Wikipedia:Wikiproject/Wiki goes Caribbean/24oktober2020

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Online bijeenkomst 24 oktober 'Kunst en literatuur'[bewerken | brontekst bewerken]

Met het 'Wiki goes Caribbean'-project proberen we de informatie over Suriname en het Caribisch gebied op Wikipedia en de beeldbank Wikimedia Commons uit te breiden, te vergroten, te verbeteren en te actualiseren. Samen met het Nationaal Archief (Den Haag) en de Dutch Caribbean Bookclub organiseren we op zaterdag 24 oktober een online schrijfmiddag.

Thema van deze schrijfmiddag is deze keer 'Kunst & Literatuur', maar je kan natuurlijk - zoals altijd - ook gewoon werken aan het schrijven en verbeteren van artikelen naar keuze. Tijdens een workshop leer je hoe je een afbeelding toevoegt aan een artikel op Wikipedia.

Verder is er begeleiding aanwezig om je te ondersteunen bij het bewerken van Wikipedia.

De schrijfmiddag begint om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur (Nederlandse tijd). Dat is van 8.00 tot 10.00 op Aruba, Bonaire en Curaçao.

INSCHRIJVEN kan via dit inschrijfformulier

Inspiratie & mogelijke onderwerpen[bewerken | brontekst bewerken]

Doe je een bewerking? Vul dan, voordat je de bewerking opslaat, in de bewerkingssamenvatting #wgc in. Hiermee laat je ons weten dat je je bijdrage levert aan dit project!

Hieronder vind je een overzicht van de onderwerpen waar je direct mee aan de slag kunt tijdens deze schrijfmiddag. Natuurlijk kan je ook werken aan andere onderwerpen over Suriname en het Nederlands deel van het Caribisch gebied waarin je geïnteresseerd bent.

Bronnen & beeldmateriaal[bewerken | brontekst bewerken]

Hieronder vind je een overzicht van mogelijke bronnen en beeldmateriaal op Wikimedia Commons die je kunt gebruiken.

Beeldmateriaal[bewerken | brontekst bewerken]

Wil je een boek of artikel in huis halen voor het schrijven van een Wikipedia artikel? Dan kan je financiële ondersteuning vragen van Wikimedia Nederland.

Infomateriaal[bewerken | brontekst bewerken]

Op zoek naar wat meer informatie over het bewerken van Wikipedia of het uploaden van afbeeldingen naar de Commons beeldbank? Hieronder vind je alle stappenplannen én de grote Wikipedia-handleiding.

Contact[bewerken | brontekst bewerken]

Heb je vragen over deze schrijfmiddag of over Wiki goes Caribbean?
Neem dan contact op met Michelle van Lanschot (vanlanschot-at-wikimedia.nl).

Meer informatie over Wiki goes Caribbean vind je op de projectpagina op Wikipedia.