Overleg gebruiker:Natuur12

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Maan Deze gebruiker is voorlopig niet actief op Wikipedia ('wikibreak').
laatste bijdragen

Helaas is Diamant weggevallen. Hij was nog veel te jong en zal zeer gemist worden.

Hallo Natuur12, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van het Verenigd Koninkrijk. Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.873.485 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Pagina opslaan".

Dit bericht is automatisch geplaatst. U kunt hier uw opmerkingen over dit bericht achterlaten. --WarddrBOT (overleg) 8 mei 2012 19:20 (CEST)

Welkomstsjabloon[bewerken]

Ha Natuur12, ik zag je meermaals een alternatief welkomstsjabloon gebruiken [1] en vroeg me eigenlijk af waar dat vandaan kom/ wat daar de reden voor is? We hadden natuurlijk al Sjabloon:Hola. mvg Agora (overleg) 28 jun 2016 15:45 (CEST)

Beste Agora,
Het gaat het om het sjabloon Salut dat poogt een overzichtelijker en open alternatief te geven voor het oude ietwat onoverzichtelijke hola-sjabloon. Persoonlijk vind ik dit nieuwe sjabloon een stuk fijner en uitnodigender dus vandaar dat ik dit sjabloon gebruik. Persoonlijk ben ik erg blij dat er een moderner en eigentijdser alternatief is. Natuur12 (overleg) 28 jun 2016 21:24 (CEST)
he wat gaaf: inderdaad mooi met die tekst, ondertekening en het menu aan de rechterkant. Ik heb nog een aanvullende vraag:wat is de gangbare werkwijze voor het plaatsen van welkomst-sjablonen (waar plaatst men in de regel een welkomst-sjabloon)? Bij ieder nieuw account? Bij ieder account dat een bijdrage heeft gedaan? Andere richtlijnen? Ecritures (overleg) 28 jun 2016 22:11 (CEST)
Voor het plaatsen van een welkomstsjabloon zijn geen richtlijnen, je kan het dus doen bij elk nieuw account of bij een account dat net is begonnen met bewerken. Je kan het zelfs doen bij accounts met één of twee kleine vandalistische bewerkingen en er dan uitleg bij geven dat vandalisme toch echt niet gewenst is. Mogelijk ga ik dit sjabloon ook gebruiken, het is namelijk een stuk informatiever dan het oude. Dqfn13 (overleg) 28 jun 2016 23:50 (CEST)
Dank Dqfn13, is er een pagina waar alle nieuwe accounts te traceren zijn? Ecritures (overleg) 29 jun 2016 00:00 (CEST)
Speciaal:Logboeken/newusers en Speciaal:Bijdragen/newbies. Woody|(?) 29 jun 2016 00:05 (CEST)
Ok, leuk. Ziet er goed uit! Agora (overleg) 30 jun 2016 14:21 (CEST)

Dubbele themaweek cultureel erfgoed[bewerken]

Gisterochtend heeft de Nederlandse minister voor onderwijs, cultuur en wetenschap, Jet Bussemaker, het startsein gegeven voor de themaweken over cultureel erfgoed op Wikipedia. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen die vallen onder cultureel erfgoed, waar ook ter wereld, inclusief ook de ontwerpers en makers ervan. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Cultureel Erfgoed.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Gewenste lemmas · Uit- of inschrijven voor deze mailing - MediaWiki message delivery (overleg) 30 jun 2016 13:14 (CEST)