Overleg gebruiker:The Banner

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
"Ga uit van goede wil" is het scheermes van Hanlon, maar dan wat vriendelijker geformuleerd.
Ter bescherming van de goede sfeer, zullen alle edits van Robotje op deze pagina per direct en zonder uitzondering verwijderd worden. Ik vind zijn schrijfstijl hoogst irritant en wil voorkomen dat ik hem op basis daarvan dingen toevoeg die hem verdriet doen, zoals terechte kritiek of de waarheid. Idem ten aanzien van Renevs, wiens bijdragen nimmer opbouwend maar slecht afbrekend en/of nonsense zijn, en die ook alleen schadelijk acht voor de goede sfeer.

Dientengevolge geef ik iedereen toestemming om bijdragen van deze twee personen direct te verwijderen als mij weer eens een blokkade cadeau gedaan is.
Ik probeer naar beste eer en geweten bij te dragen aan het kleine rode blokje van de afbeelding
I may not be the best,

but I'm definitely

not like the rest...

The "old editors are leaving so let's get new editors" approach to editor retention has always baffled me. If the bucket is leaking, shouldn't we try to find out why it's leaking first? Simply pouring in more water without trying to locate and patch the leak just wastes water.Eerlijk gejat van en:User:BilCat


La traviata[bewerken]

Ik ben aan de lijst van Mr.Blueksy begonnen, maar heb er toch een vraag over. Misschien moet ik hem voor wat een {{dp}} betreft elders vragen, maar ik begin hier. Er is ook een schip met die naam CMA CGM La Traviata. Is het nu de bedoeling dat ik eerst de opera vernoem naar La Traviata (opera) en dan een dp aanmaak of kan het ook anders? Ik denk dat de opera veel bekender is dan het schip. Stunteltje (overleg) 25 feb 2017 10:58 (CET)

Ik vrees dat je een heel ongelukkig geval te pakken hebt.. Ik zal hier ook even naar moeten kijken hoe dit op te lossen. The Banner Overleg 25 feb 2017 20:19 (CET)
Uiteindelijk heb ik CMA CGM La Traviata aangemaakt. Dit is een redirect naar La Traviata (disambiguatie), een doorverwijspagina. La Traviata (met hoofdletter) was al een redirect naar de opera La traviata (met een kleine letter). Dit zeker niet de allerbeste oplossing maar wel een werkbare en zinvolle. The Banner Overleg 25 feb 2017 20:32 (CET)
Ik zag ook Californian. Die is wel okay. The Banner Overleg 25 feb 2017 20:33 (CET)
Het hernoemen van La traviata is zeker geen goed idee. De opera zal immers verreweg de meest belangrijke betekenis van de term zij. De gemeenschap zal daarom niet meegaan met een verplaatsing. The Banner Overleg 25 feb 2017 20:37 (CET)
Ik vermoedde al zoiets, daarom maar even aan de bel getrokken. Stunteltje (overleg) 25 feb 2017 21:12 (CET)

Waren doorverwijspagina's een nieuw concept voor jou toen Akoopal de uitleg verschafte? The Banner Overleg 26 feb 2017 10:11 (CET)

Neen, ik maakte er vele. Maar daardoor weet ik ook dat je mis kunt kleunen als je zonder goeie reden gaat vernoemen. Er loopt bijvoorbeeld nog een stevige discussie over de naamgeving van Nederlandse oorlogsschepen. En die zal zich misschien nog verdiepen als ik aan de buitenlandse oorlogsschepen ga beginnen. En dus heb ik geen enkele behoefte om onnodig met je van mening te verschillen. Dat doen we toch al regelmatig, maar ik vind dat dat moet kunnen. Dus ik besprak het hier, om te voorkomen dat we elkaar bij dit onderwerp in de wielen rijden. Sans rancune, (lemma missen we nog).
Ik had alleen deze lijsten nooit opgemerkt en wist niet wat de functie was. Was bang dat iemand weer aan het terugdraaien van de naamgeving zou beginnen. En ik heb bij die bovenstaande discussie uitgelegd, dat ik een groot voorstander ben van een uniform systeem per onderwerp, uitzonderingen daargelaten. Dat lukt nu aardig bij die scheepsnamen. Zo werkt het ook bij papieren edities. De systemen van benoeming kunnen verschillen per boek, maar in één boek (of serie) hanteert men hetzelfde systeem. Het kan charmant overkomen om maar wat te doen, maar we werken voor de gebruiker en die heeft daar - mijn overtuiging - baat bij. Stunteltje (overleg) 26 feb 2017 11:31 (CET)
Tja, ik ben een groot tegenstander van overbodige disambiguaties. Dat zal je niet onbekend zijn. Maar ik ben realistisch genoeg om te weten dat jij je met hart en ziel op die scheepsnamen geworpen hebt. Een gestandaardiseerde vorm van disambigueren zie ik terdege wel zitten, maar alleen wanneer dat zinvol is (d.w.z. wanneer er wat te disambigueren valt). Maar een naam disambigueren wanneer de naam uniek is lijkt mij niet zinvol.
Dus moeten we daar omheen werken. Door het aanmaken van de doorverwijspagina's worden kan in een fors deel van de gevallen het nut van de disambiguatie aangetoond worden. Dat houdt ons beiden blij. Er zal vast wel wat overblijven en daar kunnen we dan - later - per geval eens over babbelen. Maar niet nu, zeker niet nu. Ik ben blij genoeg met de vooruitgang. The Banner Overleg 26 feb 2017 11:40 (CET)
Als er doorverwijspagina's zouden moeten worden gemaakt, waar ook schepen in zouden moeten worden opgenomen, vraagt dat hernoemingen van: Flandria, Hoff, Guus, Gijsbert Karel van Hogendorp, Scheveningen, Tunas en Laramie. Ik denk dat dit niet echt zal worden gewaardeerd.Stunteltje (overleg) 26 feb 2017 23:06 (CET)
Ik heb heel even gekeken (ik ben nu te moe en te geïrriteerd) maar in een aantal gevallen kunnen dit zaken zijn voor een "<onderwerp> (doorverwijspagina)" oplossing in plaats van een gewone doorverwijspagina. The Banner Overleg 26 feb 2017 23:10 (CET)
Vergeet ook niet een zie dp-sjabloon toe te voegen op de hoofdbetekenis dan.Glimlach Zo krijg je een amsterdamconstructie. Daarbij is ook Wikipedia:Stemlokaal/Modificatie Amsterdamconstructies van belang. Dat komt erop neer dat je naast het gebruikelijke ook een redirect maakt "X (hoofdbetekenis)" en ten minste op de DP zet je een link naar die redirect. (Ook wel eens hoofdbetekenisconstructie of hbc genoemd). Dus [[X (hoofdbetekenis)|X]]. Dat is overigens niet verplicht, maar het is wel een verbetering conform die stemming.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 26 feb 2017 23:58 (CET)
Geef s.v.p. even een voorbeeld, want ik ben er niet los op. Staan er ook ergens die verschillende constructies tegenover elkaar, zodat je in één oogopslag kunt zien wat de bedoeling is? Stunteltje (overleg) 27 feb 2017 07:57 (CET)
Bedoel je zoiets als Wikipedia:Doorverwijsconstructies?Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 27 feb 2017 09:21 (CET)
Ja. Ik draai al weer even mee, maar daar was ik nooit mee bezig geweest. Stunteltje (overleg) 27 feb 2017 09:32 (CET)
Savelberg is een passend voorbeeld. The Banner Overleg 27 feb 2017 11:12 (CET)
Zo, Gijsbert etc. gedaan. KW-110 Gijsbert Karel van Hogendorp (schip, 1914) is trouwens wel een zeer matig artikel. The Banner Overleg 27 feb 2017 16:17 (CET)
Ik heb er al eens naar gekeken, maar brand m'n vingers niet aan zo'n onderwerp. Het gaat minder over het schip als zodanig en ik laat het maar over aan de geschiedkundigen hier. Stunteltje (overleg) 27 feb 2017 16:25 (CET)

Flandria (doorverwijspagina) is nu ook gedaan. Ik hoop dat ik alles correct aan elkaar geknoopt heb, Stunteltje en TheDragonhunter! The Banner Overleg 5 mrt 2017 05:51 (CET)

Ik vind het er keurig uitzien !! Niks mis mee. Heb er nog twee schepen bijgezet, omdat er foto's van in Commons staan. Wellicht schrijft iemand er nog een artikel over. Stunteltje (overleg) 5 mrt 2017 10:39 (CET)
Netjes. Heb alleen nog een kleinigheidje aangepast op de dp en dit. Hou er wel rekening mee dat het gene dat oorspronkelijk daar (Flandria, dus het motorfietsmerk in dit geval) stond niet altijd de hoofdbetekenis is. Een prettige dag verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 5 mrt 2017 17:07 (CET)
Ik ben welbewust inhoudelijk van Flandria afgebleven. Ik heb op ENWP al te vaak MOS-pushers gezien die zich niets aantrekken van de belangen van de encyclopedie maar op een griezelige wijze een regeltje naleven. Met dat soort gedoe ga ik mij niet bezig houden. De encyclopedie eerst! The Banner Overleg 5 mrt 2017 19:10 (CET)

Mark Edwards[bewerken]

Beste Banner,

Ik ben ontgoocheld dat u dit goed onderbouwde artikel voor verwijdering hebt voorgesteld. Er zijn nochtans voldoende bronnen vermeld, alsook links, o.m. naar andere talen.

Bijkomende vraag: U plaatste heel wat behaalde prijzen in het rood. Bent u van plan om hierover artikels te schrijven? Zo niet, wat is de bedoeling?

met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 28 feb 2017 10:17 (CET)

Helaas wordt niet duidelijk gemaakt wat de encyclopedische waarde van de verschillende prijzen is en daarmee blijft ook de encyclopedische waarde van meneer onduidelijk. Wat betreft de "prijzen in het rood": ik ga er van uit dat een onderwerp zonder artikel niet geschreven is/wordt wegens gebrek aan E-waarde. Het staat u vrij dez rode links alsnog in te vullen. The Banner Overleg 28 feb 2017 11:25 (CET)
Ik heb de meeste al ingevuld, door het toevoegen als "zie ook" van de websites van deze organisaties. Ik geloof anderzijds niet dat men alles moet uitleggen. Wie een beetje melomaan is kent de meeste van die prijzen en behoeft geen uitleg, of kan die zonder moeite via google vinden. Wikipedia is er om ruim informatie te verstrekken. De verschillende gegevens op dit artikel (publicaties, youtube) tonen alvast voldoende de E-waarde van deze persoon aan. met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 28 feb 2017 16:15 (CET)
Externe links zijn formeel geen bronnen. Wikipedia is trouwens wel alleen bedoelt om informatie te verstrekken, niet om musici te promoten. The Banner Overleg 28 feb 2017 16:26 (CET)
Het is wel 'bedoeld' neem ik aan. Ieder artikel over personen op wikipedia, verstrekt informatie. Dat daar, vooral voor nog levende personen, een onvermijdelijke vorm van promotie aan vastzit, wie zal het ontkennen en wat is hieraan verkeerd, zowel voor musici als voor om het even wie? Niets denk ik. Informeren en promoten leunen nauw bij elkaar aan, zonder daarom het ene met het andere te verwarren. Andries Van den Abeele (overleg) 13 mrt 2017 11:36 (CET)

African Championship of Nations 2018[bewerken]

Beste The Banner, de African Championship of Nations 2018 is nu een doorverwijspagina die is gekoppeld aan de Engelstalige versie van het hoofdtoernooi. Die koppeling moet worden verwijderd lijkt me en kan weer worden toegevoegd zodra er een pagina over het hoofdtoernooi is aangemaakt. Ik ken helaas te weinig van die koppelingen af. Daka (overleg) 12 mrt 2017 18:59 (CET)

Nee, die koppeling moet dan naar African Championship of Nations 2018 (eindronde) gaan, niet naar African Championship of Nations 2018. Ik zal eens even kijken of ik hier iets kan fixen. The Banner Overleg 12 mrt 2017 19:05 (CET)
Nah, beginnetje geschreven voor de eindronde en daar een wikidatalink bij gezet. De rest gaat mij ook boven mijn pet maar dat zullen de techneuten en bots wel oplossen, denk ik zo. (Zo niet, krijg ik van wel van iemand een schop.) The Banner Overleg 12 mrt 2017 19:24 (CET)
Ik heb je uitnodiging om het beginnetje aan te vullen aangenomen... Ik schop niet, want ik kan het zelf ook niet. Daka (overleg) 12 mrt 2017 19:51 (CET)
Puik! The Banner Overleg 12 mrt 2017 20:28 (CET)

Bevrijding van Maastricht[bewerken]

Hallo The Banner,
Ik ben het niet eens met je titelwijziging van Bevrijding van Maastricht (1944) naar Bevrijding van Maastricht. Maastricht is in de loop der geschiedenis vele malen bezet geweest en dus ook vele malen bevrijd. De toevoeging (1944) is dus zeker niet overbodig. Groet, kleon3 (overleg) 14 mrt 2017 07:15 (CET)

Tot op heden is er maar één (1) artikel dat de bevrijding van Maastricht beschrijft. Pas wanneer er meer artikelen zijn over de bevrijding van Maastricht is zo'n disambiguatie nodig. The Banner Overleg 15 mrt 2017 09:43 (CET)
Je bent de hele nacht bezig geweest met het hernoemen van in jouw ogen onjuiste lemmatitels. Bij vrijwel al die hernoemingen geldt dat de toevoeging die jij verwijderd hebt een zinvolle is. Ik zag een hele lijst langskomen in mijn volglijst waarbij het verwijderen van de tekst tussen haakjes op geen enkele wijze de lezer helpt maar enkel lijkt te dienen om jouw slapeloosheid te bestrijden. Tegen beter weten in verzoek ik je hiermee te stoppen. Peter b (overleg) 15 mrt 2017 09:53 (CET)
De overbodige disambiguaties helpen de lezer ook niet. Maar als jij aan kan tonen dat er een doorverwijspagina bestaat en de disambiguatie dus terecht en zinvolis, hoor ik dat graag. Maar tot op heden heb ik niet kunnen vinden dat een disambiguatie voor die parochies noodzakelijk maakt. The Banner Overleg 15 mrt 2017 10:00 (CET)
Als je die haakjes enkel eendimensionaal benadert dan zou jouw actie zin hebben, maar voor al die parochies geldt vrijwel zonder uitzondering dat er een dorp bestaat met dezelfde naam waar ooit een lemma over zal verschijnen. Zie ook het argument waarmee dit kopje begint over de bevrijding van Maastricht. Wat jij doet is daarom zinloos, bovendien zou je ook iedere keer moeten nagaan of er geen links verkeerd gaan staan door jouw actie, tot nu toe heb ik niet gezien dat je je daar druk over maakt. Dus ja, je kunt er beter mee stoppen, het is niet nodig en is enkel vervuiling van volglijsten. Peter b (overleg) 15 mrt 2017 10:11 (CET)
Goed, met de parochies zal ik voorlopig stoppen. Maar ik hoop dat jij jouw stelling dat er dorpen van die naam bestaan kunt onderbouwen met linken naar bestaande artikelen. The Banner Overleg 15 mrt 2017 10:15 (CET)

Karaçavuş[bewerken]

Ik heb gereageerd op uw nominatie van een artikel met 0 inwoners. Zie aldaar. 2001:9E0:8702:CF00:D1C0:BC88:8946:DB6C 16 mrt 2017 19:10 (CET)

Waarom ga jij er over editwarren om de nominatie te verwijderen? Er zijn maar twee mensen die een lopende nominatie kunnen verwijderen: de nominator zelf en de afhandelende moderator na het verlopen van de twee weken. Wat jij aan het doe was is gewoon 200% fout. The Banner Overleg 16 mrt 2017 19:15 (CET)
Dat snap ik nu ook. Daarom vraag ik: wilt u de nominatie weghalen, omdat ik het artikel aangepast heb. 2001:9E0:8702:CF00:D1C0:BC88:8946:DB6C 16 mrt 2017 19:15 (CET)
Ik ga er eerst een nachtje over slapen. En als het dan nogmaals, heel erg lief vraagt... Misschien, misschien.... The Banner Overleg 16 mrt 2017 19:18 (CET) Maar zou registreren niet wat voor jou zijn?

Evaluatie door de Arbitragecommissie[bewerken]

Hallo,

De Arbitragecommissie heeft een zaak waarbij je betrokken bent geëvalueerd: zie de betreffende pagina voor meer informatie.

Met vriendelijke groet, de Arbitragecommissie 18 mrt 2017 12:31 (CET)

Vreemd genoeg ben ik helemaal niet blij met de intrekking. Ik heb de interaction ban altijd beschouwd als rugdekking. The Banner Overleg 18 mrt 2017 14:25 (CET)

Overbodige disambiguatie[bewerken]

Beste Banner,

Ik zie dat je onder andere Johan van Saksen-Lauenburg (1483-1547), Margaretha van Engeland (1275-1333) en Eberhard I van Württemberg (1265-1325) hebt hernoemd naar versies zonder haakjes. Het klopt dat er geen paginas waren met de naam zonder haakjes, maar dat betekend niet dat die haakjes er voor niets stonden. In al deze gevallen zijn er meerdere personen geweest die van Saksen-Lauenburg, Margaretha van Engeland of Eberhard I van Württemberg heetten. Dan is het beter om doorverwijspagina aan te maken. Deze hernoemingen (en mogelijk vergelijkbare) lossen niets op. Sir Iain overleg 20 mrt 2017 14:49 (CET)

VJVEGJG. De genoemde personen hebben echter geen naamgenoten op NLWP. The Banner Overleg 20 mrt 2017 15:01 (CET)
Hmm. Dus eerst een artikel aanmaken over Eberhard de hertog, dan en dp aanmakn en vervolgens de titelwijziging terugdraaien. Alles terwijl je ook even kunt kijken of die haakjes misschien ergens op slaan. Dat is inderdaad mogelijk. En meer werk dan nodig.Sir Iain overleg 20 mrt 2017 15:24 (CET)
Ehm, eigenlijk had je ten tijde van het schrijven het oorspronkelijke artikel al de doorverwijspagina aan moeten maken. Daardoor ontstaat nu dubbel werk. Maar verder geldt: als het maar goed komt. The Banner Overleg 20 mrt 2017 15:58 (CET)

Jan Willem Gunning[bewerken]

Beste The Banner, Zou je willen reageren op de overlegpagina van Jan Willem Gunning? Door het verwijderen van de disambiguïteit lopen er nu links naar de verkeerde Jan Willem Gunning, en ik ben van plan die naar de correcte Gunning te laten lopen. Vysotsky (overleg) 23 mrt 2017 11:28 (CET)