Overleg gebruiker:Taketa

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
 
 
 
 
 
 
 
 


GebruikerspaginaMijn overlegMijn bijdragenMijn talen


Welkom op mijn overlegpagina! Een paar korte opmerkingen voor U een reactie plaatst:

  • Onderteken uw reactie met 4 maal een tilde (~~~~)
  • Maak voor een vraag/ opmerking een nieuw kopje aan door hieronder in het sjabloon te klikken
  • Als u refereert naar een artikel, maak dan een wiki link naar het betreffende artikel
  • Vragen of opmerkingen die hier gemaakt worden, zal ik ook HIER beantwoorden
  • Indien u geen antwoord krijgt op deze overlegpagina kunt u, bij erg urgente gevallen, contact met me opnemen via taketaAt sign.svgwikipedia.be

Met vriendelijke groeten, Taketa (overleg) 24 nov 2008 18:05 (CET)

Klik hier als je mij wilt schrijven of een vraag hebt

Ter info[bewerken]

Zie hier.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 9 jan 2017 18:14 (CET)

Hoi TheDragonhunter, bedankt voor je bericht. Geen probleem als je niet kunt komen. We hebben de prijs vorig jaar ook bij mensen langsgebracht of opgestuurd dus mocht je winnen komt dat helemaal in orde. Mvg, Taketa (overleg) 9 jan 2017 20:38 (CET)

Wiki Uilen[bewerken]

Beste Taketa. Ik wil jou en Romaine hartelijk bedanken voor het bericht dat ik genomineerd ben voor een Wiki Uil. Ik ben zeer vereerd en gevleid door de nominatie. Aan de ene kant ben ik natuurlijk benieuwd of ik de Uil ook daadwerkelijk zal winnen. Aan de andere kant doe ik mijn werk voor Wikipedia in de prettige anonimiteit en wil dat ook graag zou houden. Ik zal dus volgende week zaterdag niet bij de bijeenkomst in Leiden aanwezig zijn. Uiteraard hoor ik later gaarne, wat de jury in haar oneindige wijsheid besloten heeft. Veel plezier in Leiden. H.g.Hamnico (overleg) 13 jan 2017 13:33 (CET)

Beste Hamnico, bedankt voor je bericht. De winnaars worden dat weekend ook online gepubliceerd. Mocht je winnen kunnen we de uil ook op een andere manier bij je terecht laten komen, via de post of je haalt hem ergens op. Mocht een winnaar de prijs niet willen ontvangen is dit natuurlijk ook geen probleem. Mvg, Taketa (overleg) 13 jan 2017 13:40 (CET)

Jef Janssens[bewerken]

Amateurvoetballers (zonder die vermaledijde spatie) zijn sinds wanneer relevant? Dit en de diverse taalfouten geven je wmb. recht het artikel te wissen.  Klaas `Z4␟` V:  14 jan 2017 11:05 (CET)

Beste Klaas, amateur zegt niks over het niveau. Het zegt enkel dat je niet betaald wordt. Deze persoon speelde nationaal op het hoogste niveau. In die periode waren er minder profs (in alle sporten) maar voetbal was wel een veel gespeelde sport. Daarom is dit relevant. Daarnaast zijn taalfouten geen reden om te verwijderen, maar een reden om te verbeteren. Ik heb het artikel enigzins aangepast en laat het beoordelen daarom aan een ander moderator. Mvg, Taketa (overleg) 14 jan 2017 11:25 (CET)

Prima. Het is weer zo van als zij/hij maar voetbalt, al is het maar een paar minuten in ere= of eerste divisie is de spe(e)l(st)er al relevant. In andere sporten moeten ze een medaille gehaald hebben om een artikel te krijgen ook al zijn ze hun hele carrière prof. Er zit iets goed scheef. omdat voetbal u eenmaal zo ontzaflijk populair is. Een beetje unfairPlay Glimlach Het zij zo. Goed dat je het aan een in sport meer thuis zijnde collega overlaat.  Klaas `Z4␟` V:  14 jan 2017 13:15 (CET) P.S. zonder er ook maar de ballen verstand van te hebben toch maar wat aan gesleuteld. Nog steeds erg mager dus kwalificatie WIU is w.m.b. nog toepasbaar, Afwachten wat je collega ervan vindt. Twee weken extra verbetertijd lijkt me geen slecht plan.

Blok[bewerken]

Ter info zie hier. Als je het goed vind pas ik dit cf de RvM aan. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 feb 2017 17:24 (CET)

Ik heb aldaar geantwoord. Ik ben van mening dat een uitzondering hier de beste keus is. Mvg, Taketa (overleg) 21 feb 2017 19:12 (CET)

hernoeming[bewerken]

Ik zag dat je hier mee bezig was: [[1]]. Als ik de archieven bovenaan aanklik zie ik daarvan geen geschiedenis. Toch nog iets niet correct, toch? VanBuren (overleg) 24 feb 2017 09:31 (CET)

Beste VanBuren, bedankt voor het meedenken. De geschiedenis van de archieven staat op de overlegpagina. Zolang de geschiedenis op de overlegpagina blijft staan, is er wmb geen bezwaar om de inhoud naar een archief te verplaatsen. Dit is redelijk makkelijk te vinden en er is een link boven de naam van de pagina naar de pagina waar het een archief van is. Dus dat het archief geen geschiedenis heeft heb ik geen bezwaar tegen. Mvg, Taketa (overleg) 24 feb 2017 16:18 (CET)

Hr.Ms. Sumatra (1890)[bewerken]

Vraagje: wat heeft je bewogen om toch 1890 te blijven gebruiken in de naam, terwijl de eerste indienststelling - te vergelijken met de oplevering - in 1891 was? Dus niet in overeenstemming met de richtlijn? Stunteltje (overleg) 7 mrt 2017 09:10 (CET)

Hoi Stunteltje, ik had jou laatste hernoeming terug ingevoerd. Het jaartal was me niet opgevallen. Bij deze gecorrigeerd naar het jaartal zoals in het verzoek op WP:AV. Mvg, Taketa (overleg) 8 mrt 2017 11:12 (CET)
Waarvoor mijn hartelijke dank. Hopelijk zijn we nu klaar met het item, het heeft kracht genoeg gekost. Stunteltje (overleg) 8 mrt 2017 12:45 (CET)

redirects ongedaan maken[bewerken]

Zie o.a. deze. Hierdoor is de koppeling naar WikiData weggevallen, redirects hebben geen Wikidata, en dat terugdraaien herstelt de Wikidata-link niet. Ik weet niet waarom je dit gedaan hebt, maar ... ed0verleg 25 mrt 2017 09:34 (CET)

Beste Edo, iemand had het artikel hernoemd middels knippen en plakken. Ik heb dit hersteld. Excuus als er een Wikidata link fout is gegaan. Mvg, Taketa (overleg) 25 mrt 2017 09:48 (CET)
Ah, dat verklaard in ieder geval waarom er zo gehandeld is. Ik zal de wikidata-links herstellen zodra ik ze tegenkom. ed0verleg 25 mrt 2017 10:12 (CET)
Ik heb alles ondertussen hersteld. Mvg, Taketa (overleg) 25 mrt 2017 10:21 (CET)

Schrijfweek Gelderland[bewerken]

Sorry. OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 29 mrt 2017 17:29 (CEST)

Hoi oxygene7-13, bedankt voor het snelle antwoord. Het was het proberen waard :). Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 29 mrt 2017 18:36 (CEST)

Nieuws van het duurzaamheidinitsiatief[bewerken]

Dank u voor het ondersteunen van het duurzaamheidsinitiatief!

Hallo Taketa! Nogmaals bedankt dat u het duurzaamheidsinitiatief ondersteunt, om de impact van de Wikimediabeweging op het milieu te verminderen. In de afgelopen twee jaar zijn meer dan 250 Wikipedianen samengekomen om de Wikimediabeweging duurzamer te maken.

Wat is nieuw?

Wij sturen u dit bericht omdat er goed nieuws is: de raad van toezicht van de Wikimedia Foundation heeft eindelijk een resolutie aangenomen: de Foundation is vastbesloten om manieren te vinden om de impact van haar acties op het milieu te verminderen. Daarnaast hebben we een cool logo ontworpen en een mooie naam voor het project bedacht, zoals u rechts kunt zien :-)

Wat nu?

We werken momenteel samen met de medewerkers van de Wikimedia Foundation om duurzaamheid een belangrijk criterium te maken bij de selectie van nieuwe Wikimedia-servers in Singapore. Daarnaast hebben we de Wikimedia Foundation een groen elektriciteitsplan voorgelegd om in 2019 alle Wikimedia-servers met hernieuwbare energie te laten werken.

Help alstublieft!

Laten we dit project verder helpen – jij kunt ons op verschillende manieren helpen:

  • Vraag andere Wikipedianen om de projectpagina ook te ondertekenen – op deze manier kunnen we de Wikimedia Foundation laten zien dat de gemeenschap dit echt een belangrijk onderwerp vindt.
  • Praat met andere Wikimedianen over hoe belangrijk het is om de impact van de Wikimediabeweging op het milieu te verminderen.
  • Verbeter en vertaal de projectpagina op Meta.

Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen op Meta. Nogmaals bedankt voor uw steun! --Aubrey en Gnom (overleg) 14 apr 2017 12:36 (CEST)

Dubbele schrijfweek Brussel 2017[bewerken]

Hallo Taketa,

De nieuwe dubbele schrijfweek over Brussel is begonnen!

In 2016 organiseerden we de Brusselse schrijfweken om Brussel beter op Wikipedia beschreven te krijgen. Dat leverde een mooi resultaat op en daarom organiseren we het in 2017 opnieuw. In 2017 valt dit samen met de twee zaterdagen waarop de Dag van de Dans georganiseerd wordt. Internationaal staat Brussel bekend als een ‘Mekka van de hedendaagse dans’. Toch vinden we slechts weinig of onvolledige informatie over deze rijke dansscène op Wikipedia. De Dag van de Dans vormt het uitgelezen moment om hierin verandering te brengen!

Iedereen kan online en op locatie meedoen door te schrijven over een onderwerp gerelateerd aan Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De schrijfweken duren van 22 april t/m 6 mei!

Op locatie worden er op verschillende locaties in Brussel schrijfsessies georganiseerd waar iedereen welkom is. Zie voor meer informatie op de projectpagina. Specifiek voor het thema dans kun je terecht op deze projectpagina.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 apr 2017 05:41 (CEST)

Mei 2017: Wikipedia-schrijfchallenge over Rijksmonumenten[bewerken]

monumenten- schildje voor rijksmonumenten

Van 1 tot en met 31 mei 2017 organiseert het Wiki Loves Monuments team de Monument Challenge. Een schrijfwedstrijd waaraan je kunt meedoen door Wikipedia-artikelen over rijksmonumenten te schrijven. Er worden in mei ook twee Wikipedia schrijfworkshops georganiseerd voor de Monument Challenge. Hoe je kunt deelnemen aan de Monument Challenge en meer informatie over de workshops lees je op de projectpagina.

Deelnemerslijst en bijdragen · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 3 mei 2017 06:27 (CEST)

Blokkade KlaasZ4usV[bewerken]

Beste Taketa,

Dank voor het - een dag nadat het gepland was - be-eindigen van mijn blokkade, maar het betrof niet het IP-adres waaronder ik werk, maar mijn account met deze naam:  Klaas `Z4␟` V: . Van het IP-adres maken meer mensen gebruik namelijk en als iemand iets tegen mij heeft zouden alle anderen daar niet de dupe van mogen worden, toch? Andersom hetzelfde: als een ander hier vandalisme pleegt zou dat voor mij geen consequenties mogen hebben: noch aangemeld , noch "anoniem" vind ik. Denk jij daar andersover? Nogmaals bedankt voor het heractiveren van mijn account.  Klaas `Z4␟` V:  18 mei 2017 09:18 (CEST)
Hoi Klaas, bij de blokkade was het onderliggend ip-adres meegeblokkeerd. Het nummer dat je gaf kon ik nagaan in een lijst, en daar stond dat een ip mee was geblokkeerd. Echter met als vervaldatum pas over anderhalf uur. Ik weet niet waarom deze tijden anders waren. Ik heb vervolgens deze blokkade opgeheven. Overigens ivm privacy toont deze lijst uiteraard niet welk ip, dat kunnen enkel de checkusers zien. Ik heb de blokkade dus opgeheven via het blokkade nummer. Dit is redelijk zeldzaam en ik weet enkel hoe dit moet omdat ik er over de jaren al eens mee in aanraking ben gekomen. Mvg, Taketa (overleg) 18 mei 2017 09:22 (CEST)

Waarom doen ze dat eigenlijk? Om mensen te pesten? Het kan maar zo zijn dat de "schuld" bij een ander ligt en niet bij mij, want mijn accountblokkade had gisteren al afgelopen moeten zijn. Laten we hopen dat dit soort extra blokkades zeldzaam zijn en blijven aangezien jij kennelijk een van de weinigen bent die het op kan lossen. Ik ben overigens naar Ciell verwezen. Heeft zij die extra blokkade erop gezet?  Klaas `Z4␟` V:  18 mei 2017 09:42 (CEST)

Een blokkade is niet compleet als mensen via het ip gewoon verder kunnen bewerken. Het is een extra maatregel die moderatoren hebben. Natuurlijk niet bedoeld om mensen te pesten. Normaal loopt zoiets tegelijk met de blokkade van het account. Het kom heel af en toe voor dat het fout gaat. Bijvoorbeeld de tijden zijn anders, of de ip-blok wordt niet opgeheven na deblokkade van het account. Maar in principe is dit redelijk standaard en merkt normaal niemand hier iets van. En ja, de blokkade is door Ciell uitgevoerd. Het was een enkele handeling samen met de blokkade van de account. Het is ergens in het systeem fout gegaan, geen menselijke fout. Mvg, Taketa (overleg) 18 mei 2017 09:46 (CEST)

Nogal makkelijk om "het systeem" de schuld te geven. Er zit dus kennelijk een bug (programmeerfout) in; uiteindelijk dus wel een menselijke fout, namelijk van de ontwikkelaar. Bij mij is dat overigens niet van toepassing, want mij is expliciet verboden via IP te bewerken. Als ik trouwens ergens anders met WiFi zou werken blijf je met dichtzetten van 1 IP-adresook nergens.  Klaas `Z4␟` V:  18 mei 2017 10:44 (CEST)

De initiële fout lag toch echt bij jezelf Klaas, anders had je geeneens een blokkade gehad. Iets met een splinter en een balk. Pompebled.svg Freaky Fries (Overleg) 18 mei 2017 11:01 (CEST)

Aan degene die mij laat blokkeren voor iets waar de meeste anderen niet voor geblokkeerd worden. Er wordt gewoon altijd met meer maten gemeten. Ergens heb je wel gelijk: ik moet gewoon beter oppassen dan de gemiddelde collega. Het zij zo. Aan de andere kant heb ik het geluk dat de ArbCom de duur heeft gemaximeerd tot - uit mijn hoofd gezegd - twee weken.  Klaas `Z4␟` V:  18 mei 2017 12:27 (CEST)

Misschien moet je dan die uitspraak nog eens heel goed bestuderen, want het lijkt me voor jou belangrijk dat je die in detail kent. Over dat blokkeren: als een moderator bij een geregistreerde gebruiker op de knop "gebruiker blokkeren" klikt, dan komt er een formuliertje waarop al enkele zaken zijn ingevuld. Het is historisch en vermoedelijk om goede redenen zo gegroeid. Standaard staat er bij een geregistreerde gebruiker een vinkje in het vakje voor "Automatisch de IP-adressen van deze gebruiker blokkeren" en dat is dus onderdeel van de normale procedure. Ook "Registreren accounts blokkeren" staat standaard aangevinkt. Bij het blokkeren van een IP bestaat altijd de kans dat er onbedoeld andere anoniem werkende gebruikers de toegang wordt ontzegd. Dat gebeurt ook bij het blokkeren van een anonieme gebruiker wegens vandalisme. De beste manier om dat in jouw geval te voorkomen is om geen bewerkingen te doen die tot een blokkering leiden. En dan verwijs ik weer naar de opmerking waarmee ik mijn bijdrage begon. WIKIKLAAS overleg 18 mei 2017 13:42 (CEST)
Het punt is dat ik om het minste en geringste word geblokkeerd. Ooit eens een keer onbeperkt(!) (weliswaar mijn ex-sokpop) voor het weghalen van 1 spatie... vanaf die tijd is mij het recht ontnomen dat de meesten wel hebben: een sokpop maken en hanteren. Zoals ik wel vaker heb gezegd: er wordt hier met meer maten gemeten. Het zij zo. Kennelijk snap ik iets niet of anderen snappen mij niet helemaal. Beide kan ook. Klaas `Z4␟` V:  19 mei 2017 08:43 (CEST)
Klaas, je recente blokkades hebben helemaal niets met sokpoppen te maken, dat weet je toch wel? Vinvlugt (overleg) 19 mei 2017 10:06 (CEST)
Dat kan ook niet, want ik heb geen actieve sokpop meer; zelfs niet op zusterprojecten waar mij dat theoretisch nog wel wordt toegestaan. Het gaat om het principe van rechtsongelijkheid en onmin die met dat sokpoppenakkefietje is begonnen; was maar een voorbeeldje hoe sommigen van de gevestigde orde over mij oordelen. Het lijkt af en toe wel of ze me weg willen pesten van Wikipedia in het Nederlands. Op zusterprojecten is er geen probleem. Het ligt dus kennelijk niet aan mij, anders zou ik daar hetzelfde ervaren, quod nonKlaas `Z4␟` V:  19 mei 2017 11:20 (CEST)
Klaas, geloof me nou, dat sokpoppenakkefietje kan niemand ene biet schelen. Het gaat erom dat je regelmatig loopt te zeuren op anderen, en discussies verstoort met je oncollegiale commentaar. Zolang je dat niet doet, is er helemaal niets aan de hand. Vinvlugt (overleg) 19 mei 2017 11:52 (CEST)
Volgens mij komt het door het verstoren van discussies door steeds maar weer met theorieën te komen waar niemand een touw aan vast kan knopen. Het kan kloppen dat sommigen je daarom willen wegpesten Klaasz, want als je weg bent, zijn we van al die onzin ook verlost. Maar jij denkt nog steeds dat je een stoere held bent als je steeds maar weer die onzin rondspuit, omdat er een klein aantal gebruikers is die daar wel meesmuilend om ginnegappen. ed0verleg 19 mei 2017 12:02 (CEST)

Marc Verheijen[bewerken]

Beste Taketa, Dank je wel voor je uitleg en dat je Verheijen nomineert voor NE. Ik kan je eventueel een mail sturen van Verheijen waarin hij mij vraagt om verwijderd te worden, als je dat wilt. Maar ik denk dat het voor nu genoeg is. Nogmaals dank! Droso123 (overleg) 19 mei 2017 11:06 (CEST)

Beste Droso123, bedankt voor je reactie en toelichting. Ik wacht de nominatieprocedure af. Mocht je in de toekomst bijdragen op Wikipedia willen doen, gebaseerd op een email, dan kun je de email doorsturen naar ons besloten mailsysteem. Daar kunnen emails opgeslagen worden voor de eeuwigheid. Op Wikipedia kun je ook gemakkelijk via een link dan verwijzen naar het ticket nummer van de email (bv ticket:xxxxxxxxxx). Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 19 mei 2017 11:14 (CEST)

Spongebob - Seizoen 9 & Seizoen 10 + Nederlandse titel & Korte beschrijving[bewerken]

Beste Taketa,

Dank je wel voor je bijdragen voor de lijst van de serie van Spongebob - Seizoen 10 en dat je er ook tegen bent dat hij verwijderd wordt, ik heb het ze ook uitgelegd. En zelfs gezegd dat morgen de 1e aflevering van Seizoen 10 opnieuw wordt uitgezonden en herhaald.

Mijn vraag aan jou is, zou je bij Seizoen 10 ook de Nederlandse titels erbij willen zetten + een korte beschrijving waar de aflevering over gaat net als bij Seizoen 7

Lijst van afleveringen van SpongeBob SquarePants (seizoen 7)

Bij seizoen 8, 9 en 10 is er nog geen korte beschrijving en bij Seizoen 10 is er geen Nederlandse titel + Korte beschrijving.

Lijst van afleveringen van SpongeBob SquarePants (seizoen 8)

Lijst van afleveringen van SpongeBob SquarePants (seizoen 9)

Lijst van afleveringen van SpongeBob SquarePants (seizoen 10)

Het zou heel fijn zijn als dat er ook is. En ik snap niet waarom de pagina beoordeeld is vanwege fancruft. De serie loopt nog steeds. Een pagina voor seizoen 11 is nog iets te vroeg, dat komt later.

Groetjes van Xander Stokkers 21 mei 2017, 19:50 uur (CEST)

Beste Xander Stokkers, dit moet je in principe zelf kunnen. Gewoon de code kopiëren van seizoen 7 en alle vakjes invullen met de info van seizoen 10. Het is simpel, maar wel veel knippen en plakken. Mocht je er niet uitkomen kan ik wel kijken of ik tijd heb ergens komende week. Of je maakt gewoon een begin en als het ergens fout gaat kan ik dat fixen (dat kost namelijk veel minder moeite). Mvg, Taketa (overleg) 21 mei 2017 19:56 (CEST)

Beste Taketa,

dat probleem is al opgelost, het gaat nu om iets anders, ik zal je een voorbeeld geven. Het gaat alleen om de Nederlandse titel + een korte beschrijving zoals hieronder.

Groetjes van Xander Stokkers 21 mei 2017, 20:02 uur (CEST)

Verzoek om geen inhoud van artikels te kopiëren naar overlegpagina's. Ik weet wat je verzoek is. Je wilt die twee kopjes "toevoegen". Beste oplossing is echter "alles verwijderen" en vervangen door dezelfde code als op seizoen 7. En daarna "alle kopjes" opnieuw invulling geven. Dat is hoe ik het zou doen, en dat vind ik teveel moeite om te doen. Het is veel maar simpel werk, en jij kunt dit zelf doen. Mvg, Taketa (overleg) 21 mei 2017 20:06 (CEST)

Beste Taketa, dat bedoelde ik juist niet! Anders had ik dat al gedaan. Ik zal je een beter voorbeeld geven zeg maar, kijk eens de pagina van seizoen 7 & seizoen 9 na, dan zie je wat ik bedoel. Er mist bij Seizoen 9 een korte beschrijving van de aflevering. Dat anders had ik misschien zelf al gedaan maar dat bedoelde ik juist niet! Bij Seizoen 9 & 10 ontbreekt een kort beschrijving waar de aflevering over gaat.

Lijst van afleveringen van SpongeBob SquarePants (seizoen 7)

Lijst van afleveringen van SpongeBob SquarePants (seizoen 9)

Hopelijk snap je nu wat ik bedoel.

Groetjes van Xander Stokkers 21 mei 2017, 20:14 uur (CEST)

Hoi Xander, de code aanpassen kan ik, maar ik ben niet bekend genoeg met het onderwerp om een inhoudelijke bijdrage te leveren. Ik weet niet hoe goed je Engels is, maar je kunt dit vertalen vanaf de Engelstalige Wikipedia. Als dat je verzoek aan mij is, dat ga ik helaas niet doen. Ik ga niet een beschrijving geven van iets wat ik niet heb gezien. Verder neem ik aan dat de Nederlandse titels de officiële vertaling zijn, die bij de uitgave van dvd's is meegegeven. Die heb ik niet. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 21 mei 2017 20:20 (CEST)

Beste Taketa, ah okee, dat bedoelde ik. Oh dat is jammer, geef niet, misschien komt dat nog dan laten we het zo. De Nederlandse titels haal ik NIET uit de vertaling van Google Translate maar via Nickelodeon. En daar heb je gelijk in, iets wat je niet heb gezien, daar kan je ook geen bewerkingen over doen.

Groetjes van Xander Stokkers 21 mei 2017, 20:54 uur

Waai[bewerken]

Dag Taketa, terecht heb je gisteren opgeroepen tot overleg over de kwestie Douai/Dowaai. Als dat iets zinnigs oplevert, dan is er voor de andere zaken ook nog hoop. Wat ik echter mis is de plaats waar het overleg plaatsvindt. Omdat ik benieuwd was naar eventuele voortgang, heb ik net een kwartiertje gezocht, onder meer via de bewerkingen van Robotje, LeonardH en Hanhil. Ik zie nergens een plek waar over deze kwestie wordt gesproken, ook geen oproep ertoe op WP:OG. Heb ik wat gemist? Was er ergens al een discussie op een OP gaande? WIKIKLAAS overleg 22 mei 2017 20:34 (CEST)

Hoi Wikiklaas, je hebt niks gemist. Dit is het overleg [2], [3], [4]. Start vooral ergens een centrale discussie. Overigens is het conflict breder dan dit onderwerp. Eigenlijk betreft het meerdere namen [5]. Mvg, Taketa (overleg) 22 mei 2017 20:43 (CEST)
Ja, die ruzieachtige overlegjes had ik eerder al meegekregen, en ook het commentaar op de wat vreemde interferenties van TheDragonhunter, die het vuur per saldo nog wat verder opstookten. Ik denk dat ik een dezer dagen dan inderdaad maar eens een voorstel ga doen op de OP van Douai, en daar dan via WP:OG naar zal verwijzen. Geef me even een dag, ik heb vanavond nog wat anders af te ronden. WIKIKLAAS overleg 22 mei 2017 21:46 (CEST)

2017[bewerken]

Ehm... zit hier nog een diepere gedachte achter die ik over het hoofd zie? Er staat toch nergens een jaartal achter? Richard 26 mei 2017 11:20 (CEST)

Is inderdaad ongebruikelijk en wekt verwarring alsof het volgend jaar niet meer nuttig is... Uitgevoerd Uitgevoerd = weggehaald. Klaas `Z4␟` V:  26 mei 2017 11:52 (CEST)
Dit is ooit zo bedoeld om alle dagpagina;s systematisch te kunnen updaten. Doel is duidelijk maken welke dagpagina's wel, en welke nog niet geupdate zijn. Op de manier kunnen we elke dagpagina updaten en niet dezelfde 2x en een andere niet. Dus stel ik wil nu een dagpagina updaten, dan kun je makkelijk zien, welke van de 366 al geupdate is, ipv alle 366 individueel te moeten bekijken. In dit specifieke geval minder handig omdat de dag voorbij is, maar er kan een jaar vooruit gewerkt worden. Dat hebben we nooit echt uitgevoerd bij de eerste updates omdat 1 persoon het deed. Het is echter wel sinds 2014 onze procedure. Deze lijst is daarvoor specifiek bedoeld, zie Wikipedia:Wikiproject/Wist je dat/Procedure, onderste regel. Mvg, Taketa (overleg) 26 mei 2017 13:05 (CEST)
PS overigens is hier vervolgens besloten om ipv 5 weetjes per jaar te vervangen, slechts 1 weetje en de afbeelding te vervangen, zoals ik hier heb uitgevoerd. Mvg, Taketa (overleg) 26 mei 2017 13:14 (CEST)
Het staat inderdaad in de procedure, maar ik had niet direct gezien dat dit de pagina is waarop dat aangegeven zou moeten worden. Ik maak me sterk dat er ook wel updates geweest zijn die hier helemaal niet vermeld zijn – volgens mij heb ik ook wel eens een weetje vervangen (kennelijk zonder het op deze pagina te zetten), al beoordeel ik vaker weetjes dan dat ik ze op datum zet. Ik heb het in voorkomende gevallen wel in de sjablonen zelf aangegeven. Wellicht nog een stukje toelichtende tekst op deze pagina erbij (bijvoorbeeld 'Een jaartal geeft aan wanneer de betreffende dagpagina voor het laatst is bijgewerkt') en dit in ieder geval consequent(er) volhouden. Richard 26 mei 2017 16:23 (CEST)
Ga je gang. Ik ben een klein beetje actiever. Teveel tegelijk om mezelf volledig actief te noemen. Misschien kunnen we voor 2018 een update houden. Dat zou ons voldoende tijd moeten geven. Ik zal de procedure ook nog even up to date brengen met de verandering uit 2015. Mvg, Taketa (overleg) 26 mei 2017 16:29 (CEST)
Als jij de procedure aanpast, ga ik de pagina in kwestie inhoudelijk bijwerken (in de inleiding wordt bijvoorbeeld nog gesproken over 'moeten aangemaakt worden') en iets overzichtelijker maken. Richard 26 mei 2017 16:42 (CEST)

Email[bewerken]

Ik zal je verzoek aan mij, dat ik per email ontving, inwilligen en bij de discussie rondom de nominatie zakelijk reageren. Van wie kreeg jij trouwens het emailtje waaraan je refereerde? - Robotje (overleg) 28 mei 2017 20:38 (CEST)

Beste Robotje, bedankt voor je antwoord. Ik heb de zender opzettelijk achterwege gehouden. Er is geen reden om mensen te betrekken. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 28 mei 2017 20:59 (CEST)
Prima. - Robotje (overleg) 28 mei 2017 21:03 (CEST)
Hoi Taketa, ik heb dus ingestemd met jou verzoek maar nu zie ik deze reactie waarbij niet ingegaan wordt op mijn verzoek om een bron voor wat hij als argument voor behoud aanvoerde, maar wel een persoonlijke aanval naar mij toe. Ik zou graag alsnog een antwoord met bron krijgen op mijn vraag (of anders het intrekken van dat argument). Ik neem aan dat je hem hetzelfde verzocht hebt. Heeft hij daar al mee ingestemd? - Robotje (overleg) 29 mei 2017 12:42 (CEST)
Ja en ja. Ik haal de opmerking weg en kijk het aan. Mvg, Taketa (overleg) 29 mei 2017 12:46 (CEST)
En dan dit weer. Dat schiet niet op zo, want ik heb nog steeds geen bron voor dat argument en er is ook geen sprake van het intrekken van dat argument. - Robotje (overleg) 29 mei 2017 13:56 (CEST)
Men is niet verplicht te antwoorden of te reageren op je argumenten. Dat is een keuze. Bovendien is je verzoek mijns inziens misplaatst, omdat waar je een bron voor vraagt niet in het artikel staat. Lijkt me een conclusie op basis van publicaties. Mvg, Taketa (overleg) 29 mei 2017 14:07 (CEST)
Het mag dan niet in het artikel staan, het word wel als argument aangevoerd tegen het verwijderen van het artikel. Als niet duidelijk wordt waarop dat gebaseerd is, wordt het ook lastig om daarover in discussie te gaan. TBP is geen stempagina; de bedoeling van die pagina is juist om met argumenten te komen voor en tegen verwijdering. Als ik zomaar zou aannemen dat hij zijn fantasie is, dan kun je mij terecht verwijten dat dat het op basis van AGF niet netjes is om dat te schrijven. Daarom is het ook belangrijk om uit te leggen, zeker als je daarom gevraagd wordt, hoe je aan bepaalde argumenten komt. - Robotje (overleg) 29 mei 2017 14:18 (CEST)
Echter er is geen plicht. Als men van mening is dat de vraag onredelijk is, kan men deze open laten en beoordeling door derden laten. Mvg, Taketa (overleg) 29 mei 2017 14:22 (CEST)
Klopt, er is geen verplichting. - Robotje (overleg) 29 mei 2017 14:38 (CEST)

Beoordelingsnominatie Lijst van voorzitters van de Sameting (Zweden)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van voorzitters van de Sameting (Zweden) dat is genomineerd door The Banner. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170605 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 6 jun 2017 02:01 (CEST)

Mail[bewerken]

Hoi Taketa, ik heb je via de e-mailfunctie een mailtje gestuurd in verband met een instelling van de modmail. Velocitas(↑) 6 jun 2017 17:13 (CEST)

Hoi Velocitas, ik heb antwoord gestuurd. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 6 jun 2017 19:31 (CEST)
Bedankt! Ik heb 'm gezien. Velocitas(↑) 7 jun 2017 11:51 (CEST)

Themaweek: schrijf mee over de VOC[bewerken]

VOC-logo

Nederland kent een koloniaal en een handelsverleden, waarbij er vele eeuwen interactie is geweest met landen verspreid over de wereld. Met verschillende landen is door deze eeuwenlange interactie gemeenschappelijk erfgoed ontstaan. Eén van de bekendste Nederlandse handelsonderneming was de Vereenigde Oostindische Compagnie ofwel de VOC.

In de week van 19 juni t/m 26 juni is de VOC het onderwerp van de Wikipedia themaweek. Iedereen die geïnteresseerd is kan meedoen aan de themaweek door een Wikipedia-artikel te schrijven of aan te vullen. Voor meer inspiratie of suggesties voor artikelen en onderwerpen kun je terecht op de projectpagina van de themaweek. Hier vind je tevens enkele handige bronnen naar het VOC archief van het Nationaal Archief.

Projectpagina themaweek · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 19 jun 2017 05:40 (CEST)

sjabloon moderatorverzoek[bewerken]

Zie: Overleg sjabloon:Navigatie verzoekpagina's voor moderatoren. Geduld is een schone zaak. – Maiella (overleg) 7 jul 2017 12:26 (CEST)

Hoi Maiella, wel korter maar niet het voorstel ;). Mvg, Taketa (overleg) 7 jul 2017 21:06 (CEST)

Zeevisserij[bewerken]

Dag Taketa, Voor de goede orde. Ik ben met het herschrijven van bovengenoemd artikel begonnen maar laat daarbij de inhoud van het officiële artikel in dit stadium ongemoeid. Het herschrijven doe ik namelijk op een andere plek. Met vriendelijke groet, Prenter2 (overleg) 17 jul 2017 12:11 (CEST)

Dubbele themaweek natuurgebieden[bewerken]

Hallo Taketa,

Een nieuwe dubbele themaweek is begonnen!

Deze keer schrijven we over natuurgebieden en biodiversiteit. Deze themaweken zijn opgezet als een challenge, je kunt dus punten verdienen met geschreven artikelen. Degene met de meeste punten krijgt een leuke prijs: een eigen boom in een bos van Natuurmonumenten. De challenge loopt van 14 tot en met 27 augustus.

Vriendelijke groet van project Natuur.

Projectpagina · Regels · Suggesties · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 15 aug 2017 09:01 (CEST)

Heilman[bewerken]

Hoi Taketa, het lijkt mij leuk om hem te onmoeten. Een bezoek aan Amsterdam is voor de meeste buitenlanders natuurlijk het interessants. Ik kan wel een stadswandeling uitstippelen inclusief bezoek aan het Rijksmuseum, afhankelijk y zijn interesse uiteraard. Zondag 5 komt mij wel uit. Beter nog als anderen ook meekomen dan ik alleen. Groeten van Elly (overleg) 27 aug 2017 14:02 (CEST)

Hoi Elly, bedankt voor het aanbod. Ik heb het doorgegeven en wacht de reactie af. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 28 aug 2017 04:00 (CEST)

Hallo Taketa,

Ik heb een vraag over https://nl.wikipedia.org/wiki/Sjabloon:Komende_activiteiten. Hierin staat dat James op 4 oktober komt. Nu hebben jullie het over zondag 5. Ik neem aan dat dit in november is, wat logisch is omdat Heilman dan ook in Nederland is. Maar op het sjabloon staat donderdag 5 oktober. Is Heilman ook in oktober in Nederland? Michelle Boon (overleg) 12 sep 2017 08:53 (CEST) Wat is nu de correcte datum? Michelle Boon (overleg) 12 sep 2017 08:53 (CEST)

Ik heb de maand aangepast. Gaat om de zondag na de WCN, dus 5 november. Mvg, Taketa (overleg) 12 sep 2017 10:05 (CEST)

Wikipedia:Wikiproject/Uitgelicht[bewerken]

Hoi, wat je in de kroeg schrijft klopt niet. O.a. ikzelf ben al een jaar bezig met het geregeld bijwerken van Wikipedia:Wikiproject/Uitgelicht/Voortgang#Evaluatie, zij het de laatste tijd als enige. Maar er zit dus wel degelijk enige activiteit in het project. Mag ook wel aangezien het al ruim een jaar geleden is opgezet. De Wikischim (overleg) 5 okt 2017 10:13 (CEST)

Hoi Wikischim, dat is destijd door iemand anders opgezet dan mijzelf. Binnen het project dat wel. Maar er is nog geen projectbreed systeem, behalve deze lijst, en nog geen project erachter, behalve mensen die individueel hard werken. Voeg overigens gerust je aanvulling toe in de kroeg. Niet mijn bedoeling om je werk te verminderen of over het hoofd te zien. Mvg, Taketa (overleg) 5 okt 2017 10:28 (CEST)
Dat ik dit niet in de kroeg zet heeft een speciale reden. Ik mag van de arbcom tegenwoordig maar drie bijdragen per discussie plaatsen, en heb er daar nu al drie. Eigenlijk belachelijk want ik kan daar nu dus geen verdere input meer leveren, maar niets aan te doen. Nog even ter info: het door jou bij 3 oktober geplaatste Museum Het Valkhof had ik net weggehaald, maar toen zag ik dat Duitse Democratische Republiek ook al bij 7 oktober stond dus die vergissing is weer hersteld. Wel blijf ik Museum Het Valkhof een erg mager artikel vinden om uit te lichten, ik zou het dus liever alsnog vervangen zien door iets anders. De Wikischim (overleg) 5 okt 2017 10:38 (CEST)
Ok duidelijk. Valkhof is al geweest in 2017, dus mag vervangen voor 2018. In de toekomst misschien eens kijken of we iets meer regelmatig kunnen vervangen (ipv checken of de huidige artikels voldoen). Ik denk aan artikels die laatste jaar met minimaal 5000 bytes zijn uitgebreid (dus minimum artikel lengte 5000 bytes) en minimaal een bron hebben. Misschien ook 2 artikels per dag ipv 1 per dag. Elk artikel max 1x per kalenderjaar. En dan 1 gigantische lijst van artikelnamen met erachter jaartallen, voor alle artikels die al eens geweest zijn, zodat je zeer simpel kunt checken dat die niet dit jaar nog is gebruikt. Maar kom er in november wel op terug. Momenteel wat druk. Mvg, Taketa (overleg) 5 okt 2017 11:09 (CEST)

English page on Dutch wikipedia[bewerken]

Hi,

this is really bizar. I am not trying to post on Dutch Wikipedia, but wiki directs me constantly on Dutch page, maybe because my server is a dutch one. How can I get rid of it and post my article on English Wiki?

English page on Dutch wikipedia[bewerken]

Hi,

this is really bizar. I am not trying to post on Dutch Wikipedia, but wiki directs me constantly on Dutch page, maybe because my server is a dutch one. How can I get rid of it and post my article on English Wiki? P.s. It is very annoying that you remove my work without a notice, it costs me a lot of time to re-post everything!!!

Dear ViMo92, promotional language is not allowed on Wikipedia in general. If you can write a neutral tekst, the English Wikipedia can be found at en.wikipedia.org. Sincerely, Taketa (overleg) 29 okt 2017 14:52 (CET)

Excuses[bewerken]

Excuses voor mijn vergissing in het dossier van 86.84.180.90. Ik gebruik een appje om standaardzinnetjes als "Leeghalen enz." voor me te typen en was vergeten de naam van het artikel Aorta in te vullen. Het is een te lange dag geweest, dus ik moet maar stoppen voor vandaag. Prettige avond, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 15 nov 2017 19:58 (CET)

Beste JanCK Fietser, ik maakte juist een vergissing door niet te herkennen dat je de bijdrage in het artikel bedoelde en niet het verwijderde artikel. Neem het allemaal niet te hoog op. Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt. Ga vooral door met het goede werk. Wordt zeer gewaardeerd. Mvg, Taketa (overleg) 15 nov 2017 20:06 (CET)
Bedankt voor je vriendelijke reactie en je compliment. Ik til er inderdaad niet heel erg zwaar aan, maar vond toch dat ik even contact met je moest opnemen toen ik zag ik aan het klungelen was geweest en jij daardoor ook in de war was geraakt. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 16 nov 2017 11:42 (CET)

Dubbele schrijfweek Finland[bewerken]

Vlag van Finland

In 2017-2018 bestaat Finland 100 jaar! Na de schrijfweken in onder andere Zweden, Kaukasus, Brazilië, Baltische staten en Denemarken is het nu traditioneel tijd voor de schrijfweken rondom de republiek Finland. Voordien was het onderdeel van Koninkrijk Zweden en Rusland, tot het zich onafhankelijk verklaarde. Het land bestaat toch al 100 jaar maar is nog niet zo goed beschreven op de Nederlandstalige Wikipedia. Daarom houden we van 23 december 2017 t/m 7 januari 2018 de schrijfweken die gericht zijn op dit land. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Finland.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 23 dec 2017 01:13 (CET)

Verwijderen Lijst van trainers van Royal Excel Moeskroen[bewerken]

Re: mijn verzoek de pagina Lijst van trainers van Royal Excel Moeskroen te verwijderen. Ik wist niet dat de geschiedenis bewaard moest blijven, maar je opmerking in de bewerkingssamenvatting was duidelijk genoeg. Bedankt! Ook voor het veranderen van de pagina in een doorverwijzing, dan weet ik dat voor een eventuele volgende keer. En prettige dagen. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 27 dec 2017 15:03 (CET)

Beste JanCK Fietser, goed bezig. Mooi om te horen dat mijn toelichting in de samenvatting duidelijk was. Jij ook prettige dagen gewenst. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 27 dec 2017 18:08 (CET)

Uilen[bewerken]

Dag Taketa, langs deze weg ga ik in op het verzoek te laten weten of ik naar de nieuwjaarsborrel kom of niet. Het wordt "niet". Ik dank jullie voor de nominatie voor een wiki-uil. Ik vind de nominatie en de daaraan gekoppelde motivering al voldoende eer. De geschiedenis van stemmingen om over van alles en nog wat lijstjes aan te leggen of kandidaten weg te stemmen (grootste Nederlander, Top2000, HollandsNextTopmodel, Idols, BigBrother) is niet erg positief. Wie die wiki-uil uiteindelijk wint lijkt me dus nauwelijks belangrijk, en meer nog: nauwelijks iets te maken te hebben met de reden waarom iemand is genomineerd, maar meer met actualiteit en populariteit. Ik doe mijn bijdragen aan Wikipedia omdat ik er lol in heb zaken zo goed mogelijk voor elkaar te maken, en ik ervan overtuigd ben dat zaken die bij Wikipedia goed voor elkaar komen nog een lang leven te gaan hebben, niet om daarvoor op enigerlei wijze geëerd te worden.

Ik las eerder vanavond een serie e-mails die ik eerder gemist had, over een mogelijke bijeenkomst van moderatoren. Dat lijkt me een zinnige activiteit om aan deel te nemen. Ik blijf verder liefst zo veel mogelijk anoniem en zonder gezicht. De kennismaking met jou, alweer enige tijd geleden, was prettig, maar geen reden me middels een nieuwjaarsborrel te storten in de gemeenschap van wikipedianen die elkaar in het echt kennen. WIKIKLAAS overleg 18 jan 2018 04:00 (CET)

Hoi Wikiklaas, ik reageer wat laat ivm slaperigheid rond avond- en nachtdiensten (ben zelf ook niet naar de uitreiking kunnen gaan). Ik heb dan de neiging tot iets minder snel reageren, tenzij het echt dringend is ;). Iig fijn dat je de nominatie waardeert. Daar doen we het voor. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 21 jan 2018 17:04 (CET)

hertiteling pagina[bewerken]

Hallo Taketa, Hartelijk bedankt voor uw tussenkomst!! Blijkbaar heb ik toch niks verkeerd gedaan maar was de titel van de pagina blijkbaar beveiligd. Nu weet ik tenminste hoe de vork aan de steel zit.

Oprechte groeten, Borluut (overleg) 24 jan 2018 19:18 (CET)

Beste Borluut, bedankt voor je goede bijdragen aan Wikipedia. Ga vooral zo door! In dit geval staat de pagina "Karel De Feyter" (met hoofdletter) al en is een verwijzing naar Karel de Feyter. Omdat de pagina al bestaat moet je hem verwijderen, voordat een ander artikel die naam kan krijgen. Verwijderen is voorbehouden aan moderatoren. Dus kun je niet hernoemen. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 24 jan 2018 19:22 (CET)

We nodigen je uit voor donderdag 8 maart[bewerken]

Op 40 plekken wereldwijd!

Je bent van harte uitgenodigd om op 8 maart deel te nemen aan een uniek evenement op de residentie van de Zweedse Ambassade aan de Lange Voorhout 28 in Den Haag. We zullen daar een middag werken aan Wikipedia-artikelen over toonaangevende vrouwen in wetenschap, bedrijfsleven, cultuur en politiek.

Waarom organiseren we dit evenement?
Dit evenement is onderdeel van een internationale #Wikigap actie waaraan 40 (!) Zweedse ambassades deelnemen. De Zweedse regering is de eerste regering in de wereld die een feministisch buitenlandbeleid heeft afgekondigd, waarbij gelijke vertegenwoordiging voor mannen en vrouwen een van de fundamenten is. De gendergap werkgroep werkt al enkele jaren hard aan het verkleinen van de #Wikigap binnen Wikimedia projecten.

Sluit je ook aan?
Jij kunt hier ook bij zijn! Deelnemen aan dit evenement is zowel online als offline (beperkt aantal plaatsen) mogelijk. Een groot gedeelte van de bijeenkomst in Den Haag zal in het Engels zijn. Registreren is een vereiste en kan via dit formulier. Registreer je nu en wellicht ontmoeten we je op 8 maart!

Hartelijke groet,
de gendergap werkgroep
19 feb 2018 15:50 (CET)

P.S. Je ontvangt dit bericht omdat je in het verleden hebt deelgenomen aan schrijfweken over Zweden en/of je hebt aangegeven dat je bijdraagt aan het gendergap project.

Astroschrijfweken 2017[bewerken]

Op 23-25 februari 2018 vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Deze vormen de aftrap voor de Astroschrijfweken op Wikipedia van 25 februari - 11 maart. Doe je mee? Zet dan #Astroschrijfweek in je bewerkingssamenvatting, en maak kans op een leuke prijs die beschikbaar is gesteld door de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie. Meer weten? Kijk dan op de projectpagina en meld je aan!

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 feb 2018 02:47 (CET)

De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018[bewerken]

Vrouwen op Wikipedia

Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf 5 maart tot 9 april 2018 loopt de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month en wordt ondersteund door Iberocoop. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.

Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 5 mrt 2018 05:22 (CET)

Testpagina[bewerken]

Hoi Taketa, zou je het erg vinden als deze pagina verwijderd wordt? Hij staat nu automatisch in de categorie Categorie:Wikipedia:Suggestie voor afbeelding 2015 en het lijkt me niet dat je deze testpagina nog nodig zal hebben. Anders verwijder ik wel gewoon het sjabloon Sjabloon:Afbeeldingsuggestie2015. Mvg, AnarchistiCookie Overleg 28 apr 2018 23:42 (CEST)

Hoi, ik heb hem leeggehaald. Mvg, Taketa (overleg) 29 apr 2018 00:18 (CEST)

Themaweken Maand van Verzet 2018[bewerken]

Hallo Taketa,

In mei lopen de themaweken van de Maand van het Verzet met als doel om het onderwerp verzet beter beschreven te krijgen met nieuwe artikelen en de uitbreiding van bestaande artikelen. Een jury beoordeelt na afloop de artikelen en kiest daaruit de tien beste artikels.

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 1 mei 2018 02:13 (CEST)

Wielerploegen en Wikipedia:Geen afbeelding lokaal en wel op Wikidata[bewerken]

Beste Taketa, In de Categorie:Wikipedia:Geen afbeelding lokaal en wel op Wikidata staan erg veel wielerploegen vermeld, terwijl deze vrijwel allemaal een afbeelding hebben, in een aantal gevallen dezelfde als die op wikidata staat. Er gaat kennelijk iets mis bij het opnemen in deze categorie op artikelen met Sjabloon:Infobox wielerploeg. Ik hoopte dat deze wijziging het op zou lossen, maar dat lijkt niet zo te zijn, dus heb ik deze weer teruggedraaid. Heb jij een idee wat de oorzaak is en hoe dit opgelost kan worden? Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 8 mei 2018 10:36 (CEST)

Hoi Machaerus, geen idee. Maar we kunnen wat dingen testen en kijken of het helpt. Mvg, Taketa (overleg) 8 mei 2018 19:07 (CEST)
Hoi Taketa, ik denk dat dit helpt. De betreffende pagina's verdwijnen daarmee uit de wikidata-categorie, en ik zie geen ongewenste bij-effecten. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 9 mei 2018 01:04 (CEST)

Verborgen Weesjes[bewerken]

Hallo Taketa,

Ik zou graag even je aandacht willen vragen voor zogenaamde "verborgen weesjes" waarvan we er steeds meer krijgen op de Nederlandstalige Wikipedia.

We merken het bij het Gendergap schrijfproject en de schrijfweken: mensen denken eraan om hun nieuw geschreven pagina bij de resultaten van het project te zetten, maar vergeten om het artikel vanaf andere pagina's te linken. Daarmee wordt het een verborgen wees: het artikel komt namelijk niet in de lijst van weespagina's, omdat het artikel 1 link heeft (namelijk de resultatenlijst). Vanuit de hoofdnaamruimte is er echter geen enkel artikel dat naar dit nieuwe lemma linkt.

Ik weet niet in hoeverre dit ook speelt bij de schrijfweken die jij samen met Romaine organiseert, maar wilde je er graag op attenderen dat wij als werkgroep dit signaleren en er extra aandacht voor vragen de komende tijd. Als je ook nog ideeën hebt waarmee we dit op een speelde manier op kunnen lossen, horen we graag van je.

Vriendelijke groet, namens de werkgroep, Ciell 7 jul 2018 14:08 (CEST)

M*A*S*H[bewerken]

Heeft u bronnen die aantonen dat dit niet langer een televisieserie is? Anders a.u.b. niet opnieuw wijzigen. Met vriendelijke groeten, 2001:1C03:1D04:4F00:CCFA:A620:D801:35FF 5 aug 2018 13:55 (CEST)

Ik heb deze bewerkingen van anon als gecontroleerd gemarkeerd, omdat de formulering 'X was een televisieserie' niet juist is. Een televisieserie blijft een televisieserie, ook als er geen nieuwe afleveringen meer gemaakt worden of de serie niet meer wordt uitgezonden. Zie ook MOS:TVNOW op de Engelse Wikipedia. Dit dus inderdaad graag niet meer ongedaan maken. Jeroen N (overleg) 5 aug 2018 20:48 (CEST)
Dat is inderdaad logisch. Ik zal het zo laten. Mvg, Taketa (overleg) 5 aug 2018 22:23 (CEST)
Zag dat het omstreeks het moment dat jij dit schreef, weer in "was" gewijzigd werd, Taketa. Groet, 80.127.252.148 5 aug 2018 22:25 (CEST)

Schrijfweken Friesland 2018[bewerken]

Vlag Friesland

"It giet oan!"
In 2018 is Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad van Europa. Op Wikipedia besteden we hier aandacht aan middels een dubbele lokale schrijfweek over Friesland. Deze vindt plaats van 1 t/m 14 oktober 2018. Doe je mee? Meld je dan aan op de projectpagina en schrijf mee!

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 2 okt 2018 10:54 (CEST)