Overleg gebruiker:Kattenkruid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om een nieuw onderwerp te starten
Als je me met "u" aanspreekt, zal ik u met "je" antwoorden.

Naar onder

Archief
2004 t/m 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015
alle maanden

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

2015 2016 2017 2018

Verwijderen werk[bewerken]

Kun je mij toelichten waarom je mijn uitgebreide werk voor de pagina MuMeLadder hebt laten verwijderen? Andere vergelijkbare wiki's over allertijdenlijsten bestaan al jaren. Ik zie niet in waarom verwijderen de enige optie was. Gretzs (Overleg) Windows logo – 2012 (dark blue).svg 10 jan 2019 11:48 (CET)

Star wars[bewerken]

Bedankt voor je terughoudende opstelling met betrekking TBP. Het zou een schijn kunnen verwekkend die je vermeden hebt. Dat maakt je een goede "rechter". Is het ook mogelijk je nominatiereden voor de lijst aan te passen naar de huidige situatie. De pagina's zijn geen eigen lemmata meer maar zijn nu doorverwijsconstructies naar de lijst. Blijven staan mag ook omdat de afhandelende mod dit ook wel zal zien doch voelt dat wat krom aan. Groet Vdkdaan (Gif mo sjette) 17 jan 2019 08:43 (CET)

Nomineren pagina's[bewerken]

Beetje flauw om zo alle pagina's waar ik de afgelopen maanden aan heb bijgedragen te nomineren voor verwijdering. Gezien het feit dat je mijn laatste vragen niet meer beantwoord hebt krijg ik de indruk dat je het nogal persoonlijk opneemt. Het zou fijn als er gewoon objectief naar de inhoud gekeken wordt.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Gretzs (overleg · bijdragen)

Het zou ook fijn zijn wanneer je ging kijken wie jouw artikelen genomineerd heeft in plaats van wat tegen Kattenkruid aan te schoppen. The Banner Overleg 24 jan 2019 10:59 (CET)
Het is flauw om de procedure te omzeilen door een verwijderde pagina in te voegen in een andere pagina. Het is flauw om een game op een forum relevanter te laten lijken dan het is. Ik heb me flink in de materie verdiept en kom daardoor tot de conclusie dat de MuMeLadder en Orinoco Radio geen encyclopedische relevantie hebben. Daar is niets persoonlijks aan. Bovendien, iedere lijst die A Forest van The Cure op 1 zet draag ik een warm hart toe maar dat wil nog niet zeggen dat ik het encyclopedische relevantie toedicht. Vr. groeten, Kattenkruid (overleg) 24 jan 2019 15:26 (CET)

Verwijdering Wietzaadjes[bewerken]

Hallo Kattenkruid,

Wat is er mis met het Wiki artikel rondom Wietzaadjes? Ik heb een format gebruikt dat ik tegenkwam bij een internationale zadenbank, juist om zo objectief mogelijk te schrijven. Ik snap ook niet helemaal waar overduidelijke reclame gemaakt wordt? In feite is het zo simpel dat het bedrijf genoemd wordt, wat ze aanbieden en een referentie naar de goede reviews op Trustpilot. Geen ongefundeerde reclame als je het mij vraagt?

Dit Wiki artikel heb ik als leidende draad gebruikt: https://en.wikipedia.org/wiki/Seedsman_Seeds

Hoor graag van je! Om meer inzichten op dit front te creëren wil ik namelijk over meerdere zaadbanken iets gaan schrijven. Objectief, maar een positieve noot hier en daar, voorzien van adequate onderbouwing, is niet direct reclame en promotie. Evenals dat iets negatiefs niet direct afbreuk ergens aan hoeft te doen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:a441:74c4:1:6121:5d5b:101:9b96 (overleg · bijdragen)

Beste 2a02:a441:74c4:1:6121:5d5b:101:9b96,
We vergelijken artikelen niet met elkaar. Bovendien hanteren de Engelstalige collega's andere standaarden. Het genoemde artikel begint dan ook met de mededeling The topic of this article may not meet Wikipedia's general notability guideline. In de Nederlandstalige hanteren we dat sjabloon niet. Ik denk dat er in het algemeen niet veel bijzonders te vertellen is over dergelijke cannabiszaadbedrijven. Hetgeen er over te vertellen is valt al gauw onder reclame. Dat kan anders zijn als er een bijzondere geschiedenis aan vastzit of een aangetoond groot marktaandeel. Voor een tweede opinie verwijs ik naar WP: TERUG. Groeten, Kattenkruid (overleg) 24 jan 2019 14:49 (CET)

Overleg[bewerken]

Hallo Kattenkruid, ik zag dat je de pagina Lucifer (televisieserie) hebt hernoemd. De pagina lijkt te zijn gemarkeerd als gecontroleerd, maar er is geen melding te vinden in het markeerlogboek. Ook ben ik het vaker tegengekomen bij hernoemen van een nieuwe pagina dat deze verdwijnt uit de lijst Nieuwe artikelen. Misschien een kleine bug? Ik dacht even melden bij een modje. Groet, Verdel (overleg) 29 jan 2019 12:20 (CET)

Hoi, Verdel. Er is een probleem met markeren en hernoemen idd. Als je een nieuwe pagina hernoemt zonder de oude naam te laten staan blijft ie als ongemarkeerd staan in de lijst van nieuwe pagina's. De door jou genoemde bug ken ik niet, snap ik niet en ik kan er als mod ook niets aan doen. Iemand die veel van dit soort dingen weet is Gebruiker:Romaine. Misschien kan die hier meer over zeggen. Groeten, Kattenkruid (overleg) 29 jan 2019 20:30 (CET)
Dank voor je uitleg, gelukkig is het bekend en ben ik niet gek. ;) Kan goed zijn dat het tweede probleem is opgelost, want soms lees ik wel eens de tekst "was oorspronkelijk aangemaakt als ..." (ook als die oorspronkelijke pagina is verwijderd) Groet, Verdel (overleg) 29 jan 2019 21:10 (CET)
Dat gaat idd goed als gemarkeerd. Het eerste probleem kende ik niet en weet ook niet of het bekend is. Kattenkruid (overleg) 29 jan 2019 21:52 (CET)
Acties van moderators worden automatisch gemarkeerd, en dat komt volgens mij niet in het logboek. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 30 jan 2019 11:31 (CET)


Lurrie[bewerken]

Hallo Kattekruid, Je schrijft dat de pagina reclame is, pluggen van een nieuw soort bier, maar het bestaat al langer en net als andere soorten bier zou het op Wikipedia moeten staan omdat het in de verzameling van Nederlandse biersoorten hoort. Rob.sommers (overleg) 2 feb 2019 08:12 (CET)

Beste Rob, deze bron beweert anders. Bovendien is het een biertje van amateurbrouwers en daarmee sowieso niet relevant voor de encyclopedie. Groeten, Kattenkruid (overleg) 2 feb 2019 14:31 (CET)

Je verwijst naar een artikel in de krant als serieuse bron. Feiten zijn dat Lurrie wordt gebrouwen door VOF Stadsbroewerie Remunj, gewoon ingeschreven bij de KvK. Daarnaast is Lurrie officieel geregistreerd als bier merk. Helaas is het artikel nu niet meer zichtbaar. Wat nu? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Rob.sommers (overleg · bijdragen)

Ik verwijs naar WP:TERUG. Kattenkruid (overleg) 6 mrt 2019 01:05 (CET)

Aanpassingen pagina LiveXS[bewerken]

Goedemorgen Kattenkruid,

Ik zie zojuist dat U de Wikipedia-pagina over LiveXS (Popmagazine) weer hebt teruggezet naar de oer-vorm uit 2013. Afgelopen vrijdag heeft LiveXS bekend gemaakt te zullen doorstarten met een eerste editie na het zelfverkozen einde van de printtitel (die tot dan onafgebroken bestond vanaf 1995). Deze toekomstige stappen zijn zeer relevant voor de pagina. Om die reden hoop ik dat de pagina alsnog kan worden teruggezet naar de versie van zaterdag 2 februari, om en nabij 19.00 uur.

De toegevoegde tekst was promotioneel van aard. Bovendien dient men met terughoudendheid het spreken over de toekomst (glazen bol). Het is nog maar afwachten in hoeverre het er werkelijk van komt, en voor hoe lang. Kattenkruid (overleg) 3 feb 2019 15:48 (CET)

Prima hoor, Kattenkruid. We schrijven onszelf namelijk voor de Kattenkruid opnieuw in bij de KvK. Maar anyway. Op 19-04-2019 praten we wel verder. Succes met moderaten verder.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Klaas Leegwater (overleg · bijdragen) 27 feb 2019 06:49‎

MusicMeter[bewerken]

'Betreft initiatief van individuele leden, niet van MusicMeter zelf' Ik zie je voortdurend aanpassingen maken aan de pagina met daarbij dit commentaar. Nu wil ik niet stellen dat je helemaal geen verbeteringen hebt doorgevoerd aan de tekst, maar waarom gebruik je steeds dit loze argumenten? MusicMeter is een gemeenschap van leden, dus er is geen 'Musicmeter zelf'. Zonder de inbreng van de leden zouden er geen initiatieven meer zijn. Grotendeels vergelijkbaar met Wikipedia dat ook niet zonder haar leden/vrijwilligers kan. Wanneer leden met een nieuw initiatief komen is iedereen van harte uitgenodigd om hier aan bij te dragen. Vandaar dat je dus ook niet kunt stellen dat een bepaalde sectie in het lemma minder relevant zou zijn. Nogmaals, verdiep je iets beter in de website voordat je langs de zijlijn blijft roepen dat het lemma niet in orde is. Groeten, Gretzs (Overleg) Windows logo – 2012 (dark blue).svg 4 feb 2019 15:49 (CET)

De toplijsten zijn volgens https://www.musicmeter.nl/list: de top 250 en de roulatielijst. Dit valt binnen de structuur van de website. De MuMeLadder valt onder "games" vlg https://www.musicmeter.nl/forum/4/10397/0#6095611. En op https://www.musicmeter.nl/forum/4/10397/2400#messages staat: Een of ander spelletje waar zo’n honderd mensen (soms minder, soms meer) aan meedoen, en buiten de website waarop het plaatsvindt geen enkele bekendheid of relevantie heeft, hoort wat mij betreft gewoon niet op Wikipedia. (Arrie, 17 december 2018, 18:01 uur) Dat getal van rond de 100 kom ik ook tegen op http://wiki.musicmeter.nl/index.php/Tijdlijn_van_MusicMeter (2010: Maar liefst 181 users brengen hun stem uit in de finale van de MuMeLadder. Dat is tot op de dag van vandaag een record.) Een spelletje waar 100 à 200 mensen aan meedoen hoeft niet vermeld te worden in een encyclopedie. Bovendien voel ik me in de maling genomen doordat je op https://www.musicmeter.nl/forum/4/10397/2490#messages (2 januari, 18:43 uur) meldt dat jij het was die de lijst had aangemeld op hitsallertijden.nl terwijl je die vermelding op WP hebt gebruikt om er relevantie aan te geven. Ik vind het ook jammer dat doordat je de inhoud van de verwijderde pagina hebt gedumpt in MusicMeter ook deze pagina ter discussie is komen te staan. MM is naar mijn gevoel relevant genoeg maar dat wordt helaas niet bevestigd door secundaire bronnen. Je voortdurende campagne om je hobby de MuMeLadder relevanter te maken dan hij is wordt door mij ervaren als gedram. Ik heb mijn argumenten denk ik duidelijk uitgelegd. Als je nog steeds vind dat ik nul argumenten heb (17 december 2018, 16:46 uur), vind ik je erg sneu. Kattenkruid (overleg) 5 feb 2019 02:14 (CET)
Beste, het pleit voor je dat je zelf onderzoek hebt gedaan naar MusicMeter. Het forum valt net zo goed binnen de structuur, net zoals de overlegpagina's op wikipedia ook een wezenlijk onderdeel vormen. Er loopt intern nog een discussie of de MuMeLadder niet ook een plaats moet krijgen in de toplijstensectie, omdat deze door veel actieve MusicMeter-gebruikers als waardevoller wordt gezien dan de statische Top 250. Ik heb allang geaccepteerd dat een eigen lemma voor deze toplijst voor een meerderheid van de actieve Wikipedianen als NE wordt gezien. Binnen het huidige beleid is dat te volgen. Wel heb ik kunnen aantonen dat er in dit beleid volstrekte willekeur heerst. Er bestaan nog tientallen lemma's van allertijdenlijsten waarbij helemaal niet bekend hoeveel mensen hier nu aan meedoen. Vermoedelijk zijn het ook lijsten in de relatieve marge. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de Radio 10 Top 4000, de Volendammer Top 1000, de Snob 2000, de (niet meer bestaande) Kink 1600, de Q-top 1000, de Arrow Rock 500, de Evergreen Top 1000 en de Belpop 100. De aldaar aanwezige bronvermelding kan de relevantie van die lijst onvoldoende aantonen. Jij kan van mening blijven dat het ene een hobbyproject is en het andere een relevantie hitlijst, maar daar bestaat in veel gevallen geen sluitende argumentatie voor.

Dat er nu een beoordelingsdiscussie plaatsvindt over de pagina van MusicMeter is volgens mij de schuld van The Banner (die constant betrokken is bij relletjes heb ik kunnen lezen). Ik had inderdaad bij het invoegen van de informatie over de MuMeLadder direct rekening moeten houden met de balans op de pagina. Hier heb ik mijn excuses voor aangeboden. Intussen is de pagina verbeterd en wel weer in balans. Indien een moderator zal beoordelen dat er nog steeds te weinig secundaire bronnen aanwezig zijn kunnen we minstens de helft van de lemma's op de Nederlandstalige wiki opdoeken. Ik hoop dat hij zich voldoende bewust is van deze precedentwerking. Gretzs (Overleg) Windows logo – 2012 (dark blue).svg 8 feb 2019 11:14 (CET)

Pagina verwijderd[bewerken]

Geachte Kattenkruid,

U heeft kortgeleden de volledig geupdate Wikipedia pagina van het Bertrand Russell College hersteld naar de oude versie. In deze versie staan veel feitelijke onjuistheden. Waarom heeft u ervoor gekozen deze actie te ondernemen en wat kan ik in het vervolg doen om deze aanpassingen alsnog door te voeren?

Afwachtend op uw reactie,

Stoepkrijtske Stoepkrijtske (overleg) 5 feb 2019 03:19 (CET)

Beste Stoepkrijtske,
Actualiseren is gewenst maar er waren promotionele teksten toegevoegd: Een school die leerlingen uitdaagt om hun talenten te ontdekken én te ontwikkelen. Een lijst van te volgen vakken, een onvergetelijke examenstunt en een lijst waarbij genoemd wordt dat er een vertrouwenspersoon is (dat mag je toch anno nu van iedere school verwachten). Groeten, Kattenkruid (overleg) 5 feb 2019 03:28 (CET)

Bedankt voor uw reactie. In de eerste opmerkingen kan ik u vinden. Deze zal ik dan ook niet meer aan de pagina toevoegen. Graag zou ik willen dat u hetgeen dat wel neutraal was weer toevoegd aan de pagina (Dat was er ook.) Ik ben het niet eens met uw mening betreffend de vertrouwenspersoon. Deze hoort wel degelijk tot de structuur van de school (schoolorganisatie). Dit is in geen enkel perspectief niet integer noch irrelevant. De irrelevantie die ik van u merk lijkt mij eerder subjectief.

Afwachtend op uw reactie,

Stoepkrijtske

PS. Andere adviezen zijn ook welkom. Stoepkrijtske (overleg) 5 feb 2019 03:36 (CET)

Het hebben van een vertrouwenspersoon is zeer belangrijk voor de school maar niet voor in een artikel op WP, evenmin de afdelingsleiders en overige begeleiding. Ook waar de schoolreisjes heen gaan is voor WP irrelevant. Nuttige info mag je gewoon terugplaatsen. Groeten, Kattenkruid (overleg) 5 feb 2019 03:46 (CET)


Pagan Sound Smash[bewerken]

Beste, Je hebt deze pagina genomineerd om te verwijderen omwille van ordinaire reclame.

Graag verwijs ik naar de pagina van The Scabs, waarop ik me gebaseerd heb. Vandaar ben ik van mening dat de claim niet correct is, tenzij je alle pagina's van muziekgroepen nu onmiddellijk gaat nomineren als reclame.

groet Newspaperboy

Lijst van standaard-antwoorden van een marketeer die zijn/haar artikel beschermt tegen verwijdering:. U scoort op punt 8. The Banner Overleg 7 feb 2019 11:04 (CET)
Ik zie inhoudelijk grote verschillen tussen de twee pagina's. Een gaat over een band met hitnoteringen, zelfs een nummer 1-album. De andere pagina gaat over een band die nog geen noot heeft uitgebracht. Kattenkruid (overleg) 7 feb 2019 14:45 (CET)

Ik zou even rondkijken naar deze groep alvorens je spreekt over 'nog geen noot heeft uitgebracht'. Zijn hitnotering dan gewenst op Wikipedia om opgenomen te worden in de grote encyclopedie, een beetje meer inzicht in de muziekwereld is welkom alvorens je dergelijke uitspraken maakt. Ik pas de pagina vanavond verder aan en kan hopen dat er geen commentaar meer op volgt. Weet dat 'geen noot heeft uitgebracht' naast de hitgroep een aspect is wat onder discriminatie valt door de mening van slechts 1 enkele moderator. groet

Het is de gemeenschap die de norm gelegd heeft op uitgebrachte albums en/of singles. Het is ook de gemeenschap die voorschrijft dat een artikel ondersteund moet worden met onafhankelijke (niet de eigen website of op enige wijze bij het onderwerp betrokken), betrouwbare (geen sociale media, zoals bijvoorbeeld Facebook of YouTube) bronnen. The Banner Overleg 7 feb 2019 18:18 (CET)

Tiens, sinds wanneer wordt er een norm gelegd op het aantal uitgebrachte albums alvorens men op Wikipedia mag schrijven over een groep. Is Poppunt betrouwbaar als bron, misschien Gentse Feesten ? Ik wacht nog op excuses van Kattenkruid, 'die nog geen noot heeft uitgebracht', blijkbaar niet zijn muziekgenre. Het besef van discriminerende daad volgt meestal later. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.243.191.253 (overleg · bijdragen)

Sorry, maar de behoefte van een encyclopedie zijn nu eenmaal anders dan die van een marketingafdeling. The Banner Overleg 8 feb 2019 00:52 (CET)

Hallo, Heb het artikel wat aangepast.

Newspaperboy_Events[bewerken]

Beste, Gelieve alle gegevens van Newspaperboy_Events te verwijderen, inclusief de pagina's. Ik denk dat u als moderator hier de minste problemen mee zal ondervinden. Wikipedia wordt in mijn ogen niet correct beheerd en wil er niets meer mee te maken hebben. Dank. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Newspaperboy events (overleg · bijdragen)

Lees vooral Wikipedia:Relevantie en Wikipedia:Wat Wikipedia niet is. Kattenkruid (overleg) 7 feb 2019 23:53 (CET)
En inmiddels ook Wikipedia:Eens vrijgegeven blijft vrijgegeven#Je bijdragen toch intrekken? Kattenkruid (overleg) 8 feb 2019 00:41 (CET)

Rechten tot bewerken en om teksten over te nemen HildeVos.com[bewerken]

Beste lezer,

Zojuist heb ik adviezen overgenomen zoals het aanpassen van teksten, de OTRS mail en de plaatsing van "Teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL" op de desbetreffende website. http://www.hildevos.com

Zou u kunnen controleren of dit voldoende is. Ik hoor het graag.

Groeten, Tim

Beste Tim, Naast de toestemming voor overname dient de tekst ook neutraal te zijn. In dit geval lijkt het me beter de tekst geheel te herschrijven. Mvg, Kattenkruid (overleg) 13 feb 2019 01:23 (CET)

Artikel aangepast naar neutrale content[bewerken]

Goede nacht, de laatste aanpassingen zijn doorgevoerd. Klopt het dat na de goedkeuring per mail ik ook de mogelijkheid heb om een foto toe te voegen?

Vriendelijke groet, Tim

Afbeeldingen kunnen worden ge-upload naar https://commons.wikimedia.org. Als het een auteursrechtelijk beschermde afbeelding betreft dien je ook daar toestemming aan te geven. Kattenkruid (overleg) 13 feb 2019 02:13 (CET)


Aanpassingen door mede wikipedia auteurs[bewerken]

Beste Kattenkruid,

Ik zie dat enkele mede-auteurs de pagina Hilde Kirsten Vos hebben aangepast. Zo u deze nogmaals willen herzien? Mocht het naar wens zijn, hoe zou ik kunnen zien dat deze is goedgekeurd?

Groeten, Tim

Ik heb zojuist nog een bronvermelding gevraagd voor de samenwerkingen. Reclameachtig is het niet meer. In principe wordt de pagina na twee weken beoordeeld maar dat loopt vaak uit. Of de nominator kan de nominatie intrekken. Is het nog gelukt om de foto te plaatsen? Kattenkruid (overleg) 14 feb 2019 01:16 (CET)

Onvoldoende onderbouwen nominaties[bewerken]

Beste Kattenkruid,

Bedankt voor de vele uren die je in het nomineren van artikelen op TBP steekt. Helaas heb ik de afgelopen tijd moeten constateren dat de nominaties van jouw hand niet altijd deugdelijk onderbouwd zijn. Op deze manier weet de auteur niet wat er aan de pagina schort en verleg je de werklast bij het beoordelen naar de afhandelend moderator. Voorts wil ik erop wijzen dat een nominatie deugdelijk onderbouwen verplicht is. Zou je hier in de toekomst op willen letten? Als iedereen de nominaties op TBP wat beter onderbouwt scheelt dat enorm bij het wegwerken van de achterstanden. Mvg. Natuur12 (overleg) 14 feb 2019 20:10 (CET)

Opzoek naar Yolanda Villa Achterwerk[bewerken]

U heeft Opzoek naar Yolanda verwijderd uit de lijst van Villa Achterwerk programma. Nou en of Opzoek naar Yolanda een Villa Achterwerk serie is. Als je de serie bekijkt zou en het niet zeggen maar het was een onderdeel van het programma Het Huishouden van Jan Steen. Dit is een van de benamingen van Villa Achterwerk van voor 1992. De VPRO telt zelf van 1984 tot 2014 met ze geschiedenis van Villa Achterwerk. Ook de opvolger en eveneens door Wim T. Schippers geschreven serie Plafond over de vloer was een villa en dus kinderserie. Gek genoeg De Lachende Scheerkwast (de voorloper van Opzoek naar Yolanda) weer niet. Theyoungone999 (overleg) 15 feb 2019 23:07 (CET)

Hoi, Theyoungone999,
Bedankt voor je opmerking. Opzoek was inderdaad, anders dan in mijn herinnering, een jeugdserie. Voor de zekerheid maar even de oude krant erbij gepakt: https://leiden.courant.nu/issue/LD/1984-10-06/edition/0/page/31?period=06/10/1984&sort=relevance&query= (even naar beneden scrollen omdat de krant eigenlijk van zaterdag is, met de programmagegevens van zondag). Hieruit blijkt dat het geen onderdeel was van Jan Steen (16.30-17.30) en ook wordt hier Villa Achterwerk niet genoemd, wel Achterwerk in de Kast. Als we naar het kader rechts op de pagina kijken zien we een aankondiging van de vernieuwde VPRO-kinder-tv, waarbij het (naamloze) tweede blok van 19.05 tot 19.40 loopt. 19.40 is dan het begin van Opzoek naar Yolanda. Het lijkt erop dat op dat moment de term Villa Achterwerk nog niet officieel is geïntroduceerd maar mogelijk wel gebruikt. Gevoelsmatig is het wel een geheel, ik bedoel tot en met Opzoek. Het zou ook kunnen dat na Achterwerk in de Kast de term Achterwerk is uitgebreid tot Villa Achterwerk. Het zou ook kunnen dat Opzoek later herhaald is binnen de zendtijd van Villa. Ik kan er niets met 100% zekerheid over zeggen maar het lijkt me waarschijnlijker dat Opzoek naar Yolanda origineel niet binnen de Villazendtijd is uitgezonden. In de tekst op Villa Achterwerk staat ook: De programma's Achterwerk in de kast, ... en de Wim T. Schippers serie Opzoek naar Yolanda worden op dezelfde dag uitgezonden, maar los van het totaalprogramma. "Google" linkt ook nergens Yolanda aan de Villa. Mocht je nog ergens harde bewijzen vinden hoor ik het graag. Groeten, Kattenkruid (overleg) 16 feb 2019 02:00 (CET)

Wat leuk die krant. De naam Villa Achterwerk werd pas vanaf 1992 gehanteerd door de VPRO. Afgeleid van de rubriek Achterwerk op de achterkant van de VPRO gids. Achterwerk in de kast is de tv variant van de rubriek uit de gids. Ten tijde van Opzoek naar Yolanda heet het jeugdblok van de VPRO Het Huishouden van Jan Steen. Welliswaar worden enkele programma’s voor iets oudere jeugd los vermeld zoals Yolanda maar maken ze wel deel uit van de afdeling VPRO Jeugd. Eeuwig zonde dat de netcoördinator van NPO3 de VPRO gedwongen heeft om Villa op te laten gaan in het kinderblok ZAPP.

Ja, zeker maar zoiets als Purno de Purno zou tegenwoordig niet meer kunnen. Kattenkruid (overleg) 18 feb 2019 02:32 (CET)

Koninklijk Atheneum Antwerpen[bewerken]

Beste,

Waarom heeft u de pagina van het Koninklijk Atheneum Antwerpen verwijderd? Ik ben werknemer van deze school en deed dit in opdracht van de directie. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door T.vantrigt (overleg · bijdragen)

Beste T.vantrigt,
Het is ongewenst als een directie van een school opdracht geeft tot plaatsing van een tekst op Wikipedia. Eventueel kan toestemming worden aangetoond om de tekst te plaatsen onder de door Wikipedia gehanteerde licentie. Ook in dat geval zal de inhoud worden getoetst op relevantie en neutraliteit. Vr. Groeten, Kattenkruid (overleg) 20 feb 2019 13:44 (CET)

Internet Forum[bewerken]

Hallo Kattenkruid. Ik zie dat je mijn bewerking hebt teruggedraaid. Nou ben ik een beginner en probeer als oefening dus wat kleine toe- of aanvullingen te doen en vraag me af wat er niet goed aan was. Ik zag een (gelinkt) voorbeeld van een imageboard forum en het leek mij goed een soortgelijk voorbeeld van een tekstforum te geven. Al heb ik dan een Nederlands voorbeeld gebruikt en geen Engelse. We zijn immers de Nederlandse Wikipedia. Eigenlijk vind ik dat we die Engelse link ook door een Nederlandse link zouden moeten vervangen. Hartelijke groet, Padja

Beste Wikipadja,
Bedankt voor je bijdrage(n). Ik heb je wijziging op internetforum teruggedraaid om verschillende redenen. We linken niet extern in lopende tekst. Het andere voorbeeld (ik neem aan dat dat 4chan was) was gelinkt naar een interne pagina. Het forum leek een willekeurig en geen goed voorbeeld omdat, althans op het eerste oog, het gelinkte forum geen grote activiteit vertoonde. Veel succes verder en groeten, Kattenkruid (overleg) 23 feb 2019 14:47 (CET)

Nederlandse transliteratie Oekraïns persoon[bewerken]

Dag Kattenkruid, ik ben een nieuwe gebruiker en je hebt eerder de pagina Alexandra Timosjenko hernoemd, nadat ik niet de juiste transliteratie had gebruikt. Dank hiervoor. Ik wil nu en:Kateryna Serebrianska in het Nederlands aanmaken, maar kom er niet helemaal uit met de Nederlandse transliteratie van haar naam. Is Kateryna Serebrjanska correct? Alvast bedankt voor je hulp! Hesteramsterdam (overleg) 25 feb 2019 11:57 (CET)

Hoi, Hesteramsterdam,
Ik zou zeggen dat Kateryna Serebrjanska wel goed is maar Katerina zou ook kunnen. De regels staan iig op Cyrillisch schrift#Transliteratie. Complicerende factor is ook dat haar Russische naam in het Engels getranslitereerd wordt in Yekaterina Olegovna Serebryanskaya. Als Russisch haar moedertaal is (wat in veel gevallen zo is in Oekraïne) zou je kunnen betogen dat Jekaterina Serebrjanskaja de juiste spellingswijze is. Op Wikipedia:Gewenste artikelen/Personen Vrouwen Sport staat dan weer Ekaterina Serebrianskaya. Het is dus sowieso verstandig om ook redirects aan te maken, en ook met de Cyrillische schrijfwijze. Ik ben zelf ook weer geen expert op dit gebied. Onze expert in Slavische talen is Gebruiker:IJzeren Jan. Groeten en succes, Kattenkruid (overleg) 25 feb 2019 13:02 (CET)
Dag Kattenkruid, dank voor je reactie. Ik had inderdaad de genoemde pagina erbij gepakt, deze transcriptor en de pagina Romanisatie van het Oekraïens. De FIG gaat uit van Ekaterina Serebrianskaya en de Oekraïnse federatie van Ekaterina Serebryanskaya. Ben benieuwd wat IJzeren Jan denkt. Redirects lijken me sowieso een goed idee. Hesteramsterdam (overleg) 25 feb 2019 17:10 (CET)

Niet verwijderen van mxtz[bewerken]

Beste,

De wikipedia pagina van mxtz staat op de beoordelingslijst. Deze artiest is druk bezig met het maken en promoten van zijn muziek. Er zijn nu meerdere afhankelijke bronnen zoals Spotify waar hij homderden luisteraars heeft en hij heeft zijn eigen Google Biografie. Mxtz is een nieuwe artiest in de hip/hop in Nederland die veel Engelse muziek maakt. Hij heeft ook een YouTube kanaal waar zijn clip ‘Hide - feat. D4RT en TEP’ op staat.

De wikipedia pagina is een grote kans voor Mxtz om zijn fans meer over hem te kunnen weten. Vandaar dat ik u vraag of de Wikipedia pagina mag blijven bestaan.

Met Vriendelijke Groet, Derk Holendrecht

Beste gebruiker:80.60.125.142, Beste Derk,
... grote kans voor Mxtz om zijn fans meer over hem te kunnen weten is niet alleen fout Nederlands maar ook geen reden om de pagina te behouden. Daar dient een eigen website of Facebookpagina voor. De pagina geeft geen enkele betrouwbare aanwijzing die de relevantie aangeeft. Ook worden er geen onafhankelijke bronnen gegeven die het onderwerp bespreken. De kans voor deze pagina lijkt me erg klein. Groeten, Kattenkruid (overleg) 26 feb 2019 13:19 (CET)

Bedankt voor de reactie, alleen heeft Mxtz ruim 2.400 streams op spotify en ook bekendheid op Instagram en Google wat te checken valt. Mxtz is duidelijk een artiest en waarom zouden wat kleinere artiesten geen kans kunnen hebben om een Wikipedia pagina te krijgen?

groeten PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

1 bericht op Instagram is niets. 1 nummer op Spotify is niets. 12 abonnees en 263 weergaven op YouTube is niets. Wikipedia is geen middel om beroemd te worden maar beschrijvingen van zaken die beroemd zijn. Het wordt zeer sterk afgeraden dat men schrijft over zichzelf of onderwerpen waar men beroepsmatig of persoonlijk nauw bij betrokken is, zie WP:NIET en WP:ZP. Als het onderwerp echt encyclopedisch relevant is, dan zal iemand anders er vanzelf over gaan schrijven. Veel succes. Kattenkruid (overleg) 27 feb 2019 00:22 (CET)

Marc Matthys, pianist-componist[bewerken]

Beste, U had opmerkingen i v m bronvermeldingen : Als bronnen kan ik vermelden : Hogeschool Gent, departement Conservatorium (HoGent), Kunstenpunt.be, Muziekweb.nl, de zoekmachine Google en wat betreft muziekopnames : Youtube, Spotify, Deezer, Apple Music... Mijn naam werd reeds op Wikipedia vermeld (maar FOUTIEF geschreven !) bij Fernand Terby gezien onze jarenlange samenwerking en CD productie : IN FLANDERS FIELDS VOL.8 (Phaedra DDD 92008), Symphonic Jazz Music by Marc Matthys. Hopend U hiermee van dienst te zijn, Marc Achille Matthys

Deze bronnen voor Marc Matthys geven onvoldoende de [[WP:REL

|relevantie]] aan. Kattenkruid (overleg) 6 mrt 2019 01:05 (CET)

Inlichten aanmaker[bewerken]

Dag Kattenkruid, ik kwam er vandaag achter dat de nominatiebot voorlopig op de operatietafel ligt. Zou je daarom de aanmaker handmatig willen inlichten over het genomineerde artikel? Dat moet dus nog even gebeuren voor De Psammy Show en David Pinto.

Alvast bedankt. Mvg, Encycloon (overleg) 4 mrt 2019 14:27 (CET) PS: Wat vind je van de huidige TBP-indeling? Je mening als moderator is ook welkom.

Hoi, Encycloon,
Bedankt voor de informatie. Wat ik van de nieuwe indeling vind weet ik nog niet. Ik moet altijd even wennen aan verandering. Ik ben iig nogal gehecht aan de Zeusmethode. Kattenkruid (overleg) 4 mrt 2019 15:01 (CET)
Prima, kijk het gerust even aan. Ik heb zelf nog geen ervaring met de Zeusmethode (of 'Zeusmode' denk ik?) dus ik weet niet hoe dat hierdoor beïnvloed wordt. Mvg, Encycloon (overleg) 4 mrt 2019 15:07 (CET)

De psammy show[bewerken]

Beste Ik zag dat uw mijn artikel "de psammy show heeft genomineerd omdat u hem niet geschikt vindt Ik heb er nooit een probleem mee als mensen mijn artikel aanpassen Maar als je geen goede aanpassing hebt op het artikel zodat het verbeterd kan worden ,laat het dan ook met rust Wees constructief of laat het rusten – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door PeterVDH93 (overleg · bijdragen)

Beste PeterVDH93,
De pagina komt op mij over als gemakzuchtig gemaakt. Ook worden taalregels niet toegepast. Ook in een andere door jou aangemaakte pagina zie ik hetzelfde patroon. Ik heb niets tegen opknapwerk maar als een pagina zo matig wordt opgesteld en anderen schijnbaar meer werk hebben aan het opknappen dan de aanmaker bij aanmaak word ik daar niet zo blij van. Kattenkruid (overleg) 4 mrt 2019 16:31 (CET)

De psammy Ah[bewerken]

Beste Ik beschik nooit over alle informatie van een onderwerp,dus ik vul in wat ik weet en de rest kan aangevuld worden door andere die extra informatie hebben ,dus oftewel denk je mee aan een pagina oftewel hou je je mening voor jezelf,opbouwende kritiek is welkom ,zulk achtetbaks gedoe niet – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door PeterVDH93 (overleg · bijdragen)

Gebomineerd als promo: Radio I.R.O.[bewerken]

De pagina Radio I.R.O. werd genomineerd als promo. Snap niet meteen waarom, het gaat hierbover een doodnormale zender die al sinds begin jaren 80 actief is, met ondertussen al enkele andere voorzitters en roepnamen. Kan je me meer info geven hierover en wat er desnoods gewijzigd moet worden zodat het kiet aanzien is als promo? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:a03f:5cf0:2000:58cc:f49c:21a3:ccb7 (overleg · bijdragen)

De pagina bevat niet neutrale tekst. Het wordt zeer sterk afgeraden dat men schrijft over zichzelf of onderwerpen waar men beroepsmatig of persoonlijk nauw bij betrokken is, zie WP:NIET en WP:ZP. Als het onderwerp echt encyclopedisch relevant is, dan zal iemand anders er vanzelf over gaan schrijven. Kattenkruid (overleg) 10 mrt 2019 02:44 (CET)

ICE_(chemotherapie)[bewerken]

De haakjes hadden het doel de afkorting aan te duiden (net zoals op de Engelstalige Wiki gedaan wordt). Bij VIM (chemotherapie) ook maar weg dan? Schilbanaan (overleg) 13 mrt 2019 20:52 (CET)

Ja, dat zou wel mijn voorkeur hebben. Het gebruik van haakjes is verwarrend. Dat de therapie daarnaar genoemd is is wel duidelijk genoeg. Overigens dank voor de aanmaak van de pagina's. Kattenkruid (overleg) 13 mrt 2019 22:39 (CET)

Lincoln Rockwell[bewerken]

Deze ook nog verbergen dan? Mvg, Encycloon (overleg) 16 mrt 2019 23:50 (CET)

Ik vond het vooral niet zo mooi staan in de lijst Nieuwe pagina's. Kattenkruid (overleg) 17 mrt 2019 15:42 (CET)
Mee eens, verder is het 'gewoon' vandalisme zonder cybergepest van een levend persoon oid. Encycloon (overleg) 17 mrt 2019 16:35 (CET)

Luke Liplijn[bewerken]

Beste Kattenkruid, Bronnen waar deze persoon Luke Liplijn in is genoemd zijn toegevoegd. In de wereld van data, vastgoed en overheid is zijn naam bekend en groeiende mede omdat zijn werk aansluit op maatschappelijk actuele thema's (Smart city). – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.211.113.166 (overleg · bijdragen)

De bronnen zeggen niet veel. De pagina zelf ook niet. Kattenkruid (overleg) 17 mrt 2019 15:42 (CET)

VERWIJDERING[bewerken]

Beste Kattenkruid, heb de bronnen toegevoegd op de pagina luke liplijn en zijn activiteiten aangevuld. Hij is bekender als ondernemer dan als radio presentator. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door WinkyWik (overleg · bijdragen)

Verwijdering pagina Jef Seynaeve[bewerken]

Beste, Kunt U toelichten waarom U de pagina over Oostends schilder Jef Seynaeve verwijderd hebt? met vriendelijke groeten, NonkelRonnieBE

EDIT: Nevermind, de reden is me duidelijk geworden. Waarvoor dank