Gebruiker:JKWLNS/Wholyness

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Wholyness, vrij vertaald heelheid(ervaring), is een conceptuele filosofie, ziens- en levenswijze die 'de liefde' centraal stelt.

Wholyness komt van het woord whole (heel), wholeness (heelheid), heling en het woord holy, heilig. De zienswijze heeft veel raakvlakken met Advaita Vedanta, Vajrayana boeddhisme, Satsang, familieopstellingen, Vipassana, Reiki, Shamanisme en Mindfulness.

Wholyness ziet 'de liefde' als de bron van het universum dat vanuit trillingen ontstaat en alsmaar uitdijt. Daarmee heeft het deels kosmogonische raakvlakken met de relativiteitstheorie en de moderne kwantummechanica. Via deze trillingen zou, volgens de zienswijze, met behulp van o.a. meditatie of hypnose technieken, alles voelbaar met elkaar verbonden zijn. Op basis van de informatie die hierdoor vergaard wordt kunnen voelbare stellingen of aannamen soms in een ander daglicht worden geplaatst en kan dit, vergelijkbaar met de werking van bijvoorbeeld Mindfulness, heling tot gevolg hebben.

Wholyness is niet een geloofsreligie omdat het niet om het geloven van 1 waarheid gaat maar de voor ieder persoonlijke ervaring van de verbondenheid met de liefde als bron.

Enkele Wholyness terminologieën[bewerken | brontekst bewerken]

  • Heelwordingservaring: Het ervaren van de ‘heelwordingsflow’ van de liefde vanuit een samenspel van een oneindig aantal met elkaar, verbonden al dan niet 'parallelle', 'bestaanslagen'.
  • Heelwordingsflow: De energetische samensmelting, stroming van de liefde.
  • Bestaanslagen: Energetische lagen van waaruit men volgens Wholyness het universum kan bezien.
  • Wholyness in 1 zin: De liefde die zichzelf ziet, in heelheid en geniet.