Overleg gebruiker:Taketa

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
 
 
 
 
 
 


GebruikerspaginaMijn overlegMijn bijdragenMijn talen


Welkom op mijn overlegpagina! Een paar korte opmerkingen voor U een reactie plaatst:

 • Onderteken uw reactie met 4 maal een tilde (~~~~)
 • Maak voor een vraag/ opmerking een nieuw kopje aan door hieronder in het sjabloon te klikken
 • Als u refereert naar een artikel, maak dan een wiki link naar het betreffende artikel
 • Vragen of opmerkingen die hier gemaakt worden, zal ik ook HIER beantwoorden
 • Indien u geen antwoord krijgt op deze overlegpagina kunt u, bij erg urgente gevallen, contact met me opnemen via taketaAt sign.svgwikipedia.be

Met vriendelijke groeten, Taketa (overleg) 24 nov 2008 18:05 (CET)

Klik hier als je mij wilt schrijven of een vraag hebt

Inhoud

Ster[bewerken]

Beste Taketa,

Bedankt voor de toekenning van de ster. Het is leuk te horen dat mijn bijdragen in de vorm van artikelen worden gewaardeelrd. Ik wist niet dat het er al 700 zijn.

Groeten, eriksw (overleg) 2 jan 2014 21:15 (CET)

Hoi Eriksw, leuk om te horen. Ik had het met deze tool opgezocht [1]. Ik dacht 672 dat het er waren, het kost echter een tijdje om die tool dat te laten doen, dus je mag het zelf opnieuw doen als je het exact wilt weten :). Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 2 jan 2014 21:19 (CET)

Bedankt[bewerken]

Voor het signaleren en oplossen van een situatie. Bedankt voor de goede zorg, ik waardeer het zeer dat je ongevraagd een probleem voor me hebt opgelost, complimenten! MVG Arch Arch dam 12x12 n.svg overleg 3 jan 2014 09:55 (CET)

Apeldoorn2020[bewerken]

Hoi Taketa. MoiraMoira zei me (hier) dat ik beter jou kon informeren hierover. Dus bij dezen:

Ik werd vanavond door anderen gewezen op Hooligan360, wat volgens de gelijkende GP een eerdere sokpop zou zijn van dit account. Trijnsteloverleg 5 jan 2014 23:12 (CET)

Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 6 jan 2014 12:41 (CET)

bedankt voor het informeren. Erg jammer dat dit een vandaal blijkt. mvg, Taketa (overleg) 6 jan 2014 17:22 (CET)
Hopelijk kan je dit afhandelen dan gezien mijn suggestie? Omdat ik blokkeerde lijkt het me zuiverder dat jij dit verder oppakt namelijk. Alvast hartelijk dank. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 jan 2014 17:34 (CET)
Het was inderdaad mijn bedoeling om jou te vragen dit af te handelen. Daarom stuurde Moira mij ook naar jou, omdat jij hem al deblokkeerd had ivm de ontsnappingsclausule (wat voor hem in feite een derde kans was, aangezien de aanmaak en het gebruik van Apeldoorn2020 al een nieuwe start was, ondanks dat wij het op dat moment niet wisten). Ieder ander kan het ook afhandelen, maar ik heb liever dat jij het doet na de afhandeling van de OC. Kan ik op je rekenen? Trijnsteloverleg 6 jan 2014 17:39 (CET)
Oh wat fijn dat je hebt gehndeld. Ik zat er een beetje mee in mijn maag want had dat eerste ot-blok ivm gesokpop al gedaan en anders zit je zo bovenop iemand vind ik dus vandaar dat ik Trijnstel naar jou doorstuurde. Collegiale groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 jan 2014 20:09 (CET)

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[bewerken]

Hallo Taketa, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine 18 jan 2014 07:21 (CET)

Voortgang[bewerken]

Hallo Taketa, Van harte welkom bij het schrijfproject over het Europees Parlement. In de afgelopen week tijd zijn er reeds 79 nieuwe artikelen geschreven in dit project en we hebben ondertussen alle rode links van Europarlementariërs en hun partijen uit Bulgarije, Denemarken en Cyprus blauw gemaakt en een artikel gegeven.

We werken land voor land af en nu is Duitsland aan de beurt. Zie voor een overzicht de sectie Duitse politici voor de betreffende rode links.

Help mee om nu de Duitse Europarlementariërs een artikel te geven! Bedankt (alvast) voor het schrijven! :-) Romaine 25 jan 2014 07:10 (CET)

Cursus in Maastricht[bewerken]

Hallo Taketa! Leuk je te ontmoeten op de nieuwjaarsborrel van Wikimedia Nederland. Ik blijf graag op de hoogte van de cursus die je organiseert aan de Universiteit Maastricht - laat je me weten als je daar meer informatie over hebt? Spinster (overleg) 19 jan 2014 21:52 (CET)

Cursus Maastricht 2[bewerken]

Beste Taketa,

Hartstikke leuk te lezen over je drie cursussen Schrijven op wikipedia! Je opzet met vertalingen uit het Engels is origineel. Groeten, Hansmuller (overleg) 24 jan 2014 12:52 (CET)

Leuk om te horen :). Ik ben zelf ook erg benieuwd hoe het gaat uitpakken. Groetjes, Taketa (overleg) 24 jan 2014 15:11 (CET)

Hoe was de eerste cursusdag? Is de inhoud hetzelfde per avond? Wernert (overleg) 10 feb 2014 11:56 (CET)

Hoi Wernert, het is wat mij betreft goed verlopen. Acht mensen en we zijn netjes alles afgegaan. o.a. het artikel universiteitsbibliotheek Maastricht uit tevoorschijn gekomen, en met 14 korte artikels over politici en nog een drietal andere artikels ben ik tot duverre tevreden. Nog geen langdurige gebruikers helaas, maar wie weet. misschien komen mensen over een paar maanden weer langs en worden dan actief XD. Het is inderdaad de bedoeling om elke keer hetzelfde te doen, echter nu ga ik natuurlijk wat ik geleerd heb gebruiken om de tweede cursus te stroomlijnen ;). Groetjes, Taketa (overleg) 10 feb 2014 12:43 (CET)

Hoog(s)tepunt[bewerken]

Pak snel je fiets, blijkbaar heb je al die jaren het hoog(s)tepunt gemist. Knipoog Gr. RONN (overleg) 28 jan 2014 15:20 (CET)

Lol, leuk om te lezen dat het heuveltje dat ik van de zomer maakte zijn effect heeft gehad. Mvg, Taketa (overleg) 28 jan 2014 15:36 (CET)
Hahaha, ik zie je al bezig met je schepje, mompelend "zou 33 centimeter genoeg zijn?". Gr. RONN (overleg) 28 jan 2014 16:12 (CET)

Vandaag nagekeken[bewerken]

Ha Taketa, De artikelen die geschreven zijn lijken me grotendeels in orde, alleen Testeffect is nog niet af en deels nog in het Engels. Ook staan er op drie artikelen nog meebezig: Diffusie MRI, gPhoto en Testeffect en laat dat afhandelen even aan jou over. Groetjes en tot over 2 weken! Romaine 19 feb 2014 23:50 (CET)

De aanmaker van testeffect heeft het nu volledig vertaald. Echter er was een gebruiker die vond dat het niet duidelijk genoeg was en die heeft zonder de aanmaker te informeren, zonder diegene de kans te geven het te verbeteren, het artikel meteen botweg genomineerd voor verwijdering. Ik vind dit een onbeschofte manier van hoe gebruikers met anderen omgaan. Romaine 21 feb 2014 00:16 (CET)

UM account[bewerken]

Beste Taketa,

Wat is dat; hoe krijg je het en hoe herkennen we ze? Ik wil best helpen (ook met controleren van de veranderingen die de dames en heren studenten hebben aangebracht), maar worden reiskosten vanuit het buitenland ook vergoed?  Klaas|Z4␟V:  20 feb 2014 10:48 (CET)
Hoi Klaas, een UM account is een computer account voor studenten/medewerkers van de universiteit Maastricht (UM). Het is nodig om in te loggen op de UM computers. Iedereen die helpt met begeleiden van de cursus krijgt een tijdelijk account voor die dag, dat regel ik. Reiskosten vanuit het buitenland weet ik niet. Dat zul je moeten vragen aan de Vereniging Wikimedia Nederland. Groetjes, Taketa (overleg) 21 feb 2014 01:43 (CET)

Welkom bij de dubbele schrijfweek over de Kaukasus[bewerken]

Hallo Taketa, Van harte welkom bij de dubbele schrijfweek over de Kaukasus, het gebied en de bergen achter de Olympische stad Sotsji.

Veel schrijfplezier en bedankt alvast voor de geschreven artikelen! :-) Romaine 22 feb 2014 16:15 (CET)

account[bewerken]

LS, een aantal jaren geleden ben ik met Arend041 gestopt en ben ondertussen mijn wachtwoord vergeten, het opvragen heeft zin geen omdat er gemeld wordt dat er geen -emailadres aan deze gebruiker is gekoppeld. Hoe kom ik nu terug als gebruiker Arend041? 62.195.150.32 1 apr 2014 15:42 (CEST)

Beste Arend, helaas zal ik niet kunnen helpen. Moderatoren hebben geen toegang tot een account en kunnen dit ook niet geven. Zonder wachtwoord en zonder email kunnen wij u daarom niet helpen om uw account terug te krijgen. De enige optie is een nieuw account aanmaken. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben hoor ik het graag. Ik zou nog eens goed nadenken of u niet alsnog het wachtwoord kunt terugvinden. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 1 apr 2014 19:15 (CEST)
Zover was ik ook al. Wie kan dan wel dit voor me regelen, 't is toch te zot voor woorden dat ik niet meer bij mijn spullen kan komen! Trouwens ik zag dat u nog een predikaat had, behalve moderator ook nog Bureaucraat, vandaar mijn verzoek. 62.195.150.32 2 apr 2014 10:47 (CEST)
Helaas is er niemand die u hierbij verder kan helpen. Een account zonder wachtwoord en zonder email is simpelweg niet bereikbaar. Het spijt me. Taketa (overleg) 3 apr 2014 02:17 (CEST)
Dank voor je antwoord, maar begrijpen doe ik het niet. Mijn account (uit dezelfde tijd) voor plaatjes op common bestaat nog steeds, evenals mijn account voor het wikiwoordenboek. Alles wordt toch bewaard tot in het oneindige, dus mijn account-historie bestaat ook nog ergens. Wie heeft dan die ontkoppeling gedaan - emailadres losgemaakt van het account -, dat is toch een bewuste aktie geweest! 62.195.150.32 3 apr 2014 11:51 (CEST)
Ik weet niet waarom je geen email aan je account gekoppeld hebt. Misschien heb je indertijd een ander email gebruikt. Er is in ieder geval geen actief proces geweest. Wij kunnen emailadressen niet zien en doen ook niets met accounts om de email te verwijderen. Ik kan je helaas niet verder helpen. Zover mij bekend kan ook niemand anders hier nog iets aan veranderen. Sorrie. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 6 apr 2014 13:17 (CEST)
Zoals eerder gezegd, ik heb die ontkoppeling niet gedaan. Ik blijf het zeer vreemd vinden, zo gaat de lol er wel vanaf!! 62.195.150.32 15 apr 2014 17:23 (CEST) Als ik een nieuw account aanmaak, kan ik dan gewoon verder gaan met mijn oude account Arend041, of krijg ik dan de gehele wikipediagemaanschap over me heen , die dat als vandalisme o.i.d. ziet? 62.195.150.32 15 apr 2014 20:12 (CEST)
Beste Arend041 en Taketa, vergeef me dat ik even inbreek. Om te beginnen lijkt het me hoogst discutabel dat er ooit iets of iemand ontkoppeld is. Het opgeven van een email-adres is niet verplicht bij het aanmaken van een account, en het lijkt er dus eerder op dat dit inderdaad niet is gebeurd. Is het wel gebeurd maar weet je niet meer welk adres dat was, dan heb je een probleem, door jezelf veroorzaakt. Niet nodig om net te doen of iemand je benadeeld heeft met een bewuste actie. Dat je je wachtwoord vergeten bent, kun je ook bezwaarlijk iemand anders aanrekenen. Lijkt me een typisch geval van jammer.
Er bestaat op dit moment geen globale gebruiker Arend041. Je zou dus kunnen overwegen om op een van de projecten waar je nog actief bent en gewoon je gebruikersaccount kunt openen, je account om te zetten naar een Single User Login. In dat geval zul je moeten verzoeken om het account op WP-NL vrij te maken. Je bent dan wél je oude gebruikersgeschiedenis kwijt (laatste bewerking 17 december 2010) maar kunt dan onder de door jou gewenste naam op de Nederlandstalige Wikipedia bewerken. Je oude bewerkingen worden dan bewaard onder de naam Gebruiker:Arend041-NL of iets dergelijks. Als je wilt kun je daar op je nieuwe GP en/of OP een link naar plaatsen. Uiteraard kun je ook gewoon die pagina's openen voor bewerken, en er de inhoud van kopiëren naar je nieuwe GP. Dit lijkt me de meest praktische oplossing. Ik hoop dat je hiermee verder kunt.  Wikiklaas  overleg  15 apr 2014 20:44 (CEST)
Bedankt voor het antwoord, wellicht ben ik het emailadres indertijd (2007) 'vergeten', ik ben en was me er niet van bewust dat een emailadres niet noodzakelijk is en daarom is mijn reactie goed te verklaren.
De omschreven procedures etc zijn me te ingewikkeld en ga ik niet doen en blijf ik NN. 62.195.150.32 15 apr 2014 23:56 (CEST)

Ijslandse ambassadeurs[bewerken]

 • Dit is in list fan Yslânske ambassadeurs yn....
 • Naam - namme
 • Aanstelling - Oanstelling
 • Einde missie - Ein missy
 • Externe link(s) - Keppeling(s) om utens
 • Overzicht van IJslands ambassadeurs - Oersjoch fan Yslânske ambassadeurs

Ta jo tsjinst. Groetnis Drewes (talk) 4 maaie 2014, 22.22 (CEST)

Hoi Drewes, ik had het gezien :). Hartelijk dank. Taketa (overleg) 5 mei 2014 20:19 (CEST)

FYI[bewerken]

Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Jelle_Gouw. Misschien wil je ook jouw ideeën hierover kwijt. ElfjeTwaalfje (overleg) 6 mei 2014 14:01 (CEST)

Beste ElfjeTwaalfje, bedankt dat je me op de hoogte brengt. Ik heb geprobeerd met een positieve benadering de werkstijl te beinvloedden. Dat werkte niet helaas. Ik denk niet dat een verder inbreng van mijn kant enige meerwaarde zal hebben boven de reeds geuitte zorgen en aandacht. Ik zal de situatie volgen. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 6 mei 2014 16:23 (CEST)

WAAROM[bewerken]

WAAAROM Heb je mijn pagina Bel 112 verwijderd antwoord asjeblieft ik was er nog mee bezig hij was nog niet af ja!?

Groetjes ivan

Beste Ivan, het artikel "Bel 112" was niet encyclopedisch geschreven en het artikel alarmnummer bestaat al. De titel is ongeschikt. Verder was de inhoud niet encyclopedisch geschreven, taalgebruik, stijl en inhoud. Het woord "ofzo" hoort absoluut niet in een encyclopedie. Samenvattend: het onderwerp is al beschreven, de titel en inhoud pasten niet in Wikipedia. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 7 mei 2014 18:31 (CEST)

your mass-edits in dewiki[bewerken]

Hi Taketa, I see you adding links to commons to pages where before there was no such link. Among some of the people (eg. user:Rauenstein, user:Leit) taking care of geographic articles in France there has been a consensus that commons would only be added if there is non-trivial content available in commons. Since you seem to be up to working through all French communes, could you make sure you're doing something which is welcomed by the active authors before investing this effort? I don't mind so much personally but in the above linked discussion you can see that other users had a firm opinion that these links should not be put at this moment. Cheers --Wolfgang Liebig (overleg) 17 mei 2014 09:52 (CEST)

Dear Wolfgang Liebig, thanks for your notice. You can understand that I cannot see every question between two users on a user discussionpage. I do not see a firm opinion. I see 3 users talking of which someone has an opinion. In short, the two of us who dont mind, are already outnumbering that "consensus". I disagree with the idea that these commonslinks are useless. Specially since I found enough cases they had not updated it when commons already has new images. Since I do not agree, and do not wish to spend time arguing, I will simply not contributions commonslinks to French communes on the German Wikipedia. That should solve it. Sincerely, Taketa (overleg) 17 mei 2014 14:00 (CEST)

Hendrik Vermeulen[bewerken]

Hallo, Hartelijk bedankt voor je feedback rond de pagina over Hendrik Vermeulen. Daarmee kan ik aan de slag. Gedeba (overleg) 27 mei 2014 22:23 (CEST)

finding commons images through Wikidata[bewerken]

Hi Taketa,

thanks for your recent input in the German Wikipedia (Café). Since I am interested in islands (I am participating in the portaal de:Portal:Inseln), my question is if you can produce a list or category of island articles in the German wikipedia (de:Kategorie:Insel with subcategories) that do not have images but for which there are images on commons. Thanks, and greetings,--Ratzer (overleg) 12 jun 2014 11:56 (CEST)

Hi Ratzer, sure, see de:Benutzer Diskussion:Ratzer. Mvg, Taketa (overleg) 12 jun 2014 15:03 (CEST)

Request for a new IMDb-Template[bewerken]

Dear Taketa,
could you please have a look on de:Wikipedia:WikiProjekt_Vorlagen/Werkstatt#Weiterentwicklung_der_Vorlage:IMDb. My idea is to create one global IMDb-Template and use optionally the statements from Wikidata. I like very much your idea of comparing local information with information from Wikidata as you have implemented it two days ago for the P18 property. Maybe you want to join to develop something for the P345 statement as well. I think for NL-Wikipedia this would also be a helpful feature. Thanks in advance. -- Pütz M. (overleg) 12 jun 2014 18:39 (CEST)

Hi Putz, I am not a developer. The template was written by Multichill here on nl.wiki. We had a talk together about spreading the template across wikipedias. You can ask Multichill to help you write this (though he is busy alot of the time). I also would like to suggest maybe wikidata user Magnus Manske might be a good try, he is the one who made Wikidata the game and is very involved with wikidata-wikipedia interaction. All the best, Taketa (overleg) 12 jun 2014 18:52 (CEST)
Thanks for your advice. I've already left a message for Multichill. -- Pütz M. (overleg) 12 jun 2014 21:33 (CEST)

Vervolg schrijfweken Brazilië[bewerken]

Brazilië

Hallo Taketa, Hartelijk dank voor je deelname aan de schrijfweken over Brazilië! We hebben daarin met elkaar al een mooi resultaat geleverd, honderden artikelen zijn er uitgebreid en geschreven. Dit ondanks een hittegolf, afleiding door een teveel aan onnodige stemmingen/peilingen en niet zinvol gediscussieer, het kijken van enige voetbalwedstrijden en andere dingen, het een met meer plezier dan het ander.

Onderwijl viel het me op dat slechts twee weken voor een groot land als Brazilië wat krap is. Dit gaven meerdere gebruikers ook reeds aan en zelf heb ik die krapte gemerkt doordat ik de serie artikelen die ik wilde schrijven nog niet af heb. Brazilië is een onderwerp dat momenteel in de media nog steeds veel aandacht krijgt, vanwege de wedstrijden, maar ook vanwege de achtergronden van dat land. Mensen willen graag meer weten en het onderwerp Brazilië kan op onze Wikipedia wel uitbreiding gebruiken.

Voor wie graag verder wil schrijven heb ik daarom op de schrijfweekpagina een kopje Aangemaakte artikelen (uitloop) toegevoegd voor de door jou geschreven artikelen tijdens het WK. Ik ga nog even lekker verder met schrijven, schrijf je mee?

Je bent van harte welkom verder te werken aan de artikelen over Brazilië! (Ik zend dit bericht op deze manier zodat het de volglijsten niet overbodig vervuilt.) Romaine 16 jun 2014 02:11 (CEST)

Schandalig[bewerken]

We zijn net een discussie over SNEEUWBAL begonnen, en jij moet weer laten zien dat jij de baas bent, en de discussie niet eens wilt voeren, maar gewoon je zin door wilt drijven. Waar slaat dat op? Ja, je hebt me kwader dan kwaad gemaakt, en ik ben nu niet meer voor rede vatbaar. Ik kan geen discussie aangaan met iemand die bij de eerste persoon die langskomt en jouw visie opschrijft, gelijk roept "ik wacht de uitkomst van de discussie niet meer af, maar ik voer het gelijk uit, want ik sta niet alleen". Op deze manier heeft discussieren ook geen zin meer. ed0verleg 29 jun 2014 09:51 (CEST)

AGF Edo. Taketa geeft hier aan dat hij van de discussie helegaar niet op de hoogte was toen hij het artikel verwijderde. Dat brengt deze verwijdering terug naar waar het in het initiële terugplaatsverzoek om draaide en niet naar een negeren van de discussie die er op volgde. Je kunt het dus andermaal oneens zijn met de motiveringen van een collega om een artikel te verwijderen, maar verontwaardigd zijn omdat hij of zij een discussie genegeerd zou hebben en toch lekker doet waar hij zin in heeft lijkt me niet aan de orde. EvilFreD (overleg) 29 jun 2014 10:05 (CEST)
Beste Edo, ik wil helemaal niet "laten zien dat [ik] de baas ben". Ik volg niet alle discussies op Wikipedia. Ik kwam het artikel tegen op de verwijderlijst. Het is expliciete zelfpromotie (wat ik expliciete NE noem), namelijk een willekeurige huiskat van iemand. Geen relevante bronnen. Ik voer de richtlijnen uit en verwijder het. Ik kwam de terugplaatsverzoeken pas tegen nadat ik het artikel verwijderde, namelijk in het verwijderlogboek. Daar zag ik in dat het recent verwijderd en teruggeplaatst was. Ik ga echt niet een wheelwar voeren zonder aanleiding. Toen ik dit zag heb ik mijn motivatie gemeld op drie verschillende plaatsen, zodat alle betrokkenen weten waarom. Nadat ik het verwijderd had, zag ik verder geen enkele reden tot terugplaatsen aangezien ik een reden heb voor verwijderen die niet genoemd was in eerdere discussies. Ik heb middels IRC de op dat moment niet aanwezige Natuur (de betrokken moderator) geinformeerd en gevraagd contact met mij te zoeken voordat hij verdere actie wilde nemen). Ik heb naar mijn mening de normale procedure voor een artikel gevolgd. Ik denk dat ik de normale procedure en richtlijnen heb gevolgd en bovendien dat deze verwijdering steun heeft. Discussies over sneeuwbal mag je gerust voeren. Mvg, Taketa (overleg) 29 jun 2014 10:40 (CEST)
PS: mogelijk is je mening nog beinvloed door ons laatste contact op Fostiras FC. Ik wil aangeven dat aldaar je dat artikel verwijderde, terwijl ik het aan het aanpassen en uitbreidden was. Ik heb het dus niet zomaar teruggeplaatst om te "laten zien dat [ik] de baas ben". Ik heb het teruggeplaatst toen omdat ik het ergste soort bewerkingsconflict had, de knoppen had om dat ongedaan te maken, en er geen reden was opgegeven voor de directe verwijdering, zoals ik aangaf in mijn terugplaatsing.
Nee, natuurlijk heeft dat er niets mee te maken. Een ieder die een artikel wil verbeteren, mag dat doen van mij, graag zelfs. ed0verleg 30 jun 2014 06:20 (CEST)

Sint Jan de Doperkerk (Kachtem)[bewerken]

Hallo

Bedankt voor je informatie!! Zal zeker nuttig zijn voor een beginneling zoals ik :-)

mvg Stephanie Van Hecke – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Stephanie Van Hecke (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Afbeeldingen toevoegen[bewerken]

Beste Taketa, ik zou graag mee willen doen met het toevoegen van afbeeldingen aan bestaande artikelen. Als ik echter de lijst bekijk, blijkt dat er bij veel artikelen die erop staan ook helemaal geen afbeeldingen beschikbaar zijn op Wikidata (Commons). Is er iets mis met de lijst? Met vriendelijke groet, Sikjes (overleg) 2 jul 2014 22:45 (CEST)

Hoi Sikjes, goed dat je helpt. Er zijn idd enkele fouten met die categorie, maar alle artikels in die categorie hebben een afbeelding op Wikidata, geen uitzonderingen. Of die afbeelding nuttig is is een tweede zaak. Af en toe is hij verwijderd op Commons maar nog niet op Wikidata. Af en toe heeft het artikel per ongeluk al een afbeelding. Maar er is altijd een link in Wikidata. Je vind de afbeelding door naar Wikidata te gaan via de taalknoppen linksonder. Een beetje omhoog vind je de afbeelding suggesties. Mocht het om welke reden dan ook niet lukken, gebruik dan de alternatieve categorie met voetballers. Die hebben bijna altijd op en.wiki een afbeelding staan en zijn dus zeer makkelijk te vinden en bevatten zeer weinig fouten. -- Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 2 jul 2014 22:53 (CEST)

Overleg is ver te zoeken[bewerken]

Gisteravond is veel gebeurd. Tien gebruikers, en niemand zocht overleg met elkaar. Enkel beledigen, reverten, blokken en bloks reverten. Niemand, maar dan ook niemand, heeft inhoudelijk overleg gezocht voordat hij handelde. Het niet overleggen is negatief. Alles was beter met overleg.

Ik heb tweemaal overleg gezocht. Geen antwoord, enkel "sodemieter op". Het reverten en sodemieter op wordt daarna beschreven als "enkel bezwaar tegen jouw bekrompen reactie". Bezwaar maak je dus via een bewerkingsoorlog, via sodemieter op, en dat is dan normaal.

Helaas heb ik ook tweemaal geen overleg gezocht. Ik had direct op de OP waar ik een afbeelding met tekst verwijderde mijn mening moeten uiten, nog voor de eerste revert. Misschien was het daarmee al af. Enkel duidelijke uitleg in de bewerkingssamenvatting was niet voldoende. Uiteindelijk ben ik ook zonder overleg tot een actie gekomen. Iemand die mij beledigend benaderde en voor de 4e keer een PA plaatste heb ik een blokverzoek voor gevraagd zonder overleg met hem. Slecht van me. Ik laat me verlagen tot het niveau van de niet overleggers. Het niet overleggen is negatief. Maar kan via overleg goed komen. Het beledigen is slecht en die gebruikers moeten maar eens naar zichzelf kijken. Zij die claimen Wiki te redden, zijn het slechtste wat er is op dit moment. -- Taketa (overleg) 4 jul 2014 09:07 (CEST)

Prima dat je tot zelfreflectie probeert te komen maar wees dan wel wat kritischer. Het gedonder begon met jouw verwijdering van het plaatje op het overleg van RJB. Dat deed je niet na overleg maar met een opmerking in de bewerkingssamenvatting. Kort daarvoor had een andere moderator dat plaatje (bewust?) laten staan. Ik weet niet wat jij dan vervolgens onder overleg verstaat want jouw eerste bijdrage op de overlegpagina van TT is geen overleg maar een gebod, op een toon die je tegen kinderen gebruikt.
De cartoon waar het allemaal om begon is een uiting van RJB over zijn blokkade, dus jouw mening dat dit niet zou zijn waarvoor een overlegpagina openblijft is bepaald betwistbaar. De cartoon is niet beledigend, niet onfatsoenlijk, maar idd wel erg duidelijk, maar dat is ook waar cartoons voor worden gemaakt. Als je die dan verwijderd met de opmerking dat het een vorm van bespotten zou zijn dan probeer jij in mijn ogen juist het inhoudelijke overleg uit de weg te gaan. Als je dan vervolgens zelf om bloks gaat vragen voor gebruikers die in ronde bewoordingen laten blijken er anders tegen aan te kijken dan mag je daar na een paar uur wel wat meer afstand van nemen, maar ook nu meen je, zonder onderbouwing, dat ik voor de 4e keer een pa had geplaatst. Je diende je blokverzoek in om 00.03, graag verneem ik over welke vier bewerkingen je het dan hebt. Dat jij je zou hebben verlaagd tot ons niveau, dat komt nmm aardig in de buurt van een pa, dus ik ben heel benieuwd wat jij nu precies onder een pa verstaat.Peter b (overleg) 4 jul 2014 09:50 (CEST)
Die pagina was opengelaten om te overleggen over de blokkade en met het plaatsen van dat plaatje was daar geen sprake van! - Robotje (overleg) 4 jul 2014 09:58 (CEST)
Dag Peter,
het begon inderdaad omdat ik een afbeelding en tekst verwijderde. Zoals ik zelf ook aangeef hierboven. Een moment dat ik had moeten overleggen inderdaad. Onder die cartoon stond iemands naam met verwijzing naar een karakter in de cartoon. Dat is een PA. Zelfs al deel je die mening niet, hoef je hier niet te zeggen wmb, iemand geeft aan het zo te zien.
De cartoon werd geplaatst en ik verwijderde. Nogmaals 2x geplaatst en verwijderd. Daarna geplaatst door jou. Dat is dus de vierde plaatsing. Iemand die anders aankijkt tegen een mogelijke PA, dat mag. Maar denk maar eens goed wat jij plaatst, een kritiek. Welk nut dient jou haast. Mijn haast is het verwijderen van in mijn opinie een PA. Welk nut had jou directe herplaatsing? Kritiek geven kan toch wel een paar uur wachten?
Wees wat kritischer, mag je gerust zeggen. Niemand overlegt. Iedereen kan dit makkelijk verbeteren, hebben we geen groot overleg voor nodig. Ik probeer. Jij ook zo te zien. Mooi. Mvg, Taketa (overleg) 4 jul 2014 10:15 (CEST)
PS: Ik had inderdaad vriendelijker en zakelijker mogen zijn in het zoeken van overleg. Ik ga dat doen in de toekomst. Doe jij dat ook?

Afbeelding toevoegen[bewerken]

File:Fish icon.svg

Hoi Taketa, naar aanleiding van je melding in 'De Kroeg' ben ik eens wat plaatjes gaan toevoegen die in Wikidata vermeld staan. Bij Macropodus spechti kwam ik via Wikidata uit op 'File:Fish icon.svg' (het plaatje wat hiernaast staat). Dat lijkt me een plaatje dat niet bepaald hoort bij die ene soort vis. Het lijkt me dat die op Wikidata bij 'Macropodus spechti' verwijderd moet worden maar is er ook een centrale plek bij Wikidata waar dit soort fouten gemeld kunnen worden; het lijkt me dat er (semi-)automatisch een plaatje toegevoegd is zonder dat er voldoende controle op geweest is. Verder vroeg ik me af hoe het technisch geregeld is dat als ik een plaatje toevoeg bij een artikel, dat artikel automatisch uit de categorie verwijderd wordt. Weet jij hoe dat werkt? - Robotje (overleg) 4 jul 2014 10:45 (CEST)

Hoi Robotje, er is een centrale plaats, maar beter om dit zelf te verwijderen en te melden aan de persoon die het heeft geplaatst. In het begin werden afbeeldingen massaal met bots geplaatst zonder controle en dat ging nogal eens fout. Even checken of het oud of nieuw is. Ik zal het verwijderen en de persoon aanspreken en dan kun jij in mijn bijdragen op Wikidata zien wat en hoe. Je verwijdert een afbeelding door achter de afbeelding suggestie op Wikidata op bewerken te kliken en dan remove. Mvg, Taketa (overleg) 4 jul 2014 10:48 (CEST)
Bedankt voor de snelle reactie. Ik ben toen Wikidata begon daar vrij actief geweest dus dat verwijderen van een afbeelding zal de volgende keer wel lukken. Puur uit nieuwsgierigheid vraag ik me nog wel af hoe het zit met het automatisch verwijderen van een artikel uit die categorie als ik een plaatje toegevoegd hebt. Weet jij hoe dat werkt? - Robotje (overleg) 4 jul 2014 10:52 (CEST)
Mooi. De categorie wordt toegevoegd door Sjabloon:Wikidata afbeelding, die in de infobox zit en niet in het artikel. Deze kijkt of er een afbeelding staat op NL en op Wikidata, en plaatst de categorie. Zodra je dus een afbeelding plaatst merkt het sjabloon dit en verwijderd de categorie (of om het beter te zeggen, vervangt hem door danwel een andere categorie, danwel door niks). Dit gaat op dezelfde manier waarop een infobox op een pagina verandert als je de infobox aanpast. Hoe het sjabloon dit doet is een tweede vraag. De maker is Multichill ;). Mvg, Taketa (overleg) 4 jul 2014 10:58 (CEST)
Bedankt voor de toelichting. Bij Madame Curie (film) kwam ik uit op een afbeelding van degene over wie de film gemaakt was. Die afbeelding heeft dus alleen indirect te maken met die film en die heb ik daarom maar weggehaald op Wikidata (het leek me ook weer niet zo dramatisch om de 'dader' erop aan te spreken, dus dat heb ik dit keer maar achterwegen gelaten). Het artikel bleef aanvankelijk staan; ik had dan ook niets veranderd aan het artikel. Na een purge van dat artikel verdween die wel. Zit best goed ik elkaar lijkt me. - Robotje (overleg) 4 jul 2014 11:05 (CEST)
Het zit zo goed in elkaar dat ik het gepromoot heb in 7 andere talen. Je kunt de interwiki links zien in de categorie :). Bedankt voor het willen helpen Robotje. Ik hoop dat we aan het eind van de maand het grootste deel van die 6000 afbeeldingen hebben geplaatst. Mvg, Taketa (overleg) 4 jul 2014 11:07 (CEST)

Bij de infobox van het artikel Majdanek staat als afbeelding "Majdanek - ashes mount.jpg". Ondanks een nul-edit van het artikel blijft die staan in de categorie. Wellicht heeft dat wat te maken met het min-teken waar zowel ervoor als erna een spatie staat. Kun je daar eens naar kijken? - Robotje (overleg) 4 jul 2014 17:57 (CEST)

Ik kan hier jammer genoeg weinig mee doen. Ik ben het nog niet eerder tegengekomen dat de naam van een afb zoiets veroorzaakt. Weer iets nieuws. Mvg, Taketa (overleg) 4 jul 2014 20:01 (CEST)
Ik denk dat ik weet wat er mis gaat. Het Sjabloon:Infobox concentratiekamp is net als vele soortgelijke sjablonen afgeleid van het Sjabloon:Infobox generiek. Bij 'Infobox concentratiekamp' staat
image0  = {{{afbeelding|}}}
Terwijl dat bij bijvoorbeeld Sjabloon:Infobox acteur
image  = {{{afbeelding|}}}
is. Het gevolgd daarvan is om te beginnen dat de afbeelding onderaan komt te staan (mogelijk is dat bewust zo gekozen). Bijeffect is wel dat het veld 'image' van de generieke infobox leeg blijft terwijl er voor de check met Wikidata de inhoud van het veld image0 waarschijnlijk genegeerd wordt. Gevolg is dat waarschijnlijk elk artikel dat gebruik maakt van Infobox concentratiekamp terwijl er op Wikidata wel een afbeelding bekend is zal opduiken in de categorie dat er lokaal geen afbeelding is maar op Wikidata wel. Als mijn theorie klopt, dan zou je dat kunnen oplossen door ook te checken wat er in image0 staat als het veld image leeg is, dan wel het sjabloon Infobox concentratiekamp aanpassen met als gevolg dat de afbeelding bovenaan komt te staan. Wat denk jij? - Robotje (overleg) 6 jul 2014 20:21 (CEST)
Het lijkt erop dat met deze edit ook 'mainimage' toegevoegd is voor een soortgelijke reden. - Robotje (overleg) 7 jul 2014 08:03 (CEST)
Hoi Robotje, ik zal er van de week wel even naar kijken. Extra opties voor een woord als afbeelding toevoegen moet te doen zijn. Mvg, Taketa (overleg) 7 jul 2014 08:17 (CEST)

Opmerking bij foto's toevoegen[bewerken]

Hoi Taketa. Ik heb hier een aanvullende opmerking geplaatst w.b. het toevoegen van foto's. Lijkt me niet overbodig. Groet, Trijnsteloverleg 4 jul 2014 19:23 (CEST)

Educatieprogramma[bewerken]

Hoi Taketa. Jij bent geïnteresseerd in Wikipedia:Educatieprogramma. Het bestuur van WMNL heeft op 3 juli 2014 ingestemd met het advies om pilotprojecten op te zetten op basis van de onderzoekers op basis van hun rapportage mogelijkheden Wikipedia Educatieprogramma in Nederland. Ad Huikeshoven (overleg) 5 jul 2014 14:40 (CEST)

Prachtig nieuws. Bedankt voor de melding. -- Mvg, Taketa (overleg) 6 jul 2014 02:54 (CEST)

Insane here[bewerken]

Hi Taketa, it's InsaneHacker from da-wiki, can you look at my post on the wikidata images post on the danish village pump? Thanks! 87.60.145.167 6 jul 2014 20:45 (CEST)

Hi InsaneHacker, thanks for the note. I wasnt very active in da.wiki the last three days and must have missed it. I have replied there. Sincerely, Taketa (overleg) 6 jul 2014 23:51 (CEST)

Afbeeldingen bij bierartikelen[bewerken]

Hoi Taketa, bij artikelen over biermerken zoals Affligem (bier) en Max (bier) komen meerdere infoboxen voor in hetzelfde artikel. Als voor de ene infobox er wel een afbeelding is en van een andere infobox niet, dan komt het artikel zowel in de categorie van afbeelding bestaat (al dan niet identiek aan degene van Wikidata) als in de categorie dat er geen afbeelding bekend is (terwijl dat dan waarschijnlijk geldt voor een afbeelding die bij de andere infobox al getoond is). Het zal technisch vast wel vrij lastig zijn om dergelijke situaties te voorkomen, maar goed, ik meldt het toch maar even, dan ben je in ieder geval alvast op de hoogte van dit probleem dat ook bij andersoortige artikelen kan optreden. - Robotje (overleg) 7 jul 2014 11:03 (CEST)

Hoi Robotje, daar is inderdaad niks aan te doen. Bedankt voor het melden. Mvg, Taketa (overleg) 7 jul 2014 11:45 (CEST)

Geen plaats meer op Aarde[bewerken]

Hoi, in Geen plaats meer op aarde wordt een planeet genoemd. In de En-variant wordt een verhaal gedaan over de wetenschappelijke achtergrond. Zou jij een vertaling daarvan in het Ned artikel kunnen zetten. Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 9 jul 2014 10:46 (CEST)

Beste Ceescamel, ik zou wel willen, maar ik snap eerlijk gezegd niet wat er bedoeld wordt. Er staat in de intro dat de fictionele planeet Rustrum een baan heeft rond de ster Epsilon Eridani, en een stukje verderop staat dat dat niet zo is en dat Rustum een baan heeft rond de ster 82 Eridani. Ik weet niet wat de waarheid is en ga het daarom niet vertalen. Mvg, Taketa (overleg) 9 jul 2014 11:00 (CEST)

Ik kwam er ook al niet uit, maar dacht dat jij alle sterren in je hoofd had:-) In ieder geval bedankt voor het kijken.Ceescamel (overleg) 9 jul 2014 11:12 (CEST)

New topic on your zh.wikipedia user talk.[bewerken]

Bluedeck (overleg) 11 jul 2014 14:07 (CEST)

Hi Bluedeck, I answered there. Sincerely, Taketa (overleg) 11 jul 2014 15:52 (CEST)

Gebruiker:78.23.191.159[bewerken]

Als ik op Overleg gebruiker:78.23.191.159 kijk zie ik dat jij de gebruiker geblokkeerd hebt voor 3 dagen vanwege herhaling. Alleen sinds de blokkade heeft het IP adres niet meer bijgedragen. Kan jij mij vertellen waar jij de herhaling ziet? Mbch331 (Overleg) 15 jul 2014 09:14 (CEST)

Hoi Mbch331, ik herkende het soort vandalisme van Overleg gebruiker:78.22.113.81 twee dagen geleden. Afbeelding van dier op artikel paus. Dit is dezelfde persoon en daarom verdubbeld. Mvg, Taketa (overleg) 15 jul 2014 10:07 (CEST)

Pluim![bewerken]

Hoi, Taketa, t spijt me dat ik je even deed schrikken - en zoals ik op m'n eigen overleg ook zei, je verdient eerder een pluimpje dan terugdraaing ;) Goede zomer alsnog! Mvg Noorse (overleg) 19 jul 2014 18:48 (CEST)

Hoi Noorse, geen probleem hoor, kan gebeuren. Bedankt voor je berichtje terug. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 19 jul 2014 19:01 (CEST)

About #property[bewerken]

Hi, i'm sorry but I can only talk in English. I go here'cause I'm afraid that you're not active in zhwiki. If you wanna reply to me,please go to zhwiki. Thanks!

I've noticed that in the template Wikidata Image you use a function {{#property}}. Recently another user Yangfl has had some trouble with it(look at here). I dont know how it works so I come here to ask u. Thanks again! --WhitePhosphorus (overleg) 23 jul 2014 07:29 (CEST)

Café starten/verbouwen?[bewerken]

Hoi Taketa, gisteren noemde je de mogelijkheid van het starten van een café speciaal voor sjablonen. Daar is nog wat op verder gegaan, ten laatste hier door mij. Inmiddels zat ik te denken aan een 'navigatiecafé' voor zowel categorieën als sjablonen; de functies van die twee lijken immers sterk op elkaar en vallen onder de noemer 'navigatie' te vatten. Wellicht wil je er wat over zeggen daar of hier. Groet, Apdency (overleg) 27 jul 2014 12:13 (CEST)

Hey Apdency, ik ben best bereid om te helpen met het aanmaken, maar hoe wat en waar mag je zelf bepalen. Als jullie het eens zijn maak ik het wel. Er is reeds een categoriecafe, dus een categorie/sjablonen cafe daarvan maken is geen probleem. Ik denk overigens dat er wel een groot verschil is tussen categorieen en sjablonen. Mvg, Taketa (overleg) 27 jul 2014 14:13 (CEST)
Hmm, misschien vergt dit nog wat meer denkwerk. Ik zit nu nog wat breder te denken: een café voor alle onderwerpen die iets te maken hebben met pagina- en categorierelaties binnen de encyclopedie. Dus ook: waarom zou je vanuit X linken naar Y, wat zet je in onder 'Zie ook', enz. Even verder kijken. Apdency (overleg) 27 jul 2014 20:58 (CEST)

Wikidata vraag[bewerken]

Hallo Taketa, bij het zoeken naar de afbeelding die op Wikidata zou staan heb lukt het me soms alleen via een lastige omweg om die te vinden. Het gaat om gevallen als Oude Kerk (Dongen) waarbij wel op Wikidata gegevens beschikbaar zijn maar er niet in andere talen dan het Nederlands een artikel bestaat. Normaal klik ik links onder de talen op 'Koppelingen toevoegen' en kom dan uit bij de juiste pagina op Wikidata. Als er echter alleen een Nederlandstalig artikel bestaat en ik klik op 'Koppelingen toevoegen' dan volgt een popup met de vraag "Selecteer een site en een pagina waar u deze pagina mee wilt koppelen." Nu ṽoer ik bovenaan bij de browser maar de algemene URL van Wikidata in en ga daar dan op Wikidata zoeken op de titel van het Nederlandstalige lemma. Is er voor zover jij weet een andere, snellere methode om daar te komen bij dat soort artikelen? - Robotje (overleg) 28 jul 2014 17:39 (CEST)

Hoi Robotje, dat is ook hoe ik het doe helaas. Niet optimaal inderdaad. Er moet eigenlijk een aparte link komen naar Wikidata. -- Mvg, Taketa (overleg) 28 jul 2014 17:40 (CEST)
[2] -- Taketa (overleg) 12 aug 2014 22:54 (CEST)

CDVP[bewerken]

Hallo gebruiker Taketa,

allereerst erg bedankt dat je de door mijn aangemaakte pagina van de CDVP heel mooi heb gemaakt. Ziet er goed uit, dank je ervoor. Je vraagt je af of de foto die ik heb gebruikt wel oke is. De foto staat inderdaad ook op de website van de CDVP, maar ik heb hem gemaakt. Ik maak in mijn vrije tijd o.a. veel foto's van de lokale politiek in mijn gemeente (en soms ook andere) waaronder deze. Die heb ik met ze gedeeld en zij gebruiken hem ook (met mijn goedkeuring). Dus daarom is hij bij hun ook te vinden. Met vriendelijke groeten. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.85.22.67 (overleg · bijdragen) 4 aug 2014 09:37‎

Antwoord op Overleg gebruiker:84.85.22.67 -- Taketa (overleg) 4 aug 2014 10:43 (CEST)

Paracetamol[bewerken]

Hoi Taketa, op de Hoofdpagina lees ik deze week in de wist-je-datjes dat de werkzame dosering (4000 mg/dag) en overdosering (vanaf 6000 mg/dag, met onherstelbare leverschade als gevolg) van paracetamol heel dicht bij elkaar liggen (door jou vorig jaar toegevoegd). Als ik echter op het lemma Paracetamol kijk zie ik echter dat daar wordt gesproken over weliswaar nadelige effecten die zouden optreden bij 5g inname, maar dat er pas bij ongeveer 10g wordt gesproken van matig ernstige leverschade? Als leek op geneeskundegebied vind ik sowieso een verhoging van 50% of vier normale tabletten niet "heel dicht bij elkaar liggen", maar weet jij waar het verschil in cijfers vandaan komt? Groet, Adnergje (overleg) 4 aug 2014 17:06 (CEST)

Hoi Adnergje, ik kan me mijn bron van indertijd niet herinneren voor die 6000mg. Wat ik indertijd schreef klopt sowiewso niet. Die 4000mg is de maximale aangeraden hoeveelheid per dag in Nederland. Het is al werzaam bij veel lagere dosis. Het farmacotherapeutisch kompas en emedicine zeggen 7500 mg eenmalig als minimale hoeveel om merkbare leverschade te krijgen. Er staat geen toxische dosis per dag bij chronische inname. Wat mij betreft dit weetje gewoon weghalen, medische fouten zijn te snel gemaakt. Het verschil kan komen door verschillende onderzoeken. Maar ook taalgebruik. Permanente schade heb je al bij het sterven van 1 cel als die vervangen wordt door lidtekenweefsel. Maar daar merk je niks van. Schade zoals echter vaak bedoeld wordt, is wanneer je het merkt, en de negatieve gevolgen merkt van een grote hoeveelheid permanente schade. Het ligt er dus aan wanneer je iets schade gaat noemen. Verder klinkt 50% toename als veel, mensen nemen 1 of 2 tabletten, tot 8 max, dus even 6 extra innemen. Als de hoofdpijn blijft is 4 meer innemen snel gedaan. dan zijn nog 4 extra snel ingenomen als je hoofdpijn hebt. Deze link is misschien wel interessant [3]. Paracetamolvergiftiging is een van de meest voorkomende vormen van vergiftiging, de hoofdoorzaak van leverschade. De Amerikaanse inspectie wil de maximum hoeveelheid per tablet verlagen van 500mg naar 375mg. Verder is in Nederland de maximum aangeraden hoeveelheid per dag misschien 4g, maar in de VS al sinds 2 jaar 3g en daarbij de opmerking maximaal 650mg per 6 uur. Nederlanders nemen per 6 uur 1000mg. 1000 mg is 50% meer dan 650mg. 50% meer innemen is dus een klein verschil. Mvg, Taketa (overleg) 4 aug 2014 19:46 (CEST)
Dank voor je uitvoerige antwoord! Veel bijgeleerd in een korte tijd, zal er aan denken als ik nog eens een paracetamolletje pak :) Heb inmiddels de wist-je-dat uitgebreid met een eerder weetje. Groet, Adnergje (overleg) 4 aug 2014 21:48 (CEST)

uploaden foto's[bewerken]

Beste

Ik heb foto's geüpload van een site maar krijg nu de melding dat ik die niet mag gebruiken of dat er iets niet klopt met de licentie. Aangezien ik hier nieuw ben en dit de eerste keer is dat ik dit doe weet ik niet wat ik moet doen, de licentie veranderen of de foto's verwijderen.

Stephanie Van Hecke (overleg) 8 aug 2014 12:28 (CEST)

uploaden foto's[bewerken]

Hallo

Het gaat om foto's die ik van de site www.sintjansverering.be die je kunt vinden door op ommegang te klikken en daarna op te koop. Wat moet er dan precies in die mail staan en naar waar moet ik die sturen? Stephanie Van Hecke (overleg) 8 aug 2014 15:51 (CEST)


Hallo

Bedankt voor de informatie is me heel wat duidelijker geworden :-) was al aan het panikeren dat ik ze niet mocht gebruiken hihi. Ik zal het nodige doen zodat jullie een email krijgen hierover. Bedankt!!!! Groetjes Stephanie Van Hecke (overleg) 8 aug 2014 16:27 (CEST)

Apertura lateralis ventriculi quarti[bewerken]

Beste Taketa, Bedankt voor het weghalen van het foramen van Luschka. U heeft gelijk, dat stond dubbel (en bedacht ik mij ook net tijdens het avondeten). Luschkae is de genitivus van Luschka (=een persoon). In het anatomische Latijn worden moderne namen niet altijd aangepast, vandaar voor het Latijn die vreemde lettercombinatie. Ik snapte alleen niet uw aanpassing van recessus laterales naar recessi laterali. Recessus is een woord van de vierde declinatie en heeft dus als meervoud ook recessus en lateralis is een bijvoeglijk naamwoord van de derde declinatie en heeft voor het masculinum het meervoud laterales. Ik denk dat u verschillende declinaties door elkaar haalt. Met vriendelijke groeten, Wimpus (overleg) 9 aug 2014 19:00 (CEST)

Hoi Wimpus, in dat geval is de bijdragen duidelijk. Mvg, Taketa (overleg) 9 aug 2014 19:06 (CEST)
Dat gaat heel vaak fout. In Pinkhof Geneeskundig woordenboek wordt dat ook besproken bij het lemma potjeslatijn. Dus geen tracti, processi, recessi, casi. Al wordt dat heel vaak gezegd en kom je dat ook in handboeken tegen. Niet iedereen meer binnen de geneeskunde is klassiek geschoold. Met vriendelijke groeten, Wimpus (overleg) 9 aug 2014 19:10 (CEST)

Sorteren van categorieën[bewerken]

Naar aanleiding van je opmerkingen van 11 augustus 2014 op mijn overlegpagina over de onwenselijkheid van het sorteren van categorieën wil ik je verzoeken of je de waarschuwing van moderator Robotje aan mij ongedaan wilt maken. Zoals ik al heb aangegeven zal ik voortaan het sorteren van categorieën achterwege laten maar moderator Robotje kennende zal deze er alles op alles zetten om mij erop te betrappen dat ik dat toch per ongeluk doe zodat deze mij kan blokkeren. Bovendien lijkt het me in bijzondere gevallen redelijk om categorieën wel te sorteren als dat de overzichtelijkheid ten goede komt maar ik zal dat slechts in weinig gevallen doen. Wwikix (overleg) 12 aug 2014 12:12 (CEST)

Hoi Wwikix, ik heb vooral bezwaar tegen het herschikken van categorieën als je het systematisch doet in een hele catgorie. Ik denk namelijk dat het geen nut heeft, omdat in de hele Wikipedia, je nooit op deze manier een logische volgorde in alle categorieen kunt krijgen, immers niet elke pagina heeft dezelfde categorieen, en het ordenen van 1 categorie verpest dus bij voorbaat de volgorde van een andere categorie. Ik kan me voorstellen dat sommige categorieen, voor sommige artikels, belangrijker zijn dan anderen. Echter een categorie die een categorie ordent (ipv een artikel) daarbij kan ik me geen enkele situatie voorstellen waarin herordenen nut heeft. Ik ben bekend met de AC uitspraak. Ik heb natuurlijk volledig niet de intentie dat jij geblokkeerd wordt bij een vergissing. Als jij je kunt schikken in extreme terughoudendheid met het herschikken van categorieen en om het niet systematisch toe te passen op volledige categorieen, dan beschouw dit als uitgepraat. Een enkele keer iets aanpassen, op een enkele pagina, is voor mij geen probleem. Als ik het goed heb vervallen alle waarschuwen nadat wij het hebben uitgepraat. Dus mocht ik opnieuw ergens tegenaan lopen zal ik een nieuwe discussie starten. Mvg, Taketa (overleg) 12 aug 2014 13:24 (CEST)
Akkoord. Wwikix (overleg) 12 aug 2014 14:56 (CEST)

Request from a French wikipedia user[bewerken]

Bonjour Taketa,

I am creating and translating many articles about Maastricht in the French wiki, as I used to live there, but I have a hard time translating several very specific articles written in Limburgish. As I saw on your userbox that you speak limburgish, I would really appreciate if you could help me translate this article : Hiersj from Limburgish to English, so that I could translate it once again in French.

I asked another user but it seems that he is kind of inactive on wikipedia.

Thank you so much in advance, Dank je wel, Merci d'avance ! Treehill (overleg) 18 aug 2014 23:14 (CEST)

Hi Treehill, sure. I want to encourage any effort to spread knowledge of Maastricht into the French Wiki. You can find my translation into English here: fr:Utilisateur:Taketa/Hiersj. Sincerely, Taketa (overleg) 19 aug 2014 00:32 (CEST)
Thank you once again for your help. I'm working on the Portail:Maastricht (the French Portaal:Maastricht) that I created, so I will probably need your help in order to translate a few things in the future, if it's ok for you ? Dank je wel ! Treehill (overleg) 19 aug 2014 01:28 (CEST)
Sure. -- Sincerely, Taketa (overleg) 19 aug 2014 07:40 (CEST)

Aanmelding terugdraaiers[bewerken]

Hi Taketa,

Heb jij toevallig tijd om dit verzoek even af te handelen?

Mvg. Natuur12 (overleg) 19 aug 2014 12:12 (CEST)

Dag Natuur12, natuurlijk. Bedankt voor je opmerking hier. Mvg, Taketa (overleg) 19 aug 2014 17:50 (CEST)

Beoordelingsnominatie Eva Angelina[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Eva Angelina dat is genomineerd door Peter b. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140823 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 24 aug 2014 02:02 (CEST)

An important message about renaming users[bewerken]

Dear Taketa, My aplogies for writing in English. Please translate or have this translated for you if it will help. I am cross-posting this message to many places to make sure everyone who is a Wikimedia Foundation project bureaucrat receives a copy. If you are a bureaucrat on more than one wiki, you will receive this message on each wiki where you are a bureaucrat.

As you may have seen, work to perform the Wikimedia cluster-wide single-user login finalisation (SUL finalisation) is taking place. This may potentially effect your work as a local bureaucrat, so please read this message carefully.

Why is this happening? As currently stated at the global rename policy, a global account is a name linked to a single user across all Wikimedia wikis, with local accounts unified into a global collection. Previously, the only way to rename a unified user was to individually rename every local account. This was an extremely difficult and time-consuming task, both for stewards and for the users who had to initiate discussions with local bureaucrats (who perform local renames to date) on every wiki with available bureaucrats. The process took a very long time, since it's difficult to coordinate crosswiki renames among the projects and bureaucrats involved in individual projects.

The SUL finalisation will be taking place in stages, and one of the first stages will be to turn off Special:RenameUser locally. This needs to be done as soon as possible, on advice and input from Stewards and engineers for the project, so that no more accounts that are unified globally are broken by a local rename to usurp the global account name. Once this is done, the process of global name unification can begin. The date that has been chosen to turn off local renaming and shift over to entirely global renaming is 15 September 2014, or three weeks time from now. In place of local renames is a new tool, hosted on Meta, that allows for global renames on all wikis where the name is not registered will be deployed.

Your help is greatly needed during this process and going forward in the future if, as a bureaucrat, renaming users is something that you do or have an interest in participating in. The Wikimedia Stewards have set up, and are in charge of, a new community usergroup on Meta in order to share knowledge and work together on renaming accounts globally, called Global renamers. Stewards are in the process of creating documentation to help global renamers to get used to and learn more about global accounts and tools and Meta in general as well as the application format. As transparency is a valuable thing in our movement, the Stewards would like to have at least a brief public application period. If you are an experienced renamer as a local bureaucrat, the process of becoming a part of this group could take as little as 24 hours to complete. You, as a bureaucrat, should be able to apply for the global renamer right on Meta by the requests for global permissions page on 1 September, a week from now.

In the meantime please update your local page where users request renames to reflect this move to global renaming, and if there is a rename request and the user has edited more than one wiki with the name, please send them to the request page for a global rename.

Stewards greatly appreciate the trust local communities have in you and want to make this transition as easy as possible so that the two groups can start working together to ensure everyone has a unique login identity across Wikimedia projects. Completing this project will allow for long-desired universal tools like a global watchlist, global notifications and many, many more features to make work easier.

If you have any questions, comments or concerns about the SUL finalisation, read over the Help:Unified login page on Meta and leave a note on the talk page there, or on the talk page for global renamers. You can also contact me on my talk page on meta if you would like. I'm working as a bridge between Wikimedia Foundation Engineering and Product Development, Wikimedia Stewards, and you to assure that SUL finalisation goes as smoothly as possible; this is a community-driven process and I encourage you to work with the Stewards for our communities.

Thank you for your time. -- Keegan (WMF) talk 25 aug 2014 20:24 (CEST)

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

Maastricht[bewerken]

Hi Taketa,

I read about that "Wikipedia Sunday" in Maastricht. As I live some 500 km away, I cannot participate. However, I have a question. I would be very interested in a personal contact to the town archive of Maastricht, to the province archive of Limburg or to the Jewish community in Maastricht. The reason is [4]. It would be extremely useful for me to know more about Wesly and his life and family. If that is possible one could contact me on my German talk page or by Wikimail. Thanks a lot.--Mautpreller (overleg) 29 aug 2014 18:05 (CEST)

Hi Mautpreller, I will pass your message on to the Dutch general talkpage and pass it on to participants coming Sunday. All the best, Taketa (overleg) 29 aug 2014 19:36 (CEST)
Thx.Mautpreller (overleg) 2 sep 2014 22:39 (CEST)

A Sunday at a Museum[bewerken]

Hallo Taketa, Ik heb een korte rapportage geschreven over de (WikiZondag in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Te lezen op: outreach:GLAM/Newsletter/August_2014/Contents/Netherlands_report#A_Sunday_at_a_Museum. Wellicht tot ziens op een andere dag! (zoals WikiZaterdag, eens in de twee weken is er een WikiZaterdag in Utrecht). Groetjes - Romaine 12 sep 2014 15:53 (CEST)

Leuk. Zaterdagen zijn helaas voor mij niet mogelijk. Tot een andere keer. Mvg, Taketa (overleg) 12 sep 2014 21:54 (CEST)

Wikipedia:Wikidata[bewerken]

Beste Taketa,

Tijdens een gesprek op de IRC vanmiddag bleek dat veel mensen, inclusief ervaren gebruikers, toch nog een beetje moeite hebben om Wikidata echt goed te begrijpen. Vandaar dat besloten werd om Wikipedia:Wikidata grondig te renoveren en uit te breiden, dat is immers de pagina waar Nederlandstalige Wikipedianen als eerste lezen wat Wikidata is, en hoe ze erbij kunnen helpen. Belangrijk onderdeel daarvan is een compleet overzicht van alle projecten, pagina's en tools die fouten en andere onvolkomenheden opsporen en uitleg hoe gebruikers daarbij kunnen helpen. Dat alles natuurlijk vanuit de invalshoek van nl.Wikipedia. Als Nederlandstalige Wikipediaan en Wikidata-admin ben jij een van de gebruikers die de projectpagina WP:WD mogelijk kan herschrijven en/of uitbreiden, maar voel je vooral niet verplicht. Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet, FakirNLoverleg 12 sep 2014 20:33 (CEST)

Inderdaad merk ik dat veel mensen Wikidata niet begrijpen. Misschien zal ik een kijken. Mvg, Taketa (overleg) 12 sep 2014 21:56 (CEST)

Wist je dat...[bewerken]

... ik heel blij ben met hoe soepel en professioneel je de zaken op het Wikiproject behandelt? Een fijn weekend! heinGlas z3.pngnlein'' 13 sep 2014 10:58 (CEST)

Hoi Heinonlein, dankjewel. Ik ben ook heel blij dat jij zo'n goed werk levert. Ook een fijn weekend. -- Mvg, Taketa (overleg) 13 sep 2014 11:03 (CEST)

Medical Translation Newsletter Aug./Sept. 2014[bewerken]

Medical translation.svg
Stetho book.jpg

Medical Translation Newsletter
Issue 2, Aug./Sept. 2014
by CFCF

sign up for monthly delivery

Wiki Project Med Foundation logo.svg
TWB.svg

Feature – Ebola articles[bewerken]

Electron micrograph of an Ebola virus virion

During August we have translated Disease and it is now live in more than 60 different languages! To help us focus on African languages Rubric has donated a large number of articles in languages we haven't previously reached–so a shout out them, and Ian Henderson from Rubric who's joined us here at Wikipedia. We're very happy for our continued collaboration with both Rubric and Translators without Borders!

Just some of our over 60 translations:
New roles and guides!

At Wikimania there were so many enthusiastic people jumping at the chance to help out the Medical Translation Project, but unfortunately not all of them knew how to get started. That is why we've been spending considerable time writing and improving guides! They are finally live, and you can find them at our home-page!

New sign up page!

We're proud to announce a new sign up page at WP:MTSIGNUP! The old page was getting cluttered and didn't allow you to speficy a role. The new page should be easier to sign up to, and easier to navigate so that we can reach you when you're needed!

Style guides for translations

Translations are of both full articles and shorter articles continues. The process where short articles are chosen for translation hasn't been fully transparent. In the coming months we hope to have a first guide, so that anyone who writes medical or health articles knows how to get their articles to a standard where they can be translated! That's why we're currently working on medical good lede criteria! The idea is to have a similar peer review process to good article nominations, but only for ledes.

Some more stats
Further reading


-- CFCF 🍌 (email) 13:09, 24 September 2014 (UTC)

Herbevestiging moderatorschap oktober 2014[bewerken]

Beste Taketa,

Op woensdag 1 oktober 2014 0:01 (CEST) begint de eerste ronde van de jaarlijkse herbevestiging voor het moderatorschap. Bij deze herbevestiging zal ook jouw moderatorschap worden geëvalueerd. Op deze pagina wordt de eerste ronde gehouden en daar staat ook de gang van zaken uitgelegd. Je kunt op die pagina desgewenst een verklaring plaatsen. Dit kan ook nu al en er is daar ruimte voor vrijgemaakt. Mocht je het moderatorschap (vrijwillig) willen inleveren, dan kan dat natuurlijk op elk moment door een verzoek te doen op deze pagina op Meta. Als je hierna nog vragen hebt, kun je altijd terecht op mijn overlegpagina (of die van mede-coördinator Natuur12) en bij dezen wens ik je veel succes.

Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 24 sep 2014 16:26 (CEST)

Overlegpagina[bewerken]

Beste Taketa, aangezien het Wikiproject Wist je dat nu meer dan twee coördinatoren heeft is het wellicht handig om een centrale overlegpagina te hebben, ik was al zo vrij deze aan te maken. Vragen aan de coördinatoren kunnen uiteraard gesteld worden op de algemene overlegpagina, dus ik heb geen link naar deze pagina op gemaakt. heinGlas z3.pngnlein'' 26 sep 2014 12:55 (CEST)

OK, ik weet het nu te vinden. Mvg, Taketa (overleg) 26 sep 2014 22:42 (CEST)

Accounthernoemingen[bewerken]

Hallo Taketa,

Op Wikipedia:Verzoek voor hernoeming van account heb ik de instructies om accounts te laten hernoemen geactualiseerd aan de nieuwe situatie waarin accounts wikiwijd hernoemd worden en verzoeken op meta gedaan worden. Ik heb daar een opsomming gemaakt van Nederlandstalige gebruikers die accounts kunnen hernoemen. In een formulering waarin aangegeven wordt dat deze gebruikers graag helpen bij verzoeken, bijvoorbeeld als een gebruiker moeite heeft met Engels. Mocht je bezwaar hebben tegen de vermelding van jou naam dan kan deze weggehaald worden.

Mvg, Bas (o) 28 sep 2014 00:32 (CEST)

Mededelingen[bewerken]

Excuus, ik dacht dat men het vergeten was. Sander1453 (overleg) 30 sep 2014 14:56 (CEST)

Hoi Sander1453, alleen maar goed dat je actief meedenkt. We kunnen je tekst hergebruiken zodra het is uitgevoerd. Mvg, Taketa (overleg) 30 sep 2014 15:00 (CEST)
Oef. Er gaat met de datum wel eens wat fout daar en dan denk ik elke keer "#$@%#!!! weet je wel hoeveel van ons 'm op de volglijst hebben". En nou ikzelf dus :( Sander1453 (overleg) 30 sep 2014 15:04 (CEST)
326 EvilFreD (overleg) 30 sep 2014 15:07 (CEST)

Bugzilla[bewerken]

Hallo Taketa, Bij deze aan jou persoonlijk de oproep om nu actie te ondernemen. Ik zag namelijk dat je ooit een account hebt aangemaakt op Bugzilla. Over enige tijd zal Bugzilla buiten gebruik worden gesteld en verhuizen naar Phabricator die de functie van Bugzilla gaat overnemen. Om deze verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen worden gebruikers met een account op Bugzilla opgeroepen om nu een account aan te maken (inloggen met SUL-account/unified login) op Phabricator en die te koppelen aan het Wikimedia-brede SUL-account. Dit gaat als volgt:

 1. Ga naar https://phabricator.wikimedia.org/auth/start/
 2. Log daar in met je Wikimedia-account. Indien je gevraagd wordt om je Real Name kun je daar je gebruikersnaam of ander pseudoniem invullen dat je gebruikt.
 3. Zorg ervoor dat er voor dat er ingevuld staat welk e-mailadres je gebruikt in je Bugzilla-account: https://phabricator.wikimedia.org/settings/panel/email/ Op basis van dit e-mailares worden je bijdragen op Bugzilla gekoppeld aan jouw account. (Indien je een ander e-mailadres gebruikt voor je Wikimedia-account (SUL) is het aanraadzaam dit te wijzigen.)
 4. Voeg onder MediaWiki een link toe naar https://www.mediawiki.org/w/index.php?title=User:Taketa in je profiel op https://phabricator.wikimedia.org/settings/panel/external/
 5. Op je profielpagina staat er nu als het goed is achter MediaWiki Userpage een link naar Taketa.

Als je er niet uitkomt of als er vragen zijn, laat dit me dan weten. Groetjes - Romaine 14 okt 2014 06:14 (CEST)

Machthebbersartikelen[bewerken]

Hallo Taketa, in de Kroeg heb ik een vraag gesteld over artikelen die grotendeels (of allemaal?) door jou zijn begonnen. Groet, Apdency (overleg) 22 okt 2014 19:14 (CEST)

Hoi Apdency, bedankt voor het informeren. Er was een andere gebruiker die ooit begonnen is met het maken van lijsten van machthebbers, en die heeft er dacht ik een stuk meer geschreven dan ik, maar dat terzijde. De discussie die je gestart bent gaat over de naamgeving van lijsten en niet over deze artikels specifiek. Ik ben niet erg geinteresseerd in naamgeving van lijsten en zal me neerleggen bij de meerderheidsmening over naamgeving en me verder niet in de discussie moeien tenzij deze over de artikels gaat. Ik heb geen bezwaar tegen hernoeming van deze artikels. Mvg, Taketa (overleg) 22 okt 2014 20:12 (CEST)
Goed om te weten, dank je. Apdency (overleg) 22 okt 2014 21:48 (CEST)

Medailles voor het WJD-project[bewerken]

Beste Taketa, ik heb nog een vraag open staan over het uitreiken van de medailles, zou je je toestemming willen geven voor het gebruik van je handtekening? heinGlas z3.pngnlein'' 12 nov 2014 13:03 (CET)

Alsjeblieft![bewerken]

Voor méér dan 10 goedgekeurde nominaties op het Wikiproject Wist je dat
heinGlas z3.pngnlein''

Zo, daar is hij dan! Jij bent de eerste Taketa, bedankt voor je inzet! heinGlas z3.pngnlein'' 13 nov 2014 08:35 (CET)

Lol, nou bedankt. Het ziet er leuk uit :). Nu nog de lijst af gaan :). Mvg, Taketa (overleg) 13 nov 2014 09:16 (CET)
Laten we dat nou niet door een bot doen! Knipoog heinGlas z3.pngnlein'' 13 nov 2014 09:19 (CET)

Oud overleg[bewerken]

Hoi Taketa, ik heb vanmorgen een serie weetjes gecontroleerd en goedgekeurd (ook her en der nog wat aanvullend commentaar gegeven). Nu vroeg ik mij af welk oud commentaar wel en welk oud commentaar niet wordt bewaard (onderaan de pagina). Ik ging ervan uit dat dit alleen commentaar is van weetjes die teruggetrokken worden, maar ben daar nu toch niet zo zeker over. Ymnes (overleg) 15 nov 2014 14:23 (CET)

Hoi Ymnes, het is een beetje wat de goedkeurder zelf nodig vindt. Ik doe bij goed keuren nuttig overleg verplaatsen, zodat mensen die het weetje lezen ook het overleg kunnen zien ipv direct weer nieuw overleg openen. Maar gesprekken over geen bronnen, grammatica etc. hoeft niet perse behouden. Overigens wordt oud overleg niet gearchiveerd maar uiteindelijk ook verwijderd. Het blijft alleen wat langer staan. Mvg, Taketa (overleg) 15 nov 2014 18:34 (CET)
Dan denk ik dat ik niets heb verwijderd dat had moeten blijven staan. Het waren inderdaad discussies over wat er nog aan mankeerde (zoals bronnen) en wat inmiddels opgelost is. Ymnes (overleg) 15 nov 2014 18:43 (CET)

Translatie van Uw Duitse Gebruiker's pagina[bewerken]

Hallo Taketa, ik wil je slechts aanbieden jouw Duitse gebruiker's pagina in Duits te vertalen. En bedankt for jouw antwoord op en:Wikipedia:Help desk! (I hope you can understand my bad Dutch). Groetens, --Metrophil44 (overleg) 15 nov 2014 21:31 (CET)

Hoi Metrophil44, ik heb op je Duitse gebruikerspagina geantwoord. Mvg, Taketa (overleg) 15 nov 2014 21:59 (CET)
(bwc) Uitgevoerd Uitgevoerd But I have one question: In this toolbar-thing there is a link to this category, which is going to be deleted. Anyways what is that link for? Also, the displayed W doesn't really say anything. --Metrophil44 (overleg) 15 nov 2014 22:11 (CET)

Katholieke kerk in Madagaskar[bewerken]

Goedemorgen Taketa! Ik heb je bewerking op Katholieke Kerk in Madagaskar weer ongedaan moeten maken, omdat de christenen in Ranavalona's periode protestants waren, niet katholiek. De katholieke kerk had een paar kleine posten in gebieden die niet onder de Imerina-heerschappij vielen. Ik weet van één katholieke missionaris dat hij probeerde Antananarivo te bereiken, echter zonder succes. Maar je inspireert nu wel om een artikel Protestante Kerk in Madagaskar aan te maken! Knipoog heinGlas z3.pngnlein'' 17 nov 2014 07:41 (CET)

Of Christenen in Madagaskar ;). Mvg, Taketa (overleg) 17 nov 2014 07:42 (CET)
Dat heeft de Engelse Wiki ook, maar vind ik te omvangrijk. Daar vallen Mormonen, Jehovah's Getuigen en Zevendedagsadventisten namelijk ook onder. heinGlas z3.pngnlein'' 17 nov 2014 07:46 (CET)

100-plusser[bewerken]

Voor méér dan 100 goedgekeurde nominaties op het Wikiproject Wist je dat
heinGlas z3.pngnlein''

Nu ben je alwéér de eerste! Dat er gauw meer mogen volgen en, zoals ze in Tilburg zeggen, "dè ge bedankt zèt, da witte!" heinGlas z3.pngnlein'' 19 nov 2014 17:08 (CET)

Bedankt Heinonlein, geweldig dat we nu al 11 mensen hebben met meer dan 10 weetjes. Die lijst kan alleen maar langer worden. Hopelijk binnenkort 11 met met 100 weetjes :). Mvg, Taketa (overleg) 19 nov 2014 18:27 (CET)
Heb even 'n kleine wikibreak (die volgens Ymnes niets voorsteld Glimlach), maar dan ga ik persoonlijk m'n best ervoor doen! Fijne avond! heinGlas z3.pngnlein'' 19 nov 2014 19:11 (CET)
Taketa, ik had je overlegpagina er toevallig nog steeds op de volglijst staan. Ook mijn lof voor de vele weetjes die je hebt geschreven! En @Heinonlein, je mag van mij zo actief zijn als je wenst ook al heb je een kleine wikibreak. Als je de helft doet van wat je normaal doet, dan is dat waarschijnlijk nog steeds minstens het dubbele van wat ik doe :-) Ymnes (overleg) 19 nov 2014 19:24 (CET)
Ik zal het hem doorgeven, hij is er even niet... heinGlas z3.pngfflein'' 19 nov 2014 19:48 (CET)

vis[bewerken]

De haaien behoren tot de kraakbeenvissen, niet tot de vissen, het is een aparte groep binnen de vertebraten. Het net zoiets als je zeehond een hond zou noemen of een walvis een vis, vandaar mijn verandering, mvg henriduvent (overleg) 25 nov 2014 08:24 (CET)

Vissen (pisces) is een parafyletisch groep. Vissen zijn alle klassen van gewervelde dieren die in water zwemmen met kiewen (even grof gezegd). Kraakbeenvissen (Chondrichthyes) daarentegen, is een klasse. Het is een klasse, die gezien wordt als deel van de vissen, omdat het gewervelde dieren zijn die in zee zwemmen en kiewen hebben. Deze klasse behoort inderdaad tot de gewervelden. Vissen behoren inderdaad tot de gewervelden. Echter omdat het volledig onvergelijkbare termen zijn sluit dit niet uit dat kraakbeenvissen vissen zijn. Zie bijvoorbeeld het Engelse artikel en:fish zegt dat ze vissen zijn. Mvg, Taketa (overleg) 25 nov 2014 13:44 (CET)
Ik ben bang dat we het oneens zijn, zie de indeling bij vertebrata. Het is echt een heel andere groep in systematische zin dan. In het normale spraakgebruik wordt er wel losjes mee omgesprongen zie ook lemma [vissen], maar willen we dat? Het lijkt op noten mvg henriduvent (overleg) 25 nov 2014 13:56 (CET)
Vertel me eerst ajb even waar jij "vis" of "pisces" ziet staan op de pagina vertebrata, de pagina die jij noemt als reden het oneens te zijn... Ik zie niet wat je bedoelt. Vis bestaat niet. Het is een verzamelnaam is mijn standpunt, en zoals je kunt zien op vertebrata klopt dit gewoon. Taketa (overleg) 25 nov 2014 14:00 (CET)
Ik bedoel dat er staat: Directe onder de onderstam (gewervelden): Klasse Chondrichthyes (kraakbeenvissen: haaien en roggen). vissen is een losse term, net als noten. Soms rekent men inkvis ertoe en soms zelfs kreeften. Maar willen we dat? Voor mij als bioloog is het een gruwel een haai een vis te nomeen, dat is er ooit zo in gestampt, vandaar. mvg henriduvent (overleg) 25 nov 2014 14:03 (CET)

Nee, het is geen losse term. Het is een duidelijke vast indeling. Het is een parafyletisch groep. Er is een eenduidig wetenschappelijke definitie. Net zoals noot een eenduidige wetenschappelijk definitie heeft. Ik begrijp best dat het niet een term is binnen de huidige taxonomie, echter de term vis heeft een duidelijke beteknis, een eenduidige definitie en men sluit bijvoorbeeld walvissen en kaakloze vissen uit Het is simpelweg een term die gebruikt wordt zowel in algemeen taalgebruik, maar ook in wetenschappelijke publicaties. Een olifant is het grootste landdier. Landdier bestaat niet maar toch zeg je het. Het is geen onzin en veel interessanter dan dat het de grootste Afrotheria is. Mvg, Taketa (overleg) 25 nov 2014 14:05 (CET)

De gemiddelde lezer zal het worst zijn, maar ik voel me uitgedaagd dus reageer toch. Ik heb mijn handboeken er nog niet bijgepakt en baseer me even op Wikipedia. Als we er van uit gaan dat het lemma over vertebraten klopt dan is in de traditionele indeling naast de twee superklassen (elk visachtigen) sprake van enkele klassen (met kraakbeenvissen op hetzelfde niveau als zoogdieren). als we naar de modernere indeling kijken zien we een ander beeld maar ook weer dat de beenvissen en de kraakbeenvissen ver uit elkaar staan. De viervoeters zijn nauwer met beenvissen verwant dan de kraakbeenvissen. De priokken staan weer ergens anders. Dan kan toch niet van een parafelische groep gesproken worden? Vissen is m.i. toch een wat onduidelijke groep, biosystematisch gezien althans. Net als bij noten is voor de gemiddelde sterveling duidelijk wat er ongeveer mee bedoeld is, dat wat je koopt bij de notenkraam. Maar zoals je kunt lezen in het lemma noten (en bij weetje!) is voor biologen een culinaire noot meestal geen noot, maar bijvoorbeeld een eikel wel. Een vis is voor een sterveling wat je bij de viskraam koopt. Soms gaat men iets verder: een gewervelde met kieuwen is ongeveer een vis. Maar een beest in water met vinnen niet altijd, zelfs als deze kieuwen heeft en een vorm van skelet (de kraak of de pijlinktvis). Of zie ik iets over het hoofd? mvg henriduvent (overleg) 25 nov 2014 17:30 (CET)
Vissen zijn een parafelische groep.[5][6]. Ze hebben 1 voorouder waar alle vissen van afstammen, en een deel van de afstammelingen van die ene voorouder noemen wij iets anders dan een vis. Je hebt volledig gelijk dat niet-vissen soms dichter verwant zijn aan vissen dan vissen aan elkaar, maar dat is dus de definitie van parafelische groep. Je hebt logischerwijs gelijk dat het geen taxonomische indeling is. Echter een indeling is een indeling omdat je dingen in de wereld nu eenmaal op meer dan 1 manier kunt indelen. Vissen bestaan. De term vis wordt ook in wetenschappelijke publicaties en literatuur gebruikt als zodanig. Er zijn definities voor de term vis. Er is een Wikipedia artikel voor de term vis. Door te zeggen dat de walvishaai geen grootste vis is, omdat vissen volgens de taxonomische indeling niet bestaan, zeg je dus dat vissen niet bestaan. Je zegt dat vissen een vage verzamelnaam is die iedereen voor zichzelf kan bepalen. Dat, omdat mensen in algemeen taalgebruik alles maar een vis noemen, een vis dus niet zou bestaan. Dat is een onverdedigbaar standpunt lijkt mij. Ik kan je duizenden publicaties voorleggen (van biologen) die de term vis (fish) gebruiken en allen gebruiken een definitie die binnen een marge gelijk aan elkaar is. Net zoals noot bestaat ondanks fouten in taalgebruik, bestaat vis, ondanks fouten in taalgebruik. Het grote verschil tussen noot en vis, is dat een noot binnen de taxonomie bestaat, maar een vis niet. Daar zit het verschil hem. De noten die geen noten zijn, hebben geen eigen naam, geen eigen artikel en worden niet als zodanig beschreven in literatuur. De "niet bestaande" vis daarentegen, heeft een naam, een eigen artikel en wordt gewoon besproken. Mvg, Taketa (overleg) 25 nov 2014 22:37 (CET)
Dus we zijn het eens over de volgende passage (boot 1): The term “fish” is an inadequate taxonomic ranking that refers to an artificial grouping of aquatic vertebrates with gills and limblike structures in the shape of fins. The group is composed of a diverse assemblage of many unrelated organisms such as hagfishes, lampreys, sharks, rays, lungfishes, bichirs, sturgeons, gars, bowfin, and advanced ray-finned fishes (the Teleostei)? Dat is wat ik wilde zeggen en me aanzette tot mijn ingreep. Dank je voor je uitvoerige toelochting. Dat van de parafelische groep weet ik nog steeds niet zeker, maar wellicht is mijn taxonomische kennis te ver weggezakt. Zoals gezegd, de term vis gebruiken voor een haai of rog telde in mijn studie als een taxonomische dwaling en een ongehoorde praktijk. Ik zal het nog eens voorleggen aan een collega vissenonderzoeke, en nogmaals, wellicht heb ik het fout. Het is overigens interessant dat de term noot veel ouder schijnt te zijn dan de betekenis die biologen eraan hebben gegeven. De vis bestaat niet of wel en de noot eveneens of evenmin, en wie bepaalt dat, en wanneer, interessante filosofisch en/of inguistische discussiestof voor onder de kerstboom, mvg henriduvent (overleg) 25 nov 2014 23:11 (CET)
Ja, ik ben het eens met die passage. Goed punt dat noten als woord idd bestonden voor de huidige indeling. Een grote encyclopedie als de Engelse heeft dat er wel in staan, maar bij ons is alles wat kleiner en verwacht ik bij dit soort termen jammer genoeg eerder enkel de huidige definitie. Maar goed. Goede avond, mvg, Taketa (overleg) 26 nov 2014 01:21 (CET)

Justine Bateman[bewerken]

Draai je jezelf even terug aub? EvilFreD (overleg) 28 nov 2014 21:13 (CET)

Nvm. EvilFreD (overleg) 28 nov 2014 21:16 (CET)

Suriname[bewerken]

Hoi Taketa, ik heb wat moeite gedaan om ook wat weetjes te schrijven over dingen die anders te eenzijdig in de weetjes zouden komen. Ik ben daarmee met de muziek begonnen, maar ben naderhand na een reactie van Capaccio ook wat Belgische weetjes gaan schrijven en laatstelijk Surinaamse. Ik vroeg me echter af waarom ze zonder reactie blijven staan. Een countryartiest zette ik per ongeluk op een verkeerde plek neer en werd door Heinonlein verplaatst met de melding dat hij country toch geen muziek vindt. Echter vind ik dat balans ook een reden is om bepaalde weetjes juist toe te voegen. Heb jij een idee waarom bepaalde weetjes van mij er nog steeds staan? Want ik heb geen reactie bij de weetjes zelf gehad (ook bij de categorie 'eten en drinken' staat er zoéén). Ymnes (overleg) 28 nov 2014 21:47 (CET)

Het is vooral interesse van mensen en moeilijkheidsgraad. Als ik iets extreem interessant vind dan kijk ik dat meteen na, of als ik weet dat het correct is dan gaat het ook sneller. In andere gevallen kijk ik er pas naar als ik meer tijd heb. Ik denk dat anderen ook zo werken. Ik heb zelf nog een 20 tal nominaties open staan, soms al een maand. Simpelweg omdat weinig mensen de specifieke kennis en interesse hebben. Niks aan te doen helaas. Bijna 90% van de goedkeuringen worden gedaan door Heinonlein, Capaccio en mijzelf (waarbij ik de minste heb gedaan), en met Capaccio inactief en Heinonlein minder actief kun je dus wat vertraging verwachten. Maar ik zal er van de week wel eens naar kijken en proberen meer goedkeuringen te doen. Mvg, Taketa (overleg) 28 nov 2014 21:53 (CET)
Dankjewel voor je antwoord, want hopelijk heeft het dan zin om daar mee door te gaan. Want ik wil proberen nog meer weetjes te bedenken voor gebieden buiten België en Nederland waar het Nederlands wordt gesproken. Suriname is zelfs een van de drie leden van de Taalunie, maar ook de Antillen horen er zeker bij. Verder zal het schrapen worden voor zover ik daarbuiten nog iets kan bedenken. Een collega van mij heeft familie wonen in een kolonie Nederlanders in Brazilië, ik wist niet eens dat die er waren :-) Prettige avond verder, Ymnes (overleg) 28 nov 2014 22:04 (CET)

Weetje zonder baard[bewerken]

Bedankt dat je ervoor zorgde dat dit weetje zonder baard alsnog een baard kreeg! Was al aan 't zoeken op Google, maar je was me voor. heinGlas z3.pngnlein'' 3 dec 2014 13:35 (CET)

Ik vond het interessant genoeg om er meteen maar een bron bij te plaatsen :). Was toch net al bezig met bronnen toevoegen dus had alles nog open staan. Een van de bandleden had ook een boek geschreven waar het instond xd, maar dat was dus niet neutraal. Mvg, Taketa (overleg) 3 dec 2014 13:53 (CET)
Lijkt me best lastig: een boek schrijven met zo'n lange baard voor je neus... heinGlas z3.pngnlein'' 3 dec 2014 14:16 (CET)

Verzoekpagina voor commentaren[bewerken]

Had je dit al gelezen? Misschien een idee om alle aangemelde medewerkers op hun OP te benaderen? Of vind je dat teveel van het goede? heinGlas z3.pngnlein'' 4 dec 2014 15:07 (CET)

Hoi Heinonlein, bedankt voor de link. Ik heb aldaar mijn mening over het onderwerp geuit. Iedereen persoonlijk informeren is wat teveel van het goede. Ik zou me er niet te bezorgd over maken. Weetjes zijn nuttig voor ons project (door lezers aan te trekken) en vermakelijk voor de lezer. Het aantal drastisch verminderen zou negatief zijn en niet snel gebeuren. Mvg, Taketa (overleg) 4 dec 2014 19:37 (CET)
Je hebt hopelijk gelijk en zal het zo'n vaart niet lopen... heinGlas z3.pngnlein'' 5 dec 2014 07:44 (CET)

Meedenken[bewerken]

Beste Taketa, ik las zojuist je reactie in de Kroeg. Zie jij er wat in om hier in mee te denken? Jouw hulp en visie is voor mij altijd waardevol geweest, dus je bent meer dan welkom! heinGlas z3.pngnlein'' 9 dec 2014 19:05 (CET)

Ik had ook de gedachte een projectje hiervoor op te zetten :). Mijn gedachte was geen stemming over officiele tekentjes op artikels zoals bij etalage, maar eerst gewoon eens doen als project. Voorwaarden en systemen opstellen om artikels te beoordelen. En mensen gewoon eens hun artikels laten voordragen en die dan keuren. Goedgekeurde artikels geven we een korte melding met link op de OP, een ster op de OP van de indiener, en een melding op een lijst van het project. Wat denk je. Mvg, Taketa (overleg) 9 dec 2014 19:08 (CET)
De stemming over de invoering van een 'Goed artikel' kwam vorig jaar op gelijk stand uit omdat er teveel bezwaren waren, die mijns inziens makkelijk te ondervangen zijn. Ik denk dat jouw systeem ook goed kan werken, maar het lijkt me aan de andere kant mogelijk om in drie maanden genoeg voor te bereiden om het op de 'officiële' toer te kunnen gaan doen. heinGlas z3.pngnlein'' 9 dec 2014 21:55 (CET)

Mail[bewerken]

Effe checken aub. Vinvlugt (overleg) 30 dec 2014 14:14 (CET)

Beantwoord. Mvg, Taketa (overleg) 30 dec 2014 14:29 (CET)

Wedstrijd bronvermeldingen[bewerken]

Een hele tijd terug hebben we het hier even over gehad, ik meen in een iets andere context. Maar eigenlijk lijkt het mij best wel een goed plan om er eens verder naar te kijken.

Wat ik in gedachten heb is een wedstrijd gedurende een maand met als hoofdprijs een boekenbon met een jury die de punten toekent. Maar zoals, als ik het mij goed herinner, Zanaq toen aangaf hebben we niets aan nutteloze bronnen. Vandaar dat ik denk aan het volgende puntenschema:

 1. belangrijke bron toegevoegd: 4 punten
 2. goede bron toegevoegd: 2 punten
 3. "triviale bron" toegevoegd: 1 punt
 4. ongeschikte bron toegevoegd: 0 punten
 5. verwante bron toegevoegd: -1 punt
 6. onzin bron toegevoegd: -5 punten

Wel zal er even een babbel moeten komen over het thema "wat is een goede bron" aangezien niet iedereen mijn voorkeur volgt dat bronnen relevant en betrouwbaar (geen sociale media) en onafhankelijk (geen verwante bronnen maar bronnen gepubliceerd door een derde partij) en reeds eerder gepubliceerd moeten zijn. (Hetgeen eenvoudiger is dan het klinkt.) The Banner Overleg 1 jan 2015 23:18 (CET)

Enkele stappen zouden nodig zijn. Allereerst een wedstrijdpagina, die dan automatisch een overlegpagina heeft waar de rest besproken kan, waaronder inderdaad hoe je de bronnen wilt definieren en beoordelen. Verder een overleg met WM Nederland of WMF over financiering. Ik heb momenteel het gevoel dat ik het al wat druk heb met meerdere projecten tegelijk (schrijfwedstrijd, wist je dat, afbeeldingen), maar mocht ik inspiratie hebben zal ik wel een projectje starten, of anders kun jij dat vast ook :P. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 2 jan 2015 00:34 (CET)
We hebben geen haast. Het jaar is nog lang. Glimlach The Banner Overleg 2 jan 2015 01:04 (CET)
Een wedstrijd lijkt me "over-the-top". Er zijn bovendien obstakels. Zo las ik laatst deze serieuze bijdrage waarin een gebruiker stelt met een aantal andere "serieuze gebruikers" tot de conclusie te zijn gekomen dat een encyclopedisch artikel geen in-line geplaatste notaties dient te hebben (ik ben kennelijk geen serieuze gebruiker als ik het daarmee helemaal maar dan ook volkomen oneens ben) en er zijn vaker gebruikers die bronvermelding eerder als een kwaad dan als een bonus zien (volgens mij omdat ze zich onvoldoende realiseren wat het bijzondere karakter van de vrij bewerkbare Wikipedia is ten opzichte van andere encyclopedieën, die een deskundige redactie hadden). Maar dit lijkt me een horde die eerst genomen dient te worden alvorens er aaan een wedstrijd bronvermelding gedascht kan gaan worden. Of zien jullie hierin juist een methode om dat bizarre misverstand aan te pakken? WIKIKLAAS overleg 2 jan 2015 01:59 (CET)
Ik denk dat een meerderheid goede bronnen verkiest boven geen bronnen. Ik verwacht dat een wedstrijd tot discussie zal leiden, maar niet gestopt zal worden, zolang deze goed georganiseerd wordt. Het gevaar is overmatig gebruik van noten, of minder zinvolle bronnen. Dat zal denk ik het grootste bezwaar zijn. Met goede richtlijnen is dit te voorkomen. Door ons verder te beperken tot artikels die in eerste instantie volkomen bronloos zijn, is ook het nut direct duidelijk. Met deze voorwaarden verwacht ik dat een wedstrijd zinvol kan zijn, en niet direct afgeschoten wordt. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 2 jan 2015 02:43 (CET)
hihi, in ieder geval is de discussie al begonnen. Dat is positief. Nu nog even gebruiker:Zanaq pingen voor een kritische noot. Want inderdaad, noten moeten altijd relevant zijn. The Banner Overleg 2 jan 2015 12:29 (CET)

Extra coördinator?[bewerken]

Goedemorgen Taketa, ik denk dat het wellicht nuttig is om een extra coördinator te hebben voor het WJD-project. We hebben nog veel weetjes te gaan en Capaccio gaat ook minder tijd krijgen lijkt me zo. Is 't een idee om Mar(c) te benaderen? Of Dqfn13? heinGlas z3.pngnlein'' 2 jan 2015 11:35 (CET)

Hoi Hein, Capaccio is met wikibreak, dus misschien is het beter om hem te bedanken als coordinator en zodra hij terugkomt kan hij dan weer verder waar we gebleven waren. Wel zo duidelijk voor iemand die een actief contactpersoon zoekt. Mar(c) is als ik het goed heb ook op de rand van een wikibreak. Misschien beter iemand nemen die wat actiever is. Ik kom er op terug. Mvg, Taketa (overleg) 2 jan 2015 15:30 (CET)

Making test run with bot image finding[bewerken]

Hi! I've made a test run with Lsjbot locating images that may be used in articles, as we talked about on svwp. Have a look at the results here. Lsj (overleg) 3 jan 2015 12:14 (CET)

Hi Lsj, thanks for the testrun. I do not have time right now, have to go in 30 minutes, but I had a quick look. I see it is on all pages, also those with already an image. Would it be possible to limit it to pages that have no images at this moment? Let me know. Also I think if it is to be done, it will need some accompanying text. We have had botruns like this before. I will have a look what text they used. I will check what the community thinks when I have more time. Thanks for your work, Taketa (overleg) 3 jan 2015 12:17 (CET)
The bot already checks for existing images and removes duplicates from the added gallery. Easy to modify that code to entirely skip articles with images. As for accompanying text, the bot does write "De bot Lsjbot heeft de volgende beelden gebruikt op andere versies van dit artikel geïdentificeerd:" on the discussion page. Is more text than that needed? Lsj (overleg) 3 jan 2015 14:58 (CET)
Hi Lsj, great to hear. I did some background search. We had this same type of project with bots in 2010/2011, see Wikipedia:Wikiproject/Afbeeldingsuggestie. See Gebruiker:Taketa/Test5 for an example of what was posted on the talkpages. I was thinking of the same type of info as was given then. This would include a link to a projectpage. A suggestion on what to do with the images. A suggestion what to do afterwards, like that people can delete the message, or how to request speedy deletion of the entire talkpage. Also it may need a category, so people can easily find the suggestions. And finally I think it is best if your bot signs the suggestions, so people can easily find your bot. I will see if I can make a template you can use. I will get back to you, and ping you on sv.wiki. All the best, Taketa (overleg) 3 jan 2015 17:18 (CET)
PS: Maybe a limit to the nr of images per gallery, say 20 images max? Also maybe ignore all images that are used on a page in a size smaller then 50px. Those are probably unusable anyway. Am I correct that all image suggestions you post are from Commons? I will think about it for a day and get back to you. All the best, Taketa (overleg) 3 jan 2015 18:32 (CET)
The number limit is already there in the software. I can set it to 20. Yes, the software accesses Commons for each image to check that it's really there. As for image size, I can see the point but it will be a bit trickier. Can probably do it for images with explicit size, but not for images in templates. Lsj (overleg) 4 jan 2015 11:00 (CET)

Terug[bewerken]

Hi Taketa,

Ik zit weer achter de PC dus als je me nog wilt spreken weet je me denk ik wel te vinden. Mvg. Natuur12 (overleg) 3 jan 2015 15:07 (CET)

Rauber[bewerken]

Beste Taketa, nu ik hier toch even ben - nu het onrecht dat van de muren druipt ook onze dierbare collega Marrakech treft - zie ik je toevoeging aan het lemma Lijst van kardinalen gecreëerd door paus Franciscus. Aldaar stel je, in een toegevoegde, voetnoot aan Rauber: Hoewel voormalig nuntius in verschillende landen, kreeg hij de titel apostolisch nuntius-emeritus van België. Ik vraag me af waarop je dat baseert. Voor zover ik weet is apostolisch nuntius niet een titel waarvan men emeriteert. Voor zover ik weet is men weet is men nuntius tot het einde der dagen. Een nuntius - boodschapper - kan men niet ophouden te zijn. Vaticaanse bronnen maken dan ook duidelijk dat de nuntius Rauber kardinaal gecreëerd zal worden. Zonder aanduiding van een laatste standplaats. Zijn laatste standplaats was - zo het van belang is - bovendien niet België maar Luxemburg. Ik ben benieuwd waarop je deze voetnoot hebt gebaseerd. Berretta cardinalizia.png RJB overleg 5 jan 2015 15:12 (CET)

Hoi RJB, ik kwam het tegen in ons artikel over de beste man, vond het interessant en heb daarna gekeken wat catholic hierarchy zei. Maar bij verder zoeken vind ik inderdaad geen bevestiging. Ik zal het aanpassen. Bedankt voor je oplettendheid. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 5 jan 2015 16:59 (CET)
Overigens vroeg ik me al af waarom ik me zo betrokken voelde bij het onderwerp, maar kon mezelf niet in de geschiedenis van het artikel vinden. Ik zie net dat ik het Engelse artikel over zijn opvolger had aangemaakt :P. Mvg, Taketa (overleg) 5 jan 2015 17:40 (CET)
Grappig! Ik kom soms op mijn volglijst artikelen tegen die ik me geenszins herinner en die blijk ik dan opeens zelf geschreven te hebben.. Glimlach - Berretta cardinalizia.png RJB overleg 6 jan 2015 11:50 (CET)

Link in taxobox[bewerken]

Dag Taketa, ik las onlangs al ergens (kroeg, helpdesk of zo) dat er een probleem was met de link naar Wikispecies in de taxobox, en dat je daar een oplossing voor had bedacht. Ik zag pas net welke oplossing dat was, en ben er minder gelukkig mee: standaard het woord "informatie" toevoegen. Daarmee wordt de vaak toch al niet korte link langer.

Heb je overwogen om in plaats hiervan de parameter voor de artikelnaam te gebruiken? Dus als er een link naar Wikispecies is maar geen parameter naam=, om dan op die plek de artikelnaam in te vullen? Dan worden alle taxoboxen waarin de parameter naam= wel is ingevuld, verder ongemoeid gelaten. Dat moet vrij eenvoudig kunnen met een IF-constructie, en levert een zeer houdbare oplossing op. WIKIKLAAS overleg 6 jan 2015 15:08 (CET)

Hoi Wikiklaas, het was maar een tijdelijke oplossing totdat iemand met kennis van zaken langsloopt en het oplost. Dit sjabloon gebruikte dit soort "oplossing" reeds voor Commons, waar "afbeelding" gebruikt wordt. Daarom heb ik dit ook bij Wikispecies zo gedaan. Voel je vrij om het aan te passen, of anders kan ik een poging wagen met je tips. Mvg, Taketa (overleg) 6 jan 2015 17:06 (CET)
Dat laatste hoeft niet. Ik wilde alleen weten of je bezwaar had en of je het graag zelf wilde doen. Nu dat beide niet het geval is, voer ik het graag zelf uit. Hartelijke groet, WIKIKLAAS overleg 6 jan 2015 20:34 (CET)
Het duurde even voor ik een paar uur voldoende tijd had om er rustig naar te kijken. Het bleek dat de door mij bedoelde truc met de PAGENAME al wel was ingeprogrammeerd, dus ik moest er even dieper in duiken om uit te vinden waarom dat niet werkte. Uiteindelijk bleek dat het niet goed geprogrammeerd was omdat nergens werd getest of de parameter voor het veld "naam" niet gelijk was aan een lege string. Met die wetenschap had ik het zo opgelost (na eerst met taxobox 2 voor alle zekerheid even de proef op de som te hebben genomen). Dit was wat er moest gebeuren. En dat bleek dus logischerwijs ook nog nodig te zijn voor de velden rl-id, en rl-id2, helemaal bovenin het sjabloon. Het ging tot op heden goed als er geen veld "naam" was (dan werd de PAGENAME gebruikt), en als het veld was ingevuld. Vanaf nu gaat het ook goed als het veld er wel is maar er geen waarde is opgegeven, zodat de parameter een lege string is. En zo werd het toch weer laat. Hartelijke groet, WIKIKLAAS overleg 17 jan 2015 02:18 (CET)
Oh ja, en dat het bij de afgeleide taxoboxen, zoals taxobox vogel, ook fout ging als er helemaal geen regel "naam =" was, komt doordat die allemaal intern deze regel hebben:
| naam = {{{naam|}}}
Vandaar. WIKIKLAAS overleg 17 jan 2015 16:20 (CET)
Mooi om te horen dat het is opgelost. Mvg, Taketa (overleg) 17 jan 2015 20:31 (CET)

botbit verwijderen[bewerken]

Moi, bij deze doe ik het verzoek de botbit van deze gebruiker te verwijderen. Dank alvast. --MeerderBot (overleg) 7 jan 2015 14:07 (CET)

Hoi, ik heb de botbit verwijderd. bedankt voor je bijdragen met de bot. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 7 jan 2015 14:21 (CET)
Hartelijk dank. --MeerderBot (overleg) 7 jan 2015 14:23 (CET)

Afbeeldingen vlinders[bewerken]

Dag Taketa, ik hoop dat je het waardeert als ik hier even een kritische noot plaats. Ik kwam gisteren in de artikelen Anarta etacta en Anarta koizumidakeana afbeeldingen tegen die volgens de filenaam een heel ander taxon afbeeldden dan de naam van de soort uit het artikel. Dat hoeft helemaal niet automatisch onjuist te zijn, dus ik zocht het, nieuwsgierig geworden, uit.

Bij Anarta etacta kwam ik erachter, via de omweg van en-wiki en een daar geciteerde publicatie, dat die naam in 2009 door Crabo & Lafontaine werd gesynonymiseerd met Psammopolia arietis (wij hebben die soort nog als Lasionycta arietis). De afbeelding die je in het artikel had geplaatst was er een van Psammopolia arietis. En daar ging dus iets mis. De naam Anarta etacta J.B. Smith, 1900, is gebaseerd op een ander type dan Mamestra arietis Grote, 1879 (het protoniem van Psammopolia arietis). Als Crabo en Lafontaine die naam synonymiseren, dan wordt het een subjectief synoniem, met andere woorden: daar zijn verschillende opvattingen over mogelijk. Opvatting één is dat we die twee auteurs volgen. In dat geval moet het artikel over Anarta etacta een redirect worden naar Lasionycta arietis. Opvatting twee is dat we die auteurs niet volgen. In dat geval beschouwen we de namen voorlopig niet als synoniemen. Maar dan hoort er ook geen afbeelding van arietis geplaatst te worden in het artikel over etacta. Het is natuurlijk anders als er een afbeelding met de naam Anarta etacta was, en we de twee namen als synoniemen beschouwden. In zo'n geval is het uiteraard prima als die afbeelding wordt toegevoegd aan het artikel over arietis, de oudste en dus dan geaccepteerde naam. Maar dat was hier niet het geval. Voorlopig ken ik maar één publicatie waarin de namen als subjectieve synoniemen worden beschouwd. Ik kan met geen mogelijkheid zeggen of die opvatting inmiddels breed wordt gedeeld. Dat het Engelstalige artikel die opvatting wél volgt, zegt in dat opzicht niks, want ook daar wordt maar die ene publicatie als verantwoording vermeld. Maar zeker is dat de afbeelding van arietis niet thuishoort in een artikel over etacta.

Bij Anarta koizumidakeana trof ik een afbeelding van Hadula melanopa. Via opnieuw en-wiki, zag ik dat de status van dit taxon veranderd was in die van de ondersoort Hadula melanopa koizumidakeana, overigens zonder dat daarvoor een bron werd aangehaald, maar ik denk dat ze zich baseren op funet, waar "Noctuidae Europaeae 4; Hadeninae I" van Hacker, Ronkay & Hreblay, 2002 wordt aangehaald. Hadula koizumidakeana staat bj onze Engelstalige collega's weliswaar in de taxobox als een synoniem voor de soort, maar dat is dus onjuist. Ook al wordt het nu mogelijk als een ondersoort beschouwd, het is niet hetzelfde taxon. Ook in dit geval was het dus onjuist om die afbeelding van melanopa in het artikel over koizumidakeana te plaatsen.

Het valt niet mee om dit goed te doen. Op nl-wiki worden de zaken daarbij ook nog eens gecompliceerd doordat we namen vaak in een ander geslacht tegenkomen dan op en-wiki, die op dit punt wel wat beter aansluit bij de huidige stand van zaken dan wij doen. WIKIKLAAS overleg 7 jan 2015 16:33 (CET)

Ik ga inderdaad af op wat de en.wiki aangeeft als synoniem. Ik zal terughoudender zijn met afbeeldingen van synoniemen, ik kan bijvoorbeeld de tekst eronder de soortnaam van de afbeelding aanhouden. Mvg, Taketa (overleg) 7 jan 2015 16:43 (CET)
Ik wilde je niet vragen om terughoudender te zijn maar om zaken die onduidelijk zijn bijvoorbeeld even te delen. Ik vind die nomenclatuurklusjes doorgaans wel leuk en kom er bijna altijd ook wel uit. En ik denk dat je met bovenstaande motivering ook zelf beter in staat bent om beslissingen te nemen. Dan schieten we er allemaal wat mee op. Hartelijke groet, WIKIKLAAS overleg 7 jan 2015 17:24 (CET)
Goed idee. Niet aan gedacht eerlijk gezegd :P. Mvg, Taketa (overleg) 7 jan 2015 23:34 (CET)

Diep van Milwaukee[bewerken]

Dag Taketa, aangezien jij de voornaamste auteur van dit artikel bent, hoop ik dat je wil reageren op mijn vraag op de overlegpagina. Bij voorbaat mijn dank, -MarcoSwart (overleg) 11 jan 2015 02:08 (CET)

Dag MarcoSwart, ik heb aldaar geantwoord. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 11 jan 2015 10:21 (CET)

Even contact[bewerken]

Hallo Taketa! Kun je even contact met mij opnemen? Ik heb een vraag van een Limburgs tv-station dat maandag tussen 17u en 19u een of meer Wikipedianen wil spreken. rientjes[at]wikimedia[punt]nl. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 16 jan 2015 10:27 (CET)

Mediaster[bewerken]

Voor het interview in het programma "Avondgasten" van Limburgse TV zender L1 in de editie van 20 januari 2015. Arch Arch dam 12x12 n.svg overleg 21 jan 2015 11:13 (CET)

Translation[bewerken]

Hallo Taketa !
Gelukkig Nieuwjaar !
How are you ?
I'll translate it in French with pleasure. When do you need it ? If I do that this week end, will it be fine ?
Best, Treehill (overleg) 21 jan 2015 13:15 (CET)

Hi Treehill, I have replied at your talkpage in fr.wiki. All the best, Taketa (overleg) 21 jan 2015 13:32 (CET)

Hi Taketa, sorry for not answering earlier got a lot of work IRL. Here the translation you asked for, hope it's not too late ! :) One question though, it does not appear in English (and I don't understand Dutch enough to be sure or not), but are you a man or a woman ? The translation below is written as if you were a man, I'll have to change it a bit if you are a woman.

« Langues : nl, li, en-4, de-1, fr-1, la-1 Informations personnelles : Bonjour à tous,

Mon nom est Taketa et je suis un étudiant en médecine originaire des Pays-Bas. Ma principale activité est d'écrire des articles et d'ajouter des illustrations à ces derniers. Je suis un membre de WM Pays-Bas et de WM Belgique et j'ai participé aux Wikimania 2011 et 2012. J'assiste/coordonne des cours pour les débutants sur wiki ainsi que des coopérations et des activités GLAM.

Le projet sur lequel je participe le plus est le wikipédia néerlandais où j'ai écris mon premier article en février 2008. Sur ce wiki, j'ai le statut d'administrateur depuis décembre 2008, celui de bureaucrate depuis février 2010. Je maintiens la liste de contact des administrateurs et des bureaucrates à jour. J'ai été membre du Comité d'arbitrage pour les périodes 2009/2010 et 2012/2013 et je suis devenu un volontaire OTRS en 2010 (info-nl, info-en, permission) et un administrateur de wikidata depuis juin 2014. Je suis devenu l'un des premiers renamers en septembre 2014. J'ai principalement aider pour la page de requête de en-wiki, qui est encore ouverte à ce jour.

Il y a près de 100 renamers et stewards surveillant la page de requête, principalement sur meta. En tant que telle, la page de requête globale peut être traitée dans les délais. Cependant, mon expérience m'a montré que les requêtes pour usurpation peuvent prendre plus de temps. Le travail est fait principalement par quelques stewards. J'aimerais pouvoir contribuer à répondre à ces requêtes pour usurpation avec ce statut. J'ai déjà fait cela en tant que bureaucrate et j'ai l'expérience des renommages sur les wikipédia anglais et néerlandais. Avec la finalisation proche des comptes SUL, et les nouvelles fonctions permettant la fusion des comptes, une aide supplémentaire permettra de diminuer la charge de travail de chacun. J'aimerais aussi aider dans les requêtes de permission et éventuellement aider dans les autres fonctions de steward.

Je parle néerlandais, limbourgeois et anglais et je comprends l'allemand et le français. Mon fuseau horaire est UTC+1. Je suis en ligne plusieurs fois par jour et on peut me joindre par email. Je suis rarement sur IRC.

J'accepte de respecter les politiques régissant les droits des Steward, vérification des utilisateurs, la surveillance et la vie privée. Merci d'avoir pris le temps de me lire. N'hésitez pas à poser des questions !

Bien à vous, » Best, Treehill (overleg) 26 jan 2015 16:37 (CET)

Well you were right, mea culpa, I changed the sentence accordingly. Now it is « les nouvelles fonctions permettant la fusion des comptes », because if I understand what you mean, the new tool enables the merging of accounts ?. Treehill (overleg) 26 jan 2015 18:57 (CET)
Merci beaucoup. Taketa (overleg) 26 jan 2015 19:00 (CET)

deleted page[bewerken]

kunt u mijn tekst terug bezorgen aub? dank

Hoi Guillaumevdst, de tekst staat op Gebruiker:Guillaumevdst/Guillaume Van der Stighelen. Dit is een tijdelijke pagina zodat je de tekst kunt het overnemen en op je eigen pc zetten. Over enkele weken wordt deze pagina weer verwijderd van Wikipedia. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 2 feb 2015 17:38 (CET)

Schrijfmiddag begeleiden in Maastricht?[bewerken]

Hallo Taketa! Op zaterdag 7 maart organiseren we een schrijfmiddag rond vrouwen en kunst bij het Bonnefantenmuseum in Maastricht. We zoeken nog ervaren Wikipedianen die ter plaatse kunnen helpen met de begeleiding van nieuwe gebruikers. Je hoeft geen kunstkenner te zijn, het gaat om de Wikipedia-tips! Heb jij daar zin in en tijd voor? Of ken je eventueel nog andere Wikipedianen in de buurt? Romaine ga ik al benaderen. Hartelijke groet van Spinster (overleg) 15 feb 2015 12:31 (CET)

Hoi Spinster, ik zal er over nadenken. Ik weet dat er nog anderen in de regio wonen maar dat kost me altijd wat zoekwerk om die namen weer te vinden. Ik zal wel eens kijken. Mvg, Taketa (overleg) 15 feb 2015 13:17 (CET)

Medaille voor 200 weetjes[bewerken]

Voor méér dan 200 goedgekeurde weetjes op het Wikiproject Wist je dat
Ymnes (overleg) 15 feb 2015 16:44 (CET)

Hoi Taketa, nou, daar is ie dan. Een medaille voor het bereiken van de 200-grens in het Wist je dat-project. Je hebt er inmiddels al een stuk of tien meer zelfs. Hopelijk zal dit hangertje nog vaker op je overlegpagina prijken! Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 15 feb 2015 16:44 (CET)

Hoi Ymnes, wat onverwacht :). Bedankt. Mvg, Taketa (overleg) 15 feb 2015 16:58 (CET)
Je hebt hem gewoon verdiend! Het zijn er een hele hoop. Ymnes (overleg) 15 feb 2015 17:04 (CET)

Ik weet niet hoeveel verstand je van religie hebt, maar daar staat er eentje over evangelies waar ik niet veel van weet. Zou je eens willen kijken of dat weetje aan de voorwaarden voldoet? Ymnes (overleg) 15 feb 2015 17:32 (CET)

Dat is voor mij ook een moeilijk onderwerp, vooral omdat het bronnen mist voor dit specifiek. Dus dit kost mij iets meer tijd. Ik zal van de week eens kijken of ik tijd heb. Mvg, Taketa (overleg) 15 feb 2015 17:33 (CET)
Heinonlein weet daar wel wat meer van af. Stiekem hoop ik dat zijn timeout iets met dit fenomeen te maken heeft. Dan zou hij er woensdag weer kunnen zijn. Ymnes (overleg) 15 feb 2015 17:38 (CET)
Ben ik net van terug :P. Mvg, Taketa (overleg) 15 feb 2015 17:38 (CET)
Heb je het nog steeds heel druk trouwens? Want ik zie je graag wat vaker bij de beoordelingen van de weetjes. Maar als het niet lukt, dan is het natuurlijk niet anders. In elk geval een prettig weekend toegewenst! Ymnes (overleg) 20 feb 2015 18:15 (CET)

Vrouwen en kunst schrijfmiddag Bonnefanten Maastricht[bewerken]

Beste Taketa,

Op 7 maart organiseren we een schrijfmiddag over Vrouwen en Kunst in het Bonnefantenmuseum (zie [projectpagina]). Hebben je zin en tijd om ook te komen? Ik heb zelf niet zoveel ervaring met schrijven op Wikipedia en kan dus zeker hulp van ervaren Wikipedianen gebruiken! Ik hoor graag van je, Met hartelijke groet, Michelle (Mtmlan84)

Hoi Michelle, zie twee berichtjes hierboven. Spinster was je voor :). Ik zal er over nadenken. Mvg, Taketa (overleg) 17 feb 2015 16:55 (CET)

Damn, ze is gewoon te snel! Ik hoor het graag als je eruit ben, zou tof zijn!

Verzoek[bewerken]

Beste Taketa,

Zou u coördinator willen worden van het door mij opgerichte wikiproject: Tour de France 2015?

MVG,

FRITSHG overleg 20 feb 2015 19:58 (CET)

Beste Frits, bedankt voor het vriendelijke aanbod! Ik heb het alleen wat druk, zowel nu als in de nabije toekomst. Het ziet er interessant uit. Ik ben best bereid om als medewerker mee te doen. Ik hoop dat je nog iemand anders vind om te coordineren. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 20 feb 2015 20:56 (CET)

Buromail[bewerken]

Hoi Taketa; ik heb zojuist een berichtje naar de bureaucraatmail gestuurd. Alleen weet ik niet of ik daar überhaupt wel mails naar kán sturen... Moest je deze niet gehad hebben, stuur ik 'm wel persoonlijk naar iemand door, dan kan die de mail verderzenden.

Groeten, Kthoelen Flag of Finland (bordered).svg (Overleg) 22 feb 2015 11:06 (CET)

Hoi Kthoelen, ik heb je mail ontvangen en zal zorgen dat die aankomt. Nog even kijken of dat automatisch goedgaat en anders stuur ik hem wel door. Mvg, Taketa (overleg) 22 feb 2015 16:03 (CET)

Aanbevolen artikel[bewerken]

Beste Taketa, volgende maand wil ik het idee van het Aanbevolen artikel voordragen op de stempagina, kun jij nog even hier je mening geven? Bedankt alvast! heinGlas z3.pngnlein'' 25 feb 2015 12:45 (CET)

Verlichting[bewerken]

Ymnes gaf laatst aan dat het werk op het WJD-project hem soms een beetje boven het hoofd steeg, en ik kan 'm geen ongelijk geven. Zelf ben ik wegens privé-omstandigheden nogal wisselend actief. Ik begrijp dat jij 't ook nogal druk hebt, dus Ymnes doet nu het leeuwendeel. We weten allebei dat dat behoorlijk veel kan zijn. Ik denk dat 't voor Ymnes én voor mij een hele verademing zou zijn wanneer er een vierde coördinator bij kwam. We hebben nu twee nieuwen die enthousiast bijdragen en bovendien ervaren gebruikers zijn, namelijk Rozemarijn vL en Lymantria. Is het een idee om één van hen (of beiden) te vragen als coördinator? heinGlas z3.pngnlein'' 26 feb 2015 22:26 (CET)

Hoi Hein, als je denkt dat dit zou helpen dan vooral doen. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 27 feb 2015 06:17 (CET)

Gefeliciteerd[bewerken]

Hi Taketa,

Gefeliciteerd met de uitkomst van de stewardverkiezingen. Ik ben blij dat je het gehaald hebt :). Natuur12 (overleg) 28 feb 2015 22:21 (CET)

Hoi Natuur12, dank je wel. Ik ben blij dat de verkiezing voorbij is. Het neigt zo snel naar negativiteit. Nu kunnen we met zijn allen weer positief bijdragen. Bedankt voor het langskomen en ik zie je wel onwiki. Mvg, Taketa (overleg) 1 mrt 2015 08:18 (CET)

Persoonlijke aanval van CaAl op Verkiezing Arbitragecommissie[bewerken]

Beste Taketa, ik werd door CaAl op een onbeschofte manier persoonlijk aangevallen als reactie op een vraag aan kandidaat Woudloper. Ik vind dit gedrag van CaAl ontoelaatbaar. Met vriendelijke groeten, Akadunzio (overleg) 5 mrt 2015 20:53 (CET)

Hoi Akadunzio, bedankt voor je bericht. Goed dat je langskomt. Stop zo snel mogelijk met terugdraaien. Eenmaal terugdraaien is eigenlijk al teveel. Zoiets werkt enkel negatief. Liever met elkander praten op de elkaars overlegpaginas of mocht dat niet mogelijk zijn direct mij benaderen. Dan kunnen we dit in alle rust oplossen op een manier die hopelijk voor allen acceptabel is. Bedankt voor de medewerking. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 5 mrt 2015 21:18 (CET)
Sorry dat ik je zwakke reactie tegenover de persoonlijk aanval van CaAl niet kan begrijpen. Akadunzio (overleg) 5 mrt 2015 21:25 (CET)
Als iemand iets doet. Wat dan ook. Spreek hem aan. Alle andere acties zijn contra-productief. Als dat niet helpt ga je pas verder. In mijn mening is verder handelen in dit geval niet nodig. Het probleem is opgelost en verdere acties leiden niet tot een betere Wikipedia. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 5 mrt 2015 21:30 (CET)
Denk je nu echt dat CaAl niet na de eerste keer wist dat wat hij deed gewoon provocatie was. Als het probleem voor jou nu opgelost ben je een goede struisvogel. Akadunzio (overleg) 6 mrt 2015 19:08 (CET)
Ik coordineer de AC-verkiezing. Ik heb een besluit genomen over de tekst. Als je een persoonlijk probleem hebt, ook na het verwijderen van de tekst, dan mag je het samen uitpraten op CaAls overlegpagina, zoals het hoort. Als je dat niet wilt of als dat niet werkt, zoek een moderator die neutraal is om te bemiddelen. Ik zal niet als moderator handelen. Ik beperk me tot de orde handhaven op de verkiezingspagina. De orde is mijns inziens gehandhaafd en zoals ik stelde denk ik persoonlijk dat ik geen verdere actie als persoon moet nemen. Het is je goedrecht om het hier niet mee eens te zijn, en het staat jou als persoon vrij om wel verdere actie te ondernemen. Los een mogelijk grief in ieder geval wel op, laat een geschil niet doorsudderen. Dat is niet goed voor de sfeer en toekomstige samenwerking. Wat betreft de verkiezingspagina is de tekst verwijderd en een mogelijk verder geschil mogen jullie samen oplossen. Als er verdere grieven zijn over de verkiezingspaginas hoor ik het graag. Andere zaken graag met andere moderatoren bespreken. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 6 mrt 2015 19:16 (CET)
Het is als coördinator totaal ongepast andermans teksten te redigeren. Ik vind je houding tegenover het gedrag van je collega CaAl bijzonder slapjes. Akadunzio (overleg) 6 mrt 2015 20:33 (CET)
Als ik een probleem kan oplossen dan los ik dat op. Als ik een tekst moet aanpassen dan doe ik dat. Hoe zie je je eigen houding tegenover het gedrag van jou Wikipedia collega CaAl? Als je een probleem hebt, spreek met hem. Alles wat ik op dit punt kan doen als gebruiker, dat kan jij ook zelf doen. Mvg, Taketa (overleg) 6 mrt 2015 20:41 (CET)
Ik zie bij jouw collega CaAl een onverwerkte frustratie. Heeft met zijn verleden in de ArbCom te maken. Akadunzio (overleg) 6 mrt 2015 21:27 (CET)

Rare aanmelding?[bewerken]

Hoi Taketa, ik ben weer even wat impulsief geweest en heb dit ongedaan gemaakt. Hope you don't mind... - Kthoelen Flag of Finland (bordered).svg (Overleg) 7 mrt 2015 00:23 (CET)

Hoi Kthoelen, bedankt voor de actie en het informeren. Ik zal het volgen. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 7 mrt 2015 06:17 (CET)

Farid Hasanov[bewerken]

Hi Taketa,

Ik wil je gewoon even informeren dat de bewerkingsgeschiedenis teruggeplaatst is. Natuur12 (overleg) 7 mrt 2015 22:16 (CET)

Hoi Natuur12, dank voor het informeren. Mvg, Taketa (overleg) 8 mrt 2015 07:32 (CET)

Vraagje[bewerken]

Het risico nemende in een soort Kafka-achtig wiki-proces terecht te komen wil ik je als coördinator iets vragen. Dit account heeft weliswaar genoeg edits, maar is enkele uren te laat aangemaakt om te mogen stemmen bij de komende arbcomverkiezing. Maar ik ben geen nieuw gebruiker en bovendien heeft, om een technisch redenen, arbcom ingestemd met deze overstap. Om te voorkomen dat mijn eventuele stem in een oneindig muggenzifterij eindigt, wil ik van te voren vragen, mag ik nu wel of niet stemmen? Als het problemen oplevert stem ik gewoon niet namelijk. Vriendelijke groet, Graaf Statler (overleg) 8 mrt 2015 19:50 (CET)

Hoi Graaf Statler, bedankt voor je bericht. Ik kijk in principe naar de account waarmee men wilt stemmen. In jou geval houdt dat inderdaad in dat dit account zo'n 20 uur na de termijn de eerste bijdrage heeft gedaan, en dus geen stemrecht heeft. Mocht je wel willen stemmen, zal dat via je oude account moeten. Jammer dat het zo moet, maar ik verwacht een afleidende discussie als ik een uitzondering zou maken, zoals je zelf ook aangeeft. Daarom maak ik liever geen uitzonderingen. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 8 mrt 2015 21:10 (CET)
Precies. Zoiets voorzie ik ook en dat lijkt me bijzonder onwenselijk. Ik namelijk vind al die discussies, ook die er nu weer waren, gewoon ontzettende tijdverspilling. Ik sla maar een keertje over. Bedankt voor je antwoord en een vriendelijke groet terug. Graaf Statler (overleg) 8 mrt 2015 22:17 (CET)

arbcomstemming[bewerken]

Hoi Taketa, heb alvast even de pagina Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing maart 2015/Stemming aangemaakt, omdat de stemming over enkele uren begint. Kijk je even of e.e.a. juist gedaan is?? Ik begreep dat jij deze verkiezing verder coordineert. Moet er nog een berichtje op de koeg o.i.d.? Groet, Tjako Piano 3 pedals.jpg (overleg) 15 mrt 2015 19:07 (CET)

Hoi Tjako, ik zal het doornemen, bedankt voor het meedenken. Ik wist dat ik nu tijd zou hebben dus ik had nog niks gedaan. Ik zal het later vanavond aankondigen in de kroeg, en morgen op de mededelingen en sitenotice. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 15 mrt 2015 22:06 (CET)
Hoi Taketa, ik zag op de pagina Gebruikersportaal bij 'stemming' een 1 ervoor staan. Is het een idee daar een 2 van te maken om duidelijker aan te geven dat er arbcomverkiezingen zijn? Zelf had ik er bijna overheen gekeken. Alvast bedankt voor je reactie. Happytravels (overleg) 17 mrt 2015 14:08 (CET)
Hoi Happytravels, bedankt voor het meedenken. Ik had zondag dezelfde gedachte en heb de gebruiksaanwijzingen er toen even bij moeten pakken. Dat nummer is specifiek voor stemmingen die plaatsvinden in het stemlokaal en dus niet de arbcomverkiezingen. Er staat nu een tekst, en dat is denk ik wel voldoende. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 17 mrt 2015 15:55 (CET)

merge account[bewerken]

Hi Taketa, I've just tried to unify my account like you told me but the system keeps telling me that the user in sv.wikipedia.org is the "home wiki". However, in the Global account information appears to be not attached like you say. Should I wait for some cache to refresh or something?

Thanks a lot! MoonkeyW (overleg) 21 mrt 2015 23:52 (CET)

Samenvoegen gebruikers niet volledig![bewerken]

Beste Taketa, misschien moet ik me ook maar tot u wenden. Voorlopig zit ik strop op de pagina Speciaal:GebruikerSamenvoegen. Misschien kan je me snel zeggen hoe het zit, vooraleer ik een halve dag ga spenderen aan uitvlooien wat me nu te doen staat onder het kopje 'Samenvoegen afronden'. Ik kan het niet doen, want een gebruiker 'Rikipedia' op acht andere Wikis zit me in de weg. Weliswaar is hij sinds 9 dec 2005 geblokkeerd op de Engelse en heeft hij slechts op de Italiaanse en Japanse een gebruikerspagina. Op de Italiaanse heeft hij behalve een gebruikerspagina geen andere bijdrages. Op de Japanse heeft hij er sinds 18 juli 2009 een vijftigtal. Voor de andere Wikipedias weet ik niet direct hoe ik kan nagaan of er gebruikersbijdragen zijn. Alleszins lijkt hij me niet erg actief. Dan, wat betreft de Nederlandse Wikibooks. Volgens mij ben ik zelf daar de Rikipedia, maar waarom ik daar nu niet bij kan weet ik ook niet. Ik hoop dus dat je me in een handomdraai kan uitleggen wat ik moet doen. Anders moet ik er een halve dag verlof voor nemen vrees ik. Vriendelijke groeten, -rikipedia (overleg) 22 mrt 2015 00:10 (CET) Aanvulling : mijn gebruikersaccount op de Engelse Wikipedia heet 'pediariki', maar die naam wil ik eigenlijk wijzigen in Rikipedia, wat nu niet kan. Dus als je weet hoe ik dat moet oplossen dan hoor ik het graag. -rikipedia (overleg) 22 mrt 2015 00:12 (CET)

spelling[bewerken]

Ik lees [jou(w) situatie: jou(w) naam ...] in de Kroeg. Mijn e-mail-functie werkt helaas niet, dat is een bekend probleem. Moet ik een extra e-mail account aanschaffen ten behoeve van wikipedia? – Maiella (overleg) 22 mrt 2015 03:30 (CET)

Hoi Maiella, hoe kom je van mijn bericht bij emails? Ik denk dat ik een gedachtestap heb gemist. Iedereen kan via Special:MergeAccount zijn accounts samenvoegen. Mvg, Taketa (overleg) 22 mrt 2015 09:31 (CET)
Sorry als mijn bericht verwarring schept. Normaliter zou ik iemand e-mailen als ik een spelfout tegenkom, i.c. in de Kroeg. Maar sinds een aantal maanden kan dat niet meer met mijn yahoo-account. Vr. groet. – Maiella (overleg) 24 mrt 2015 11:48 (CET)
Ach zo, ik maakte een spelfout. Ik begrijp het. Dank voor het melden. Ik probeer het Nederlands te leren :). Mvg, Taketa (overleg) 24 mrt 2015 15:39 (CET)

About a deleted category and other category names[bewerken]

Hi Taketa, "Kategori:No local image and no image on Wikidata" deleted by an admin in Turkish wikipedia, I think that's wrong. Maybe you want to care that category and others. I recommend changing the names and maybe you will change the names. Thank you, regards...Vikiçizer (overleg) 12 apr 2015 00:43 (CEST)

Project[bewerken]

Hoi Taketa, zoals ik al in het overleg op Overleg Wikipedia:Wikiproject/Wist je dat#Project heb aangegeven, ga ik niet meer verder met het Wist je dat-project. Ik heb nog gehoor gegeven aan de oproep van Lymantria om die beslissing niet te snel te nemen en heb daarom nog een paar dagen gewacht voordat ik de beslissing definitief nam. Ik ben er ooit aan begonnen omdat ik zag dat de muziekweetjes achterliepen en ben er zo langzaamaan verder in betrokken geraakt. Om de redenen die ik in het overleg noemde, is het voor mij nu een mooi moment om ermee te stoppen. We zijn er bijna, nog 7 en dan hebben we in elk geval het benodigde minimumaantal van 1830 bereikt. Ik wens je veel succes met het vervolg in de komende jaren! Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 28 apr 2015 06:42 (CEST)

Beste Ymnes, allereerst bedankt voor je ongelooflijke bijdrage! Het zijn mensen zoals jij die dit soort projecten tot leven brengen en dragen. Ik hoop dat je er van hebt genoten en trots bent op de geleverde prestatie en op alles wat het project bereikt heeft. Ik vind het jammer dat je stopt, maar zie graag het beste voor je, en weet zeker dat jij dit zeer goed kunt bepalen. Laten we elkaar in ieder geval nog vaak tegen komen op Wikipedia in de komende jaren en misschien ook op het Wist je dat project :). Je bent altijd welkom. Mocht je ooit weer willen helpen met coordineren dan hoef je je naam er maar bij te zetten. Nogmaals hartelijk dank voor al je goede zorgen. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 28 apr 2015 07:32 (CEST)

Gevraagde reactie[bewerken]

Hallo Taketa,

Ik neem aan, dat deze pagina op je volglijst staat. Als jij daar op 26 april een vraag aan mij stelt, ik die op de zelfde dag beantwoord en je op 29 april nog een keer vraag te reageren moet je nu toch wel wat tijd voor een reactie hebben kunnen vinden.Renevs (overleg) 3 mei 2015 17:59 (CEST)

Hoi Rene, niet gezien. Ik zal kjken. Ik heb verder rond de 10.000 paginas op mijn volglijst waarvan, dagelijks honderden bewerkt worden. Een tiental daarvan is dagelijks een Wist je dat pagina. Ik kijk niet alle overlegpaginas van wist je dat na op dagelijkse basis. Dus gewoon niet gezien. Niks met tijd te maken. Overigens heb ik net mijn ping log doorgenomen en ik ben niet gepingd op 29 april. Mvg, Taketa (overleg) 3 mei 2015 20:28 (CEST)
Hoi Taketa,Ik snap het. Ik zal nog even reageren op de Wist je dat pagina. Mvg Renevs (overleg) 3 mei 2015 22:47 (CEST) Lijkt mij wel een heel gedoe met 10.000 pagina's op je volglijst.

Wikiproject Etalageonderhoud[bewerken]

Beste Taketa, ik heb vandaag een bescheiden aftrap van het Wikiproject Etalageonderhoud gemaakt. Er moet nog veel gebeuren voor de opzet, zou jij tijd en zin hebben om mee te helpen? Met jouw ervaring in het opstarten van dit soort projecten zou je een waardevolle medewerker zijn! heinGlas z3.pngnlein'' 4 mei 2015 11:11 (CEST)

Hoi Hein, leuk project. Het is helaas niet echt mijn gebied. Ik zal eens denken of ik mee wil doen. Enkele gedachten vooraf. Zorg voor duidelijke criteria, anders krijg je willekeur. Ik zou de etalageartikels per subgebied nakijken. Dus bv kijk naar de infoboxen van alle artikels. Als apart sub-project. Dus niet bij het eerste artikel beginnen en dit controleren op 10 punten. Maar alle artikels controleren op 1 punt. Mensen zijn vaak expert op 1 wikigebied. Zoals bronvermelding, categorieen of infoboxen. Zelfs als men niks van een onderwerp weet, bv als je niks over geschiedenis weet. Dan nog kan iemand die veel van infoboxen weet een artikel controleren op infoboxen. Door te werken met lijsten per gebied, ipv 1 lijst voor alle checks, kun je meer mensen het project in trekken. Je kunt denken aan "up to date", infobox, bronvermelding, categorieen, grammatica, taalgebruik, allemaal gebieden waarvoor men bijna niks over een onderwerp hoeft te weten. En al die gebieden hebben weer meerdere dingen die je moet controleren. Is er een infobox? De juiste infobox? Zo volledig mogelijk ingevuld? Ziet het er goed uit. Etc. Dus meerdere dingen per subgebied. Dan kun je daarnaast de experts naar de inhoud laten kijken. Trek de opmaak nakijken, dus los van de inhoud. Denk er eens over na. Mvg, Taketa (overleg) 4 mei 2015 18:45 (CEST)
Dank voor je reactie, goeie tips! Ik zal deze ook op de overlegpagina plaatsen. Er moet inderdaad nog veel gebeuren en ik heb er eigenlijk weinig tijd voor. Vandaar dat ik meerdere gebruikers oproep om te helpen op te bouwen. Op die manier hoop ik dat vele handen licht werk gaan maken. heinGlas z3.pngnlein'' 4 mei 2015 19:07 (CEST)

Geslacht van collegae[bewerken]

Beste Taketa,

Ik weet ook uw geslacht niet, maar dat u kennelijk nog niet op de hoogte was van dat van iemand van bijna "het eerste uur" te weten Elly W. stuit toch wel wat tegen de borst(en). Die nominatie was meer dan terecht; in tegenstelling tot die van sommige anderen die weinig Steun Steun ontvingen. Hoeveel plusjes heeft men eigenlijk nodig voor zo'n Wikihemd?  Klaas `Z4␟` V:  9 mei 2015 10:55 (CEST)
Dat hoeft geheel niet te stuiten Glimlach Het gebeurt mij vaker, ook in mijn werk. Geen enkel probleem, ik vind het wel grappig. Ik betrap mijzelf ook af en toe op een vooroordeel wie man of vrouw is. Maar Taketa (m/v) heel erg bedankt voor de nominatie en Klaas (v/m) voor de support. Elly (overleg) 9 mei 2015 11:20 (CEST)
Hoi beiden, ik merkte het ja, en had op je overlegpagina op meta gereageerd Klaas :). Je kunt het t-shirt zien als een ster. De nominatie is voldoende om het te krijgen. De bevestiging door de foundation is slechts een formaliteit om zeker te zijn dat je echt een Wikimediaan bent. Net zoals bij een ster kunnen anderen aangeven de ster te steunen. In dat licht kun je de steunbetuigingen zien. Niet nodig, wel leuk. Het kan best wat tijd duren voordat zo'n nominatie tot een actie bij de Foundation leidt, maar al is het niet zo snel, dat t-shirt dat komt er wel. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 9 mei 2015 17:20 (CEST)

Bij sommigen die ik na ruim tien jaar nog niet virtueel ben tegengekomen ging het heel snel, binnen een week of zo. Romaine (die door beginners {tegenwoordig wel "anglofilistisch" casual editors [uitdrukking van een betaalde(!) kracht] genoemd, als vrouw wordt gezien} heeft 21 plusjes en er is desondanks kennelijk door de mensen die erover kunnen beslissen nog niet eens naar gekeken, want er staat (nog) geen approved-vinkje onder. Riekt w.m.b. naar universele vriend(innet)jespolitiek. Soms denk ik: Wie op de WMF wacht, wacht het langst. Hun wegen zijn ondoorgrondelijk...  Klaas `Z4␟` V:  10 mei 2015 09:30 (CEST)

Ik gok dat er een keer per maand naar gekeken wordt. Groetjes, Taketa (overleg) 10 mei 2015 13:31 (CEST)
Was het maar waar... misschien is er wel naar gekeken, maar vooralsnog is van actie in meer dan vijf weken helaas weinig of geen sprake  Klaas `Z4␟` V:  13 jun 2015 18:36 (CEST)
We zullen zien :). Mvg, Taketa (overleg) 13 jun 2015 19:21 (CEST)

Wikimeet[bewerken]

Hoi Taketa,

Las zojuist in de kroeg over jouw suggestie om lokale wikimeets te organiseren. Is het een idee om ergens (Wikimedia Nederland?) een pagina in te richten waar je een overzicht kunt vinden van lokale wikimeets?

Groet,

Tim, Timboliu (overleg) 23 mei 2015 07:43 (CEST)

Hoi Tim, we hebben Wikipedia:Ontmoeten hiervoor. Er zijn best vaak lokale meets, hoewel momenteel vooral in musea etc. Misschien is het in de toekomst handig om een lijstje daaraan toe te voegen van vaste locaties, waar om de zoveel tijd meets zijn. Echter momenteel is er nog niks om toe te voegen ;). Mvg, Taketa (overleg) 23 mei 2015 07:48 (CEST)
Misschien is de volgende plek geschikt: http://nl.wikimedia.org/wiki/Ontmoeten/Lijst_van_alle_bijeenkomsten Timboliu (overleg) 23 mei 2015 07:48 (CEST)
Die pagina is het archief van Wikipedia:Ontmoeten. Mvg, Taketa (overleg) 23 mei 2015 07:50 (CEST)

Sjabloon Refn[bewerken]

Hallo Taketa, Ik heb een vraag gesteld in de Helpdesk met betrekking tot het Refn-sjabloon dat door jou gemaakt is. Zou je er even naar kunnen kijken? Of wil ik gewoon teveel en moet ik gewoon niet zo zeuren? ;) Groeten, --I90Christian (overleg) 3 jun 2015 20:58 (CEST)

Hey I90Christian, ik heb op de helpdesk geantwoord. Groetjes, Taketa (overleg) 4 jun 2015 20:16 (CEST)

Onderzoek: de mening van Wikipediabewerkers[bewerken]

Excuus dat dit bericht zomaar op uw overlegpagina is geplaatst! Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende: bureau Motivaction voert momenteel in opdracht van Wikimedia Nederland een enquête uit onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Kernvraag is hoe zij het bewerken van Wikipedia ervaren. Hierbij gaat het om zaken als werksfeer, werkdruk, omgangsvormen etc. Omdat de mening van zeer actieve bewerkers zoals uzelf voor het onderzoek heel relevant is, is in overleg met de gemeenschap besloten de 250 meest actieve Nederlandstalige Wikpedianen persoonlijk uit te nodigen om deel te nemen aan de enquête. Dat kan via deze link. Het invullen kost ongeveer 20 minuten. We hopen dat u in staat zult zijn om deel te nemen. Dank voor uw tijd. Bureau Motivation en Wikimedia Nederland 5 jun 2015 03:35 (CEST)

Resultaten enquête onder Wikipediabewerkers[bewerken]

Enkele weken geleden hebben we u gevraagd of u zou willen deelnemen aan een enquête over het werken op de Nederlandstalige Wikipedia. De resultaten van deze enquête zijn inmiddels beschikbaar. Ze zijn te vinden op deze projectpagina: Wikipedia:Onderzoek onder bewerkers en lezers 2015. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 9 jul 2015 15:50 (CEST)

London Bridge[bewerken]

Hej! Ik heb hem al goedgekeurd, maar bedacht me ineens 'zou "die hem naar Arizona verhuisde" niet nog beter zijn?' Er moet dan nog een bron in het artikel over Arizona, maar daar moeten er genoeg van te vinden zijn volgens mij. Wat denk jij? Richard 5 aug 2015 10:42 (CEST)

Hoi Richard, misschien wat slecht van me, maar ik onderschat onze gebruikers graag en neem aan dat ze niet weten wat Arizona is. Al is het klikbaar, het is interessanter om de VS te noemen. mvg, Taketa (overleg) 5 aug 2015 10:46 (CEST)
Tsja... er stond al bij dat hij verkocht werd aan een Amerikaan, toch? Maar goed, dan laten we het weetje zoals het is. Bedankt voor je reactie en een fijne dag verder! Richard 5 aug 2015 11:07 (CEST)

Medaille[bewerken]

Voor al je inzet voor het Wikiproject Wist je dat!
Ymnes (overleg) 5 aug 2015 11:54 (CEST)

Hoi Taketa, op 8 september 2014 maakte je de eerste pagina van het Wist je dat-project aan en vandaag werden de weetjes voor 31 december in een sjabloon geplaatst door Lymantria. Voor je vele werk voor het project krijg je daarom de medaille voor getoonde inzet! Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 5 aug 2015 11:54 (CEST)

Hoi Ymnes, dank je wel :). Ik ben nu nostalgisch de gescheidenis aan het doornemen van het project. Het duurde 1 dag voordat alles uit mijn naamruimte werd verplaatst. In mijn hoofd was het een enorm lange periode. Grappig hoe dingen minder dan een jaar geleden toch zo lang geleden lijken. Mvg, Taketa (overleg) 5 aug 2015 11:59 (CEST)
Gevoelsmatig lijkt het inderdaad al weer een tijdje achter ons te liggen. Ik ben ook alweer met heel andere dingen bezig. Al kijk ik wel geregeld even naar de voorpagina en geeft het een goed gevoel wanneer er weer een eigen weetje langskomt of eentje waar ik mee te maken hebt gehad. Het was de moeite zeker waard. Ymnes (overleg) 5 aug 2015 12:10 (CEST)
Pluim voor een mooi project, Taketa! Lymantria overleg 5 aug 2015 12:15 (CEST)

Voorbeeld onoordeelkundig plaatsen van een afbeelding[bewerken]

Plebejus acmon

Omdat ik zojuist bezig was met het opschonen van onze pagina over het vlindergeslacht Lycaena, kwam ik ook Lycaena acmon tegen (inmiddels gewist maar jij kunt die pagina nog zien). De naam werd in het artikel genoemd als Lycaena acmon Boisduval, zonder jaartal, en was gebaseerd op deze kaart uit het systeem van LepIndex. Coolidge heeft in 1907 ergens de naam acmon geciteerd en daarbij per abuis de naam Boisduval als auteur genoemd (het is hier na te gaan, helemaal onderaan de pagina). Er had bij het aanmaken van die pagina een bel moeten gaan rinkelen wegens het ontbreken van een jaartal van publicatie, wat de betrouwbaarheid van de gegevens op die kaart uiterst dubieus maakte en niet geschikt voor overname in de encyclopedie. De realiteit is dat er geen soort met de naam Lycaena acmon Boisduval bestaat. Coolidge heeft onzorgvuldig geciteerd en zijn citaat is zonder verdere controle overgenoemn op een verder tamelijk inhoudsloze kaart in een kaartsysteem. Er is later geen jaartal aan toegevoegd, en ook geen naam van een tijdschrift en een pagina. Deze naam is dus een zogenaamde spooknaam: hij zingt rond maar is nooit gepubliceerd. Wat wél bestaat is de naam Lycaena acmon Westwood, 1851, voor een soort die nu in het geslacht Aricia wordt geplaatst (zie hier). En die soort is ook wel in het geslacht Plebejus geplaatst geweest. De afbeelding die je hiernaast ziet, stelt dus Aricia acmon (Westwood, 1851) voor, een soort waarover wij nog geen artikel hebben.

Door nu die foto in een artikel over een niet bestaande naam te zetten, wordt de indruk versterkt dat er toch een soort met die naam bestaat; er wordt immers een foto van getoond. De drempel om een artikel over zo'n spooknaam te wissen, wordt dan hoger. Tegelijk wordt het een probleem om het correcte artikel Aricia acmon aan te maken met de correcte afbeelding; die wordt immers al bij een ander taxon getoond, en een taxon kan wel onder verschillende namen bekend zijn maar hoort maar onder een daarvan in de encyclopedie te staan, dus een afbeelding kan nooit als illustratie dienen bij twee verschillende artikelen over twee verschillende namen.

Het is maar een voorbeeld. Maar het laat zien wat de gevolgen zijn als gebruikers zonder kennis van zaken afbeeldingen plaatsen in artikelen over onderwerpen waarover ze onvoldoende geïnformeerd zijn. Uiteindelijk is het aan een selecte groep van gebruikers die wél weten waarover ze het hebben om dan de troep weer op te ruimen. En voor de zekerheid zeg ik het maar: de afbeelding op Commons draagt een correcte naam en is in de juiste categorie ondergebracht, wat een onjuist gebruik dus niet voorkwam. Tot nu toe heb je zorgvuldig vermeden om op mijn kritiek over het plaatsen van afbeeldingen door ondeskundigen in te gaan. Je ontweek die met verhalen over goede bedoelingen, over Commons als dé effectieve plek om meer dan honderd andere Wikipedia's te beïnvloeden, en over het bereiken van veel meer mensen. Maar veel mensen bereiken heeft alleen zin als je ze correcte informatie biedt. Er is dus wel degelijk een probleem als goedbedoelende gebruikers taken uitvoeren waarvoor ze de kennis missen. En van de gebruiker die deze afbeelding plaatste weet ik heel zeker dat die niets anders dan goede bedoelingen had. WIKIKLAAS overleg 18 aug 2015 00:40 (CEST)

Beste Wikiklaas, het plaatsen van een afbeelding was natuurlijk fout. Maar de echte fout zat in het maken van het artikel. De fout wordt niet significant groter met het plaatsen van een afbeelding. Het aantal misleidde gebruikers blijft hetzelfde en de moeite om het te verbeteren blijft hetzelfde. Het enige verschil met afbeeldingen toevoegen aan Wikipedia, is dat de kwaliteit van Wikipedia hoger is. Dat kan inderdaad ook de kwaliteit van enkele foute artikels verbeteren. Echter, de fout wordt zoals gezegd bijna niet groter, een aantal fouten wordt wel degelijk gevonden en dus wordt het aantal fouten verminderd. Puur procentueel gezien, blijft de fout overigens exact even groot. Bovendien zorgt afbeeldingen toevoegen aan een Wikipedia in een andere taal voor 0 toegevoegde fouten in nl.wiki en wel degelijk het vinden van fouten in 100 andere projecten, dus dat is enkel positief voor de honderd andere projecten. Ik blijf erbij dat afbeeldingen toevoegen in totaal goed is voor de encyclopedie. Mvg, Taketa (overleg) 18 aug 2015 09:00 (CEST)
Dit voorbeeld toont overigens dat je beter kunt gaan praten met Joopwiki, die onoordeelkundig een artikel heeft aangemaakt. Het is een probleem als goedbedoelende gebruikers artikel schrijven als ze de kennis missen. Foute artikels aanmaken is een echt probleem.
Zeker lag de echte oorzaak bij het aanmaken van een artikel dat zo niet aangemaakt had mogen worden. Maar je hebt onlangs gebruikers opgeroepen om afbeeldingen te plaatsen bij bestaande artikelen, ongeacht de kwaliteit daarvan, op een groot aantal taalversies. En daarbij zullen ook artikelen zitten die niet correct zijn. Doordat je op deze manier niet alleen via Wikidata maar ook via Commons taalversies aan elkaar koppelt, worden die fouten niet geëlimineerd maar verhevigd, en verspreiden ze zich over meerdere projecten. Daarom meldde ik je dit voorbeeld even. Om te laten zien dat het dus echt een probleem is als leken onderwerpen bewerken.
Je start een project en iemand wijst je op de risico's en laat je er voorbeelden van zien. In plaats van Wikipedia serieus te nemen en goed na te denken over mechanismen waarmee de fouten voorkomen kunnen worden, wuif je telkens het probleem weg. In plaats van goed na te denken wat je kunt doen om fouten op te sporen en te elimineren, zet je mensen aan het werk op een manier waarbij nieuwe fouten worden geïntroduceerd omdat ze domweg niet oordeelkundig zijn. Ik vind dat een gemiste kans. WIKIKLAAS overleg 18 aug 2015 15:43 (CEST)
Beste Wikiklaas, er is geen mechanisme om zowel afbeeldingen te plaatsen, en tevens minder fouten te maken dan dat momenteel gemaakt worden. Er is geen andere manier. Er zijn geen experts die het doen. Je kunt oneindig wachten, die experts komen niet. De afbeeldingen zullen geplaatst worden, ook als je niks doet. Het duurt echter langer, en het zal gedaan worden door mensen met volledig geen kennis. Je hebt de optie dat of 1 persoon 1000 afbeeldingen nu plaatst, of dat 1000 mensen 1 afbeelding plaatsen in de komende jaren. Het voordeel van het systeem is dat die ene persoon ervaring opdoet, en als ervaren en goed willende Wikipediaan, minimale fouten kan uitsluiten. Van de 1000 mensen is de meerderheid geen expert, en dezen spenderen niet meer tijd. Je weet van de gemiddelde kwaliteit van artikels, dat de kwaliteit van een ervaren Wikipediaan zijn werk hoger is dan het gemiddelde werk van een willekeurig bijdrager (wat in de meerderheid verwijderd wordt). Ik denk wel degelijk na over mechanismen. Er missen wereldwijd ruim een half miljoen afbeeldingen, die gewoon op Commons staan. Je kunt wachten, of je kunt iets doen. De fout in jou voorbeeld hierboven verergert inderdaad bestaande problemen, maar de kwaliteit van Wikipedia blijft relatief exact hetzelfde, en dit specifieke probleem blijft even goed oplosbaar als daarvoor. De echte problemen zijn als er daadwerkelijk foute afbeeldingen geplaatst worden. Ik erken zeker dat dat soort fouten mogelijk zijn. Echter, het is bewezen extreem laag. Bovendien lost het mechanisme meer fouten op dan het maakt. Het mechanisme is het beste wat er is. Het spijt me dat het niet perfect is, en ik snap je zorgen, maar ik deel de mening niet. In mijn mening is dit een goed project, ook bij artikelen over organismen. Het vermindert het aantal fouten [7][8][9][10][11][12][13][14][15] (dit is maar een fractie, enkel die fouten die ook in nl.wiki bestonden), én het zorgt voor meer afbeeldingen. Mvg, Taketa (overleg) 18 aug 2015 21:21 (CEST)
Beste Taketa (en Wikiklaas), het is wel verduiveld toevallig, maar gisteren heb ik op mijn GP een link aangemaakt naar "Geen afbeelding lokaal, maar wel op Wikidata". Om te helpen natuurlijk die oeverloze brij wat kleiner te maken en zo artikelen in kwaliteit te verhogen. Doe ik eens even wat anders dan vandalisme bestrijding. Nu kom ik meer dan eens tegen dat het betreffende artikel al een foto heeft. Zou ik dat betreffende artikel dan niet uit die lijst kunnen verwijderen of wordt het dan meteen linke soep ?? Bovendien kom ik op Wikidata dan wel eens dit tegen en dan weet ik ook niet meer wat te doen! Kan ik toch op de een of andere manier van dienst zijn ? Hartelijke groet, Malinka1 (overleg) 28 aug 2015 19:30 (CEST)
Hoi Malinka1, leuk dat je wilt helpen! In geval van twijfel over auteursrechten, de afbeelding inderdaad niet plaatsen. Liefst een melding doen op Commons zodat mensen met meer kennis van auteursrecht meekijken. Het probleem met "Geen afbeelding lokaal, maar wel op Wikidata" is dat het kijkt of er een afbeelding in het sjabloon staat. Echter soms heeft een artikel 2 sjablonen waarvan 1 geen afbeelding, en er zijn nog wel meer redenen dat verkeerde artikels in de categorie staan. Deze afbeeldingen kunnen niet verwijderd zonder info toe te voegen aan het sjabloon op het artikel, en dat hebben we besloten niet te doen. Omdat de volledige categorie al een keer is doorgelopen, is er veel achter gelaten. Momenteel zal c.a. 2/3 reeds gecontroleerd en onbruikbaar zijn. Je kunt dit eigenlijk niet makkelijk verbeteren. Er is nog een tweede afbeeldingen project wat je misschien kunt testen Wikipedia:Wikiproject/Afbeeldingsuggestie. Mocht je dat ook niks vinden, dan zou je ook misschien kunnen helpen in andere talen. Dat is voor biografieën niet moeilijk. "File:" werkt in alle talen. De tekst onder een afbeelding is de naam bovenaan het artikel met het jaar (bv "Jansen (1955)"). Erg simpel. Op deze pagina vind je de projecten in andere talen [16]. Merk wel dat de meesten van die categorieen ook al zijn doorlopen. Maar mocht je in een andere taal willen werken dan vinden we wel iets. Mvg, Taketa (overleg) 28 aug 2015 20:45 (CEST)

Inbreng gewenst[bewerken]

Hej Taketa! Op Overleg Wikipedia:Wikiproject/Wist je dat/Onderwerpkeuze#Anderstalige Wikipedia's heb ik een paar weken geleden een balletje opgegooid. Lymantria heeft er al op gereageerd en om jouw mening gevraagd. Die is echter vooralsnog niet gekomen. Kun / wil je dat alsnog even doen? Richard 3 sep 2015 15:37 (CEST)

Hoi Richard, geantwoord aldaar. Mvg, Taketa (overleg) 3 sep 2015 15:59 (CEST)

Gonny van Oudenallen[bewerken]

Beste Taketa, jij en Bob.v.R worden kennelijk geciteerd op Overleg:Gonny van Oudenallen, maar ik kan niet ontdekken waar dat citaat dan vandaan komt, en in elk geval heb je het niet geschreven op 6 sep 2015 06:59 (CEST), zoals daar gesuggereerd wordt. Het vermeende citaat is hier anoniem (door Gonny van Oudenallen) toegevoegd. Ik meld het maar even. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 8 sep 2015 20:01 (CEST)

Hoi Erik, bedankt dat je het even noemt omdat je het ziet. Dit komt van WP:OG [17]. Geen probleem wmb als dat verplaatst wordt. Mvg, Taketa (overleg) 8 sep 2015 21:48 (CEST)
Dankjewel! ErikvanB (overleg) 8 sep 2015 22:52 (CEST)

Problem with your articles lacking images project categories[bewerken]

(Excuse me for writing in English; I read Dutch, but cannot write it correctly; whence you may answer in Dutch, if you wish.)

I saw a problem on sv:Kategori:No local image but image on Wikidata, and I think that this is due to a general bug, which would concern your project for identifying pages witout images, but with images in Commons for the same topic.

The majority of articles in that category do seem to have images. However, these images are not inserted by individual calls of "File" or "Bild", but by the <gallery> feature. I do not know how the templates creating the category work, but they obviously do not recognise articles with galleries as articles with images; and they definitely should do that.

I suspect that of the over 21000 articles now contained in the sv-wiki category you created, a few really are lacking images; but as long as these drown in the myriads of articles with image galleries, the category is a rather bad tool for finding them.

This problem may well be greater on sv-wiki than on the other wp's where you did the same work. The reason is that we have created lots of species articles by means of a bot. Our bot and species project was inspired by the species article creation Wikipedia:Wikiproject/Dieren project; but we decided to give our bot-created articles, a bit more content, inter alia, by adding a gallery with all corresponding images (if any) from Commons. When humans fix the bot-creations, one of our tasks is to select appropriate images from the gallery, if needs be. However, this task is rather different from the task of your project, I think.

Thus, could you please make the articles with a non-empty gallery disappear from these categories, or at least from sv:Kategori:No local image but image on Wikidata? Jörgen B(You may answer in Dutch) 12 sep 2015 22:10 (CEST)

Hi Jörgen, I am aware of the problem on sv.wiki but I cannot fix this. It is a general problem. The category can only look at images in the template. This means it is not usefull for the sv.wiki category about species. I should probably remove that from the category and it will work fine again. In other wikis indeed this problem does not exist. For example of the 9.000 articles that used to be in the chinese category (inclusing species) 90% of articles can be fixed. However on sv.wiki it is below 5% I think. I only added the species category because I had ran out of articles. And I stopped on sv.wiki because the species category was not usefull. Let me know if you prefer removing the species, or if you prefer keeping them in there. I am sorry that I cannot do more to help. All the best, Taketa (overleg) 12 sep 2015 22:50 (CEST)
Aha! Well, if we only have 20000 species articles with related commons images but without an image in the infobox, then there might be of some use to retain them in the category, I'll contemplate this a bit more, I think; and experiment a little with these articles. Thanks! Jörgen B(You may answer in Dutch) 13 sep 2015 05:10 (CEST)

Schrijfweek in de krant[bewerken]

Dag Taketa, Vandaag in De Stad Amersfoort de aankondiging van de schrijfweek gezien. Ook op de digitale versie van De Stad Amersfoort is het te lezen. Zie [[18]] Hartelijke groet WeeJeeVee (overleg) 1 okt 2015 19:43 (CEST)

Hallo WeeJeeVee, mooi om te horen :). Mvg, Taketa (overleg) 1 okt 2015 19:46 (CEST)
Omdat je een nogal volle volglijst hebt, meld ik je even dat ik gereageerd heb op mijn OP. Ik zie de sitenotice namelijk ook niet, niet op Firefox niet op m'n telefoon of tablet. Ymnes (overleg) 5 okt 2015 16:59 (CEST)

Nog even een ding. Bovenaan de volglijst staan allerlei linken, naar peilingen, stemmingen, enz. Eigenlijk hoort daar ook de link naar de schrijfweek te staan. Misschien ook een idee voor de schrijfweek? Ymnes (overleg) 8 okt 2015 17:23 (CEST)

Ik denk dat dat meer officiele Wiki aangelegenheden zijn. Peilingen, stemmingen. Er worden besluiten genomen met al die stemmomenten. Ik denk niet dat de schrijfweek daartussen past. Mvg, Taketa (overleg) 8 okt 2015 17:51 (CEST)

Amersfoortse Michelinsterren[bewerken]

Je hebt de twee artikelen duidelijk gezien, gezien je reacties. Kwestie van inspiratie en vertalen. Ik kan echter niet beloven of ik de laatste twee (Blok's restaurant en Rotisserie) nog voor elkaar krijg deze week. Daar heb ik geen Engelstalige versie van achter de hand. Maar het viel mij wel op dat er in totaal 5 Amersfoortse restaurants zijn die ooit een ster hebben gekregen. The Banner Overleg 6 okt 2015 12:43 (CEST)

Hoi The Banner, mijn doel is 100+ artikels deze week. Ik hoop dat het gaat lukken. Vijf restaurants, welke is de vijfde? Mvg, Taketa (overleg) 6 okt 2015 12:51 (CEST)
De Witte (restaurant) The Banner Overleg 6 okt 2015 13:59 (CEST)
Ah die had natuurlijk al een artikel. Mvg, Taketa (overleg) 6 okt 2015 14:03 (CEST)
Oeps.... De Rôtisserie. Dat gaat gelijk een tochtje naar de weetjes worden. The Banner Overleg 7 okt 2015 21:27 (CEST)
Dat is efficiënt werken :). Wordt het meteen door extra mensen uit Amersfoort zelf, en door weetjesjagers gelezen. Mvg, Taketa (overleg) 7 okt 2015 21:31 (CEST)
Voorstel Weetje: Wist je dat... restaurant De Rôtisserie in het jaar 2000 door de restaurantgids "Lekker" tot de grond toe werd afgebrand maar enige maanden later een Michelinster voor 2001 mocht ontvangen? The Banner Overleg 7 okt 2015 21:33 (CEST)
En met Blok's Restaurant komt mijn reeks bijdragen aan de feestweek ten einde. Mooie stad, goede herinneringen aan (start/einde vakanties in lage Vuursche; kweet niet hoeveel keer gepasseerd in de trein zodat ik de vele veranderingen met eigen ogen kon bekijken). The Banner Overleg 10 okt 2015 15:35 (CEST)
Bedankt voor de hulp. Mocht je willen kun je je hier nog toevoegen. Fijn dat je hebt meegedaan, ik ben tevreden met het resultaat en ik hoop dat jij zelf ook tevreden bent dat je vier nieuwe artikels hebt geschreven. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 10 okt 2015 16:33 (CEST)
Ik wilde "een dingetje" doen in de vorm van een vertaling. Het werden twee vertalingen, twee geheel nieuwe artikelen en 1 weetje. Maar alleen al vanwege de negativiteit overweeg ik nog een weetje in te dienen, namelijk dat De Saffraan gevestigd is in een schip. Glimlach The Banner Overleg 10 okt 2015 18:23 (CEST) Ik ben niet half zo negatief als sommige mensen mij zien...
@The Banner, op Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Amersfoort/Onderwerpen staat ook nog een Chinees restaurant met de toelichting "wereldkampioen Chinese Cuisine 2015". Als je vandaag of morgen nog tijd hebt, is dat misschien nog een leuke afsluiter? Ymnes (overleg) 10 okt 2015 18:28 (CEST)
Hmmm, dat is geen restaurant maar een chef-kok.([19]). En om heel eerlijk te zijn: ik kan nauwelijks bronnen vinden. Op basis van twee bronnen, waarvan een gerelateerd, ga ik geen artikel schrijven, sorry. The Banner Overleg 10 okt 2015 18:55 (CEST)

Herbevestiging moderatorschap oktober 2015[bewerken]

Beste,

Op donderdag 8 oktober 2015 0:01 (CEST) begint de eerste ronde van de jaarlijkse herbevestiging voor het moderatorschap. Bij deze herbevestiging zal ook jouw moderatorschap worden geëvalueerd. Op deze pagina wordt de eerste ronde gehouden en daar staat ook de gang van zaken uitgelegd. Je kunt op die pagina desgewenst een verklaring plaatsen. Dit kan ook nu al en er is daar ruimte voor vrijgemaakt. Mocht je het moderatorschap (vrijwillig) willen inleveren, dan kan dat natuurlijk op elk moment door een verzoek te doen op deze pagina op Meta. Als je hierna nog vragen hebt, kun je altijd terecht op mijn overlegpagina en bij dezen wens ik je veel succes.

Met vriendelijke groet, Sonuwe () 7 okt 2015 01:38 (CEST)

Schrijfweken, themaweken en lokale schrijfweken[bewerken]

Hallo Taketa, Omdat je eerder hebt meegedaan aan een schrijfweek of themaweek, krijg je nu eenmalig een bericht. Na overleg hebben we (Taketa & Romaine) een verzendlijst opgezet voor het aankondigen van nieuwe schrijfweken, themaweken en lokale schrijfweken. Door jezelf toe te voegen aan de verzendlijst kun je op je overlegpagina een bericht ontvangen met de aankondiging wanneer er een nieuwe week komen gaat. Jezelf toevoegen aan de verzendlijst staat los van of je deel neemt aan de betreffende activiteit. De verzendlijst is bedoeld om de communicatie over aankondigingen te vereenvoudigen voor diegenen die graag op de hoogte blijven van deze activiteiten. Jezelf toevoegen kan op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Verzendlijst. Groetjes - Taketa & Romaine 16 okt 2015 13:44 (CEST)

Schrijfweek[bewerken]

Hoi Taketa,

Kan je in het kader van de Erasmusprijs in november een lokale schrijfweek over Zuid-Holland organiseren? Erasmus is er geboren en degene die de prijs uitreikt heeft er een optrekje ;-) en werkt er ook nog  Klaas `Z4␟` V:  24 okt 2015 00:25 (CEST)
Hoi Klaas, het zou te dicht bij de themaweek vallen die over 2 dagen begint. Er is reeds media-aandacht voor Wikipedia, waardoor er weinig winst is qua extra media-aandacht als we tegelijk een schrijfweek houden. Daarom voor mij, liever een andere keer een schrijfweek Zuid-Holland. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 24 okt 2015 17:43 (CEST)
Of een andere provincie die dan in de belangstelling staat, liefst in België om niet van 'hollandocentrisme' beschuldigd te kunnen worden.  Klaas `Z4␟` V:  25 okt 2015 08:35 (CET)

Themaweek Thijsse[bewerken]

Hallo Taketa, Van 26 oktober t/m 1 november staat Wikipedia in het teken van de nalatenschap van natuurbeschermer en bioloog Jac. P Thijsse. Meer informatie staat op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Thijsse. Romaine 25 okt 2015 23:07 (CET)

Uil[bewerken]

Kan ik ook een anoniem voordragen? Hierbij denk ik met name aan de nieuwkomersuil  Klaas `Z4␟` V:  29 okt 2015 16:09 (CET)

Beste Klaas, wat mij betreft komen enkel mensen met accounts in aanmerking voor een WikiUil. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 29 okt 2015 16:53 (CET)

Okee, jij bent de baas, althans een van de twee projectbazen :-) tip: zet het er op de info-pagina bij dus 'geregistreerde gebruikers'  Klaas `Z4␟` V:  29 okt 2015 17:25 (CET)

Request[bewerken]

Hi dear Taketa, please look this page - [20]6AND5 (overleg) 29 okt 2015 16:30 (CET)

Hi 6AND5, I have responded there. Sincerely, Taketa (overleg) 29 okt 2015 16:54 (CET)

Dank je wel voor je hulp met referenties ...[bewerken]

... op mijn kladblok (conceptartikel over Svante Pääbo)! Met jouw voorbeeld kan ik verder :) Lisiduna (overleg) 5 nov 2015 10:46 (CET)

Pecha Kucha[bewerken]

Hoi Taketa, ben jij het toevallig die Vicky en ik (Lieveke) in de tappijn learning spaces tegenkwam? Zo ja, ik heb een interessante vraag voor me, kun je zo spoedig mogelijk reageren op lievekevonk-at-gmail.com. Het gaat over een pecha kucha waar nog een plek voor vrij is en wij dachten aan jou! Groetjes, Lieveke

Hoi Lieveke, ik heb geantwoord per mail. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 14 nov 2015 11:57 (CET)

Uitgelicht[bewerken]

Beste Taketa, ik ving in de Kroeg op dat een frisse wind door de sectie Uitgelicht wel zeer welkom is, zie hier. heinGlas z3.pngnlein'' 16 nov 2015 05:33 (CET)

Hoi Hein, momenteel erg druk met van alles. Maar het komt :). Mvg, Taketa (overleg) 16 nov 2015 23:44 (CET)
Mij hoor je niet klagen hoor! :) Ik heb even in de Kroeg gereageerd, om te voorkomen dat er parallel twee projecten op poten gezet wordt. heinGlas z3.pngnlein'' 17 nov 2015 08:25 (CET)
Sneller, sneller, haast, haast... Glimlach Ik houd de projectpagina wel in de gaten en kom over twee weken terug. The Banner Overleg 17 nov 2015 10:11 (CET)
Heej, The Banner, dit is een vrijwilligersproject hoor! Knipoog heinGlas z3.pngnlein'' 17 nov 2015 10:51 (CET)

Kleuske[bewerken]

Met enige verbazing bekijk ik het feit dat er geen actie ondernomen wordt tegen Kleuske. Mag zij dan werkelijk alles doen? Menig ander zou geheid een blokkade gekregen hebben. The Banner Overleg 6 dec 2015 21:45 (CET)

Beste The Banner, eerst aanspreken, dan waarschuwen, dan blokkeren. Noch jij, noch iemand anders, heeft haar aangesproken. Dan stopt het. Ik heb het verzoek aan de moderatoren behandeld en heb zo goed als ik kan geprobeerd een gebruiker die wil bijdragen te helpen. Als je die gebruiker wilt helpen kun je momenteel het beste feedback geven op Overleg:Paarse Vrijdag. Mvg, Taketa (overleg) 7 dec 2015 07:00 (CET)
Ik heb haar aangesproken op haar grove gedrag maar dat werd prompt weggehaald. En voordragen op RegBlok mag ik niet van de ArbCom. De nodige moderatoren zagen wel het gedrag en hebben dat ook gemeld maar nog gebeurde er niets. Ik vind dit buitengewoon vreemd. The Banner Overleg 7 dec 2015 18:15 (CET)
Niet dat het verder uitmaakt, maar ik meende dat moderatoren ook op eigen gezag in mochten grijpen bij ernstige verstoringen van goed gedrag en bij ernstige verstoringen van de werksfeer. The Banner Overleg 7 dec 2015 19:33 (CET)

WikiUilen[bewerken]

Hoi! Ik vroeg me af of er al iets bekend was over de WP:WikiUilen. Vanaf 14 december mogen we stemmen (toch?), maar ik kan nergens vinden waar. Mis ik iets of is het gewoon nog niet geplaatst? Niet dat ik haast heb, maar was gewoon benieuwd. Glimlach Trijnstel (overleg) 15 dec 2015 01:35 (CET) dit bericht is geplaatst op de OP's van Romaine en Taketa

Hoi Trijnstel, bedankt voor de reminder. Mooi dat je mee denkt. ik ben wat traag met het schrijven van de 45 nominatieteksten. Pas als die af zijn plaatsen we de nominaties en kan men stemmen. Dus stemmen is momenteel nog niet mogelijk. Ik kom er op terug. Mvg, Taketa (overleg) 15 dec 2015 06:33 (CET)

Ik had hetzelfde willen vragen. Je hoeft het toch hoop ik niet alleen te doen? Vijfenveertig genomineerden? Prachtig! Ben razend benieuwd. Succes!  Klaas `Z4␟` V:  15 dec 2015 09:12 (CET)

Zijn de winnaars al bekend? Zo ja worden ze bekendgemaakt?  Klaas `Z4␟` V:  8 jan 2016 12:13 (CET)
Hoi Klaas, de stemmen zijn geteld. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsborrel van Wikimedia Nederland op 16 januari, en zal daarna ook online komen. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 8 jan 2016 21:58 (CET)

Reply from ro.wp[bewerken]

Hi. I answered your message here. AdiJapan (overleg) 16 dec 2015 04:09 (CET)

Portobuffolè[bewerken]

Dag, Taketa. Op MoiraMoira's OP was er vandalisme via 151.20.48.234 (overleg | bijdragen | bloks) en cross-wiki ben ik laatstelijk teruggedraaid op de pagina's over Portobuffolè via 151.20.23.118 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) en 151.20.52.241 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 18 dec 2015 20:59 (CET)

Ik zal kijken. Mvg, Taketa (overleg) 18 dec 2015 21:12 (CET)
Ik heb de nlwiki pagina tijdelijk semi-beveiligd en globaal de twee ip-adressen geblokt. Echter ik denk dat dit weinig zal doen. Hij komt telkens met een ander ip. Ik ben onvoldoende bekend met ip-vandalisme om comfortabel ranges te blokken. Mocht hij terugkomen kan dit denk ik beter door een ander steward afgehandeld. Moira weet hier veel meer van. Mvg, Taketa (overleg) 18 dec 2015 21:38 (CET)

Nieuwe dubbele schrijfweek[bewerken]

Hallo Taketa,
De nieuwe dubbele schrijfweek is begonnen!
In de eerste twee weken van december 2015 werd er in Parijs de klimaatconferentie van Parijs 2015 gehouden waar de wereld samenkwam om afspraken te maken om klimaatverandering verder tegen te gaan. Een van de gevolgen van de opwarming van de Aarde is dat er een flink aantal gletsjers in de wereld aan het afsmelten zijn en men is ook bezorgd over de Noordpool. Dat is een aanleiding om het Koninkrijk Denemarken op Wikipedia beter te gaan beschrijven en omvat de gebieden Denemarken, Faeröer en Groenland.
Daarom houden we van 19 december 2015 t/m 3 januari 2016 (voor de liefhebbers t/m 10 januari) de schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Denemarken, de Faeröer en Groenland, met als eventueel bonusmateriaal het Noordpoolgebied.
Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Denemarken.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 19 dec 2015 00:51 (CET)

Please See Request[bewerken]

See request for Arifys@map-bms.Wikipedia at Steward requests/Permissions

Alternativet S / DK[bewerken]

Beste Taketa, het lijkt me nuttig om de huidige pagina Alternativet te hernoemen naar Alternativet (Zweden) en onder de naam Alternativet een disambigueerpagina te maken. Met vriendelijke groet, Paulbe (overleg) 21 dec 2015 19:04 (CET)

Hoi Paulbe, mee eens. Ga vooral je gang. Mvg, Taketa (overleg) 21 dec 2015 19:06 (CET)

Handelsgewas[bewerken]

Beste Taketa,

Je hebt de opmerking op de overlegpagina van dit artikel gezien? Zo ja dan snap ik niet zo goed waarom je de "lange" versie hebt terug gezet. Natuur12 (overleg) 28 dec 2015 15:27 (CET)

Hoi Natuur12, nee die had ik gemist. Bij deze terug naar korte versie. Mvg, Taketa (overleg) 28 dec 2015 16:02 (CET)
Dan kan je mijn volgende vraag vast wel raden. Vanwaar dat de deze in trivia omkleedde woordenboekdefinitie behouden hebt? Natuur12 (overleg) 28 dec 2015 16:16 (CET)
Allereerst, er is geen steun voor verwijderen. Verder is onze definitie van woordenboekdefinitie; 1 zin met 1 feit. Dit artikel heeft voldoende feiten voor een beginntje. Mvg, Taketa (overleg) 28 dec 2015 16:30 (CET)
Dat de aanmaakster en een door haar opgetrommelde gebruiker tegen verwijderen zijn wil ik best geloven maar er is een verschil tussen een korte samenvatting van een onderwerp bestaande uit drie of net wat meer feiten (wat een beginnetje is) en een definitie in combinatie met wat losse flodders die tevens een hoog open deur-gehalte hebben. Wat een handelsgewas nou daadwerkelijk is, dat maakt dit lemma niet duidelijk. Natuur12 (overleg) 28 dec 2015 16:35 (CET)
Dat het onduidelijk is, dat is zo. Moet het weg. Nee. Het is een beginnetje. De info is niet fout. Ik zie geen directe reden voor verwijderen. Mvg, Taketa (overleg) 28 dec 2015 16:50 (CET)
De kwaliteit is om te janken en dat sinds 2008. Maar goed, het zij zo. Dan blijven we de lezer maar noninformatie voorschotelen. Natuur12 (overleg) 28 dec 2015 17:08 (CET)
Het is een plant die de boer groeit en niet bedoeld is om op te eten. Dat staat er. Verder enkele voorbeelden uit Nederland en de tropen. Het kwam ook voor in verleden, en een voorbeeld uit het verleden. Mensen die iets hierover willen lezen, hebben hier meer aan dan een woordenboek of niks. Maar goed, je hoeft die mening niet te delen. Mvg, Taketa (overleg) 28 dec 2015 17:11 (CET)

english or german category name[bewerken]

Hi Taketa (sorry for writing in English)! Few months ago somebody asked to rename your category de:Kategorie:No local image but image on Wikidata to an equivalent german name. Discussion is here. Would this hamper your maintenance scripts, or can they use either name? Regards, --MBq (overleg) 30 dec 2015 09:09 (CET)

Hi MBq, it can be renamed. But to work it would also need to be renamed here. All the best, Taketa (overleg) 30 dec 2015 09:25 (CET)

Checken[bewerken]

Hoi Taketa, ik heb net een weetje van MackyBeth goedgekeurd over Elvis Presley en zij vroeg of het al meteen op 8 januari geplaatst kon worden. Dat is namelijk de geboortedatum van Elvis. Dat leek me een goed idee, en het is een leuk weetje. Ik heb hem daarom meteen in het sjabloon gezet. Wil je nog even checken of ik het met deze vier handelingen goed heb opgelost?[21][22][23][24] Die eerste twee zitten wel goed, maar ik heb ze nog niet zo vaak in de sjablonen geplaatst. Vandaar dat ik nog graag even een dubbelcheck van je heb. Op 8 januari waren er trouwens drie weetjes te zien van jou, eentje van Iooryz en eentje van GertJan. Om die reden heb ik eentje van jou verwisseld. Ik hoop dat je het daar ook mee eens bent. Ymnes (overleg) 6 jan 2016 16:35 (CET)

Hoi Ymnes, alles was goed behalve die laatste. Hij moest bij muziek staan ipv bij politiek en 2016. Vervangen weetjes kunnen we wmb gewoon laten staan in de lijsten. Mvg, Taketa (overleg) 6 jan 2016 17:50 (CET)
Bedankt zover. Ik denk dat ik dan iets anders verkeerd heb gedaan, want ik wilde hem niet in de categorie muziek, maar datum hebben staan. Het ging ook niet in één keer vlekkeloos en heb denk ik over het hoofd gezien dat ik hem onder politiek heb gezet. (zie Wikipedia:Wikiproject/Wist je dat/Weetjes/Datum). Is het genoeg om hem dan alleen uit de categorie Muziek te halen? Ymnes (overleg) 6 jan 2016 17:54 (CET)
Ik heb het aangepast. Mvg, Taketa (overleg) 6 jan 2016 17:57 (CET)
Dankjewel! Met deze bewerking viel bij mij daar ook het kwartje. Ymnes (overleg) 6 jan 2016 17:58 (CET)

Help decide the future of Wikimania[bewerken]

Wikimania logo with text.svg

The Wikimedia Foundation is currently running a consultation on the value and planning process of Wikimania, and is open until 18 January 2016. The goals are to (1) build a shared understanding of the value of Wikimania to help guide conference planning and evaluation, and (2) gather broad community input on what new form(s) Wikimania could take (starting in 2018).

After reviewing the consultation, we'd like to hear your feedback on on this survey.

In addition, feel free to share any personal experiences you have had at at a Wikimedia movement conference, including Wikimania. We plan to compile and share back outcomes from this consultation in February.

With thanks,

I JethroBT (WMF) (talk), from Community Resources 13 jan 2016 22:32 (CET)

TV[bewerken]

Leuk item gisteren op tv! Mooie aandacht voor Wikipedia en haar vrijwilligers! Groet, NL-LimburgVlag.svg Jasper K (overleg) 16 jan 2016 01:18 (CET)

uilenwinnaars[bewerken]

WikiEulen 2

Goedemorgen, hoop dat je goed geslapen hebt! Ik denk dat iedereen heel benieuwd is naar de winnaars. De complimenten voor de organisatie, de sheets op de presentatie, kortom voor alles! Elly (overleg) 17 jan 2016 00:54 (CET)

De speciale onderscheiding voor het opzetten en uitvoeren van het eerste WikiUilen project op de Nederlandstalige Wikipedia, tot en met de uitreiking van de uilen op 16 januari 2016, door Elly (overleg) 17 jan 2016 09:46 (CET)van 17 jan 2016 09:54 (CET)
Dag Taketa, Fijn dat jullie die WikiUilen uitreiking hebben georganiseerd en helemaal bijzonder vind ik de ontspannen manier waarop jullie dat hebben geregeld. Maar wel met aandacht voor alle kleine dingetjes die het leuk en compleet maken. Het uitreiken door 7 verschillende Wikipedianen maakt het ook meteen een community project. Chapeau! WeeJeeVee (overleg) 17 jan 2016 10:14 (CET)
Bedankt voor het organiseren, Romaine en Taketa. Goed gedaan. Ben het met WeeJeeVee eens dat de uitreiking door verschillende Wikipedianen het wel extra leuk maakte. Eigenlijk hadden jullie stiekem twee uiltjes apart moeten houden voor jullie zelf, omdat jullie zo goed voor de diertjes gezorgd hebben. Knipoog Trijnstel (overleg) 17 jan 2016 17:37 (CET)

Nieuwe lokale schrijfweek: Noord-Brabant[bewerken]

Kaart van Noord-Brabant

Hallo Taketa,

Morgen, 18 januari, begint er een nieuwe lokale schrijfweek!

We houden van 18 t/m 24 januari 2016 een schrijfweek over de provincie Noord-Brabant. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen met betrekking tot deze provincie. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Noord-Brabant.

Tijdens deze lokale schrijfweek vinden er ook twee lokale schrijfbijeenkomsten plaats:

Je kunt vrij deelnemen aan deze bijeenkomsten, maar het is wel prettig om op de bijeenkomstpagina aan te geven dat je komt.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 17 jan 2016 17:27 (CET)

Uil van Athene[bewerken]

Beste Taketa, nog bedankt voor al je gedane moeite! Ik zal ergens deze week een artikeltje schrijven over de bewuste uil! heinGlas z3.pngnlein'' 18 jan 2016 17:55 (CET)

Afgevinkt gereed! heinGlas z3.pngnlein'' 19 jan 2016 17:26 (CET)

Uitgelicht[bewerken]

Leuke verrassing, het uitgelichte artikel van vandaag. :) Groet, Pompidom (overleg) 23 jan 2016 10:03 (CET)

Hoi Pompidom, mooi om te horen dat je het leuk vindt. Jij in ieder geval bedankt dat je de schrijfweek zo'n mooie start hebt gegeven. Mvg, Taketa (overleg) 23 jan 2016 11:04 (CET)

Schrijfweek[bewerken]

Afgezien van persoonlijke drukte, ben ik door acties van derden gedemotiveerd afgehaakt. Sorry. The Banner Overleg 24 jan 2016 20:15 (CET)

Hoi The Banner, bedankt voor het meedoen. De schrijfweek heeft al voor veel nuttige bijdragen gezorgd, en dat is waar het om te doen is. Houd je met wat leuks bezig en ik hoop dat je de motivatie binnenkort dan weer voelt. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 24 jan 2016 20:29 (CET)
Tja, De Treeswijkhoeve was geen leuk geval. Ik laat mijn artikelen altijd even "rijpen" (om nog type- en spelfouten op te sporen) en juist in die rijpingstijd heeft Vliegenmepper zijn artikel geplaatst, geschreven op basis van het inmiddels door mij bijgewerkte artikel op ENWP. Zuur. Maar wat mij echt van mijn motivatie beroofde is het gez... op de overlegpagina van De Lindehof. Ik ben weer terug nu op het Februari Controle Project. The Banner Overleg 24 jan 2016 20:51 (CET)

Ongewenste bewerking[bewerken]

Je verliest bij deze bewerking echt de vrijwilligers van Wikipedia zelf uit het oog. Ikzelf, maar ook anderen, worden de afgelopen dagen al doodgegooid met sitenotices. Dat nu dezelfde melding weer verschijnt en dat ik die op al mijn apparaten opnieuw weer moet wegklikken vind ik zeer vervelend. Graag niet meer doen, vooral niet met zo'n reden. Sjoerd de Bruin (overleg) 26 jan 2016 09:18 (CET)

Hoi Sjoerd, het is natuurlijk niet mijn bedoeling om jou tot last te zijn. Ik zal de bewerking niet herhalen (want het is maar eenmaal nodig). Ik snap dat als je meerdere apparaten gebruikt het overlast creert. Er is echter maar tweemaal een sitenotices geweest deze maand. Twee is niet veel. Het heeft bovendien het specifieke doel om nieuwe vrijwilligers te werven voor nl.wikipedia. Ik vraag vandaag aan 2 landen, 2 provinces en 2 gewesten of ze Wikipedia willen steunen. Er zijn veel notices, dat ben ik met je eens. Echter die zijn bijna allemaal van de Wikimedia Foundation. De centralnotices voor verkiezingen, peilingen, feedback ronde 1 en 2, geld (al hebben we 3x meer dan we nodig hebben), etc. Dat zijn notices die mijns inzien we kunnen missen. Die hebben niet het doel om de inhoud van nl.wikipedia verder te helpen. Teninste zo zie ik het. Mvg, Taketa (overleg) 26 jan 2016 10:44 (CET)

Beoordelingsnominatie[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om dat is genomineerd door Evert100. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160202 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 3 feb 2016 01:01 (CET)

Towards a New Wikimania results[bewerken]

Wikimania logo with text.svg

Last December, I invited you to share your views on the value of Wikimedia conferences and the planning process of Wikimania. We have completed analysis of these results and have prepared this report summarizing your feedback and important changes for Wikimania starting in 2018 as an experiment. Feedback and comments are welcome at the discussion page. Thank you so much for your participation. I JethroBT (WMF), Community Resources, 8 feb 2016 23:47 (CET)

Beoordelingsnominatie Diana Glauber[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Diana Glauber dat is genomineerd door Jcwf. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160304 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 5 mrt 2016 01:03 (CET)

Vertaling Wikipedia-artikelen[bewerken]

Beste Taketa, Je hebt vorig jaar een verzoek gedaan voor een vertaling van een artikel uit een andere taal naar het Nederlands waarmee stagiaires van de ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers aan de slag konden gaan. Dit project wordt in 2016 voortgezet. Omdat de meeste verzoeken nog steeds openstaan hoor ik graag van je of je nog steeds bereid zou zijn om ondersteuning te bieden wanneer één van de door jou aangedragen artikelen alsnog wordt uitgekozen voor vertaling. Alvast hartelijk dank voor je reactie! Met vriendelijke groet, --AWossink (overleg) 8 mrt 2016 13:03 (CET)

Hoi Arne, ik zal helpen als van mijn voordrachten wordt gekozen. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 8 mrt 2016 19:05 (CET)
Dank je voor je reactie! Hopelijk gaat het project binnenkort van start! Groet, --AWossink (overleg) 10 mrt 2016 12:27 (CET)

Dubbele schrijfweek Brussel[bewerken]

Ligging van Brussel stad in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Maandag 4 april, begint er een nieuwe lokale schrijfweek!

We houden tot 17 april 2016 een dubbele schrijfweek over de Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen met betrekking tot deze regio. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Brussel.

In samenwerking met het Brussels Netwerk Openbare bibliotheken, de studentenvereniging InfoGroep van de Vrije Universiteit Brussel en Wikimedia België worden 11 schrijfmomenten of edit-a-thons georganiseerd op 6 locaties. Kom gerust langs. Als je hierbij wil assisteren om nieuwe gebruikers te begeleiden, laat dan een berichtje achter bij Gebruiker:SvenDK.

Voor de schrijfmomenten in de Brusselse bibliotheken, wordt gevraagd je in te schrijven via een registratieformulier.

Mocht je liever vanuit je luie zetel thuis werken, dan is het goed te weten dat we al een stevige lijst van Gewenste lemmas hebben.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Gewenste lemmas · Uit- of inschrijven voor deze mailing - SvenDK (overleg) 2 apr 2016 16:26 (CEST)

Draft for the GLAM newsletter[bewerken]

Dear Taketa, I wrote a draft for a report for the Belgium section of the next GLAM newsletter on outreach.wikimedia.org: outreach:User:Gereon K./Newsletter. Maybe you would like to expand the draft or correct it? Best regards, --Gereon K. (overleg) 8 mei 2016 23:16 (CEST)

Hi Gereon, I will have a look. All the best, Taketa (overleg) 8 mei 2016 23:33 (CEST)

Wikiproject Uitgelicht[bewerken]

Beste coördinator,

Ik vroeg me af of er op korte termijn nog plannen zijn voor Wikipedia:Wikiproject/Uitgelicht. Ik heb afgelopen week in de kroeg gepeild over het ondermaatse niveau van de uitgelichte artikelen en ben daar gewezen op dit project, dat zo te zien nog in de startblokken staat. Ik ben momenteel bezig met een register dat misschien wel van pas kan komen. Een grote schoonmaak kan voor mij niet snel genoeg komen, dus ik hoop dat er nog toekomst zit in het project. Oranjesam (overleg) 19 mei 2016 15:48 (CEST)

Hoi Oranjesam, bedankt voor je bericht. Wat fijn dat je interesse hebt. Ik wil het nog steeds graag starten, echter ik ben momenteel erg druk. Over een week of twee heb ik meer tijd en zal ik nog eens kijken. Het is zeker mijn intentie om het op te starten. Echter wanneer kan ik nog niet zeggen. Ik zal het je in ieder geval laten weten zodra het zover is. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 19 mei 2016 19:34 (CEST)
Dag Taketa, ik heb mezelf zojuist, op basis van je uitnodiging van vorig jaar, gebombardeerd tot coördinator. Nu zitten we dus met drie coördinators met weinig tijd Glimlach. Steeds meer mensen willen nieuwe en betere artikelen op de hoofdpagina, dus wat dacht je ervan om nog een vierde erbij te betrekken? Ik weet een goeie... heinGlas z3.pngnlein'' 10 jun 2016 11:08 (CEST)
Hoi Hein, voel je vrij en ga je gang. Enthousiasme kan een goed coördinator van iemand maken, ongeacht ervaring. Belangrijkste is goede richtlijnen die een werkend systeem vormen. Ik heb binnenkort wat tijd en kijk dan mee ;). Mvg, Taketa (overleg) 10 jun 2016 11:11 (CEST)
Top, ik heb Oranjesam al ingelicht. 't Is een gebruiker met een mooie vliegende start op Wikipedia, dus dat zit wel snor! heinGlas z3.pngnlein'' 10 jun 2016 11:16 (CEST)

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Bedankt![bewerken]

Hei Taketa, ik wou je nog zeggen dat ik het leuk vond je gisteren ontmoet te hebben. Helaas is zo'n luidruchtige omgeving geen goede omgeving voor mij. Ik kon toch niet alles meekrijgen, waardoor het gesprek soms stokte of ik je toch nog verkeerd begreep. Wees gerust, jouw naam is bij mij bekend genoeg Glimlach. Ik hoop de volgende keer op een wat rustiger omgeving! Elvesham (overleg) 19 jun 2016 10:53 (CEST)

Hoi Elvesham, ook leuk jou ontmoet te hebben. Dat bekend is maar een lopende grap tussen een medegebruiker en mezelf ;). Hopelijk tot een volgende keer. Mvg, Taketa (overleg) 19 jun 2016 11:05 (CEST)

goed zeg![bewerken]

Wat knap dat je dit voor elkaar hebt gekregen! Goede zaak voor Wikipedia. Elly (overleg) 23 jun 2016 10:43 (CEST)

Beste Ellywa, bedankt voor het compliment. Ik hoop dat we met zijn allen hard werken en dat het een succes wordt zodat het voor herhaling vatbaar is. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 23 jun 2016 10:52 (CEST)

Nieuwe richtlijnen Wikiproject Uitgelicht[bewerken]

Hoi Taketa, na overleg met enkele deelnemers van het Wikiproject Uitgelicht heb ik alternatieve richtlijnen voor het project opgesteld. Deze zijn geplaatst op de pagina Onderwerpkeuze en wijken nogal af van je originele richtlijnen: er is geen nadruk meer op nieuwe artikelen, de lat voor gelinkte artikelen ligt minder hoog en de procedure is versimpeld. Ik heb begrepen dat je het druk hebt, maar ik zou graag je mening willen horen over mijn suggesties. Misschien kunnen we tot een compromis komen en dan kan het project van start gaan. Met vriendelijke groeten, Oranjesam (overleg) 25 jun 2016 15:48 (CEST)

Hoi Oranjesam, ik zal op de veranderingen ingaan. Belangrijkste wat ik zie is dat je je enkel richt op lezen van Wikipedia en niet op uitbreiden van Wikipedia.
 • Er zijn twee doelgroepen en doelen. De lezers, en de schrijvers. De lezer moet een beter artikel zien. De schrijver moet gemotiveerd en bedankt worden. Het idee van bronvermelding en minimale voorwaarden zorgt dat de lezer een goed artikel ziet. Het idee om nieuwe artikels uit te lichten is om schrijvers aan te moedigen om de kwaliteit van Wikipedia te verbeteren. Oude artikels uitlichten levert Wikipedia niks op. Oude artikels verbeteren en dan uitlichten betekent dat je iemand die iets doet beloond en Wikipedia groeit. Oude etalage artikels zijn dan automatisch uitgesloten, en enkel nieuwe etalage artikels kunnen dan meedoen (dus die regel heb je dan niet nodig). Ik wil dat uitgelicht zich richt op zowel lezer als schrijver. En dus wil ik liever dat de nieuwe artikels erin blijft.
 • Artikelen met een [bron?] worden niet geaccepteerd, mee eens.
 • Deze zin wmb weg: "De dag des uitlichting levert een artikel ongeveer 1500 extra hits op. Het is beter voor de zowel lezer als de encyclopedie dat deze 1500 hits naar een goed geschreven en verifieerbaar artikel gaan. Zie uitgelichte artikelen dus als een soort etalage light." Dat is geen richtlijn maar getallen en namen. Niet de goede plek daarvoor.
 • De procedure werkt mi niet. Je hebt dadelijk een lijst op Wikipedia:Wikiproject/Uitgelicht/Voorstellen van namen van artikels. Hoe weet je welk artikel ge-evalueerd is en belangrijkste door wie. Hiernaast heb je een naam van een artikel. Je moet juist een tekst hebben uiteindelijk. Waar en hoe controleer je die tekst. En wederom hoe weet een tweede persoon wie het heeft gecontroleerd. Dit is de belangrijkste reden dat het project nog niet gestart was. De richtlijnen waren niet het probleem. Het proces is het probleem. Ik had een goede week nodig om dit goed uit te denken. Het hele project staat en valt met het proces. Je kunt inderdaad enkel en alleen het artikel controleren en het shcrijven van een tekstje vrij laten om te doen. Dan heb je dus enkel een keursysteem voor de artikels nodig zoals je nu hebt. Maar ook dan is het nuttig om te weten wie het keurde.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 25 jun 2016 16:10 (CEST)
Je hebt gelijk dat ik vooral als lezer denk, zoals ik al zei zie ik uitgelicht vooral als een etalage light waar goed geschreven en verifieerbare artikelen worden uitgestald. Dankzij je uitleg heb ik meer begrip voor de richtlijn van nieuwe/verbeterde artikelen. Op de overlegpagina werd er echter door meerdere medewerkers getwijfeld of dit in de praktijk wel haalbaar is. Een nadruk op nieuwe artikelen kan m.i. zeker geen kwaad, maar om daarmee 366 dagen te vullen lijkt me een behoorlijke klus. Betreffende de procedure: enkele medewerkers zijn al (uit ongeduld?) uit zichzelf begonnen met het vervangen van artikelen. Niet echt volgens plan, maar tot dusver gaat dit vlotjes en geven ze alle wijzigingen netjes aan in het schema. Zo kwam ik op het idee voor een vrijer werkproces. Ik denk dat ik de procedure beter aan jou kan overlaten, de structuur is er namelijk al maar ik weet niet wat de plannen zijn met alle rode links op de projectpagina. Oranjesam (overleg) 25 jun 2016 17:07 (CEST)

Schrijfweek[bewerken]

Hallo taketa Wanneer komt er een nieuwe Schrijfweek? Want het is heel lang geleden.Marvi2131 (overleg) 27 jun 2016 09:17 (CEST)

Hoi Marvi2131, woensdag, Mvg, Taketa (overleg) 27 jun 2016 23:31 (CEST)

Dubbele themaweek cultureel erfgoed[bewerken]

Gisterochtend heeft de Nederlandse minister voor onderwijs, cultuur en wetenschap, Jet Bussemaker, het startsein gegeven voor de themaweken over cultureel erfgoed op Wikipedia. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen die vallen onder cultureel erfgoed, waar ook ter wereld, inclusief ook de ontwerpers en makers ervan. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Cultureel Erfgoed.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Gewenste lemmas · Uit- of inschrijven voor deze mailing - MediaWiki message delivery (overleg) 30 jun 2016 13:14 (CEST)

WikiVIP @ OCW[bewerken]

Hey, Was het nog gelukt een opname te maken?Vera (talk) 5 jul 2016 17:35 (CEST)

Hoi Veertje, niet echt. Er was geen tijd om een opname te maken. Maar mogelijk gaan ze het zelf doen, iig toegezegd om het te proberen. Ik moet alleen even de motivatie vinden om een nette email met uitleg te sturen. Dus misschien lukt het alsnog. Wat betreft je microfoon. Ik heb een adres maar mocht je regelmatig in Utrecht komen dan is dat misschien makkelijker. Ik moet namelijk sowieso nog een camera retourneren naar Utrecht en dan kan de microfoon mee. Laat me weten wat je denkt. Groetjes, Taketa (overleg) 5 jul 2016 17:42 (CEST)

Maandag 25 juli starten de LHBT-themaweken![bewerken]

Van 25 juli tot en met 7 augustus 2016, tijdens Europride, houden we een dubbele themaweek over LGBT: Engels voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender. Doel is om meer artikelen over LHBT op Wikipedia te krijgen. Iedereen kan meedoen door te schrijven over LHBT gerelateerde onderwerpen. Meer informatie is te vinden op de projectpagina van de themaweek.

Doe je mee?

Kijk voor inspiratie op de lijst met gewenste artikelen & deel jouw bijdrage op de resultatenlijst.


Hartelijke groet, de gendergap werkgroep

MediaWiki message delivery (overleg) 19 jul 2016 22:25 (CEST)

Question[bewerken]

Hoi Taketa. Last Tuesday I sent an e-mail to you and Romaine, but unfortunately never received an answer. Maybe I can reach you here.

At the CEE Meeting in Armenia in August 2016 I will be holding a small presentation on Single Subject Writing Weeks with the Brussels Writing Week as an example. Лорд Бъмбъри made the statistics for the CEE Spring. They were aiming for 5% new users and were getting 12%. He would like to know how many participants of the writing week were new users and how do we define "new". My answer would be 50% and users who never edited Wikipedia before. The reason for this high number of new users were the Wikimeets, i.e. workshops for new users and library staff. Am I right?

Best regards, --Gereon K. (overleg) 31 jul 2016 12:12 (CEST)

Hi Gereon, I received your email, but I am a slow responder. Since I don't really do statistics I have not defined the amount of new users. Feel free to define this on your own. The reason I think, was the Wikimeets/workshops, but also that is was about a "small" region, and we had a very high participation of media, libraries and government, in that region (Brussels). Meaning people knew about the writing week and wanted to write about their own region. All the best, Taketa (overleg) 31 jul 2016 20:43 (CEST)
By the way, did you watch the DVD that we got in Brussels? It contains a very funny movie from 1913: Saïda a enlevé Manneken-Pis. As a thank you for our reception I wrote the article de:Mimir (Leopard). --Gereon K. (overleg) 1 aug 2016 08:53 (CEST)

Mail[bewerken]

Hoi Taketa,

Had je m'n e-mail nog gezien? Ik stuurde hem op 1 augustus al.

Mvg, Ymnes (overleg) 9 aug 2016 18:23 (CEST)

Hoi Ymnes, niet gezien inderdaad. Ik heb geantwoord. Mvg, Taketa (overleg) 9 aug 2016 18:27 (CEST)

Uitgelicht[bewerken]

Hoi, ik kom je weer storen voor het Wikipedia:Wikiproject/Uitgelicht. Ik zou onderhand wel aan de slag willen gaan, conform de werkwijze die we enkele kopjes hierboven bespraken. Heb je de tijd om te coördineren? Zo niet, zal ik op je wachten of kan ik alvast aan de slag? Ik ga natuurlijk niet zomaar beginnen zonder toestemming van de oprichter. Mvg, Oranjesam (overleg) 12 aug 2016 18:31 (CEST)

Hoi Oranjesam, ik zal meteen de richtlijnen aanpassen zoals ik denk dat het hoort. Vanavond hopelijk alles af en dan kunnen we beginnen. Mijn plan is artikels voorstellen op een grote lijst met voor elk artikel een subkopje zoals op een overlegpagina. Als je een artikel voorstelt moet je zeggen waarom het in aanmerking komt volgens de richtlijnen (nieuw, recent verbeterd, of recent etalage). Iemand controleert op de kwaliteit van artikel en keurt het artikel goed of af. Vervolgens mag iedereen die dat wil een tekst schrijven, gevolgd door overleg. Als er geen klachten zijn kan het artikel meteen uitgelicht. Hierbij geen lijsten controleren, maar simpelweg bijhouden tot waar we zijn gekomen. En als een artikel dit jaar reeds is aangepast, niet aanpassen. Iets in die richting. Mvg, Taketa (overleg) 12 aug 2016 20:34 (CEST)

Wikimeet Groningen[bewerken]

Zie hier, als je opnieuw wilt komen. Sjoerd de Bruin (overleg) 13 aug 2016 22:08 (CEST)

Hoi Sjoerd, mocht ik tijd hebben dan kom ik langs. Mvg, Taketa (overleg) 13 aug 2016 22:11 (CEST)
Zodra er een concrete datum en tijd is laat ik het je weten! Sjoerd de Bruin (overleg) 13 aug 2016 22:12 (CEST)
Zie de overlegpagina, er ligt nu een voorstel. Sjoerd de Bruin (overleg) 16 aug 2016 22:44 (CEST)

Tulp[bewerken]

Dag Taketa. Friese namen dienen op de Nederlandse Wikipedia in het Nederlands te worden gebruikt als er een Nederlands alternatief voor is, las ik in het overleg op mijn OP en op bijvoorbeeld de pagina Eastermar-OOstermeer. Tsja, dan ontstaat er een probleem: mijn gebruikersnaam Atsje zou dan dus Atje moeten zijn: De vernederlandste vorm Atje wordt inderdaad gebruikt, denk maar aan Atje Keulen-Deelstra, haar foto heb ik ook bij mijn coachaanbod staan. De naam moet dus aangepast worden. Geen enkel probleem: Als moderator kan ik ook op mijn voorbeeldfunctie worden aangesproken en ik wil beslist de schijn vermijden dat ik me niet aan de afspraken binnen de Nederlandse Wikipedia zou houden. Zelf kan ik mijn gebruikersnaam niet wijzigen. Zou u daarom als bureaucraat mijn gebruikersnaam:Atsje willen wijzigen in gebruikersnaam: Tulp88? Met vriendelijke groet, Atsje (overleg) 19 aug 2016 12:03 (CEST)

Hoi Atsje, ik had Taketa's overlegpagina nog toevallig op mijn volglijst staan. Wil je die accountnaam echt? Moderne persoonsnamen laten we op Wikipedia namelijk onvertaald, kijk maar eens hoe we dat bij buitenlandse namen doen. Voor het Fries geldt dat dan hetzelde. Ik denk daarom dat je hier niet geforceerd een voorbeeldfunctie hoeft te geven. Maar je mag het natuurlijk zelf weten. Ymnes (overleg) 19 aug 2016 12:15 (CEST)
Hoi Atsje, dat geldt niet voor gebruikersnamen. Ik zal me verder niet mengen in het verhitte overleg op je overlegpagina. Ik neem aan dat een naamswijziging geen haast heeft. Denk er een weekje over na. Mocht je daarna alsnog deze naamswijziging wensen, laat het me gerust weten en ik voer hem uit. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 19 aug 2016 19:09 (CEST)
Afgelopen tijd werden binnen Nederland officieel vastgestelde eigennamen ‘vernederlandst’ onder emotionele toonzetting. ‘k Heb de pech om als moderator met een niet-Nederlandse gebruikersnaam in een glazen huisje te zitten. Dat zo’n eigennaam op enkelen mogelijk werkt als een rode lap op een stier bemoeilijkt inhoudelijk overleg. Een weekje wachten met de aanpassing van de gebruikersnaam is goed, alvast bedankt voor de medewerking. Met vriendelijke groet, Atsje (overleg) 20 aug 2016 08:19 (CEST)
Oeps, dan gaat het wel "Tulp8" worden, want dubbel 8 is een beladen getal zie ik nu. Atsje (overleg) 20 aug 2016 09:43 (CEST)
Dat was me nog niet eens opgevallen, maar 88 is inderdaad niet handig. Wat dacht je van een naam als Atsje? Die is volgens mij nog leuker :-)
Je doet het immers goed als moderator en je gebruikersnaam staat daar los van. Daarbij hebben we allemaal een single user login (SUL) die op alle projecten (in alle talen) gelijk is. Ook op de Friese Wikipedia bijvoorbeeld, waar je ook niet tegen problemen aan had mogen lopen mocht je een Nederlandse gebruikersnaam hebben gehad. Die ene gebruiker waar jij mee botste, heb ik trouwens al een paar keer verweten dat hij gebruikers discussies uitwerkt en dan vervolgens zijn gelijk loopt te claimen. Zelf vind ik die manier van doen niet fair. Je moet je het probleem vooral niet persoonlijk aantrekken.
Op zich is die discussie over namen van Friese plaatsen ook heel lastig. Wanneer ik bijvoorbeeld met Friezen Nederlands spreek, hebben ze het nog altijd over Friesland en niet over Fryslân. Sinds China Peking wijzigde in Beijing, mogen we in het Nederlands beide namen gebruiken, maar houden we het meestal nog op Peking. Misschien ligt daar de clue: bestuurders kunnen wel beslissen dat heel Holland Fries lult (à la Rowen Hèze), maar in de praktijk is het maar de vraag of heel Holland, België en Suriname dat ook gaan doen. Maar goed, dat zijn de argumenten mijnerzijds. Waar het om je gebruikersnaam gaat, denk ik dat je hem mooi zo moet houden. Ymnes (overleg) 20 aug 2016 10:00 (CEST)
Omdat je denkt dat je Friese naam negatieve reacties oproept bij enkele mensen vind je dat reden genoeg je naam te moeten vernederlandsen? Het lijkt me geen goede ontwikkeling als men zich gaat conformeren, en zo'n belangrijke beslissing gaat nemen naar aanleiding van de dwangneuroses van anderen. What next? Dan heb je een "nieuwe naam" en dan is er wel weer een ander die dáár neurotisch op afknapt. Een naam gebaseerd op een Turks exportproduct nog wel. Ook niet erg patriottisch hoor. Mogelijk denk je dat je je met een nederlandsklinkende gebruikersnaam "geaccepteerd" gaat voelen bij andere gebruikers. Echter, het kan (bijna) al die andere nederlandsgefocuste gebruikers helemaal niks schelen dat Atsje een Friese naam is. Gewoon jezelf blijven en je niet van de wijs laten brengen. --VanBuren (overleg) 20 aug 2016 12:18 (CEST)

Willem Willems[bewerken]

Waarom beveiligde je deze pagina? De laatste handeling in de bewerkingsoorlog was van 00:39 afgelopen nacht. Zoals je zelf kunt zien, heb ik daarna het artikel nog uitgebreid door de ,verder niet aan de bewerkingsoorlog gerelateerde, vermelding van zijn voorganger. Ik ben, in navolging van hetgeen dat ik al op de overlegpagina schreef, nog altijd doende met het achterhalen van meer vermeldenswaardige informatie over deze persoon, en ik zou het dus wel zo fijn vinden als ik in de gelegenheid kon blijven om het artikel aan te vullen indien ik daar aanleiding toe zie. Deze beveiliging is mosterd na de maaltijd. Indien de bwo voortgezet wordt, kan alsnog besloten worden tot beveiliging. EvilFreD (overleg) 22 aug 2016 10:44 (CEST)

Hoi Evilfred, ik had de geschiedenis verkeerd gezien en ging er vanuit dat het conflict sinds twee dagen was ipv een. Ik zal de beveiliging weer ongedaan maken. Mvg, Taketa (overleg) 22 aug 2016 10:47 (CEST)
Dank je wel. EvilFreD (overleg) 22 aug 2016 10:48 (CEST)