Overleg gebruiker:Dqfn13

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Maan Deze gebruiker is voorlopig niet actief op Wikipedia ('wikibreak').
laatste bijdragen
Welkom op mijn overlegpagina.
Gelieve nieuwe vragen onderaan de pagina onder een eigen kopje te plaatsen.
Gelieve ook een link naar het artikel waar u vragen over hebt te plaatsen.
Vragen hier gesteld zullen ook uitsluitend hier beantwoord worden. Mocht ik een overleg op uw overlegpagina begonnen zijn, vervolg het dan ook alstublieft daar.


Vragen over Wikipedia die via de mail gesteld zijn, zullen niet beantwoord worden. Ik beantwoord vragen over Wikipedia wel hier in verband met de transparantie. Privacygevoelige zaken kunnen wel via de mail besproken worden, maar geef daar dan alstublieft wel hier een notificatie van.
Gelieve uw boodschap op deze pagina ook te ondertekenen met vier tildes (~~~~) zodat ik weet wie hier heeft geschreven.
Zie voor ouder overleg mijn Archief
Ik werk niet in opdracht, maar doe wel aan verzoeken om artikelen over gemeentewapens en rijksmonumenten te schrijven of uit te breiden.


Coaching gevraagd Enzogustyn[brontekst bewerken]

Hallo, Dqfn13, Ik sta mezelf toe contact met u op te nemen omdat ik je pagina heb gezien. Ik ben nieuw op Wikipedia en wil graag deelnemen aan literatuur en kunst. Ik schreef een eerste artikel over een Franse auteur, Christian Palustran. In feite heb ik een artikel over de auteur in de Franse wikipedia gebruikt, vooral voor de referenties, maar ik heb het aangepast, ingekort,getransformeerd. Maar het bevat zeker wat blunders en hoe dan ook, ik weet niet hoe ik het moet uploaden. Zou je me willen helpen? Heb mijn kladblok bij het artikel gevoegd. https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Enzogustyn/Kladblok Wachtend op je reactie. Met vriendelijke groeten Enzogustyn Enzogustyn (overleg) 21 sep 2021 09:30 (CEST)[reageer]

Hoi Enzogustyn,
Ik heb even een hele korte blik geworpen op jouw kladblok. Wat mij zo in een eerste oogopslag opvalt is dat je de standaard Wikipedia-opmaak nog niet hebt toegepast. De juiste gebruikelijke manier van opmaken kan je hier vinden, ook is er een Standaard voor Biografieën van Levende Personen. Weet dat ik heel erg streng ben en jou zelf flink laat aanmodderen, daar leer je namelijk meer van dan wanneer ik zaken precies uit ga leggen. Uiteraard geef ik antwoord op vragen, maar de antwoorden zullen niet alles beantwoorden.
Ik weet zelf weinig van literatuur, ik ben zelf meer van de non-fictie. Kunst daarentegen weet ik wel een en ander van door mijn opleiding aan de Reinwardt Academie.
Coachingsprogramma
Coachingsprogramma

Dqfn13 volgt het coachingsprogramma. De coach is Dqfn13.

Verwijder dit sjabloon alstublieft niet zonder eerst Dqfn13 op de hoogte te stellen.

Ik heb jouw kladblokpagina op mijn volglijst gezet, dus ik zie daar nu alle wijzigingen die je doet. Je kan, als je dat wilt, het volgende sjabloon op jouw overlegpagina zetten (bovenaan): {{Wikipedia:Coachingsprogramma/Gecoacht|Dqfn13}}. Als het goed is krijg je dan het sjabloon dat hiernaast staat. Mocht je meer vragen hebben: stel ze gerust hieronder. Dqfn13 (overleg) 21 sep 2021 15:34 (CEST)[reageer]
Goedenavond, Dqfn 13 Ik heb de instructies gelezen, maar ik geef toe dat ik problemen heb met het verbeteren van de "Christian Palustran"-pagina. Je bent zo vriendelijk om deze pagina te volgen en ik dank je daarvoor. Ik heb 4 vragen voor je: - 1) Is het artikel te lang? 2) Zo ja, welke alinea's of passages moet ik volgens jou inkorten of schrappen? 3) Vindt u dat er te veel referenties zijn. ( Ik zag dat ze slechts 30 waren op Franse wikipedia). 4) Welke andere correctie zou u mij adviseren eerst te doen? Ik vermoed dat u het erg druk heeft en bij voorbaat dank voor uw hulp. Met vriendelijke groeten Enzogustyn
 https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Enzogustyn/Kladblok
Enzogustyn (overleg) 24 sep 2021 19:00 (CEST)[reageer]

kladblok Enzogustyn: artikel "Christian Palustran" Hoi,Dqfn13, Bedankt voor je antwoord en voor de referenties van de 2 sites. Ik zal dit van dichtbij bekijken. Hoogachtend. Enzogustyn (overleg) 21 sep 2021 16:16 (CEST)[reageer]

Hoi Enzogustyn,
In de weekenden ben ik vaak slecht(er) bereikbaar, dus vandaar mijn late antwoord. Je stelde een paar vragen die ik per stuk zal beantwoorden:
  1. een te lang artikel bestaat vrijwel niet, kijk maar eens bij de etalageartikelen op de hoofdpagina, maar ook uitgelichte artikelen zoals Peter Lorre vandaag.
  2. volgens mij is een bibliografie in het Nederlands de literatuur dóór het onderwerp geschreven en bedoel je hier dus eigenlijk bronnen over Palustran.
  3. 39 is wat veel referenties, maar er is geen maximum. Misschien dat je wel kan kijken of er dubbele tussen zitten, die kan je dan combineren zodat ze hetzelfde nummer krijgen (in plaats van bijvoorbeeld 2, 3, 5 en 26 wordt het dan 2A, 2B, 2C en 2D). Twee verschillende bronnen die hetzelfde vertellen, daar kan je misschien er voor kiezen om dubbelen weg te halen en alleen die bron van grootste naam laten staan.
  4. URL's kunnen het beste gewoon werkend gemaakt worden, of "kaal" dus de https gewoon laten zien, of door er een naaam aan te geven door de titel van de pagina er achter te plaatsen: «Help:Referenties en voetnoten, Wikipedia». Ik mis ook nog overal de juiste opmaak: dus vetgedrukte naam, daar waar deze voor het eerst genoemd wordt in de inleiding, interne links en het kopje werk heeft een heleboel ___ waar die niet horen.
Met vriendelijke groet en een fijne zondagavond, Dqfn13 (overleg) 26 sep 2021 16:30 (CEST)[reageer]
Enzogustyn: Artikel "Christian Palustran "
Hoi, Dqfn13 Je hulp maakt me heel blij en ik dank je hartelijk. Vandaag heb ik veel gewerkt aan de opmaak van het artikel " Christian Palustran". Natuurlijk heb ik de instructies gelezen op de sites die je me hebt gegeven en ik heb geprobeerd je advies op te volgen, maar ik heb problemen bijzonder om de referenties te wijzigen. Maar misschien passen ze zo. Ik heb de typografie veel bekeken. Ik hoop dat er minder te doen is om het artikel te publiceren. Welke oplossingen of verbeteringen hebben nu prioriteit? Met vriendelijke groet, en nogmaals bedankt dat je je tijd hebt besteed aan een arme, onhandige beginner!... PS Ik zag dat andere Franse toneelschrijvers zoals Eric-Emmanuel Schmitt en Bernard-Marie Koltès vrij korte artikelen hadden, daarom heb ik geprobeerd heel kort en algemeen te zijn voor Palustran. Maar mag ik in de biografie enkele titels van zijn werken toevoegen?
Enzogustyn (overleg) 27 sep 2021 13:19 (CEST)[reageer]
Hoi Enzogustyn, ik kom hier morgen op terug, het is nu net even te laat voor me. Dqfn13 (overleg) 27 sep 2021 22:09 (CEST)[reageer]
Hoi Enzogustyn, excuses dat ik pas zo laat terugkom op mijn belofte van 27 september.
De opmaak is eignelijk nog steeds niet verbeterd: de kopjes moeten van niveau 2 zijn (aan weerszijden ==) en niet in bold. De eerste keer dat de naam genoemd wordt in de inleiding hoort de naam juist wel in bold. Ik mis ook nog wat interne links naar relevante onderwerpen. Het niveau van het kopje dat je nu van de naam Christian Palustran helemaal bovenaan is het niveau dat hoort bij onder andere de kopjes biografie en werk.
Helaas ben ik vanaf donderdag tot en met maandag niet aanwezig. Kijk echt nog eens goed bij andere biografieën van schrijvers en bijvoorbeeld regisseurs voor de gehele opmaak van het artikel. Kijk ook hoe die artikelen er uit zien in het bewerkingsveld (brontekst). Als je naar artikelen van mijn hand kijkt, dan kan je zien hoe ik bronen opmaak, bijvoorbeeld in het artikel Oorlogsmonument bij de Grote Kerk of Prénatal, waar ik meerdere bronnen ook meerdere keren gebruikt heb. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 5 okt 2021 22:18 (CEST)[reageer]
Enzogustyn: Artikel "Christian Palustran "
Hallo,Dqfn13,
Bedankt voor je adviezen. Ik heb de titels gecorrigeerd en de referenties bekeken (Ik begon) .Ik was ook geïnspireerd - bijvoorbeeld voor de grootte van de titels -van je interessante artikel over de Oorlogsmonument.Mijn probleem, naast de onhandigheid van mijn beginner, is dat ik alleen met de visuele editor kan werken.
Maar is het beter?
Als je me voor je afwezigheid tot maandag verdere instructies kunt geven, zal ik dat graag doen omdat ik me nog kan verbeteren. Aan de andere kant vond ik foto's van de auteur op mediacommons.
https://commons.wikimedia.org/w/index.php?search=Christian+Palustran&title=Special:MediaSearch&go=Go
Goede week! Enzogustyn Enzogustyn (overleg) 6 okt 2021 11:40 (CEST)[reageer]
Hoi Enzogustyn, zie je dat jouw kladblok nu ook veel meer op een standaardartikel begint te lijken?
De interne links ontbreken nog. Je kan links plaatsen op woorden die relevant zijn voor het onderwerp. Bijvoorbeeld op de geboorteplaats en -datum. Als ik de inleiding lees dan krijg ik twee vragen: wat is de regio Parijs en wat is Saint-Cloud dan als Parijs al een regio is? Ik neem aan dat je bedoelt dat het om de gemeente Saint-Cloud gaat in de regio Île-de-France. Als je dan de eerste zin neemt van het kopje Biografie, dan lees je daar dat hij voor het eerst in Parijs woont. Wanneer dan? Als je schrijft dat hij daar geboren is, dan is dat een stuk logischer. Of woonden zijn ouders daar en is hij elders geboren? Taalkundig zit het hele kopje nog niet goed in mekaar. Het leest soms als een computervertaling, zoals dat werken zijn opgevoerd in Belgen. Lees de biografie nog eens goed door, want in elke zin zitten wel fouten die gecorrigeerd moeten worden voordat het artikel in de encyclopedie geplaatst kan worden. Wat wordt er bijvoorbeeld bedoeld met Ze werden uitgezonden op verschillende radiostations en op de golven van France-Culture waar ze beroemde Franse acteurs hadde als tolken (Michel Bouquet, Michael Lonsdale…) Ze werden ook in het openbaar gezegd...? Wie is ze? Uitzenden kan je doen met personen (soldaten worden uitgezonden), of met radio- of televisieprogramma's. Dromen, ik neem aan dat ze daarop slaat, kunnen wel verbeeld worden of als ze zijn verwerk in een toneelstuk kunnen ze uitgevoerd of uitgebeeld worden.
Voor een nette opmaak van de bronnen kan je ook sjablonen gebruiken, waaronder {{citeer web}} (klik op de link voor meer informatie) voor websites en {{citeer boek}} voor boeken. Bij beide kan je ook een parameter invullen voor taal: |taal=en voor Engels en |taal=fr voor Frans. Bij citeer web is er ook een parameter voor een archieflink, op zich geeft de pagina over het sjabloon goede uitleg over hoe het precies werkt en wat waar ingevuld moet worden. Ik gebruik de hiervoor genoemde twee sjablonen in bijna al mijn artikelen, zie voor een overzicht hier een overzicht. Dqfn13 (overleg) 6 okt 2021 16:45 (CEST)[reageer]
Enzogustyn (overleg) 6 okt 2021 19:40 (CEST)[reageer]
Hartelijk bedankt, Dqfn13.
Ik zie dat ik nog veel werk heb!
Met vriendelijke groeten. Enzogustyn Enzogustyn (overleg) 6 okt 2021 19:44 (CEST)[reageer]
Hoi, Dqfn13
Hoe gaat het met je? Goede vakantie gehad?
Deze week heb ik veel gewerkt aan de Palutran-pagina.
Ik heb geprobeerd al je adviezen op te volgen, vooral voor de duidelijkheid van tekst, interne links en verwijzingen. Maar soms had ik het moeilijk omdat ik alleen met de visuele modus kan werken.
Hier is het resultaat. Ik wacht op je beoordelingen.
Met vriendelijke groeten Enzogustyn Enzogustyn (overleg) 9 okt 2021 10:01 (CEST)[reageer]
Hoi Enzogustyn,
Ik zie toch nog wat zinsconstructies die niet helemaal kloppen. Lees de tekst goed door en laat het eventueel door iemand anders lezen, dan zullen de verkeerde woorden en fouten opvallen. De eerste zin onder het kopje klopt echt niet, dit heb ik ook afgelopen donderdag aangegeven. Je kan er ook voor kiezen om het artikel in een browser zoals Google Chrome of in Microsof Word aan te maken, dan worden in ieder geval de typefouten aangegeven. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 11 okt 2021 21:16 (CEST)[reageer]
Hallo, Dqfn13,
Hoe gaat het met jou?
Deze week heb ik geprobeerd het artikel "Christian Palustran" te verbeteren. Ik heb onder andere een foto gevonden (op commons wikimedia) en toegevoegd.
Is het beter? Denk je dat dit eerste artikel nu online kan worden gepubliceerd ? (maar misschien moeten we nog wat correcties aanbrengen?)
Ik hoop je snel te lezen. Prettig weekend. Met vriendelijke groeten.
Enzogustyn Enzogustyn (overleg) 19 nov 2021 08:50 (CET)[reageer]
Hallo Enzogustyn, dit is een prima plek om overleg voort te zetten hoor (als reactie op de vraag in jouw mail). Ik denk dat je toch nog even moet kijken naar de tekst, omdat het echt nog niet goed Nederlands is. Zo schrijf je onder andere dat hij tot 20 jaar in Parijs woont. Bedoel je dat hij er tot zijn 20e jaar woonde, dat hij er tot 20 jaar gelden woonde of dat hij er in totaal 20 jaar gewoond heeft? Ook schrijf je over "we" en "onze tijd", vergeet niet dat we tijdloos schrijven, omdat de tekst over 100 jaar ook nog begrepen moet kunnen worden. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 19 nov 2021 11:37 (CET)[reageer]
Hallo, Dqfn13,
Ik heb de verstandige wijzigingen aangebracht waar je mij op wees. Ik weet dat dit werk van je vraagt, maar aarzel niet om me erop te wijzen als je nog andere blunders ziet. Ik waardeer je nauwkeurigheid, wat tot je verdienste is. bedankt voor je hulp.Met vriendelijke groet. Enzogustyn Enzogustyn (overleg) 19 nov 2021 13:31 (CET)[reageer]
Hoi Enzogustyn begrijp ik het goed dat jij wellicht Nederlands niet als moedertaal hebt? Ik zie namelijk nog een aantal, voor mij, zeer duidelijke fouten in zinnen staan. Sommige daarvan zijn niet zozeer fout, maar eerder een verschil in schrijfwijze die ik herken uit het Frans. In het Nederlands schrijft men namelijk 20e eeuw en in het Frans XXe ciècle. Of heb je misschien dyslexie? Het is geen probleem als het zo is, het maakt voor mij vooral duidelijk dat ik eigenlijk alle fouten en voor het Nederlands ongebruikelijke schrijfwijzen zal moeten duiden/noemen. Dqfn13 (overleg) 19 nov 2021 15:29 (CET)[reageer]
Hoi, Dqfn13,
Je hebt gelijk, Nederlands is niet mijn moedertaal. Ik ben een Fransen uit Zuid-Frankrijk. Nederlands wordt in Frankrijk weinig onderwezen. Nog minder in het zuiden. Maar ik hou van deze taal die ik alleen leer, met een methode en cd (Assimil). Maar er zijn weinig boeken.
Waarom heb ik het u niet verteld? Een beetje uit trots, een beetje uit uitdaging, in de hoop dat we het niet meteen zouden weten! Maar je bent een gehaaid Sharlock Holmes! Waarom de Nederlandse wikipedia? De taal op een vrije en aangename manier lezen en oefenen, terwijl je kunt leren over onderwerpen die mij interesseren.
Dus, als je een coach-leraar wilt zijn en een student van middelmatig niveau maar goodwill wilt corrigeren, (zelfs door direct op mijn pagina te corrigeren als het je tijd bespaart- ik zal je veranderingen zien)- zal het super aardig van je zijn! Met vriendelijke groet.Enzogustyn Enzogustyn (overleg) 19 nov 2021 16:17 (CET)[reageer]
Geen probleem Enzogustyn, ik waardeer ook zeker de moeite die je neemt om deze (toch best moeilijke) taal te leren. Een vriendin van mij is een paar jaar geleden naar Zuid-Frankrijk verhuist, ik geloof Montpelier. Zelf lees ik veel Frans om de Waalse gemeentewapens te kunnen beschrijven. Momenteel werk ik aan een artikel over het wapen van Modave. Ik vermoed dat het voor ons beide vrij lastig is om de andere taal te leren, al heb ik dan wel Frans gehad op de middelbare school, wat toch al meer dan 20 jaar geleden is.
Ik zal proberen morgenochtend, als ik wat meer uitgerust ben, even te kijken of het artikel naar de hoofdnaamruimte (de encyclopedie) verplaatst kan worden. Voor nu een fijne avond en goede nacht, Dqfn13 (overleg) 19 nov 2021 20:43 (CET)[reageer]
Merci, Dqfn13,
C'est vraiment super de ta part!
Bonne soirée!
Enzogustyn Enzogustyn (overleg) 19 nov 2021 20:57 (CET)[reageer]

Beetje oneerlijk[brontekst bewerken]

Hallo daar. Waarom is dit nou een "quality image", maar dat niet? Verward Ga zo door, hoor! Laat je niks wijsmaken. Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 23 nov 2021 04:41 (CET)[reageer]

Geen flauw idee ErikvanB, ik weet dat Natuur12 ooit een foto van Grote Noord 50 (<-- afbeelding) als "valued image" geprobeerd te nomineren, maar dat is toen ook mislukt omdat het pand scheef op de foto staat... ja, logisch als het pand zelf scheef staat en de foto bijna keurig rechtop staat (0,5 graad). De eisen op Commons zijn scherp en als je niet actief bent in de wereld van de nominaties, dan val je denk ik niet genoeg op. Dqfn13 (overleg) 23 nov 2021 09:42 (CET)[reageer]
Uiteraard bedankt voor het compliment, dat vind ik al heel erg fijn. Dqfn13 (overleg) 23 nov 2021 09:43 (CET)[reageer]
Ik denk dat je gelijk hebt. Ik had de overlegpagina van Biso bekeken omdat hij geen Nederlands spreekt en daarom overal afbeeldingen zonder onderschriften had geplaatst (inmiddels verbeterd) en daarop staan 26 "valued images" van hem, waaronder dus dat meisje met overbelichte blouse. Maar bijvoorbeeld aan deze foto, waarop ik erg mijn best heb gedaan (op volledige grootte kan je zelfs de bakstenen tellen) zal niemand ooit aandacht besteden.
Tussen haakjes, ik hou niet van stiekem dingen uit een foto weg-photoshoppen, maar hier heb ik dat wel een keer gedaan en dat heb ik dan ook keurig onderaan vermeld onder "Technical note". Knipoog Groet, ErikvanB (overleg) 23 nov 2021 11:36 (CET)[reageer]
ErikvanB, Ik ben geen ster met photoshop, dus dat gebruik ik niet eens. Maar die foto van het lab in Amsterdam zou zeker ook in aanmerking moeten komen voor een gewaardeerde foto, of zelfs kwaliteitsfoto. Dqfn13 (overleg) 23 nov 2021 12:07 (CET)[reageer]
Dankjewel. Ik gebruik ook geen Photoshop. Mij te duur. Maar ik gebruik wel GIMP, dat gratis en net zo goed is. Men zegt dat de "heal tool" van GIMP, die ik heb gebruikt om geheel automatisch een fietsstuur en een stukje scooter uit de foto weg te 'photoshoppen', zelfs betere resultaten geeft dan het professionele Photoshop. Afijn, een prettige week verder. Groet, ErikvanB (overleg) 23 nov 2021 22:20 (CET)[reageer]
Ik denk ook wel dat GIMP beter is, want ik heb niet kunnen zien waar er iets aan de scooter was gedaan, bij Photoshop zie ik dat vaak genoeg nog wel. Uiteraard is het wel afhankelijk van de kunsten van de bewerker, dus ook zeker complimenten naar jou toe ErikvanB. Jij ook een fijne week toegewenst. Dqfn13 (overleg) 24 nov 2021 09:30 (CET)[reageer]
Bedankt, Dqfn! ErikvanB (overleg) 24 nov 2021 09:50 (CET)[reageer]
De normen op Commons zijn inderdaad nogal vreemd. Ik heb ooit meegdaan aan de fotowedstrijd. Mijn foto werd afgekeurd omdat het niet voldeed aan de minimale grootte. Ik weet nu niet meer wat de eis was. Ik meen 1 Mb terwijl mijn foto bleef steken op 996 Kb. Ze hebben een riante voorkeur voor professionele fotografen of tenminste professionele apparatuur. The Banner talk 24 nov 2021 10:49 (CET)[reageer]
Oei, kom ik aanzetten met mijn Sony Rex... dat is een hand-held-camera, geen aparte lens, geen spiegelreflex, gewoon een vakantiekiekjescamera. Dqfn13 (overleg) 24 nov 2021 10:52 (CET)[reageer]
Lullig voor je, The Banner. Je kan je Sony Rex hier erbij zetten, Dqfn13. Groet, ErikvanB (overleg) 25 nov 2021 03:03 (CET)[reageer]
Zojuist gedaan. Dqfn13 (overleg) 25 nov 2021 09:35 (CET)[reageer]
Ah, mooi. ErikvanB (overleg) 25 nov 2021 15:49 (CET)[reageer]

Marcel Huizing[brontekst bewerken]

Dit is toch gewoon een man met een baan? Dat stukje over dat Dirk het publiek vraagt om locaties heeft ook niets met hem te maken, maar is beleid van de supermarkt waar hij toevallig werkzaam is. Waarschijnlijk bedacht door een marketingmanager of zo. Nietanoniem (overleg) 23 nov 2021 10:58 (CET)[reageer]

Hoi Nietanoniem, zover was ik nog niet en ja... veel meer dan man-met-baan zie ik eigenlijk ook nog niet. Misschien dat goede bronnen anders over deze algemeen directeur oordelen? Ik was nog even lief en misschien niet wat wakker aan het worden. Dqfn13 (overleg) 23 nov 2021 12:09 (CET)[reageer]
Ik wilde er ook niet gelijk met een botte bijl op inhakken. De motivatie van de aanmaker om deze man op te nemen was iets als 'in het kader van transparantie moet deze bestuursvoorzitter een artikel hebben'. Zijn naam is op te vragen via de website van Dirk, via de KvK en vast nog wel wat bronnen, dus transparantie is niet nodig via Wikipedia. Als hij nou de oprichter was geweest, of een heel belangrijke reorganisatie had doorgevoerd, maar niets van dat al. Nietanoniem (overleg) 23 nov 2021 14:10 (CET)[reageer]
Daar heb ik dus nog niet naar gekeken, ik weet nog wel dat ik niet direct het idee had dat deze bestuurder echt relevant zou zijn. Niet zoals dat de toekomstige directrice van de Action dat als werknemer eigenlijk al is. Dqfn13 (overleg) 23 nov 2021 14:18 (CET)[reageer]
Ik heb toch de snoeisnaar even gehanteerd, want die overmatige aandacht voor media-acties als de btw op groente en het zoeken naar nieuwe vestigingen, lijkt me niet nodig. Uiteindelijk zijn het toch gewoon marketingacties om in de aandacht te komen als bedrijf. Een korte vermelding is meer dan genoeg.
Verder kom ik her en der wel wat bronnen tegen (helaas niet altijd eenvoudig te raadplegen), maar of het genoeg is? Thieu1972 (overleg) 24 nov 2021 09:44 (CET)[reageer]
Ik heb zojuist nog weer eens gekeken naar het artikel... bedankt voor de verbeteringen Thieu1972. Al het blijft het (de relevantie) erg mager. En komen die marketingacties echt bij hem vandaan, of wordt hij ingezet als het gezicht van de keten? Ik moet hier nog rustig over nadenken. Dqfn13 (overleg) 24 nov 2021 10:02 (CET)[reageer]
Ja, ik ben er ook nog niet helemaal over uit. Maar goed, de baas van de Appie zie je niet snel een marketingactie uitvoeren, en Huizing doet dat dus wél zelf. Daarmee valt hij toch net wat meer op dan de gemiddelde man-met-baan. Thieu1972 (overleg) 24 nov 2021 10:05 (CET)[reageer]
Zeker! Dat maakt het nu juist ook zo lastig. Hij is een man-met-baan, maar valt ook meer op dan de gemiddelde man-met-baan, dus er zijn wel wat bronnen, maar gaan die over hém of over zijn rol/werk? Dqfn13 (overleg) 24 nov 2021 10:09 (CET)[reageer]

Medium-lance[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13

Verbaasd was ik dat binnen enkele seconden mijn pagina verwijderd was over medium-lance. Mijn verbazing ook op de helpdesk geplaatst en daar al enkele reacties ontvangen die aansluiten bij mijn verbazing. Graag zou ik de pagina weer erop plaatsen, maar om te voorkomen dat ie weer onmiddellijk verwijderd wordt, graag eerst jouw reactie op onderstaande:

Medium-lance Goedemorgen,

Ik ben nieuw op Wikipedia, heb een eerste pagina proberen aan te maken over de term medium-lance, maar deze werd al binnen enkele seconden door de "Wikipedia-politie' verwijderd. Ik begrijp echter de opgegeven reden niet. Heb daar als volgt op gereageerd:

"Vreemd ... het is namelijk zeker geen type freelance dienstverband. Het betreft een 'normaal' vast dienstverband met als voordeel dat daar enkele krenten uit de pap van 'n ZZP-schap aan zijn toegevoegd. Medium-lance is net zo min een merknaam als freelance dat wel op Wikipedia te vinden is. Iedere organisatie is gerechtigd de naam medium-lance te gebruiken en kan daar een eigen invulling aan geven. Ik kan me dus niet vinden in deze reden van verwijderen, maar goed, zal daar verder ook weinig invloed op hebben vermoed ik."

Wellicht kan iemand mij in begrijpelijke taal uitleggen waarom een algemene term als medium-lance niet mag, terwijl een term als freelance wel vastgelegd is.

Dank vast hiervoor en met vriendelijke groet, Charley

PS: jammer dat ik mijn account niet kan verwijderen. Kan dat op een andere manier wellicht? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door CharlesBetman (overleg · bijdragen) 25 nov 2021 11:09 (CET)

Hoi CharlesBetman,
Ik heb op de Helpdesk gereageerd. Onze twee bewerkingen hebben elkaar daarbij gekruist. Dqfn13 (overleg) 25 nov 2021 12:18 (CET)[reageer]
Beste nieuwe bewerker,
Een account dat op Wikipedia is aangemaakt, kan niet verwijderd worden. Wel kan de naam van het account veranderd worden. Een aanvraag daarvoor kunt u hier doen. U kunt er ook voor kiezen om de tot nu toe gedane bewerkingen te laten staan en met een geheel nieuw account terug te keren. Hiervoor hoeft u alleen een nieuwe gebruikersnaam aan te maken. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 25 nov 2021 12:59 (CET)[reageer]

Rijksmonument 524826[brontekst bewerken]

Goedemiddag; ik heb net Rijksmonument 524826 omdat ik geen andere lemmatekst kon verzinnen, weet jij iets beters,Ceescamel (overleg) 23 dec 2021 13:29 (CET)[reageer]

Hoi Ceescamel,
Het enige dat ik kan bedenken zou iets zijn als "Hekwerk bij de tramremise aan het Bellamyplein", maar dat is veel te lang, al is het wel heel duidelijk waar het dan om gaat. Op zich is Rijksmonument 524826 wel een duidelijke afbakening. Dqfn13 (overleg) 23 dec 2021 14:03 (CET)[reageer]
Probleem is dat de hekwerken nou net niet onder het monument vallen (wellicht inde toekomst wel) en ook de poorten Tollensstraat en Bilderdijkkade onder het monument vallen, dus ik laat het maar zo; dank voor meedenken,Ceescamel (overleg) 23 dec 2021 14:14 (CET)[reageer]
Hoi Ceescamel, Dat ze niet onder hetzelfde monument vallen is geen probleem, het ging in mijn suggestie (waar ik zelf niet volledig tevreden mee ben) er om dat ze er historisch wel bij horen en ze staan er wel bij in de buurt. Mocht ik ooit een artikel gaan schrijven over het Kadetjesland in Westerblokker, dan zal ik of als titel Kadetjesland nemen, of Weiland bij Westerblokker 159, want het ligt er naast en kadastraal gezien is bij of naast Westerblokker 159 dan correct. Dqfn13 (overleg) 23 dec 2021 14:18 (CET)[reageer]

Feestelijk[brontekst bewerken]

Hi Dqfn13, ik denk dat je met deze bewerking nog een beetje teveel in feestelijke sferen was Knipoog. Fijne dagen, groeten StuivertjeWisselen (overleg) 26 dec 2021 12:24 (CET)[reageer]

Whahaha, dat krijg je met die dikke worstenvingers op een telefoontoetsenbordje, StuivertjeWisselen. Ik dacht ook de datum gecorrigeerd te hebben, maar dat bleek ook niet goed te zijn gegaan. Dqfn13 (overleg) 26 dec 2021 12:47 (CET)[reageer]

NACO-huisje[brontekst bewerken]

Ik heb Kantoor van Koppe's Scheepsagentuur herschreven zodat wat het meer over het gebouw gaat dan over de firma, zou jij het even willen nalezen. Ik wist niet dat jij er al geweest was, maar... ik had ten minste een blauwe lucht, al was het er steen- en steenkoud,Ceescamel (overleg) 29 dec 2021 12:48 (CET)[reageer]

Hoi Ceescamel, ja ik heb vorige week maandag een dagje Amsterdam gedaan, omdat ik wist dat het huisje teruggezet was en ik dus ein-de-lijk kans had om het rijksmonument te fotograferen en er eindelijk een kleurenfoto van te plaatsen. Omdat ik vandaag een artikel voor de #100wikiwomen af moet hebben, zal het even duren voordat ik jouw artikel na kan kijken. Wat ik zo snel gezien heb, ziet het er goed uit en het huisje deed mij ook wel denken aan een Indonesische bouwstijl. Dqfn13 (overleg) 30 dec 2021 10:06 (CET)[reageer]

Soms weet je niet waar een foto voor gaat dienen: Horstenburgbrug,Ceescamel (overleg) 2 jan 2022 15:03 (CET)[reageer]

Wauw, dat zag ik zeker niet aankomen Ceescamel, dat een villa in Obdam op een artikel terug komt dat over een brug in Amsterdam gaat.
Over het Kantoor van Koppe's Scheepsagentuur: ziet er netjes uit. Ik kon niks vinden om zo snel aan te passen. Dqfn13 (overleg) 3 jan 2022 15:48 (CET)[reageer]

#100wikiwomen challenge[brontekst bewerken]

Voor het schrijven van o.a. het artikel Jacqueline Cochran tijdens de #100wikiwomen challenge 2021-2022

Hoi Dqfn13, bedankt voor je artikelen over o.a. Jacqueline Cochran voor de #100wikiwomen challenge 2021-2022. Leuk dat je ook dit jaar weer meedeed door prachtige artikelen te schrijven en deze vrouwen zo een plek te geven op de Nederlandstalige wikipedia en hiermee de gendergap te verkleinen, DirkVE overleg 30 dec 2021 18:37 (CET)[reageer]

Bedankt DirkVE en graag gedaan. Dqfn13 (overleg) 30 dec 2021 18:38 (CET)[reageer]

Gelukkig nieuwjaar[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, ik wens je een heel gelukkig 2022 toe. Dank je wel voor de fijne samenwerking de afgelopen tijd. Ik bewonder je geduld, je enorme behulpzaamheid en je kennis van software. Elly (overleg) 1 jan 2022 11:46 (CET)[reageer]
Beste Elly, ik wens jou ook een gelukkig nieuw jaar toe. Hopelijk mogen wij dit jaar ook weer fysiek bij elkaar komen, zodat wij ook offline samen kunnen werken. Dqfn13 (overleg) 3 jan 2022 15:58 (CET)[reageer]

Definitie autismespectrum[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, zou je willen kijken of de verkorte definitie op het artikel [[]] nog wel de lading dekt? De definitie op dat artikel is door gebruiker BoH ingekort maar ik weet niet of die niet iets te strak is geformuleerd en daarom de bocht uit vliegt en jij kan waarschijnlijk controleren of dit al dan niet zo is. Voor de rest wens ik jou de beste wensen voor het nieuwe jaar. Met vriendelijke groet, Bean 19 (overleg) 1 jan 2022 18:54 (CET)[reageer]

Ter info: ik vroeg BoH hiernaar op zijn overlegpagina. Ciell need me? ping me! 2 jan 2022 08:57 (CET)[reageer]
Hoi Bean 19 en Ciell. Ik weet als persoon met autisme uiteraard wel wat van de aandoening af, maar voor het officiële taalgebruik heb ik te weinig kennis. Ik struikel zelf al over het woord continuüm. Dqfn13 (overleg) 3 jan 2022 15:54 (CET)[reageer]
Haha, ja, die moest ik ook even herlezen om goed te kunnen plaatsen. Ik snap dat 'weasel words' de zin moeilijker te begrijpen maakten en de oude situatie was dan ook zeker niet perfect, maar de definitie is misschien niet echt begrijpelijker geworden zo? Ciell need me? ping me! 3 jan 2022 17:11 (CET)[reageer]
Ja, BoH heeft ook het woord term verwijderd en dat is juist wel iets wat die zin duidelijker maakt. In plaats van term, kan er ook het woord geheel gebruikt worden, omdat het (nog altijd) om meerdere aandoeningen/stoornissen gaat. Maar misschien is overleg op de overlegpagina beter? Dqfn13 (overleg) 3 jan 2022 18:03 (CET
Bedankt voor deze opmerking Gebruiker Dqfn13 want nu begrijp ik de definitie beter en ik heb op de overlegpagina van Gebruiker BoH een suggestie voor een verbeterde definitie gegeven. nu maar hopen dat hij mijn suggestie begrijpt. Bean 19 (overleg) 3 jan 2022 20:17 (CET))[reageer]
Een belangrijk punt bij het schrijven van een encyclopedisch artikel, is dat er toch altijd een inleiding is in begrijpelijk Nederlands. Deze encyclopedie wordt niet geschreven voor psychiaters, het is ook geschreven voor de patiënten, schoolkinderen die een werkstuk moeten schrijven en alle mensen die tussen die groepen vallen. Dqfn13 (overleg) 3 jan 2022 22:07 (CET)[reageer]
Volgens mij schrijft Gebruiker BoH niet voor al die groepen die je hier noemt omdat deze gebruiker enkel wetenschappelijke teksten gebruikt die op een wetenschappelijke manier opgeschreven worden waarbij het volgens mij niet erg gevonden wordt als de lezer enige moeite moet doen om de tekst te begrijpen. Zelf zou ik zulke complexe materie in begrijpelijkere termen in de definitie plaatsen maar als ik dat doe wordt deze wijziging waarschijnlijk zonder toelichting terug gedraaid wat alleen maar tot conflicten leidt waar ik geen zin in heb. Bean 19 (overleg) 8 jan 2022 17:59 (CET)[reageer]
Het staat iedereen altijd vrij om de inleiding te herschrijven in eenvoudigere termen, zeker als dat ook in de inleiding genoemd wordt en de tekst onder andere kopjes wel wat meer jargon bevat. Dqfn13 (overleg) 10 jan 2022 10:03 (CET)[reageer]

How we will see unregistered users[brontekst bewerken]

Hi!

You get this message because you are an admin on a Wikimedia wiki.

When someone edits a Wikimedia wiki without being logged in today, we show their IP address. As you may already know, we will not be able to do this in the future. This is a decision by the Wikimedia Foundation Legal department, because norms and regulations for privacy online have changed.

Instead of the IP we will show a masked identity. You as an admin will still be able to access the IP. There will also be a new user right for those who need to see the full IPs of unregistered users to fight vandalism, harassment and spam without being admins. Patrollers will also see part of the IP even without this user right. We are also working on better tools to help.

If you have not seen it before, you can read more on Meta. If you want to make sure you don’t miss technical changes on the Wikimedia wikis, you can subscribe to the weekly technical newsletter.

We have two suggested ways this identity could work. We would appreciate your feedback on which way you think would work best for you and your wiki, now and in the future. You can let us know on the talk page. You can write in your language. The suggestions were posted in October and we will decide after 17 January.

Thank you. /Johan (WMF)

4 jan 2022 19:18 (CET)


Coaching gevraagd 5[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Dwagter (overleg) 6 jan 2022 11:56 (CET) Ik zou deze inhoud graag willen publiceren als pagina voor Maçonniek Centrum Leeuwarden: https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Dwagter/Kladblok[reageer]

Hallo Dwagter,
Voordat ik ja zeg, ik heb namelijk meerdere mensen die ik momenteel coach, wat verwacht jij van mij als coach? Gaat het puur om het nakijken van het artikel met daarbij het krijgen van aanwijzingen voor verbeteringen, of wil je meer? Ik ben helemaal niet bekend met de maçonnieke gebruiken e.d., dus daar kan ik sowieso weinig voor je betekenen. Je krijgt van mij meteen een tip: verwijder de externe links uit de tekst, die zijn namelijk in de encyclopedie niet gewenst. Ik plaats op jouw overlegpagina nog wel een welkomstsjabloon, lees die ook door. De belangrijkste link die je echt wel even "moet" lezen, is die naar de conventies, dus de opmaak van een artikel. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 6 jan 2022 13:00 (CET)[reageer]
Hallo Dqfn13,
Hartelijke dank!
Ja, het gaat alleen om het nakijken van het artikel
Let wel, dit artikel gaat over het monumentale gebouw, het gaat niet om de maçonnieke onderwerpen van de gebruikers van het pand!
Ik ga de Conventies nog even goed doornemen, hartelijke dank voor de tip en reactie! Dwagter (overleg) 6 jan 2022 14:07 (CET)[reageer]
Hoi Dwagter,
Het artikel voldoet, afgezien van de externe links in de tekst, nog lang niet aan de eisen die aan een encyclopedisch artikel gesteld worden. Kijk voor inspiratie even bij meerdere artikelen die ik hier heb opgenoemd. Het zijn allemaal artikelen die ik over beschermde gebouwen geschreven heb en die nog altijd in de encyclopedie staan. Sommige artikelen zijn zeer uitgebreid, anderen wat minder, maar allemaal bevatten ze wel meerdere bronnen. Succes met schrijven, Dqfn13 (overleg) 6 jan 2022 15:27 (CET)[reageer]

Ontbrekende vertaling van Franse tekst op een Belgisch wapen[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, zou je het tweede deel van de Franse beschrijving van het Wapen van Manage willen vertalen? met vriendelijke groet, Bean 19 (overleg) 8 jan 2022 17:24 (CET)[reageer]

Oh jakkes, was ik die vergeten? Ik zal het zo snel mogelijk afmaken Bean 19, bedankt voor de waarschuwing/vraag. Dqfn13 (overleg) 10 jan 2022 11:03 (CET)[reageer]
Je hebt het artikel inmiddels afgeschreven wat ik mooi vind. Bedankt voor de snelle aanvulling en een prettige avond nog. Bean 19 (overleg) 11 jan 2022 17:40 (CET)[reageer]
Graag gedaan Bean 19. Ik denk dat er in mijn Word-bestand een foutje gemaakt is, waardoor er een stuk tekst is weggevallen. Jij ook een fijne avond, Dqfn13 (overleg) 11 jan 2022 21:10 (CET)[reageer]

Betse Dqfn13, in deze bewerkingssamenvatting stel je dat het "jammer [is] dat mensen heen en weer blijven klikken omdat het genderneutrale taalgebruik hen niet aanstaat." Je legt het probleem daarbij eenzijdig neer bij medewerkers die de voorkeur geven aan de mannelijke voornaamwoorden. Er is ook een tweede kant aan het verhaal, en dat is dat door het gebruik van 'hen' en 'hun' zinnen ontstaan waarvan de betekenis op twee manieren kan worden uitgelegd. En dat kan niet de bedoeling zijn. Er is in het Nederlands nog geen ingeburgerde methode voor de voornaamwoorden die bij non-binaire personen gebruikt kunnen worden. En dan verdient bij Sam Smith het mannelijk voornaamwoord volgens mij toch de voorkeur. Dat Smith zelf liever niet als man wil worden benoemd, doet er in dat geval weinig toe. De in een biografie beschreven persoon heeft zelf natuurlijk nooit het laatste woord over de inhoud van het artikel. Niet bij het beschrijven van succes en falen, niet bij het vermelden van schandalen, en dus ook niet bij de keuze van een voornaamwoord. Wikipedia is niet de plek waar nieuwe voornaamwoorden moeten worden uitgevonden, of waar het gebruik ervan wordt geïnitieerd: wij volgen wat gebruikelijk is. En in dat opzicht hebben de medewerkers van wie jij de acties als 'jammer' betitelt, natuurlijk gewoon een punt. WIKIKLAAS overleg 10 jan 2022 13:00 (CET)[reageer]

Hoi Wikiklaas, ik ben zelf ook (nog) geen voorstander van hen en hun, want dat is nog steeds niet correct in het Nederlands. Ik heb een aantal dagen geleden hij en zijn juist vervangen door deze en andere zinsconstructies en dat werd in een veeg door iemand ongedaan gemaakt. Jouw veronderstelling gaat dus ook niet helemaal op. Wel bedankt dat je mijn opmerking in ieder geval hebt gelezen. Dqfn13 (overleg) 10 jan 2022 13:16 (CET)[reageer]
@Wikiklaas:, Het ging om deze bewerkingssamenvatting en wijziging waarin ik zelf ook al aangeef dat men hen en hun nog als meervoudsvormen ervaart in het Nederlands. Dqfn13 (overleg) 10 jan 2022 13:18 (CET)[reageer]

Dankjewel voor de info, zullen we doen![brontekst bewerken]

Bedankt voor de info! We nemen contact op met ErikB. Laushappyplace (overleg) 20 jan 2022 08:14 (CET)[reageer]

Shell plc?[brontekst bewerken]

Vraagje: waarom laat je dat plc er nu wel bijstaan? Dat stond er de vorige keer bij Royal Dutch Shell ook niet achter en het is hier ook niet zo heel erg gebruikelijk de rechtsvorm in de naam van artikelen te gebruiken. Stunteltje (overleg) 28 jan 2022 12:34 (CET)[reageer]

Omdat we anders in conflict komen met de doorverwijspagina Shell. Of we moeten een nieuwe pagina maken: Shell (bedrijf). Is ook prima. Overigens heb ik wel gekekn naar wat ze bij het Engelstalige artikel hebben gedaan, daar is het echt en:Shell plc geworden. Dqfn13 (overleg) 28 jan 2022 13:26 (CET)[reageer]
Ah, ik wilde hier ook net op inhaken want die plc staat enkel voor public limited company wat inderdaad de rechtsvorm is zoals in Nederland de BV of NV die we meestal ook niet in een lemmatitel zetten. Shell (bedrijf) zou inderdaad ook mijn voorkeur hebben. - Agora (overleg) 28 jan 2022 14:46 (CET)[reageer]
@Agora, Stunteltje: wat mij betreft gaan jullie voor een hernoeming. Ik kwam nu bij de Engelstaligen deze variant tegen en heb daar voor gekozen. In ieder geval is de niet langer juiste titel Royal Dutch Shell weggehaald. Dqfn13 (overleg) 28 jan 2022 14:55 (CET)[reageer]
Ik laat het aan @Agora:.Stunteltje (overleg) 28 jan 2022 15:55 (CET)[reageer]
Uitgevoerd Uitgevoerd Dubbele redirects en de sjablonen meegenomen. Agora (overleg) 28 jan 2022 16:34 (CET)[reageer]

Vriendelijk verzoek[brontekst bewerken]

G'day. Recent heb je zeer openlijk een notoire probleemgebruiker in bescherming genomen. Deze gebruiker, door velen met reden een trol genoemd, heeft in de loop der jaren onnoemelijke en veelal onherstelbare schade toegebracht aan de encyclopedie, zowel qua inhoud als qua sfeer. Door juist deze gebruiker te beschermen heb je de encyclopedie schade berokkend en ben je onderdeel van het probleem geworden. De zwerende wond die deze probleemgebruiker jarenlang heeft kunnen zijn komt doordat gebruikers als jij de zogenoemde trol de hand boven het hoofd hebben gehouden.

Je zult wellicht begrijpen dat ik wegens eerdere oneerlijke ervaringen het vertrouwen in jou al jaren kwijt ben. Dit is dan ook geen aankondiging van een afzettingsprocedure, mijn tijd is me te kostbaar om die aan jou te verspillen. Dit is een vriendelijk verzoek aan je eergevoel om zelf in te zien hoe ongeschikt je handelingen je hebben gemaakt als moderator en op eigen beweging, in het belang van de encyclopedie, je knoppen in te leveren. "Ik vertrouw er op jou hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet", ♠ Troefkaart (overleg) 6 feb 2022 11:19 (CET)[reageer]

@Troefkaart:,
Dat jij vindt dat ik iemand in bescherming neem, vind ik aanstootgevend. Ik heb jouw bewoording jegens een andere gebruiker beoordeeld als niet-gepast. Jouw bewoording was blokwaardig. Dat The Banner een probleemgebruikers is, is ook een feit dat ik niet kan ontkennen, maar dat laat jou dan nog niet vrij om hem dan maar uit te gaan maken voor trol. Als je echt vindt dat ik bewust de encyclopedie in gevaar heb gebracht en strafbare acties heb uitgevoerd, dan stel ik voor dat jij toch die afzettingsprocedure gaat starten. Ik wens je er veel succes mee. Dqfn13 (overleg) 6 feb 2022 12:33 (CET)[reageer]

Dank je wel![brontekst bewerken]

De ster van verdienste wordt uitgereikt voor het leveren van vele goede bijdragen op diverse mogelijke gebieden als nieuwe artikelen, wijzigingen, vandalismebestrijding, beleidmaken of problemen oplossen. Hartelijk dank voor al je werk en je grote inzet.

Beste Dqfn, We geven elkaar veel te weinig complimenten. Daarom bij deze de complimenten en heel hartelijk dank voor het vele werk dat je doet als als moderator en als "gewone" collega. Je hebt tot nu maar liefst 85102 bewerkingen op de Nederlandstalige Wikipedia gedaan. En als moderator heb je 648 blokkades uitgevoerd. Over verreweg de meeste is geen discussie gevoerd. Ik moest nog zoeken welke ster je nog niet ontvangen had, ze zijn allemaal verdiend. Met hartelijke groet, Elly (overleg) 7 feb 2022 13:41 (CET)[reageer]

Bedankt Elly, dit waardeer ik zeer. Ruim 85.000 bewerkingen al... wauw. Dqfn13 (overleg) 7 feb 2022 20:37 (CET)[reageer]

Gerard Willem Huygens‎[brontekst bewerken]

Sorry, ondertussen is er iets aan toegevoegd, maar moet iets vanaf het begin compleet af zijn ? Dank alvast voor je toevoegingen. is het niet mogelijk om er samen aan verder te werken ? het is toch vreemd dat deze literator tot op heden compleet ontbreekt in wikipedia...

J.T.W.A.Cornelisse (overleg) 11 feb 2022 14:27 (CET)

Ik heb op jouw overlegpagina geantwoord. Dqfn13 (overleg) 11 feb 2022 14:34 (CET)[reageer]
Is het ondertussen wel naar uw zin, kan dan niet dat beoordelingsverzoek niet worden weggehaald ?
J.T.W.A.Cornelisse (overleg) 14 feb 2022 13:54 (CET)

Parameters in sjabloon catweg[brontekst bewerken]

Hoi Dqfn13, ik zag dat je de parameters in het door mij geplaatste catweg-sjabloon hier had gecompleteerd, als dat de juiste aanduiding is. Weet je of het ook echt wat uitmaakt of dat "2=" enz. ervoor staat, ofwel: is het functioneel? En daarbij nog een andere vraag: kun je in dat sjabloon ook een parameter aanbrengen waardoor meteen naar de juiste dag of zelfs sectie binnen de TBC-weekpagina wordt doorgelinkt? Ik meen dat zoiets in elk geval bestaat bij soortgelijke artikelsjablonen. Groet, Apdency (overleg) 16 feb 2022 16:37 (CET)[reageer]

Hoi Apdency, ik heb het gecompleteerd omdat het sjabloon in de versie voor de mijne een fout gaf: de reden voor hernoeming was namelijk 2022. Door achter de h-parameter een reden van hernoeming te geven (dat is de 1=) volgt vanzelf dat het jaar, de maand en de dag 2, 3 en 4 zijn. Door 2, 3 en 4 te plaatsen forceerde ik het sjabloon om die parameters als zodanig te lezen en de lege 1e parameter te "negeren". Hierdoor zou er ook een directe link naar de dagpagina en juiste sectie gecreëerd moeten worden. Ik heb de volgorde van de parameters ooit geleerd doordat er een of twee gebruikers zijn die bij de artikelsjablonen altijd 1, 2, 3 en 4 invullen. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 16 feb 2022 20:15 (CET)[reageer]
OK, ik geloof dat ik 't snap, bedankt. Ik zie nu nog geen (directe) link naar de juiste week, maar dit is van minder belang. Apdency (overleg) 16 feb 2022 20:23 (CET)[reageer]
Klopt, alleen de woorden lijst met te beoordelen categorieën linken wel naar de weekpagina. Eigenlijk is het sjabloon vrij simpel: h= de nieuwe titel, 1= de reden, 2= het jaar, 3= de maand en 4= de dag van nominatie. Door de h en de cijfers te plaatsen forceer je de software om daar naar te kijken. Je kan dan zelfs (in theorie in ieder geval) het sjabloon in willekeurige volgorde plaatsen: 2=2022 |4=16|h=categorie:onzinnige dingentjes|1=Omdat het kan|3=02 zou alsnog moeten werken. Dqfn13 (overleg) 16 feb 2022 20:32 (CET)[reageer]
Ja, dat neem ik aan. Maar ik moet mezelf rectificeren: ik zei hierboven "Ik zie nu nog geen (directe) link naar de juiste week". Dat laatste woord moest dag zijn. Excuses voor de verwarring. Apdency (overleg) 16 feb 2022 20:39 (CET)[reageer]
Ik denk dat die link nog niet in het sjabloon verwerkt is. Wie weet komt die nog. Dqfn13 (overleg) 16 feb 2022 21:12 (CET)[reageer]

Alle eendjes[brontekst bewerken]

Muurschildering

Twee eendjes in Diemen zwemmen op beton.:-)Ceescamel (overleg) 25 feb 2022 16:12 (CET)[reageer]

@Ceescamel Ahw, wat schattig! Leuk zo'n muurschildering met een verwijzing naar het gemeentewapen. Dqfn13 (overleg) 25 feb 2022 19:18 (CET)[reageer]

Russische invasie van Oekraïne in 2022[brontekst bewerken]

Hoi Dqfn13,

"Op 28 februari maakte president Cassis van Zwitserland bekend twee sanctiepakketten van de EU over te nemen. Het besluit is opvallend omdat het land zich doorgaans neutraal opstelt."

Je hebt dit verwijderd, maar ik snap niet goed waarom. Ik schrijf niet zo vaak voor wikipedia, dus ik zou het op prijs stellen als je me een paar tips zou geven over hoe dit te formuleren?

Als ik naar deze pagina kijk, dan is het toch best bijzonder dat Zwitserland meegaat in sancties? Zwitserland#Buitenlandse politiek John Berg (overleg) 28 feb 2022 17:50 (CET)[reageer]

Hallo John Berg,
Ik heb de zin verwijderd omdat het jouw eigen analyse is. Wikipedia schrijft niet zelf analyses, maar neemt deze over van wat derden schrijven. Ik kan ook de vraag stellen: volgens wie is het opvallend? Schrijft alleen de NOS dat, of doen ook bekende journalisten of politieke analisten dat? Vermeldt dat dan eventueel er bij. Vergeet ook niet dat Wikipedia geen nieuwssite is, maar een encyclopedie.
Zou je ook mijn opmerking op jouw overlegpagina willen reageren? Dqfn13 (overleg) 28 feb 2022 20:22 (CET)[reageer]

Je hebt mijn verbetering teruggedraaid met het argument dat de bronnen het nu eenmaal zo zeggen. Ik ben er doorgaans voorstander van om op de bronnen te vertrouwen, maar in dit geval zitten die er overduidelijk naast. Het Markgraafschap Franchimont hield in 1795 op te bestaan, net zoals alle andere feodale heerlijkheden in het hedendaagse België. Dat is een vaststaand feit in de geschiedenis van België. Groet, kleon3 (overleg) 2 mrt 2022 22:15 (CET)[reageer]

Hoi kleon3, dat weet ik. Probleem is alleen dat ik niet in mijn bronnen heb staan dat de gemeente in 1795, 1815 of 1830 gevormd werd. Ik heb dus alleen als bewijs, en dan is dat boek nog het meest betrouwbaar, dat de gemeente in 1848 gevormd is. Dqfn13 (overleg) 2 mrt 2022 22:20 (CET)[reageer]
Dat de gemeente Pepinster in 1848 is gevormd, klopt wel. Daarvoor behoorde het dorp bij Theux. Punt is dat er tussen 1795 en 1848 geen markgraafschap Franchimont heeft bestaan. Groet, kleon3 (overleg) 2 mrt 2022 22:36 (CET)[reageer]
Waar kan ik dat vinden, want dan kan ik dus vermelden dat het in bepaalde bronnen verkeerd staat. Dqfn13 (overleg) 2 mrt 2022 22:40 (CET)[reageer]
Uh ja, da's het probleem. Ik heb geen bron voor de oprichting van de gemeente Pepinster. Wel voor de opheffing van het Prinsbisdom Luik (inclusief Franchimont) op 1 oktober 1795: (fr) Jean Lejeune (1948); La Principauté de Liège, 2e druk, p. 189. Editions de l'A.S.B.L., Luik. Groet, kleon3 (overleg) 2 mrt 2022 23:13 (CET)[reageer]
Toch nog iets gevonden, geen superbetrouwbare bron, maar het staat er: Pepinster splitste zich in 1848 af van Theux. https://www.theux.be/fr/loisirs/tourisme/histoire
Goedemorgen kleon3. Als ik het goed begrijp is dat of de gemeentelijke site, of de VVV, toch wel enigszins betrouwbaar dus. Bedankt voor de hulp, ik heb het in het artikel ook meteen gewijzigd. Dqfn13 (overleg) 3 mrt 2022 10:37 (CET)[reageer]
Dank! Je bent een kanjer :) kleon3 (overleg) 3 mrt 2022 10:49 (CET)[reageer]
Bedankt voor het compliment, kleon3. Dqfn13 (overleg) 3 mrt 2022 14:51 (CET)[reageer]

Nominatie lemma Jorrit Faassen op TBP[brontekst bewerken]

Welke handeling moet ik afronden, om dit artikel om NE of WIU met uitleg waarom op de beoordelingslijst te plaatsen? Reiziger82 (overleg) 25 mrt 2022 13:49 (CET)[reageer]

Hoi Reiziger82, Ik heb zojuist een berichtje op de overlegpagina gezet, onze berichtje kruisten elkaar dus. Dqfn13 (overleg) 25 mrt 2022 13:52 (CET)[reageer]

Golden Globe Awards[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13

Ik zag dat je onderaan de pagina van de 66e Golden Globe Awards de infobox had toegevoegd om te navigeren naar andere edities of naar bepaalde categorieën. Ik vroeg me af hoe je dit gedaan hebt, want toen ik de pagina aan het schrijven was, wist ik niet hoe het moest. De infobox met algemene info kon ik wel toevoegen (maar toen was ik niet aangemeld). Ik interesseer me in films en series en zie het wel zitten om de andere edities van de Golden Globes en BAFTA's aan te vullen. Ik zou het enorm waarderen als je deze pagina's in de toekomst (als ervaren gebruiker) dan ook eens snel zou willen nakijken, omdat ik nog maar een beginnende Wikipediaan ben.

Met vriendelijke groeten

Tijs

Hoi Tijs,
Als je naar deze vergelijking tussen versies kijkt, dan zie je hoe ik het kader geplaatst heb met html in het bewerkingsveld. Als je werkt met de VisualEditor, dan ga je naar het menu Invoegen, klik je op Sjablonen en dan zoek je het sjabloon op dat je nodig hebt. Die grote kaders onderaan beginnen meestal met Navigatie (want het is een navigatie-sjabloon). Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 31 mrt 2022 12:11 (CEST)[reageer]

Deze persoon is een Duitse rapper met een enorm bereik, als je op Spotify kijkt zul je zien dat hij meer dan 3 miljoen streams heeft in een maand! Hij is ook geverifieerd op sociale media! Hij heeft rollen met grote zangers als CKay etc.... 2003:C5:673B:9B3A:A0EE:A38E:6531:6FAE 31 mrt 2022 23:07 (CEST)[reageer]

Ik heb wat onderzoek gedaan, het klopt dat hij meer dan 3 miljoen streams heeft, en geverifieerd is op instagram, hij heeft respectievelijk de Blue Hook! 2003:C5:673B:9B3A:A0EE:A38E:6531:6FAE 31 mrt 2022 23:14 (CEST)[reageer]
Hoi, mocht je onafhankelijke bronnen hebben over die aantallen streams en ook onafhankelijke bronnen hebben voor het grote aantal abo's, dan praten we nog eens verder. Geverifieerd zijn op een social medium maakt iemand nog niet van encyclopedische relevantie. Dqfn13 (overleg) 1 apr 2022 15:10 (CEST)[reageer]

Dank voor een duwtje in de rug[brontekst bewerken]

Beste dqfn13,

Begin 2020 twijfelde ik om te beginnen met het schrijven op Wikipedia. Toen mijn eerste tekst gereed was, zag ik er toch van af om deze te publiceren. Iets met zenuwen of zo. Later ontdekte ik dat er foto’s van de desbetreffende monumenten online stonden, uit jouw hand. Dit gaf mij dan toch hét duwtje in de rug om de gewaagde stap te maken. Vandaag de dag staat de teller op 26 pagina’s, en jouw foto’s zijn nog altijd van grote waarde: ze sieren een meerderheid van mijn artikels. Het heeft mij bovendien geïnspireerd om zelf de stoute schoenen aan te trekken, en ik heb nu bij meerdere rijks- en gemeentelijke monumenten afspraken staan om foto’s van binnen te maken voor Wikipedia. Afgelopen donderdag had ik de eerste afspraak bij een school. Hier heb ik leuke foto's gemaakt van bijzondere elementen uit het interieur.

Dus, om mijn grote waardering voor jouw fotowerk te uiten:

Wumvanbarse (overleg) 16 apr 2022 19:45 (CEST)[reageer]

Hoi Wumvanbarse, het doet mij zeer goed om te horen dat mijn foto's de laatste zet zijn geweest om door te zetten. Dat er ook nog eens afspraken uit voortvloeien om bij een aantal monumenten binnen te gaan fotograferen en zo dus een aanvulling te gaan maken, dat is gewoon fantastisch! Echt geweldig. Bedankt voor de ster, die is bij dit bericht de kers op de taart. Ik wens je een heerlijk weekend toe en zet het goede werk voort. Met hartelijke groet, Dqfn13 (overleg) 17 apr 2022 11:03 (CEST)[reageer]

Twee vragen over erfgoed[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, ik heb twee vragen omtrent artikelen over erfgoed want ik vraag me af wat het adres was van het belende pand bij het Diakoniehuis in Hoorn dat gesloopt is. Ook vraag ik me af of het artikel Oude kerktoren van Nieuwe Niedorpniet beter naar de officiële naam Maartenstoren te hernoemen. Omdat dit al dan niet hernoemde artikel ook de gesloopte kerk beschrijft heb ik moeite met de huidige titel omdat de vlag de lading nu niet dekt maar ik weet even geen betere titel. Als jij een betere titel voor dit artikel weet mag je die natuurlijk veranderen. Met vriendelijke groet, Bean 19 (overleg) 2 mei 2022 20:01 (CEST)[reageer]

Beste Bean 19,
Het gesloopte pand had Achterom 1 als adres, daardoor heeft het huidige hoekpand Achterom 3-5 als adres (nog altijd, terwijl dubbele nummers voor één pand in principe niet meer mogen).
De naam van de toren kan je het beste overleggen met de originele auteur, al ben ik wel voorstanden van een officiële naam en niet de enigszins geconstrueerde term die het nu heeft. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 2 mei 2022 20:15 (CEST)[reageer]

Provincie kopen[brontekst bewerken]

Hoi Dqfn13, gezien de bewerkingssamenvatting van deze bijdrage, is dat nou duur, twee hele provincies kopen? Glimlach Akoopal overleg. 18 mei 2022 18:22 (CEST)[reageer]

Whahahaha, het waren verjaardagscadeautjes. Dqfn13 (overleg) 18 mei 2022 21:52 (CEST)[reageer]

Vlag van Paramaribo[brontekst bewerken]

Vlag van Paramaribo Is dit echt een vlag van Paramaribo? Ik weet niet zeker als dit echt een stadsvlag van de Surinaamse hoofdstad, want ik kon geen bron vinden over de (nieuwe) vlag. Alexphangia Overleg 28 mei 2022 15:57 (CEST)[reageer]

Hoi @Alexphangia:, geen flauw idee. Ik zal later vandaag even rondneuzen. Er is een site, helaas een wiki, waar echte experts zitten. Misschien dat ik daar wat kan vinden. Dqfn13 (overleg) 29 mei 2022 13:42 (CEST)[reageer]
Hoi Alexphangia, ik kan bij Flags of the World maar één vlag vinden van Paramaribo en dat is deze: https://www.fotw.info/flags/sr-pm.html De omschrijving komt niet eens een beetje overeen met de hiernaast getoonde vlag. Probleem is wel dat de vlag op FotW voor het district is, niet voor de plaats Paramaribo. Voor zover ik online kan vinden, heeft Paramaribo géén eigen vlag. Dqfn13 (overleg) 29 mei 2022 16:56 (CEST)[reageer]

Nominaties[brontekst bewerken]

Beste @Dqfn13, ik zie dat je weer bezig bent artikelen te nomineren. Bijv. mijn artikel Mini Efteling. Zou je de belangrijkste auteur(s) voortaan daarover willen informeren op hun OP? Bij voorbaat dank, Groempdebeer (overleg) 2 jun 2022 16:54 (CEST)[reageer]

Normaalgesproken doe ik dat ook. Echter zijn de meeste artikelen die ik vandaag heb genomineerd door auteurs aangemaakt die nadien niet meer hebben bijgedragen en dan laat ik het vannacht over aan een bot (rond 2 uur doet een bot het automatisch). Helaas ben ik vandaag op mijn werk en raak ik dus ook flink afgeleid en ben jou vergeten, daarvoor mijn excuses. Dqfn13 (overleg) 2 jun 2022 16:59 (CEST)[reageer]

Beoordelingsperiode pagina Johan L. Meijering[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, graag je aandacht voor de pagina https://nl.wikipedia.org/wiki/Johan_L._Meijering . Volgens mij is de beoordelingperiode daarvan al enige tijd verstreken. Er is, voor zover ik weet, ook geen discussie meer. Ik heb daarover 8 dagen geleden een opmerking geschreven op de beoordelingspagina. Ik weet niet wat ik verder nog moet of kan doen om het beoordelingssjabloon bovenaan de pagina verwijderd te krijgen. Alvast bedankt. Elzo Matala (overleg) 11 jun 2022 08:48 (CEST)[reageer]

Hoi Elzo Matala, gewoon wachten. De periode duurt officieel minimaal 14 dagen. Ik weet dat het vervelend is, maar het is helaas niet anders. Dqfn13 (overleg) 12 jun 2022 20:16 (CEST)[reageer]

Complimentje van mij[brontekst bewerken]

Beste Dqfn 13 je krijgt van mij voor het artikel over het vierkant van een stolpboerderij wat ik een mooi artikel vind omdat het de geschiedenis en ontwikkeling van dit bouwdeel goed beschrijft. Op het artikel over de boerderij De Barmhartige Samaritaan had ik het idee dat je de laatste letter van het ]]woord haard niet had geschreven maar omdat het woord haar ook bestaat had je waarschijnlijk geenn mail krijg, goed werk. Ook heb ik op de overlegpagina van gebruiker Antimol 8, die op de artikelen over metrostations in de stad Montreal de bron uit de Duitse equivalenten kopieerde, een bericht geschreven dat zijn handelswijze hier niet op prijs wordt gesteld. Fijne zondag nog. Bean 19 (overleg) 19 jun 2022 20:19 (CEST)[reageer]

Hoi Bean 19, ik heb de wijziging in het artikel over de Barmhartige Samaritaan gezien, dank je ik heb inderdaad de "d" daar niet toegevoegd (en doordat er geen rood kringeltje was gekomen, ook gemist). Bedankt ook voor het compliment, dat waardeer ik zeer. Je hebt een net berichtje geplaatst bij Antimol 8, helder en duidelijk zou ik zeggen. De zondag is al bijna over, dus ik wens je nog een fijne avond en een goede nacht. Dqfn13 (overleg) 19 jun 2022 21:08 (CEST)[reageer]

Gerrit Six[brontekst bewerken]

Hoi, Kan je de verwijderde Gerrit Six op Gebruiker:Vdkdaan/Gerrit_Six plaatsen aub. Thx. Groet Vdkdaan (Gif mo sjette) 23 jun 2022 09:51 (CEST)[reageer]

Hoi Vdkdaan, het artikel staat op de door jou gevraagde pagina. Het nominatiejsabloon staat er nog, maar nu in platte tekst. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 23 jun 2022 23:09 (CEST)[reageer]
Thx, Groet Vdkdaan (Gif mo sjette) 27 jun 2022 10:56 (CEST)[reageer]

Derya Zenginoglu[brontekst bewerken]

Natuurlijk wil ik de bronnen in referentie zetten. Met de codering van de bronnen heeft Gebruiker:Bertux geholpen. Zou je dan mij willen helpen hoe ik de bronnen in referentie kan omzetten? Gebruiker:Ysky4969ysky/Derya Zenginoglu

Hoi Ysky4969ysky je kan lezen hoe je dat kan doen op Help:Referenties en voetnoten. Aan het sjabloon Appendix hoef je nu niks te wijzigen, alles wat daar nodig is, staat er al. Dqfn13 (overleg) 27 jun 2022 13:01 (CEST)[reageer]
Dankjewel. Met vriendelijke groet, Ysky4969ysky (overleg) 28 jun 2022 19:17 (CEST)[reageer]

Hi Dqfn13, de volgende keer dat ik aanbied om een artikel aan te pakken zal ik me eerst twee keer achter de oren krabben. Het was een werkje om het artikel over Lovejoy uit te breiden, inclusief de hitnoteringen, maar het is afgerond. Dank je wel voor het intrekken van de nominatie en je vertrouwen. Mocht je nog vragen hebben over de tekst, laat het dan weten. hiro the club is open 2 jul 2022 00:41 (CEST)[reageer]

Hoi Hiro, ik ken dat gevoel hoor. Ook ik heb artikelen naar hogere niveaus getild en achteraf, of tijdens het proces, spijt gehad omdat het ontzettend veel moeite en tijd heeft gekost. Voorbeelden zijn de lijst van beelden in Amsterdam die ik in stukken heb moeten hakken (het werd veel te groot) en de lijst van kerken in Den Haag, dat alleen tekst bevatte en geen gegevens. Met het artikel over de Grote of Sint-Nicolaaskerk (Monnickendam) ben ik in 2016 dagen bezig geweest. Ik houd dan ook voor ogen dat het de encyclopedie heeft geholpen. Ik zal het artikel over Lovejoy nog eens nalezen, ben wel benieuwd geworden na jouw vele aanvullende werk. Dqfn13 (overleg) 2 jul 2022 12:02 (CEST)[reageer]


Coaching gevraagd[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Ik wou een pagina aanmaken voor Het Kunstuur aanmaken en heb in mijn kladblok een eerste versie staan. Aangezien dit mijn eerste pagina is zou ik graag een coach hebben om er eens naar te kijken. Daarnaast heb ik ook een probleempje met het infoblok zoals je zal merken ;) Met vriendelijke groet, Kevindemulder (overleg) 5 jul 2022 14:19 (CEST)[reageer]

Hoi Kevindemulder,
Waar heb je moeite mee? Ik zie dat je wel al een bron hebt toe kunnen voegen. Aan de opmaak kan je nog wel wat verbeteren, bijvoorbeeld door een tabel te plaatsen in plaats van alles onder elkaar op te sommen via opsommingen. Je kan op deze pagina meer lezen over het maken van tabellen.
Voordat ik je help: ben jij betrokken bij de organisatie? Want dat hoor je dan netjes te vermelden op jouw gebruikerspagina. Ook maakt het het objectief schrijven over het Kunstuur een stuk lastiger. Dqfn13 (overleg) 5 jul 2022 21:32 (CEST)[reageer]
Hey Dqfn13,
Allereerst bedankt voor je feedback, deze heb ik al ter harte genomen en verwerkt. Ik be niet rechtstreeks betrokken bij het Kunstuur, maar er is wel een link gezien ik voor Studio 100 werk en Hans Bourlon een grote rol speelt in beiden. Ze vroegen me of ik kon helpen en wou in deze een aanzet doen. Ik heb de teksten die ze me bezorgd hebben zo objectief mogelijk gemaakt en gestript van wervende taal, maar ik begrijp zeker je punt! Ik vermeld het alvast zeker op mijn gebruikerspagina. Wat zijn de gevolgen dan voor deze pagina? Moet iemand anders dit overnemen of hoe werkt dit juist? Kevindemulder (overleg) 12 jul 2022 09:15 (CEST)[reageer]
Hoi Kevindemulder, de encyclopedie mag door iedereen bewerkt worden, dus ook door mensen die er voor betaald krijgen, maar je loopt wel het risico dat de pagina gewijzigd gaat worden of dat mensen het toch vrij snel als reclame gaan zien en dan wordt verwijdering een reëel risico. Zorg er ook voor dat alles wat je in het artikel plaatst, via onafhankelijke bronnen te verifiëren is. Zorg er ook voor dat het artikel meer body krijgt, na de inleiding is nu alles opsomming van locaties en medewerkers, een goede uitleg ontbreekt. Dqfn13 (overleg) 12 jul 2022 21:55 (CEST)[reageer]

Pagina DataFryslân[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, de pagina over DataFryslân (https://nl.wikipedia.org/wiki/DataFrysl%C3%A2n) is genomineerd voor verwijdering wegens 'reclame/zelfpromotie'. Inderdaad zijn enkele genoemde bronnen partijen met wie DataFryslan samenwerkt, maar met het CBS bijvoorbeeld wordt wel samengewerkt, maar die organisatie is geen lid. Mijn vraag is: wat is ervoor nodig om de pagina door de ballotage te laten komen? Zit het 'zelfpromotieprobleem' hem in de herkomst van de genoemde bronnen, of in het feit dat de pagina is aangemaakt door de organisatie zelf? Of allebei? Vriendelijke groet, Overleg gebruiker:PlokDorko PlokDorko (overleg) 6 jul 2022 14:32 (CEST)[reageer]

Heeft DataFryslân geen eigen website? Dit lijkt me een prima tekst om die daar dan op te zetten. Voor de lezers is dan meteen duidelijk wie er aan het woord is: de organisatie zelf. In een encyclopedie heeft zo'n 'wij over ons'-stuk helemaal niets te zoeken. Wikipedia is geen gratis webruimte. WIKIKLAAS overleg 6 jul 2022 16:16 (CEST)[reageer]
Beste PlokDorko, het feit dat jij niet weet of het probleem het gebrek aan onafhankelijke bronnen of de betrokkenheid van de organisatie bij het schrijven van het artikel is... zegt al genoeg: uiteraard zijn beide een ernstig probleem. Zie bijvoorbeeld: WP:ZELF en ja, moet ik werkelijk gaan uitleggen waarom het schrijven over jezelf in strijd is met objectiviteit? Dqfn13 (overleg) 6 jul 2022 20:36 (CEST)[reageer]

Bronnen bij Gerrit Veen[brontekst bewerken]

Hallo

Je hebt 3 onafhankelijke bronverzoeken bij het door mij geplaatste artikel over Gerrit Veen geplaatst.

Ik ben een boek aan het schrijven over de Groninger jaren van Herman Brood en heb hiervoor Gerrit Veen e.v.a geïnterviewd. Hij is de bron van alle informatie in het artikel en hij heeft het artikel voor plaatsing gecheckt op feiten. Welke bronnen zijn nog meer nodig? MeijerLouis (overleg) 15 jul 2022 14:43 (CEST)[reageer]

Een zelf gehouden interview is geen toegestane bron. Alles moet in eerder gepubliceerde (liefst secundaire) bronnen terugvindbaar zijn. Een interview is sowieso al lastig omdat het een primaire bron is, en in dit geval is het een eigen interview en dat valt onder WP:GOO. Thieu1972 (overleg) 15 jul 2022 15:58 (CEST)[reageer]
Hallo MeijerLouis, Thieu1972 geef hierboven precies aan wat het probleem is: een interview is geen bron. Voor een wetenschappelijke paper misschien wel, mits het interview dan is uitgeschreven op papier, maar op Wikipedia werkt dat (helaas voor u) niet. Bronnen dienen op Wikipedia verifieerbaar te zijn, daarom zijn tijdschriften, interviews in kranten en nieuwsrubrieken wel toegestaan. Bij voorkeur zijn bronnen secundair of zelfs tertiair, niet primair (interviews, dagboeken en door onderwerp geschreven teksten). Dqfn13 (overleg) 17 jul 2022 20:18 (CEST)[reageer]

Hallo Dqfn13 Inmiddels heb ik een aantal secundaire bronnen geplaatst. Ik hoop dat het artikel nu voldoet aan de eisen. MeijerLouis (overleg) 17 jul 2022 20:25 (CEST)[reageer]

Ik heb even gekeken. Onafhankelijke bronnen zijn bronnen die óver Gerrit Veen schrijven en niet met of aan de hand van tekst van hem hebben geschreven. Andledon is een bedrijf waar hij met een band heeft opgetreden. Dat is dus geen onafhankelijk medium. Het artikel van hen is ook nog eens op een plek gebruikt waar zij hellemaal niet over berichten. Dqfn13 (overleg) 17 jul 2022 21:53 (CEST)[reageer]
MeijerLouis, ik ben overigens niet de nominator, dus ik kan de nominatie niet intrekken. Dqfn13 (overleg) 19 jul 2022 10:43 (CEST)[reageer]

Herdenkingsmunten van € 2[brontekst bewerken]

15 juli geüpdatet, Griekenland is roze in plaats van blauw.


Beste Dqfn13, ik zou je graag om hulp willen verzoeken. Op de pagina Herdenkingsmunten van € 2 staat tevens het bestand European Union commemorative 2 euro coins by number.png. Als ik dit bestand op Wikimedia Commons opzoek, dat zie ik dat deze op 15 juli jl. een update heeft gehad. Echter wordt deze update van het bestand niet overgenomen op de pagina Herdenkingsmunten van € 2 en ik kom er maar niet achter waarom niet. Zou jij hier eens naar willen kijken? Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Comandante~nlwiki (overleg) 17 jul 2022 17:40 (CEST)[reageer]

Hoi Comandante, ik zie de wijziging wel in het bestand. De wijziging wordt vaak pas getoond als de afbeelding opnieuw is gedownload door de computer. Als het goed is moet jij nu ook de wijzigingen zien: Griekenland is roze en Luxemburg is nu paars. Dqfn13 (overleg) 17 jul 2022 20:22 (CEST)[reageer]
Hier bedoel je waarschijnlijk de computer van Comandante~nlwiki, die het bestand nog gecachet heeft op de harde schijf na een recent bezoek. Misschien moest echter ook de cache van onze pagina ververst worden, zie en:Wikipedia:Purge, en is dat inmiddels gebeurd. Wikiwerner (overleg) 18 jul 2022 10:51 (CEST)[reageer]
Klopt helemaal Wikiwerner. Dqfn13 (overleg) 18 jul 2022 18:22 (CEST)[reageer]
Beste Dqfn13, sorry voor de late reactie maar alles wordt nu inderdaad correctt weergegeven. Bedankt. Comandante~nlwiki (overleg) 2 aug 2022 18:36 (CEST)[reageer]
Geen probleem Comandante~nlwiki, soms heeft men het druk met andere zaken (en vergeet dan te reageren). Fijne avond. Dqfn13 (overleg) 2 aug 2022 19:55 (CEST)[reageer]

Restauratie (gebouw)[brontekst bewerken]

Hi Dqfn, wil je bij Restauratie (gebouw) even naar de bron kijken voor de eerste twee restauraties? Die heeft geen inhoud. Groet, Kattiel (overleg) 28 jul 2022 21:22 (CEST)[reageer]

Bedankt Kattiel, ik heb de bron nu wel ingevuld. Stom toevallig vond ik het boek na een paar seconden in mijn kast, ik had echt geen flauw idee wat ik met Groll bedoelde. Dqfn13 (overleg) 28 jul 2022 21:54 (CEST)[reageer]

SlickStack[brontekst bewerken]

Ik denk dat je niet begrijpt hoe GitHub werkt. Het is een platform voor gratis, open source software. Deze projecten zijn gratis geschenken aan de wereld, net als Wikipedia. Er zijn geen GitHub-medewerkers die profiteren van open source-projecten zoals SlickStack, WordPress of Wikipedia. Het lijkt erop dat Wikipedia meer geïnteresseerd zou moeten zijn in het leren van gebruikers over open source software, in plaats van in de bedrijven die ze promoten, zoals Facebook of Microsoft, nietwaar? Vaon211 (overleg) 29 jul 2022 12:05 (CEST)[reageer]

Ik heb op de beoordelingslijst gereageerd om overleg daar centraal te houden. Dqfn13 (overleg) 29 jul 2022 12:33 (CEST)[reageer]


Café Altstadt[brontekst bewerken]

Hoi, ben je het eens dat de pagina Café Altstadt voldoende verbeterd is? Groet, Rob

Hoi Robvanvliet, ik zie helaas niet wat dit artikel van encyclopedische waarde moet maken, dus ik laat de beoordeling aan een moderator over. Dqfn13 (overleg) 31 jul 2022 23:15 (CEST)[reageer]
Tja, er zijn zo'n vijftig van dit soort poppodia in Nederland, en vrijwel allemaal hebben ze een soortgelijk artikel. Alleen al vanuit consistentie zou de encyclopedische waarde duidelijk moeten zijn. Of twijfel je ook aan die andere vijftig artikelen? Robvanvliet (overleg) 1 aug 2022 16:08 (CEST)[reageer]
We bekijken artikel per artikel. Consistentie is niet iets waar wij aan doen, omdat we dus artikel per artikel behandelen. Zo zijn er ook altijd artikelen die ontbreken en incompleet zijn, toch zit daar ook nooit dwang achter. Dqfn13 (overleg) 1 aug 2022 20:54 (CEST)[reageer]
Weet je hoe een moderator te vragen om beoordeling?
Gewoon geduld hebben Rob. Ook het moderatorwerk is vrijwilligerswerk (ook ik ben moderator) en er is een tekort, waardoor de beoordleing op zich kan laten wachten. Dqfn13 (overleg) 15 aug 2022 20:44 (CEST)[reageer]

Cultureel relevante pedagogiek[brontekst bewerken]

Beste

Op de pagina die ik heb toegevoegd over cultureel relevante pedagogiek, hebt u het volgende vermeld: Wikificatie nodig, artikel voldoet niet aan opmaak. Dit is mijn eerste bijdrage aan Wikipedia. Kunt u mij zeggen wat er niet klopt aan de huidige opmaak?

Alvast bedankt David.van.brabander (overleg) 10 aug 2022 06:52 (CEST)[reageer]

Hallo David.van.brabander,
De opmaak vindt u onder andere bij vergelijkbare artikelen en anders bij de conventies. Onder andere het herhaaldelijk vetgedrukt maken van tekst is iets wat in Wikipedia-artikelen niet hoort. Voor een eerste bijdrage ziet het er overigens verder prima uit. Dqfn13 (overleg) 10 aug 2022 09:41 (CEST)[reageer]

museumPASSmusées[brontekst bewerken]

Beste,

Op de Nederlandstalige MuseumPASSmusées pagina bracht u een aantal wijzigingen aan, waarvoor alle begrip. Vooraleer een nieuwe wijziging te plaatsen wil ik daarom graag de inhoud met u doorpraten. Mijn doel is namelijk gewoon om mensen juist te informeren over het bestaan en de inhoud van de museumpas organisatie. Die organisatie is bovendien ook geen commerciële speler, maar net een sociaal-culturele organisatie.

Onderstaand de gewenste toevoeging die ik zo neutraal mogelijk heb proberen te formuleren:


Als extra zin onder de hoofdtitel:

"De museumpas is een jaar geldig en kan jaarlijks hernieuwd worden. Het abonnement bestaat zowel als fysieke pas als digitaal via een smartphone-app. Voor mensen in armoede bestaat een kansentarief."


Als extra deeltje bij de titel Geschiedenis:

"Samen stellen deze museale koepels twee belangrijke doelstellingen voorop:

  • Het versterken van de Belgische museumsector.
  • Cultuur en erfgoed toegankelijk maken voor iedereen."

Met deze verwijzingen ter ondersteuning:

https://www.bruzz.be/culture/cultural-news/wie-museumpas-heeft-spoort-aan-halve-prijs-2019-09-20

https://www.publiq.be/nl/nieuws/miljoenste-bezoek-met-de-museumpas


Hopelijk kan op deze manier zinvolle informatie over het Belgische museum - en socio-culturele landschap toegevoegd worden aan Wikipedia.

Mocht u deze formulering toch niet neutraal genoeg vinden, dan zou het fijn zijn als u een alternatief kon voorstellen of wat pointers geven.


Bedankt, en met vriendelijke groet

ForTheMusea (overleg) 16 aug 2022 14:45 (CEST)[reageer]

Beste ForTheMusea,
Uw voorstellen geven mij het gevoel dat u verwijderde reclame eigenlijk weer terug wilt zetten. Op Wikipedia schrijven wij aan de hand van wat onafhankelijke media over het onderwerp berichten. Lees de tekst bij het Nederlandse equivalent even: Museumkaart. Daar staat veel meer beschreven hoe het werkt, dan wat de organisatie wilt bereiken.
Zijn de Belgen zo dom dat hen verteld moet worden dat de pas een jaar geldig is en dan elk jaar verlengd kan worden? Dat is toch een normaal iets bij jaarabonnementen? Bij Amerikanen kan ik het mij prima voorstellen, maar Belgen heb ik toch wel heel wat hoger zitten dan dat. De twee bullets met reclame kunnen we prima achterwegen laten. Stellen dat het stimuleren van herhaalbezoeken (net als bij de Musuemkaart) een doel is, is prima en volstaat. Externe links in de lopende tekst (zoals het kansentarief), daar doen we niet aan. Referenties zijn prima en die horen achter een zin te staan. Dqfn13 (overleg) 17 aug 2022 11:04 (CEST)[reageer]
Beste Dqfn13,
Ik geloof dat wij een andere definitie hebben van 'reclame', voor mij is het nastreven van publiek goed dat door brede communities en verschillende overheden ondersteund wordt en dat aansluit bij beleidsteksten voor de ontwikkeling van een land/sector geen 'reclame'. Ik volg u echter in het deel dat er op Wikipedia zo weinig mogelijk over doelen gesproken wordt en zo veel mogelijk praktisch.
En intelligentie, haha, je hebt er in elk land wel, maar inderdaad, ik pas het aan. De link bij 'kansentarief' was inderdaad illustratief bedoeld, omdat ik in dit tekstvak op je pagina niet met voetnoten kan werken.
Dan kom ik tot dit zinnetje:
"De museumpas is een jaarabonnement in digitaal en/of fysiek formaat. Voor mensen in armoede bestaat een kansentarief."
Bedank ook voor de link naar het Nederlandse artikel. Ik kijk nog even wat ik aan praktische info kan vinden en zet het er later bij.
Met vriendelijke groet,
ForTheMusea (overleg) 18 aug 2022 09:26 (CEST)[reageer]
Het is reclame zodra je probeert ergens exposure aan te geven. Het maakt niet uit of je product wel/niet commercieel is of wel/geen overheidsbeleid betreft: je wilt gewoon dat mensen toch vooral die pas gaan aanschaffen. We zien dan al gauw dat een artikel - naast marketingachtige bedrijfsdoelstellingen - allemaal onnodige details gaat vermelden, zoals de aard van de pasjes, het verlengen van je abo, en de mogelijkheden om korting te krijgen als je geen geld hebt. Voor dergelijke (vaak snel veranderende) weetjes is de eigen website doorgaans geschikter. Wikipedia is daar geen verlengstuk van. Thieu1972 (overleg) 18 aug 2022 11:18 (CEST)[reageer]
Beste ForTheMusea, ik kan werkelijk waar niets toevoegen aan de uitleg die Thieu1972 gisteren heeft gegeven. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 19 aug 2022 12:40 (CEST)[reageer]

Haa goedemiddag Dqfn13, Ik zag dat je een bronvraag had geplaats bij het artikel Predicaat Koninklijk. Is het niet beter om dat stukje tekst meteen te verwijderen, aangezien je zeven jaar geleden (in 2015) al een duidelijke vraag in het overleg heb gesteld?. Groet RuedNL2 (overleg) 24 aug 2022 19:44 (CEST)[reageer]

Hoi RuedNL2, misschien heb je wel gelijk ja. Ik heb het maar meteen gedaan. Dqfn13 (overleg) 24 aug 2022 20:09 (CEST)[reageer]
Kulmbach

Beurs nieuwsbrieven Beurs Brink Slim beleggen Marktsignalen Personen Elizabeth van Leuchtenberg Helena Antonia Eitel Frederik van Hohenzollern-Sigmaringen Filips Sigismund van Brunswijk-Wolfenbüttel Balthazar de Moucheron Pedro Alvarez Cabral

Johan Cornelis Sikkel

Jan van Andel Titus Brandsma Gedachtekerk Jacob Adriaan de Wilde Simeon Bekboelatovitsj Domenico Modugno Riccardo Fogli Riccardo Concento Raffaella Carra Giorgia Totrani Andere begrippen Hirsutisme of mannelijke overbeharing Ścinawka Średnia of Mittelsteine is een dorp in de powjat Kłodzki in de woiwodschap Neder-Silezië in Polen. Het Poolse dorp hoorde bij de stad en het land Gmina Radkówof Wünschelburg in het Duits dat een onderdeel van het graafschap Glatz waar in de Tweede Wereldoorlog het

Concentratiekamp Groß-Rosen]] lag

Sophie Hilbrandt: De studententest 31 augustus 2020 met Jojanneke De Psycho show 4 september 2019 Opstandelingen 19 juni 2019 Sophie in de kreukels Sophie in de mentale kreukels 22 september 2015 Sophie in de mentale kreukels 21 maart 2016

Kerkelaan 10Op de volglijst zetten Sociaal Liberalisme Graafschap Pallars Oostenrijks-Hongaars bestuur van Bosnië en Hercegovina Kolk (water)

Series via NPO Start In het kielzog van de Mayflower Grote Vragen Broeders in Berlijn De strijd om het Binnenhof Rampvlucht Het gouden uur

Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Wat een ramp/Dit is er al toegevoegd

Mijn eerste aangemelde bijdrage stamt uit 30 juli 2004 waarvoor ben ik eerst een tijdje niet-aangemeld bezig geweest

{{ping| Gebruiker} om deze gebruiker te pingen waardoor die op mijn overleg geattendeerd wordt


Object om te fotograferen voordat het door wegwerkzaamheden gesloopt wordt[brontekst bewerken]

Beste Dqfn, heb je in de gemeente Hollands Kroon al een foto gemaakt van de sluisdeuren die voor de inpoldering van de Wieringermeer het water van de Langereis in de Zuiderzee loosde waardoor de waterhuishouding in het natte gebied van de Niedorperkogge in stand hield? De situatie in dit gebied bleef ook in stand doordat het inmiddels gesloopte gemaal Geestmerambacht het overtollige water met behulp van stoom weg maalde waar alleen het aandrijfwiel of vliegwiel nog over is dat in de Weelpolder buiten het dorp Aartswoud als toeristische attractie tentoon wordt gesteld. Voor de renovatie van het kruispunt van de Westfriese Dijk met de Langereis en de oude Provinciale Weg (het voormalige tracé van de N242) stond ook een toeristische attractie omdat op deze plek een replica van de grenspaal met daarop de wapens van de twee ambachten. Op de paal was het wapen van het ambacht De Vier Noorder Koggen naar het noorden gericht terwijl dat juist ten oosten van de grens lag en het ambacht Drechterland, dat ten zuiden van Wognum of ten oosten van Medemblik pas begint, naar het oosten gericht dus deze informatie was incorrect. Bij een correcte weergave van de situatie zou de Niedorperkogge naar het noorden moeten wijzen en de Vier Noorder Koggen naar het oosten wijzen maar dit gebeurde niet omdat de schilder bij zijn werk een foute voorstelling van zaken heeft gegeven. Gelukkig heb je deze verkeerde voorstelling van zaken niet gefotografeerd want dan zou het artikel over de grenspaal verkeerde informatie bevatten als de foto als basis gebruikt ging worden maar dit is gelukkig niet gebeurd. Met vriendelijke groet, Bean 19 (overleg) 29 aug 2022 20:15 (CEST) PS het informatiebord met de gegevens over de sluis en de grenspaal is bij de wegwerkzaamheden al weggehaaldor wegwerkzaamheden verwijderd wordt[reageer]

Hoi Bean 19, helaas ben ik al een geruime tijd niet in Langereis en Aartswoud geweest. Ik ben bang dat ik dus te laat ben om de oude situatie te fotograferen. Ik heb de paal wel hier gevonden op Streetview. Misschien komt die wel terug en kan er alsnog een foto van gemaakt worden. Dqfn13 (overleg) 29 aug 2022 22:19 (CEST)[reageer]

Jammer dat je te laat bent om de oude situatie te fotograferen want ik vond die oude sluisdeuren van de oude Langereis, de gekanaliseerde rivier en niet de buurtschap, midden in het twintigste-eeuwse Groetkanaal bijzonder om te zien. Die deuren zie ik vaak omdat dit punt vier kilometer bij mijn huis vandaan is waar we met onze tandem steeds overheen rijden als we naar het oosten fietsen.

Die paal kan misschien wel teruggeplaatst worden maar in dat geval wijst het ene ambacht nog steeds de verkeerde kant op

De paal kan wel teruggeplaatst worden maar dan wijst het ene ambacht nog steeds de verkeerde kant op terwijl het gebied van het andere ambacht niet eens aan deze knik die de Westfriese Dijk hier maakt grenst. De tekst met de bijbehorende wapens zouden dus veranderd moeten worden maar omdat de schilder die dit werk verkeerd heeft uitgevoerd gaan de door mij gewenste aanpassingen niet meer gebeuren waardoor ik niet weet of je een foto van de paal met de foute info moet maken. Bean 19 (overleg) 30 aug 2022 17:04 (CEST)[reageer]

Als de paal teruggeplaatst is, gewoon foto's maken, want wij leggen de informatie vast, ook als die fout is. Dqfn13 (overleg) 30 aug 2022 17:39 (CEST)[reageer]
Als het informatiebord naast de plek waar de Langereis voor de droogmaking van de Wieringermeer in de Zuiderzee uitmondde wordt teruggeplaatst met tekst en afbeeldingen over de sluis, het gemaal en de paal dan mag daar ook een foto van gemaakt worden. De foto kan goed gemaakt worden omdat het grote witte bord duidelijk opvalt in de groene omgeving wat goed contrasteert tegen de blauwe of grijze lucht. Bean 19 (overleg) 31 aug 2022 20:22 (CEST)[reageer]
We gaan het vanzelf zien Bean 19. Als je het in de gaten houdt voor me, dan kan ik hopelijk snel nadat alles terug is een keer een foto maken. Hopelijk kan de vriend met wie ik vaak samen foto's maak mij dan helpen. Dqfn13 (overleg) 31 aug 2022 20:45 (CEST)[reageer]

Dat in de gaten houden gaat zeker lukken omdat mijn vader en ik op onze tandem vaak genoeg op het fietspad langs de N239, dat ik incorrect het voormalige tracé van de n242 heb genoemd, rijden waarbij mijn vader alle veranderingen opvalt. Een prettige avond nog, Bean 19 (overleg) 1 sep 2022 20:13 (CEST)[reageer]

Mooi, ik kom er echt nooit namelijk. Hoorn ken ik wel goed en de A7 ook nog redelijk, verder is Noord-Holland vooral buiten mijn zicht. Dqfn13 (overleg) 1 sep 2022 21:38 (CEST)[reageer]
Het informatiebord staat weer op zijn oude plek en die is goed in het zicht maar die paal staat na de aanleg van de rotonde waarschijnlijk nog ergens in de opslag net zoals het knooppuntennetwerkbord voor de fietsers. Bean 19 (overleg) 31 okt 2022 19:53 (CET)[reageer]
Hoi Bean 19, dat klinkt alsof alles terug gaat komen en dat het nog even wat tijd gaat vergen. Dqfn13 (overleg) 31 okt 2022 20:15 (CET)[reageer]
HalloDqfn13, dat zal misschien wel eens kunne gebeuren en als de paal terug wordt gezet dan meld ik me wel weer. Bean 19 (overleg) 1 nov 2022 19:47 (CET)[reageer]
Ik wacht geduldig af Bean 19. Ze zullen het heus niet weglaten als het om een stuk erfgoed gaat waar ze zelf een bord bij hebben gezet. Dqfn13 (overleg) 2 nov 2022 10:01 (CET)[reageer]
Nou gebruiker Dqfn 13 dat bord staat niet bij de locatie van de paal maar bevindt zich aan de oostelijke zijde van de sluis waar de wethouders van het historische Geestmerambacht een plaquette in hebben opgehangen wat waarschijnlijk een stuk erfgoed is. De originele paal was waarschijnlijk ook een stuk erfgoed maar van de na de Tweede Wereldoorlog geplaatste replica, die een kilometer oostelijker van de sluis en het bord staat weet ik dat niet zeker. Bean 19 (overleg) 2 nov 2022 20:23 (CET)[reageer]
Oh, oké. We merken het vanzelf wel of er wat terug komt, of niet of het dan dan ook als echt erfgoed behandeld gaat worden. Dqfn13 (overleg) 2 nov 2022 21:30 (CET)[reageer]

Daar is een commentaarregel niet voor bedoeld. Denkhenk (overleg) 9 sep 2022 05:54 (CEST)[reageer]

Hoi Dqfn13. Ik wil je welkomstboodschap niet in de wielen rijden, maar is de gebruikersnaam eigenlijk wel gewenst? Daar lijkt me vrij duidelijk de naam in verwerkt van de organisatie waar gebruiker over schrijft. Groet, Apdency (overleg) 14 sep 2022 14:44 (CEST)[reageer]

O, er volgde al een tweede boodschap. Apdency (overleg) 14 sep 2022 14:46 (CEST)[reageer]
Ik zat er over te twijfelen, omdat we in sommige gevallen een gebruikersnaam met merk of organisatie erin wel toelaten. Maar voor mij is veel belangrijker of iemand reclame maakt of niet. In dit geval weet ik dat nog niet. En je bent altijd welkom om mij te verbeteren Apdency, ook ik maak wel eens (of vaker dan dat) inschattingsfouten. Dqfn13 (overleg) 14 sep 2022 14:52 (CEST)[reageer]
Net als ik trouwens, en ook ik twijfelde in dit geval. Maar StuivertjeWisselen maakte ook weer een eigen keuze - waar ik verder niet aan zal komen. Apdency (overleg) 14 sep 2022 14:56 (CEST)[reageer]
Ik ga er ook niet aan zitten, omdat ik het er ook wel mee eens ben. Dqfn13 (overleg) 14 sep 2022 15:08 (CEST)[reageer]
Het speelde voor mij mee dat met dat account ook het lemma LVKK aangemaakt werd. Ik zal in ieder geval de gebruiker even de tijd gunnen om z'n gebruikersnaam aan te laten passen. StuivertjeWisselen (overleg) 14 sep 2022 16:02 (CEST)[reageer]
Dank je wel. Er is ook niks mis mee hoor, ik heb ook wel accounts direct gewaarschuwd in het geval er een gelijknamig artikel aangemaakt werd. Dqfn13 (overleg) 14 sep 2022 17:52 (CEST)[reageer]

Dag. Je keurde goed wat niet goed was. Knipoog Groet, ErikvanB (overleg) 24 sep 2022 14:02 (CEST)[reageer]

Maar wat is een gezangentransport dan,ErikvanB? Dqfn13 (overleg) 24 sep 2022 16:37 (CEST)[reageer]
Oeps. Betrapt. Glimlach Maar ik heb het verbeterd. ErikvanB (overleg) 24 sep 2022 16:46 (CEST)[reageer]
Ik zag het, bedankt. Dqfn13 (overleg) 24 sep 2022 16:48 (CEST)[reageer]

Hondecoeterstraat 14[brontekst bewerken]

Had jij niet ooit een foto gemaakt van het complex Hondecoeterstraat 14. Het stond toen geheel in een metalen frame,Ceescamel (overleg) 29 sep 2022 14:19 (CEST)[reageer]

Hoi Ceescamel, ik denk het niet. Maar ik kan vanavond wel in mijn nog niet geüploade archief kijken of ik er een keer ben geweest. Dqfn13 (overleg) 29 sep 2022 16:24 (CEST)[reageer]

International Cartographic Association[brontekst bewerken]

International Cartographic Association (https://nl.wikipedia.org/wiki/International_Cartographic_Association)

Uw opmerking dat er geen uitleg bij de Commissions is klopt. Zij geven echter de diversiteit van de werkzaamheden van de ICA weer. Kunt U misschien de heading in de Infobox aanpassen (nu: organisatie), zodat logo en andere relevante data worden afgebeeld. Ik heb nu het logo als een 'Bestand' weergegeven? Dit kan dan in de infobox weergegeven worden.

Smi953 (overleg) 3 okt 2022 12:29 (CEST)[reageer]

Logo is toegevoegd aan de infobox. Mbch331 (overleg) 3 okt 2022 13:03 (CEST)[reageer]
Hallo Smi953, dat de organisatie een breed werkveld heeft kan ook op een andere manier getoond worden, door de werkzaamheden ergens samen te vatten. Een opsomming van alle niet-encyclopedisch-relevante commissies opnemen voegt geen informatie toe, maar vooral een nutteloze opsomming. Dqfn13 (overleg) 3 okt 2022 18:04 (CEST)[reageer]

Vraag ivm pagina Bert Schelmans[brontekst bewerken]

Vraag ivm pagina Bert Schelmans
Ik vroeg me af waarom de pagina van Bert Schelmans verwijderd werd aangezien deze Vlaming wel bekend is geworden door het programma 'Hotel Romantiek' Gissa's Fissa (overleg) 4 okt 2022 20:54 (CEST)[reageer]
Hallo Gissa's Fissa, dat komt doordat aanduidingen zoals icoon niet in een objectieve encyclopedie thuis horen, tenzij er bronnen zijn die hem op objectieve wijze als zodanig kwalificeren. Daarna mag u zich af gaan vragen of een deelnemer aan het programma Hotel Romantiek nou werkelijk van encyclopedische waarde is. Iemand die schepen is, is dat doorgaans niet, tenzij er duidelijk voldoende onafhankelijke en voor dat vakgebied enigszins toonaangevende bronnen zijn die de persoon daadwerkelijk om diens werkzaamheden hebben beschreven. Dqfn13 (overleg) 4 okt 2022 20:59 (CEST)[reageer]

Gefeliciteerd met de beker, die kreeg ik ook zojuist. Mag deze ook nog verborgen worden? Hoyanova (overleg) 4 okt 2022 21:08 (CEST)[reageer]

Hoi Hoyanova, natuurlijk mag die nog verborgen worden. Ik vraag me wel af waar ik die beker voor verdiend heb, dan kan ik dat op mijn GP in de prijzenkast aangeven. Dqfn13 (overleg) 4 okt 2022 21:10 (CEST)[reageer]
Dat weet enkel de bijdrager hierboven dus dat zal wel altijd in nevelen gehuld blijven... Hoyanova (overleg) 4 okt 2022 21:12 (CEST)[reageer]
Ja, daar ben ik ook bang voor. Dqfn13 (overleg) 4 okt 2022 21:14 (CEST)[reageer]

Dag Dqfn13, Hoe is het? Ik heb nog een vraagje: wil je het artikel 'Wapen van Land van Cuijk in mijn kladblok controleren? Alvast bedankt. Grasmat|(Vragen?) 5 okt 2022 20:50 (CEST)[reageer]

Hoi Grasmat, ik zal er morgen of overmorgen naar kijken. Dqfn13 (overleg) 5 okt 2022 23:09 (CEST)[reageer]
Hoi Dqfn, ik denk dat je het de laatste tijd druk gehad en was je vergeten om verder op mijn verzoek in te gaan. Ik wil daarom niet te opdringerig zijn, maar zou je mijn artikel (als je tijd hebt) willen controleren? Met vriendelijke groet, Grasmat|(Vragen?) 22 okt 2022 16:05 (CEST)[reageer]
Hoi Grasmat, excuses ik had het inderdaad vooral offline druk en was daarom vooral voor mezelf bezig met ontspannen. Ik heb jouw kladblok bekeken en vind het artikel prima. Mogelijk heb ik over typefoutjes heen gelezen, maar ik zou het zo lekker plaatsen als ik jou was. Dqfn13 (overleg) 22 okt 2022 16:38 (CEST)[reageer]
Hoi Dqfn13, dank voor je reactie. Dat zal ik zeker doen en neem vooral rust (dat is soms nogal nodig). Grasmat|(Vragen?) 22 okt 2022 19:13 (CEST)[reageer]
Ja, mijn werk is van kantoor veranderd, want het stadhuis gaat verbouwd worden en dat is nogal een grote verandering voor me. In ene ga ik van 6 mensen in een ruimte naar 10+4 (een ruimte die alleen via mijn nieuwe kantoor te bereiken is). En in plaats van aan het einde van de gang, zit ik nu aan het begin dus alle andere kantoren komen langs de mijne. Maar ik neem rust en probeer zoveel mogelijk lekker te doen wat ik leuk vind. Dqfn13 (overleg) 23 okt 2022 15:15 (CEST)[reageer]

Pagina Jentl Jongmans[brontekst bewerken]

Dag Dqfn13, ik heb gisteren de pagina Jentl Jongmans aangemaakt. U hebt deze verwijderd i.v.m privacyschending. Ik snap dat, maar heb in overleg met Jentl zelf deze pagina aangemaakt, is er enige mogelijkheid om deze pagina zonder enige privacy te schenden aan te maken? Alvast bedankt! Jentlke (overleg) 11 okt 2022 17:43 (CEST)[reageer]

Je zult met onafhankelijke, secundaire bronnen moeten aantonen dat Jongmans überhaupt relevant genoeg is om in een encyclopedie te staan. Met goede bronnen heb je dan ook meteen de verifieerbaarheid te pakken, en zal het privacyprobleem niet zo'n issue meer zijn. Thieu1972 (overleg) 11 okt 2022 18:50 (CEST)[reageer]
Hoi Jentlke, Thieu1972 geeft aan wat er nodig is om aan te tonen dat Jongmans van encyclopedische relevantie is. U mag ze hier geven, of bij een terugplaatsverzoek op deze pagina. Lees eventueel deze pagina door over waarom bronnen in dit geval nodig zijn. Dqfn13 (overleg) 11 okt 2022 20:12 (CEST)[reageer]
hey Dqfn13, in bijlage kan je zien dat je op meerdere sites informatie over Jentl Jongmans zijn voetbalcarriere kan vinden. Ook toon ik hiermee aan dat hij professioneel is en zijn privacy niet schendt. Hopelijk is dit genoeg bewijs vooru en kan u de pagina terug online zetten.
Bestand:Foto_website-_football_critic.png
Bestand:Image_rbfa.png
Bestand:Foto_website.png
Jentlke (overleg) 15 okt 2022 19:13 (CEST)[reageer]
Dit zijn slechts databases. Heb je ook ergens krantenartikelen waarin hij beschreven wordt? Zijn er voetbaltijdschriften die aandacht aan hem besteed hebben? Thieu1972 (overleg) 15 okt 2022 19:20 (CEST)[reageer]
@Jentlke: bronnen kunt u beter naar linken, deze printscreens zijn niet toegestaan op Commons. Collega Thieu1972 geeft ook aan dat er meer dan alleen databases nodig zijn. Een database verzamelt alleen maar data, dat doen zij zo ongeveer over iedereen die binnen hun verzamelbeleid past. Wikipedia heeft dat niet en baseert zich daarom op bronnen en databases zijn alleen een goede start, zij geven niet aan of iets van encyclopedische waarde is. Dqfn13 (overleg) 16 okt 2022 20:22 (CEST)[reageer]

Start #100wikiwomen challenge[brontekst bewerken]

Doe mee!

Hoi Dqfn13, op 29 november 2022 start de #100wikiwomen challenge 2022-2023. De bedoeling is om 100 dagen lang per dag minstens een artikel over vrouwen te schrijven op de Nederlandstalige wikipedia en hiermee de gendergap te verkleinen. Vermits je ook in het verleden al bijdragen aan deze uitdaging leverde, ben je met deze uitgenodigd om een dag (of meerdere) in te vullen in het rooster. Hoe doe je mee? Simpel! Kies een datum, voeg je naam toe, noem (als je dat al weet) het artikel dat je gaat schrijven en zorg ervoor dat je jouw artikel op de afgesproken datum klaar hebt en voor 18.00 uur publiceert. DirkVE overleg 1 nov 2022 10:09 (CET)[reageer]

Haaglanden/Jan Hendrikstraat.[brontekst bewerken]

Het is weliswaar niet zichtbaar voor de lezer, maar waarom zou je eigenlijk er nog stadsgewest bij zetten terwijl dat stadsgewest niet meer bestaat? Bij div. regioartikelen staat het ook niet. Straatspoor (overleg) 4 nov 2022 09:17 (CET)[reageer]

Hoi Straatspoor, omdat er anders een link naar een doorverwijspagina komt te staan. Haaglanden is bij mij blauw gemarkeerd en ik krijg een pop-up die me waarschuwt dat de link een doorverwijzing is, terwijl stadsgewest Haaglanden een artikel is. Dqfn13 (overleg) 4 nov 2022 09:56 (CET)[reageer]

O zit dat zo. Bedankt. Straatspoor (overleg) 4 nov 2022 10:40 (CET)[reageer]

Geen probleem. Als je in een bewerkingsveld een link aanlegt en dat is een doorverwijzing, dan krijg je dus een klein kadertje het beeld ingeschoven dat aangeeft dat het een doorverwijspagina betreft. Maar dat krijg je alleen als je dus de vierde blokhaak (de meest rechter) plaatst. Dqfn13 (overleg) 4 nov 2022 10:44 (CET)[reageer]

Kwienten Stommels[brontekst bewerken]

Beste,

Bij deze vraag ik om het artikel dat zich op deze link bevond, te delen. Kwienten stommels

Dit zou moeten gebeuren in verband met pestgedrag in verband met een leerling.

Seppenagel (overleg) 13 nov 2022 23:09 (CET)[reageer]

Uhm, ik begrijp uw vraag niet goed. Maar als u vraagt om terugplaatsing, dan is het antwoord heel simpel: nee. Privacyschening en cyberpesten wordt op Wikipedia zeer serieus genomen en die dingen worden nooit teruggeplaatst en ook niet per mail gestuurd naar wie dan ook. Mocht u als school samen willen werken, dan kunt u het beste contact opnemen met het Contactpunt, daar zitten collega's die mogelijk meer stappen kunnen nemen. Verificatie van uw functie is dan ook belangrijk om privacyschending te voorkomen. Dqfn13 (overleg) 13 nov 2022 23:39 (CET)[reageer]

Lootjestrekken.nl[brontekst bewerken]

Hi Dqfn13, Ik begrijp dat de pagina Lootjestrekken.nl verwijderd is met als reden dat deze puur bedoeld zou zijn voor reclame. Dit was echter niet het doel van de pagina. Ik wil geinteresseerden informeren over het ontstaan en de werking van Lootjestrekken.nl. In mijn optiek horen daar ook de functionaliteiten bij die je op de website kunt gebruiken. Overigens begrijp ik de reden voor het verwijderen wel, daarom wil ik je om advies vragen.

Wat zou ik kunnen aanpassen om de pagina feitelijker te kunnen opstellen zodat deze niet als reclame wordt gezien en weer gepubliceerd kan worden?

Bij voorbaat dank!

Arjan512 (overleg) 18 nov 2022 12:20 (CET)[reageer]

Hoi Arjan512, allereerst de vraag: ben jij betrokken? Want ervaring leert ons dat het voor direct betrokken partijen erg lastig is om neutraal over hun onderwerp te schrijven. Het probleem is niet altijd dat de tekst niet feitelijk genoeg is, maar dat de toon van het artikel promotioneel is. Dqfn13 (overleg) 18 nov 2022 12:41 (CET)[reageer]
Hoi @Dqfn13,
Ja, ik heb het artikel geschreven, maar ik heb wel geprobeerd om het puur feitelijke te houden. Als de toon van het artikel promotioneel is, hoor ik graag hoe ik dat aan kan passen! Heb jij tips? Arjan512 (overleg) 18 nov 2022 13:00 (CET)[reageer]
Met betrokken bedoelde ik of jij werkt(e) voor lootjestrekken.nl? De toon komt uit woordkeuzes die gemaakt worden. Sommige woorden zijn prima in het werkveld, maar komen bij de lezer bijvoorbeeld over als marketingblabla of andere vormen van jargon. Overigens, Arjan512, hoef je mij op deze pagina niet te pingen, dit is mijn overlegpagina en ik krijg automatisch een berichtje dat er iets gewijzigd is. Dqfn13 (overleg) 18 nov 2022 13:10 (CET)[reageer]
Ik werk inderdaad voor Lootjestrekken.nl. Zou je voorbeelden kunnen noemen? Dan kan ik het artikel aanpassen zodat het minder overkomt als promotiepraatje - dat is namelijk zeker niet de bedoeling. Arjan512 (overleg) 18 nov 2022 13:14 (CET)[reageer]
Probeer eens artikel te schrijven over een onderwerp waar je niks van af weet. Dan ga je eerst bronnen zoeken - krantenberichten, nieuwsitems, boeken, tijdschriften - en daarna ga je die kennis samenvatten. Je zult merken dat je dan een andere tekst zult krijgen dan bij het schrijven over je eigen bedrijf. Dat doe je immers uit je eigen geheugen en gezichtspunt, en wellicht met info die je zelf ooit bedacht hebt. Zie dan nog maar eens echt objectief te zijn. Thieu1972 (overleg) 18 nov 2022 13:21 (CET)[reageer]
@Arjan512:, Thieu1972 geeft hier prima advies dat ik echt niet aan kan vullen. Nogmaals: we raden het ten zeerste af om over onderwerpen te schrijven waar men te nauw bij betrokken is. In de tijd dat ik bij de Koninklijke Nederlandse Munt werkte, schreef ik ook niet over dat bedrijf, want ik zou vanuit het gezichtspunt van een medewerker schrijven. Dqfn13 (overleg) 18 nov 2022 13:42 (CET)[reageer]

Dahmer teruggezet[brontekst bewerken]

Dankje voor het terugzetten, ik had per ongeluk de echte pagina verwijderd in plaats van die in mijn gebruikersruimte! Twanmans (overleg) 22 nov 2022 21:27 (CET)[reageer]

Geen probleem, Twanmans. Je kan overigens vrijwel al jouw eigen bewerkingen ook zelf terugdraaien als je er op tijd achter komt. Dqfn13 (overleg) 22 nov 2022 22:00 (CET)[reageer]

Lijst van beelden in Curaçao[brontekst bewerken]

Hoi,
Curaçao is een eiland, en ik ben door een collega van mij regelmatig geattendeerd op het feit dat je in een stad of dorp woont, maar op een eiland woont of staat. Dat gold ook voor beelden. Beelden in Curaçao zijn ingegraven en alleen maar (indien van metaal) met een metaaldetector te vinden. Zou je willen denken over een andere titel? Meer iets in de richting van "Lijst van beelden op Curaçao". ;) T.vanschaik (overleg) 24 nov 2022 00:25 (CET)[reageer]

Hoi T.vanschaik, Curaçao is ook een land en dan gaat het wel om in. Bij een gemeente (Terschelling, Vlieland) doen we ook in. Omdat de lijsten betreffende de beelden op de Friese eilanden al veel langer bestaan, heb ik die titels aangehouden voor Bonaire en Curaçao. Dqfn13 (overleg) 24 nov 2022 09:58 (CET)[reageer]
De redenering kan ik volgen, het blijft raar klinken. Groetens T.vanschaik (overleg) 24 nov 2022 23:50 (CET)[reageer]
Ja, het is raar. Probleem is alleen dat we dan ontzettend veel lijsten moeten gaan hernoemen: alle Nederlandse Waddeneilanden, Urk en de Zeeuwse eilanden waar die bestaan uit een gemeente. In de toekomst waarschijnlijk ook een aantal andere eilanden zoals Man, Wight, Cuba, Hawaii, etc. Dqfn13 (overleg) 24 nov 2022 23:56 (CET)[reageer]

Krachtige kernen ...[brontekst bewerken]

Sorry hoor, Dqfn13, het zal het middernachtelijk uur geweest zijn waardoor ik niet zag dat je van bij het begin het woord "neutraal" gelinkt had. Ik had het moeten zien, ook dat het een redirect (dus groen) is. In mails maak ik geregeld hyperlinks en voor de zekerheid schrijf ik er dan (klik!) achter, maar hier in de Wikipediawereld moet dit zeker niet. Of de vraagsteller geklikt heeft op "neutraal" is een andere vraag, "hzij" heeft kennelijk niet meer gereageerd.Dartelaar [schrijf me!] 9 dec 2022 10:23 (CET)[reageer]

Nu lees ik wel dat je het woord "beoordelingspagina" gebruikt. Ik zou toch altijd "overleg(pagina)" (of Overleg) gebruiken, verwijzend naar het tabblad naast Artikel. Of bedoel je een andere plek? Tja, deze tweede bewerking omdat ik nog altijd switch tussen visueel bewerken en brontekstbewerking... uit schrik dat ik zinnen kwijtspeel sla ik tussendoor op. Dartelaar [schrijf me!] 9 dec 2022 10:34 (CET)[reageer]
Gevonden hoor. Ik noem het "verwijderpagina". Och, we zwemmen hier in redirects en alternatieve namen. Ik kwam er door naar "hzijn" overlegpagina te gaan... tijd genoeg gehad voor aanpassing en verbetering sedert september.Dartelaar [schrijf me!] 9 dec 2022 10:46 (CET)[reageer]
Hoi Dartelaar, met beoordelingspagina bedoel ik WP:TBP, in dit geval specifiek deze dagpagina. Het grootste probleem bij deze vraagsteller was wel dat deze zeer waarschijnlijk betrokken is en dus over de werkgever heeft geschreven. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 9 dec 2022 11:17 (CET)[reageer]
Ja, ik had er allang een bladwijzer naar, maar die url luistert nog nauw zeg. Ik pieker me suf wat in de url van je link "%27s" doet. % is altijd een spatie, maar die "27s"... er zijn in de inhoud 31 regels? Licht me bij, ajb.Dartelaar [schrijf me!] 9 dec 2022 21:09 (CET)[reageer]
@Dartelaar: Ik heb zojuist de URL en de titel van de pagina vergeleken: 27 is de apostrof, uit het woord pagina's. Dqfn13 (overleg) 10 dec 2022 10:21 (CET)[reageer]
Om nog even uitgebreider te zijn, dit word url-encoding genoemd. Op w3schools kan je er een uitleg over vinden en in de tabel zie je inderdaad dat 27 de apostrof is. Een spatie is %20. Akoopal overleg. 11 dec 2022 11:24 (CET)[reageer]
Bedankt Akoopal, handige site voor als dat soort zaken in artikelen nodig heb. Ik weet dat er een code is om zaken aan elkaar te binden zodat ze niet op een aparte regel komen te staan. Zoals cijfers en % of kg of km. Maar ik vergeet die code dus altijd. Hopelijk staat die wel ook ergens op die site. Dqfn13 (overleg) 11 dec 2022 11:55 (CET)[reageer]
Waarschijnlijk bedoel je & nbsp; (zonder spatie), dat is geen urlencoding. nbsp staat voor non-breaking space, misschien is het zo makkelijker te onthouden. Akoopal overleg. 12 dec 2022 23:43 (CET)[reageer]
@Akoopal: die bedoelde ik inderdaad, dank je. Dqfn13 (overleg) 13 dec 2022 08:10 (CET)[reageer]
@Akoopal Hartelijk dank. Met zulke antwoorden voel je je weer meer verbonden met de gemeenschap die Wikipedia Nederland(se versie) kan vormen. Ik sloeg de link naar w3schools op, allicht een onderafdeling van w3c wereldwijd.Dartelaar [schrijf me!] 13 dec 2022 09:42 (CET)[reageer]

Jarno Boone[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13

U gaf me zojuist de volgende feedback op de pagina 'Jarno Boone':

Beste Ann-Sophie Van Triel, welkom op Wikipedia. Ik heb uw/je artikel Jarno Boone helaas (direct) moeten verwijderen, omdat het in de aanwezige vorm niet geschikt was voor Wikipedia.

Deze directe verwijdering heeft de volgende reden:

  • Expliciete reclame - Wikipedia kent een neutraal standpunt. Wervende teksten horen hier dan ook niet thuis.

Meer informatie is na te lezen op Wikipedia:Vijf zuilen, een samenvatting van richtlijnen die het karakter van Wikipedia bepalen.

Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers.

Met vriendelijke groeten,

Bedankt voor uw raad. Welk deel van de tekst aanziet u als expliciete reclame? Wat kan ik best veranderen?

Met vriendelijke groet.

Ann-Sophie Van Triel (overleg) 22 dec 2022 19:08 (CET)[reageer]

Gereageerd op overlegpagina van Ann-Sophie Van Triel, want daar is het overleg ook gestart. Dqfn13 (overleg) 22 dec 2022 19:45 (CET)[reageer]

Verwijderen pagina[brontekst bewerken]

Beste

Kan u me uitleggen waarom mijn pagina verwijderd werd? 84.199.146.239 22 dec 2022 21:09 (CET)[reageer]

Beste anoniem, dan zal ik wel moeten weten om welke pagina dat gaat. Met dit IP-adres is geen pagina aangemaakt. Dqfn13 (overleg) 22 dec 2022 21:15 (CET)[reageer]

Goedemiddag[brontekst bewerken]

Goedemiddag Dqfn13, long time no see. Ik ben blij dat jij je even met de wijzigingen op de vlaggenlijsten bemoeit, dan houd ik mij er voorlopig buiten.

Groeten, Quistnix (overleg) 25 dec 2022 15:34 (CET)[reageer]

Graag gedaan. Fijne kerstdagen. Dqfn13 (overleg) 25 dec 2022 15:35 (CET)[reageer]
Dank je! Jij ook fijne kerstdagen! Quistnix (overleg) 25 dec 2022 15:38 (CET)[reageer]

#100wikiwomen challenge[brontekst bewerken]

Voor het schrijven van o.a. het artikel Amelia Dyer tijdens de #100wikiwomen challenge 2022-2023

Hoi Dqfn13, bedankt voor je bijdragen over o.a. Amelia Dyer voor de #100wikiwomen challenge 2022-2023. Leuk dat je ook dit jaar weer meedeed door prachtige artikelen te schrijven en deze vrouwen zo een plek te geven op de Nederlandstalige Wikipedia en hiermee de gendergap te verkleinen, DirkVE overleg 4 jan 2023 18:01 (CET)[reageer]

Bedankt DirkVE, ik heb me meteen ingeschreven voor nog eentje. Dqfn13 (overleg) 4 jan 2023 20:35 (CET)[reageer]
Ja, gezien, top! DirkVE overleg 5 jan 2023 09:49 (CET)[reageer]

ontbrekende jaartallen bij een kerk[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, in welke periode werd de Snouck van Loosenkerk als kerkgebouw gebruikt? Het artikel vermeldt alleen dat in het pand vanaf 1861 een zondagsschool was gevestigd maar niets over het gebruik als kerk. Op de lijst van kerken in Enkhuizen staat ook niets over dit gebouw vermeldt dus daarom vraag ik dit aan jou. Met vriendelijke groet, Bean 19 (overleg) 4 jan 2023 19:45 (CET)[reageer]

Hoi Bean 19, helaas heb ik nergens terug kunnen vinden wanneer het pand in gebruik was, alleen dat het in gebruik was. Ik kon geen voorgangers vinden, wel vaag ergens dat het een NH-kerk was, maar niet bij welke (Wester of Zuiderkerk) deze hoorde. Ik weet ook wie de eigenaar is, maar ook dat kan ik helaas niet in bronnen terugvinden. Dqfn13 (overleg) 4 jan 2023 20:33 (CET)[reageer]
Tsja Dqfn13, als je dat niet in bronnen kan terugvinden dan kan je dat ook niet publiceren dus houdt het hier jammergenoeg op. Bean 19 (overleg) 5 jan 2023 20:01 (CET)[reageer]
Bean 19, De kerk is zo onbekend, dat zelfs Reliwiki de kerk niet kent. Dqfn13 (overleg) 5 jan 2023 20:06 (CET)[reageer]

Gendergap bijeenkomsten[brontekst bewerken]

Hoi Dqfn,

Super dat jij ook al meteen die pagina van de bijeenkomsten op de juiste plek had gezet. Ik deed ongeveer tegelijkertijd hetzelfde, maar bij het hernoemen juist een wikipedia-naamruimte teveel toegevoegd. Dank voor het fixen!

Groet,

Sir Iain overleg 5 jan 2023 17:06 (CET)[reageer]

Foutjes zijn zo gemaakt. Als het goed is, is alles nu wel in orde. Teamwork! Dqfn13 (overleg) 5 jan 2023 17:07 (CET)[reageer]

Sarah Janneh[brontekst bewerken]

Hallo Dqfn,

Op de bewerkingsgeschiedenis-pagina van Sarah Janneh schrijf je dat een foto op haar Instagrampagina waarin ze schrijft dat ze jarig is, geen "fatsoenlijke bron" is.

Echter denk ik hier anders over: haar Instagram-pagina wordt immers door duizenden mensen gevolgd en lijkt mij daardoor niet 'privacy-gevoelig' of dermate 'persoonlijk'.

Daarbij heeft Janneh het zelf gedeeld, dus is het betrouwbare/verifieerbare informatie.

Tot slot zijn er meerdere pagina's op Wikipedia waarbij social-media-posts gebruikt worden als bronvermelding: niet gek, we leven immers in 2023. Er bestaan meer bronnen dan enkel internetartikelen of boeken.


Ik vind het erg slordig staan wanneer er geen geboortedatum bij een persoon vermeld staat, terwijl hij dus wel te achterhalen valt.


Ik hoop dat je je aanpassing ongedaan wilt maken.

JHendrik7 (overleg) 10 jan 2023 12:34 (CET)[reageer]

Heb je dan een directe link naar de "bron"? Want dat is ook wat ik bedoeld kan hebben met mijn laatste commentaar. Je zegt wel in de bewerkingssamenvatting dat Instagram de bron is, maar je geeft de bron niet. Ik heb de instagrampost niet kunnen lezen, dus ik weet ook niet of ze schrijft dat ze "vandaag jarig is", of het "vandaag viert". Op deze belangrijke pagina staat ook dat we rondom privacy zeer voorzichtig moeten zijn, daarom dat ik zo streng ben. Dqfn13 (overleg) 10 jan 2023 12:56 (CET)[reageer]
Ik heb zojuist op de pagina de geboortedatum erbij gezet met link naar de bron.
Bedankt voor je begrip.
JHendrik7 (overleg) 10 jan 2023 14:06 (CET)[reageer]
Bedankt voor de bron JHendrik7. Het is geen bron die ik snel zou gebruiken (heb geen Instagramaccount), maar voor een detail zoals dit is het zeker wel een optie. Ik weet dat Facebook en LinkedIn ook wel zijn gebruikt voor het verifiëren van geboortedata. Gelukkig is het goed gekomen. Dqfn13 (overleg) 10 jan 2023 14:31 (CET)[reageer]

Vertaling beschrijving wapen Noordrijn-Westfalen[brontekst bewerken]

Dag Dqfn13, ik was bezig met een vertaling van de blazoenering van het wapen van Noordrijn-Westfalen in mijn kladblok. Ik heb het idee dat het nog niet in een goede (vertaalde) beschrijving heb neergezet. Heb jij nog dingen/opmerkingen die daaraan beter kunnen? Met vriendelijke groet, Grasmat|(Vragen?) 18 jan 2023 22:16 (CET)[reageer]

Hoi Grasmat, het is geen dwarsbalk, maar een schuinbalk. Verder lijkt de vertaling wel te kloppen. Wel apart dat ze in dit artikel beginnen met de bovenste delen, terwijl ze bij het wapen van Anloo (Drenthe, dus Nederlands) begonnen met het deel in de punt. Dqfn13 (overleg) 18 jan 2023 22:46 (CET)[reageer]
Ah dankje. Ik heb het inmiddels aangepast naar schuinbalk. Als je nog iets op te merken hebt daarin, dan hoor ik het graag. Wel grappig om te weten dat de beschrijving van het wapen van Anloo op dat punt verschilt met het wapen van Noordrijn-Westfalen. Grasmat|(Vragen?) 19 jan 2023 16:58 (CET)[reageer]
HOi Grasmat, ik mis nog een linkje naar het artikel heraldiek of wapen (heraldiek). En weet je waar de wapenelementen voor staan? Dat is wel informatie dat mij relevant lijkt te zijn. Dqfn13 (overleg) 19 jan 2023 18:45 (CET)[reageer]
Dag Dqfn13, het artikel was toen nog niet echt uitgewerkt, maar in mijn ogen nu wel dus daarom (maar alsnog bedankt voor de tip). Weet jij nog dingen die aangepast moeten worden? Grasmat|(Vragen?) 23 feb 2023 22:02 (CET)[reageer]
Hoi Grasmat, ik kijk er vanmiddag naar voor je. Dqfn13 (overleg) 28 feb 2023 09:32 (CET)[reageer]
Hoi Grasmat, het artikel lijkt mij prima zo. Ziet er netjes uit. Dqfn13 (overleg) 28 feb 2023 21:21 (CET)[reageer]
Dag Dqfn13, dank voor je reactie. Ik het artikel inmiddels verplaatst naar de hoofdnaamruimte. Met vriendelijke groet, Grasmat|(Vragen?) 1 mrt 2023 13:56 (CET)[reageer]

Bubbelgum had 14 interwiki's. Er stond geen aperte onzin in, en het was geen promo voor een merk. Daarentegen was de inhoud zeer matig. Had verwacht van een moderator dat deze het op TBP zou plaatsen. In mijn optiek was het zeker geen nuweg kandidaat. De criteria voor nuweg waren altijd streng. Mogelijk zijn ze dat niet meer. Volg het niet meer zo. Overigens terugplaatsen hoeft voor mij niet, want zonder grondige aanpassing zou het toch na 14 dagen verwijderd worden. Was alleen benieuwd. Ldhank (overleg) 22 jan 2023 16:51 (CET)[reageer]

Hoi Ldhank, als een heks dubbelop is met een tekst elders, dan is dat ook reden voor directe verwijdering. Die reden stond ook als eerste in het verwijderverzoek. Dqfn13 (overleg) 22 jan 2023 16:54 (CET)[reageer]
Akkoord. Ik zet bubbelgum voor mijzelf op een to-do lijstje. Het uitsplitsen van een artikel is een goed gebruik. Deze had dus 14 interwiki's en staat als rode link op een dp.Ldhank (overleg) 22 jan 2023 17:07 (CET)[reageer]
Ldhank, een goede afsplitsing zal zeker toegevoegde waarde hebben. Ik wens je veel succes en plezier met schrijven. Ik kan vanavond de tekst eventueel naar je sturen via mail of naar een pagina in jouw naamruimte verplaatsen. Dqfn13 (overleg) 22 jan 2023 17:12 (CET)[reageer]
neen, dank voor de moeite, maar dat hoeft niet. de inhoud diende toch geheel herzien te worden. ik vertrouw meer op een vertaling. Ldhank (overleg) 22 jan 2023 17:30 (CET)[reageer]
Geen probleem, Ldhank. Veel succes met schrijven en mocht je toch de oude tekst willen, je weet waar mijn overlegpagina overlegt. Dqfn13 (overleg) 23 jan 2023 12:10 (CET)[reageer]

100wikiwomen[brontekst bewerken]

Hallo Dqfn13, ik heb voor 16 februari publicatie van dit artikel ingepland. Zou jij bereid zijn dit om te wisselen met jouw artikel over Emilie de Vialar dat voor 2 februari in de planning staat? Ik vraag dat, omdat Rozette Kats vandaag de Bondsdag heeft toegesproken, waardoor het artikel ineens heel actueel is geworden en mogelijk veel mensen haar naam gaan googlen. Kattiel (overleg) 27 jan 2023 17:45 (CET)[reageer]

Hoi Kattiel, mijn artikel is al bijna klaar... dus ik kan wel wachten. Wissel ons maar om op de lijst. Dqfn13 (overleg) 27 jan 2023 17:50 (CET)[reageer]
Dankjewel! Alleen, ze was zojuist op het NOS-journaal van acht uur, dus eigenlijk ben ik op 2 februari al te laat. ik zet het toch maar meteen in de hoofdnaamruimte. Dan verschuif ik een ander artikel, en bedenk iets anders voor 22 februari. Groet, Kattiel (overleg) 27 jan 2023 21:04 (CET)[reageer]
Oei, dan houd ik gewoon 2 februari aan. Soms haalt de tijd onze planning in. Gelukkig was je al zover. Dqfn13 (overleg) 27 jan 2023 21:07 (CET)[reageer]
Glimlach Kattiel (overleg) 27 jan 2023 21:36 (CET)[reageer]

Warme wezen?[brontekst bewerken]

Hoi Dqfn13, ik kwam Liefdesgesticht van mej. J.M. de Vries tegen via de hofjeslijst. Onder geschiedenis heb je het in de laatste zin van de tweede alinea over 'warme wezen'. Klinkt interresant, maar ik vermoed dat het arme wezen zijn, klopt dat? Akoopal overleg. 10 feb 2023 13:40 (CET)[reageer]

Hoi Akoopal, ja, dat is een tiepvaudje geweest. Ook al zaten ze er redelijk warmpjes bij... Dqfn13 (overleg) 10 feb 2023 14:20 (CET)[reageer]
Glimlach Ik heb de W weggehaald, en ze zaten er natuurlijk pas warm bij na de opvang, dus waren ze nog niet warm. Akoopal overleg. 10 feb 2023 14:25 (CET)[reageer]
Ja, wel fijn die opvang. Althans, dat hoop ik want weeshuizen schijnen niet altijd fijn te zijn geweest. Dqfn13 (overleg) 10 feb 2023 14:27 (CET)[reageer]

Dijklander Zekenhuis[brontekst bewerken]

Hallo Dgfn uit Hoorn,

De zoekopdracht DLZ in Google geeft verschillende verwijzingen naar Dijklander Ziekenhuis. Ook andere zoekopdrachten zoals Welkom bij DLZ brengen je bij Dijklander Ziekenhuis. De afkorting DLZ wordt overigens ook vermeld in Wikipedia in Lijst van Nederlandse ziekenhuizen. Dat lijkt mij voldoende reden om in het artikel de afkorting DLZ te vermelden achter de naam. Ojjm (overleg) 20 feb 2023 12:17 (CET)[reageer]

Ojjm, maar in welke bronnen stáát de afkorting? Dat het hier op de lijst van ziekenhuizen staat is leuk, maar dat is geen bron voor die afkorting. Het lijkt mij eerder een plek waar het weggehaald moet worden omdat het niet in een bron staat. Ik heb de afkorting nooit gezien in het NHD, een post van de gemeente of het ziekenhuis zelf. Ook op de borden voor de tijdelijke helicopterlandplek (afbeelding) op het Transferium stond die afkorting niet. Dqfn13 (overleg) 20 feb 2023 12:27 (CET)[reageer]

Coaching gevraagd Pijlijsertessa[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Pijlijsertessa (overleg) 21 feb 2023 10:32 (CET)[reageer]

Hoi Pijlijsertessa, dat lijkt me wel weer eens leuk om te doen. Waar kan ik je zoal mee helpen, of waar heb je moeite mee? Ik heb jouw kladblok even snel bekeken en dat ziet er al aardig goed uit. Dqfn13 (overleg) 21 feb 2023 11:28 (CET)[reageer]

Beste, Domme vragen bestaan niet zegt men, wel, ik hoop dat ik deze stelling geen oneer aandoe :) Voor een historisch vak in mijn opleiding Bachelor Maatschappelijk werk, moet ik een lemma maken op wikipedia. Ik zag dat u, u specialiseert in erfgoed, vandaar dat ik mij specifiek tot u richt. Als mensen-mens, is historisch onderzoek en wetenschappelijke artikels schrijven, iets volstrekt nieuw. Tot mijn verbazing heb ik al enorm genoten van het onderzoek, de bib, het gemeentelijk archief en het contacteren van heemkundigen. Wat dat wetenschappelijk schrijven betreft, valt mij dit iets moeilijker, niet alleen om dat ik meer dan de helft van mijn humaniora in het frans school liep, en mijn grammatica wat wikkelt maar ook schrijffouten, lay-out en dergelijke zaken liggen mij nogal moeilijk. Ik hoop dat u tijd kan vinden, of wil maken om mijn kladblok eens te lezen en mij hier en daar wat tips kan geven. Wat betreft die lay-out, ik krijg die afbeeldingen niet zo gemakkelijk op de plaatsen waar ik ze zou willen, en vind het ook moeilijk inschatten waar ik wel of geen nieuwe titels moet zetten/maken. Ik weet bijvoorbeeld ook niet hoe het komt dat 1 van de paragrafen in een vakje komt te staan? :( Alvast heel erg bedankt dat u mijn vraag wil overwegen.

Hoi Pijlijsertessa, ik zie dat je eergisteren twee teksten hebt geplaatst. Heb je mijn hulp nog nodig, want je hebt nog niet op mijn vorige vraag gereageerd. Dqfn13 (overleg) 23 feb 2023 10:27 (CET)[reageer]
Bovenstaande niet ondertekende tekst: "Beste ... overwegen.", die een eigen kopje had moeten hebben, is niet van mijn hand. Ojjm (overleg) 23 feb 2023 07:05 (CET)[reageer]
Het is niet bepaald jouw schrijfstijl Ojjm, ik heb het stukje onder het juiste kopje gezet, want het blijkt bij de coachingsaanvraag van Pijlijstertessa te horen. Dqfn13 (overleg) 23 feb 2023 10:27 (CET)[reageer]
Hallo, ik ben inderdaad nog wat zoekende, binnen deze overleg module, ik stelde mijn zelfde vraag op 2 verschillende manieren aan 2 verschillende "potentiële coaches. Ik zou dus inderdaad nog wat hulp kunnen gebruiken bij lay-out en een nazicht van bronnen en hun vermeldingen. Alvast heel erg bedankt Pijlijsertessa, Pijlijsertessa (overleg) 23 feb 2023 10:36 (CET)[reageer]
Hoi Pijlijsertessa, ik zal er later vandaag nog een keer naar kijken. Helaas ben ik nu op mijn werk en heb ik het vanmiddag druk. Dqfn13 (overleg) 23 feb 2023 10:50 (CET)[reageer]
Ik ben al zeer blij dat u de moeite wil nemen. Hartelijk bedankt alvast! Pijlijsertessa (overleg) 23 feb 2023 10:53 (CET)[reageer]
Gebruiker:Dqfn13Bedankt alvast. (was u vergeten te vermelden in mijn antwoord)
Pijlijsertessa (overleg) 23 feb 2023 10:57 (CET)[reageer]
Hoi Pijlijsertessa, op deze pagina hoef jij mij niet te taggen (vermelden zoals jij het zei), want dit is mijn overlegpagina. Ik krijg automatisch een melding dat ik een bericht hier heb. Jij krijgt die ook bij jouw overlegpagina. Ik tag jou wel, omdat jij niet automatisch een berichtje krijgt als ik hier reageer, maar door jou te taggen krijg je die wel. Dqfn13 (overleg) 23 feb 2023 11:25 (CET)[reageer]
Pijlijsertessa, ik heb even snel gekeken naar jouw kladblok. Een artikel over een gebouw heeft toch wel een soort van vaste indeling op Wikipedia. Kijk anders even naar dit artikel over een dubbele stolp in Hoogwoud. Voor een wat groter artikel (met meerdere kopjes) wil ik je graag verwijzen naar Diaconiehuis (Hoorn), dat zelfs een hoge ORES-score heeft gekregen wat betreft leesbaarheid, brongebruik, etc. Zie voor die scores dit artikel.
Voor de infobox kan je het Sjabloon:Infobox gebouw gebruiken. Die kan je van de pagina, in het grijze vlak, naar jouw artikel kopiëren. Kijk in de hierboven genoemde artikelen naar hoe ik het sjabloon daar heb ingevuld. Ik weet niet of ik komend weekend (dat vanmiddag voor mij begint) goed bereikbaar zal zijn. Er zijn veel behulpzame wikipedianen die voor mij in willen vallen. Je kan vragen ook altijd op de Helpdesk stellen en eventueel via de overlegpagina bij jouw kladblok in overleg treden. Succes met de verbeteringen. Je bent al behoorlijk op weg naar een goed artikel. Dqfn13 (overleg) 24 feb 2023 12:30 (CET)[reageer]
Ben aan de slag gegaan met je tips. Wil je voor mij nog eens de lay-out nakijken want ik heb er nog geen "goed gevoel" bij. Het deel over de legende had ik mss graag, in een grijs-gekleurd tekstvak gezet, aangezien dit om veronderstellingen gaat, of wat denk jij? En tekstueel, zou je zeggen dat het aanvaardbaar is? Nogmaals heel erg bedankt!!! Pijlijsertessa (overleg) 24 feb 2023 14:36 (CET)[reageer]
Hoi Pijlijsertessa, een legende kan je ook als zodanig introduceren. Zie bijvoorbeeld het artikel over de Wapenstier. Ik zie dat je in de inofobox een aantal zaken anders hebt ingevuld dan gebruikelijk. Het monumentnummer is helaas niet te gebruiken, want deze verwijst nu naar een Nederlands rijksmonument. Zie voor de Vlaamse werkwijze het artikel Sint-Jansstraat 9. Je hebt ook een kader om de foto geplaatst, in de infobox hoef je alleen de bestandsnaam te schrijven: afbeelding X.jpg is dus voldoende. Daaronder plaats je dan de 'parameter' | onderschrift = Tekst over wat we zien op afbeelding X. (maar dan uiteraard niet cursief) Omdat de naam Friese schuur valt, lees ik het in eerste instantie als een artikel over een boerderij in Friesland, maar Leffinge ligt in België, ik denk dat je in de eerste zin dus beter ook aan kan geven dat het om een Belgische boerderij gaat. Bijvoorbeeld door de provincie of het land te noemen. Dat heb ik in de hiervoor genoemde artikelen ook gedaan. Kopjes worden niet cursief geplaatst, tenzij de software dat zelf doet. En probeer meningen, zoals het woord bewonderen, te vermijden. Wikipedia is echt vreselijk droog, want het is een objectieve encyclopedie. Ik vind Joseph Vacher en [[Amelia Dyer monsters, maar toch heb ik dat niet geschreven. Kijk goed rond naar andere artikelen, lees ze eventueel en vergelijk zaken met jouw kladblok. En als er geen gegevens zijn: dan laat je dat in het geheel weg, tenzij het vermelden van het niet weten belangrijk is (is bij het interieur niet zo). Wat we niet weten, dat weten we niet. Dqfn13 (overleg) 24 feb 2023 15:00 (CET)[reageer]
Ik denk zowat alles aangepast te hebben die je aanstipte in je vorige reactie. Enkel de link naar het onroerend erfgoed lukt maar niet, zelfs via het kopieëren van een gelijkwaardige infobox lukt het mij niet om een link via het nummer in de infobox op te nemen. Dus maar beslist deze weg te laten. Heb de tekst nog wat bewerkt en de locatie van de hoeve wat extra verduidelijkt. Ik kijk er enorm naar uit om het artikel effectief op wikipedia te zetten, denkt U dat dit reeds aan de orde is? Zonnige groetjes van aan de Belgische kust Pijlijsertessa (overleg) 27 feb 2023 10:57 (CET)[reageer]
Hoi Pijlijsertessa, ik heb gekeken wat ik bij Sint Jansstraat 9 heb gedaan en dat is de volgende tekst op de plek van de monumentstatus: {{Link aanduidingsobject|13380|Beschermd monument}}. Hoe het monumentnummer (of inventarisnummer) er komt, dat weet ik niet. Zie voor meer informatie de pagina over het sjabloon: Sjabloon:Link aanduidingsobject. De externe links kan je nog mooi opmaken in plaats van de kale links te laten staan en dan kunnen ze ook in een ongenummerde opsomming (asterisken worden uit code dan een mooie bullet). De referenties kunnen nog onder een eigen kopje: referenties, of bronnen en referenties. Ik denk dat het inderdaad al aardig compleet is.
Lees alles nog een keer goed en rustig door, want er ontbreken nog wat leestekens hier en daar. Ook is het netter om een datum voluit te schrijven. Dus geen 14/09/1989, maar 14 september 1989.
Het plaatsen van het artikel kan door het geheel te kopiëren naar Floriskothoeve, er is geen tweede hoeve met die naam, dus de aanvulling Leffinge is niet nodig. Ik weet niet of jij de enige bent die er aan heeft gewerkt, als dat zo is dan is kopiëren en plakken de makkelijkste methode. Mochten de bewerkingen door het IP-adres (19 februari) van iemand anders zijn, dan is titelwijziging de enige juiste optie. Dat kan ik je dan wel uitleggen, of ik doe dat dan voor jou. Dqfn13 (overleg) 27 feb 2023 13:19 (CET)[reageer]
Hoi, ondertussen is de fleriskothoeve op wikipedia een feit. Helaas lukt de link naar het nummer nog steeds niet.Vind hier nergens een sjabloon van terug, of hoe ik zo een link kan aanmaken.Van hieruit is er een rechtstreekse link maar kan enkel de broncode bewerken en daar mee lukt het niet. https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_onroerend_erfgoed_in_Middelkerke Ik wilde u nogmaals bedanken voor uw hulp. MVG Pijlijsertessa (overleg) 2 mrt 2023 13:59 (CET)[reageer]
Hoi Pijlijsertessa, vreemd genoeg lukt het mij ook niet om het monumentnummer werkend te krijgen in de infobox. Een link naar een monumentregister kan altijd onderaan een artikel als externe link geplaatst worden, dat werkt hetzelfde. Dqfn13 (overleg) 2 mrt 2023 22:53 (CET)[reageer]
Beste, naar aanleiding van wat feedback heb ik mij gestort op het lemma van Fleris zelf. Dit gaat natuurlijk om een persoon en niet om een gebouw, ben zelf wat opzoek gegaan naar een gelijkaardige infobox maar niet echt iets zeer gelijklopend gevonden. Dan maar het personage van Robin hood overgenomen. Ook de gevoeligheid van de onwaarheden/legendes stellen mij grammaticaal wat moeilijkheden. Zou u mij nogmaals wat willen ondersteunen? Alvast heel erg bedankt Pijlijsertessa (overleg) 8 mrt 2023 15:20 (CET)[reageer]
Pijlijsertessa, ik heb zelf nog wat wijzigingen gemaakt. Mooi verhaal om te lezen. Bijzonder vooral dat zo'n verhaal zich manifesteert rondom één enkel gebouw. Dqfn13 (overleg) 8 mrt 2023 19:40 (CET)[reageer]

Herdenkingsmunten van € 2[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, ik zou je graag (weer) om hulp willen verzoeken. Op de pagina Herdenkingsmunten van € 2 staat een tabel met de titel "Overzicht landen". Sinds enige weken worden de ingevulde vakken niet (meer) juist weergegeven. Er wordt nl achter elk vak {{{2}}} weergegeven en ik kan maar niet achterhalen waar dat vandaan komt. Er is de laatste tijd door niemand iets veranderd en ik heb al mijn wijzigingen gecontroleerd. Zou jij hier als expert eens naar willen kijken? Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Comandante~nlwiki (overleg) 24 feb 2023 18:53 (CET)[reageer]

Beste Comandante~nlwiki,
Ik vermoed dat de tabel te groot aan het worden is voor de software. Hoe dit op te lossen weet ik ook niet. Misschien de tabel opknippen in decennia? Ik weet ook niet of het weg gaat als je twee tabellen per pagina maakt. Ik denk dat je op de Helpdesk meer hulp kan krijgen. Dqfn13 (overleg) 27 feb 2023 12:56 (CET)[reageer]
Beste Dqfn13, bedankt voor het antwoord. Ik zal het dan bij de Helpdesk navragen. Met vriendelijke groet, Comandante~nlwiki (overleg) 3 mrt 2023 19:01 (CET)[reageer]

Issa beker[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, Ik ben de afgelopen tijd bezig geweest de pagina over de ISSA Beker aan te passen aan je commentaar (Het is de belangrijkste roeiprijs - en een historische - voor internationale roeiers onder 23 jaar; documentatie in publieke domein ontbreekt vandaar... Ik dacht dat ik een eind op streek was aangezien ik flink wat aanvullingen had gedaan en ook links en bronnen had toegevoegd. Nu is hij toch verwijderd. Twee vragen: heb jij een idee waarom? en ten tweede kan ik de text terug krijgen/vinden zodat ik er dan verder in word aan kan werken en als ie nog completer is hem terug kan zetten? Nu is al mijn werk weg en dat is een beetje zonde. groet P Hogendoorn Pancras Hogendoorn (overleg) 26 feb 2023 11:25 (CET)[reageer]

Beste Pancras Hogendoorn, de beoordelend moderator heeft hier commentaar gegeven. De tekst kan je zeker terugkrijgen via deze verzoekpagina. Dan kan de tekst ook in jouw kladblok (die bij jouw gebruikersnaam hoort) geplaatst worden, zodat je wel in de opmaak van Wikipedia kan blijven werken, maar kan ook gemaild worden. Je kan de pagina dan blijven bewerken, om hem toch ooit te publiceren. Dat publiceren kan dan via dezelfde verzoekpagina. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 27 feb 2023 13:01 (CET)[reageer]
ik heb een verzoek gedaan om hem terug te plaatsen in mijn kladblok. dan kan ik er verder mee. Kan ik als ik dat heb gedaan je vragen of je mee kijkt en commentaar geeft? zou leuk zijn als ie er toch opkomt. in Juni wordt ie weer verroeid en vele jongeren vragen me om de geschiedenis en dan kunnen ze het tenminste vinden! Pancras Hogendoorn (overleg) 5 mrt 2023 15:59 (CET)[reageer]
Hoi Pancras Hogendoorn, als je er een goed artikel van weet te maken met wat meer onafhankelijke bronnen dan die je in het oude artikel had staan, dan kan ik er altijd naar kijken. Weet wel dat ik best streng ben. Vraagje: ging het artikel over de beker, of over de wedstrijd? Want in de inleiding stond dat het om een zilveren wisselbeker ging. Hoe heet de wedstrijd dan? Dqfn13 (overleg) 5 mrt 2023 22:37 (CET)[reageer]
Het gaat om de beker die ingesteld is als prijs voor de wedstrijd. Ik zie jullie punt. Ik zal dat verduidelijken in de nieuwe versie. Ik heb om terugplaatsing in mijn kladblok gevraagd maar dat is nog niet gedaan. Zodra ik hem terug heb ga ik aan de slag. Vandaag nog een opgezocht in stadsarchief Amsterdam! Pancras Hogendoorn (overleg) 6 mrt 2023 20:46 (CET)[reageer]
Pancras Hogendoorn, archiefstukken zijn leuk, maar die lokken eigen onderzoek uit, iets wat niet gewenst is op Wikipedia. Archieven zijn ook lastig te raadplegen en door aan te geven dat je in Archief 13, stuk 27A moet hebben, weten we nog niet wat het is of wat er nou precies staat. Als je een krantenartikel hebt, dan wordt dat al een stuk makkelijker doordat de kop vaak wel al wat prijs geeft. Zorg voor onafhankelijke bronnen: kranten- of tijdschriftartikelen, nieuwsberichten (NOS of lokale media), zolang het maar niet uit het eigen archief komt. Dqfn13 (overleg) 6 mrt 2023 21:25 (CET)[reageer]

Hallo Dqfn13,

BVNL heeft in 2019 niet meegedaan, en zal volgens de nu bekende (voorlopige) uitslagen ook geen enkele PS-zetel behalen. Als dat inderdaad zo blijkt te zijn (nog even de officiële uitslag afwachten natuurlijk) kan de partij weer verwijderd worden, lijkt me.

Groeten, - Skuipers (overleg) 16 mrt 2023 14:19 (CET)[reageer]

Hoi Skuipers, Is een overzicht niet beter als een partij (ze hebben ten minste één zetel) getoond wordt in een overzicht, ook als de partij geen zetels weet te behalen? In een kolom voor commentaar kan dan netjes vermeld worden dat ze zetels hebben gehaald door afsplitsingen en dat ze zelfstandig geen zetels hebben behaald tijdens de verkiezingen. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 16 mrt 2023 14:24 (CET)[reageer]
Hallo Dqfn13,
De overzichten van vier jaar geleden waarmee vergeleken wordt, zijn als regel overzichten waarin afsplitsingen niet verwerkt zijn - dus dat zijn de resultaten behaald op de vorige verkiezingsdag. Ik heb trouwens de provincie nog niet ontdekt waar BVNL een statenzetel gehaald heeft - maar niet alle websites presenteren de uitslagen op dezelfde manier. Mocht BVNL wel een of meer zetels halen, dan kan hij natuurlijk gewoon in het vergelijkende overzicht komen, eventueel met een voetnoot (daar ben ik dan weer geen echte voorstander van).
Met vriendelijke groet, Skuipers (overleg) 16 mrt 2023 17:12 (CET)[reageer]
Ik zie dat een nieuwe gebruiker (rode links naar GP en OP) het al weg heeft gehaald, Skuipers. Dus geen zorgen meer daarover. Dqfn13 (overleg) 16 mrt 2023 18:45 (CET)[reageer]

Huize Vincentius en Huize Elisabeth[brontekst bewerken]

Een vraag, waarom is Huize Vincentius en Huize Elisabeth verwijderd? De links die er waren toegevoegd verwijzen naar het bestaan van deze door de twee stichtingen opgerichte huizen ten behoeve van de armenzorg in Bandoeng. Ik heb een overleg gestart op die pagina waarop gereageerd kon worden, gelieve de tekst terug te plaatsen op een kladblok zodat er overlegd kan worden. Jean – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jean7007 (overleg · bijdragen). PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Hoi Jean7007,
Ik heb de pagina Huize Vincentius en Huize Elisabeth Bandoeng verwijderd, omdat de huizen Huize Vincentius en Huize Elisabeth heten. De tekst is niet verwijderd, want die werd door Vis met 1 oog verplaatst naar Huize Vincentius en Huize Elisabeth en jij hebt het (overbodig) verplaatst naar Huize Vincentius en Huize Elisabeth in Bandoeng. Jouw toevoeging (in) Bandoeng is helemaal niet nodig. Titels van artikelen horen zo kort en duidelijk mogelijk te zijn. Dqfn13 (overleg) 16 mrt 2023 20:29 (CET)[reageer]
Beste,
dank voor de reactie.
Zal de titel aanpassen.
mvg
Jean Jean7007 (overleg) 16 mrt 2023 20:56 (CET)[reageer]
Prima Jean7007, ik heb de overbodige doorverwijspagina (die ontstaat automatisch na een titelwijziging) weer verwijderd. Ik vraag me wel af waarom je het artikel vandaag enorm hebt ingekort. Dqfn13 (overleg) 16 mrt 2023 21:08 (CET)[reageer]
Beste,
dank voor de reactie.
Ik heb het artikel vandaag ingekort om het kort en duidelijk te maken, ben nog bezig met het artikel, links en extra content.
- Heb contact met een broeder van de St Vincentius Conferentie, deze zou in de boeken duiken om te kijken of er nog aanvullende informatie over Huize Vincentius en Huize Elisabeth is.
- Heb contact het Boudewyn in de USA die als kind is opgegroeid in Bandoeng en is ontsnapt uit het interneringkamp / concentratie kamp. Deze is bezig met een nieuw boek en zou ook in zijn documentatie duiken. Met name over het gebruik van de woningen in de jaren 1942-1945 'Na het verlies van de oorlog aan de Japan werden in Maart- en April 1942 alle Nederlandse ambtenaren en personen uit het bedrijfsleven – voor zover zij niet nodig waren voor het gaande houden van het openbare leven – geïnterneerd. In april 1942 moesten bovendien alle buitenlanders op Java die ouder waren dan 17 jaar zich laten registreren. Deze werden uiteindelijk vrijwel allemaal geïnterneerd in Japanse interneringskampen. Villa Maria op het terrein had een bunker voor opslag van de archieven van het hoofdkantoor van Staats Spoor. Met de leegstaande woningen, grote kantoren en de lokatie van het terrein direct aan het spoor, is het aannemelijk dat de Japanse bezetter het terrein in gebruik had genomen als militair complex.' Jean7007 (overleg) 16 mrt 2023 21:36 (CET)[reageer]
Beste Jean7007, lange artikelen zijn heus wel toegestaan. Voor informatie dat niet verifieerbaar is, zoals mogelijk dat van de broeder en Boudewyn, is echter geen plek op Wikipedia: alles moet verfieerbaar zijn. Als hun informatie reeds gepubliceerd is (tijdschriften, boeken, website, etc.) dan is er uiteraard niets mis mee. Wel is het beter als de informatie die aan het artikel toegevoegd wordt, ook zelf gecontroleerd/ingezien is. Dqfn13 (overleg) 16 mrt 2023 22:35 (CET)[reageer]

Hee Dqfn13,

Bedankt voor het verwijderen van een groot aantal pagina's uit mijn naamruimte die ik had genomineerd voor nuweg. Ik was mijn volglijst een beetje aan het opschonen en dacht dat die oude pagina's ook wel weg konden. :) TheGoodEndedHappily (overleg) 27 mrt 2023 23:40 (CEST)[reageer]

Graag gedaan, ik ken het gevoel van een opgeruimde volglijst willen hebben. De volgende lichting laat ik echter aan iemand anders over, hier gaan de luiken sluiten. Goede nacht TheGoodEndedHappily. Dqfn13 (overleg) 27 mrt 2023 23:45 (CEST)[reageer]

Geen zorgen[brontekst bewerken]

Goedemiddag @Dqfn13, wbt mijn reactie, ik had jouw eerste bericht kennelijk niet goed genoeg gelezen waardoor mijn reactie in zijn geheel onjuist was en ik dit dus doorstreepte en verbeterde. Wat betreft jou laatste reactie daarop “Prima, dan kan mijn (best harde) reactie als niet geschreven worden beschouwd.” Maak je geen zorgen, geen van je reacties heb ik als harde reacties ervaren of zo gelezen hoor, alles behalve. Bedankt zelfs voor jou input en mening. :) Vriendelijke groetjes AT (overleg) 4 apr 2023 15:08 (CEST)[reageer]

Ik ben blij dat je mijn reactie niet als hard hebt ervaren. Ik ben soms (erg) hard, maar hopelijk nooit onbeschoft. AT, ik drink een kopje thee op blijvend goede discussies, proost. Dqfn13 (overleg) 4 apr 2023 15:11 (CEST)[reageer]

Kees vliegt uit[brontekst bewerken]

Dqfn13 --> het is andersom, Videoland gebruikt ONZE tekst. Het auteursrecht ligt dus bij ons (Doclines), niet bij videoland. De pagina is dus aangemaakt zonder auteursrecht te schenden. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jmhoekstra (overleg · bijdragen) 13 apr 2023 15:58‎ (CET). PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.[reageer]

Hallo Jmhoekstra,
Dan is er nog altijd een ander probleem: de tekst hier op Wikipedia dient vrij van auteursrecht te zijn, of er moet toestemming voor zijn gegeven via het Contactpunt, daar zitten (niet letterlijk) vrijwilligers die kunnen helpen. Als de vrijgave rond is, dan kan er aan de hand van het verkregen ticketnummer op deze verzoekpagina een terugplaatsingsverzoek gedaan worden. Na eventuele terugplaatsing blijft wel het punt van objectief en encyclopedisch taalgebruik over, want de tekst is niet geschikt voor een encyclopedie. Dqfn13 (overleg) 13 apr 2023 16:11 (CEST)[reageer]

Hallo Dqfn13,

Ik zag dat je het artikel van Krone GmbH hebt hernoemd naar Krone AG, zoals de Duitse variant en je niet begreep waarom de naam afwijkt van de bron op de:wiki.

Het artikel had ik aangemaakt, nadat ik had gelezen dat in een ander artikel over LSA-gereedschap naar de verkeerde GmbH werd verwezen (de machinebouwer). Die hebben echter niets met elkaar te maken. Omdat ik een gearchiveerde website van de telecomfabrikant had gevonden met daaronder de naam Krone GmbH, heb ik het artikel ook zo genoemd. Ook in het patentenregister kom ik hoofdzakelijk de naam Krone GmbH tegen, maar ook Krone AG en zelfs Krone KG is gebruikt. In de nieuwsberichten wordt weer over Krone AG gesproken. Er was bij mij ook wat twijfel, maar doordat de meeste patenten onder Krone GmbH zijn geregistreerd gaf dat voor mij de doorslag om GmbH te hanteren in de titel. Mogelijk heeft het iets te maken met een holding met daaronder verschillende werkmaatschappijen, maar ik ben niet zo thuis in de Duitse kamer van koophandel om dat te kunnen controleren. Varkentjes (overleg) 23 mei 2023 11:04 (CEST)[reageer]

Hoi Varkentjes,
Ik heb uiteindelijk besloten om de pagina te hernoemen omdat de Duitstalige Wikipedia AG voert. Dat zal de meest recente rechtsvorm zijn. Dat GmbH ook is gevoerd kan, maar om hier GmbH te voeren en de Duitstaligen AG te laten voeren is vreemd. Overigens had misschien geen rechtsvorm in de titel plaatsen beter geweest, dat doen wij hier bij Nederlandse en Belgische bedrijven ook niet: Ahold Delhaize, KLM, Shell (bedrijf), etc. Dqfn13 (overleg) 23 mei 2023 12:21 (CEST)[reageer]

HET ARTIKEL OVER MORRIS GLEITZMAN?
Waarom je dit een reclametekst noemt gaat mijn petje te boven. Facet bestaat al jaren niet meer, maar is wel een belangrijk speler GEWEEST in de wereld van het kinderboek en daarom is deze wikipagina belangrijk om haar geschiedenis vast te leggen. Azdakan (overleg) 24 mei 2023 09:34 (CEST)[reageer]

Hoi Azdakan,
Ik heb de pagina verwijderd omdat er teksten in stonden als: een van de meest succesvolle en Zijn sessies zijn informeel, interactief en leuk. Dat zijn geen objectieve feiten, maar meningen en die horen niet thuis in een encyclopedie. Geen van de drie zinnen in het artikel waren feitelijk en droog. Dqfn13 (overleg) 24 mei 2023 09:43 (CEST)[reageer]
MORRIS GLEITZMAN
Kun je je verzoenen met:
Morris Gleitzman (1953)
Morris is een van de meest succesvolle en ervaren jeugdauteurs van Australië. Als spreker gebruikt hij de mix van humor en emotie uit zijn bestverkochte boeken.
VERSCHENEN BIJ FACET:
1998 Morris Gleitzman Boosaardig vertaling John Riedijk
2000 Morris Gleitman Tatergat vertaling Annechien Oldersma
2001 Morris Gleitzman Druiloren vertaling Annechien Oldersma
2001 Morris Gleitzman Zielig vertaling Annechien Oldersma
2001 Morris Gleitzman Vrijbuiter vertaling John Riedijk
2001 Morris Gleitzman Kniezers vertaling Annechien Oldersma
2001 Morris Gleitzman & Paul Jennings Dodelijk vertaling John Riedijk Azdakan (overleg) 24 mei 2023 15:11 (CEST)[reageer]
Ik denk het niet: een zin als 'een van de meest succesvolle en ervaren jeugdauteurs' is allesbehalve neutraal. En ook de zin erna is niet bepaald zakelijk. Als ik dit zo lees, lijkt het wel alsof je de verkoper van zijn boeken bent? Thieu1972 (overleg) 24 mei 2023 15:41 (CEST)[reageer]
Azdakan, kijk eerst eens naar wat er bij andere auteurs staat in de artikelen. Neem dat dan als voorbeeld bij het schrijven van jouw artikel en gebruik daar onafhankelijke bronnen voor. Aangaande jouw nieuwe voorstel ben ik het met Thieu1972 eens. Dqfn13 (overleg) 24 mei 2023 16:00 (CEST)[reageer]

hallo, u heeft de pagina viggo mulder verwijderd wegens privacyschending maar ik ben viggo mulder dus kan u hem terug zetten of moet ik hem opnieuw schrijven met vriendelijke groet viggo mulder , Viggomulder (overleg) 24 mei 2023 13:13 (CEST)[reageer]

Hoi Viggomulder,
Ik heb de pagina verwijderd omdat jij niet relevant bent voor de encyclopedie en daarom hebben we het over privacyschending. Opnieuw aanmaken zal dus weer betekenen dat de pagina verwijderd zal worden. Dqfn13 (overleg) 24 mei 2023 13:16 (CEST)[reageer]

teruggezet foutief artikel[brontekst bewerken]

U heeft een aangepast artikel -huis met de kogel- (Alkmaar) terug gezet naar de versie vol met foutieve informatie. De aangepast versie leek mij toch wel netjes en alle foutieve informatie informatie was eruit. Het verhaal is nu beknopter, maar zeker niet slechter mijn inziens. Hopelijk kunt u hiermee genoegen nemen. Ik ben archivaris bij het Regionaal Archief Alkmaar en betrokken geweest bij het onderzoek. Het staat u natuurlijk vrij mijn versie aan te vullen met in uw ogen belangrijke informatie. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Archivaris072 (overleg · bijdragen) 21 jun 2023 12:24‎ (CEST). PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.[reageer]

@Archivaris072:, u verwijderde ook informatie die wel prima nog in het artikel past. Dat zaken niet correct zijn, zijn simpel op te lossen door te vermelden dat het om een legende/verhalen gaat. Wikipedia is er om mensen dingen te leren, ook dat verhalen niet correct zijn. Dat heb ik ook gedaan. U verwijderde ook de restauratie in 2010 en dat het een van de twee volledig houten huizen in Alkmaar is. Dqfn13 (overleg) 21 jun 2023 12:38 (CEST)[reageer]

Hoi @Dqfn13, ik was al een overleg met gebruiker gestart over de pagina en gevraagd of hij het naar zijn eigen naamruimte wou verplaatsen. Nu zag ik dat jij hem genomineerd had, hij wilt het wel verplaatsen mocht dat nog nodig zijn. Misschien is dat iets beter dan de tbp afhandeling? Zie ook het overleg [hier]. AT (overleg) 17 jul 2023 13:43 (CEST)[reageer]

Hoi AT, als gebruiker liever een verplaatsing heeft, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Dat wil ik best doen, laat gebruiker maar melding op de eigen OP of hier doen, dan verplaats ik de pagina zonder een redirect achter te laten. Dqfn13 (overleg) 17 jul 2023 14:06 (CEST)[reageer]
Late reactie (van mij dan) maar done, je reactie op
zijn OP, ik begrijp je uitleg o.a wbt eigen naamruimte. Bedankt voor het meedenken/helpen! Groetjes, AT (overleg) 17 jul 2023 22:17 (CEST)[reageer]
Als ik zie dat er goede bedoelingen zijn, dan denk ik graag mee. Hopelijk ziet deze gebruiker dat ook. Dqfn13 (overleg) 17 jul 2023 22:32 (CEST)[reageer]
Excact, ik ook en ik hoop ook mee. :) - alvast (nog) een fijne nacht gewenst! Groetjes, AT (overleg) 17 jul 2023 23:35 (CEST)[reageer]
Bedankt AT. De nacht was rommelig. Dqfn13 (overleg) 18 jul 2023 09:02 (CEST)[reageer]
aha spijtig om te horen, hier was het niks anders.:) - 18 jul 2023 12:23 (CEST) AT (overleg) 18 jul 2023 12:23 (CEST)[reageer]
Shit happens. Ik heb aardig geleerd om dingen die ik niet kan wijzigen te accepteren. Dqfn13 (overleg) 18 jul 2023 14:14 (CEST)[reageer]

Lijst van beelden in Hoorn[brontekst bewerken]

Hoi, ik kwam er bij toeval op, de kunstenaar Valentijn van der Heide. Zie staat met één beeld in de lijst genoteerd, maar er schijnt/blijkt nog een andere te zijn. Hij staat/stond aan de Schellinhouterdijk, zie Hier. Valentijn is een zoon van Herman van der Heide,Ceescamel (overleg) 24 jul 2023 15:21 (CEST)[reageer]

Leuk, Ceescamel, dat beeld ken ik niet. Helaas bestaat de online kaart met alle kunstwerken van de gemeente erop niet meer. Ik heb ook niet direct de mogelijkheden om te kijken wat er met het beeld gebeurd is. Dqfn13 (overleg) 24 jul 2023 15:28 (CEST)[reageer]
Bedoel je deze?. Het beeld wordt daarop nog genoemd. Volgens mij is het met Googleview te zien, langs een wandelpad,Ceescamel (overleg) 24 jul 2023 15:46 (CEST)[reageer]
Nee, de gemeente heeft een paar jaar een eigen kaartje op de site gehad met daarop alle beelden die in de publieke ruimte staan/stonden. De introductiepagina is door het webarchief nog gearchiveerd: Kunst op straat in kaart. Maar de link naar de kaart zelf werkt bij mij niet goed. Dqfn13 (overleg) 24 jul 2023 15:53 (CEST)[reageer]

Herdenkingsmuten[brontekst bewerken]

Zo, ik heb de artikelen samengevoegd. Jammer dat Colitem zo persoonlijk werd en op een merkwaardige manier begon te praten, waardoor de discussie ontspoorde. Maar ík ben heel blij met je expertise, dus hartelijk dank daarvoor! 🙂 Mondo (overleg) 2 aug 2023 17:35 (CEST)[reageer]

Graag gedaan Mondo. Ik merkte dat gebruiker ons probeerde te overspoelen met 'bewijs' (er zal vast waarheid in zitten) en met jargon begon te strooien en ons eigenlijk verweet wetende te zijn van ons ongelijk om ons zo toe te laten geven. Dat agressieve gedrag roept bij mij juist het tegenovergestelde op van wat mensen proberen te bereiken. Ik wens je een fijne avond toe en hoop op veel meer goede samenwerking, Dqfn13 (overleg) 2 aug 2023 20:52 (CEST)[reageer]
Ja, zulk gedrag werkt alleen maar contraproductief.
Ik wens jou ook een fijne avond en hoop eveneens op veel meer goede samenwerking! 🙂 Mondo (overleg) 2 aug 2023 21:45 (CEST)[reageer]

Peilingstekst aangepast[brontekst bewerken]

Dag Dqfn13,

Op basis van enkele opmerkingen van de eerste paar stemmers heb ik mijn peiling nog wat toegespitst en aangepast. Er wordt nu niet enkel gesproken over een verplichting tot brongebruik in dit specifieke gebied, maar nu wordt ook de optie genoemd om een zeer sterke voorkeur te geven aan bronnen die wel voorzien zijn van een bronvermelding t.o.v. niet verifieerbare voorbeelden. Ik stuur je dit bericht zodat je (indien je dit wil/nodig acht) je stem nog kunt aanpassen. Hier een link naar de peiling. Mvg Vlaemink (overleg) 7 aug 2023 18:44 (CEST)[reageer]

Hoi Vlaemink, gedurende de peiling de stemopties aan gaan passen en de stemmers melden dat hun stemmen eventueel herzien kunnen worden is niet netjes. Het is beter om de peiling stop te zetten en de peiling in overleg met andere gebruikers te verbeteren. Sowieso is een peiling houden zonder eerst overleg te plegen een rare gang van zaken. Dqfn13 (overleg) 7 aug 2023 20:43 (CEST)[reageer]
Dag Dqfn13, de peiling is inmiddels ingetrokken. Mvg Vlaemink (overleg) 8 aug 2023 10:09 (CEST)[reageer]
Ik zag het Vlaemink, ik denk dat het het beste is om te doen. Een discussie kan altijd gevoerd worden in het Taalcafé of in de Kroeg. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 8 aug 2023 10:33 (CEST)[reageer]

Abonnement op onderwerp dat ik niet ken[brontekst bewerken]

Hoi Dqfn13,

Ik weet niet of jij het antwoord weet, maar omdat jij laatst reageerde op een reactie van mij aan Matthijs omtrent het ontvangen van reactiemeldingen én omdat je gereageerd hebt in het draadje waarin ik zometeen naar verwijs, vraag ik het maar even aan jou.

Merkwaardigheid: ik kreeg ineens meldingen van reacties op een beoordelingsnominatie (Jeffrey E. Young) van jou op de overlegpagina van gebruiker Morinimnas. Maar tot aan de meldingen kende ik die gebruiker totaal niet, dus ik begrijp niet waarom ik ineens die meldingen ontving. Als ik daar al eens geweest was, maar dat is niet zo. En het was ook alleen van dat draadje omtrent jouw nominatie, waar ik tot aan de meldingen ook niks van wist. Ik stond er ook niet getagd, voor zo ver ik kon vinden. Weet jij wat hoe dat komt? Bugje in de wikisoftware of zo?

Groet, Mondo (overleg) 7 aug 2023 21:43 (CEST)[reageer]

Hoi Mondo,
Zeer, maar dan ook zeer eigenaardig. Jouw naam komt op de pagina niet eens voor. Dit moet een bug in de software zijn. Ik stel voor om deze puzzel op de Helpdesk te plaatsen. Dqfn13 (overleg) 7 aug 2023 22:08 (CEST)[reageer]
Bedankt voor je antwoord! 🙂
kIga het meteen daar plaatsen. Mondo (overleg) 7 aug 2023 22:50 (CEST)[reageer]

Jubileumster![brontekst bewerken]

15 jaar actief Beste Dqfn13, van harte gefeliciteerd met je 15-jarige jubileum op Wikipedia! Dank voor je grote bijdrage aan de encyclopedie. Bij dezen de welverdiende Jubileumster!
Groeten StuivertjeWisselen (overleg) 14 aug 2023 22:59 (CEST)[reageer]
Dank je wel StuivertjeWisselen, dit gebaar doet een grote glimlach op mijn gezicht toveren. Dqfn13 (overleg) 14 aug 2023 23:01 (CEST)[reageer]

Richtlijnvoorstellen[brontekst bewerken]

Hoi Dqfn13,

Met enige regelmaat wordt er verwezen naar richtlijnvoorstellen, oftewel officieuze richtlijnen. Ook moderatoren houden die regelmatig aan bij afhandelingen. Op zich heel begrijpelijk, daar niet van, maar ik heb het idee dat een hoop van die voorstellen er al jaren staan. En op de overlegpagina's is weinig activiteit te bespeuren. Ik ben benieuwd of er ooit nog eens activiteit gaat komen, want het zou toch fijn zijn om een uitkomst te hebben. Zelfs al zou die uitkomst zijn dat het voorstel in kwestie de prullenbak in gaat, het is in elk geval iets.

Heb jij een idee of er ooit nog eens over die voorstellen (of in elk geval de belangrijkste c.q. meest gelinkte) gesproken gaat worden? Mondo (overleg) 24 aug 2023 15:05 (CEST)[reageer]

Hoi Mondo
Ik weet dat het voorstel WP:RPO al jaren in de koelkast staat, langer dan dat ik hier rondloop en dat is 15 jaar en een paar weken (uit mijn hoofd). Hoe het zit met WP:BVB weet ik niet. Je kan eens een keer in de Kroeg gaan peilen (officieuze peiling dus) of mensen er wat meer tijd in willen gaan steken om er een richtlijn van te gaan maken, of om er een stemming over te gaan organiseren. Ik zou het al fijn vinden als RPO een handvat kan worden. Een officiële richtlijn hoeft van mij niet, want dat zou in strijd kunnen zijn met artikelen die er al zijn en met het feit dat bronnen dienen te prevaleren. Dqfn13 (overleg) 24 aug 2023 15:21 (CEST)[reageer]
De RPO is sowieso enorm verouderd. Het hele gebeuren rondom sociale media en influencers is volledig gemist. Dus er moet sowieso een moderniseringsslag komen. Maar aangezien elk voorstel over bronnen, relevantie, regels e.d. leidt tot een loopgravenoorlog, vraag ik me af of je je daar aan moet gaan wagen..... Thieu1972 (overleg) 24 aug 2023 16:05 (CEST)[reageer]
Ik denk dat het inderdaad een loopgravenoorlog wordt. Misschien is een discussie over verwijdering van die pagina nuttiger, omdat hij voor valse hoop zorgt. Dqfn13 (overleg) 24 aug 2023 16:52 (CEST)[reageer]
Maar stilstad is achteruitgang. Je ziet het bij de politie en recherche ook: die kunnen bepaalde dingen ook niet of met grote moeite doen, simpelweg omdat de wetgeving achterloopt op de praktijk. Nu wil ik ons/jullie niet vergelijken met de politie, maar je snapt hopelijk wat ik bedoel. Dus ja, een moderniseringsslag lijkt me wenselijk.
Alleen zou ik niet zo snel een stemming organiseren - dat zou iemand anders dan mogen doen. Als ik bijvoorbeeld kijk naar Zanaqs nieuwste stemming, dan begrijp ik er al zo goed als niks van en dat is dan nog door de ogen van een stemmer. Als organisator zou ik dat echt niet kunnen opzetten. Mondo (overleg) 24 aug 2023 17:30 (CEST)[reageer]
Zolang een deel van de gebruikers panisch wordt van de gedachte dat je je bronnen moet vermelden en menig gebruiker iedereen met een baan op een grasveld per definitie heilig verklaart, wordt het lastig om tot richtlijnen te komen. Maar ook voorstanders van bronvermelding en relevantieregels werken zichzelf graag tegen doordat ze voorstellen net niet scherp genoeg vinden of juist iets te scherp of of of..... Mooie richtlijnen zoals op de EN-wiki over 'notability' zijn hier helaas onhaalbaar. Dus we modderen maar wat voort, ook op TBP. Thieu1972 (overleg) 24 aug 2023 18:51 (CEST)[reageer]
En toch ontstaat er een redelijk mooie encyclopedie, die toch wel enig gewicht en vertrouwen begint te krijgen. Dqfn13 (overleg) 24 aug 2023 21:30 (CEST)[reageer]
Vijftien jaar en twee maanden Ecritures (overleg) 24 aug 2023 19:00 (CEST)[reageer]
Dank je wel Ecritures, ik heb het zojuist niet opgezocht. Soms gaat het veel te snel. Dqfn13 (overleg) 24 aug 2023 21:30 (CEST)[reageer]
ik heb een scriptof tooltje (geen idee hoe wat waar) maar ik zie bij iedere gebruikersnaam precies staan hoelang geleden diegene het account heeft aangemaakt. Ik krijg het dus niet telepathisch binnen ofzo ;) Ecritures (overleg) 25 aug 2023 14:48 (CEST)[reageer]
Toevoegen aan je common.js (indien je het alleen op nlwiki wil) of je global.js (op meta als je het overal wil):
mw.loader.load('//en.wikipedia.org/w/index.php?title=User:PleaseStand/userinfo.js&action=raw&ctype=text/javascript'); Mbch331 (overleg) 25 aug 2023 16:36 (CEST)[reageer]
Handig, bedankt voor het delen! Mondo (overleg) 25 aug 2023 17:14 (CEST)[reageer]
Handig Ecritures, Mbch331 ik denk dat ik dat een keer ga doen. Hier op nlwiki worden de jubileumsterren nog wel eens wat minder goed bijgehouden, dus daar wil ik wel weer af en toe wat aan gaan doen. Dqfn13 (overleg) 27 aug 2023 14:07 (CEST)[reageer]

Kun jij nogmaals goed lezen wat er staat bij sectie Historische vlaggen voor dat je vlaggen weghalen bij artikelen? Alexphangia Overleg 29 aug 2023 17:59 (CEST)[reageer]

Zo, jij ook een goeie dag. Als jij nou gewoon meteen onder de afbeeldingen zet wat het is, dan had ik het niet verwijderd, Alexphangia. De lezer moet niet gaan zoeken naar uitleg bij de afbeeldingen, die uitleg hoort gewoon bij de afbeelding zelf te staan. Ik heb één van jouw bewerkingen als onvoldoende gezien, de rest heb je mij niet over gehoord, volgende keer zou ik het fijn vinden als je gewoon om uitleg vraagt, in plaats van hier op mijn overlegpagina binnen komt walsen en de schuld bij mij neer legt. Dqfn13 (overleg) 29 aug 2023 21:42 (CEST)[reageer]
Oké Alexphangia Overleg 29 aug 2023 21:44 (CEST)[reageer]

Was dat nodig in de samenvattingsregel? Bijdehand? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Denkhenk (overleg · bijdragen)

Blijkbaar vond ik het vorig jaar belangrijk om te melden dat je March, June, September en December niet hebt vertaald ja. Je zal het maar vervelend vinden als je daar op gewezen wordt, Denkhenk, toch? Dqfn13 (overleg) 6 sep 2023 20:32 (CEST)[reageer]

Hoi Dqfn13, ik vond het een aangename verrassing dat je voor mijn kandidatuur hebt gestemd. Vanzelfsprekend was dat niet, want we hebben nogal eens flink rechtstreeks tegenover elkaar gestaan, zeer zeker ook in zaken die met moderatorschap hebben te maken - en we blijven gewoon wie we zijn en gaan dus vast nog wel 's vaker de degens kruisen. Moedige zet dus, dankjewel! Groet, Apdency (overleg) 7 sep 2023 21:52 (CEST)[reageer]

Hoi Apdency, ik vind het veel belangrijker dat we hetzelfde doel voor ogen hebben: Wikipedia beter maken. Ik ben ook iemand die liever een ruzie vergeet, vergeeft en (weer) samen werkt met de tegenstander. Dqfn13 (overleg) 7 sep 2023 22:23 (CEST)[reageer]
Zo gaat het mij ook. Tegenstanders ben je vaak tijdelijk - hoe heftig het in zo'n periode soms ook kan zijn/voelen. Apdency (overleg) 8 sep 2023 18:26 (CEST)[reageer]
Inderdaad Apdency. Ik moet ook zeggen dat ik helemaal niet van ruzies houd en dat ik die ook liever zo snel mogelijk achter mij laat. Er zijn een paar uitzonderingen en die mensen weten dat denk ik ook wel. Fijne avond en vergeet niet dat het morgen Open Monumentendag is. Dqfn13 (overleg) 8 sep 2023 22:45 (CEST)[reageer]

De Heidewachter[brontekst bewerken]

Mijn pagina de Heidewachter die ik probeer te maken werd verwijderd vanwege schending copyright en reclame. Het copyright heb ik zelf en het gaat om een gesloten bedrijf dus ik begrijp dat niet. Ik wil namelijk het geschiedenis verhaal van deze groepsaccommodatie vastleggen. En ben de laatste eigenaar van deze verdwenen groepsaccommodatie. Momenteel heb ik nog websites met de geschiedenis draaien maar die il ik sluiten. Groet, Bram W. Schrijver. b.schrijver-at-hetnet.nl Bram W. Schrijver (overleg) 13 sep 2023 12:02 (CEST)[reageer]

Hallo Bram W. Schrijver,
De pagina werd aangemaakt vanaf een IP-adres, dus of het uw werk is, dat kan ik niet zien. Het probleem met Wikipedia is wel dat alles wat u hier plaatst, ook vrijgegeven wordt. U bent dan nog wel de auteursrechthebbende, maar u geeft dan wel het gebruik vrij en iedereen mag er mee doen wat men wil. U zult op de eigen site ook aan moeten geven dat de tekst is vrijgegeven. Dit kunt u regelen via het Contactpunt, collega's daar hebben ook meer verstand van zaken dan ik.
Mocht u meer vragen hebben, dan verneem ik die graag. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 13 sep 2023 12:20 (CEST)[reageer]
Dank je wel, ik heb intussen mijn inlog weer gerepareerd en zal de volledige tekst met foto's proberen te plaatsen alsmede de vrijgave van het copyright. Fijne dag !! Bram W. Schrijver (overleg) 13 sep 2023 12:26 (CEST)[reageer]
Ik raad je ten zeerste aan om eerst op de eigen site de vrijgave te regelen en daarna ook te kijken naar hoe artikelen opgemaakt moeten worden, dat artikelen neutraal geschreven moeten zijn en dat zaken ook verifieerbaar moeten zijn, bij voorkeur in onafhankelijke bronnen. Dqfn13 (overleg) 13 sep 2023 12:44 (CEST)[reageer]

Hoi. Kan je wellicht aangeven of dit ook op de heraldiek van toepassing is, of alleen op de straf? Alvast bedankt. — Zanaq (?) 14 sep 2023 20:30 (CEST)[reageer]

Hoi Zanaq, dat woord heb ik nog nooit in een boek over heraldiek gelezen. Doorgaans wordt er over een kwart gesproken. Een wapen kan wel gevierendeeld zijn, daarna worden de delen aangeduid als 1e, 2e, etc. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 14 sep 2023 20:33 (CEST)[reageer]
Bedankt, ik heb het aangepast. — Zanaq (?) 14 sep 2023 20:36 (CEST)[reageer]
Graag gedaan. Dqfn13 (overleg) 14 sep 2023 20:50 (CEST)[reageer]

Wat is een 'sport'?[brontekst bewerken]

N.a.v. deze wijziging: [1] zou ik graag jouw definitie van "wat een sport is" vernemen. Ik ben benieuwd. VanBuren (overleg) 20 sep 2023 21:14 (CEST)[reageer]

Een sport is, zoals ik het bekijk, een lichamelijke activiteit. Dit kan in groepsverband zijn, of individueel. Op een bank zitten, je laten rijden en goed plannen, is in mijn optiek geen sport, als dat wel zo is dan kunnen we in de ochtend tijdens de ochtendspits de trein of bus proberen te halen ook sport gaan noemen, je hebt dan zelfs bewegende obstakels die je moet ontwijken. Bij sport zit ook een activiteit met als doel lichaam en/of geest te verbeteren, dat is bij deze activiteit niet aan de hand. Het is een wedstrijd, zoals er ook kleurwedstrijden of ballonwedstrijden zijn. Dqfn13 (overleg) 20 sep 2023 21:23 (CEST)[reageer]
Ik heb als mijn overwegingen voor het definieren als sport niet punten die ik zelf verzin, ik hoef alleen maar te verwijzen naar sportkenmerken. Al die kenmerken zijn toepasbaar op de sport Kilometer Kampioen. Je haalt er in jouw betoog zaken bij om de betreffende activiteit belachelijk te maken. In 24 uur een maximale afstand met openbaar vervoer (trein) afleggen volgens bepaalde voorwaarden is een uitzonderlijke activiteit, niet je dagelijkse reis naar en van kantoor. Dat je een groot deel van de tijd afhankelijk bent van het vervoermiddel is deel van het te bereiken doel. Je haalt er in jouw beschrijving om je subjectieve beschrijving te rechtvaardigen meerdere details bij die je ook niet gaat vinden in een beschrijving van onderwerpen op deze lijst_van_sporten. Ik raad je aan met een meer open en afstandelijke blik je afwijzing te heroverwegen. VanBuren (overleg) 20 sep 2023 21:54 (CEST)[reageer]
Ik draai het wel terug, waarschijnlijk ben ik ouderwet in dit punt. Dqfn13 (overleg) 20 sep 2023 22:04 (CEST)[reageer]

Onwaarheden[brontekst bewerken]

User beweert dat ik bewerkingen van anderen ongedaan maak, terwijl anderen juist mijn TOEVOEGING van 800+ woorden op de pagina over Kerwin Duinmeijer deleten. En waarschuwt mij ook nog eens dat ik die zogenaamde bewerkingen van anderen (dus het deleten van MIJN tekst) niet mag veranderen want anders wil hij/zij mij 'slaan'. CorrectieTik (overleg) 22 sep 2023 18:01 (CEST)[reageer]

Humor heb je in ieder geval. Dqfn13 (overleg) 22 sep 2023 18:03 (CEST)[reageer]
Graag gedaan. Lekker paardenbiefstukje: eet smakelijk! CorrectieTik (overleg) 22 sep 2023 18:12 (CEST)[reageer]
Ik weet niet zeker of ik dat ooit gegeten heb, maar sta er zeker voor open. Maar even serieus CorrectieTik, mijn opmerking is veel minder heftig dan dat jij het ervaart en ik heb jouw werkende links gezien, dat heb ik ook juist op jouw overlegpagina an netraaM doorgegeven. Chill, haal adem. Dqfn13 (overleg) 22 sep 2023 18:15 (CEST)[reageer]
Was een poging tot humor op jouw niveau: "gestoken paard" enzo. Je beweert anders wel dat ik degene ben die bewerkingen terugdraai, terwijl t feitelijk is dat mensen mijn bewerkingen deleten. Kijk als de onjuistheden perse moeten blijven staan om een gekleurd (pun intended) beeld te laten ontstaan (over de ss-tekens bijv) dan snap ik de gepikeerde reacties wel. Nuance moeten we niet willen natuurlijk. Paardenvlees is veel goedkoper trouwens. Aanrader. CorrectieTik (overleg) 22 sep 2023 18:25 (CEST)[reageer]

Eise Eisingastraat 2[brontekst bewerken]

Hallo Dqfn13, ik kwam via een omweg bij de halsgevel van Eise Eisingastraat 2 uit en ik zag dat je daar een mooi artikel over geschreven hebt. Zou je alsjeblieft een ding willen nakijken, nl. de bewering dat de koffiebranderij twaalf jaar na de aanwijzing in 1965 het pand verliet? Volgens het monumentenregister is het pand aangewezen in 1967 (wat elders ook in het artikel staat). Maar is de koffiebranderij dan 10 jaar na de aanwijzing eruit gegaan of 12 jaar na 1967? Jouw bron hiervoor was Huizen in Nederland - Friesland en Noord-Holland, p.118-123.
Met vriendelijke groet, Notum-sit (overleg) 23 sep 2023 11:08 (CEST)[reageer]

Hoi Notum-sit, op pagina 120 staat: De firma Van Balen bleef een familiebedrijf tot 1977. Tot dat jaar werden vanuit het pand koffie en thee onder eigen merknaam geëxporteerd. De koffiebranderij (...) werd afgebroken in 1984. Het bedrijf bleef dus tot 1977 in het pand actief. Ik zal het jaar van aanwijzen corrigeren, want dat blijk ik verkeerd overgenomen te hebben. Bedankt voor deze vraag, toch mooi en fout door kunnen rechtzetten. Dqfn13 (overleg) 24 sep 2023 13:38 (CEST)[reageer]
Dank je voor het opzoeken! Groet, Notum-sit (overleg) 24 sep 2023 21:30 (CEST)[reageer]
Graag gedaan Notum-sit, die controles door anderen zie ik als een extra zekerheid dat mijn teksten goed (moeten) zijn. Door dit soort vragen krijg ik ook de kans om foutjes die ik over het hoofd heb gezien te corrigeren soms breng ik zelfs extra verbeteringen aan. Dus jij ook bedankt, Dqfn13 (overleg) 24 sep 2023 21:40 (CEST)[reageer]

Een ster voor jou![brontekst bewerken]

De Verdediger van de Wiki-ster
Dat gedoe met Straatspoor was niet fijn en dat er een groep reageerders bij die nominatie is die er anders over denkt ook niet. Maar laat je niet uit het veld slaan! Je bent niet alleen een ontzettend fijne collega en moderator, maar ook een ontzettend goede kwaliteitsbewaker oftewel verdediger van onze mooie wiki. Daarom deze ster voor jou! 🙂 Ga zo door, Dqfn13! 🙂 Mondo (overleg) 24 sep 2023 17:27 (CEST)[reageer]
Ohw, dank je wel Mondo. Wat een ontzettend lief gebaar. Ik richt mij nu even op het schrijven, even wat rustiger aan doen met de discussies, dat scheelt wel. Het Snouck van Loosenhuis verdient nog wel een artikel en daar werk ik nu al een paar weken aan. Vanaf 6:25 kan je een beeld krijgen van het pand. Het is prachtig, mits je van oude architectuur houdt of het kan waarderen. Dqfn13 (overleg) 24 sep 2023 17:31 (CEST)[reageer]
Da's een goed idee. En ja, ik houd zeker van oude architectuur - vaak meer nog dan van moderne zelfs! Ik ben heel benieuwd naar het artikel en ik zal straks dat filmpje eens bekijken. Mondo (overleg) 24 sep 2023 18:04 (CEST)[reageer]

Ongeschikt als moderator[brontekst bewerken]

Ik heb geen idee waar je "Dat jij mij een ongeschikte moderator vindt... sorry, begint een vastlopende cd te worden en die komt in bijna elke discussie tussen ons weer terug." op baseert, maar:

  1. Ik vind je geen slechte moderator en volgens mij heb ik nooit anders beweerd.
  2. Ik kan me niet herinneren dat ik eerder kritiek heb gehad op je werk als moderator. De enige moderator die ik ooit een complimentje heb gegeven is volgens mij Encycloon, maar dat ik doorgaans geen complimenten uitdeel impliceert niet dat ik het moderatorteam slecht vind oid.
  3. Punt 1 mag je opvatten als een compliment.

Schilbanaan (overleg) 26 sep 2023 18:39 (CEST)[reageer]

Dan weet ik niet wie dat in een zeer vergelijkbare discussie heeft gezegd op een verzoekpagina. Die persoon kreeg ook de zin niet en na drie of vier keer heen en weer werd er ook aangegeven dat ik ongeschikt zou zijn als moderator. Omdat het zeer vergelijkbare bewoording was en de situatie zeer vergelijkbaar, koppelde ik dat aan jou. Blijkbaar ten onrechte, waarvoor mijn excuses. Dqfn13 (overleg) 26 sep 2023 21:02 (CEST)[reageer]
Nou ja, mijn opmerking "of je snapt het niet, of je bent ongeschikt als mod" was een beetje grof. Ik vond (en vind) dat er alles aan gedaan moest worden om dat cyberpesten een halt toe te roepen en alle publiekelijk toegankelijke sporen uit te wissen, maar ik vind je zeker niet ongeschikt als mod, hoor. :P Schilbanaan (overleg) 26 sep 2023 21:09 (CEST)[reageer]
Dank je. Ik zie dat Drummingman nog iets onzichtbaar heeft gemaakt, maar kan dus niet zien of vinden wat hij heeft gedaan. Blijkbaar heb ik iets niet kunnen vinden wat jij en Drummingman nog wel hebben gezien. Goed, het is gebeurd, zand erover. Dqfn13 (overleg) 26 sep 2023 21:13 (CEST)[reageer]

willibrord keesen[brontekst bewerken]

Ik snap niet dat dit artikel is verwijderd. ‘Name dropping met wat bekende mensen’ wordt door u gezegd, terwijl de vier vermelde nog levende auteurs volgens mijn informatie ieder speciaal voor deze regisseur meerdere toneelstukken hebben geschreven? En dat die vaak met veel succes zijn opgevoerd? ‘Uit het artikel haal ik niks waardoor blijkt dat Keesen een bijzondere regisseur is’. Heeft u de voetnoten gelezen die ik heb toegevoegd? Daaruit blijkt dat nl. wel degelijk. Dit gaat o.a. om artikelen uit De Volkskrant, NRC, De Groene Amsterdammer. Er zijn nog heel veel meer van dit soort artikelen te vinden over Keesen en zijn werk in Het Parool, Trouw, De Telegraaf enz. Maar ik wilde het een beetje beknopt houden. Als je bij de zoekfunctie van de Volkskrant Willibrord Keesen invult vind je 174 hits. Weliswaar ook veel agendatips enz, maar ook vele beschouwingen en recensies door de jaren heen.Dit gaat ook over de vele klassiekers die Keesen heeft geregisseerd. Kunt u me uitleggen waarom dit soort bronnen niet genoeg zijn en aan kunt geven wat er nog meer nodig is? Of moet ik citaten van de bronnen in het artikel zelf toevoegen? Dat lijkt me de leesbaarheid niet verhogen. In ieder geval stel ik voor het artikel (in herziene vorm?) te herplaatsen. Safehardt (overleg) 27 sep 2023 20:28 (CEST)[reageer]

Hallo Safehardt,
Ik reageer onder het kopje op de Te beoordelen pagina's, om de discussie centraal te houden. Dqfn13 (overleg) 28 sep 2023 09:42 (CEST)[reageer]

Hoi Dqfn13, ik zag dat je een molen toevoegde aan de lijst van Noord Hollland. Voor de molens hebben we een onderscheid gemaakte tussen bestaande molens en voormalige molens. Bij de voormalige molens gaat het zowel om verdwenen molens als molengebouwen die geen gevlucht meer hebben. Zie Sjabloon:Tabeldata lijst van voormalige windmolens in Noord-Holland voor de voormalige molens.

In principe hebben we gesteld om zeker bij verdwenen molens alleen toe te voegen als er hetzij een foto hetzij een artikel is. Dat ga ik niet echt handhaven, maar in bijvoorbeeld de Zaanstreek waren er al 1000 molens, landelijk is de schatting zeker 10.000, waarschijnlijk wel meer en dat wordt onwerkbaar. Akoopal overleg. 2 okt 2023 18:53 (CEST)[reageer]

Hoi Akoopal, ik had eigenlijk wel zo'n vermoeden, maar wist die lijst niet te vinden. Voor de molens in Hoorn zijn er van een paar wel foto's te vinden, van de Vergulde Korenaar weet ik zeker dat die er zijn, want aan de hand van een zo'n foto heb ik hem vanmorgen toegevoegd aan de lijst. Ik zal eens kijken wat ik bij het Westfries Archief los kan peuteren. Dqfn13 (overleg) 2 okt 2023 19:51 (CEST)[reageer]
Had je ook https://www.molendatabase.nl/molens/ten-bruggencate-nr-00246 al gevonden? De verdwenen molendatabase, die ruim een week terug is samengevoegd met de gewone molendatabase, is erg uitgebreid, dus vaak een goede start. Ik zie nu dat deze nog redelijk recent is verdwenen. Akoopal overleg. 2 okt 2023 20:16 (CEST)[reageer]
De Vergulden Korenaar is inderdaad redelijk recent gesloopt. Op mijn werk heb ik redelijk wat foto's van de molen (met wieken nog) en ook een enkeling van de molenstomp. Welke er van vrij beschikbaar zouden kunnen zijn, dat weet ik niet. Er moeten in ieder geval nog wel afbeeldingen van deze en andere molens beschikbaar zijn, er zijn er heel wat op foto gezet en ook wel wat op kaarten getekend. Dqfn13 (overleg) 2 okt 2023 21:17 (CEST)[reageer]
Op 'allemolens', waarheen je kan doorklikken vanaf molendatabase, zag ik inderdaad al best wat foto's staan, en daar staat ook wat archiefmateriaal van de hollandse molen. Akoopal overleg. 2 okt 2023 21:54 (CEST)[reageer]
Dan zou er dus al een en ander ergens vandaan gehaald kunnen worden. Ik weet dat een groot deel van de molens voor 1950 al weg was uit Hoorn. Zeker de molens op het Visserseiland waren toen grotendeels al verdwenen. Dqfn13 (overleg) 2 okt 2023 22:03 (CEST)[reageer]

Uit de serie![brontekst bewerken]

Die zeer gedetailleerde info is wat ik heb geschreven bij het kijken van de afleveringen. Voor enkele afleveringen wilde ik een samenvatting toevoegen, maar ben steeds meer details gaan noteren omdat ik het overzicht in de gebeurtenissen kwijtraakte. Misschien kunnen wat details worden geschrapt maar ik dacht dat dat bij iedere film of show zo ging als het om beschrijvingen van het plot gaat. Magdanie? Schilbanaan (overleg) 11 okt 2023 15:07 (CEST)[reageer]

Hoi Schilbanaan, zelf een plot schrijven is origineel onderzoek. Jij komt zelf met samenvatting, met eigen conclusies, en dat hoort niet. Ik weet dat er mensen zijn die het niet met deze conclusie van mij eens zijn, maar het gros toch nog wel. We schrijven hier aan de hand van wat bronnen ons vertellen, niet aan de hand van wat wij zelf hebben gezien, gehoord of gelezen in het onderwerp. Dqfn13 (overleg) 12 okt 2023 11:32 (CEST)[reageer]
Ik schrijf geen conclusies, ik schrijf gewoon op wat de kijker ziet. Waar komt Harry Potter en de Steen der Wijzen (film)#Verhaal dan bijvoorbeeld vandaan? Schilbanaan (overleg) 12 okt 2023 12:06 (CEST)[reageer]
De serie is toch zelf de bron? Schilbanaan (overleg) 12 okt 2023 12:08 (CEST)[reageer]
Heeft die serie dan over zichzelf bericht en bepaalt die serie dan dat die van encyclopedische waarde is? We schrijven hier aan de hand van onafhankelijke bronnen, net aan de hand van wat het onderwerp zelf aangeeft. Dqfn13 (overleg) 12 okt 2023 12:10 (CEST)[reageer]
Zucht. Schilbanaan (overleg) 12 okt 2023 12:12 (CEST)[reageer]
De afleveringen maar schrappen, dan? Schilbanaan (overleg) 12 okt 2023 12:14 (CEST)[reageer]
Of is het hele artikel NE? Schilbanaan (overleg) 12 okt 2023 12:18 (CEST)[reageer]
Dat, of je hebt ergens onafhankelijke bronnen gevonden die wat over de afleveringen melden. En voor de duidelijkheid: op deze verwijderlijst staan twee nominaties van boeken die ook door de auteur van het artikel samengevat waren. Deze lijst van afleveringen die jij hebt geschreven is overigens ook niet echt meer in balans. Het onderwerp is zeker wel relevant, want wereldwijd uitgezonden, alleen hoe het hier gebracht wordt is niet hoe het zou moeten.
Om een voorbeeld te geven van hoe ik een pand beschrijf: dat doe ik aan de hand van bronnen, niet aan de hand van foto's of van wat ik zelf heb gezien. Momenteel schrijf ik over een prachtig pand in Enkhuizen, het Snouck van Loosenhuis (zie Gebruiker:Dqfn13/Kladblok#Snouck van Loosenhuis) en daar weet ik bijvoorbeeld in de strijkkamer dat de vloer van hout is en bestreken is met teer. Maar dat heb ik nog niet in de literatuur gevonden, alleen op deze door mij gemaakte foto is het te zien. Helaas kan ik het nu dus nog niet in het artikel vermelden. Dqfn13 (overleg) 12 okt 2023 12:25 (CEST)[reageer]
Op IMDB en andere sites staan wel korte (een of twee zinnetjes) omschrijvingen van iedere aflevering, evenals op enkele andere sites. https://www.imdb.com/title/tt3725394/episodes/
Maar ik vind het wel krom, we mogen dus alleen rehashen wat een ander heeft geschreven? Dus details uit een foto, die iedereen kan zien, mogen alleen worden beschreven als een ander erover heeft geschreven in een onafhankelijke gezaghebbende betrouwbare bron? Dus bijv., ik verzin maar wat, Elon Musk rijdt op een foto in een blauwe Tesla, dan mag ik alleen zeggen dat het een blauwe Tesla is als iemand anders dat heeft gedaan in een onafhankelijke gezaghebbende betrouwbare bron, terwijl iedereen kan zien dat het toch echt een blauwe Tesla is, ...? Mag je dan überhaupt zeggen dat het Elon Musk is? Schilbanaan (overleg) 12 okt 2023 12:37 (CEST)[reageer]
Goed, ik zal er wat anders van bakken. Schilbanaan (overleg) 12 okt 2023 12:45 (CEST)[reageer]
Mag een halve vertaling van de korte samenvattingen zoals op imdb wel? Schilbanaan (overleg) 12 okt 2023 12:46 (CEST)[reageer]
In feit is dat wat een encyclopedie doet: samenvatten wat anderen over een onderwerp te melden hebben. Er zijn altijd grijze gebieden, zoals wanneer een foto overduidelijk iets anders toont dan een boek aangeeft.
Maar op zich geef je het probleem zelf ook al aan: 'ben steeds meer details gaan noteren omdat ik het overzicht in de gebeurtenissen kwijtraakte'. Daarom geef ik bij series en films en personages de voorkeur aan plotbeschrijvingen in recensies e.d. Zij hebben de boel al samengevat voor je. Thieu1972 (overleg) 12 okt 2023 12:50 (CEST)[reageer]
Nou ja, ik dacht dat een encyclopedie bedoeld was om over allerlei onderwerpen betrouwbare informatie te geven aan de lezer. Als ik direct opschrijf wat er in de serie gebeurt, snap ik niet waarom een ander dat eerst zou moeten doen voor het hier gedeeld mag worden, maar goed.
Ik heb de afleveringen geschrapt. Schilbanaan (overleg) 12 okt 2023 12:57 (CEST)[reageer]
Ik raad jullie wel aan de serie te kijken, meestal vind ik zulke shows niks maar deze was hilarisch. Schilbanaan (overleg) 12 okt 2023 13:10 (CEST)[reageer]
Het 6de seizoen is hernoemd naar Treasure Island with Bear Grylls, maar wordt wel geschaard onder dezelfde show. Ik heb 'm nog niet gezien. Schilbanaan (overleg) 12 okt 2023 13:13 (CEST)[reageer]
De encyclopedie is bedoeld om kennis te delen. Het noteren van wat je ziet gebeuren in een serie, is niet hetzelfde als delen van kennis. Dqfn13 (overleg) 12 okt 2023 15:18 (CEST)[reageer]
Jouw feestje. Maar zo wel tevreden? Schilbanaan (overleg) 12 okt 2023 15:21 (CEST)[reageer]
Dit lijkt veel meer op een artikel ja en verder is het jouw feestje. Dqfn13 (overleg) 12 okt 2023 15:23 (CEST)[reageer]
Moet ik nu trakteren? Schilbanaan (overleg) 12 okt 2023 15:33 (CEST)[reageer]
Alleen als je er vrolijker van wordt en minder als een zure pruim op mijn hier komt reageren. Verdere reactie hier is dus wat mij betreft niet nodig, zodat ik mij op leuke zaken kan concentreren. Dqfn13 (overleg) 12 okt 2023 15:39 (CEST)[reageer]
Hoezo zure pruim? Ik ben gewoon vrolijk? :S Schilbanaan (overleg) 12 okt 2023 15:45 (CEST)[reageer]
Nou zeg! Schilbanaan (overleg) 12 okt 2023 16:14 (CEST)[reageer]
Met een opmerking zoals "jouw feestje" kom je anders niet vrolijk over. En ik ben dus inderdaad even flink bezig geweest met wat ik hopelijk nog deze maand af kan krijgen. Dqfn13 (overleg) 12 okt 2023 16:31 (CEST)[reageer]
Met jouw feestje gaf ik aan te accepteren wat je zei. Als ik een serie heb gekeken, kennis heb opgedaan over die serie, en die kennis deel, dan is dat delen van kennis, maar die discussie probeerde ik te ontlopen door jou het feestje te geven. :P Want het ligt gecompliceerder dan dat, door de richtlijnen hier.
Verder til je volgens mij, over het algemeen, te zwaar aan mijn berichten. Ik ben echt niet zo nors als ik over lijk te komen. OKE!?!? Schilbanaan (overleg) 12 okt 2023 16:43 (CEST)[reageer]
Laten we er maar zand over gooien dan, ik haat ruzies, daar ben ik (ondanks het k*tweer hier in Hoorn) namelijk veel te positief van geest voor. Dqfn13 (overleg) 12 okt 2023 16:57 (CEST)[reageer]
Er was helemaal geen ruzie!!!!! :) Schilbanaan (overleg) 12 okt 2023 17:02 (CEST)[reageer]
Verkeerde woordkeuze. Onenigheid en gemopper vind ik ook niet fijn. Ik ben van de gezelligheid en leuk samenwerken. Dqfn13 (overleg) 12 okt 2023 17:34 (CEST)[reageer]

Wapen van Lede en Oudewaard[brontekst bewerken]

Dag Dqfn13, hoe gaat het? Zeg, zou je de kladversie van het wapen van Lede en Oudewaard willen controleren? Daarnaast heb ik nog andere een vraag: mag je wapendiploma's toevoegen aan een wapenartikel? Alvast bedankt! Grasmat|(Vragen?) 11 okt 2023 15:28 (CEST)[reageer]

Hoi Grasmat, het wapendiploma is geen openbaar stuk zoals dat de wapenomschrijving dat wel is. Het diploma bevat namelijk een tekening van een tekenaar en die mag het werk nog beschermen met het auteursrecht. Mocht het diploma zeer oud zijn, dan vervallen deze regels uiteraard, zoals in het geval van Lede en Oudewaard. Over dat artikel: ik zie nergens in de blazoenering de woorden azuur, goud, keel, sinopel en zilver terugkomen. In het geval van goud, keel en zilver zie ik die ook niet in de tekening terug. Waarom neem je die dan wel op in de verklaring? Ik vraag me ook af waarom je het wapen van het Bavel (successievelijk Nieuw-Ginneken, Noord-Brabant) in de verklaring opneemt. Van Arkel leg je uit, maar die koe in het wapen van Bavel niet. Het stuk over de boom vind ik een beetje raar. In West-Friesland zijn er flink wat boom-wapens, maar die zijn compleet verschillend ten opzichte van dit wapen. Weet je zeker dat in een Gelders dorp een Fries gebruik gebezigd werd? Dqfn13 (overleg) 12 okt 2023 11:51 (CEST)[reageer]
Dag, Dqfn13, dus als ik jouw bewoording goed begrijp (en even doordenk), ligt het auteursrecht bij degene die het wapen heeft ontworpen. Waarom ik de heraldische kleuren erin heb opgenomen? Ik zou het nu even niet meer weten, in ieder geval heb ik het vervangen doordat het wapen is getekend in de natuurlijke kleuren. De koe heb ik overgenomen uit het stukje in het tijdschrift de baron. Dat het met die boom niet om een Fries gebruik ging is correct. Het artikel uit het tijdschrift De Baron schrijft dat het duidt op een oude rechtsplaats en dat het verder te maken heeft met de rechtspraak (en wanneer er recht werd gesproken) in het voormalige ambt Neder-Betuwe. De Friezen worden in die bron als voorbeeld genoemd waar rechtspraak onder een boom plaatsvond. Ik ga dat aanpassen. Grasmat|(Vragen?) 13 okt 2023 14:03 (CEST)[reageer]
Top, ik zal later vandaag nog een keer kijken Grasmat. Ik ben nu op mijn werk en zit dan telkens kort op Wikipedia, voor jouw artikel wil ik meer tijd nemen dan "ffies snel". Dqfn13 (overleg) 16 okt 2023 09:08 (CEST)[reageer]
Dag Dqfn13, ik heb het artikel in mijn kladblok naar aanleiding van jouw reactie gewijzigd. Staat het nu beter en zijn er nog dingen waarvan je zegt: dat kan beter? Grasmat|(Vragen?) 27 nov 2023 15:06 (CET)[reageer]
Hoi Grasmat, ik kom hier later vandaag op terug (als ik weer thuis ben in plaats van op mijn werk). Dqfn13 (overleg) 27 nov 2023 15:11 (CET)[reageer]
Hoi Grasmat, ik zie nog wat rare hoofdletters (Linde) en een paar links die juist nog geplaatst kunnen worden (dinsdag, vrijdag). De tekst is verder prima en gereed voor plaatsing. Dqfn13 (overleg) 28 nov 2023 12:54 (CET)[reageer]
Dag Dqfn13, dank voor je feedback. Ik heb het artikel inmiddels naar de hoofdnaamruimte verplaatst. Grasmat|(Vragen?) 28 nov 2023 16:54 (CET)[reageer]
Graag gedaan Grasmat. Fijne avond, Dqfn13 (overleg) 28 nov 2023 18:14 (CET)[reageer]

Gesprek met Vereniging Oud Hoorn[brontekst bewerken]

@Rwzi, DirkVE: morgen (woensdag 18 oktober) heb ik met Vereniging Oud Hoorn rond het middaguur een gesprek over "hun" artikel, de ongedaanmakingen en hoe we nu verder gaan. Graag zou ik van jullie nog willen horen waarom jullie de bewerkingen ongedaan hebben gemaakt, zie artikelgeschiedenis, en misschien nog andere meningen over het artikel en misschien ook mijn werkwijze. Ik zal dit kopje ook laten zien. Jullie feedback en mening worden zeer gewaardeerd, bij voorbaat dank, Dqfn13 (overleg) 17 okt 2023 17:47 (CEST)[reageer]

Melding over artikelen van Torval, PeterKeijsers of Paolingstein[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13,

Uit onderzoek is gebleken dat vele pagina's die door een gebruiker onder de naam Torval, PeterKeijsers of Paolingstein zijn aangemaakt, niet voldoen aan de normen die op de Nederlandse Wikipedia gelden met betrekking tot verifieerbaarheid. Tijdens een recente stemming is besloten dat deze artikelen uit de hoofdnaamruimte zullen verdwijnen, tenzij iemand duidelijk aangeeft, voor 23 november 2023, dat het betreffende artikel gecontroleerd is, dat wil zeggen dat de feiten gecontroleerd zijn in onafhankelijke bronnen en dat alle opgegeven bronnen zorgvuldig aangeven wat deze worden toegedicht. Omdat jij meerdere van deze artikelen in het verleden bewerkt hebt, willen we jou met dit bericht wijzen op de volgende artikelen op deze lijst:

Als je vindt dat een artikel daadwerkelijk voldoet aan alle eisen, dan kan je dit aangeven op de nalooplijst. Gelieve dan ook het sjabloon bovenaan de artikelpagina te verwijderen.

Alvast bedankt, mede namens Bertux,

RonnieV (overleg) 22 okt 2023 15:51 (CEST)[reageer]

Schrijfwedstrijd 2023[brontekst bewerken]

Hallo. De Schrijfwedstrijd 2023 is in zijn laatste week en het wordt dus stilaan tijd om de puntjes op de i te zetten. Denk erom, enkel toevoegingen tot 31 oktober 23u59 kunnen worden beoordeeld door de jury. Veel succes nog! Johanraymond (overleg) 25 okt 2023 18:29 (CEST)[reageer]

Bedankt Johanraymond, ik wil inderdaad de puntjes op de i gaan zetten. Dqfn13 (overleg) 26 okt 2023 09:38 (CEST)[reageer]
Hoi, je artikel is spijtig genoeg niet bij de prijswinnaars. Maar ik wil je namens de organisatie en de jury bedanken voor je deelname. NL WP is weer een erg mooi artikel rijker. Het juryrapport kan je nalezen op de pagina van de Schrijfwedstrijd. Groet, Johanraymond (overleg) 13 jan 2024 22:14 (CET)[reageer]
Bedankt Johanraymond voor de melding. Helaas heeft mijn artikel zelfs het juryrapport niet gehaald. Jammer, maar dat is de keuze geweest van de jury. Dqfn13 (overleg) 14 jan 2024 16:18 (CET)[reageer]

Melding links naar doorverwijspagina's[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 28 okt 2023 17:58 (CEST)[reageer]

Start #100wikiwomen challenge[brontekst bewerken]

Doe mee!

Hoi Dqfn13, op 30 november 2023 start de #100wikiwomen challenge 2023-2024. De bedoeling is om 100 dagen lang per dag minstens een artikel over vrouwen of gerelateerd aan vrouwen te schrijven op de Nederlandstalige Wikipedia en hiermee de gendergap te verkleinen. Vermits je ook in het verleden al bijdragen aan het gendergapproject leverde, ben je bij deze uitgenodigd om een dag (of meerdere) in te vullen in het rooster. Hoe doe je mee? Simpel! Kies een datum, voeg je naam toe, noem (als je dat al weet) het artikel dat je gaat schrijven en zorg ervoor dat je jouw artikel op de afgesproken datum klaar hebt en voor 18.00 uur publiceert. DirkVE overleg 1 nov 2023 10:30 (CET)[reageer]

E relevant of niet?[brontekst bewerken]

Hallo Dqfn13. Zoals je ziet ben ik de laatste tijd druk bezig met het aanmaken van artikelen of organisten en dominee's. Ik zag dat je onderlaatst mijn artikel van organist Jeroen de Haan op de nominatielijst gezet wat ik mij eigen wel kan voorstellen aangezien ik maar een bron kon vinden, maar wat een intervieuw bleek te zijn. Nu wilde ik vragen of het door mij vanmorgen aangemaakte artikel van schilder en predikant Bert Kuipers (dat ik gisterenavond heb uitgewerd en vandaag pas heb ge-upload) wel relevant is. Ik heb hier maar wel twee onafhankelijke bronnen van kunnen vinden maar wat het AD en Reformatorisch Dagblad betreft zijn dit wel landelijk bekende kranten. P.s. deze reactie is niet boos tegen je bedoeld, ik wilde allen even vragen wat je mening hier over is zo dat ik de komende tijd nog meer artikelen over dit soort personen kan aanmaken mits ze een geschikte bron hebben. Met vr. groet. Gebruiker Gympetic 14 nov 2023 18:08 (CET)

Hoi Gympetic, voor jouw p.s. zag ik een oprechte vraag hoor, dus geen probleem. Omdat Kuipers op flink wat plekken heeft gewerkt, denk ik wel dat er enige relevantie is, die Laurenskerk in Rotterdam helpt daar zeer zeker bij. Ik heb nog wat verbeteringen aangebracht, fijne avond, Dqfn13 (overleg) 14 nov 2023 20:41 (CET)[reageer]

Nominatie voor eventuele verwijdering[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, de laatste tijd heb ik de Nederlandstalige wikipedia aangevuld met informatie over film, en met name over Virtual reality, een opkomend genre binnen film. De pagina die ik heb aangemaakt over Olivier Herter (schrijver van bekroonde VR-film Songs for a Passerby) heb je onlangs genomineerd om verwijderd te worden. Bij de eerste versie miste er nog veel context op de Nederlandstalige wikipedia. Inmiddels zijn er al veel wijzigingen doorgevoerd. Ik heb alle kritieken van de moderatoren meegenomen en het artikel verder aangepast. Zo zijn er nu bronnen toegevoegd van gerenommeerde derde partijen. Ook de gewonnen prijs (Venice Immersive) en de door hem geschreven film (Songs for a Passerby op Filmfestival van Venetië 2023) worden nu beschreven op Wikipedia. Deze artikelen tonen denk ik zijn relevantie aan. Nu denk ik dus dat de pagina E is, maar ik hoor graag jouw mening. Ik ben benieuwd naar je beoordeling en of je besluit tot verwijdering over te gaan of om de nominatie in te trekken. Wat vind je ervan? Groeten Vdm.17 (overleg) 16 nov 2023 23:09 (CET)[reageer]

Hoi Vdm.17, ik heb de nominatie doorgestreept en uitleg gegeven op de beoordelingspagina. Dqfn13 (overleg) 17 nov 2023 09:47 (CET)[reageer]
Hoi Dqfn13, dank je wel voor je reactie en beoordeling. Dat is goed om te horen! Fijne dag gewenst, Vdm.17 (overleg) 17 nov 2023 15:45 (CET)[reageer]

Artikel Verwijderd[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, helaas is het artikel aangaande Wholyness verwijderd. Waarschijnlijk vooral doordat ik nieuw ben als gebruiker en niet door had hoe ik het eerst in een kladblok kon zetten om vooraf te overleggen. Ik las bovenaan deze pagina dat men kennelijk in staat is om tekst die verwijderd is terug te plaatsen in het kladblok? Zou je dat ook voor Wholyness kunnen doen? Er zat behoorlijk wat werk in en het zou echt zonde zijn als dit artikel er niet zou komen, namelijk. In eerste instantie had ik gedacht een coach met veel ervaring rond de categorie filosofie te zoeken maar uiteindelijk las ik uit reacties dat je soms gewoon moet durven te doen om zo Wikipedia beter te leren begrijpen. Het enthousiasme is er, nu nog de vaardigheden. Ik verneem graag. ~~~~ JKWLNS (overleg) 22 nov 2023 12:07 (CET)[reageer]

Hoi JKWLNS,
Je kan het artikel nu hier vinden. Je kan er in alle rust aan werken, vergeet niet om via deze verzoekpagina om terugplaatsing te vragen. Je krijgt daar dan te lezen of er nog verbeteringen nodig zijn, dat je het mag terugplaatsen, of dat de moderator van dienst het voor jou zal verplaatsen. Dqfn13 (overleg) 22 nov 2023 12:47 (CET)[reageer]
Hallo, even nog ter duidelijkheid: er bestaat op Wikipedia enkele richtlijnen over wat hier zoal geplaatst mag worden, Geen origineel onderzoek is daarvan een zeer essentiële. Ik raad zeer aan de gelinkte richtlijn aandachtig te lezen. Deze richtlijn betekent in de praktijk dat er al ergens iets over gepubliceerd moet zijn voordat het hier op Wikipedia vermeld mag worden. Daarnaast is ook hetgene wat hier staat zeer relevant: Wikipedia is geen plaats voor reclame en geen platform om zaken onder de aandacht te brengen. Ik zou deze richtlijnen even doornemen voordat je besluit hier nog energie in te gaan steken. Milliped (overleg) 22 nov 2023 13:05 (CET)[reageer]
En haal die ® ook even weg, want we doen hier niet aan dat soort symbolen. Thieu1972 (overleg) 22 nov 2023 14:44 (CET)[reageer]
Super tip! Leek mij ook al vreemd om te gebruiken maar zag het op een andere pagina, vandaar. Beginnersfoutjes ;-) JKWLNS (overleg) 22 nov 2023 19:03 (CET)[reageer]
Dank voor de tips! Ik ben als nieuweling na enkele goede tips de opzet geheel aan het omgooien en hoop dat het straks wel past in Wikipedia. Ik wil dit artikel namelijk echt graag delen omdat het een vrij nieuwe filosofie / zienswijze betreft die de liefde centraal stelt. ...Niet onbelangrijk in deze tijd, lijkt me. ;-)
Omdat de liefde nog niet te meten is bestaat er nog geen eenduidig onderzoek. Het is een conceptuele filosofie / zienswijze die namelijk geen feitelijke waarheid kent omdat iedereen dezelfde liefde anders ervaart.
Wat mij betreft past de filosofie an zich wel in Wiki terwijl, inderdaad, de eerder beschreven trainingsmodules ook wat mij betreft te commerciële informatie is voor dit platform, sorry... ik had even gekeken op Mindfulness als voorbeeld, vandaar. Mocht iemand nog tips hebben dan lees ik het graag. ~~~~ JKWLNS (overleg) 22 nov 2023 19:33 (CET)[reageer]
Zorg voor secundaire bronnen die het artikel ondersteunen. Thieu1972 (overleg) 22 nov 2023 19:36 (CET)[reageer]

Enable the visual editor[brontekst bewerken]

Hoi Dqfn13, op de OP van Haaftjlv zag ik dat je hem verwees naar de instelling omtrent de visuele bewerker. Weet jij waar worden de instellingen worden vertaald? Het is een beetje gek dat die instelling zo'n beetje als enige in het Engels is, terwijl de rest gewoon in het Nederlands is. Mondo (overleg) 23 nov 2023 18:14 (CET)[reageer]

Hoi Mondo, ik heb geen flauw idee waar de instellingen vertaald zouden kunnen worden. Ik zou ze zo gaan vertalen als ik het wel zou weten, want die horen ook in het Nederlands beschikbaar te zijn. Misschien een goede vraag voor de Helpdesk of de Kroeg. Dqfn13 (overleg) 23 nov 2023 19:10 (CET)[reageer]
Het moet ergens op translatewiki zijn. Zodra het daar vertaald is, wordt het bij de eerst volgende software update (meestal de donderdag van de weer erop) bijgewerkt. Om precies te zijn op https://translatewiki.net/wiki/MediaWiki:Visualeditor-preference-visualeditor/nl Mbch331 (overleg) 23 nov 2023 19:17 (CET)[reageer]
Ik zat inderdaad al aan Translatewiki te denken, maar soms is die site een oerwoud, dus ik wist niet precies hoe ik hem kon vinden. Bedankt voor de vertaling, Mbch331! 🙂 Mondo (overleg) 23 nov 2023 19:22 (CET)[reageer]
Alles m.b.t. Wikipedia valt in principe binnen de MediaWiki: naamruimte op translatewiki. Mbch331 (overleg) 23 nov 2023 19:26 (CET)[reageer]
A, handig om te weten! 🙂 Mondo (overleg) 23 nov 2023 19:27 (CET)[reageer]

Reminder #100wikiwomen challenge[brontekst bewerken]

Hoi Dqfn13, hierbij even een herinnering dat morgen jouw naam op de lijst staat voor een nieuw artikel voor de #100wikiwomen challenge 2023-2024.

Zorg er voor dat je jouw artikel op de afgesproken datum klaar hebt en voor 18.00 uur publiceert. Als het later is of niet lukt die dag, laat het dan gewoon even op voorhand weten. Op de #100wikiwomen-overlegpagina kan altijd een datumwissel besproken worden. DirkVE overleg 30 nov 2023 12:09 (CET)[reageer]

Komt goed DirkVE, ik heb het in mijn offline kladblok klaar staan en heb nog genoeg tijd om het naar een voor mij acceptabel niveau te krijgen. Dqfn13 (overleg) 30 nov 2023 12:11 (CET)[reageer]
Hallo, hoe gaat het, ik wil graag deelnemen aan het project, hoe kan ik deelnemen? Fantosm (overleg) 10 dec 2023 22:53 (CET)[reageer]
Hoi Fantosm, je kan jouw naam op de #100wikiwomen-lijst zetten op een plek waar nog niemand een naam heeft gezet. Er zijn nog plekken vrij namelijk. Bedenk dan ook over welke encyclopedisch relevante vrouw jij wil schrijven en begin daaraan. Je kan een ander artikel gebruiken om te zien hoe een biografie er uit hoort te zien. Als je nog niet weet over wie je wil gaan schrijven: hier een wensenlijstje. Mocht je meer vragen hebben: stel ze gerust hieronder, dan zal ik ook hier weer antwoorden. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 11 dec 2023 10:34 (CET)[reageer]
Nogmaals een reminder dat jouw naam ook morgen weer op de lijst staat. Mvg DirkVE overleg 21 dec 2023 14:10 (CET)[reageer]
Ik ben morgen de hele dag vrij DirkVE, dus ik heb alle tijd om mijn artikel (nu nog in kladblok) te verbeteren. Het is nu al genoeg voor behoud, maar nog niet op het niveau dat ik wil bereiken. Dqfn13 (overleg) 21 dec 2023 18:31 (CET)[reageer]

Artikel verwijderd[brontekst bewerken]

Beste, dank voor de toelichting op het plaatsen van het artikel ‘Raymond Herveille’. We zijn bezig met het verzamelen van de bronvermeldingen en -documenten. Het is zeker geen LinkedIn profiel edoch een vermelding van persoon. Sjoukje Potten-Richter (overleg) 14 dec 2023 09:58 (CET)[reageer]

Beste Sjoukje Potten-Richter, met de door "jullie" (wie zijn jullie dan?) vormgeving van het artikel was het echt een CV en geen encyclopedisch artikel. Kijjk ook even naar de conventies en hoe een biografie er uit hoort te zien. Dqfn13 (overleg) 14 dec 2023 10:19 (CET)[reageer]

Beste, als voorbeeld hebben we onder andere de profielen van andere drummers (o.a. Cesar Zuiderwijk) en Muziekproducenten (o.a. John Ewbank) als voorbeeld gebruikt. We waarderen uw alertheid en feedback. Zou u ons ook kunnen helpen met het wél correct vermelden? Alvast dank en groet, Sjoukje Potten - Richter (namens Internationaal muziekinitiatief waar ik nog niet te veel over kan duiden). 109.132.172.76 14 dec 2023 10:43 (CET)[reageer]

Hallo, allereerst lijkt het mij een goed idee dat "jullie" dan een kladblokpagina gaan aanmaken, dat kan op deze pagina gedaan worden. Dan kan de pagina ook meteen in Wikipedia-opmaak gezet worden. Zorg er wel voor dat er uitsluitend onder één naam ingelogd wordt en bij voorkeur maar door één persoon, zodat we altijd weten tegen wie we praten. Dqfn13 (overleg) 14 dec 2023 10:57 (CET)[reageer]

Sterrendag[brontekst bewerken]

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar extra bedanken voor een jaar vol waardevolle bijdragen. Geef deze ster gerust door aan anderen.

Bedankt voor het controleren van mijn artikelen in mijn kladblok dit jaar en een fijne jaarwisseling toegewenst! Grasmat|(Vragen?) 31 dec 2023 18:49 (CET)[reageer]

Bedankt Grasmat, ik ben het helaas vergeten. Dus hierbij wens ik jou een gelukkig en gezond nieuw jaar toe. Ik zie een mooi jaar met goede samenwerking tegemoet. Dqfn13 (overleg) 1 jan 2024 15:09 (CET)[reageer]

Sterrendag 2[brontekst bewerken]

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol prachtige bijdragen. Dankjewel voor prettige samenwerking. Met hartelijke groet, Elly Sta jij al hier? (Overleg) 1 jan 2024 00:42 (CET)[reageer]

Bedankt Elly, ik waardeer het gebaar zeer (helaas ben ik het zelf vergeten om te doen). Uiteraard wens ik jou een gelukkig en gezond 2024 toe en hoop op veel mooie artikelen van jouw hand. Dqfn13 (overleg) 1 jan 2024 15:09 (CET)[reageer]

Ik was ook pas op het idee gekomen toen de dag al bijna voorbij was, dank je voor je goede wensen! Elly Sta jij al hier? (Overleg) 1 jan 2024 17:17 (CET)[reageer]

Welverdiende ster #100wikiwomen challenge[brontekst bewerken]

Voor het schrijven van o.a. het artikel Margaretha Maria Snouck van Loosen tijdens de #100wikiwomen challenge 2023-2024

Hoi Dqfn13, bedankt voor je bijdragen over o.a. Margaretha Maria Snouck van Loosen voor de #100wikiwomen challenge 2023-2024. Leuk dat je ook dit jaar weer meedeed door prachtige artikelen te schrijven en deze vrouwen zo een plek te geven op de Nederlandstalige Wikipedia en hiermee de gendergap te verkleinen, DirkVE overleg 1 jan 2024 13:46 (CET)[reageer]

Bedankt DirkVE, ik zal de ster ter zijner tijd op mijn gebruikerspagina plaatsen. In mijn kladblok heb ik nog twee artikelen voor januari staan, dus er komen er nog meer aan. Eentje is het zeker waard, zij heeft in andere talen al artikelen, de tweede weet ik nog niet zeker, daar moet ik nog wat meer opzoekwerk naar doen. Ik heb mijzelf echt een "challenge" gegeven merk ik. Dqfn13 (overleg) 1 jan 2024 15:09 (CET)[reageer]
Ik heb gemerkt dat je steeds de lat hoog legt en artikels van hoge kwaliteit aflevert, dus ik ben zeker benieuwd. DirkVE overleg 1 jan 2024 15:11 (CET)[reageer]
Bedankt Lach, ja mijn artikelen moeten wel goed zijn, geen halfbakken werk waar nog veel aan te doen is. Dqfn13 (overleg) 1 jan 2024 15:21 (CET)[reageer]

Mijn artikel is verwijerd.[brontekst bewerken]

Hallo, ik heb veel werk gestoken in mijn pagina over de Beverse gans en het artikel was plots na een paar uur verwijderd. Ik snap helemaal niet waarom. Er stond dat het onnuttige informatie was maar waarom? Ik praat over een nieuwe ganzensoort is dat niet nuttig dan ?

Koning Bart (overleg) 2 jan 2024 13:25 (CET)[reageer]

Van Koning Bart Koning Bart (overleg) 2 jan 2024 13:26 (CET)[reageer]
Als het is omdat ik geen bronnen vermelde mag ik mijn pagina terug om dat aan te passen. Want dat was ik vergeten Koning Bart (overleg) 2 jan 2024 13:30 (CET)[reageer]
Zie hier. De tekst komt onzinnig over ('Beverse ganzen kunnen gemakkelijk kruisen met onder andere grauwe ganzen', gevolgd door 'Het is voorlopig nog wachten tot dat de eerste Beverse ganzen paren.' Wat is het nou? Paren ze nu wel of niet?) en lijkt op een hoax. Een Google-zoektocht levert ook niks op, begrijp ik. Kortom, het lijkt dat je iets uit je duim zuigt.
Als je daadwerkelijk goede bronnen hebt die de gans beschrijven, kun je hier om terugplaatsing vragen. Thieu1972 (overleg) 2 jan 2024 13:33 (CET)[reageer]
Hallo Koning Bart, je kan de bronnen die je hebt of hier plaatsen, of bij het terugplaatsingsverzoek die Thieu1972 geeft. Ik ben geen bioloog, maar heb door het schrijven hier wel wat kennis opgedaan in de biologie en een nieuwe soort gans, dat zou echt heel wat aandacht in de nieuwsmedia moeten krijgen. Zo'n snelle wijziging in de biologie zou ook enorm veel aandacht moeten krijgen. Maar vermeldt die bronnen hier of op de pagina die Thieu1972 geeft, dan zal er naar gekeken worden. Dqfn13 (overleg) 2 jan 2024 13:48 (CET)[reageer]
Deze gans is een kruising tussen 2 verschillende ganzen, en zo zijn er heel veel, na heel veel research zag ik dat deze specifieke gans nog geen naam heeft gekregen of herkent is. Het is een uniek wild dier waarvan er wellicht nog betsaan, maar voorlopig nog geen naam of wikepedia pagina heeft, daarom dacht ik zelf aan de Beverse Gans. Mag ik deze kruising dan geen naam geven en op wikepedia plaatsen ? Koning Bart (overleg) 10 jan 2024 13:44 (CET)[reageer]
Er zijn heel veel kruisingen tussen verschillende ganzensoorten bedoel ik in het begin. Koning Bart (overleg) 10 jan 2024 13:45 (CET)[reageer]
Ik snap zeker dat het onzinnig overkomt, dit was een fout. Het ging nog aangepast worden. Maar de voorlopig eerste gespote vormt een koppel met een grauwe gans het spijt me voor de onduidelijkheid. ( zie ook onderste berichten voor meer uitleg. ) Koning Bart (overleg) 10 jan 2024 13:48 (CET)[reageer]
Hoi Koning Bart, op Wikipedia moet alles verifieerbaar zijn zodat wij kunnen zien dat wat jij schrijft waar is. Jouw ontdekking is sowieso niet te verifiëren en het is ook nog eens wat wij noemen origineel onderzoek, omdat jij er als eerste over hebt geschreven. Als het werkelijk een nieuwe soort is, dan zou dat in alle biologietijdschriften (o.a. Nature) en op alle biologiewebsites (o.a. ook National Geographic) te lezen zijn. Biologisch gezien is er dan nog een probleem: een kruising van twee soorten maakt nog niet dat het kind een nieuwe soort is. Een chihuahua kruisen met een sint-bernard maakt nog niet dat het een chi-bernard is en dat het een nieuw ras is, het is een kruising van twee hondenrassen. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 10 jan 2024 15:15 (CET)[reageer]
Ik weet het, ik heb in mijn tekst een grote fout gemaakt. Het is een nieuw ras geen nieuwe soort. Het is een ras dat afstamt van de grauwe gans en zo zijn er veel meer. Een ganzensoort zou natuurlijk veel aandacht trekken maar een ras niet echt. De reden dat over dit ras nog niet geschreven is is omdat ik de eerste ben die de nieuwe soort herkent, of toch de eerste die erover schrijt. Maar is er nog een mogelijkheid dat ik de pagina kan aanpassen en correct maken ? Koning Bart (overleg) 11 jan 2024 07:56 (CET)[reageer]
Hoi Koning Bart, ook voor een nieuw ras geldt hetzelfde: er moet eerst over gepubliceerd zijn in gezaghebbende media. Wikipedia mag nooit de eerste zijn die over iets schrijft, deze encyclopedie is volgend, niet leidend. Dqfn13 (overleg) 11 jan 2024 09:31 (CET)[reageer]

600 duizend[brontekst bewerken]

Hi Dqfn13, naar aanleiding van je bewerking in het artikel LeisureDome Kerkrade een berichtje. Zie het Taaladvies: Duizend, miljoen en miljard kun je in een lopende tekst ook combineren met cijfers: 22 duizend, 123 miljoen, 36 miljard. Dat leest prettiger dan 22.000, 123.000.000 en 36.000.000.000. Zie bijvoorbeeld hier hoe De Volkskrant dat in de praktijk brengt. Je verbetering was dus eigenlijk geen verbetering. Groeten StuivertjeWisselen (overleg) 16 jan 2024 15:13 (CET)[reageer]

Ah, bedankt voor de uitleg. De duizendtallen zie ik bijna nooit of misschien wel nooit gecombineerd en eerlijk gezegd ben ik het ook niet eens met de dat leest prettiger (uiteraard mijn mening). Bij de honderdduizendtallen en de hoger snap ik wel en daar ken ik het ook wel uit teksten. Ik zal het in het vervolg niet meer doen, of alleen bij een grotere bewerking en dan alleen als het tekstueel wel als verbetering gezien kan worden. Dqfn13 (overleg) 16 jan 2024 15:46 (CET)[reageer]

Pagina verwijderd, graag uw hulp[brontekst bewerken]

Hoi!


Ik had een pagina toegevoegd, niet als zelfpromotie (reden verwijdering), maar omdat ik na het uitkomen van mijn boek genoemd sta op de pagina met bekende Nederlandse straatfotografen, met een rode link. Ik heb bewust de informatie beperkt. Had het liever gehad over dat ik getrouwd ben en twee fantastische kinderen heb.


Is het standaardprocedure dat een pagina geschreven door het onderwerp verwijderd wordt? Ik ben gewoon benieuwd. Michielheijmans (overleg) 17 jan 2024 07:56 (CET)[reageer]

Dat is niet standaard, maar gebeurt erg vaak. Het wordt afgeraden om over iets te schrijven waar u zelf direct bij bent betrokken. Zo geldt hier de opvatting "als u interessant genoeg bent, zal een ander vanzelf over u gaan schrijven". Schilbanaan (overleg) 17 jan 2024 08:40 (CET)[reageer]
Beste Michielheijmans, het is heel erg moeilijk om over jezelf of over een onderwerp waar je nauw bij betrokken bent te schrijven. Ik heb jouw pagina verwijder omdat je in de tweede zin al jouw boek, compleet met isbn en alles, noemt. Ik zie nu net ook dat jij jouzelf (in 2022) op de pagina van bekende straatfotografen hebt geplaatst, toen nog met een link naar jouw site en dat het later is aangepast door een andere bewerker. Jouw naam op die lijst is dus niet direct een teken dat je werkelijk bekend bent, eerder dat je al langer bezig bent om jouw naam op Wikipedia te krijgen. Zoals Schilbanaan ook al aangeeft: als een werkelijk relevant bent, dan schrijft een objectief iemand vanzelf een keer over dat onderwerp. Dqfn13 (overleg) 17 jan 2024 10:26 (CET)[reageer]
Een helder verhaal. Ik schreef overigens geenzins promotioneel, dat is niet mijn bedoeling. Zo zie ik het informatieve Wikipedia ook niet. Daar heb ik Instagram voor. Ik dacht een feitelijk verhaal te schrijven, maar jullie hebben veel meer ervaring met die dingen dan ik. Dankjewel voor de uitleg, ik waardeer het zeer dat je deze uitgebreide motivatie hebt gestuurd! Michielheijmans (overleg) 17 jan 2024 17:17 (CET)[reageer]
Mochten er meer vragen zijn: stel die dan gerust hieronder. Het gebeurd niet vaak dat iemand die een artikel over zichzelf plaatst de handelingen hier accepteert en de eigen ervaring erkent als minder dan die van de vaste bewerkers, bedankt daarvoor. Ik weet dat het niet fijn is om een pagina waar moeite in is gestoken te zien verdwijnen. Dqfn13 (overleg) 17 jan 2024 20:19 (CET)[reageer]
Ooit maakte ik artikelen aan over de populaire YouTube-kanalen Numberphile en Computerphile, maar die werden geschrapt omdat ze niet relevant genoeg waren. Zo gaan de dingen hier, soms maar goed ook, maar in dit geval naar mijn mening ook een tikkeltje vreemd. Schilbanaan (overleg) 17 jan 2024 20:47 (CET)[reageer]
Uh, omdat "relevantie niet kan worden aangetoond", bedoelde ik. Schilbanaan (overleg) 17 jan 2024 20:49 (CET)[reageer]

Vragen over monumenten in Hollands-kroon[brontekst bewerken]

Beste Dqfn 13, je schrijft op je fotopagina over monumenten in de gemeente Hollands Kroon dat er slechts een gemeentelijk monument is terwijl dat er volgens de pagina Lijst van gemeentelijke monumenten in Hollands-Kroon er 23 zijn. Er staat op jouw fotopagina foto’s over de ruïnekerk van Oude Niedorp dat een gemeentelijk monument is terwijl je schrijft dat je er niet geweest bent dus hoe dat kan is mij Daarnaast vraag ik mij af wat de status van het beschermd dorpsgezicht van Barsingerhorn is als er op een aantal plekken bescheiden nieuwbouw wordt gepleegd waarbij er volgens mij het bestemmingsplan wijzigt. Het perceel was eerst een weiland en nu staan er huizen op waardoor het aanzien van het dorp enigszins wijzigt. Als laatste wil ik nog even melden dat de grenspaal op de Westfriese Omringdijk weer op zijn plek is gezet waarbij de richting die de wapens van de ambachten naar toe staan niet overeenkomen met de situatie toen deze administratieve eenheden nog in bedrijf waren. Met vriendelijke groet, Bean 19 (overleg) 22 jan 2024 20:27 (CET)[reageer]

Hoi Bean, ik wist niet dat de Ruïnekerk een gemeentelijk monument is geworden, dat is gedaan nadat ik daar ben geweest. Die melding ging over een gemeentelijk monument waartoe de gemeente gedwongen werd, een van de oudste gebouwen in een polder. Mogelijk Noorderbuurt 1 in Westland, maar zekerweten doe ik dat niet. Een beschermd dorpsgezicht beschermt bepaalde zaken zoals de hoogte van de nieuwbouw, gebruik van materialen (waarschijnlijk zijn de kozijnen van hout en niet van kunststof) best kans dat voor zonnepanelen een vergunning nodig is. Nadat in Hoorn het beschermd stadsgezicht werd aangewezen zijn er ook nog nieuwe buurten gebouwd: Visserseiland, Jeudje en zelfs meerdere appartementencomplexen bij het Kleine Oost en het ABC. Helaas wordt bij het terugplaatsen van een banpaal eerder gekeken naar wat mooi is, dan naar wat historisch juist is. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 23 jan 2024 09:43 (CET)[reageer]

West-Indisch Huis (Hoorn)[brontekst bewerken]

Hallo Dqfn13, Bij de gewenste artikelen van het project Wiki goes Caribbean staat het West-Indisch Huis (Hoorn). Iets voor jou om je tanden in te zetten? Groet, Kattiel (overleg) 1 feb 2024 22:49 (CET)[reageer]

Hoi Kattiel, ik zal er eens naar gaan kijken, het is een pand dat ik nog wel interessant genoeg vind. Over het "kantoor" is er wel al een artikel: Kamer van de WIC in het Noorderkwartier. Maar die pagina is zo summier, dat het niet veel genoemd mag worden. Dqfn13 (overleg) 1 feb 2024 22:56 (CET)[reageer]

WP:NIET/CM[brontekst bewerken]

Hallo Dqfn13, iets later dan de bedoeling was, hierbij nog een reactie/uitleg over de korte discussie die we hadden op WP:TBP over 'Wat wikipedia niet is' + cijfermateriaal. Mijn punt is tweeledig: 1) ik vind dat we geen (beschreven) uitzondering moeten maken voor sport (en in het bijzonder voetbal) op generieke wikipedia-regels. We zijn immers geen sportwiki maar een algemene encyclopedie. 2) Als er al een specifieke uitzondering gemaakt zou moeten worden dan is dat niet aan één persoon, maar dient dit na overleg gedaan te worden. Jij geeft aan "het wordt ons door de strot geduwd". Er wordt 'ons' niets door de strot geduwd: door in je eentje (de invulling van) deze regel te wijzigen duw jij het eerder anderen door de strot. Je neemt anderen (die tegen de regelloosheid voor voetbal-/sportartikelen zijn) alle handvatten uit handen om dergelijke artikelen op basis van de bestaande regels in toom te houden. Ik zou je willen vragen of je je wijziging op WP:NIET/CM ongedaan zou willen maken. Wat mij betreft wordt er op een meer geschikte plek een discussie gestart over de wens om wederom voor voetbal- of sportartikelen een uitzondering te maken op bestaande regels op wikipedia. Groet, Ecritures (overleg) 29 feb 2024 10:20 (CET)[reageer]

Hoi Ecritures, die discussies verzanden altijd en als er een keer een goede discussie is geweest, dan komt er geen enkel beleid uit. Ik zou echt niet weten waarom ik hier dan niet goed heb gehandeld. Er is niemand geweest die mij terug heeft gedraaid en, erger nog, ik kreeg op TBP zelfs steun van mensen die eigenlijk ook tegen dit soort pagina's zijn. Ik zie niet hoe we dit anders kunnen oplossen en weet dat als ik het terug draai, dat we eigenlijk meer dan 1000 pagina's moeten gaan beoordelen. Dqfn13 (overleg) 29 feb 2024 10:27 (CET)[reageer]
Dat laatste volgt natuurlijk in het geheel niet uit je stelling. Ik heb je aangegeven wat ik vind dat er niet juist is gegaan. het feit dat er geen reactie komt kan natuurlijk heel goed zijn omdat mensen dat soort beleidslijnpagina's niet op een volglijst hebben staan: het gaat mij te ver om dan te concluderen 'dat wie zwijgt, toestemt.' En dan komt er geen enkel beleid uit: er IS toch beleid? Er hoeft toch ook niets uit te komen. Wat is jouw belangrijkste reden om ook voor cijfermateriaal een uitzondering te willen maken voor sport-/voetbalartikelen? Wat is de reden van die beleidswijziging? Ecritures (overleg) 29 feb 2024 10:52 (CET)[reageer]
Er is zeker officieel beleid: cijfermateriaal mag wel onderdeel zijn van een pagina en is niet passend als zelfstandige pagina. Er zijn echter duizenden zelfstandige jaarpagina's voor voetbalcompetities, clubs, verkiezingen, politieke peilingen, etc. Die pagina's worden allemaal behouden na nominatie, oftewel het beleid wordt niet gehandhaafd en daarom heb ik WP:NIET/CM dus aangepast. Als het beleid niet gehandhaafd wordt, dan moet het beleid maar aangepast worden aan de bestaande praktijk. Dqfn13 (overleg) 29 feb 2024 11:34 (CET)[reageer]
Hoi Dqfn13, het gaat me er ook niet om of 'jij iets fout gedaan hebt'; het gaat me om het principe. Ik vind jouw uitgangspunt 'het staande beleid wordt niet gehandhaafd dus gaan we uitzondering maken voor sport-/voetbalartikelen' icm 'en dat doe ik gewoon door zelf - als moderator - een uitzondering te gaan formuleren' niet in orde. Ik vind het niet zo maar okay dat er wederom (net als bij relevantie) een uitzondering voor voetbalartikelen wordt gemaakt. Ik vind het niet okay dat 'niet handhaven' betekent dat we voor een deel van de 'overtreders' een uitzondering gaan maken. Maar goed, als je zelf niet ziet dat dit richting de gemeenschap niet zo charmant is en/of je zelf niet eerst het overleg wil aangaan met die gemeenschap voordat je een dergelijke wijziging doorvoert, dan zal ik een overleg in De Kroeg (meeh) starten. Vanzelfsprekend leg ik me neer bij wat de gemeenschap vindt: eigenlijk interesseert de Nederlandstalige wikipedia me weer net te weinig om hier heel veel energie aan te verspillen, maar het principe is me in deze zaak wel wat waard. Zeker omdat ik zelf een aantal keren artikelen heb genomineerd om te laten verwijderen op basis van WP:NIET/CM. Maar als de gemeenschap die regel niet langer wil dan moeten we hem voor iedereen afschaffen en niet alleen voor sport-/voetbalartikelen. Groet, Ecritures (overleg) 6 mrt 2024 12:23 (CET)[reageer]
Hoi Ecritures, in de Kroeg ben ik van de week overleg gestart over BLP. We kunnen ook voor cijfermateriaal overleg opstarten. Geen probleem als je dat wil doen. Neem dan ook gerust mijn handeling daarin mee, benoem dat expliciet. Ik heb daarin overigens niet als moderator gehandeld, het bewerken van WP:NIET is niet voorbehouden aan moderatoren. En weet alsjeblieft dat ik die richtlijn wel degelijk belangrijk vindt, want een encyclopedisch artikel hoort niet uit uitsluitend cijfermateriaal te bestaan, daar zijn statistische websites voor bedoeld, Wikipedia is bedoeld voor artikelen, niet voor tabellen (de lijsten van beelden, monumenten, e.d. zijn al heel erg randje). Dqfn13 (overleg) 7 mrt 2024 09:30 (CET)[reageer]

verwijdering pagina[brontekst bewerken]

Hallo, Dqfn13, Ik zou graag een pagina ter verwijdering willen voordragen. Het betreft de pagina Euro-herdenkingsmunt van België en Luxemburg. De reden hiervan is dat het in 2005 inderdaad de bedoeling was dat Luxemburg in 2005 een munt met hetzelfde thema en afbeelding zou uitgeven, maar omdat Luxemburg er al èèn had uitgebracht in dat jaar, was dit conform de toenmalige regels van de EU niet meer mogelijk. Toentertijd was het de eurolanden nl. slechts toegestaan om èèn herdenkingsmunt van twee euro per jaar uit te geven. En dat maakt dus dat de munt geen gemeenschappelijke uitgave is van België en Luxemburg maar een uitgave van België alleen met als thema Belgisch-Luxemburgse Economische Unie (BLEU) en Luxemburg dus niets met de uitgave van deze munt te maken heeft. Nu kan ik alleen nergens vinden hoe je een pagina ter verwijdering kan voordragen. Kun jij hierin iets betekenen? Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet, Comandante~nlwiki (overleg) 12 mrt 2024 19:44 (CET)[reageer]

Hallo Comandante~nlwiki,
Is het artikel echt niet van encyclopedische waarde? Of gaat het alleen om een foute titel? De titel kan, denk ik, simpelweg gewijzigd worden waardoor deze wel voldoet. Eventueel het artikel wat aanpassen en duidelijk maken dat de munt wel is uitgebracht, maar niet geheel volgens plan. Op zich is dat al iets wat ik wel relevant vindt.
Als het artikel echt niet voldoet, dan kan je een {{weg}} plaatsen bovenaan de pagina, met achter een pipe (|) de reden waarom. Op WP:TBP plaats je dan onderaan de juiste pagina een kopje met de titel van de genomineerde pagina en daaronder de reden waarom. Het wordt makkelijker gemaakt door het sjabloon te plaatsen, op toon bewerking ter controle te klikken en dan met de rechter muisknop op het blauwe knopje in het sjabloon te klikken. Ga dan naar een nieuw tabblad, dan opent een nieuw tabblad met standaard tekst in het bewerkingsveld van de juiste dagpagina. Als het niet lukt, dan hoor ik het graag, geef dan hier de nominatietekst, dan plaats ik het voor je. Dqfn13 (overleg) 12 mrt 2024 20:53 (CET)[reageer]

Hofje 't Fort, Den Haag[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, Ik zie dat je dit hele hofje hebt verwijderd uit het artikel Lijst van Hofjes in Den Haag omdat het Fort geen hofje is. Daar ben ik het op zichzelf wel mee eens. Alleen wel jammer dat ik er nu tijd ingestoken heb, terwijl jij dit artikel al vaker hebt bewerkt en toen Het Fort steeds in de lijst hebt laten staan. Er zijn nl. veel meer 'hofjes' in die lijst die geen hofje zijn, bijv. het Rode Dorp en de Van Ostadewoningen. Beiden zijn eigenlijk niet meer dan een aantal openlijk toegankelijke straatjes met eenvormige huisjes. Zullen we die twee dan ook van de lijst halen? Of verbreden we de definitie van 'hofje' voor het doel van dit artikel? Of voeren we een 'relevantie'-criterium in, zoals bij sporters en andere personen, bijv. dat een hofje tenminste een gemeentelijk monument moet zijn, of tenminste een zelfstandig artikel moet hebben? Graag je advies (en evt. actie), met dank, Loranchet (overleg) 22 mrt 2024 12:20 (CET)[reageer]

Hoi Loranchet, op de overlegpagina van de lijst heb ik al eens de een vraag gesteld over de lijst. Ik zag jouw bewerking en heb daarom jouw (overigens zeer nette) bewerking verwijderd. Er staan véél meer hofjes in de lijst die er niet thuis horen. Volgens vele boeken over de hofjes in Nederland is Leiden de hoofdstad van de hofjes met minder dan 100, maar volgens onze lijst heeft Den Haag er meer dan 100... dus ergens is er iets gruwelijk fout gegaan. De lijst moet echt opgeschoond worden, dus wat mij betreft ga je beginnen. De definitie is redelijk vast en mag absoluut niet verbreed worden. Ook gesloopte hofjes kunnen op een lijst staan, mits er een bron voor is. Op de lijst van hofjes in Hoorn heb ik zo'n hofje geplaatst en in een boek over hofjes in Alkmaar staan er een groot aantal opgenomen. Dqfn13 (overleg) 22 mrt 2024 12:29 (CET)[reageer]
Dank Dqfn13. Misschien moeten we als leidraad nemen dat er alleen hofjes in de lijst mogen staan waarvoor een bron wordt gegeven. Ik denk dat we er dan niet meer dan een stuk of 25 overhouden (natte vinger), maar wat geeft dat; dat zijn dan tenminste 'echte' hofjes. Ik weet nog niet of ik daar aan ga beginnen. Vooralsnog ben ik bezig foto's van Haagse straten up te loaden op Commons (en zo kwam ik ook bij die hofjes terecht). Overigens, en dat is een heel andere kwestie, het feit dat bronvermeldingen op de Nederlandse Wikipedia niet verplicht zijn ergert me mateloos. Het is duidelijk dat de NL-Wikipedia daardoor in de eerste jaren snel kon uitgroeien tot een van de grootste wiki's, maar de kwaliteit van de artikelen heeft daar zeker onder te lijden. . . . Enfin, met groet! Loranchet (overleg) 26 mrt 2024 21:41 (CET)[reageer]
Hoi Loranchet, met bronvermelding (of een artikel waarin bronvermelding staat dat het een hofje betreft) is zeker een idee. Er zijn meer lijsten waarop alleen vermeldingen mogen komen waar een bron bij zit, zoals de lijst van fobieën en op zich hebben alle lijsten van rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en erfgoed (België) ook allemaal een bron voor die statussen. Ik zal komend paasweekend eens kijken of ik de lijst van hofjes in Den Haag wat uit kan dunnen. Dqfn13 (overleg) 26 mrt 2024 22:33 (CET)[reageer]
Succes daarmee Dqfn13. Ik zie zojuist op deze website https://www.hv1854.nl/hofjes/ dat er inderdaad nog 115 hofjes in Den Haag zouden zijn. En het landelijk hofjesberaad noemt een paar hofjes in Den Haag op https://www.hofjesberaad.nl/den-haag waaronder de Van Ostadewoningen die eigenlijk geen hofje zijn. Het is kennelijk toch (mede) een definitiekwestie. Loranchet (overleg) 30 mrt 2024 11:50 (CET)[reageer]
Blijkbaar, ik zal er t.z.t. naar kijken. Heb voorlopig nog ontzettend veel andere dingen die ik ook moet en wil doen. Dqfn13 (overleg) 30 mrt 2024 15:15 (CET)[reageer]