Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:OG)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina kunt u de aandacht op lopende discussies vestigen. Voeg een nieuwe bijdrage onderaan toe, en vermeld daarbij:

  • waar de discussie plaatsvindt (een wikilink naar de betreffende overlegpagina), bijvoorbeeld [[Overleg:Amsterdam]]
  • een korte beschrijving van de discussie (de mening van beide kanten), afgesloten met een ondertekening (~~~~)

Voorzie uw oproep alstublieft van een duidelijk kopje (onderwerp).

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen ouder dan 30 dagen mogen sowieso worden verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.

Authority control[bewerken | brontekst bewerken]

Er is verzocht dit sjabloon uit te breiden met Discogs. Er zijn wel drie voorstemmen nu, maar op die plek zal niet veel overleg komen. Daarom hier het verzoek je mening te geven. Edoderoo (overleg) 20 sep 2020 18:32 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg sjabloon:Authority control

sjabloon infobox politicus Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Het sjabloon infobox politicus Nederland wordt vooral gebruikt bij de biografielemma's van Nederlandse burgemeesters. Nu is er discussie of de gegevens in de velden huidige functie en sinds ook moeten staan in het veld politieke functies (ook weer met functie en tijdvak), die m.i. bedoeld zijn voor de functies/ ambten in het verleden. Pas als een functionaris aftreedt, dan pas schuiven de gegevens van huidige functie en sinds naar onderen naar politieke functies. M.i. moet je in een infobox niet twee keer dezelfde gegevens willen zien. JoostB (overleg) 28 sep 2020 13:44 (CEST)

Wolfert van Borsselen, voorouders ter discussie[bewerken | brontekst bewerken]

De voorouders van Wolfert van Borsselen op https://nl.wikipedia.org/wiki/Wolfert_I_van_Borselen zijn niet correct danwel staan ter duscussie: Zie daarvoor https://books.google.nl/books?id=zenBLGCXe6IC&pg=RA12-PA4&lpg=RA12-PA4&dq=Anna+Ruychrok+van+de+Werve&source=bl&ots=IItuvaF2yS&sig=ACfU3U1YS9P-huSiN6CSejeO38m8KbwKGw&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwiaxcudyZrsAhXhsaQKHTMPBY44HhDoATAGegQICBAC#v=onepage&q=Borsselen&f=false

en https://books.google.nl/books?id=cJNMAAAAcAAJ&printsec=frontcover&hl=nl#v=onepage&q=borsselen&f=false

Ik stem ervoor om de ouders van Wolfert te verwijderen! Krommetje3108 (overleg) 5 okt 2020 14:28 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Wolfert I van Borselen

Oude mensen[bewerken | brontekst bewerken]

De nominaties van de oudste mensen zijn niet uitgevoerd. De moderator wenst eerst een consensus te bereiken over de meetlat. Mikalagrand (overleg) 8 okt 2020 17:48 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg Wikipedia:Wikiproject/Oudemensen

Hoofddeksels: alleen voor mannen en sekseneutraal?[bewerken | brontekst bewerken]

Ik kom op het artikel Hoofddeksel, en ik heb wat moeite met de introductie. Deze is heel erg ruim: "een kledingstuk op het hoofd". De voorbeelden die opgesomd staan en een zelfstandig artikel hebben, gaan echter allemaal over mannelijke varianten (die eventueel ook als sekseneutraal gedragen kunnen worden). Het hoofdkapje, zoals mijn oma hem droeg in de kerk, de niqaab waar erg veel om te doen is geweest de afgelopen jaren ivm de wetgeving omtrent gezichtsbedekking, en de witte of bijvoorbeeld zwarte sluier en de tradities hieromtrent bij bijvoorbeeld huwelijk, en begrafenissen, en niet te vergeten de symboliek vanuit Azië, zoals bijvoorbeeld Mata Hari en de Dans van de Zeven Sluiers. Zijn dat allemaal geen "hoofddeksels"? Zijn "deksels" alleen de voorgevormde varianten misschien?

Even een ping naar Matroos Vos vanwege zijn kennis van etymologie, maar ik ben heel benieuwd naar een ieders input. Ciell 9 okt 2020 15:35 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Hoofddeksel

Ab Gietelink[bewerken | brontekst bewerken]

Onenigheid over invulling van deze pagina, voornamelijk over de (ir)relevantie van een recente rechtszaak. Encycloon (overleg) 11 okt 2020 20:39 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Ab Gietelink

Pierre Langerock: link naar familiewebsite[bewerken | brontekst bewerken]

Voegt, bezien in het licht van WP:EL, een link naar de website van de familie Langerock iets toe aan de biografie van deze Belgische architect (1859-1923)? Uw visie daarop is welkom op Talk:Pierre Langerock. Wutsje 16 okt 2020 12:13 (CEST)

Categorie:Sprookjesverfilming[bewerken | brontekst bewerken]

Is het beter om de categorie te verplaatsen van Categorie:Film naar genre naar Categorie:Film naar oorsprong (vanwege sprookjesverfilming) of om de titel te veranderen in "Categorie:Sprookjesfilm"? ABPMAB 16 okt 2020 17:01 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg categorie:Sprookjesverfilming

Het Apostolisch Genootschap[bewerken | brontekst bewerken]

Over de inhoud van de tekst op Het Apostolisch Genootschap is grote onenigheid met een twee beveiligingen alleen al in de laatste week. In een poging de neuzen in 1 richting te krijgen heb ik een overzicht gemaakt van de verschillende teksten onder het kopje Kritiek. Ik heb nu een voorstel gedaan over de kopjes om wat structuur aan te brengen in de discussie. The Banner Overleg 17 okt 2020 16:45 (CEST)

Bibliografie Lode Vereeck[bewerken | brontekst bewerken]

Hoeveel en eventueel welke categorie publicaties zou(den) er in Vereecks bibliografie vermeld moeten worden? Encycloon (overleg) 21 okt 2020 17:34 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Lode Vereeck#Bibliografie

Naam sjabloon:Authority control[bewerken | brontekst bewerken]

Er lijkt consensus te zijn over hernoemen, maar nog niet duidelijk over het 'waarheen'. Encycloon (overleg) 23 okt 2020 13:08 (CEST)

Naam sjabloon: Bronvermelding anderstalige Wikipedia[bewerken | brontekst bewerken]

Er lijkt consensus te zijn over hernoemen, maar nog niet duidelijk over het 'waarheen'. Encycloon (overleg) 23 okt 2020 13:09 (CEST)

Klooster 's-Gravendaal[bewerken | brontekst bewerken]

Recent is voorgesteld om de huidige naam van dit klooster gelegen net over de Nederlandse grens te hernoemen naar een Duitstalige naam. Graag uw mening(en) hierover. Het hernoemingsverzoek is afgewezen met als motivatie dat er eerst overleg gevoerd dient te worden.LeonardH (overleg) 24 okt 2020 10:39 (CEST)

Overleg vindt plaats op Overleg:Klooster 's-Gravendaal.