Overleg gebruiker:DDJJ

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Hi! Welkom op mijn overlegpagina.

Vlag van het Verenigd Koninkrijk. Welcome message in English

Leer Wikipedia te begrijpen

Help mee

Persoonlijke hulp

Andere handige pagina's

Uitnodiging om deel te nemen[bewerken]

Hallo DDJJ Op de Duitstalige Wikipedia heeft men al een aantal jaar een systeem waarin gebruikers die elkaar in levende lijve ontmoet hebben kunnen bevestigen dat ze elkaar kennen. Dit systeem heeft men bedacht om meer vertrouwen tussen gebruikers onderling te scheppen en zodoende een prettigere sfeer te creëren op de wiki. Op de Duitstalige Wikipedia is dit een groot succes en ik heb daarom het grootste gedeelte van dat systeem vertaald naar het Nederlands om ook op de Nederlandstalige Wikipedia een prettigere werksfeer te creëren. We zijn hiermee pas kort met dit systeem echt begonnen op de Nederlandstalige Wikipedia, het zou leuk zijn als meer gebruikers zich aanmelden. Het heeft pas zin om je aan te melden in het systeem als minstens drie andere gebruikers in levende lijve hebt ontmoet. Wij hebben elkaar al eens ontmoet bij bijeenkomsten waar ook andere gebruikers aanwezig waren, dus dat zit wel goed. Als je je aangemeld hebt kun je pas andere gebruikers bevestigen dat je ze ontmoet hebt als drie gebruikers jou reeds bevestigd hebben. Over het gehele systeem is meer informatie te vinden op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen. In het groene kader staan de instructies. Op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers probeer ik een overzicht bij te houden van gebruikers die actief zijn op de Nederlandstalige Wikipedia. Het zou leuk zijn als je je aanmeldt! :-) Groetjes - Romaine 26 okt 2013 13:21 (CEST)

PS: Op de Duitstalige Wikipedia is in principe alles vertaald naar het Nederlands, maar dat krijg je wellicht alleen te zien als je in je voorkeuren Nederlands hebt ingesteld als taal. Romaine 26 okt 2013 13:21 (CEST)

Ontmoete Wikimedianen: je bent bevestigd![bewerken]

Hallo DDJJ, Je hebt je eerder aangemeld voor het systeem van Ontmoete Wikimedianen. Door minstens drie andere gebruikers ben je bevestigd dat je hen ontmoet hebt. Je kunt nu zelf ook andere gebruikers die je hebt ontmoet bevestigen.

  • Voor het overzicht staan op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers de Nederlandstalige gebruikers.
  • Wil je op de hoogte blijven van nieuwe aanmeldingen? Plaats dan Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers op je volglijst.
  • Voor een volledig overzicht van de meer dan 1300 deelnemende gebruikers kijk je hier.
  • Je kunt op je gebruikerspagina met een gebruikersbox aangeven dat je deelneemt in het systeem. Plaats dan {{User:Romaine/Persönliche Bekanntschaften/box}} op je gebruikerspagina. Dit werkt op de-wiki, en-wiki, fr-wiki, nl-wiki, Commons, Meta, Wikidata, WMBE-wiki en WMNL-wiki. Daarnaast kan dit voor ieder ander project worden aangevraagd.
  • Vraag bij ontmoetingen of gebruikers zich hiervoor al aangemeld hebben. (Er zijn flyers beschikbaar met korte uitleg.)

Direct iemand bevestigen? Zie deze pagina. Romaine 28 okt 2013 20:24 (CET)

Hallo DDJJ, Omdat het erg lelijk staat om geen gebruikerspagina te hebben op de Duitse Wikipedia en met een rode link in de lijst van gebruikers te komen bij Ontmoete Wikimedianen, had ik die voor je aangemaakt met een link naar je gebruikerspagina op nl-wiki. Op die manier kunnen deelnemers makkelijker achterhalen wie er bij een gebruikersnaam hoort. Het is blijkbaar beleid op de-wiki dat alleen gebruikers zelf een gebruikerspagina mogen aanmaken. Mijn vraag is of je op de:Benutzer:DDJJ deze pagina zou kunnen aanmaken? Je kunt daar zelf bepalen wat je er neerzet, wel zou het handig zijn als er minstens een link opneemt naar je gebruikerspagina op nl-wiki met bv: Siehe: [[:nl:Gebruiker:DDJJ]] . Dank alvast! Romaine 27 jan 2014 10:30 (CET)

Hi Romaine, dankjewel voor de melding. Ik heb even de link gepakt die je voorstelde, ben ik in ieder geval niet meer rood DeniseJ. (overleg) 27 jan 2014 10:40 (CET)

O en vervolgens was de pagina verwijderd, maar heb hem opnieuw aangemaakt --DeniseJ. (overleg) 27 jan 2014 10:43 (CET)
Dank je! Romaine 27 jan 2014 10:47 (CET)
Jij bedankt voor de tip! --DeniseJ. (overleg) 27 jan 2014 10:49 (CET)
Kun je Sindy, SandraR, en Sebas dit ook laten doen? Zij hebben dezelfde vraag op hun overlegpagina gekregen. Dank! Romaine 27 jan 2014 11:15 (CET)
Gedaan! DeniseJ. (overleg) 27 jan 2014 12:00 (CET)

Wikizaterdag jl. 20150718[bewerken]

Hoi DDJJ, Je hebt de twijfelachtige [;-D] eer de eerste te zijn van Wikimedia of WMF die ik " officieel" heb ontmoet. Als er 1 schaap over de dam is... Het smaakt naar meer. Tot Ziens, DDJJ!  Klaas `Z4␟` V:  19 jul 2015 20:18 (CEST)

Hoi Klaas, Het was zeker leuk ook jou in levende lijve te ontmoeten, en zoals al gezegd; je bent van harte welkom op de WikiZaterdagen en andere evenementen van Wikimedia. Tot ziens! DeniseJ. - WMNL (overleg) 20 jul 2015 09:26 (CEST)

Gefeliciteerd met de gekregen WikiUil[bewerken]

Uitreiking
WikiUilen 2015
WikiUil
De ProjectUil
is uitgereikt aan het
GenderGap-project
ter waardering van
het uitstekende werk
in het verbeteren van
onze encyclopedie.

Hallo DDJJ! Van harte gefeliciteerd met het ontvangen van de ProjectUil!!

We hopen dat jullie de ontvangen WikiUil een mooi plekje zullen geven en deze blijk van waardering jullie veel plezier geeft in het werken op Wikipedia.

Naast de fysieke WikiUil krijgen jullie ook deze digitale WikiUil die je een plekje kunt geven op je gebruikerspagina.

We hopen dat jullie in dit nieuwe jaar wederom een hoop mooie bijdragen mogen doen om Wikipedia te verrijken en te verbeteren. Namens de WikiUilen Academie - Romaine 17 jan 2016 03:03 (CET)

Gendergap Wishlist[bewerken]

Volgens mij had jij in je naamruimte een kopie van Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Gewenste artikelen staan? Want op dit origineel heb ik vandaag enkele rode links die wel bestaan teruggezocht, en van sommige de link op Wikidata gevonden. Maar jouw kopie heb ik (op wellicht 1 item na) niet bewerkt, dus wellicht moet je die nog even gelijktrekken, of opnieuw kopieren (of geen kopie gebruiken, maar de lijst die er toch al is ;-) ed0verleg 18 feb 2016 16:42 (CET)

Hi ed0! Het was andersom, de lijst in mijn naamruimte diende als basis voor degene die je hebt bewerkt Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Gewenste artikelen. Dus wat jij hebt gedaan is prima, die variant is inmiddels onze basislijst geworden, Spinster heeft de lijst gerangschikt. Dankjewel voor het bijzoeken van de gegevens!

GenderGap Twitter en WikiMania[bewerken]

Hoi DDJJ,

Zie hier en op Meta. Wellicht ook iets voor het vijtienjarig bestaan van WMNL?  Klaas `Z4␟` V:  24 mrt 2016 10:14 (CET)
Hoi Klaas, dank voor de link. Er gaat een aantal leden van de gendergap werkgroep naar Wikimania. Ik verwacht dat zij zeker aan zullen sluiten bij sessies van WikimaniaWomen. Hoe is het met jou? Lang geleden dat we elkaar IRL zagen :-) groetjes Denise
Zie ook: GenderGap-activiteiten en elders een bericht van Tim R.. Ook op zijn zgn. Part-up waar ik zgn. "partner" ben.  Klaas `Z4␟` V:  29 mrt 2016 11:52 (CEST)
M.b.t. The New Wikimedia. Deze jonge beweging heeft zich o.a. als doel gesteld om een discussie te starten over de manier waarop we op Wikimedia projecten samenwerken. Naar mijn mening zijn de discussies vaak agressief van aard. Mijn hoop is dat we als community gaan nadenken over manieren om onze stijl van discussiëren aan te passen. Een gezondere balans van vrouwen en mannen kan hier toe bijdragen. Vandaar dat de ontwikkelingen m.b.t. gendergap activiteiten ook bij The New Wikimedia op de agenda staan. Ik zou het erg leuk vinden als je je als supporter van The New Wikimedia zou willen aanmelden en dat je met ons mee denkt. Groet, Tim Timboliu (overleg) 31 mrt 2016 09:13 (CEST)
Hoi Tim, dank voor je bericht en fijn dat Gendergap ook bij jullie aandacht heeft. Ik ben benieuwd naar jullie ideeën hierover, zou je eens iets op de mail willen zetten naar de gendergap geïnteresseerden? Gendergap-nl-at-lists.wmnederland.nl - groetjes Denise

ideetje voor project GG[bewerken]

Basis voor genderGap-logo?


Succes en pret, beste DDJJ!
Verbijsterend. Hartelijke groeten van  Klaas `Z4␟` V:  30 apr 2016 11:55 (CEST)

thanks! Niet alleen op WP is een inhaalslag te maken..... :-) Denise Jansen (overleg) 9 mei 2016 09:12 (CEST)
hier speelt dat niet zo, omdat vrijwel iedereen gratis en voor niks werkt Glimlach  Klaas `Z4␟` V:  16 mei 2016 09:01 (CEST)

Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Resultaten[bewerken]

Hey Denise,

Omdat het laden van de projectpagina door de lengte steeds langer ging duren, heb ik de resultatenlijst met al die extra afbeeldingen verplaatst naar Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Resultaten. Ik hoop dat je je daarin kunt vinden!

Groetjes, Ciell 12 jun 2016 22:55 (CEST)

Hi Ciell, uiteraard kan ik me daarin vinden, dank voor het aanpassen! Fijn ook dat er een melding is gemaakt op de oorspronkelijke plek, dan hoef ik geen linkjes aan te passen in berichten die ernaar verwijzen. Groetjes, Denise Jansen (overleg) 13 jun 2016 09:01 (CEST)

Discussie over gebruikte term door Atria[bewerken]

Hallo DDJJ/Denise, er is wat discussie ontstaan over de door Atria gebruikte term "Recolour Wikipedia" in de kroeg. Kun jij Atria hiervan op de hoogte stellen? Alice2Alice (overleg) 16 jul 2016 07:28 (CEST)

Hi Alice2Alice, dank voor je berichtje. Ik zag de discussie inderdaad gaan. Ik zal Atria een berichtje sturen. groet en succes met de themaweken! Denise Jansen (overleg) 18 jul 2016 09:47 (CEST)
Dag Denise, fijn dat je contact met ze opneemt. Mocht er een reactie van die kant komen, dan is het denk ik wel prettig om die met de Wikigemeenschap te delen. Groet, Apdency (overleg) 25 jul 2016 18:55 (CEST) (een van de discussianten in de Kroeg)

Verdiend![bewerken]

Een media ster voor DDJJ, voor het stuk Wikipedia wil kennis toegankelijk maken in De Telegraaf, 15 november 2016, uitgereikt door Ellywa.

Nieuwsbrief/58[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · SindyM3 MediaWiki message delivery (overleg) 31 jan 2017 11:21 (CET) (CEST)

Nieuwsbrief 59 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery SindyM3 MediaWiki message delivery (overleg) 28 feb 2017 15:33 (CET)

Nieuwsbrief 60 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · SindyM3 MediaWiki message delivery (overleg) 30 mrt 2017 10:41 (CEST)

Dubbele schrijfweek Brussel 2017[bewerken]

Hallo DDJJ,

De nieuwe dubbele schrijfweek over Brussel is begonnen!

In 2016 organiseerden we de Brusselse schrijfweken om Brussel beter op Wikipedia beschreven te krijgen. Dat leverde een mooi resultaat op en daarom organiseren we het in 2017 opnieuw. In 2017 valt dit samen met de twee zaterdagen waarop de Dag van de Dans georganiseerd wordt. Internationaal staat Brussel bekend als een ‘Mekka van de hedendaagse dans’. Toch vinden we slechts weinig of onvolledige informatie over deze rijke dansscène op Wikipedia. De Dag van de Dans vormt het uitgelezen moment om hierin verandering te brengen!

Iedereen kan online en op locatie meedoen door te schrijven over een onderwerp gerelateerd aan Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De schrijfweken duren van 22 april t/m 6 mei!

Op locatie worden er op verschillende locaties in Brussel schrijfsessies georganiseerd waar iedereen welkom is. Zie voor meer informatie op de projectpagina. Specifiek voor het thema dans kun je terecht op deze projectpagina.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 apr 2017 05:41 (CEST)

Nieuwsbrief 61 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery ·SindyM3 (overleg) MediaWiki message delivery (overleg) 25 apr 2017 12:30 (CEST)

Gendergap resultaten[bewerken]

Beste Denise, ik heb jouw bewerking op Gendergapresultaten 2017 teruggedraaid omdat er een aantal fouten inzaten. Ik had de artikelen op "16wikiwomen" als "Uitgevoerd Uitgevoerd" aangeduid maar dat was niet enkel in 2017, sommige artikelen waren al 50 weken eerder of in sommige gevallen wel vier jaar geleden al aangemaakt. Vandaar mijn terugdraaiing. Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 25 apr 2017 15:59 (CEST)

Ik zag het, dankjewel voor de correctie. Ik had niet gezien dat er artikelen bij stonden die al eerder geschreven waren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik zal de lijst nog een keer doorlopen en alleen degenen uit 2017 toevoegen. Hartelijke groet Denise Jansen (overleg) 25 apr 2017 16:00 (CEST)

Mei 2017: Wikipedia-schrijfchallenge over Rijksmonumenten[bewerken]

monumenten- schildje voor rijksmonumenten

Van 1 tot en met 31 mei 2017 organiseert het Wiki Loves Monuments team de Monument Challenge. Een schrijfwedstrijd waaraan je kunt meedoen door Wikipedia-artikelen over rijksmonumenten te schrijven. Er worden in mei ook twee Wikipedia schrijfworkshops georganiseerd voor de Monument Challenge. Hoe je kunt deelnemen aan de Monument Challenge en meer informatie over de workshops lees je op de projectpagina.

Deelnemerslijst en bijdragen · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 3 mei 2017 06:27 (CEST)

Nieuwsbrief 62 Wikimedia Nederland[bewerken]

Themaweek: schrijf mee over de VOC[bewerken]

VOC-logo

Nederland kent een koloniaal en een handelsverleden, waarbij er vele eeuwen interactie is geweest met landen verspreid over de wereld. Met verschillende landen is door deze eeuwenlange interactie gemeenschappelijk erfgoed ontstaan. Eén van de bekendste Nederlandse handelsonderneming was de Vereenigde Oostindische Compagnie ofwel de VOC.

In de week van 19 juni t/m 26 juni is de VOC het onderwerp van de Wikipedia themaweek. Iedereen die geïnteresseerd is kan meedoen aan de themaweek door een Wikipedia-artikel te schrijven of aan te vullen. Voor meer inspiratie of suggesties voor artikelen en onderwerpen kun je terecht op de projectpagina van de themaweek. Hier vind je tevens enkele handige bronnen naar het VOC archief van het Nationaal Archief.

Projectpagina themaweek · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 19 jun 2017 05:40 (CEST)

Nieuwsbrief 63 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Romaine 4 jul 2017 13:48 (CEST)

Dubbele themaweek natuurgebieden[bewerken]

Hallo DDJJ,

Een nieuwe dubbele themaweek is begonnen!

Deze keer schrijven we over natuurgebieden en biodiversiteit. Deze themaweken zijn opgezet als een challenge, je kunt dus punten verdienen met geschreven artikelen. Degene met de meeste punten krijgt een leuke prijs: een eigen boom in een bos van Natuurmonumenten. De challenge loopt van 14 tot en met 27 augustus.

Vriendelijke groet van project Natuur.

Projectpagina · Regels · Suggesties · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 15 aug 2017 09:01 (CEST)

Nieuwsbrief 64 Wikikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Romaine 2 sep 2017 08:21 (CEST)

Nieuwsbrief 65 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Denise Jansen (Denise Jansen) · MediaWiki message delivery (overleg) 28 sep 2017 15:35 (CEST)

Nieuwsbrief 66 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Denise Jansen (overleg) MediaWiki message delivery (overleg)