Overleg gebruiker:Encycloon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Goedenacht, dit is de overlegpagina van Encycloon.

Een nieuw bericht graag onderaan bijvoegen (dat kan door hier te klikken).
Tenzij u me vousvoyeert, zal ik je tutoyeren. Ik hecht aan constructief overleg; discussiestarters zonder (beleefde) aanhef of commanderende berichten kunnen daarom onbeantwoord verwijderd worden.
Vragen/opmerkingen die door mij elders geschreven zijn liefst ook daar beantwoorden.


Dank[bewerken]

Jij bent in deze hekse de enige met een genuanceerde reactie. Dank daar voor. HM Wilburt (overleg) 7 sep 2019 20:48 (CEST)

Dag HM Wilburt, met hekse bedoel je 'hetze' denk ik (al zou 'heksenketel' ook nog kunnen)? Maar inderdaad, de wat ik noem 'afdwalende' reacties zijn afleidend van wat ik wilde aansnijden. Mvg, Encycloon (overleg) 7 sep 2019 20:54 (CEST)

Categorie Nederlands golfer[bewerken]

Beste Encycloon, Zoals je kunt zien op de vanmiddag door jouw beoordeelde pagina, heeft deze categorie 132 namen van golfers die een lemma hebben op Wikipedia. Het lijkt mij zinvol dat ik op elke pagina na ga of daar soms ook nog niet-werkende bronnen zijn vermeld. Anders krijgen we deze discussie nog 131 keer en dat lijkt me onzinnig. Dit maak ik maar mijn project, het zal allemaal wel even gaan duren maar beter ten positieve aangewend als dat ik op mijn handen blijf zitten. Ga morgen trouwens in gesprek met de Kon. Ned. Golf Federatie, want ik vind dat zij dit centraal op hun website behoren te hebben. Maakt het leven dan ook voor mij heel wat efficienter. Wel grappig trouwens dat de nominator zelf akkoord is gegaan destijds met de E-waarde. Het zij hem vergeven. Hartelijke groet, Malinka1 (overleg) 8 sep 2019 17:38 (CEST)

Dag Malinka1, lijkt me nuttig! (Zie ook Wikipedia:Onbereikbare externe links.) Een dode link is wat mij betreft geen reden een artikel te verwijderen, maar het komt de verifieerbaarheid uiteraard wel ten goede als informatie online te verifiëren is. Had je deze opmerking eigenlijk nog gelezen?
Mvg, Encycloon (overleg) 8 sep 2019 17:50 (CEST)
Neen, die opmerking had ik gemist. Uitgevoerd Uitgevoerd uiteraard. Fijne avond Malinka1 (overleg) 8 sep 2019 21:31 (CEST)

Diakrieten of niet...[bewerken]

Toevallig zag ik dat Båstad in Nederlandse kranten Bastad wordt genoemd. Zie hier. Ongeacht of het over personen of plaatsnamen gaat, de pers is gemakzuchtig met diakrieten. Dat wordt hopelijk niet het leidend criterium voor Wikipedia?

PS. Toevallig zie ik in dat artikel ook de naam "Sorana Cirstea" staan. De C klinkt daarbij als een S. De juiste spelling is echter Sorana Cîrstea, waarmee de uitspraak van de C bij nader inzien K blijkt te zijn. Pommée (overleg) 10 sep 2019 23:52 (CEST)

Beste Pommée, voor buitenlandse geografische namen is de pers niet gezaghebbend. Ook voor bijvoorbeeld historische personen/fenomenen kijken we - wat mij betreft - naar hoe die door de Nederlandstalige historici genoemd worden. Maar voor sporters is het toch de sportpers, of nog beter de specialistische tennis-/sportbladen, die mijns inziens gevolgd zouden moeten worden. Mvg, Encycloon (overleg) 11 sep 2019 10:22 (CEST)

Verplaatste bewerkingen[bewerken]

Beste Encycloon,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 07:03 (CEST)

FYI[bewerken]

Zie deze en deze. Trijnstel (overleg) 11 sep 2019 12:59 (CEST)

Oeps, dat was ik daar inderdaad nog vergeten... Fijn dat je het zelf al hersteld hebt. Mvg, Encycloon (overleg) 11 sep 2019 13:01 (CEST)

Wil je even kijken[bewerken]

Encycloon, ik loop het een en ander na. Zie even dit, het werd gewoon overgenomen. Berna Thung Gebruiker:Pvt pauline/nll/Berna Thung zoals het dus niet moet. Dat kan jij beter afhandelen. Zie ook (en via de paginalogboeken) 't Melkhuisje. , Merion Golf Club, Phoenix Open, Tomáš Šmíd en Elly Appel/Gebruiker:Pvt pauline/nll/Elly Vessies die ook al verder werd bewerkt. Al vast bedankt, Lidewij (overleg) 12 sep 2019 18:19 (CEST)

Dag Lidewij, ik heb Berna Thung hersteld; de rest zal ik later (ws. morgen) naar kijken of kun je op WP:AV zetten. Mvg, Encycloon (overleg) 12 sep 2019 22:07 (CEST)
Het heeft geen haast lijkt mij. Het is ook niet even een artikel verplaatsen. Heb je Berna Thung nu gecontroleerd? Bij dit artikel Mauritskade (Den Haag) heb je het twijfelsjabloon toegevoegd. Ook de andere artikelen lijken me niet gecontroleerd. Zal ik daar het zelfde doen? Deze SintHubertuspark zou waarschijnlijk wel als done kunnen? Mvg, Lidewij (overleg) 12 sep 2019 23:42 (CEST)

Het eerste groepje heb ik toch maar op WP:AV gezet. Mvg, Lidewij (overleg) 13 sep 2019 15:57 (CEST)

Ik zie het, ze zijn inmiddels in samenwerking met Mbch331 samengevoegd. Ik was vanochtend bezig om deze bijdragen na te lopen. Mvg, Encycloon (overleg) 13 sep 2019 16:06 (CEST)
Zag ik op de lijst. Dank. Beoordelen mag ik niet, dus leek dit mij de beste oplossing. Lidewij (overleg) 13 sep 2019 16:42 (CEST)
Hoezo mag je dat niet? Encycloon (overleg) 13 sep 2019 23:14 (CEST)
Encycloon, het beoordelen van lemma's is normaal voorbehouden aan moderatoren, die hiervoor voor 3/4 van de gemeenschap het vertrouwen hebben gekregen. Ik krijg zo'n vertrouwen zeker niet. Verder heb ik geen zin in commentaar mijn stalkers, die er al voor zorgen dat ik beperkt actief ben. Mvg, Lidewij (overleg) 14 sep 2019 15:19 (CEST)
Het afvinken van nalooplijst-artikelen is voor zover ik weet niet 'normaal voorbehouden aan moderatoren' (alleen wel graag aan te vertrouwen gebruikers die een artikel voldoende kritisch bekijken). Maar als je om andere redenen je liever op een andere manier nuttig maakt - overzichtshouders zijn ook belangrijk - is dat uiteraard prima. Mvg, Encycloon (overleg) 14 sep 2019 16:38 (CEST)
Encycloon, de lijsten nalopen/controleren is al werk genoeg. Ik vraag het na, wanneer er geen duidelijkheid is. (Zoals je zag) Wanneer ik geen zekerheid heb, meld ik me graag bij jou.(zoals hierboven) Ik geef op de lijst weer, wie het lemma goedkeurde/verplaatste. Dus is mogelijkheid voor nacontrole via de lijst. Mvg, Lidewij (overleg) 14 sep 2019 17:23 (CEST)
Encycloon, Hannolans schrijft, artikel is prima. Maar laat sjabloon staan. En nu, Lidewij (overleg) 15 sep 2019 00:24 (CEST)
Lijkt mij inderdaad in orde. Mvg, Encycloon (overleg) 15 sep 2019 08:50 (CEST)
Dank.Lidewij (overleg) 15 sep 2019 10:04 (CEST)
Encycloon, ik geloof dat jij de enige ben die me begrijpt. Ik heb het nu drie keer naar voren gebracht. Dat's genoeg. Wanneer er geen controle is, over wie de sjablonen van de lemma's verwijderd, hebben de sjablonen op pagina's weinig zin. De categorie heb ik nu in een volglijst, sjabloon verwijdering wordt door mij gelijk gezien. Wanneer ik nu mijn bedenkingen heb, heb ik de mogelijkheid van een nacontrole door een moderator. Wat ik ook al hierboven deed. Ik heb deze lijst niet bedacht en gemaakt. Maar wanneer het vjvegjg is, vraag ik me af of ik het allemaal maar gewoon moet laten gebeuren. Tot nu toe is er nog niets beslist dacht ik. Ik wil wel graag de naloop-lijsten in mijn gebruikers ruimte. Lidewij (overleg) 22 sep 2019 00:17 (CEST)

Award voor je verdiensten ;-)[bewerken]

Obscured jaguar.jpg De WikiJaguar Award
Voor je langdurige verdiensten als overleggluurder wil ik graag vol trots de WikiJaguar Award aan je uitreiken. DutchTom (overleg) 13 sep 2019 16:56 (CEST)
Dank je! Tja, ik wervel hier en daar wat rond en dat lijkt gelukkig meestal ook nog gewaardeerd te worden. Glimlach Mvg, Encycloon (overleg) 13 sep 2019 17:07 (CEST)

rondvolgen[bewerken]

Ik begin het toch wat hinderlijk te vinden dat jij mij aan het volgen bent. Kun je misschien een andere hobby gaan zoeken dan volgen? The Banner Overleg 16 sep 2019 14:33 (CEST)

Beste The Banner, Charley, de komische musical stond nog op mijn volglijst dus heeft niet met jouw stellige verwijt over 'volgen' te maken. Maar als jij je best doet nominaties concreter/deugdelijker te onderbouwen - hier staan nog twee vragen open -, zal ik mijn best doen zo min mogelijk zonder directe aanleiding op je te reageren/in te mengen. Mvg, Encycloon (overleg) 16 sep 2019 14:43 (CEST)

Bedankt![bewerken]

Voorbeeld.

Dank voor je reactie. Heb je inderdaad gelijk in! Ga ik aanpassen.

Mag ik je iets vragen? Foto's invoegen/toevoegen. Hoe kan ik dat het beste doen (als ik ze al heb geupload op common wikimedia) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Brabantsedag (overleg · bijdragen)

Dag Brabantsedag, vragen staat vrij - we zijn hier per slot van rekening een kenniswebsite. De uitgebreide uitleg hierover vind je op H:Bestanden. De korte uitleg:
[[Bestand:Cyclone Catarina from the ISS on March 26 2004.JPG|miniatuur|Voorbeeld.]]
geeft de afbeelding hiernaast.
Laat het vooral weten als je hier of ergens anders nog vragen over hebt. Met vriendelijke groet, Encycloon (overleg) 16 sep 2019 21:19 (CEST)

MusicMeter[bewerken]

Beste Encycloon, heb jij de rechten om een pagina voor een bepaalde tijd te beveiligen? The Banner is al maanden op eenzijdige wijze aan het bepalen welke tekst voor MusicMeter relevant is, zonder daar overleg met anderen over te voeren. Het enige wat hij doet is teksten verwijderen. Ik ben nogal klaar met zijn bewerkingsoorlog. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Gretzs (overleg · bijdragen)

Ik heb de pagina voor een week beveiligd, maar ik denk dat inhoudelijk ingrijpen hier nodig is. Wil je dat doen, Encycloon? Zelf zie ik het niet zo zitten. Floortje Désirée (overleg) 17 sep 2019 12:30 (CEST)
Inhoudelijk ingrijpen is hier inderdaad niet iets wat je 'eventjes' doet. Ik zal morgen proberen te kijken hoe dit vlot getrokken kan worden; het zou in ieder geval helpen als de ene partij niet zonder verdere onderbouwing gedeeltes verwijdert vanwege 'irrelevant' en de andere partij openstaat voor snoei van gedeeltes die niet in onafhankelijke bronnen geverifieerd kunnen worden. Mvg, Encycloon (overleg) 17 sep 2019 14:44 (CEST)
Dank je wel. Er is trouwens ook een gigantische overlegpagina. Floortje Désirée (overleg) 17 sep 2019 14:53 (CEST)

NPOV[bewerken]

Hoi Encycloon, eerst en voraal mijn excuses voor het moment waarop ik schreef dat mijn reactie met jou overlegd was. Ik dacht echt dat je et zo bedoeld had. Mijn fout. Ten tweede wil ik je vragen hoe de beschrijving van de richtlijnen van de Wikipedia aangepast worden? Waar moet ik mijn pleidooi maken? 2019OutlaweD (overleg) 19 sep 2019 15:00 (CEST)

Dag 2019OutlaweD, excuses aanvaard. Om antwoord te geven op je vraag: de normale gang van zaken is om dat pleidooi op de overlegpagina van die richtlijn te zetten (gezien je kopje lijkt me dat Overleg Wikipedia:Neutraal standpunt), en dan te kijken of er meer mensen het met je eens zijn. Vervolgens kan er gepeild, of direct al gestemd, worden over een inhoudelijke toevoeging. Mvg, Encycloon (overleg) 19 sep 2019 15:10 (CEST)
Mag ik je e-mailen om het pleidooi te bespreken?
2019OutlaweD (overleg) 19 sep 2019 15:22 (CEST)
Dat mag. Ik heb alleen momenteel niet de tijd om een heel uitvoerige bespreking te houden, daarvoor kun je het toch beter gewoon onwiki zetten. Encycloon (overleg) 19 sep 2019 15:27 (CEST)
Ik beloof geduldig te zijn. Als ik vergeet dat ik dat beloofd heb, herinner mij er dan aan! :)
Ik wil het graag eerst bespreken, omdat ik bot kan zijn enzo.
2019OutlaweD (overleg) 19 sep 2019 15:32 (CEST)