Overleg gebruiker:RuedNL2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo RuedNL2, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.058.417 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Nog steeds welkom. Knipoog Encycloon (overleg) 19 jul 2019 19:28 (CEST)

Pluim met lof![bron bewerken]

Veer Witlof en wortel
Alsjeblieft, speciaal voor jou een pluim met lof!

Voor het opknapwerk aan Martien Meiland, een verschil van dag en nacht! Glimlach MVG, Arch (Overleg) 11 aug 2019 22:42 (CEST)

Samenvoeging?[bron bewerken]

Hi RuedNL2, kan je niet kijken of je ergens een samenvoeging kan aanvragen? Misschien op basis van een CheckUser of zo? Valt te proberen toch, of heb je dat al gedaan? In ieder geval welkom terug Lach DutchTom (overleg) 30 aug 2019 18:27 (CEST)

Hey DutchTom, bedankt voor je berichtje! Je moet me wel even helpen, want ik kan even niet zo snel bedenken waar je nu op doelt haha. Groet RuedNL2 (overleg) 30 aug 2019 19:32 (CEST)
Oh ja sorry :) ik had het over je account. Misschien dat je het ergens voor elkaar kan krijgen om je account samen te voegen met je oude account. DutchTom (overleg) 30 aug 2019 22:53 (CEST)

The Masked Singer[bron bewerken]

Hoi hoi, naar aanleiding van dit moet ik het vragen. Denk jij ook dat het konijntje Gers Pardoel is en de sprinkhaan Nienke Plas? Ik ben er vrij zeker van, nou in ieder geval van de eerste. Tom (overleg) 28 sep 2019 17:47 (CEST)

Toevallig genoeg zijn dat ook de enige twee waarvan ik vrij zeker was, in dit geval zeker de tweede. Verder is het voor mij nog gissen.... wel probeer ik zo min mogelijk naar vermoedens van andere mensen te luisteren, zodat de verrassing groter blijft. RuedNL2 (overleg) 28 sep 2019 23:18 (CEST)
Tof! Ik ben benieuwd! Bedankt voor het schrijven van het lemma in ieder geval en veel kijkplezier :) Tom (overleg) 28 sep 2019 23:20 (CEST)

Ster[bron bewerken]

BoNM - African literature.png

Met het einde van het jaar in zicht wil ik een aantal mensen bedanken voor hun bijdragen. Jij bent hier één van. Heel hartelijk bedankt voor het harde werk op mediagerelateerde artikelen en dat we er ook in 2020 maar veel van mogen genieten. Trijnstel (overleg) 22 dec 2019 18:58 (CET)

Expeditie Robinson[bron bewerken]

Ik wist niet wat ik als bron moest vermelden voor deze informatie. Ik las het op verschillende sites en vergat hierdoor tweemaal de bron te vermelden toen ik deze informatie vermeldde. Hierdoor heb ik deze informatie tot twee keer toe zonder bron vermeld in dit artikel. Excuses!! Aggie2 (overleg)

Het is geen probleem, ik had de bronnen inmiddels toegevoegd nadat ik het Expeditie Robinson gerelateerde artikel Expeditie Robinson: NL vs BE aangemaakt had. Groet, RuedNL2 (overleg) 27 jan 2020 22:41 (CET)

De Verraders (televisieprogramma)[bron bewerken]

Beste RuedNL2, Ik zag dat wij beiden aan hetzelfde artikel bezig waren. Ik had daarom wel een meebezig geplaatst, om een bewerkingsconflict te voorkomen. Ik heb nu het artikel bijgewerkt, maar daarbij zijn wel jouw aanpassingen (onbedoeld) in de paginageschiedenis verdwenen. Ik nodig je daarom uit om 1) de volgende keer even te wachten met bewerken als iemand een meebezig sjabloon plaatst, dit voorkomt bewerkingsconflicten en dubbel werk en 2) om jouw aanvullingen en bronnen (opnieuw) toe te voegen. Bedankt! Vosao (overleg) 14 mrt 2021 00:31 (CET)

Beste Vosao, aangezien er al 20 minuten niks gebeurt was dacht ik maar alvast een begin te maken, maar ik zou hier de volgende keer beter op letten. Ik heb kleine aanpassingen doorgevoerd en de bronnen wederom toegevoegd. Groet RuedNL2 (overleg) 14 mrt 2021 00:40 (CET)
Bedankt hiervoor, twee ogen zien meer dan een. Vosao (overleg) 14 mrt 2021 00:44 (CET)

ethiek[bron bewerken]

Hoi RuedNL2, in Nederland is iemand niet schuldig zolang zij schuld niet overtuigend is bewezen. Bovendien is wikipedia er niet voor om hitsige kwesties uit te vergroten. Daarom heb ik die bijzin geschrapt. In dit geval ligt het wel wat anders dan normaal, omdat hij min of meer bekend heeft. Blijft staan dat alles op Internet staat, of het nu om tekst gaat of om smerige filmpjes, lange tijd voor iedereen zichtbaar is. Wikipedia hoeft niet mee te hossen op deze mediageilheid. Mijn vraag is dus of je, zelfs in deze mediahype, terughoudned wil zijn in het melden van alle details. Dat anderen dat niet doen betekent niet dat wij ook moeten doen. We kwaken ook niet geenstijl na, en tonen geen pornofilmpes. We kunnen en mogen onze eigen grenzen trekken. dank reeds, mvg HenriDuvent (Overleg) 25 mrt 2021 01:59 (CET)

  • Beste HenriDuvent, ik snap je beweegredenen. Echter de reden dat ik het er bij had gezet is omdat hij het bekend heeft en daarnaast schrijven we nu dat hij aangehouden is maar niet de reden. Dan kan je in mijn ogen beter niks melden; als je wel A zegt maar niet B.... Groet RuedNL2 (overleg) 25 mrt 2021 09:46 (CET)
Ja je zou idd iets toe kunnen voegen maar de onsmakelijke detaillering hoeft niet, lijkt me. Vandaag las ik dat vooral omdat de leeftijd van de jongen en de omstandigheden niet duidelijk zijn, de ernst van het begrijp nog niet vaststaat. Dus juist berichtgeving over de juridische kant van de aanhouding vraagt voorzichtigheid. De morele storm is een andere kwestie, daaraan hoeven we in ieder geval in woordgebruik niet mee te doen. Dank voor je snelle reactie, mvg HenriDuvent 25 mrt 2021 10:03 (CET)

Lijsten van personages uit Goede tijden, slechte tijden[bron bewerken]

Beste RuedNL2, ik zie dat jij een van de hoofdbijdragers bent van lijst GTST 1990-1999, lijst GTST 2000-2009, lijst GTST 2010-2019 en lijst GTST 2020-2029. Deze artikelen bestaan grotendeels uit losse verhaallijn op basis van eigen observaties van de tv-show, waardoor ze strijdig zijn met WP:NIET/VL en WP:GOO. Zou je deze informatie weg kunnen halen, ofwel ondersteunen met onafhankelijke bronnen? Groeten, Mikalagrand (overleg) 26 apr 2021 14:05 (CEST)

  • Bedankt voor je bericht. De enige reden dat ik een van de hoofdbijdragers ben is omdat ik vaak de grote lappen tekst probeert te snoeien en daarnaast personages toevoeg zodat ze geen eigen artikel hebben (vind ik namelijk 9 van de 10 keer onnodig). Ik probeer vaak de verhaallijn zo kort mogelijk te houden en bronnen te gebruiken (zie vooral de laatste op de lijst van 2020-2029)... Dus nee ik voel mij niet geroepen om dit te doen, ga vooral zelf je gang of ga met een groep andere mensen in gesprek om dit aan te pakken. Groet RuedNL2 (overleg) 27 apr 2021 00:02 (CEST)

Overzicht houden[bron bewerken]

Beste Rued, ik zie dat jij vaak op een heleboel pagina's van televisieprogramma's het aantal afleveringen bijwerkt. Hoe houd je hierin het overzicht - heb je ergens een lijst met die programma's of ga je bijvoorbeeld je hele volglijst bij langs? Ik zat namelijk te overwegen om ergens een pagina te maken met een overzicht van in eerste instantie alleen tv-programma's om zo makkelijk informatie bij te houden. Denk aan het aantal afleveringen en eventueel kijkcijfers, uitgestelde kijkcijfers en andere informatie die wordt bijgehouden. Begrijp me niet verkeerd, niet van álle programma's, maar sowieso van programma's waarvoor dat nu ook gebeurt. Het principe is dat het op de korte termijn wat tijd kost en daarna tijd kan besparen. Dit om het werk gestructureerd te houden en niet een (belangrijk) programma, waar een lemma over is, te vergeten. Ik hoor graag wat jouw manier van werken hier is en of jij zo'n "project" ziet zitten. Ennomien (overleg) 16 mei 2021 20:58 (CEST)

  • Goede avond/nacht Ennomien, het klopt dat ik al langere tijd bezig ben om het aantal afleveringen van televisieprogramma's up to date te houden. Ik doe dit eigenlijk voornamelijk alleen bij de televisieprogramma's die mijn interesseren of toevallig mijn aandacht hebben. Meestal pas ik afleveringen elke dinsdagavond aan en doe dit aan de hand van een digitale televisiegids. De programma's die ik dan doe zoek ik terug in mijn eerdere bijdragen (die komen door de dinsdagavond allemaal als een rij achter elkaar). Ik denk dat zo'n project inprincipe handig kan zijn maar wekt niet echt mijn interesse, om zoals ik al eerder zei ik eigenlijk alleen de programma's bij houd die mijn interesse wekken. Groet RuedNL2 (overleg) 17 mei 2021 00:15 (CEST)
  • Bedankt voor het antwoord, Rued. Dan heeft het voor mij ook niet zo veel nut, wat ook helemaal niet erg is. Zo veel pagina's houd ik ook weer niet bij. Weet wel dat ik juist bedoelde om dit alleen voor programma's te doen die interesse wekken voor degene die de bewerkingen uitvoert, en het niet de bedoeling was om extra werk te creëren. Ennomien (overleg) 17 mei 2021 11:02 (CEST)