Overleg gebruiker:PAvdK

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
P.A. van der Knaap (overleg) (Navigatie)
Barn star free zone.png

Het is woensdag 25 november 2020, 04:38

Tōrō[brontekst bewerken]

Dag PAvdK, bedankt voor uw aanmaak van op pagina Tōrō. De dp-detector slaat nu echter aan op chi, sui en ka (onder het kopje Tempels). Ziet u misschien kans om deze links aan te passen? Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 30 jan 2020 08:11 (CET)

Bedankt voor de melding. Ik zal even nakijken. PAvdK (overleg) 30 jan 2020 10:18 (CET)
Dank voor het oplossen ook. Graag hetzelfde recept voor "Sao", "Kiso" en "dai"..Tulp8 (overleg) 30 jan 2020 15:39 (CET)

Beoordelingsnominatie van o.a. Severe acute respiratory syndrome-related coronavirus[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

De genomineerde artikelen zijn:

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20200229#Severe acute respiratory syndrome-related coronavirus en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 29 feb 2020 23:56 (CET)

Trottel[brontekst bewerken]

Dank voor de aanvulling. Maakt het genie van Marten Toonder weer completer.Jc kortekaas apotheker (overleg) 27 apr 2020 14:14 (CEST)

't Blijft boeien! PAvdK (overleg) 27 apr 2020 14:43 (CEST)

referentie-link in andere taal[brontekst bewerken]

Hallo, waarom heb je deze Engelstalige referentie-link verwijderd ? In de Engelstalige wikipedia maakt men blijkbaar geen bezwaar tegen 'anderstalige referentie-linken' ... zie o.a.-> References 18 tot 24. Henkevdb (overleg) 17 jul 2020 09:28 (CEST)

De link staat er nog steeds, maar niet meer in de tekst, maar links er naast. In de Nl WP is dat ook niet gebruikelijk, daarom heb ik de normale interwikilink gemaakt. PAvdK (overleg) 17 jul 2020 12:26 (CEST)
BTW: De Engelse pagina verwees naar Kandelaren, een doorverwijzing naar Kandelarberen. Dat heb ik dus in een keer verholpen. PAvdK (overleg) 17 jul 2020 12:30 (CEST)
De gebruiken in de Engels WP gelden niet zonder meer voor de Nederlandse WP. Verwijzen naar anderstalige WP gaat met het sjabloon Bronvermelding anderstalige Wikipedia. PAvdK (overleg) 17 jul 2020 12:35 (CEST)

Swan Features[brontekst bewerken]

Hallo. Ik ben niet echt een Toonderkenner, maar weet jij toevallig of Swan Features Syndicate nog altijd (in verkleinde vorm) bestaat?

Ietsjes uitgebreider. Dat is min of meer het bedrijf van een van Toonders voormalige zakenpartners. Ik had er een artikel over gelezen en het leek me een interessant onderwerp, maar ik vond er online (inclusief Wikipedia) niet veel over. Dus schreef ik er maar een artikel over. Het huidige artikel lijkt me voldoende om zo als een begin de hoofdnaamruimte te zetten. Echter begin ik te twijfelen of het bedrijf nog bestaat, dus heb ik het voorlopig in mijn gebruikersnaamruimte gezet (zie hier mocht het je interesseren). De reden dat ik twijfel is dat ik enerzijds niet veel over het einde vind (niet per se noodzakelijk voor het artikel), maar ook kom ik enkele sites zoals deze en deze tegen, maar ik weet niet goed hoe betrouwbaar dat is. De Zwaan is al 30 jaar geleden overleden. Het maakt een verschil of ik "was een" of "is een" in de inleiding zet. Voor de rest lijkt het artikel me voldoende om zo in de hoofdnaamruimte te zetten. Ik meen me te herinneren dat jij wel een Toonderkenner bent, dus weet jij het toevallig? Een prettige avond verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 1 aug 2020 21:18 (CEST)

Ik ben weliswaar een liefhebber van de Bommelsaga, en daarom kom ik wel eens wat 'randinformatie' tegen, maar een echte kenner van Toonder en wat daaromheen hangt ben ik niet. Ik kan je dus jammer genoeg niet helpen, maar ik vind het wel een leuk onderwerp. Ik kwam in de gauwigheid nog Striptekenaars:Swan Features Syndicate uit 2013 en Toondertijd tegen. Het vinden van info lijkt een probleem te zijn. (Misschien bij Kamer van koophandel of zoiets?). In ieder geval succes bij de zoektocht naar info. PAvdK (overleg) 2 aug 2020 10:47 (CEST)
Hallo. Wat jammer, maar dank je voor de genomen moeite. Ik kijk wel nog verder. Een prettige avond verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 2 aug 2020 22:24 (CEST)

Archaeplastida[brontekst bewerken]

Hallo PAvdK,

Ik zag dat je druk bezig was op Archaeplastida. Ik weet niet of het nu helemaal goed gaat. In de tekst (onder Indeling) verwijst Rhodoplantae nu naar 'Roodalgen', terwijl in het cladogram Rhodoplantae een rode link is en Rhodophytae juist verwijst naar de 'Roodalgen'. In het cladogram op Roodalgen worden deze (als Rhodophyta) geplaatst als stam binnen het rijk van de Rhodophytae, en in de tekst van Rhodophytae wordt dit rijk naast het rijk van de Viridiplantae geplaatst.

Uit het Engelse artikel over de Archaeplastida maak ik op dat er nog wel wat geschoven wordt met groepen, maar zij lijken in het cladogram in ieder geval geen Rhodoplantae te kennen.

Zie jij kans hier nog wat meer helderheid in te scheppen?

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 3 aug 2020 17:46 (CEST)

Ik zie dat ik het er niet echt beter op heb gemaakt. Ik zal nog eens de bronnen bestuderen en controleren, want nu klopt het inderdaad niet meer. Excuses voor het rommeltje, maar ik zal me er de komende dagen zo snel mogelijk mee bezig houden. Ik zal eerst het een en ander terug draaien, dat lijkt me voorlopig het beste. PAvdK (overleg) 3 aug 2020 21:53 (CEST)
Fijn dat je het wil oppakken! Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 4 aug 2020 12:41 (CEST)

Een gunst[brontekst bewerken]

Een vertegenwoordiger van Poaceae. Click to enlarge.
Een vertegenwoordiger van Poaceae. Click to enlarge.

Beste PAvdK,

Ik heb zojuist een schematische afbeelding van een grasplant voorzien van Nederlandse termen, zie hiernaast. Ik ben namelijk van plan om, zoals je misschien al in je volglijst gemerkt hebt, het artikel plantenfysiologie uit te breiden en bij te sturen (voor de etalage wellicht), en ben daarvoor een aantal figuren aan het gereedmaken. Mijn kennis van plantenanatomie/morfologie is niet heel sterk, ik vroeg mij af jij misschien zou kunnen controleren of alle termen kloppen en juist zijn aangeven? TheBartgry (overleg) 11 sep 2020 23:32 (CEST)

Mooie afbeelding! Ik heb net even snel gekeken en wat me zo snel opviel noem ik nu vast. De bloeiwijze is een pluim (met aartjes), zodat de term aarspil hier niet op z'n plaats is; noem het maar halm (dat is wel een wat vage term), maar of het officieel r(h)achis zou moeten heten weet ik niet. Het rizoom is in principe een ondergrondse bebladerde stengel, dus zou het leuk zijn er wat bladschubben aan te tekenen. Op die plaats zitten dan gewoonlijk ook worteltjes. Iets vergelijkbaars geldt natuurlijk ook voor de uitlopers. Er is wel wat weinig ruimte om dat allemaal te tekenen. Sommige onderdelen (oortjes, tongetjes) zijn wel wat klein, maar dat is moeilijk duidelijker te teken, behalve in detailtekeningen. Leuk grapje met de vallende stuikje kluit ;-) PAvdK (overleg) 12 sep 2020 11:43 (CEST)
Veel dank voor je antwoord. Ik zal pluim toevoegen (ik denk tussen haakjes onder bloeiwijze), aarspil vervangen door halm, rizoom correct spellen. Het tekenen van bladschubben gaat inderdaad wat moeilijk worden, ik houd het denk ik wat schematischer. Ligula en oortje leken mij wel een leuk detail om op te merken (ook een beetje om de witte ruimte daar op te vullen!). TheBartgry (overleg) 12 sep 2020 12:02 (CEST)
Succes PAvdK (overleg) 12 sep 2020 12:03 (CEST)
Voilà! TheBartgry (overleg) 12 sep 2020 13:24 (CEST)
Mooi werk! PAvdK (overleg) 12 sep 2020 13:58 (CEST)

Vegetatiegordel[brontekst bewerken]

Wat is het nut van het bijhouden van twee pagina's met exact dezelfde inhoud? –bdijkstra (overleg) 11 nov 2020 13:20 (CET)

het was een redirect naar doorverwijspagina, nu is allebeide een doorverwijspagina. je kunt natuurlijk van de andere nu een redirect maken, als je dat zou willen, maar je kunt er een (miniem) verschil in betekenis tussen zien PAvdK (overleg) 11 nov 2020 13:34 (CET)
Ik had juist van die ene een redirect gemaakt omdat ik niet verwacht dat het verschil in betekenis zich ooit zal uiten in het ontstaan van een verschillende invulling van de doorverwijspagina's. Jij wel? –bdijkstra (overleg) 11 nov 2020 13:55 (CET)
Als het niet onwenselijk is dat er een redirect naar doorverwijspagina is (dat wilde ik namelijk vermijden), dan is jouw oplossing waarschijnlijk beter. Waarschijnlijk zal het verschil in betekenis te klein zijn (als het al aanwezig is) om tot het ontstaan van een verschillende invulling te leiden. Groet, PAvdK (overleg) 12 nov 2020 10:50 (CET)
Dat is zeker niet onwenselijk. In beide gevallen wordt de link door de wikisoftware aangemerkt als een link naar een doorverwijspagina. –bdijkstra (overleg) 12 nov 2020 11:21 (CET)

Kladblokpagina[brontekst bewerken]

Beste PAvdK, zojuist heb ik op uw verzoek een aantal van uw kladblokpagina's verwijderd, op één na, namelijk deze. Mijn poging die pagina te verwijderen leverde de volgende foutmelding op:

U hebt geen toestemming om dat kladblok te verwijderen, want:
Deze pagina heeft een grote bewerkingsgeschiedenis, meer dan 5.000 versies. Verwijderen van pagina's met een zeer grote geschiedenis is beperkt om te voorkomen dat per ongeluk een verstoring van Wikipedia optreed. Neem contact op met de stewards op Steward requests/Miscellaneous on Meta om deze pagina te verwijderen.

Dit zal ik voor u regelen, maar de stewards hebben het druk, dus mogelijk duurt het even voordat de verwijdering wordt uitgevoerd. Met vriendelijke groet, Wutsje 14 nov 2020 16:48 (CET)

Aanvulling: zie hier. Wutsje 14 nov 2020 16:57 (CET)
Nog een aanvulling: de pagina is inmiddels verwijderd. Wutsje 14 nov 2020 19:04 (CET)
Bedankt voor de gedane moeite! PAvdK (overleg) 14 nov 2020 20:20 (CET)