Overleg gebruiker:Caribiana

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Coachingsprogramma

Caribiana volgt het coachingsprogramma. De coach is Dqfn13.

Verwijder dit sjabloon alstublieft niet zonder eerst Dqfn13 op de hoogte te stellen.

Hallo Caribiana, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.975.900 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beoordelingsnominatie Nationale symbolen van Aruba[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Nationale symbolen van Aruba dat is genomineerd door Aeginatetra. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180619 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 20 jun 2018 02:02 (CEST)

Nationale symbolen[bewerken]

Hallo Caribiana. Welkom bij Wikipedia en bedankt voor je bijdrage. Je hebt gemerkt dat een andere Wikipediaan vraagtekens heeft bij je artikel over de Nationale Symbolen van Aruba. Het is natuurlijk niet leuk als dat bij je eerste artikel gebeurt. Maar: het gaat niet om de inhoud. De vraag is of dit een apart artikel moet zijn of - omdat het zo kort is - beter kan worden ondergebracht bij het algemene artikel over Aruba. Als je daarover mee wilt praten kan dat op deze pagina. Laat je niet ontmoedigen om door te gaan met schrijven! Benader me gerust via mijn overleg pagina als je ooit vragen hebt. Nl maclean (overleg) 20 jun 2018 11:39 (CEST) Hallo Nl maclean. Bedankt voor jouw reactie en aanmoedigende woorden. Ik ga de tekst onderbrengen bij Aruba. Nu is alles nog aftasten voor mij. Ik wil zoveel mogelijk oefenen/experimenteren om te kijken of ik mij idd kan aansluiten bij de Caribische werkgroep-in-spe. Bedankt ook voor jouw aanbod om hulp. Zo nodig maak ik daar graag gebruik van. Ik overweeg ook volgende maand naar een wikivrijdag in Amsterdam te gaan. Caribiana (overleg) 24 jun 2018 13:42 (CEST)

Bronnen citeren[bewerken]

Hoi Caribiana, is het mogelijk de bronnen een beetje aantrekkelijker weer te geven? Met de knop 'citeren' gaat dat zelfs automatisch. Aeginatetra (overleg) 19 jul 2018 23:12 (CEST)

Hoi Aeginatetra, ik gebruik de knop "referentie" (zit naast koppeling). Kan je me aangeven waar ik de knop "citeren" kan vinden of hoe ik het anders kan doen? Caribiana (overleg) 19 jul 2018 23:37 (CEST)

Via de visuele tekstverwerker. Je kan dit hier aanvinken (kopje 'visueel bewerken'). Daarna ga je bij artikelen twee knoppen vinden: brontekst bewerken en visueel bewerken. Het is die laatste waarmee je dit kunt doen. Héél handig en gebruiksvriendelijk. Aeginatetra (overleg) 20 jul 2018 00:03 (CEST)

Dankjewel, ik probeer het uit.Caribiana (overleg) 20 jul 2018 00:41 (CEST)

Ik zag dit overleg toevallig omdat je je aangemeld hebt voor Wiki Goes Caribbean. Mocht je niet van de visuele tekstverwerker houden, wat bij mij het geval is, dan kun je ook eenvoudigweg {{Appendix}} onderaan het artikel zetten (inclusief de accolades). Dan krijg je hetzelfde effect. Ymnes (overleg) 20 jul 2018 06:53 (CEST)
Bedankt Ymnes, ik was al aan het stoeien met copy paste van bestaande artikelen met hetzelfde effect.Caribiana (overleg) 20 jul 2018 10:59 (CEST)
Graag gedaan hoor. Ik heb je artikelen trouwens ook nog op de pagina Wikipedia:Wikiproject/Wiki goes Caribbean gezet. Dat is niet verplicht maar zo motiveren we elkaar. Glimlach Ymnes (overleg) 20 jul 2018 14:34 (CEST)
Ik hoop dat je met de huidige indeling kunt leven trouwens. Ik heb hem gisteren aangepast aan hoe het met eerdere projecten werd gedaan. Daardoor zijn wijzelf als schrijvers minder prominent in beeld, maar de artikelen juist wel. Hopelijk vind je in de schrijfmaand september ook heel wat tijd om bij te dragen aan Wiki Goes Caribbean! Bedankt voor alles wat je nu al geschreven hebt Glimlach Ymnes (overleg) 29 aug 2018 21:09 (CEST)
De nieuwe indeling lijkt mij prima en overzichtelijk. Ik heb heel veel schrijfmateriaal half tot praktisch klaar, maar waarbij ik aanloop tegen vragen/struikelblokken. Ik heb me daarom nu aangemeld voor de schrijfmiddag op 15 september in Den Haag = cursus "hoe houd je de moed erin" Glimlach Caribiana (overleg) 29 aug 2018 23:39 (CEST)
Dank je. Je mag ook een artikel in je kladblok/gebruikersnaam-ruimte zetten en dan kan ik je kan misschien helpen, en je mag me ook vragen stellen per mail. Dan hoef je er niet op te wachten en kun je ermee door. Al is een workshop wel persoonlijker natuurlijk. Ymnes (overleg) 30 aug 2018 08:45 (CEST)
Hoi Ymmes, bedankt voor jouw aanbod van hulp. Ik heb nu een stuk in mijn kladblok geplaatst. Wil je ernaar kijken? Ik ben op zoek naar aanvullende informatie (zie opmerkingen/vragen in intro) en vooral de verbinding Nederland-Antillen. Ik sta open voor suggesties op allerlei vlak. Caribiana (overleg) 2 sep 2018 15:43 (CEST)

Elmar[bewerken]

Beste Caribiana,

Vandaag heb ik N.V. Elmar een beetje herschreven [1], vooral omdat de tweede alinea van het kopje geschiedenis de in de tegenwoordige tijd was geschreven. Ik hoop dat je het eens bent met mijn verbeteringen.

Groeten, Sir Iain overleg 4 aug 2018 15:36 (CEST)

Hoi Sir Iain! Bedankt voor de verbeteringen! Daar leer ik weer van. Ik vind het fijn dat er iemand meekijkt. Ik ga straks weer een artikel oploaden. Veel leesplezier! Groeten, Caribiana (overleg) 4 aug 2018 18:41 (CEST)

Watertoren San Nicolas[bewerken]

Vandaag heb ik dit stuk gepubliceerd. De koppelingen zitten niet allemaal zoals het hoort. Graag hulp! Bij voorbaat dank. Caribiana (overleg) 7 aug 2018 11:03 (CEST)

Bedankt voor de verbeteringen, Koos van den beukel! Er is nog een koppeling in de infobox met foutmelding. Het monumentnr. is een Arubaans nummer. Zou dit gekoppeld kunnen worden met de "Lijst van monumenten op Aruba"? Caribiana (overleg) 7 aug 2018 14:13 (CEST)

Van Stuivenberg[bewerken]

Je vragen in je kladblok beantwoord ik even hier onder een nieuw kopje. Het was een hele zoektocht en net op het allerlaatste moment heb ik de definitieve bevestiging gevonden dat de beeldhouwer en de architect twee verschillende personen zijn geweest. Hun levens overlapten wel enigszins. Omdat ik lang heb getwijfeld of het toch niet dezelfde personen waren, heb ik er achteraf gezien misschien wat onzinnige details bij staan. Maar wie weet, heb je er toch iets aan.

 • Jouw architect heet net als de beeldhouwer P.A. (Pieter Antonie) van Stuivenberg, exact gelijk als de beeldhouwer Piet van Stuivenberg. Hij is geboren op 14 april 1905 en overleden op 11 april 1985. Zie dit overlijdensbericht
 • 1928, 1 januari: oprichting van de Landwatervoorzieningsdienst. Volgens dit voor jou waarschijnlijk heel interessante boekje (zie pagina 10) was Van Stuivenberg er sinds de oprichting bij. Dat hij er al sinds begin 1928 werkte, blijkt ook uit het feit dat hij in maart 1953 zijn zilveren jubileum vierde (25 jaar, 1953-25=1928), zie hier
 • Details of niet, hij was met bijzonder verlof om naar Nederland te reizen, in 1935/Extra bron en 1939.
 • 1942: Bevordering tot onderdirecteur van de Landwatervoorzieningsdienst, zie hier
 • 1946: Op dit moment is hij inmiddels hoofd van de Landwatervoorzieningsdienst. Onduidelijk hoe lang al.
 • 1955, 28 december: Op dit moment is hij nog hoofd Landwatervoorzieningsdienst
 • 1960: Op dit moment is hij al "een jaar of vijf geleden" met pensioen gegaan. Gezien hij op 28-12-1955 een aanbesteding aankondigde, vermoed ik dat hij tot 31-12-1955 bij de Landwatervoorzieningsdienst heeft gewerkt. Want daarna is er jarenlang geen bericht meer over hem te vinden op Delpher. Dit is de enige keer dat ik een J als voorletter zie. Dan kan een foutje zijn.
 • 1957: Hij heeft op dit moment een Financieel, Technisch en Economisch Adviesbureau, zie hier maar het vorige artikel maakte daar ook al melding van.
 • 1964: Overlijden van zijn vrouw, zie hier. Interessant detail: zij woonden in Velp
 • 1966: Hij is op dit moment nog steeds actief op Curaçao met zijn adviesbureau

Dan stelde je nog andere vragen die ik niet allemaal kan beantwoorden.

 • Geschiedenis voor 1928: Hij heeft als titel "Ing.", dat is iemand die de HTS heeft afgerond. Volgens jouw artikel zou dat de Uitgebreid Technische School geweest kunnen zijn. Hij was toen 23 en mogelijk is hij meteen van school naar Curaçao gegaan.
 • Ik ben niet op de hoogte van detacheringen. Je zou eens kunnen proberen in ons geschiedeniscafé (Wikipedia:Het Verleden). Misschien dat iemand anders het weet.
 • Tijdens mijn zoektocht (ik gebruikte deze zoekterm) zag ik het Plan Stuiveberg in de jaren 40 voorbij komen waar een grote investering mee gemoeid was. Er is veel over geschreven in Amigoe. Verder heeft hij met Frans van Drimmelen de zinktunnel bedacht omdat de grond te hard was om een tunnel in te graven. Als je hier de alinea met gele tekstdelen leest heb je al een inleiding wat dat voorstelt. Verder kwam ik ergens anders een leuk boekje tegen dat ik hierboven ook al noemde (ter herhaling nogmaals de link) Misschien staat daar nog iets in.
 • Over NV Albatam vindt Delpher deze resultaten Je kunt ook nog een abonnement van de Koninklijke Bibliotheek overwegen. Dat kost niet zoveel. Hier staan hun digitale bronnen.

Veel succes ermee! Als je vragen hebt, dan lees ik het wel. Ymnes (overleg) 2 sep 2018 19:54 (CEST)

Hallo Ymnes, bedankt voor de links. Zoveel informatie/leads had ik niet verwacht. Ik kan in ieder geval vooruit. Jouw hulp was tevens zeer leerzaam. Gr. Caribiana (overleg) 3 sep 2018 23:37 (CEST)
Graag gedaan Glimlach Ymnes (overleg) 4 sep 2018 07:59 (CEST)

Monumentenfonds Aruba[bewerken]

Hallo Caribiana, is het de bedoeling dat de tabel de volledige breedte van het blad inneemt? Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan de breedte niet op te geven omdat de afbeeldingen dan mooi in het midden van de kolom staan. grts. Lotje (overleg) 3 sep 2018 08:39 (CEST)

Bedankt voor jouw opmerking, Lotje! Gr. Caribiana (overleg) 5 sep 2018 00:11 (CEST)

Ook Wikipedia[bewerken]

Net werd je gebruikerspagina gevandaliseerd. Dat zul je denk ik niet begrijpen en ik kan daar ook nooit bij. Maar het gebeurt heel vaak op Wikipedia, door dezelfde gast vandaag ook bij mij. Trek je er niets van aan en neem het vooral niet persoonlijk. Met jou heeft het niets te maken, je bent een fijn persoon :-) Ymnes (overleg) 3 sep 2018 20:07 (CEST)

Bedankt voor jouw bericht met toelichting.Caribiana (overleg) 3 sep 2018 23:24 (CEST)
Wellicht was het een wraakactie? Je veranderde hier de toevoeging van een collega die "anoniem" verkiest te blijven door een niet-bestaand sjabloon. Overlegbijdragen van anderen mag je namelijk niet veranderen, beste Caribiana. Mooie naam trouwens in deze schrijfmaand die, zoals je vast wel hebt gemerkt, over het Nederlandstalig Caribisch gebied gaat.
Collegiale groeten van Klaas `Z4␟` V:  16 sep 2018 09:45 (CEST)
Bedankt, Klaas voor het geven van jouw kijk op de zaak. Mea culpa, maar nog weet ik niet hoe, waar en wanneer ik een overtreding heb begaan. Is dit wat ik hier nu schrijf een voorbeeld van een "overlegbijdrage"??. Wat me als nieuwkomer wel verbaast is dat vandalisme blijkbaar gehanteerd wordt als een vorm van communicatie/expressie. Gisteren op de beginners-schrijfmiddag hoorde ik weer van de begeleidende Wikipediaan dat wiki nooit "kapot" is te maken, omdat alles ongedaan kan worden. Geldt dat niet voor "overlegbijdragen"?? hartelijke groeten, Caribiana (overleg) 16 sep 2018 11:00 (CEST)
Aan de (perma)link kun je zien dat het was op je bijdrage aan de OP van DanielleJWiki, de projectleider van Wiki goes Caribbean waar iemand gebruikmakend van het aan haar/hem toegewezen IP-adres een welkomstsjabloon tussen een stel dubbele accoladen plaatste dat je vervangen hebt door iets waar geen sjabloon voor bestaat. Daardoor ontstond 2018-07-26T22:21:36‎ een rode linkKlaas `Z4␟` V:  16 sep 2018 14:21 (CEST)
Dat was mijn eerste poging om een Wikipediaan via de OP om hulp te vragen. Waarschijnlijk ging er iets mis bij het uploaden van de tekst. Toen Danielle niet gereageerde heb ik mij via email tot een andere Wikipediaan gewend. Overigens is Danielle de persoon die mij in mei in Amsterdam inspireerde om te gaan schrijven. Nogmaals bedankt voor jouw hulp. hartelijke groeten Caribiana (overleg) 16 sep 2018 14:59 (CEST)
Ik heb je bijdrage op de overlegpagina van Danielle net gerepareerd. Onderteken je bijdragen op overlegpagina’s altijd met vier tildes (~~~~) Hans Erren (overleg) 16 sep 2018 22:21 (CEST)
Dankjewel, Hans!Caribiana (overleg) 18 sep 2018 19:33 (CEST)

Willemstad, Curaçao en Santa Rosa, Curaçao[bewerken]

Hallo Caribiana, wil je daar eens een kijkje gaan nemen en zien of het correct is? Alvast bedankt. Lotje (overleg) 16 sep 2018 17:22 (CEST)

Hallo Lotje, de foto's zien er prachtig uit. Alles lijkt me wel te kloppen. Twee opmerkingen: er zijn een aantal foto's van september 2017 onder Hato International Airport. Deze foto's betreffen "de evacuaties ivm orkaan Irma op Sint Maarten". Misschien kan deze tekst ter verduidelijking toegevoegd worden. De foto's onder de subkoppen Kura Hulanda en Slavery Museum moeten nogmaals goed gesorteerd worden. Kura Hulanda is een gebouwencomplex waarin dit museum (ook wel Kura Hulanda museum genoemd) en een hotel zijn gevestigd. Ik hoop dat je hieraan wat hebt. mvg, Caribiana (overleg) 17 sep 2018 22:07 (CEST)
@Caribiana:, de beschrijving bij de afbeeldingen m.b.t. de evacuatie paste ik aan. Wat betreft de categorization van de afbeeldingen, daar moet ik passen. Glimlach Lotje (overleg) 18 sep 2018 12:26 (CEST)

Tahith Chong[bewerken]

Hallo Caribiana, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Tahith Chong. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Zie uitleg op de lijst zelf. Mvg Agora (overleg) 16 sep 2018 21:33 (CEST)

Hoi Caribiana, voor voetballers op de Nederlandse Wikipedia geldt dat deze minstens één keer in een wedstrijd in het betaalde voetbal moeten hebben gespeeld, dus ik ben bang dat dit lemma binnenkort verwijderd wordt, tenzij hij binnenkort wordt opgesteld in een wedstrijd. Laat je hierdoor niet ontmoedigen. Hans Erren (overleg) 16 sep 2018 21:59 (CEST)
Bedankt voor de uitleg, Agora en Hans! Ik ga ervan uit dat een misser gewoon bij het spel hoort. Wat mij betreft mag het lemma nu al weggehaald worden. Mvg Caribiana (overleg) 17 sep 2018 20:59 (CEST)
Ik was vergeten te vermelden dat Tahith Chong gewoon op de Spaanstalige wiki staat. Daar had ik zijn gegevens opgehaald.Caribiana (overleg) 17 sep 2018 23:54 (CEST)
Beste Caribiana, bij de beoordelingssessie van 16 september 2018, die vandaag is afgehandeld, heb ik inderdaad Tahith Chong verwijderd. Voor de argumentatie kan ik kortheidshalve verwijzen naar de opmerking van Hans Erren hierboven. Bedankt voor je begrip. JurriaanH (overleg) 3 okt 2018 19:55 (CEST)

Schrijfmiddag Wiki goes Carribean: Bedankt[bewerken]

Bedankt

Beste Caribiana,

Bedankt voor je aanwezigheid bij de 'Wiki goes Caribbean'-schrijfmidddag afgelopen zaterdag in het Nationaal Archief in Den Haag. Op deze projectpagina vind je de foto's die tijdens de schrijfmiddag zijn gemaakt en ook een aantal handige stappenplannen voor het werken op Wikipedia.

Meer schrijven over Suriname en het Caribisch gebied? Je vindt alle informatie op de Wiki goes Caribbean-projectpagina op Wikipedia. We hopen dat je met veel plezier terugkijkt op je (eerste) bijdragen op Wikipedia en dat er nog vele mogen volgen!

Hartelijke groet, DanielleJWiki 18 sep 2018 09:05 (CEST)

Coach gezocht[bewerken]

Hoi Caribiana, misschien kan ik jou als coach helpen. Ik ben ook bij bovenstaande schrijfmiddag aanwezig geweest, dus ik vermoed dat ik jou toen ook al wat geholpen heb. Mocht je er oren naar hebben, dan kan je hieronder gewoon reageren. Dan kan ik alle "officiële papieren" (knipoog) in orde maken. Dqfn13 (overleg) 26 nov 2018 18:37 (CET)
Hoi Dqfn13, op de eerste plaats bedankt voor het aanbod. Een coach kan ik zeker gebruiken, niet enkel om schrijfvaardigheden aan te leren maar ook om gemotiveerd te blijven voor het schrijven. Ik ben erg benieuwd hoe de coaching in zijn werk gaat. Ter informatie ben ik op 8 december a.s. bij de tweede sessie van de beginnerscursus in Utrecht. Caribiana (overleg) 26 nov 2018 23:46 (CET)
Hoi Caribiana,
Toevallig kan ik die dag ook wel komen, dus we kunnen misschien dan ook even met elkaar praten. Ik zie dat er dan ook een Wiki Gendergap-bijeenkomst is, dus daar kan ik dan ook aan meehelpen.
Als je wilt kan je bovenaan deze pagina, bijvoorbeeld onder het welkomstsjabloon, het volgende sjabloon plaatsen:
Coachingsprogramma

Caribiana volgt het coachingsprogramma. De coach is Dqfn13.

Verwijder dit sjabloon alstublieft niet zonder eerst Dqfn13 op de hoogte te stellen.

dan verschijnt er namelijk een kader waarin staat dat je door mij gecoacht wordt. Mensen kunnen er dan makkelijker voor kiezen om ook mij bij een overleg te betrekken. Dqfn13 (overleg) 27 nov 2018 07:41 (CET)

@Dqfn13: De tweede sessie van de beginnerscursus vindt niet plaats op de Mariaplaats maar in de Boardroom op de Mariahoek (naast restaurant El Qatarijne). Mischien zien we elkaar daar. Glimlachende smiley Groet, Kattiel (overleg) 27 nov 2018 11:07 (CET)
Ah, dat is fijn om te weten. Dqfn13 (overleg) 27 nov 2018 11:15 (CET)
Hoi Dqfn13, de sjabloon is geplaatst. Ik hoop 8 december jou te ontmoeten en misschien ook Kattiel weer te zien. Zij was mij behulpzaam bij de eerste sessie. Groet, Caribiana (overleg) 27 nov 2018 15:10 (CET)
Lijkt me zeker leuk, ik heb Kattiel volgens mij nog nooit ontmoet dus dat lijkt mij zeker een bonus dan. Dqfn13 (overleg) 27 nov 2018 19:26 (CET)

Handleiding Wikipedia[bewerken]

Dag Caribiana, misschien wil je een aantal zaken die je gisteren op de cursus hebt gehoord nog eens rustig doorlezen. Dat kan hier, een handleiding die recent verschenen is. Groet, Kattiel (overleg) 14 okt 2018 11:10 (CEST)

Hi Kattiel, bedankt voor de tip. Ik vond gisteren sowieso leerzaam. Leuk was ook onze kennismaking. Groet, Caribiana (overleg) 14 okt 2018 23:06 (CEST)
Glimlachende smiley Kattiel (overleg) 15 okt 2018 12:53 (CEST)

Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Oscar Henriquez[bewerken]

Hoi, ik zat even op je bijdragen te kijken, en zag je artikel op je kladblok. Ik snap dat het artikel nog niet per se af is, maar ik kwam daar mijn stokpaardje tegen, dus ik kon het niet laten te reageren ;-) Maar op Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Oscar Henriquez staat een link naar Oranjestad, en die link gaat naar een doorverwijspagina. In dit geval is het nog dubbel lastig, want het is 90% zeker Oranjestad (Aruba), maar dan loop je 10% kans dat het toch Oranjestad (Sint Eustatius) was. Wellicht weet je het allang, maar met [[Oranjestad (Aruba)|Oranjestad]] kun je de link naar de juiste pagina sturen, zonder al die dingen tussen haakjes zichtbaar te maken. Succes verders! Edoderoo (overleg) 26 nov 2018 12:22 (CET)

Hoi Edoderoo, bedankt voor jouw berichtje. Ik weet dat dit soort doublures bestaan en pas als je veel schrijft worden ze ontdekt en mogelijk onthouden. De functietoets "code nowiki" ken ik niet. Op 8 december ben ik weer op cursus en dan kan ik dat navragen. Ik heb momenteel verschillende artikelen in mijn Kladblok in verschillende stadia van voltooiing. Het invoegen en controleren van koppelingen en referenties zijn voor mij de "finishing touch" die ik meestal uitvoer vlak voordat ik upload. Ik zie ook dat jij weleens mijn bijdrage leest en verbetert. Bij deze mijn dank hiervoor. Caribiana (overleg) 26 nov 2018 23:32 (CET)
Met code krijg je dat grijzige kleurtje en met nowiki krijg je de wikicodes te zien in de tekst (en worden ze dus niet effectief uitgevoerd). Had ik dat er niet omheen gezet, dan had het er zo uitgezien: Oranjestad. Zo kun jij het in je artikel wel gebruiken, maar hoe je dat "maakt" zie je dan alleen door in de code-editor te kijken. Wellicht gebruik jij de visuele-editor VE, dan gaat het ook net weer een beetje anders. Maar als je "op cursus" gaat, heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt ;-) Succes en veel plezier! Edoderoo (overleg) 27 nov 2018 07:12 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Bedankt Sandra voor de herinnering. Ik heb inmiddels gereageerd op de survey. Gr. Caribiana (overleg) 7 dec 2018 13:18 (CET)

Caquetio[bewerken]

Hallo, Het artikel Caquetio heb ik gemarkeerd om direct te verwijderen. Het onderwerp is zeker E, maar in huidige vorm vol met programmeercodes, en onvertaalde Engelse tekst is het onleesbaar, en lijkt het mij niet geschikt. Ldhank (overleg) 10 dec 2018 07:11 (CET)

Tip: zet zulke artikelen eerst in je Kladblok, dan kun je er eerst rustig aan werken, en overzetten als het echt helemaal klaar is. Edoderoo (overleg) 10 dec 2018 07:27 (CET)
Omdat ik weet dat je deze week vertrekt, heb ik de codes verwijderd. Groet, Kattiel (overleg) 10 dec 2018 09:42 (CET)
Hi allemaal! Na de uitleg van zaterdag in Utrecht wilde ik me wel aan een vertaling wagen, maar het ging helaas mis. Ik trachtte nog het aangemaakte artikel te verwijderen maar zonder succes. Inmiddels heb ik mijn coach verzocht mij met e.e.a. te begeleiden. Er is veel Caribbean materiaal in andere talen beschikbaar dus reden genoeg om te leren werken met de vertaalmodule. Misschien een idee om een cursus vertalen te organiseren. Bedankt voor het verwijderen. Caribiana (overleg) 10 dec 2018 10:18 (CET)
Duidelijk. Een artikel verwijderen kan enkel een moderator. Een verzoek daartoe is heel simpel, dan zet je {{nuweg|<hier evt. een reden opgeven, hoeft niet>}} op het artikel, en dan is het met een (paar) uur wel weg. Artikelen waar je alleen zelf aan hebt gewerkt, mag je zo altijd laten verwijderen. Edoderoo (overleg) 10 dec 2018 11:05 (CET)
Je coach vertelde zaterdag dat hij geen ervaring heeft met de vertaalmodule. Als je wilt, kan ik je daar wel een keer bij helpen tijdens een wikizaterdag op kantoor in Utrecht of eventueel telefonisch. Groet, Kattiel (overleg) 10 dec 2018 12:40 (CET)
Bedankt Kattiel voor jouw aanbod en ook voor het redden/afmaken van het artikel in wording. Het lijkt mij leuk af te spreken in april voor de wikizaterdag in Utrecht. Misschien kan je me dan ook helpen met het uploaden van foto's van mijn a.s. reis. Caribiana (overleg) 10 dec 2018 13:13 (CET)
Prima, tegen die tijd hebben we nog wel contact. Voor nu: goede reis! Kattiel (overleg) 10 dec 2018 14:00 (CET)
Hoi Caribiana en anderen, ik heb inderdaad weinig noemenswaardige ervaring met de vertaaltool. Ook op mijn overlegpagina heb ik inmiddels gereageerd en aangegeven dat een nuweg-sjabloon beter werkt dat mop mijn handelen wachten. Bedankt Edo en Kattiel voor de hulp. Dqfn13 (overleg) 10 dec 2018 19:50 (CET)
Hallo Dqfn13 en anderen, het artikel Caquetio is nu geheel vertaald op mijn kladblok. Gaarne review!! Wat wel ontbreekt is de broncode die verwijst naar de engelse versie. Caribiana (overleg) 13 dec 2018 00:10 (CET)
Hoi Caribiana, ik heb nog niet gekeken naar jouw kladblok, maar ik heb hier wel alvast een mooi sjabloon om de Engelstalige pagina als bron op te geven: {{Bronvermelding anderstalige Wikipedia|taal=|titel=|oldid=|datum=}}. Voor de parameter oldid ga je naar het tabblad geschiedenis (View history), klik op compare versions met de versie voor en de versie die je bekeken hebt. De Oldid verschijnt dan in de url als laatste cijferreeks. Die cijfers vul je dan in in het sjabloon. De taal is de taal die ook in de link staat, voor Engels dus en. De datum van de gebruikte versie vul je als volgt in: jjjjmmdd. Ik kom straks weer langs voor feedback. Dqfn13 (overleg) 13 dec 2018 19:51 (CET)
Omdat ik weinig van het onderwerp weet richt ik mij verder vooral op opmaak en taal. Allereerst wil ik je een tip meegeven: lees de tekst af en toe hardop, dan kan je horen dat je soms adem moet halen op een plek waar geen komma staat. De eerste zin van het artikel is daar eigenlijk al een goed voorbeeld van. Soms is het ook beter om dergelijke zinnen op te splitsen in twee of meer.
Nadat je de taal hebt genoemd, moet je wel afsluiten met twee ' omdat de rest van de alinea dan niet ook gecursiveerd wordt. Je noemt Arawakan een taalfamilie, de Arawaktalen, maar je spreekt later over de Arawakan of Caquetío taal wordt een "spook"taal genoemd, dit is ietwat tegenstrijdig. Overigens is spooktaal één woord, dus daar zou ik dan "spooktaal" van maken.
Het kopje is nog in het Engels, ik vraag me ook af waarom je er voor kiest om Curaçao voor Bonaire te plaatsen? De zin Ten tijde van de Spaanse ontdekking in 1499 zou er maar liefs 600 Caquetíos in Aruba wonen past niet helemaal; Ten tijde van de Spaanse ontdekking in 1499 zouden er 600 Caquetíos in Aruba gewoond hebben lijkt mij beter omdat je zo een typefout vermijd en subjectiviteit voorkomt: maar liefst geeft namelijk een mening aan.
De zin Gezien de complexe labyrinten in de Arubaanse grotten is het mogelijk dat de bewoners voor het meerendeel hetzij inboorlingen, die aan deportatie ontsnapt waren, hetzij recente migranten uit het vasteland heeft geen afsluiting en merendeel is met 4 e's in plaats van 5. De volgende zin is ook wat onduidelijk, omdat die te veel voortborduurt op de vorige zin. Je gebruikt daar "bovendien", terwijl het misschien beter gewoon een nieuwe zin kan zijn, in te trant van "ook". Het afsluiten met tussen haakjes een bron is ongebruikelijk, dit is ook tijdens de cursusdag naast ons besproken.
Er vluchtten op een gegeven moment mensen naar Aruba, maar waarvandaan vluchtten zij?
Een vredesverdrag is altijd van een bepaald jaar, dus het Vredesverdrag van 1648. Mensen spraken Spaans. Je schrijft ook teneinde onder de kerkelijke jurisdictie van de stad van Coro de Venezolaanse stad van El Carrizal te stichten, het woordje van kan hier beter weg. In het Nederlands spreekt men vrijwel nooit over de stad van El Carrizal, maar van de stad El Carrizal.
Mitochondriaal DNA analyse uit 2003 toonde aan dat indiaanse DNA nog steeds aanwezig is, kan je beter herschrijven naar In 2003 toonde Analyse van mitochondriaal DNA aan dat indiaans DNA nog steeds aanwezig is...
Ik hoor het graag als je vragen hebt. Vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 13 dec 2018 22:20 (CET)
Korte opmerking: de oldid kun je nog makkelijker vinden door in de balk aan de linkerkant van het scherm op 'Permanent link' (Nederlands: permanente koppeling) te klikken. Encycloon (overleg) 14 dec 2018 23:59 (CET)
Bedankt Dqfn13 voor jouw kritische blik op het artikel!!. Ik zal dit nader bewerken en uploaden. Ik heb in mijn kladblok een nieuwe vertaling klaar voor review onder de titel: Epsy Campbell Barr. vriendelijke groet, Caribiana (overleg) 14 dec 2018 00:33 (CET)

Nota bene[bewerken]

Ik heb Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Luis Daal voorzien van een noindex en een nowiki sjabloon. Noindex zodat het niet door zoekmachines wordt opgepikt en nowiki voor de categorieën die nu nog niet aan de orde zijn. Groet. VanBuren (overleg) 13 dec 2018 22:14 (CET)

Hetzelfde met Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Epsy Campbell Barr. Wanneer het artikel in de hoofdnaamruimte gezet wordt moeten die beperkingen er natuurlijk af. VanBuren (overleg) 13 dec 2018 22:21 (CET)

Ook de andere kladblokversies van artikelen op de pagina Gebruiker:Caribiana/Kladblok horen niet in categorieën te staan. Categorieën zijn voor artikelen die af zijn en goed bevonden. Alvast dank voor de medewerking. (Je hebt een bewonderenswaardige productie van artikelen !!!) VanBuren (overleg) 13 dec 2018 22:29 (CET)

Hoi VanBuren, bedankt voor jouw opmerkzaamheid en feedback over het werken met categorieën. Ik zal nog e.e.a. in mijn kladblok nalopen. vriendelijke groeten Caribiana (overleg) 14 dec 2018 00:39 (CET)
Als ik een artikel in mijn kladblok aanmaak, laat ik altijd de tweede haak achter de categorie weg (bijvoorbeeld zo dus: [[Category: Curaçao]). Dat vind ik gemakkelijker dan die nowiki-symbolen. De tweede haak zet ik er dan eenvoudig achter als ik het artikel publiceer.
Denk je eraan de artikelen in je kladblok te (laten) verwijderen nadat je ze gepubliceerd hebt? Dat doe je door de tekst te deleten en er {{nuweg}} voor in de plaats te zetten.
Groet, Kattiel (overleg) 3 jan 2019 17:45 (CET)
Hoi Kattiel, het allerbeste in 2019! Bedankt voor jouw tips. Ik zag in het Tova Ben Zvi artikel een externe link naar youtube. Voor mijn Dande artikel wil ik een youtube video gebruiken, mag dat? Groet, Caribiana (overleg) 3 jan 2019 21:54 (CET)
Dankjewel, ik wens jou ook een goed en gezond jaar! Tova Ben Zvi is een zangeres en veel van haar muziek staat op YouTube. Vandaar de link. In het algemeen wordt YouTube echter niet als betrouwbare bron geaccepteerd. Groet, Kattiel (overleg) 4 jan 2019 09:54 (CET)
Dankjewel, Kattiel.Caribiana (overleg) 4 jan 2019 10:00 (CET)
Categorieën kun je trouwens ook schrijven als [[:Categorie:Curaçao]]; dan komt het artikel niet in de categorie maar zie je wel of de categorie bestaat of niet (blauwe of rode link). Bij publicatie uiteraard de dubbele punt weer weghalen.
Of YouTube een betrouwbare bron is ligt aan de achtergrond van de video: als het bijvoorbeeld gemaakt is door een nieuwszender is het wel betrouwbaar maar een fankanaal meestal wat minder (en niet onafhankelijk/neutraal). Of je een externe link mag vermelden ligt eraan of het een duidelijke meerwaarde heeft voor het artikel, zie WP:Wanneer extern linken. Mvg, Encycloon (overleg) 4 jan 2019 10:28 (CET)

Sterrendag[bewerken]

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Herintroductie sterrendag: Uit te reiken aan iemand die u afgelopen jaar positief opviel. Dat kan een hele serie bewerkingen of initiatieven zijn, maar ook één bijzondere bewerking. Het idee is laagdrempelig; de ster hoeft niet ergens op een lijst ingeschreven te worden, slechts uitdelen ter waardering. Leuk zou zijn om daar een kleine persoonlijke motivatie aan toe te voegen, maar niets is verplicht. Het gaat om het gebaar. Het uitdelen ervan vindt plaats op 31 december, deelt u er ook eentje uit vandaag?

Dqfn13 (overleg) 31 dec 2018 11:43 (CET)

Epsy Campbell Barr[bewerken]

Leuk artikel over Epsy Campbell Barr! Ik heb het genoemd op Facebook. Je zou het nog kunnen vermelden op Costa Rica van A tot Z, San José (Costa Rica)#Geboren en misschien op Geschiedenis van Costa Rica (maar dan met wat meer tekst). Kattiel (overleg) 4 jan 2019 10:16 (CET)

Helaas lukte het me niet de eerste twee categorieën toe te voegen. Omdat ze rood kleuren heb ik ze weer verwijderd.Caribiana (overleg) 5 jan 2019 01:12 (CET)
Hopelijk mag ik hier ook even op reageren (dan kun je eventueel meteen weer verder Knipoog). Wat Kattiel bedoelde was dat je Epsy Campbell Barr in die artikelen kunt vermelden/verwerken. Dus bijvoorbeeld zo. Mvg, Encycloon (overleg) 5 jan 2019 01:20 (CET)
@Encycloon, bedankt voor het verduidelijken. Toch krijg ik het alleen niet voor mekaar. Ik zag een lijst van bekende personen uit Costa Rica maar weet die nu niet meer te vinden.Caribiana (overleg) 5 jan 2019 01:55 (CET)
Je bedoelt de categorie Categorie:Costa Ricaans persoon? Daar staat Campbell Barr al in, zie de subcategorie Categorie:Costa Ricaans politicus. Dubbel toevoegen is dan niet nodig, tenzij ze niet alleen bekend zou zijn als politicus. Mvg, Encycloon (overleg) 5 jan 2019 01:58 (CET)
Het betreft de lijst bekende personen geboren in San José; zij is nu ook daar toegevoegd. Bedankt voor de hulp. Caribiana (overleg) 5 jan 2019 09:59 (CET)

Inga Rhonda King[bewerken]

Ha Caribiana, ik heb je artikel vermeld op Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Resultaten. Doe je dat bij je volgende artikelen zelf? Als je het "ontweesd" hebt, kun je er {{d}} voor zetten, dat geef Uitgevoerd Uitgevoerd als resultaat. Groet, Kattiel (overleg) 6 jan 2019 09:42 (CET)

Ik heb nog drie verwijzingen naar het artikel toegevoegd. Als je links van het artikel klikt op "Links naar deze pagina" kun je zien waar erheen gelinkt wordt. Groet, Kattiel (overleg) 8 jan 2019 11:13 (CET)
Hoi Kattiel, het is goed dat je de handelingen/voorbeelden aanreikt die ik moet uitvoeren/navolgen. Ik heb inmiddels het artikel Mia Mottley op de resultatenlijst toegevoegd. Wat me nu pas opvalt is dat de "links naar deze pagina" niet allemaal automatisch (welke precies?) zijn, dus er moet ook handmatig gekoppeld worden. Voor mijn oudere artikelen zal ik dat handwerk nog moeten doen. Ik merk ook dat sommige links niet bestaan bv. "alumni van de universiteit van de nederlandse antillen". Kan ik in zo'n geval de link zelf aanmaken? Even terug naar Inga Rhonda King: ze is nu gekoppeld aan "university of wisconsin-madison", maar ze studeerde aan de "state university of new york". Daarvan bestaat geen lijst van alumni. Groeten, Caribiana (overleg) 8 jan 2019 22:53 (CET)
Wat ben je een snelle leerder, petje af! Links naar een pagina verschijnen alleen als de desbetreffende persoon al ergens tussen [[ ]] genoemd wordt, anders moet je haar zelf toevoegen. De paragraaf "(Oud-)medewerkers en studenten van de universiteit van Curaçao" (de nieuwe naam) kun je zelf aanmaken, maar dan moet je met de zoekfunctie opsporen wie daar nog meer hebben gewerkt of gestudeerd: typ daarvoor rechtsboven in het zoekvak "Universiteit van de Nederlandse Antillen" en daarna nog "Universiteit van Curaçao". Het zullen er niet zo veel zijn, dus veel werk is dat niet. Mijn foutje van de universiteit van Inga Rhonda King heb ik hersteld; ik was in de war doordat ik zelf net Marjorie Schick had geschreven en daartoe de lijst voor de University of Wisconsin-Madison had gemaakt. Het is niet handig om twee dingen tegelijk te doen. Glimlach Groet, Kattiel (overleg) 9 jan 2019 10:18 (CET)
Op WikiData was niemand bekend die op die Universiteit heeft gestudeerd. Via en-wiki wel Mike Eman (wd) gevonden, die alvast toegevoegd. Op het wikidata-item kun je nu dus via 'what links here' er een vinden. Edoderoo (overleg) 9 jan 2019 10:47 (CET)
@Edoderoo, bedankt voor de link. Ik ben begonnen met het aanmaken van een lijst van alumni en medewerkers van de Universiteit van Curaçao (voorheen Nederlandse Antillen). groet, Caribiana (overleg) 11 jan 2019 15:43 (CET)

Stilte[bewerken]

Hoi Caribiana,

Het is al weer een tijdje stil, verloopt alles zoals gepland en heb je geen problemen? Uiteraard hoop ik dat jouw antwoord ja zal zijn, maar toch hoop ik ook ergens dat je wel vragen voor me hebt. Fijne avond en alvast een goede nacht, Dqfn13 (overleg) 15 jan 2019 22:19 (CET)

Hallo Dqfn13, ik ben sinds zondag naar Aruba vertrokken voor twee maanden. Mijn schrijfproductie komt daardoor op een laag pitje. Aan de andere kant kan ik op Aruba foto's maken en informatie/materiaal verzamelen. Ik heb wel een drietal artikelen (nagenoeg) klaar. Kan je hiernaar kijken?? Het zijn de volgende: Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Maria van der Sluijs-Plantz; Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Kerryann Ifill en Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Shoco. Ook had ik een vraag. Kan ik zelf categorieën aanmaken bv. Categorie:leden van de Staten van Aruba of Categorie:Ministers van de Nederlandse Antillen enz. ?? Zo ja, heb je tips hoe ik dat het beste kan doen? groeten, Caribiana (overleg) 16 jan 2019 02:38 (CET)
Hoi Caribiana, allereerst een heel erg fijn verblijf toegewenst, dan als tweede: ja je kan categorieën aanmaken. Ik heb er zelf ook flink wat gemaakt. De Categorie:San Marinees wielrenner zou wel kunnen helpen voor een eerste opzet, er is overigens wel een categorie:Staten van Aruba, dus daar kan de categorie dan mooi in. Dan als derde: ik zal de artikelen een keer doorlezen voor je. Groet, Dqfn13 (overleg) 16 jan 2019 13:51 (CET)
Hi Dqfn13, mijn dank, binnenkort ga ik aan de slag met categorieën. Ik wilde je nog herinneren twee artikelen na te lezen: Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Maria van der Sluijs-Plantz en Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Kerryann Ifill. groeten, Caribiana (overleg) 23 jan 2019 05:09 (CET)
Hoi Caribiana, voor Maria van der Sluijs-Plantz was ik helaas te laat, maar daar heb ik mijn enige commentaar zojuist zelf verwerkt. Dan over Kerryann Ifill: vanaf zes jaar bezocht zij de school voor blinden is op zich een prima zin, maar doordat de voorgaande zin het over haar vierde heeft, lijkt het mij beter om nu te schrijven dat zij vanaf haar zesde naar een school voor blinde kinderen ging. In het Nederlands hebben we het ook nauwelijks over het bezoeken van een school, dat is wel een gebruikelijke vertaling uit het Engels. De zin Aan deze universiteit werd zij in 1999 de eerste blinde afgestudeerde is ook weer Engels: Zij studeerde in 1999 als eerste visueel gehandicapte (of blinde) student af aan deze universiteit. Als er voor minister president het woordje de staat, dan gaat het om die functie, als alleen de functie er staat, dan is het meer als titel van de daarna genoemde persoon. Als je het dus over de minister president hebt, dan volgt de naam tussen komma's om er een soort van tussenzin van te maken: In 2008 werd Ifill door de minister-president van Barbados, David Thompson, benoemd in ede senaat of In 2008 werd Ifill door minister-president David Thompson benoemd in de senaat. Zoals je ziet heb ik het senaat vervangen door de senaat omdat het geen onzijdig woord is. Verder is het prima. Fijne avond en een fijn weekend. Dqfn13 (overleg) 26 jan 2019 21:14 (CET)
Hartelijk dank, Dqfn13!! Vertalen vanuit het Engels is idd lastiger dan het lijkt. Trouwens ik heb mij laten verleiden tot schrijven over de presidentiële crisis in Venezuela. Gezien de actualiteit heb ik deze lemmata snel willen publiceren en dus zonder overleg. Daar kan je altijd nog je blik op werpen als je tijd en zin hebt!! Groeten en een fijne zondag, Caribiana (overleg) 26 jan 2019 22:50 (CET)
Ik heb alleen chavismo gevonden en heb daar één wijziging gedaan. Dqfn13 (overleg) 27 jan 2019 11:58 (CET)
Bedankt! Zie ook Lima Groep en Juan Guaidó.Caribiana (overleg) 27 jan 2019 12:31 (CET)
De Lima Groep heb jij nog op mijn overlegpagina gezien, dus als het goed is heb je dat pas geplaatst na het lezen van mijn commentaar. Dqfn13 (overleg) 27 jan 2019 12:46 (CET)
Ja, dat klopt. Ik was dat vergeten. Nog bedankt voor de laatste verbeteringen. Caribiana (overleg) 28 jan 2019 09:45 (CET)
Geen probleem en graag gedaan. Dqfn13 (overleg) 28 jan 2019 22:34 (CET)

Paula-Mae Weekes[bewerken]

Hallo Dqfn13, ik ben blij dat ik weer een artikeltje af. Nu op naar de volgende: Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Carmen Mae Weekes. Benaming in mijn kladblok is niet correct, maar het kopje wel. Met dit artikel doe ik mee aan Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/100wikiwomen. Upload op 3 februari a.s. Kan ik jouw feedback krijgen?? groeten, Caribiana (overleg) 30 jan 2019 02:59 (CET)

Ik heb echt zo erg het gevoel dat wij achter lopen in Nederland met vrouwelijke premiers...
Een ding: iemand begint in een bepaald jaar aan een studie, want je kan een volledige studie niet in een jaar doen. Meer heb ik niet Lach. Dqfn13 (overleg) 31 jan 2019 22:17 (CET)

Venezuela[bewerken]

Hi Dqfn13, bedankt voor jouw laatste bericht over Paula-Mae Weekes. Helaas laten goede vrouwelijke kandidaten het premierschap voor gezien, zoals mevr.E. Schippers. We blijven hoopvol voor 2022. Ik heb nu de volgende artikelen voor review: Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Voluntad Popular en Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Mesa de la Unidad Democrática. Wat het eerste betreft weet ik niet wat voorkeur heeft: de titel van het artikel in het Spaans (Voluntad Popular) of in de Nederlandse vertaling (Volkswil). Het tweede artikel was knap lastig. Allereerst werkt de logo-afbeelding in de infobox niet. In verschillende versies op wiki kom ik discrepanties tegen over welke partijen nou al of niet lid zijn van MUD. Op de MUD website worden maar zes genoemd. Dus hulp!!! Fijn weekeinde en de groeten, Caribiana (overleg) 2 feb 2019 20:37 (CET)

Voluntad Popular[bewerken]

Als je de pagina Voluntad Popular noemt, dan kan je het beste die naam ook als eerste noemen. Je kan het beste de Spaanse naam aanhouden en dan later tussen haakjes vertalen, wat je nu juist naar het Spaans doet.

De partij is voortgekomen uit. Als je was gebruikt, dan gaat het om een voormalige partij. Die zin is overigens ook erg lang, er moeten echt een paar komma's geplaatst worden. Spreek de zin eens hardop uit, op de plekken waar je dan adem wilt halen, daar hoort een komma te komen. De stukken tussen de komma's horen dan uiteraard wel zelfstandig goed lopende zinnetjes te zijn. Het woord en is ook koppeling vergelijkbaar met een komma.

López wordt beschouwd als een gewetensgevangene. Dqfn13 (overleg) 13 feb 2019 23:26 (CET)

Mesa de la Unidad Democrática[bewerken]

Ik zou de zin op 8 juni 2009 werd haar structuur nader vastgesteld afsplitsen van de voorgaande zin. Het gaat namelijk niet meer over de oprichting, want het samenwerkingsverband bestond al 1,5 jaar officieel.

Bedoel je in deze zin: MUD is de belangrijkste oppositie-organisatie in Venezuela volgens de parlementaire verkiezingen van 2015 dat de MUD sinds de verkiezingen van 2015 de belangrijkste oppositie is? Het woord volgens, impliceert dat iemand er een uitspraak over heeft gedaan en verkiezingen kunnen dat niet.

De zin Vervolgens werd er voor de verschilpunten binnen de Eenheid aparte fracties, maar liefs 64, gecreeërd gelet op het vertrek in het verleden van de partijen de Democratische Actie (hoewel deze nog in het parlement zetelt), De Causa R, La Causa R, Avanzada Progresista, Vente Venezuela, Alianza Bravo Pueblo en dissidenten van Un Nuevo Tiempo, Movimiento Progresista de Venezuela, Voluntad Popular y Primero Justicia is voor mij echt niet te begrijpen. Ik begrijp dat er nog restpunten/verschilpunten verdeeld moesten worden, maar wat werd er met die punten gedaan? En waar moeten we op letten? De zin is dus niet af en kan misschien beter opgedeeld worden, mogelijk is de opsomming van partijen ook te lang en veroorzaakt dus verwarring.

Een hooggerechtshof is overigens altijd van justitie. De kiescommissie kan een uitspraak niet annuleren, maar wel afwijzen (naast zich neerleggen) of niet uitvoeren.

Als laatste: ik weet niet of de externe links een toegevoegde waarde hebben. Het besluit om die te laten staan in de tabel laat ik aan jou over.

Vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 13 feb 2019 23:26 (CET)

Hoi Dqfn13, bedankt voor jouw commentaar. Ik zit nog op Aruba, middenin de onrust door grenssluiting, vluchtelingen e.d. als gevolg van de humanitaire crisis in Venezuela. Het schrijven is nu even naar de achtergrond verdrongen.mvg, Caribiana (overleg) 21 feb 2019 17:30 (CET)

Claudia Julieta Duque[bewerken]

Hoi Dqfn13, een goed weekeinde toegewenst! Er is mij iets raars overkomen met mijn artikel over Claudia Julieta Duque. Zie Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Claudia Duque. Dit artikel is een vertaling uit de Engelse wikipedia. Zover ik mij kan herinneren was er ook een Spaanse versie, maar vandaag kan ik nergens meer iets over haar op Wiki vinden. Kan je achterhalen waarom deze verwijderd zijn en mij adviseren of ik mijn artikel ook zou moeten schrappen?? vriendelijke groeten Caribiana (overleg) 8 feb 2019 19:42 (CET)

Hoi Caribiana,
Na een week wegens ziekte bijna niks gedaan te hebben kan ik eindelijk weer echt tijd aan Wikipedia besteden. Omdat ik vrijwel geen Spaans spreek wordt het voor mij vrij lastig om daar echt te gaan zoeken. Op Wikidata kan ik niet zien dat het Spaanstalige artikel daar ooit gekoppeld is. Mogelijk is het Spaanstalige nooit gekoppeld en is het verwijderd. Wat ik zie aan bronnen in jouw kladblok, moet er voldoende bewijs zijn dat zij relevant is. Vergeet niet dat twee taalversies ook gewoon twee verschillende projecten zijn en dus ook verschillende redenen kunnen hebben voor behoud of verwijdering. Dqfn13 (overleg) 10 feb 2019 13:46 (CET)
Hoi Dqfn13, ten eerste beterschap gewenst!! Ik concludeer uit jouw respons dat ik gewoon met het artikel verder kan gaan en publiceren zonder verwijzing naar de originele versie. Zo ja, wil je dan nog feedback geven over de tekst? Zou je ook willen kijken naar mijn vorig bericht "Venezuela" betreffende 2 artikelen die klaar liggen voor jouw feedback?? groeten, Caribiana (overleg) 11 feb 2019 20:42 (CET)
Hoi Caribiana, als de Spaanstalige tekst onvindbaar is, dan kan je daar inderdaad niet naar verwijzen. Mocht je het vertaald hebben uit het Engelstalige artikel, dan moet je daar wel naar verwijzen.
Ik denk dat bij het vermelden van collega-onderzoeker Jaime Garzón geen komma's nodig zijn om zijn naam te noemen, maar die beslissing laat ik aan jou over, het kan en mag wel.
Duque werd overigens onderwerpen aan illegaal toezicht, niet illegale toezicht.
DAS-ambtenaren moet met koppelstreepje, omdat het eigenlijk één woord is, net zoals gemeenteambtenaar en rijksambtenaar.
Ik denk dat je beter niet kan schrijven dat zij bescherming blijft genieten, ontvangen lijkt mij beter. In de zin erna schrijf je dat de IACHR in 2009 voorzieningsmaatregelen aankondigde, ik weet niet of dat dat jaartal klopt, want ze ging begin 2018 pas voor het eerst naar het IACHR toe (eerdere alinea).
Voor de namen van de prijzen, kan je beter nog wel het woord de zetten, want het gaat om de prijs. Vergelijk het met de Nobelprijs, de Militaire Willemsorde, etc.
Succes en verder is het dus een prima artikel, relevantie lijkt mij gezien de bronnen geen probleem. Ik kijk morgen even naar de andere artikelen. Dqfn13 (overleg) 12 feb 2019 22:40 (CET)
Hoi Dqfn13! Ik heb het artikel afgemaakt en geupload op 20/2. Echter, gelijk de Engelse en Spaanse versies, is van de Nederlandse versie elk spoor verdwenen. Verwijderd van nieuwe artikelen en van mijn volglijst enz. Ook heb ik geen mededelingen over verwijdering ontvangen. Kan iemand mij uitleggen wat er hier aan de hand is?? groeten, Caribiana (overleg) 21 feb 2019 17:31 (CET)
Heb je het op de pagina Claudia Duque geplaatst? Want ik zie daar ook geen geschiedenis. Het rare is ook dat ik in jouw verwijderde bijdragen geen pagina's zie na 15 februari. Het enige wat ik mij kan bedenken is dat er hier een bureaucraat op verzoek alle pagina's aangaande mw. Duque verwijderd heeft. Dqfn13 (overleg) 21 feb 2019 18:29 (CET)
Ik had het artikel geplaatst onder Claudia Duque met een link naar Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/100wikiwomen. Ik zal de tekst uit mijn kladblok verwijderen en voorlopig in een worddocument opslaan. Caribiana (overleg) 21 feb 2019 19:05 (CET)
Misschien kan je een van de bureaucraten vragen of zij iets weten. Op de Nederlandstalige Wikipedia zijn er vier: CaAl, Natuur12, Kippenvlees1 en Taketa. Hopelijk reageert er in ieder geval een en kan hij je helpen, zij kunnen vaak meer zien dan moderatoren. Dqfn13 (overleg) 21 feb 2019 20:37 (CET)
Als ik de eerste versie bekijk is het een vertaling van peacebrigades.org.uk en niet van Wikipedia. Ik zie twee Wikidata items Q19816340 en Q54932440 (wat natuurlijk niet de bedoeling is). Geen van beide geeft een aanwijzing dat er ooit een artikel heeft bestaan in een anderstalige Wikipedia. Merk op dat letterlijk vertalen van een website niet is toegestaan tenzij de tekst onder een vrije licentie is uitgegeven. Mvg, Taketa (overleg) 21 feb 2019 20:49 (CET)
Ik heb na de ping op Claudia Duque gekeken, maar er is geen spoor dat daar ooit een artikel gestaan heeft. Je schrijft hierboven dat het uit je kladblok verwijderd is, maar in Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Claudia Duque staat nog inhoud. Je kan die kladblokpagina gewoon verplaatsen naar de hoofdnaamruimte als het artikel daar klaar voor is. CaAl (overleg) 21 feb 2019 20:52 (CET)
Ik neem aan dat Caribiana niet haar teksten letterlijk van andere pagina's heeft overgenomen, hooguit van de Spaanstalige of Engelstalige Wikipedia (als ik het mij goed herinner heb ik de Engelstalige wel gezien) en heeft zij daarvoor ook het vertaalsjabloon gebruikt. Hopelijk heb je hier wel iets aan gehad Caribiana. Dqfn13 (overleg) 21 feb 2019 21:20 (CET)
Bedankt Taketa en CaAl. Ik heb ruim 2 maanden aan de vertaling en aanvullende informatie (zie Nederlandse bronnen) gewerkt. Toen bestonden er Engelse en Spaanse versies, die ook op wikidata stonden vermeld. Ik had het artikel aangemeld op Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/100wikiwomen voor 20/2, maar op 18/2 verschoof ik deze naar 18/2. Toen heb ik het gelijk gepubliceerd. Als het artikel niet voldeed had ik op zijn minst een melding verwacht. Berichten heb ik niet ontvangen. Wat er mis ging, blijft voor mij vooralsnog een raadsel. groeten, Caribiana (overleg) 21 feb 2019 21:56 (CET)
Ik denk dat er 2 mogelijkheden zijn: (1) iemand met gebruikersrechten die die van de bureaucraten hier overstijgt heeft het artikel verwijderd, zonder daar iemand hier over in te lichten. Dat lijkt me erg vreemd. (2) Er is iets misgegaan bij het overzetten van de tekst uit het kladblok naar de hoofdnaamruimte, waardoor het artikel feitelijk nooit in de hoofdnaamruimte gezet is. Het staat nu ook nog in je kladblok (je hebt de inhoud net vervangen door {{nuweg}}, maar een oudere versie is er nog), dus het meest voor de hand liggend lijkt me om die versie in de hoofdnaamruimte te verplaatsen.
Of er iets op de Engelstalige en Spaanstalige Wikipedia gebeurd is rond dit lemma, en zo ja wat, weet ik niet: op die Wikipedia's heb ik geen extra rechten dus ik kan daar net zo veel zien als jullie. Daarnaast kan ik geen Spaans lezen; dus erg behulpzaam kan ik daar niet zijn. CaAl (overleg) 21 feb 2019 22:08 (CET)

Burny Every[bewerken]

Hallo Dqfn13, de vakantie zit er bijna op. Toch tijd gehad voor dit concept-artikel. Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Burny Every Gaarne review. Groeten, Caribiana (overleg) 23 mrt 2019 02:55 (CET)

Hoi Caribiana,
In het Nederlands worden veel woorden gekoppeld, zeker als het om één specifiek iets gaat. UItzondeirng is weer als het om een zelfstandig naamwoord gaat met een bijvoeglijk naamwoord. In dit geval gaat het mij om het contract dat Every heeft getekend. Dus het is een Sticusacontract, voor de leesbaarheid kan je er eventueel een koppelstreepje tussen zetten: Sticusa-contract. Sticusa is geen kleur of ander bijvoeglijk naamwoord, dus dan wordt het één woord met contract.
De zin In 1977 produceerde... staat nog cursief, dus de voorgaande zin (een opsomming van geregisseerde toneelstukken) moet je nog even afsluiten.
Ik denk dat ze over stapte op de media film en televisie. In datzelfde stukje kan je ook nog de titels van Duel in de diepte, Ava & Gabriel: un historia di amor en Dera Gai, nog cursief zetten.
Verder prima stukje met een flinke hoeveelheid aan bronnen, dus geen twijfel over relevantie.
Fijn weekend, Dqfn13 (overleg) 23 mrt 2019 15:24 (CET)

Minister Ovoor nderwijs[bewerken]

Beste Caribiana,

zou je kunnen aangeven welke bron je hebt gebruikt voor het feit dat Frans Figaroa minister van onderwijs was. I kan dit online nergens vinden.

Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 23 mrt 2019 21:32 (CET)

Hoi Taketa, uit mijn aantekeningen heb ik de volgende bron: https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010645262:mpeg21:pdf Amigoe, 6 oktober 1993, “Ex-gezaghebber Frans Figaroa (65) overleden”. De tekst luidt: "In 1961 was hij korte tijd minister van Onderwijs in het kabinet Jonckheer." Ik zal deze informatie alsnog toevoegen als referentie. Laat weten als er nog vragen/opmerkingen zijn. Vriendelijke groeten, Caribiana (overleg) 24 mrt 2019 02:11 (CET)

Nog een bron uit mijn aantekeningen: https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010640073:mpeg21:pdf Amigoe, 30 november 1979, “Frans Figaroa gezaghebber”. De tekst luidt: "In 1961 was de heer Figaroa minister van Onderwijs, terwijl hij van 1963 tot en met 1967 lid van de eilandsraad was voor de UNA." mvg, Caribiana (overleg) 24 mrt 2019 02:27 (CET)

Hoi Caribiana, bedankt voor je antwoord. Mooie bron die tweede. Ik ga kijken of ik het artikel hiermee nog wat kan uitbreiden. Mvg, Taketa (overleg) 24 mrt 2019 04:36 (CET)
PS: Ondertussen ook dit gevonden en:Second Jonckheer cabinet. Mvg, Taketa (overleg) 24 mrt 2019 04:43 (CET)
Hoi Taketa, bedankt voor jouw feedback. Mooi dat je wat hebt aan deze bronnen. Fijne zondag, Caribiana (overleg) 24 mrt 2019 14:04 (CET)

Twee artikelen: Antonius Speekenbrink en Rancho[bewerken]

Hallo Dqfn13, ik ben weer terug van weggeweest. Wel even wennen aan de lagere temperatuur. Hier stuur ik twee artikelen voor jouw commentaar. # Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Antonius Speekenbrink en # Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Rancho (Aruba). Aan dit laatste artikel wil ik een kaart toevoegen maar ik weet niet te werken met coördinaten. Gaarne instructies. Groeten, Caribiana (overleg) 2 apr 2019 00:53 (CEST)

Hallo Caribiana,
Ik zal eerst over Rancho beginnen, omdat je daar een hele duidelijke vraag hebt:
De coördinaten worden in het sjabloon ingevoegd zonder NB of WL, maar met alleen N of W. En in plaats van een komma tussen de getallen, wordt er een punt geplaatst. Probeer wel in de eerste zin al te vermelden dat het om een Arubaanse plek gaat. De waren die verkocht werden waren zowel legale-, als smokkelwaren.
De kalkoven dateert van omstreeks 1892, maar is dan niet ook nog rond die tijd gemetseld. Dus of omstreeks 1892 gemetselde kalkoven, of een uit omstreeks 1892 daterende gemetselde kalkoven. Verder prima.
Dan over meneer Speekenbrink,
Inleiding is prima, haal je wel even de extra witregel weg tussen de inleiding en het kopje?
Ik denk dat je de links die je plaatst ook beter zult moeten controleren. Sommige links zijn doorverwijzingen (dan kom je op een soort meerkeuzepagina) en anderen zijn redirects (die verwijst je door naar één specifieke pagina, zoals Grote Oost 26).
De naam Nederlands Oost-Indie verwijst naar Nederlands-Indië. Nou weet ik niet precies hoe het zit met naamswijzigingen, dus daar laat ik mij niet over uit. Maar wel dat er een trema boven Indië hoort, want we spreken het uit als Indie-e. Doctoraal-examen is één woord, hoort dus zonder spatie en eigenlijk ook zonder koppelteken.
Misschien kan je ietsje uitweiden over de twee geruchtmakende kwesties, je noemt ze wel bij naam... maar veel lezers zullen er misschien niets of weinig van weten.
Je kan de onderscheidingen nog linken, als het goed is zijn daar ook artikelen over namelijk. Dan kan je Speekenbrink ook meteen linken op de Lijst van commandeurs in de Orde van Oranje-Nassau. Helaas is er voor de onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw geen lijst, die zal zeer waarschijnlijk ook enorm lang zijn.
Vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 3 apr 2019 23:28 (CEST)

Review Danguillaume Oduber en Shoco[bewerken]

Hallo Dqfn13, daar ben ik weer met twee nieuwe lemma's: Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Danguillaume Oduber en Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Shoco. Zoals gebruikelijk zie ik gaarne jouw feedback tegemoet!! Ik heb nog gesleuteld aan de twee vorige artikelen met jouw commentaar in het achterhoofd. Daar ben ik nu zeer tevreden mee. Groeten, Caribiana (overleg) 10 apr 2019 00:12 (CEST)

Hoi Caribiana, als eerste heb ik het artikel over Oduber gelezen. Iemand is sinds en bepaalde tijd in functie. Als de datum in de toekomst ligt, dan is het vanaf. Ik weet niet of de broers relevant zijn, denk daarbij ook aan de privacy. Bij scholen: het is de school en het college. Het stuk over de verkiezingen is prima, maar uhm... 17 november 1917 is toch al bijna 100 jaar geleden. Verder prima stuk. :Bij de shoco wijst het woord doch op een tegenstelling, welke dus door een komma voorafgegaan dient te worden. De bevolkingsdichtheid is overigens niet per vierkante meter (zelfs Macau haalt de 636 per vierkante meter niet), maar per vierkante kilometer. Net als bij scholen: het is de nestlocatie en het hol/nest. Bij de jacht, het woord achteraan is overbodig, want jacht impliceert al dat het dier achter de prooi aangaat. Je begint over de florin (terecht), maar maak je daar dan ook een link naar? Als je dat doet, dan is het artikel prima. Dqfn13 (overleg) 10 apr 2019 23:36 (CEST)

Lijsten van submappen[bewerken]

Een actuele lijst van submappen kun je handig maken met:

Pagina's die met Gebruiker:Caribiana beginnen

Groeten, PAvdK (overleg) 10 apr 2019 19:45 (CEST)

Hallo PAvdK, bedankt voor jouw tip. De uitklapbare lijst ziet er cool uit. Ik neem aan dat ik deze voor de submappen in mijn kladblok kan gebruiken. Jouw voorbeeld-lijst bevat ook artikelen die ik uit mijn kladblok verwijderd heb. Kan je dit toelichten? Groeten, Caribiana (overleg) 10 apr 2019 20:28 (CEST)
Subpagina's kun je niet zelf verwijderen, dat wordt voor je gedaan als je de pagina eerst leeg maakt en er het volgende sjabloon met vergelijkbare toelichting neerzet: {{nuweg|Deze subpagina is niet meer nodig en mag weg}}.
Je kunt zo'n overzicht maken van elke willekeurige pagina, dus van mijn gebruikerspagina staat hier rechts. Groeten PAvdK (overleg) 11 apr 2019 20:03 (CEST)

Categoriseren[bewerken]

Aan het artikel Lijst van ministers van Toerisme van Aruba voegde je de Categorie:Lijsten van ministers van Toerisme toe. Dat impliceert meerdere lijsten van dat onderwerp. Is het niet beter om bijvoorbeeld een Categorie:Ministerie van Toerisme van Aruba te maken en daar zowel de lijst als de namen van de minsters in onder te brengen? Dank voor je vele bijdragen! VanBuren (overleg) 13 apr 2019 19:06 (CEST)

Hoi Van Buren, goed dat je me hierop wijst. Ik zie nu dat er onder de categorie lijsten van ministers diverse subcategorieën bestaan, bv financiën, defensie, justitie, maar niet toerisme. Met name in het Caribisch gebied komt toerisme als ministerportefeuille voor, al of niet gecombineerd met economische zaken (in tegenstelling tot Aruba is deze combinatie wel het geval op Curaçao en St. Maarten). Dus wat mij betreft kan deze subcategorie voorlopig weg. Het geopperde alternatief lijkt mij niet zo passend omdat op de Antillen niet over ministeries maar over departementen wordt gesproken. Bovendien is op Aruba toerisme bij een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) ondergebracht, de Aruba Tourism Authority. Ik zal de subcategorie nu verwijderen. Bedankt voor jouw nuttige feedback!! mvg, Caribiana (overleg) 13 apr 2019 20:51 (CEST)

Doorverwijzing/redirect PAR[bewerken]

Ik heb gezien dat Partido Antia Restruktura een naamswijziging heeft ondergaan. Kan iemand dit repareren of mij instrueren hoe dat moet? Zie mijn wijzigingen van 22 april 2019. mvg, Caribiana (overleg) 22 apr 2019 09:58 (CEST)

Hoi Caribiana,
Als je naar het artikel gaat, klik dan rechts van het tabblad geschiedenis op het woordje meer. Als het goed is komt er dan een uitschuifmenu naar beneden met Titel wijzigen. Als je daarop klikt, dan kom je op een nieuwe pagina waarop je de naam van de pagina kan wijzigen. Je hoeft dan alleen de naam te wijzigen. Na wijziging kan je ook nog controleren op doorverwijspagina's, als je dat doet kan je de links in de artikelen meteen wijzigingen in de juiste titel. Houdt wel rekening met tijdgebonden namen... Dqfn13 (overleg) 22 apr 2019 11:08 (CEST)

Hoi Dqfn13,

Hartelijke dank voor de aanwijzingen. Het is gelukt. Caribiana (overleg) 22 apr 2019 17:17 (CEST)

Bolivariaanse diaspora[bewerken]

Hoi Dfqn13, Ik werk nu aan Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Bolivariaanse Diaspora. Het grootste gedeelte is de vertaling van de Engelse wiki Bolivarian diaspora. Vanaf subkop Effecten voor het Koninkrijk enz. probeer ik (meer dan in de Engelse versie) op het Koninkrijk der Nederlanden in te zoomen. De vluchtelingentoestroom naar de ABC-eilanden staat nu ook hoog op de agenda van politiek Den Haag. Vraag: is dit een goede structuur/insteek of is het beter hiervan twee artikelen te maken? En hoe vind ik anderen die willen meeschrijven aan de inhoud van het laatste gedeelte (bv schrijvers over asiel/migratie)? mvg, Caribiana (overleg) 22 apr 2019 17:38 (CEST)

Hoi Caribiana,
Je kan altijd op de pagina overleg gewenst om meer inbreng vragen. Ik weet niet precies waar je migratie kunt bespreken, maar misschien is het voormalige Politiek café daar goed voor. Het is ooit van naam veranderd, vandaar voormalig.
Voor het artikel: alternatieve namen kan je ook in bold doen, dus zowel Boliveriaanse diaspora als Venezolaanse migrantencrisis, houd verder in het artikel wel één versie aan ook aangaande Boliviaans (Nederlands voorkeur) versus Bolivariaans (Engels). Ik zie ook nog een Engelse tekst bij de eerste foto en ook nog erg veel "platte" bronnummers (die hebben geen blauwe kleur). Qua opzet lijkt het mij zeker een artikel waard, er is ook erg veel over te doen namelijk. Je kan naast de effecten voor het koninkrijk ook die voor andere landen toevoegen, want ook in Suriname leest men deze taalversie.
Ik heb nog niet alles gelezen, dat doe ik later een keer. Vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 23 apr 2019 21:13 (CEST)

Hoi Dfqn13, ik heb nog geen tijd gehad om jouw commentaar te verwerken. Wel is Bolivariaans, afgeleid van de vrijheidsstrijder Simon Bolivar, volgens mij correct Nederlands (zie ook Bolivariaanse Republiek Venezuela). Caribiana (overleg) 24 apr 2019 15:36 (CEST)

Hoi Caribiana, dan zal het dus overal Bolivariaans moeten zijn. De twee keer dat er Boliviaans staat zal dan gecorrigeerd moeten worden. Succes met het verwerken en uiteraard een fijn weekend en fijne Koningsdag. Dqfn13 (overleg) 25 apr 2019 20:29 (CEST)

Marilyn Alcalá-Wallé[bewerken]

Hallo Dfqn13, wil je dit artikel Gebruiker:Caribiana/Kladblok/Marilyn Alcalá-Wallé nalezen en van commentaar voorzien? mvg, Caribiana (overleg) 24 apr 2019 15:39 (CEST)

Hallo Caribiana,
In de zin In 2003 werd Alcalá-Wallé werd politiek actief... staat twee keer werd, de tweede kan je verwijderen. Hier: Zij werd lid van de Staten van Curaçao van 2016 tot 2017 was zij lid, niet werd, werd zou betekenen dat zij nog lid is, terwijl was meteen aangeeft dat er ook een einde bekend is. Verder niks, prima artikeltje over iemand die duidelijk relevant is. Nogmaals een fijn weekend. Dqfn13 (overleg) 25 apr 2019 22:14 (CEST)

Wikimedians of the Caribbean User Group[bewerken]

@Caribiana: Hallo, (excuseer de slechte vertaling - het krediet en de schuld hoort bij Google!). Het recente artikel van Lizienne Maldonado: The Initiative to Get Caribbean Stories on Wikipedia stelde me voor aan het Wiki Goes Caribbean project en ik merkte dat je een zeer actieve bijdrager bent. Ik wilde je laten weten over de recent opgerichte gebruikersgroep (en:User Group), Wikimedians of the Caribbean. We hebben een pan-regio, meertalige focus en willen zowel in het Caribisch gebied als in de diaspora organiseren. Het lidmaatschap van de gebruikersgroep staat open voor iedereen - u kunt zich aanmelden op de pagina op Meta. Ik hoop dat je overweegt om mee te doen! MassiveEartha (overleg) 21 mei 2019 04:57 (CEST)

Hi MassiveEartha, what a pleasant surprise to be spotted for my contributions. Your translation was quite good and did serve its purpose! Only a year ago I started to write when I joined the Wiki goes Caribbean project. My Wiki contributions were mostly in Dutch, but I have also experimented with English and Papiamento. Thank you for forwarding the article by Lizienne Maldonado and bringing the new user group to my attention. I will definitely register as a participant. It is always great to have a support group and to inspire each other. Coincidentally I connect with the Caribbean diaspora: I have (English speaking) Portuguese-Afro-Guyanese parents, was born and raised in Aruba (Papiamento speaking) and moved in 2015 to the Netherlands (Dutch speaking). My user name reflects my interest in and engagement with the Caribbean and its multicultural identity. I look forward to us keeping in touch. Caribiana (overleg) 21 mei 2019 10:54 (CEST)

Colombia van A tot Z[bewerken]

Beste Caribiana,

Bij het oplossen van links naar doorverwijspagina's zag ik dat je per ongeluk een of meerdere links op Colombia van A tot Z had achtergelaten. Via zo een link komt een lezer niet op het juiste artikel terecht.

Door op jouw persoonlijke instellingen -->click--> meta:Special:MyPage/global.css <--click<-- dit neer te zetten:

.mw-disambig { background-color:#AFEEEE; }

zie je voortaan heel gemakkelijk waar je per ongeluk een dp-link hebt achtergelaten.

Meer informatie hiervoor kan je hier vinden: Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Met vriendelijke groet,
Edoderoo (overleg) 28 jul 2019 22:08 (CEST)

Hi Edoderoo, bedankt voor jouw bericht. Ik besef idd dat dit gebeurt, maar weet/wist niet hoe te verhelpen. Bedankt voor de link met informatie over doorverwijskoppelingen. mvg, Caribiana (overleg) 28 jul 2019 22:27 (CEST)

Crop[bewerken]

Hoi Dfqn13, hoe gaat ermee? Even een tijdje alleen gevlogen (zonder begeleiding) als self-assessment. Het schrijven gaat sneller, de kwaliteit van de tekst wisselt afhankelijk van het onderwerp. Nu had ik een vraag over iets wat ik zelf eerder gedaan heb maar de stappen niet meer weet. Ik wil een foto op Wiki Commons "croppen". Kan je mij instructies doorsturen? hartelijke groeten Caribiana (overleg) 9 aug 2019 20:30 (CEST)

Hoi Caribiana, je kan een originele foto nemen en dan in bijvoorbeeld Paint of een ander fotobewerkingsprogramma een stukje "uitsnijden" (croppen). Die uitsnede kan je dan uploaden, onder dezelfde voorwaarde en met vermelding van de originele foto en uploader, op Commons. Er is niet echt een handleiding voor, voor zover ik dat weet. Dit is een voorbeeld van hoe het origineel als bron is weergegeven. Vriendelijke groet, en een fijn weekend, Dqfn13 (overleg) 10 aug 2019 00:04 (CEST)
Het gaat om oude foto's op Wiki Commons waaruit ik bepaalde politici wil uitsnijden. Hoe gaat dat? Caribiana (overleg) 10 aug 2019 00:08 (CEST)
Die kan je dan downloaden, bewerken en het nieuwe bestand met een nieuwe naam uploaden. Dat hebben we volgens mij in Utrecht toen ook gedaan. Dqfn13 (overleg) 10 aug 2019 00:09 (CEST)
Klopt dat heb je idd uitgelegd. Heb ik later ook toegepast maar nu is er enig tijd overheen gegaan. Na het downloaden loop ik vast. Ik zie ik geen knopjes voor bewerken. Caribiana (overleg) 10 aug 2019 00:16 (CEST)
Om te bewerken zal je het bestand moeten openen in Paint of een ander bewerkingsprogramma. Als je de foto daarin bewerkt heb, dan kan je het detail uploaden. Dqfn13 (overleg) 10 aug 2019 12:51 (CEST)
Bedankt, het is nu gelukt (zie Felipe Tromp). Alleen weet ik niet of ik alle stappen goed heb gezet. Bij het uploaden werd er gevraagd naar een categorie, wat ik niet heb ingevuld. Is er ergens een stappenplan te vinden? groeten, Caribiana (overleg) 10 aug 2019 18:32 (CEST)