Overleg gebruiker:Encycloon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Goedenacht, dit is de overlegpagina van Encycloon.

Een nieuw bericht graag onderaan bijvoegen (dat kan door hier te klikken).
Vragen die hier gesteld worden zal ik hier beantwoorden. Vergeet niet om bijdragen te ondertekenen met vier tildes (~~~~).
Vragen/opmerkingen die door mij elders geschreven zijn liefst ook daar beantwoorden.Hulp bij artikel[bewerken]

Dag Encycloon, bedankt voor de hulp aangaande het artikel over The Hart Foundation. Het was nodig. De commotie ontstond vooral doordat ik zinnen te lang maakte, te veel uitweidde waar dat niet hoefde. De leesbaarheid leed er op den duur onder. Dit lijkt nu weggewerkt en daar ben ik blij om. Bedankt. Groeten Cnuddearthur (overleg) 21 mei 2018 22:45 (CEST)

Graag gedaan, Cnuddearthur. Fijn als (relevante) artikelen behouden kunnen worden. Encycloon (overleg) 21 mei 2018 22:56 (CEST)
Overigens heb ik er ook beeldmateriaal bij geplaatst. Ik heb echter zelf geen verstand van worstelen, dus voel je vrij en ga je gang als je hier beter passende afbeeldingen ziet. Encycloon (overleg) 21 mei 2018 23:26 (CEST)
Je mag van mij trouwens wel stoppen met aanpassen van je reactie op TBP. Wat er nu staat, is meer dan duidelijk. De relevantie wordt ook niet ter discussie gesteld. Bvd, Encycloon (overleg) 23 mei 2018 11:00 (CEST)

Lieve Christiaens[bewerken]

Mijn dank Encycloon voor het op punt stellen van : "Nieuwsuur". jmenbois (overleg) 31 mei 2018 01:34 (CEST)

Geen probleem, ik snap de verwarring door het in beeld getoonde NOS-logo. Maar ja, de NOS doet wel iets meer dan het journaal. Knipoog Encycloon (overleg) 31 mei 2018 01:47 (CEST)

Dit kan beter[bewerken]

Ha Encycloon, wat leuk dat je af en toe onderwerpen toevoegt aan WP:DKB. Ik ben een beetje aan het kijken hoe we deze pagina zouden kunnen verbeteren zodat er meer gebruik van gemaakt gaat worden en er meer artikelen daadwerkelijk opgeknapt gaan worden. Ik zat zelf te denken aan de volgende punten (1) Alle te verbeteren pagina's krijgen een sjabloon (net als TBP), (2) bovenaan de pagina zie je altijd de laatst toegevoegde DKB-pagina's staan en (3) alle DKB pagina's zijn direct zichtbaar en je hoeft niet eerst vijftien (okay 3x) te klikken om het overzicht te zien. Ik ben eigenlijk wel benieuwd welke verbeteringen jij ziet voor deze pagina. Ecritures (overleg) 8 jun 2018 22:23 (CEST)

Hallo Ecritures, ik denk inderdaad ook dat WP:DKB beter kan. Voor zover ik in twee maanden gezien heb, is een wiu vele malen effectiever dan een toevoeging op WP:DKB - terwijl wiu daar dan niet voor bedoeld is. Punt 1 lijkt me prima om hier meer aandacht aan te geven (ik keek stiekem even mee bij De Wikischim en er zijn natuurlijk al wel wat soortgelijke sjablonen). Met de nog openstaande DKB's, die ook verbeterd kunnen worden, weet ik niet of het nodig is om nieuwe bovenaan te zetten. Een overzichtelijkere, klikvriendelijkere pagina zou zeer welkom zijn.
Zelf ontdekte ik zojuist de Wikipedia:Hitlist, wellicht dat het hierdoor 'behapbaarder' gemaakt kan worden. Ik zal nog even nadenken over andere verbeteringen. Encycloon (overleg) 8 jun 2018 23:42 (CEST)

Vertaling artikel Défilé du 11 novembre 1943 à Oyonnax[bewerken]

Dag Encycloon

Vandaag begin ik met de vertaling van dit Franse artikel naar het Nederlands. Ik houd je op de hoogte.Groet InLouKat (overleg) 17 jun 2018 18:33 (CEST)
Goedenavond, De vertaling van het artikel is klaar, en staat in de projectnaamruimte voor Wikificatie. Groet InLouKat (overleg) 21 jun 2018 23:12 (CEST)

Dank je, ziet er goed uit! Encycloon (overleg) 21 jun 2018 23:37 (CEST)

Handig[bewerken]

Hoi Encycloon, klein vraagje. Ik vroeg me af wat je met deze opmerking wilde zeggen op TBP Overigens voor de aanmaker wel handig dat er toevallig vandaag een afbeelding van Kampers werd geüpload door een nieuwe gebruiker met de naam Kampersm. Het lijkt me sarcastisch bedoeld, maar ik begrijp niet goed genoeg wat je hier graag mee over wil zeggen mbt de nominatie. Mijn ervaring als OTRS-lid is inderdaad dat veel bewerkers van wikipedia niet (goed) genoeg op de hoogte zijn van auteursrechtenkwesties mbt tot (het uploaden van) foto's op Commons. Het komt erg vaak voor (bv via wikiportret) dat mensen afbeeldingen uploaden waarvan zijn niet de (auteurs)rechten hebben. Het lijkt me echter niet dat je dat wilde zeggen? Groet, Ecritures (overleg) 18 jun 2018 12:44 (CEST)

Het viel me op dat er eerst een foto wordt geüpload door iemand wiens naam erg op de gefotografeerde lijkt en dat twee uur daarna een anonieme gebruiker op Wikipedia een artikel aanmaakt waarin die foto gebruikt wordt. Ik vond het mogelijke verband opmerkelijk genoeg om te noemen, maar wellicht dat anderen het inderdaad niet relevant genoeg vinden mbt de nominatie (zie ook net toegevoegde aanvulling op beoordelingslijst). Overigens is de afbeelding nu inderdaad ook genomineerd voor verwijdering. Encycloon (overleg) 18 jun 2018 13:00 (CEST)
Ja dat gebeurt inderdaad wel vaker: dat iemand denkt dat een foto van hem/haar gewoon door hem/haar geüpload mag worden. Alleen als het een selfie is dan mag dat ook. In andere gevallen heeft de fotograaf de auteursrechten. de combinatie (zelf) foto uploaden en dan artikel schrijven is zeker niet ongewoon Glimlach. Ik vroeg me af of je bijvoorbeeld wilde voorstellen de foto ook van Commons te laten verwijderen (wat nu inderdaad is voorgesteld) of dat je wilde doorgeven op een wat ondoorzichtige manier dat aanmaker wsl ook foto's van zichzelf aan het uploaden was. Dank in ieder geval voor je onderbouwde nominatie! Hartelijke groet, Ecritures (overleg) 18 jun 2018 13:54 (CEST)
Jij bedankt voor je vraag en toelichting over afbeeldingen (waar ik nog niet erg in thuis ben). De zin kon inderdaad wel wat toelichting gebruiken. Mvg, Encycloon (overleg) 18 jun 2018 14:06 (CEST)
Argh ja, dat is een gecompliceerde bedoening... Ecritures (overleg) 18 jun 2018 14:40 (CEST)

Ophef[bewerken]

Hoi Encycloon, op Overleg:Zonnewende#Zonnewende is ophef ontstaan over een afbeelding die je toevoegde. Misschien wil je daar nog een reactie op plaatsen? MVG, Rode raaf (overleg) 22 jun 2018 09:29 (CEST)

Vertaling artikelen[bewerken]

Beste Encycloon,

Dank voor je adviezen en opmerkingen over de vertaling van diverse artikelen. Het eerste artikel uit de lijst met kwaliteitsartikelen heb ik inderdaad al vertaald, daarmee was ik iets te voorbarig naar nu blijkt. Als je tijd kunt vinden om dit artikel te wikificeren, dan graag. Ik ben nog niet begonnen met de andere tekst, daarmee wacht ik tot een adoptant zich meldt. Wel zal ik de titel hiervan aanpassen inderdaad. Mvg, InLouKat (overleg) 24 jun 2018 11:30 (CEST)

Prima, goed bezig! Geschiedenis (ook van Frankrijk) is wel een onderwerp voor mij, dus als ik weer eens tijd heb zal ik kijken of ik weer wat kan adopteren/Franse geschiedenis aan kan vragen. Het lijkt jou tenminste ook wel aan te spreken.
Ik verwacht vandaag het artikel over het defilé af te ronden (trouwens leuk dat wij dit als eerste niet-Franse WP in een artikel gaan behandelen) en daarna kan ik wel kijken naar de Frans-Iraanse betrekkingen. Mvg, Encycloon (overleg) 24 jun 2018 12:38 (CEST)

Bron bij Zittenblijven[bewerken]

Hallo Encycloon. Een paar dagen geleden werd een bron geplaatst bij het artikel Zittenblijven. Ik heb gekeken en mij leek de verwijzing naar een stichting zonder commerciële doelstellingen onschuldig genoeg. Jij dacht daar anders over en je opmerking in de bewerkingssamenvatting kan ik wel begrijpen ook Blijkens bewerkingssamenvatting niet als referentie bedoeld maar als promotie; daarnaast geen controversiële bewering o.i.d. waar een bron bij zou moeten. Een paar minuten na jouw revert, werd de bron toch weer (en opnieuw foutief, ] te veel) geplaatst. Voor ik dat ga repareren: even ruggespraak. Als we het erover eens zijn dat de bron beter verwijderd kan worden, dan moeten we, denk ik, wel de bewerker op zijn OP vertellen waarom we dat doen. Als we besluiten dat de bron toch kan blijven staan, dan ga ik 'm oppoetsen. Zeg maar hoe je hier over denkt. Ik stap zo op de fiets (moet m'n naam wel eer aandoen, toch?), dus ik zie je antwoord morgen wel; zoveel haast heeft het ook weer niet. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 29 jun 2018 11:34 (CEST)

Dag JanCK (inmiddels 'Fietsende'). Inderdaad, de bron heeft hier als voetnoot geen nut (gelet op de publicatiedatum 26 juni jl. zou het overigens best een eigen website kunnen zijn). Daarnaast gaat deze bron specifiek over de Nederlandse situatie, terwijl het artikel algemeen, lees: wereldwijd, geschreven is. Ook is niet helder waarom juist deze link genoemd zou moeten worden (van een site die verder vooral op Amsterdam gericht is), terwijl er verscheidene minstens zo goede links over zittenblijven bestaan, zoals deze publicatie van het CPB en de in de link genoemde cijfers van onderwijsincijfers.nl. Dus ik zie niet helemaal welke informatie op deze link uniek genoeg is om te vermelden.
Als je het, met deze bezwaren in acht genomen, kunt oppoetsen waardoor de link wél zin heeft staat dat je vrij. Dat zou dan onder Zittenblijven#Nederland moeten lijkt me. Ik zie het wel. Mvg, Encycloon (overleg) 29 jun 2018 12:12 (CEST)
Overigens is een stichting misschien wel onschuldig, maar dat hoeft niet te betekenen dat we ze alle ruimte mogen geven. Dat Wikipedia geen reclamezuil voor weblinks is, geldt ook voor niet-commerciële organisaties. Encycloon (overleg) 29 jun 2018 20:41 (CEST)
Ik moest lachen om je inmiddels 'Fietsende'. Was inderdaad prima weer voor een lekkere tocht.
Je argumenten vond ik overtuigend en ik heb de bron verwijderd na een bericht te hebben achtergelaten op de OP van Christiaan Duizam. Bedankt en met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 30 jun 2018 13:28 (CEST)

Betrekkingen tussen Frankrijk en Iran[bewerken]

Zo'n Muhammed Shah komt zo'n 10 keer voor in de lange geschiedenis van Iran. Dan moet je altijd even heel specifiek aangeven welke je precies bedoelt. Edoderoo (overleg) 30 jun 2018 09:45 (CEST)

Dag Edo, bedankt voor je opmerking. Slaat 'specifiek aangeven' op de wikilink of op de naam zelf (of allebei)? Overigens heb ik zeker wel geprobeerd uit te zoeken welke pagina het precies moest zijn maar ik had dus inderdaad toch een doorverwijspagina over het hoofd gezien. Op die doorverwijspagina zie ik trouwens weinig Muhammed Shahs die Iraanse/Perzische machthebbers waren (volgens mij zelfs maar één), er staan vooral Indiërs genoemd. Encycloon (overleg) 30 jun 2018 12:00 (CEST)

Terugdraaier worden: iets voor jou?[bewerken]

Nu ik je toch spreek: heb je er wel eens aan gedacht je aan te melden als terugdraaier? Je maakt geregeld vandalisme ongedaan en, zeker als de vandaal meerdere bewerkingen heeft gedaan, dan wil het markeren e.d. wel wat omslachtig zijn. Met het terugdraaibitje doe je dat in een handeling. Volgens mij voldoe je aan alle eisen, ook de praktische als minstens drie maanden actief, dus kijk hier eens: Wikipedia:Aanmelding terugdraaiers. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 30 jun 2018 13:33 (CEST)

Haha, jazeker heb ik er al aan gedacht en lijkt het me erg handig. Echter ben ik sinds 4 april geregistreerd, dus moet ik nog een paar dagen wachten. Encycloon (overleg) 30 jun 2018 13:36 (CEST)
Ah! Nog net niet, dus. Goed te horen dat je wel aan denkt. Extra hulp kunnen we altijd gebruiken. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 30 jun 2018 13:40 (CEST)
Hoi Encycloon, wilde naar aanleiding van deze edit een berichtje op je OP achterlaten, en volgens mij kan dat prima onder dit kopje. Zou je bij zo'n terugdraaiing ook de voorgaande edit als gecontroleerd willen markeren? Of was je dat vergeten en zeg ik nu iets heel erg voordehandliggends? Hoe dan ook, keep up the good work! Groet, Vinvlugt (overleg) 2 jul 2018 09:51 (CEST)
Vooral dat laatste, meestal denk ik er wel aan. Bedankt in ieder geval voor je reminder. Encycloon (overleg) 2 jul 2018 12:48 (CEST)
Oke, helemaal goed! Vinvlugt (overleg) 2 jul 2018 13:16 (CEST)
Dat is waarom dat terugdraaibitje zo handig is, dan kun je het markeren niet vergeten Knipoog - JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 2 jul 2018 14:29 (CEST)

Lijst van musea van Jerevan[bewerken]

Was dit ook al aan het voorbereiden, laat het verder aan jou over (goed bezig!). Ik heb nog genoeg te doen. KroySquare.jpgDirkVE overleg 2 jul 2018 16:37 (CEST)

Prima! Heb verder geen intentie je puntentotaal in te halen, maar het is wel een goede gelegenheid om hier wat artikelen over te schrijven.
Bedankt voor de aanpassingen in het conceptartikel, hopelijk heb je 'Bestand' niet overal handmatig gewijzigd? Het stond bij mij op de planning om in de nieuwe wikitekstmode in één keer te veranderen. (Kan met een zoekfunctie en dan vervangen door.) Encycloon (overleg) 2 jul 2018 18:55 (CEST)
Neen, had ik eerder al gekopieerd en met enkele klikken gewijzigd (ik doe dit in Word). Er is inderdaad nog heel veel te schijven over Jerevan, we kunnen zo nog heel lang doorgaan. Ik hoop de 12 districten deze maand nog te kunnen vervolledigen. KroySquare.jpgDirkVE overleg 3 jul 2018 13:46 (CEST)

Groep-De Groot[bewerken]

Hallo Encycloon, Heb de link naar het OVCG even teruggezet omdat de informatie ontleend is aan de archieven van het OVCG en de bronnen van deze informatie ook digitaal zijn te raadplegen, lijkt me niet irrelevant... hgr, Otto Ottobw (overleg) 6 jul 2018 11:40 (CEST)

Dag Otto, het kopje 'Externe links' is bedoeld voor externe links naar informatie over het onderwerp zelf, niet naar instanties die hier informatie over hebben maar waar de lezer nog naar moet zoeken op de website van die instantie. Dus een specifieke link naar de bronnen/collectie zelf mag van mij wel, maar geen algemene link naar het OVCG. Hopelijk snap je het zo. Mvg, Encycloon (overleg) 6 jul 2018 11:51 (CEST)
Hallo Encycloon, Ah, ja, bedankt voor de verbetering. hgr, OttoOttobw (overleg) 6 jul 2018 12:22 (CEST)

Alhambrameeting[bewerken]

Beste Encycloon,

Ik ben zo vrij geweest wat informatie toe te voegen aan dit lemma. Hopelijk vindt u het goed. met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 12 jul 2018 19:46 (CEST)

Hallo Andries Van den Abeele, ik vind het prima hoor. Mvg, Encycloon (overleg) 12 jul 2018 22:04 (CEST)

Hoi en dag![bewerken]

Hoi en danks voor uw post in mijn overleg pagina. Je bent correct dat ik ben arm in nederlands maar het was voor de vertallen uit het Engels Wikipedia.

Could you help in that case. I'm still a learner in Dutch language (I had to take the help of Google to translate your message) and help me translate English pages to Dutch.

Dr. Sroy (overleg) 13 jul 2018 11:08 (CEST)

Hoi/Hi Dr. Sroy,
Voor het bewerken van Nederlandstalige artikelen is het noodzakelijk dat de gebruiker de taal goed beheerst. Vertaalverzoeken kun je hier plaatsen. Ook moet het Engelse artikel van voldoende kwaliteit zijn.
For the editing and writing of Dutch articles it is necessary that the user knows the language well enough. About the requests for translation: you could read this. Note: if an English article isn't of good quality, chances are this article won't be translated. I advice you to first make sure the article in English won't be deleted, and after that I'm willing to help with the translation.
Groet/Greetings, Encycloon (overleg) 13 jul 2018 11:20 (CEST)

Comet (tank)[bewerken]

Ja. Groet. — Zanaq (?) 14 jul 2018 22:58 (CEST)

Prima, maar bij andere (tank)lemma's lijkt dat niet te gebeuren, dus vandaar mijn gedachte dat het wat vreemd was om bijvoorbeeld 'meter' te linken. Mvg, Encycloon (overleg) 14 jul 2018 23:15 (CEST)
Wikipedia wordt door verschillende personen bewerkt, die er allemaal andere gewoonten op na houden, dus zijn er verschillen tussen de artikelen, aangezien we het nooit eens geworden zijn (en het niet zullen worden) over een dusdanig gedetailleerde stijlgids. Meter is inderdaad een minder belangrijke link, maar meer links lijken over het algemeen beter dan minder, gegeven de kennelijke gewoonte bij veel gebruikers om zeer weinig te linken. Een klacht over veel etalage-artikelen is bijvoorbeeld dat er te weinig gelinkt wordt en dat er verdacht weinig rode links in staan. Maar dat terzijde. Groet. — Zanaq (?) 14 jul 2018 23:21 (CEST)

Oeps[bewerken]

Misschien toch beter eerst de korte handleiding kunnen lezen! Ik snapte er niets van dat de pagina steeds naar een oudere versie terug gezet werd. Sorry. Ik heb inmiddels de mededeling gelezen en snap dat verwijzingen die op PR lijken verwijderd worden. Ik probeer nu de foto opnieuw te downloaden om aan te geven dat ik echt het recht heb om hem te gebruiken. Maar dat lukt niet zo goed meer. Dus laat ik het logo wel staan. Elisabeth67Elisabeth SteM (overleg) 15 jul 2018 00:12 (CEST)

Dag Elisabeth, bedankt voor je begrip. Je bent trouwens echt de enige niet die hier tegenaan loopt.
Wat betreft de afbeelding kun je wellicht kijken op Wikipedia:OTRS. Maar aangezien het artikel over de partij in het algemeen gaat, en niet alleen over de fractie, is het logo beter geschikt wat mij betreft. Mvg, Encycloon (overleg) 15 jul 2018 09:10 (CEST)