Overleg gebruiker:Basvb

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Gebruiker:Basvb)
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom op mijn overleg, al uw suggesties, vragen, commentaar en dergelijke is welkom. Ik verzoek u hier op een vriendelijke toon aan overleg deel te nemen. Ik heb bewust gekozen om geen verhaal op een gebruikerspagina te zetten, en in plaats daarvan mensen naar de overlegpagina door te wijzen.

Inhoud

Voor mezelf[bewerken]

Ster en nieuw jaarswens[bewerken]

Agaath (overleg) 1 jan 2014 12:10 (CET)

Sterren stralen ![bewerken]

Beste bas, ook ik bedank je hartelijk voor de Ster die jij mij gaf. Ook wens jou een heel voorspoedig en gezond nieuw jaar. Boekenliefhebber (overleg)

Gebruiker:Basvb/nuwegscript.js[bewerken]

Hoi Bas, misschien kun je het volgende stukje toevoegen aan Gebruiker:Basvb/nuwegscript.js:

var api = new mw.Api();
api.post( {
    action: 'purge',
    titles: 'User:Basvb/Nuweg'
} );

Als je dit toevoegt boven alle code, wordt Gebruiker:Basvb/Nuweg elke keer bijgewerkt zodra het tellertje bovenin verschijnt. Zo is ie altijd up-to-date! Groet, JurgenNL (overleg) 8 jan 2014 12:50 (CET)

pas maar aan Jurgen. Mvg, Bas (o) 8 jan 2014 14:37 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd JurgenNL (overleg) 8 jan 2014 14:50 (CET)

ster en licht[bewerken]

Van harte dank voor je ster. Ik ben een beetje weg geweest en heb je ster pas vandaag gezien. Het doet deugd. Ik heb het gevoel dat er een warmere wind waait in de Nederlandse wikipedia. Dat maakt meewerken leuker, na een paar koele jaren. tot spoedigen ziens, --Flamenc (overleg) 9 jan 2014 01:38 (CET)

derivative works[bewerken]

Hallo Bas, op mijn talk pagina kreeg ik een bericht over derivative works. Mijn engels is niet goed genoeg om te begrijpen wat er verwacht wordt. Graag je hulp. commons.wikimedia.org/wiki/User_talk:Agaath Bedankt vastAgaath (overleg) 15 jan 2014 22:05 (CET)

Ik heb geantwoord en een voorbeeldje gemaakt. Mvg, Bas (o) 16 jan 2014 11:28 (CET)

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[bewerken]

Hallo Basvb, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine 18 jan 2014 06:33 (CET)

Wikipedia:Theehuis[bewerken]

Hoi Bas, leuk dat je wilt meedoen met Wikipedia:Theehuis. Mijn doel is in 2014 hier een opzet van te maken. Om het Theehuis uiteindelijk te laten draaien zijn heel wat gastheren en gastvrouwen nodig. Ken je een paar actieve Wikipedianen die geschikte gastheren of gastvrouwen zouden kunnen zijn voor het Theehuis? Nodig ze uit om mee te doen en mee te denken over de opzet. Tot ziens, Ad Huikeshoven (overleg) 22 jan 2014 14:15 (CET)

Notificatie van de Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte Basvb, de Arbitragecommissie heeft besloten uw verzoek in behandeling te nemen. De status is terug te vinden op Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Bezwaar tegen aanstelling van Jcb als Checkuser. Namens de Arbitragecommissie, Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 31 jan 2014 16:00 (CET)

Aanmaak category[bewerken]

Hallo Bas, ik heb de Category:Lage Gouwe 48, Gouda aangemaakt. Nu komt deze bij bijvoorbeeld Category:Lage Gouwe onder Pagina's in category Lage Gouwe te staan en niet gewoon onder de L. En als ik aan een foto de category:Lage Gouwe 48, Gouda toevoeg, blijft deze in rode letters staan. Nu is er al een foto met de titel Lage Gouwe 48 Gouda maar dan zonder een komma achter het cijfer 48. Begrijp jij waar het probleem zit? Kun je deze category verwijderen of veranderen in het volgende: Grachtenpand Lage Gouwe 48, Gouda. Bedankt Agaath (overleg) 31 jan 2014 22:09 (CET)

Je had per ongeluk een pagina in plaats van een category aangemaakt. Ik heb nu: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Lage_Gouwe_48,_Gouda deze categorie aangemaakt, was dat de bedoeling? Of moet die nog een andere naam hebben? Mvg, Bas (o) 1 feb 2014 00:04 (CET)
Bedankt Bas, Ik heb al zoveel keren een cat aangemaakt maar zag dus niet wat ik fout deed. De cat is prima zo. Agaath (overleg) 1 feb 2014 20:51 (CET)
Sorry Bas, ik had mijn hoofd er niet bij. Wil je voor mij het volgende verwijderen: Huize Groeneweg, Gouda. Ik ben weer de category vergeten en bovendien bestaat er al een Category:Huize Groeneweg. Hartelijk dank Agaath (overleg) 2 feb 2014 16:36 (CET)
Ik heb iemand gevraagd het te verwijderen. Mvg, Bas (o) 5 feb 2014 12:29 (CET)

Moddereter[bewerken]

Ik heb je "artikel" naar de Humor en onzin sectie verplaatst. Dat scheelt alweer een nuweg. Kleuske (overleg) 5 feb 2014 12:27 (CET)

Oke, hopelijk wordt het artikel ook daar nog verbeterd, het zou zonde zijn als de soort uitsterft zonder accurate beschrijving. Mvg, Bas (o) 5 feb 2014 12:29 (CET)

Moddereter[bewerken]

Ehm, wat was precies jouw bedoeling met Moddereter? Humor, sarcasme, op een ludieke manier wijzen op het feit dat het aantal mods slinkt of simpelweg testen of artikelen van mods ook (kritisch) bekeken worden? Trijnsteloverleg 5 feb 2014 12:43 (CET)

Ik heb het opgevat als een pleidooi voor een uitstervende diersoort die hier heel wat modder (om niet te zeggen "stront") voor zijn/haar kiezen krijgt. Mod zijn is niet het leukste deel van wikipedia. Kleuske (overleg) 5 feb 2014 12:53 (CET)
Inderdaad een kritische noot, zo realistisch mogelijk weergegeven, dus inderdaad wijzen op het feit dat het aantal mods slinkt. Ik heb er geen twijfels over dat alle artikelen toch minstens één keertje bekeken worden. Mvg, Bas (o) 5 feb 2014 12:59 (CET)
(na bwc) Daar ben ik het maar deels mee eens. Natuurlijk, de sfeer wordt er niet beter op, maar je kunt het zo vervelend maken als je zelf wilt. Je kunt je ook richten op de positieve punten. Je kunt wel heel hard (blijven) roepen hoe erg mods het wel niet hebben, maar daar krijg je ook geen nieuwe aanwas van, niet? Trijnsteloverleg 5 feb 2014 13:06 (CET)
Het was geen uitgebreid betoog in de kroeg, maar meer een luchtige noot. Mvg, Bas (o) 5 feb 2014 13:10 (CET)
Grappig, behoor ik ook tot die soort? Ik houd mij namelijk ook geregeld bezig met het opruimen van rommel en het bestrijden van vage, ondoorzichtige praktijken en krijg als dank daarvoor geregeld modder toegeworpen. The Banner Overleg 14 feb 2014 16:08 (CET)
Deze had ik helemaal gemist (door het volgende kopje). Het mooie van dit soort analogieën/stukjes is dat er veel ruimte is voor interpretatie. Als de probleemstelling het toelaat en je het niet erg vindt hoor je dus ook tot de soort, als je dat liever niet hebt, dan niet hè. :p Mvg, Bas (o) 6 jun 2014 14:13 (CEST)

WP:AD[bewerken]

Het door jou gewenste "Strikvraag" staat nu op dinsdag in plaats van maandag. Ik hoop dat je daar mee kunt leven. Glimlach The Banner Overleg 14 feb 2014 11:09 (CET)

Prima, mooi dat je dat allemaal netjes bijhoudt. Mvg, Bas (o) 14 feb 2014 12:26 (CET)
Het is soms best uitdagend om te doen. Het geeft mij een kans iets nuttig te doen wanneer men weer eens boos is op mij omdat ik mijn bek niet houd. Maar goed, ik heb nooit mijn mond gehouden bij misstanden. Ik heb nooit de optie "zwijgende meerderheid" ingebouwd gekregen, eerder de optie "Liever staande te sterven dan kruipend te leven". The Banner Overleg 14 feb 2014 16:08 (CET) Ik heb ooit binnen de politiek wat uitgehaald waarvoor ik de strontkar wel verwachtte. Na ter plekke 500 keer dood gekeken te zijn was die verwachting wel terecht. Maar dat het hele colonnes waren, verraste mij toch wel...

Uitspraak van de Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte Basvb, de Arbitragecommissie heeft zojuist uitspraak gedaan in de door u aanhangig gemaakte zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Bezwaar tegen aanstelling van Jcb als Checkuser. Namens de Arbitragecommissie, Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 1 mrt 2014 14:09 (CET)

Wat een verschrikkelijke uitspraak, en dan niet puur de conclusie, maar meer de inhoud van de uitspraak. Hoe kan zo'n simpele beslissing (is voorliegen wel of niet een reden tot niet aanstellen) zo lang gerekt worden in woorden en tijd. De zin "Er is geen enkele reden om aan te nemen dat de bewerkingsrechten van Jcb's sokpop naar aanleiding van het tegenverzoek van Wutsje zouden zijn opgeschort of ingeperkt." is volgens mij gewoon onjuist. Ik acht de kans zeer reëel dat die zaak gevolgen gehad zou hebben voor Gijsvdl, in de trant van een verbod om met dode links te werken of een beperking in het werken daarmee. Jammer dat de AC nu dus zo stellig suggestieve en verkeerde conclusies neemt. Daarnaast is het zeer jammer dat de hele paragraaf focust op de vraag of er sokpopmisbruik is gepleegd. Nee het is inderdaad geen ernstig sokpopmisbruik, dat heb ik ook niet bepleit. Het probleem is dat het in zoveel aspecten in de buurt komt. Het sokpopgebruik was flirten met misbruik. De manier waarop in de uitspraak het gebruik verdedigd wordt lijkt wel een verkapt betoog om zoveel mogelijk de grenzen van sokpopmisbruik op te zoeken. Met "dat het niet zo relevant en niet in het belang van Wikipedia was om eventuele sancties op te leggen voor sokpopgebruik wat al bijna een jaar gestopt was." wilde ik aangeven dat de moderatoren destijds de zaak niet uitgezocht hebben om de genoemde redenen. De interpretaties en conclusies rond deze zin door de AC zijn simpelweg onjuist. Vervolgens maakt het kopje afzetting en de argumentatie daar om niet te heroverwegen het hele voorgaande stuk van de uitspraak overbodig. Als enkel feiten na aanstelling worden gewogen is het niet interessant om de feiten voor de aanstelling te bespreken. Iemand afzetten omdat hij bij zijn aanstelling gelogen heeft is overigens best een valide reden, en volgens mij was dat ook de enige afweging die de AC had hoeven te maken. De afweging of zij een leugen wel of geen grond voor afzetting vindt. En nu het ergste, nadat de AC heeft aangegeven Jcb als checkuser aan te houden neemt ze nog de gelegenheid om hem in de laatste 4 regels van "De benoemingsprocedure" even vol onder vuur. Tja da's ook een lekkere toon van vertrouwen: Ja we houden hem aan, maar vroegen hem wel om zelf ontslag te nemen, maar dat weigerde hij. In andere woorden zegt de AC daar feitelijk dat ze hem weg wilden hebben maar hem niet weghalen. Dat vind ik een erg laffe houding. Of steun hem, of zet hem af. Mvg, Bas (o) 1 mrt 2014 15:09 (CET)

Foto van een Rijksmonument[bewerken]

Dag Bas, toen ik bezig was om de Lijst van rijksmonumenten in het Entrepotdok bij te werken kwam ik deze door jou gemaakte foto tegen waar ik zo mijn oude woning in kan kijken Dit plaatje roept bij mij veel goede herinneringen op. Het was voor mij 25 jaar geleden de mooiste plek van Amsterdam. Met vriendelijke groeten, De Geo (overleg) 14 mrt 2014 16:38 (CET)

Leuk, het zou goed kunnen dat er ook een foto van Rudolphous is van dezelfde plek, wij hebben daar toen voor WLM samen gefotografeerd. Mvg, Bas (o) 14 mrt 2014 21:37 (CET)
Die van Rudolphous zijn meestal recht van voren genomen en zijn waarschijnlijk daarom gebruikt op de pagina Lijst van rijksmonumenten in het Entrepotdok. Veel panden in de buurt waar ik 17 jaar heb gewoond hebben geen blauw-wit schildje, maar door deze en deze lijst ontdek ik nu hoeveel monumenten er nog tussen zitten. Toen ik net op zoek ging naar het vlakbij gelegen oude Geologisch Instituut aan de Nieuwe Prinsengracht Nw.Prinsengracht 130, Geologisch Instituut overzicht gedeelte met hoofdingang (1930). - Amsterdam - 20020274 - RCE.jpg, versierd met beelden en gevelstenen van Hildo Krop, kwam ik erachter dat deze op de nog niet bestaande Lijst van gemeentelijke monumenten in Amsterdam staat. Om al die rode links voor gemeentelijke monumenten in te vullen zou je haast een WLM-2 kunnen starten. Met vriendelijke groet, De Geo (overleg) 15 mrt 2014 15:32 (CET)

Uitslag verkiezingen arbitragecommissie[bewerken]

Beste Basvb,

De stemming is voorbij, zie hier voor de uitslag. Je hebt meer dan 75% steun ontvangen en zal, mits er geen gegronde bezwaren komen, vanaf komende week weer arbiter zijn. Gefeliciteerd.

Met vriendelijke groet, CaAl (overleg) 24 mrt 2014 09:16 (CET)

Ik heb het geloof ik op de chat al gezegd, maar veel succes als arbiter. :) Trijnsteloverleg 3 apr 2014 23:07 (CEST)

Hallo[bewerken]

Hallo, kunt u helpen verbeteren van dit artikel, dank: Santísimo Cristo de La Laguna.--81.33.121.74 26 mrt 2014 22:44 (CET)

Ik ben wel benieuwd hoe u bij mij terecht bent gekomen. Dit is namelijk niet echt mijn onderwerp. Mvg, Bas (o) 26 mrt 2014 22:59 (CET)
Ik heb dit verzoek ook gekregen. U kunt dit verzoek rustig negeren, want het is actie om een artikel te redden door heel veel mensen aan te schrijven. U mag zelf dit verzoek en de reacties er op verwijderen en als ongeschreven beschouwen. Carsrac (overleg) 29 mrt 2014 11:12 (CET)
Bedankt voor de melding, dat was inderdaad ook waarom ik de wedervraag stelde. Mvg, Bas (o) 29 mrt 2014 14:49 (CET)

vergeten category[bewerken]

hallo Bas, daar ben ik weer. Ik heb weer een category vergeten. Wil je voor mij het volgende in commons verwijderen: Chapels in Gouda. Ik heb al een Category:Chapels in Gouda aangemaakt. Kun je mij zeggen hoe ik dit zelf voortaan kan verwijderen. Sorry en vast bedankt Agaath (overleg) 27 mrt 2014 23:55 (CET)

Je kunt op de pagina {{speedy|Request by author}} zetten. Dat betekend een direct verwijderverzoek op verzoek van de aanmaker (die tekst kun je dus enkel plaatsen als je het zelf hebt aangemaakt. Ik heb iemand gevraagd om het te verwijderen nu. Mvg, Bas (o) 28 mrt 2014 00:26 (CET)
Bedankt Bas Agaath (overleg) 28 mrt 2014 11:00 (CET)

Gebruiker:Yane H.[bewerken]

Deze gebruiker is een beginner. Ik zie dat hij ook problemen heeft in de Commons, door bestanden up te loaden zonder licentie. Nu zijn die wel te redden omdat dit waarschijnlijk oude anoniem briefkaarten die de licentie (anonymous EU) kunnen krijgen. Ik hoop dat hij niet snel ontmoedigd wordt, maar hij moet nog veel leren.Smiley.toerist (overleg) 6 mei 2014 12:23 (CEST)

Dankwoord voor hulp[bewerken]

Beste Bas, bedankt voor de hulp die je in maart 2014 gaf i.v.m. de unified login en de claimprocedure van mijn naam op de Nederlandstalige Wikipedia. De procedure is nu afgerond en hierdoor kan ik gemakkelijker pagina's op de Nederlandstalige versie van Wikipedia aanpassen. --Alain Narinx (overleg) 9 mei 2014 11:22 (CEST)

You've got mail![bewerken]

Hoi Bas, ik heb je via de mailfunctie een mailtje gestuurd. Zou je hem even willen checken? Glimlach Groet, JurgenNL (overleg) 12 mei 2014 12:22 (CEST)

Hallo Jurgen,
Kan dat niet gewoon onwiki? Hernoemingen vanwege privacy gebeuren altijd onwiki voor zover ik weet. Ik heb het doorgestuurd naar de bureaucratenlijst zodat zij daarover mee kunnen oordelen (en evt kunnen beslissen ivm drukte van mijn kant)
Mvg, Bas (o) 12 mei 2014 16:46 (CEST)
Jurgen, die email dateert van enige tijd terug. Dit verzoek is reeds uitgevoerd, zie WP:HA. Dit mag je ook communiceren via OTRS aan de gebruiker. Mvg, Taketa (overleg) 12 mei 2014 19:47 (CEST)

Theehuis[bewerken]

Hallo,

Enige tijd geleden heb jij je als een van de vrijwilligers gemeld om een Theehuis op te zetten op de Nederlandse Wikipedia. De discussie heeft een tijdje stil gelegen, maar ik wil het nu weer nieuw leven inblazen. Als je (nog steeds) belangstelling hebt om mee te helpen het Theehuis voor te bereiden en/of goede ideeën hebt over hoe het er uit zou kunnen of moeten zien, dan zie ik graag je bijdrage(n) tegemoet op Overleg Wikipedia:Theehuis#Een_nieuw_begin. Alvast bedankt! - André Engels (overleg) 11 jun 2014 23:17 (CEST)

Rijksmonumenten en wikidata[bewerken]

Hoi Bas (en eventuele meelezers), heb jij nog input voor wikidata:Wikidata talk:Cultural heritage task force#Rijksmonumenten import? Namens Multichill, Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 18 jun 2014 23:32 (CEST)

De objecten zien er zo met een snelle blik goed uit, ik zal even kort reageren, en later misschien nog wat uitgebreider kijken. Mvg, Bas (o) 19 jun 2014 12:24 (CEST)

coach re:[bewerken]

ja tuurlijk dank voor je hulp

Afzettingsprocedure[bewerken]

Beste Basvb,

Ik zal over 48 uur een afzettingsprocedure tegen je starten wegens het niet voldoen aan de verwachting die men volgens WP:Moderator mag hebben.

Groeten, Gebruiker:JetzzDG 26 jun 2014 22:24 (CEST)

Beste JetzzDG,
Bedankt voor het inlichten. Voor de duidelijkheid wil ik wel vermelden dat ik persoonlijk van mening ben dat het een moderator niet verplicht is om alle taken die hij uit kan voeren ook uit te voeren. Al draagt een moderator slechts op één vlak bij, dan nog is dat een bijdrage.
Mvg, Bas (o) 26 jun 2014 22:35 (CEST)
Knipoog Ik ben het met je eens dat een moderator niet verplicht is om alle taken uit te voeren, echter mogen we het (volgens de eerder genoemde pagina) wel verwachten. Natuurlijk hoeft een nieuwe moderator niet meteen alles op zich te nemen, maar alleen dode links opruimen vind ik wel weer erg weinig. Gebruiker:JetzzDG 26 jun 2014 22:37 (CEST)
@JetzzDG: Grapje toch, mag ik hopen? Want hier begrijp ik echt helemaal niets van. Enne, mijn betoog in de kroeg al gelezen? Trijnsteloverleg 26 jun 2014 22:39 (CEST)
Natuurlijk is dit een grapje, indien JetzzDG zich niet volkomen belachelijk wilt doen laten overkomen. JurriaanH overleg 26 jun 2014 22:54 (CEST)
Ik vind de afzettingsprocedure in het kader van consequentie alleszins te begrijpen. Als Smile4Ever niet geschikt is als moderator vanwege een te magere belofte, dan maakt de nog magere praktijk in het aantal modacties die ik doe mij ook ongeschikt. Mvg, Bas (o) 26 jun 2014 22:56 (CEST)
Basvb begrijpt het wel Trijnstel Knipoog. Ik heb je betoog al gelezen, maar voegt niks nieuws toe aan hetgeen ik al wist. Gebruiker:JetzzDG 26 jun 2014 22:58 (CEST)

Ter info, want er zijn nog mensen die dit serieus nemen. Gebruiker:JetzzDG 1 jul 2014 12:42 (CEST)

Bedankt voor de melding, ik nam de afzettingsprocedure wel gewoon serieus, met afzettingsprocedures hoor je wat mij betreft namelijk geen grapjes te maken. Mvg, Bas (o) 1 jul 2014 12:47 (CEST)

Dat laatste lijkt mij ook. In mijn ogen geen normale humor, JetzzDG! Paul K. (overleg) 1 jul 2014 21:53 (CEST)

Boeiend Gebruiker:JetzzDG 3 jul 2014 01:02‎
Aangezien er meer dan een week verstreken is sinds de aankondiging en er geen procedure gestart is, is het intussen te laat om die procedure nog te starten. - Robotje (overleg) 4 jul 2014 15:49 (CEST)

Lijst van rijksmonumenten in Gouda. Foutje?[bewerken]

Hallo Bas, ben ik bij jou aan het juiste adres wat betreft een foutje in deze lijst? Ik heb het volgende gevonden, bij het pand "Het Dubbeld Ancker" stond als adres Westhaven 27, dat moet zijn nummer 24. Ik heb dat dus veranderd maar in de beschrijving van dit rijksmonument (bij het aanklikken van het monumentnummer) staat ook dat verkeerde nummer. En de coördinaten zijn ook fout. Op nummer 27 zit een gemeentelijk monument met de naam Concordia, die ook verkeerd op de lijst van gemeentelijke monumenten staat. Indien nodig weet je dan bij wie ik dit kan melden. Al vast bedankt Agaath (overleg) 1 jul 2014 22:51 (CEST)

Hallo Agaath, Mooi dat je dit gevonden hebt. Ik meld dit door op het rijksmonumentennummer te klikken en dan vindt je hier linksboven als derde puntje: "opmerking of vraag over dit monument". Daar schrijf ik dan wat er aan de hand is, volgens mij vindt de RCE het fijn als dat gebeurd. Zo kwam ik laatst een monument tegen dat vervangen was door nieuwbouw, dat hebben ze gecontroleerd en verwijderd. Mvg, Bas (o) 3 jul 2014 10:40 (CEST)
Hallo Bas, begrijp ik het goed en zorg jij dat de fout gemeld wordt via die link of is het de bedoeling dat ik het doe? Groet Agaath (overleg) 3 jul 2014 18:54 (CEST)
Ik heb dat deze keer (nog) niet gedaan. Jij hebt de fout gevonden, dus wmb mag jij hem melden en het bedankje in ontvangst nemen. Als je hem niet wil melden wil ik dat wel doen. Bas (o) 3 jul 2014 19:06 (CEST)
Hallo Bas, na wat meer speurwerk, bleek de rijksinfo over Westhaven 27 correct te zijn. Foto's stonden in de verkeerde lijst, die maakte dat ik dacht dat er een fout in de rijksinfo stond. Ik heb alles nu verbeterd behalve bij de coördinaten daar staat "RM op"de kaart". Die klopt dus niet meer. Bedankt en groet Agaath (overleg) 4 jul 2014 14:26 (CEST)
Hallo Bas. De RM op de kaart is intussen aangepast Groet Agaath (overleg) 5 jul 2014 19:44 (CEST)
Mooi. Mvg, Bas (o) 5 jul 2014 20:27 (CEST)

Id[bewerken]

Door deze bewerking kreeg ik 'm juist opnieuw te zien. Gezicht met tong uit de mond Vriendelijke groet, Mathonius 3 jul 2014 21:40 (CEST)

Daar was ik al bang voor nadat ik merkte dat die niet wegging, weten we dat ook weer, misschien even in de uitleg erbij zetten: "verlagen werkt averechts". Mvg, Bas (o) 3 jul 2014 22:01 (CEST)

An important message about renaming users[bewerken]

Dear Basvb, My aplogies for writing in English. Please translate or have this translated for you if it will help. I am cross-posting this message to many places to make sure everyone who is a Wikimedia Foundation project bureaucrat receives a copy. If you are a bureaucrat on more than one wiki, you will receive this message on each wiki where you are a bureaucrat.

As you may have seen, work to perform the Wikimedia cluster-wide single-user login finalisation (SUL finalisation) is taking place. This may potentially effect your work as a local bureaucrat, so please read this message carefully.

Why is this happening? As currently stated at the global rename policy, a global account is a name linked to a single user across all Wikimedia wikis, with local accounts unified into a global collection. Previously, the only way to rename a unified user was to individually rename every local account. This was an extremely difficult and time-consuming task, both for stewards and for the users who had to initiate discussions with local bureaucrats (who perform local renames to date) on every wiki with available bureaucrats. The process took a very long time, since it's difficult to coordinate crosswiki renames among the projects and bureaucrats involved in individual projects.

The SUL finalisation will be taking place in stages, and one of the first stages will be to turn off Special:RenameUser locally. This needs to be done as soon as possible, on advice and input from Stewards and engineers for the project, so that no more accounts that are unified globally are broken by a local rename to usurp the global account name. Once this is done, the process of global name unification can begin. The date that has been chosen to turn off local renaming and shift over to entirely global renaming is 15 September 2014, or three weeks time from now. In place of local renames is a new tool, hosted on Meta, that allows for global renames on all wikis where the name is not registered will be deployed.

Your help is greatly needed during this process and going forward in the future if, as a bureaucrat, renaming users is something that you do or have an interest in participating in. The Wikimedia Stewards have set up, and are in charge of, a new community usergroup on Meta in order to share knowledge and work together on renaming accounts globally, called Global renamers. Stewards are in the process of creating documentation to help global renamers to get used to and learn more about global accounts and tools and Meta in general as well as the application format. As transparency is a valuable thing in our movement, the Stewards would like to have at least a brief public application period. If you are an experienced renamer as a local bureaucrat, the process of becoming a part of this group could take as little as 24 hours to complete. You, as a bureaucrat, should be able to apply for the global renamer right on Meta by the requests for global permissions page on 1 September, a week from now.

In the meantime please update your local page where users request renames to reflect this move to global renaming, and if there is a rename request and the user has edited more than one wiki with the name, please send them to the request page for a global rename.

Stewards greatly appreciate the trust local communities have in you and want to make this transition as easy as possible so that the two groups can start working together to ensure everyone has a unique login identity across Wikimedia projects. Completing this project will allow for long-desired universal tools like a global watchlist, global notifications and many, many more features to make work easier.

If you have any questions, comments or concerns about the SUL finalisation, read over the Help:Unified login page on Meta and leave a note on the talk page there, or on the talk page for global renamers. You can also contact me on my talk page on meta if you would like. I'm working as a bridge between Wikimedia Foundation Engineering and Product Development, Wikimedia Stewards, and you to assure that SUL finalisation goes as smoothly as possible; this is a community-driven process and I encourage you to work with the Stewards for our communities.

Thank you for your time. -- Keegan (WMF) talk 25 aug 2014 20:24 (CEST)

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

Beschikbaar stellen arbcomzetel[bewerken]

Hallo allemaal,

Ik heb besloten om mijn arbitragecommissielidmaatschap beschikbaar te stellen bij de aankomende verkiezingen. De redenen hiervoor zijn enerzijds een steeds drukkere agenda buiten Wikipedia, welke vanaf september weer een stuk voller wordt. Anderzijds is mijn motivatie om bezig te zijn met Wikipedia, en meer specifiek conflictsituaties op Wikipedia, de laatste maanden sterk gedaald. Hierdoor verwacht ik dat het mij niet lukt om de tijd in het arbitragewerk te stoppen die ik noodzakelijk acht. De samenwerking met mijn collega's was zeer prettig, hiervoor wil ik hen ontzettend bedanken. Daarnaast wil ik mijn excuses aanbieden aan degenen die aanblijven omdat hun taak door mijn vertrek niet makkelijker wordt. Ik hoop dat er met de aankomende verkiezingen voldoende nieuwe leden gevonden worden, en zal mij nog inzetten voor het netjes overdragen van mijn taken aan de nieuwe leden.

Mvg, Bas (o) 28 aug 2014 22:16 (CEST)

Dank voor je inzet in elk geval! Groet, Tjako Piano pedals.jpg (overleg) 28 aug 2014 23:03 (CEST)
Daar sluit ik mij natuurlijk graag bij aan! Ivory (overleg) 28 aug 2014 23:05 (CEST)
En ik ook. Bedankt voor de fijne samenwerking, ik ben in ieder geval blij dat die nog een maandje blijft voortduren! Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 28 aug 2014 23:57 (CEST)

Gebruikerspagina[bewerken]

Lekker laten staan, is veel vrolijker! (Enne, bedankt alvast voor jouw inzet in de arbcom.) Trijnsteloverleg 1 sep 2014 00:15 (CEST)

Ik voel me toch meer thuis met de oude en vertrouwde redirect. Mvg, Bas (o) 3 sep 2014 16:46 (CEST)

Behoefte van lezers[bewerken]

Basvb, in je motivatie om het artikel over de Icebucket Challenge te behouden schrijf je onder meer: "daarnaast lijken lezers behoefte aan informatie over dit onderwerp te hebben. Dat laatste is een belangrijke factor." Dat is in mijn ogen een argument dat geen steek houdt. Er zijn ongetwijfeld grote groepen lezers die bijvoorbeeld grote behoefte hebben aan informatie over relatieperikelen of naaktfoto's van beroemdheden. Moet Wikipedia daar dan ook maar artikelen aan gaan wijden? Het enige criterium voor behoud van een artikel dient te zijn of het uit encyclopedisch oogpunt relevant is. Marrakech (overleg) 3 sep 2014 15:26 (CEST)

Wij moeten ons niet teveel laten leiden door lezersbehoeftes, maar wij kunnen het ook niet maken over belangrijke onderwerpen niets te schrijven. Anders zal de lezer zeggen wat heb ik aan de Wikipedia als daar zelfs niets over geschreven wordt, maar elke molen beschrijft. Wij leven niet in een ivoren toren en kijkcijfers hebben wel enige relevantie. Wij schrijven niet enkel voor onze eigen zelfbevrediging. Een mooi boek die nooit gelezen wordt die nooit gelezen wordt is ook niet de bedoeling.Smiley.toerist (overleg) 3 sep 2014 16:11 (CEST)
Nee, Smiley toerist, wat de lezer wil doet niet ter zake. Wikipedia dient zich niet door de vraag te laten sturen, maar uitsluitend informatie op te nemen die uit encyclopedisch oogpunt relevant is. Als dat aanbod samenvalt met de behoefte van de lezer: prima: Maar lezers die geïnteresseerd zijn in andere informatie moeten hun heil maar elders zoeken. Marrakech (overleg) 3 sep 2014 16:35 (CEST)
Aan het criterium "behoefte van lezers" zitten uiteraard randvoorwaarden, zoals gerechtelijke voorwaarden (auteursrecht, privacy). De encyclopedie is er niet enkel voor de schrijvers, maar bovenal ook voor de lezers. Als een onderwerp door een groep zeer interessant gevonden wordt, maar door een andere groep niet, zie ik niet in waarom we die eerste groep niet van de informatie over dat onderwerp zouden voorzien. "Relevantie" of nog erger "Encyclopediciteit" is een van de meest problematische criteria. Van nature is de bepaling van relevantie voornamelijk een kwestie van subjectieve en persoonlijke meningen. Daarom kijk ik zelf liever naar de verifieerbaarheid en een inschatting van de lezerswens (ook geen harde wetenschap) van een onderwerp als het onderwerp (en niet de vorm van het artikel) het onderwerp is van een verwijdernominatie. De harde eisen die jij omtrent relevantie stelt zijn niet zo hard opgenomen in richtlijnen (die laten zich over relevantie als verwijderreden nauwelijks uit). Daarnaast is de vraag of relevantie überhaupt een valide verwijderreden is een punt van herhaalde discussie. Het ivoren torenperspectief van de schrijvers die bepalen wat de lezers voorgeschoteld worden is, alhoewel vaak onvermijdelijk, volgens mij niet nastrevenswaardig. Mvg, Bas (o) 3 sep 2014 16:39 (CEST)
Maar dan blijft mijn argument overeind. Stel dat grote groepen lezers uitermate geïnteresseerd zijn in de relatieperikelen van een beroemdheid, en dat de informatie over die perikelen uitstekend verifieerbaar is. Een artikel over dit onderwerp verschijnt op de verwijderlijst. Behoud jij het omdat in ruime mate aan jouw twee criteria (lezerswens en verifieerbaarheid) is voldaan en de bepaling van relevantie toch maar een subjectieve aangelegenheid is?
Ik denk trouwens ook niet dat gerenommeerde encyclopedieën als de Britannica of de Winkler Prins zich door dit soort overwegingen laten leiden. Die proberen min of meer een beknopt overzicht te geven van alle kennis die aan universiteiten en hogescholen wordt onderwezen. Lezers die klagen dat ze geen informatie over een ijswaterhype vinden, krijgen bij hen geen gehoor. Marrakech (overleg) 3 sep 2014 17:24 (CEST)
Dat eerste is geen vraag over een onderwerp maar over de inhoud die aan dat onderwerp gegeven wordt, bij de informatie die je beschrijft is verifieerbaarheid en belang met betrekking tot het onderwerp vaak een probleem. Zonder concrete voorbeelden (ik heb geen behoefte om concrete gevallen hier te gaan beoordelen) is het echter altijd lastig oordelen. Het vergelijken met papieren encyclopedieën gaat niet (volledig) op omdat er één groot verschil is: namelijk ruimtegebrek, dit is bij een papieren encyclopedie een groot probleem waardoor keuzes gemaakt moeten worden en dus veel minder beschreven kan worden (en veel korter). Het doel van Wikipedia is niet om een papieren encyclopedie na te maken, maar om verder te gaan, de diepe en de breedte in. Waarom we ons zouden moeten beperken tot de doelgroep universiteiten en hogescholen, of althans de kennis die daarvoor nodig is, ontgaat me. De encyclopedieën waren en zijn er volgens mij vooral voor de geïnteresseerde thuislezer. Mvg, Bas (o) 3 sep 2014 17:31 (CEST)
Ik begrijp niet waar je met 'dat eerste' naar verwijst, en ook de rest van die zin is erg onduidelijk. Maar hoe dan ook: je blijft helaas een antwoord schuldig op mijn zeer concrete en duidelijke vraag, een vraag die in dit verband essentieel is.
Het argument ruimtegebrek gaat overigens niet op. De Britannica is allang geen papieren encyclopedie meer, maar bevat desondanks geen enkel artikel over wat voor mediahype, plaatselijke sporthal of afzonderlijke Pokemonfiguurtje dan ook. Waarom niet? Omdat de samenstellers een encyclopedie maken en weten wat dat begrip inhoudt. Verder zie ik geen tegenstelling tussen universitaire kennis en de interesse van de thuislezer, en vraag ik me af van welke kennis die traditioneel in papieren encyclopedieën te vinden was het artikel over de Ice Bucket Challenge een verdieping of verbreding is. Marrakech (overleg) 3 sep 2014 18:04 (CEST)
Neem dit artikel op de Encyclopædia Britannica Online dat gaat over een stukje speelgoed dat in de jaren '80 een hype was. Dat zal er wel ingekomen zijn in die periode en later nooit meer verwijderd (logisch, want het is geen papieren encyclopedie meer dus waarom opschonen?) - Robotje (overleg) 4 sep 2014 17:39 (CEST)
Ik zie op mijn beurt dan weer niet welke "zeer concrete en duidelijke" vraag ik nog niet beantwoord heb. "Dat eerste" verwijst naar de eerste helft van jouw bijdrage van 3 sep 2014 17:24 (CEST). Ik heb het idee dat ik ondertussen mijn standpunten vrij duidelijk heb verwoord en de uitleg verschaft heb waar je om vroeg (dat dat mogelijk niet het antwoord is waarmee je het eens bent betekent niet dat er geen antwoord is). Mvg, Bas (o) 3 sep 2014 20:17 (CEST)
Tijd om even te recapituleren, Basvb. Bij het al dan niet behouden van artikelen op de verwijderlijst hanteer jij naar eigen zeggen niet primair het criterium relevantie, omdat volgens jou "de bepaling van relevantie voornamelijk een kwestie van subjectieve en persoonlijke meningen" is. Daarom zeg jij liever de criteria verifieerbaarheid en lezerswens aan te leggen. Dat verbaasde me zeer, ten eerste omdat relevantie in mijn ogen een zeer belangrijk criterium is, ten tweede omdat je zo de deur wagenwijd openzet voor onzinartikelen. Ik stelde jou daarom de volgende concrete vraag: stel dat grote groepen lezers uitermate geïnteresseerd zijn in de relatieperikelen van een beroemdheid en dat de informatie over die perikelen uitstekend verifieerbaar is, zou jij dan een goed geschreven artikel over dat onderwerp, dat dus overduidelijk aan jouw twee topcriteria voldoet, behouden? Op die heldere vraag gaf je geen antwoord. Je reageerde wel, maar heel onduidelijk (ik weet werkelijk niet wat je precies bedoelt met "bij de informatie die je beschrijft is [...] belang met betrekking tot het onderwerp vaak een probleem"?; wat betekent "belang met betrekking tot het onderwerp"?) en je deed iets wat onze gedachtewisseling nodeloos vertroebelt: je problematiseerde de verifieerbaarheid, terwijl ik juist expliciet had gesteld dat die verifieerbaarheid geen enkel probleem is in de hypothetische maar zeker niet onwaarschijnlijke casus die ik je voorlegde. Ik zou je dan ook willen verzoeken om nu wél antwoord te geven op mijn vraag. Marrakech (overleg) 3 sep 2014 22:29 (CEST)
Het had een reden dat ik het woord primair gebruikte mbt relevantie, ik wil het niet volledig overboord gooien, maar vermijd het indien mogelijk wel liever. De deur wagenwijd openzetten voor "onzinartikelen" valt wel mee zolang je strikt bent op verifieerbaarheid, daar horen ook andere randzaken bij (de goede bronnen en geen onzinbronnen gebruiken), als het goed is kun je dan geen onzin publiceren. Jij stelt in jouw hypothetische voorbeeld dat de informatie verifieerbaar is, ik stel dat de informatie die jij beschrijft meestal problemen heeft op dat punt. Als ik als voorbeeld vierkante appels aandraag is het niet meer dan logisch om te stellen dat dat een vrij uitzonderlijk voorbeeld is, en dus het vierkante aspect te problematiseren. Mijn antwoord was volgens mij erg duidelijk, ik ging over naar informatie in artikelen, relatieperikelen van beroemdheden staan namelijk meestal in de artikelen over die beroemdheden, en niet los. Daarom de vraag in hoeverre er "belang met betrekking tot het onderwerp" is. Het antwoord staat er dus gewoon. Ik vraag me wel af wat jij van deze conversatie verwacht. Ik verwacht een wisseling van inzichten, daarbij is het goed denkbaar dat we verschillende inzichten hebben en het dus niet eens worden. Een zin als "Ik zou je dan ook willen verzoeken om nu wél antwoord te geven op mijn vraag." komt wel erg dwingend op mij over, zeker daar ik al antwoord gegeven heb, ik ben hier niet om jou te plezieren. Mvg, Bas (o) 3 sep 2014 22:49 (CEST)
In dit licht zijn de Vijf zuilen misschien wel interessant. "Wikipedia is geen verzameling samengeraapte informatie. Het is geen verzameling van trivia, geen zeepkist, geen platform voor zelfpromotie, geen experiment in anarchie of democratie, of een linkpagina." Daarnaast wordt in de tweede zuil verifieerbaarheid genoemd. Het woord relevantie wordt niet genoemd. De vraag of relevantie wel of niet een reden tot verwijdering is, is zoals eerder gezegd al vaker onderdeel van brede discussie geweest, duidelijke consensus komt daar zelden uit voort. Wil je dat veranderen dan lijkt vooral een bredere discussie (niet enkel met mij) interessant. In dit geval is er een zeer grote wens vanuit lezers gezien het aantal page hits, ik snap de behoefte niet zo om mensen informatie te ontnemen die wij a.) in redelijke vorm beschikbaar hebben en die b.) gewenst is door een groep. De encyclopedie hoeft niet enkel artikelen te bevatten die ik of jij wil lezen. Daarnaast lijken de relatieperikelen die je noemt in een willekeurig artikel van een beroemdheid te staan, dus afhankelijk van de relatieperikelen lijkt dat best te kunnen, en daar kan ik me ook best wel vinden, ik sla het kopje of het hele artikel wel over. Mvg, Bas (o) 3 sep 2014 23:01 (CEST)
Eerst even een kleine rechtzetting. Jij zegt hierboven: "Het had een reden dat ik het woord primair gebruikte mbt relevantie", maar in werkelijkheid heb je hebt dat woord nergens gebruikt. Ik wel, toen ik jouw betoog samenvatte.
Dan jouw overlegstijl. Ik vind het eerlijk gezegd ietwat storend dat je de beantwoording van een simpele, maar in het licht van ons overleg wezenlijke vraag uit de weg blijft gaan. Want echt waar Basvb, je hebt nog altijd geen rechtstreeks antwoord gegeven. Je beweert opnieuw dat verifieerbaarheid meestal een probleem is bij de artikelen die ik bedoel en dat relatieperikelen doorgaans niet in een apart artikel staan, maar stel nu eens for the sake of argument dat er op de verwijderlijst tientallen artikelen verschijnen die louter en alleen gaan over de relatieperikelen van beroemdheden, enorm veel page hits krijgen en qua verifieerbaarheid geen enkel probleem opleveren (iets dat helemaal niet zo onwaarschijnlijk hoeft te zijn). Wat doe je dan?
Ik herhaal deze vraag niet om te zeuren, maar om duidelijk te maken dat je de encyclopedie schade berokkent als je een criterium als lezerswens hanteert en er zelfs een groter belang aan toekent dan aan relevantie. Marrakech (overleg) 4 sep 2014 09:56 (CEST)
Je hebt gelijk dat ik het woord primair niet gebruikt heb, wel heb ik gezegd "liever naar ... " te kijken, helemaal afschrijven doe ik relevantie niet. Je verplicht me hier om in jouw hypothetische voorbeeld mee te gaan, ik vind het voorbeeld onwaarschijnlijk en geef duidelijk aan waarom. Mocht het zich ooit aandragen dan kan het dan beoordeeld worden, ik ga hier geen hypothetische verwijdernominaties beoordelen enkel en alleen omdat jij dat wenst (of eist?). Lezerswens kan prima meegenomen worden in de afweging hoe wenselijk een artikel is. Volgens mij is het punt hier dat ik een concrete invulling aan wenselijkheid van artikelen geeft, relevantie is zo makkelijk omdat het een puur subjectief begrip is. Veel verder dan "Ik vind dit wel of niet relevant" komen de argumenten vaak niet. De door mij genoemde verifieerbaarheid en lezerswens kun je ook via het subjectieve relevantie benoemen, maar dan blijft alles vaag. Dat ik de encyclopedie schade zou berokkenen vind ik een zeer grove beschuldiging, en als dat de manier is waarop jij hier verder wenst te overleggen dan zal de laatste bijdrage aan deze discussie zijn. Mijn antwoord is dus dat ik jouw hypothetische vraag a.) onwaarschijnlijk vind, b.) we dat kunnen beoordelen mocht het ooit zover komen en c.) dat er toch al aardig wat antwoorden over meer realistische hypothetische gevallen hierboven staan. Daarmee zul je het gewoon moeten doen. ?Mvg, Bas (o) 4 sep 2014 12:10 (CEST)
Basvb, Ik beweer slechts dat je de encyclopedie in mijn ogen schade berokkent als je het criterium 'voorziet in de behoefte van lezers' hanteert, en er zelfs een groter belang aan toekent dan aan relevantie. Dat is mijn oprechte mening; ik denk dat je de encyclopedie met zo'n aanpak geen dienst bewijst. Waarom je dat een "zeer grove beschuldiging" vindt, ontgaat me echt.
Omdat ik dit een belangrijke kwestie vind, zal ik in de kroeg om input van anderen vragen. Marrakech (overleg) 4 sep 2014 13:07 (CEST)
Hierboven wordt gesproken over de overwegingen van de Britannica of de Winkler Prins. Ik citeer uit het voorwoord van de 8e editie van de Winkler Prins: De redactie heeft er voorts naar gestreefd een informatiesysteem te ontwikkelen dat de gebruiker niet alleen tot nut is, maar dat hem ook vreugde verschaft, dat niet alleen antwoord geeft, maar dat ook fascineert, de verbeeldingskracht stimuleert en het inzicht verdiept. MrBlueSky (overleg) 4 sep 2014 15:00 (CEST)

Relatieperikelen van een beroemdheid worden, mits verifieerbaar, al dag-en-jaar vermeld in de encyclopedie. Niet in een eigen artikel nee, gewoon in het artikel van de beroemdheid zelf. En naaktfoto's staan er genoeg op Commons, maar die discussie hoeven we hier niet te voeren. ed0verleg 4 sep 2014 13:28 (CEST)

Terwijl ik persoonlijk totaal niets heb met dat soort dingen, ontgaat mij volkomen waarom Ice Bucket Challenge geen eigen artikel zou kunnen hebben. Waar het immers om gaat is dat Wikipedia alle soorten relevante informatie moet verschaffen waar men maar naar op zoek kan zijn. De Wikischim (overleg) 4 sep 2014 16:42 (CEST)

Herbevestiging moderatorschap oktober 2014[bewerken]

Beste Basvb,

Op woensdag 1 oktober 2014 0:01 (CEST) begint de eerste ronde van de jaarlijkse herbevestiging voor het moderatorschap. Bij deze herbevestiging zal ook jouw moderatorschap worden geëvalueerd. Op deze pagina wordt de eerste ronde gehouden en daar staat ook de gang van zaken uitgelegd. Je kunt op die pagina desgewenst een verklaring plaatsen. Dit kan ook nu al en er is daar ruimte voor vrijgemaakt. Mocht je het moderatorschap (vrijwillig) willen inleveren, dan kan dat natuurlijk op elk moment door een verzoek te doen op deze pagina op Meta. Als je hierna nog vragen hebt, kun je altijd terecht op mijn overlegpagina (of die van mede-coördinator Natuur12) en bij dezen wens ik je veel succes.

Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 24 sep 2014 16:19 (CEST)

Echter[bewerken]

Echter is een voegwoord. Een zin beginnen met "echter", zoals u hier deed druist dus in tegen de goede smaak (al klinkt - toegegeven - echter wel baje gewichtig). Berretta cardinalizia.png RJB overleg 3 okt 2014 00:00 (CEST)

Bedankt, ik heb de betreffende zin meer conform de goede smaak gemaakt (of kun je zinnen niet maken?). Mvg, Bas (o) 3 okt 2014 00:05 (CEST)
Hmm, ik werd net door een kabourtje op deze informatie van taaladvies.net gewezen. Mvg, Bas (o) 3 okt 2014 00:06 (CEST)
Men kan zinnen maken, dromen dromen, en hopen dat men in het leven - al was het maar af en toe - een geestverwant ontmoet. Veel succes verder! Berretta cardinalizia.png RJB overleg 3 okt 2014 00:08 (CEST)
Het is allemaal leuk en aardig om het over de taal te hebben, maar dan wil ik deze gelegenheid toch even aangrijpen om over het, volgens mij, onderhavige probleem te praten. Ik waardeer het zeer dat je jezelf hard maakt voor een zaak die zeer belangrijk is. Namelijk een veilig werkklimaat waarin gebruikers niet bang hoeven te zijn om in het dagelijks leven met andere Wikipedianen in contact te komen als zij dat niet wensen. Dat wil niet zeggen dat het doel de middelen heiligt. De manier waarop je de discussie ingaat is fel, dat mag, maar is in sommige stukken wel heel overdreven op de persoon gericht. Josq heeft hier een lastige beslissing genomen, een beslissing waar nooit iedereen tevreden mee zou zijn. Dan kun je daar fel op reageren waarom het anders zou moeten, bijvoorbeeld in vergelijking met de recente blokkades van drie maanden. Het is echter niet nodig om Josq allerlei kwaadaardige motieven en absurde meningen in de schoenen te schuiven. Ook Peter b val je ontzettend fel aan, terwijl hij eveneens een volgens hem belangrijke zaak aankaart (dat is een interpretatie van mijn kant). Hij gaf overigens aan tegen een blokkade te zijn, ook ik zie dit liever afgehandeld zonder blokkade. Het probleem in deze is dat je je fel maakt voor een veilig werkklimaat, maar door zo fel tegen medegebruikers tekeer te gaan dat klimaat tegelijkertijd voor die gebruikers onveiliger maakt. Ik hoop vooral dat je dat in kunt zien. Mocht je inzien dat jouw reacties in deze te fel zijn en het werkklimaat ook onveiliger maken dan is er geen reden voor blokkade en zal ik mijn verzoek intrekken. Mvg, Bas (o) 3 okt 2014 00:21 (CEST)
Het is allemaal leuk en aardig, maar nog voordat je de enorme behoefte voelde om met mij van gedachten te wisselen, diende je al een blokverzoek tegen mij in. Hypocriet is kennelijk een woord dat op je zenuwen werkt, maar dat komt vermoedelijk omdat het zo uitbundig op jou van toepassing is. Berretta cardinalizia.png RJB overleg 3 okt 2014 00:26 (CEST)
Hopelijk kijk je morgen even in de spiegel RJB en bedenkt je dan, mmm, misschien, heel misschien, moet ik een stap terug doen. Peter b (overleg) 3 okt 2014 00:32 (CEST)
Ach Peter, morgenochtend ben ik ongetwijfeld voor lange tijd (in elk geval langer dan de heren die jullie zo hartstochtelijk verdedigen) geblokkeerd. Maar wat zou daar erg aan zijn? Niet het te grabbel gooien van wat ieder normaal mens fatsoenlijk vindt, maar uit je woorden kunnen komen, geldt hier als voornaamste misdrijf. Berretta cardinalizia.png RJB overleg 3 okt 2014 00:47 (CEST)
Jammer dat je nu gewoon tegen mij doorgaat met het problematische gedrag. Ik heb nergens gezegd de behoefte te hebben om met jou van gedachten te wisselen, alhoewel ik er ook geen grote bezwaren tegen had (inmiddels wel gezien de aanvallende toon in jouw laatste zin). De behoefte om van gedachten te wisselen maakte ik op uit het feit dat jij kwam overleggen op mijn overlegpagina. Ik dacht daar een kans in te zien om enige achterliggende motivaties te verduidelijken, als je daar niet van gediend bent dan vind ik het prima dit overleg verder te staken. Ik ga nu mijn nachtje slapen tegemoet. Mvg, Bas (o) 3 okt 2014 00:37 (CEST)

Afbeeldinkjes[bewerken]

Hoi Basvb. Hoewel ik het grotendeels eens ben met de stelling verifieerbaarheid + lezersbelangstelling = relevantie, verloopt er iets niet geheel correct met de karaktercodering van de prachtige foto's, bijvoorbeeld File:Het slotdefil? van de Noodvierdaagsche op de sintelbaan van het Goffertstadion t – F49711 – KNBLO.jpg. Het betreft zowel titel als inhoud. Groetjes. — Zanaq (?) 3 okt 2014 20:20 (CEST)

Alle tekens met streepjes, puntjes en andere kenmerken zijn in vraagtekens omgevormd, dit was volgens mij al in de originele dataset die ik gebruikt heb. Welke letter dit geweest is kan wel per geval beoordeeld worden (en aangepast), dit kon ik echter niet automatisch. Daarom heb ik uiteindelijk besloten om dit te negeren, ik kan als nawerk wel de titels waarin vraagtekens voorkomen proberen te repareren, alle beschrijvingen repareren zal lastiger zijn en denk ik niet lukken (dat is ook makkelijker te doen door gebruikers zonder hernoemrechten op commons). Mvg, Bas (o) 3 okt 2014 20:25 (CEST)
Ik heb alle vraagtekens in titels nagekeken, de gevallen waarin dit het gevolg was van een fout met karaktercodering heb ik aangepast. Fouten die verderop in beschrijvingen voorkomen kan ik lastig vinden en zal ik dus niet aanpassen. Mvg, Bas (o) 3 okt 2014 20:48 (CEST)

Herbevestiging moderatoren[bewerken]

Beste Basvb,

In de eerste ronde van de lopende herbevestigingsprocedure hebben er vier of meer gebruikers bezwaar gemaakt tegen je moderatorschap. Dit betekent dat je één van de moderatoren bent die in de tweede ronde wordt geëvalueerd. Deze tweede ronde is van 9 oktober 2014 00:01 (CEST) tot 16 oktober 2014 00:01 (CEST). In deze ronde dien je tenminste 75% voorstemmen te ontvangen om herbevestigd te worden. Het is mogelijk om een reactie te plaatsen in de tweede ronde zodat gebruikers over meer informatie beschikken bij het stemmen en u de kans krijgt om de gegeven bezwaren in de eerste ronde te weerleggen.

Namens mijzelf en mijn co-coördinator Trijnstel

Met vriendelijke groet, Natuur12 (overleg) 8 okt 2014 00:04 (CEST)

Maxwvb[bewerken]

Beste Basvb, ik heb in het medisch café aangegeven te willen overleggen over hoe vorm te geven aan anatomische lemmata. Maxwvb hanteert meteen een eigen interpretatie hoe dat aan te pakken (voordat iemand, behalve hijzelf had gereageerd) en begon meteen al een bron te verwijderen die ik in het verleden had toegevoegd in een lemma. Het lemma is natuurlijk niet van mij, maar mijn oproep was geen oproep voor Maxwvb , maar voor het medisch café en om eerst te overleggen en niet dat maxwvb eigenhandig aan de slag zou kunnen gaan (zonder consensus). Ik zie dit weer als symptoom van zijn eerdere gedrag van vandaag. Overleggen lukt niet, dus ik vraag uw raad. Alvast bedankt, met vriendelijke groeten, Wimpus (overleg) 13 okt 2014 23:51 (CEST)

Zoals je hier https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Medisch_café kan zien, poog ik tot inhoudelijk debat te komen met Wimpus en vraag ik een bredere mening over de inhoudelijke kwaliteit van de bewerkingen van Wimpus. Helaas weigert hij te reageren op redelijke vragen. Wat is het nu Wimpus, saeptum of septum?
max (overleg) 14 okt 2014 00:02 (CEST)
Beste Wimpus, u bent beiden geïnteresseerd in dit onderwerp. Richtingbepalend overleg over dit onderwerp is dus ook voor Maxwvb zeer interessant, het lijkt me dan ook geen goed idee om Maxwvb van dit overleg uit te sluiten. Inhoudelijk overleg over dit onderwerp lijkt me toch de beste optie, liefst met betrokkenheid van anderen die goed op de hoogte zijn van het onderwerp, bijvoorbeeld Taketa of Erik Wannee (en anderen). Ikzelf ben zowel op het onderwerp van Klassieke taal als het medische onderwerp weinig bekend en heb ook niet de behoefte om mij inhoudelijk in deze materie te verdiepen, dat laat ik dus liever aan anderen over. Maxwvb ken ik van voor de periode dat hij geblokkeerd werd, ik heb hem toen vooral bezig gezien met de bestrijding van pseudowetenschappelijke onzin, dit vaak op een te harde toon, maar inhoudelijk is hij vaak wel erg sterk. Focus daarom beiden op het inhoudelijke, dat is uiteindelijk ook waar het om gaat. En Wimpus, let zelf aub ook een beetje op de overlegstijl, de referenties aan de naam die Maxwvb in het verleden door iemand toegedicht heeft gekregen ("scheldvandaal") zijn in deze discussie niet relevant als het over het inhoudelijke aspect gaat, en dat is het aspect waar het over zou moeten gaan. Tot slot lijkt het me handig om één plaats voor het overleg te vinden, bijvoorbeeld het medisch café (en dus niet mijn overlegpagina). Mvg, Bas (o) 14 okt 2014 00:14 (CEST)

Categorie:Rijksmonument in Barneveld[bewerken]

Rijksmonumenten zijn niet in alle gevallen bouwwerken, reden waarom de rijksmonumenten in Barneveld ook in de categorie:bouwwerk in Barneveld staan gecategoriseerd als daarvan sprake is. De categorie:rijksmonument in Barneveld hoort daarom niet in de categorie bouwwerk in Barneveld thuis. Wwikix (overleg) 14 okt 2014 18:34 (CEST)

Daarover is enkele keren overleg geweest en nooit met consensus volgens mij. Het kan zijn dat ik dat mis heb dan zou ik graag zien waar dat overleg waaruit consensus blijkt voor jouw verandering staat, de verandering is namelijk gezien het aantal categorieën en de artikelen daarin (die moeten namelijk bijna allemaal dan een cat erbij) nogal ingrijpend en niet iets wat zonder overleg zou moeten gebeuren. De reden om dit onder gebouwen te categoriseren is namelijk dat een meerderheid van de objecten een gebouw is, en als je de categorie weghaalt uit bouwwerken moet je alle bouwwerken (wat 99% van de rijksmonumenten zal zijn) onder de categorie bouwwerk zetten. Mvg, Bas (o) 14 okt 2014 19:47 (CEST)
Bas, kom op, er is geen consensus nodig om het feit vast te stellen dat niet alle rijksmonumenten bouwwerken zijn, dat is echt onzin. De notie dat monumenten altijd bouwwerken zouden zijn is eentje die nl:wiki niet moet voeden, om de simpele reden dat het niet waar is. Ik heb dat nu vaak genoeg uitgelegd, je kent de links (zie o.m. hier, hier, hier en onlangs nog hier). Dat het rechtzetten van deze misvatting veel werk is zal best, maar dat is geen reden om er niet aan te beginnen, want fout is nou eenmaal fout. Groet, Wutsje 14 okt 2014 20:55 (CEST)
Op deze manier worden echter alle rijksmonumenten die wel bouwwerken zijn uit de bouwwerken boom gehaald. Als de rijksmonumentencategorieën dus niet meer onder bouwwerken komen te staan zie ik graag a. dat dat structureel doorgevoerd wordt, niet slechts bij 10 gemeenten ofzo en b. dat dus alle gebouwen onder de rijksmonumentencat netjes onder de categorie Bouwwerk in X geplaatst worden. Daarnaast is op deze pagina het idee geopperd (met enige consensus) om de rijksmonumentencategorieën onder een categorieboom "cultureel erfgoed" te plaatsen. Als Wikix een aanzet wil geven voor deze verandering waar consensus voor is, dan wel graag op een volledige manier, en niet met half werk. Mvg, Bas (o) 14 okt 2014 20:54 (CEST)
Ik denk dat het hoognodig tijd gaat worden deze scheiding goed door te voeren ja, een aparte rijksmonumentencategorie (en meteen ook provincie en gemeente) los van de bouwwerken-categorie. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 14 okt 2014 23:02 (CEST)

@Basvb - ik schrijf dit aan je omdat ik erop ben gewezen dat rijksmonumenten niet in alle gevallen bouwwerken zijn. Eerst handelde ik namelijk net zoals jou, in de veronderstelling dat rijksmonumenten (bijna) altijd bouwwerken zijn, maar dat blijkt toch minder vaak voor te komen (al zijn de meeste rijksmoumenten wel bouwwerken). Ik denk dus dat veel rijksmonumenten zowel in de categorie rijksmonument in gemeente x als in de categorie bouwwerk in gemeente x zullen moeten worden geplaatst en dat de categorieën rijksmonumenten in gemeente x uit de categorieën bouwwerk in gemeente x moeten worden gehaald en ondergebracht in de categorieën cultuur in gemeente x. Wwikix (overleg) 15 okt 2014 10:53 (CEST)

Rijks-, provinciale en gemeentelijke monumenten onderbrengen in de categoriestructuur Cultuur in [plaats|gemeente] helpt de zoekende lezer niet verder, want cultuur is een véél te algemeen begrip. Bouwwerken, grotschilderingen, boeken, bussen, postzegels, Hyves, de vullingen in uw gebit en het gekwezel van Nick en Simon: het zijn uiteindelijk allemaal uitingen van cultuur. Waar het bij deze monumenten om gaat, is al dan niet gebouwd erfgoed met een juridisch beschermde status - dié is de essentie daarvan. Wutsje 15 okt 2014 13:25 (CEST)
Het voorstel is volgens mij om rijksmonumenten in nederland in een cultureel erfgoed boom te hangen, dat hoeft helemaal niet op gemeenteniveau ook te gebeuren, lijkt me onwenselijk, maar uiteindelijk moet de top van de boom wel ergens hangen. Verder lijkt het me het meest logische dat 'rijksmonument in <gemeente>' gewoon onder '<gemeente>' hangt, en onder 'rijksmonument in <provincie>' Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 15 okt 2014 23:25 (CEST)

@Wutsje - monumenten zijn een uiting van cultuur, vandaar dat ze onder de overkoepelende categorie cultuur kunnen worden ondergebracht. Zo kan de categorie rijksmonument in gemeente x onder de categorie cultuur in gemeente x worden geplaatst, zoals ook andere categorieën onder deze categorie staan geschaard, bijvoorbeeld de categorie bouwwerk in gemeente x, evenement in gemeente x, recreatie in gemeente x, religie in gemeente x. enz. Daar schiet de lezer wel iets mee op. Wwikix (overleg) 16 okt 2014 11:46 (CEST)

Momenteel is het zo dat de categorie rijksmonument in gemeente x vaak onder de categorie bouwwerk in gemeente x staat. Ik vraag me daarom af - net zoals Basvb - of het toch niet beter is de categorie rijksmonument in gemeente x onder de categorie bouwwerk in gemeente x te plaatsen omdat verreweg de meeste rijksmonumenten bouwwerken zijn en het anders een hele klus wordt om die rijksmonumenten die een bouwwerk zijn (de meesten dus) ook nog eens als bouwwerk te categoriseren. Wwikix (overleg) 16 okt 2014 16:00 (CEST)

U bepleit dus dat wp dit hardnekkige misverstand blijft voeden c.q. een aantoonbare fout in stand laat, omdat een en ander corrigeren zoveel werk is? Moet ik hier nou werkelijk gaan uitleggen dat het er in een encyclopedie in de allereerste plaats om gaat dat de daarin aangeboden kennis ook daadwerkelijk klopt, omdat het anders geen kennis is? Voor de zoveelste keer: bij beschermde erfgoedobjecten is niet de fysieke aard daarvan relevant, maar het feit dat ze juridisch beschermd zijn. Verder en nogmaals: iéder voortbrengsel van de mens is een cultuuruiting, of het nou om iets fysieks of iets abstracts gaat. Daar kan dus álles wat de mens ooit heeft vervaardigd wel onder worden geschaard. Wutsje 16 okt 2014 17:01 (CEST)

Dat kan betekenen dat misschien maar een paar procent van alle rijksmonumenten geen bouwwerk zijn en dat voor die paar procent er twee keer gecategoriseerd zal moeten worden: op rijksmonument en op bouwwerk. Als ik zie hoe vaak de gemeentelijke subcategorieën slecht zijn gevuld/bijgehouden, dan wordt dit inderdaad een hele klus maar goed dat hoeft niet onoverkomelijk te zijn als er meer personen bereid zijn die correcties door te voeren.

Wat betreft je opmerkingen over cultuur, niet alles wordt natuurlijk daaronder gebracht. Monumenten lijken me zaken die daar wel in thuishoren omdat deze zeker als cultuuruitingen kunnen worden beschouwd. Wwikix (overleg) 16 okt 2014 17:15 (CEST)

Voorstel nieuwe structuur[bewerken]

 • Alle rijksmonumenten zitten in de categorie "Rijksmonument in GEMEENTE" (eventueel via "Rijksmonument in PLAATS" als tussenstap).
 • Alle rijksmonumenten die ook een gebouw zijn zitten in "Bouwwerk in GEMEENTE" (eventueel via "gebouw in PLAATS" als tussenstap).
 • De categorie "Rijksmonument in GEMEENTE" zit in "Rijksmonument naar gemeente" en in "Rijksmonument in PROVINCIE".
 • De categorie "Rijksmonument in GEMEENTE" zit in "Cultureel erfgoed in GEMEENTE" (alternatief plan is direct in GEMEENTE, zonder deze tussenlaag).
 • De categorie "Cultureel erfgoed in GEMEENTE" zit in "GEMEENTE", in "Cultureel erfgoed naar gemeente" en in "Cultureel erfgoed in PROVINCIE".

Een vergelijkbare situatie met Gemeentelijke monumenten:

 • Alle gemeentelijke monumenten zitten in de categorie "gemeentelijk monument in GEMEENTE"
 • Alle gemeentelijke monumenten die ook een gebouw zijn zitten in "Bouwwerk in GEMEENTE"
 • De categorie "gemeentelijk monument in GEMEENTE" zit in "gemeentelijk monument naar gemeente" en in "gemeentelijk monument in PROVINCIE".
 • De categorie "gemeentelijk monument in GEMEENTE" zit in "Cultureel erfgoed in GEMEENTE" (alternatief plan is direct in GEMEENTE, zonder deze tussenlaag).

Is dit een goede doelsituatie, en indien niet, welke doelsituatie zien anderen voor ogen. Als we eenmaal één duidelijke doelsituatie hebben dan kan naar die situatie toegewerkt worden. Dat kost misschien wat tijd, maar dan weten we wat we willen. Mvg, Bas (o) 16 okt 2014 17:28 (CEST)

En de categorie cultureel erfgoed in gemeente x kan beter in de categorie cultuur in gemeente x worden geplaatst want de naam zegt het al: cultureel erfgoed. Wwikix (overleg) 16 okt 2014 17:57 (CEST)

Ik heb eigenlijk nooit eerder de link tussen cultuur en cultureel erfgoed gelegd. Volgens mij ben ik niet de enige daarin. Waarom kan deze categorie gewoon niet in de categorie van de bijhorende gemeente. De categorieboom onnodig diep maken is heel verwarrend. Sjoerd de Bruin (overleg) 16 okt 2014 18:02 (CEST)
Mensen, er is al in augustus hierover gesproken. Toen was er vrijwel consensus dat rijks-, provinciale- en gemeentelijke monumenten onder de topcategorie monument zouden gaan vallen omdat daar geen categorie bouwwerk bij hoort. Dit was naar aanleiding van overleg tussen mij en Wutsje, hier. Dat was weer overleg dat vier dagen eerder plaats heeft gehad. Er is ook nog de categorie Cultureel Erfgoed in Nederland... wat ook prima kan. Om even te stoken: wat gaan we doen met plaatsen en gemeenten die uitsluitend bouwwerken als rijksmonumenten hebben? Zoals de gemeente Hoorn... Overigens zijn alle monumenten hier een bouwwerk, aangezien ook dijken bouwwerken zijn (overigens is dat een provinciaal monument). Dqfn13 (overleg) 16 okt 2014 18:16 (CEST)

@Bas: in je voorstel kan ik me in grote lijnen vinden, zij het dat ik de tussenlaag Cultureel erfgoed in gemeente niet nodig vind (die levert de lezer enkel een extra keer klikken op, bovendien moet hij dan tijdens het zoeken al van te voren weten in welke gemeente een monument te vinden is, wat heel vaak niet het geval zal zijn). Ook vind ik dat het woord beschermd ergens dient te vallen (het gaat tenslotte juist om die juridische bescherming), bij voorkeur in de categorienamen.
@Wwikix: uw exegese van het begrip cultureel erfgoed gaat volledig voorbij aan zowel het feit dat het daarbij nou juist om erfgoed gaat en aan het feit dat ieder menselijk voortbrengsel een cultuuruiting is. Wat hier nodig is, zijn duidelijke scheidslijnen, geen grenzen waarbij de lezer maar moet gissen naar wat u precies bedoelt heeft.
@Dqfn13: simpel, categoriseren op én fysieke eigenschap (bouwwerk, begraafplaats, dijk, brug, etc) én op het abstracte juridische predikaat monumentale status (rijks-, gemeentelijk of provinciaal monument): de crux van dit alles is nou juist dat dit verschillende dingen zijn. Overigens is een dijk volgens Van Dale geen bouwwerk, zie aldaar (een dijk wordt ook altijd aangelegd, niet gebouwd), zoals een brug dat ook niet is. (Op en:wiki worden dergelijke objecten onder de structures gecategoriseerd). Wutsje 16 okt 2014 21:00 (CEST)

Eens met Wutsje hier, de structuur lijkt me prima, maar de tussenlaag 'Cultureel erfgoed in <gemeente>' is overbodig. Het zal meestal gaan om twee categorieën en die tussenlaag voegt daar niets toe. Bij 'Cultuur in <gemeente>' denk ik aan beelden enzo en niet aan monumenten, dus lijkt me een slechte plek, en het hoeft ook niet zo diep. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 16 okt 2014 22:20 (CEST)

Zelf denk ik toch dat een overkoepelende categorie monument in gemeente x en die weer ondergebracht in een categorie cultuur in gemeente x het best de lading dekt en wel zo eenvoudig te hanteren is. Wwikix (overleg) 17 okt 2014 13:30 (CEST)

Voor wikipediaredacteuren die graag in hokjes denken wellicht, maar niet voor de zoekende lezer: die is veruit het meest gebaat bij rechtstreeks kunnen zoeken op plaats, zonder eerst - al vele jaren steeds weer ten gevolge van nauwelijks bij te houden herindelingen veranderende - gemeentelagen door te moeten ploegen. Wat dat Cultuur in <gemeente> betreft: daar nóg een keer op ingaan lijkt me zinloos. Wutsje 17 okt 2014 15:16 (CEST)
De categoriale structuur is hoofdzakelijk geënt op die van gemeenten, daarop verder bouwen is iets waar de lezer juist het meest bij gebaat is. Wwikix (overleg) 17 okt 2014 17:48 (CEST)
Ik kan me ook vinden in de structuur voorgesteld door Wutsje (de alternatieve structuur in mijn voorstel). Deze structuur heeft net zo goed alle info per gemeente, maar gewoon iets dichter bij de gemeentecat, en niet onder 1 of 2 lagen verstopt. Mvg, Bas (o) 17 okt 2014 18:22 (CEST)

Ik heb dit aangekaart op overleg gewenst want het lijkt me zinnig dat zich hier meer personen over buigen. Wwikix (overleg) 18 okt 2014 13:39 (CEST)

Aanmelding Whaledad[bewerken]

Wat betreft [1], zie ook Overleg gebruiker:Whaledad#Aanmelding Arbitragecommissie. Trijnsteloverleg 15 okt 2014 11:24 (CEST)

 • Beste coördinator van de arbcomverkiezingen, ik heb Wikipedia:Mededelingen/volglijstkader even aangepast aan de lopende stemming. Ik heb de inmiddels gestarte stemming ook maar even op mededelingen en in de kroeg gezet. FYI. Verder begrip voor je walvisvaderstandpunt :) Groet, Tjako Piano pedals.jpg (overleg) 16 okt 2014 00:52 (CEST)
Bedankt voor de meldingen Tjako. Mvg, Bas (o) 16 okt 2014 01:15 (CEST)

150 tekens[bewerken]

Hoi Basvb,

Mijn commentaar bij de ArbCom-stemming was <150 tekens.

Met liefdevolle groet, uw man Knowalles 16 okt 2014 22:21 (CEST)

Oh tekens. Ik las woorden. Never mind, excuus :). Met liefdevolle groet, uw man Knowalles 16 okt 2014 22:21 (CEST)

googlegummetje[bewerken]

FYI: het door jou genomineerde artikel Temptation Island wordt ook elders niet acceptabel gevonden: [2]. VanBuren (overleg) 17 okt 2014 20:43 (CEST)

Dat was ook hoe ik bij het artikel kwam. Toen bekeek ik het en vond het, buiten beschouwing van de notice ook erg weinig toevoegen. Vandaar de nominatie. Mvg, Bas (o) 17 okt 2014 22:35 (CEST)

Kleurkeuze?[bewerken]

Hoi Bas, Bedankt voor het coördineren van de verkiezingen voor de Arbitragecommissie. Zit er een bepaald idee achter je kleurkeuze? Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 23 okt 2014 00:38 (CEST)

Die is onjuist meegekopieerd, ga ik zo repareren. Bedankt voor de opmerkzaamheid. Mvg, Bas (o) 23 okt 2014 00:40 (CEST)
Graag gedaan ;) RonnieV (overleg) 23 okt 2014 00:44 (CEST)
Wil je Druyts.t en Woudloper er alsjeblieft nog tien jaar bijgeven? 2005?... RonnieV (overleg) 23 okt 2014 00:49 (CEST)
Het blijkt dat dit inmiddels het 18e uur van mijn werkdag is. Nogmaals bedankt voor de oplettendheid.

Categorie Rijksmonument in gemeente x[bewerken]

Zie Wikipedia:Categoriecafé#Categorie Rijksmonument in gemeente x. Wwikix (overleg) 6 dec 2014 14:33 (CET)

Wikiproject Verzetskranten[bewerken]

Dag Bas, ik heb zojuist een uitgebreidere beschrijving neergezet over het waarom, hoe en wat van het Wikiproject Verzetskranten. Ik hoop dat dit helpt om het projectidee wat duidelijker te maken. Mocht je nog vragen, opmerkingen en/of suggesties hebben, die hoor ik uiteraard graag! Met vriendelijke groeten, OlafJanssen (overleg) 8 jan 2015 14:20 (CET)

Mooie uitwerking, ik ben wat begonnen met een mogelijk importsjabloon. Mvg, Bas (o) 8 jan 2015 16:03 (CET)

Mailinglijst Project Tweede Wereldoorlog[bewerken]

Beste Basvb,

Ik zag dat je op de projectpagina van de verzetskranten had aangegeven betrokken te willen zijn. In het kader van het bredere Tweede Wereldoorlog project hebben we bij Wikimedia Nederland een mailinglijst opgezet. Misschien vind je het interessant om op de hoogte te blijven? Die lijst willen we de komende tijd gebruiken voor de communicatie met de geïnteresseerde vrijwilligers. In de komende maanden verwachten we een aantal contentdonaties en evenementen te organiseren rondom het thema WOII. Hoe breder we dit kunnen dragen hoe liever! Mocht je je op willen geven voor de mailinglijst: dat kan hier. Vriendelijke groet, 85jesse (overleg) 14 jan 2015 09:19 (CET)

Bedankt voor de melding. Mvg, Bas (o) 26 jan 2015 00:34 (CET)

A new multilingual challenge[bewerken]

Hi I am reaching you here because you participated in the Teylers Multilingual Challenge in 2012. We were thinking of organizing a new one over the weekend of 7&8 March in honor of the Art & Feminism project to increase women's participation on International Women's Day. You, as a previous participant, are already active on Wikipedia, so this would be a way to accumulate more content on Wikipedia that may, at some time, attract more women editors (who knows?). Here (en:Wikipedia:Meetup/ArtAndFeminism/Challenge) is the Challenge page, and please put any comments you have about points (or if you have ideas about suitable prizes) on the talk page of that page (en:Wikipedia_talk:Meetup/ArtAndFeminism/Challenge). Hope you're interested, Jane023 (overleg) 25 jan 2015 18:22 (CET)

Bedankt voor de melding Jane. Ik denk dat de challenge niet heel erg bij mij past, maar zal het in de gaten houden (vooral het concept en de werking ervan). Mvg, Bas (o) 26 jan 2015 00:34 (CET)

Category:Commons bots[bewerken]

Hallo Bas, in de Category:Stained glass windows in Gouda ,staan de ramen van de st Janskerk in Gouda, elk apart gecategoriseerd en dat terwijl ze ook al zitten in de Category:Stained glass windows in the Grote of Sint - Janskerk (Gouda) Deze laatste zit al in de Category:Stained glass windows in Gouda. Ik wil nu die aparte afbeeldingen verwijderen. Kan ik deze ca 800 stuks met een BOT verwijderen? En hoe doe je dat dan? Mvg Agaath (overleg) 31 jan 2015 17:21 (CET)

Je kunt ze het beste uit Stained glass windows in Gouda verwijderen. Per raam is namelijk specifieker, en met dit aantal (meer dan 800) niet zo gek. Massaal categorieën veranderen kan het beste met "cat-a-lot" dat is een uitbreiding die je in de voorkeuren aan kunt zetten (op die pagina even via ctrl-f "cat-a-lot" zoeken). Nadat je cat-a-lot aan hebt staan kun je naar de categorie gaan waar je iets wilt veranderen. In dit geval Category:Stained glass windows in Gouda daar kun je rechtsonder in het scherm op cat-a-lot klikken, waarna een menu op die plek opengaat. Daarna kun je de afbeeldingen aanklikken die je wilt veranderen (er is ook een knopje alles), en vervolgens kun je deze uit de categorie halen. Je kunt met cat-a-lot ook afbeeldingen verplaatsen naar een andere categorie, maar dat is nu niet nodig volgens mij. Mvg, Bas (o) 31 jan 2015 18:10 (CET)
Bedankt Bas, ik heb nog een vraag, als ik via ctrl een foto aanklik gaat deze steeds open. Hoort dat zo, of doe ik iets niet goed. Mvg --Agaath (overleg) 31 jan 2015 20:20 (CET)
Je moet naast de tekst (in hetzelfde vakje maar niet daadwerkelijk op een woord) onder de foto's klikken (zonder ctrl). Als je op de tekst of de foto's klikt denkt het script dat je de foto wil bekijken. Mvg, Bas (o) 31 jan 2015 21:45 (CET)
Dank je wel, het is mij gelukt Mvg Agaath (overleg) 1 feb 2015 17:15 (CET)
Mooi! Bas (o) 1 feb 2015 17:29 (CET)

Script[bewerken]

Hi, fyi @ Gebruiker:Basvb/nuwegscript.js: Line 14: missing a semicolon.
Line 20: Implied eval. Consider passing a function instead of a string. Fix:

setTimeout(function () {
  "use strict";
  adminwatch();
}, 250);


I imported it to commons at commons:User:Steinsplitter/adminwatch.js , Best --Steinsplitter (overleg) 31 jan 2015 19:24 (CET)

Hi, Thanks for the suggestions. One thing, this code wasn't originally by me (I'm not that familiar with JavaScript), thus your credits on commons might be a bit misdirected at me. Mvg, Bas (o) 31 jan 2015 19:44 (CET)
Hé, that's funny! The script didn't work in monobook, so I copied both the script and the "nuweg" page to my own user space to see if I could get it to work for monobook too. After studying the differences in the page source of a page that was created for the vector skin, and of the same page created for the monobook skin (by temporarily changing my preferences), I found one part of the solution: there's an extra div in the monobook skin where the new list item should go. The other part was to make the inserted bit inline-block (float also worked, I only tried float:left, which put the output right above the Wikipedia-logo, I didn't try float:right, which probably also would have done the trick; leaving it a div, like Basvb did, created an extra line at the top of my page, pushing the personal menu bar down, eclipsing the tabs; very nasty, because also the "edit"-tab became eclipsed, so I could not immediately undo the test).
I came here to tell that I copied the script and modified it. You can find it here: Gebruiker:Wikiklaas/nuwegscript.js and Gebruiker:Wikiklaas/Nuweg. I did not find the error Steinsplitter mentions here; comparing with his script shows we have semicolons at the same places. WIKIKLAAS overleg 11 feb 2015 23:03 (CET)
Oh, haha, the error had already been corrected before I copied the source. WIKIKLAAS overleg 11 feb 2015 23:07 (CET)
After figuring out what needed to change in order to get this to work for monobook, I had a look at te "coachscript" of Samurai8, and found out that I changed exactly the things that were included in the original scipt that worked for both monobook and vector. So I once again incorporated that part of the script, with the conditional statement, and now I can change from monobook to vector and back (not thast I feel very much inclined to change to vector) while still having the nuweg notification at the top of my page. Anyone should feel free to use it, or copy and modify it. Cheers. WIKIKLAAS overleg 13 feb 2015 02:01 (CET)

Global renamer[bewerken]

Hoi Bas, met de aankomende SUL afronding is er een zwaar tekort aan global renamers (60 Nederlandstalige hernoemverzoeken per dag). Misschien zou je je kunnen aanmelden en meehelpen. Kijkend naar interwiki ervaring en activiteitsniveau, ben jij de enige Nederlandse bureaucraat waarvan ik verwacht dat een kandidatuur zonder meer succesvol is. Denk er eens over na. Mvg, Taketa (overleg) 20 mrt 2015 06:19 (CET)

Ik zal er (na dit weekend) eens naar kijken. Tot hoe lang duurt de SUL-afronding? (wat is de verwachting van deze spitsdrukte). Mvg, Bas (o) 20 mrt 2015 11:50 (CET)
Dit was helft van de pre-SUL drukte, de andere helft komt de komende week. De echte SUL finalisatie is eind april, dan verwacht ik de echte drukte, en die zal langdurig zijn, omdat dat de accounts raak die minder actief zijn. Mvg, Taketa (overleg) 20 mrt 2015 12:03 (CET)
Hallo Taketa, Ik denk dat ik me niet aan ga melden. Moet nog even kijken, maar ik denk dat ik me op wat andere projecten stort, daarnaast denk ik dat een redelijk grote groep gebruikers, ook niet bureaucraten, geschikt zou zijn om deze taak uit te voeren. Mvg, Bas (o) 14 apr 2015 22:51 (CEST)

Invitation[bewerken]

A gummi bear holding a sign that says "Thank you"
Thank you for using VisualEditor and sharing your ideas with the developers.

Hello, Basvb,

The Editing team is asking for your help with VisualEditor. I am contacting you because you posted to a feedback page for VisualEditor. Please tell them what they need to change to make VisualEditor work well for you. The team has a list of top-priority problems, but they also want to hear about small problems. These problems may make editing less fun, take too much of your time, or be as annoying as a paper cut. The Editing team wants to hear about and try to fix these small things, too. 

You can share your thoughts by clicking this link. You may respond to this quick, simple, anonymous survey in your own language. If you take the survey, then you agree your responses may be used in accordance with these terms. This survey is powered by Qualtrics and their use of your information is governed by their privacy policy.

More information (including a translateable list of the questions) is posted on wiki at mw:VisualEditor/Survey 2015. If you have questions, or prefer to respond on-wiki, then please leave a message on the survey's talk page.

Unsubscribe from this list Sign up for VisualEditor's multilingual newsletterTranslate the user guide

Thank you, Whatamidoing (WMF) (talk) 26 mrt 2015 16:56 (CET)

I haven't really used the VisualEditor the last months as I'm more moving away from single edits towards series of edits (on commons), where because of the simple task and the high number of edits speed is the main thing that can be improved, thus I think that on this moment I do not have any suitable suggestions for the VisualEditor. Mvg, Bas (o) 26 mrt 2015 17:12 (CET)

Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk (Nieuw-Wehl)[bewerken]

Hoi Basvb. Ik heb een foto van jou kunnen inpassen. Mocht je meer van die kerk hebben, voeg ze vooral toe. Groet, Pompidom (overleg) 5 mei 2015 16:04 (CEST)

De andere foto's zijn van redelijk matige kwaliteit en voegen niet veel extra's toe, heb nog wel een foto van het beeld. Bas (o) 5 mei 2015 17:33 (CEST)
Ik heb ze toch maar even geupload. Je kunt ze in mijn uploads op Commons vinden en kijken of er nog iets nuttigs tussen staat. Mvg, Bas (o) 5 mei 2015 17:39 (CEST)
Bedankt! Ik heb nog enkele ervan toegevoegd aan het artikel. Groet, Pompidom (overleg) 5 mei 2015 18:22 (CEST)

T-shirt barnstar[bewerken]

Beste Basvb, ik heb je genomineerd voor een T-shirt. Bedankt voor je bijdragen aan Wikimedia! Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 17 mei 2015 10:40 (CEST)

Bedankt voor de nominatie! Mvg, Bas (o) 18 mei 2015 00:34 (CEST)

category verwijderen[bewerken]

Hallo Bas, zou je de volgende category voor mij willen verwijderen Category:Plateelfebriek Zuid-Holland (Gouda), het is fout geschreven en er is ook al een Category:Plateelbakkerij Zuid-Holland. Deze heb ik nu tijdelijk gebruikt als redirect. Zelf weet ik niet hoe een category te verwijderen is. Alvast bedankt Mvg Agaath (overleg) 20 jun 2015 00:01 (CEST)

Hallo Bas,bedankt voor het verwijderen Mvg Agaath (overleg) 20 jun 2015 15:44 (CEST)

Graag je mening[bewerken]

Hoi

Graag zou ik je mening willen weten over het artikel dat ik heb aangemaakt. Dit gaat over Radio Totaal, een commerciële radipiraat uit de jaren 80 uit Nijmegen. Ik heb inmiddels de nodige discussies gehad met 2 moderators over bronnen, relevantie etc. Kijkende naar bestaande wikipagina's van bijvoorbeeld Keizerstad en Delta, ook piratenzenders uit Nijmegen, dan denk ik dat mijn pagina heel wat meer relevante informatie biedt dan de betreffende pagina's. De pagina is genomineerd voor verwijdering met de reden dat het bereik alleen Nijmegen zou zijn. Dit is middels bronnen weerlegd waarbij overigens maandblad FRM uit die tijd niet geaccepteerd werd door 1 moderator en omschreven werd als een amateuristisch blaadje waar iedereen wel wat kon opschrijven. Tja..het blad werd uitgegeven in België en Nederland dus de kwalificering amateuristisch is meer dan opmerkelijk denk ik. Vervolgens kwam het argument dat de relevantie van het artikel niet zo groot is. Een discutabel punt want een kerk in Erlecom is mogelijk net zo min relevant. Bronnen mbt beweringen die ik in de tekst heb staan waren in eerste instantie nodig, na aanlevering hiervan kwam ineens van dezelfde moderator de twijfel over de relevantie van de bewering. Tja, gegoochel met telkens andere argumenten maakt het lastig. Ik ben ook benieuwd wat andere wiki gebruikers vinden van het artikel en wat er aangepast zou moeten worden. Graag dus jouw mening ook.

Mvg Rene Neeroppie (overleg) 7 aug 2015 18:36 (CEST) Beste Rene,

Ik acht mijzelf onvoldoende thuis in de materie om hierover mijn mening te geven. Misschien dat een algemenere oproep in de kroeg of overleg gewenst een idee is.

Mvg, Bas (o) 8 aug 2015 12:35 (CEST)

Good call![bewerken]

Dit dus. Op persoonlijke titel, Kthoelen Flag of Finland (bordered).svg (Overleg) 15 sep 2015 23:10 (CEST)

Noodspromg[bewerken]

Beste Bas,

In het stemlokaal betreffende Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing september 2015 is een discussie ontstaan rond een stem tegen de iets te laat aangemelde Waerth. Van mij krijg je gelijk dit door de vingers te zien. Zijn kandidatuur is sowieso niet onomstreden. Ik heb e.e.a. naar de OP gekopieerd. Zou je zo vriendelijk willen zijn dit op de projectpagina te melden en daar dus de reacties wissen? Alvast dank en collegiale groeten met hoogachting,  Klaas `Z4␟` V:  17 sep 2015 15:04 (CEST)

Bedankt[bewerken]

Bedankt voor je inzet als bureaucraat. Het probleem - door andere activiteiten niet goed aan de bureaucraattaken toekomen - is herkenbaar. Dank voor je werk, en hopelijk blijf je nog lang 'gewone' moderator. CaAl (overleg) 25 sep 2015 09:27 (CEST)

Thank you! A gift from fellow Wikipedians[bewerken]

Hi Basvb,

You have been nominated to receive a free t-shirt from the Wikimedia Foundation through our Merchandise Giveaway program (https://meta.wikimedia.org/wiki/Merchandise_giveaways). Congratulations and thank you for your hard work!

Please email us at merchandise@wikimedia.org and we will send you full details on how to accept your free shirt.

Thanks!

KRobinson (WMF) (overleg) 30 sep 2015 20:38 (CEST)

Herbevestiging moderatorschap oktober 2015[bewerken]

Beste,

Op donderdag 8 oktober 2015 0:01 (CEST) begint de eerste ronde van de jaarlijkse herbevestiging voor het moderatorschap. Bij deze herbevestiging zal ook jouw moderatorschap worden geëvalueerd. Op deze pagina wordt de eerste ronde gehouden en daar staat ook de gang van zaken uitgelegd. Je kunt op die pagina desgewenst een verklaring plaatsen. Dit kan ook nu al en er is daar ruimte voor vrijgemaakt. Mocht je het moderatorschap (vrijwillig) willen inleveren, dan kan dat natuurlijk op elk moment door een verzoek te doen op deze pagina op Meta. Als je hierna nog vragen hebt, kun je altijd terecht op mijn overlegpagina en bij dezen wens ik je veel succes.

Met vriendelijke groet, Sonuwe () 7 okt 2015 01:27 (CEST)

Bedankt voor het op je nemen van de coördinatie. Mvg, Bas (o) 7 okt 2015 10:11 (CEST)

artikel Wouter van Reek[bewerken]

Hallo Bas, Ik heb gisteren een artikel over Wouter van Reek aangemaakt. Nu is deze alleen te zien als ik inlog en niet als ik via Google zoek, dan zie ik alleen de naam Wouter van Reek. Kun jij mij uitleggen waar er aan de hand is? Mvg Agaath (overleg) 15 okt 2015 09:31 (CEST)

Het duurt altijd een paar dagen voordat nieuwe artikelen via Google te vinden zijn, Google loopt met een robot alle pagina's langs en als ze een nieuwe pagina erbij zien komt die in de resultaten en dat duurt meestal minstens 1 dag. Mvg, Bas (o) 15 okt 2015 18:59 (CEST)
Dank je welAgaath (overleg) 15 okt 2015 22:28 (CEST)

Category:Files by User:Agaath[bewerken]

dag Bas, zou je kunnen kijken of ik Category:Files by User:Agaath en alle verdere categorieën op je juiste manier heb aangemaakt. Mijn Engels is niet genoeg om de uitleg te begrijpen. Bedankt vast. Mvg Agaath (overleg) 2 nov 2015 19:58 (CET) Mijn vraag is ook: Wanneer verschijnt het woord Hidden categories en moet men dit zelf invullen? Agaath (overleg) 3 nov 2015 15:51 (CET)

Ik heb wat kleine aanpassingen gedaan (aan de photographs category) alles ziet er goed uit en je kunt je foto's nu toevoegen aan die categorie (als je wilt kan ik ook met 2 minuten werk alles in een keer erin zetten waarna jij de paar mogelijke fouten eruit kunt halen). De hidden categorie komt er te staan als je __HIDDENCAT__ in de categorie zet. Mvg, Bas (o) 3 nov 2015 19:20 (CET)
Het zou fijn zijn als je alles kunt overzetten naar mijn photographs category. Blijven mijn foto's dan ook nog in mijn galery staan? Als dat niet zo is, dan hoef je niet alles naar mijn photographs category te zetten. Al vast bedankt. Mvg Agaath (overleg) 5 nov 2015 19:16 (CET)
Ik heb alles wat je ooit hebt geupload in commons:Category:Photographs by User:Agaath gezet. Daar zullen dus ook wat afbeeldingen in staan die je wel hebt geupload maar bijvoorbeeld uit archieven waren, zijn er niet zoveel zo te zien dus die kun je als je dat wilt eruit halen. Mvg, Bas (o) 6 nov 2015 12:41 (CET)
Bedankt Bas voor het overzetten maar wat bedoel je met "geupload maar bijvoorbeeld uit archieven". Ik heb alle foto's zelf gemaakt en geupload. Kun je een voorbeeld van mij aangeven?. Mvg Agaath (overleg) 6 nov 2015 18:57 (CET)
Ik meende dat File:A.L.G._Bosboom_-_Toussaint,_schrijfster.jpg uit een archief kwam, maar zie nu dat dit een foto van een plakaat is. Dan is het eigenlijk niet helemaal correct om dat als eigen werk te uploaden, de foto is van jou, maar de auteur van de originele tekening (en de rechten daarvan) moeten dan ook gemeld worden. Mvg, Bas (o) 6 nov 2015 19:24 (CET)
Het is een afbeelding naar een tekening van Nicolaas Pieneman (1809-1860), een exemplaar hiervan gemaakt door de prentmaker Johannes Philippus Lange bevindt zich in het rijksmuseum. Gouwenaar (overleg) 6 nov 2015 20:09 (CET)
Kunnen de overigen uit deze serie ook op wiki blijven Zie op User:Agaath/Photo album Bij schrijverinformatieborden aan de Winterdijk? Agaath (overleg) 6 nov 2015 20:15 (CET)
Als ze oud genoeg zijn wel. Van de afbeelding in het rijksmuseum heb ik een uitsnede op Commons geplaatst. Gouwenaar (overleg) 6 nov 2015 20:25 (CET)
De foto van Arthur van Schendel is gemaakt door Willem Witsen (1860-1923), die valt in Nederland in het publieke domein. De afbeelding van Frederik van Eeden is gemaakt door Jacobus van Looy (1855-1930), ook die valt in Nederland in het publieke domein. De foto van Couperus heeft op de website van de Koninklijke Bibliotheek gestaan, dus daarvan zal de maker ongetwijfeld achterhaald kunnen worden. Ik vrees dat de foto van A.M. de Jong vermoedelijk niet in het publieke domein valt, de kans is groot dat de maker op 1 januari 1945 nog in leven was. Gouwenaar (overleg) 6 nov 2015 22:19 (CET)
Dank je wel Gouwenaar. Ik heb alle foto's aangepast. Ik hoop dat het juist is gedaan. Ik ga op zoek naar informatie over de foto van Couperus. Mocht je nog informatie hebben dan zou dat fijn zijn. Mvg Agaath (overleg) 7 nov 2015 16:50 (CET) Ik heb de Couperus foto gevonden op [3] Ik ga onderzoeken wat de licentie is Agaath (overleg) 7 nov 2015 17:13 (CET)
De foto bij gahetna (hier in de collectie van het RKD) van Couperus is een andere dan die gebruikt is op het informatiebord bij de Eline Verestraat. Die foto is gebruikt als omslagfoto voor het boeken "Al die verloren paradijzen..." van Frédéric Bastet over Couperus uit 2001 en een "Een dandy in de Oriënt" van José Buschman uit 2009. Je vindt de foto zoals gezegd ook op een inmiddels verdwenen website van de Koninklijke Bibliotheek (zie bijvoorbeeld de gearchiveerde pagina uit 2011). De foto zelf is natuurlijk voor 1923 gemaakt, maar de maker kan heel goed pas na 1 januari 1945 zijn overleden. Gouwenaar (overleg) 7 nov 2015 18:43 (CET)
Template:PD-anon-70-EU en Template:PD-1923 zouden voldoende moeten zijn voor de Couperusfoto. Mocht er toch iemand klagen kan Agaath mij de schuld geven. Natuur12 (overleg) 7 nov 2015 20:11 (CET)
@Natuur12, de door jou gelinkte foto bij het RKD is niet de door Agaath bedoelde foto op Commons. Gouwenaar (overleg) 8 nov 2015 15:44 (CET)
Mea culpa. Natuur12 (overleg) 8 nov 2015 20:59 (CET)
Ik zal toch voor de zekerheid Paul vragen of de maker van de foto op de omslagen van beide boeken in die edities vermeld wordt. Gouwenaar (overleg) 7 nov 2015 21:45 (CET)
Ik heb de nieuwe informatie al bij de foto gezet. Ik hoop dat de foto op Commons kan blijven staan. Ik ben zelf ook aan het zoeken. Allen bedankt. Agaath (overleg) 8 nov 2015 15:19 (CET)
De foto van A.M. de Jong is afkomstig uit de collectie van het A.M. de Jongmuseum in Nieuw-Vossemeer (zie hier). Zij kunnen wellicht informatie over de maker van het portret verstrekken. Gouwenaar (overleg) 8 nov 2015 16:07 (CET)
Bedankt Gouwenaar, ik heb ze een mail gestuurd.Agaath (overleg) 8 nov 2015 20:52 (CET)
@Gouwenaar: die portretten van Couperus zijn van de hand van de in 1972 overleden Emil Otto Hoppé en dus zeker niet rechtenvrij. Paul Brussel (overleg) 8 nov 2015 20:58 (CET)
Dank, ik was er al bang voor, foto dateert zo te zien uit 1921. Ik heb de foto op Commons genomineerd voor verwijdering. Gouwenaar (overleg) 8 nov 2015 21:41 (CET)
De foto maakt onderdeel uit van een serie die inderdaad gemaakt is in 1921 toen Couperus in Londen gefêteerd werd, en waarvan Ronald Breugelmans verslag heeft gedaan in zijn Louis Couperus. Lion of the season. Raamsdonk, De Roofpers, 1982. Paul Brussel (overleg) 9 nov 2015 00:24 (CET)
@Paul Brussel: als ik zeg dat dit een long shot is, dan is het een understatement. Maar enig idee in welk land de foto voor het eerst gepubliceerd is? Natuur12 (overleg) 9 nov 2015 00:36 (CET)
Daar heb ik dan weer geen idee van. Paul Brussel (overleg) 9 nov 2015 19:52 (CET)
@Gouwenaar, onderwerp foto A.M. de Jong. Ik heb als antwoord van het amdejongmuseum gekregen dat zij de fotograaf niet kennen. De foto hangt in hun museum. De foto is gemaakt toen A.M. een kwekeling was. Zijn broer Jan heeft wel foto's van A. M. gemaakt maar of hij de fotograaf is, weten ze niet. Als de foto wordt gebruikt, willen ze als bronvermelding www.amdejongmuseum. Ik denk dat deze foto ook verwijderd moet worden maar hoop op het tegendeel. Mvg Agaath (overleg) 9 nov 2015 16:02 (CET)
Waarom het museum als bron vermeld zou moeten worden ontgaat mij. Zij zijn niet de maker en jij hebt ook hun afbeelding niet als bron gebruikt. De enige vraag die relevant is of aangenomen mag worden dat deze foto in het publieke domein valt of omdat de maker voor 1 januari 1945 is overleden, of omdat, indien het een anoniem werk betreft, de termijn is verstreken om nog rechten op het materiaal te doen gelden. Gouwenaar (overleg) 9 nov 2015 16:42 (CET)
@Gouwenaar. Ik merk wel of de foto van A.M. mag blijven staan. Bedankt Mvg Agaath (overleg) 9 nov 2015 17:18 (CET)

Terzijde[bewerken]

Wat grappig is dat op het Informatiebord Eline Verestraat een afbeelding staat van een meisje, dat als twee druppels water lijkt op dit meisje, echter hier zonder de expliciete reclame voor Cocacola. Op het bord bij De Roos van Dekemastraat is een portret van Renoir van de actrice Jeane Samary gebruikt. Bij de Majoor Fransstraat is dit portret van Charlotte Brontë geplaatst. Op het bord van de Max Havelaarstraat wordt een schoolplaat getoond (zie Hella Haasse: Bij de les: schoolplaten van Nederlans-Indië). Het bord bij de Jan Compagniestraat bevat zogenaamd wallpaper artwork. Van hetzelfde laken en pak is de afbeelding bij De kleine Johannesstraat. Er is maar één bord waarbij de afbeelding direct gerelateerd kan worden aan beschreven werk, nl. het bord bij de Merijntje Gijzenstraat. Ik weet niet wie verantwoordelijk is voor het ontwerpen van deze panelen, zelf is men kennelijk nogal tevreden, maar ik vind dit wel een erg vreemde en gemakzuchtige manier van illustreren. Zeker als vervolgens uit de blik van het cocacolameisje de gemoedstoestand van Eline Vere wordt afgeleid: "Het paneel is weer fantastisch vormgegeven. We zien hier Eline op haar best, in haar glorietijd, maar voor de opmerkzame kijker, met misschien toch al een wat weemoedige uitdrukking in haar ogen". Ja wat wil je met een glas cola in je handen gedrukt als je misschien wel thee had willen drinken ;-) Gouwenaar (overleg) 9 nov 2015 16:42 (CET)

Notificatie van de Arbitragecomissie[bewerken]

Geachte Basvb,

De Arbitragecommissie heeft de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Arbitrageverzoek Graaf Statler II aangenomen.

De Arbitragecommissie 24 nov 2015 20:08 (CET)

Beste Bas,
In je reactie schrijf je dat je niet betrokken bent. Dat lijkt me correct, maar ter informatie toch even dit bericht:
Je vraagt je daar af of Graaf Statler en Sir Statler dezelfde gebruiker zijn. Dat zijn ze, en ook For old times' sake (overleg | bijdragen | bloks) is dezelfde. Dat account is sinds februari geblokkeerd, dus recente problemen tussen jou en deze gebruiker kunnen via dat account niet opgetreden zijn. CaAl (overleg) 1 dec 2015 12:04 (CET)

Wikipedia Taskforce[bewerken]

Beste Basvb

Een tijdje geleden las ik iets over het Wikipedia Taskforce. Het leek mij een zeer interessant onderwerp en ik wilde direct mijn naam aan de lijst toevoegen om mee te helpen met dit project, maar toen zag ik dat het project inactief was. Ik vond het zeer jammer dat dit initiatief gestopt was, daarom leek het mij wel een goed idee om het terug een nieuw leven in te blazen. Ik zag ook dat jij vroeger meehielp met dit project, vandaar dat ik heel benieuwd ben of jij (nog altijd) zin hebt om mee te werken aan deze nieuwe start. We zoeken nog altijd vrijwilligers, dus een antwoord of reactie zou ik heel hard op prijs stellen.

Met vriendelijke groeten JP001 (overleg) 24 nov 2015 21:47 (CET)

Ik zie mij de komende tijd niet aan dit project meewerken. Het was iets wat mij jarenlang een erg leuk en goed idee leek. Samen aan Wikipedia werken is immers leuker dan alleen. Momenteel laat mijn beschikbare tijd het echter niet toe om echt deelname aan projecten toe te zeggen en beperken mijn bijdragen zich tot sporadische inzet/ korte actieve periodes. Mvg, Bas (o) 24 nov 2015 21:49 (CET)
OK, alle begrip. Geen probleem. JP001 (overleg) 24 nov 2015 21:56 (CET)

Champagne[bewerken]

Beste Bas, Je schreef als moderator bij de afgewezen cerwijderingsvoordracht bij Champagne Boulard]] jrt volgende; : Behouden bij verwijdersessie: Mogelijk dat de gebruikte bronnen explicieter weergegeven kunnen worden (literatuur is verder lezen, bronnen is bronnen". Daar wil ik graag aan meewerken, maar wat je dan precies verwacht is me niet zo duidelijk. De opgegeven literatuur is bron geweest. Zal ik een paginanummer geven? En volstaat dat> Met vriendelijke groet,

Robert Prummel (overleg) 30 nov 2015 23:28 (CET)

Zelf zou ik het kopje "Literatuur" gebruiken voor literatuur over het onderwerp, welke niet noodzakelijk ook bron is geweest. Dus stel ik schrijf een artikel over een persoon en er zijn 3 biografieen over die persoon geschreven dan zet ik die bij literatuur, stel ik gebruik 2 van deze boeken als bron dan zet ik ze ook onder een kopje bronnen (in een appendix-sjabloon). Literatuur heeft volgens mij meer de betekenis van verder lezen dan van bronnen. Het kan echter zijn dat mijn persoonlijke ideeen niet helemaal correct zijn in deze, misschien dat het fijn is als iemand anders hier uitsluitsel over zou kunnen geven?
 • Dat begrijp ik... Ik heb soms om de ene vorm gebruikt, dwz als bron, soms als literatuuropgave voor wie meer wil weten. Het is beter dat in het vervolg te scheiden. Dan moet ook de lay-out van de artikelen veranderen want overal zie ik dat daar op twee gedachten wordt gehinkt. In de champagneartikelen zal ik de scheiding alvast aanbrengen. Zullen we dan het kopje literatuur bewaren voor boeken die in dit kader worden aanbevolen en gedrukte bronnen als ref toevoegen? Iets voor het Wikicafë, daar kun je discussiëren. Robert Prummel (overleg) 1 dec 2015 17:50 (CET)

Doorstart Wikiproject Schimmels[bewerken]

Beste Bas, ik en Natuur12 willen het Wikiproject Schimmels een doorstart geven. We willen onder andere lijsten met gewenste artikelen aanleggen. Heb jij nog ideeën om het project weer op poten te zetten? Als we het een en ander hebben voorbereid wil ik ook een oproepje plaatsen in het Biologiecafé. heinGlas z3.pngnlein'' 1 dec 2015 10:44 (CET)

Ik ben op dit moment niet van plan om aan een wikiproject over schimmels te werken. Voor gewenste artikelen zou ik denken aan wat hogere taxonomische lagen voor het overzicht en specifieke schimmels die interessant zijn door bepaalde (medische) toepassingen of als herkenbare paddestoel. Mvg, Bas (o) 1 dec 2015 20:53 (CET)
Nemen we mee, bedankt! heinGlas z3.pngnlein'' 1 dec 2015 21:33 (CET)

Watertoren (Heemstede)[bewerken]

Dag Basvb waarom had U deze bewerking gemaakt? File:Heemstede Watertoren 4531.JPG verwijst naar de tweede watertoren. Glimlach Lotje (overleg) 10 dec 2015 12:08 (CET)

De bewerker op die bewerking heet RobotMichiel1972, dat ben ik niet, dat is de robot van Michiel1972. Bas (o) 10 dec 2015 14:31 (CET)
Aha! Glimlach Lotje (overleg) 10 dec 2015 15:23 (CET)

Rijnbar[bewerken]

Beste Bas, Op de andere overlegpagina e.e.a. geschreven over het artikel "Rijnbar". Hier nog wat herhalingen e.d. Las dat reactie dan sneller was. Inmiddels zelf de foto van de cover van het boek "De moord in de Rijnbar" verwijderd. Was destijds door mij toegevoegd. Is niet van doorslaggevend belang voor het artikel. Wel gezocht naar de rechthebbenden destijds. Erven van Middendorp onvindbaar. Ook niet op Nationaal Archief gevonden. Tekenaar weet ik niet. Is uiteraard ook overleden. De uitgever bestaat al lang niet meer. Foto toch geplaatst, omdat de auteur Middendorp een vriend van mijn vader was. U kunt verder zelf bepalen of U de foto eventueel herplaatst. Zonder deze foto is jammer, maar van ondergeschikt belang. Met veel dank voor Uw medewerkingRomeinsekeizer (overleg) 16 dec 2015 14:46 (CET)

Ik heb op de andere overlegpagina gereageerd. Het is jammer, maar ik denk dat we dit helaas moeten verwijderen. We willen eigenlijk met zekerheid kunnen zeggen dat alles echt helemaal vrij te gebruiken is. Bas (o) 16 dec 2015 19:30 (CET)

Gerben Graddesz Hellinga[bewerken]

Hoi Basvb, je hebt vandaag het artikel over Gerben Graddesz Hellinga verwijderd, maar daarbij heb je wel de overlegpagina laten staan. Ook van de pagina die ik erbij heb gezet op TBP bleef de OP staan. Ik heb ze verwijderd (weesoverleg, valt niks aan te beoordelen) en geef je even een waarschuwing: er zijn soms overlegpagina's! Overigens bij een verwijdering krijg je ook altijd een nieuw scherm waarin gewaarschuwd wordt voor een bestaande overlegpagina. Groet, Dqfn13 (overleg) 7 jan 2016 16:34 (CET)

Had de waarschuwing dit keer dan even gemist, was even bezig met flink tempo maken om de achterstand weg te werken. In andere gevallen heb ik wel de meldingen over overlegpagina's gezien en daarnaar gehandeld. Overigens is er meen ik een tooltje om weesoverleg op te sporen, dat heb ik in het verleden regelmatig (tweemaandelijks) bekeken om dit tegen te gaan. Dank voor het opmerken. Mvg, Bas (o) 7 jan 2016 16:36 (CET)
Oeh, dat tooltje wil ik ook! Ik hou de pagina's die ik nomineer altijd op mijn volglijst tot en met de beoordeling, dus ik zie het altijd als ze verwijderd zijn of niet. Nou ja... bij de niet meestal dan. Dqfn13 (overleg) 7 jan 2016 19:53 (CET)
Tooltje zoals ik hem bedacht kan ik niet meer vinden. Wel heb ik een SQL-query gevonden die ik naar nlwiki vertaald heb (1 regel erbij) op quarry. Zie daar 34x weesoverleg op nlwiki. Bas (o) 7 jan 2016 21:13 (CET)

Gesamp[bewerken]

Hallo Basvb, vandaag merkte ik dat u het artikel van Gesamp hebt verwijderd. Na de nominatie had ik al een heleboel aanpassingen gedaan waardoor ik ervan uit ging dat het voldeed aan de normen van Wikipedia. Helaas was dit blijkbaar niet genoeg. Desondanks ben ik nog steeds bereid om het artikel verder aan te passen, is dit nog mogelijk? Ik heb een pak werk in dat artikel zitten en zou het spijtig vinden moest dit allemaal voor niets zijn. Met vriendelijk groeten, VnPeteghemF (overleg)

Ik zie dat u het ook op terugplaatsen gemeld had en dat het inmiddels in uw kladblok is gezet voor verdere verbetering. Het artikel zat voor mij op het randje en toen besloot ik voor verwijdering, behandeling door een andere moderator na verbeteringen lijkt me een goed idee. Hopelijk lukt het om dit artikel ondanks de initiële negatieve inzet van o.a. een verwijdering tot een mooi artikel te vormen. Het grote lijstjes gehalte was in mijn ogen een negatief punt, maar ik zie dat bij vergelijkbare (VN organisaties) artikelen dit vrij gebruikelijk is. Komt de lijst met onderzoeksgebieden direct uit een bron? In dat geval is een referentie aan die sectie toevoegen waardevol, ik vraag me verder af hoe belangrijk deze specifieke gebieden zijn voor het onderwerp. Succes met de verbeteringen en terugplaatsing, ik denk dat het wel moet lukken. Bas (o) 10 jan 2016 02:25 (CET)

Gefeliciteerd met de gekregen WikiUil[bewerken]

Uitreiking
WikiUilen 2015
WikiUil
De WikiprojectUil
is uitgereikt aan het
Coachingsprogramma
ter waardering van
het uitstekende werk
in het verbeteren van
onze encyclopedie.

Hallo Basvb! Van harte gefeliciteerd met het ontvangen van de WikiprojectUil!!

We hopen dat jullie de ontvangen WikiUil een mooi plekje zullen geven en deze blijk van waardering jullie veel plezier geeft in het werken op Wikipedia.

Naast de fysieke WikiUil krijgen jullie ook deze digitale WikiUil die je een plekje kunt geven op je gebruikerspagina.

We hopen dat jullie in dit nieuwe jaar wederom een hoop mooie bijdragen mogen doen om nieuwe gebruikers te helpen en Wikipedia te verrijken en te verbeteren. Namens de WikiUilen Academie - Romaine 17 jan 2016 03:46 (CET)

Dag Basvb, Gefeliciteerd met het verdienen van de WikiUil. Laat het een inspiratiebron zijn voor verdere activiteiten op en voor Wikipedia! Groet WeeJeeVee (overleg) 17 jan 2016 10:03 (CET)
Superleuk. Bedankt voor de organisatie van dit mooie initiatief. Mvg, Bas (o) 17 jan 2016 12:07 (CET)

verwijderde foto's van historisch materiaal[bewerken]

Beste Basvb. Dank voor je opmerking nav de verwijdering van 3 foto's van pagina's van de voormalige familiebedrijven Th H Helmerhorst en H F Jansen uit Amsterdam. Goed begrepen heb ik de argumenten voor verwijdering niet. Het is free content naar ik meende omdat ik als eigenaar van deze documenten uit het familie-archief zelf de foto's heb gemaakt en ge-upload. De originele authors zijn onbekend (van een briefhoofd van de firma uit 1880, een prent uit een herdenkingsboekje begin 20e eeuw en een tapijt met portret van mijn grootvader uit 1948). Niet allemaal ouder dan 150 jaar. Nav de eerst aankondiging voor verwijdering heb ik gegevens aangevuld (zoals bij vergelijkbare pagina's op wikipedia). Mijn vraag is: kan ik nog iets concreets doen om de genoemde pagina's te verlevendigen of het er maar bij laten. Met dank voor je tijd en antwoord. ThHTheohelmerhorst (overleg) 25 jan 2016 14:18 (CET)

Hallo, ik heb de afbeeldingen even echt bekeken. File:ThHHelmerhorst1949.jpg is een tapijt uit 1949. Die valt dus nog niet in het publiek domein. Als dit tapijt gemaakt is door een van uw voorouders dan bezitten de erfgenamen de rechten, als u een van deze erfgenamen bent kunt u mogelijk dit werk vrijgeven. Daarvoor kunt u een email sturen naar permissions-commons@wikimedia.org (zie deze pagina voor wat uitgebreidere uitleg). File:Spui 10a.pdf (de foto van het pand uit 1880) valt waarschijnlijk in het publieke domein vanwege de ouderdom. Kunt u iets meer informatie geven over de bron van dit bestand. Is het een los bestand of in welke vorm is het in uw bezit? File:HF Jansen.pdf valt in het publieke domein omdat het een anonieme afbeelding betreft van meer dan 70 jaar geleden (ik ga ervanuit dat van dergelijke ontwerpen niet bekend is wie de auteur is). Deze heb ik teruggezet, u kunt zien welke veranderingen ik gedaan heb die nodig waren. Bas (o) 25 jan 2016 19:48 (CET)

Beste Bas, veel dank voor je uitgebreid antwoord, je advies en het terugzetten van File:HF Jansen.pdf. Ik zal die weer in de tekst zetten. Inzake File:Spui 10a.pdf (de foto van het pand uit 1880): de foto is afkomstig uit een bladzijde in een herdenkingsgeschrift gemaakt nav een huwelijksfeest in de familie Jansen in 1920, dat in mijn bezit is. Ik meen dat het Stadsarchief Amsterdam ook een dergelijke afbeelding bezit. Theo Theohelmerhorst (overleg) 26 jan 2016 14:09 (CET)

Lijn 61[bewerken]

Hoi Basvb,

Bij de wijziging waarmee je de artikelen over lijn 61 en 65 hebt behouden schreef je dat de tekst lastig leest/onoverzichtelijk leek. Zou je kunnen aangeven welke delen je bedoelde of wat je er lastig te lezen/onoverzichtelijk aan vond? Het artikel over lijn 65 staat overigens al een tijdje op de planning om te herschrijven, maar ik kom er nog niet echt aan toe.

Mvg, TheRoy Overleg 29 jan 2016 00:53 (CET)

Vooral het kopje dienstuitvoering zou kunnen profiteren van een opdeling in alinea's. Voor de eerste alinea van geschiedenis geldt hetzelfde mogelijk. Ik had het even doorgescand niet heel grondig gelezen, maar dit viel me op en ik probeer bij behoud ook even snel nog wat verbeterpunten aan te stippen. Mvg, Bas (o) 29 jan 2016 11:05 (CET)

Beoordelingsnominatie Lijst van watertorens in Nederland[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van watertorens in Nederland dat is genomineerd door Dqfn13. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160226 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 27 feb 2016 01:01 (CET)

Danilo Dolci[bewerken]

Beste Bas, ik zou graag de tekst van het verwijderde artikel over Leninprijswinnaar Danilo Dolci nog eens zien. Kun je die op mijn overlegpagina plaatsen? Met vriendelijke groet, Robert Prummel (overleg) 4 mrt 2016 01:44 (CET)

Beste Robert, De pagina is teruggeplaatst op Gebruiker:Robert Prummel/Danilo Dolci, ook de overlegpagina met commentaar staat erbij. Als je, na verbetering, het artikel weer in de hoofdnaamruimte wilt plaatsen zou je dat dan via een terugplaatsingsverzoek willen doen? Mvg, Bas (o) 4 mrt 2016 12:35 (CET)
  • Bedankt Bas! Er waren met het artikel indertijd een paar onopgeloste problemen. Het moet dan ook hergeformuleerd worden en voor de kwestie met de in de bronnen opduikende verschillende sterfdata, die verschillen een paar dagen, moet een oplossing komen. Terugplaatsen zoals het is, is dan ook te kort door de bocht vrees ik... Ik wil het eerst bewerken en herzien en dan aan bijvoorbeeld Mathonius voorleggen. Dolci, een hele boeiende man die m.i dan ook een artikel in de rij van stalinprijswinnaars verdient, hoort zeker op Wiki thuis! Misschien hebben we inmiddels ook nieuwe bronnen om uit te putten! Met vriendelijke groet, Robert Prummel (overleg) 4 mrt 2016 14:14 (CET)


COPYRIGHT FOTO'S[bewerken]

Beste Bas, Ik snap eerlijk gezegd helemaal niets van het absurde systeem van Wikipedia om te communiceren en ik hoop, uiteraard, dat ik het op deze wijze goed doe. (Zoniet, dan ligt dat niet aan mij, maar aan het belachelijke, uitermate gecompliceerde correspondentiesysteem van Wikipedia.)

Enfin, ik heb vandaag (11 mei 2016) een bericht ontvangen dat twee door mij op een Wikipedia-pagina geplaatste foto's daar binnenkort verwijderd zullen worden, omdat er onduidelijkheid zou bestaan over het copyright. Welnu, álle foto's die ik op Wikipedia plaats zijn van mezelf, met mezelf als (enige) 'copyright-holder'. Er is geen enkele reden voor om ze eventueel te verwijderen.

Ik vind het buitengewoon vervelend en kwalijk dat een dergelijke actie van ondergetekende - het gratis beschikbaar stellen van foto's, om een Wikipedia-pagina interessanter te maken en op te fleuren - kennelijk niet geapprecieerd wordt (door medewerkers van Wikipedia zelf). En dat er vervolgens zo moeilijk over gedaan wordt (en meteen met 'deleten' wordt gedreigd, zonder dat er eerst netjes contact opgenomen wordt met de 'copyright-holder').

M.vr.gr., PJ Peeters – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.174.124.24 (overleg · bijdragen)

Best PJ Peeters. Ik neem aan dat u (ook) PjP007 bent? En ook de filmmaker "Peter Johan Peeters" die de film "Gifted" heeft gemaakt? En dat "Dandelion Films" die op de genoemde foto's duidelijk zichtbaar copyright claimt uw bedrijf is? Het is niet alleen het communicatiesysteem van Wikipedia dat u niet helemaal duidelijk is:
 • Het wordt op Wikipedia sterk afgeraden om over uzelf, uw bedrijf of uw producten te schrijven
 • Alles wat u op Wikimedia projecten plaatst wordt vrijgegeven onder "Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0" en daar kunt u dus vervolgens geen copyright claimen. Als u de betreffende foto's wilt behouden, zult u ze moeten vervangen door exemplaren zonder copyright claim, èn via een OTRS-ticket aantonen dat u inderdaad de rechthebbende bent en die foto's kunt vrijgeven
Met vriendelijke groet, W\|/haledad (zegt u het maar) 11 mei 2016 01:54 (CEST)
Beste P.J. Peeters, allereerst hartelijk dank voor uw reactie hier. Mijn excuses dat ik met het nomineren voor verwijdering van de afbeeldingen vrij bot in huis val. Het uploaden van afbeeldingen wordt zeker zeer gewaardeerd. We hebben echter helaas ook erg veel last van mensen die de auteursrechten van anderen niet respecteren of die onvoldoende begrip hebben van auteursrechten en dat resulteert in vele honderdduizenden auteursrechtenschendingen. Vandaag ben ik een aantal uur bezig geweest met het bekijken van verdachte afbeeldingen en het nomineren van afbeeldingen waarmee iets aan de hand was. Ik schat in dat in meer dan 90% van die nominaties het ook daadwerkelijk een auteursrechtenschendingen betreft, door het grote aantal zijn de motivaties die ik daarbij geef vrij algemeen). Uw afbeeldingen zullen bij die 10% horen die wel ok is. Gelukkig heeft u gereageerd, dat maakt het mogelijk om de toestemming te bevestigen. Alhoewel ik u op uw woord geloof is het gebruikelijk dat bij materiaal waarbij duidelijk is wie de auteur is (in dit geval door de copyright notice van Dandelion Films) via OTRS geverifieerd wordt dat de uploader ook daadwerkelijk de auteursrechtenhebbende is. Op deze pagina staat daar wat meer uitleg over. Hopelijk dat het verifieren niet teveel moeite is en we de afbeeldingen kunnen behouden. De nominaties worden overigens op commons:Commons:Deletion requests/File:Gifted2.tif en commons:Commons:Deletion requests/File:Gifted werkfoto.png behandeld. Daar kunt u ook reageren (in het Nederlands of Engels), ik zal echter daar ook de stand van zaken van hier doorgeven. Mvg, Bas (o) 11 mei 2016 04:26 (CEST)

Beste W\l/haledad en Beste Basvb,

Hartelijke dank voor jullie reacties. Het is me, eerlijk gezegd, nog steeds niet duidelijk wat ik nu precies zou moeten doen om de foto's op de betreffende pagina te kunnen houden. Ik laat het daarom hier maar bij en wacht maar af of er iets gebeurt.

Ik zou het wel erg jammer vinden als de foto's daadwerkelijk verwijderd worden. Ik heb ze, zoals al uitgelegd, op die pagina geplaatst om het artikeltje interessanter te maken en het, door die illustraties, een beetje op te fleuren. Ik ben me ervan bewust dat het niet de bedoeling is dat personen informatie over zichzelf zelf op Wikipedia plaatsen, maar mij was niet bekend dat dat - kennelijk - ook voor foto's geldt. Ik heb het in dit geval zelf gedaan, omdat immers niemand anders het zal (c.q. kan) doen.

Voor alle duidelijkheid: Ik meende Wikipedia een plezier te doen met het publiceren van de foto's. Ik vind Wikipedia namelijk een fantastisch project, waar ik gewoon heel graag mijn bijdrage aan wil leveren. Daar komt nog bij dat ik lang geleden, begin deze eeuw, uitvoerig gecorrespondeerd heb met een zekere Jimmy Wales. Dat was in de tijd dat hij een ander project op internet opgezet had (genaamd 'Bomis-ring'). Ik heb (later) begrepen dat deze persoon, die ik toen min of meer, vanwege ons contact, een vriend kon noemen, ook de initiator is van Wikipedia. Alleen al om die reden wil ik graag meewerken aan artikelen op Wikipedia.

M.vr.gr.,

PJ Peeters

Het plaatsen van foto's over onderwerpen waaraan u verbonden bent is geen probleem, dit is juist mooi omdat u in dit geval de rechtenhebbende bent en niemand anders uw foto's kunt uploaden. Zeker dus een plezier voor Wikipedia en daarbuiten voor wat betreft de beschikbaarheid van vrij materiaal. Leuk dat u goed contact had met Wikipedia-oprichter Jimmy Wales. Hopelijk lukt het ons om de afbeeldingen te behouden. Daarvoor wordt normaliter verwacht dat de auteursrechtenhebbende laat zien dat hij ook daadwerkelijk de persoon is die hij beweert. Dit gebeurd via permissions-commons@wikimedia.org het emailadres van ons OTRS systeem. Meer informatie daarover staat op deze pagina (in het Engels). Hopelijk lukt dat? Als u dat geprobeerd heeft dan kunt u hier het ticketnr vermelden dan kan ik erachteraan gaan. Bas (o) 17 mei 2016 19:33 (CEST)

Deletion Requests[bewerken]

Beste Basvb,

Ik ontving drie verschillende Deletion Requests op 11 mei 2016 waarvan werd betwist of de Copyright houder wel permissie heeft gegeven tot het gebruik van desbetreffende foto's onder een vrije licentie. Twee van de foto's uit één en dezelfde serie vallen onder het Copyright-houderschap van de stichting waar de personen onder vallen, en deze stichting heeft mij volledige permissie gegeven deze foto's te gebruiken. De andere foto valt onder het Copyright-houderschap van de eenmanszaak van de artiest, die mij ook volledige toestemming heeft gegeven om de foto hier te gebruiken, onder een vrije licentie.

Ik hoop dat dit afdoende informatie is om de foto's op hun plek te houden!

Groet,

Rbkkr – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Rbkkr (overleg · bijdragen)

@Rbkkr: Bedankt voor uw reacties, ontzettend mooi dat u toestemming heeft kunnen regelen bij de auteursrechtenhebbenden. Zou u deze toestemming kunnen doorsturen naar permissions-commons@wikimedia.org. Via dat e-mailadres leggen wij alle toestemmingen vast, zodat we ook zeker weten dat alles in orde is. Als u dat gedaan heeft kunt u hier het ticketnr. vermelden (staat in de titel van de antwoordmail) dan ga ik er verder achteraan. Bas (o) 17 mei 2016 19:24 (CEST)


@Basvb: De toestemmingen zijn doorgestuurd naar permissions-commons@wikimedia.org. De ticketnummers zijn:


- Ticket#: 2016052410009658

- Ticket#: 2016052410009925


Hopende je hierbij voldoende geïnformeerd te hebben.

Groet, Rbkkr

Beste Rbkkr,
Ontzettend bedankt. Ik zie dat een andere OTRS-vrijwilliger de tickets al beantwoord heeft, en zal dat dus verder aan hem overlaten. Ik kijk over een paar dagen nog een keer en trek dan de nominatie in. Bedankt voor het regelen van de vrijgave van deze zeer nuttige afbeeldingen.
Mvg, Bas (o) 24 mei 2016 16:27 (CEST)

Vieren 15 jaar Nederlandstalige Wikipedia[bewerken]

Hoi Bas, Bedankt voor je aanmelding voor de verjaardag van de Nederlandstalige Wikipedia. Dat was inderdaad de officiële aanmeldplek. Tot dan! SindyM3 (overleg) 17 mei 2016 10:32 (CEST)

Werken Tino Goedings genomineerd voor verwijdering[bewerken]

Beste Bas, ik zag dat je de foto's van het werk van Tino Goedings genomineerd hebt voor verwijdering, omdat er toestemming nodig is van de eigenaar. Tino Goedings zelf is overleden, maar ik heb de foto's van de kunstwerken gemaakt samen met de weduwe van Tino Goedings, Els Goedings. Zij heeft dus toestemming gegeven voor plaatsing op Wikipedia.

Ik ben geen 'die hard' wikipedia-bijdrager, dus ik zou graag advies van je willen over hoe ik die toestemming kan formaliseren voor de afbeeldingen die jij hebt genomineerd. Alvast bedankt! Groeten, Jos

Beste Jos,
Bedankt voor uw bericht. Mijn excuses voor het aangeven dat Tino Goedings toestemming moet geven. Het klopt inderdaad dat toestemming van zijn weduwe, Els, in dit geval nodig is. Op deze pagina staat een uitgebreide omschrijving hoe er toestemming geformaliseerd kan worden. In het kort werkt dit via het OTRS systeem waarin wij alle toestemming opslaan en daar komt het terecht door een mail te sturen naar permissions-commons@wikimedia.org. Als dat gelukt is kun je mij het ticketnr. doorgeven zodat ik het ticket sneller kan behandelen.
Mvg, Bas (o) 23 mei 2016 17:55 (CEST) (PS: ter referentie de nominatie staat op [4])

Bedankt Bas! Ik ga het regelen met mevrouw Goedings. Grtz, Jos

Bas, hier het nummer: Ticket#2016052410020233 Alvast bedankt!

Beste Jos, heel erg bedankt, zag er super uit. Ik heb de toestemming toegevoegd aan de afbeeldingen en nog wat aanpassingen gemaakt. Ik heb aangenomen dat jij de foto's had gemaakt van de oorspronkelijke beelden, klopt dat? Mvg, Bas (o) 24 mei 2016 22:29 (CEST)

Bas, het klopt dat ik de foto's heb gemaakt van de oorspronkelijke werken. Volgens mij is het helemaal correct zo. Heel erg bedankt voor je snelle reacties en hulp. Grtn, Jos