Overleg gebruiker:JoostB

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Archief Overleg 2011 - 2016
Archief Overleg 2017

Plaats een bericht alstublieft helemaal onderaan!

Zo begon het in 2006

Hallo JoostB, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.942.335 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom op Wikipedia. U kunt met de Volglijst volgen of uw bijdragen bewerkt worden. Algemene vragen worden pijlsnel beantwoord in De Kroeg. Veel plezier met het spuien van uw kennis en inzichten. Verrekijkertot overleg bereid 30 jan 2006 23:13 (CET)

Ook welkom namens mij! Altijd leuk om mensen te zien die afkomstig zijn uit plaatsen waar nog weinig over geschreven is. Kun je nog meer vertellen over Wormerland? Iets over de historie bijvoorbeeld? Lijkt me leuk, ik zet het artikel vast op mijn volglijst, dan kan ik je eventueel helpen wanneer er iets mis gaat. Heb je vragen, reageer gerust. Groetjes, Sietske Reageren? 31 jan 2006 15:44 (CET)
Bedankt voor je berichtje! Geeft niet dat het even duurde, ik had wikipedia ook pas na enige tijd door. Ik zal eens op de link kijken die je gegeven hebt, maar schroom - wanneer je tussen het klussen door tijd over hebt - vooral niet om zelf ook aan de slag te gaan met schrijven. Mijn aanbod om te helpen blijft geldig. :-) Groetjes, Sietske Reageren? 10 feb 2006 23:51 (CET)


Overleg (29-12-2017) 2018:

Twee bruggen[bewerken]

Beste Joost, ik heb artikel Rozenoordbrug opnieuw moeten aanpassen. Die metrobrug heeft nu ook een naam. Ook heb ik aangemaakt in dezelfde opzet Europaboulevardbrug gemaakt, zou jij hem nog willen nalopen cq aanvullen. Ik heb er een wiu2 opgezet, dan hebben we even de tijd. Ik zal vanmiddag de Singelgrachtbrug en Houtmankadebrug samenvoegen, dan kan Paul Be later zijn wijzigingen nog doorvoeren. Ceescamel (overleg) 29 dec 2017 12:59 (CET)

Beste Cees, bedankt voor de melding. Ik ben net terug van vier dagen weg. Pas over enkele dagen ga ik hier eens goed na kijken en wat voorstellen doen. JoostB (overleg) 1 jan 2018 19:46 (CET)

Jubileumster 10 jaar[bewerken]

Voor mensen die zich al 10 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. Aangezien u nog altijd actief bent, dan is deze ster hier wel op zijn plaats. Rode raaf (overleg) 28 jan 2018 17:13 (CET)

Dankjewel! JoostB (overleg) 28 jan 2018 17:49 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

landelijke bekendheid[bewerken]

Hoi JoostB, met deze edit voegde je wat toe aan dat artikel over o.a. het landelijk bekend worden van die burgemeester. Er staat ook een bron bij maar mij word niet duidelijk hoe je daaraan komt. Kun je dat toelichten? - Robotje (overleg) 9 apr 2018 13:31 (CEST)

Beste Robotje, In het bericht achter link naar het PZC-artikel kun je klikken op een filmpje, vanaf de 30e minuut spreekt Rabelink ruim zes minuten. Dit was rechtstreeks op NPO te zien. Ik besef dat landelijke bekendheid krijgen mijn eigen invulling is. Was hij al door een eerder optreden landelijk bekend? (Dat weet ik niet) Of is hij alleen bekend bij mensen die hem gezien hebben? Doe gerust een poging om mijn woordkeus te wijzigen. JoostB (overleg) 9 apr 2018 18:15 (CEST)
Hoi JoostB, ik had dat filmpje niet opgemerkt en alleen het gelinkte artikel in de regionale krant gelezen. Met deze uitleg wordt het wel duidelijker en aanpassing van de tekst van het artikel lijkt me intussen niet meer nodig. Bedankt voor je bovenstaande reactie. - Robotje (overleg) 9 apr 2018 21:51 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:33 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

Beoordelingsnominatie Jacques Clemens[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Jacques Clemens dat is genomineerd door Paul Brussel. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180430 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 1 mei 2018 02:08 (CEST)

NE[bewerken]

Waar kan ik de volgende uitspraak vinden: provinciesecretarissen zijn op grond van deze functie NE ? Arend41 (overleg) 3 mei 2018 20:20 (CEST)

Ik geef toe, het is slechts mijn ervaring en herinnering dat lemma's over raadsleden en hoge ambtenaren als niet-encyclopedisch worden beoordeeld door de gemeenschap en na beoordeling verdwijnen. Daarom vind ik het ook zinloos om een naam in rode letters te zetten voordat er een lemma over een persoon is. Tenzij betrokkene andere functies of verdiensten heeft (gehad).
Maar laat je niet tegenhouden: schrijf een lemma over betrokkene en kijk waar het schip strandt. JoostB (overleg) 3 mei 2018 20:33 (CEST)
Naar mijn idee is een rode link een dode link, maar als je dat zegt krijg je de hele 'meute' over je heen zie: [1] en ik was benieuwd of 'jouw' regel ergens is vastgelegd. groet Arend41 (overleg) 3 mei 2018 23:15 (CEST)

Levende inwoners van een plaats[bewerken]

Hallo JoostB, je verwijderde levende inwoners in het artikel over het Noord-Hollandse Hoorn. Dergelijke vermeldingen zijn echter zeer gebruikelijk in artikelen over plaatsen (en over personen), ik vroeg me af of jou dat bekend is. Groet, Apdency (overleg) 15 aug 2018 11:14 (CEST)

Zeer gebruikelijk is (jo)uw mening. Ik blijf het weghalen als ik het tegenkom. Zie ook in Wikipedia:Biografieën van levende personen:
Aanhalingsteken openen

Alle informatie over levende personen dient met extra zorgvuldigheid en omzichtigheid te worden behandeld. Een artikel kan van invloed zijn op het leven van de beschreven persoon en dat van zijn of haar naasten. Het belang hiervan kan niet worden overschat en heeft gevolgen voor biografische gegevens, in welk artikel deze ook staan.

Aanhalingsteken sluiten
JoostB (overleg) 15 aug 2018 11:48 (CEST)
Nou ja, laat ik dan zeggen dat je het in veel artikelen kunt aantreffen, al dan niet onder kopjes als 'Woonachtig (geweest)'. Wat die passage betreft: ik heb hem al vaak geciteerd zien worden, het blijft echter problematisch, want wat valt er allemaal onder 'extra zorgvuldig', wat is omzichtig (genoeg)? Het blijft een kwestie van interpretatie. Apdency (overleg) 15 aug 2018 12:30 (CEST)