Gebruiker:DutchTom

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Gebruiker-dutchtom.png
Overleg-dutchtom.png
Bijdragen-dutchtom.png
Sjablonen-dutchtom.png
Logboek-dutchtom.png
Tools-dutchtom.png
Gebruiker
Overleg
Bijdragen
Sjablonen
Logboek
Tools


Over mij Nieuw hier?
Ik ben DutchTom ook wel bekend als Tom. Een 22-jarige Wikipediaan met een voorliefde voor muziek en theater. Op Wikipedia momenteel vooral actief als OTRS vrijwilliger voor het Wikimedia project Wikiportret (website). Naast de werkzaamheden binnen OTRS strijd ik voor een Wikipedia vrij van cyberpesten en vandalisme. Dit doe ik bijvoorbeeld als controleur van de lijst met recente wijzigingen (help mee).

Naast de meer administratieve werkzaamheden schrijf ik vooral mee aan artikelen over televisieprogramma's. Ik verwerk bijvoorbeeld kijkcijfers voor een aantal programma's en series en ik ga op jacht naar de juiste titels van afleveringen of uitzendingen. Ik hecht erg veel aan juiste benamingen op Wikipedia. Aangezien Wikipedia hoog staat in de zoekmachines is informatie die wij met z'n allen schrijven voor veel mensen vaak leidend. Er worden weddenschappen gesloten en vervolgens wordt de winst bepaald door wat wij hier schrijven. Dan is het wel zo eerlijk als die informatie ook klopt. Ik vind dat dat begint met de juiste naam voor het artikel. Namen van bedrijven, televisiezenders, programma's voor- en achternamen etc. die moeten gewoon juist zijn. Dus kom je een foutieve naam tegen? Meld het gerust op mijn overlegpagina dan kijk ik er naar!
Hey, hallo! Welkom op Wikipedia en welkom op mijn gebruikerspagina. Om je snel op weg te helpen heb ik hier een aantal pagina's voor je waar je heel veel aan hebt als je net nieuw bent. Er zijn namelijk een aantal afspraken en richtlijnen op Wikipedia. Dat klinkt saai, maar door deze lettertjes staan de neuzen op Wikipedia wat meer dezelfde kant op. Dat is handig want dan weet iedereen wat 'ie wel en niet moet doen. Alhoewel.. moet.. Wikipedia is een vrijwilligersproject. Doe dus vooral wat je leuk vindt en waar je tijd voor hebt.

Links:


Ben je er klaar voor? Heb je het in je? Ga dan lekker aan de slag, maak plezier en help elkaar aan informatie!