Overleg gebruiker:Spinster

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Beste spinster; zeer informatieve cursus wikipedia, dank voor de hulp bij het nemen van de eerste stappen!(Kolebeligem)

Archief 1 (tot en met juni 2015)

Kewlox[bewerken]

Dag Spinster,

je had op de beoordelingspagina aangekondigd dat het artikel Kewlox aangepakt zou gaan worden tijdens de edit-a-thon gisteren. Ik hoopte dat tenminste de twee door mij gevraagde bronnen zouden worden toegevoegd, en een verklaring hoe het kan dat er in 2005 een prijs is toegekend voor een prestatie uit 2010. Uiteraard hoopte ik ook dat er iemand een Kewloxmeubel thuis zou hebben en dat even zou hebben gefotografeerd ter illustratie. Maar helaas is er gisteren geen enkele bewerking in dat artikel geweest. Zijn jullie er niet aan toe gekomen? Erik Wannee (overleg) 6 sep 2015 13:53 (CEST)

Hoi Erik, ik ben hier inderdaad niet aan toegekomen. Ik ben vooral met de nieuwe bewerkers bezig geweest, wat altijd veel tijd vraagt op een edit-a-thon. Ik hoop dat ik in de loop van deze week nog even in het museum langs kan gaan om even rustig de boeken open te slaan. Hartelijke groet, Spinster (overleg) 6 sep 2015 17:31 (CEST)
Prima! Ik wacht het rustig af. De pagina staat op mijn volglijst, dus ik zie het vanzelf. Groet, Erik Wannee (overleg) 6 sep 2015 23:17 (CEST)

Follow-up Wikipedia edit-a-thon Library Lab 2015[bewerken]

Hoi Sandra. Eerste edit op een overlegpagina ever. Dank voor de fijne dag afgelopen vrijdag. Ik heb een begin gemakt van een lemma over Sylvia Van Peteghem en heb dit ook op de pagin van de edit-a-thon aangegeven. Zou jij daar even je mening over willen geven aub? Ls newbie is feedback altijd nuttig ;-) Ik mis ook zeker twee andere artikels, over mevr. Desirant en het artikel waar Misha Verdonck aan heeft zitten werken. Weet jij waarom deze niet werden gepubliceerd? Als je tijd hebt, kijk je dan ook even naar het berichtje wat ik naar je mobiel heb gestuurd? Hartelijke groet, Saskia – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Saschel (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Hoi Saschel! Zoals je misschien gezien hebt, zal Sylvia Van Peteghem het hier misschien niet halen. Ik heb er nog wat aan gepoetst, maar weet niet zeker of dit voldoende is. Ze heeft nu in elk geval wel ook een plekje op Wikidata, waar ze wel prima binnen de daar geldende relevantiecriteria valt. Désirant is intussen terecht (met accent - ik was haar ook even uit het oog verloren). Misha's werk is nog niet af, het staat nog op haar kladblok. Als ze even tijd heeft om dit af te ronden, dan kunnen we proberen het ook naar de hoofdnaamruimte te verplaatsen (al twijfel ik ook hier over de relevantie voor de Nederlandstalige Wikipedia. Voor Wikidata is Sidonie Verhelst juist wel weer erg interessant, want: eerste vrouw = historisch interessante data). Hartelijke groet, Spinster (overleg) 23 nov 2015 20:17 (CET)
Niet te vroeg roepen, Spinster, niet iedereen is voor verwijderen. Knipoog Wat betreft Verhelst: zoals ik op de beoordelingslijst bij Van Peteghem al aangaf, kan wat mij betreft het (eerste) vrouw-zijn nooit hét argument voor encyclopedische relevantie zijn. We kennen in Nederland natuurlijk Aletta Jacobs en Anna Maria van Schurman, maar die kregen hun bekendheid niet slechts omdat ze ergens de eerste vrouw waren. Ben benieuwd naar wat er verder over haar kan worden verteld. RONN (overleg) 23 nov 2015 21:12 (CET)
Dag beiden. Dank voor de reacties en de verbeteringen. Alleen met een gezamenlijke inspanning worden dingen beter denk ik maar. Wel de bedenking dat als 'eerste vrouw zijn' niet een argument is voor encyclopedische relevantie, waarom werd bv Anne De Paepe dan wel opgenomen? Daarnaast, je kan toch wel verwachten dat als iemand in een bepaalde functie belandt, dit dan ook wil zeggen dat die persoon dat niet zomaar heeft verworven maar dat daar dan ook wel werk, activiteiten, etc tegenover moeten staan om door het glazen plafond te breken. Nu, niets mis met een bewering onderbouwen, dat lijkt me absoluut een gezond encyclopedisch uitgangspunt Knipoog Saschel (overleg) 23 nov 2015 22:19 (CET)
Als het feit dat je de eerste vrouw bent, voldoende aandacht oplevert dat mensen boeken over je schrijven, dan kan het een reden zijn voor encyclopedische relevantie. Maar dan is de aandacht de reden voor relevantie, niet het zijn van eerste vrouw. Ook bv zanger zijn maakt je niet relevant. Wel als je als zanger veel aandacht geniet. Andere zaken daarintegen, het winnen van een Nobelprijs, maakt je direct relevant; eigenlijk omdat we weten dat die mensen altijd aandacht krijgen. Mvg, Taketa (overleg) 23 nov 2015 22:58 (CET)

Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers[bewerken]

Hallo Sandra kan mij bevestigen dan kan ik ook anderen bevestigen ? hartelijk dank DerekvG (overleg) 11 dec 2015 20:31 (CET)

Gefeliciteerd met de gekregen WikiUil[bewerken]

Uitreiking
WikiUilen 2015
WikiUil
De ProjectUil
is uitgereikt aan het
GenderGap-project
ter waardering van
het uitstekende werk
in het verbeteren van
onze encyclopedie.

Hallo Spinster! Van harte gefeliciteerd met het ontvangen van de ProjectUil!!

We hopen dat jullie de ontvangen WikiUil een mooi plekje zullen geven en deze blijk van waardering jullie veel plezier geeft in het werken op Wikipedia.

Naast de fysieke WikiUil krijgen jullie ook deze digitale WikiUil die je een plekje kunt geven op je gebruikerspagina.

We hopen dat jullie in dit nieuwe jaar wederom een hoop mooie bijdragen mogen doen om Wikipedia te verrijken en te verbeteren. Namens de WikiUilen Academie - Romaine 17 jan 2016 03:03 (CET)

Gendergap, Vrouwtje van Gouda[bewerken]

Goedenmiddag, Ik ben begonnen aan een artikel over het vrouwtje van Gouda.Ik had een vraag over het gebruik van teksten uit boeken. Ik heb heel wat bronnen op internet gevonden. Daaruit blijkt dat er over de heldhaftige daad van het vrouwtje namelijk het verbergen van de Burgemeester van Gouda voor de Geuzen, heel veel variaties zijn. Op http://www.diegoude.nl/wp-content/uploads/2016/02/De-ondergedoken-burgemeester-1988-2.pdf staan deze beschreven. Kan ik deze teksten ongestraft letterlijk overnemen? De oorspronkelijke tekst komt van Pieter Christiaansz Bor. Verder zijn er teksten van John Lothrop Motley, in het Nederlands vertaald onder redactie van R. C. Bakhuizen van den Brink, zijn bron is hier P.C. Hooft “Nederlandsche Historiën”, zesde boek blz. 253. Ook hier is enige tekst van te lezen. En zo zijn er nog enkelen. Verder is er nog een gedicht op http://www.dbnl.org/tekst/toll003geza06_01/toll003geza06_01_0015.php Mvg Agaath (overleg) 6 mrt 2016 13:06 (CET)

Hallo Agaath, wat een interessant onderwerp! Ik zou spaarzaam zijn met het letterlijk overnemen van teksten. Als de schrijver meer dan 70 jaar geleden overleden is (dus voor 1945), dan is het wel OK, maar toch altijd nog kritisch nakijken. Succes! Spinster (overleg) 6 mrt 2016 13:12 (CET)
Dank je wel. Ik hoop dat het mij gaat lukken. Mvg Agaath (overleg) 6 mrt 2016 13:34 (CET)

GenderGap - andere lijstjes van vrouwen?[bewerken]

Beste, ik voel me niet zo thuis in de huidige lijstes op de GenderGap ontbrekende vrouwartikelen. Die gaan vooral over sport en actrices. Hoe kan ik een lijstje toevoegen van ontbrekende wetenschapper-vrouwen of ontbrekende vrouwen in de geschiedenis? Xaviervd (overleg) 9 mrt 2016 10:25 (CET)

Ik weet niet of Spinster in de buurt is en ben even zo vrij te reageren. De lijstjes zijn veelal toegevoegd vanuit persoonlijke interesses. Je mag de pagina gewoon bewerken en jouw suggesties toevoegen. Graag zelfs. :) RONN (overleg) 9 mrt 2016 11:01 (CET)
Heb ik reeds gedaan, en een lijstje met vrouwen uit de middeleeuwen toegevoegd (op basis van rode links in artikels.Xaviervd (overleg) 9 mrt 2016 11:24 (CET)
En nu ook een lijstje met wetenschappers die nog ontbreken Xaviervd (overleg) 9 mrt 2016 11:55 (CET)
Wat Ronn zegt. Sport en actrices zijn ook helemaal mijn ding niet. Input over andere onderwerpen is meer dan welkom, dus voeg zeker namen toe aan de lijst! Spinster (overleg) 9 mrt 2016 12:47 (CET)
Bedankt voor de toevoegingen, Xavier. Handig dat je ook andere wikiversies hebt gelinkt. Gr. RONN (overleg) 9 mrt 2016 12:49 (CET)
Hé Spinster, door deze bewerking zijn de toevoegingen van Xavier niet meer zichtbaar in dit overzicht, dat lijkt me niet de bedoeling. RONN (overleg) 9 mrt 2016 13:07 (CET)
Hoi Ronn, die bewerking is erg bewust gedaan en ik wil het werk van Xavier en anderen verplaatsen. Zie hier voor uitleg. We waren vanwege een transclusie sinds vorige week met 2 overlappende lijsten naast elkaar bezig helaas. Spinster (overleg) 9 mrt 2016 13:12 (CET)
Ik begrijp het en ik heb een nieuw woord geleerd. Ik ga straks wat beleg transcluderen in mijn sandwich. Knipoog Het lijkt me handig om dat ook hier te noemen. RONN (overleg) 9 mrt 2016 13:23 (CET)

Magdalena Grevelink[bewerken]

Dag Spinster. Even een vraag ivm het project Gendergap: Zou u (of anderen) wellicht nog aanvullingen kunnen plaatsen op Magdalena Grevelink? Om te beginnen zouden de overlijdensgegevens welkom zijn. Groet, Atsje (overleg) 7 apr 2016 11:15 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - RONN (overleg) 7 apr 2016 22:48 (CEST)
Mijn dank is groot.. Atsje (overleg) 7 apr 2016 22:55 (CEST)
Sorry Spinster, dat ik weer uw OP gebruik. 'k Was bij de eerste plaatsing nog niet helemaal overtuigd of Florence van Beek E zou zijn, maar dat lijkt me nu evident. Goed speurwerk Ronn! (en ook Ellywa) Een mooi voorbeeld van samenwerking. Groet, Atsje (overleg) 8 apr 2016 09:08 (CEST)

Bedankt![bewerken]

Bedankt voor je bijdrage!

Dankjewel voor jouw bijdrage aan het gendergap project. Samen werken we er op Wikipedia, maar ook op Wikimedia Commons en Wikidata, aan om vrouwen en vrouwgerelateerde onderwerpen een groter aandeel te laten krijgen.

Te schrijven artikelen en resultaten
Sinds begin 2015 zijn er door de mensen die bijdragen al 366 nieuwe artikelen geregistreerd op de resultatenlijst. Daarnaast zijn er 29 artikelen aangevuld en met behulp van Wikidata is een lijst met zelfportretten van vrouwen gerealiseerd. Help jij ons mee om in 2016 de resultatenlijst op minimaal 500 artikelen te krijgen?

Doe mee - schrijf mee
De resultaten zijn een prachtig begin en we zijn erg gemotiveerd om de resultatenlijst nog langer te maken. De projectpagina op Wikipedia geeft je tips en links ter inspiratie. Daarnaast is er een actieve facebookgroep, waar altijd wel iemand online is om mee te overleggen.

Doe mee - deel je ideeën met ons
Wij zijn heel benieuwd naar jouw suggesties om de gendergap verder aan te pakken. Stuur je ideeën in! Ook horen we graag jouw verhaal. Waarom schrijf je op Wikipedia, aan welke onderwerpen, heb je iets meegemaakt dat je wilt delen? Jouw feedback wordt vertrouwelijk behandeld door de gendergap werkgroep en zal puur ten behoeve van evaluatie van ons project worden gebruikt. Mail jouw reactie naar Denise Jansen via jansen-at-wikimedia.nl.

Doe mee - aan een schrijfsessie in het land
We organiseren eens per maand een bijeenkomst op locatie (Gendergap WikiZaterdag), dan werken we samen verder. Dat is vooral heel gezellig en handig, overleg gaat dan nog makkelijker. Wanneer en waar deze dagen gepland zijn, kun je zien in de agenda.

Nogmaals dank en op naar de 500 artikelen!

Hartelijke groet, de Gendergap werkgroep.

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Zuid-Afrikaanse wikipedia[bewerken]

Hallo, ik heb gezien dat u een oproep "The Netherlands and the world" geplaatst heeft op de Zuid-Afrikaanse wikipedia. Kennelijk heeft hier nog niemand schriftelijk op gereageerd. Ik moet u er op attenderen, dat de collega's daar een emotioneel probleem hebben met de Engelse taal. Mijn tip is deze oproep gewoon op z'n Nederlands te schrijven of door iemand in het Afrikaans te vertalen. Daarmee verdient u een hoop sympathie en vergroot u de kansen dat geholpen wordt.Opzwartbeek (overleg) 28 aug 2016 01:43 (CEST)

Pagina van Claudine[bewerken]

Veel dank! Hier de link: https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Cemstoize/DavidBatchelor

leuke cursus[bewerken]

Dag spinster, leuke cursus! Hierbij de link naar het bart hess artikel: https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Gebruiker:Rinskehordijk/Bart_Hess

Hier is mijn artikel Tascha Sciarone van jullie edit-a thon[bewerken]

https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:TtotheA/Kladblok

Artikel Folkert de Jong[bewerken]

Hierbij wat ik geprobeerd heb. Vr. gr.Kunstgeschiedenis (overleg) 23 sep 2016 16:56 (CEST)

Artikel Klaas Kloosterboer[bewerken]

Beste spinster, in mijn kladblok staat mijn eerste bijdrage aan wikipedia. Ik vond het erg leuk vrijdag ben benieuwd wat je ervan vindt. https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Rijk0399/Kladblok Rijk0399 (overleg) 26 sep 2016 10:23 (CEST)

Artikel Pieter Hugo[bewerken]

Goedag Spinster ik heb een nieuw artikel aangemaakt over Pieter Hugo, gebruiker Gullumullu https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Gullumullu/Kladblok

Sandra zou je dit aub willen controleren? Dank, René[bewerken]

Gebruiker kladblok:Lugtigheid&textiel Lugtigheid&textiel (overleg) 1 okt 2016 16:52 (CEST)

Datadank![bewerken]

Beste Spinster, welbedankt voor je heldere uitleg over Wikimedia en Wikidata op de WMNL-cursus gisteren! Vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 21 okt 2016 13:59 (CEST)

Helaas heb ik het gemist.... ik hoop dat jullie het op de Wikidata verjaardag willen herhalen. Elly (overleg) 21 okt 2016 14:21 (CEST)
Dank je wel, Hans! @Ellywa: je kan het eventueel ook bekijken via YouTube :D Spinster (overleg) 21 okt 2016 17:14 (CEST)
doe ik. ... al gaat er niets boven life. 😊 Elly (overleg) 21 okt 2016 17:21 (CEST)
En uiteraard is er op het verjaardagsfeest ook ruim de gelegenheid om IRL allerlei te demonstreren, uit te leggen, en uit te proberen! Spinster (overleg) 21 okt 2016 17:26 (CEST)

Women writers[bewerken]

Ha Spinster, zou jij eens kunnen kijken waarom op deze lijst ook mannen (!! omg) voor komen? Als ik dan echter bij hun wikidata item kijkt dan staat er bv in het geval van Erasmus inderdaad een link naar de database van Huygens ING (maar die link werkt niet) en bij Omar Khayyám staat in het geheel geen link naar de database van Huygens ING in zijn wikidata lemma. Vreemd. Er zouden toch geen heren in die database met women writers moeten staan? Groet, Ecritures (overleg) 21 okt 2016 23:51 (CEST)

Ik zag inmiddels i je video met uitleg over de womenwriters sparql-query dat er wel degelijk mannen in die Huygens database zitten. Zouden we/je de query voor de bot op op deze lijst zo kunnen aanpassen dat hij P21 = Q6581072 toevoegt? In de voorbereiding van de schrijfsessie (en überhaupt daarna) zou ik het liefst onder de gendergap alleen de vrouwelijke auteurs uit die database zien. Ecritures (overleg) 22 okt 2016 12:28 (CEST)

Damesschoen[bewerken]

Dag Sandra, in de lijst van gewenste artikelen staat damesschoen. Wat vind jij, mag dit een paragraaf worden van het artikel Schoen, net als hier? Anders krijgen we veel overlap. Groet, Kattiel (overleg) 14 nov 2016 16:41 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd Kattiel (overleg) 17 nov 2016 17:20 (CET)

#100wikiwomen challenge: bedankt![bewerken]

Voor het schrijven van het artikel Maria Blondeel tijdens de #100wikiwomen challenge

Ha Spinster, bedankt voor je artikel over Maria Blondeel voor de #100wikiwomen challenge. Leuk dat je meedoet. Als je zin hebt om nog een keer een artikel te schrijven, dan is er nog plek Lach, Ecritures (overleg) 3 dec 2016 19:26 (CET)

En ik wilde ook mijn waardering uitspreken voor het interessante artikel over Olia Lialina dat je ook voor de challenge schreef. Mijn dank is wederom groot Glimlach, Ecritures (overleg) 17 jan 2017 18:26 (CET)

Gebruiker:Spinster/Vrouwelijke kunstenaars uit Nederland, België en Zuid-Nederland zonder artikel op nlwiki[bewerken]

Hoi, in ieder geval kan Sjuwke Kunst/Sjuwke Brinkgreve van de lijsten af.Ceescamel (overleg) 5 feb 2017 17:44 (CET)

Hoi Ceescamel, dat is heel goed om te horen! En leuk om over haar te lezen - ik wist niet dat Jaap Kunst een bekende dochter had. Dank voor het artikel. Spinster (overleg) 5 feb 2017 23:03 (CET)
Nou ik ook niet. Ik was met de Geurt Brinkgrevebrug bezig en zag dat zijn weduwe straks bij de tenaamstelling aanwezig is. Dus ik vroeg Brinkgreve-Kunst op en kreeg via het RKD de naam van Geurts vrouw. Ik heb me het schompes gezocht naar haar familie en kwam een boekje tegen van Jaap met plaatjes door Sjuwke. Ik dacht dat zal toch niet, maar ja. Toen ik haar naam googlede kreeg ik ook haar naam bij het artikel van de grafzuil van Henk Brinkgreve, de verzetsman, in Losser. Dus dat was ook familie. Toen rolden ineens de kinderen Christien, Clara, Barbara en Maarten ook voorbij, maar ook tante Willy Brinkgreve en Antoinette Bosman (beiden schreven kinderboeken). Clara heeft boekjes geschreven over haar opa, haar vader en moeder, Barbara huwde een directeur van het universiteitsmuseum Utrecht. Kortom, de hele familie zit in de kunst. De vader van Jaap schijnt trouwens ook in de muziek te hebben gezeten, de moeder was pianist (aldus Huygens).Ceescamel (overleg) 5 feb 2017 23:23 (CET)

Pagina 1001 vrouwen[bewerken]

Hoi, hoe kan ik het beste vragen stellen en/of wijzigingen voorstellen voor de pagina Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/1001 vrouwen? Ik heb op Overleg Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/1001 vrouwen een suggestie gezet maar degene die de bot aanstuurt heeft er niets mee gedaan en daarom zit de verbetering nog niet in de lijst. Stuur jij de bot aan? Groetjes, Alice2Alice (overleg) 9 feb 2017 12:37 (CET)

Spinster mag je vraag over de bot beantwoorden. Ik heb op de gelinkte overlegpagina een oplossing gegeven voor dit specifieke probleem. RONN (overleg) 9 feb 2017 13:05 (CET)
Ik zie dat jullie er al uit gekomen zijn. Dat zie ik graag ;-) ... ik kom wel vaker tegen dat we doublures hebben op Wikidata bij de 1001 vrouwen en het Digitaal Vrouwenlexicon - dat komt omdat wij een andere vorm van voor- en achternaam hanteren dan zij. In bijna alle gevallen kan je de twee Wikidata-items inderdaad gewoon samenvoegen. Geef gerust een gil als je vreemde dingen tegenkomt daarbij. Spinster (overleg) 9 feb 2017 17:47 (CET)

Horizontale lijn[bewerken]


Volgens mij kan je een horizontale lijn plaatsen door vier mintekens naast elkaar te plaatsen op een regel. Glimlach Alice2Alice (overleg) 13 feb 2017 01:05 (CET)


Hihi, mijn noodkreet werd opgemerkt! Mijn dank is groot :D Spinster (overleg) 13 feb 2017 12:10 (CET)

Ongewenste rode links door bot[bewerken]

Hoi Spinster, op (onder meer) de pagina Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/WomenWriters staan veel ongewenste rode links. Dit wordt veroorzaakt door de bot die deze pagina bijwerkt. De rode links zijn naar mijn mening ongewenst omdat het foutieve links zijn. De onderwerpen zijn prima. Bijvoorbeeld [[Ava (Q66299)|Ava]] is zo een ongewenste link. Als iemand hierop klikt om de pagina toe te voegen dan wordt een artikel aangemaakt met de naam Ava (Q66299) en dat lijkt mij niet de bedoeling. In het verleden is hetzelfde probleem reeds verholpen in de pagina Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Gewenste artikelen/Wikidata/Vrouwelijke heiligen na een overleg in augustus 2016 hierover. Maar kennelijk is het probleem alleen opgelost voor die ene pagina en niet voor alle pagina's die de bot bewerkt. Zie ook Overleg Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Gewenste artikelen/Wikidata/Vrouwelijke heiligen#Links met wikidatanummers?. Groetjes, Alice2Alice (overleg) 15 feb 2017 11:34 (CET)

Hoi Alice2Alice, ik heb het aangepast. Ik ben het trouwens oneens met die discussie: ik vind het duidelijke nut van aanwezigheid van rode links zwaarder positief doorwegen dan de enkele gevallen waarbij er (volgens duidelijke logica) een Q-nummer in verschijnt. Een pagina desgewenst hernoemen is extreem makkelijk. Maar ik heb niet veel zin om hier heel erg een punt van te maken. Spinster (overleg) 15 feb 2017 15:54 (CET)
Ik weet niet zo goed hoe die bot werkt maar kan die niet eenvoudig een rode link tonen zonder tussen haakjes dat wikidatanummer? Alice2Alice (overleg) 16 feb 2017 06:42 (CET)

Review of initial updates on Wikimedia movement strategy process[bewerken]

Note: Apologies for cross-posting and sending in English. Message is available for translation on Meta-Wiki.

The Wikimedia movement is beginning a movement-wide strategy discussion, a process which will run throughout 2017. For 15 years, Wikimedians have worked together to build the largest free knowledge resource in human history. During this time, we've grown from a small group of editors to a diverse network of editors, developers, affiliates, readers, donors, and partners. Today, we are more than a group of websites. We are a movement rooted in values and a powerful vision: all knowledge for all people. As a movement, we have an opportunity to decide where we go from here.

This movement strategy discussion will focus on the future of our movement: where we want to go together, and what we want to achieve. We hope to design an inclusive process that makes space for everyone: editors, community leaders, affiliates, developers, readers, donors, technology platforms, institutional partners, and people we have yet to reach. There will be multiple ways to participate including on-wiki, in private spaces, and in-person meetings. You are warmly invited to join and make your voice heard.

The immediate goal is to have a strategic direction by Wikimania 2017 to help frame a discussion on how we work together toward that strategic direction.

Regular updates are being sent to the Wikimedia-l mailing list, and posted on Meta-Wiki. Beginning with this message, monthly reviews of these updates will be sent to this page as well. Sign up to receive future announcements and monthly highlights of strategy updates on your user talk page.

Here is a review of the updates that have been sent so far:

More information about the movement strategy is available on the Meta-Wiki 2017 Wikimedia movement strategy portal.

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation, 15 feb 2017 21:24 (CET) • Help met het vertalen naar uw taalGet help

Een welverdiende Mediaster[bewerken]

Voor een interview met NRC Handelsblad naar aanleiding van het persbericht van Wikimedia Nederland, Wikipedia wil graag meer vrouw-gerelateerde onderwerpen. Elly (overleg) 4 mrt 2017 09:01 (CET)

Overview #2 of updates on Wikimedia movement strategy process[bewerken]

Note: Apologies for cross-posting and sending in English. This message is available for translation on Meta-Wiki.

As we mentioned last month, the Wikimedia movement is beginning a movement-wide strategy discussion, a process which will run throughout 2017. This movement strategy discussion will focus on the future of our movement: where we want to go together, and what we want to achieve.

Regular updates are being sent to the Wikimedia-l mailing list, and posted on Meta-Wiki. Each month, we are sending overviews of these updates to this page as well. Sign up to receive future announcements and monthly highlights of strategy updates on your user talk page.

Here is a overview of the updates that have been sent since our message last month:

More information about the movement strategy is available on the Meta-Wiki 2017 Wikimedia movement strategy portal.

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation, 9 mrt 2017 20:42 (CET) • Help met het vertalen naar uw taalGet help

We invite you to join the movement strategy conversation (now through April 15)[bewerken]

18 mrt 2017 06:02 (CET)

Wikimedian in Residence BoF at Wikimania 2017[bewerken]

Hello!

My name is David Alves (User:Horadrim~usurped), and I'm an Wikipedian in Residence at RIDC NeuroMat (User:Horadrim). I've reach your contact through the Wikimedian in residence page in Outreach. As you may know, Wikimania 2017 is coming! I am here because, as a fellow WiR, I believe this would be a great opportunity for us to share experiences, discuss difficulties and exchange solutions, creating a community among us capable of supporting in other projects that would benefit from residents. In that sense, I have submitted a proposal of a Birds of a Feather activity to Wikimania that you can check out here. I hope to count with your support in this project and would like to invite you to join us if you participate in Wikimania. In case of any doubts, please feel free to contact me, either in my talk pages or by e-mail at david.alves(at)outlook.com.

Thank you very much! ‎Horadrim~usurped (talk) 13 apr 2017 02:33 (CEST)

Join the next cycle of Wikimedia movement strategy discussions (underway until June 12)[bewerken]

16 mei 2017 21:30 (CEST)

foto[bewerken]

Hoi Spinster, deze foto is niet zo heel fraai, maar het enige wat ik vond onder CC-BY op flickr. Misschien rijdt iemand er ooit nog eens langs, er is toch inmiddels panoramavrijheid? Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 8 jun 2017 23:41 (CEST)

Dag Elly, heel veel dank voor je toevoeging! Het is inderdaad beter dan niets, en hopelijk een gevalletje 'uitnodiging om betere foto's te maken'. Spinster (overleg) 9 jun 2017 08:28 (CEST)

Kan weg?[bewerken]

Dag Spinster, vandaag hernoemde je deze pagina naar een pagina in de Wikipedia-naamruimte met als commentaar "klaar voor publicatie". Enige tijd later werd de ontstane redirect door een andere gebruiker voorgedragen om onmiddellijk te worden verwijderd. Nu is dit een pagina in jouw eigen naamruimte. Was het inderdaad ook jouw eigen bedoeling dat die redirect werd verwijderd? Ik ben wat voorzichtig als gebruikers pagina's voor nuweg nomineren wanneer ze in de persoonlijke naamruimte van een andere gebruiker staan. WIKIKLAAS overleg 13 jun 2017 18:05 (CEST)

Hallo Wikiklaas, ik heb er geen bezwaren tegen dat de pagina verwijderd wordt hoor. De redirect heeft geen nut verder. Wel een beetje aparte nominatie? Zijn er eigenlijk afspraken over redirects in de eigen naamruimte? Groet, Spinster (overleg) 13 jun 2017 18:37 (CEST)
Nee, in je eigen naamruimte heb je een grote vrijheid om die zelf te beheren, zolang je geen reclame of laster plaatst. Een verzoek van een gebruiker tot verwijdering van een pagina of redirect in de eigen naamruimte wordt altijd ingewilligd (tenzij het om wegpoetsen van bewijsmateriaal in een conflict gaat) en je mag daar redelijk ad libitum zelf pagina's en redirects aanmaken als dat handig voor je is. Verzoeken van gebruikers om iets in de naamruimte van een ander te doen worden met argusogen bekeken, vandaar dat ik je ernaar vroeg. Ik zal de redirect nu opruimen. Hartelijke groet, WIKIKLAAS overleg 13 jun 2017 19:32 (CEST)

De vrouwen die je nooit hebt ontmoet[bewerken]

La mujer que nunca conociste logo 2017.jpg

Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf 5 maart tot 9 april 2018 loopt de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month en wordt ondersteund door Iberocoop. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.

Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op De vrouwen die je nooit hebt ontmoet. KroySquare.jpgDirkVE overleg 1 mrt 2018 14:03 (CET)