Overleg gebruiker:Encycloon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Goedemiddag, dit is de overlegpagina van Encycloon.

Een nieuw bericht graag onderaan bijvoegen (dat kan door hier te klikken).
Vragen die hier gesteld worden zal ik hier beantwoorden. Vergeet niet om bijdragen te ondertekenen met vier tildes (~~~~).
Vragen/opmerkingen die door mij elders geschreven zijn liefst ook daar beantwoorden.


ESVO Tenten[bewerken]

Beste Encycloon,

U heeft mij op 4 november het volgende bericht gestuurd:

Encycloon‬ heeft een bericht op uw overlegpagina achtergelaten onder "‪Coachverzoek verwijderd‬". Dag WimDeKoning, aangezien je recent niet meer actief bent en de coachaanvraag voor het bovenstaand artikel was dat inmiddels behouden is, heb ik j...

Mijn vraag was hoe je op de pagina van Esvo tenten de website van het bedrijf kunt toevoegen.

Geen haast.

Dankend voor de moeite van het antwoorden,

m.vr. groet,

Wim

WimDeKoning (overleg) 7 nov 2018 09:02 (CET)

Dag WimDeKoning, dat kan op twee manieren:
Het makkelijkst is om een kopje
== Externe link ==
aan te maken met daaronder
* [www.voorbeeld.nl Officiële website]
Je kunt er ook voor kiezen om een infobox toe te voegen waar onder andere de site in genoemd wordt. Dan moet je de lege bedrijfsinfobox kopiëren en ingevuld plakken in het artikel.
Laat maar weten als je nog hulp nodig hebt. Mvg, Encycloon (overleg) 7 nov 2018 10:22 (CET)

LSV Olha[bewerken]

Beste Encycloon,

Je vraag in de bewerkingssamenvatting van het aanmaken van pagina Overleg gebruiker:2.6.116.206 zette me aan het denken. Bij deze recidivist plaats ik doorgaans na de blokkade geen overlegpagina, min of meer in overeenstemming met de gewoonte zoals die blijkt uit Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme/Olha (bekijk die pagina van onderen). De overlegpagina's die er staan zijn van anderen.

Ik doe dat zo wegens "altijd zo gedaan", een heel gewone, maar zelden goede reden. De kans dat Olha zo'n OP leest is weliswaar gering, de kans dat-i het begrijpt nog minder, maar dat is geen reden het na te laten. Een goede reden voor zou zijn dat andere gebruikers er misschien iets aan hebben.

Ik zal het voortaan doen.

Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 8 nov 2018 10:59 (CET)

Dag Magere Hein, iets als dit had voor mij ook wel volstaan (liefst nog met vermelding van de specifieke casus). Voor anderen kan het inderdaad fijn zijn als er enige toelichting wordt gegeven. Mvg, Encycloon (overleg) 8 nov 2018 11:25 (CET)


Aletta Jacobs[bewerken]

Hoi, ik zag dat je de link had weggehaald die ik had toegevoegd (in navolging van andere vermeldingen van dat boek op Wikipedia). Ik snap niet zo goed waarom, want dit is toch een bewijs dat het boek bestaat? En waarom haal je niet het dingetje dan ook weg waarop staat 'geraadpleegd op dan-en-dan'? Dat hoort toch ook bij de link? Majesteit (overleg) 8 nov 2018 22:53 (CET)

Dag Majesteit, die link had ik weggehaald omdat het mij overbodig leek. Het boek is - voor zover ik weet - niet via de link te raadplegen. Als je een bron vermeldt hoeft niet bewezen te worden dat die bron bestaat (tenzij daar gegronde reden toe is, maar dat is hier niet het geval).
Wat betreft de andere links en de 'geraadpleegd op': die had ik nog niet, dan wel over het hoofd, gezien maar die zouden wat mij betreft ook weg mogen.
Mvg, Encycloon (overleg) 8 nov 2018 23:19 (CET)
Bovenstaand bericht was mijn eerste reactie, maar toen kwam ik dit tegen. Ik ben op mijn beurt wel benieuwd waarom je niet gewoon linkt naar Google books, waar het boek wél raadpleegbaar is (en je het zelf ook geraadpleegd hebt). Mvg, Encycloon (overleg) 8 nov 2018 23:19 (CET)

Scone > Schoonbrood[bewerken]

Scone komt van het Middelnederlands "schoonbroot" - modern Nederlandse spelling "Schoonbrood". O.a. Merriam-Webster en Wikitionary geven dit aan. De Engelsen hebben het -broot laten vallen en door de jaren heen is het "schoon", "scone" gemaakt.

Waarom de Engelse benaming gebruiken als we een perfect goed Nederlands woord ervoor hebben? Oké, het wordt niet echt breed gebruikt, maarja, het moet ergens vandaan komen.2A02:A442:3E4F:1:3CAB:AB3B:CFBE:807F 11 nov 2018 22:47 (CET)

Dag IP-gebruiker, bedankt voor deze toelichting. Ik ben alleen nog niet overtuigd. De bronnen die je geeft, zeggen dat het mogelijk komt van 'schoonbroot'. Het is dus niet zeker dat het inderdaad over hetzelfde gaat en daarom kun je m.i. niet zomaar stellen dat 'schoonbrood' er het Nederlandse woord voor is.
Hopelijk is deze uitleg voldoende, maar als we er samen niet uitkomen kunnen we altijd nog hulp vragen in het zogeheten Taalcafé. Mvg, Encycloon (overleg) 11 nov 2018 23:15 (CET) PS: zeker gezien je wisselende IP-adres zou het handig zijn om je aan te melden als gebruiker, zodat anderen kunnen zien dat ze met dezelfde gebruiker te maken hebben. Slechts een suggestie, voel je niet verplicht.
Ik ben persoonlijk van de mening dat de beschrijving van "schoonbrood" -- een fijn cake-achtig brood --, met hoogst waarschijnlijkheid refereerde naar een product wat nu scones zijn. Volgens Dictionary.com is het (waarschijnlijk) ook een afkorting van "schoonbrot" (en die halen het weer van Oxford als ik het goed herinner).
Volgens S Douglas - Scots and Its European Roots: "Dr J Derrick McClure in his excellent book 'Why Scots Matters' also points out the list of words Scots has acquired from Dutch, including the following, some of which will have a familiar ring to anyone from the North - East: craig, cuit, dowp, bucht, farrow, heck, owsen, callant, doit, howff, redd and scone. "
Een arbitratie zou ik op prijs stellen. Persoonlijk ben ik ook een redelijk een taalpatriot (cranberry ipv [grote] veenbes of lepeltjesheide, en het gebruik van -spread ipv -pasta) op dat vlak.
(Ik maak eens in de zoveel tijd eens een aanpassing, meestal als ik een spelfout of zoiets spot. Ik hecht er dan niet zoveel waarde aan om een account aan te maken.) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2A02:A442:3E4F:1:3CAB:AB3B:CFBE:807F (overleg · bijdragen)
Had je trouwens het gedeelte Scone (brood)#Naam al gelezen? Wellicht is het een oplossing om dit iets uit te breiden?
(Geen probleem hoor, ook zonder account zijn je bijdragen van harte welkom. Knipoog) Mvg, Encycloon (overleg) 12 nov 2018 00:20 (CET)

Nee :)[bewerken]

juist bedankt! Ik haal zelf ook altijd die data achter de inschrijvingen weg ;) Dank voor je hulp. Ecritures (overleg) 12 nov 2018 21:35 (CET)

Oké, was een kleine moeite. Succes met de verdere organisatie (al zal dat hopelijk niet al te veel nodig hoeven te zijn)! Mvg, Encycloon (overleg) 12 nov 2018 21:48 (CET)
Het draait vooral om al die wikipedianen die artikelen gaan schrijven ;) Dus JIJ succes met het schrijven van je artikelen Lach, leuk dat je meedoet. Ecritures (overleg) 12 nov 2018 22:04 (CET)
Dat is zeker ook waar. Dank je! Encycloon (overleg) 12 nov 2018 22:08 (CET)

USS Hackleback[bewerken]

Ik heb gezien wat je hebt geschreven en ga vandaag nog met het artikel aan de slag!

M.v.g

-Sjoerd (overleg) 13 nov 2018 09:58 (CET)

Dag Sjoerd, fijn dat je dit onderwerp wilt oppakken! Mocht je het leuk vinden om bij te houden, dan kun je het uitgebreide artikel eventueel toevoegen aan de resultaten van het beginnetjesproject.
Succes en ik zal morgen eens lezen wat je ervan gemaakt hebt. Mvg, Encycloon (overleg) 13 nov 2018 10:48 (CET)
Heb 't gedaan hoor, artikel is nu in orde. Wat houdt 'resultaten beginnetjesproject precies in? Ik heb het even doorgelezen, maar snap er nog niet veel van. Cheers! -Sjoerd (overleg) 14 nov 2018 13:50 (CET)
Maakt dit het duidelijker? Encycloon (overleg) 14 nov 2018 14:44 (CET)
dat maakt 't zeker duidelijker. Heb nu nog geen interesse, want ik heb het druk met nieuwe artikelen schrijven. -Sjoerd (overleg) 14 nov 2018 15:14 (CET)
Geen probleem hoor! Encycloon (overleg) 14 nov 2018 17:55 (CET)

Naaipoes[bewerken]

Ok. Is het voor jou dan acceptabel dat ik er een redirect van maak naar Koosnaam cfr. Schatje?

Dan zou ik de term 'naaipoes' op Koosnaam toevoegen onder de termen 'scheetje' en 'poepie'.

Jeroen Jeroeningelbrecht (overleg) 15 nov 2018 01:22 (CET)

Dag Jeroen, dat vind ik een goede oplossing, MITS je een enigszins gezaghebbende bron kunt geven voor dit woord. Laat maar weten als je het gedaan hebt, dan maak ik de nominatie weer ongedaan. Mvg, Encycloon (overleg) 15 nov 2018 08:58 (CET)

FIFA-wereldranglijst augustus 2018[bewerken]

Beste, ik had gezien dat je vragen stelde aan een andere gebruiker inzake bronvermelding. Ik heb deze aangepast en heb dan ook maar onmiddellijk de hoofdpagina inzake de opmaak van de klassering aanpast (zie hier). Je moet maar eens kijken of dat in orde is en of er iets moet aangepast worden. mvg, Spaman81 (overleg) 15 nov 2018 11:00 (CET)

Lijkt me wel prima. Mijn bronverzoek was vanwege de conclusie Omdat het wereldkampioenschap vrij recent gespeeld werd, heeft ieder land vrij hoge scores vergeleken met de oude puntentelling, waar dus over ieder land gesproken werd. Het leek me niet logisch dat een land dat niet meedeed aan het WK, toch een hoge score kreeg omdat het WK vrij recent gespeeld werd. Mvg, Encycloon (overleg) 15 nov 2018 11:11 (CET)

Klein vraagje[bewerken]

Goedemiddag Encycloon!

Ik heb een vraagje en ik weet vrijwel zeker dat u mij kan helpen! Als u op mijn gebruikerspagina kijkt, ziet u het kopje 'Door mij geschreven artikelen'. Ik wilde graag mijn opsomming van artikelen verdelen over twee rijen ipv één. Ik heb even wat rondgekloot, maar ben nergens uitgekomen. Wellicht kunt u mij helpen?

Cheers! -Sjoerd (overleg) 16 nov 2018 12:56 (CET)

Hoi Sjoerd, hier een voorbeeldje. 'Kolommen4' is in jouw geval dus 'Kolommen2'.
Zeg trouwens maar 'je' hoor.
Groet, Encycloon (overleg) 16 nov 2018 18:24 (CET)