerken]

Ehm, wat was precies jouw bedoeling met Moddereter? Humor, sarcasme, op een ludieke manier wijzen op het feit dat het aantal mods slinkt of simpelweg testen of artikelen van mods ook (kritisch) bekeken worden? Trijnsteloverleg 5 feb 2014 12:43 (CET)

Ik heb het opgevat als een pleidooi voor een uitstervende diersoort die hier heel wat modder (om niet te zeggen "stront") voor zijn/haar kiezen krijgt. Mod zijn is niet het leukste deel van wikipedia. Kleuske (overleg) 5 feb 2014 12:53 (CET)
Inderdaad een kritische noot, zo realistisch mogelijk weergegeven, dus inderdaad wijzen op het feit dat het aantal mods slinkt. Ik heb er geen twijfels over dat alle artikelen toch minstens één keertje bekeken worden. Mvg, Bas (o) 5 feb 2014 12:59 (CET)
(na bwc) Daar ben ik het maar deels mee eens. Natuurlijk, de sfeer wordt er niet beter op, maar je kunt het zo vervelend maken als je zelf wilt. Je kunt je ook richten op de positieve punten. Je kunt wel heel hard (blijven) roepen hoe erg mods het wel niet hebben, maar daar krijg je ook geen nieuwe aanwas van, niet? Trijnsteloverleg 5 feb 2014 13:06 (CET)
Het was geen uitgebreid betoog in de kroeg, maar meer een luchtige noot. Mvg, Bas (o) 5 feb 2014 13:10 (CET)
Grappig, behoor ik ook tot die soort? Ik houd mij namelijk ook geregeld bezig met het opruimen van rommel en het bestrijden van vage, ondoorzichtige praktijken en krijg als dank daarvoor geregeld modder toegeworpen. The Banner Overleg 14 feb 2014 16:08 (CET)

WP:AD[bewerken]

Het door jou gewenste "Strikvraag" staat nu op dinsdag in plaats van maandag. Ik hoop dat je daar mee kunt leven. Glimlach The Banner Overleg 14 feb 2014 11:09 (CET)

Prima, mooi dat je dat allemaal netjes bijhoudt. Mvg, Bas (o) 14 feb 2014 12:26 (CET)
Het is soms best uitdagend om te doen. Het geeft mij een kans iets nuttig te doen wanneer men weer eens boos is op mij omdat ik mijn bek niet houd. Maar goed, ik heb nooit mijn mond gehouden bij misstanden. Ik heb nooit de optie "zwijgende meerderheid" ingebouwd gekregen, eerder de optie "Liever staande te sterven dan kruipend te leven". The Banner Overleg 14 feb 2014 16:08 (CET) Ik heb ooit binnen de politiek wat uitgehaald waarvoor ik de strontkar wel verwachtte. Na ter plekke 500 keer dood gekeken te zijn was die verwachting wel terecht. Maar dat het hele colonnes waren, verraste mij toch wel...

Uitspraak van de Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte Basvb, de Arbitragecommissie heeft zojuist uitspraak gedaan in de door u aanhangig gemaakte zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Bezwaar tegen aanstelling van Jcb als Checkuser. Namens de Arbitragecommissie, Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 1 mrt 2014 14:09 (CET)

Wat een verschrikkelijke uitspraak, en dan niet puur de conclusie, maar meer de inhoud van de uitspraak. Hoe kan zo'n simpele beslissing (is voorliegen wel of niet een reden tot niet aanstellen) zo lang gerekt worden in woorden en tijd. De zin "Er is geen enkele reden om aan te nemen dat de bewerkingsrechten van Jcb's sokpop naar aanleiding van het tegenverzoek van Wutsje zouden zijn opgeschort of ingeperkt." is volgens mij gewoon onjuist. Ik acht de kans zeer reëel dat die zaak gevolgen gehad zou hebben voor Gijsvdl, in de trant van een verbod om met dode links te werken of een beperking in het werken daarmee. Jammer dat de AC nu dus zo stellig suggestieve en verkeerde conclusies neemt. Daarnaast is het zeer jammer dat de hele paragraaf focust op de vraag of er sokpopmisbruik is gepleegd. Nee het is inderdaad geen ernstig sokpopmisbruik, dat heb ik ook niet bepleit. Het probleem is dat het in zoveel aspecten in de buurt komt. Het sokpopgebruik was flirten met misbruik. De manier waarop in de uitspraak het gebruik verdedigd wordt lijkt wel een verkapt betoog om zoveel mogelijk de grenzen van sokpopmisbruik op te zoeken. Met "dat het niet zo relevant en niet in het belang van Wikipedia was om eventuele sancties op te leggen voor sokpopgebruik wat al bijna een jaar gestopt was." wilde ik aangeven dat de moderatoren destijds de zaak niet uitgezocht hebben om de genoemde redenen. De interpretaties en conclusies rond deze zin door de AC zijn simpelweg onjuist. Vervolgens maakt het kopje afzetting en de argumentatie daar om niet te heroverwegen het hele voorgaande stuk van de uitspraak overbodig. Als enkel feiten na aanstelling worden gewogen is het niet interessant om de feiten voor de aanstelling te bespreken. Iemand afzetten omdat hij bij zijn aanstelling gelogen heeft is overigens best een valide reden, en volgens mij was dat ook de enige afweging die de AC had hoeven te maken. De afweging of zij een leugen wel of geen grond voor afzetting vindt. En nu het ergste, nadat de AC heeft aangegeven Jcb als checkuser aan te houden neemt ze nog de gelegenheid om hem in de laatste 4 regels van "De benoemingsprocedure" even vol onder vuur. Tja da's ook een lekkere toon van vertrouwen: Ja we houden hem aan, maar vroegen hem wel om zelf ontslag te nemen, maar dat weigerde hij. In andere woorden zegt de AC daar feitelijk dat ze hem weg wilden hebben maar hem niet weghalen. Dat vind ik een erg laffe houding. Of steun hem, of zet hem af. Mvg, Bas (o) 1 mrt 2014 15:09 (CET)

Foto van een Rijksmonument[bewerken]

Dag Bas, toen ik bezig was om de Lijst van rijksmonumenten in het Entrepotdok bij te werken kwam ik deze door jou gemaakte foto tegen waar ik zo mijn oude woning in kan kijken Dit plaatje roept bij mij veel goede herinneringen op. Het was voor mij 25 jaar geleden de mooiste plek van Amsterdam. Met vriendelijke groeten, Bijltjespad (overleg) 14 mrt 2014 16:38 (CET)

Leuk, het zou goed kunnen dat er ook een foto van Rudolphous is van dezelfde plek, wij hebben daar toen voor WLM samen gefotografeerd. Mvg, Bas (o) 14 mrt 2014 21:37 (CET)
Die van Rudolphous zijn meestal recht van voren genomen en zijn waarschijnlijk daarom gebruikt op de pagina Lijst van rijksmonumenten in het Entrepotdok. Veel panden in de buurt waar ik 17 jaar heb gewoond hebben geen blauw-wit schildje, maar door deze en deze lijst ontdek ik nu hoeveel monumenten er nog tussen zitten. Toen ik net op zoek ging naar het vlakbij gelegen oude Geologisch Instituut aan de Nieuwe Prinsengracht Nw.Prinsengracht 130, Geologisch Instituut overzicht gedeelte met hoofdingang (1930). - Amsterdam - 20020274 - RCE.jpg, versierd met beelden en gevelstenen van Hildo Krop, kwam ik erachter dat deze op de nog niet bestaande Lijst van gemeentelijke monumenten in Amsterdam staat. Om al die rode links voor gemeentelijke monumenten in te vullen zou je haast een WLM-2 kunnen starten. Met vriendelijke groet, Bijltjespad (overleg) 15 mrt 2014 15:32 (CET)

Uitslag verkiezingen arbitragecommissie[bewerken]

Beste Basvb,

De stemming is voorbij, zie hier voor de uitslag. Je hebt meer dan 75% steun ontvangen en zal, mits er geen gegronde bezwaren komen, vanaf komende week weer arbiter zijn. Gefeliciteerd.

Met vriendelijke groet, CaAl (overleg) 24 mrt 2014 09:16 (CET)

Ik heb het geloof ik op de chat al gezegd, maar veel succes als arbiter. :) Trijnsteloverleg 3 apr 2014 23:07 (CEST)

Hallo[bewerken]

Hallo, kunt u helpen verbeteren van dit artikel, dank: Santísimo Cristo de La Laguna.--81.33.121.74 26 mrt 2014 22:44 (CET)

Ik ben wel benieuwd hoe u bij mij terecht bent gekomen. Dit is namelijk niet echt mijn onderwerp. Mvg, Bas (o) 26 mrt 2014 22:59 (CET)
Ik heb dit verzoek ook gekregen. U kunt dit verzoek rustig negeren, want het is actie om een artikel te redden door heel veel mensen aan te schrijven. U mag zelf dit verzoek en de reacties er op verwijderen en als ongeschreven beschouwen. Carsrac (overleg) 29 mrt 2014 11:12 (CET)
Bedankt voor de melding, dat was inderdaad ook waarom ik de wedervraag stelde. Mvg, Bas (o) 29 mrt 2014 14:49 (CET)

vergeten category[bewerken]

hallo Bas, daar ben ik weer. Ik heb weer een category vergeten. Wil je voor mij het volgende in commons verwijderen: Chapels in Gouda. Ik heb al een Category:Chapels in Gouda aangemaakt. Kun je mij zeggen hoe ik dit zelf voortaan kan verwijderen. Sorry en vast bedankt Agaath (overleg) 27 mrt 2014 23:55 (CET)

Je kunt op de pagina {{speedy|Request by author}} zetten. Dat betekend een direct verwijderverzoek op verzoek van de aanmaker (die tekst kun je dus enkel plaatsen als je het zelf hebt aangemaakt. Ik heb iemand gevraagd om het te verwijderen nu. Mvg, Bas (o) 28 mrt 2014 00:26 (CET)
Bedankt Bas Agaath (overleg) 28 mrt 2014 11:00 (CET)