Overleg gebruiker:The Banner

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
"Ga uit van goede wil" is het scheermes van Hanlon, maar dan wat vriendelijker geformuleerd.
Ter bescherming van de goede sfeer, zullen alle edits van Robotje op deze pagina per direct en zonder uitzondering verwijderd worden. Ik vind zijn schrijfstijl hoogst irritant en wil voorkomen dat ik hem op basis daarvan dingen toevoeg die hem verdriet doen, zoals terechte kritiek of de waarheid. Idem ten aanzien van Renevs, wiens bijdragen nimmer opbouwend maar slecht afbrekend en/of nonsense zijn, en die ook alleen schadelijk acht voor de goede sfeer.

Dientengevolge geef ik iedereen toestemming om bijdragen van deze twee personen direct te verwijderen als mij weer eens een blokkade cadeau gedaan is.
Ik probeer naar beste eer en geweten bij te dragen aan het kleine rode blokje van de afbeelding
I may not be the best,

but I'm definitely

not like the rest...

The "old editors are leaving so let's get new editors" approach to editor retention has always baffled me. If the bucket is leaking, shouldn't we try to find out why it's leaking first? Simply pouring in more water without trying to locate and patch the leak just wastes water.Eerlijk gejat van en:User:BilCat


Martin McGuinness[bewerken]

Hoi The Banner. Ik was de TBP van 09-01 aan het afhandelen en kwam het artikel over Martin McGuinness tegen dat door jou was genomineerd. De reden was: in deze vorm kunnen we misschien beter geen artikel hebben. Dit was voor mij te weinig concreet om het af te handelen en het lijkt me ook te weinig concreet voor degene die het mogelijk willen verbeteren. Daarom heb ik de nominatie met 2 weken verlengd. Zou je zo vriendelijk willen zijn om een wat concretere beschrijving van de problemen te geven op de TBP? (zie hier) Mvg, MatthijsWiki (overleg) 28 jan 2017 21:20 (CET)

MICHAEL (webportal)[bewerken]

Deze pagina mag per onmiddellijke ingang verdwijnen. Het project is allang ter ziele en de Nederlandse website al bijna tien jaar uit de lucht. Overigens ben ik niet meer actief op Wikipedia Grtz Henk Matthezing (Auteur van het stuk)

Lul toch niet zo[bewerken]

Hoe kan jij bepalen wat ik als bron heb gebruikt? Ik geloof ook niet dat jij een woord Noors begrijpt. Gewoon bij je eigen onderwerpen blijven in plaats van dit getreiter. Peter b (overleg) 13 feb 2017 14:40 (CET)

Je hebt geen andere argumenten dan zinloze persoonlijke aanvallen? The Banner Overleg 13 feb 2017 14:41 (CET)

Promo[bewerken]

Zie Overleg:Groningen (stad)#Promo. WIKIKLAAS overleg 17 feb 2017 21:31 (CET)

WP:OO door middel van zelf optellen en aftrekken. The Banner Overleg 17 feb 2017 22:13 (CET)

Haakjes[bewerken]

Naar aanleiding van je titelwijzigingen: we hebben jaren geleden al besproken dat de vorm Straatnaam huisnummer (Plaats) mag worden gebruikt. Zie onder andere hier. RONN (overleg) 20 feb 2017 02:04 (CET)

Het mag, er is geen verplichting. The Banner Overleg 20 feb 2017 11:12 (CET)
Of kan jij mij een stemming laten zien waarin het vastgelegd is, inclusief de verplichting tot overbodig disambigueren? The Banner Overleg 20 feb 2017 11:38 (CET)
Ik heb niet over een verplichting gesproken, dat is jouw interpretatie. Jij haalt haakjes weg, zonder dat daar een goede grond voor is. Ik weet dat jij het haakjesgebruik graag opnieuw ter discussie stelt, maar dat heeft nog niet tot een verbod op haakjes geleid, toch? Ik weet niet waarom het gebruik van haakjes bij een adres destijds niet specifiek is vastgelegd op WP:BENOEM, daar werd wel over gesproken. Aan de andere kant is dat natuurlijk ook niet nodig, de richtlijn geeft al de ruimte om haakjes in een artikelnaam te gebruiken, zodat de lezer niet hoeft te raden. RONN (overleg) 20 feb 2017 13:18 (CET)
Jij draait het gelijk weer terug, dus qua gedrag stel je dat het een verplichting is. Maar daar is verder nergens sprake van. En waar je naar verwijst is een overlegpagina. Geen richtlijn, stemming, peiling of iets anders wat gewicht in de schaal legt. The Banner Overleg 20 feb 2017 13:46 (CET)
Ik herstelde je BTNI-bewerking. De titel was niet fout, er is een afspraak én een richtlijn op grond waarvan deze haakjes gewoon zijn toegestaan. Er is géén richtlijn die zegt dat haakjes die jij overbodig vindt maar verwijderd moeten worden. RONN (overleg) 20 feb 2017 14:35 (CET)
Ach, nu heet het ineens een BTNI-bewerking? Er is geen enkele richtlijn die zegt dat de door jou gepromote vorm verplicht is. En aangezien het niet verplicht of incorrect was, was het jouw wijziging die een BTNI-wijziging is.The Banner Overleg 20 feb 2017 14:54 (CET)
Eh, nogmaals, ik heb niet gesteld dat die vorm verplicht is. Ik heb deze artikelen geschreven, mét haakjes in de titel. Die keuzevrijheid heb ik. Ik zie niet op welke grond -behalve dan je persoonlijke voorkeur- jij je het recht meent te hebben om die weg te halen. RONN (overleg) 20 feb 2017 15:13 (CET)
Zonder duidelijke gefundeerde basis is wat jij nu doet ook weinig meer dan jouw persoonlijke voorkeur. The Banner Overleg 20 feb 2017 17:52 (CET)
Maar maak je geen zorgen, ik ga eerst de rest van de lijst doen. Dat geeft jou ruim de tijd om te kijken of er adres-artikelen zijn die wel een normale doorverwijspagina nodig hebben en deze dan aan te maken. The Banner Overleg 20 feb 2017 21:08 (CET)

Wyers (geslacht)[bewerken]

Beste The Banner, je geeft als reden voor nominatie op dat deze pagina niet Encyclopedisch zou zijn. Echter zowel het (ooit beursgenoteerde) familiebedrijf Wyers, het Jenevermerk Wyers, Minister Wyers en de gerespecteerde patholoog-anatoom prof dr Wyers maken deel uit van deze familie. Verder is de familie opgenomen in het Nederlands Patriciaat. Kun je mij verder inzicht verschaffen in je beweegredenen?

Encyclopedische waarde is niet erfelijk, dus het bedrijf, het merk, de minister en de prof hebben geen invloed op de E-waarde van het geslacht. Het artikel over het geslacht moet duidelijk maken wat het belang van het geslacht was, hoe invloedrijk het was etc. The Banner Overleg 22 feb 2017 18:38 (CET)
Pagina's over geslachten zijn veredelde doorverwijspagina's. In dit geval zijn er vier links naar personen, leden van dit geslacht. Er is geen enkele valide reden om deze pagina te verwijderen; er is desalniettemin ruime mogelijkheid om dit artikel uit te breiden om aan te tonen in welke verschillende regio's zij overigens functies zijn gaan bekleden en tot de plaatselijke, provinciale of landelijke elite zijn gaan behoren. Paul Brussel (overleg) 22 feb 2017 20:31 (CET)
Dan nog moet het encyclopedisch belang van het geslacht aangetoond worden. Het huidige artikel doet dat niet. The Banner Overleg 22 feb 2017 20:36 (CET)
Eigenlijk elk geslacht dat is opgenomen in het Nederland's Patriciaat is E, ook gezien de voorwaarden voor opname daarin. Paul Brussel (overleg) 22 feb 2017 21:22 (CET)
E-waarde moet uit het artikel blijken. The Banner Overleg 22 feb 2017 21:29 (CET)
Die blijkt daar ook uit met vier links, alleen lijkt dat voor jou niet genoeg. Paul Brussel (overleg) 22 feb 2017 21:52 (CET)
Een blauwe en drie rode links zijn inderdaad niet overtuigend te noemen. The Banner Overleg 22 feb 2017 21:53 (CET)

Hr.Ms. Sumatra[bewerken]

Hey Banner, hoewel wij vaak niet samen door één deur kunnen, vroeg ik me af of je geen zin had om hier even bij te springen. EvilFreD (overleg) 23 feb 2017 17:46 (CET)

Ik heb even gekeken maar jouw kwetsende en onjuiste argumentatie heeft mij direct van alle lust tot helpen beroofd. The Banner Overleg 23 feb 2017 19:34 (CET)

La traviata[bewerken]

Ik ben aan de lijst van Mr.Blueksy begonnen, maar heb er toch een vraag over. Misschien moet ik hem voor wat een {{dp}} betreft elders vragen, maar ik begin hier. Er is ook een schip met die naam CMA CGM La Traviata. Is het nu de bedoeling dat ik eerst de opera vernoem naar La Traviata (opera) en dan een dp aanmaak of kan het ook anders? Ik denk dat de opera veel bekender is dan het schip. Stunteltje (overleg) 25 feb 2017 10:58 (CET)

Ik vrees dat je een heel ongelukkig geval te pakken hebt.. Ik zal hier ook even naar moeten kijken hoe dit op te lossen. The Banner Overleg 25 feb 2017 20:19 (CET)
Uiteindelijk heb ik CMA CGM La Traviata aangemaakt. Dit is een redirect naar La Traviata (disambiguatie), een doorverwijspagina. La Traviata (met hoofdletter) was al een redirect naar de opera La traviata (met een kleine letter). Dit zeker niet de allerbeste oplossing maar wel een werkbare en zinvolle. The Banner Overleg 25 feb 2017 20:32 (CET)
Ik zag ook Californian. Die is wel okay. The Banner Overleg 25 feb 2017 20:33 (CET)
Het hernoemen van La traviata is zeker geen goed idee. De opera zal immers verreweg de meest belangrijke betekenis van de term zij. De gemeenschap zal daarom niet meegaan met een verplaatsing. The Banner Overleg 25 feb 2017 20:37 (CET)
Ik vermoedde al zoiets, daarom maar even aan de bel getrokken. Stunteltje (overleg) 25 feb 2017 21:12 (CET)

Waren doorverwijspagina's een nieuw concept voor jou toen Akoopal de uitleg verschafte? The Banner Overleg 26 feb 2017 10:11 (CET)

Neen, ik maakte er vele. Maar daardoor weet ik ook dat je mis kunt kleunen als je zonder goeie reden gaat vernoemen. Er loopt bijvoorbeeld nog een stevige discussie over de naamgeving van Nederlandse oorlogsschepen. En die zal zich misschien nog verdiepen als ik aan de buitenlandse oorlogsschepen ga beginnen. En dus heb ik geen enkele behoefte om onnodig met je van mening te verschillen. Dat doen we toch al regelmatig, maar ik vind dat dat moet kunnen. Dus ik besprak het hier, om te voorkomen dat we elkaar bij dit onderwerp in de wielen rijden. Sans rancune, (lemma missen we nog).
Ik had alleen deze lijsten nooit opgemerkt en wist niet wat de functie was. Was bang dat iemand weer aan het terugdraaien van de naamgeving zou beginnen. En ik heb bij die bovenstaande discussie uitgelegd, dat ik een groot voorstander ben van een uniform systeem per onderwerp, uitzonderingen daargelaten. Dat lukt nu aardig bij die scheepsnamen. Zo werkt het ook bij papieren edities. De systemen van benoeming kunnen verschillen per boek, maar in één boek (of serie) hanteert men hetzelfde systeem. Het kan charmant overkomen om maar wat te doen, maar we werken voor de gebruiker en die heeft daar - mijn overtuiging - baat bij. Stunteltje (overleg) 26 feb 2017 11:31 (CET)
Tja, ik ben een groot tegenstander van overbodige disambiguaties. Dat zal je niet onbekend zijn. Maar ik ben realistisch genoeg om te weten dat jij je met hart en ziel op die scheepsnamen geworpen hebt. Een gestandaardiseerde vorm van disambigueren zie ik terdege wel zitten, maar alleen wanneer dat zinvol is (d.w.z. wanneer er wat te disambigueren valt). Maar een naam disambigueren wanneer de naam uniek is lijkt mij niet zinvol.
Dus moeten we daar omheen werken. Door het aanmaken van de doorverwijspagina's worden kan in een fors deel van de gevallen het nut van de disambiguatie aangetoond worden. Dat houdt ons beiden blij. Er zal vast wel wat overblijven en daar kunnen we dan - later - per geval eens over babbelen. Maar niet nu, zeker niet nu. Ik ben blij genoeg met de vooruitgang. The Banner Overleg 26 feb 2017 11:40 (CET)
Als er doorverwijspagina's zouden moeten worden gemaakt, waar ook schepen in zouden moeten worden opgenomen, vraagt dat hernoemingen van: Flandria, Hoff, Guus, Gijsbert Karel van Hogendorp, Scheveningen, Tunas en Laramie. Ik denk dat dit niet echt zal worden gewaardeerd.Stunteltje (overleg) 26 feb 2017 23:06 (CET)
Ik heb heel even gekeken (ik ben nu te moe en te geïrriteerd) maar in een aantal gevallen kunnen dit zaken zijn voor een "<onderwerp> (doorverwijspagina)" oplossing in plaats van een gewone doorverwijspagina. The Banner Overleg 26 feb 2017 23:10 (CET)
Vergeet ook niet een zie dp-sjabloon toe te voegen op de hoofdbetekenis dan.Glimlach Zo krijg je een amsterdamconstructie. Daarbij is ook Wikipedia:Stemlokaal/Modificatie Amsterdamconstructies van belang. Dat komt erop neer dat je naast het gebruikelijke ook een redirect maakt "X (hoofdbetekenis)" en ten minste op de DP zet je een link naar die redirect. (Ook wel eens hoofdbetekenisconstructie of hbc genoemd). Dus [[X (hoofdbetekenis)|X]]. Dat is overigens niet verplicht, maar het is wel een verbetering conform die stemming.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 26 feb 2017 23:58 (CET)
Geef s.v.p. even een voorbeeld, want ik ben er niet los op. Staan er ook ergens die verschillende constructies tegenover elkaar, zodat je in één oogopslag kunt zien wat de bedoeling is? Stunteltje (overleg) 27 feb 2017 07:57 (CET)
Bedoel je zoiets als Wikipedia:Doorverwijsconstructies?Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 27 feb 2017 09:21 (CET)
Ja. Ik draai al weer even mee, maar daar was ik nooit mee bezig geweest. Stunteltje (overleg) 27 feb 2017 09:32 (CET)
Savelberg is een passend voorbeeld. The Banner Overleg 27 feb 2017 11:12 (CET)
Zo, Gijsbert etc. gedaan. KW-110 Gijsbert Karel van Hogendorp (schip, 1914) is trouwens wel een zeer matig artikel. The Banner Overleg 27 feb 2017 16:17 (CET)
Ik heb er al eens naar gekeken, maar brand m'n vingers niet aan zo'n onderwerp. Het gaat minder over het schip als zodanig en ik laat het maar over aan de geschiedkundigen hier. Stunteltje (overleg) 27 feb 2017 16:25 (CET)