Overleg gebruiker:Vinvlugt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Van dit ludiek bedoelde sjabloon wordt gebruik gemaakt om bestrijders van vandalisme te ronselen. Elke keer als je dit sjabloon leest moet je gelijk op de link klikken en de laatste 10 anonieme wijzigingen controleren, wat je ook aan het doen bent. Dit kost hooguit een paar minuten.

Je hoeft je niet persoonlijk aangevallen te voelen door dit sjabloon: dat je dit sjabloon te zien krijgt wil absoluut niet zeggen dat je te weinig zou doen voor Wikipedia, integendeel zelfs. Voel je vrij dit sjabloon verder te verspreiden door {{Gebruiker:Yorian/wieditleest}} op een overlegpagina te plakken.


Archief 2007-2008
Archief 2009
Archief 2010
Archief 2011
Archief 2012
Archief 2013
Archief 2014
Archief 2015
Archief 2016
Archief 2017
Archief 2018

Jurering artikelen Maand van Verzet[bewerken]

Beste Vinvlugt,

Je hebt enige tijd geleden aangegeven dat je geïnteresseerd was om op te treden als jurylid voor de artikelen van de Maand van Verzet. Deze zit er inmiddels op. Bij dezen wil ik dan ook informeren of je nog steeds tijd en zin hebt om hiermee aan de slag te gaan, en zo ja, op welke termijn je denkt de artikelen te kunnen hebben doorgenomen. Voor een eerste overzicht van de geschreven artikelen kun je hier terecht. Mogelijk komen er daar nog een paar bij die enkel onder de hashtag #Verzet zijn ingediend, maar dat zullen er niet heel veel zijn. Ik hoor graag van je!

Met vriendelijke groet, AWossink - WMNL (overleg) 14 jun 2018 12:02 (CEST)

Dag AWossink, Ellywa, VanBuren en ik zijn reeds per mail aan het overleggen hoe we het aan gaan pakken. Over een termijn kan ik nu nog niets zeggen, maar ik kan je beloven dat we daar zo snel mogelijk op terugkomen. Groet, Vinvlugt (overleg) 18 jun 2018 17:09 (CEST)

Verwijdernominatie[bewerken]

Beste Vinvlugt,

Ik heb NeoRetro op de hoogte gesteld van de verwijdernominatie van Opmerkelijke uitspraken van Recep Tayyip Erdoğan.

Aeginatetra (overleg) 18 jun 2018 14:12 (CEST)

Ik heb jouw knip-en plakwerk ongedaan gemaakt. Als Vinvlugt daar een melding wilt doen, prima. Maar nu deed jij voorkomen dat hij een melding deed, terwijl het van jou afkomstig is. Dit hoort niet. The Banner Overleg 18 jun 2018 15:06 (CEST)
Dag Aeginatetra, ik waardeer het zeer dat je Neoretro op de hoogte wil stellen, maar op deze manier liever niet. Ik zie dat het inmiddels verholpen is, dus laten we er niet te veel woorden aan vuil maken, maar echt niet meer doen. Mag ik vragen hoe je op dit "dossier" terechtkwam? Groet, Vinvlugt (overleg) 18 jun 2018 15:58 (CEST)

Teruggezet in de kroeg[bewerken]

OK, dat laatste was me even niet opgevallen. De Wikischim (overleg) 6 jul 2018 10:10 (CEST)

Maakt niet uit, kan gebeuren toch? Vinvlugt (overleg) 6 jul 2018 15:10 (CEST)

Huf Haus[bewerken]

Beste Vinvlugt,

Bij het artikel over Huf Haus had ik de opmerking niet voor niets geplaatst. Eerder had ik bij een ander artikel gemerkt dat iemand anders al aan het desbetreffende artikel - ondanks de geplaatste waarschuwing - zat te sleutelen, terwijl ik met diverse aanpassingen en aanvullingen bezig was. Dat werkt niet bepaald prettig; het is als gras voor je voeten vandaan maaien of de poten onder je stoel vandaan zagen. Pas als het artikel in mijn beleving 'af' is, geef ik het uit handen door de waarschuwing op te heffen en kunnen anderen zich er op uitleven.

Met vriendelijke groet, 87.212.5.110 15 jul 2018 04:31 (CEST)

Dag bijdrager onder IP, op Wikipedia wordt nogal waarde gehecht aan de vrije bewerkbaarheid, dus om naast die sjabloon ook nog zo'n waarschuwingstekst te plaatsen, dat vond ik een beetje te gortig. Als je echt wil dat niemand aan "jouw artikel" werkt, zou ik het in je gebruikersruimte plaatsen. Als jij er dan mee klaar bent, kan het hernoemd worden en in de Wikipedianaamruimte worden geplaatst. Is dat misschien prettiger voor je? Groet, Vinvlugt (overleg) 16 jul 2018 13:26 (CEST)

Onaardig bedoeld[bewerken]

Duidelijke taal kan ik wel hebben hoor :-) Je hebt gelijk met je opmerking dat je het aan Lotje vroeg en misschien had ik me er niet in moeten mengen. Helaas is mijn opmerking wel de waarheid. Afgelopen jaren heb ik honderden bewerkingen van Lotje moeten terugdraaien omdat ze zaken toevoegt zonder kennis van het onderwerp te hebben en dan iets neerzet wat van horen zeggen is en wat misschien zou kunnen kloppen, maar gewoon ronduit fout is. Keer op keer weigert Lotje in te zien of te erkennen dat ze een fout heeft gemaakt. Zie de vele discussies in de geschiedenis van de overlegpagina, Op een gegeven moment laat je dan na om de sociale plichtplegingen te doen en ga ik over tot heel direct zeggen wat er mis is. En dat doe ik inmiddels al niet eens meer in de hoop dat Lotje er zelf iets mee doen, maar alleen maar om een soort van dossier op te bouwen op haar overlegpagina. Want inmiddels heeft Lotje toch wel zoveel ronduit foute bewerkingen gedaan dat ze daarmee de gemiddelde anonieme vandaal ruimschoots overstijgt. Het is jammer dat het zo moet, ze doet ook veel goeds. Groet Brimz (overleg) 16 jul 2018 15:01 (CEST)

Dag Brimz, ik ging er inderdaad van uit dat je wel wat kunt hebben, dus heb even gewoon "Ik vroeg het aan Lotje" overwogen. Toch is mijn ervaring dat de combinatie van alleen geschreven taal en het feit dat we elkaar (op een uitzondering na) niet persoonlijk kennen, het erg moeilijk maken om "te zeggen waar het op staat". Waar ik op sociale media nogal vind dat dat een tandje minder mag, vind ik dat we hier op WP vaak wel erg gevoelig zijn voor terechte kritiek. Het lijkt me goed om in jouw communicatie richting Lotje zo zakelijk mogelijk zijn: dus niet "jammeren" dat je weer een fout moest corrigeren, gewoon melden dát je een fout hebt moeten herstellen. In dit geval, met die Fryske nogwat, vind ik echt dat ze wel even een uitleg verschuldigd was, maar die zal er niet komen. Groet, Vinvlugt (overleg) 16 jul 2018 15:09 (CEST)

Samenwerkingsster[bewerken]

Een klein gebaar voor de constructieve samenwerking! Bedankt! Glimlach MVG, Rode raaf (overleg) 5 sep 2018 13:32 (CEST)

Dag Rode raaf, eh, ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik het aan te danken heb, maar dat maakt helemaal niets uit. Dank! Vinvlugt (overleg) 5 sep 2018 13:44 (CEST)
Los van het feit dat je me altijd positief in het oog springt, zijn met name de hints voor de 10ers zeer welkom en gewaardeerd! Glimlach Rode raaf (overleg) 5 sep 2018 14:08 (CEST)
Nou, dat is leuk om te horen! Die 10ers verzamelen en doorgeven is wel een leuke "bij-activiteit" moet ik zeggen. Groet, Vinvlugt (overleg) 5 sep 2018 15:09 (CEST)

Berry Brugman[bewerken]

Beste Vinvlugt, De zinsnede over het "metier" was inderdaad van een bron. En dan in de context dat zowel opleiding als consultatie en overleg met collega's voor Berry noodzakelijk was om alle kneepjes van het (brede) vak onder de knie te krijgen. Dat andere schilders zich beperken tot een deel van dat brede metier (zoals alleen etsen of houtsnedes maken) doet naar mijn meni9ng niets af van hun vakmanschap. Vriendelijke groet Mrtnpl – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Mrtnpl (overleg · bijdragen)

Dag Mrtnpl, dank voor je reactie. Het is overigens gebruikelijk om te reageren op de plaats waar de discussie begonnen is, in dit geval jouw overlegpagina. Ik vind de zin "beheersing van het metier was essentieel voor hem" toch wel echt een weinigzeggende zin. Iedere kunstenaar wil zijn vak toch goed beheersen? Wat zegt de bron precies? Groet, Vinvlugt (overleg) 10 sep 2018 10:28 (CEST)

kunststof[bewerken]

Re: deze wijziging: [1].

Kunststoffen' of (Engels) "plastics", zijn chemische stoffen die door niet-natuurlijke scheikundige processen worden gemaakt. Kunststof is materiaal dat is opgebouwd uit zeer grote moleculen, die ontstaan door samenvoeging van ongelijksoortige zaken (synthese) (een reactie waardoor er een nieuwe stof ontstaat) vanuit natuurlijke grondstoffen.

Dat lijkt me wel correct: Kunststoffen zijn namelijk inderdaad letterlijk stoffen, geen verbindingen. De andere twee wijzigingen waren ook niet fout. VanBuren (overleg) 11 sep 2018 15:02 (CEST)

Dag VanBuren, ik verkeerde in de veronderstelling dat hier onnodig sprake was van een versimpeling, maar ik vertrouw op jouw expertise en zal mijn wijziging ongedaan maken. Dank voor de oplettendheid! Groet, Vinvlugt (overleg) 11 sep 2018 15:29 (CEST)

Dialoog[bewerken]

Dag Vinvlugt, ik zag je wijziging hier. In het boek "In dialoog" wordt wel degelijk Herman Wijffels aangehaald als degene die de belangstelling voor dialoog in Nederland heeft doen opleven. De link in de bron is de link naar de auteur (ingevuld conform het sjabloon in de visuele editor), niet naar het boek. Ik zal je wijziging dan ook ongedaan maken. Vriendelijke groet, Kattiel (overleg) 26 sep 2018 11:52 (CEST)

Als ik even mag binnenvallen: ik vind net als Vinvlugt dat deze specifieke verwijzing naar een bepaald persoon (lokaal gebonden, ik ken hem zelfs niet) niet past in dergelijk artikel. Zo kun je wel honderden gevallen aanhalen waarin van 'dialoog' sprake is... Gewoon verwijderen lijkt mij het best. J.G.G. (overleg) 26 sep 2018 12:46 (CEST)
Dag beiden, dank voor jullie berichten. Ik kan niet goed beoordelen welke status dat boek heeft, maar het komt mij toch wat vreemd over: Herman Wijffels die er (mede) verantwoordelijk voor zou zijn dat de dialoog in Nederland weer een doorstart zou maken? Afgezien van het feit dat we hier moeten proberen een internationale encyclopedie te schrijven, waag ik die stelling toch wel in twijfel te trekken. Is er nou werkelijk zoiets nieuws gebeurd tijdens de informatieronde voor Balkie IV dat we dit op Wijffels' conto kunnen schrijven? Ik geloof het eerlijk gezegd niet. Hoe staat het precies in de bron, Kattiel? Vinvlugt (overleg) 26 sep 2018 16:29 (CEST)
  • Ik heb niet verwezen naar een bepaald persoon maar naar een recent (juni 2018) verschenen boek. De auteurs hebben vele jaren dialoogtrainingen en -workshops gegeven in Nederland en Oostenrijk. Een Duise versie is in voorbereiding. Dit is de website van de co-auteur. Om het bezwaar weg te nemen dat ik naar een bepaald persoon zou verwijzen, heb ik de link naar de website van Voorberg uit het artikel verwijderd. Om te weten welke status het boek heeft, kun je kijken naar de aanbevelingen.
  • De tekst over Wijffels staat op pag. 31 en luidt: In Nederland kreeg de dialoog als gespreksvorm meer bekendheid toen informateur Herman Wijffels de dialoog expliciet benoemde en als gespreksmethode gebruikte in de besprekingen tussen de partijleiders Balkenende, Bos en Rouvoet, die leidden tot de vorming van het kabinet Balkenende IV. Om te voorkomen dat ik word beschuldigd van copyvio: op pag. 4 staat: Het is toegestaan delen van dit boek over te nemen, mits deze worden voorzien van bronvermelding. Als jullie bezwaar vooral de veronderstelde rol van Wijffels betreft, stel ik voor de desbetreffende alinea te verwijderen en het boek onderaan te vermelden als literatuur. Ik zal deze discussie kopiëren naar de OP van het artikel. Groet, Kattiel (overleg) 26 sep 2018 21:58 (CEST)
Dag Kattiel, dan reageer ik binnenkort op die OP nog. Vinvlugt (overleg) 15 okt 2018 16:13 (CEST)

voetballers[bewerken]

Heb geprobeerd een soort voorstel te bedenken. En verspreid dat eerst in zeer beperkte kring. Lijkt het iets??

Wanneer is een voetballer/ster E-waardig; anders gezegd wanneer ontstijgt deze het niveau van m/v met baan. Het is van belang dat het criterium eenvoudig is te onthouden en hanteren. Daarom probeer ik weinig specificaties te vermelden.

  • Er zijn onafhankelijke bronnen die over de persoon schrijven. Dat kan dus ook iemand zijn die nog niet in de hoogste klasse speelt.

Omdat het aantal bronnen tekort kan schieten, kan het goed zijn daarnaast op andere wijze toegang te bieden tot Wikipedia. Suggestie hiervoor:

  • De speler heeft een helft (eventueel twee helften) meegedaan in de hoogste klasse van de competitie of in een internationale wedstrijd, niet zijnde een oefenduel. Play-offs voor internationale wedstrijden tellen mee. (zelf geef ik de voorkeur aan twee helften, maar er moet ook voldoende draagvlak voor zijn). Of een bekerwedstrijd tegen amateurs mee mag tellen betwijfel ik.

Toelichting:

  1. Bronnen: bij voorkeur sporttijdschriften.
  2. Speeltijd: een speler die 6 minuten invalt omdat een ander een publiekswissel krijgt, is nog niet E-waardig. Ook niet als zijn naam met dat feit in de krant komt. Doet hij het goed, dan gaat hij zeker kort daarna een basisplaats krijgen.Koos van den beukel (overleg) 4 okt 2018 21:02 (CEST)
Dag Koos, dank voor je berichtje! Ik ben geen voorstander voor uitzonderingen voor voetballers. Waarom zou je bij tekortschietende bronnen toch iemand op WP willen opnemen? Ik ben er nog niet over uit of het gaat werken hoor, het door mij gewenste "geen bronnen = geen plek op WP", maar volgens mij is moet dat de basis zijn. Vinvlugt (overleg) 4 okt 2018 21:09 (CEST)


Aangepast voorstel n.a.v. enkele reacties

  • Er zijn onafhankelijke bronnen die over de persoon schrijven. Dit is het gebruikelijke criterium dat ook voor andere artikelen geldt.

Om te tonen dat de carrière van de persoon "body" begint te krijgen, dat hij/zij doorbreekt, geldt ook: (dus en/en)

  • De speler heeft een volledige helft meegedaan in de hoogste klasse van de competitie of in een internationale wedstrijd, niet zijnde een oefenduel. Play-offs voor internationale wedstrijden tellen mee. Bekerwedstrijden tellen mee als beide teams in de hoogste klasse zitten.

Toelichting:

  1. Bronnen: bij voorkeur sporttijdschriften.
  2. Speeltijd: een speler die 6 minuten invalt omdat een ander een publiekswissel krijgt, is nog niet E-waardig. Ook niet als zijn naam met dat feit in de krant komt. Doet hij het goed, dan gaat hij zeker kort daarna een basisplaats krijgen.

Hoe is nu verder de procedure, waar moeten we dit neerleggen? Ben ik niet zo mee bekend.Koos van den beukel (overleg) 5 okt 2018 17:39 (CEST)

Dag Koos, sorry voor mijn late reactie. Ik ben nogal voorstander van één criterium, en dat is de aan- of afwezigheid van bronnen. Verder niets, dus niks over helften meespelen in hoogste klasses, internationale wedstrijden, play-offs daarvoor of bekerwedstrijden. Kan ik je verder helpen om de discussie omtrent voetballers wat te structureren? Groet, Vinvlugt (overleg) 15 okt 2018 16:11 (CEST)