Overleg gebruiker:DDJJ

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Hi! Welkom op mijn overlegpagina.

Vlag van het Verenigd Koninkrijk. Welcome message in English

Leer Wikipedia te begrijpen

Help mee

Persoonlijke hulp

Andere handige pagina's

Uitnodiging om deel te nemen[bewerken]

Hallo DDJJ Op de Duitstalige Wikipedia heeft men al een aantal jaar een systeem waarin gebruikers die elkaar in levende lijve ontmoet hebben kunnen bevestigen dat ze elkaar kennen. Dit systeem heeft men bedacht om meer vertrouwen tussen gebruikers onderling te scheppen en zodoende een prettigere sfeer te creëren op de wiki. Op de Duitstalige Wikipedia is dit een groot succes en ik heb daarom het grootste gedeelte van dat systeem vertaald naar het Nederlands om ook op de Nederlandstalige Wikipedia een prettigere werksfeer te creëren. We zijn hiermee pas kort met dit systeem echt begonnen op de Nederlandstalige Wikipedia, het zou leuk zijn als meer gebruikers zich aanmelden. Het heeft pas zin om je aan te melden in het systeem als minstens drie andere gebruikers in levende lijve hebt ontmoet. Wij hebben elkaar al eens ontmoet bij bijeenkomsten waar ook andere gebruikers aanwezig waren, dus dat zit wel goed. Als je je aangemeld hebt kun je pas andere gebruikers bevestigen dat je ze ontmoet hebt als drie gebruikers jou reeds bevestigd hebben. Over het gehele systeem is meer informatie te vinden op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen. In het groene kader staan de instructies. Op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers probeer ik een overzicht bij te houden van gebruikers die actief zijn op de Nederlandstalige Wikipedia. Het zou leuk zijn als je je aanmeldt! :-) Groetjes - Romaine 26 okt 2013 13:21 (CEST)

PS: Op de Duitstalige Wikipedia is in principe alles vertaald naar het Nederlands, maar dat krijg je wellicht alleen te zien als je in je voorkeuren Nederlands hebt ingesteld als taal. Romaine 26 okt 2013 13:21 (CEST)

Ontmoete Wikimedianen: je bent bevestigd![bewerken]

Hallo DDJJ, Je hebt je eerder aangemeld voor het systeem van Ontmoete Wikimedianen. Door minstens drie andere gebruikers ben je bevestigd dat je hen ontmoet hebt. Je kunt nu zelf ook andere gebruikers die je hebt ontmoet bevestigen.

  • Voor het overzicht staan op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers de Nederlandstalige gebruikers.
  • Wil je op de hoogte blijven van nieuwe aanmeldingen? Plaats dan Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers op je volglijst.
  • Voor een volledig overzicht van de meer dan 1300 deelnemende gebruikers kijk je hier.
  • Je kunt op je gebruikerspagina met een gebruikersbox aangeven dat je deelneemt in het systeem. Plaats dan {{User:Romaine/Persönliche Bekanntschaften/box}} op je gebruikerspagina. Dit werkt op de-wiki, en-wiki, fr-wiki, nl-wiki, Commons, Meta, Wikidata, WMBE-wiki en WMNL-wiki. Daarnaast kan dit voor ieder ander project worden aangevraagd.
  • Vraag bij ontmoetingen of gebruikers zich hiervoor al aangemeld hebben. (Er zijn flyers beschikbaar met korte uitleg.)

Direct iemand bevestigen? Zie deze pagina. Romaine 28 okt 2013 20:24 (CET)

Hallo DDJJ, Omdat het erg lelijk staat om geen gebruikerspagina te hebben op de Duitse Wikipedia en met een rode link in de lijst van gebruikers te komen bij Ontmoete Wikimedianen, had ik die voor je aangemaakt met een link naar je gebruikerspagina op nl-wiki. Op die manier kunnen deelnemers makkelijker achterhalen wie er bij een gebruikersnaam hoort. Het is blijkbaar beleid op de-wiki dat alleen gebruikers zelf een gebruikerspagina mogen aanmaken. Mijn vraag is of je op de:Benutzer:DDJJ deze pagina zou kunnen aanmaken? Je kunt daar zelf bepalen wat je er neerzet, wel zou het handig zijn als er minstens een link opneemt naar je gebruikerspagina op nl-wiki met bv: Siehe: [[:nl:Gebruiker:DDJJ]] . Dank alvast! Romaine 27 jan 2014 10:30 (CET)

Hi Romaine, dankjewel voor de melding. Ik heb even de link gepakt die je voorstelde, ben ik in ieder geval niet meer rood DeniseJ. (overleg) 27 jan 2014 10:40 (CET)

O en vervolgens was de pagina verwijderd, maar heb hem opnieuw aangemaakt --DeniseJ. (overleg) 27 jan 2014 10:43 (CET)
Dank je! Romaine 27 jan 2014 10:47 (CET)
Jij bedankt voor de tip! --DeniseJ. (overleg) 27 jan 2014 10:49 (CET)
Kun je Sindy, SandraR, en Sebas dit ook laten doen? Zij hebben dezelfde vraag op hun overlegpagina gekregen. Dank! Romaine 27 jan 2014 11:15 (CET)
Gedaan! DeniseJ. (overleg) 27 jan 2014 12:00 (CET)

Wikizaterdag jl. 20150718[bewerken]

Hoi DDJJ, Je hebt de twijfelachtige [;-D] eer de eerste te zijn van Wikimedia of WMF die ik " officieel" heb ontmoet. Als er 1 schaap over de dam is... Het smaakt naar meer. Tot Ziens, DDJJ!  Klaas `Z4␟` V:  19 jul 2015 20:18 (CEST)

Hoi Klaas, Het was zeker leuk ook jou in levende lijve te ontmoeten, en zoals al gezegd; je bent van harte welkom op de WikiZaterdagen en andere evenementen van Wikimedia. Tot ziens! DeniseJ. - WMNL (overleg) 20 jul 2015 09:26 (CEST)

Gefeliciteerd met de gekregen WikiUil[bewerken]

Uitreiking
WikiUilen 2015
WikiUil
De ProjectUil
is uitgereikt aan het
GenderGap-project
ter waardering van
het uitstekende werk
in het verbeteren van
onze encyclopedie.

Hallo DDJJ! Van harte gefeliciteerd met het ontvangen van de ProjectUil!!

We hopen dat jullie de ontvangen WikiUil een mooi plekje zullen geven en deze blijk van waardering jullie veel plezier geeft in het werken op Wikipedia.

Naast de fysieke WikiUil krijgen jullie ook deze digitale WikiUil die je een plekje kunt geven op je gebruikerspagina.

We hopen dat jullie in dit nieuwe jaar wederom een hoop mooie bijdragen mogen doen om Wikipedia te verrijken en te verbeteren. Namens de WikiUilen Academie - Romaine 17 jan 2016 03:03 (CET)

Gendergap Wishlist[bewerken]

Volgens mij had jij in je naamruimte een kopie van Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Gewenste artikelen staan? Want op dit origineel heb ik vandaag enkele rode links die wel bestaan teruggezocht, en van sommige de link op Wikidata gevonden. Maar jouw kopie heb ik (op wellicht 1 item na) niet bewerkt, dus wellicht moet je die nog even gelijktrekken, of opnieuw kopieren (of geen kopie gebruiken, maar de lijst die er toch al is ;-) ed0verleg 18 feb 2016 16:42 (CET)

Hi ed0! Het was andersom, de lijst in mijn naamruimte diende als basis voor degene die je hebt bewerkt Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Gewenste artikelen. Dus wat jij hebt gedaan is prima, die variant is inmiddels onze basislijst geworden, Spinster heeft de lijst gerangschikt. Dankjewel voor het bijzoeken van de gegevens!

GenderGap Twitter en WikiMania[bewerken]

Hoi DDJJ,

Zie hier en op Meta. Wellicht ook iets voor het vijtienjarig bestaan van WMNL?  Klaas `Z4␟` V:  24 mrt 2016 10:14 (CET)
Hoi Klaas, dank voor de link. Er gaat een aantal leden van de gendergap werkgroep naar Wikimania. Ik verwacht dat zij zeker aan zullen sluiten bij sessies van WikimaniaWomen. Hoe is het met jou? Lang geleden dat we elkaar IRL zagen :-) groetjes Denise
Zie ook: GenderGap-activiteiten en elders een bericht van Tim R.. Ook op zijn zgn. Part-up waar ik zgn. "partner" ben.  Klaas `Z4␟` V:  29 mrt 2016 11:52 (CEST)
M.b.t. The New Wikimedia. Deze jonge beweging heeft zich o.a. als doel gesteld om een discussie te starten over de manier waarop we op Wikimedia projecten samenwerken. Naar mijn mening zijn de discussies vaak agressief van aard. Mijn hoop is dat we als community gaan nadenken over manieren om onze stijl van discussiëren aan te passen. Een gezondere balans van vrouwen en mannen kan hier toe bijdragen. Vandaar dat de ontwikkelingen m.b.t. gendergap activiteiten ook bij The New Wikimedia op de agenda staan. Ik zou het erg leuk vinden als je je als supporter van The New Wikimedia zou willen aanmelden en dat je met ons mee denkt. Groet, Tim Timboliu (overleg) 31 mrt 2016 09:13 (CEST)
Hoi Tim, dank voor je bericht en fijn dat Gendergap ook bij jullie aandacht heeft. Ik ben benieuwd naar jullie ideeën hierover, zou je eens iets op de mail willen zetten naar de gendergap geïnteresseerden? Gendergap-nl-at-lists.wmnederland.nl - groetjes Denise

ideetje voor project GG[bewerken]

Basis voor genderGap-logo?


Succes en pret, beste DDJJ!
Verbijsterend. Hartelijke groeten van  Klaas `Z4␟` V:  30 apr 2016 11:55 (CEST)

thanks! Niet alleen op WP is een inhaalslag te maken..... :-) Denise Jansen (overleg) 9 mei 2016 09:12 (CEST)
hier speelt dat niet zo, omdat vrijwel iedereen gratis en voor niks werkt Glimlach  Klaas `Z4␟` V:  16 mei 2016 09:01 (CEST)

Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Resultaten[bewerken]

Hey Denise,

Omdat het laden van de projectpagina door de lengte steeds langer ging duren, heb ik de resultatenlijst met al die extra afbeeldingen verplaatst naar Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Resultaten. Ik hoop dat je je daarin kunt vinden!

Groetjes, Ciell 12 jun 2016 22:55 (CEST)

Hi Ciell, uiteraard kan ik me daarin vinden, dank voor het aanpassen! Fijn ook dat er een melding is gemaakt op de oorspronkelijke plek, dan hoef ik geen linkjes aan te passen in berichten die ernaar verwijzen. Groetjes, Denise Jansen (overleg) 13 jun 2016 09:01 (CEST)

Discussie over gebruikte term door Atria[bewerken]

Hallo DDJJ/Denise, er is wat discussie ontstaan over de door Atria gebruikte term "Recolour Wikipedia" in de kroeg. Kun jij Atria hiervan op de hoogte stellen? Alice2Alice (overleg) 16 jul 2016 07:28 (CEST)

Hi Alice2Alice, dank voor je berichtje. Ik zag de discussie inderdaad gaan. Ik zal Atria een berichtje sturen. groet en succes met de themaweken! Denise Jansen (overleg) 18 jul 2016 09:47 (CEST)
Dag Denise, fijn dat je contact met ze opneemt. Mocht er een reactie van die kant komen, dan is het denk ik wel prettig om die met de Wikigemeenschap te delen. Groet, Apdency (overleg) 25 jul 2016 18:55 (CEST) (een van de discussianten in de Kroeg)

Verdiend![bewerken]

Een media ster voor DDJJ, voor het stuk Wikipedia wil kennis toegankelijk maken in De Telegraaf, 15 november 2016, uitgereikt door Ellywa.

Nieuwsbrief/58[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · SindyM3 MediaWiki message delivery (overleg) 31 jan 2017 11:21 (CET) (CEST)

Nieuwsbrief 59 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery SindyM3 MediaWiki message delivery (overleg) 28 feb 2017 15:33 (CET)

Nieuwsbrief 60 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · SindyM3 MediaWiki message delivery (overleg) 30 mrt 2017 10:41 (CEST)

Dubbele schrijfweek Brussel 2017[bewerken]

Hallo DDJJ,

De nieuwe dubbele schrijfweek over Brussel is begonnen!

In 2016 organiseerden we de Brusselse schrijfweken om Brussel beter op Wikipedia beschreven te krijgen. Dat leverde een mooi resultaat op en daarom organiseren we het in 2017 opnieuw. In 2017 valt dit samen met de twee zaterdagen waarop de Dag van de Dans georganiseerd wordt. Internationaal staat Brussel bekend als een ‘Mekka van de hedendaagse dans’. Toch vinden we slechts weinig of onvolledige informatie over deze rijke dansscène op Wikipedia. De Dag van de Dans vormt het uitgelezen moment om hierin verandering te brengen!

Iedereen kan online en op locatie meedoen door te schrijven over een onderwerp gerelateerd aan Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De schrijfweken duren van 22 april t/m 6 mei!

Op locatie worden er op verschillende locaties in Brussel schrijfsessies georganiseerd waar iedereen welkom is. Zie voor meer informatie op de projectpagina. Specifiek voor het thema dans kun je terecht op deze projectpagina.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 apr 2017 05:41 (CEST)

Nieuwsbrief 61 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery ·SindyM3 (overleg) MediaWiki message delivery (overleg) 25 apr 2017 12:30 (CEST)

Gendergap resultaten[bewerken]

Beste Denise, ik heb jouw bewerking op Gendergapresultaten 2017 teruggedraaid omdat er een aantal fouten inzaten. Ik had de artikelen op "16wikiwomen" als "Uitgevoerd Uitgevoerd" aangeduid maar dat was niet enkel in 2017, sommige artikelen waren al 50 weken eerder of in sommige gevallen wel vier jaar geleden al aangemaakt. Vandaar mijn terugdraaiing. Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 25 apr 2017 15:59 (CEST)

Ik zag het, dankjewel voor de correctie. Ik had niet gezien dat er artikelen bij stonden die al eerder geschreven waren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik zal de lijst nog een keer doorlopen en alleen degenen uit 2017 toevoegen. Hartelijke groet Denise Jansen (overleg) 25 apr 2017 16:00 (CEST)

Mei 2017: Wikipedia-schrijfchallenge over Rijksmonumenten[bewerken]

monumenten- schildje voor rijksmonumenten

Van 1 tot en met 31 mei 2017 organiseert het Wiki Loves Monuments team de Monument Challenge. Een schrijfwedstrijd waaraan je kunt meedoen door Wikipedia-artikelen over rijksmonumenten te schrijven. Er worden in mei ook twee Wikipedia schrijfworkshops georganiseerd voor de Monument Challenge. Hoe je kunt deelnemen aan de Monument Challenge en meer informatie over de workshops lees je op de projectpagina.

Deelnemerslijst en bijdragen · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 3 mei 2017 06:27 (CEST)

Nieuwsbrief 62 Wikimedia Nederland[bewerken]

Themaweek: schrijf mee over de VOC[bewerken]

VOC-logo

Nederland kent een koloniaal en een handelsverleden, waarbij er vele eeuwen interactie is geweest met landen verspreid over de wereld. Met verschillende landen is door deze eeuwenlange interactie gemeenschappelijk erfgoed ontstaan. Eén van de bekendste Nederlandse handelsonderneming was de Vereenigde Oostindische Compagnie ofwel de VOC.

In de week van 19 juni t/m 26 juni is de VOC het onderwerp van de Wikipedia themaweek. Iedereen die geïnteresseerd is kan meedoen aan de themaweek door een Wikipedia-artikel te schrijven of aan te vullen. Voor meer inspiratie of suggesties voor artikelen en onderwerpen kun je terecht op de projectpagina van de themaweek. Hier vind je tevens enkele handige bronnen naar het VOC archief van het Nationaal Archief.

Projectpagina themaweek · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 19 jun 2017 05:40 (CEST)

Nieuwsbrief 63 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Romaine 4 jul 2017 13:48 (CEST)

Dubbele themaweek natuurgebieden[bewerken]

Hallo DDJJ,

Een nieuwe dubbele themaweek is begonnen!

Deze keer schrijven we over natuurgebieden en biodiversiteit. Deze themaweken zijn opgezet als een challenge, je kunt dus punten verdienen met geschreven artikelen. Degene met de meeste punten krijgt een leuke prijs: een eigen boom in een bos van Natuurmonumenten. De challenge loopt van 14 tot en met 27 augustus.

Vriendelijke groet van project Natuur.

Projectpagina · Regels · Suggesties · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 15 aug 2017 09:01 (CEST)

Nieuwsbrief 64 Wikikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Romaine 2 sep 2017 08:21 (CEST)

Nieuwsbrief 65 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Denise Jansen (Denise Jansen) · MediaWiki message delivery (overleg) 28 sep 2017 15:35 (CEST)

Nieuwsbrief 66 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Denise Jansen (overleg) MediaWiki message delivery (overleg)

Nieuwsbrief 67 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Denise Jansen (overleg) MediaWiki message delivery (overleg)

Dubbele schrijfweek Finland[bewerken]

Vlag van Finland

In 2017-2018 bestaat Finland 100 jaar! Na de schrijfweken in onder andere Zweden, Kaukasus, Brazilië, Baltische staten en Denemarken is het nu traditioneel tijd voor de schrijfweken rondom de republiek Finland. Voordien was het onderdeel van Koninkrijk Zweden en Rusland, tot het zich onafhankelijk verklaarde. Het land bestaat toch al 100 jaar maar is nog niet zo goed beschreven op de Nederlandstalige Wikipedia. Daarom houden we van 23 december 2017 t/m 7 januari 2018 de schrijfweken die gericht zijn op dit land. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Finland.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 23 dec 2017 01:13 (CET)

Wiki Café Tilburg[bewerken]

Hallo DDJJ,

Zoals je weet is afgelopen november het Wiki Café Tilburg gestart. Omdat ik de enige ervaren Wikipediaan in het gezelschap ben, heb ik de projectpagina aangemaakt. Daarbij wat vragen en opmerkingen, zie hieronder. Specifieke reacties graag onder de subkopjes, die ik voor de duidelijkheid allemaal ondertekend heb.

Locatie[bewerken]

Ik heb de projectpagina eerst aangemaakt als subpagina van GLAM (Wikipedia:GLAM/Wiki Café Tilburg), maar bedacht later dat hij misschien beter een subje lager kon zitten, dus als Wikipedia:GLAM/Wikipedia in de Openbare Bibliotheek/Wiki Café Tilburg. Zodoende heb ik hem hernoemd, maar uiteraard weet jij het beste wat er binnen de reikwijdte van dat project valt, dus jij moet maar beslissen. Als je een betere plek weet dan de huidige, dan kun je hem verplaatsen, ik zie het dan wel op mijn volglijst. — bertux 9 jan 2018 21:51 (CET)

Hallo bertux, sorry voor de vertraging in mijn reactie. Ik zal per kopje reageren. Dankjewel voor het werk dat je er al in hebt gestopt. Ik denk dat het een prima plek is! Denise Jansen (overleg) 16 jan 2018 12:43 (CET)

Het doel van de pagina[bewerken]

Grotendeels zal dit in de praktijk moeten blijken. Op dit moment is mijn idee, dat de projectpagina zelf het reilen en zeilen van het project weergeeft en dat de overlegpagina bij behoefte als vraagbaak en praatpaal gaat dienen. Er kan ook nog behoefte zijn aan een pagina die als mooi uithangbord kan dienen, met foto's en kleuren en een mooie vormgeving. — bertux 9 jan 2018 21:51 (CET)

@bertux: Ik ben het met je eens. De projectpagina zie ik als de landingspagina voor mensen die informatie over het project zoeken. Die pagina kan wat mij betreft ook prima als uithangbord gaan dienen. Met wellicht wat meer vormgeving. Hoe denk jij daarover? Denise Jansen (overleg) 16 jan 2018 12:43 (CET)
We hebben iemand in ons midden die zowel fotograaf als programmeur is, als ik het goed onthouden heb. Misschien kan hij iets doen. Ik zal ook eens kijken/informeren bij mensen die hun gebruikerspagina van opmaak voorzien hebben. Zelf ga ik er niets aan doen, hooguit opmaak van elders kopiëren — bertux 16 jan 2018 17:24 (CET)

Fotoproject Spoorzone Tilburg[bewerken]

Ik zie dat er al een pagina Wikipedia:GLAM/Wikipedia in de Openbare Bibliotheek/Midden-Brabant bestaat, maar die gaat over het Fotoproject Spoorzone Tilburg. Ik zou die pagina graag hernoemen tot Wikipedia:GLAM/Wikipedia in de Openbare Bibliotheek/Fotoproject Spoorzone Tilburg. Van de redirect zou ik dan een doorverwijspagina willen maken:

  • Wiki Café Tilburg
  • Fotoproject Spoorzone Tilburg

Kan dat zo? Qua systematiek zouden deze twee nog een subje lager moeten, maar de naam wordt dan onhandelbaar lang. — bertux 9 jan 2018 21:51 (CET)

@bertux: Ja! Heel goed plan. Dat zal e.e.a. verduidelijken. Inderdaad geen subje lager, dan zakt het te ver weg. Denise Jansen (overleg) 16 jan 2018 12:43 (CET)
Ga ik doen. Ik zal ook wat verkortingen maken, bijvoorbeeld wp:013. En meteen een overzichtje van dergelijke doorsteekjes — bertux 16 jan 2018 17:24 (CET)

De bedoelde pagina is wel van iemand anders; moet deze persoon niet gevraagd worden of het akkoord is?

1 februari[bewerken]

Met tien jaar activiteit op Wikipedia en enige didactische ervaring heb ik mezelf aangeboden als docent voor de basisbeginselen van het schrijven. Onder het kopje 1 februari 2018: Wij schrijven vind je een lijst van mogelijke onderwerpen. Daar moet nog flink in gesnoeid worden.

Ik hoor dat jij en een andere Wikipediaan naar Tilburg komen, maar Marja Heusschen kende de gebruikersnaam van diegene niet. Weet jij die naam? Ik voel me er goed bij om de taakverdeling al doende te bepalen, maar naar behoefte kunnen we afspraken maken. Als iemand anders de zaken goed uit kan leggen, dan is het voor mij ook goed, dan kan ik als achtervanger aan de slag. — bertux 9 jan 2018 21:51 (CET)

@bertux: Dankjewel voor je aanbod om uitleg te geven aan de groep. Als jij het ook nog steeds wilt, dan heel graag! Marja heeft ons inderdaad gevraagd om extra begeleiding te regelen voor wanneer de mensen actief Wikipedia gaan bewerken, na de klassikale uitleg. Er komen vier Wikipedianen naar Tilburg, ik zal je de namen doorgeven per mail. Op deze manier kunnen deelnemers bijna 1 op 1 worden begeleid. Ikzelf ben er deze keer niet bij, maar ben wel van plan om binnenkort een keer aan te sluiten. Denise Jansen (overleg) 16 jan 2018 12:43 (CET)
Ik hoop maar, dat vier niet te veel is. Met vier mensen voor persoonlijke uitleg zal ik meer globaal moeten werken. Een nieuwe ervaring! Ik ben eraan gewend om een klas van twaalf laaggeletterden computerles te geven en daarbij klaagde mijn ene assistent al dat ze weinig te doen had omdat de klassikale uitleg te duidelijk was.
Ik weet dat voor edit-a-thlons een-op-een-begeleiding aanbevolen wordt, maar het Wiki Café is natuurlijk anders dan zo'n marathon, waar meteen productie gedraaid en een artikel voltooid wordt.
En eerlijk gezegd denk ik dat de wens voor zo'n enorm begeleidingsleger vooral voortkomt uit ervaringen met uitleggers die niet didactisch onderlegd of onvoldoende voorbereid zijn. Het gaat meestal mis op elementaria: zelfs mensen met een hbo-opleiding zitten vaak te knoeien met de back- en forward-knoppen van de browser, raken de weg kwijt als er twee tabbladen verschijnen, hebben nog nooit de rechtermuisknop gebruikt, enzovoorts. Ik verwacht niet, dat dergelijke dingen uitleg nodig hebben, maar in mijn voorbereiding hou ik er wel rekening mee en ik noem bij elk onderwerp de benodigde basisvaardigheden, zodat mensen kunnen aangeven waar ze ondersteuning nodig hebben. Hetzelfde voor terminologie: het moment waarop je een term als bekend veronderstelt, is hetzelfde moment als waarop je les ontspoort.
Ben onder de indruk van je grondige voorbereiding en gedachten over de invulling van 1 februari. We hebben deze begeleiding op verzoek van Marja ingezet. Haar verwachting/hoop is dat men op 1 februari wel iets kan doen op Wikipedia, ze heeft de indruk dat de deelnemers eraan toe zijn om echt iets doen. Wel van bewust dat er geen hele artikelen geschreven kunnen worden natuurlijk. Omdat er dan toch vaak korte vragen komen van deelnemers, is het handig om mensen erbij te hebben die dat gelijk kunnen beantwoorden. Enneh, hoe duidelijker de klassikale uitleg is, hoe beter! De elementaire zaken die je noemt zijn inderdaad vaak de valkuilen, ook aanmaken van een gebruikerspagina, het bestaan van een overlegpagina en het verschil ertussen heeft soms meer uitleg nodig. Mijn idee is om het te ervaren en achteraf hoor ik graag of de begeleiding te veel was, is dat oké? Denise Jansen (overleg) 18 jan 2018 09:55 (CET)
Ik wil overigens niet suggereren dat ik veel van didactiek weet, alleen dat je met kennis van de valkuilen en met secure voorbereiding een heel eind komt.
Opmerking Opmerking Ik heb nog geen mail over begeleiders gehad. Zolang je enkel hun gebruikersnamen noemt, is mail ook helemaal niet nodig, je kunt ze gewoon hier noemen. Desgewenst kunnen ze dan ook meedenken op deze pagina.
Ik ga je de mail straks sturen met namen. Omdat ik niet weet of iedereen het op prijs stelt dat er hier openbaar komt te staan dat ze aanwezig zullen zijn, kies ik voor de mail. Denise Jansen (overleg) 18 jan 2018 09:55 (CET)
Een heel ander punt: Marja gaat aan de deelnemers trekken om meer mensen te krijgen dan de vorige keer, maar ik denk dat we echt de publiciteit moeten zoeken en nieuwe mensen moeten aanspreken. Ik zal dat met haar bespreken — bertux 16 jan 2018 17:24 (CET)
Top, ik hoor graag als we hier ondersteuning in kunnen geven vanuit Wikimedia Nederland Denise Jansen (overleg) 18 jan 2018 09:55 (CET)

Ik ga een oproep via onze website doen en op onze maandposter wordt de activiteit ook genoemd.(Marja)

Didactiek & het wiel[bewerken]

Omdat ik van plan ben om elke maand aanwezig te zijn, kunnen we iets langzamer en grondiger werken dan als alles in twee uur moet. Dat heeft ook mijn voorkeur: als docent ben ik altijd een trage starter geweest, die de klassen van collega's in de verte zag verdwijnen. Het is de prijs van grondigheid.

In de kroeg zag ik recent, dat iemand een handleiding voor het werken op Wikipedia had gemaakt, die zal ik bekijken en er het goede van gebruiken. Zijn er nog andere didactische wielen beschikbaar die niet meer uitgevonden hoeven te worden? — bertux 9 jan 2018 21:51 (CET)

@bertux: Ik begreep van Marja dat ze graag de deelnemers echt iets laat doen op een avond, zoals ook Olaf Janssen in januari heeft gedaan. Je zou eraan kunnen denken om mensen ook de lijstjes te laten snoeien/uitbreiden. Bronnen te laten zoeken en deze achter lijstjes te melden. Marja zou mogelijk ook vragen aan mensen om alvast in klad een artikel te schrijven. Misschien 1 ervan pakken en die klassikaal behandelen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door DD (overleg · bijdragen)
Ja, ik zal proberen uit te vinden wat mensen al gedaan hebben en wat ze willen. Ook moet de communicatie duidelijker: wat mij betreft uitsluitend onwiki. Dus meer via e-mail, behalve voor zaken die strikt privé zijn. Marja zal dan ook een gebruikersnaam moeten nemen. Zij moet natuurlijk wel haar werk en het voor haar nieuwe communicatiekanaal kunnen verantwoorden aan de leiding van de bieb, ik zal erover nadenken of daar nog valkuilen zitten — bertux 16 jan 2018 17:24 (CET)

Bewerkingsmodus[bewerken]

Het heeft niet veel zin om in een avond alle bewerkingsmodi te behandelen. Er zijn er drie voor zover ik weet:

Ik ben zelf geneigd om de middelste optie te kiezen en het Brontekst bewerken kort te noemen en te tonen. — bertux 9 jan 2018 21:51 (CET)

@bertux: Visual editor heeft inderdaad de voorkeur. Het handboek is hier ook op gebaseerd. Als het goed is deelt Marja het handboek met alle deelnemers. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door DD (overleg · bijdragen)
Heb ik inmiddels een mail over gehad, maar nog niet gelezen, vanwege sores in de privésfeer, waarin nu gelukkig een minder tijdrovende fase aangebroken is — bertux 16 jan 2018 17:24 (CET)
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Fijn dat de privésfeer rustiger is nu! Denise Jansen (overleg) 18 jan 2018 09:42 (CET)

Met vriendelijke groet — bertux 9 jan 2018 21:51 (CET)

Ook nu weer bij elk subkopje gereageerd. Ik heb de inspringing consequent gemaakt, hoop ik. Ik vond het verwarrend om mijn handtekening vooraan je reacties te treffen en heb dat vervangen door @bertux:. Dergelijke wijzigingen in iemands overleg kunnen gevoelig liggen, dus als je wilt, herstel ik de oude situatie.
Een kleine kanttekening: met mijn handtekening was ik niet te pingen, want deze bevatte geen link naar mijn gebruikerspagina. Dat is onhandig en ik heb het meteen veranderd. Maar pingen is niet nodig, want bij de Volglijst-voorkeuren heb ik aangegeven dat elke pagina die ik bewerk automatisch op mijn volglijst komt. Aanbevolen! Ben je weinig actief op Wikipedia zelf, dan kun je bovendien jezelf laten mailen bij wijzigingen aan pagina's die je volgt. Ikzelf heb dat bijvoorbeeld op de Duitse Wikipedia en Wikidata gedaan. Niet voor nl, want ik kom hier dagelijks — bertux 16 jan 2018 17:24 (CET)
Hè wat onhandig van mij, ik wilde snel reageren omdat het al zo lang had geduurd en heb te snel gehandeld, daarom stond je handtekening erin. Geen enkel probleem (fijn juist) dat je zo vrij bent geweest dat aan te passen. Ik zal verder ook per kopje reageren, dan houden we het per onderdeel bij elkaar. Ik heb inderdaad ook een mailfunctie aanstaan op verschillende pagina's. Handig! Werkt vooral als herinnering voor mij, ik heb niet altijd de mogelijkheid om direct dezelfde dag te reageren. Denise Jansen (overleg) 18 jan 2018 09:42 (CET)

Nieuwsbrief 68 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Denise Jansen (talk) MediaWiki message delivery (overleg) 5 feb 2018 09:46 (CET)

Astroschrijfweken 2017[bewerken]

Op 23-25 februari 2018 vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Deze vormen de aftrap voor de Astroschrijfweken op Wikipedia van 25 februari - 11 maart. Doe je mee? Zet dan #Astroschrijfweek in je bewerkingssamenvatting, en maak kans op een leuke prijs die beschikbaar is gesteld door de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie. Meer weten? Kijk dan op de projectpagina en meld je aan!

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 feb 2018 02:47 (CET)

Nieuwsbrief 69 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Denise Jansen (talk) MediaWiki message delivery (overleg) 27 feb 2018 16:04 (CET)

De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018[bewerken]

Vrouwen op Wikipedia

Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf 5 maart tot 9 april 2018 loopt de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month en wordt ondersteund door Iberocoop. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.

Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 5 mrt 2018 05:22 (CET)

Nieuwsbrief 70 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Denise Jansen (overleg) 29 mrt 2018 13:53 (CEST)

Nieuwsbrief 71 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Denise Jansen (overlegMediaWiki message delivery (overleg) 24 apr 2018 11:24 (CEST) ·

Themaweken Maand van Verzet 2018[bewerken]

Hallo DDJJ,

In mei lopen de themaweken van de Maand van het Verzet met als doel om het onderwerp verzet beter beschreven te krijgen met nieuwe artikelen en de uitbreiding van bestaande artikelen. Een jury beoordeelt na afloop de artikelen en kiest daaruit de tien beste artikels.

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 1 mei 2018 02:12 (CEST)