Gebruiker:Natuur12/archief2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Suggestie[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Natuur12, ik waardeer je bijdragen en deel je belangstelling. Ik zie dat je soms worstelt met de onderwerpen die je beschrijft. Het kost nu veel werk om alle te verbeteren. Misschien is een schrijfcoach iets? mvg henriduvent (overleg) 28 feb 2013 09:57 (CET)

  • Misschien. Ik weet ook wel waar het probleem zit qua schrijfstijl. De stijl die ik voor Wikipedia gebruik verschilt van de schrijfstijl die ik dagelijks gebruik. Klinkt een beetje apart ik weet het. Maar goed, dan krijg je lappen tekst die door mensen niet bekend met het onderwerp nogal lastig te lezen zijn. Nou vraag ik me overigens wel af wat er niet relevant is aan de grondsoorten binnen een fysisch geografische regio en de PNV. Zelf kan ik er het nodige van afleiden en u ook aan uw gebruikerspagina te zien. Dus in welk opzicht vind u het niet relevant? Natuur12 (overleg) 28 feb 2013 17:15 (CET)
  • Zeker informatie over grondsoorten en bodemtypen en over vegetatie kan relevant zijn. Maar de relevantie moet ook duidelijk gemaakt worden. Wat is bodemkundig specifiek aan het noordelijk zangebied en wat morfologisch, of landschappelijk of hydrologisch? Niet per se dat er podsolgronden voorkomen, die vind je ook elders. Welke grondsoorten domineren bijvoorbeeld en welke zijn zeldzaam? En wat betekenen de termen? Ik zou niet zo veel termen gebruiken die op Wikipedia nog niet beschreven zijn en meer gebruik maken van reeds wel aanwezige lemma's (eerdgronden, podsol, bodemclassificati e.d.) Idem, welke vegetatie? Overigens is PNV omstreden. Er valt aan bodemtypen en grondsoorten nog zeker veel te doen. Dus grijp je kans, zou ik zeggen. Maar let wel op systematiek. Vergelijk wat je bij de verschillende lemma's over zandgebieden schrijft. Dat verschilt. Succes! mvg henriduvent (overleg) 28 feb 2013 18:20 (CET)
    • Die bodemsoorten wilde ik tackelen na een lemma over het midden nederlandse zandgebied. Dan heb ik ze allemaal gehad. Komt er op neer dat de meeste bodems podzol zijn en de rest door plaatselijke omstandigheden. PNV kan ik veranderen naar oorspronkelijke begroeiing. Die komt overeen in dit geval. --Natuur12 (overleg) 28 feb 2013 18:25 (CET)
    • Heb een coaching aanvraag ingediend overigens. --Natuur12 (overleg) 28 feb 2013 19:58 (CET)

Coaching[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12, ik zal jou met plezier coachen. Je hebt trouwens al een aantal mooie en interessante artikeltjes aangemaakt. Hier en daar wat schrijffoutjes maar die worden er snel genoeg door de taalspecialisten hier op Wikipedia uitgehaald. Stel je vragen gerust hier op jouw overlegpagina en die zal ik dan ook hier beantwoorden. Mvg DirkVE overleg 1 mrt 2013 08:06 (CET)

Ik heb jouw artikel bio-economie een kleine "poetsbeurt" gegeven. Bekijk de wijzigingen maar even, o.a. hoe je bij de bronvermelding kunt linken naar een anderstalige versie. Anderstalige woorden worden meestal in cursief gezet. Mvg DirkVE overleg 1 mrt 2013 11:06 (CET)
Ik ben blij dat DirkVE je wil coachen. Daarmee is een ander probleem nog niet opgelost: de vele fouten in je artikelen. Een paar voorbeelden:
  • er wordt niet gemest door te plaggen (juist niet, plaggen is voeding weghalen)
    • Bedoelde dat de grond werd bemest met plaggen uit de potstallen. Mijn fout, was niet duidelijk.
  • wieren en algen is hetzelfde
  • biomassa en bio-economie zijn niet per se verbonden met biotechnologie
  • veenmossen komen niet alleen voor in het Fochteloerveen

Bijna elk artikel dat ik van je zag bevat fouten, en vrijwel altijd meer dan een. Ik weet niet hoe dat komt: of je begrijpt de onderwerpen niet waarover je schrijft, of je bent slordig of je kunt het niet goed opschrijven. In de laatste twee gevallen is het een kwestie van oefenen. In het eerste geval zul je serieuzer je bronnen moeten bestuderen en ook moeten nagaan of de bronnen deugen. Een willekeurig boekje lezen en delen overschrijven voldoet vaak niet. Je kunt je ook voorlopig richten op eenvoudiger onderwerpen. Dat is aan jou. Maar het lijkt me voor iedereen frustrerend als elke keer je artikelen over de kop gaan. Toch? mvg henriduvent (overleg) 1 mrt 2013 14:23 (CET)

Beste Henri, ten eerste bedankt voor het opknapwerk dat je reeds verricht hebt. Niettemin vind ik de bijdragen van Natuur12 heel interessant en ik denk: "oefening baart kunst". Zolang er gebruikers zijn zoals jij en ik, kunnen deze artikelen mooi uitgebouwd worden en zeker een meerwaarde voor Wikipedia betekenen. En inderdaad hoop ik dat Natuur12 onze adviezen opvolgt (dat heeft hij toch ook gedaan door coaching te vragen) zodat wij minder werk krijgen en de artikels van aanvang af goed zijn. DirkVE overleg 1 mrt 2013 14:34 (CET)
Ik vind het fijn dat jullie me helpen. Misschien is het een idee om een infobox te maken bij de bodemsoorten. Weten jullie wie daarmee kan helpen of hoe ik die kan maken? En geen zorgen over de literatuur. Ik let erop dat deze betrouwbaar is. Het is natuurlijk wel zo dat dr. A dit roept en dr. b dat roept. Het lemma over het midden nederlandse zandgebied wacht ik dan nog wel even mee tot ik wat meer geoefend heb en de lemma's over de andere drie zandgebieden af heb. Natuur12 (overleg) 1 mrt 2013 15:02 (CET)
Fijn te merken dat je openstaat voor suggesties, dat is niet iedereen gegeven!

Zeker wil ik je op weg helpen. Je kunt me ook een seintje geven bij nieuwe arikelen dan kijk ik er even naar voordat je ze definitief maakt. Ik ben redelijk thuis in biologie, natuurbeheer, bosbouw, bodem en milieu, zo te zien ook onderwerpen waar jij graag over schrijft. mvg henriduvent (overleg) 1 mrt 2013 15:41 (CET)

Sjabloon:Infobox bodemtype[bewerken | brontekst bewerken]

Wat is er niet naar je zin in Sjabloon:Infobox bodemtype? Qua uiterlijk zie ik geen gebreken. The Banner Overleg 1 mrt 2013 17:43 (CET)

  • Het werkte niet toen ik het sjabloon wilde gebruiken op mijn kladblok als test. --Natuur12 (overleg) 1 mrt 2013 18:31 (CET)
    • Jammer. Soms zit het mee, soms zit het tegen! Volgende keer beter. The Banner Overleg 1 mrt 2013 19:56 (CET)
Ik heb even een testje gedaan op jouw kladblok en volgens mij geen probleem om dit sjabloon te gebruiken. mvg DirkVE overleg 2 mrt 2013 11:45 (CET)
Toen had JetzzDG er al aan gewerkt op verzoek van Natuur12, die het nu ook in artikelen invoegt. Ik hoop en veronderstel dan ook dat ik met dit bedankje mede namens jullie spreek. Met vriendelijke groet, bertux 3 mrt 2013 20:05 (CET)
Ik had hem een bedankje gestuurd op zijn overlegpagina. Vond dat wat persoonlijker. --Natuur12 (overleg) 4 mrt 2013 08:29 (CET)
Dat is juist, well done! Niettemin vond ik het goed om ook het gedeelte in de 'openbare' Wikipedia-ruimte op deze manier af te ronden, mede om de naargeestige hakketakkerige sfeer die daar vaak heerst wat op te klaren. Met vriendelijke groet, bertux 4 mrt 2013 10:27 (CET)
Aan jou ook bedankt! Mvg DirkVE overleg 5 mrt 2013 07:58 (CET)

Lego Modulaire Huizen[bewerken | brontekst bewerken]

Hi Natuur12,

Dank voor je bemoedigende bericht en je suggestie. ik ga deze meteen gebruiken!

Met vriendelijke groet, Rolfkoning

Lijst van bosgemeenschappen in Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Ha Natuur12, ik kwam deze lijst tegen en in de summiere inleiding bleef het mij eigenlijk onduidelijk wat een 'bosgemeenschap' is. Misschien kan de inleiding wat uitgebreider of is een apart lemma daarover een optie. mvg Agora (overleg) 8 mrt 2013 12:08 (CET)

Ik heb enkele regels toegevoegd en verwezen naar plantengemeenschap. In dat lemma staan veel bosgemeenschappen al beschreven. Let op overlap. Succes! mvg henriduvent (overleg) 8 mrt 2013 13:19 (CET)
Bedankt alweer. Ik heb zelf eigenlijk geen goede literatuur die specifiek over bosgemeenschappen gaat. --Natuur12 (overleg) 8 mrt 2013 18:17 (CET)
Misschien is dit iets?: Werf, S. van der. 1991. Bosgemeenschappen; Natuurbeheer in Nederland, deel 5. Wageningen, mvg henriduvent (overleg) 8 mrt 2013 18:22 (CET)
A bedankt voor de tip. --Natuur12 (overleg) 10 mrt 2013 14:18 (CET)
Kijk eens aan, mooi aangevuld zo. mvg Agora (overleg) 13 mrt 2013 14:29 (CET)

Waterwet[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Natuur12,

Op het artikel Dijk (waterkering) had je als bron een link naar wetboek-online.nl toegevoegd. Daar is over een Waterwet echter niets te vinden, ook niet met de ruimste zoekcriteria. Met deze Google-opdracht lukte dat wel, zij het dat ik niet de Waterwet als zodanig te zien krijg, maar alleen jurisprudentie naar aanleiding van die wet. Was dat je bedoeling of is er een fout gemaakt?

De indruk ontstaat, dat je drie dingen doet die op Wikipedia als doodzonden gelden:

  1. Je voegt een bron toe die het gestelde niet bewijst of zelfs maar ondersteunt.
  2. Je voegt een bron toe die je zelf niet geraadpleegd hebt.
  3. Je voegt een algemene verwijzing naar een website toe, terwijl een nauwkeurigere verwijzing mogelijk was.

De zoekopdracht die ik hierboven aangaf, onderbouwt mijn derde punt voldoende als je naar jurisprudentie wilde verwijzen. Ook als het je bedoeling was naar de wetstekst te linken, dan was een veel betere bronvermelding mogelijk en noodzakelijk. Je had dan bijvoorbeeld naar deze tekst op Wetten.nl kunnen verwijzen en bij de bronvermelding meteen de bedoelde wetshoofdstukken of wetsartikelen kunnen aangeven.

Het invoegen van bronnen die je zelf niet geraadpleegd hebt, geldt op Wikipedia als een soort valsheid in geschrifte, waarmee je je reputatie ernstig in de waagschaal stelt.

Met vriendelijke groet — bertux 18 mrt 2013 13:57 (CET)

  • Mijn excuses. Ik ga het gelijk in orde maken. Ik heb zelf een wetboek liggen met alle wetten op het gebied van ruimtelijke ordening, natuur, milieu etc maar die was wat minder toegankelijk. Ik was in de veronderstelling dat het ook op wetboek online stond. Had het beter moeten checken. Ik heb hoofdstuk 5. Aanleg en beheer van waterwerken gebruikt van de waterwet. Ik zal direct de goede bron toevoegen. --Natuur12 (overleg) 18 mrt 2013 14:03 (CET)
  • Aangepast --Natuur12 (overleg) 18 mrt 2013 14:18 (CET)
    • Prima, dank voor je snelle reactie. En ik ben blij dat ik niet een nog scherpere toon had aangeslagen, zoals ik eerst van plan was — bertux 18 mrt 2013 14:35 (CET)
Natuur12 doet zeker zijn best en wordt ook gecoacht op eigen aanvraag, dus beginnersfouten kunnen zeker nog voorkomen. Alvast mijn dank aan bertux om mee te helpen en tips en feedback te geven. Mvg DirkVE overleg 18 mrt 2013 19:47 (CET)

Veenkanaal[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Natuur12,

Wat te doen als er bij een al bestaand onderwerp een ander opduikt met dezelfde naam?

  1. Controleren of er veel links naar de bestaande naam wijzen en goed nadenken of je verder wilt gaan. Daar kom ik later op terug.
  2. Overweeg om de oorspronkelijke aanmaker in te seinen en de toevoeging domweg terug te draaien. Dat kan je zo een paar uur werk besparen.
  3. Pagina hernoemen (Klik op het driehoekje links van het zoekvakje) en er tussen haakjes iets onderscheidends aan toe voegen. In dit geval werkten The Banner en ik door elkaar heen. Hij koos Veenkanaal (waterschap) en Veenkanaal (vaarroute), ik koos Veenkanaal (Groningen) en Veenkanaal (Drenthe). Beetje onhandig, maar niet erg, omdat we beiden weten wat we doen leiden alle zoektermen naar het bijbehorende artikel. Fout is wat iedere Wikipedia-beginner wel een keer doet: alle tekst uit het oude artikel knippen of kopiëren en daarmee een nieuw artikel maken. Daarmee gaat namelijk de bewerkingsgeschiedenis verloren, wat niet alleen de archieffunctie belemmert, maar ook een schending van de auteursrechten van eerdere bewerkers inhoudt.
  4. Van de achterblijvende redirect een wp:doorverwijspagina maken. Daarvoor kun je een willekeurige opzoeken, bijvoorbeeld Brakel of een afkorting als Be en kijken hoe het gedaan is.
  5. In het geval van de recente toevoeging bij Veenkanaal heeft The Banner gekeken of de toegevoegde alinea over het Drentse kanaal bruikbaar was. Kennelijk niet, want hij heeft zelf in het nieuwe artikel Veenkanaal (vaarroute) iets anders geschreven, misschien was de toegevoegde tekst te letterlijk overgenomen van het internet, wat weer een auteursrechtenschending zou zijn.
  6. Ik heb alle pagina's nagelopen die naar Veenkanaal verwezen en de linkjes aangepast. In dit geval waren het er nog geen tien, maar weet waar je aan begint als je een pagina hernoemt waar duizenden links naar verwijzen. Dat is vooral erg als je twee of meer belangrijke betekenissen zijn, Degenen die beslisten om het artikel Jezus Christus te splitsen in Jezus (traditioneel-christelijk) versus Jezus (historisch-kritisch) en Jezus buiten de abrahamitische religies hebben er met een groepje maanden werk aan gehad. Vandaar mijn waarschuwing bij punt 1.
  7. Intussen heb ik nog even moeten overleggen met The Banner en nu hier. Saldo: ongeveer anderhalf uur werk en een redelijk humeur voor mij en drie kwartier werk en een slecht humeur voor The Banner.

Dat is dus het verraderlijke van werk op Wikipedia: je doet het 'even' en wordt er meer ingezogen dan eigenlijk zou moeten, maar het resultaat is voor de encyclopedie is in orde. Op Speciaal:Bijdragen/The Banner en Speciaal:Bijdragen/B222 kun je redelijk volgen wat er aan gedaan is.

Met vriendelijke groet — bertux 20 mrt 2013 16:08 (CET)

Oke bedankt en sorry dat ik jouw en banner zoveel werk heb bezorgd. De volgende keer zal ik het zelf doen nu ik het zelf doen of gewoon de auteur verzoeken het te doen. Natuur12 (overleg) 20 mrt 2013 16:28 (CET)
Dat is aardig van je, maar je hebt niemand werk bezorgd. Wij zijn vrij om werk op te pakken of het te laten liggen. — bertux 20 mrt 2013 16:37 (CET)


Cádiz (provincie)[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Natuur12. Ik zag dat je hier een vandalistische bijdrage terugdraaide en ook markeerde. Heel goed, echter de wijzigingen die daarop volgden waren ook vandalisme. Misschien niet gezien? In ieder geval de tip om als je een wijziging controleert, ook de wijzigingen daarvoor en daarna na te kijken.

Als je geen rollbackfunctie hebt, kun je in 1x terug gaan naar de laatste correcte bijdrage. In de 'geschiedenis' klik je dan op de datum van de laatste goede bijdrage. Je krijgt dan een rode tekst met 'waarschuwing, dit is een oudere versie (of iets dergelijks)', maar dit kun je negeren. Je hoeft dan alleen de samenvatting nog in te vullen en op te slaan. Met vriendelijke groet, - Inertia6084 - Overleg 20 mrt 2013 20:10 (CET) p.s. mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust (op mijn OP, of aan je coach).

Bedankt voor je tip! --Natuur12 (overleg) 20 mrt 2013 20:15 (CET)

Vraagje DirkVE[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb een vraagje. Bij mijn globale gebruikersstatus staat "bezig met migeren" Eerst stond er alles "oké!" Wat betekend het? --Natuur12 (overleg) 24 mrt 2013 15:56 (CET)

Eerlijk gezegd, geen idee. Ik vraag even verder na. Mvg DirkVE overleg 24 mrt 2013 18:31 (CET)

Gorsvaaggronden[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Natuur12,

In het artikel Gorsvaaggronden heb ik beweiding vervangen door begrazing, omdat die laatste link blauw is. Mocht beweiding in dit verband een vakterm met een specifieke betekenis zijn, dan moet je mijn wijziging natuurlijk vooral ongedaan maken. Ik heb ook overwogen om naar weiland te linken, zo dus: [[weiland|beweiding]], met als resultaat: beweiding. Dat was logischer geweest, maar dat artikel richt zich iets teveel op de hedendaagse landbouw. Met vriendelijke groet, — bertux 28 apr 2013 23:52 (CEST)

  • Beweiding is een bepaalde vorm van begrazing. Een synoniem is half natuurlijke begrazing. Bron. Denk dat begrazing dan inderdaad een betere verwoording is in dit geval omdat die link blauw is. Bedankt voor uw aanvulling. --Natuur12 (overleg) 29 apr 2013 10:48 (CEST)

Blue Canoe[bewerken | brontekst bewerken]

Het is ongelooflijk dat u zich niet kunt vinden in het artikel over Blue Canoe Records. Als u zich de moeite neemt zich te verdiepen in het verschijnsel platenlabels en artikelen hierover, kunt u ontdekken dat er honderden (naar schatting zo'n duizend) artikelen over platenlabels zijn. Artikelen die ook de aangesloten artiesten aangeven (opsommen). Blue Canoe Records is een platenlabel zoals andere platenlabels, er is geen enkele reden om dit lemma wel en die andere honderden niet af te voeren. Of ze zijn allemaal niet-encyclopedisch of allemaal wel. Mogelijk kunt u zich als natuurliefhebber niet goed een blauwe kano in een landschap voorstellen. Verder heb ik wat moeite met het wat neerbuigende toontje van uw berichtje en ik wil u vriendelijk vragen geen bericht meer op mijn overleg-pagina te plaatsen. Janzwijgt (overleg) 9 mei 2013 17:05 (CEST)

  • Beste, jammer dat u zo in de aanval gaat echter is het niet de bedoeling lemma's letterlijk terug te plaatsen als ze verwijderd zijn. En ja ik vind het altijd jammer wanneer niet het maximale uit een lemma gehaald wordt. Ik kan u in het vervolg niet meer op de hoogte stellen van een nominatie als u dat liever heeft. Scheelt mij weer werk. Ik heb er nou louter naar gekeken dat het lemma al eerder verwijderd is. Voor vragen bent u altijd welkom op mijn OP. Natuur12 (overleg) 9 mei 2013 17:21 (CEST)

Coaching[bewerken | brontekst bewerken]

Bij het lemma Dijk (waterkering) heb ik een aantal bronnen toegevoegd hierdoor is de lay-out van de bronnenlijst niet zo netjes meer. Hoe kan ik de bronnenlijst zo krijgen als in het lemma vogelbekdier? --Natuur12 (overleg) 10 mei 2013 17:13 (CEST)


Had je al op bewerken geklikt achter het kopje vogelbekdier#Bronvermelding en noten? Dan zie je hoe het gedaan is, met behulp van de knop Toon bewerking ter controle. Bovendien zie je, zolang het bewerkingsscherm open is, een rij linkjes naar de gebruikte sjablonen. Op die sjabloonpagina's kom je vaak uitleg tegen, in elk geval bij {{Appendix}} is dat het geval. Blijven er daarna concrete vragen over, dan wil ik daar wel naar kijken, al ben ik geen sjabloonspecialist. Overigens, de vier streepjes boven mijn antwoord zetten een horizontale lijn. Dat kan de opmaak in een bronnenlijst al een stuk rustiger maken. Succes ermee! — bertux 11 mei 2013 20:08 (CEST)
Alvast bedankt voor je hulp. Wanneer ik het letterlijk namaak ziet alles er goed uit alleen de referenties verschijnen dan niet. De kopjes staan er, de literatuur staat er alleen niet de referenties die ik als "voetnoot" in de tekst heb gezet. --Natuur12 (overleg) 11 mei 2013 20:21 (CEST)
Dat probleem had ik net ook al, maar ik dacht een foutje gemaakt te hebben. Van oudere bewerkingen herinner ik me zoiets niet.
Ik weet niet hoe het komt, het lijkt me typisch iets voor Helpdesk. — bertux 11 mei 2013 20:26 (CEST)
Oké bedankt. Heb de vraag daar gesteld. --Natuur12 (overleg) 11 mei 2013 20:32 (CEST)
Ik lees net jouw vraag en ik zie dat het ook al opgelost is. Inderdaad, zo hoort het, oogt beter nu. Mvg DirkVE overleg 12 mei 2013 07:10 (CEST)

Dan heb ik nog een vraagje. Waar kan ik informatie vinden over wie in België verantwoordelijk is voor het dijkonderhoud? Ik heb wel een stukje geschreven over Nederland maar dat is te eenzijdig. Natuur12 (overleg) 12 mei 2013 15:46 (CEST)

Sokpop[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Natuur12, ben jij een sokpop van Rangorde ? Lotje ツ (overleg) 12 mei 2013 18:44 (CEST)

Nee. Zou niet eens weten hoe je die gebruikersboxen maakt. Maar vanwaar tot je het vraagt? --Natuur12 (overleg) 12 mei 2013 18:52 (CEST)
Dag Natuur12, vandaar. 8D Lotje ツ (overleg) 13 mei 2013 05:53 (CEST)

Vraag[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuurliefhebber,

Ik mocht reeds rekenen op feedback van uwentwege. Zou jij mij kunnen helpen bij het volgende? Een week terug werd de eerste versie van mijn artikel verwijderd wegens schending van auteursrechten (ik had nog niet gerefereerd). Na wat communicatie heb ik mijn artikel teruggekregen op mijn kladblok. Vandaar heb ik verder gewerkt om te voldoen aan alle noden. Nu stel ik vast dat iemand mijn artikel opnieuw heeft verwijderd wegens geen aanpassingen met vorige versie. Dit betreur ik ten zeerste want ik heb er dagen aan gewerkt!

het overlegplatform vindt u op deze link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Te_beoordelen_pagina%27s/Toegevoegd_20130516#Toegevoegd_16.2F05:_Deel_2

Alvast bedankt. Nicolas Willemyns (overleg) 16 mei 2013 15:58 (CEST)

Vraag[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuurliefhebber,

Ik mocht reeds rekenen op feedback van uwentwege. Zou jij mij kunnen helpen bij het volgende? Een week terug werd de eerste versie van mijn artikel verwijderd wegens schending van auteursrechten (ik had nog niet gerefereerd). Na wat communicatie heb ik mijn artikel teruggekregen op mijn kladblok. Vandaar heb ik verder gewerkt om te voldoen aan alle noden. Nu stel ik vast dat iemand mijn artikel opnieuw heeft verwijderd wegens geen aanpassingen met vorige versie. Dit betreur ik ten zeerste want ik heb er dagen aan gewerkt!

het overlegplatform vindt u op deze link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Te_beoordelen_pagina%27s/Toegevoegd_20130516#Toegevoegd_16.2F05:_Deel_2

Alvast bedankt. Nicolas Willemyns (overleg) 16 mei 2013 15:58 (CEST)

Wijzigingen als "klein" markeren[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12, op dit moment worden al je wijzigingen als "klein" gemarkeerd, terwijl de meeste wijzigingen die je doet niet "klein" zijn. Een onmiskenbare spelfout of een reparatie van een link is een "kleine" wijziging maar zodra je iets aan de betekenis van een woord of tekst verandert, een stuk weghaalt of tekst toevoegt, is het dat niet meer. Ik vermoed dat je in je instellingen hebt aangegeven dat al je wijzigingen automatisch als "klein: moeten worden gemarkeerd. Zou je zo goed willen zijn dat ongedaan te maken? Ga naar je "voorkeuren", tab "bewerken", en dan onder het kopje "Geavanceerde instellingen" vinkje weghalen uit vakje "Mijn bewerkingen als ‘klein’ markeren".  Wikiklaas  overleg  16 mei 2013 18:45 (CEST)

Excuses, zal het aanpassen. Bedankt dat u het even zegt want had er helemaal geen erg in. --Natuur12 (overleg) 16 mei 2013 18:46 (CEST)
Dat was exact wat ik vermoedde: dat je er geen erg in had. Ik heb gezien dat je het al hebt aangepast. Fijn! Het is vooral van betekenis voor gebruikers die in hun volglijst "kleine wijzigingen verbergen" en dan die van jou dus misten. En als je het niet erg vindt, mag je me ook tutoyeren want dat doet verder iedereen hier. Met hartelijke groet,  Wikiklaas  overleg  17 mei 2013 01:19 (CEST)

Hernoemen[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Natuur12, je hebt het artikel 'Jan den Ouden' over de politicus herzien in een doorverwijspagina (dp) en een nieuw artikel aangemaakt 'Jan den Ouden (politicus)' met de inhoud van het oorspronkelijk artikel. Daarbij lijkt het net of jij de aanmaker van dat biografisch artikel over die burgemeester bent. Om de geschiedenis van een artikel te bewaren als er behoefte is aan een dp, is het beter om het bestaande artikel te hernoemen en de daarbij aangemaakte 'redirect' zo te bewerken dat het een dp wordt. Je moet het maar weten, en toen ik hier begon wist ik dat soort zaken ook niet. Ik heb het intussen hersteld, maar hoop dat je nu begrijpt waarom dat gedaan is. - Robotje (overleg) 21 mei 2013 23:15 (CEST)

Oke, bedankt voor je bericht. Ik heb de wijzigingen bekeken en weet nu hoe het moet voor een eventuele volgende keer. --Natuur12 (overleg) 22 mei 2013 14:50 (CEST)--Natuur12 (overleg) 22 mei 2013 14:50 (CEST)

Beoordelingsnominatie Jan den Ouden (auteur)[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Jan den Ouden (auteur) dat is genomineerd door Capaccio. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130521 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 22 mei 2013 02:00 (CEST)

De Silo[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Natuur12

Een doorverwijspagina moet minimaal 2 definities van dezelfde titel of hetzelfde woord bevatten om als DP te gelden. De Silo vermeld nu enkel De Silo (Zoetermeer) als definitie. Kan je er misschien nog minimaal 1 extra definitie aan toevoegen?

Groet,

**Man!agO** 22 mei 2013 12:00 (CEST)
Afgevinkt Ik ga opzoek --Natuur12 (overleg) 22 mei 2013 14:51 (CEST)

't is weer proper[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Natuur12

Wietsevdb is een minderjarige Wikipediabijdrager. Je opmerking over de niet-encyclopedische zin in het lemma was volledig terecht. We (vader en Wietse) hebben het lemma aangepast. Onderaan het lemma stond nog een formulering met leuk. Die hebben we ook bijgeschaafd. Bedankt voor de tip. Jong geleerd is oud gedaan!

Groetjes

Peter (papa van Wietse)

A, bedankt voor het snelle oplossen. --Natuur12 (overleg) 24 mei 2013 19:46 (CEST)

Infobox bodemtype[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12,

Zojuist heb ik geprobeerd je infobox bodemtype wat aan te passen. Jij gebruikte hier bodemsoort. Het laagste niveau heet echter subgroep. Ook de volgorde moet dan eigenlijk zijn orde-suborde-groep-subgroep. Helaas is nu bodemsoort/subgroep weggevallen. Mijn excuses. Weet jij dit goed te krijgen? Ik heb al op een van je lemma's geprobeerd het woord bodemsoort te wijzigen in subgroep. Dit haalde niets uit.

groeten, Harm (overleg) 27 mei 2013 16:12 (CEST)

Ik heb hem niet gemaakt maar zal even kijken Natuur12 (overleg) 27 mei 2013 16:32 (CEST)
Ik zie het probleem al. In de lemma's zelf wordt het sjabloon niet aangepast. De wijziging klopt wel maar in de lemma's blijft het verkeerd om staan. Natuur12 (overleg) 27 mei 2013 16:49 (CEST)
In de infobox heb ik nog een kleine wijziging gemaakt, en hem uitgeprobeerd bij de Waardveengronden. In dat lemma ook subgroep ipv bodemsoort en nu werkt het!. De veengronden heb ik inmiddels aaangepast. groeten, Harm (overleg) 27 mei 2013 18:17 (CEST)
Oke, dan begin ik wel met de podzols Natuur12 (overleg) 27 mei 2013 18:18 (CEST)
Zojuist alles afgemaakt, en ook maar de 3 artikeltjes die nog in concept op je gebruikerspagina aangevuld. Ik ga er maar van uit dat dit laatste geen probleem voor je is? Verder heb ik in de categorie grondsoort vervangen door bodemtype: Grondsoort verwijst naar het materiaal, zoals zeeklei, rivierklei, stuifzand, hoogeveen etc. Dit is de indeling die je vroeger op de wandkaarten van het aardrijkskundelokaal zag. Bodemtype verwijst naar een classificatie en indeling van bodems, en dat is waar al deze artikelen over bodem naar verwijzen. m.v.g. Harm (overleg) 28 mei 2013 15:17 (CEST)
Oke, heel erg bedankt voor je aanvullingen. Heb een klein cadeautje achtergelaten op je op Natuur12 (overleg) 28 mei 2013 15:20 (CEST)

Henk de Bakker[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12, àltijd welkom, dit soort artikelen natuurlijk! Maar ik heb er toch wel wat energie in moeten steken om het een beetje in orde te krijgen, terwijl het nog véél beter kan. Zou het niet te wensen zijn als u pas zo'n artikel publiceert als u zelf ook al die gegevens had opgediept zoals ik dat nu heb moeten doen? Dat komt vanaf het begin een en ander ten goede, lijkt me. Groet van Paul Brussel (overleg) 28 mei 2013 00:04 (CEST)

ik heb nog wat moeite met personen. Bedankt voor uw aanvulling. Ik heb hem goed bekeken en weet hoe het voor een volgende keer beter kan. Natuur12 (overleg) 28 mei 2013 09:15 (CEST)

Iets voor jou? Achter de schermen bij Koninklijke Bibliotheek en Nationaal Archief 8 juni[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12,

Als wikipediaan en Delftenaar ben je misschien geïnteresseerd in Wikipedia:Ontmoeten#Achter de schermen bij KB en NA op 8 juni, intekenen vooralsnog tot en met 1 juni. De Vereniging Wikimedia NL wil deze dag combineren met een wmnl:WikiZaterdag. Wie weet tot ziens op 8 juni!

Vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 30 mei 2013 13:42 (CEST), bestuurslid WMNL

Bedankt voor de uitnodiging maar ik werk helaas op zaterdag Natuur12 (overleg) 30 mei 2013 15:47 (CEST)

Jeune et Jolie[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Natuur12, Ik snap wel dat je het artikel over Jeune et Jolie te kort vond. Ik heb het ondertussen uitgebreid maar daar had ik gisteravond geen tijd meer voor. Vandaar...

Groeten Weetjesman (overleg) 31 mei 2013 22:22 (CEST)

Heb de nominatie inmiddels ingetrokken. Natuur12 (overleg) 31 mei 2013 22:23 (CEST)

Dotterbloemgrasland van beekdalen[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Natuur12. In het artikel Dotterbloemgrasland van beekdalen staat in de 3e regel De bodem bestaat meestal uit beekeerdgronden en broekeerdgronden. moet de eerste (of tweede) beekgronden niet iets anders zijn - Supercarwaar (vraag?) 2 jun 2013 21:20 (CEST)

Hi, de bodemtype kloppen. beekeerdgronden en broekeerdgronden zijn verschillend, zie ook eerdgronden. In plaats van en moet er en/of staan. Dat heb ik nu aangepast. Bedankt voor je bericht. Natuur12 (overleg) 2 jun 2013 21:31 (CEST)

Hallo, sorry ik heb wel heel slecht gelezen, het is inderdaad wat anders - Supercarwaar (vraag?) 2 jun 2013 22:13 (CEST)

Molenbeek (Leest)[bewerken | brontekst bewerken]

Oeps, ik dacht dat het probleem enkel was dat er geen kadertje stond. Ycleymans (overleg) 3 jun 2013 19:58 (CEST)

Is verder mijn fout. Dus geeft niks Natuur12 (overleg) 3 jun 2013 20:00 (CEST)

Akhisar Sehir stadion[bewerken | brontekst bewerken]

Sorry dat ik deze nominatiesjabloon heb weggehaald. Ik vind dit goede pagina voor Wikipedia. gebruiker:Gençosman

Cyberhate[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Natuur 12. Ik heb gezien dat je het lemma cyberhate nomineerde voor verwijdering. Nu heb ik het lemma aangepast, en is mijn vraag of het nu beter past binnen wikipedia? Mvg. Mathias Vierstraete (overleg) 11 jun 2013 20:00 (CEST)

Het lemma voldoet nog niet aan de conventies. Het zijn losse elementen. Kijk anders eens naar de lemma's in de etalage of naar het lemma Cyberpolitie-virus‎ van je jaargenoot. Heb nog wel een huishoudelijk verzoek, het is de gewoonte nieuw overleg onderaan de pagina neer te zetten. Natuur12 (overleg) 11 jun 2013 20:06 (CEST)

Henk de bakker[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Natuur12, over de pagina Henk de Bakker vind ook ook dat dit niet past bij Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Veel plezier op Wikipedia! Gençosman (overleg) 11 jun 2013 21:00 (CEST)

Nominatie verwijderd wegens onduidelijke argumentatie (en lijkt dus eerder op een soort van wraakactie). Paul Brussel (overleg) 11 jun 2013 21:03 (CEST)
Bedankt paul. Natuur12 (overleg) 11 jun 2013 21:13 (CEST)

Lijst van trainers van Konyaspor[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Natuur12, over de pagina Lijst van trainers van Konyaspor Begrijp ik wel waarom je het een niet voldoende artikel vind voor het Wikipedia. Bij deze wil ik melden dat ik het de komende dagen zal kunnen verbeteren. Groetjes. Gebruiker:Gençosman (overleg) 13 jun 2013 16:18 (CEST)

Voorlopig nog niet uit[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Natuur 12,

Ik zie dat mijn artikel Just Dance 2014 waarschijnlijk wordt verwijderd, omdat het voorlopig nog niet uit is. Maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld: Call of Duty: Ghosts, Watch_Dogs, Battlefield 4 en Assassin's Creed IV: Black Flag. Waarom worden die artikelen misschien niet verwijderd, maar mijn pagina wel?

Joeyc97 (overleg) 13 jun 2013 20:04 (CEST)

Hi, sorry dat ik je nog niet op de hoogte had gesteld. Dat was me even ontschoten. Het liefst zou ik al die lemma's weg willen hebben omdat aankondigingen niet in een encyclopedie horen maar op de website van de fabrikant. Maar waarom de ene wel mag en de ander niet snap ik zelf ook niet helemaal. Films zie ik bijvoorbeeld veel vaker als ne bestempeld worden en muziek als altijd wanneer het nog niet uit is. Dat heb ik eigenlijk als leidraad gebruikt bij deze nominatie. En kon in de relevantiecriteria niet vinden dat aankondigingen encyclopedisch relevant zijn. Natuur12 (overleg) 13 jun 2013 20:23 (CEST)

Grote koekoekshommel[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Natuur12, ik zie dat je druk bezig bent met het herschrijven van het artikel Grote koekoekshommel om de mogelijke auteursrechtenschending weg te werken. Dat heeft alleen niet zoveel zin als het artikel straks toch verwijderd moet worden, gezien de bewerkingsgeschiedenis waarin de schending pertinent zichtbaar blijft, en dat zou natuurlijk erg zonde zijn van jouw moeite. Daarom een tip: maak voor nu een eigen versie aan in je eigen gebruikersruimte (dat zou dus iets worden als: [[Gebruiker:Natuur12/Grote koekoekshommel]]), die kan dan later eventueel in de hoofdnaamruimte geplaatst worden, mocht de huidige versie idd. worden verwijderd. Groeten, De Wikischim (overleg) 23 jun 2013 17:32 (CEST)

Bedankt voor de tip, heb het voor de zekerheid direct gedaan. Natuur12 (overleg) 23 jun 2013 17:33 (CEST)

Hogere zandgronden[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Naruur12, ik heb in het lemma hogere zandgronden wat geschrapt omdat het nogal wat fouten en onduidelijkheden bevatte, Hopelijk neem je me dat niet kwalijk. Het moet nog beter. Wellicht kunnen we samen wat doen. mvg henriduvent (overleg) 23 jun 2013 22:32 (CEST)

Nee, ik zag het. Bedankt voor je correctie. Ik heb voornamelijk de informatie gebruikt die Alterra in SynBioSys heeft gestopt. Maar ik zou er graag met u verder aan werken. Natuur12 (overleg) 23 jun 2013 22:34 (CEST)

Beoordelingsnominatie Jan den Ouden (wetenschapper)[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Jan den Ouden (wetenschapper) dat is genomineerd door Natuur12. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130630 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 1 jul 2013 02:01 (CEST)

Verwarring[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Natuur12, je veranderde net de titel van Simplicia ryukyuensis in Simplicia cornicalis. In de eerste regel van het artikel blijkt dat het over Nomada panurginoides gaat. Snap je er zelf nog iets van want mijn haren gaan hiervan recht overeind staan. Hoezo niet de goede naam en waarom een andere naam in het artikel dan de titel?  Wikiklaas  overleg  9 jul 2013 20:33 (CEST)

Had de naam nog niet geupdate, heb ik nu wel gedaan. Goed dat je het even meld. Ik heb hierbij de Engelse wiki gevolgd want de vlinderdatabase [[1]] die gebruikt wordt is niet echt compleet en de Engelse zijn wat minder slordig geweest met hun synoniemen. Op de Engelse wiki stond een goede uitleg waarom deze naam de juiste is en ik kon wel in de verklaring meegaan. Natuur12 (overleg) 9 jul 2013 20:39 (CEST)
O, wacht, ik zie waarom er de verkeerde naam staat. Ik heb namelijk domweg de verkeerde naam copy paste in het lemma. Nomada panurginoides is natuurlijk heel wat anders. Natuur12 (overleg) 9 jul 2013 20:41 (CEST)
Die vlinderdatabase geeft namen en basioniemen maar is met name niet erg "up-to-date". Over compleet weet je het nooit want dat kan met de synoniemie te maken hebben. Op de Engelse zie ik alleen de synoniemie van Simplicia caeneusalis maar verantwoord, die andere namen zijn gewoon een lijstje. Ik had op grond van alleen die lijst Simplicia ryukyuensis niet zomaar hernoemd. Het lijkt me raadzaam om dat alleen tee doen als je een veelheid van aanwijzingen hebt, met name uit de taxonomische literatuur, die hetzelfde zeggen.  Wikiklaas  overleg  10 jul 2013 00:10 (CEST)
Op basis van dat lijstje zou ik het ook nooit gedaan hebben natuurlijk. Daar staan wel vaker dingen tussen waarvan de literatuur zegt dat het aparte soorten zijn. Natuur12 (overleg) 10 jul 2013 11:41 (CEST)

Synoniem ?[bewerken | brontekst bewerken]

Natuur12, Ik zie dat je een aantal soorten (bijv. Monhystera wangi) nu als doorverwijzing (synoniem) opneemt, terwijl ze in de bron (over het algemeen betrouwbaar)) die bij Monhystera wangi was opgenomen een eigen soort zijn. Heb je hiervoor bronnen?Joopwiki (overleg) 14 jul 2013 19:53 (CEST)

[[2]] hier is de bron. Natuur12 (overleg) 14 jul 2013 19:55 (CEST)
Wat daar staat kan niet kloppen. Mnemiopsis gardeni is van een eerdere datum (1860) en kan dus volgens mij geen synoniem zijn van Mnemiopsis leidyi (1865).Joopwiki (overleg) 14 jul 2013 20:05 (CEST)
Goed punt, gelukkig heb ik deze bron maar 1 keer gebruikt. Heb het gelijk teruggedraaid. Natuur12 (overleg) 14 jul 2013 20:07 (CEST)

Snap het niet helemaal[bewerken | brontekst bewerken]

"Bij het aanmaken van je lemma's zou je ze dan gelijk op wikidata kunnen linken?"
Wat bedoel je hiermee? Ben nog niet zolang bezig op Wikipedia, dus is alles nog een beetje nieuw voor me :-) Kevinvl19912012 (overleg) 15 jul 2013 23:30 (CEST)

In andere talen zijn er vaak lemma's over hetzelfde onderwerp. Wikidata verzamelt zeg maar de links op een centrale plek. wikidata. Wanneer je hier je onderwerp opzoekt (soms zal je de anderstalige titel moeten gebruiken) kan je hem vervolgens toevoegen. Natuur12 (overleg) 15 jul 2013 23:34 (CEST)
Afgevinkt Voila ze zijn gelinkt Kevinvl19912012 (overleg) 15 jul 2013 23:46 (CEST)
Dankje Natuur12 (overleg) 15 jul 2013 23:48 (CEST)

Witvis[bewerken | brontekst bewerken]

beste Natuur12, je gebruikte in Traunsee witvis in meervoud. Dat is zeer ongebruikelijk. In het lemma witvis heb ik gezet dat dit een verwarrende term is. Nederlandse (sport-)vissers gebruiken de term in enkelvoud als ze eigenlijk meervoud bedoelen zoals ze dat ook wel doen in de uitdrukking "hier zit veel vis". Daarnaast kom je witvis tegen in verkeerd vertaald werk omdat whitefish de Amerikaanse term voor houting is. Dan zou je kunnen zeggen "ik heb twee witvissen gevangen", maar dan bedoel je twee houtingsoorten. Kortom, wees voorzichtig met de term witvis want het betekent eigenlijk zoiets als "een heleboel kleine lastig determineerbare vissen die waarschijnlijk tot de karperachtigen behoren, zoals brasem, kolblei, blankvoorn, serpeling, winde (vis), rietvoorn, karper, graskarper weet ik veel. Groeten, Henrik, HWN (overleg) 19 jul 2013 08:56 (CEST)

Hi, bedankt voor je berichtje. Ik snap dat er op deze manier verwarring kan ontstaan. Ik gebruik de term net zoals de term ganzen. Ben niet bekend met de termologie van de sportviswereld. Maar bedoel je lastig te determineren op het gebied van de taxonomie want ze zijn best makkelijk op naam te brengen vind ik zelf. Natuur12 (overleg) 20 jul 2013 15:44 (CEST)
Als eerste of nuldejaars zijn ze vaak massaal aanwezig en dan vergt determinatie geconcentreerde aandacht. Kolblei en brasem hybridiseren soms, karper, kroeskarper en giebel zijn lastig etc. Dan is de verleiding groot om over witvis te praten. Vermijd de term; ik heb er in elk geval een bloedhekel aan. Groeten en succes met je algemeen ecologische artikelen, HWN (overleg) 23 jul 2013 22:04 (CEST)
Ja, dat is een leuk klusje :p Maar zal de term vermijden. Zo heb ik er wat op tegen als mensen het over ganzen hebben.Natuur12 (overleg) 23 jul 2013 22:05 (CEST)

Kruiskampjongerenkoor[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zie dat je al bezig bent aan het artikel. Mooi! Maar eeh, het artikel gaat wel over een koor en niet over de wijk, of dat was toch de bedoeling aangezien de titel Kruiskampjongerenkoor is Glimlach EvilFreD (overleg) 26 jul 2013 23:23 (CEST)

A, de wijk is misschien E maar het koor niet vermoed ik. Natuur12 (overleg) 26 jul 2013 23:25 (CEST)
De wijk heeft al een lemma. Helaas. Zonde van het werk. Bedankt dat je het even meld. Natuur12 (overleg) 26 jul 2013 23:26 (CEST)

Beoordelingsnominatie Pythagoras (software)[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Pythagoras (software) dat is genomineerd door Agora. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130726 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 27 jul 2013 02:00 (CEST)

ongenoegen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12 op de OV van gebruiker JanB46 merk je op dat er een bewerkingsoorlog dreigt bij de Waarheid, waarom meld je dat niet op mijn OV of houd je gewoon je mond? 92.109.58.121 28 jul 2013 23:03 (CEST)

Mijn mond was gesloten toen ik het typte maar goed. Allereerst wil ik even voorkomen dat er het misverstand ontstaan. Bij een bewerkingsoorlog hebben er altijd meerdere partijen schuld. Om die reden hing ik even naar jan toe omdat ik op dat moment niet wist hoe ik dit correct kon communiceren zonder dat het uit de hand liep. Je bewerking kwam ik tegen bij de antoniemencontrole en heb toen de afweging gemaakt dat ik de versie van jan beter vond passen. Wat ik zij op de OP van jan is niet negatief bedoeld maar meer een poging van mij om te voorkomen dat er een conflict ontstaat. Natuur12 (overleg) 28 jul 2013 23:09 (CEST)
Zoals je ziet, voor goede argumenten ben ik altijd in. 92.109.58.121 28 jul 2013 23:14 (CEST)

Adventkerk (Amersfoort)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12. Bedankt voor je reactie. We schaven de pagina verder bij. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Janseberg (overleg · bijdragen)

Peter Ypma[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, Natuur12. Goed dat je Peter Ypma ook nog blijft volgen. Want als ik steeds alleen alles zit terug te draaien, begin ik me toch ongemakkelijk te voelen. Plezierige dag verder. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 30 jul 2013 14:43 (CEST)

Geen probleem. Doe ik meestal bij gebruikers die niet op overleg reageren. Natuur12 (overleg) 30 jul 2013 14:45 (CEST)

Mycena[bewerken | brontekst bewerken]

Voor Adonismycena heb ik het gisteren uitgezocht, na een kleine onderbreking om een artikel te beveiligen. Die soort werd al in 1951 in een geslacht van de Marasmiaceae geplaatst. In 2012 werd alleen voor een kleine groep soorten een apart geslacht gemaakt.

Mycena wordt soms in de familie Mycenaceae geplaatst, soms ook in de Tricholomataceae. Wikispecies houdt de laatste aan maar is dus niet maatgevend hier. IndexFungorum plaatst het geslacht in de Mycenaceae. Ik ben er verder niet achter welke auteur het ene voorstaat en welke het andere maar het is minder ingrijpend dan het op het eerste gezicht lijkt. Door sommige auteurs wordt de hele familie Mycenaceae niet als een aparte familie gezien, maar als een onderdeel van de Tricholomataceae (Tricholomataceae sensu lato is dus een grotere groep, die de Tricholomatacea sensu stricto en de Mycenaceae omvat). We kunnen dan de opvatting van een bepaalde auteur volgen, of zelf kiezen. Als we ervoor kiezen om de Mycenaceae als aparte familie te vermelden, dan moeten we er wel voor zorgen dat alle geslachten die dan tot de Mycenaceae gerekend worden, dat bij ons ook worden, en dat niet een deel bij de Tricholomataceae s.s. blijft hangen. Het valt me niet mee om uit te zoeken welke geslachten dan bij de Mycenaceae horen maar ik ben het nu voor de soorten waarover we een artikel hebben (Categorie:Plaatjeszwam) aan het uitzoeken. Dit verklaart overigens waarom je zo nu en dan de ene familienaam, en zo nu en dan de andere familienaam tegenkomt. Met dit soort onuitgemaakte keuzes moeten we helaas leren leven. Ik ben er wel achter dat Species fungorum en Index fungorum veel meer up-to-date zijn dan soortenbank.nl. Ik heb inmiddels ook een artikeltje over Atheniella gemaakt, met een minimum aan informatie. Groet,  Wikiklaas  overleg  31 jul 2013 17:09 (CEST)

Heel erg bedankt voor het uitzoeken wikiklaas. Vind je uitleg ook erg interessant om te lezen. Natuur12 (overleg) 31 jul 2013 18:02 (CEST)

Alles van CPeX[bewerken | brontekst bewerken]

Ik keek ook al raar op, maar het blijkt niet zo "bah" te zijn als je dacht: bronnetje. Mvg, YoshiDaSilva (overleg) 31 jul 2013 23:39 (CEST)

Snap het, dankje. Natuur12 (overleg) 31 jul 2013 23:41 (CEST)


bedankje[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12, Ik wil je hier graag bedanken voor je ondersteunende woorden op de overlegpagina over de deblokkade van mijn account. Zoals ik daar ook aangaf zal ik me vanaf nu weer, als ik hiervoor voldoende tijd en inspiratie heb, voor de encyclopedie inzetten. Ik hoop dat we in de toekomst prettig kunnen samenwerken. Met vriendelijke groet, De Geo (overleg) 1 aug 2013 12:13 (CEST)

bedankje 2[bewerken | brontekst bewerken]

Vriendelijk dank voor je waarderende woorden op mijn OP.
-- AJW (overleg) 1 aug 2013 16:15 (CEST)

Opmerking over Netwerk Bedrijfsethiek Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Natuur12, vandaag werd het artikel Netwerk Bedrijfsethiek Nederland verwijderd door Gebruiker:Look Sharp!. Is dat nog terug te draaien? Ik zou er graag wijzigingen in maken waardoor het toch op Wikipedia kan blijven. Amvdboogaard (overleg) 1 aug 2013 16:08 (CEST)

Looksharp heeft het hier Gebruiker:Amvdboogaard/NBN voor u neergezet zodat u er aan kunt werken Natuur12 (overleg) 1 aug 2013 16:13 (CEST)
vriendelijk bedankt!Amvdboogaard (overleg) 1 aug 2013 16:14 (CEST)

Terugdraaier[bewerken | brontekst bewerken]

Hola Natuur12,

Ik heb je net de terugdraairechten toegekend. Enige toelichting over de terugdraaifunctie is hier te vinden. Veel succes met het sneller vandalisme bestrijden en bij vragen altijd een gil geven hier of op de chat!

Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 4 aug 2013 01:31 (CEST)

Vogelartikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Dank voor je waarderende woorden over mijn vogelartikelen. Maar blijf ook kritisch bij het nalezen, soms laat ik slordigheidjes staan die ik pas later ontdek. Mijn streven is om de 1000 soorten die ikzelf gezien heb, plus hun naaste verwanten binnen een genus, van een fatsoenlijke beschrijving te voorzien. Vooral ecologisch en hun status binnen wetgeving die gericht is op behoud biodiversiteit vind ik belangrijk, zonder te vervallen in gejammer over het voortschrijdend verlies aan regenwoud. Met vriendelijke groet, Henrik. HWN (overleg) 4 aug 2013 15:51 (CEST)

Vrije nieuwsgaring[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, Natuur12. Ik word zo langzamerhand een beetje moe van Vrije nieuwsgaring: hier. Gaat dit tot sint-juttemis door met Peter Ypma? Niettemin een mooie dag verder. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 6 aug 2013 11:33 (CEST)

Ik zal er wel even op letten. Natuur12 (overleg) 6 aug 2013 11:48 (CEST)

Heb de pagina toegevoegd aan de volglijst op IRC Natuur12 (overleg) 6 aug 2013 12:11 (CEST)

Bedankt! 7 aug 2013 04:46 (CEST)

Verwijdering van beoordelingssjablonen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12, ter informatie: er bleken nog meer sjablonen verwijderd te zijn. Als het weer gebeurt, wordt ingrijpen langzamerhand wel nodig. Zie ook het ultimatum van Wikiklaas. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 7 aug 2013 04:46 (CEST)

Dankje voor het melden. Natuur12 (overleg) 7 aug 2013 12:24 (CEST)


Zanden van Kallo -> Zanden van Oorderen[bewerken | brontekst bewerken]

hoi Natuur12,

Ik ben zo vrij geweest je artikel over de Zanden van Kallo te hernoemen in Zanden van Oorderen. En daarbij de tekst aan te passen aan de nieuwe situatie. Het leek me namelijk beter om wel de huidige naamgeving te hanteren en niet de oude namen.
(Mocht je nog verlegen zitten om onderwerpen, dan zie ik nog heel wat rode links in b.v. Nederlandse lithostratigrafie#Huidige lithostratigrafie, Boven-Noordzee Groep, Midden-Noordzee Groep en Onder-Noordzee Groep. Het lijkt mij ook wel leuk om hier wat mee te doen, hoewel ik geen geoloog ben, maar bodemkundige) Met vriendelijke groet, De Geo (overleg) 7 aug 2013 13:00 (CEST)

Ik zie het, bedankt voor je leuke aanvulling. Natuur12 (overleg) 7 aug 2013 13:01 (CEST)

Rhinobatos rhinobatos[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Natuur12, ik heb een belangrijke aanpassing gedaan mbt het leefgebied van de viool/gitaarrog. Let bij het lezen van bronnen aub goed op de juiste vertaling. Schrijf nooit kritiekloos op wat je denkt dat er staat, of wat je denkt dat er bedoeld wordt. Ook stond er wel erg vaak het woord 'soort' in de tekst. Verder een goede uitbreiding lijkt me. Vr. groet, JanB (overleg) 7 aug 2013 14:31 (CEST)

Bedankt jan. Haalde even de middellandse zee en het mediterraans gebied door elkaar. Natuur12 (overleg) 7 aug 2013 14:33 (CEST)

Blokkadeverzoek Lachsteen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12, zie WP:VP/RB. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 8 aug 2013 03:11 (CEST)

Bedankt Erik. Natuur12 (overleg) 8 aug 2013 08:24 (CEST)


Kolommen[bewerken | brontekst bewerken]

Excuses, u heeft mij geholpen met de kolommen, waar voor dank. Ik was tegelijk aan het editen en heb op undo gedrukt......excuus! Thio59 (overleg) 8 aug 2013 20:20 (CEST)

Dat was ik niet maar een andere gebruiker. Ik help alleen even met de taxonomie Natuur12 (overleg) 8 aug 2013 20:21 (CEST)

Wat betreft de taxonomie: ik dacht eerst dat de stam "apicomplexa" was, maar "myzozoa" bleek ook te gelden. Is apicomplexa soms een onderstam?Thio59 (overleg) 8 aug 2013 21:50 (CEST)

Ik zal hiervoor even iemand om hulp moeten vragen. Ik heb de Taxonomie van WORMS overgenomen. Volgens deze bron is het een Subphylum. Natuur12 (overleg) 8 aug 2013 21:51 (CEST)
Heel diep ben ik er niet ingedoken maar we leven nog altijd in spannende tijden als het gaat om de hoofdindeling van het leven. Als er iets zeker is, dan is het wel dat niets zeker is. Er is volop beweging, ook op het niveau van de ooit zo zekere stammen. Ik heb even op de Engelse Wikipedia gekeken (en:Apicomplexa en en:Myzozoa) en vond daar een verklaring die voor dit moment acceptabel is. Apicomplexa is inderdaad de naam van een fylum. Myzozoa is de naam van een groep organismen (ook Miozoa genoemd) met het gemeenschappelijk kenmerk dat ze zich voeden door middel van myzocytose. Soms wordt die groep opgevat als een fylum, dat dan de Apicomplexa en de Dinozoa (in dat geval subfyla) omvat. Voor de gebruiker nog heel vriendelijk omdat we hier nog over de klassieke groepen spreken, dus geen gedoe met clades zonder rang. Voorlopig is de naam van het fylum lood om oud ijzer; omdat we een artikel hebben over de Apicomplexa, en niet over Myzozoa, lijkt het me handig voor degene te kiezen waar gebruikers ook echt een artikel vinden. Die keuze is dus een praktische, geen principiële. Ik hoop dat jullie hiermee vooruitkunnen. Groeten,  Wikiklaas  overleg  8 aug 2013 22:32 (CEST)
Bedankt wikiklaas. Natuur12 (overleg) 8 aug 2013 22:44 (CEST)
Bedankt beiden. Is al aangepast zie ik :)Thio59 (overleg) 9 aug 2013 07:58 (CEST)

PS ik heb deze discussie even gekopieerd naar de pagina van Eimeria voor future reference.

Hoi Natuur12, hoe krijg je die soortnaam zo mooi cursief eigenlijk? Doet wiki dat automatisch?Thio59 (overleg) 9 aug 2013 13:57 (CEST)

Even een voorbeeldje. Salix alba krijg je cursief door aanhalingstekens de gebruiken. Op deze manier: ''Salix alba''. Deze haakjes kan je gewoon typen of je kan op de C drukken bij de balk met knoppen. Natuur12 (overleg) 9 aug 2013 15:06 (CEST)

NPOV Monsanto[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben akkoord met de verwijdering van de NPOV. Wellicht wilt u het nog even toelichting geven op Overleg:Monsanto_(bedrijf)#NPOV.21 zodat iedereen de afhandeling kan lezen. Met vriendelijke groet, Timelezz (overleg) 9 aug 2013 16:59 (CEST)

Anoniemencontrole[bewerken | brontekst bewerken]

Goed werk op bij de vandalismebestrijding! Mede met SjoerddeBruin en nog een aantal gebruikers. Groet, - Inertia6084 - Overleg 9 aug 2013 17:54 (CEST)

Dankje, als we vanavond allemaal nog even een paar dagdeeltjes doen zijn we eindelijk van die achterstand af. Natuur12 (overleg) 9 aug 2013 17:54 (CEST)

+1, Trijnsteloverleg 9 aug 2013 23:14 (CEST) (hoe kon ik jou vergeten?)

O, dankje wat leuk. Die gaat op de gp. Natuur12 (overleg) 9 aug 2013 20:20 (CEST)

L&R[bewerken | brontekst bewerken]

Onder andere volgende bron zou toegevoegd kunnen worden: http://www.lr.tudelft.nl/studeren/masteropleidingen/ 80.112.171.5 9 aug 2013 21:26 (CEST)

Ik vermoed dat u dit studeert? In ieder geval is dit geen onafhankelijke bron. Met alle respect voor de TU-Delft maar een onafhankelijke bron moet aantonen tot dat zo is. En ik zie nergens dat dit een van de moeilijkste opleidingen is. Natuur12 (overleg) 9 aug 2013 21:28 (CEST)
In deze refereerde ik naar de mogelijke master opleidingen.80.112.171.5 9 aug 2013 21:45 (CEST)
Oke, maar we hebben het over je bewering dat het 1 van de moeilijkste studies is toch? Natuur12 (overleg) 9 aug 2013 21:45 (CEST)

Coentunnel[bewerken | brontekst bewerken]

Is er wat mis met de afbeelding? IngNick (overleg) 11 aug 2013 00:32 (CEST)

Denk niet dat mensen zonder al te veel kennis op het gebied van wegenbouw en ro zullen weten wat je ermee bedoelt. Natuur12 (overleg) 11 aug 2013 00:35 (CEST)
De tunnel heet ook niet "Dwarsdoorsnede van beide tunnels". Zo'n afbeelding kan beter elders in een artikel staan. ErikvanB (overleg) 11 aug 2013 00:45 (CEST)

Leeftijd[bewerken | brontekst bewerken]

Hi Natuur12, helaas heb ik je iets te jong ingeschat, anderzijds ben je jong genoeg om waarschijnlijk nog niet afgestudeerd te zijn en vrij weinig ervaring te hebben. Maar wie weet, schrijf je al prachtige artikelen voor een of ander (natuur)tijdschrift, in dat geval moet je het zeker laten weten bij je aanmelding, want dat zou een mooie kwalificatie zijn. Josq (overleg) 12 aug 2013 14:57 (CEST)

Ik ben derdejaars student maar schrijf voornamelijk op Wikipedia en natuurlijk diverse verslagen. Zal je wel een linkje sturen naar iets wat online staat mits je het niet aan de grote klok hangt :P Natuur12 (overleg) 12 aug 2013 15:00 (CEST)

Ik heb trouwens nog wel wat nevenactiviteiten die veel te maken hebben met kwaliteitscontrole dus daarmee heb ik op zich wel ervaring. Natuur12 (overleg) 12 aug 2013 17:27 (CEST)

Als je zaken niet aan de grote klok wilt hangen: via je mailfunctie kun je soms onbedoeld privégegevens van jezelf bloot geven. (Je hebt eerder dit jaar een antwoord gegeven op een mail van mij; maar in het verleden hebben ook andere gebruikers mij zo - waarschijnlijk onbewust - laten weten wie er achter hun gebruikersnaam schuil ging. Ik respecteer ieders privacy, dus ik doe hier verder niets mee. De betreffende mails heb ik ook allang uit mijn mailbox verwijderd) met vriendelijke groet De Geo (overleg) 14 aug 2013 11:03 (CEST)
Ow, dat de mensen hier dat soort dingen weten is niet het probleem maar heb geen zin dat een bekende zo dadelijk mijn naam in de bewerkingsgeschiedenis ziet staan. Dan krijg je van die awkward dingen op verjaardagen. Bedankt voor je bericht bijltjespad. Natuur12 (overleg) 14 aug 2013 16:04 (CEST)

Pagina Nina Jurna[bewerken | brontekst bewerken]

Ik had het zelf aangepast omdat er een aantal onsamenhangende dingen in stonden vond ik. Rommelig en daarnaast was er informatie die niet klopt. Op dit moment zie ik nog steeds een aantal spelfouten, zoals Mexico (juiste schrijfwijze) ook de naam van Iwan Brave (schrijfwijze) is niet goed geschreven. Ik zou zelf voor een korter, zakelijk stuk hebben gekozen, vandaar mijn aanpassing. Het is namelijk wel zo dat het om mijn naam gaat, en zonder dat promotie is, het moet wel helder en goed geschreven zijn. Nina jurna (overleg) 14 aug 2013 00:25 (CEST)

Daar heeft u gelijk in dat het artikel beter kan. Ik zal even overleggen met de andere collega die zich met het stuk bemoeit heeft. Natuur12 (overleg) 14 aug 2013 00:29 (CEST)

Ik heb even overlegd en denk dat u het beter met Overleg gebruiker:ErikvanB kunt bespreken aangezien hij taalkundig een stuk sterker is dan ik. Natuur12 (overleg) 14 aug 2013 00:34 (CEST)

Anoniemencontrole[bewerken | brontekst bewerken]

Zelden al iets nuttig zien gebeuren door anoniemencontroleurs. Wat was nu weer het nut van dit ongedaan te maken. Een volledig irrelevante commons categorie weghalen was goed, die terug plaatsen onzin. 81.164.94.165 15 aug 2013 21:57 (CEST)

Als je komt klagen over het werk van de anoniemencontroleurs zit je hier verkeerd. Misschien had je even moeten uitleggen waarom die categorie niet relevant is. Daarvoor is er een bewerkingssamenvatting. Wanneer je die gebruikt gebeuren dit soort dingen een stuk minder en scheelt dat ons een hoop werk. Natuur12 (overleg) 15 aug 2013 21:59 (CEST)
En ook graag even waarom het fout is. Natuur12 (overleg) 15 aug 2013 22:02 (CEST)
Ik denk omdat het een totaal andere brug is. JurgenNL (overleg) 15 aug 2013 22:15 (CEST)
Het is fout omdat die commonscat over deze brug gaat. We hoeven er toch niet automatisch van uit te gaan dat een anon die iets zonder motivatie weghaalt fout zit? Woody|(?) 15 aug 2013 22:15 (CEST)
Daar ga ik ook niet standaard van uit al was een berichtje in de bewerkingssamenvatting verkeerde brug al voldoende geweest. Natuur12 (overleg) 15 aug 2013 22:19 (CEST)
Maar dan nu de hamvraag (aan 81.164.94.165): was het nodig om te beginnen met een algemene kwalificatie over het werk van de anoniemencontroleurs of had je het ook gewoon bij het geval kunnen houden waar het om ging en even vriendelijk kunnen vragen of hier misschien sprake was van een misverstand en er je uitleg aan toe kunnen voegen?  Wikiklaas  overleg  15 aug 2013 22:26 (CEST)
Is dit niet een beetje de kip en het ei? Ik kan elke gebruiker eens een periode "anoniem" werken aanraden. Ik heb jaren met een account gewerkt, nu intussen jaren anoniem, en nadat je zoveelste edit terug gedraaid wordt, voel je je gesterkt genoeg om te praten over een patroon, een algemene kwalificatie, en een probleem met anoniemencontrole. Ik heb al jaren, via de Kroeg, via allerhande discussies op allerhande OPs de visie verdedigt dat de huidige vorm van anoniemencontrole onzinnig is. Zolang iemand overtuigd is dat hij "anoniem" wijzigingen kan aanbrengen aan Wikipedia en deze wijzigingen ook direct zichtbaar zijn, zal er vandalisme zijn. Zodra je met beveiligde versies werkt, waarbij laatste edits enkel voor sommigen zichtbaar zijn, en je aan het publiek een gecontroleerde versie aanbiedt, en niets als een nieuwe pagina niet gecontroleerd is, verliest elk vandalisme zijn effect, en is het met een knip opgelost. Er zal dus minder of geen vandalisme meer zijn. Natuurlijk moet er wel controle zijn, maar die controle wordt dus veel kleiner, en kan ook gegroepeerd gebeuren, veel geconsulteerde pagina's zullen sneller gecontroleerd (en daarbij geactualiseerd) worden, andere pagina's zullen misschien een paar dagen of weken moeten wachten op de update. Maar zoals al zoveel betoogd: Wikipedia is geen nieuwssite maar een encyclopedie dus die lichte vertraging is irrelevant. 81.164.94.165 25 aug 2013 11:44 (CEST)
Ik werk een groot deel van de tijd anoniem (inderdaad aan te raden), maar mijn bijdragen worden zelden teruggedraaid. Dat zal komen omdat mijn adres bij de wijzigingencontroleurs bekend is. Zo draai ik ook uw wijzigingen niet terug, omdat u op mijn lijstje vertrouwde IP-adressen staat. Bij "onbekende" IP-adressen herken ik me in uw standpunt. Ik zie daarom ook wel iets in uw voorstel om alleen gecontroleerde versies aan te bieden. Is dat technisch mogelijk? Zijn er andere wiki's die dat al doen? Woodcutterty (overleg) 25 aug 2013 12:16 (CEST)
A, het gaat dus om het systeem. De Duitse Wiki heeft sinds kort een systeem dat alle bewerkingen pas zichtbaar worden na controle mits je een vertrouwde gebruiker bent. Het is dus technisch gezien mogelijk. Natuur12 (overleg) 25 aug 2013 12:36 (CEST)

Dank[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Natuur12, dank voor die ster van daarnet. Ben ik beslist content mee! Groet, Sander1453 (overleg) 17 aug 2013 01:28 (CEST)

Jij bedankt, want heb net je twee artikelen met veel plezier zitten lezen. Natuur12 (overleg) 17 aug 2013 01:30 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12, je hebt op de controlelijst anoniemen van 17 augustus de tijdvakken vanaf 21.00 uur gemerkt als Uitgevoerd Uitgevoerd, terwijl er nog vele ongemarkeerd waren. Vergissing? Je bent overigens lekker actief. Groet, LCPP37 (overleg) 18 aug 2013 18:16 (CEST)

Hmm volgens mij doet de tool een beetje raar bij mij. Bedankt dat je het even zegt. Bij 18 augustus zie ik bijvoorbeeld dat alle wijzigingen al gedaan zijn. Natuur12 (overleg) 18 aug 2013 18:18 (CEST)

Helpen met doorverwijspagina[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12,

Kun je me helpen met het maken van een doorverwijspagina met Austin Berry en Austin Berry (Amerikaans voetballer)?

Met vriendelijke groeten 87.210.1.66 21 aug 2013 18:56 (CEST)

Geen probleem. Komt voor elkaar. Natuur12 (overleg) 21 aug 2013 18:59 (CEST)
Hartstikke bedankt! Ik had nog een vraag dat jij wel op kan lossen: selecties van voetbalclubs van het seizoen 2013-2014 weghalen uit oudere seizoenspagina's van voetbalclubs zoals hier. 87.210.1.66 21 aug 2013 19:06 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - Volgens mij heb ik ze allemaal. Woody|(?) 21 aug 2013 19:35 (CEST)
Bedankt! 87.210.1.66 21 aug 2013 19:37 (CEST)
Graag gedaan, maar toch even de vraag waarom je dit zelf niet doet? Ik opende gewoon de categorie sjablonen voetbalelftal Nederland. Vervolgens neem je een pagina, klik je vanaf die pagina links onder 'Hulpmiddelen' op 'Links naar deze pagina' en controleer je of er pagina's over eerdere seizoenen naar verwijzen. Zo ja, dan verwijder je ze daar. Ik deed het handmatig, en zelfs dan is het zo gepiept. Woody|(?) 21 aug 2013 19:40 (CEST)
De dp is helemaal afgerond. (Duurt even als je tussendoor bezoek krijgt). En bedankt wood. Natuur12 (overleg) 21 aug 2013 20:08 (CEST)
Kan je ook een dp maken met Antonio Luna en Antonio Luna (voetballer)? 87.210.1.66 21 aug 2013 23:15 (CEST)
Komt in orde, maak eerst even mijn blokje controle af. Natuur12 (overleg) 21 aug 2013 23:17 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Natuur12 (overleg) 21 aug 2013 23:45 (CEST)

Kan je ook de doorverwijspagina's Derde divisie en Vierde divisie aanmaken? 87.210.1.66 27 aug 2013 16:25 (CEST)

Hulp bij navigatiesjablonen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12,,

Zou je me kunnen helpen met het maken van navigatiesjablonen voor seizoenspagina's van voetbalclubs? Ik bedoel daar bijvoorbeeld dit mee. Alle Nederlandse voetbalclubs heb ik al gedaan.

Met vriendelijke groeten 87.210.1.66 22 aug 2013 13:44 (CEST)

Volgens mij ben je vergeten de naam aan te passen. Als je me een lijstje geeft wil ik er best een paar aanmaken voor je. Natuur12 (overleg) 22 aug 2013 14:07 (CEST)
Bij Categorie:Belgische voetbalclub naar seizoen kan je kijken. 87.210.1.66 22 aug 2013 14:27 (CEST)
AC Milan, FC Barcelona en Bayern München. 87.210.1.66 22 aug 2013 14:59 (CEST)
Chelsea, Heart of Midlothian FC, Fenerbahçe en Galatasaray. 87.210.1.66 22 aug 2013 15:12 (CEST)
EErste drie zijn uitgevoerd, FC Barcelona had er al 1. Natuur12 (overleg) 22 aug 2013 15:22 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Dit waren de laatste voor vandaag hoor. Natuur12 (overleg) 22 aug 2013 15:57 (CEST)

Bedankt! 87.210.1.66 22 aug 2013 16:02 (CEST)
Ik heb er nog een: Dayton Dutch Lions FC. 87.210.1.66 22 aug 2013 22:32 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd maar vanwaar dat je het zelf niet doet? Lukt er iets niet? Dan wil ik je er wel mee helpen of ander Romaine wel. Natuur12 (overleg) 22 aug 2013 22:48 (CEST)
Omdat ik met het volgende zit waar ik niet uitkom: zou jij de categorieën voetbal t/m Categorie:Voetbalclub 2010/11 net zo kunnen maken als Categorie:Voetbalclub 2013/14? Ik weet niet hoe je dit doet. 87.210.1.66 22 aug 2013 22:54 (CEST).
'Categorie:Voetbalclub 1959/60 t/m Categorie:Voetbalclub 2010/11' hebben niet alles in categorieën naar een land. Bij 'Categorie:Voetbalclub 2011/12' t/m 'Categorie:Voetbalclub 2013/14' heb je dat wel. 87.210.1.66 23 aug 2013 18:57 (CEST)
Het lijkt me niet echt nodig om alleen voor, bijvoorbeeld, Patro Eisden Maasmechelen in het seizoen 1959-1960 een subcategorie 'Belgische voetbalclub 1959/60' aan te maken als het de enige pagina in de categorie is. Het opdelen in subcategorieën lijkt me dan weinig zinvol. 86.83.61.47 23 aug 2013 19:11 (CEST)
Je hebt gelijk. 87.210.1.66 23 aug 2013 19:47 (CEST)

Vitesse[bewerken | brontekst bewerken]

Heb jij ook het idee dat je tegen een muur aan het praten bent? Ik denk dat ik gewoon een nieuw artikel ga maken over de topscorers in het betaalde voetbal. Maar dat wordt niet eerder dan dit weekeinde dat ik daaraan ga beginnen. The Banner Overleg 22 aug 2013 15:34 (CEST)

Ja, maar wat doe je eraan. Denk niet tot dit overleg nog wat gaat worden. En die lijst lijkt me wel een goed idee. Natuur12 (overleg) 22 aug 2013 15:37 (CEST)

Titelwijziging "Dayton Dutch Lions FC in het seizoen 2010"[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Natuur12. De titelwijziging die je op het artikel Dayton Dutch Lions FC in het seizoen 2010 hebt uitgevoerd, klopt niet. In de Amerikaanse competitie loopt het seizoen niet door over verschillende jaren, dus zoals in Nederland van augustus 2010 tot en met mei 2011. De oorspronkelijke titel was dus goed. GeeJee (overleg) 22 aug 2013 22:53 (CEST)

Oww, ik zie nu dat het naar aanleiding is van een discussie hierboven. GeeJee (overleg) 22 aug 2013 22:56 (CEST)

In ieder geval staat er een nuweg op de redirect, ik zet het zo meteen weer goed. Natuur12 (overleg) 22 aug 2013 22:57 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Natuur12 (overleg) 22 aug 2013 22:59 (CEST)

Martin Garrix[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Natuur12,

je hebt gisteren deze bewerking ongedaan gemaakt, hiermee heb je onjuiste informatie terug gezet. Het nummer werd namelijk uitgebracht op Spinnin' Records label, en niet op het genoemde label. Je had de bewerking beter kunnen verbeteren dan hem terug te draaien.

Groet, TheRoy-t Overleg 23 aug 2013 16:52 (CEST)

Bedankt voor je berichtje, 9 van de 10 keer zijn dit soort bewerkingen vandalisme. Ik zag wel dat ik mijn bronverzoek vergeten ben met het terugdraaien. Natuur12 (overleg) 23 aug 2013 16:54 (CEST)

Hoofdcategorie of zijcategorie?[bewerken | brontekst bewerken]

Maakt het uit of bijvoorbeeld een seizoenspagina van Paris Saint-Germain in 'Categorie:Paris Saint-Germain' of 'Categorie:Paris Saint-Germain naar seizoen' zit? 87.210.1.66 23 aug 2013 19:59 (CEST)

Het liefst in de laagste categorie. Maar je hoeft er niet per se een categorie voor aan te maken natuurlijk als het om 1 a 2 seizoenen gaat. Natuur12 (overleg) 23 aug 2013 20:03 (CEST)

Bericht van de Arbitragecommissie[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte Natuur12, de Arbitragecommissie heeft een voorlopige uitspraak gedaan in de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Mentor Wolf Lambert. Namens de Arbitragecommissie,  IJzeren Jan 23 aug 2013 23:01 (CEST)

Bedankt Jan. Natuur12 (overleg) 23 aug 2013 23:03 (CEST)

Reageren bij Wikipedia:Sportcafé[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12,

Kan jij reageren op de door mij aangemaakte kopjes?

Met vriendelijke groeten 87.210.1.66 24 aug 2013 12:16 (CEST)

Sjablonen[bewerken | brontekst bewerken]

Zou jij sjablonen bij de toernooien in Europese PGA Tour en bij Real Madrid kunnen maken? 87.210.1.66 24 aug 2013 13:46 (CEST)

Real Madrid heeft maar 1 seizoenspagina dus dat is nog niet nodig. Europese PGA Tour is inmiddels aangemaakt zag ik. Natuur12 (overleg) 24 aug 2013 15:50 (CEST)
Ik bedoel de toernooien die in dat artikel staan. 87.210.1.66 24 aug 2013 18:20 (CEST)

Peiling filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Hartelijk dank voor uw bijdrage in deze peiling. Ik merkte dat u kritiek had vanwege het ontbreken van argumentatie. Ik heb deze er bewust niet bijgevoegd, omdat er aan de peiling al een lange discussie was vooraf gegaan in de kroeg, waarnaar ik in de peiling ook verwijs. Indien de peiling werkelijk verkeerd werd opgesteld bied ik daarvoor mijn excuses aan, het is de eerste maal dat ik dit zelf opstart. Mike 92 (overleg) 25 aug 2013 12:53 (CEST)

Soldaat van Oranje castlijst[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur 12,

Mijn bron is de castlijst op de internetpagina van Soldaat van Oranje. En welke namen heb ik dubbel gemeld dan? M.v.g.

Oke, bedankt. Dan kan ik het controleren. Zitten toch geen dubbelen tussen. Ik gebruik een bepaalde tool om wijzigingen te controleren, daardoor zie je de tabellen wel eens uit z'n perspectief. Natuur12 (overleg) 25 aug 2013 19:01 (CEST)

Het woord 'spelfout'[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Natuur12, je verbeterde spellingsfout in spellingfout, maar de valstrik is dat spelfout het juiste woord is. Het is een instinker, ik weet het :-) Mvg, PWester (overleg) 25 aug 2013 21:51 (CEST)

BWO[bewerken | brontekst bewerken]

Geen bwo's op mijn op SVP! Natuur12 (overleg) 27 aug 2013 16:50 (CEST)

Maurice De Velder[bewerken | brontekst bewerken]

Dank voor artikel in chronologische volgorde, is idd beter.Refero1Research (overleg) 27 aug 2013 18:09 (CEST)

Geen dank. Natuur12 (overleg) 27 aug 2013 18:09 (CEST)

Vitesse[bewerken | brontekst bewerken]

Hoewel ik nog lang niet klaar ben, wil ik toch al even de discussie starten over Gebruiker:The Banner/Klad4 en waar WIJ (dus niet de Vitesse Supporters Vereniging) het afkappunt gaan leggen. Overleggen kan hier: Overleg gebruiker:The Banner/Klad4. The Banner Overleg 27 aug 2013 21:53 (CEST)

Oftewel: JULLIE referentiekaders zijn van meer waarde dan die van de tegenstanders (die je vervolgens doodleuk in een hokje stopt)? Of interpreteer ik dit verkeerd? Maxdeswart (overleg) 28 aug 2013 18:11 (CEST)
Nee, ik streef een zinvol artikel na zonder POV en fancruft. The Banner Overleg 28 aug 2013 18:44 (CEST)
Doe dit ergens anders dan op mijn op svp. Er staat hier een link naar waar je kan reageren op deze lijst. Natuur12 (overleg) 28 aug 2013 18:46 (CEST)

Verzoek[bewerken | brontekst bewerken]

Graag die trivia laten staan. Danku. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Vlaamsejournalist (overleg · bijdragen)PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

  • Ach, de trivia hoort er niet omdat het nu namedropping is en probeer je te helpen door het op deze manier te wikificeren. Maar goed, je moet het helemaal zelf weten. Nog wel even een tip. Onderteken op een overlegpagina altijd met ~~~~ en begin je een nieuw onderwerp op een overlegpagina is het normaal gebruik om een nieuw tussenkopje aan te maken. Natuur12 (overleg) 29 aug 2013 15:53 (CEST)

Europese Vrijhandelsassociatie[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Natuur12, waarom heb je deze bewerking goedgekeurd? Heb je reden om aan te nemen dat Liechtenstein in 2014 uit de EVA treedt? Groeten, Paul K. (overleg) 31 aug 2013 01:25 (CEST)

Oei, dit is een behoorlijke blunder van mijn kant vrees ik. Bedankt voor het opmerken want dit klopt inderdaad niet. Deze is tussen de voetbalstatistieken door geslopen vrees ik. Natuur12 (overleg) 31 aug 2013 01:34 (CEST)

Brandweerman Sam ...[bewerken | brontekst bewerken]

Waarom worden de pagina's met kleine naam updates van personages teruggezet in vorige versies? als de informatie wel er toe doet op de gehele pagina's ? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.82.2.235 (overleg · bijdragen) 31 aug 2013 20:25‎ (CEST) De zin om pagina's te updaten ontgaat mij zeer snel op deze manier...

Dat ik je versie heb teruggedraaid is omdat het erg gedetailleerd wordt. Voor mensen die de serie niet kijken wordt het daardoor een hele klus om te begrijpen waar het over gaat. Je kan eventueel wel een overzicht met een tabel maken van welke personages er zijn en vanaf wanneer ze in de serie terecht gekomen zijn. Ik weet dat er al dit soort informatie over andere personages in het artikel stond maar die hele paragraaf had een poetsbeurt nodig, dat heeft een collega inmiddels gedaan. Het is jammer dat de zin om pagina's aan te passen je op deze manier ontgaat maar niet alles kan zonder meer in een Encyclopedie. Misschien heb je er wat aan om de conventies door te lezen. Daar staat alles kort en krachtig in uitgelegd. Natuur12 (overleg) 31 aug 2013 20:32 (CEST)

bedankt[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Natuur12, bedankt voor het bijwerken!! Running Man 1 overleg 31 aug 2013 20:55 (CEST)

Anime[bewerken | brontekst bewerken]

Alleen is anime de afkoring van animatie, tekenfilm, en niet van amusement, waarin het programma Running Man valt, maar verder wordt het een mooi overzicht.  Wikiklaas  overleg  1 sep 2013 19:07 (CEST)

Plaatje[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor het plaatje bij de I 400! 86.93.175.147 3 sep 2013 19:46 (CEST)

Geen dank. Natuur12 (overleg) 3 sep 2013 19:46 (CEST)

Park Vordenstein[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor de correcties, juist is juist. De informatie heb ik ook maar zelf bijeen gezocht nadat ik het park/domein bezocht had. Correcte informatie is belangrijk, dus bedankt voor het corrigeren. Mvg DirkVE overleg 3 sep 2013 19:48 (CEST)

Hendrik II van Engeland[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor het meedenken. Mijn bron is eigenlijk alleen de Engelstalige pagina van Wikipedia. En de anonieme toevoeging was ook van mij, ik had niet in de gaten dat ik niet aangemeld was tot ik had opgeslagen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Eric Ouwerkerk (overleg · bijdragen)

Mike Brandt[bewerken | brontekst bewerken]

Geloof me, hij is zeer waarschijnlijk dood omdat hij dus inderdaad uit een vliegtuig gesprongen is en zijn parachute niet heeft kunnen openen... aan de andere kant, het is GTST. Maar wie de schuldige is en of hij dus echt wel dood is en niet op wonderbaarlijke wijze nog leeft weet ik ook niet, ik kijk niet naar die soap. Dqfn13 (overleg) 4 sep 2013 22:09 (CEST)

O, is dat parachuutjes ding eindelijk voorbij. Gelukkig! Maar dit krijg ik niet in zakelijk Nederlands omgezet vrees ik. Natuur12 (overleg) 4 sep 2013 22:10 (CEST)
Je bent niet de enige. Ik weet niet of al duidelijk is wie de dader is en of hij al begraven is, zou zo langzamerhand wel moeten volgens mij. Dqfn13 (overleg) 4 sep 2013 22:14 (CEST)

Diagonaalmethode (fotografie)[bewerken | brontekst bewerken]

Ik nodig je uit om aan te tonen dat het plaatje bij dit lemma fout is.
Is het plaatje niet correct dan nodig ik je uit een betere illustratie te maken.
Ter info de site van DM [3] 92.109.58.121 8 sep 2013 11:36 (CEST)

Het gaat mij er om dat dit plaatje gewoonweg niet goed zichtbaar is vanwege de kleuren.
daardoor doet het af aan de functionaliteit. Zoals ik het zie is het een manier om naar foto's te kijken. Waar is hier de foto? Zonder foto is dat niet echt duidelijk. Wat er hier gebeurt is dat is een gevalletje fotodropping. Aan de omschrijving kan ik ook niet echt afleiden waar dit nou over gaat. Waarom maak je niet gewoon een ander plaatje aan de hand voor de voorbeelden op die site met een foto als achtergrond? Een plaatje moet functioneel zijn en geen verwarring zaaien zoals nu! f het plaatje klopt ga ik me niet over uitspreken. Natuur12 (overleg) 8 sep 2013 11:45 (CEST)
Dan heb je de clou wel gemist hoor. Het gaat niet om de kleuren, maar over de theorie, die zou niet kloppen. Het plaatje geeft aan waar de bewuste punten liggen en dat geeft de illustratie aan. Nog een vraag/opmerking, misschien ben je kleurenblind, dat zou je opmerking over de kleuren verklaren. 92.109.58.121 8 sep 2013 15:39 (CEST)
Ik ben het zelf niet maar weet wel dat rood-blauw geen goede combo is voor mensen die het wel zijn. Ik heb alleen naar de technische kant van de zaak gekeken en niet naar de inhoudelijke. Natuur12 (overleg) 8 sep 2013 15:42 (CEST)

Edelkreeft[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb een redirect gemaakt voor niet bestaande lemma 'Edelkreeft' en gelinked aan lemma 'Europese rivierkreeft'. Ok voor jou ?Refero1Research (overleg) 8 sep 2013 12:39 (CEST)

Lijkt me prima aanagezien edelkreeft als naam genoemd wordt in bronnen zoals [[4]]. Natuur12 (overleg) 8 sep 2013 12:46 (CEST)
Ok, thx! Refero1Research (overleg) 8 sep 2013 12:54 (CEST)
Ik heb er ook een Taxonomie aan toegevoegd. Het is mogelijk om bij de drie ondersoorten nog een zin extra uitleg te geven, mbt tot waar deze 3 ondersoorten vandaan komen. Doen ? Refero1Research (overleg) 9 sep 2013 00:17 (CEST)
Lijkt me een welkome aanvulling. Alleen zoals Wikiklaas al opmerkt zijn de auteurs best handig aangezien die CoL ze niet vermeld. (Moet nog even verder zoeken) Bedankt voor de aanvullingen tot nu toe. Natuur12 (overleg) 9 sep 2013 07:47 (CEST)
Ik heb ze even een mailtje gestuurd want wat ik tot nu toe vindt is niks. Dus vraag ze even waar het vandaan komt. Natuur12 (overleg) 9 sep 2013 08:03 (CEST)
Ook Fauna Europe en het Nederlandse soortenregister vermelden geen ondersoorten dus ik hoop date r snel antwoord komt op mijn mailtje. Dan kan er doelgerichter gezicht worden. Natuur12 (overleg) 9 sep 2013 08:11 (CEST)

Nederlandse bodemclassificatie[bewerken | brontekst bewerken]

Je hebt afgelopen jaar voor alle subgroepen van de Nederlandse bodemclassificatie artikelen aangemaakt. Mooi werk! Op dit moment ben ik dit aan het aanvullen met extra gegevens, maak dan ook en passant nog eens een artikeltje als briklaag. De brikgronden heb ik nu doorgelopen, de rest komt nog. Ik probeer er ook wat plaatjes bij te krijgen. Op commons staan vooral buitenlandse profielen, maar er zit ook wel eens wat bij wat ook de nederlandse situatie illustreert, zoals differentiërende horizonten en een enkel plaatje van een bodem (b.v een rendzina is hetzelfde als een krijtvaaggrond) Ik neem aan dat je je hier wel in kan vinden? met vriendelijke groet, De Geo (overleg) 12 sep 2013 15:48 (CEST)

Om te zien welke overeenkomen reikt mijn kennis niet ver genoeg. De aanvullingen zien er erg leuk uit. Bedankt. Zo wordt het nog wat in plaats van alleen wat basis triviale dingetjes.Natuur12 (overleg) 12 sep 2013 18:42 (CEST)

Cat op Commons[bewerken | brontekst bewerken]

Ben kwijt hoe je op Commons een categorie een nieuwe naam geeft, zou jij dat willen doen (of mij vertellen hoe dat ook alweer werkt)? Category:Frits Grapperhaus moet Category:Ferd Grapperhaus worden. Gr. RONN (overleg) 12 sep 2013 19:08 (CEST)

Ik heb echt geen idee. Mag alleen plaatjes hernoemen trouwens. Misschien weten trijnstel, lymantria of romaine het. Commons kent vele verborgen knopjes. Natuur12 (overleg) 12 sep 2013 19:17 (CEST)
Haha, verborgen knopjes en half-vertaalde gebruiksaanwijzingen. Ik ga wel even op zoek. Gr. RONN (overleg) 12 sep 2013 19:22 (CEST)
Ik ben eruit. Nieuwe categorie maken, dan foto's verplaatsen (eventueel met tool) en op de oude categorie een verwijzing plaatsen of deze laten verwijderen. Het kan dus niet in 1 keer. Gr. RONN (overleg) 12 sep 2013 19:50 (CEST)
A, bedankt voor het laten weten. Bizar dat dit niet met een druk op de knop kan... Natuur12 (overleg) 12 sep 2013 19:52 (CEST)

Vraag[bewerken | brontekst bewerken]

Zijn de Eredivisie-doorverwijzingen en KNVB beker-doorverwijzingen (bijvoorbeeld Eredivisie 2009/10 en KNVB beker 2009/10) compleet en moeten er nog meer van dit soort doorverwijzingen komen?

Voorbeeld: Eredivisie 2011/12 (badminton) staat niet in de doorverwijzing Eredivisie 2011/12.

Nog meer andere sporten staan bij de doorverwijzing Eredivisie. 87.210.1.66 12 sep 2013 22:48 (CEST)

Lijkt me er wel bij te horen. Maar of er meer nodig zijn laat ik liever over aan de mensen die wat meer verstand daarvan hebben dan ik. Natuur12 (overleg) 12 sep 2013 22:49 (CEST)
Beste 87.210.1.66, als je in het wikipedia-zoekvenster (rechtsboven naast de tabjes) "Eredivisie 2011" typt, en je wacht even, zie je een lijstje met alle artikelen die met "Eredivisie 2011" beginnen. Dan kun je gemakkelijk controleren of er nog pagina's in de doorverwijzing missen. Succes! Miho (overleg) 12 sep 2013 22:56 (CEST)

Moderatoraanmelding[bewerken | brontekst bewerken]

Wil je mijn goedbedoelde verbetering hier dan zélf toch maar even doorvoeren, alsjeblieft? Bart Versieck (overleg) 14 sep 2013 22:10 (CEST)

  • Uitgevoerd Uitgevoerd Je hebt gelijk. Dit is netter. Natuur12 (overleg) 14 sep 2013 22:13 (CEST)
Ik dank u zeer Glimlach Bart Versieck (overleg) 14 sep 2013 22:30 (CEST)

Frank Sturgis[bewerken | brontekst bewerken]

Enkele weken geleden hard gewerkt aan een artikel van Frank Sturgis. Vandaag niet meer terug te vinden op Wikipedia. Proficiat aan Wikipedia...zo zal men wel nieuwe schrijvers vinden.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Johan.daniels1965 (overleg · bijdragen)

Bedoelde je Frank Sturgis? Dat artikel staat gewoon in de hoofdnaamruimte hoor. Dqfn13 (overleg) 15 sep 2013 12:44 (CEST)

Ik heb het niet verwijderd hoor. Wel heb ik een verzoek tot terugplaatsing gedaan in mijn naamruimte hier zodat het nog wat extra aangepast kon worden. Ik zie dat je inmiddels een nieuw artikel hebt aangemaakt. Maar je weet nu waar je je oude versie kan vinden. Vond het zonde om weg te gooien. Natuur12 (overleg) 15 sep 2013 13:29 (CEST)

Dank je.[bewerken | brontekst bewerken]

Zie [5]. VanBuren (overleg) 16 sep 2013 14:59 (CEST)

Moderatoraanmelding (2)[bewerken | brontekst bewerken]

beste Natuur12,
Eerder vandaag heb ik mijn stem voor je moderatorverkiezing verplaatst van neutraal naar tegen. Ik heb hier lang over getwijfeld. Want ik vind je namelijk een aanwinst voor de Wikipedia en zie dat je je hier in positieve zin ontwikkeld. Je bent heel actief, je doet al veel nuttig werk en je gedraagt je ook nog eens correct. In de nabije toekomst zou je kunnen uitgroeien tot een prima moderator, maar nu vind ik je aanmelding eigenlijk nog wat te vroeg komen. Als ik naar de reacties van de meeste tegen- en neutraalstemmers kijk, dan zie ik daar ook veel lovende woorden.
Ik hoop dat je me nu deze tegenstem niet al te kwalijk neemt. Stel dat je het nu niet haalt (het kan nog alle kanten op), dan zal ik bij een aanmelding over pakweg een half jaar zeker voorstemmen als je je blijft ontwikkelen zoals je dat dit jaar hebt gedaan. Met vriendelijke groeten, De Geo (overleg) 18 sep 2013 14:05 (CEST)

Dat neem ik je absoluut niet kwalijk hoor. Het is namelijk een wel overdachte onderbouwde stem. Natuur12 (overleg) 18 sep 2013 17:25 (CEST)
Zojuist heb ik mijn stem weer teruggeplaatst naar neutraal. Toen ik vanochtend door het Oostelijk zandgebied op weg naar mijn werkplek reed, bedacht ik me dat ik de tegenstem voor je moderatoraanmelding eigenlijk te sterk vind. Een voorstem durf ik nog niet aan. Daarom heb ik nu mijn stem weer teruggeplaatst naar neutraal. met vriendelijke groeten, De Geo (overleg) 20 sep 2013 10:39 (CEST)
Ow, ik begin gelijk weer naar de Veluwe te verlangen. Maar helaas, zit nog even vast op de veenweide-troep. Bedankt voor het veranderen. Natuur12 (overleg) 20 sep 2013 18:01 (CEST)

Moderatoraanmelding (3)[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Natuur12. Ondanks mijn neutrale stem wil ik je er nog (verder) succes mee wensen. Ik vind dat je er kritiek krijgt die op het randje van de redelijkheid ligt. Omdat jij er het onderwerp bent, kun je je moeilijker verdedigen dan elders. Sterkte. En ondanks dat wij "van dezelfde maand" schijnen te zijn, denk ik wel degelijk dat je er verder in bent dan ik. Groet, Sander1453 (overleg) 18 sep 2013 14:25 (CEST)

Dankje, de kritiek zal ik nog wel een keer op reageren maar onder de stemmen zelf reageren zoals soms gebeurt vind ik absoluut niet netjes, dus helaas. En trouwens bedankt voor de onderbouwing van je stem. Daar ik meer aan dan geen commentaar of alleen te onervaren. Wat de uitkomst ook wordt, het blijft natuurlijk een leermoment. Natuur12 (overleg) 18 sep 2013 17:29 (CEST)

Het vulkaaneiland[bewerken | brontekst bewerken]

Ik neem het u niet kwalijk dat u dit artikel hebt genomineerd om te laten verwijderen. Het is inderdaad zo dat ik geen bronnen heb vermeld (hetgeen ik nu ondertussen heb gedaan). Ik ben alleen verrast dat u dit artikel nomineert terwijl ik ondertussen al 20 andere artikels met een bespreking van een stripverhaal heb uitgewerkt. Het betreft hier alle albums uit de stripreeks Sophie. Hier staan ook geen bronnen bij vermeld. Als het om een stripalbum of -verhaal gaat vind ik het album zelf sowieso de beste bron. Ik vind het vermelden van bronnen niet zo relevant in deze gevallen. Het artikel gaat over een stripverhaal en niet over een vulkaaneiland als natuurverschijnsel. Ik vind wel dat het artikel dit vrij duidelijk maakt. Als natuurliefhebber heeft dat misschien uw aandacht getrokken? Ik hoop dat het artikel mag blijven staan, want dit zou niet echt bemoedigend zijn voor mij om door te gaan met schrijven van artikels. Johanlouwet78 (overleg) 18 sep 2013 15:07 (CEST)

Hi, het probleem hier is dat het verhaal nogal als een brok tekst overkomt. Wat zou helpen is wat meer technische achtergrond over de strip zelf. Is er iets bijzonders aan bijvoorbeeld? En een korte toelichting wie welk personage is, kan gewoon in een zin. De opmaak van het verhaal wil ik vanavond wel even mee helpen. Het is nu een beetje spitsuur met vragen. Natuur12 (overleg) 18 sep 2013 17:31 (CEST)
Er zal flink geschrapt moeten worden. Staat u daar voor open? Natuur12 (overleg) 18 sep 2013 19:37 (CEST)

Bedankt voor mee te helpen met de opmaak. Ik zie evenwel niet in waar ik nog meer info over de strip of de personages kan geven. Het is het eerste verhaal van Dag en Heidi, verschenen in 2 delen in een weekblad en pas in 2008 in albumvorm uitgegeven. Dat heb ik allemaal beschreven. En wat bedoelt u een toelichting met wie welk personage is? Dat staat toch ook allemaal beschreven in het kopje "verhaal". En dat er geschrapt MOET worden vind ik eerlijk gezegd wel cru. Ik heb het al zo kort mogelijk proberen te houden. Als u nog veel wil gaan schrappen, gaat er wel veel belangrijke informatie verloren. Dan kan ik net zo goed helemaal geen plot gaan schrijven. En wilt u delen gaan schrappen? Hebt u de strip gelezen? Johanlouwet78 (overleg) 19 sep 2013 19:32 (CEST)

Het probleem is nu dat alles vrij houterig leest omdat veel zinnen met een naam beginnen. Daarnaast heb ik nu het idee dat ik elk detail ken. Ik snap dat het heel vervelend is van al het werk. Om mee te beginnen zouden zinnen wat vlotter geschreven kunnen worden en samengevoegd kunnen worden. Natuur12 (overleg) 19 sep 2013 19:49 (CEST)

Ik heb nu al meer dan 20 artikels op dergelijke manier uitgeschreven en niemand had hier ooit opmerkingen over. Ik ga mijn schrijfstijl niet aanpassen als u de enige bent die steeds maar weer verbeteringen wilt. Ik ben maar een amateur-schrijver en heb naast Wikipedia heel wat andere interesses. Persoonlijk vind ik dat u een beetje aan het muggenziften bent. Als het niet naar uw zin is, voel u vrij om het artikel zelf aan te passen, want op Wikipedia is dit toegestaan. Verwacht echter niet dat ik zulke aanpak ga bejubelen. Johanlouwet78 (overleg) 19 sep 2013 20:16 (CEST)

Beste, jammer dat het overleg zo moet lopen. U bent altijd welkom voor vragen maar wanneer u het hier niet mee eens bent ga ik het niet aanpassen. Dit is natuurlijk een samenwerkingsproject en niet natuur12 drijft zijn format door project. Dat zal ik dan ook niet doen wanneer u dit liever niet heeft. Dat gaat een beetje wringen als er geen consensus is bereikt. Ik wens u wel heel veel succes met uw artikelen. Mijn mening over stripboeken heb ik nog niet gegeven. Ze zijn naar mijn mening zeker een artikel waard, vandaar dat ik aanbod om te helpen. Mocht u zich bedenken bent u altijd welkom op mijn OP. En natuurlijk bent u ook welkom voor vragen en een kopje koffie met een koekje. Natuur12 (overleg) 19 sep 2013 20:21 (CEST)

Bedankt. Ik steek nogal wat tijd in de artikels die ik maak en lees ook zelf na op spel- of typefouten. Ik zou het waarderen als u die artikels voortaan niet meer wil nomineren voor verwijdering om redenen zoals u hierboven hebt beschreven. Als u zin hebt om tekst in alinea's in te delen, dat vind ik allemaal best. Maar schrappingen, opmerkingen over schrijfstijl, teveel details en dergelijke meer zijn ontmoedigend voor iemand die tijd wil steken in het schrijven van artikels. Bedankt voor uw hulp. Johanlouwet78 (overleg) 20 sep 2013 11:22 (CEST)

Spike TV[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12, Zoals door je aangeboden even een (korte reactie) op je overlegpagina. Waar ik met name bij deze zender tegenaan loop, is dat het a) een nichezender betreft met een klein bereik in het Nederlandstalig gebied. Goed de gemeenschap geeft aan dat in principe de TV-zenders E zijn en b) erg geconcentreerd is op Amerika/Canada, niks mis mee omdat het een Amerikaanse zender is. Ik ben blij dat u inziet dat het artikel bronnen kan gebruiken. Mijn punt is dat als we buitenlandse zenders beschrijven op de Nederlandstalige Wikipedia er zeker aandacht moet zijn voor zaken die in Nederland, Vlaanderen of Suriname desnoods spelen als (algemene) beschikbaarheid, is het hier pay-per-view via een schotel te ontvangen of kunnen we alleen korte clips via de website bekijken. Dat gezegd hebbende betekent niet automatisch dat we elk programma van een station moeten beschrijven in een apart lemma, weelichr dat het zinvol is bij "kleine nichezenders" dit op de hoofdpagina van het station te houden, maar dat is een heel andere discussie. Voor "grotere nichezenders" als bijvoorbeeld MTV of Discovery zou het dan wel kunnen dat series een apart lemma krijgen, maar dat is niet aan mij doch aan de gemeenschap.- Bramvr (overleg) 19 sep 2013 00:54 (CEST) p.s. ik heb (niet om te slijmen) mijn tegenstem van je in een voorstem veranderd: je bent netjes en geduldig gebleken, gekeken waar consensus is en hebt niet (meer) met drogredenen iemand de mond proberen te snoeren maar geprobeerd zijn standpunt te begrijpen - Bramvr (overleg) 19 sep 2013 00:59 (CEST)

Ik zal vanmiddag even antwoorden, moet zo naar kantoor. Natuur12 (overleg) 19 sep 2013 07:54 (CEST)
Bramvr (kan ik het gelijk ECHO even testen): het grensgebied tussen E en Ne is natuurlijk ongelooflijk vaag. In de loop der tijd zijn er natuurlijk steeds meer ongeschreven regels gekomen vrees ik. Televisiezenders zijn meestal E, net zoals de voetballers, bieren en de kerken. In sommige gevallen zijn zelfs afleveringen van een TV programma E zoals met Law en Order. Het interessante is hier natuurlijk die richtlijn neutraal standpunt. E of Ne is natuurlijk niet neutraal maar het zij zo. NEt zoals de gebruikersbox op mijn gebruikerspagina met de tekst deze gebruiker is niet NPOV . In de kroeg is er op dit moment een discussie over de Ew van artikelen aan de gang. Maar goed, dit is natuurlijk de eeuwige discussie en. Televisiezenders waar weinig over te vertellen is invoegen in het hoofdartikel van het bedrijf, hmmmm. Een mogelijkheid natuurlijk. Deze kleinere TV zenders passen heel goed in dit grijze gebied waar geen consensus over heerst net zoals de voetballers die 1 wedstrijd gespeeld hebben en de vliegen (het voorbeeld vliegen komt nogal eens terug extern net zoals de muggen) waarover alleen de taxonomie bekend is. Die vliegen vind ik natuurlijk relevant maar lang niet iedereen is het hier mee eens. Met dit soort grensgevallen is iedereen lekker zijn ding laten doen ook een oplossing. De sfeer is tenslotte ook belangrijk. Omdat er geen heldere afspraken zijn zal een discussie dan ook niet verder komen dan weinig googlehits, geen bronnen en ik vind het niet relevant. Andersom is het net zo natuurlijk. Er zijn veel bronnen bekend, veel googlehits maar zeer onbekend onder de mensen. Ik hoop dat ik een beetje het dubbele gevoel beschreven heb waarmee ik dan zit wanneer ik een artikel zoals dit E of Ne noem. Natuur12 (overleg) 19 sep 2013 19:47 (CEST)
Natuur12 Dank voor je heldere antwoord. Ik heb zo rechtlijnig geprobeerd mijn bezwaren over de zender aan te geven. Die zijn gerelateerd aan klein bereik, goed de gemeenschap ziet er E in, dan leg ik me erbij neer. Kleine aanvulling voor Nederland/België lijkt me wel zinvol (hoe te ontvangen et cetera) - Mvg, Bramvr (overleg) 19 sep 2013 19:55 (CEST)

Renaming on fr.wp[bewerken | brontekst bewerken]

Hi,

I've renamed the bugged instance of your SUL on fr.wp, you can try again now, it should work.

Regards, Esprit Fugace (overleg) 19 sep 2013 21:49 (CEST)

A, thank you. It works now. Natuur12 (overleg) 19 sep 2013 21:51 (CEST)
Ça a été fait rapidement.  Wikiklaas  overleg  19 sep 2013 21:56 (CEST)

Dutch OTRS[bewerken | brontekst bewerken]

Thanks for offering to help. We need permission from the sculptor as well as the photographer. http://www.florentijnhofman.nl/dev/contact.php has the sculptor's email. There are lots of images on Flickr if he can allow us to use those. He may also have his own to send. You may wish to look at https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Canoe1967/Sculptors Canoe1967 (overleg) 21 sep 2013 16:25 (CEST)

Oke, thank you for the extra information. We have little time left so I hope he'll awnser quickly. Natuur12 (overleg) 21 sep 2013 16:30 (CEST)

Moderatorschap[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12,

Proficiat met het moderatorschap! Ik heb je zojuist de knopjes gegeven. Belangrijke pagina's in verband met het moderatorschap zijn onder andere Wikipedia:Regelingen rond moderatoren en Wikipedia:Richtlijnen voor moderatoren. Er is een besloten mailinglijst, waarvoor je kan worden ingeschreven als je een mailtje stuurt naar Postmaster.

Mocht je ergens over twijfelen of advies kunnen gebruiken, vraag dan gerust mij of een van de andere moderators om hulp.

Ik wens je veel wijsheid en plezier toe. Met vriendelijke groet, Mathonius 21 sep 2013 19:04 (CEST)

GEFELICITEERD!
Heel erg veel succes en ook heel erg veel plezier toegewenst. Mocht je vragen hebben dan kan je die altijd aan mij of een van de andere moderatoren stellen. Lees de door Mathonius voorgestelde pagina's goed door, bookmark ze en blijf lekker op IRC langskomen om vragen te stellen en te praten. Dqfn13 (overleg) 21 sep 2013 19:56 (CEST)
Waar is dat feestje? EvilFreD (overleg) 21 sep 2013 20:20 (CEST)
Haren? Iedereen is uitgenodigd. Mathonius 21 sep 2013 20:25 (CEST)
Maar dan kom ik ook wel, hoor, dus iedereen is gewaarschuwd. Bart Versieck (overleg) 21 sep 2013 20:34 (CEST)
Je, je, je was me voor met die opmerking 🙂 Natuur12 (overleg) 21 sep 2013 20:26 (CEST)
Proficiat en succes!! DirkVE overleg 21 sep 2013 21:23 (CEST)
Hallo, Natuur12. Mijn felicitaties! – Vaak stem ik wat later om eerst te lezen wat anderen schrijven, en ik had toch echt twee keer gelezen dat de stemming liep tot en met 23 september. Ik was daarom hogelijk verbaasd te zien dat je al verkozen bent. Nu ik nóg eens WP:AM nalees, blijkt dat bovenaan staat: Van 16 september 2013 15:00 (CET) tot 23 september 2013 15:00 (CET) kunt u stemmen op de kandidaten voor de arbitragecommissie. En jij bent niet de arbitragecommissie... Zouden er meer zo slecht hebben gelezen als ik? Toch wel verwarrend. Nu ja, ik wens je zeer veel wijsheid en plezier met je nieuwe 'tool'. Hartelijke groeten, ErikvanB (overleg) 22 sep 2013 02:47 (CEST)
Ik dacht dat dus ook. Bart Versieck (overleg) 22 sep 2013 02:52 (CEST)
Maar nu de ham vraag Gebruiker:ErikvanB, was je voor of was je tegen? :p. Natuur12 (overleg) 22 sep 2013 23:12 (CEST)
Hèhè. Wat ik stem in het stemhokje is helaas geheim, Natuur12. :p ErikvanB (overleg) 22 sep 2013 23:37 (CEST)
Natuur12, gefeliciteerd met je modknopjes. Laat je niet gek maken. Groetjes, Lymantria overleg 23 sep 2013 08:52 (CEST)
Dankje. Natuur12 (overleg) 23 sep 2013 18:03 (CEST)

Ik heb maar een extra grote en lekkere verjaardagstaart uitgekozen 😁

Hmm... helemaal vergeten te feliciteren met het modbitje. Bij dezen dus! En ook van harte nog met je verjaardag. Knipoog Liefs, Trijnsteloverleg 23 sep 2013 20:11 (CEST)

12 > 21[bewerken | brontekst bewerken]

Ik vind dat je gebruikersnaam nu eigenlijk niet meer kan. Knipoog Gefeliciteerd! Gr. RONN (overleg) 23 sep 2013 00:03 (CEST)

Dankje, is idd verwarrend. 🙂 Natuur12 (overleg) 23 sep 2013 00:04 (CEST)
Gefeliciteerd! Het schijnt dat je in sommige landen nu pas officieel een man bent... In ieder geval mag je nu wel: zware drank kopen, een zwaardere motor rijden, ben je officieel geen puber meer, heb je toch nog zeker 2 jaar te gaan voordat je volledig uitgegroeid bent (mentaal dan) en mag je in de VS ook eindelijk drank kopen. Geniet van je verjaardag! Dqfn13 (overleg) 23 sep 2013 00:25 (CEST)
Gefeliciteerd! En met je nominatorschap én met je verjaardag - party goed! Groet van Paul Brussel (overleg) 23 sep 2013 00:27 (CEST)
Merci, gaat wel lukken. Natuur12 (overleg) 23 sep 2013 18:03 (CEST)

Hmmmm, een verse moderator...[bewerken | brontekst bewerken]

In het kader van jouw initiatie als moderator, heeft de CABAL besloten jou tot zondag 29 september 2013, 23.59 uur Ierse tijd, de tijd te geven om alle artikelen beschreven alhier te schrijven. Tenminste 5 daarvan dienen van een dusdanig niveau dat zijn dat etalagevoordracht zinvol is.

Namens de CABAL, The Banner Overleg 23 sep 2013 00:23 (CEST) Van harte dus.

Ik zou beginnen met een uit de categorie "Lithostratigrafie van NL en B", in het kader van je moderatorschap dan bij voorkeur "Afzetting van Natuur12" Knipoog.  Wikiklaas  overleg  23 sep 2013 02:44 (CEST)

O jee. Zal eens kijken of er wat tussen zit 🙂 Natuur12 (overleg) 23 sep 2013 07:34 (CEST)

Ik bedoelde natuurlijk: Ik zou maar doen wat The Banner zegt, en hem te vriend houden, want anders kunnen we binnenkort, zonder dat je het zelf schrijft, het artikel Afzetting van Natuur12 toevoegen aan de reeks Lithostratigrafie van Nederland en België.  Wikiklaas  overleg  23 sep 2013 15:02 (CEST)

Hoera![bewerken | brontekst bewerken]

Gefeliciteerd!

Van harte gefeliciteerd! Woody|(?) 23 sep 2013 07:57 (CEST)

Ook mijn hartelijke gelukwensen. De Geo (overleg) 23 sep 2013 10:00 (CEST)
(En als je nog artikelen wilt aanmaken: ook de levende natuur kent nog genoeg open plekken: Wikipedia:Gewenste artikelen/Biologie)
Dankjewel. Natuur12 (overleg) 23 sep 2013 18:01 (CEST)

Categorieën met slechts 1 artikel?[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12, je maakte recentelijk een reeks nieuwe categorieën aan, zoals Categorie:Peltigerales. Al deze artikelen hebben tot nog toe slechts 1 enkel artikel als inhoud. Blijft dat zo, of verwacht je spoedig meer inhoud voor deze categorieën? Als er slechts 1 artikel is, is het niet zinvol een aparte categorie daarvoor aan te maken. Grt, Alankomaat (overleg) 23 sep 2013 13:22 (CEST)

Hi, het klopt dat de nieuwe categorieën nog relatief leeg zijn. De oude indeling die kon echt niet. In het kader van het schimmelproject waar ik recentelijk een doorstart mee probeer te maken wil ik de familie's beschrijven. Daarvoor wilde ik dus eerst orde in de chaos schepen door categorieën tot op het niveau orde aan te maken zodat ik netjes kan werken. Dit is dus allemaal tijdelijk, maar ik ben geloof ik de enige met dit project op dit moment dus het zal niet super snel gaan, maar er wordt aan gewerkt. Alles staat geordend en wel op Wikidata. Natuur12 (overleg) 23 sep 2013 14:01 (CEST)

Is er nog taart?[bewerken | brontekst bewerken]

Ach, anders zijn er altijd nog… stroopwafels! Gefeliciteerd met je verjaardag en nog met je succesvolle aanmelding. Glimlach

Maar liefst twee stuks!

Dat is dus één voor jou en één voor mij! Sjoerd de Bruin (overleg) 23 sep 2013 15:53 (CEST)

Gefeliciteerd Natuur12! Wij delen die stroopwafel toch wel Sjoerd! - Kippenvlees (overleg‽) 23 sep 2013 15:58 (CEST)
AFBLIJVEN! Straks wordt je nog een plofkip. Sjoerd de Bruin (overleg) 23 sep 2013 16:01 (CEST)
Dqfn13 neemt stiekem een hap van de stroopwafel van Sjoerddebruin. Dqfn13 (overleg) 23 sep 2013 16:11 (CEST)
Onmogelijk. Die heb ik natuurlijk allang op. Sjoerd de Bruin (overleg) 23 sep 2013 16:12 (CEST)
Dat dacht je maar, want die had ik al opgegeten. mountainhead / ? 23 sep 2013 21:22 (CEST)
De collega's hebben de taart opgegeten sorry. Natuur12 (overleg) 23 sep 2013 18:01 (CEST)

GEFELICITEERD KERSVERSE MODERATOR EN VOLWASSEN MAN (volgens sommige landen)[bewerken | brontekst bewerken]

HOEZEE! (klik op de taart als je buikpijn wilt Gezicht met tong uit de mond)

Diamant | ? 23 sep 2013 18:22 (CEST)

Dankje, het is druk op mijn op vandaag 🙂 Natuur12 (overleg) 23 sep 2013 18:38 (CEST)
Tuut tuut! EvilFreD (overleg) 23 sep 2013 19:34 (CEST)
HAPPY BIRTHDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (en geniet van het mod-zijn) mountainhead / ? 23 sep 2013 21:19 (CEST)

Overleg gebruiker:TG Officials[bewerken | brontekst bewerken]

Niet dat ik je wil tegenspreken, ofzo... Maar een ingelogde vandaal krijgt toch meestal een blok OT? WP:AGF enzo, maar verwacht jij dat'ie zich morgen gedraagt? Kleuske (overleg) 23 sep 2013 19:23 (CEST)

Oh, ja.. Gefeliciteerd en dank voor de taart. Kleuske (overleg) 23 sep 2013 19:24 (CEST)
Hoihoi, Ik ben de "schuldige" Kleuske. Natuur12 wilde voor het eerst een niet al te moeilijk regblokverzoek doen en ik heb hem "live" via wikichat pm door alle stapjes heengeloodst netjes (hoe aanpakken, hoe kijken naar dossier, bewerkingen controleren, tekst bedenken, bloktype kiezen, blok melden etc.). En hem ook het dilemma voorgelegd "het was enkel wat geklieder, niet erg erg dus dan is het afwegen - doe je zo'n account helemaal op slot of geef je hem nog een kans". In dit geval was het een weegschaalbeslissing. Als het tweemaal echt grof was geweest (vreselijk cyberpesten ofzo) dan was het een clear cut case. In dit geval was het niet echt schokkend. Vandaar het dagblok. Hartelijke groet, MoiraMoira overleg 23 sep 2013 19:32 (CEST)
Ok. Als'ie morgen in herhaling vervalt, kan het alsnog een OT worden. Driemaal is scheepsrecht. Kleuske (overleg) 23 sep 2013 19:36 (CEST)

Gefeliciteerd! Lach[bewerken | brontekst bewerken]

Bierliefhebber toch? :)
Weer stroopwafels.
En nog meer.

Het is inderdaad heel veel, maar ach ja... Glimlach Het is tenslotte je verjaardag en je bent een gloednieuwe moderator! Vriendelijke groet, Southparkfan 23 sep 2013 21:53 (CEST)

Ben ik nog op tijd? Alsnog van harte gefeliciteerd! TBloeminkTBloemink overleg 23 sep 2013 22:39 (CEST)
Een heerlijke Wikipedia-taart!
Warme chocolademelk...
...met veel, heel veel slagroom!















Bericht van de Arbitragecommissie[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Natuur12, allereerst dubbel gefeliciteerd! De aanleiding van dit bericht is echter dat de Arbitragecommissie zojuist uitspraak heeft gedaan in de door jou aanhangig gemaakte zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Mentor Wolf Lambert. Namens de ArbCom,  IJzeren Jan 23 sep 2013 23:39 (CEST)

Heel erg bedankt. Sorry dat dit tussen alle tierlantijntjes is komen te staan die door de collega's geplaatst zijn. Ik moet deze uitsraak nog even laten bezinken. Natuur12 (overleg) 23 sep 2013 23:48 (CEST)
Bezinken? In welk opzicht? Ik vind namelijk dat het ligt aan de opzetting van deze zaak, dat ik door de AC een uiterst belachelijke 2-uursmaatregel heb opgelegd gekregen, voor een jaar. Dat moet ik ook nog even laten bezinken. Goede bedoeling of niet, zonder deze zaak was het allemaal niet bedoeld, en daar ben ik razend voor. Sorry. mountainhead / ? 24 sep 2013 19:24 (CEST)