Overleg gebruiker:Dqfn13

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op mijn overlegpagina.
Gelieve nieuwe vragen onderaan de pagina onder een eigen kopje te plaatsen.
Gelieve ook een link naar het artikel waar u vragen over hebt te plaatsen.
Vragen hier gesteld zullen ook uitsluitend hier beantwoord worden. Mocht ik een overleg op uw overlegpagina begonnen zijn, vervolg het dan ook alstublieft daar.


Vragen over Wikipedia die via de mail gesteld zijn, zullen niet beantwoord worden. Ik beantwoord vragen over Wikipedia wel hier in verband met de transparantie. Privacygevoelige zaken kunnen wel via de mail besproken worden, maar geef daar dan alstublieft wel hier een notificatie van.
Gelieve uw boodschap op deze pagina ook te ondertekenen met vier tildes (~~~~) zodat ik weet wie hier heeft geschreven.
Zie voor ouder overleg mijn Archief
Ik werk niet in opdracht, maar doe wel aan verzoeken om artikelen over gemeentewapens en rijksmonumenten te schrijven of uit te breiden.

Inhoud

Kladblok (2)[bewerken]

Hoi Dqfn13, Ik hoop dat je het daar leuk hebt op de Wikimaniaconferentie in Zuid-Afrika. Maar als je genoeg tijd wil je dan het Wapen van 't Suydevelt in mijn kladblok controleren? Met vriendelijke groet, Grasmat (overleg) 19 jul 2018 19:57 (CEST)

Hoi Grasmat,
Bedankt voor het wachten, het was gisteravond erg laat voordat ik thuis kwam en vandaag had ik ook geen tijd. Gelukkig wel na de conferentie even tijd om bij te komen. In de inleiding mis ik nog een locatie: was lag 't Suydevelt? Als het in één provincie lag, noem die dan even. Aan de stijl te zien vermoed ik dat het Drents is. Mogelijk kan je dat dan ook als categorie toevoegen: Categorie:Drents symbool. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 20 jul 2018 22:56 (CEST)
Beste Dqfn, ik heb het artikel inmiddels geplaatst. Is er iets wat niet goed is? Ping me dan effe. Nog een fijne Wikimania gewenst. Grasmat (overleg) 24 jul 2018 18:11 (CEST)
Hoi Grasmat, ik heb zojuist zelf even twee kleine correcties uitgevoerd, dat was sneller en gemakkelijker. Fijne avond, want hier gaat de zon al onder. Vanaf donderdag ben ik weer thuis, maar dat is pas in de middag en ik denk dat ik het die dag nog even rustig aan ga doen. Vanaf het weekend zal ik hopelijk weer normaal meedraaien (soort van). Vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 24 jul 2018 18:16 (CEST)
Effe een vraagje, maar is het beste als het wapen van het Polderdistrict Bommelerwaard en het wapen van Polderdistrict Bommelerwaard boven de Meidijk in een artikel gaan? In de twee bronnen die ik heb kunnen vinden over de twee wapens staat dat het Polderdistrict Bommelerwaard het wapen heeftegen overgenomen van zijn voorganger: Polderdistrict Bommelerwaard boven de Meidijk. Grasmat (overleg) 29 jul 2018 16:32 (CEST)
Als het Polderdistrict Bommelerwaard boven de Meidijk alleen een van naam veranderde entiteit is, dan is het één artikel. Als het om een fusieschap (Polderdistrict Bommelerwaard is gefuseerd met het "Polderdisrict Meidijk") gaat, dan zou het in twee artikelen kunnen omdat er in essentie twee aparte wapens zijn met elk een aparte toekenning. Mocht de reden voor beide wapentoekenningen vrijwel hetzelfde zijn, dan kan je één artikel aanmaken en het ander naar het artikel door laten verwijzen. Ik laat de beslissing aan jou over, omdat ik dus niet alle informatie heb. Dqfn13 (overleg) 29 jul 2018 19:50 (CEST)
Het lijkt mij beter om de twee wapens in een artikel te doen en waarom dat zal wel duidelijk worden uit de twee bronnen die ik je zal toemailen. Verder zag ik gisteren dit wapen in de registers van de Hoge Raad van Adel. Het is een wapen waarvan ik niet weet van welke (gemeente, heerlijkheid, waterschap of ander bestuur) het is en ook zonder beschrijving. Weet jij waar dit wapen vandaan komt? Met vriendelijke groet, Grasmat (overleg) 4 aug 2018 17:14 (CEST)
Ik was even bang dat je het wapen van Koedijk of het wapen van Koog aan de Zaan bedoelde, maar de pagina ging nog wat verder naar een voor mij onbekend wapen: "keel beladen met drie krabben van zilver, staande 2 en 1" (mijn interpretatie). Zodra ik thuis ben, kan ik op Commons gaan zoeken, daar zou het kunnen zijn dat Rode raaf onder zijn oude of huidige naam dat wapen al eens geüpload heeft. Het gebeurd wel vaker dat er een wapen zonder beschrijving staat, maar dat het elders wel bekend is. Ik heb zelf minstens 2 artikelen geschreven met een blazoenering van NGW, omdat die bij de HRvA niet bekend was. Dqfn13 (overleg) 5 aug 2018 20:46 (CEST)
Ik schrijf de Hoge Raad van Adel wel een brief over dit geval, mischien weten ze daar het antwoord wel :) Trouwens Dqfn, wil je mijn artikel over het gemeentewapen van Kalslagen controleren? Met vriendelijke groet, Grasmat (overleg) 2 sep 2018 11:02 (CEST)
Hoi Grasmat, ik heb niks toe te voegen aan dit artikel. Het lijkt mij prima om te plaatsen. Uit mijn hoofd heb ik ook geen extra bronnen, dus ook daaruit kan ik niks zinnigs toevoegen. Vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 2 sep 2018 23:43 (CEST)
Hallo, ik heb weer een vraagje: wil je het artikel wapen van Meer en Woudenberg in mijn kladblok controleren? Met vriendelijke groet, Grasmat|(Vragen?) 6 okt 2018 14:19 (CEST)
Hoi Grasmat, ik mis het wapen van Wilck en Wiericke, waar de sterren in terug zijn gekomen. Daarnaast mis ik uitleg waarom de overige wapens als vergelijkbaar zijn opgenomen, is dat op historische gronden of alleen omdat ze op elkaar lijken? Ik kan mij voorstellen dat het ook kan doordat die plaatsen in het waterschap liggen en bijvoorbeeld de grootste plaatsen in het waterschap waren/zijn. Dqfn13 (overleg) 7 okt 2018 20:14 (CEST)
Beste Dqfn13, sorry voor het late bericht. De wapens van Hazerswoude en Zoetermeer zijn in het wapen opgenomen omdat het vorige waterschap De Ommedijck juist in de gemeente Zoetermeer lag, om diezelfde reden is ook het wapen van Hazerswoude in het wapen van Noordwijk opgenomen. Dit zal ik in de symboliek opnemen. Met vriendelijke groet, Grasmat|(Vragen?) 16 feb 2019 17:42 (CET)
Hoi Grasmat, uitleg kan je het beste in het artikel geven, niet hier, want de lezers lezen het niet op mijn overlegpagina. Zoeterwoude komt nu in de uitleg voor, maar de schuinbalk niet helemaal. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 17 feb 2019 21:24 (CET)
Ik gaf je alleen effe een toelichting op je vragen.😉 Voor de rest heb ik het artikel wat bijgewerkt. Grasmat|(Vragen?) 19 feb 2019 16:18 (CET)
Dank je wel. Dqfn13 (overleg) 19 feb 2019 18:27 (CET)
Zijn er nog dingen in het artikel die verbeterd kunnen worden? Grasmat|(Vragen?) 26 feb 2019 17:00 (CET)
Hoi Grasmat, excuses voor late reactie. Misschien kan je nog de verschillende lengtes van de bloemen aangeven, uit de blazoenering blijkt namelijk niet dat de lengtes met de schuinbalk mee gaan, de bloemen hadden ook van gelijke lengte kunnen zijn. Verder een prima artikel. Dqfn13 (overleg) 3 mrt 2019 20:33 (CET)
Moi Dqfn13, kun je voor mij het wapen van heerlijkheid Hoogkerk, Leegkerk en Dorquerd in mijn kladblok nakijken? Alvast bedankt. Grasmat|(Vragen?) 11 aug 2019 19:59 (CEST)
@Grasmat: Beugel en Franke kochten in 1753 de beklemming van grond in Hoogkerk, met daarop de Elmersmaborg, waarop zij een jaar eerder een zeepziederij hadden laten bouwen. Beugels aandeel ging na zijn overlijden naar Franke, die zelf in 1783 overleed. In 1803 kocht Frankes erfgenaam, zijn dochter Geertruida, borg en grond van de familie Lewe. Bij de veiling van de nalatenschap van Carel Justus Lewe van Aduard in 1815, kocht zij ook de heerlijke rechten van de familie Lewe in Hoogkerk, Leegkerk en Dorkwerd.
Vergelijk dit nu eens met wat jij hebt geschreven. Gr. RONN (overleg) 12 aug 2019 12:22 (CEST) PS Check je toekenningsdata.
Hoi Grasmat, ik denk dat je wel voldoende aan Ronn zijn verbeterpunten hebt voldaan. Maar dat weet Ronn beter. Wel zou ik in de zin en bijbehorend grond waarop zij eerder zeepziederij lieten oprichtten nog even het woordje een toevoegen, omdat het om een zeepziederij gaat. Dqfn13 (overleg) 12 aug 2019 23:02 (CEST)
Nee, helaas niet, maar dat had ik ook niet verwacht. Grasmat heeft er herhaaldelijk blijk van gegeven de beschikbare informatie niet juist te kunnen interpreteren en weer te geven. Zelfs nu ik het hierboven heb voorgekauwd, is wat er in zijn aangepaste versie staat niet correct.
Ik vraag me trouwens af waarom (aan wie?) de HR in 1819 het wapen toekende, terwijl de aanvraagster al in 1817 was overleden. RONN (overleg) 12 aug 2019 23:50 (CEST)
@Ronn, ik was nog niet klaar met verbeteren. Grasmat|(Vragen?) 13 aug 2019 11:26 (CEST)
@Grasmat, laat het maar weten als je klaar bent. Dqfn13 (overleg) 13 aug 2019 17:49 (CEST)

Zes betegelde zuilen[bewerken]

Thema schemerlamp

Kon je de andere drie van de zes niet vinden? Ik moest ook een keer terug.:-)Ceescamel (overleg) 31 aug 2018 23:16 (CEST)

Hahaha, ik wist niet eens dat het er zes zijn. Dqfn13 (overleg) 1 sep 2018 10:44 (CEST)
Ik was er nog niet over uit; 2 thema's niet kunnen vinden? Dus ik er weer naar toe: Schemerlamp en Boerderij.Ceescamel (overleg) 3 sep 2018 20:56 (CEST)
Haha, leuk dergelijke details. Ik ben er maar één keer in de buurt geweest omdat ik er monumenten ben gaan fotograferen. Uit mijn hoofd was het een middag nadat ik een zwaar gesprek bij mijn decaan heb gehad. Mijn studie was daar toen nog in de buurt. Inmiddels ligt die studie ook ver achter mij hoor. Dqfn13 (overleg) 3 sep 2018 21:24 (CEST)

Speelobjecten Iepenplein[bewerken]

Hoi, ik vis even in je viswater...Vond bij mijn trip door de buurt deze speelobjecten Iepenplein. Die heb je bij toeval/expres meegefotografeerd bij de Rode pylonen van Van Herwijnen. Een extraatje dus.........Of ter compensatie van de derde rode pyloon aan de andere kant van het plein?:-) De verhullende titel van dat gevaarte "Dubbele rode kolom, een geknikt en enkele rode kolom" moet gelezen worden als "Dubbele rode kolom, waarvan een geknikt en een enkele rode kolom". Wat een kunst hier...Ceescamel (overleg) 9 sep 2018 14:22 (CEST)

Hoi Ceescamel,
Aan de wijze waarop ik het heb gefotografeerd te zien heb ik expres de kolom met de speelobjecten gefotografeerd. Ik zie ook dat mijn foto erg donker is... wordt tijd dat ik er met mijn betere camera weer eens al mijn oude foto's opnieuw ga doen. Of ik laat het grotendeels lekker voor wat het is en gun anderen ook wat Gezicht met tong uit de mond. Ik kan overigens in alle eerlijkheid niet zeggen of ik die enkele kolom aan de overkant ook gezien heb. Dqfn13 (overleg) 9 sep 2018 17:26 (CEST)

Artikelen Aruba met alleen afbeeldingen[bewerken]

Beste Dqfn13,

Hartelijk dank voor je tip. Aankomende zaterdag organiseer ik samen met Wikimedia NL (Wiki goes Caribbean) ik heb daarom een paar pagina's al gevuld met afbeeldingen, waar ik vandaag of morgen nog een begin tekst bij ga zetten. Zodat de nieuwe Wikipedianen niet from scratch hoeven te beginnen. Ik zal ze tip gebruiken voor de basistekst.

WikiTici (overleg) 11 sep 2018 14:13 (CEST)

Hallo WikiTici,
Dan zie ik jou zaterdag, ik zal namelijk als een van de twee (?) begeleidende Wikimedianen aanwezig zijn. Dqfn13 (overleg) 11 sep 2018 16:19 (CEST)

Joblift[bewerken]

Hoi Dqfn13,

U had de pagina over Joblift voor verwijdering aangegeven met de reden 'Onvoldoende onafhankelijke bronnen die over deze website hebben geschreven.' Dit was inderdaad het geval maar inmiddels zijn vermeldingen van onafhankelijke toegevoegd. Helaas zijn deze bronnen merendeels in het Duits aangezien Joblift een Duits bedrijf is, maar dit zit niet de objectiviteit van de bronnen in de weg. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 213.86.104.68 (overleg · bijdragen) 12 sep 2018 12:45‎ (CEST)

Beste,
Het artikel is nu wel van bronnen voorzien, ik heb ze overigens nog niet nagekeken, die keurig per handeling gaan... maar is het nu ook een encyclopedisch artikel? Het ziet er nu meer uit als een tijdlijn of CV van het bedrijf Joblift. Ik kijk later vandaag, als ik niet op mijn werk ben, nog een keer om het te beoordelen. In het beste geval zal ik de nominatie dus wijzigen in WIU (werk in uitvoering), omdat het dus niet voldoet aan de conventies van hoe een artikel er uit hoort te zien. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 12 sep 2018 12:50 (CEST)
Beste,
Ik heb nog eens gekeken en ondanks de vele links zie ik niet veel meer dan een vergelijkbare website zoals Monsterboard, maar dan 20 jaar jonger. Vergelijkbare sites die geen artikel hebben zijn dan bijvoorbeeld Job bird, StepStone, etc. Ik vraag me wel af waarom op de Duitse Wikipedia nog geen artikel is, dat is ook wel een hint voor eventueel ontbreken van de echte relevantie. Dqfn13 (overleg) 12 sep 2018 21:10 (CEST)
Beste Dqfn13,
Over de vraag of het nu een encyclopedisch artikel is: ik zie wat u bedoelt, het lijkt inderdaad een CV voor een bedrijf. Doch, de beschrijving is objectief en geen informatie is weggelaten. Wellicht dat een beschrijving van een bedrijf met tijdslijn meestal op een CV lijkt. Omgekeerd zou men over een CV van een bedrijf kunnen zeggen 'dit lijkt op een wikipedia artikel over het bedrijf'. Het belangrijke verschil is natuurlijk dat een bedrijf in een CV informatie kan weglaten die ze liever niet naar buiten brengen, dit is in het artikel over Joblift niet het geval. Mijn uitgangspunt was dan ook het artikel over Joblift informatief te maken zoals een encyclopedisch artikel betaamt, en heb daarom de beschrijving van Joblift zo compleet en objectief mogelijk geschreven.
Over de relevantie gezien en jonge karakter van Joblift: het lijkt mij juist belangrijk dat in een beginstadium de informatie wordt verzameld zolang deze nog eenvoudig te vinden is, en deze in de loop van de jaren wordt aangevuld zodat het artikel uitgebreid en volledig blijft. Ik zie dat op dezelfde manier de pagina over Monsterboard is ontstaan (aangemaakt in November 2005) en hetzelfde geld voor de pagina over Indeed (aangemaakt in Oktober 2010). Op deze wijze kan de informatieve kwaliteit en kwantiteit van wikipedia.nl worden verhoogd en om deze reden bevat de pagina over Joblift een duidelijke tijdlijn die makkelijk kan worden aangevuld.
Zoals aangegeven: monster.com is 20 jaar ouder en heeft daarmee dus 20 jaar meer relevantie. Indeed is reeds in 28 landen/talen actief. Zaken moeten hier eerst relevantie hebben, voordat zij hier beschreven horen te wroden. in 2005 was Wikipedia nog een beginnende site waar toen bijna alles wel geaccepteerd werd. Recentelijk heb ik nog een artikel uit die tijd verwijderd, omdat het onderwerp ook nu nog steeds geen relevantie heeft. We gaan dus niet nu alvast een artikel aanmaken, omdat het nu makkelijker is en mogelijk over 20 jaar wel eindelijk relevant is. Dqfn13 (overleg) 13 sep 2018 18:06 (CEST)

Letteren en Wijsbegeerte Kring[bewerken]

https://nl.wikipedia.org/wiki/Letteren_en_Wijsbegeerte_Kring

Hallo Dqfn13,

Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van mijn studentenkring waarvan ik alumni ben hoopten we onze vereniging iets publieker te maken d.m.v. o.a. Wikipedia. Het was de bedoeling stapsgewijs onze Wikipedia pagina bij te werken en aan te vullen, maar er is ons weinig tijd gelaten.

U heeft aangehaald dat onze bronnen zich beperken tot die van onze eigen instelling, onze universiteit. Dit kan ook niet anders, aangezien we een vereniging zijn behorende tot die instelling alsook is al ons archief opgeslagen in het universiteitsarchief CAVA. Een wel degelijk erkend cultureel archief, https://www.cavavub.be/ . Ik heb ondertussen meer verwijst naar gerelateerde paginas, maar ik ben nog niet geheel wegwijs hoe het (correct) verwijzen gaat in wikipedia. Kan u me reeds feedback geven op wat er reeds is toegevoegd. Fysieke bronnen zal pas voor dit weekend zijn, ik heb nog haastig een afspraak kunnen krijgen voor deze vrijdagavond 28 september.

Dank bij voorbaat

Mvg

Staticated (overleg) 26 sept 2018 23:42 (CEST)

Hallo Staticated,
Op deze pagina kunt u lezen dat bronnen onafhankelijk van het onderwerp moeten zijn. Een onderwerp, in dit geval uw vereniging, is ook pas voor Wikipedia relevant als het door onafhankelijke bronnen genoemd en beschreven is. Zie ook deze pagina waar een voorstel voor een richtlijn staat over waar een onderwerp aan zou moeten voldoen. Op deze pagina staat uitgelegd hoe u bronnen kunt plaatsen. Ik kijk vanavond na thuiskomst wat ik van het artikel op dit moment vind. Dqfn13 (overleg) 27 sep 2018 12:13 (CEST)
Staticated, ik heb nog eens gekeken en eigenlijk kan ik alleen tot de conclusie komen dat de kring niet van encyclopedische relevantie is. De bronnen zijn niet voldoende onafhankelijk (facebook, youtube) en voordat u naar een archief toerend: originele bronnen zijn hoe dan ook niet toegestaan omdat die niet onafhankelijk zijn. Dqfn13 (overleg) 27 sep 2018 22:16 (CEST)

Bedankt voor u feedback.

Het overkoepelend orgaan van de studentenverenigingen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), het Brussels Studentengenootschap (BSG), heeft met zijn 150 jaar aan (Nederlandstalige) studentenvertegenwoordiging het "geluk" opgenomen te zijn geweest in onafhankelijk historisch onderzoek.

Als we hierin onszelf, mijn studentenvereniging (en hopelijk volgen anderen), omschrijven hoop ik dat het geen probleem zou vormen naar de regels van Wikipedia?

Waarom zouden individuele verenigingen opgenomen worden in een artikel over een overkoepelende organisatie? Als een studentenvereniging niet relevant is voor opname, dan is het ook niet relevant voor vermelding in een het artikel over een (compleet andere) koepelorganisatie. Dqfn13 (overleg) 28 sep 2018 16:09 (CEST)

Schrijfweken Friesland 2018[bewerken]

Vlag Friesland

"It giet oan!"
In 2018 is Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad van Europa. Op Wikipedia besteden we hier aandacht aan middels een dubbele lokale schrijfweek over Friesland. Deze vindt plaats van 1 t/m 14 oktober 2018. Doe je mee? Meld je dan aan op de projectpagina en schrijf mee!

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 2 okt 2018 10:54 (CEST)

Klein spelfoutje op profiel[bewerken]

Hi dqfn13. Je schrijft: "Het toevoegen van recent aangewezen monumenten gebeurd pas nadat de aanwijzing in media bekend is gemaakt." Dit moet zijn: "Het toevoegen van recent aangewezen monumenten gebeurt pas nadat de aanwijzing in media bekend is gemaakt." Mvg, Sebastiaan

Hoi Sebastiaan,
Bedankt, ik zal het meteen corrigeren. Dqfn13 (overleg) 13 okt 2018 10:53 (CEST)

Nicolaas Herbert[bewerken]

Hallo Dqfn13, Afgelopen week heb jij mijn artikel gelezen en op de beoordelingspagina gezet. Op het moment dat jij het las was het artikel nog in de opstartfase en was ik niet in de gelegenheid het verder af te typen. Nu heb ik de afgelopen dagen wat meer er aan kunnen doen en nu ben ik benieuwd of het van de beoordelingspagina af kan zodat de pagina officieel de lucht in kan. Ik hoop dat het nu wel beter is en voldoet aan de beginseleisen.

Met vriendelijke groet,

Maarten Vervenne

13 okt 2018 18:19 (CEST) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Maarten Vervenne (overleg · bijdragen)

Hallo Maarten Verwenne,
De pagina is door mij genomineerd omdat het bij het opslaan, meteen in de encyclopedie stond. Ik wil je eerst vragen om de pagina volgens de hier heersende conventies op te maken. Dat geldt ook voor het plaatsen van de referenties onder een net kopje. De referenties horen wel achter een zin te staan, of in een sjabloon, maar de link hoort onderaan in een voetnoot te staan en dus nooit in een zin of in de tabel. Je hebt ook vrijwel één bron gebruikt, waar ook nog eens gezocht moet worden naar de naam.
Om meerdere keren dezelfde bron te gebruiken kan je het volgende doen: det bij de eerste referentie [1] en plaats dan op de tweede plek het volgende: [1]. Als het goed is komen de twee bronvermeldingen dan onderaan de pagina te staan als een A, B, ... achter het referentienummer (bronnummer). :Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 13 okt 2018 18:32 (CEST)

Hallo Dqfn13,

Oke dat is duidelijk, hoe kan ik aan een artikel werken zonder deze dan direct in de encyclopedie op te slaan? Wat betreft de referenties in een voetnoot plaatsen, hoe zorg ik dat ik een voetnoot verwijzing kan plaatsen achter de tekst? En wat betreft de bronnen die ik nu gebruik, het zijn wel degelijk allemaal andere bronnen, ieder toernooi is een ander jaar met andere deelnemers en uitslagen. Het zoeken van de naam kan niet anders worden opgelost, voor zover ik weet. Het blijft namelijk een uitslagen lijst. 13 okt 2018 18:46 (CEST)

Hallo Maarten Vervenne,
Als je niet wilt dat anderen meteen aan jouw artikel gaan sleutelen, dan kan je het bewerken in jouw kladblok. Een link daarnaartoe vind je ook rechtsbovenaan elke pagina op Wikipedia (nadat je ingelogd bent) en staat tussen het woordje Overleg (naar jouw overlegpagina) en Voorkeuren.
Elke voetnoot bestaat uit het sjabloon {{Appendix}} (een kader) of uit het sjabloon {{References}}, waarbij je nog een kopje Referenties moet plaatsen. Daar kan je ook meer over lezen op de pagina Help:Referenties en voetnoten, die ik hierboven ook gelinkt heb.
Een uitslagenlijst zegt eigenlijk alleen dat iemand deel heeft genomen, het is dus niet een artikel over de persoon en dat is eigenlijk wel wat wij hier willen. Uit een artikel blijkt namelijk de relevantie, uit een uitslagenlijst alleen deelname aan een toernooi.
Oh ja, zou je jouw bewerkingen op overlegpagina's willen ondertekenen met vier tildes (~~~~) als je dat doet, komt er automatisch een link naar jouw naam en overlegpagina te staan, dan kan iedereen dus zien dat jij het hebt geschreven. Eigenlijk wat ik dus ook hierboven heb gedaan en hieronder ook weer.
Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 13 okt 2018 19:09 (CEST)
 1. a b plaats hier de referentie

41club[bewerken]

41club Goedenavond, nu snap ik er echt helemaal niets meer van, ik heb op onze website onderaan de zin van Wikipedia neergezet, ik heb een mail gekregen van Wikipedia waarin staat: Hartelijk dank voor uw bericht. De toestemming is opgeslagen onder ticketnummer 2018101110005136 binnen ons systeem. Indien nodig kunt u met dit nummer aan deze mailwisseling refereren binnen Wikimedia-projecten.

En nu haalt u het er weer af.... ik word er nu moedeloos van.... Roald Herbrink (overleg) 13 okt 2018 23:17 (CEST)

Aha, maar als het goed is, is u ook gemeld dat u met het ticketnummer naar WP:TERUG moest gaan om terugplaatsing te vragen. Als u dat doet, dan wordt de toestemming namelijk meteen vermeld bij het terugplaatsen. Ik wil u er wel op wijzen dat het artikel dan nog altijd genomineerd kan worden voor andere redenen. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 13 okt 2018 23:20 (CEST)
Roald Herbrink, ik zie net op uw eigen site dat geheel onderaan alle pagina's nog altijd deze tekst staat: © 2018-2019 - 41 Club Nederland. All Rights Reserved. Daar zou dan dus vermeld moeten worden: CC-BY-SA/GFDL. Dqfn13 (overleg) 13 okt 2018 23:27 (CEST)

Dat is dus ook een punt, dit is wat ik kreeg! De website 41club.nl beheer ik nota bene zelf, ik heb de tekst van Wikipedia zelfs op onze site gezet!!!

U kunt het artikel opnieuw aanmaken, maar leest u eerst meer over reclame en relevantie van onderwerpen op Wikipedia. Zie bijvoorbeeld uw overlegpagina en de links die daar op staan over relevantie. Roald Herbrink (overleg) 13 okt 2018 23:28 (CEST)

En als u kijkt op onze site staat dus onder het kopje over ons de vermelding van Wikipedia 😯 Roald Herbrink (overleg) 13 okt 2018 23:29 (CEST)

Ik zie geen Wikipedia staan, of bedoelt u de licentie CC-BY-SA/GFDL? Overigens heeft de persoon die u de melding deed over de links op uw overlegpagina wel gelijk: niet alle teksten of onderwerpen zijn geschikt voor Wikipedia. De meeste bewerkers doen hier juist (vrijwillig!) hun uiterste best om de encyclopedie vrij van reclame te houden. Dqfn13 (overleg) 13 okt 2018 23:33 (CEST)

Goedenavond, wij zijn een vrijwilligers organisatie, wij zetten ons net als u als vrijwilliger geheel belangeloos in voor het welbehagen van de mens. Het enige wat wij heel graag willen is, net als de andere serviceclubs in alle landen van de wereld uitleggen wat wij in nederland doen.....

Overigens, ter uwer informatie, zonder politieke of godsdienstelijke achtergrond.

Ik hoop dat het u allemaal lukt. Bij Wikipedia komt er alleen bij dat er voldoende over het onderwerp (in dit geval 41 Club Nederland) geschreven moet zijn, bij voorkeur door onafhankelijke bronnen. Ik vermoed dat het in uw geval daar fout zou kunnen gaan. Dqfn13 (overleg) 13 okt 2018 23:52 (CEST)

Het is een vrijwilligers organisatie met in Nederland 200 leden en wereldwijd ruim 35000 leden.... kijk gerust eens op 41international.net er is dus meer dan genoeg over geschreven.... Roald Herbrink (overleg) 14 okt 2018 00:16 (CEST)

Internationaal zou de organisatie wel relevant kunnen zijn ja, maar dan is het dus 41 Club. En er moet dus door derden over geschreven zijn... Dqfn13 (overleg) 14 okt 2018 10:23 (CEST)

Goedemiddag, ik heb de tekst zojuist volledig in eigen bewoording geschreven. Ik kan alleen natuurlijk de doelstelling van 41club Nederland niet gaan herschrijven, het zijn immers de doelstelling die ook zo gedeponeerd zijn bij de notaris, daar mag en kan ik niets aan veranderen. Ik hoop dat nu goed is. prettige dag en bedankt voor uw hulp

Hoi Roald Herbrink, ik zie net dat het artikel inmiddels is genomineerd. Ik zal mij er deze keer afzijdig van houden en het artikel dus niet als moderator beoordelen. Misschien kunt u beter over 41 International schrijven, of over onderwerpen die op iets meer emotionele afstand staan. Vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 17 okt 2018 20:04 (CEST)

Dqfn13 Ik heb het aangepast en het ziet er nu weel heel anders uit. wellicht dat het zo wel veel beter is. PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Hoi Roald Herbrink, zou u uw overlegbijdragen willen ondertekenen met 4 tildes?
Ik heb het artikel even doorgelezen en ben het nog altijd eens met wat ik eerder hierboven heb geschreven: de relevantie is niet heel erg duidelijk. U hebt een aantal externe links geplaatst naar artikelen over de vereniging, misschien kunt u die beter als referenties plaatsen, dat zou dan misschien duidelijker maken waarom wij die links moeten lezen. Meer informatie over referenties kunt u hier lezen. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 18 okt 2018 20:58 (CEST)

Hoi Dqfn13 Ik weet niet meer zo goed wat ik nog moet doen, ik denk dat ik er nu minimaal 8 uur mee bezig ben geweest om alles uit te zoeken en te verwerken in een goed stuk. Ik heb het advies gekregen van een van uw collega’s om te kijken bij de wiki pagina van de Lions, dat heb ik gedaan en daarnaast alle andere wiki serviceclubs bekeken. Ik heb precies gedaan wat me gevraagd is, ik ben best wel teleurgesteld dat veel van uw collega’s helaas niet weten wat we doen voor de samenleving, geheel belangeloos en met de beste bedoelingen om mensen die het niet makkelijk hebben financieel of met helpende handen te ondersteunen. Ik denk dat ik het nu maar opgeef.... het kost me te veel energie. Desondanks hartelijk dank voor uw hulp, dat we in ieder geval geprobeerd hebben om er iets van te maken. Als u ooit wil weten wat we doen met heel veel plezier leg ik het u graag een keertje uit! Misschien zegt deze link (samenwerking tussen round table en 41club, heet in Duitsland old Table) https://youtu.be/fGtGwkRhv1M

Hartelijke groeten en succes met jullie mooie Wikipedia Roald Herbrink

Hoi Roald Herbrink,
Ik snap de teleurstelling. Ik denk dat het ook deels komt doordat u betrokken bent en veel mensen zijn soort van allergisch voor het schrijven over onderwerpen waar men nauw bij betrokken is. Ik heb zelf ook nog nooit van uw organisatie gehoord, maar voor zover ik na kan gaan is 41 Club ook niet in Hoorn (Noord-Holland) actief. Ik wens u en uw vereniging veel succes. Dqfn13 (overleg) 18 okt 2018 21:41 (CEST)

Dqfn13 https://hoorndedoelen.lions.nl https://www.rotary.nl/hoorn/ Ze zijn er wel hoor! Roald Herbrink

Rotary weet ik, maar die zijn toch niet hetzelfde als 41 club? Als al die clubs wel gelijk aan elkaar zijn, dan lijkt het mij een beter idee om de namen ook gelijk te trekken, want Rotary en Lions zijn heel wat bekender qua naam. Dqfn13 (overleg) 18 okt 2018 22:50 (CEST)

Gerard van Neck[bewerken]

Beste Dqfn13,

Ondanks het gegeven dat ik die twee weken vrij mag benutten voor enige artikeluitbreiding en het formuleren van tegenargumenten, wil ik nu toch wel graag precies weten hoe het nou zit. :) Uw standpunt voor het verwijderen van dit artikel: "Alle bronnen bestaan uit archiefstukken of gaan niet eens over Gerard van Neck. Van Neck heeft ook geen zelfstandige relevantie."

1. In mijn vakgebied als erfgoeddeskundige/museumprofessional zijn archiefstukken (zeker) op het gebied van genealogie de enige geldige bron voor feiten over een persoon x of op zijn minst relevant genoeg om op te nemen in historisch onderzoek. Nou moet ik toegeven dat er een groot verschil bestaat tussen mijn ervaring in het werkveld en op Wikipedia, maar kan/moet ik er vanuit gaan dat archiefstukken op Wikipedia niet gelden als betrouwbare bron? Overigens is de bronvermelding een mixbag van hedendaagse literatuur, archiefstukken en ander soort bronnen.
2. Alle door mij ingevoerde (archief)bronnen gaan over Gerard van Neck, zijn bezittingen en/of zijn werkzaamheden in de internationale handel of bankwezen.
3. Relevantie. Gerard was een zeer vermogen en invloedrijke Nederlandse man in het 18e eeuws Engeland. Niet alleen dat maar was ook een vooraanstaand lid van de Nederlandse kolonie in London en vanaf 1727 'Elder' van de Nederlandse kerk in London. Zijn firma fungeerde als handelsverbinding tussen Frankrijk en Engeland die toen in oorlog waren. Een passage uit Beerbühl's The Forgotten Majority: German Merchants in London, Naturalization, and Global Trade 1660-1815 (2014) om mee te concluderen:

"...and Gerrard Van Neck, two of the most influential and probably richest Dutchmen of their time..."

Ook:

"Financiers, such as Van Neck and Van Notten, played an important part in 18th century financing of the Bank and the Whig Party." - Uit: The development of the English economy to 1750, (1971)

En: "the great East India merchant, Sir Matthew Decker and the bankers Gerard and Joshua van Neck, others Sephardic Jews like the Capadoses, de Pintos, Da Costas and Salvadores, were among the richest and most powerful men in London." - Uit: Strangers to England: immigration to England 1100-1952 (1974)

Kan ik uit uw argumentatie uitmaken dat dit gegeven en geplaatst in de historische context van die periode geen enkele relevantie geeft voor een plekje op Wikipedia? Overigens is het artikel sinds haar nominatie al aardig aangedikt met nieuwe bronnen, inhoud en context. KajMetz (overleg) 17 okt 2018 02:24 (CEST)

Hallo KajMetz,
Allereerst vind ik het leuk eindelijk (!) een mede erfgoeddeskundige tegen te komen op Wikipedia. Ik weet er nog een, wij zijn ook van de RWA aan de Dapperstraat in Amsterdam, maar zij is hier door mij geïntroduceerd. Het is inderdaad zo dat in ons werkveld archieven vaak de belangrijkste informatieverstrekkers zijn, in mijn geval zelfs een van mijn werkgebieden. Op Wikipedia is het zo dat wij gebruik dienen te maken van secundaire of zelfs tertiaire bronnen en dus niet de primaire uit de archieven. Dat komt doordat de primaire bronnen geïnterpreteerd dienen te worden en dat is iets wat op Wikipedia niet hoort: dat valt onder origineel onderzoek.
Ik heb de na gisteravond 22:18 (CEST) nog niets kunnen controleren, dus bronnen die later zijn ingevoegd heb ik ook nog niet kunnen beoordelen.
Uit de tekst die ik ter beoordeling heb voorgelegd bleek geen relevantie, de huidige tekst moet ik dus nog beoordelen, daar doe ik dus verder ook geen uitspraak over. Dqfn13 (overleg) 17 okt 2018 20:43 (CEST)

Grenspaal tussen Steden Broeck en Westwoud[bewerken]

Wanneer je eens de moeite zou nemen om in de tekst op het door jou opgegeven ISBN nummer te klikken dan krijg je dit. Daar staat heel duidelijk te lezen "The given ISBN does not appear to be valid; check for errors copying from the original source". Toch meen je dat dit het juiste ISBN nummer is. Om 'n paar voorbeelden te geven, hier, hier en hier vind je 13-ISBN 9789060114834. Daar jij een 10-ISBN gebruikt moeten we er dus een 10-ISBN van maken 9789060114834 (eerste 3 en laatste verwijderen). Correcte checksum nummer erbij vinden, nl 3 en we komen op 10-ISBN 9060114833 uit. Dat jij iets niet kan vinden, wil niet zeggen dat een nummer dat een foute checksum heeft toch maar correct is, omdat je dit nummer wel in google kan vinden. Sb008 (overleg) 18 okt 2018 23:48 (CEST)

En wanneer jij de moeite zou nemen even bij de KB te kijken: krijg je meteen het juiste boek. Bij de door jou gegeven ISBN krijg je helemaal niks. Mijn ISBN is dus ook correct. Volgende keer graag verder kijken dan dat jouw neus lang is, of op een vriendelijkere manier hier binnen komen stormen. Fijne dag verder. Dqfn13 (overleg) 19 okt 2018 09:10 (CEST)
Net als een BSN of een paspoortnummer, moet een ISBN aan bepaalde voorwaarden voldoen. Een daarvan is dat de getallen van een ISBN aan een bepaalde rekenkundige bewerking moeten voldoen. De info hierover kan je hier ISBN-10 check digits of ISBN-10 check digit calculation terug vinden. Indien een vermeende ISBN daar niet aan voldoet is het per definitie geen ISBN. Precies daarom krijg je bij het klikken op jouw ISBN nummer de melding "The given ISBN does not appear to be valid; check for errors copying from the original source". Jouw ISBN is dus niet ook goed, maar harstikke fout. Dat je bij de KB onder dat nummer toch informatie kan vinden toont alleen maar aan dat ook bij de KB mensen typefouten maken bij het invoeren van hun boeken. In 1978 waren er namelijk nog geen barcode lezers om dat automatisch te doen. Als je ze belt en vraagt om fysiek de ISBN te controlleren durf ik er heel wat om te verweddden dat ze zullen erkennen dat het genoemde nummer fout is. Sb008 (overleg) 19 okt 2018 15:54 (CEST)
Beste Sb008,
Als je je wat meer had ingelezen, had je geweten dat er tientallen zo niet honderden boeken bestaan met een ISBN die niet aan de checksum-voorwaarde voldoet. Er werd in die tijd weleens een fout gemaakt bij het bepalen van het controlenummer, waardoor een boek een "misvormde" ISBN toegewezen kon krijgen. Dit maakt de betreffende ISBN echter niet minder bestaand. De waarschuwingstekst is daarom bewust niet "The given ISBN is not valid" (of in het Nederlands "Het opgegeven ISBN is niet geldig"), maar "The given ISBN does not appear to be valid" (Nederlands: "Het opgegeven ISBN lijkt niet geldig te zijn").
Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 21 okt 2018 00:55 (CEST)

Ook ik doe mijn best[bewerken]

Hallo Dqfn13, Het gaat er mij om dat je een wat vriendelijker toon aanslaat als je het niet eens bent met een wijziging. Als ik een verandering aanbreng doe ik dat altijd met het doel de pagina te verbeteren. De links waren dood dus heb ik deze zo goed als mogelijk gerepareerd. Ook had ik een link naar de KHMW toegevoegd omdat deze in het pand gehuisvest is, en er informatie over heeft. Dat je hun pagina niet gebruikt hebt, doet voor het publiek geen afbraak dat het een waardevolle link kan zijn, lijkt mij. Maar goed, als je die niet wil, dan niet. Over de foto's: die van de bibliotheek was/is mijn eigen foto die ik had geupload. Ik had deze gisteravond weer willen verwijderen, maar dat ging niet, en toen heb ik hem vervangen door een wit beeld. Ik heb de foto nu weer hersteld (op de server), dus als je wil kun je beide foto's nu weer opnemen op de pagina. Maar dat laat ik aan jou. Bedankt voor het linken van mijn pagina Huis Van Brienen aan wikidata. Mark de Nijs (overleg) 7 nov 2018 15:06 (CET)

Hallo Mark de Nijs,
De site van de KHMW kan je linken onder het kopje externe links, het kopje bronnen zou echt naar bronnen moeten verwijzen. De website van de RCE is gebruikt en als jij die dan gaat wijzigen naar monumenten.nl, dan is dat bronvervalsing want de site van de RCE bestaat nog steeds en alleen de url is gewijzigd. Jouw toevoegingen waren op zich prima, alleen de verkeerde plek en de verkeerde url. Het is dus echt niet zo, mocht je het denken, dat ik jouw verbeteringen niet waardeer. Het kwam nu alleen even rottig m'n strot uit, mijn excuses. Dqfn13 (overleg) 7 nov 2018 15:13 (CET)

Wouter Corduwener[bewerken]

Beste Dqfn13,

Deze pagina is nog in aanmaak, is er ook een mogelijkheid om het als concecpt op te slaan, zonder dat de link gelijk in werking treedt? Dit was namelijk nog mijn eerste bedoeling, maar kon een dergelijke knop niet vinden. Alex52889 (overleg) 12 nov 2018 11:24 (CET)

Hallo Alex52889,
Voor een concept is er het persoonlijke kladblok, op die pagina kan je werken wat je wilt zonder dat mensen jou daar lastig vallen. Alleen reclame, auteursrechtenschendingen en zaken die niets met de encyclopedie te maken hebben (incl. cyberpesten, privacyschending en complete onzin) zullen daar verwijderd worden. Het kladblok kan je via de zojuist gegeven link vinden, maar als je op een computer werkt ook rechts bovenin het scherm, tussen de woorden Overleg en Voorkeuren. Vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 12 nov 2018 19:16 (CET)
Beste Alex52889, ik zal de pagina in je gebruikersruimte plaatsen zodat je hem eerst af kunt maken voordat hij weer in de encyclopedie wordt geplaatst. Wanneer het artikel af is en naar je zin, wil je dan contact met mij opnemen? Dan zal ik hem voor je terugplaatsen met inachtneming van het feit dat hij nu op de verwijderlijst is geplaatst. Hartelijke groet, Ecritures (overleg) 12 nov 2018 19:48 (CET)
Aanvulling: je vindt het artikel nu hier. Ik zal nog even een berichtje plaatsen op je overlegpagina. (en het onderdeel op TBP aanpassen) Ecritures (overleg) 12 nov 2018 19:57 (CET)

Nagekomen bericht externe link[bewerken]

Dag Dqfn13 en @Ecritures: zouden jullie toch nog even hier willen kijken naar mijn voorstel mbt extern linken naar Wikidata? Volgens mij kan dit mogelijk voor beide kanten een acceptabele oplossing zijn. Mvg, Encycloon (overleg) 15 nov 2018 09:31 (CET)

Verzoeken[bewerken]

Hoi Dqfn13, ik heb op de Verzoekpagina voor moderatoren/Versies verbergen een aantal diffs doorgegeven met tekst erbij die ik graag verwijderd zou zien. De moderators blijken dit niet uit te voeren of niet goed te begrijpen. Jij hebt al een aantal links met m'n naam in voor me verwijderd, maar adviseerde toen om zelf gewoon tekst te gaan archiveren. Nu ben ik ben daar niet zo handig in. Kan jij eens bekijken of die verzoeken van me kunnen gehonoreerd worden of ik dit anders dien aan te pakken? Alvast bedankt. Ramon (overleg) 16 nov 2018 23:05 (CET)

Hoi Ramon,
Ik zie net dat Mathijswiki er ook al mee bezig is, het lijkt mij niet netjes om door zijn werk heen te gaan. In de eerste diff zie ik overigens geen naam of iets dergelijks. Ik kan je wel adviseren dat als je ergens op jouw overlegpagina privacyschending constateert, dan kan je het beste die tekst verwijderen (of ongedaan maken) zoals je dat ook kan doen bij cyberpesten of een PA. Verwijderen wordt ook gezien als een vorm van archiveren. Je kan ook een archief aanmaken zoals ik dat ook hier gedaan heb. Dqfn13 (overleg) 16 nov 2018 23:16 (CET)
Bedankt voor de tip. Namen komen denk ik niet meer voor, maar wel verwijzingen naar mijn blogs en mijn internetactiviteiten. Ik zie bv. op overlegpagina's (andere dan de mijne) nog verwijzingen naar me staan. Kan ik die ook archiveren of verwijderen, want ik krijg nogal vaak bepaalde collega's over me heen als ik iets aanpas? Ramon (overleg) 16 nov 2018 23:26 (CET)
Jouw blog is openbaar en je hebt zelf al meermaals gemeld dat het jouw blog is... dus ik denk dat het daar al geen privacyschending meer is. Je kan wel altijd vragen of andere mensen de verwijzingen op hun OP's willen verwijderen. Het zelf doen in andermans overleg op anderen hun overlegpagina's is niet netjes. Dqfn13 (overleg) 17 nov 2018 10:59 (CET)
Ik zal het proberen op die manier op te lossen. Btw: ik heb alleen mijn blog m.bt. mezelf ter sprake gebracht in reacties op mensen die daarover begonnen. Zo zie je maar hoe ingewikkeld dat gedoe rond privacy is. Als je niet reageert gaat het gewoon door. Reageer je wel, dan wek je de indruk dat je er zelf over bent begonnen. Nu goed, het zal wel in de juiste plooi vallen. Bedankt voor je adviezen iig. Mvg Ramon (overleg) 17 nov 2018 11:53 (CET)
Het is erg lastig ja. Ik vind de situatie ook vervelend voor je en zie ook dat er een of twee gebruikers zijn die door blijven gaan. Dqfn13 (overleg) 17 nov 2018 12:38 (CET)

Quinten Vos[bewerken]

Hoi Dqfn13, Ik kreeg een melding binnen dat mijn onderwerp niet waardevol genoeg zou zijn, dus heb ik de jongen Quinten Vos zelf gevraagd hoe zijn voetbalcarrière er uit zag en ik bleek fouten gemaakt te hebben en die heb ik zojuist geprobeerd te verbeteren. Zou u me hiermee kunnen helpen dat deze pagina wel op wikipedia kan blijven staan? Mvg,

KennethGoudmijn (overleg) 20 nov 2018 16:37 (CET)

Hoi KennethGoudmijn
Ik heb jouw bericht even naar beneden geplaatst en een kopje gegeven.
Zolang als dat de pagina die jij hebt aangemaakt nog online staat, kan je hem nog gewoon bewerken. Kijk ook even naar pagina's van andere voetballers en hou er ook rekening mee dat bronnen zéér gewenst zijn omdat Quinten nog leeft. Voor artikelen over levende personen hebben we namelijk een richtlijn: Biografieën van levende personen. Op deze pagina kan je ook een infobox vinden, dan kan je de door jou gemaakte tabel in ieder geval gedeeltelijk vervangen. Vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 20 nov 2018 16:46 (CET)

Hoi Dqfn13, Ik kan mijn pagina niet bewerken omdat hij op de verwijderlijst staat, ik krijg daar steeds een melding over. Kunt u daar wat aan doen? Mvg, KennethGoudmijn KennethGoudmijn (overleg) 20 nov 2018 17:14 (CET)

Hoi KennethGoudmijn,
Je kan hem wel bewerken, Je mag alleen het sjabloon bovenaan de pagina niet verwijderen. Alles na '''Quinten Vos''' ([['s-Hertogen mag je bewerken, alles daarvoor niet en daar heb je de waarschuwingen ook voor gekregen. Dqfn13 (overleg) 20 nov 2018 17:19 (CET)

Hoi Dqfn13, Ik heb hem zojuist bijgewerkt. Zou u hem kunnen bekijken, en de eventuele fouten kunnen aangeven? Mvg, KennethGoudmijn KennethGoudmijn (overleg) 20 nov 2018 20:06 (CET)

Hoi KennethGoudmijn,
Ik denk bij het lezen dat je net even te vroeg bent met het plaatsen van het artikel. Quinten heeft namelijk nog niet zijn debuut gemaakt in het 1e elftal. Ook raad ik je voor toekomstige artikelen aan om ze iets tijdlozer te maken, je gebruikt erg veel het woord 'nu', maar dat is volgende week misschien al achterhaald. Dqfn13 (overleg) 20 nov 2018 20:20 (CET)

Beste Dqfn13, Bedankt voor de tip! Ik zal aangeven wanneer hij zijn debuut heeft gemaakt voor het 1e elftal, en dan zal ik dat meteen wijzigen aan het document. Mvg, Gebruiker:KennethGoudmijn KennethGoudmijn (overleg) 20 nov 2018 21:49 (CET)

Beste Dqfn13,

Ik heb het net onderzocht en officieel gezien is Jong AZ al betaald voetbal, wat betekent dat hij zijn debuut al wel heeft gemaakt voor een 1e elftal en hij dus al wel betaald voetbal heeft gespeeld. Ik zie graag een reactie tegemoet. Mvg,

KennethGoudmijn (overleg) 21 nov 2018 18:39 (CET)

Hoi KennethGoudmijn,
Speelt AZ -19 dan in een van de twee hogere competities? Van Owen Wijndal zie ik alleen dat die in het Eerste speelt, niet dat hij nog bij U-19 zit. Misschien kan je een of twee bronnen opgeven? Dan kan ik beter meekijken. Dqfn13 (overleg) 21 nov 2018 19:11 (CET)

Hoi Dqfn13,

Wat voor bronnen moet ik bij u opgeven?

Mvg, KennethGoudmijn KennethGoudmijn (overleg) 25 nov 2018 16:27 (CET)

Hoi KennethGoudmijn,
Het gaat om onafhankelijke bronnen, dus artikelen van nieuwsmedia (NHD, RTL, Hart van Nederland, Metro, etc.), maar er zijn ook websites die voetbalstatistieken bijhouden, die kan je als bewijs aanvoeren dat hij gespeeld heeft. Voor geboortedatum kan je de site van de voetbalclub gebruiken. Dqfn13 (overleg) 25 nov 2018 20:27 (CET)


Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Dqfn13, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Op mijn kladblokpagina heb ik een artikel aangemaakt dat ik graag wil publiceren, maar omdat het mijn eerste is, hoor ik graag waar het nog niet aan de eisen voldoet. Met vriendelijke groet, Boethius1976 (overleg) 3 dec 2018 12:45 (CET)

Hoi Boethius1976,
Zoals je hebt gemerkt ben ik niet de hele dag online. Het heeft mij ook even wat tijd gekost om het artikel te lezen en een goede reactie op te stellen.
Voordat ik in ga op het artikel zelf: er missen nog bronnen over dhr. Betten. Het artikel gaat over hem en dus horen de bronnen ook over hem te gaan. Zie voor meer informatie deze pagaina. Dit is ook iets waar ik heel streng op toezie. Niet dat er veel in het artikel staat dat als schadelijk gezien kan worden, maar vergeet niet dat deze pagina ook bovenaan de zoekresultaten van Google komt te staan. Er staat ook veel informatie in dat als privé gezien kan worden zoals geboortejaar, gezinsleden, zijn huwelijk, etc.
Jouw schrijfstijl komt op mij prima over. Wel wil ik je adviseren de teksten regelmatig goed na te lezen, want ik zie nog een paar keer een hoofdletter die er niet hoort.
Ik zal op jouw overlegpagina ook nog een welkomstsjabloon plaatsen, daar zitten een paar handige links tussen.
Vriendelijke groet,
Dqfn13 (overleg) 3 dec 2018 21:07 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Caiquetio[bewerken]

Hoi Dqfn13, ik wilde experimenteren met vertalen van Caiquetio uit het engels, maar heb kennelijk iets fout gedaan doordat ik op de knop "publiceren" drukte en werd er per ongeluk geupload. Kan je hiernaar kijken en ongedaan maken? Zou je me nog kunnen helpen aan een stappenplan voor het vertalen?? gr. Caribiana (overleg) 10 dec 2018 00:16 (CET)

Hoi Caribiana,
Ik heb even gekeken naar het artikel Caiguetio, het ziet er eigenlijk niet eens zo slecht uit. Er zijn eigenlijk twee opties: laten staan en het gaan verbeteren, of je kan er een {{nuweg}} op zetten met daarin de vermelding: aanvraag aanmaker en enige auteur. Als je dat doet, dan zal een moderator het artikel verwijderen en dan hoef je dus niet op mijn hulp te wachten. Als je er zeker van bent dat het artikel het nog niet waard is en dat hieronder ook bevestigt, dan zal ik het verwijderen voor je. Er vielen mij wel een paar taalfoutjes op, dus het is nog wel voor verbetering vatbaar, maar welk artikel is dat nou eigenlijk niet? Dqfn13 (overleg) 10 dec 2018 19:36 (CET)
Dqfn13, bedankt voor jouw uitleg. Ik wil wel verder met het artikel aanvullen vanuit het bronartikel onder dezelfde naam in de Engelse wikipedia. Dit heb ik al in mijn kladblok aangemaakt. Ik geef wel een seintje als ik klaar ben met het vertalen, dan kan jij nog hiernaar kijken. Caribiana (overleg) 10 dec 2018 21:10 (CET)
Ik denk dat het artikel al voldoende verbeterd is om niet verwijderd te worden, dus je kan het rustig aan verbeteren en aan gaan vullen. Ik wacht geduldig op jouw signaal zodat ik het na kan kijken. Dqfn13 (overleg) 10 dec 2018 21:28 (CET)

Dubbele lokale schrijfweek: Duitstalige Gemeenschap[bewerken]

Vanaf maandag 10 tot en met vrijdag 21 december 2018 organiseren we de schrijfweken over de Duitstalige Gemeenschap van België.

De Duitstalige Gemeenschap is een van de drie gemeenschappen van België, gelegen tegen de grens met Duitsland en omvat negen gemeenten: Amel, Büllingen, Burg-Reuland, Bütgenbach, Eupen, Kelmis, Lontzen, Raeren en Sankt Vith. Het gebied strekt zich uit van het Drielandenpunt bij Vaals in het noorden tot aan het Drielandenpunt bij Ouren in het zuiden.

Het gebied is helaas nog maar heel beperkt op Wikipedia beschreven. Daarom nodigen we je uit om mee te schrijven over dit gebied en zo deze lacune stukje bij beetje mee te helpen opvullen.

Ook vindt er op zaterdag 15 december in Eupen een edit-a-thon plaats.

Deelnemen & meer informatie · Deelnemerslijst · Insipiratie · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 10 dec 2018 05:16 (CET)

GIDOS[bewerken]

Beste, graag wil ik u meedelen dat de namen zijn aangepast en ik nog enkele bronnen toevoegde. Ik wil u graag duidelijk maken dat ik geen reclamebedoeling had. Wat is er net zo reclame-achtig? Ik wil dit aanpassen naar uw feedback zodanig mijn pagina staande kan blijven. Alvast bedankt – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jvandenbroucke (overleg · bijdragen)

Beste Jvandenbroucke,
De naam wordt in het artikel 36 keer genoemd, daar haal ik dan 6 van af, omdat die essentieel zijn of in een link horen, maar er blijven er in een relatief klein artikel dus 30 over die toch heel wat minder kunnen. Zo vaak de naam noemen is vaak een teken van nauwe betrokkenheid van de schrijver, of zelfs reclamedoeleinden. Ook het noemen van de doelen en waarden hoort hier bij, die zijn namelijk niet van encyclopedisch belang. Een aantal uitspraken bij de geschiedenis zijn ook niet op een gebruikelijke wijze geschreven, ook die komen vaak subjectief over.
De bronnen zijn allemaal van direct betrokken partijen, terwijl er de voorkeur aan gegeven moten worden om bronnen te gebruiken van niet betrokken partijen. Denk aan kranten die zelf over het onderwerp schrijven. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 11 dec 2018 21:01 (CET) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Beste, Bij deze laat ik graag weten dat ik het gebruik van 'gidos' heel wat verminderde. Ik haalde de visie en waarden uit de pagina en plaatste andere zaken in de plaats. Research naar bronnen is bezig en zal nog verder aangevuld worden. Is dit genoeg opdat de verwijdering opgegeven wordt? Mij excuses dat mijn gebruik van wikipedia nog niet optimaal is. PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Beste Jvandenbroucke, als u reageert op overleg, dan kunt u het beste alleen uw commentaar toevoegen, het verplaatsten naar een andere plek op de overlegpagina is dan erg lastig. De vier tildes waar over gesproken wordt worden ook getoond: het zijn de zogenaamde accolades links van de 1 op uw toetsenbord (qwerty, internationaal, dus niet het Franze azerty). Ik wil u aanraden om eens te kijken naar artikelen over andere sportclubs, die zijn ook niet opgebouwd zoals die over GIDOS. Geef het artikel vorm zoals u het artikel over een "normale" sportclub zou schrijven. Club Brugge heeft ook een chronologisch verhaal, maar het is niet per jaar aangestipt. Dqfn13 (overleg) 15 dec 2018 20:33 (CET)

Beste, bij deze zou ik graag weten of de verwijdering van deze pagina wordt opgegeven? Ik heb al heel veel zaken aangepast. Wat de onafhankelijke bronnen betreft ben ik al een heel eindje research aan het doen. Ik heb er nu 80 gevonden. Wat heel veel is. Ik moet dus nog de belangrijkste bronnen er uit halen en in APA te zetten. Daar het een drukke periode is zal dit dus niet voor meteen zijn. Ik kan alleen maar hopen dat u de vele aanpassingen voldoende vindt. Alvast bedankt JvandenbrouckeJvandenbroucke (overleg) 28 dec 2018 11:39 (CET)

Beste,
Er zijn flink wat wijzigingen gemaakt, maar die zijn echt nog niet voldoende. In de inleiding worden nog altijd zaken genoemd die niet in een inleiding horen. Bij welke sportvereniging worden de doelstellingen nou genoemd in de inleiding? Ook staat het kopje geschiedenis vol met vetgedrukte woorden, dat is niet alleen ongebruikelijk, het leest ook schreeuwerig. Een bibliografie is bedoeld voor boeken van en/of over het onderwerp, niet voor externe links. De externe links zijn het beste te gebruiken als bron, want Wikipedia is niet bedoeld voor een verzameling externe links, zie ook deze pagina. Er is echt nog heel wat werk te doen.
Mocht u nou niet op tijd klaar zijn met het aanbrengen van verbeteringen en wordt het artikel daardoor verwijderd, dan is er echt geen nood: pagina's kunnen altijd teruggehaald worden door moderatoren (waaronder ondergetekende) en ergens anders geplaatst worden zodat er daar in alle rust aan gewerkt kan worden. Dqfn13 (overleg) 28 dec 2018 22:59 (CET)

Verwijderen pagina[bewerken]

Hoi Dqfn13, Graag mijn - met veel moeite gemaakte - pagina terugzetten over de schilder Bernard Medema. Ik ben een beginneling en dus al doende bezig de pagina vorm te geven. Als je opmerkingen hebt, dan dit graag op de overlegpagina en niet zo rigoureus tekeer gaan. Semanade

Hoe kan het dat ik een hele dag moeite doe om voor het eerst in mijn leven een wikipagina probeer te maken en dit zonder overleg wordt verwijderd? Zo makkelijk is het niet! Dit is NIET in de geest van Wikipedia! Semanade (overleg) 16 dec 2018 10:24 (CET)

Hoi Semanade,
Op jouw overlegpagina heb ik gisteren na het verwijderen uitleg gegeven waarom ik tot verwijdering ben overgegaan. Ik zal het hier herhalen:
Tot mijn spijt moet ik je melden dat ik zojuist het artikel Bernard Medema heb verwijderd. Door prijzen van schilderijen op te nemen is het meer een veilingartikel dan een encyclopedisch artikel geworden. Hierboven staan een aantal handige links naar artikelen en pagina's met meer informatie. Lees ook even de pagina over de conventies goed door, daarin staat beschreven hoe een artikel vormgegeven dient te worden. Voor goed vormgegeven artikelen over schilders kan ik je verwijzen naar Anna Ruysch (17e eeuw) en Taner Ceylan (hedendaags schilder), twee artikelen die ik zelf heb geschreven. Dqfn13 (overleg) 15 dec 2018 20:45 (CET)
Op Wikipedia zijn er een paar redenen waarbij ik niet in overleg hoef te treden: expliciete reclame (was naar mijn mening hier spraken van), onzin/hoax, pesten, vandalisme, auteursrechtenschending en als het een andere taal dan het Nederlands betreft. Ik kan de pagina wel in jouw naamruimte plaatsen, zodat je het daar zodanig kan bewerken dat het wel in Wikipedia past. Op die pagina heb je er dan ook alle tijd voor en niemand zal het dan verwijderen, tenzij je er niks meer aan doet.
Zoals je op deze pagina kunt lezen ben ik ook een coach, ik wil je ook best helpen om dit en andere artikelen te schrijven. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 16 dec 2018 20:39 (CET)

Coachster[bewerken]

Wegens het voor langere tijd bezig zijn met coachen van nieuwe gebruikers.

Dag Dqfn13, ik zag dat deze ster nog nooit gebruikt is. Aangezien je al meerdere jaren actief bent als coach, heb je hem bij dezen verdiend! Mvg, Encycloon (overleg) 16 dec 2018 17:22 (CET)

Hartstikke bedankt Encycloon, dat waardeer ik heel erg. Dqfn13 (overleg) 16 dec 2018 20:31 (CET)

Sterrenregen[bewerken]

Hallo Dqfn13, augustus j.l. liet je weten wel mee te willen doen met een herintroductie van Sterrendag. Welnu, het jaar loopt ten einde. Ik heb op Gebruiker:Rode raaf/Kladblok een klein opzetje staan. Ik twijfel alleen enigszins met het uitdelen ervan op kerstdag. Misschien dat de tekst nog verbeterd kan worden? Ik heb de datum 31 december in gedachte, daarnaast misschien zinvol om een andere ster te nemen dan voorgaande keer. De vorige keer was het een kerstster. Het uitdelen van een kerstster op 25 december zou misschien niet in in goede aarde vallen bij alle gebruikers? Daarom lijkt me een ster met een duimpje meer geschikt. Ben benieuwd naar je terugkoppeling. MVG, Rode raaf (overleg) 18 dec 2018 16:19 (CET)

Hoi Rode raaf, een ster met een duimpje omhoog of een ster van vuurwerk zijn beide wel leuk denk ik. Die met vuurwerk heb ik helaas nog niet kunnen vinden. De tekst lijkt mij prima, heb ik echt niks op aan te merken. Dqfn13 (overleg) 18 dec 2018 20:11 (CET)
Dag beiden, dit zag ik als een uitdaging. Wat vinden jullie van onderstaand probeersel? Mvg, Encycloon (overleg) 19 dec 2018 01:44 (CET)
Hallo Encycloon, ik ben om, deze lijkt me perfect! Ik heb 'm alvast in de opzet geplaatst Glimlach Rode raaf (overleg) 19 dec 2018 05:35 (CET)
Hoi Encycloon, ik ben het geheel met Rode raaf eens: dit past perfect bij 31 december! Hartstikke bedankt. Dqfn13 (overleg) 19 dec 2018 20:17 (CET)

York Rafael[bewerken]

Beste Dqfn13, Ik heb begrepen dat het artikel over York Rafael volgens jou niet op Wikipedia past, omdat de voetballer niet op het hoogste niveau heeft gevoetbald. Dat is onjuist. Hij heeft in het verleden in de Allsvenskan gevoetbald voor Gefle IF, ook al is het maar één wedstrijd. Aankomend seizoen staat hij onder contract bij Kalmar FF, ook op het hoogste niveau. Daarbij is er ook een Engelse pagina voor York Rafael. Waarom zou er dan ook geen Nederlandse pagina mogen zijn? MVG, Willieko88

Zie ook deze opmerking. Overigens gelden op anderstalige Wikipedia's soms andere richtlijnen voor relevantie, dus dat hoeft niet per se een goed argument te zijn. Mvg, Encycloon (overleg) 19 dec 2018 14:30 (CET)
Voetballer heeft één wedstrijd gespeeld in de Allsvenskan, dat is het hoogste niveau. En een seconden in een wedstrijd op dat niveau is voor de voetbalencyclopedie Wikipedia voldoende, waarom is mij nog altijd een raadsel. Dqfn13 (overleg) 19 dec 2018 20:26 (CET)

Caquetio (taal)[bewerken]

Hoi Dqfn13, Inmiddels heb ik het artikel Caquetio aangepast en geupload. In mijn kladblok heb ik thans een kort stukje klaar over Caquetio als taal. Kan je ernaar kijken? (vooral over de infobox, referentie en bronnen twijfel ik of het allemaal is zoals het hoort). groeten Caribiana (overleg) 20 dec 2018 23:54 (CET)

Hoi Caribiana,
Excuses dat ik gisteren niet online ben geweest, ik was te druk met offline zaken.
Het artikel lijkt mij prima, op een paar kleine schrijffoutjes na. Als er over een taal gesproken wordt, dan is het altijd één woord, tenzij er een vervoegings-e gebuikt wordt. Dus we spreken over de Nederlandse taal, maar over de Arawaktalen. Daarom denk ik dat de zin De Arawak of Caquetío taal wordt een beter als volgt geschreven kan worden: Het Arawak of Caquitío wordt een...
Je hebt een apart kopje referenties gemaakt en daaronder een kader voor bronnen, die kan je beter samenvoegen door de bron bovenaan te plaatsten en dan de appendix te verwijderen.
Groet, Dqfn13 (overleg) 22 dec 2018 11:41 (CET)
Hoi Dqfn13,
We hebben allemaal zo onze offline bezigheden, dus geen probleem, coach! Wel wil ik vragen of je de komende dagen kan kijken naar Dande en Epsy Campbell Barr. Ook inmiddels klaar voor feedback zijn Viola Burnham en Mia Mottley in mijn kladblok. groeten, Caribiana (overleg) 22 dec 2018 19:52 (CET)
Ik zal hieronder reageren op Dande en Barr. Ze stonden nog open in aparte tabbladen om te reageren. Dqfn13 (overleg) 22 dec 2018 19:59 (CET)

Dande[bewerken]

Hoi Dqfn13, Deze muziekstijl wordt kort besproken in "Muziek van Aruba". Ik ben nu bezig met een uitgebreidere beschrijving voor het aanmaken van een nieuw artikel. Hoe kan ik ze het beste koppelen? Met verwijzingen in de tekst? groeten Caribiana (overleg) 21 dec 2018 00:37 (CET)

Hoi Caribiana,
Je noemt de instrumenten: viool, harmonica, trom en rasp. Daarvan geef je aan dat de trom en de rasp een beschrijving verdienen, maar je geeft alleen die van de trom.
De zanger büjft bij de huisdeur staan, hier is denk ik iets fout gegaan... Lach
Bij de zin Nadat het dande-lied aan de huisdeur wordt gezongen gaat de paranda het huis binnen en wordt daar dan twee liedjes gezongen gaan meerdere dingen fout: het woord Nadat zit vast aan de vorige zin, tussen gezonden en gaat hoort een komma (adempauze) en als laatste: en wordt daar dan, kan niet er kan wel gekozen worden voor de constructie: ...het huis binnen, alwaar twee liedjes gezonden worden. In de zin er na ga je door met de liedjes, die zinnen kan je beter combineren, het is namelijk een beetje raar om in een tweede zin door te gaan op hetzelfde onderwerp en er dus ook in te verwijzen naar de eerste zin.
In het stuk van een bewoner. en een gelukkig nieuwjaar heb je een punt geplaatst op een plek waar eigenlijk alleen een spatie hoort, of er hoort een compleet nieuwe zin met iets als In het lied worden de bewoners ook een gelukkig nieuwjaar vol met zegeningen, gezondheid en welvaart toegewenst.
De zin De zanger heeft om aan te tonen van de mogelijkheid om te improviseren terwijl een hoed wordt doorgegeven rond zodat geld kan worden gestort voor goed geluk is erg krom. Bedoel je dat de zanger aan moet tonen dat hij kan improviseren? Storen doet men op een rekening, men kan in een hoed geld stoppen, gooien of ophalen (de laatste is gezien vanuit de eigenaar van de hoed). Ook de volgende zin lijkt letterlijk vertaald te zijn uit het Engels: Na de Dande zingt de groep twee meer walsen afhankelijk van de wensen van geluk en dan het hoofd van het huishouden zal elk van hen iets te drinken aanbieden. Ik zou hier schrijven: Na de dande zingt de groep twee walsen, afhankelijk van de gelukswensen van het gezin. Na het laatste lied zal de hoofd van het huishouden de aanwezigen iets te drinken aanbieden. Op die manier vermijd je ook dat niet duidelijk is wie "hen" is. Overigens is dande geen eigennaam en hoort dus met kleine letters geschreven te worden.
Het is het beste om een artikel zo tijdloos mogelijk te houden, dus woorden als thans, heden, etc. kan je beter vermijden. Als iets sinds een bepaalde tijd gehouden wordt, kan je dat vermelden. Bij een festival dat uitbreidingen heeft gekregen, kan je de uitbreidingen per jaar vermelden.
Je hebt ook twee kopjes Festivals en Tekst en een kopje ==. Sommige stukken tekst heb je ook twee of meerdere keren gebuikt. Het lijkt mij dat je daar ook nog wat aan moet doen. Beide kopjes tekst lijken mij prima, misschien kan je ze samenvoegen.
Het artikel voldoet nog niet, een paar kopjes samenvoegen zal een hoop oplossen. Kijk goed naar de teksten en lees ze af en toe hardop, dan kan je vaak ook horen of de teksten in goed Nederlands zijn en of ze dus goed lopen. Succes en fijne avond.
Hoi Dqfn13, daar heb je veel werk van gemaakt! Bedankt. Het artikel is sowieso niet klaar en mijn hulpvraag betrof verwijzingen. Voordat ik verder ga met schrijven wilde ik weten hoe ik moet verwijzen naar het artikel "muziek van Aruba" en v.v. Of is het beter om deze uitgebreidere beschrijving toe te voegen aan het artikel "muziek van Aruba"? Ik nijg naar een aparte artikel met verwijzingen. groeten, Caribiana (overleg) 23 dec 2018 19:31 (CET)
Hoi Caribiana,
Je kan altijd onderaan een artikel een kopje zie ook plaatsen. Een beetje vergelijkbaar met externe links, dus ook bij interne verwijzingen plaats je onder het kopje een punt met daarachter een link naar het artikel of de artikelen waarnaar je wilt verwijzen. In het artikel muziek van Aruba kan je onder het kopje Dande een sjabloon plaatsen: {{Zie hoofdartikel|Dande}}. De huidige tekst kan je dan laten staan, want een mooie samenvatting is altijd welkom. Heb ik in het artikel Grote of Sint-Nicolaaskerk (Oosthuizen) heb ik dat ook gedaan. Dqfn13 (overleg) 23 dec 2018 19:40 (CET)
Hoi Dqfn13! Ik hoop dat je hele fijne kerstdagen hebt gehad. Ik heb eindelijk dit artikel nu kunnen afmaken. Aangezien het onderwerp bij de jaarwisseling hoort wil ik dit ook gaan posten. Zou je de nieuwe versie willen nalezen? groeten, Caribiana (overleg) 29 dec 2018 17:11 (CET)

Epsy Campbell Barr[bewerken]

Hoi Dqfn13, Dit artikel ligt in mijn kladblok klaar. Ik hoor graag jouw feedback (hier ook weer sprake van een vertaling). groeten Caribiana (overleg) 21 dec 2018 00:37 (CET)

Hoi Dqfn13, ik heb mijn aangemeld voor #100wikiwomen challenge 2018-2019: op 3 januari - Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Epsy Campbell Barr, op 5 januari - Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Inga Rhonda King en op 8 januari - Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Mia Mottley. Ik heb nog tijd om bij te schaven, dus hierbij het verzoek om deze artikelen van commentaar te voorzien. Ik ervaar jouw feedback als zeer leerzaam. groeten, Caribiana (overleg) 29 dec 2018 17:25 (CET)
Hoi Caribiana, Omdat ik vandaag bijna de hele dag weg was, heb ik weinig tijd gehad om er naar te kijken. Ik heb het artikel over mevrouw Barr vandaag gelezen en morgen zal ik naar de andere artikelen kijken. Bij Jeugd en opleiding moet je er wel aan denken of de informatie die je daar geeft nuttig en relevant is voor de lezer. Daarnaast: zijn de namen die je noemt relevant en is het wel of geen privacyschending? Zijn de namen van familieleden algemeen bekend?
...voor de 2018 presidentiële verkiezingen, is een Engelstalige constructie. In het Nederlands schrijven we ...voor de presidentiële verkiezingen van 2018. PAC-partij is eigenlijk dubbelop, omdat partij al in de naam zit. In Nederland korten we namen van partijen ook niet af als VVD-partij, PvdA-partij, etc.
Bij het noteren van wanneer de bronnen zijn geraadpleegd: ben je echt al sinds maart bezig? Daarnaast schrijven wij maanden zonder hoofdletter en wordt deze niet gevolgd door een komma en dan het jaar. Data altijd noteren als 2 maart 2018, of als 2018-03-02. Verder niks op aan te merken, het artikel leest goed en er zit veel informatie in. Dqfn13 (overleg) 30 dec 2018 00:08 (CET)

Hoi Dqfn13, bedankt voor jouw commentaar. Goed dat je me wijst op zaken die ik geen/onvoldoende aandacht geef. Nog een vraagje. In dit vertaald artikel is zitten enkele dode links en referenties. Hoe moet ik hiermee omgaan? Kan ik (bv onder externe links staat defunct) de link weglaten of identiek houden aan de originele Engelse versie? Kan ik bij de niet meer te raadplegen referenties de raadpleegdatum wel of niet overnemen?? groeten, Caribiana (overleg) 30 dec 2018 11:34 (CET)

Hoi Caribiana,
Voor dode links verwijs ik je met alle plezier naar de Wayback Machine, daar kan je een dode link invoeren en dat archief zoekt dan een oude versie van de link op. Op die manier kan je dus altijd oude links opzoeken. Helaas is het wel zo dat lang niet alle sites bezocht worden, maar heel wat gebruikte links staan er wel op. Meld in het bronsjabloon dan dat de uitgever X is via Wayback Machine of Internet Archive. Neem nooit de originele raadpleegdatum over, dat valt onder bronvervalsing (vind ik, niet iedereen is het hier mee eens vanwege Ga uit van goede wil, echter heb ik daar te vaak negatieve ervaringen mee) en zou in een academisch werk ook niet geaccepteerd worden. Bekijk de bron dus ook zelf, dan weet je ook zeker dat wat er geschreven is klopt. Referenties die niet meer te raadplegen zijn, ook niet via de Wayback Machine, kan je misschien het beste laten voor wat ze zijn en verder kijken. Dqfn13 (overleg) 30 dec 2018 11:40 (CET)
Hoi Caribiana,
Over Inga Ronda King: ....
Over de categorieën kan ik je wel wat vertellen: de categorie vrouw gebruiken we meestal niet, het is eigenlijk een overbodige categorie. Misschien kan je beter de Categorie:Persoon uit Saint Vincent en de Grenadines gebruiken, ze komt er namelijk wel vandaan omdat ze er woont.
Verder dus prima artikel, waar ik niks op aan te merken heb. Dqfn13 (overleg) 30 dec 2018 20:21 (CET)
Hoi Caribiana,
Excuses dat het even heeft geduurd, maar ik heb zojuist ook Mia Mottley bekeken.
Een ministerstitel, zoals Minister van Onderwijs, wordt doorgaans met hoofdletter geschreven. Ik denk dat je het kan zien als de naam van een ministerie en die wordt overgedragen op de leidinggevende: de minister of staatssecretaris (ja, in dit geval geen hoofdletter). In het geval was Mottley was zij dus schaduwminister van Cultuur en Maatschappelijke Ontwikkeling. Of schaduwminister met of zonder hoofdletter moet weet ik niet zeker.
De zin Vanaf 25 mei 2018 is zij de achtste en de eerste vrouwelijke premier van Barbados is verwarrend. Je kan wel schrijven dat zij als eerste vrouw de achtste premier was, of zij was de achtste premier en de eerste vrouw in die functie. In de zin erna moeten de ministerfuncties ook weer met hoofdletter.
Verder heb ik geen opmerkingen, dus goed geschreven. Fijne avond/dag. Dqfn13 (overleg) 6 jan 2019 22:31 (CET)
Dankjewel, Dqfn13! Fijne avond/nacht, Caribiana (overleg) 8 jan 2019 23:14 (CET)
Ik zie nu dat het artikel Mia Mottley niet gekoppeld is aan wikidata (Q6827147). Moet de schrijver de koppeling maken? En zo ja, hoe? Caribiana (overleg) 8 jan 2019 23:44 (CET)
Hoi Caribiana, dat kan jij doen op Wikidata, of je laat het over aan iemand anders. Als ik het goed heb begrepen worden nieuwe Wikidata-items-loze-artikelen op Wikidata bijgehouden in een lijst en zijn er mensen die die lijst af gaan om items aan te maken. Mocht je het zelf willen doen, dan kan je via een andere taalversie naar het Wikidata-item gaan en dan op Wikidata bij Wikipedia de Nederlandse invullen (nl voor de taal en dan Mia Mottley als titel). Zoek de lijst Wikipedia-entries, klik op edit, vul helemaal onderin bij Wiki in: nl, daarna komt vanzelf een balkje voor de titel. Mocht het niet lukken, dan wil ik het wel voor je doen. Ook daar is een geschiedenis tabblad, waarop je kan zien wat er gewijzigd is. Dqfn13 (overleg) 9 jan 2019 17:57 (CET)
Wikidata is nu bijgewerkt. Bedankt voor de heldere uitleg. Caribiana (overleg) 9 jan 2019 19:34 (CET)
Graag gedaan. Fijne avond alvast en ik hoor het als je vragen of mijn hulp nodig hebt. Dqfn13 (overleg) 9 jan 2019 19:59 (CET)

Viola Burnham[bewerken]

Hoi Dqfn13, Wel een beetje kortdag, maar zou je Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Viola Burnham kunnen bekijken en feedback geven?? Dit artikel staat aangemeld voor #100wikiwomen challenge 2018-2019: op 12 januari. groet,Caribiana (overleg) 8 jan 2019 23:22 (CET)

Nieuwe dubbele schrijfweek kerstweken 2018[bewerken]

Vlag van Luxemburg

Allereerst alvast fijne dagen gewenst!

Honderdtachtig jaar geleden werd België met het Verdrag van Londen (1839) een onafhankelijk land. Daarbij verloor Luxemburg meer dan de helft van haar grondgebied aan België. Laten we door artikelen te schrijven dit land weer groeien, maar dan op Wikipedia, en het op één na kleinste land binnen de Europese Unie op Wikipedia groot maken.

Daarom houden we van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019 de jaarlijkse kerstschrijfweken schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Luxemburg en verwante onderwerpen.

Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Luxemburg.

Deelnemen & meer informatie · Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 dec 2018 03:34 (CET)


PS: Vanaf vandaag kun je ook je stem uitbrengen welk project of welke gebruiker een WikiUil zou moeten krijgen voor diens bijdragen aan de Nederlandstalige Wikipedia in 2018. Zie daarvoor op de pagina der genomineerden. - Taketa & Romaine 22 dec 2018 03:34 (CET)

Sterrendag[bewerken]

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Herintroductie sterrendag: Uit te reiken aan iemand die u afgelopen jaar positief opviel. Dat kan een hele serie bewerkingen of initiatieven zijn, maar ook één bijzondere bewerking. Het idee is laagdrempelig; de ster hoeft niet ergens op een lijst ingeschreven te worden, slechts uitdelen ter waardering. Leuk zou zijn om daar een kleine persoonlijke motivatie aan toe te voegen, maar niets is verplicht. Het gaat om het gebaar. Het uitdelen ervan vindt plaats op 31 december, deelt u er ook eentje uit vandaag?

Rode raaf (overleg) 31 dec 2018 00:32 (CET)

Dank je wel Rode raaf, gelukkig weet ik ook nog wel een paar mensen. Dqfn13 (overleg) 31 dec 2018 11:40 (CET)
Ik hoop op een sterrenregen vandaag Knipoog Gelukkig nieuwjaar! Glimlach Rode raaf (overleg) 31 dec 2018 11:47 (CET)
Ik zag dat Ecritures ook al begonnen is, dus het komt goed. Jij ook alvast een mooie jaarwisseling en een gelukkig nieuw jaar. Dqfn13 (overleg) 31 dec 2018 11:50 (CET)

Extra Ster[bewerken]

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Herintroductie sterrendag: Uit te reiken aan iemand die u afgelopen jaar positief opviel. Dat kan een hele serie bewerkingen of initiatieven zijn, maar ook één bijzondere bewerking. Het idee is laagdrempelig; de ster hoeft niet ergens op een lijst ingeschreven te worden, slechts uitdelen ter waardering. Leuk zou zijn om daar een kleine persoonlijke motivatie aan toe te voegen, maar niets is verplicht. Het gaat om het gebaar. Het uitdelen ervan vindt plaats op 31 december, deelt u er ook eentje uit vandaag?

Wens ik jou ook toe! Ik denk nog steeds met veel genoegen aan de periode dat wij samen de voormalige Nederlandse gemeentewapens hebben beschreven. Helaas heb ik door persoonlijke omstandigheden afgelopen jaar weinig kunnen bijdragen aan thema heraldiek, waar jij wel onverdroten door bent gegaan, met name bij het beschrijven van de Belgische gemeentewapens. Ik hoop komend jaar wat beschrijvingen van de Nederlandse Heerlijkheidswapens te kunnen geven. Misschien kom ik je daar weer tegen? Elvesham (overleg) 31 dec 2018 12:05 (CET)

HOi Elvesham, ik ben ook wat weinig bezig geweest, maar heb er wel een paar kunnen doen en heb er ook nog een paar half af. We zullen elkaar vast wel weer tegenkomen. Fijne jaarwisseling alvast. Dqfn13 (overleg) 31 dec 2018 12:12 (CET)

Ster[bewerken]

Hoewel we het onlangs grondig oneens waren over een detail wil ik toch mijn waardering uitspreken over je harde werk. Dank daarvoor. VanBuren (overleg) 31 dec 2018 21:03 (CET)

Bedankt VanBuren, ik waardeer jouw inzet ook. Ik ben het met wel meer mensen af en toe helemaal niet eens, maar in een samenwerkingsproject moet daar ook ruimte voor zijn. Zolang het met wederzijds respect gaat is er niks aan de hand. Ik wens je een gelukkig en gezond 2019 toe. Dqfn13 (overleg) 1 jan 2019 16:47 (CET)

Milky Way Gas Station[bewerken]

Dag Dqfn13, De plaat van Milky Way Gas Station is, zoals altijd bij eerste platen, in eigen beheer uitgebracht. De band heeft nu ook een booking agency, Mr. Bowler. Eerstkomende optreden is op 6 april in De Duycker in Hoofddorp, op een groot progrockfestival met ook bekende veel Britse bands - en een zeer forse entreeprijs. Google maar eens. MWGS heeft een eigen studio. Geen knoeiers in de marge, geloof me. En alle info klopt 100%.

Hg, Ellajbog

@Ellajbog:,
Wat je schrijft is allemaal top voor de band natuurlijk, maar op Wikipedia moeten dat soort dingen blijken uit bronnen. Dit is een encyclopedie waar dingen verifieerbaar moeten zijn. Daarnaast hebben we voor muziek ook een soort van richtlijn opgesteld, waar aan de onderwerpen eisen zijn gesteld voordat die als relevant gezien kunnen worden. Zie daarvoor deze pagina. Ik weet zo uit mijn hoofd niet wat het kopje is voor bands. Dqfn13 (overleg) 7 jan 2019 13:54 (CET)

Ha Dqfn13. Ik waardeer het dat je Wikipedia to the point wilt houden, met feiten die 100% kloppen. Dat wil ik ook. Vraag aan jou: wordt het niet te reclame-achtig als ik Mr. Bowler Music Agency (kijk zelf maar even) in de Wiki-tekst zet? En deze verwijzing naar het optreden op 6 april met die Britse topbands? Want dat zijn het. Ik weet natuurlijk niet of het jouw genre is en of jij bands als Opeth kent. In dat geval vraag ik je om er ook een collega naar te laten kijken. MWGS is bezig met een tweede cd. Maar zoals je op Youtube en Deezer kunt horen zijn dit soort nummers geen quickies. Over plaat 1 heeft MWGS dus vijf (!) jaar gedaan. Dat is nu overigens niet de bedoeling. De heren gaan nu wel de studio uit en het podium op. Vandaar de samenwerking met Mr. Bowler Music Agency en het optreden op 6 april, waarna er ongetwijfeld meer zullen volgen. Mr. Bowler werkt internationaal. Groet, Ellajbog

Hoi Ellajbog,
Als je bronnen hebt, dan kan je die wel degelijk plaatsen, maar dan op de manier zoals beschreven op deze pagina. Kijk voor inspiratie ook eens op andere pagina's over bands.
Je hebt overigens gelijk dat het niet mijn expertise is, zoals mijn stelt: ik ben fan van Queen. Daarnaast zit ik meer in het erfgoed (monumenten, musea, archeologie, etc.). Voor de beoordeling van het artikel maakt het overigens weinig uit, de beoordelingslijst komen ook mensen die wel kennis van zaken hebben. De beoordeling vindt trouwens helemaal niet door mij plaats, maar door een van mijn collega moderatoren, ik heb het artikel alleen ter beoordeling voorgelegd.
De encyclopedische relevantie van een onderwerp hangt af van zaken die reeds gedaan, of in ieder geval bekend zijn, niet door toekomstige gebeurtenissen zoals een verwachte tweede plaat of verwachte optredens. Toekomstige gebeurtenissen kunnen relevant zijn, maar die moeten dan 100% zeker weten gaan gebeuren. Het uitbrengen van een tweede plaat is dat niet, want die kan door omstandigheden in ene niet uitgebracht gaan worden.
Ik hoop dat je mijn standpunt(en) begrijpt. Mocht je vragen hebben: stel ze dan hieronder, dan zal ik ze ook weer hier beantwoorden. Ik krijg altijd een melding als je hier een bewerking doet, dus ik reageer ook gegarandeerd. Vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 7 jan 2019 21:49 (CET) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Ha Dqfn13, Ik heb een extra voetnoot geplaatst (site JP Bast) en het allemaal nog wat zakelijker gemaakt. Zo moet hij echt goed zijn. Een link naar Mr. Bowler Muscic Agency mag niet, begrijp ik. Ik zou het waarderen als je het 'verwijder'-sjabloon zou willen verwijderen. Hg, Ellajbog Ellajbog (overleg) 22 jan 2019 12:20 (CET)

Hoi Ellajbog,
Een bron is een specifieke pagina en niet een website. Een voorbeeld: in het artikel De Gekroonde Jaagschuit heb ik niet de website van het Westfries Genootschap gebruikt, maar een specifiek artikel en daar ook naar gelinkt. Het spijt me vreselijk, bij Milky Way Gas Station zie ik nu nog altijd de encyclopedische relevantie niet, er is ook pas een duidelijke bron en dat is (vooralsnog) te weinig. Dqfn13 (overleg) 22 jan 2019 18:44 (CET)

Overleg gebruiker:145.131.118.210 aangeschreven?[bewerken]

Hoi Dqfn13, hoe weet ik of de bewuste school al een keer (digitaal) is aangeschreven? Ik zag dat MoiraMoira het sjabloon ooit geplaatst heeft maar die is al een tijdje niet meer actief, heb jij er verstand van? - Twazz (overleg) 8 jan 2019 16:18 (CET)

Hoi Twazz, ik heb zelf nog nooit een school aangeschreven en ik weet ook niet of je het überhaupt ergens kunt vinden. Als je ze wilt aanschrijven, dan zou ik dat gewoon doen, beter een keer te veel dan niet. Dqfn13 (overleg) 8 jan 2019 16:23 (CET)
Het gebeurt zelden en als het gebeurt, is het meestal door iemand met toegang tot OTRS. Ik zie hier geen ticketnummer terug, dus ik verwacht niet dat de school aangeschreven is. Mbch331 (Overleg) 8 jan 2019 16:41 (CET)
Dan kunnen we dus veilig stellen dat het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zo is dat die school nog niet is aangeschreven. Dqfn13 (overleg) 8 jan 2019 16:44 (CET)
Hoi Twazz, waarom zou je de school willen aanschrijven? Ecritures (overleg) 8 jan 2019 17:23 (CET)
Nou, ik zag een mail/tekst staan onder het kopje 'Standaardbrief in geval van vandalisme' dus ik vroeg mij af of dat een keer naar hen verzonden was of niet. Het was eigenlijk meer een 'stel dat' vraag. Stel dat zo'n mail daadwerkelijk geschreven is of wordt, hoe weet men dan dat dat daadwerkelijk gedaan is. Vandaar mijn vraag eigenlijk. Het gaat inderdaad moeilijk worden om dat IP aan een school te koppelen. - Twazz (overleg) 9 jan 2019 14:27 (CET)


Coaching gevraagd 2[bewerken]

Beste Dqfn13, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Regenboogbuurt almere (overleg) 16 jan 2019 14:38 (CET)

Hoi Regenboogbuurt almere,
Zou je mij kunnen vertellen waar je hulp bij nodig hebt? Het werkt voor mij makkelijker als ik ongeveer weet waar ik naar moet kijken. Denk hierbij aan het schrijven, bronnengebruik, overleg, of gewoon de basisvaardigheden leren kennen van Wikipedia.
Ik zie ook dat je een discussie hebt gehad met rode raaf, dus ik vermoed dat het daar iets mee te maken zou kunnen hebben. Weet wel dat ik, net als rode raaf, vrij streng ben met bronnen.
Ik ben op maandag tot en met donderdag alleen in de avonden online, op vrijdagen meestal alleen in de middagen en ook niet altijd. In de weekenden wisselt het heel erg. Ik probeer elke dag even online te komen om de mensen die ik coach te kunnen helpen. Momenteel heb ik één andere persoon die ik echt coach, dus je hebt wel de garantie dat ik elke dag even online ben.
Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 16 jan 2019 22:20 (CET)

Fouten[bewerken]

Hoihoi,

ik had graag een vraagje. ik heb een nieuw artikel erbij gezet van Selina Freeth. Ik kreeg de meldingen dat het geen eigen bronnen heeft. de spelling niet goed was enz. Hierbij is mijn vraag of het nu wel goed is :) Het lukt mij trouwens niet om de bronnen te vermelden en de links dus ik heb maar wat geprobeerd..

Met vriendelijke groet,

Selinalouiza (overleg) 19 jan 2019 16:55 (CET)

Hoi Selinalouiza,
Het artikel over Selina Freeth is eigenlijk vooral op haar eigen filmpjes en dat zijn geen echte bronnen, want dan zou iedereen van alles en nog wat op internet over zichzelf kunnen plaatsen en dat als bron gebruiken voor een artikel hier. De bronnen die je gebruikt hebt, heb je wel op een juiste wijze geplaatst. Het is alleen zaak dat je bronnen plaatst die onafhankelijk van Freeth zijn.
Met vriendelijke groet,
Dqfn13 (overleg) 21 jan 2019 21:26 (CET)
Hoi, heel toevallig kom ik deze discussie hier tegen. Ik ben afgelopen week al aardig druk geweest met genoemde pagina, en niet alleen ik maar ook Encycloon heeft zitten zoeken naar bronnen. Zie ook deze pagina. Probleem met de huidige bronnen is dat het vooral filmpjes van YouTube zijn. Met enige moeite hebben we een verzameling krantenstukjes gevonden, maar dat wordt nog best lastig om als bron te gebruiken (hoe vind je alle originele berichten terug?). Verder worstelen we met de ontdekking dat de oorspronkelijke tekst gewoon is gekopieerd vanaf de website van Freeth. Het beste kan het artikel opnieuw geschreven worden. Thieu1972 (overleg) 22 jan 2019 19:05 (CET)

De Lima Groep[bewerken]

Hallo Dqfn13, hier heb ik nog een artikel voor "review". Het soort artikel/thema is nieuw voor mij en derhalve is overleg en feedback gewenst. Bij de eerste afbeelding probeerde ik voor de lidstaten een "collapsible list" van de Engelse versie te copiëren, maar dat lukte niet. Weet jij waar ik een voorbeeld kan vinden op de Nederlandse wikipedia?? De link is Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Lima Groepl. vriendelijke groet, Caribiana (overleg) 20 jan 2019 17:29 (CET)

Hoi Caribiana,
Eindelijk ben ik even online. Terwijl ik hier schrijf, lees ik ook het artikel door voor je.
De inleiding is prima, al kan je daar wel wat meer links plaatsen zoals naar Amerika (continent), Lima (stad). Na ontmoet zou ik een komma plaatsen, daar is namelijk even een ademhalingspauze nodig.
De zin De verklaring van Lima legt vast de contouren en doelstellingen van de Lima Groep in haar poging om te bemiddelen in de crisis in Venezuela heeft wat probleempjes, want het is in Engelse volgorde, daarnaast vraag ik me af wat "contouren" zijn van een groepje landen. Ik zou eerder iets schrijven als: De verklaring van Lima legt de hoofdpunten en doelstellingen van de Lima Groep in haar poging om te bemiddelen in de crisis in Venezuela. Hoofdpunten (outlines) kan ook hoofddoelen of grote lijnen zijn. Contouren is, naar mijn mening, een foute vertaling.
Er is een artikel over de presidentsverkiezingen van 2012, dus misschien kan je ook een link aanleggen naar de Venezolaanse presidentsverkiezingen 2018? Op zich kan daar wel een keer een artikel over geschreven worden en aangezien de Lima Groep vanwege die verkiezingen is opgericht, zal een link naar de verkiezingen wel van toegevoegde waarde zijn. Als laatste puntje mis ik nog een komma na Na de herverkiezing van president Maduro, want wat er na volgt, is een nieuw zinsdeel.
Je schrijft steeds beter Caribiana en ik vind het ook wel prijzenswaardig dat je lastige onderwerpen lijkt te kiezen. Ga zo door. Dqfn13 (overleg) 21 jan 2019 23:09 (CET)
Hi Dqfn13, weer een goede feedback. Ik merk zelf dat het schrijven steeds vlotter gaat. Bedankt voor de steun. Groeten Caribiana (overleg) 23 jan 2019 04:58 (CET)
Je verdient de steun hoor. Dqfn13 (overleg) 23 jan 2019 21:17 (CET)

Reiki Ryoho pagina graag weer terug - als dat mogelijk is...[bewerken]

Zie Overleg gebruiker:Basbuis. Dqfn13 (overleg) 26 jan 2019 17:57 (CET)

A.T. van Wijngaarden[bewerken]

Beste Dqfn13, dank voor een paar aanvullingen en correcties op deze website (Arnoldus_Teunis_van_Wijngaarden). De foto van de pastorie Oostwoud heb ik verwijderd, want die is niet van hem. Ik zal binnenkort correcte foto's uploaden. En mocht je meer willen weten over deze architect, zie www.atvanwijngaarden.nl. Met vr.gr Bashimubanga (overleg) 28 jan 2019 20:55 (CET)

Hoi Bashimubanga,
In de lijst van bouwwerken staat een pastorie in Oostwoud en op de foto staat een pand dat mogelijk die pastorie is, maar dat weet ik niet zeker.
Ik ken de site, vanuit mijn werk heb ik vandaag twee keer geprobeerd een mail te sturen, maar die kreeg ik beide keren terug. Dqfn13 (overleg) 28 jan 2019 21:58 (CET)

Vlaggenperikelen[bewerken]

Hallo Dqfn13,

Ik ben begonnen aan het structureren van de vlaggen van voormalige gemeenten en ik heb een lijst aangemaakt. Maar bij het nalopen van vlaggen kom ik vreemde dingen tegen. Zo heeft Anloo een dorpsvlag die zelfs niet lijkt op wat de vroegere gemeentevlag was. Die gemeentevlag kan ik vinden op de flagchart, maar niet op Wikipedia. En er lijken nog meer van dit soort gevallen te zijn. Ik ben niet zo heel erg thuis in de vlaggenwereld om hier wat mee te kunnen. Kun jij een helpende hand bieden, eventueel met andere Wikipedianen die je ken? Groet, Quistnix (overleg) 28 jan 2019 21:34 (CET)

Hoi Quistnix,
Ik denk dat we dit wel op het heraldiekproject kunnen plaatsen, daar zijn meer medewerkers die actief zijn met vlaggen. Dqfn13 (overleg) 28 jan 2019 21:58 (CET)

Graag pagina Pagan Sound Smash terugplaatsen in originele vorm !![bewerken]

Groeten, Newspaperboy_events – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Newspaperboy events (overleg · bijdragen) 6 feb 2019 13:06 (CET)

Beste,
Zoals ik op uw overlegpagina heb uitgelegd: het is in het Engels geschreven, terwijl het hier in het Nederlands hoort. Ik plaats de Engelse tekst dus niet terug, wel kan ik het u per e-mail sturen zodat u het op de Engelstalige Wikipedia kunt plaatsen. Dqfn13 (overleg) 6 feb 2019 13:08 (CET)
Zie ook de overlegpagina van Kattenkruid. The Banner Overleg 7 feb 2019 20:28 (CET)
Ik heb het zojuist langs zien komen omdat ik de overlegpagina van auteur nog op mijn volglijst had staan. Ik denk dat je wel een punt hebt met jouw eerste commentaar daar TB. Dqfn13 (overleg) 7 feb 2019 20:31 (CET)

Sociare[bewerken]

Het artikel is intussen aangepast en voldoet nu hopelijk wel aan de criteria. De opsomming van wat de socioculturele sector zoal omvat blijft echter lang aangezien deze sector een enorm brede waaier aan activiteiten omvat. Vragen of opmerkingen: graag een seintje! Ik kan er maar uit leren! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 109.132.137.199 (overleg · bijdragen) 17 feb 2019 17:57 (CET)

Laat een keer iemand meelezen die niet bekend is met de organisatie, want de tekst is er niet echt beter op geworden. Wat zijn paritaire comités? Het artikel leest als een aanprijzing voor de organisatie, het leest nog altijd niet als een encyclopedisch artikel. Vergelijk het anders eens met FNV Bondgenoten. Dqfn13 (overleg) 17 feb 2019 23:01 (CET)
Bedankt voor de tip. Ik heb het intussen door drie mensen laten nalezen die de organisatie niet kennen. Zij vonden het blijkbaar geen probleem. Daarom de vraag welke woorden misschien niet duidelijk zijn? Ik som even op: (1) werkgeversfederatie, (2) socioculturele sector, (3) belangenbehartiging, (4) vorming, (5) netwerking, (6) representatieve gesprekspartner. Ik heb alvast een link gelegd naar het artikel over paritaire comités. Ik neem aan dat ik die uitleg niet opnieuw hoef te doen in het artikel, maar dat een hyperlink volstaat? Het is allerminst een aanprijzing van een organisatie, maar geeft de representatieve werkgeversfederatie weer (met objectieve weergave van taken) van een sector waarin tienduizenden mensen werken in Vlaanderen. Het woord socioculturele sector heb ik trouwens al eens willen uitleggen, maar dat vond men te breed. Nu tja, de socioculturele sector behelst nu eenmaal een enorm breed en divers werkveld. Graag feedback, want ik leer hierin graag bij. Noot: ik heb het alleen laten nalezen door mensen in Vlaanderen.Wimvanopstal (overleg) 2 mrt 2019 15:25 (CET)
Ik pols nog eens graag naar een reactie op bovenstaand bericht. Alvast bedankt! wvo (overleg) 11 mrt 2019 08:36 (CET)
Hallo wvo, het belangrijkste woord is inderdaad socioculturele sector, ik zie dat de woorden paritair comité inmiddels al een blauwe link hebben. Bij het nalezen hebt u het alleen laten lezen aan Vlamingen, maar deze encyclopedie wordt ook gelezen door Nederlanders, Duitsers, Italianen, Surinamers, Zuid-Afrikanen, etc. Wikipedia is een internationale encyclopedie die ook gelezen word door kinderen, ouderen en door mensen die in het werkveld werken en door mensen die er niet in werken. Dqfn13 (overleg) 11 mrt 2019 22:31 (CET)

Vlag van Boxtel[bewerken]

Sorry voor mijn foutje daar. Het was niet de bedoeling dat die link daar zou landen. Ergens is iets tussen copy en paste misgegaan. Groet, Quistnix (overleg) 18 feb 2019 18:26 (CET)

Shit happens, ik heb het ook wel eens dat dingen in ene op een plek staan waarvan ik toch zou zweren dat ik ze daar niet geplaatst heb. Fijne avond, Dqfn13 (overleg) 18 feb 2019 19:17 (CET)

Mail[bewerken]

Er komt mail aan...Quistnix (overleg) 25 feb 2019 22:37 (CET)

Is goed, ik zal er denk ik morgen naar kijken, mijn ogen beginnen al wat zwaar te worden. Dqfn13 (overleg) 25 feb 2019 22:39 (CET)
Dan heb je luciferhoutjes nodig, zou mijn moeder zeggen. Quistnix (overleg) 25 feb 2019 22:47 (CET)
Ja, deden ze bij Suske en Wiske ook. Dqfn13 (overleg) 26 feb 2019 19:41 (CET)

Verbeterd[bewerken]

Overleg vindt plaats op overlegpagina van AnneFleurBergmans

HomeComputerMuseum[bewerken]

Overleg verplaatst naar overlegpagina Butch, want daar is overleg begonnen. Dqfn13 (overleg) 27 feb 2019 21:27 (CET)

Embassy of the Free Mind[bewerken]

Dag Dqfn13. Bedankt voor het wikificeren van Embassy of the Free Mind. Ik zie echter dat dit artikel deels is overgeschreven van Bibliotheca Philosophica Hermetica. Het viel me op toen ik hier moest verbeteren wat ik ook hier verbeterde. Behalve dit stukje over de collectie lijkt ook de geschiedenis deels overgenomen, met dezelfde voetnoten. Mag dit zo wel? Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 1 mrt 2019 00:30 (CET)

Hoi ErikvanB,
Zonder vermelding van de bron mag dat niet, het maakt in deze niet uit of het van Wikipedia komt of niet, men dient de naam of versie te vermelden. Ik denk dat het artikel dan dus of ter beoordeling voorgelegd moet gaan worden. Dqfn13 (overleg) 1 mrt 2019 20:35 (CET)
Bedankt. Misschien inderdaad wel. Ik zal er eens over nadenken of ik dat moet doen dit weekend als een ander het niet doet. Mvg, ErikvanB (overleg) 1 mrt 2019 20:56 (CET)
Ik heb het zelf al bewerkt, en heb zelf niet de overeenkomsten gezien... maar ik heb het artikel over de Bibliotheca ook niet bewerkt. Ik weet op dit moment ook nog niet hoe ik de nominatie zou uitvoeren dan. Dqfn13 (overleg) 1 mrt 2019 20:58 (CET)
Oké. Ik zal later nog eens kijken. Dankjewel. ErikvanB (overleg) 1 mrt 2019 21:20 (CET)
Succes en als je vragen hebt: je weet me te vinden. Mocht ik je niet meer spreken: fijne avond en een fijn weekend. Dqfn13 (overleg) 1 mrt 2019 21:31 (CET)
Jij ook! ErikvanB (overleg) 1 mrt 2019 22:18 (CET)

Rhiannon Prideaux[bewerken]

Beste Dqfn13,

Dank voor je bericht over Rhiannon Prideaux. Ik ben het met je eens dat deze persoon misschien niet zo heel relevant is voor Wikipedia-lezers. Bronnen zijn beperkt, en de verdiensten zelf zijn natuurlijk niet uniek of echt baanbrekend.

Ik heb het artikel geschreven als onderdeel van de amnesty schrijfmarathon.

Mvg, Rianne

Rianne v (overleg) 3 mrt 2019 17:45 (CET)

Beste Rianne, bedankt voor jouw bericht. Ik hoop dat je je niet tegen laat houden om andere artikelen te schrijven, elk begin is namelijk moeilijk en als je ergens gepassioneerd over bent, dan kan kan het ook gebeuren dat je sneller iets relevant vind dan dat het voor anderen zal zijn. Overigens sta ik als voormalig Wereldwinkelvrijwilliger wel degelijk achter het werk van Amnesty en dat van Prideaux. Dqfn13 (overleg) 3 mrt 2019 20:38 (CET)


Coaching gevraagd 3[bewerken]

Beste Dqfn13, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Steven Duyver (overleg) 8 mrt 2019 00:19 (CET)

Hallo Steven Duyver, ik zie dat je vooral over (televisie)programma's schrijft, dat is niet bepaald mijn kennisgebied. Waar wil je hulp bij krijgen? Als het om communicatie, de werking en regels van Wikipedia gaat kan ik helpen. Vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 8 mrt 2019 17:18 (CET)


Coaching gevraagd 24 maart 2019[bewerken]

Beste Dqfn13, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, 213.124.26.186 24 mrt 2019 10:40 (CET)

Beste heer, dame,

Ik schrijf vaker mee, als aanvullen maar ik heb nu voor het eerst sinds lange tijd een nieuw artikel; ik kom er niet uit hoe ik de naam moet vergroten aan begin en dacht ik start vast en verzoek om hulp groet gonny

Gebruiker:213.124.26.186/Kladblok

Naar navigatie springenNaar zoeken springen RaQuel van Haver


Inhoud 1 Biografie 2 Werk 3 Biografie 4 Nominaties en prijzen Biografie[bewerken] RaQuel van Haver, (1989,Bogotá, Colombia, geadopteerd) is een Amsterdamse kunstenaar die woont en werkt in Amsterdam. In 2012 studeerde ze af van de HKU, Fine Arts departement, Utrecht.

Werk[bewerken] RaQuel van Haver’s schilderijen bieden snapshots van het dagelijkse leven in haar lokale buurt in het Zuid-Oosten van Amsterdam. Etniciteit en identiteit, geïnspireerd door de aanwezigheid van Afrikaanse, Westerse, Caribische en Latijn Amerikaanse culturen binnen haar directe buurt is haar ingang. Haar werk wordt rauw en "mannelijk" gevonden, monumentaal en energiek. Haar werk behandelt ook de druk resulterend vanuit maatschappelijke eisen en onomstreden percepties. Hevig hevig getextureerde composities met dikke lagen olieverf op jute te gebruiken, zij combineert ook houtskool, klei, gips, kranten en as.

Biografie[bewerken] Van Haver droeg bij aan groepsexposities bij Fiesta del Fuego, Santiago de Cuba, Cuba (2014), Kers Gallery (2014), CBK Amsterdam (2015), Sanquin, Amsterdam (2015) en Framer Framed, Amsterdam (2015). RaQuel van Haver had solo-presentaties bij Sanquin, Amsterdam (2014), Galerie 23, Amsterdam (2014), Jackbell Gallery, London, UK (2015), Nieuwe ledententoonstelling Arti et Amicitiae (2017) en Stedelijk Museum, Amsterdam (2018).

Van Haver is kunstenaarslid van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae

Nominaties en prijzen[bewerken] In 2012, 2013 en 2016 werd ze genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst, die uiteindelijk in 2018 aan haar werd uitgereikt. In 2017 won Van Haver De Schefferprijs, de tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs van de Vereniging Dordrechts Museum (VDM) voor jonge beeldend kunstenaars. De prijs bestaat uit de aankoop van een werk en een solotentoonstelling in het Dordrechts Museum. Onlangs werd zij genomineerd voor de Wolvecampprijs, een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst.

Van 25 november 2018 t/m 7 april 2019 heeft RaQuel van Haver een solotentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam onder de titel RaQuel van Haver, Spirits of the Soil.

Beste gebruiker van IP-adres 213.124.26.186
Ik ben niet heel erg bekend met hedendaagse kunstenaars, maar op zich kan ik wel een aantal tips geven om het artikel te verbeteren.
Allereerst: bronnen. Vermeldt alstublieft de bronnen die u hebt gebruikt in het artikel. Dit kunt u doen door deze pagina te lezen en de daar gehanteerde werkwijzen ook in uw artikel toe te passen. Voor de bewering over wat er van haar werk gevonden wordt, is zeer zeker bronvermelding nodig. Wie vindt haar werk rauw, mannelijk, monumentaal en energiek? Denk er wel aan dat de bronnen niet bij Van Haver zelf mogen zijn, met uitzondering voor geboortedatum e.d.
Doorgaans worden mensen die alleen ingelogd werken gecoacht, omdat het ip-adres nog wel eens wilt wisselen. In Nederland verandert het IP-adres ongeveer eens in de drie maanden, al is de termijn wel afhankelijk van de internetprovider, want er zijn ook bedrijven die eens per jaar of zelfs minder vaak hun klanten laten wisselen.
Zoals u misschien begrijpt ben ik in het weekend niet veel online. Tijdens kantooruren werk ik, maar daarbuiten ben ik elke avond online.
Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 24 mrt 2019 20:14 (CET)

We hebben je inbreng over communicatie op Wikipedia nodig.[bewerken]

Hallo!

Mijn naam is Trizek. Ik werk bij de Wikimedia Foundation, de organisatie die Wikipedia host.

Momenteel vragen we mensen hoe zij op de wiki's communiceren. Ons doel is om de communicatiemiddelen te verbeteren.

Je hebt een overlegpagina op Wikipedia gebruikt om een discussie te beginnen of een bericht achter te laten. We zouden graag willen weten hoe je dit hebt ervaren.

Zou je de overlegpagina willen bezoeken? Daar worden vijf vragen gesteld. Zou je deze vragen zo goed mogelijk willen beantwoorden? We willen weten wat er goed en minder goed is aan de huidige systemen. We willen graag je mening weten over wat we zouden moeten verbeteren of juist zo laten.

We hebben je mening hard nodig en waarderen deze zeer.

Hartelijk dank voor je hulp! Trizek (WMF) 1 apr 2019 14:55 (CEST)

Links naar niet-Nederlandse Wikipedia bladzijden[bewerken]

In mijn bladzijde over Albert Shields komen een paar personen voor die geen Nederlandse Wikipedia blz hebben. In een vergelijkbaar geval had ik een tijdje geleden een wikilink opgenomen naar de buitenlandse wikibladzijde. Dat werd toen door een moderator afgeraden en geadviseerd werd om ipv een wikilink een voetnoot op te nemen met link naar die buitenlandse blz. Simpelweg een rode link opnemen vind ik wat erg kort door de bocht. Je mag gebruikers er toch wel op wijzen dat er elders info te vinden is over deze persoon? Eventueel zou je er een combinatie van rode link + voetnoot van kunnen maken om Wikipedianen te stimuleren die buitenladse blz et vertalen. Ik vind domweg schrappen van links naar relevante informatie geen goede optie. Ik ben het dan ook niet eens met de aangebrachte weglatingen. Hoe gaan we hiermee om??? HJVerhagen (overleg) 16 apr 2019 17:27 (CEST)

zie ook de help blz over Gebruik van links.HJVerhagen (overleg) 16 apr 2019 19:25 (CEST)

Hallo HJVerhagen,
Een link opnemen in een voetnoot is iets anders dan de pagina opnemen alsof het een bron is. Een voetnoot is iets als: Zie ook het Engelstalige artikel. Wat jij deed was het opnemen alsof het een bron is en Wikipedia verwijst niet naar zichzelf als het om bronvermelding gaat. Dqfn13 (overleg) 16 apr 2019 21:04 (CEST)
Ik heb het begrepen; ik heb nu op de blz van Albert F. Shields mijn noten/referenties onderverdeeld in de primaire bron, verwijzingen naar buitenlandse wiki's, publicaties van Shields zelf en overige bronnen. Ik neem aan dat dit nu wel duidelijk is. Groeten HJVerhagen (overleg) 17 apr 2019 15:24 (CEST)
Dat is zeker beter. Dqfn13 (overleg) 17 apr 2019 20:30 (CEST)

YESC - verwijdering[bewerken]

Excuus, overleg vind al plaats op overlegpagina gebruiker – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Wilbertdenbesten (overleg · bijdragen) 17 apr 2019 11:19‎ (CEST)

Kladblok (3)[bewerken]

Goeienmiddag Dqfn13,

Hoe is het allemaal? En ik had dan nog een vraagje: zou jij het wapenartikel Wapen van Marne-Middelsee willen nakijken als je tijd hebt?

Met vriendelijke groet, Grasmat|(Vragen?) 19 apr 2019 19:55 (CEST)

Hoi Grasmat,
Met mij gaat het prima, ik ben even wat minder met heraldiek bezig, omdat ik mij even concentreer op een stolpboerderij bij mij in de gemeente: Buitenrust (zie ook mijn kladblok). Dat is een erg groot complex en ik weet via mijn werk dat die boerderij best bijzonder is, al staat het wel enorm te verkrotten...
Voor jouw artikel: de eerste zin eindigt niet met een werkwoord, ik mis daar het woord toegekend. Officieel is het het Wetterskip Fryslân. Ik denk dat het verder een kwestie van smaak is of dat het wapen van Marne-Middelsee kwam te vervallen (mijn voorkeur) of dat het verviel.
Eveneens moet vervangen worden door evenals, want je kan ook zeggen net als. Het wapen van Marnelân werd toegekend in 1974, dus het is zeer zeker geen "aloud wapen". Verder prima artikel. Mocht ik je niet meer spreken: fijn paasweekend. Dqfn13 (overleg) 20 apr 2019 15:26 (CEST)
Ik heb het artikel wat aangepast. Als er verder niks aan merken valt, verplaats ik het artikel naar de hoofdnaamruimte. Verder nog een fijn pazen, Grasmat|(Vragen?) 21 apr 2019 14:56 (CEST)
Hoi Grasmat, ik had er inderdaad verder niks op aan te merken. Dqfn13 (overleg) 21 apr 2019 23:09 (CEST)
Hoi Dqfn13, wil je het het wapen van Zuid- en Noord-Schermer controleren op enkele fouten? Grasmat|(Vragen?) 11 mei 2019 13:48 (CEST)
Hoi Grasmat, prima artikel en ik heb in het boek van Sierksma ook zaken terug kunnen vinden, helaas geen aanvulling op wat jij ook hebt. Naar mijn idee kan je het artikel plaatsen. Dqfn13 (overleg) 11 mei 2019 14:33 (CEST)
Sorry voor het late antwoord, maar dank voor je reactie. Het artikel is inmiddels geplaatst. Grasmat|(Vragen?) 13 mei 2019 17:30 (CEST)
Hoi Grasmat, ik heb het gezien ja. Geen probleem voor late antwoorden. Dqfn13 (overleg) 13 mei 2019 19:30 (CEST)
Goeienavond, Dqfn, zou je het artikeltje het wapen van het waterschap Limburg na willen kijken? Alvast dank! Met vriendelijke groet, Grasmat|(Vragen?) 6 jun 2019 19:59 (CEST)
Goede avond Grasmat, er is weinig historie dus daar kan ik tegen jou niet over gaan klagen. Ik heb wel een opmerking en twee vragen. Eerst de opmerking: De Limburgse leeuw staat komt uit het wapen van het Zuiveringsschap Limburg... het woord staat lijkt mij niet correct hier. Dan de vragen: is er bekend waarom er geen elementen uit de oude wapens zijn overgenomen, behalve de kroon? Heeft die kroon een betekenis? Bij een positief antwoord kan je die antwoorden verwerken en is het artikel wat mij betreft prima. Bij een negatief antwoord: even het woordje verwijderen en dan het artikel plaatsen. Dqfn13 (overleg) 6 jun 2019 21:53 (CEST)

Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Dqfn13, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, 145.133.131.219 30 apr 2019 14:02 (CEST)

Beste, ik ben tot donderdag niet thuis en ook vrijwel niet actief. Mocht u tot die tijd kunnen wachten dan is dat prima, anders verzoek ik u om verder te kijken. Ik kan bij specifieke onderwerpen altijd helpen. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 30 apr 2019 21:21 (CEST)
Beste 145.133.131.219, inmiddels ben ik thuis. Heb je nog behoefte aan een coach? Dqfn13 (overleg) 3 mei 2019 11:39 (CEST)

Tabo Jansz[bewerken]

Ha, nog een Hoorenees! Ik heb dhr. Jansz een artikel gegeven in de en-wiki, voornamelijk gebaseerd op dat artikel van de Bruin in Oud-Hoorn. Ik hoop het over een paar dagen op onze voorpagina te hebben, in de Did You Know sectie. Ik las over hem op de Facebook pagina van Onswestfriesland--het zou me niks verbazen als jij daar iets mee te maken had! Anyway, bedankt dat je hem een plaats hebt gegeven. Trouwens, ik denk dat ik hem op de en-wiki ga verhuizen, naar Adriaan de Bruin; dat is tenslotte de naam die hij zelf koos. "Tabo Jansz" lijkt me een slavennaam. Als je nog eens door de Baanstraat loopt, kijk dan ff omhoog op nr. 18: da's mijn oude slaapkamer aan de voorkant. Drmies (overleg) 1 mei 2019 18:40 (CEST)

Hoi Drmies, bedankt voor het vertalen. Ik heb bewust voor de slavennaam gekozen omdat die het bekendste is. Ik ben overigens niet actief bij Onswestfriesland. Wel ben ik bekend met de Baanstraat, daar staan erg mooie gevels en een paar leuke monumenten. Vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 2 mei 2019 13:10 (CEST)
Het was een berichtje over een stadswandeling; goed geschreven, net als jouw artikel. Ja, "bekend", da's waar, en "Adriaan de Bruin" (of "Adriaen", of "Bruijn"), daar zijn er natuurlijk duizenden van. Mijn moeder herinnerde me er net aan dat ik in Hoorn voor het eerst een zwarte man zag; het zal 1970-1974 geweest zijn, en ik denk dat je wel weet wat ik riep... Maar goed, ik heb net ook iets op Wikipedia geschreven, en daar ook de "echte" naam gebruikt: "Redoshi", in plaats van "Sally Smith". Groeten uit Alabama--ik hoorde dat ze in de Kersenboogerd de kachel nog aanhadden. Hier is het bijna dertig graden, haha. Drmies (overleg) 2 mei 2019 16:08 (CEST)
Hoi Drmies, ja we hebben hier af en toe weer de kachel aan. In de Kersenboogerd had ik een appartement waar ik zelfs hartje winter niet altijd de kachel aan had, daar woonde ik namelijk boven een winkel en mijn (boven)buren die stookten wel. Nadeel was wel dat het hartje zomer 30 graden (86 graden Fahrenheit) in de woonkamer kon worden. In de slaapkamer zelfs nog warmer. Dqfn13 (overleg) 3 mei 2019 11:38 (CEST)
Ons vernieuwd zwembad is gisteren in gebruik genomen; je bent van harte welkom. Je woonde in dat winkelcentrum bij het station? Mijn moeder is gisteren even in het Westfries Museum geweest om het schilderij te zien en een plaatje te schieten. Ze was met haar zwager, een levenlange Hoorenees; geen van beide konden zich herinneren ooit niet-blanke kinderen gezien te hebben tot, pak em beet, de zestiger of zeventiger jaren. Fun fact: je hebt vast die foto gezien van Berdina Valentijn in dat artikel in Oud Hoorn--mijn moeder komt uit Hem maar kende die familie niet, en had ook nooit over kleurlingen gehoord in Hem. Je vraagt je toch af hoe Berdina in dat superblanke dorpje leefde. Goed, het allerbeste. Als je nog eens wat schrijft wat je denkt dat ook in de en-wiki kan, laat het me alsjeblieft weten. Ik had Tabo niet van jou vertaald want dat hoefde niet: je had de bronnen erbij gedaan, gelukkig, maar ik had het net zo goed kunnen vertalen want je leverde goed werk. Groeten uit Alabama, Drmies (overleg) 3 mei 2019 16:05 (CEST)
Bedankt voor het compliment. Ik doe altijd mijn best met het vinden van goede bronnen. Oud Hoorn levert vaak goede bronnen en ik weet ook dat ze meestal wel goed onderzoek doen. Een paar van de auteurs ken ik persoonlijk, dus dat helpt ook al. Grappig dat het in Hem dus niet echt bekend is dat er een vrouw of zelfs familie met donkerdere huidskleur heeft geleefd. Ik heb zelf een hele pagina met artikelen die ik geschreven heb: Gebruiker:Dqfn13/Artikelen daar kan je altijd inspiratie halen als je wilt. Er staan daar ruim 1000 pagina's, een aantal daarvan hebben wel al links naar andere talen. Fijn weekend gewenst vanuit Hoorn-Noord. Dqfn13 (overleg) 3 mei 2019 21:15 (CEST)

leon brouwer[bewerken]

naar mijn mening is het juist een artikel voor wikipedia vele bronnen op internet.

os componist van madurodam disney etc...


grtz

Bart

Hallo Bart,
Als je onafhankelijke bronnen hebt die over Brouwer hebben geschreven, dan kan je die prima gebruiken en ook toevoegen. Denk er wel aan dat Madurodam en Disney dus niet onafhankelijk zijn omdat zij opdrachtgever zijn geweest. Dqfn13 (overleg) 5 mei 2019 11:28 (CEST)

Goethe-Medaille[bewerken]

Ik zou het toch erg waarderen als je eerst in overleg treedt voordat je die informatie weghaalt. Ik wordt nu in een hoek geduwd waarin ik me moet gaan verdedigen en verantwoorden, of als ik het simpelweg terugdraai wordt beschuldigt van een bewerkingsoorlog. De basis van de rode link is dat er nog niks te zien is, maar dat je van harte wordt uitgenodigd om er een pagina van te maken. Een belangrijke kernwaarde van wikipedia lijkt me dat we elkaar stimuleren om informatie toe te voegen en nieuwe pagina's te schrijven. Ik was van plan om langzaam al die rode linken weg te gaan werken, maar ik kan je zeggen dat dit niet erg stimuleert. Geerestein (overleg) 5 mei 2019 20:36 (CEST)

Hallo Geerestein,
Zoals ik in mijn bewerkingssamenvatting heb aangegeven: een zie ook dient te verwijzen naar iets wat lezenswaardig is, een rode link is dat niet. In een artikel verwijderen we dergelijke links onder een zie-ook-kopje ook. Mocht je een artikel hebben geplaatst, dan kan je uiteraard altijd een nieuw kopje plaatsen. Mocht het je helpen, dan ben ik uiteraard ook wel bereid om het kopje onzichtbaar terug te plaatsen.
Overleggen doe ik over zaken waar verbetering te verwachten is. In dit geval is de enige verbetering dat er snel een artikel zal zijn over de Goethe prijs. Mocht die er inderdaad snel zijn, dan is het terugplaatsen uiteraard geen probleem. Dqfn13 (overleg) 5 mei 2019 20:54 (CEST)
zou je me het officiele beleid hierover kunnen laten zien? Geerestein (overleg) 6 mei 2019 07:41 (CEST)
Waarom zou er officieel beleid moeten zijn? Veruit de meeste dingen zijn niet officieel vast gelegd. Dqfn13 (overleg) 8 mei 2019 14:27 (CEST)

Computermuseum bis[bewerken]

Hallo Butch,

Ik heb zojuist de pagina HomeComputerMuseum verwijderd, omdat de enige zin die er stond overkwam als pure reclame. Woorden als nostalgisch horen niet thuis in een artikel, want dat is een echte reclamekreet. Dqfn13 (overleg) 27 feb 2019 21:18 (CET)

Overleg verplaatst van overlegpagina Dqfn13
Beste Dqfn13,
Je was wel snel met het verwijderen van het door mij aangemaakte nieuwe lemma. Ik had alleen nog maar de opzet gemaakt met de bedoeling er verder aan te werken.

Ben je altijd zo cru? En bestaat er geen mechanisme meer om te beginnen met een voorstel tot verwijderen? Of een vraag wat de verdere intenties zijn?Butch (overleg) 27 feb 2019 21:25 (CET)

Einde verplaatsing
Beste Butch,
Ik had ook voor een wiu-nominatie kunnen kiezen ja, maar als er in de eerste zin meteen al pure reclame staat... moet ik dat dan laten staan? Of kan ik er vanuit gaan dat er meer zal komen? Ervaring leert dat het meestal het laatste is. Ja het komt niet vriendelijk over, maar reclame hoort hier dan ook niet thuis. Dqfn13 (overleg) 27 feb 2019 21:32 (CET)
Dqfn13, Bedankt voor je reactie. Reclame voor een museum???? Dan kun je iedere beschrijving over een museum wel als reclame beschouwen. En als je over het woord 'nostalgie' valt had je het kunnen verwijderen/aanpassen. En wat ervaring? Hoe lang zit je al op Wikipedia? Ik zou het op prijs stellen als je wat je verwijderde weer in ere herstel en vervolgens een weekje of zo wacht om te kijken hoe het zich ontwikkeld. En als het jou dan niet bevalt kun je een wiu? opstarten. Dat is wel zo galant. NB Waarom heb je mijn opmerking op jouw overlegpagina verplaatst naar mijn pagina? Ik overweeg om dit verhaal naar jou overlegpagina te kopiëren zodat de lezers van jouw persoonlijke pagina ook kennis nemen van deze gang van zaken. Butch (overleg) 27 feb 2019 22:04 (CET)
Hoi Butch,
Ook voor musea wordt er reclame gemaakt, vele musea beginnen namelijk als private instelling en worden later pas een erkend museum... sommigen zelfs nooit. Dit weet ik zeker omdat het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam daar een voorbeeld van is en daarnaast ben ik werkzaam geweest in verschillende musea en heb ook gestudeerd aan de Reinwardt Academie, een studie gericht op musea.
Ik bewerk Wikipedia inmiddels ruim 10 jaar en ben ook geruime tijd moderator.
Ik heb bovenaan mijn overlegpagina staan dat als ik overleg ergens anders begin, ik ook daar zal reageren op reacties. Dit is om overleg centraal op een plek te houden. Ik heb niet voor niks keurig op de plek van jour reactie een link naar hier geplaatst. Mensen kunnen dus blijven zien dat ik jouw overleg naar hier heb verplaatst. Ik ben er dus heel eerlijk en open over. Dqfn13 (overleg) 27 feb 2019 22:25 (CET)
Om jou de kans te geven aan het artikel te blijven werken heb ik het zojuist in jouw naamruimte geplaatst. Je kan het artikel nu hier vinden. Daar kan je in alle rust aan het artikel werken. Dqfn13 (overleg) 27 feb 2019 22:29 (CET)
<-

Beste Dqfn13 Ik had even geen tijd om op je reacties te reageren (heb ook andere dingen te doen). Zodat andere kunnen zien hoe genereus je bent heb ik de vrijheid genomen dit verhaal naar jou overleg pagina te kopiëren. Want waarom alleen de lezers van mijn overlegpagina informeren over jouw genereusiteit om mij een KANS te geven om in alle rust aan het lemma te werken. Mijn plan was om de start van het lemma te maken en vervolgens oa het museum uit te nodigen eea aan te vullen. Maar ik had het lemma geplaatst en het werd door jou per direct verwijderd. Het ontnam me de moed nog iets aan de Wikipedia bij te dragen. Ik stel voor dat je het lemma terugplaatst naar de algemene ruimte. Overigens heb je ook even gekeken hoe lang ik al bijdraag aan de Wikipedia (in meerdere talen). En ik heb nog nooit ergens reclame voor gemaakt. mvgButch (overleg) 19 mei 2019 16:57 (CEST)

Hoi Butch, ik zie dat je 363 dagen eerder dan mij begonnen bent met het bewerken van de Nederlandstalige Wikipedia. Dan zou je toch wel moeten weten hoe het hier werkt en dat een onderwerp mee laten schrijven aan een artikel over zichzelf nooit een goed idee is. Ik heb op 27 februari het artikel al in jouw naamruimte geplaatst. Je kan het vanuit daar dus gemakkelijk verbeteren en daarna naar de hoofdnaamruimte kopiëren.
Als ik het in de hoofdnaamruimte zet, dan zet ik er ook direct een nominatie op en dat is juist iets wat ik niet wil doen. Dat jij mijn handelen als niet prettig hebt ervaren is iets waar ik weinig aan kan veranderen, het is in ieder geval niet iets waar ik op uit ben. Dqfn13 (overleg) 19 mei 2019 19:51 (CEST)

Crystal houses[bewerken]

Crystal houses

Crystal houses eindelijk af.Ceescamel (overleg) 25 mei 2019 14:28 (CEST)

Wauw, dat is best gewijzigd. Nou hopen dat het ooit een gemeentelijk monument word. Dqfn13 (overleg) 25 mei 2019 21:21 (CEST)

Ontbrekende uitleg over de symboliek van de onderdelen van het wapen van Zwalm[bewerken]

Beste Dqfn13,

Het is mij niet duidelijk van welke de elementen op het derde kwartier, het vierde kwartier en het hartschild van het Wapen van Zwalm afkomstig zijn en wat de relatie van de tweede sectie met vergelijkbare wapens ten opzichte van de lopende tekst onder het deel geschiedenis is.

Met vriendelijke groet, Bean 19 (overleg) 28 mei 2019 20:19 (CEST)

Hoi Bean 19,
Bedankt voor de vragen. Ik heb het aangepast. Ik ben zo lang bezig geweest met dit wapen, dat ik hele delen ben vergeten te beschrijven. Dqfn13 (overleg) 29 mei 2019 21:13 (CEST)
Hallo Dqfn13,Bedankt voor je antwoord maar het werd me nog niet helemaal duidelijk wat de relatie is tussen het huis Egmond en het gebied van de gemeente Zwalm. Na een kleine zoektocht kwam ik erachter dat de graven van Egmont de baronie van Gavere, de baronie van SchSchorisse en waarschijnlijk ook het land van Zottegem in bezit. Blijkbaar had Robrecht van Kassel, als opvolger van zijn vader Robrecht III van Vlaanderen of Robrecht van Béthune of Robrecht van Dampierre maar dit staat niet duidelijk in het artikel vermeld. Met vriendelijke groet, Bean 19 (overleg) 30 mei 2019 16:11 (CEST)
Hoi Bean 19, ik weet ook niet of ik in dit artikel daar zo diep op in moet gaan. Ik zal nog wel even vermelden dat de Egmonters het gebied in handen hadden toen. Ik moet er nog even over nadenken hoe dat te verwoorden. Dqfn13 (overleg) 31 mei 2019 12:11 (CEST)
Beste Dqfn13, die toevoeging hoeft wat mij betreft niet zo lang te zijn als je schrijft dat al die drie gebieden door het huis Egmond werden verkregen omdat het grafelijk huis Gaveren in 1540, Schorisse in 1631 en Zottegem in 1530 verkreeg zodat het stamwapen van het huis Egmont als hartschild die gebieden representeert.Daarnaast zou ik de informatie over het vierde kwartier onder die van het derde kwartier plaatsen en die twee alinea’s dus omdraaien en bij het wapen van Robrecht van Kassel schrijven dat hij de zoon van Robrecht van Betune was. Met vriendelijke groet, Bean 19 (overleg) 1 jun 2019 19:45 (CEST)

Jan de Boodt[bewerken]

Beste Dqfn, Sorry maar ik ben het niet met u eens dat de hoofding 'Literatuur' hier niet zou passen, integendeel zelfs vind ik het hier passender dan 'Bronnen'. Met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 3 jun 2019 18:00 (CEST)

Beste meneer Van den Abeele,
Dat begrijp ik, ik heb het gewijzigd omdat literatuur betekent dat er meer over het onderwerp te lezen valt (een boek dat te groot is om in het artikel op te nemen), de literatuur gaat dan overigens uitsluitend over het onderwerp en niet ook nog over andere zaken. Boeken over grafmonumenten, wetswijzigingen, of andere zaken gaan niet over De Boodt en dat betreft dus ook geen literatuur. Een ander correct kopje kan hier ook 'Referenties' zijn. Uw wijziging is dus echt foutief. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 3 jun 2019 21:07 (CEST)
We zullen wel moeten besluiten dat we het niet eens zullen geraken. Er is enerzijds de hoofding "Bron". Hieronder plaatste ik een duidelijke archiefbron, die iedereen kan opzoeken in het Brugse stadsarchief en waar men zonder moeite de gegevens betreffende de functies van Jan de Boodt in het stadsbestuur zal aantreffen. De vermelde publicaties onder 'literatuur' zijn er alle die mee aan de basis liggen van het artikel, zonder dat hierom moet in detail verwezen worden naar precieze bladzijden waar Jan de Boodt zou vermeld worden. Ik heb dit altijd zo geleerd in de bestaande encyclopedieën op papier, en doe dit zo verder. Men kan dit natuurlijk ook 'referenties' noemen, maar ik houd het liever, zoals ook veel anderen, bij 'literatuur', zoals ik nu al op enkele duizenden artikels heb gedaan. Als ik schrijf dat de Boodt in de Sint-Salvatorskerk begraven werd, dan zal men wel begrijpen dat ik deze wijsheid bij Valentin Vermeersch heb gehaald. Eigenlijk is de lijn niet consequent doorgetrokken en zijn er toch een paar precieze verwijzingen in voetnota. Die zijn door een andere gebruiker daar geplaatst en voorlopig laat ik het maar zo, omdat hij me mee verdedigde tegen de onzinnige interventie van de genaamde Natuur12. met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 4 jun 2019 09:55 (CEST)
Als er een kopje Bron/Bronnen is, dan lijkt het me zeer onlogisch om documenten die als bron gebruikt zijn onder een ander kopje zoals 'Literatuur' te vermelden. Bij een papieren encyclopedie kom ik onderaan artikelen (zeker bij grotere artikelen) nog wel een kleine sectie 'Literatuur' tegen, maar het is me nog nooit opgevallen dat dat in combinatie was met een ander kopje als 'Bron'. Een sectie met 'Literatuur' in een papieren encyclopedie (maar ook op nl-wiki) lijkt me vooral bedoeld als korte opsomming van boeken en zo waar de geïnterreseerde lezer meer informatie over dat onderwerp kan lezen. - Robotje (overleg) 4 jun 2019 14:27 (CEST)
Beste Dqfn, Ik ben het met uw zienswijze niet eens. Uw uitleg is niet overtuigend en schept vrees ik alleen maar verwarring, zoals uit de reactie van Robotje blijkt. Ik zou u dank weten dit verder zo te laten. met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 5 jun 2019 15:51 (CEST)
Andries Van den Abeele, lees Robotjes eerste zin eens goed. Je verdraait zijn woorden. Dat jij het niet met mij eens bent is prima, het is alleen jammer dat jij stug vast houdt aan jouw eigen mening terwijl er hier dus twee mensen zijn die het niet met jou eens zijn. Dqfn13 (overleg) 5 jun 2019 20:21 (CEST)
Ik heb goed gelezen en niet verdraaid, zoals iedereen kan vaststellen. Het is toch niet ongewoon dat ik aan een zienswijze houd die ik nu al vele jaren hanteer. Dat iemand anders het in artikels die hij zelf maakt ander ziet, zal me er niet toe aanzetten om mijn mening op te dringen. Ik verwacht dan ook wederkerigheid. Andries Van den Abeele (overleg) 6 jun 2019 11:51 (CEST)
Je zal mij nooit dingen zien wijzigen die niet fout zijn, maar verwijzen naar bronnen als zijnde literatuur is fout en dat zal ik dus ook wijzigen ook. Dqfn13 (overleg) 6 jun 2019 20:24 (CEST)

Ammodo[bewerken]

Beste Queen Fan,

Een maand geleden is een pagina over Ammodo gecreëerd en later van commentaar voorzien. Deze pagina is daarna in overleg aangepast en verbeterd. Meermaals aangegeven aan de persoon (ene ErikB) de pagina verbeterd en aangepast te hebben is deze dus toch verwijderd.

Kan de pagina nog hersteld worden of is de bedoeling dat deze opnieuw gemaakt wordt en van de juiste informatie voorzien wordt?

Met vriendelijke groet,

Jelmer

Hallo Jelmer,
Op de beoordelingslijst staat precies aangegeven waarom ik het artikel verwijderd heb. Het is mogelijk om de pagina terug te plaatsen, maar dan volgt wel een onmiddellijke hernominatie. Een terugplaatsingsverzoek kan, middels een onderbouwing waarom terugplaatsing gewenst is, op deze pagina gedaan worden.
Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 13 jun 2019 21:21 (CEST)

Alkmaar[bewerken]

WikiThanks.png
Hoewel we het niet eens zijn, wil deze geboren en semi-getogen (later woonachtig geweest in Langedijk, en nu in Waarland; steeds noordelijker dus) Alkmaarder laten weten dat hij het zeer waardeert dat je meedenkt en meedoet aan de discussie op de pagina van Alkmaar. Ik hoop dat jij (als ik zo vrij mag zijn om te tutoyeren; ik kom uit 1983) mijn verzet niet persoonlijk opvat. Het gaat mij om hoe wat te zien, en welke bron nodig is. Ik doe in elk geval mijn uiterste best om die via de gemeente Alkmaar te achterhalen. Een eventuele consensus, waar ik achter zal staan, kan zijn om beide inwonertallen aan te geven - zoals ook beschreven op de overlegpagina.

Waar ik het hoe dan ook al mee eens ben: katten zijn inderdaad leuker dan honden! 🙂 Ik woon samen met mijn partner (allebei man) in een buurt waarin zo’n beetje ieder huis wel minimaal één kat heeft. En als er - om welke reden dan ook - opgepast of geholpen moet worden, dan zijn wij zo’n beetje DE kattenvrienden van de buurt; vrijwel elke kat (her)kent ons al, omdat we op ze hebben gepast, of verzorgd terwijl het baasje/vrouwtje weg was. Van lapjeskatten tot Ragdoll, van cyperse katten tot kruising Maine Coon/Bengaal; ze zijn geweldig! Vaak krijgen we ook te horen, na het oppassen: Joh, mijn kat doet/katten doen opeens allemaal nieuwe dingen. Of: Mijn kat is socialer geworden. Of: Mijn kat praat opeens veel meer tegen me. Op zich logisch: wij zien die katten, kijken wat ze fijn/leuk vinden, en vaak zorgt dat ervoor dat het baasje/vrouwtje de kat al zodanig in een hokje had geplaatst, dat hij/zij niet wist wat de betreffende kat op dat moment fijn/leuk vond. Nadeel is wel: sommige katten praten nu telkens tegen ons, we geven ze aandacht, dan lopen ze naar hun voordeur, en ‘vragen’ dan aan ons om binnengelaten te worden (want ze weten dat wij de sleutel hebben). Ironisch genoeg vinden roodharige katten mij dan weer eng - terwijl ik zélf roodharig ben! Tot zover dus de solidariteit. 😂 217.123.76.65 14 jun 2019 19:24 (CEST)

Maine coon! Ik ben gek op Maine coons! 😍 In mijn tienerjaren heeft mijn moeder er een bij een asiel gevonden en daarna heb ik hem, in een periode van zeker een jaar, gesocialiseerd. Van een vals kitten werd hij een vreselijk lieve en waakse tuintijger, zolang je maar een man was en hem niet aanraakte tenzij hij er om vroeg. Hij heeft mij meermalen gewaarschuwd voor lage bloedsuikers, ik heb dus suikerziekte, en een keer heeft hij mij verdedigd tegen een labrador die mij wou bespringen. Die arme hond wist niet hoe snel ze moest remmen met alle vier haar poten en wegrennen. Helaas is Zimba al enige jaren niet meer bij ons, onze blauwe leeuw is zo'n 7 jaar geleden, na 2 aanrijdingen in een half jaar tijd, ingeslapen en naar de eeuwige jachtvelden vertrokken.
Maak je niet druk om de zware discussies, die zijn zeer gebruikelijk en zolang er geen scheldwoorden of beledigingen geuit worden kan er heel veel. We hebben allemaal als doel dat Wikipedia er beter van worden.
Fijn weekend, Dqfn13 (overleg) 14 jun 2019 23:43 (CEST)
Wij hebben dus regelmatig op twee katten (zusjes) die kruising zijn van Maine Coon en Bengaal zijn gepast. Het grappige is: de ene is een soort van aandachtsh0er, ze hoúdt van aandacht. Je kunt haar makkelijk op de grond krijgen om te aaien (ze draait zichzelf al om), en daarna slepen om je vloer schoon te maken, als je wil (ware het niet dat haar dichte vacht dat weer teniet doet, die laat ze overal achter 😂). De andere is kieskeuriger, en ze schijnt ook echt een geheugen te hebben over mensen die ze niet leuk vind. Maar elke keer toen ze bij ons was, en ze ons ff vervelend vond, dan ging ze naar haar ‘mokhoekje’ (zo noemden wij haar krabkarton waar ze op ging zitten mokken, met zwiepende staart), en kwam ze na een kwartier weer terug voor aandacht. Leuke is wel: die laatste kat luistert naar haar naam, en als je dat laatste roept dan zwiept ze óók met haar staart als erkenning. 🙂 Elke keer als ze weer hier waren, dan bouwen we alles om, zodat de katten kunnen kijken uit het raam. Planten gaan weg van de vensterbank, en we hebben zelfs plankjes laten maken die op de verwarming passen, zodat ze via de bank daar makkelijker (het raam/de vensterbank) toegang toe hebben. Aangezien we een etagewoning hebben is buitenlaten moeilijk, dat wil die vriendin ook niet. Dus geeft ze ons standaard uitlaattouwtjes mee, zodat we met ze naar buiten kunnen gaan. Wat dat aangaat is ze gay; roze print en panterprint had haar voorkeur. 😂 Well, who cares: wij willen de katten het beste van het beste geven. En dat wil zij ook, vandaar dat ons huis ook af en toe vol staat met krabpalen, speciale etensbakjes (waar katten moeite voor moeten doen om brokjes te krijgen), héél veel speeltjes en kattenkruidspeeltjes, speciale waterbakfonteintjes, van die zweepjes/touwtjes die de interesse wekt bij één of beide katten. We hebben een huis die in elkaar overloopt, dus rondjes rennen is aan de orde. 🙂 Maar de leukste speeltjes/plekken zijn simpele aluminium-propjes, waterflesdopjes, en vooral dozen. 😂
Vergeet ook niet de Ragdoll: heel erg spelerig en soms naar naar andere katten, maar voor mensen juist de liefste kat mogelijk. Hoewel mannelijk, toch een diva: hij wil dat jíj naar hem toekomt. Marrrr: doe je dat niet, dan komt hij naar je toe. Hij praat tegenwoordig ook veel met ons. Hij wil gewoon aandacht. Die krijgt ‘ie van z’n vrouwtje, maar hij wil meer. 😂
En dan koeienpoes (vanwege z’n vlekken):ooit erg schichtig nu een praatgrage kat met ons. De buurvrouw die nog twee andere katten heeft (een cyperse kat en een dochter daarvan) waren altijd schuw. Al die katten zoeken ons op. 😀 Want: wij hebben de sleutel om ze binnen te laten. Maar als de buurvrouw aanwezig is, dan doen we dat niet. Wij gaan geen privacy overschrijden vanwege een kat. Plus: vooral de cyper weet dondersgoed dat ze door het schterluikje kan gaan. Maar het is een prinsesje, en dus wil ze door de voordeur. 🙈
En nee, ik wil absoluut geen vuile taal of erg kwetsende opmerkingen. Ik heb andere ‘edit wars’ gezien, en dat gaat er soms hard aan toe. Dat is níet mijn Wikipedia. 217.123.76.65 15 jun 2019 02:03 (CEST)

Opmerking Opmerking - Mochten we met elkaar in contact kunnen komen, dan kan ik je een hele goede kattenpagina op FB aanraden. Het is een vriendin van mij, en zij heeft bijna haar hele leven in dierenwinkels gewerkt. Van haar zijn die kruising Maine Coon/Bengaal-katten op wie wij regelmatig passen. Zij was ontevreden over andere kattenpagina’s, omdat ze vond dat er verkeerd advies werd gegeven (qua voer, leefruimte, enz.) dus besloot ze zelf een pagina te beginnen. Het is anno nu een pagina met liefhebbers van katten die hun foto’s plaatsen, maar ook vermiste katten of katten die opeens ergens opduiken krijgen aandacht. Het hoeft niet, voel je niet verplicht. Maar ik wilde het wel graag aangeven. 217.123.76.65 15 jun 2019 05:59 (CEST)

Bedankt, ik heb helaas geen katten meer, omdat ik er geen tijd voor heb. Doordat ik alleen woon, mijn vriend woont in Den Haag, kan ik huisdieren onvoldoende aandacht geven. Daarnaast is mijn vriend vreselijk allergisch voor katten, dus ik zal er geen meer in huis kunnen nemen zolang ik een relatie met hem heb. Maar jij hebt gelukkig wel veel kattenaandacht, is ook erg mooi. Dqfn13 (overleg) 15 jun 2019 07:51 (CEST)
Da’s grappig, soort van: ik ben nl ook allergisch voor katten, iig langharige - juist mijn favoriete kattensoorten! Maar ik pas graag op ze. Dan maar twee weken jeuk en een lopende neus. Ik heb het er voor over. 🙂 Elke keer weer denk ik: Serieus, moet je juist van míj aandacht? Daar is m’n partner, ga daar maar naartoe. Maar dat doen ze, uiteraard, niet, dus dan knuffel/kam/aai ik ze alsnog. 😂 What else can you do? Daarna was ik m’n handen en gezicht, en dan is het goed uit te houden. Het is heel zielig, maar die twee Maine Coon/Bengaal-kruisingen mogen níet in de slaapkamer als ik slaap. Dan lopen ze zielig te doen voor de deur. Maar zodra ik wakker ben, mogen ze er in. En dan blijkt die ruimte toch niet zo interessant als dat ze dachten dat het was. En dan zoeken ze alsnog weer aandacht van mij en m’n partner. 😂 217.123.76.65 15 jun 2019 08:31 (CEST)
Vreemde vraag, maar als jij in Hoorn woont, en jouw partner in Den Haag: hoe regelen jullie dat? Ik woon nl in Waarland, en m’n verloofde woont in Zeist. Wij blijven maar puzzelen over hoe we die brug kunnen overstappen. Hoe hebben jullie dat gedaan? (Sorry als ik té persoonlijk ben.) 217.123.76.65 15 jun 2019 08:43 (CEST)
Bij dezen mijn wikinaam. Robster1983 (overleg) 15 jun 2019 08:47 (CEST)
Aangenaam Robster1983, als je echt te persoonlijk wordt, dan hoor je het wel van me hoor. Maar mijn vriend en ik wonen dus apart en in de weekenden zijn we bij elkaar. Dat gaat al 5 jaar zo, wel hebben we de afspraak dat als we gaan samenwonen, dat dat zeer waarschijnlijk in de buurt van De. Haag zal zijn, omdat ik net even makkelijker van baan kan wisselen.
Katten zoeken vreemd genoeg vaak juist die persoon die het minste met ze kan of wilt doen... Rare wezens eigenlijk. Dqfn13 (overleg) 15 jun 2019 09:02 (CEST)

Wel, m’n partner (met autisme) zegt regelmatig: katten zijn de meest autistische huisdieren. 😂 En ja, daar ben ik het wel mee eens. Robster1983 (overleg) 26 jun 2019 10:57 (CEST)

Daar heeft hij helemaal gelijk in: ze hebben een strakke dagindeling (veel dingen gaan op vaste tijden), als je iets veranderd dan vinden ze dat niet fijn (koop ander voer of kattenbakgrit voor ze en je hebt ruzie) en ze hechten aan de woning in plaats van aan de persoon (okay, dat laatste is bij mensen veel minder). Dqfn13 (overleg) 26 jun 2019 19:51 (CEST)

Annemarie de Vries-Postma[bewerken]

Hoi Dqfn13, zoals gisteren besproken zal ik de pagina over AnnemariedeVriesPostma gaan aanpassen. Wat mij betreft mag je deze ook helemaal verwijderen. Als ik mijn nieuwe versie heb, zet ik deze eerst op de beoordelingspagina. In de tussentijd mag de pagina dus weg, want wat heeft het voor zin als de huidige versie toch zal worden verwijderd. Kan ik dit zelf trouwens doen want dat vind ik nergens terug in de handleiding. Met vriendelijke groet, [[Gebruiker:Obenhuijsen|Obenhuijsen] (overleg)Obenhuijsen (overleg) 17 jun 2019 15:33 (CEST)

Reactie op overlegpagina Obenhuijsen, alwaar het overleg reeds begonnen is. Dqfn13 (overleg) 17 jun 2019 18:05 (CEST)

Componist Marc Lizier Wikipedia[bewerken]

Beste Dqfn13,

Gisteren stuitte ik zomaar in eens op een wikipedia pagina over mij. Blij verrast met de eer las ik dat er door jou om verbetering gevraagd werd, voordat de pagina definitief geplaatst kan worden. Het betreft de bronvermelding. Nu moet ik je eerlijk zeggen dat ik niet weet wat de omgangsvormen zijn binnen de 'wikipedia groep' en of ik daar zelf zomaar mee aan de slag kan. ik zou je in ieder geval de volgende bronnen willen tonen:


Algemeen: - https://filmcommission.nl/search/?q=marc+lizier - https://www.europeanfilmacademy.org/Presentation.presentation.0.html?&no_cache=1&uid=1338

over mijn bijdrage aan 'A strange love affair with ego' - https://www.vpro.nl/cinema/films/film~11752874~a-strange-love-affair-with-ego~.html - http://www.idocs.cn/English/showmedia.asp?id=228 - https://filmcommission.nl/productions/a-strange-love-affair-with-ego/

over mijn bijdrage aan 'How te meet a mermaid' - https://www.europeanfilmawards.eu/en_EN/film/how-to-meet-a-mermaid.9260 - https://daff.org/nominaties-gouden-kalveren-2017.html - https://www.nporadio4.nl/podium/uitzendingen/526270:2017-01-07-podium

Bovenstaande twee films komen uit een lijst van in totaal 17 scores die ik gecomponeerd heb, daarnaast heb ik het geluidsontwerp/sound design voor 112 films verzorgd. Ook over de laatste categorie zijn allerlei bronnen te vinden.

Laat me maar weten of dit genoeg bronnen zijn in eerste instantie. En graag een kleine uitleg over hoe we er voor kunnen zorgen dat de pagina definitief wordt goedgekeurd wordt.

mvgr, Marc Lizier


2001:980:AD7D:1:6406:9780:1CE7:90B6 19 jun 2019 14:39 (CEST)

Hallo Marc,
Iedereen mag aan Wikipedia bijdragen, ook mensen die over zichzelf willen schrijven. Daarvoor wil ik alleen wel even deze pagina onder jouw aandacht brengen, want het is erg lastig om neutraal over onderwerpen te schrijven waar men nauw bij betrokken is. Weet ook dat alleen genoemd worden onvoldoende is, dat bewijst alleen dat je mee hebt gewerkt. Bronnen die over jou hebben geschreven ontbreken vrijwel. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 19 jun 2019 20:16 (CEST)

L.J.A.D. Creyghton[bewerken]

Dag, Dqfn13. Ik ben zo vrij geweest om het nuweg-sjabloon te verwijderen van L.J.A.D. Creyghton – ik geloof dat er voldoende bronnen zijn voor deze fotograaf, die geen onbekende is, en ik ben dan ook bezig het artikel even goed na te lopen, aan te vullen en waar nodig van verdere bronnen te voorzien. Voor jou als goed fotograaf moet zo'n artiest toch eigenlijk ook interessant zijn? Hoe dan ook, bekijk het artikel over een uurtje of zo nog eens, dan ben ik er wel mee klaar, denk ik. Groet, Jürgen Eissink (overleg) 3 jul 2019 20:58 (CEST). P.S. Kom je nog bij de barbecue? Ik zou het wel aardig vinden om je eens meer ongedwongen in het echt te spreken, ruzie hebben we al genoeg gemaakt.

Hoi Jürgen,
Ik heb gezien dat je al aan het bewerken was. Ik heb het sjabloon niet voor niks geplaatst, want het artikel is echt voor 90% gelijk met het reeds eerder verwijderde artikel. Ik kijk eigenlijk niet naar andere fotografen, ik zou er ook geen een kunnen noemen die bekend is; want mijn interesse ligt niet bij kunstzinnige fotografie, maar bij monumentenfotografie.
Ik zou graag bij de barbecue aanwezig zijn, maar ik vind ruim 4 uur reizen (heen en terug) niet echt realistisch voor een etentje van nog geen 2 uur, dan tel ik de kosten er nog niet eens bij op. Bedankt voor het compliment, dat waardeer ik zeker. Dqfn13 (overleg) 3 jul 2019 21:12 (CEST)
Oké. Ik heb het artikel inmiddels wel aangepast, en een paar goede bronnen toegevoegd (NRC, VPRO) – mocht je het opnieuw willen nomineren, dan zal ik mij afzijdig houden van de discussie, maar eerlijk gezegd denk ik dat deze fotograaf de toets der kritiek wel kan doorstaan; zijn werk is niet misselijk. Voor mij is de reis naar die zandafgraving bij Utrecht waarschijnlijk nog langer, en de kosten kan ik nauwelijks dragen, maar ik ben de laatste jaren zo – ongepland – bij Wikipedia betrokken geraakt (en ik kan maar niet wegkomen), dat het me wel leuk lijkt eens wat andere redacteuren in het echt te spreken. Ik zie het wel, wat Creyghton betreft. Jürgen Eissink (overleg) 3 jul 2019 22:17 (CEST).
Als je bronnen hebt gevonden dan zal hij wel encyclopedische waarde hebben. Ik kijk er nog wel een keer naar, omdat er in de originele versie van vandaag bronnen tussen staan waar hij niet eens in genoemd word. Ik wens je alvast veel plezier op de barbecue, dergelijke bijeenkomsten zijn wel altijd mooie momenten om elkaar beter te leren kennen en elkaar ook op een andere manier te leren kennen. Dqfn13 (overleg) 3 jul 2019 22:31 (CEST)
Het eerdere artikel, dat was verwijderd, is door Creyghton zelf geschreven, en het huidige artikel is gebaseerd op dat eerdere artikel. Dus er dreigt een herhaling van zetten. Het doen van een terugplaatsverzoek was logischer geweest, want dit is in feite een terugplaatsing. Ik vind het overigens zelf lastig om te beoordelen of Creyghton E is of niet, dus daar doe ik geen uitspraak over. Bob.v.R (overleg) 3 jul 2019 22:49 (CEST)

Beste Dqfn13. Dank voor het bewerken van de link. Ik heb inmiddels een directe link gevonden naar de pagina met prijswinnaars. Zou dat makkelijker zijn? https://rkd.nl/nl/explore/artists#filters[winnaar_van_prijs]=Maria+Austria+Photography+Prize Pauljoostenfotograaf (overleg) 4 jul 2019 12:00 (CEST)

Hallo Pauljoostenfotograaf, die link heb ik ook gevonden. Het probleem is dat de link blokhaken bevat en die sluiten links af in Wikipedia, dus de link zal niet werken. Een ander nadeel is dat de pagina geen titel heeft en ook meer lijkt op een zoekresultaat. Ik heb even gekeken of het lukt met een sjabloon en daarvan is het resultaat helaas ook negatief, net zoals hierboven de door jou geplaatste link ook niet werkt. Dqfn13 (overleg) 4 jul 2019 20:03 (CEST)
Ik heb een verzoek geplaatst richting moderatoren om de bewerkingsgeschiedenis van het eerdere artikel te voegen bij de bewerkingsgeschiedenis van het huidige artikel. Bob.v.R (overleg) 6 jul 2019 07:39 (CEST)

game boy advance[bewerken]

sorry ik wist het niet

Geeft niet, ik heb er een doorverwijzing van gemaakt zodat iedereen die op de kleine letters zoekt toch op de juiste pagina terecht komt. Dqfn13 (overleg) 4 jul 2019 11:48 (CEST)

Schroevendok Straatman[bewerken]

Het kan heel goed dat je gelijk hebt, maar ik nam het over van dordtcentraal.nlStunteltje (overleg) 5 jul 2019 23:07 (CEST)

Vreemd genoeg staat het ook in de redengevende omschrijving, maar als erfgoeddeskundige die veel met redengevende omschrijvingen werkt, komt die tekst mij erg vreemd over. Ik weet ook dat deze tekst niet van de RCE zelf is, ze worden meestal door ambtenaren van de betreffende gemeente geschreven/geredigeerd. Ik zou het woord echt weglaten, totdat er duidelijkheid is dat monumenten vaker/meestal zo genoemd worden. Dqfn13 (overleg) 6 jul 2019 11:18 (CEST)

Verwijderingsnominatie Belgische Quizbond vzw[bewerken]

"Hobbyvereniging waar niks officieels aan is" is erg kort door de bocht en ongefundeerd. Wanneer u enige kennis of voeling zou hebben van de Vlaamse en bij uitbreiding de Belgische quizwereld zou u deze woorden niet in de mond genomen hebben. De BQB is wel degelijk het belangrijkste orgaan in de Belgische quizwereld. Ook op internationaal niveau staat de BQB meer dan zijn mannetje. U heeft natuurlijk een punt wanneer u aanhaalt dat deze pagina nog niet volledig is maar is dat tenslotte niet het doel van Wikipedia? Vele gebruikers die samen tot een zo volledig mogelijk artikel komen en zo bijdragen tot een zo juist mogelijke verstrekking van informatie? SeVa19 (overleg) 11 jul 2019 22:44 (CEST)

De bond is geen officieel erkende sportbond, daar heb ik geen bronnen voor nodig, anders zou het ook niet bestaan uit uitsluitend hardwerkende vrijwilligers. Mijn woordkeuze is erg hard, dus laat mij hierbij wel kenbaar maken dat ik zeker respect heb voor de vrijwilligers. Zo zijn alle schrijvers van Wikipedia ook vrijwilligers (uitzonderingen daargelaten, die zich laten betalen door bedrijven die hier een reclame-artikel willen hebben). Uw quizbond heeft geen officiële status. Dqfn13 (overleg) 12 jul 2019 14:04 (CEST)

Reinaldapark, Park of park/buurt[bewerken]

Hoi Dqfn13, ik zag dat je elke verwijzing naar dat het Burgemeester Reinaldapark naast een stadspark ook een buurt is in de wijk Parkwijk (Haarlem). Dit omdat het volgens jouw grote onzin is. Echter hanteert de gemeente Haarlem sinds 2016 een andere indeling waardoor de voormalige buurt Parkwijk nu overgins dus een wijk is opgedeeld in een aantal buurten waarvan het Reinaldapark dus een. hier een link naar de desbetreffende pagina van de gemeente, en [1] een kaart van de gemeente met de buurt, zie nummer 09.06. Graag zou ik zien dat je je bewerkingen weer terug draait.

Met vriendelijke groet Melvinvk (overleg) 12 jul 2019 17:29 (CEST)

Tsja... soms doen gemeenten wel eens erg rare dingen, hier dus ook. Ik zal mijn wijzigingen ongedaan maken. Dqfn13 (overleg) 12 jul 2019 17:42 (CEST)

Familiewapen van Otter-Knoll[bewerken]

EOKS galerij (6).jpg

Ik liep onlangs tegen een familiewapen aan ( nou ja, bijna) van Elisabeth Otter-Knoll. Ik heb een fotootje gemaakt, maar weet niet in welke categorie ik dat op commons moet plaatsen. Heb jij enig idee???

Hoi Ceescamel,
Ik heb zojuist in ieder geval twee categorieën toegevoegd. Misschien kan je deze vraag ook in het project stellen, daar kijken meer mensen mee. Dqfn13 (overleg) 20 jul 2019 14:18 (CEST)
Ik zie ze nog niet:-) Ik onthoud beter namen van personen dan van een projectgroep...En ik heb geen haast.Ceescamel (overleg) 22 jul 2019 23:18 (CEST)
Ik weet toch zeker dat ik ze geplaatst heb, nu in ieder geval wel. Rode raaf kan je denk ik wel helpen, die weet veel meer dan dat ik doe over familiewapens. Dqfn13 (overleg) 23 jul 2019 10:30 (CEST)
Dit lijkt me een alliantiewapen. Paul Brussel (overleg) 23 jul 2019 10:38 (CEST)
Dat is het zeker. Zo te zien heeft/had zij een hogere adellijke rand dan dat hij heeft/had. Dqfn13 (overleg) 23 jul 2019 10:44 (CEST)
Van adel kan noch bij Otter, noch bij Knoll overigens sprake zijn. Paul Brussel (overleg) 23 jul 2019 10:53 (CEST)
Ja, met alleen een helmteken boven het schild zal hij geen adellijk persoon zijn nee. Zij wel, aan de parels rondom de band van de kroon te zien moet zij de titel van ridder hebben. Dqfn13 (overleg) 23 jul 2019 10:57 (CEST)
Nu denk ik eerlijk gezegd dat het hier het wapen van Joseph Antoine Louis Aubry Darencey betreft met wie haar moeder Johanna Hester Smith in eerste echt getrouwd was; een Joseph Gabriel Aubry Darencey (1749-1835) was in 1811 verheven tot chevalier de l'Empire. Paul Brussel (overleg) 23 jul 2019 11:13 (CEST)
Ik geloof je direct, heb hier namelijk erg weinig verstand van. Ik herken het wapen van de familie Van Foreest, omdat dat vrij veel in Hoorn te zien is, maar andere families zal ik niet snel herkennen. Dqfn13 (overleg) 23 jul 2019 11:19 (CEST)
Zie overigens Grafmonument van Elisabeth Otter-Knoll waar wordt vermeld dat zij inderdaad het wapen Aubry Darencey voerde. Paul Brussel (overleg) 23 jul 2019 11:23 (CEST)


Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Dqfn13, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Factsofhistory (overleg) 23 jul 2019 12:27 (CEST)

Hoi Factsofhistory,
Zou je mij willen vertellen wat je in een coach zoekt? Wil je hulp met schrijven, bronnengebruik, codes, of iets anders? Ik ben weliswaar vrijwel dagelijks actief, maar altijd pas na een uur of 6 in de middag en in de weekenden vaak minder. Dqfn13 (overleg) 23 jul 2019 20:49 (CEST)

Cor Luiten[bewerken]

Beste Dqfn13, nu loopt die ene persoon alle informatie weer te veranderen. Het lijkt erop dat er een andere Cor Luiten (Cornelis Luiten) is, die in 2012 overleden is. Weer loopt die persoon veel bewerkingen te doen, maar nu ingelogd. Ik kom er ff niet uit, misschien jij wel? Zie ook de bron, waar de eerdere gegevens stonden. Groet, - Richard kw Overleg 27 jul 2019 17:36 (CEST)

Dit stond er eerst en is nu weg. Blijkbaar een familielid of zo, maar wie weet haalt hij nu wel de informatie van een andere Cor Luiten weg? - Richard kw Overleg 27 jul 2019 17:39 (CEST)
Hoi Richardkiwi, ik zie dat Gouwenaar inmiddels ook heeft ingegrepen en dat jij en anderen ook op de overlegpagina van de gebruiker overleg zijn begonnen. Dqfn13 (overleg) 28 jul 2019 15:53 (CEST)
Ja klopt, ik dacht al dat je het zou zien idd. Toen ik bovenstaande schreef was het nog de oude situatie.. - Richard kw Overleg 28 jul 2019 16:38 (CEST)
Geeft niet, ik ben helaas in het weekend vrijwel niet actief, behalve op zaterdag in de ochtend en zondag juist in de avond. De problemen worden opgelost, dat is het belangrijkste. Dqfn13 (overleg) 28 jul 2019 16:43 (CEST)

Patty van Delft[bewerken]

Heb je die aanwezige 'interviews' waarop je dit lemma behoudt eigenlijk überhaupt wel bekeken? Wat blogs en organisaties waar ze een activiteit bij doet. Status en gewicht onduidelijk, maar vooral weinig onafhankelijk. - Agora (overleg) 3 aug 2019 18:41 (CEST)

Agora, dat zijn precies allemaal dingen waar ik een tijdje geleden ook tegen in het geweer ben gegaan... maar de gemeenschap heeft (in een beperkt groepje) heel duidelijk aangegeven dat dat niet uitmaakt als het om meerdere interviews gaat. Ik heb ook heel duidelijk aangegeven dat het om een mening van de gemeenschap gaat, want als ik persoonlijk hier een besluit had moeten nemen, dan had dit artikel echt verwijderd geweest. Ik als persoon ben het dus met jou eens, als moderator heb ik alleen naar de gemeenschap te luisteren. Dqfn13 (overleg) 4 aug 2019 19:36 (CEST)
@Agora:, het gaat om de eerste discussie op deze archiefpagina. Dqfn13 (overleg) 4 aug 2019 19:38 (CEST)
Ha Dqfn13, dank voor je reactie. Dat is best een aardige discussie (inhoudelijk dan, want hij is deels wel wat teveel richting de persoon), waar ik me ook wel in kan vinden. Ik haal daar echter alleen uit dat ook interviews bronnen kunnen zijn, maar niet dat alle interviews perse als bronnen kunnen dienen. Zoals de laatste paar reacties al aangeven is enig gewicht (en uiteraard onafhankelijkheid en neutraliteit) ook bij deze bronnen wel degelijk nog gewenst zijn. Agora (overleg) 4 aug 2019 23:47 (CEST)
Nee, ik haal er inderdaad ook niet uit dat interviews heilig zijn verklaard door het (zeer kleine) groepje dat aan de discussie meedeed. De mening was eerder dat elk interview op de inhoud en de kwaliteit (en dus bruikbaarheid) moet worden beoordeeld, net als elke andere bron. In het geval van Patty van Delft kun je een interview als dit toch echt niet heel erg serieus nemen: dit is een vragenlijstje à la de basisschool, gewoon gezellig keuvelen. Was het echter een goed voorbereid en kritisch interview door een scherpe journalist in een kwaliteitskrant, dan was het ongetwijfeld een heel ander verhaal. Thieu1972 (overleg) 5 aug 2019 20:30 (CEST)
Ik lees deze reactie nu pas. Ik heb het artikel opnieuw genomineerd, zie hieronder. Dit: 'Ik haal daar echter alleen uit dat ook interviews bronnen kunnen zijn, maar niet dat alle interviews perse als bronnen kunnen dienen. Zoals de laatste paar reacties al aangeven is enig gewicht (en uiteraard onafhankelijkheid en neutraliteit) ook bij deze bronnen wel degelijk nog gewenst zijn.' is de kern van mijn bezwaar. Floortje Désirée (overleg) 5 aug 2019 15:15 (CEST)
Ik vind het prima dat er nu door een (hopelijk) bredere groep over gediscussieerd gaat worden. Dqfn13 (overleg) 5 aug 2019 22:55 (CEST)

Nominatie Patty van Delft[bewerken]

Van je uitnodiging om Patty van Delft opnieuw te nomineren heb ik gebruikgemaakt. Mijn nominatie kun je hier vinden. Ik zou het waarderen als je hierop zou reageren. Dan valt de beslissing van de moderator niet zo uit de lucht als dat voor mij bij de eerste nominatie wel het geval was. Floortje Désirée (overleg) 5 aug 2019 13:25 (CEST)

Uiteraard en ik heb er geen enkel bezwaar tegen. Hopelijk kan uit de discussie meer draagkracht komen en zal het ook duidelijker worden wat wel en niet kan. Dqfn13 (overleg) 5 aug 2019 22:56 (CEST)
Dank je wel. Ik heb er respect voor dat je vanwege de regels een besluit durft te nemen waar je het eigenlijk niet mee eens bent. Floortje Désirée (overleg) 6 aug 2019 06:35 (CEST)
Dank je wel. Dqfn13 (overleg) 6 aug 2019 20:05 (CEST)

The Kirna[bewerken]

Hallo Dqfn13, bedankt voor de feedback. Nederlands is voor mijn een tweede taal, dus uw feedback is niet geheel onverwacht. Ik heb een aantal nederlanders gevraagd om The Kirna te bewerken. Alan

Hoi Alan, geen probleem. Ik houd het artikel in de gaten, dus als het naar mijn idee voldoende verbeterd is, dan zal ik de nominatie doorhalen. Dqfn13 (overleg) 15 aug 2019 10:18 (CEST)

Beoordelingsnominatie Kruispunt tussen de N247 en de N509[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Kruispunt tussen de N247 en de N509 dat is genomineerd door Josq.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20190821#Kruispunt tussen de N247 en de N509 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 22 aug 2019 00:56 (CEST)

Hallo, Raynaud Ritsma[bewerken]

Hallo, ik zag jouw naam volgens mij bij coaches, maar ben het vergeten te bewaren (volglijst?). Weet jij of ik de referenties (bronnen) op Raynaud Ritsma goed heb neergezet? Volgens mij wordt een coverband niet gehouden hier omdat er een tekst "beoordeling" bovenstaat. Ik kwam het toevallig tegen, het maakt mij niet uit, probeerde te helpen, wil alleen weten of ik het goed gedaan heb :-).

Ik heb zonder account een tijdje bijgedragen, maar is al een tijd terug. misschien wil jij m'n coach zijn? ik log niet zo vaak in, maar ben een deel toch weer een beetje kwijt. Fietsen verleer je niet, maar dit blijkbaar wel en ingelogd is het toch weer heel anders, wel minder irritante schermpjes. Hartelijke groet, Toughfinish 29 augustus 2019

 • Hallo dn13, hier nog een voorbeeld, volgens mij heb ik het hier beter gedaan, maar het is nog niet helemaal zoals ik het soms zie. op depersonalisatiestoornis - Toughfinish 29 augustus 2019
Hallo Toughfinish,
Ik ben inderdaad een coach hier op Wikipedia. Hoe je de referenties kan plaatsen, kan je op deze pagina vinden. Jouw methode is handmatig en maakt het straks in langere artikelen erg moeilijk en onoverzichtelijk. Met de methode zoals beschreven op die pagina gaat alles automatisch. In plaats van een nummer geef je de link de paginatitel. Succes. En mocht je meer vragen hebben: stel ze gewoon hieronder, geen nieuw kopje nodig. Dqfn13 (overleg) 29 aug 2019 17:47 (CEST)
Ok dank je! Hartelijke groet - Toughfinish 29 augustus 2019
Hallo, ik heb inmiddels heel veel gelezen en doe mee aan de schrijfwedstrijd, dus ben nog een concurrent van je. Uiteraard kan ik je nu niet om hulp vragen, is ook niet echt nodig, het artikel is bijna af (de puntjes op de ï nog). Toch wil ik vragen of je wilt kijken of er geen stom taalfoutje inzit of iets wat ik verkeerd heb geschreven. Meer niet hoor, jij doet ook aan die wedstrijd mee. Had ik niet verwacht van mezelf na aanmelding hier. Moest er wel veel voor lezen zeg, wat een eisen hier. Toch is het gelukt (tot nu toe). Geluk en hartelijke groet, - Toughfinish (overleg) 29 sep 2019 20:09 (CEST)
Hoi Toughfinish, concurrentie is ook maar relatief, we hebben allemaal hetzelfde voor ogen hier: de verbetering van de encyclopedie en op die manier de lezer meer van goede informatie kunnen voorzien. Ik ben zelf geen medicus (mijn opleiding verpleegkunde is ook al ruim 10 jaar geleden) dus ik kan je niet heel erg goed helpen, maar wat ik zo gezien heb ziet er keurig uit en heb dan ook bij het snel even doorlezen geen type- en taalfouten kunnen ontdekken. Goed gedaan. Dqfn13 (overleg) 29 sep 2019 22:05 (CEST)
Dank je, er zaten nog een paar stomme fouten in, uit het voorbeeldje, die ik nog niet veranderd had. Nog bijna een maand volgens mij, dus nog kijken of ik het nog wat interessanter kan maken. Toughfinish (overleg) 1 okt 2019 19:30 (CEST)
Op die manier, ja des te meer informatie, des te interessanter de encyclopedie. Levert weer meer lezers en bewerkers op, als het goed is, hoewel ca. 30 meer ook weer niet enorm is. Hartelijke groet. Toughfinish (overleg) 1 okt 2019 19:30 (CEST)
U bent nog niet begonnen zie ik net? Of heeft u al een en ander in klad? Hartelijke groet, Toughfinish (overleg) 10 okt 2019 20:46 (CEST)
Hoi Toughfinish, ik ben wel begonnen, maar in een kladblok. Dqfn13 (overleg) 10 okt 2019 20:51 (CEST)

Schrijfwedstrijd 2019[bewerken]

Beste Dqfn13,

Leuk dat je meedoet aan de schrijfwedstrijd. Vanaf nu heb je tot en met 31 oktober de tijd om te werken aan je artikel. De jury wenst je veel succes en we bedanken je voor de aanmelding.

Hartelijke groet, Jury Schrijfwedstrijd 2019 1 sep 2019 16:37 (CEST)

Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 03:00 (CEST)

Verplaatste bewerkingen[bewerken]

Beste Dqfn13,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 07:12 (CEST)

Amaliastraat (Den Haag)[bewerken]

Dag Dqfn13, zou je hier eens naar kunnen kijken? Al wel teruggezet maar er staan nog vraagtekens in. Mvg, Encycloon (overleg) 14 sep 2019 00:31 (CEST)

Hoi Encycloon, de straat staat in het boek dat ik heb, dus ik zal in ieder geval het eerste bronverzoek kunnen vervullen. Want de straat is inderdaad in 1873 aangelegd. Dqfn13 (overleg) 15 sep 2019 22:23 (CEST)
Dag Dqfn13, dat is fijn. Mocht je nog meer tijd/zin hebben, kun je hier alle nog na te lopen Haagse straten en pleinen vinden. Mvg, Encycloon (overleg) 15 sep 2019 22:35 (CEST)
Hoi Encycloon, alles op z'n tijd. Voor die ondergrondse gang heb ik helaas geen bron gevonden. Wel een online, maar die is van na dit artikel. Dqfn13 (overleg) 15 sep 2019 22:42 (CEST)
Ik heb als "stratenmaker op papier" het artikel eens nagelezen en aangepast. Die ondergrondse tunnel zal wel geheim geweest zijn of is dat nog. Echter ik betwijfel of die van het paleis naar deze straat zou lopen, want dat is toch een aardig eind. We weten dus niet of die er geweest is en waar die uitkwam; dan is het beter om het geheel weg te laten. Dat van Delia kan wel kloppen, want Stadsarchief Den Haag noemt als enige dat "Deliastraat" is hier weergegeven als Amaliastraat. Delia was destijds architect des konings,Ceescamel (overleg) 16 sep 2019 15:08 (CEST)
Deliastraat staat helaas niet in het boekje, dus daar kan ik niks over vertellen. Wel bedankt dat je het artikel ook na bent gelopen Ceescamel. Dqfn13 (overleg) 16 sep 2019 18:20 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:07 (CEST)

Hulp gevraagd bij de beoordeling van artikelen[bewerken]

Beste Dqfn13,

Op 11 september is een groot aantal artikelen verplaatst naar de eigen naamruimte van de bewerker die deze heeft aangemaakt. De reden hiervoor was dat deze artikelen op een nalooplijst stonden. Veel van deze artikelen zijn van redelijke tot goede kwaliteit, maar niemand had de moeite genomen om deze artikelen af te vinken op die lijst. Enkele dagen later zijn alle artikelen op verzoek van de gemeenschap weer teruggezet, nu met een sjabloon dat oproept tot beoordeling en zo nodig bewerking van het artikel.

Een aantal van deze artikelen heb jij in het verleden bewerkt en mogelijk was jij je niet bewust van het feit dat deze artikelen op een nalooplijst stonden. Graag wil ik je vragen om de artikelen met de toelichting "nog te beoordelen" te beoordelen. Als jij vindt dat ze voldoende zijn (al dan niet na verdere aanpassing), kan je het sjabloon (de eerste regel) verwijderen. De andere artikelen zijn op het moment van dit bericht al behouden.

De volgende artikelen heb jij als laatste (voor deze verplaatsing) bewerkt:

En op andere momenten zijn door jou bewerkt:

Het kan zijn dat in de tussentijd een of meer van deze links rood is geworden. Dan is inmiddels besloten om het artikel te verwijderen.

Ik wil je alvast hartelijk bedanken voor je inspanningen om de kwaliteit van Wikipedia te verbeteren door een zorgvuldige afweging te maken over deze artikelen.

Met vriendelijke groet,

RonnieV (Overleg) 23 sep 2019 14:11 (CEST) (namens deze: RonnieBot (overleg))

Lijst van gemeentelijke monumenten in Haarlem (A-H)[bewerken]

Voor Baan 15-17 heb ik een betere foto (zie "Baan 15-17, Haarlem.jpg"). Daarom had ik de oude foto (Baan 1-17) weggehaald om daarna de foto Baan 15-17 toe te kunnen voegen, want Baan 1-17 mag ik natuurlijk niet vervangen door Baan 15-17.

Hallo Mdenhoed, natuurlijk mag dat. Ik heb uw bewerkingen ongedaan gemaakt omdat u twee bestanden apart hebt verwijderd even voor half twaalf in de ochtend, zonder er iets voor terug te zetten. Ik heb de oude foto pas teruggezet om half acht in de avond, dus dik zeven uur later. Vervang gewoon de bestandsnaam van de oude foto voor de nieuwe, dan is het probleem meteen opgelost. Dqfn13 (overleg) 25 sep 2019 20:11 (CEST)

Eurovisiesongfestival[bewerken]

Dag Dqfn13. Wil je misschien het artikel wel fatsoenlijk lezen? Vanavond zal de Belgische kandidaat bekend gemaakt worden op een talkshow op Eén. Lijkt me dus wel nuttig om de pagina opnieuw aan te maken. Ik zou je dan ook willen vragen om je nominatie terug in te trekken. Takk (overleg) 1 okt 2019 19:21 (CEST)

Dat is vanavond, je bent nu gewoon zaken aan het zoeken om meer dan een half jaar tevoren al een artikel er door te kunnen drukken. Weet je nog? Wikipedia baseert zich op BESTAANDE BRONNEN, niet op glazen bol. Dqfn13 (overleg) 1 okt 2019 19:23 (CEST)
Je negeert het feit dat er informatie beschikbaar is die encyclopedische waarde heeft. Als je de landenpagina's van de afgelopen jaren bekijkt zal je zien dat ze meestal aangemaakt zijn van zodra de artiest bekend was of wanneer de preselectie begon. Dit is dus geen uitzondering. Takk (overleg) 1 okt 2019 19:25 (CEST)
Er is NOG GEEN informatie beschikbaar die door de gemeenschap als voldoende relevant beoordeeld is. Het artikel is nota bene eergisteren verwijderd en dan plaats je het nu zonder verzoek terug... Je kent de regels Takk en jij kiest er nu voor om die regels bewust te negeren. Dqfn13 (overleg) 1 okt 2019 19:28 (CEST)
Er is wel nieuwe informatie, met name het feit dat de kandidaat vanavond bekend wordt gemaakt. Het is dus onjuist om te zeggen dat het artikel in ongewijzigde vorm is teruggeplaatst. Als je het er echt zo moeilijk mee hebt, wil ik het artikel vanavond wel opnieuw aanmaken als de naam bekend gemaakt is. Takk (overleg) 1 okt 2019 19:30 (CEST)
Opmerking Opmerking Artikel direct verwijderd vanwege (behalve dat ene bronloze zinnetje) geen verandering in aanwezige inhoud en bronnen. Tevens schending licentie aangezien de bewerkingsgeschiedenis niet was meegenomen. In plaats van heraanmaak met vrijwel dezelfde inhoud dient gewoon een terugplaatsverzoek gedaan te worden. Mvg, Encycloon (overleg) 1 okt 2019 19:34 (CEST)
{{ping|Takk]], zoals Encycloon hierboven schrijft: doe een terugplaatsingsverzoek in plaats van het eigenhandig terug te plaatsen. Als ik het straks weer zie verschijnen zonder terugplaatsverzoek, dan verwijder ik het zelf en zal dan ook een blokkadeverzoek in moeten dienen, omdat jij weigert je aan de geldende regels te houden. Dqfn13 (overleg) 1 okt 2019 19:37 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:58 (CEST)


Coaching gevraagd door InOpdrachtVanJan[bewerken]

Beste Dqfn13, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Na herhaalde pogingen om de Belgische kunstenaar “Denmark” (pseudoniem van Mark Robbroeckx) op Wikipedia te plaatsen, doe ik thans een beroep op uw ervaring om de pagina Wikipediarijp te maken. Hierbij stuur ik drie (van de meerdere) versies die we in de loop van de voorbije maanden indienden. De commentaar op de pagina was soms onbegrijpelijk omdat we eerder reeds vergeleken met andere pagina’s van kunstenaars. Maar we zijn bereid om bij te leren. Graag treden we dus met u in contact en hopen iets te leren zodat we in dezelfde richting verder kunnen gaan om Wikipedia nog verder te verrijken. Met vriendelijke groet, InOpdrachtVanJan (overleg) 7 okt 2019 20:50 (CEST) PS: ik had niet verwacht dat de aanvraag op de overlegpagina kwam te staan, maar OK... ze staat er nu.

Hoi InOpdrachtVanJan, ik wil best coachen, maar ik ga niet veel energie steken in slechts één artikel. Gaan jullie (wie zijn dat?) meerdere artikelen plaatsen of is het alleen voor het artikel over Mark Robbroeckx? Ik vraag het zo bot omdat het coachen best veel moeite en tijd kost. Tijd die ik dan dus niet zelf kan besteden aan het schrijven van artikelen of andere werkzaamheden. Dqfn13 (overleg) 7 okt 2019 21:07 (CEST)

Beste coach Dqfn13, Bedankt om in te gaan op enige coaching. Het is absoluut onze bedoeling om mee te werken aan de uitbreiding van Wikipedia en het zal dus niet bij deze ene pagina blijven. Op het vlak van beeldende kunsten en literatuur kunnen er nog heel wat pagina’s aangemaakt worden. We zijn dan ook bereid om te leren. Ik heb Poging 1 en Poging 3 verwijderd omdat we willen starten vanaf Poging 2. In welke hoedanigheid kan deze tekst verbeterd of duidelijker gemaakt worden? BTW, ondergetekende hanteert het toetsenbord in opdracht van Jan. InOpdrachtVanJan (overleg) 14 okt 2019 21:01 (CEST)

Hoi InOpdrachtVanJan,
Mijn excuses dat ik even slecht bereikbaar ben geweest. Normaal gesproken bekijk ik potentiële artikelen vanaf het kladblok van de persoon die mij vraagt er naar te kijken. Ik zal het nu nog even hier doen, maar bij een volgende keer hoeft u het artikel dus niet hier te plaatsen.
Bij het schrijven van artikelen is het noodzaak om objectief te blijven. De woorden sterk mediakritisch zijn niet echt objectief, tenzij daar een specifieke bron bij geplaatst kan worden. De bronnen onderaan het artikel kunnen beter als referenties geplaatst worden, dus bij specifieke zinnen, in plaats van als algemene bron onderaan het artikel geplaatst te worden. Op deze pagina staat uitgelegd hoe referenties geplaatst kunnen worden. Bedenk bij het schrijven van artikelen ook dat die geschreven worden voor iedereen, dus ook voor mensen die geen jargon beheersen. De zin dit noopte hem tot synthese om uiteindelijk de essentie te vatten, is zelfs voor mij als hogeropgeleide niet te begrijpen. Een synthese is namelijk een samenvatting van (onder andere) waarheden en onwaarheden, het is dus geen werkwoord.
Onder het kopje Denken en werkwijze is het wel van belang bij de eerste zin duidelijk te maken dat dat ook zijn denkwijze is, nu wordt het als een feit gepresenteerd.
Afkortingen en datums worden op de Nederlandstalige Wikipedia doorgaans uitgeschreven, dus: onder andere, in plaats van o.a., 9 mei 1997 in plaats van 9.5.1997. Dit voorkomt dat mensen op moeten gaan zoeken wat er met 3.2. bedoeld wordt.
Dit is voorlopig een begin, want er is wel meer wat ik nog rustig na moet kijken.
Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 16 okt 2019 22:40 (CEST)

Hallo Dqfn13, Ik heb Jan aan het werk gezet. Update volgt. InOpdrachtVanJan (overleg) 19 okt 2019 20:20 (CEST)

Hallo InOpdrachtVanJan, dat is prima. Ik ben komende week wat meer vrij dan normaal, dus ik kan ook meer reageren. Dqfn13 (overleg) 20 okt 2019 23:00 (CEST)

Beste coach,

 • Geen excuses omwille van je slechte bereikbaarheid. Wij kunnen ook slechts met mondjesmaat aan een wikipagina werken, maar doen het graag.
 • Wij hebben geen baat bij subjectiviteit. Objectiviteit is de boodschap.
 • We hebben het woord ‘mediakritisch’ geschrapt en enigszins anders omschreven.
 • We zien niet graag dat de tekst wordt onderbroken door referenties tussen haakjes. Dat verstoort het lezen. Daarom kiezen we voor de betiteling ‘Overige belangrijke literatuur’.
 • We hebben de eerste zin van het deeltje ‘Denken en werkwijze’ aangepast in de zin dat het nu effectief zijn denken betreft en het niet als een feit wordt beschouwd.
 • De data werden niet cijfermatig afgekort, maar voluit geschreven.
 • In de tekst staan reeds ‘blauwe woorden’. Deze verwijzen naar reeds eerder gemaakte wikipagina’s.
 • Toch een bedenking. Jargon. Eerlijk, als hoger opgeleiden begrijpen we ook niet alle zinnen welke op sommige wikipagina’s staan. De exacte wetenschappen zijn immers ons ding niet en dat jargon gaat ook ons petje te boven. Elk vakgebied heeft onvermijdelijk zijn jargon. Zo ook de wereld van de beeldende kunsten. Vulgariserend (ook dat is al een moeilijk woord) schrijven is uiteraard gewenst, maar we moeten er toch ook geen jeugdencyclopedie van maken.
 • We zouden het appreciëren indien dit tekstgedeelte (wat we thans toesturen (en reeds verschillende keren hebben herschreven) nu effectief als wikipagina wordt aanvaard zodat die voorlopige pagina kan opgeheven worden.

PS van ondergetekende:

 • Ik heb de nieuwe tekst nu aangemaakt in mijn zandbak (na enig zoekwerk gevonden hoe te maken). Ik hoop dat jij deze ook zo kan terugvinden.
 • bovenstaande is van de wiki-schrijver Jan zelf. Hij levert z'n tekst in Word aan... vandaar de blauwe woorden. Dat zijn de links die ik nu nog niet in het artikel heb gezet. Ik wil graag eerst duidelijkheid over de juistheid van de tekst.

InOpdrachtVanJan (overleg) 5 nov 2019 14:27 (CET)

Hallo InOpdrachtVanJan,
 • De referenties zijn van belang en of het fraai is maakt niet uit, ik vind in mijn artikelen ook niet altijd alles mooi en doe het toch. De referenties tonen aan dat bepaalde beweringen of feiten onderbouwd kunnen worden met een bron. Als jullie ze niet plaatsen, dan zal iemand na jullie het doen.
 • De huidige tekst in het kladblok voldoet nog niet aan de conventies ik mis nog de interne links.
 • Een beetje jargon is prima (zeker als er een artikel over is of als de betekenis uit de context herleidbaar is) maar tot synthese gedwongen worden (dwong hem tot synthese) is niet iets wat als correct Nederlands over komt.
Denk er even goed over na. Succes met de verbeteringen, ik zal het kladblok op mijn volglijst zetten zodat ik de wijzigingen kan bekijken. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 6 nov 2019 22:35 (CET)

Hallo coach, Links zijn toegevoegd plus wat extra informatie van vorige pogingen, de rest volgt. InOpdrachtVanJan (overleg) 8 nov 2019 16:30 (CET)

Hallo InOpdrachtVanJan,
Jullie zijn op de goede weg. Vergelijk het artikel nog even met andere kunstenaars, dan zullen er nog wat zaken opvallen die nog aangepast kunnen worden (o.a. zijn een aantal Franstalige namen gebruikt waar Nederlandse gewoon beschikbaar zijn). Een van de dingen die ik expliciet noem: de datumnotatie wijkt af van wat er in artikelen gebruikelijk is, hier noteren wij namelijk dd maand jjjj (dus b.v. 5 mei 1984), in geval van opvolging binnen een jaar mag daar uiteraard van afgeweken worden: 5 mei - 6 september 1989. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 10 nov 2019 15:35 (CET)

Poging 2[bewerken]

Denmark (Mark Robbroeckx)
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonsgegevens
Volledige naam Mark Robbroeckx
Geboren 8 juli 1950
Overleden -
Geboorteland Vlag van België België
Nationaliteit Vlag van België België
Beroep(en) kunstenaar
Oriënterende gegevens
Jaren actief 1972 - ..
Website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

DENMARK (kunstenaar) Denmark (Mark Robbroeckx, Wilrijk, 8 juli 1950) is een Belgisch beeldend kunstenaar en installatiekunstenaar. Zijn werken vormen beeldende archieven en hebben een sterk mediakritische inslag. Hij leeft en werkt in Prouvy (Chiny, provincie Luxemburg).

Biografie[bewerken]

Denmark is als kunstenaar een autodidact. In 1972 voltooide hij zijn studie kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit Gent. Tijdens die studie werd hij geconfronteerd met een grote hoeveelheid tekstmateriaal. Dit noopte hem tot synthese om uiteindelijk de essentie te vatten. Het schrappen en omwerken van die teksten vormde een rituele handeling die aan de grondslag ligt van zijn beeldend oeuvre. Het schrappen maakte al snel plaats voor het snijden. Het waren de nadagen van de conceptuele kunst. Documenta 6 (1977) stond in het teken van het einde van de avant-garde en van de mediakritiek. In 1977 werd hij met zijn versnijdingen laureaat van de Jeune Peinture Belge (Brussel, Paleis voor Schone Kunsten). Een jaar later had Denmark zijn eerste solotentoonstellingen in het ICC (Internationaal Cultureel Centrum, Antwerpen) en in de Brusselse galerie MTL. Daarna volgden solotentoonstellingen in binnen- en buitenland en niet alleen in galerijen en musea, maar ook in bibliotheken, o.a. in 1979 in de bibliotheek van het Van Abbemuseum (Eindhoven), in 1983 in de Lesehalle im Wallraf-Richartz-Museum (Keulen) en de Stadtbücherei im Wilhelmspalais (Stuttgart). In 1985 werd werk van Denmark opgenomen in Livres d’artistes, een groepstentoonstelling in de bibliotheek van Centre Georges Pompidou (B.P.I.). In hetzelfde jaar kreeg hij een eerste overzichtstentoonstelling van archiefinstallaties in Musée d’Art Moderne in Liège, in 1994 in Neues Museum Weserburg (Bremen (stad)) en in 1995 in MUHKA (Antwerpen). In 1997 toonde hij Eine Werkübersicht in Städtische Galerie Villa Zanders (Bergisch Gladbach). Volumineuze archieven in rolcontainers werden getoond in 2005 in Musée Royal de Mariemont (Morlanwelz), in 2009 in het FelixArchief (Antwerpen) en in 2010 in het Van Abbemuseum (Play Van Abbe, Deel 3, Eindhoven). Deze tentoonstellingen van zijn rollende archieven kregen een vervolg in een sterk mediakritische tentoonstelling in M - Museum (Leuven) in 2012.

Denken en werkwijze[bewerken]

De overconsumptie van informatie belemmert het zinvol denken en leidt tot misleiding, indoctrinatie, oppervlakkigheid en afstomping. In die filosofische context is Denmark van mening dat de essentie moet worden nagestreefd en dat de overvloed aan informatie precies dat doel in de weg staat. Zijn motto ‘Multum, non multa’, vertaald als ‘Veel, niet velerlei’ is de verkorte vorm van het adagium van Plinius de Jongere ‘Multum legendum esse, non multa’ (‘Veel moet men lezen, niet velerlei’). Denmark verwerkt en transformeert het gecontesteerde leesvoer waarbij hij het materiaal onleesbaar maakt om zodoende achterhaalde informatiedragers een nieuwe betekenis te geven. Door middel van verschillenden technieken (versnijden, verlijmen, vlakschuren…) schept hij kleine objecten, reliëfachtige panelen, fakebibliotheken en tijdelijke installaties van bedrukt papier. Daarbij wordt niet alleen de informatiewereld maar ook de kunstwereld geviseerd.

Werken (selectie)[bewerken]

De levensfilosofie van Denmark krijgt gestalte in een aantal soorten werk.

Dode letters[bewerken]

Dode letters ‒ een serie werken die begin 1972 ontstond. Boeken, kranten en magazines werden eerst trapsgewijs verticaal versneden. Vanaf 1974 werden deze materialen ook horizontaal versneden, vervolgens geperst en gekleefd tot een geheel dat in afmetingen gelijk was aan het oorspronkelijk formaat. Omdat aan de oppervlakte slechts sporen van teksten overbleven, werden die als Dode letters benoemd.

Gevouwen werken[bewerken]

Vanaf 1976 ontstonden gevouwen magazines. Elke pagina van een tijdschrift werd in de kleinst mogelijke vorm gevouwen. Deze reductie van het oppervlak was een metafoor voor de zoektocht van Denmark naar de essentie. Gepresenteerd in reeksen van volledige jaren van publicatie, werden de gevouwen werken monumentale mozaïeken.

Archiefblokken[bewerken]

Versneden boeken, tijdschriften, kranten… samengeperst en vastgeklemd of geschroefd tussen blokachtige stukken hout.

Beeldende archieven[bewerken]

Deze getransformeerde archieven onderscheidden zich van de tijdelijke installaties. Ze werden opgeslagen, gearchiveerd. Ze zijn voornamelijk monumentaal.

Tijdelijke installaties[bewerken]

De tijdelijke installaties vormden een reactie tegen het aanbod van zogeheten vitale informatie, tegen de ingebeelde behoefte om up-to-date te worden gehouden. Het gedrag van consumenten, de opslag en bewaring, maar ook de snelheid waarmee informatie wordt vergeten, werden in vraag gesteld.

Solo tentoonstellingen (selectie)[bewerken]

 • 1978 Antwerpen I.C.C., Denmark, 7.1 - 5.2.1978
 • 1979 Eindhoven Bibliotheek van het Van Abbemuseum, Een dood archief in de bibliotheek, 9.11 - 9.12.1979
 • 1980 Hasselt Provinciaal Museum en Provinciale Bibliotheek, Denmark, 19.9 - 9.11.1980
 • 1983 Köln Lesehalle im Wallraf-Richartz-Museum, Ballast, 1.6 - 31.7.1983
 • 1984 Gent Vereniging voor het Museum van Hedendaagse Kunst, Denmark, 25.5 - 30.6.1984
 • 1984 Stuttgart Stadtbücherei im Wilhelmspalais, Eine tote Bibliothek, 3.9 - 30.9.1984
 • 1984 Eindhoven De Fabriek, Een dode bibliotheek, 10.11 - 23.11.1984
 • 1985 Liège Musée d’Art Moderne, Denmark, 19.4 - 26.5.1985
 • 1986 Brussel Bibliotheca Wittockiana, Archives mortes de Denmark, 6.3 -28.3.1986
 • 1989 Braine-l’Alleud Centre d’Art Nicolas de Staël, Archives recyclées, 11.11 - 3.12.1989
 • 1991 Amsterdam Brakke Grond, Denmark, 9.2 - 10.3.1991
 • 1991 Metz Galerie de l’Arsenal, Archives recyclées, objets et installations, 6.4 - 20.5.1991
 • 1994 Turnhout de Warande, A quick look at art news, 7.5 - 12.6.1994
 • 1994 Bremen Neues Museum Weserburg, Multum, non multa, 12.6 - 9.10.1994
 • 1995 Antwerpen MUHKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, A Grip on News, 11.3 - 28.5.1995
 • 1995 Johannesburg Market Theatre Gallery, Denmark, 26.3 - 13.4.1995
 • 1996 Marne la Vallée Centre d’Art Contemporain, La Ferme du Buisson, Denmark, 19.1 - 3.3.1996
 • 1996 Hellerup (DK) Gentofte Kunstbibliothek, Denmark, 3.8 - 31.8.1996
 • 1997 Bergisch Gladbach Städtische Galerie Villa Zanders, Denmark. Eine Werkübersicht 1972-1997,7.3 - 20.4.1997
 • 1997 Ludwigshafen Kunstverein, Denmark. Different kinds of reading, 30.4 - 15.6.1997
 • 1997 Johannesburg Alliance Française, Denmark – Boshoff, 5.6 - 27.6.1997
 • 1997 Dresden Städtische Galerie für Gegenwartskunst, Denmark. Different kinds of reading, 26.6 - 3.8.1997
 • 1998 Thouars Chapelle Jeanne d’Arc, Denmark, 20.11.1998 - 17.1.1999
 • 1999 Dortmund Dortmunder Kunstverein, Denmark, 22.10.1999 - 9.1.2000
 • 2004 Eupen IKOB, Zerreiβprobe, 25.4 – 27.6.2004
 • 2004 Mechelen De Garage, Daily Dust, 2.10 – 19.12.2004
 • 2005 Antwerpen Justitiepaleis, Archief ³, 27.01 – 30.1.2005
 • 2005 Morlanwelz Musée royal de Mariemont, Denmark. Archives mortes, 29.10.05 – 15.1.2006
 • 2007 Leuven Campusbibliotheek Arenberg, Denmark. Containing, 10.5 – 30.6.2007
 • 2008 Gent Bibliotheek Kunstwetenschappen, Une relecture, 3.11 – 19.12.2008
 • 2009 Antwerpen FelixArchief, Archief vs Archief, 3.4 – 5.6.2009
 • 2009 Sint-Truiden Abdij en Begijnhofkerk, Archieven, 20.8 – 31.10.2009
 • 2010 Genk Bibliotheek Genk, Fake library, 27.2 – 25.4.2010
 • 2010 Harelbeke Bibliotheek Harelbeke, Genadeloze boekenliefde, 16.10 – 30.11.2010
 • 2010 Oostende Mu.ZEE, Kunstmuseum aan Zee, Genadeloze boekenliefde, 16.10 – 30.11.2010
 • 2012 Leuven M-Museum, tegenArchieven, 8.11.2012 – 6.1.2013
 • 2019 Antwerpen Fosbury & Sons, Mobile archives, 3.2 – 23.2.2019

Bibliografie: catalogi (selectie)[bewerken]

 • Denmark, Internationaal Cultureel Centrum, Antwerpen, 1978
 • Denmark. Een dood archief in de bibliotheek, Van Abbemuseum, Eindhoven, 1979
 • Denmark, Provinciaal Museum, Hasselt, 1980
 • Denmark, De Fabriek, Eindhoven, 1984
 • Archives mortes de Denmark ou La bibliothèque de Babel, Bibliotheca Wittockiana, Bruxelles, 1986
 • Denmark. Archives recyclées, Imschoot, Uitgevers, Gent, 1989
 • Denmark, Springer & Winckler Galerie, Frankfurt am Main, 1992
 • Denmark. A quick look at art news, de Warande, Turnhout, 1994
 • Denmark. Multum, non multa, Neues Museum Weserburg, Bremen, 1994
 • Denmark. A Grip on News 1972-1995, MUHKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, 1995
 • Denmark. Eine Werkübersicht 1972-1995, Städtische Galerie Villa Zanders, Bergisch Gladbach, 1997
 • Denmark. Different kinds of reading, Kunstverein Ludwigshafen am Rhein e.v., Kunsthaus Dresden, Städtische Galerie für Gegenwartskunst, 1997
 • Denmark, Chapelle Jeanne d’Arc, Thouars, 1998-1999
 • Denmark. Archives mortes, Toohcsmi, Uitgevers, Gent, 2005
 • Genadeloze boekenliefde, Bibliotheek Harelbeke en Bibliotheek Mu.ZEE, Stadsbestuur Harelbeke, 2010
 • Denmark, tegenArchieven 1972 – 2012, Linda en Guy Pieters Editions, Geers Offset, Oostakker, 2012

Werken in openbare collecties (selectie)[bewerken]

 • Ahlen Kunst-Museum Ahlen
 • Antwerpen M HKA, Museum Hedendaagse Kunst Antwerpen
 • Provincie Antwerpen FelixArchief
 • Provincie Antwerpen Katoen Natie
 • Bergisch Gladbach Städtische Galerie Villa Zanders
 • Bremen Museum Weserburg
 • Brussel Bibliotheca Wittockiana
 • Brussel Koninklijke Musea voor Schone Kunsten
 • Brussel Vlaams Parlement
 • Brussel ING
 • Brussel Belfius
 • Brussel AXA
 • Eupen Museum für zeitgenössische Kunst Eupen
 • Genk Bibliotheek Genk
 • Gent Museum Dr. Guislain
 • Gent S.M.A.K., Stedelijk Museum voor Aktuele Kunst
 • Grand-Hornu MAC's, Musée des Arts Contemporains
 • Ixelles Musée d'lxelles
 • La Louvière Province de Hainaut
 • Leuven Centrale Bibliotheek
 • Leuven Vertrouwenscentrum Peter Adriaenssens
 • Louvain-la-Neuve Amis du Musée de Louvain-la-Neuve
 • Madrid ARCO Foundation Contemporary Art Collection
 • Morlanwelz Musée Royal de Mariemont
 • Oostende Mu.ZEE
 • Oss Jan Cunencentrum
 • Paris Bibliothèque Nationale
 • Thouars Association S'il vous Plaît
 • Zürich Ringier Publishing's Art Collection

Links[bewerken]

Bronnen[bewerken]

 • W. Van Mulders, Denmark of de sporen van de vernietiging, in: Denmark, Provinciaal Museum, Hasselt, 1980, pp. 1-4
 • W. Van Mulders, Denmark’s Impenetrable Archives, in: Artefactum, nr. 6, 1984, pp. 63-65, 107
 • E. Schoffeniels, A propos d’une confrontation Borges-Denmark, in: Archives mortes de Denmark ou La bibliothèque de Babel, Bibliotheca Wittockiana, Bruxelles, 1986, pp. 21-23
 • M. Daloze, Paperasses, in: Denmark. Archives recyclées, Imschoot, Uitgevers, Gent, 1989, pp. 9-20
 • J. Fontier, Denmark, in: De Vlaamse Gids, 75ste jaargang, mei-juni 1991, nr.3, pp. 30-35
 • F. Bataillon, les « Archives mortes » de Denmark, in: Beaux Arts Magazine, n° 97, 1992, p. 94
 • G. Schraenen, Information/Desinformation, in: Denmark. Multum, non multa, Neues Museum Weserburg, Bremen, 1994, pp. 2-3
 • J. Pas, A Grip on News, in: Denmark. A Grip on News 1972-1995, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, 1995, p. 9
 • H. Kunde, Archive der Läuterung, in: Denmark. Different kinds of reading, Kunstverein Ludwigshafen am Rhein e.V., Kunsthaus Dresden, Städtische Galerie für Gegenwartskunst, 1997, pp. 9-10
 • B. Ruf, Art at Ringier 1995-1998, Ringier AG, 1999, pp. 40-43
 • Xavier Vanmechelen, Denmark. Omgaan met mateloosheid, in: Denmark. Archives mortes, Toohcsmi, Uitgevers, Gent, 2005, pp. 9-23
 • Jaak Fontier, De dode en dynamische archieven van Denmark, in: Kunsttijdschrift Vlaanderen, jaargang 60, 338, november 2011, pp.294-296
 • Jan Van Herreweghe, Genadeloze boekenliefde, in: Er zijn nooit te veel boeken, er zijn alleen te veel mensen, deel 4 in cyclus over Het menselijk tekort bij een

teveel aan papier, De Gebeten Hond vzw, 2011, pp.89-91

 • Johan Pas, The medium is the mass. Van dode letters tot levende archieven, Denmark. tegenArchieven 1972 - 2012, Guy & Linda Pieters Editions, Pandora Publishers n.v., Wijnegem, 2012, pp. 7 – 28
 • Geert Van Der Speeten, De mobiele archieven van Denmark. Eresaluut aan papiertijdperk, in: De Standaard, 6.2.2019, D7


Bedroefde reacties[bewerken]

Beste Dqfn13, ik begrijp werkelijk niet waarom bij het overlijden van Ella Vogelaar wikipedia volgens jou niet zou mogen melden dat er, zoals gemeld in de verstrekte bron, bedroefde reacties werden gegeven. Ik wil er verder niet teveel energie in steken, dus je gaat je gang maar, maar dit gaat mij kennelijk boven de pet, want ik kan het niet volgen. Vriendelijke groet, Bob.v.R (overleg) 10 okt 2019 22:19 (CEST)

Omdat het woord absoluut geen toegevoegde waarde heeft voor het artikel. Zouden mensen dan vrolijke reacties verwachten? Dqfn13 (overleg) 10 okt 2019 22:27 (CEST)
Het woord 'bedroefd' is verwijderd, zoals door jou gewenst. Kunnen we het daarmee afsluiten? Bob.v.R (overleg) 12 okt 2019 08:51 (CEST)
Waarom moet jij perse die reacties er in hebben? Meerdere mensen hebben aangegeven ze er niet in te willen hebben, ze voegen ook niets van encyclopedische waarde toe. Dqfn13 (overleg) 12 okt 2019 10:39 (CEST)
Mee eens. Als er een bekend iemand overlijdt verschijnen er in de media ALTIJD reacties van andere bekende personen die op een of andere manier te relateren zijn aan de overledene. Dat is een dusdanig standaard verschijnsel dat vermelding ervan geen toegevoegde waarde heeft. Apdency (overleg) 12 okt 2019 12:11 (CEST)
Ik ben het wel eens met Dqfn13 en Apdency. Vinvlugt (overleg) 14 okt 2019 21:07 (CEST)

You've got mail...[bewerken]

groet, Ecritures (overleg) 16 okt 2019 13:26 (CEST)

Affiche Museum[bewerken]

De vermelding van het Design Museum Dedel heeft te maken met het feit dat de bewerker een afsplitsing heeft gemaakt van dat artikel. Design Museum Dedel was voorheen Affichemuseum. Vriendelijke groet, Geerestein (overleg) 17 okt 2019 21:43 (CEST)

Hoi Gerrestein, bedankt, dat heb ik niet gezien. Ben daarnet wel even een aantal correcties gaan doorvoeren in het artikel over dat museum. Dqfn13 (overleg) 17 okt 2019 21:53 (CEST)

Heilig Hart Brouwerij - je wil de pagina laten verwijderen.[bewerken]

Mag ik vragen waarom je deze pagina wil laten verwijderen?

Dit jaar opgerichte brouwerij waar alleen nieuwsberichten over bestaan. Wat bedoel je hiermee? Op de foto is duidelijk dat de brouwketels geplaatst zijn in de kerk, boven het altaar.... Bovendien kan je op verschillende media (facebook, instagram, etc) wel degelijk checken dat er op heden al bier werd gebrouwen in de brouwerij in de kerk.

Als bovenstaande geen nuttige inhoud lijkt, dan veronderstel ik dat je deze opmerking en vraag tot verwijdering hebt ingediend voor alle brouwerijen en links op https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Belgische_brouwerijen#H

Dan zijn deze ook allemaal 'niet passend in deze encyclopedie' ...

Hallo HansDSM,
De brouwerij is pas dit jaar opgericht, dat betekent dus zeer waarschijnlijk dat er nog geen boeken of tijdschriftartikelen over zijn geschreven door partijen die niet bij de brouwerij betrokken zijn. Daarom geef ik ook aan dat het gebouw wel relevant is, want daar is wel door niet betrokken partijen over geschreven. Facebook en Instagram zijn geen onafhankelijke bronnen, tenzij die bedrijven zelf een melding plaatsen, maar doorgaans gaat het om betrokken mensen die het account beheren. Andere brouwerijen zijn doorgaans wel al beschreven in boeken, documentaires over bier(brouwen), tijdschriften, etc.
Ik heb echt uitsluitend naar deze ene brouwerij gekeken. Dat deze ene brouwerij (zeer jong, zeer weinig bier gebrouwen, etc.) niet past, betekent uiteraard niet dat andere brouwerijen dan ook niet passen. Dqfn13 (overleg) 28 okt 2019 12:19 (CET)

De brouwerij is opgericht in 2017. De ketels werden pas in 2019 geplaatst. Voor wat andere brouwerijen betreft: het gaat over het gros van de brouwerijen op deze lijst. Ook die andere brouwerijen worden nergeens beschreven in boeken of tijdschriften, zelfs minder referenties (of zelfs meestal helemaal geen!!) op hun pagina dan bij HHB...de inconsequentie zegeviert.HansDSM (overleg) 28 okt 2019 12:29 (CET)

Nogmaals: ik heb alleen naar dit ene artikel gekeken. U noemt het inconsequent, maar ik kan niet naar 100 andere artikelen kijken, ik ben ook maar een mens. Zoals ook op de beoordelingslijst is aangegeven: andere brouwerijen zijn waarschijnlijk (veel) ouder, groter, hebben wel onafhankelijke bronnen en voldoen daardoor wel aan de eisen van het bierproject. Uit uw felheid richting de nominatie krijg ik ook het idee dat u betrokken bent, kan dat kloppen? Dqfn13 (overleg) 28 okt 2019 12:36 (CET)
Overigens moet ik nu weer aan het werk, dus ik reageer verder vanavond na 17:00 uur weer. Ik wens u, oprecht, een fijne dag verder. Dqfn13 (overleg) 28 okt 2019 12:37 (CET)

Maarten Vos - Verbetering gevraagd![bewerken]

Goedemorgen, ik heb de pagina zojuist bijgewerkt. Bronnen zijn onderaan vermeld. Hoop dat dit zo voldoende is. Als ik nog iets kan aanpassen hoor ik het graag. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 85.146.61.67 (overleg · bijdragen)

Goedenavond, tekstueel is er alleen aan het artikel niets toegevoegd waardoor de relevantie nu wel blijkt. Er is wel geschrapt in overbodige tekst, maar er is geen relevante tekst toegevoegd. De bronnen zijn naar mijn idee ook niet bepaald onafhankelijk te noemen, dus ook daar blijkt onvoldoende uit dat Vos een relevant musicus is. Het lijkt mij dus beter als er onafhankelijke bronnen komen, bronnen die niets met Vos te maken hebben en waar hij ook niet zelf aan meegewerkt heeft. Dqfn13 (overleg) 30 okt 2019 00:03 (CET)

Bedankt voor je de snelle reactie. Ik heb verschillende bronnen erbij gevoegd hoop dat dit het duidelijker maakt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Samdesmit (overleg · bijdragen)

Tip: Lees Wikipedia:Relevantie van muziekgerelateerde artikelen eens door, 't is geen aangenomen richtlijn; echter de daar vermelde zaken maken wel redelijk duidelijk wat over het algemeen verwacht kan en mag worden betreffende muziekgerelateerde artikelen. Ter kennisgeving: ik heb heb zojuist voor verwijdering "gestemd" op de beoordelingspagina. Omdat die relevantie niet uit de inhoud blijkt, conform nominatiereden. Misschien begrijpt u waarom, na het lezen van de pagina over relevantie van muziekgerelateerde artikelen. Daarnaast nog een tip, ga geen verbeteringen van anderen ongedaan maken. Veel succes gewenst, MVG Arch (Overleg) 30 okt 2019 21:39 (CET)
Hallo Samdesmit, ik sluit mij aan bij Arch hierboven. Dqfn13 (overleg) 30 okt 2019 22:06 (CET)

Goedenavond, oke duidelijk. Ik dacht voldoende relevante informatie zo verstrekt te hebben. Maar dan is het nu te laat begrijp ik?

Sjabloon: infobox kabinet[bewerken]

Hoi Dfqn13, ik heb een hulpvraag. Ik ben bezig het volgende artikel af te ronden: Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Kabinet-Sprockel. Wat ik ook doe het lukt me niet om deze tekst [[Bestand:|20px|Vlag van Nederlandse Antillen]] uit de kop van de infobox te verwijderen. Ik heb het model sjabloon geraadpleegd en daar wordt ook zo iets in het voorbeeld getoond. Graag advies!! Hartelijke groeten,Caribiana (overleg) 31 okt 2019 16:36 (CET)

Hoi Caribiana,
Ik weet in ieder geval dat je de vlag niet zou hoeven te plaatsen, omdat die bij het land hoort. Ik weet niet hoe die infobox precies werkt, Romaine is veel bekender met sjablonen. Hij is ook vrij actief geweest bij dit sjabloon. Ik hoop dat hij wel kan helpen. Dqfn13 (overleg) 31 okt 2019 21:21 (CET)
Uitgevoerd Opgelost - de vlag ontbrak in het bronsjabloon en is er nu wel. Meld het me gerust als er problemen zijn met sjablonen. Groetjes - Romaine (overleg) 31 okt 2019 22:18 (CET)
Dank je wel Romaine, hopelijk komt Caribiana er nu weer verder mee. Dqfn13 (overleg) 31 okt 2019 22:26 (CET)
Dank je wel Romaine en Dqfn13 voor de oplossing. Mijn artikel is het eerste lemma van een Antilliaans kabinet. Dit vermeld ik omdat de vlag van 1954-1985 zes sterren heeft en van 1986 tot 2010 vijf sterren (na uittreding Aruba). Ik neem aan dat ik wanneer nodig de vlag in het bronsjabloon kan laten aanpassen. groeten, Caribiana (overleg) 31 okt 2019 22:59 (CET)
Daar is vast en zeker ook wel een oude versie van te vinden. Dqfn13 (overleg) 31 okt 2019 23:10 (CET)
Oei, dat is lastig. Er zijn dus twee vlagontwerpen in de geschiedenis gangbaar geweest. Daar is het sjabloon niet echt op berekend. De afbeelding van de vlag wordt echter wel op zo'n kleine grootte getoond dat het niet echt veel zou moeten uitmaken hoop ik? Groetjes - Romaine (overleg) 31 okt 2019 23:33 (CET)
Ik kan het in ieder geval niet zien nee... Het kan uiteraard wel besproken worden in het vlagartikel. Dqfn13 (overleg) 1 nov 2019 13:25 (CET)

Bestuur Studieverenigingen[bewerken]

Beste Dqfn13,

Ik ben het niet met u eens dat bestuursleden en oud bestuursleden van studentenverenigingen en studieverenigingen niet van encyclopedisch belang zijn. Binnen iedere studievereniging/ studentenvereniging en studenten sportvereniging zijn er specifieke tradities en privileges gebonden aan het bestuursjaar en het oud-bestuursschap. Oud-bestuursschap draagt een waardevolle anciënniteit met zich mee voor alle oud-bestuurders van iedere studenten vereniging/ studievereniging en/of studenten sport vereniging. (Des te ouder de vereniging des te waardevoller de anciënniteit natuurlijk.) Zie het als mogen ontvangen van een lintje na het vechten in de oorlog. Het is een eervolle taak waar men aanzien mee verdient onder zijn of haar eigen vereniging, en andere vereniging in het land. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door SimonStevinVo (overleg · bijdragen)

Beste SimonStevinVo,
U bent, gezien uw naam, betrokken, dus logisch dat u het niet met mij eens bent. U vergeet alleen dat Wikipedia een internationale encyclopedie is en geen website waarop mensen hun oude werkzaamheden kunnen bijhouden. Wikipedia is ook openbaar en dan moeten mensen dus aan kunnen geven of zij het met hun vermelding eens zijn. Aangezien niemand van het bestuur er expliciet toestemming voor zal hebben gegeven betreft het hier dus een wettelijke privacyschending. De bestuursleden zijn zelf ook allemaal op individueel niveau niet van encyclopedisch belang, waarom zou vermelding in dit artikel dan wel nodig zijn? Mijn partner is zelf ook bestuurslid geweest in zijn studentenvereniging, maar hij haalt daar 10 jaar later echt geen status meer uit en zou ook echt niet op internet vernoemd willen worden, laat staan op Wikipedia. Dqfn13 (overleg) 2 nov 2019 12:53 (CET)

Arjan Langen[bewerken]

Ik ben zijn pastoor en zie het geheel van activiteiten van hem die hem nationaal bekend hebben gemaakt. Hij is iemand die zich altijd dienstbaar voor anderen inzet. Eerst als artietsenmanager voor Renee van Wegberg, en later als diaken voor kansarmen, zieken en andere gekwetsten. Zijn artikel in De Limburger over het homohuwelijk heeft nationaal veel discussie opgeleverd (http://www.rkvenlo.nl/nieuws.asp?ntid=1&nid=48&Hanreiking-noodzakelijk). Ook zijn foto waarop hij een selfie maakt, ging heel Nederland door en won diverse prijzen (zie.a. http://www.karindejonge-fotografie.nl/Gewonnen%20prijzen%20en%20publicaties/slides/De%20kerk%20gaat%20met%20haar%20tijd%20mee.html) omdat Langen hiermee laat zien hoe modern hij het diaconaat invult. Ik zal de referenties toevoegen (weet nog niet hoe dat moet, maar dat zoek ik uit). – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Hairos (overleg · bijdragen)

Beste Hairos,
Het lijkt mij zeer zeker nuttig als er referenties toe worden gevoegd. Naar mijn idee is er wel een groot verschil tussen een paar keer in het nieuws komen en daadwerkelijk van encyclopedisch belang zijn. Dqfn13 (overleg) 2 nov 2019 13:14 (CET)

Hallo

Ik heb referenties toegevoegd, vooral ook over zijn werk als internationaal microbioloog. De bronnen zijn onafhankelijk en spreken voor zich. Lijkt me volledig in mijn met de eisen tav R. Wellicht wilt u nu het label verwijderen? Hartelijk dank alvast

Limburg Film Festival[bewerken]

Beste Dqfn13, Ik kreeg zojuist het bericht over de pagina die ik heb aangemaakt over het Limburg Film Festival. Aangezien het mijn eerste pagina/bijdrage is op Wikipedia is het natuurlijk wel ontmoedigend als deze gelijk wordt verwijderd :-(. Mijn vraag is dan ook of wat specifieker kan worden aangegeven wat ik zou kunnen toevoegen om de pagina te behouden, of denk je dat het geen zin is gezien het provinciale karakter? Uiteraard zijn er ook nationale en internationale films op het festival als deze een link met de Limburg hebben (draailocatie(s), cast- of crewleden, verhaal, etc.). Ik zou externe links kunnen plaatsen naar bijvoorbeeld artikelen in dagbladen of op websites van filmmakers, maar ik weet niet of dat geschikt is. Graag jouw reactie. Vriendelijke groet, Martijndaamen (overleg) 3 nov 2019 22:21 (CET)

Beste Martijndaamen,
Elk begin is moeilijk. Om te beginnen kan er nog wel een "bewijs" van relevantie komen door bronnen op de pagina te plaatsen die aantonen dat het festival meer is dan een lokaal festival. Dit zijn dan wel bronnen die niet betrokken zijn bij het festival, dus onafhankelijke bronnen. Externe links naar dagbladen zijn prima, maar dan wel als referentie. Dqfn13 (overleg) 3 nov 2019 22:29 (CET)

Heraldiek[bewerken]

Beste Dqfn13, ik zou graag, indien mogelijk natuurlijk, een beroep doen op uw kennis van heraldiek. Volgens een anonieme gebruiker (@85.149.19.236: bij deze en deze bewerking) heeft Oranjewoud geen (geratificeerd) wapen en vlag. Klopt dit? En indien dit klopt, blijven het wapen en de vlag dan normaliter op Wikipedia staan (eventueel met toevoeging dat het niet geratificeerd is), of worden deze normaal gesproken verwijderd? Alvast bedank! Mvg, ABPMAB (overleg) 7 nov 2019 19:13 (CET).

Beste ABPMAB, het dorp heeft geen officieel wapen en vlag. Het wapen is mogelijk wel binnen de gemeente Herenveen officieel toegekend, maar in welke mate dat is weet ik niet. Ik heb wel dit artikel kunnen vinden, maar vooralsnog lijkt het een erg lokaal initiatief te zijn van iemand van een lokale partij. Dqfn13 (overleg) 7 nov 2019 21:19 (CET)

Achterkamertje[bewerken]

Dank voor de verplaatsing. Ik heb niet kunnen voorzien dat de discussie zo snel ontspoorde. The Banner Overleg 14 nov 2019 15:14 (CET)

Geen probleem, ik ga er ook vanuit dat het niet jouw intentie was. In tegenstelling tot andere mensen ben ik juist wel iemand die het goede in (soms gewoon mislukte) acties probeert te zien. Soms komen zaken op internet gewoon anders over dan dat zij bedoeld waren. Dqfn13 (overleg) 14 nov 2019 15:16 (CET)