Gebruiker:PAvdK/Archief2017

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
P.A. van der Knaap (overleg) (Navigatie)
Barn star free zone.png

Het is woensdag 25 mei 2022, 22:58

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[bewerken | brontekst bewerken]

Afbeeldingssprint[bewerken | brontekst bewerken]

Beste PAvdK, Nogmaals bedankt voor je feedback op de afbeeldingssprint. We hebben geprobeerd tijdens de sprint zelf nog zaken op te vangen en de verwerken. Nu de sprint is afgelopen zullen we de bewerkingen globaal controleren en aanpassen indien nodig. Voor Nederland en de Wereld zouden we een vergelijkbare activiteit willen organiseren, mits de bovenstaande activiteit in goed is verlopen, het is zeker niet de bedoeling om mensen extra werk te bezorgen. Wij vroegen ons dan ook af of jij nog aanvullingen naast de eerder gegeven feedback hebt.

De aanvullingen mag je naar mij emaillen, je kunt ze ook toevoegen aan de pagina in mijn kladblok in de Nederlandse versie. Wel zouden wij ze graag voor 10 april ontvangen. SindyM3 (overleg) 30 mrt 2017 12:54 (CEST)

IVN[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb IVN bij dierenbescherming weggehaald omdat ik dit te specifiek vind. Het gaat er in deze passage om de achteloze lezer duidelijk te maken dat er verschillen zijn tussen dier- en natuurbescherming, niet om een overzicht te geven van alle clubs die zich met natuurbescherming bezig houden. Hopelijk heb je hier begrip voor. mvg HenriDuvent 31 mei 2017 13:28 (CEST)

Nuweg op sjabloon / ingevoegde pagina[bewerken | brontekst bewerken]

Als je een nuweg plakt op een sjabloon of in een ingevoegde pagina (zoals Gebruiker:PAvdK/Kladblok/Tekstachterrand), wil je die voortaan tussen <noinclude></noinclude> plaatsen? Het leek nu even alsof je kladblok ook verwijderd moest worden. (Die werd ook in de nuweg-categorie geplaatst.) Mbch331 (Overleg) 31 jul 2017 12:39 (CEST)

Okay, nooit geweten, en gelukkig tot nu toe ook nooit misgegaan ... PAvdK (overleg) 31 jul 2017 13:03 (CEST)

Beoordelingsnominatie Marloes Engelhart[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Marloes Engelhart dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170804 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 5 aug 2017 02:02 (CEST)

Geen boom!!![bewerken | brontekst bewerken]

Hoi PAvdK,

Ik zie dat je alle zegges aan het langs gaan bent, waarvoor dank. Zou je de laatste 'e' willen weglaten bij je wijziging? M.v.g. 145.130.124.242 15 sep 2017 10:14 (CEST)

Wat onoplettend! Sorry. Ik ga wel weer alles langs. PAvdK (overleg) 15 sep 2017 10:16 (CEST)

Wim D. Margadant[bewerken | brontekst bewerken]

Ik merkte zojuist pas dat ik bij mijn bewerking er per ongeluk (door een onachtzame muisklik waarschijnlijk) een loze externe koppeling in het artikel had aangebracht en tijdens de controle over het hoofd had gezien. Excuses daarvoor, dat was uiteraard niet opzettelijk! - martix (overleg) 18 sep 2017 20:25 (CEST)

Geen enkel probleem, het is snel weer gerepareerd. PAvdK (overleg) 18 sep 2017 21:03 (CEST)

Verduidelijking[bewerken | brontekst bewerken]

Hej! Over deze verduidelijking het volgende: je gebruikt nergens {{einde}} terwijl dat eigenlijk wel hoort. Nou lijkt er (op dit moment) niets mis te gaan, maar of ik erop zou vertrouwen dat dat zo blijft? Overigens is het (voor mij) ook zonder kleuren duidelijk genoeg. Dit ter overdenking, doe of laat ermee wat je wilt. Het herschikken van de onderste 'takjes' is verder wel een duidelijke verbetering. Richard 17 okt 2017 16:40 (CEST)

Je hebt gelijk: ik heb nergens het sjabloon {{einde}} gebruikt. Ik meende ook dat dat moest, maar toen ik het uitprobeerde (ook in combinatie het sjabloon {{rood}}, {{oranje}}, {{geel}}, {{groen}} en andere kleuren, bleek het dat er onverwachte verschijnselen ontstonden in geneste opsommingen en bij stambomen met gebruikmaking van {{stamboom2}}. Het bleek goed te gaan als ik {{einde}} alleen gebruikte als ik bij een bepaalde aftakking binnen één niveau wilde stoppen. Ik kan het verbaal niet beter uitleggen, vandaar een plaatje:
 • Opsommingen, bijvoorbeeld bullets met nummering
  1. nummer 1
   • nummer 1a
   • nummer 1b
  2. nummer 2
  3. nummer 3
 • en zo kan ik wel verder gaan
  • maar ik houd hier op

 

  • Stamboom2
   • A
    • Aa
    • Ab
   • B
   • C
  • en zo kan ik wel verder gaan
   • maar ik houd hier op

    Dat het geen verduidelijking voor je is vind ik jammer. Ik vind het juist wel handig om in één oogopslag te kunnen zien wat bij elkaar hoort. Maar zo heeft ieder zijn voorkeur. Maar zo gauw voor velen het er juist warriger van wordt, zal ik het zeker weghalen. PAvdK (overleg) 17 okt 2017 18:10 (CEST)

  Het nesten van zulke dingen is inderdaad 'tricky'. Ik struikelde in eerste instantie over twee witte 'afgeronde vierkanten' binnen één omkaderend groen vierkant. Doordat die twee vierkanten direct op elkaar aansluiten, lijkt een gedeelte tussen accolades te staan (de middelste punten van de accolades staan net boven Maldiven resp. Campanuliden). Iets later zag ik dat het twee blokjes waren. Verder bedoelde ik niet dat het onduidelijker geworden was – het was alleen voor mij vooraf óók al duidelijk. Kwestie van goed naar de doorgetrokken lijntjes kijken. Richard 17 okt 2017 18:32 (CEST)
  het door jou genoemde accolade-effect heeft denk ik iets te maken met de in de sjablonen gebruikte "padding-left:0.1em;" etc., wat misschien wat verhoogd moet worden tot "padding-left:0.5em;" etc., zoals bij de bovengenoemde kleursjablonen. Ik kan het proberen. PAvdK (overleg) 17 okt 2017 18:43 (CEST)
  Uit bewerkingssamenvattingen hier en daar maak ik op dat het niet helemaal het gewenste resultaat had. Jammer dan, niets aan te doen. Bedankt voor de moeite in ieder geval. Richard 18 okt 2017 13:08 (CEST)
  Jammer genoeg was het gewenste effect alleen aanwezig bij gewone opsommingen, maar niet in combinatie met het gebruik van het sjabloon:Stamboom2. Ik hoop nog eens tegen een goede oplossing aan te lopen. Voorlopig heb ik het opgelost door gebruik van iets verschillende tinten, zoals "whitesmoke;" of "linen" naast de witte vlakken. PAvdK (overleg) 18 okt 2017 13:16 (CEST)
  Dat werkt ook ;) Richard 18 okt 2017 13:24 (CEST)

  Kees Middelhoff[bewerken | brontekst bewerken]

  Hallo, PAvdK, ik zag je aanpassing, waarvoor dank, maar ik had toch een vraagje m.b.t. de plaatsing van de afbeelding, Help:Gebruik van bestanden stelt duidelijk Let er op dat bij voorkeur de afbeeldingen of andere bestanden rechts worden geplaatst. Soms heeft plaatsing aan de linkerkant de voorkeur, bijvoorbeeld een portret van iemand die naar rechts kijkt. Ik had dit reeds eerder gemeld aan de gebruiker die er duidelijk op kickt mij te reverten. Bovendien vind ik het vermoeiend steeds weer de aandacht te vestigen op deze handleiding. Ik stel me toch ondertussen soms de vraag waartoe deze eigenlijk nog dient. Lach Lotje (overleg) 28 dec 2017 18:10 (CET)

  Hallo Lotje, ik was van plan geweest de afbeelding in de infobox te plaatsen, maar had dat vergeten. Ik heb dat nu even gedaan. Mocht je van mening zijn om, gezien de "voorschriften" de afbeelding beter links kan staan, is dat wat mij betreft prima. Ik had het alleen naar rechts geplaatst uit pure gewoonte, dus zonder er verder op te letten in welke richting de persoon ik kwestie keek. De foto spiegelen zou geschiedsvervalsing zijn, dus dat maar even niet ;-). Trouwens, die helpteksten ken ik ook niet uit mijn hoofd, dus is doe meestal iets wat me in orde lijkt. Prettige jaarwisseling alvast. Groet, PAvdK (overleg) 28 dec 2017 20:04 (CET)
  Sorry, vergeten de afbeelding in de infobox te plaatsen. PAvdK (overleg) 28 dec 2017 20:07 (CET)
  Kerstkaart.jpg
  Prettige feestdagen, PAvdK!


  Lotje (overleg) 29 dec 2017 16:03 (CET)