Overleg gebruiker:Johanraymond

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

J.G.[brontekst bewerken]

Als in een Nederlandstalig artikel iets staat over uitspreken van letters, hoe denk jij dan dat het uitgesproken zal worden? In het Nederlands toch!!! Zie hier [1]. Dus wat jij schrijft in de samenvatting is onzin en niet relevant voor de tekst in het artikel. Voordat ik het verwijderde stond er zelfs een bronvraag bij. Dus los dat maar eens op. VanBuren (overleg) 17 okt 2019 22:56 (CEST)

Ik denk dat alles al gezegd is in de overlegpagina van het betreffende artikel door MichielDMN. mvg. Johanraymond (overleg) 19 okt 2019 10:11 (CEST)

Mysterieus schilderachtig stripverhaal zonder klare lijn[brontekst bewerken]

Beste Johanraymond, misschien kunt U mij zeggen om welk stripverhaal dit gaat. Ik herinner mij iets van in 1973 uit (waarschijnlijk) het weekblad Robbedoes/Spirou, ofwel het weekblad Kuifje/Tintin. Het stripverhaal in kwestie had geen klare lijn en zag eruit alsof ieder vakje ervan een kunstwerkje op zichzelf was. De tekenstijl was opvallend schilderachtig ofwel een soort airbrush-techniek (je kon zien dat er aan gewerkt was). Dat stripverhaal straalde iets zeer bizar en luguber uit alsook ENORM oorlog-achtig en futuristisch of "van een andere tijd". Het was in ieder geval iets van een andere wereld want er kwamen onderwerpen in voor die niet strookten met de "normale" wetten van de natuurkunde. Zo herinner ik mij nog steeds die uiterst vreemdsoortige afbeelding van een "bloedbad" waarbij een dode soldaat of iets dergelijks in een bad gevormd door bloed lag (dus een kuip van gestold bloed of zoiets). Dus ZEER bizar en luguber! De overwegende kleur van dat stripverhaal was dan ook rood, en deed sterk denken aan verhalen omtrent een oorlogszuchtige beschaving op Mars of zoiets, en aan legioensoldaten, gladiatoren in een soort Romeins rijk (maar dan op een andere planeet in een ander universum). Ook herinner ik mij iets als een soort neerslag van lichtgevende pijlen (een pijlenregen). Ik heb de naam van dat stripverhaal indertijd niet opgeschreven (ik was toen nog maar 9 jaar). Ik heb al aan verschillende mensen daaromtrent gesproken (verzamelaars van zowel de Robbedoes/Spirou als de Kuifje/Tintin weekbladen) maar ze bekijken mij alsof ik van een andere planeet kom. DannyCaes (overleg) 9 nov 2019 01:23 (CET)

Beste Danny, het zegt me niets. Het bloederig verhaal dat je beschrijft lijkt me niet onmiddellijk iets voor Kuifje of Robbedoes, toch gericht op de jeugd. Het Romeinse element zou kunnen verwijzen naar Trigië van Don Lawrence: die tekende over een beschaving op een andere planeet met Romeins aandoende uniformen en in een geschilderde stijl, zonder inktlijn. Maar deze (Britse) strip verscheen volgens mij enkel in Nederlandse stripbladen. En echt bloederig werd het nooit. Misschien eens kijken of het die strip was. Anders kan je eens zoeken op de site bdoubliées.com. Veel succes. Johanraymond (overleg) 9 nov 2019 10:50 (CET)

Stripverhaal 3 formules van professor Sato[brontekst bewerken]

Beste Johan Raymond, ik heb 1 artikel gemaakt over de beide albums van De 3 formules van professor Sato. Beide links naar de verschillende albums komen uit op dit ene artikel. In het artikel zal ik informatie over beide stripalbums verwerken. De tekst in het bestaande artikel over het eerste deel heb ik gekopieerd naar de pagina over beide delen. Kijk maar even!

voetnoten en links naar catawiki verwijderd - nut?[brontekst bewerken]

Goedemiddag Johanraymond,

Ik zag dat je de bronnen onder andere in het artikel over De reizen van Alex hebt verwijderd. Deze geven per album alle informatie zoals bijvoorbeeld het ISBN. Ik vind dat zelf waardevolle informatie, al is het te veel om op te nemen in het artikel. Het is trouwens niet de veiligsite waar hier naar wordt verwezen maar naar de (veel eerder opgerichte) catalogus Daarom graag de bronnen terugzetten. Bij voorbaat dank, Otter (overleg) 12 mrt 2020 17:20 (CET)

Beste Otter. Catawiki vind ik persoonlijk niet zo'n geschikte bron. Uiteindelijk is het toch een verkoopsite. Een verwijzing naar bvb stripinfo.be lijkt me objectiever en daar staat ook alle info: ISBN, plaatje, aantal pag... En misschien gewoon één verwijzing, naar de pagina van de reeks op stripinfo, van waaruit een geïnteresseerd persoon zelf kan navigeren op die site om de gevraagde info te vinden. Dat oogt volgens mij ook netter in het artikel. Is dat een optie?

In ieder geval is het voor mij geen breekpunt. Als je mijn bewerking wil terugdraaien, zal ik daar geen bezwaar tegen maken. Of wil je dat ik dat dan doe? mvg, Johanraymond (overleg) 12 mrt 2020 18:28 (CET)

Beste Johanraymond, dank voor je reactie. Ik begrijp dat je het verzamelaarsplatform associeert met de veilingsite; ze staan helaas ook dezelfde url. Het is echter wel zo dat het verzamelaarsplatform beheerd wordt door vrijwilligers die niets van doen hebben met de veilingsite. De hoeveelheid en accuraatheid van dit verzamelaarsplatform zijn volgens mij hoog, waardoor ik het zelf dus een prima referentie vind. Als je je acties zou willen terugdraaien dan graag. Ik zal er volgende keren rekening mee houden wat spaarzamer te zijn met directe links naar de strips. Fijne avond, Otter (overleg) 12 mrt 2020 18:36 (CET)
Het klopt dat het een verkoopsite is, maar het is op zich wel betrouwbaar (voor zover ik weet tenminste qua strips). Die gegevens op catawiki hebben namelijk een solide basis: Bonte's stripdatabank (een oudere versie daarvan, 2005, staat ook op google books). Dat is zoiets in d'n aard van Matla's stripkatalogus (ongeveer) en wel betrouwbaar. Gezien het echter ook een verkoopsite is, gebruik ik zelf wel liever stripinfo, maar ik heb er geen probleem mee als anderen catawiki verkiezen. Een prettige avond verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 12 mrt 2020 21:59 (CET)

Jules Brongniart[brontekst bewerken]

Hallo Johanraymond,

Ik zag net het door jou aangemaakte artikel over Jules Brongniart. Je geeft daarbij 1823 als geboortedatum aan. Zou dat een tikfout kunnen zijn?

Ik zie elders Jules Théodore BRONGNIART docteur en médecine, né à Paris le 16 septembre 1833, décédé le 9 décembre 1886. Het kan natuurlijk ook dat juist daar een fout gemaakt is, maar het is makkelijker jou te vragen je bron te controleren dan de maker van die foto. Al wil ik dat natuurlijk ook doen. Hopelijk heb je de gebruikte bron nog onder handbereik.

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 7 mei 2020 03:10 (CEST)

Beste Ronnie, Ik heb het nagekeken en het was inderdaad een typfout. In de necrologie staat dat hij 53 j oud werd, dus is 1833 de juiste geboortedatum. Ik pas het aan. mvg, Johanraymond (overleg) 7 mei 2020 16:41 (CEST)
Beste Johanraymond, bedankt voor je snelle reactie. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 7 mei 2020 17:54 (CEST)

Kerken in Dijon[brontekst bewerken]

Ik zag in mijn onderhoudslijst drie kerken in Dijon opduiken. Het viel mij op dat twee van hen volledig bronloos zijn. En heb je de drie echt helemaal zelf geschreven? Als het een vertaling is moet je conform de licenties aangeven welk artikel het "bronartikel" was. Kun jij daar nog wat aan doen? The Banner Overleg 10 jul 2020 12:08 (CEST)

No problemo Johanraymond (overleg) 10 jul 2020 18:07 (CEST)

FYI[brontekst bewerken]

Graag een reactie daar: [2]. VanBuren (overleg) 2 nov 2020 13:44 (CET)

Nominatie Omar al-Saqqaf[brontekst bewerken]

Hallo Johanraymond, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Omar al-Saqqaf. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Groeten, Mikalagrand (overleg) 4 nov 2020 19:55 (CET)