Overleg gebruiker:Natuur12

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Helaas is Diamant weggevallen. Hij was nog veel te jong en zal zeer gemist worden.

Hallo Natuur12, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van het Verenigd Koninkrijk. Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.875.919 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Pagina opslaan".

Dit bericht is automatisch geplaatst. U kunt hier uw opmerkingen over dit bericht achterlaten. --WarddrBOT (overleg) 8 mei 2012 19:20 (CEST)

Welkomstsjabloon[bewerken]

Ha Natuur12, ik zag je meermaals een alternatief welkomstsjabloon gebruiken [1] en vroeg me eigenlijk af waar dat vandaan kom/ wat daar de reden voor is? We hadden natuurlijk al Sjabloon:Hola. mvg Agora (overleg) 28 jun 2016 15:45 (CEST)

Beste Agora,
Het gaat het om het sjabloon Salut dat poogt een overzichtelijker en open alternatief te geven voor het oude ietwat onoverzichtelijke hola-sjabloon. Persoonlijk vind ik dit nieuwe sjabloon een stuk fijner en uitnodigender dus vandaar dat ik dit sjabloon gebruik. Persoonlijk ben ik erg blij dat er een moderner en eigentijdser alternatief is. Natuur12 (overleg) 28 jun 2016 21:24 (CEST)
he wat gaaf: inderdaad mooi met die tekst, ondertekening en het menu aan de rechterkant. Ik heb nog een aanvullende vraag:wat is de gangbare werkwijze voor het plaatsen van welkomst-sjablonen (waar plaatst men in de regel een welkomst-sjabloon)? Bij ieder nieuw account? Bij ieder account dat een bijdrage heeft gedaan? Andere richtlijnen? Ecritures (overleg) 28 jun 2016 22:11 (CEST)
Voor het plaatsen van een welkomstsjabloon zijn geen richtlijnen, je kan het dus doen bij elk nieuw account of bij een account dat net is begonnen met bewerken. Je kan het zelfs doen bij accounts met één of twee kleine vandalistische bewerkingen en er dan uitleg bij geven dat vandalisme toch echt niet gewenst is. Mogelijk ga ik dit sjabloon ook gebruiken, het is namelijk een stuk informatiever dan het oude. Dqfn13 (overleg) 28 jun 2016 23:50 (CEST)
Dank Dqfn13, is er een pagina waar alle nieuwe accounts te traceren zijn? Ecritures (overleg) 29 jun 2016 00:00 (CEST)
Speciaal:Logboeken/newusers en Speciaal:Bijdragen/newbies. Woody|(?) 29 jun 2016 00:05 (CEST)
Ok, leuk. Ziet er goed uit! Agora (overleg) 30 jun 2016 14:21 (CEST)

Dubbele themaweek cultureel erfgoed[bewerken]

Gisterochtend heeft de Nederlandse minister voor onderwijs, cultuur en wetenschap, Jet Bussemaker, het startsein gegeven voor de themaweken over cultureel erfgoed op Wikipedia. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen die vallen onder cultureel erfgoed, waar ook ter wereld, inclusief ook de ontwerpers en makers ervan. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Cultureel Erfgoed.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Gewenste lemmas · Uit- of inschrijven voor deze mailing - MediaWiki message delivery (overleg) 30 jun 2016 13:14 (CEST)

Blokkade KlaasZ4usV[bewerken]

Beste Natuur12, de Arbitragecommissie heeft een uitspraak gedaan naar aanleiding van het verzoek om deblokkade van KlaasZ4usV, je vindt de uitspraak hier. Met vriendelijke groet, de Arbitragecommissie, 1 jul 2016 18:13 (CEST)

kop op![bewerken]

Jongen verkoopt bloemen op een rivierbank van de Ganges, Rishikesh

Goedemorgen Natuur12, hierbij een bloemetje om je op te fleuren. En tegelijk een foto om alles wat te relativeren. Het is pure shit die je over je heen kreeg gister, wat mij betreft volkomen onterecht. Maar ik hoop dat je IRL blij kan zijn dat je wiegje niet gestaan heeft op de plaats waar dit jongetje geboren is. Elly (overleg) 2 jul 2016 09:26 (CEST)

Hi Ellywa,
Bedankt voor de bemoedigende woorden. Gelukkig staat mijn wieg niet op een minder welvarende plaats in dat deel van de wereld. Het is vreemd trouwens. Ik herinner me die AC-zaak nog vrij goed en ik weet zeker dat we nooit een bindende maatregel hebben opgelegd in welke vorm dan ook. Het sloeg er meer op dat het vertrippelen van CaAl met de blokduur toen te billijken was. Maar goed, voorlopig zijn er nog een paar duizend VOA-bestanden die aandacht vragen op Commons dus zat te doen. Natuur12 (overleg) 3 jul 2016 23:19 (CEST)

Schrijfwedstrijd 2016[bewerken]

Beste Natuur12,

In het verleden ben jij volgens de wiki-boekhouding jurylid geweest van een schrijfwedstrijd op wikipedia.

Nu is Ciell bezig een nieuwe schrijfwedstrijd te organiseren en daarvoor hebben wij juryleden nodig. Zou jij bereid zijn, hieraan mee te werken? Zie voor meer informatie: Wikipedia:Schrijfwedstrijd

Vriendelijke groeten,

Carol (overleg) 7 jul 2016 16:00 (CEST)

Hi Carol,
Ik zie dat er al een aantal aanmeldingen zijn van mensen waarvan sommige veel bekwamer zijn op dit gebied dan ik. Maar je mag me op de reservelijst zetten. Dank voor je inzet voor de schrijfwedstrijd! En Ciell ook bedankt natuurlijk. Natuur12 (overleg) 11 jul 2016 16:58 (CEST)
Bedankt, bij deze ben je op de reservelijst geplaatst. Carol (overleg) 17 jul 2016 14:08 (CEST)

Welkom terug[bewerken]

Fijn dat je weer terug bent. Geniet nog even van de zon en de wind buiten. Enne... hou 't voorlopig bij kleine vorken zodat je niet teveel hooi kan pakken. Dqfn13 (overleg) 11 jul 2016 17:28 (CEST)

Dankje. Ik zal het proberen maar oude gewoontes leer ik slecht af ;) Maar het streven is wel om nu echt eens de hete aardappelen te laten liggen. Natuur12 (overleg) 11 jul 2016 22:44 (CEST)
Daar doe ik ook niet meer aan, het scheelt enorm: ik ben een heel stuk rustiger en laat daardoor ook veel meer gezeur heel gemakkelijk van mijn schouders afglijden. Dqfn13 (overleg) 11 jul 2016 23:17 (CEST)
Ja kan me voorstellen. Heb tijdens de vakantie ook nog wat dingen kunnen doen die erg opluchten wat ook weer wat scheelt :). (Maar afijn, voor de IRL roddels moet je maar weer eens op IRC langs schieten :P) Natuur12 (overleg) 12 jul 2016 00:09 (CEST)
Ben vandaag thuis, dus wie week kom ik nog even langs. Dqfn13 (overleg) 12 jul 2016 08:59 (CEST)

This Month in GLAM: June 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 14 jul 2016 03:58 (CEST)

Rudi Polder[bewerken]

Beste Natuur12, hartelijk dank voor het terugplaatsen van een foto van Rudi Polder. We hebben toch nog even een vraagje over het verwijderen van enkele foto' s op de wikipedia site over Rudi Polder. Enkele weken geleden hebben we via een email gereageerd op het verzoek om meer informatie betreffende authorisatie van deze foto's. We hebben uitdrukkelijke toestemming van de vrouw van Rudi Polder gekregen voor het uploaden van de schilderijen van Rudi Polder. Voor het uploaden van de foto van Rudi Polder zelf hebben we toestemming gekregen van zijn schoonzoon die de foto heeft gemaakt. Hiervan hebben we in het hierbovengenoemde email kopieen bijgesloten. We hebben geen terugkoppeling gekregen m.b.t. deze extra aangeleverde informatie. Toch werden de foto's door enkele collega’s van u verwijderd User:Mbch331, User:Jcb & User:INeverCry). Om dit in de toekomst te vermijden zouden we graag horen wat er mis is gegaan of wat wij fout hebben gedaan. Indien mogelijk zouden we ook graag de foto's van drie schilderijen van Rudi Polder weer teruggeplaatst zien worden. Voor het plaatsen van deze drie schilderijen hebben we ook uitdrukkelijk toestemming gekregen. We hebben de foto's zelf gemaakt. Deze drie zijn jammergenoeg nog niet terug geplaatst. Onze hartelijke dank. Hanengerda (overleg) 16 jul 2016 16:28 (CEST)

Beste Hanengerda,
Ik heb de mailtjes er even bij gepakt. (ticket:2016062510007361 en ticket:2016062510007352) Het probleem is wel dat de verklaring in die mails onvoldoende is om de foto's teruggeplaatst te krijgen. De schoonzoon heeft namelijk alleen toestemming verleend voor gebruik op Wikipedia en een dergelijke verklaring voldoet niet aan het licentiebeleid op Wikimedia Commons. Wat er moet gebeuren om de bestanden teruggeplaatst te krijgen is dat de vrouw van Rudi Polder (of Rudi Polder zelf als dat nog mogelijk is) deze verklaring instuurt naar permissions-nl-at-wikimedia.org. (Maar dan met de @) Permission-commons mag ook maar permission NL wordt hoofdzakelijk beantwoord door vrijwilligers die Nederlands spreken. Mochten Rudi Polder of zijn vrouw nu niet in staat zijn te mailen is het ook mogelijk om de verklaring te printen, te laten ondertekenen (moeten wel de titels van de afbeeldingen in de verklaring genoemd worden), te scannen en dan op te sturen. Ik snap dat dit inmiddels een hele omslachtige onderneming is geworden waarvoor mijn excuses.
Wilt u in de toekomst verwijdering uitstellen kunt u dit sjabloon toevoegen aan de bestandspagina. Er is dan 30 dagen de tijd om alles te regelen voordat de bestanden weer verwijderd worden. Verwijderde bestanden kunnen vanzelfsprekend wel teruggeplaatst worden.
Mocht u de verklaring ingestuurd hebben laat het me dan even weten zodat ik er gelijk naar kan kijken. Anders belandt de mail onderop de stapel en kan hij vrij lang duren voordat iemand ernaar kijkt. We lopen wegens een gebrek aan vrijwilligers en een overvloed aan mails nogal achter met het beantwoorden ervan. Natuur12 (overleg) 16 jul 2016 20:12 (CEST)

Gabriel Zubeir Wako[bewerken]

Het artikel Gabriel Zubeir Wako stond op de beoordelingsslijst die jij net afgemaakt hebt (in deel 1 wat jij afgehandeld hebt), maar ik zie er nog een WIU sjabloon bovenstaan. Wou je deze behouden of verwijderen? Mbch331 (Overleg) 17 jul 2016 22:11 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd die moest weg. Tnx voor de melding. Natuur12 (overleg) 17 jul 2016 22:13 (CEST)
Je hebt Gabe Nevins ook nog gemist. (Was een beetje nieuwsgierig naar de Februari artikelen wat er mee gebeurd was). Mbch331 (Overleg) 17 jul 2016 22:16 (CEST)
Die ook. Zoals gewoonlijk lag ook hier de focus weer verkeerd. Maar dat komt ook een beetje door zijn MO natuurlijk. Vluchtig wat sites doorlezen ipv van een overzichtsbron erbij te pakken. Natuur12 (overleg) 17 jul 2016 22:22 (CEST)

Anne Siberdinus de Blécourt[bewerken]

Heb wiki artikel iets gewijzigd. Zal binnenkort een toevoeging doen naar aanleiding van een memoriam uit een krantenartikel. En misschien nog meer. Svp mbt familienaam de Blécourt niets wijzigen.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Pb2rdf (overleg · bijdragen)

Beste Pb2rdf,
Bedankt voor de aanpassingen. De naam is mij maar om het even al wordt beide toegepast in de biografieën op NL. (Zowel alleen de achternaam als de volledige naam). Natuur12 (overleg) 18 jul 2016 20:48 (CEST)

Thest2[bewerken]

Bladiebla-thest. Glimlach

MediaWiki message delivery (overleg) 19 jul 2016 21:53 (CEST)

Maandag 25 juli starten de LHBT-themaweken![bewerken]

Van 25 juli tot en met 7 augustus 2016, tijdens Europride, houden we een dubbele themaweek over LGBT: Engels voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender. Doel is om meer artikelen over LHBT op Wikipedia te krijgen. Iedereen kan meedoen door te schrijven over LHBT gerelateerde onderwerpen. Meer informatie is te vinden op de projectpagina van de themaweek.

Doe je mee?

Kijk voor inspiratie op de lijst met gewenste artikelen & deel jouw bijdrage op de resultatenlijst.


Hartelijke groet, de gendergap werkgroep

MediaWiki message delivery (overleg) 19 jul 2016 22:25 (CEST)

Thanks for your contribution to the TED speakers challenge![bewerken]

TED stage logo from Flickr (cropped).jpg Any suggestions for improvement are welcome on the talkpage here: outreach:Talk:TED conferences/TED speakers challenge/Lessons learned. Please send me by anonymous email your address so TED can send you your 4th runner-up prize. Jane023 (overleg) 19 jul 2016 22:47 (CEST)

Verwijdering portaal studio 100[bewerken]

Beste, ik overweeg om een terugplaatsverzoek te doen omtrent dit portaal over studio 100, maar ik zou eerst willen weten wat de uiteindelijke reden(en) was/waren om het te verwijderen. Alvast bedankt. Mvg Thalei (overleg) 25 jul 2016 09:30 (CEST)

Beste Thalei,
Gekeken naar de discussie hier en op TBP komt er geen duidelijke consensus naar voren voor behoud, noch verwijdering. Dan komt het op de gegeven argumenten aan. Een portaal is ervoor om een extra navigatiestructuur aan te bieden. Dan moet dit wel noodzakelijk zijn. In het geval van studie 100 staat alles eigenlijk al mooi en overzichtelijk in de categorie:studio 100. Een bijzonder onderhoudsintensief portaal biedt daardoor geen extra meerwaarde op het gebied van navigatie. Dit argument is tijdens de hele beoordelingssessie overeind gebleven en staat ook als criteria op Wikipedia:portalen genoemd. "Onderwerpen die slechts één categorie hebben en/of slechts een paar onderliggende categorieën hebben." Om VanBuren te citeren:
"Het artikel over dit bedrijf, Studio 100, heeft al meer dan genoeg benodigde informatie om de lezer over dat bedrijf te informeren, een "portaal" is daar niet voor bedoeld. Zie ook deze pagina: [2]. Zie ook Wikipedia:Lijst_van_portalen waaruit je kunt opmaken dat een portaal verbanden legt tussen een scala aan onderwerpen die niet in een artikel te vangen zijn. De portaal over het bedrijf Studio 100 overstijgt niet de inhoud van het artikel met dezelfde naam"
Verder is er door sommige mensen het argument reclame genoemd. Op zich hebben ze een punt. Een folderachtige pagina maken over een commerciële instelling kan redelijkerwijs geïnterpreteerd worden als het maken van reclame. Ongeacht de intenties van de auteur. Wikipedia voorziet niet in uithangborden voor commerciële instellingen tenslotte.
Om een paar tegenargumenten aan te stippen. "Overzichtelijker en studio 100 lemma kan ingekort worden". Nee, een portaal is nadrukkelijk geen vervangen voor een encyclopedisch artikel. "Er is een portaal Frankrijk waarbij alle onderwerpen vast wel in de categorie Frankrijk of subcats staan" ja, vast. Maar bij studio 100 is er gelijk een overzicht van alle artikelen inclusief een beperkt aantal subcats en bij Frankrijk niet. De vergelijking met Disney is door EvilFreD al weerlegd, Couperus biedt een andere vorm van navigatie die niet door de cat Louise Couperus gefaciliteerd wordt. En ja, Harry Potter. Dat portaal en een hoop artikelen over dit onderwerp lijken inderdaad te botsen met onze uitgangspunten maar dat is geen reden om het portaal studio 100 dan maar te behouden.
Anderen en jij maakt de denkfout door vanuit het bedrijf te denken want het is groot genoeg dus kan er een portaal komen. Dat is echter niet zo, je zal moeten denken vanuit ons aanbod aan artikelen en dat is simpelweg niet van dusdanig formaat dat we het niet af kunnen met de categorie.
Als slotwoord. Portalen zijn eigenlijk een beetje dode content. Wordt weinig aan gebruikt, kennen de nodige zwaktes en worden ze nou echt gebruikt? Vallen de vrijwilligers die aan een portaal werken weg verslonst het portaal binnen no time. Juist vanwege het vele onderhoud dient er extra zorgvuldig gekeken te worden naar of een onderwerp inderdaad geschikt is. Maar om heel eerlijk te zijn. Portalen zijn er voor de bewerkers en niet voor de lezers. Natuur12 (overleg) 25 jul 2016 10:23 (CEST)
Ik moet bekennen dat ik nog nooit gebruik heb gemaakt van een portaal, terwijl er ook een voor de heraldiek is. Dqfn13 (overleg) 25 jul 2016 11:54 (CEST)
Bedankt voor het uitgebreide antwoord. Ik begrijp wel dat het controversieel is omdat het een commercieel bedrijf is en er is momenteel bijna geen enkel portaal over een bedrijf. En in de redenering van je slotwoord volg ik je helemaal. Toen ik een klein jaar geleden begon met Wikipedia, had ik nog nooit van een portaal gehoord, en zelfs niet van een categorie. En als ik vandaag aan mijn vrienden toon wat een categorie of portaal is, zal 99% zeggen dat ze niet wisten dat dat bestond. Op de hoofdpagina is er een kopje 'over Wikipedia' maar volgens mij zou er eveneens een kopje 'Hoe Wikipedia werkt' of zoiets toch moeten zijn. Ik zag mijn portaal dan ook als een plek waar ik andere gebruikers, met dezelfde interesse kon samenbrengen zodat daar een mooie samenwerking zou ontstaan. Maar ik heb geen zin om nog weken erover te zeveren dus ik zal me neerleggen bij de beslissing (hoe jammer ik dat dan ook vind). Voorts wil ik eraan toevoegen dat een conceptnaamruimte zoals overlaatst in de kroeg werd aangehaald, dit soort situaties in de toekomst ten goede zou komen: ik heb er namelijk enorm veel werk en tijd ingestoken wat nu zomaar van tafel wordt geveegd en dat zou dus zo voorkomen kunnen worden. Daarnaast heb ik nog 2 vragen: je mag Portaal:Studio 100/Uitgelicht en Categorie:Portaal:Studio 100 ook nog verwijderen, zodat alles netjes is opgeruimd. Ikzelf zal de links naar het portaal wel verwijderen. En mijn tweede vraag: als ik me niet vergis heb jij of Dqfn13 als moderator de kans om aan de inhoud van verwijderde pagina's te geraken. Zou iemand van jullie aub de inhoud van de verwijderde pagina Portaal:Studio 100/Gewenst op Gebruiker:Thalei/artikelen#To do onder het kopje To do kunnen zetten? Dit was een handige lijst die ik eens had aangemaakt en die nog steeds nuttig is voor mij. Alvast bedankt en met vriendelijke groet. Thalei (overleg) 25 jul 2016 12:29 (CEST)
Je kan om samen te werken met andere geïnteresseerden altijd nog een project opzetten. Daar kan dan ook centraal overlegd worden over de onderwerpen die gewenst zijn of nog verbeterd moeten worden. Dqfn13 (overleg) 25 jul 2016 12:34 (CEST)
Momenteel werk ik met IE en daar wordt ik bij het openen van een link in een nieuw tabblad altijd uitgelogd, ik kan vanavond de tekst plaatsen, tenzij Natuur12 mij voor is. Dqfn13 (overleg) 25 jul 2016 12:35 (CEST)
Inmiddels done. D8 dat Dqfn13 het al gedaan had. Sorry voor de vertraging. Natuur12 (overleg) 26 jul 2016 12:14 (CEST)
In alle eerlijkheid was ik dat na thuiskomst compleet vergeten, excuses. Dqfn13 (overleg) 26 jul 2016 12:17 (CEST)
Haha, geen probleem. Dank u wel! Thalei (overleg) 26 jul 2016 20:07 (CEST)