Naar inhoud springen

Sjabloon:Ongewenste gebruikersnaam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ongewenste gebruikersnaam: "Testgebruiker"

Deze gebruikersnaam voldoet volgens een bewerker van Wikipedia niet aan de richtlijnen voor gebruikersnamen. Er kan inmiddels een blokkade zijn opgelegd. U kunt gemakkelijk een nieuwe gebruikersnaam aanmaken. Als u al tientallen bewerkingen heeft gedaan, kunt u een verzoek doen om uw gebruikersnaam te wijzigen.

Niet toegestaan zijn beledigende, aanstootgevende, obscene en haatdragende namen, en namen van bedrijven, organisaties en merken. Ook niet toegestaan zijn gebruikersnamen die gebruik door meer dan een persoon suggereren. Accounts zijn persoonlijk en mogen niet door meerdere personen gebruikt worden. Niet gewenst zijn verder namen die moeilijk te onthouden zijn, zoals namen met een reeks van meer dan zes cijfers of willekeurige reeksen letters of combinaties van andere willekeurige tekens, verwarring scheppende namen als "Administrator" of "Beheer Wikipedia", namen die verwarring met bekende personen opleveren, en e-mailadressen, domeinnamen (URL's) en IP-adressen.

Als u twijfelt of de gebruikersnaam aan de richtlijnen voldoet, hanteer dan de stelregel dat anderen uw gebruikersnaam zonder moeite moeten kunnen onthouden en reproduceren. Denkt u dat dat problemen oplevert, kies dan een andere naam.

Sjabloondocumentatie​

Doel

Voor op de overlegpagina van gebruikers met een gebruikersnaam die de regels overtreedt. De pagina's verschijnen in Categorie:Wikipedia:Ongewenste gebruikersnaam.

Gebruik

{{Ongewenste gebruikersnaam|naam={{subst:PAGENAME}}}}

of korter:

{{og|naam={{subst:PAGENAME}}}}

Eventueel kan er een toelichting gegeven worden op de puntjes:

{{og|naam={{subst:PAGENAME}}|...}}

Uitleg

Het invullen van de naam is nodig zodat het wijzigen van de gebruikersnaam gevolgd kan worden. Dit gebeurt namelijk niet door lokale moderatoren, hoewel ze wel de taak hebben om de mutaties van ongewenste namen te beoordelen. Deze pagina's verschijnen in Categorie:Wikipedia:Ongewenste gebruikersnaam - hernoemd.

Zie ook

  • Sjabloon:Ogbedrijf, indien een moderator een bedrijfs-/organisatienaam buiten gebruik genomen heeft.

Om op een gebruikersoverlegpagina aan te geven dat de gebruikersnaam ongewenst is.

Sjabloonparameters[Sjabloongegevens bewerken]

Voor dit sjabloon heeft het de voorkeur alle parameters op dezelfde regel te zetten.

ParameterBeschrijvingTypeStatus
gebruikersnaamnaam

geen beschrijving

Automatische waarde
{{subst:PAGENAME}}
Tekenreeksvereist
toelichting1

geen beschrijving

Tekenreeksoptioneel