Overleg gebruiker:The Banner

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
"Ga uit van goede wil" is het scheermes van Hanlon, maar dan wat vriendelijker geformuleerd.
Ter bescherming van de goede sfeer, zullen alle edits van Renevs op deze pagina per direct en zonder uitzondering verwijderd worden. Diens bijdragen zijn nimmer opbouwend maar slechts afbrekend en/of nonsense zijn, en die ik ook alleen schadelijk acht voor de goede sfeer.

Dientengevolge geef ik iedereen toestemming om bijdragen van deze persoon direct te verwijderen als mij weer eens een blokkade cadeau gedaan is.
Ik probeer naar beste eer en geweten bij te dragen aan het kleine rode blokje van de afbeelding
Aanpak Artikelen met toevoegingen tussen haakjes
  1. Ik probeer waar mogelijk is doorverwijspagina aan te maken. Ik zoek daarvoor louter binnen Wikipedia, effectief binnen de Nederlandstalige Wikipedia en Wikidata. Edoch, Wikidata-links die alleen verwijzen naar de Wikipedia's in het Zweeds en Cebuano worden genegeerd. Dit vanwege het grote gehalte aan bot-aangemaakte artikelen.
  2. Gevonden kandidaat-links voor een doorverwijspagina worden beoordeeld op de waarschijnlijkheid dat er ooit een artikel aangemaakt gaat worden. Bij een realistische kans, kwalificeert de link. Aanvullen van een doorverwijspagina is altijd mogelijk.
  3. Indien geen realistische kandidaten voor een doorverwijspagina gevonden worden, wordt de toevoeging tussen haakjes als overbodige disambiguatie verwijderd.
  4. Het staat anderen altijd vrij een nieuwe, realistische, doorverwijspagina aan te maken. Ook als dat betekent dat een eerdere titelwijziging teruggedraaid moet worden. Ik heb er geen hoop op perfect te zijn en kan dingen over het hoofd zien.
  5. Ik heb bezwaren tegen preventief disambigueren en zal dat, binnen de bovenstaande regels, ook actief tegengaan. Dat geldt ook voor schepen maar de realiteit is dat mij dat nu meer hoofdpijn op gaat leveren dan doorverwijspagina's. Gemeentelijke monumenten gaan op termijn wel aangepakt worden, tenzij ook daar gemeenschapsbreed een regel voor preventief disambigueren voor aangenomen gaat worden. (Nu is er alleen een klein clubje die wat afspraken heeft gemaakt.)
  6. Ik laat links na verplaatsingen altijd staan, aannemende dat dat behulpzaam is of kan zijn voor de lezer.

Ik hoop dat dit wat duidelijk maakt hoe ik de zaken aanpak.

The "old editors are leaving so let's get new editors" approach to editor retention has always baffled me. If the bucket is leaking, shouldn't we try to find out why it's leaking first? Simply pouring in more water without trying to locate and patch the leak just wastes water.Eerlijk gejat van en:User:BilCat


Mark Z. Jacobson[bewerken]

Op de beoordelingslijst vermeld in de weg-nominatie ontbreekt dit artikel. Rwbest (overleg) 18 feb 2018 10:09 (CET)

Beter lezen: Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180216, deel 2. De bot had een foutieve datum toegevoegd. The Banner Overleg 18 feb 2018 10:25 (CET)

Feedback[bewerken]

Dag The Banner, uit dit antwoord leid ik af dat je niet doorhebt dat deze opmerking een enorme zeikopmerking is. Waarom dat sarcastische "helpen heet zoiets"? We hoeven echt geen goede vrienden te worden, maar enigszins normaal met elkaar omgaan zou toch moeten kunnen? Vinvlugt (overleg) 27 feb 2018 15:34 (CET)

Goed plan. Ik wacht even af of jij daadwerkelijk positiever gaat reageren in plaats van mij altijd en overal de schuld van te geven. Minder zuur gedrag van jouw kant naar mij toe zal hetzelfde effect hebben vanaf mijn kant jouw kant op. The Banner Overleg 27 feb 2018 15:38 (CET)
Kijk, hoe constructief, het ligt niet aan jou maar aan mij. Wat een sportieve reactie! Vinvlugt (overleg) 27 feb 2018 16:01 (CET)
Ik ben constructief, ik retourneer gewoon hetzelfde gedrag als jij tegenover mij vertoond hebt. The Banner Overleg 27 feb 2018 16:32 (CET)

Ik zie sterretjes[bewerken]

Beste TheBanner,

Ik heb er al 5 gedaan. Nog 8 te doen. Alle foto's zijn door mij gisteren gemaakt. Ik neem nog met een aantal eethuizen contact op over foto's van het interieur. Ik kan nog niet zeggen wat dat op gaat leveren. Ik heb de nieuwe foto al in FG (restaurant) geplakt. Trouwens, die toko noemt zich tegenwoordig (ik vermoed sinds de verhuizing in 2016) "FG Restaurant", zie ook https://fgrestaurant.nl/. Wellicht is een hernoeming van het artikel aan de orde.

Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 9 mrt 2018 14:05 (CET)

't Is af. Het was een hele klus. Ik zie nu echt zowat sterretjes. Geloof niet precies wat er in de jaarreeksen van sterren staat. Ik heb mijn best gedaan, maar controleer die, ik ben nu eenmaal een sloddervos. Veel succes bij het schrijven van artikels over de zaken. Groet, Magere Hein (overleg) 9 mrt 2018 22:17 (CET)
Ik heb even gekeken en een typo afgeschoten. Hoewel het restaurant en het museum in hetzelfde pand zaten (in 2017 gesloten) was Wereldmuseum (restaurant) een aparte entiteit en slechts huurder. Ik ga er vandaag niet aan verder, daarvoor ben ik nu te moe. Maar ik ben er wel heel blij mee, laat ik daar duidelijk over zijn! The Banner Overleg 9 mrt 2018 22:33 (CET)
@Magere Hein: dat is mooi werk, zeg! Van sommige is het wel jammer, zoals van (maffiarestaurant en ooit vlaggenschip van Den Blijker) De Engel en La Villette. Van Fred zou je beslist een interieurfoto moeten hebben want dat is fameus. Eigenlijk zou er ook een moeten komen van Ivy/FG aan de Lloydkade (waar hij zijn eerste Nederlandse ster haalde), ook liefst met interieurfoto; daar zit nu een (matige) bib gourmand van hem. Een interieurfoto van het Wereldmuseum zou overigens ook mooi geweest zijn: dat was een mooie restaurantruimte. Veel dank niettemin. Paul Brussel (overleg) 9 mrt 2018 23:06 (CET)

nieuwe doorverwijspagina's[bewerken]

Hoi TB,

je maakt veel nieuwe doorverwijspagina's aan; prima werk. Maar zou je er dan ook meteen de interwikilink bij willen zetten op Wikidata? Ik loop namelijk vaak achter jou aan om dat elke keer te doen, zoals hier, hier en hier. Vriendelijke dank, Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 16 mrt 2018 08:29 (CET)

Nee, het is zo al genoeg werk. Ook anderen mogen bijdragen aan het opruimen van de ellende van RobotMichiel1972. Het beste zou zijn om die artikelen gewoon op te ruimen via WP:TBP maar dat zien anderen weer niet zitten (en helpen doen ze natuurlijk al helemaal niet). Maar misschien dat ik er een enkele keer eens aan denk. Op dit moment heeft pure productie mijn aandacht. The Banner Overleg 16 mrt 2018 09:32 (CET)
Ik begrijp jouw uitgangspunt, maar je zult begrijpen dat het voor anderen zoals mij dan weer voelt alsof wij jouw troep aan het opruimen zijn door telkens 'jouw' dp's van interwiki's te moeten voorzien. Uiteraard meen ik dat niet zo negatief als het hier staat, want het is al lang mooi dat er zoveel dp's worden aangemaakt, en ik begrijp ook dat het gewoon een boel werk is dat niet echt een feest is om te doen, maar dat nu eenmaal gebeuren moet. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 16 mrt 2018 09:44 (CET)
In het begin deed ik het nog wel maar toen kwam er gezever over het feit dat ik de inkomende links niet corrigeerde en later werd mij vertelt dat het allemaal niets uitmaakte. Toen had ik een ernstig geval van "bekijk het maar". Nogal kort door de bocht en oncollegiaal maar de nietsdoende critici hebben dat bereikt. Ik heb nimmer bijgehouden hoeveel tijd ik aan zo'n link besteed. Misschien vijf minuten gemiddeld. Maar dit is de klus: Gebruiker:Frank Geerlings/Artikelen met haakjes per gebruiker... The Banner Overleg 16 mrt 2018 10:02 (CET)
Tjonge, inderdaad een gigantische klus. Zeker ook omdat die niet te automatiseren valt; 't is echt ouderwets handwerk om dit op te ruimen. Ik ben blij dat mijn naam niet in die lijst voorkomt; voel ik me net wat minder schuldig. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 16 mrt 2018 10:10 (CET)
En dan moet ik ook nog eens om de nodige privé-koninkrijkjes heen werken. Met name monumenten en schepen. Je zal wel gezien hebben dat ik ook geregeld titels moet corrigeren en soms kom ik artikelen tegen voor een doorverwijspagina waar ik eerst uit kan zoeken op welke plaats de link betrekking heeft.
Ik kan jou volledig begrijpen dat je moppert over het feit dat ik half werk aflever en een deel van het werk (wikidata, inkomende links) aan anderen overlaat. The Banner Overleg 16 mrt 2018 10:25 (CET)
Als ik dp's tegenkom die ik goedkeur en ik zie dat er geen wikidatakoppeling is, zal ik die gewoon blijven toevoegen. En ik had me tot nog toe niet bekommerd om de inkomende links; daar zal ik voor de zekerheid voortaan ook een oogje op houden. Sterkte met de klus. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 16 mrt 2018 10:42 (CET)