Overleg gebruiker:Ronn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nieuwjaarsbijeenkomst Wikimedia Nederland 2017 (a).jpg

Welkom op mijn overlegpagina.

Hier gestelde vragen worden hier beantwoord.
Wil je mijn vragen beantwoorden op de plek waar ik ze heb gesteld?
RONN

Archief: 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019

Lodi Nauta[bewerken]

Het betreft hier informatie voorziening over de gebeurtenissen rondom Lodi Nauta. Wikipedia staat vol met tal van dit soort informatie voorzieningen.

Bij overige personen word er een kopje met controverse aangemaakt. Zou hier eventueel ook kunnen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Fryling.n (overleg · bijdragen) 27 mrt 2019 14:25‎

Een enkele gebeurtenis is nog niet hetzelfde als een controverse. Of een feit encyclopedisch relevant is, zal in de regel pas achteraf blijken. Dat Wikipedia eenvoudig te bewerken is, betekent nog niet dat elke storm in een glas water er dan maar in moet komen te staan.
We nemen daarnaast een neutraal standpunt in. De toevoeging lijkt mij eenzijdig, Nauta was zeker niet de enige die reageerde op de komst van Cliteur. Verder ontbreken betrouwbare en onafhankelijke bronnen waarin een en ander kan worden geverifieerd. RONN (overleg) 27 mrt 2019 14:41 (CET)

--- Wanneer er dus kranten artikelen van betrouwbare media zoals de Telegraaf / NOS en dergelijken toe worden gevoegd en statements van de RUG. en er volledig zal worden beschreven dat enkele studenten en Marcel Lenz ook hier een bijdrage in hebben is het artikel volledig en mag het worden toegevoegd? Het betreft immers relevante informatie om een beeld te scheppen over een persoon. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Fryling.n (overleg · bijdragen) 27 mrt 2019 14:44

Misschien helpt een voorbeeld: als een Kamerlid een 'bijzondere' opmerking maakt, hoeft dat echt niet meteen op Wikipedia. Als de opmerking gevolgen heeft voor zijn politieke carrière, ligt dat natuurlijk anders. Dat zal achteraf moeten blijken. Wikipedia is een encyclopedie en geen nieuwssite. RONN (overleg) 27 mrt 2019 14:56 (CET)


-- Oke thanks voor je antwoord + uitleg.

Cobot, referentie na leesteken?[bewerken]

Beste Ronn, dank voor je correcties. Eigenlijk vind ik het nogal onlogisch dat de verwijzing NA een leesteken komt: mosterd na de maaltijd, terwijl je de referentie patsboem bij het onderwerp verwacht (was vroeger ook niet, dacht ik). Voorbeeld: de blauwbilgorgel,<ref>Cees Buddíngh'</ref>. Maar het moet (regel) nu? Engels/Amerikaans? Vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 3 apr 2019 11:47 (CEST)

De ene keer ervoor en de andere keer erna vind ik dan weer onlogisch, vandaar mijn aanpassing. Zie verder Help:Referenties en voetnoten. Gr. RONN (overleg) 3 apr 2019 13:18 (CEST)

Jaap Kaas afbeeldingen[bewerken]

Hallo Ron, Die ene link die er staat is zo miserabel wat betreft afbeeldingen van Kaas zijn werk dat ik uitgebreid naar betere links heb gezocht daarvoor; ik kon inderdaad alleen maar goede afbeelding-links vinden die ik ook al als <ref> had gebruikt. Blijft jammer dat deze link die er nu staat veel belooft maar weinig biedt aan de lezer. Dan schep je verwachtingen die niet worden waargemaakt. Die andere twee <ref>-links waren daarin veel beter. Is er niet iets op te lossen hierin? Want juist onder het kopje Links beloof je met name wat relevants, toch? En kan je ook een wat uitgebreidere beschrijving geven van wat de lezer daar kan vinden.groeten,FotoDutch (overleg) 3 apr 2019 12:11 (CEST)

Je plaatste een niet werkende link naar een site die al twee keer is gelinkt, dat heeft geen toevoegde waarde. Ik zag dat je opnieuw externe links in de lopende tekst plaatst en dat je bronvermelding niet in orde is. Let daar ajb op. RONN (overleg) 3 apr 2019 13:36 (CEST)

Piet van Wijngaerdt een lastige ref[bewerken]

Hallo Ron, ik zit te knoeien met de tweede <ref> in het artikel over Piet van Wijngaerdt. Het is een leuke informatieve pdf maar ik krijg de link niet goed. Weet jij hoe het moet?Groeten,FonsFotoDutch (overleg) 8 apr 2019 11:28 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Je linkte naar de download op je computer in plaats van naar het online bestand. Gr. RONN (overleg) 8 apr 2019 11:34 (CEST)
Bedankt, Ronn! En waar vond jij dat online bestand dan? Ik zat er hevig naar te zoeken!
Ik heb hem: rechts erop klikken en dan link-adres kopiëren.... – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door FotoDutch (overleg · bijdragen) 8 apr 2019 11:37‎
Helemaal juist. Glimlach
Nog even twee opmerkingen: 1. Ik zie dat je linkt naar websites van galerieën, de op dergelijke sites aangeboden informatie is vaak bronloos en daardoor niet altijd geschikt voor Wikipedia. 2. Voor de leesbaarheid van de referenties is het prettig -vind ik- om niet alle gegevens tussen de linkhaken te zetten, maar de schrijver en/of bron daarbuiten te plaatsen (zoals ik nu voor Firet heb gedaan). Gr. RONN (overleg) 8 apr 2019 12:10 (CEST)
Ja, goede tip! Ga ik doen. Inderdaad duidelijker! Wat die galeries betreft, ik zie hun informatie op meerdere sites terugkomen, dus dat geeft betrouwbaarheid. En: zij zijn juist deskundig over dit soort kunstenaars en hebben er zelf belang bij. Maar ik houd het in de gaten, en beoordeel hun info scherp.GroetenFotoDutch (overleg) 8 apr 2019 12:18 (CEST)

Infobox kunstenaar[bewerken]

Hallo Ron, weet jij een mogelijkheid om in de 'Infobox kunstenaar' ook verwijzingen op te nemen naar afbeeldingen van de betreffende kunstenaar in WikiCommons en naar citaten van de kunstenaar op de Nederlandse Wikiquote?? Op Wikiquote hebben ze dat goed geregeld met rechtsboven daar: informatie bij zusterprojecten daarin staan de gerelateerde links naar de andere Wiki's voor het betreffende onderwerp of de betreffende persoon. Ik ben nu ook actief met het plaatsen van kunstenaarscitaten op de Nederlandse Wikiquote en vind het zo jammer dat de lezer op Wikipedia bij bijvoorbeeld Breitner niet meteen meekrijgt dat er citaten en afbeeldingen van Breitner te vinden zijn op de andere Wiki's. Ik weet wel dat die twee links voor dat doel onder het artikel bij de links staan, op Wikipedia, maar veel lezers komen daar vaak helemaal niet, of ze weten niet dat daar met wat scrollen een link naar afbeeldingen of citaten van mijnheer Breitner te vinden is. Voor de integratie van de Wiki's zou het ook niet gek zijn, lijkt mij. Bovenaan wordt nu eenmaal de informatie vaker gelezen en geef je zo de samenhang tussen de Wiki's, heel tastbaar en werkbaar. Wil je eens meedenken hierover? Het beste,FotoDutch (overleg) 8 mei 2019 12:04 (CEST)

Beste FD, ik meen dat het zelfs al mogelijk is om automatisch een link naar zusterprojecten op te nemen in de infobox als die op Wikidata gelinkt zijn. Om te kijken of onze collega's dat ook wenselijk vinden, zou je eens een balletje kunnen opgooien op Overleg sjabloon:Infobox kunstenaar (eventueel met vermelding op Wikipedia:Overleg gewenst omdat de kwestie ook voor andere infoboxen kan spelen). In het verleden werden links naar Wikiquote nog weleens verwijderd, ik weet niet hoe de gemeenschap daar nu in staat. Gr. RONN (overleg) 12 mei 2019 22:31 (CEST)
Bedankt voor de suggestie; ik heb het op allebei de plekken geplaatst; kijken wat er uit komt. Wat was de reden voor verwijderen van links naar Wikiquote? De kwaliteit daar? Groeten,FotoDutch (overleg) 13 mei 2019 11:40 (CEST)

Ben Vollers[bewerken]

Hallo Ronn. Ik zou graag Ben Vollers op Wikipedia willen zetten, een gerespecteerde kunstenaar hier in Amsterdam, actief lid van de Onafhankelijken, schildert abstract. Ik heb het al in 2011 gedaan maar dat werd door MoiraMoira toen verwijderd. Zou jij wellicht een begin willen maken, dat ik erop door kan gaan? Ik vind dat hij het verdient. Informatie over hem is te vinden bij de Onafhankelijken op hun website en op http://www.benvollers.com/. Fijne dagenFotoDutch (overleg) 30 mei 2019 09:45 (CEST)

Je kunt een gemotiveerd terugplaatsingsverzoek doen en het artikel in je gebruikersruimte laten plaatsen, zodat je alle tijd hebt om eraan te werken en tegemoet te komen aan de bezwaren die in het verleden zijn geuit. RONN (overleg) 1 jun 2019 21:26 (CEST)
Jammer Ronn. GroetjesFotoDutch (overleg) 3 jun 2019 10:46 (CEST)

Vlag van Groningen (stad)[bewerken]

Hallo Ronn,

Heeft burgemeester Modderman echt geschreven "drie banen van gelijke breedte"? Als dat zo is, en het is geen vergissing, dan worden drie verticale banen naast elkaar bedoeld, dus het vlagbeeld op zijn kant. Quistnix (overleg) 30 jun 2019 21:23 (CEST)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik dat schreef. Diep gravend denk ik dat dat citaat vooral over het kleurgebruik ging. Ik kijk het later na, oké? Ik ga morgen trouwen, dat gaat even voor. Knipoog Gr. RONN (overleg) 30 jun 2019 22:46 (CEST)
Ah, oke. Prioriteiten dus. Dan zal ik je voorlopig niet storen Knipoog. Een heel fijne dag toegewenst! Quistnix (overleg) 1 jul 2019 00:14 (CEST)
Dank je, het was een mooie dag. Ik moet even op zoek naar waar het boekje van Schuitema Meijer is gebleven, ik kom hier nog op terug. RONN (overleg) 14 jul 2019 20:25 (CEST)

Misschien interessant[bewerken]

Nog dank destijds voor de tip van de Robijnsencyclopedie. Hij stinkt nog steeds naar sigaren. Een tip terug: Kunst op Nederlandse Stations bij uitgeverij Thoth of Spoorbeeld,Ceescamel (overleg) 2 jul 2019 10:33 (CEST)

Dank je, die gaat op mijn verlanglijst. Ik had al wel Een spoor van verbeelding (1988) in de kast staan, maar dit werk ken ik nog niet. Gr. RONN (overleg) 14 jul 2019 20:28 (CEST)

Kunstwerk in infobox kunstenaar[bewerken]

Dag Ronn, zou je hier een reactie willen geven, want ik weet dat jij, maar ook anderen net als ik, regelmatig, een afbeelding van een kunstwerk in de infobox plaatst. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 12 jul 2019 22:49 (CEST)

Ik heb ter plekke gereageerd. Vriendelijke groet, RONN (overleg) 14 jul 2019 20:28 (CEST)