Overleg gebruiker:Vinvlugt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search


Van dit ludiek bedoelde sjabloon wordt gebruik gemaakt om bestrijders van vandalisme te ronselen. Elke keer als je dit sjabloon leest moet je gelijk op de link klikken en de laatste 10 anonieme wijzigingen controleren, wat je ook aan het doen bent. Dit kost hooguit een paar minuten.

Je hoeft je niet persoonlijk aangevallen te voelen door dit sjabloon: dat je dit sjabloon te zien krijgt wil absoluut niet zeggen dat je te weinig zou doen voor Wikipedia, integendeel zelfs. Voel je vrij dit sjabloon verder te verspreiden door {{Gebruiker:Yorian/wieditleest}} op een overlegpagina te plakken.


Archief 2007-2008
Archief 2009
Archief 2010
Archief 2011
Archief 2012
Archief 2013
Archief 2014
Archief 2015
Archief 2016
Archief 2017
Archief 2018

Jurering artikelen Maand van Verzet[bewerken]

Beste Vinvlugt,

Je hebt enige tijd geleden aangegeven dat je geïnteresseerd was om op te treden als jurylid voor de artikelen van de Maand van Verzet. Deze zit er inmiddels op. Bij dezen wil ik dan ook informeren of je nog steeds tijd en zin hebt om hiermee aan de slag te gaan, en zo ja, op welke termijn je denkt de artikelen te kunnen hebben doorgenomen. Voor een eerste overzicht van de geschreven artikelen kun je hier terecht. Mogelijk komen er daar nog een paar bij die enkel onder de hashtag #Verzet zijn ingediend, maar dat zullen er niet heel veel zijn. Ik hoor graag van je!

Met vriendelijke groet, AWossink - WMNL (overleg) 14 jun 2018 12:02 (CEST)

Dag AWossink, Ellywa, VanBuren en ik zijn reeds per mail aan het overleggen hoe we het aan gaan pakken. Over een termijn kan ik nu nog niets zeggen, maar ik kan je beloven dat we daar zo snel mogelijk op terugkomen. Groet, Vinvlugt (overleg) 18 jun 2018 17:09 (CEST)

Verwijdernominatie[bewerken]

Beste Vinvlugt,

Ik heb NeoRetro op de hoogte gesteld van de verwijdernominatie van Opmerkelijke uitspraken van Recep Tayyip Erdoğan.

Aeginatetra (overleg) 18 jun 2018 14:12 (CEST)

Ik heb jouw knip-en plakwerk ongedaan gemaakt. Als Vinvlugt daar een melding wilt doen, prima. Maar nu deed jij voorkomen dat hij een melding deed, terwijl het van jou afkomstig is. Dit hoort niet. The Banner Overleg 18 jun 2018 15:06 (CEST)
Dag Aeginatetra, ik waardeer het zeer dat je Neoretro op de hoogte wil stellen, maar op deze manier liever niet. Ik zie dat het inmiddels verholpen is, dus laten we er niet te veel woorden aan vuil maken, maar echt niet meer doen. Mag ik vragen hoe je op dit "dossier" terechtkwam? Groet, Vinvlugt (overleg) 18 jun 2018 15:58 (CEST)

Teruggezet in de kroeg[bewerken]

OK, dat laatste was me even niet opgevallen. De Wikischim (overleg) 6 jul 2018 10:10 (CEST)

Maakt niet uit, kan gebeuren toch? Vinvlugt (overleg) 6 jul 2018 15:10 (CEST)

Huf Haus[bewerken]

Beste Vinvlugt,

Bij het artikel over Huf Haus had ik de opmerking niet voor niets geplaatst. Eerder had ik bij een ander artikel gemerkt dat iemand anders al aan het desbetreffende artikel - ondanks de geplaatste waarschuwing - zat te sleutelen, terwijl ik met diverse aanpassingen en aanvullingen bezig was. Dat werkt niet bepaald prettig; het is als gras voor je voeten vandaan maaien of de poten onder je stoel vandaan zagen. Pas als het artikel in mijn beleving 'af' is, geef ik het uit handen door de waarschuwing op te heffen en kunnen anderen zich er op uitleven.

Met vriendelijke groet, 87.212.5.110 15 jul 2018 04:31 (CEST)

Dag bijdrager onder IP, op Wikipedia wordt nogal waarde gehecht aan de vrije bewerkbaarheid, dus om naast die sjabloon ook nog zo'n waarschuwingstekst te plaatsen, dat vond ik een beetje te gortig. Als je echt wil dat niemand aan "jouw artikel" werkt, zou ik het in je gebruikersruimte plaatsen. Als jij er dan mee klaar bent, kan het hernoemd worden en in de Wikipedianaamruimte worden geplaatst. Is dat misschien prettiger voor je? Groet, Vinvlugt (overleg) 16 jul 2018 13:26 (CEST)

Onaardig bedoeld[bewerken]

Duidelijke taal kan ik wel hebben hoor :-) Je hebt gelijk met je opmerking dat je het aan Lotje vroeg en misschien had ik me er niet in moeten mengen. Helaas is mijn opmerking wel de waarheid. Afgelopen jaren heb ik honderden bewerkingen van Lotje moeten terugdraaien omdat ze zaken toevoegt zonder kennis van het onderwerp te hebben en dan iets neerzet wat van horen zeggen is en wat misschien zou kunnen kloppen, maar gewoon ronduit fout is. Keer op keer weigert Lotje in te zien of te erkennen dat ze een fout heeft gemaakt. Zie de vele discussies in de geschiedenis van de overlegpagina, Op een gegeven moment laat je dan na om de sociale plichtplegingen te doen en ga ik over tot heel direct zeggen wat er mis is. En dat doe ik inmiddels al niet eens meer in de hoop dat Lotje er zelf iets mee doen, maar alleen maar om een soort van dossier op te bouwen op haar overlegpagina. Want inmiddels heeft Lotje toch wel zoveel ronduit foute bewerkingen gedaan dat ze daarmee de gemiddelde anonieme vandaal ruimschoots overstijgt. Het is jammer dat het zo moet, ze doet ook veel goeds. Groet Brimz (overleg) 16 jul 2018 15:01 (CEST)

Dag Brimz, ik ging er inderdaad van uit dat je wel wat kunt hebben, dus heb even gewoon "Ik vroeg het aan Lotje" overwogen. Toch is mijn ervaring dat de combinatie van alleen geschreven taal en het feit dat we elkaar (op een uitzondering na) niet persoonlijk kennen, het erg moeilijk maken om "te zeggen waar het op staat". Waar ik op sociale media nogal vind dat dat een tandje minder mag, vind ik dat we hier op WP vaak wel erg gevoelig zijn voor terechte kritiek. Het lijkt me goed om in jouw communicatie richting Lotje zo zakelijk mogelijk zijn: dus niet "jammeren" dat je weer een fout moest corrigeren, gewoon melden dát je een fout hebt moeten herstellen. In dit geval, met die Fryske nogwat, vind ik echt dat ze wel even een uitleg verschuldigd was, maar die zal er niet komen. Groet, Vinvlugt (overleg) 16 jul 2018 15:09 (CEST)