Overleg gebruiker:The Banner

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
"Ga uit van goede wil" is het scheermes van Hanlon, maar dan wat vriendelijker geformuleerd.
Ter bescherming van de goede sfeer, zullen niet-constructieve edits op deze pagina per direct en zonder uitzondering gearchiveerd worden. Tevens zal ik uit zelfbescherming niet meer reageren op afbrekende personen. Niet hier, nergens op Wikipedia. Wat ik volgens die mensen ook doe, het is niet goed. Niet meer reageren is beter voor mij en voor de encyclopedie.

Maar men mag gerust blijven wijzen op fouten, ik ben niet perfect.
Ik probeer naar beste eer en geweten bij te dragen aan het kleine rode blokje van de afbeelding
Aanpak Artikelen met toevoegingen tussen haakjes
  1. Ik probeer waar mogelijk is doorverwijspagina aan te maken. Ik zoek daarvoor louter binnen Wikipedia, effectief binnen de Nederlandstalige Wikipedia en Wikidata (om redenen van tijd). Edoch, Wikidata-links die alleen verwijzen naar de Wikipedia's in het Zweeds en Cebuano worden genegeerd. Dit vanwege het grote gehalte aan bot-aangemaakte artikelen.
  2. Gevonden kandidaat-links voor een doorverwijspagina worden beoordeeld op de waarschijnlijkheid dat er ooit een artikel aangemaakt gaat worden. Bij een realistische kans, kwalificeert de link. Aanvullen van een doorverwijspagina is altijd mogelijk.
  3. Indien geen realistische kandidaten voor een doorverwijspagina gevonden worden, wordt de toevoeging tussen haakjes als overbodige disambiguatie verwijderd.
  4. Het staat anderen altijd vrij een nieuwe, realistische, doorverwijspagina aan te maken. Ook als dat betekent dat een eerdere titelwijziging teruggedraaid moet worden. Ik heb er geen hoop op perfect te zijn en kan dingen over het hoofd zien.
  5. Ik heb bezwaren tegen preventief disambigueren en zal dat, binnen de bovenstaande regels, ook actief tegengaan. Dat geldt ook voor schepen maar de realiteit is dat mij dat nu meer hoofdpijn op gaat leveren dan doorverwijspagina's. Gemeentelijke monumenten gaan op termijn wel aangepakt worden, tenzij ook daar gemeenschapsbreed een regel voor preventief disambigueren voor aangenomen gaat worden. (Nu is er alleen een klein clubje die wat afspraken heeft gemaakt.)
  6. Ik laat links na verplaatsingen altijd staan, aannemende dat dat behulpzaam is of kan zijn voor de lezer.

Ik hoop dat dit wat duidelijk maakt hoe ik de zaken aanpak.

The "old editors are leaving so let's get new editors" approach to editor retention has always baffled me. If the bucket is leaking, shouldn't we try to find out why it's leaking first? Simply pouring in more water without trying to locate and patch the leak just wastes water.Eerlijk gejat van en:User:BilCat


Opmerking[bewerken]

Beste The Banner,

Hier (met namen) en in de Kroeg heb je het over vier moderatoren, maar Ellywa is geen moderator...

NB: het gaat me verder niet om de inhoud maar om de feitelijke onjuistheid.

Mvg, Encycloon (overleg) 17 okt 13:01 (CEST)

Doorgehaald. Maar dan blijven er nog steeds drie moderatoren over die IJzeren Jan hadden kunnen waarschuwen en dat nagelaten hebben. The Banner Overleg 17 okt 2019 13:28 (CEST)

Doe nu niet net alsof de moderatoren bij elkaar op de kamer zitten. Edoderoo (overleg) 17 okt 2019 13:32 (CEST)

En? The Banner Overleg 17 okt 2019 13:35 (CEST)
Oh, je denkt dat alle moderatoren elkaars mobiele nummer hebben? Edoderoo (overleg) 17 okt 2019 13:49 (CEST)
De relevantie van jouw opmerkingen ontgaat mij volledig. The Banner Overleg 17 okt 2019 14:01 (CEST)

Halvemaan[bewerken]

We zijn het grotendeels eens over Halvemaan, maar nu staat er bij de foto een losse tekst "ten tijde van De Gijsbrecht" zonder dat daar enige uitleg bij is. Dus svp of het artikel weer aanpassen of de tekst bij de foto.Ceescamel (overleg) 19 okt 2019 12:54 (CEST)

Ik heb de tekst wat aangepast omdat ik de reclame over het hoofd gezien had. The Banner Overleg 19 okt 2019 13:05 (CEST)

Verbeteren beschrijving onderwerpen gerelateerd aan China[bewerken]

Beste The_Banner,

Wij hebben overlegd over jouw vraag om samenwerking te zoeken met relevante organisaties om "Chinese" onderwerpen te verbeteren. Vanuit WMNL willen we een aantal organisaties gaan benaderen en het lijkt mij goed om in die conversatie een aantal voorbeelden van artikelen die voor verbetering vatbaar zijn te noemen, zodat het concreet wordt. Kan jij een aantal voorbeelden geven? Dankjewel alvast voor je hulp! MichellevL (WMNL) (overleg) 21 okt 2019 09:45 (CEST)

Even snel: Dapengbandao, Varkentjescake, IJsdeegmaancake, de meeste artikelen op Sjabloon:Navigatie Chinese gemeenschap Nederland, de artikelen op Sjabloon:Navigatie Chinese opera en Sjabloon:Navigatie karakterschriften in Azië. In feite alle artikelen geschreven door collega Helanhuaren. The Banner Overleg 21 okt 2019 10:58 (CEST)
Dank! Ik ga ermee aan de slag. MichellevL (WMNL) (overleg) 28 okt 2019 08:54 (CET)
Ook zijn er een groot aantal artikelen van de hand van Renevs over Tibet aan aanverwante artikelen. Zie: Gebruiker:Renevs. Ook daar is geregeld verbetering mogelijk. The Banner Overleg 28 okt 2019 10:22 (CET)
Ik vergat ook melding te maken van de werken van Davin, die ook ene groot aantal artikelen over China en Tibet geschreven heeft. The Banner Overleg 29 okt 2019 11:27 (CET)
Nou MichellevL (WMNL), je vraag maakt een hoop discussie los. Mochten de artikelen van Renevs bekeken gaan worden, ben ik zeer benieuwd naar het oordeel van de kenners. Ben benieuwd naar de vorderingen van jullie project! Vinvlugt (overleg) 29 okt 2019 14:39 (CET)
Het project is nog niet eens begonnen maar nog in de zoek-een-partner-fase... The Banner Overleg 29 okt 2019 14:56 (CET)
Beste Vinvlugt, zoals aangeeft The Banner aangeeft is het project nog in de oriëntatie-fase. Als/wanneer er een concretere invulling is, kom ik er bij jullie op terug. MichellevL (WMNL) (overleg) 29 okt 2019 15:06 (CET)
Dag Michelle, ik zie het met veel interesse tegemoet. Vinvlugt (overleg) 29 okt 2019 15:09 (CET)

Ter info: blokverzoek[bewerken]

Beste The Banner, vanwege deze bijdrage heb ik hier een blokverzoek ingediend. Mvg, Encycloon (overleg) 28 okt 2019 10:55 (CET)

Bij gebrek aan argumenten kom je maar met een blokverzoek. Saaaaaaaai. Maakt alleen maar duidelijk dat jij echt ongeschikt bent als moderator. The Banner Overleg 28 okt 2019 11:05 (CET)

Blokverzoek[bewerken]

Ik heb een blokverzoek ingediend. Renevs (overleg) 29 okt 2019 22:55 (CET)

Het lijkt wel alsof jij bang bent voor meekijkers. Maar zo lang er geen samenwerkingspartner is, is er ook geen duidelijkheid over de specifieke expertise. En dus is ook niet duidelijk of de samenwerkingspartner naar jouw artikelen gaat kijken. Daarbij, archiveren mag gewoon. The Banner Overleg 29 okt 2019 23:06 (CET)
Beste Renevs, trek het je niet aan, de oplettende meelezer, en die zijn er echt wel, weet genoeg! Vinvlugt (overleg) 29 okt 2019 23:35 (CET)
Ja, want die leest gewoon Overleg gebruiker:The Banner#Verbeteren beschrijving onderwerpen gerelateerd aan China en de archiefpagina. The Banner Overleg 29 okt 2019 23:38 (CET)
En dat is de complete discussie? Vinvlugt (overleg) 29 okt 2019 23:49 (CET)
Daar is alles te vinden inderdaad. The Banner Overleg 29 okt 2019 23:55 (CET)

Tja, wat jammer dat CaAl een eenzijdige blik op de blokaanvraag geworden heeft. Ik probeer Wikipedia te verbeteren en heb daarvoor de hulp van de vereniging ingeroepen. Daar komt een - redelijk agressieve - discussie over die ik onnuttig acht voor het verbeterproject. En als beloning krijg ik een blokkade en blijven de anderen buiten schot en mogen doorgaan met hun projectverstorend gedrag. Dit is een straf, niet het beschermen van de encyclopedie. The Banner Overleg 30 okt 2019 09:06 (CET)

Ik vind dat als gebruikers hier iets zelf mogen weten, het is wanneer ze discussies op hun eigen OP willen weggooien. Op deze manier zullen wellicht weer minder gebruikers in het vervolg nog zin hebben om mee te doen met verbeterprojecten, als dit blijkbaar is wat je op je bord kunt krijgen. De Wikischim (overleg) 30 okt 2019 09:30 (CET)
Het ging precies zoals ik had gezegd. Maar dat mocht ik niet zeggen. Zei ik het stiekem toch. Ik leef met je mee! Edoderoo (overleg) 30 okt 2019 10:10 (CET)

Vijfhuizen[bewerken]

Beste Banner,

Vergelijk Overleg_gebruiker:Encycloon#Vijfhuizen. Cordialement, Hansmuller (overleg) 3 nov 2019 13:23 (CET)

En? The Banner Overleg 3 nov 2019 14:26 (CET)

Blokverzoek (2)[bewerken]

Beste The Banner, ik heb hier een blokverzoek ingediend wegens overtreding van de arbcom-uitspraak. Mvg, Encycloon (overleg) 9 nov 2019 14:10 (CET)

Afgewezen... The Banner Overleg 9 nov 2019 18:27 (CET)
Klopt. Het zou desalniettemin fijn zijn als de communicatie met Zanaq niet steeds in dit soort onprettige discussies zou vervallen. Wellicht dat hij soms wat lastig te volgen is, maar ik heb niet de indruk dat je heel erg je best doet hem te begrijpen. De bewering dat Zanaq 'wanhopig zou spartelen' om zijn ongelijk maar niet te hoeven toegeven is volgens mij toch echt onterecht. Mvg, Encycloon (overleg) 9 nov 2019 22:09 (CET)
De nodige andere mensen denken daar anders over. En die gebruiken ook krassere termen. The Banner Overleg 9 nov 2019 22:19 (CET)
Bron? Voor Het zou desalniettemin fijn zijn als de communicatie met Zanaq niet steeds in dit soort onprettige discussies zou vervallen. weet ik in ieder geval wel zeker dat er meer mensen zijn die die mening delen. Op welke 'nodige andere mensen' en 'krassere termen' (kennelijk krasser dan 'wanhopig gespartel') je doelt ontgaat me. Bob.v.R misschien, maar dat is nog geen meervoud. Encycloon (overleg) 9 nov 2019 22:37 (CET)
Off-wiki. The Banner Overleg 9 nov 2019 22:38 (CET)
Nou, dat zal een gezellige boel geweest zijn dan. Maar als die 'nodige andere mensen' het oneens zijn met de peilingsverwerking kunnen ze dit uiteraard onwiki aangeven en rechtstreeks tegen Zanaq (of was die er ook bij aanwezig, waardoor ik het beeld van roddelclub kan bijstellen?). Encycloon (overleg) 9 nov 2019 22:59 (CET)
Tja, nu val jij zelf in een onprettige discussie. En met de nodige vooroordelen. The Banner Overleg 9 nov 2019 23:48 (CET)
Goed om te horen dat mijn beeld (inderdaad, subjectief) slechts op vooroordelen berust. Maar roddelen lijkt mij geen heel vreemde associatie als er wordt verteld dat offwiki de nodige andere gebruikers krassere termen gebruikt hebben. Encycloon (overleg) 10 nov 2019 00:08 (CET)
Zoals op de besloten modmail bedoel je? Tom (overleg) 10 nov 2019 01:04 (CET)
De specifieke inhoud daarvan - dit heeft namelijk een verdere achtergrond - doet hier niet ter zake, maar inderdaad moet er ook daar op gelet worden dat mails over personen voldoende zakelijk en relevant zijn. Encycloon (overleg) 10 nov 2019 11:30 (CET)
Om het even uit te spellen: in plaats van dat jij uitgaat van goede wil, wat gedrag is dat verwacht mag worden van een moderator, kies jij er voor om gelijk negatief te zijn met kreten als roddelen en roddelclub. Negatief gedrag wat inderdaad past bij een overtrokken blokkeeraanvraag. Slaap lekker. The Banner Overleg 10 nov 2019 01:00 (CET)
Van een moderator worden exact dezelfde fatsoensnormen verwacht als van jou als gewone gebruiker. Alleen Kleuske had die uitzonderingspositie. Edoderoo (overleg) 10 nov 2019 09:50 (CET)
Ja The Banner, anderen zijn ook niet perfect. Ik vind het jammer dat je, zoals ook in deze discussie weer, niet bereid lijkt kritisch naar je eigen bijdragen te kijken en alleen het hout (balk of splinter, dat laat ik in het midden) in de ogen van anderen ter sprake brengt. Zolang het blijft bij persoonlijke aanvallen (of wijzen naar 'de nodige anderen') zonder enig signaal van zelfreflectie zie ik me genoodzaakt de arbcom-uitspraak strikt te blijven handhaven. Mvg, Encycloon (overleg) 10 nov 2019 11:30 (CET)
Ik kan deze reactie niet heel goed plaatsen. Quod licet Iovi, non licet bovi? Met de ene hand preekt u dat roddelen uit den boze is, maar roddelen op de modmail is prima als het maar 'een verdere achtergrond' heeft? Jammer.
De problemen met The Banner zijn inderdaad algemeen bekend; hij is overmoedig overtuigd van zijn eigen gelijk en heeft een gigantische blinde vlek voor zijn eigen frequente ongelijk. E.e.a. resulteert in vele drammerige en zuigende discussies, zonder zich daarbij onnodig grievend over anderen uit te laten. I.p.v. dat gewoon met open vizier aan te pakken en de zaken te benoemen moet het kennelijk weer des wiki's via een vorm van mobbing geregeld worden waarbij iemand middels afspraken op de modmail eruit gewerkt wordt. Triest. Met vriendelijke groet, Perudotes (overleg) 10 nov 2019 13:52 (CET)
Beste Perudotes, dat - roddelen op de modmail is prima als het maar 'een verdere achtergrond' heeft - heb ik geenszins willen beweren. Ik bedoelde dat de opmerking/vraag van DutchTom een verdere achtergrond heeft die ik bij voorkeur niet hier op de overlegpagina van The Banner wil bespreken (omdat daarvoor inzicht in mails nodig is). Zoals gezegd ben ik zeker wel van mening dat er ook daar op gelet [moet] worden dat mails over personen voldoende zakelijk en relevant zijn.
Er is bij mijn weten geen vorm van afgesproken mobbing - anders zou het blokverzoek ook niet zijn afgewezen lijkt mij. Mvg, Encycloon (overleg) 10 nov 2019 14:05 (CET)
Ik stelde gewoon een vraag. Je reactie lijkt een bevestiging te zijn dat mensen roddelen op de modmail. Dat heb ik zelf niet geschreven. Tom (overleg) 10 nov 2019 14:14 (CET)
Jouw vraag impliceert toch al dat jij vindt dat mensen roddelen op de modmail? Anders is er geen enkele reden om hem in dit verband 'gewoon' te stellen. (Bovendien had ik sterk het idee dat jouw vraag met die verdere achtergrond [niet mobbing] - die ik niet zonder jouw toestemming openbaar wil expliciteren - te maken had.) Encycloon (overleg) 10 nov 2019 14:24 (CET)
(Na BWC) Beste Encycloon,bij The Banner komt u al vrij snel tot een materiële beoordeling dat er sprake is van een 'roddelclub' ("... waardoor ik het beeld van roddelclub kan bijstellen"). Daarvoor waren achtergrond en inzicht in het reilen en zeilen van 'de roddelclub' niet nodig. Hoogstens om dat vaststaande oordeel te mitigeren. Nu het op de modmail aankomt formuleert u ineens wel allerlei formele bezwaren: het doet hier niet ter zake (DutchTom vindt kennelijk van wel); het heeft een verdere achtergrond; inzicht in mails is nodig (dat lijkt mij geen bezwaar. De modmail zal niet gebruikt worden voor bijvoorbeeld grove privacyschendingen. Toch?). Door zulk typisch politiek gedraai komt uw eerder zo geprononceerde stellingname tegen roddelclubs en cliquevorming onoprecht over. In dat licht vind ik de non sequitur waarmee u afsluit ook weinig overtuigend (en geruststellend). De toekomst zal het uitwijzen.
Overigens ben ik mij ervan bewust dat mijn stellingname alhier contra-productief is voor zover het The Banners zelfoverschatting betreft. Liever bemoei ik mij helemaal niet met de vele captie die op Wikipedia wordt gemaakt, maar waar u normaal inhoudelijk heel sterk en afgewogen bent vliegt u hierboven (door uw irritatie over The Banner – een uitwerking die hij inderdaad op mensen heeft) toch even uit de bocht. Soms is het dan beter om de nodige afstand te bewaren, hoe goed u het verder ook voor Wikipedia bedoelt. Daar wil ik het overigens verder graag bij houden, want verdere discussie kan alleen leiden tot een herhaling van zetten. Met vriendelijke groet, Perudotes (overleg) 10 nov 2019 14:58 (CET)
Beste Perudotes, ik ben en was inderdaad van mening dat de specifieke inhoud/achtergrond van DutchToms opmerking hier op deze plaats niet ter zake doet, terwijl het mijns inziens daarom ook niet nodig is om de inhoud van de modmail openbaar nader expliciet te maken.
De raad in uw tweede alinea zal ik ter harte nemen. Mvg, Encycloon (overleg) 10 nov 2019 15:16 (CET)
Daar ben je zelf mee begonnen door op deze manier te reageren :-). Blijkbaar voelde je je aangevallen door een simpele vraag. Fijne zondag nog hè. Tom (overleg) 10 nov 2019 15:41 (CET)
Beste Tom, ik heb je gemaild waarom ik je vraag 'Zoals op de besloten modmail bedoel je?' niet los kan zien van de betreffende achtergrond (nog steeds omdat ik niet zomaar jouw berichten en acties op de modmail openbaar wil delen als dat niet nodig is).
Ik vind het verder een beetje jammer dat je wel de conclusie trekt Blijkbaar voelde je je aangevallen door een simpele vraag maar niet ingaat op mijn reactie over waarom je die 'simpele vraag' dan wel stelde als het niet aanvallend bedoeld was. Insgelijks, Encycloon (overleg) 10 nov 2019 16:09 (CET)
Ik zal eens een blik naar binnen werpen voor wat betreft de opmerking van Perudotes over mijn "zelfoverschatting". Die opmerking baart mij zorgen en daarom zal ik kijken hoe ik daaraan kan werken.
Voor de rest, iedereen heeft nu zijn pleziertje gehad en daarom sluit ik nu deze discussie. The Banner Overleg 10 nov 2019 19:09 (CET)