Overleg gebruiker:Trijnstel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
GebruikerspaginaOverlegpaginaMijn kladblokMijn bijdragenMijn afbeeldingen

Archief
20092010201120122013201420152016201720188thNote.svg Voor als je te gestrest bent... 8thNote.svg

  • Bij voorkeur beantwoord ik vragen hier en niet per e-mail. Vragen die hier gesteld worden, worden hier beantwoord.
  • Vragen door mij elders gesteld, kunnen op die plaats worden beantwoord. Zet die pagina's dan ook op uw volglijst.
Laat een bericht achter
Vlag van Verenigd Koninkrijk Leave a comment
Accessories-text-editor.png
Nuvola apps kmoon.png Deze gebruiker is voorlopig verminderd actief op Wikipedia ('wikibreak').
laatste bijdragen

We nodigen je uit voor donderdag 8 maart[bewerken]

Op 40 plekken wereldwijd!

Je bent van harte uitgenodigd om op 8 maart deel te nemen aan een uniek evenement op de residentie van de Zweedse Ambassade aan de Lange Voorhout 28 in Den Haag. We zullen daar een middag werken aan Wikipedia-artikelen over toonaangevende vrouwen in wetenschap, bedrijfsleven, cultuur en politiek.

Waarom organiseren we dit evenement?
Dit evenement is onderdeel van een internationale #Wikigap actie waaraan 40 (!) Zweedse ambassades deelnemen. De Zweedse regering is de eerste regering in de wereld die een feministisch buitenlandbeleid heeft afgekondigd, waarbij gelijke vertegenwoordiging voor mannen en vrouwen een van de fundamenten is. De gendergap werkgroep werkt al enkele jaren hard aan het verkleinen van de #Wikigap binnen Wikimedia projecten.

Sluit je ook aan?
Jij kunt hier ook bij zijn! Deelnemen aan dit evenement is zowel online als offline (beperkt aantal plaatsen) mogelijk. Een groot gedeelte van de bijeenkomst in Den Haag zal in het Engels zijn. Registreren is een vereiste en kan via dit formulier. Registreer je nu en wellicht ontmoeten we je op 8 maart!

Hartelijke groet,
de gendergap werkgroep
19 feb 2018 15:50 (CET)

P.S. Je ontvangt dit bericht omdat je in het verleden hebt deelgenomen aan schrijfweken over Zweden en/of je hebt aangegeven dat je bijdraagt aan het gendergap project.

Astroschrijfweken 2017[bewerken]

Op 23-25 februari 2018 vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Deze vormen de aftrap voor de Astroschrijfweken op Wikipedia van 25 februari - 11 maart. Doe je mee? Zet dan #Astroschrijfweek in je bewerkingssamenvatting, en maak kans op een leuke prijs die beschikbaar is gesteld door de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie. Meer weten? Kijk dan op de projectpagina en meld je aan!

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 feb 2018 02:47 (CET)

Dank[bewerken]

Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 mrt 2018 09:28 (CET)

Glimlach Trijnstel (overleg) 5 mrt 2018 00:42 (CET)

De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018[bewerken]

Vrouwen op Wikipedia

Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf 5 maart tot 9 april 2018 loopt de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month en wordt ondersteund door Iberocoop. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.

Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 5 mrt 2018 05:22 (CET)

Spambotfilter op meta[bewerken]

Xxmarijnw heeft die van ons aangepast want er kwam toch nog een userpagespambot doorheen zie hier. Kan jij die aanpassing als steward ook op meta doorvoeren? Dank. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 mrt 2018 15:51 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd, dank. Trijnstel (overleg) 6 mrt 2018 20:30 (CET)
Jij ook - scheelt weer spam op de kleinere wikiversies. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 mrt 2018 20:55 (CET)

Vinkje en schaartje[bewerken]

Hahaha, ze zijn wel erg klein ja en dan is het niet handig om om 2 uur nog bezig te zijn hier. Fijn weekend, Dqfn13 (overleg) 10 mrt 2018 19:17 (CET)

Grijns Jij ook een fijn weekend! Trijnstel (overleg) 10 mrt 2018 22:31 (CET)

213.127.0.0/17[bewerken]

Jij hebt hier gekozen voor een volledige blokkade ipv een alleen anoniemen blokkade. Dit is een range waar vooral Ziggo WiFispots op zitten. Zou je hier een alleen anoniemen willen overwegen. Zie ook ticket:2018031110000396. Mbch331 (Overleg) 11 mrt 2018 19:47 (CET)

Hoi Mbch331. Het lijkt misschien alsof er 'vooral Ziggo WiFispots' op deze ip-range zitten, maar dat is niet zo. Zoals RonaldB al uitlegde hier wordt deze range gebruikt om IPv4 naar IPv6-adressen te vertalen, maar zitten er ook een of meerdere (recent actieve) VPN servers op die nog eens dynamisch van aard zijn. Of het verstandig is om de harde blokkade om te zitten in een zachte, waag ik daarom te betwijfelen. Maar ik hoor daarvoor graag de mening van RonaldB. Trijnstel (overleg) 11 mrt 2018 23:43 (CET)
Ik heb me er eens verder in verdiept en een link weten te leggen met een probleem dat een oude vriend een tijdje geleden ook had.
CGNAT (volgens de whois) staat voor Carrier Grade Network Address Translation. Dat laatste (NAT) is wat naar alle waarschijnlijkheid ook bij je thuis gebeurt. Aan de buitenzijde van je modem je publieke IP adres en intern allerlei IP adressen, meestal iets in de geest van 192.168.x.x. Alleen in dit geval zet Ziggo ook nog eens zo'n NAT tussen je modem en het publieke internet. Met een z.g. NAT444 (van IP4 naar IP4 naar IP4) situatie als resultaat.
Maar Ziggo lijkt het nog ingewikkelder te maken en gebruikt het ook voor NAT van IPv6 naar IPv4 (extern), wat de conclusie bleek van de casus van die vriend. Allerlei zaken w.o. port forwarding (b.v. om een IP camera op je LAN van buiten te bereiken), werken dan niet en gamers lijken er ook last van te hebben. Waarom Ziggo dat zo doet weet ik niet. Misschien is het slechts een tijdelijke situatie voor nieuwe klanten.
Dan zit er ook nog een VPN op die range. Ook afgelopen nacht nog, maar die lijkt zo om de andere dag een tijdje in de lucht te zijn, wat het risico beperkt. Het lijkt dus geen range met WiFi spots, maar gedraagt zich wel als een range met dynamische IP's. Het is me op mijn zoektocht niet helemaal duidelijk geworden of Ziggo klanten met een z.g. dual-stack bewust kunnen overschakelen en dan hier terecht komen, waardoor het een uitweg zou kunnen zijn voor geblokkeerde vandalen. Vandaar mijn voorstel de blokkering in eerste instantie af te zwakken (naar soft) en bij voortdurende klachten te kijken of er nog meer moet gebeuren. - RonaldB (overleg) 12 mrt 2018 15:09 (CET)
Voor de duidelijkheid: Uitgevoerd Uitgevoerd dus door RonaldB, omgezet in een zachte blokkade. Trijnstel (overleg) 12 mrt 2018 15:47 (CET)