Overleg gebruiker:Kattenkruid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Klik hier om een nieuw onderwerp te starten
Als je me met "u" aanspreekt, zal ik u met "je" antwoorden.

Naar onder

Archief
2004 t/m 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015
alle maanden

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

2015 2016 2017

Inhoud

DB962[bewerken]

Zonde dat je DB962 niet er bij wilt hebben. Het is het originele oude decibel. Wikipedia is gewoon eigenwijs. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.105.1.96 (overleg · bijdragen) 9 jan 2017 19:32

De bewering wordt (nog) niet bevestigd door een onafhankelijke en betrouwbare bron. Kattenkruid (overleg) 9 jan 2017 19:35 (CET)

DB962.com kijk daar maar mr catnip – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.105.1.96 (overleg · bijdragen)

Dat is geen onafhankelijke bron. Iedereen kan beweren dat-ie de originele is. Welke medewerkers van het originele station werken nu bij DB962? Kattenkruid (overleg) 9 jan 2017 19:39 (CET)

Rene de leeuw, Ruud Huisman, Rob st Johann Weet je wat je doet? Blijf lekker eigenwijs. Gebruik ik deze hele encyclopedie niet meer. Zo betrouwbaar is hij dus toch niet.

Artikel Wiel Oehlen[bewerken]

Ik heb vanmiddag een start gemaakt met een Wikipedia pagina over Wiel Oehlen. De pagina is inmiddels verwijderd. Deze pagina heb ik onder de gebruikersnaam Wieloehlen aangemaakt. Dit was niet de bedoeling, omdat dit de indruk kan wekken dat Wiel Oehlen dit artikel zelf geschreven heeft. Inmiddels heb ik een nieuwe gebruikersnaam aangemaakt en ook een nieuw wachtwoord opgegeven. Onder deze gebruikersnaam en dit wachtwoord heb ik vanmiddag een nieuw artikel gemaakt en dit artikel heb ik ook opgeslagen. Waarom verschijnt dit artikel dan niet op de Wikipedia pagina (onder het zoekcriterium Wiel Oehlen ? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Huubpluijmen (overleg · bijdragen)

Beste Gebruiker:Huubpluijmen,

Je hebt waarschijnlijk de pagina opgeslagen onder de naam Gebruiker:Huubpluijmen. Die pagina heb ik echter verwijderd omdat er sprake was van auteursrechtenschending. Je kunt een zelfgemaakte tekst plaatsen onder de naam Wiel Oehlen of oefenen in je kladblok. Succes en groeten, Kattenkruid (overleg) 17 jan 2017 20:42 (CET)

Even ter controle: is er sprake van auteursrechtenschending omdat ik een drietal voorbeelden heb opgenomen van aforismen en gedichtjes van Wiel Oehlen ? Of komt het door de opsomming van publicaties van Wiel Oehlen ? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Huubpluijmen (overleg · bijdragen)

(Een deel van) de tekst was overgenomen van http://www.kruisenenkapellenlimburg.nl/index.php/actueel/bissebeekse-verzen-van-wiel-oehlen/. Kattenkruid (overleg) 21 jan 2017 12:03 (CET)

Verwijderen informatie pagina Akyla[bewerken]

Beste Kattenkruid,

Ik zag dat je net mijn informatie-pagina over Akyla hebt verwijderd wegens "reclame content". Nu vraag ik mij af wat er aan dit stuk tekst gezien wordt als reclame? Helemaal als je kijkt naar wat collega/klanten profielen bevatten(Lees: Adecco). Heb je eventueel een voorbeeld, naast Bol.com, Coolbue etc?

Zie voor de uitleg uw eigen overlegpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 feb 2017 12:06 (CET)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[bewerken]

NL pagina Antwerp Management School[bewerken]

Beste Kattenkruid,

we merkten dat je de nl pagina van Antwerp Management School verwijderd hebt terwijl die nog niet af was.

Een opmerking was dat de tekst bronloos was, dat is omdat de bronnen (vandaag) nog online dienden te komen. We hebben immers wat moeite gehad met het uitzoeken hoe wikipedia juist werkt.

De content die op de pagina zou komen is een exacte vertaling van de engelstalige pagina: https://en.wikipedia.org/wiki/Antwerp_Management_School Deze pagina wordt wel aanvaard en zou een exacte vertaling zijn, met dezelfde bronvermelding.

Ook stel ik mij de opmerking "zelfpromotie" in vraag wanneer ik kijk naar collegas in dezelfde industrie waarvan de pagina wel aanvaard wordt maar waar niets anders dan reclame op staat: bijvoorbeeld https://nl.wikipedia.org/wiki/Vlerick_Business_School waar zelfs hun producten opgelijst staan.

-> mijn vraag, hoe krijg ik een nederlandstalige pagina over Antwerp Management School online, wat moet ik doen om aan de voorwaarden te kwalificeren?

Vriendelijke groeten,

Maarten – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ‎143.169.157.98 (overleg · bijdragen) 23 feb 2017 10:33 (CET)

Betrof promotionele pagina bedoeld om studenten te werven voor een universiteitsonderdeel. Een korte neutrale vermelding op de pagina van de universiteit zelf volstaat in een encyclopedie. Onderwerp is herhaald geplaatst en beoordeeld reeds. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 feb 2017 10:33 (CET)

Beste MoiraMoira, Antwerp Management School is geen onderdeel van de Universiteit Antwerpen, het is een onafhankelijke, autonome business school zoals je had kunnen lezen in het stuk dat we online plaatsten. Een korte vermelding op de pagina van de universiteit zelf is dus niet van toepassing. Gelieve dit te herzien. verplaatst van overleg gebruiker:MoiraMoiraDe geschreven tekst is neutraal, het is een letterlijke vertaling van het EN (reeds jaren geaccepteerde artikel) dat tot stand is gekomen door de bijdragen van derden met ruim voldoende bronverwijzingen naar externe partijen. De tekst bevat geen reclameboodschap (was studenten werven maar zo simpel), maar is slechts informerend én conform de wikipediapagina's van andere business schools in omgeving en daarbuiten. De pagina lijst slechts feiten op, telkens gestaafd met externe bronnen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 143.169.157.98 (overleg · bijdragen) 23 feb 2017 15:36 (CET)

Anoniem blijven reclameren dient helaas geen doel. Elke wikiversie is autonoom. Dit onderwerp is voor hier beoordeeld. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 feb 2017 15:37 (CET)

Beste MoiraMoira, een account maak ik later wel aan, daar gaat het hier niet over. Anoniem blijven is niet mijn doel, ik tekende immers mijn eerste opmerking met mijn naam: Maarten. Ook is anonimiteit geen reden tot verwijdering van content.

Mijn vraag was simpel. Waarom wordt mijn artikel verwijderd en daar heb ik nog geen sluitend antwoord op ontvangen. • minder dan 24u na aanmaak van het artikel wordt het al verwijderd, ik snap dat het gebrek aan bronnen daartoe een reden was. Maar dat heb ik denk ik voldoende aangetoond dat die in orde komen daar ik slechts een bijdrage aan Wikipedia beoog door een reeds gestaafd artikel te vertalen om het zo beschikbaar te maken voor Nederlandstalig publiek. • Er werd gesproken over reclameboodschappen maar er worden enkel feiten in vermeld die relevant zijn voor dit type organisatie (rankings, accreditaites) en die wel aanvaard worden in bijdragen van gelijkaardige instellingen door de nl.wikipedia versie en andere wikiversies. • Er werd gesproken van over creatie van een pagina voor een organisatie die deel uitmaakt van een reeds beschreven organisatie, maar dat is ook niet waar, immers wij zijn een autonome instelling. • Ik snap ook dat iedere wikiversie autonoom is en dat daardoor lichte verschillen ontstaan in wat aanvaard wordt en wat niet. Maar een vertaling verschaffen voor een reeds bestaand stuk, dat relevant is & een niet bestaande entry in de wikiversie is, gestaafd met bronnen lijkt me moeilijk weigerbaar, zeker met bovenstaande redenen.

Ik hoop dat je nogmaals de beslissing de bijdrage te verwijderen herziet zodat ik deze kan afwerken. Ik moet zeggen dat mijn eerste ervaring met een bijdrage aan wikipedia leveren geen positieve ervaring is. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 143.169.157.98 (overleg · bijdragen)

Zo nu heb ik een account aangemaakt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door MaartenDecaluwe (overleg · bijdragen)

Ik heb de pagina verwijderd omdat de tekst te promotioneel was. Kattenkruid (overleg) 23 feb 2017 16:09 (CET)

ok, dank voor antwoord dan herzie ik de tekst voor de NL versie - vreemde werkwijze wel, hopelijk lukt mijn volgende bijdrage

zp[bewerken]

Hallo Kattenkruid.

Kunt u mij uitleggen waarom de tekst moet worden aangepast?

Roland Kuit[bewerken]

Beste Kattenkruid,

Ik zie dat u de pagina Roland Kuit verwijderd hebt. Als Ik u mag verwijzing naar het overleg wat Ik hen met Overleg gebruiker:Dqfn13#Roland Kuit, verzoek Ik u deze pagina terug te zetten of, het als proef pagina van mij te plaatsen?

Met vriendelijke groet, Kymaman (overleg) 23 feb 2017 18:42 (CET)

Beste Kattenkruid,

Dank voor het maken van de pagina Ronald Kuit. Wanneer u deze zou kunnen veranderen in Roland Kuit zou het helemaal perfect zijn. Alvast dank,

Kymaman (overleg) 24 feb 2017 07:37 (CET)

Je hebt de aanbevelingen van Dqfn13 nog niet opgevolgd dus de pagina blijft in je kladruimte. Kattenkruid (overleg) 24 feb 2017 13:55 (CET)

Beste Dqfn 13 en Kattenkruid,

Ik vind het goed zo. Ik zie precies de zelfde soort componisten wiki's hier. Wanneer jullie het om bep. reden het niet goed vinden: haal maar weg, en ook de andere componisten wiki's. Groet, Kymaman Kymaman (overleg) 4 jul 2017 16:35 (CEST)

Herhaling van bericht 4 jul 2017. Kymaman (overleg) 10 okt 2017 12:43 (CEST)

Kattenkruid[bewerken]

Beste kattenkruid, ik vroeg mij af waarom u mijn pagina heeft verwijderd. Ik verwijs naar de pagina "Rayno Ryan Bommel". Waarom heeft u deze zomaar verwijderd, ik wacht uw antwoord af. mvg – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door RRBom (overleg · bijdragen)

De pagina was niet Nederlandstalig en bevatte geen voor de encyclopedie relevante inhoud. Vr. gr., Kattenkruid (overleg) 24 feb 2017 03:52 (CET)

Kattenkruid[bewerken]

Beste Kattenkruid. Bij de pagina ismail ilgun heb ik enkel de afbeeldingsgrootte van de nogal prominent geplaatst profielfoto een beetje meer in verhouding gebracht. Om voor u moverende redenen heeft u mijn wijziging teruggedraaid. welke is die reden? Ldhank (overleg) 2 mrt 2017 14:30 (CET)

Ik heb de foto infoboxbreed gemaakt omdat dat gebruikelijk is. Een afbeelding in een vast aantal pixels geeft bij verschillende resoluties verschillende resultaten. Een witruimte naast de afbeelding vind ik ook niet zo mooi. Vr. groet, Kattenkruid (overleg) 2 mrt 2017 14:42 (CET)

Anton Goudsmit[bewerken]

hoi , ik ben anton goudsmit zelf en heb vandaag een poging gedaan de pagina die over mij gaat aan te vullen met mijn uitgebreide bio .. deze bio is geen promo materiaal maar een waarheidsgetrouwe weergave van mijn leven als gitarist tot nu toe .. ik heb ook uitgebreid op spelfouten gecontroleerd..

 hij is erg lang maar dat leek m ij nuttig omdat het beeld wat nu van mij gegeven wordt erg beknopt is en de podia waar ik optreed vaak wik raadplegen voor info .. dus liever lekker veel info .. alles in mijn bio is te fact tjekken :) .. graag een overweging de tekst serieus te nemen en te plaatsen .. 

groet Anton Goudsmit

Biografie: Anton Goudsmit is een bijzonder creatieve muzikant die zich zo'n beetje met alles wat met jazz te maken heeft bezighoudt. Of hij nou in het café op de hoek, het Concertgebouw, het Bimhuis of in Paradiso speelt, hij is altijd inventief en verbaast elk publiek met zijn originele invallen en grote expressiviteit. Met recht wordt hij een van de meest oorspronkelijke gitaristen van Nederland genoemd. Omdat hij zo expressief is, altijd vol met ideeën zit, zeer toegewijd is en zich manifesteert als een waar podiumbeest, doen veel muzikanten en groepen graag een beroep op hem. En hoewel hij uit principe nooit elektronische effecten op zijn gitaar aansluit, klinkt hij wel vaak als zodanig. Anton heeft over de hele wereld gespeeld op festivals en gerenommeerde jazzpodia. Met de door hem opgerichte groep The Ploctones en het door hem mede opgerichte Estafest heeft hij naam gemaakt als componist en frontman.

1992 Tijdens zijn opleiding aan het conservatorium te Amsterdam krijgt hij de kans om veel ervaring op te doen met het Eric Vloeimans kwartet. 'No Realistics' uit 1992, de eerste cd van dit kwartet, is ook het allereerste album waar Goudsmit aan meewerkt. Hij is veel op podia en festivals in binnen- en buitenland te horen met het Barend Middelhoff Quartet en met het Ninsk Project, een sextet met twee drummers, twee gitaristen, bassist en rietblazer, dat de uiteenlopende stijlen van de jazz verkent. Ondertussen doet hij veel ervaring in kleinere podia zoals café Alto te Amsterdam met verschillende gelegenheidsformaties. Zo zijn er sessies met John Engels, Sean Bergin, Toon Roos, Ramon Valle, Jesse van Ruller en vele anderen. Anton doet mee aan een solisten concours genaamd Pall Mall Export Award en bereikt de finale. In 1992 speelt hij voor de eerste keer op het North Sea Jazz Festival, met Eric Vloeimans. Er zullen daar en op het gelijknamige festival in Kaapstad nog veel optredens volgen, met vrijwel alle bands waar hij in gespeeld heeft.

1993 Anton wint met het Barend Middelhoff Quartet het Middelsee Jazztreffen. Voor het Eric Vloeimans Quartet lijkt de sky de limit en de jazzpodia en festivals in de Benelux openen hun deuren voor dit viertal. Met hulp van de European Broadcasting Union kunnen Nico Langenhuizen, Jasper Blom en Anton een uitnodiging van het Montreal Jazzfestival aannemen om daar te komen spelen. Het concert wordt internationaal en integraal uitgezonden.

1994 Anton studeert summa cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam. Hij is te horen op het tweede album van het Eric Vloeimans Quartet, First Floor getiteld. Met Vloeimans speelt Anton nu ook veel buiten de Benelux en er worden avontuurlijke reizen gemaakt naar Saoedi-Arabië, de Golfstaten en Zuid-Afrika. Samen met Benjamin Herman, Frank van Dok en deejay Graham B is Goudsmit oprichter van New Cool Collective.

1995 Anton gaat over tot de oprichting van zijn eerste eigen kwartet, met Yuri Honing, Jos de Haas en Arnold Dooyeweerd. Hiermee doet hij een uitgebreide tour langs de Nederlandse jazzpodia. De nummers zijn voornamelijk van Goudsmit’s hand. De pers is enthousiast. Met het Ninsk Projekt doet hij een uitgebreide internationale tour en maakt de cd 'Ninsk'. Met het Barend Middelhoff Quartet maakt Anton de cd 'Soil'.

1996 Anton is te horen op het derde album, 'Bestarium', van het Eric Vloeimans Quartet en op de cd-registratie van een live-optreden van het project Ring No Bell van bassist Pablo Nahar met o.a. Etienne Stadswijk en Chander Sardjoe. Anton wordt uitgenodigd door het Amsterdamse afro-carïbische Fra Fra Sound mee te gaan op een tournee door Noord-Afrika.

1997 De twee eerder op vinyl uitgebrachte EP’s van The New Cool Collective worden samengevoegd op een cd getiteld 'Soul Jazz Latin Flavours Nineties Vibe' en niet lang na het verschijnen hiervan is er een onderscheiding voor de groep: de Gouden Notekraker. Verder is Anton van de partij op de cd 'The River' van het Barend Middelhoff Quartet.

1998 The New Cool Collective wint een Edison voor de tweede cd 'More Soul Jazz Latin Flavours Nineties Vibes'. De groep treedt nu ook veel op buiten Nederland. New Cool Collective Bigband speelt op het North Sea Jazz Fesival en nodigt daarvoor o.a. Roy Hargrove uit als speciale gast. Hij treedt vaak op met Corrie van Binsbergen in haar groep Van Binsbergen - waarin ook Gerry en Harry Arling - en componeert er ook diverse nummers voor. De cd 'Van Binsbergen' wordt goed ontvangen en Anton profileert zich nu ook als componist. Corrie van Binsbergen krijgt de Boy Edgar Prijs en er zijn veel uitnodigingen om te komen spelen. Het Sven Schuster Quartet, waar Anton deel van uitmaakt, met destijds slagwerker Steve Altenberg, treedt regelmatig op en maakt de cd 'Three Is A Crowd'.

1999 Het trio De Boo, Wierbos en Goudsmit wordt opgericht door Victor de Boo. In dit onconventionele trio, met de unieke trombonist Wolter Wierbos, komt Anton’s eigenzinnige manier van spelen zeer goed tot zijn recht. Hij wordt door Zuco 103 uitgenodigd te spelen op hun debuut cd 'Outro Lado'. Arnold Dooyeweerd, Esmee Olthuis en Anton beginnen een trio genaamd Drumless Dog. De originele muziek is door de afzonderlijke bandleden gecomponeerd.

2000 Met gasten als Georgie Fame, Trijntje Oosterhuis en Lilian Vieira verschijnt het album Big van New Cool Collective. De avonden in Meander te Amsterdam met de New Cool Collective Big Band trekken publiek uit het hele land. Het Fay Victor Quintet, waar Anton deel van uitmaakt, neemt het album 'Darker than Blue' op in de studio van Michael Rorby in New York. Hieraan doen ook de pianist Vijay Iyer en de slagwerker Steve Hass mee. In 2000 ontvangt Anton’s muzikale kameraad Eric Vloeimans de Boy Edgar Prijs. Drumless Dog produceert de door de pers goed ontvangen cd 'Temporary Music'.

2001 Anton ontvangt een compositie-opdracht van de NPS, waarmee het begin ontstaat van wat later als zijn eigen groep The Ploctones bekend zal worden. Hij maakt met het trio De Boo, Wierbos en Goudsmit de cd Live at the Bimhuis en is gitarist op het album 'Gotta Get' van Carmen Gomes Inc, waarmee hij in die tijd ook vaak optreedt. NCC speelt zo’n 100 keer dat jaar en doet een tournee door Rusland, Georgië, Azerbeidzjan de Baltische staten, Roemenië, Hongarije, Slowakije en Tsjechië.

2002 Anton gaat een vaak optredend samenwerkingsverband aan met Ernst Reijseger, Harmen Fraanje en initiatiefnemer Eric Vloeimans. Uit deze samenwerking komt later de groep Fugimundi voort waarmee hij nog lang zal spelen. Dit slagwerk- en basloze gezelschap ontwikkelt een geheel eigen manier van improviseren, hetgeen veel uitnodigingen van internationale festivals en podia oplevert. Opnieuw speelt hij mee op een album van Zuco 103 'Tales Of High Fever'.

2003 Anton maakt steeds meer buitenlandse reizen, vooral naar Engeland met The New Cool Collective. De vaste maandagavond met NCCBB in Meander verplaatsen zich naar club Panama, waar elke twee weken nieuwe muzikale vrienden uitgenodigd worden. Artiesten als Tony Allen, Los Papines, Barry Hay, Cesar Zuiderwijk, Candy en Hans Dulfer, Han Bennink, Treintje Oosterhuis, Snowboy, Fay Lovski, Georgie Fame, Jan Akkerman, George Baker, Piet Noordijk, Michiel Romein e.v.a. worden door NCC gefeatured. Met Reijseger en Vloeimans gaat Anton op tournee door Indonesië, op uitnodiging van het Erasmushuis in Jakarta. Zelfs het Bangkok’s International Festival of Dance and Music nodigt de heren uit om te komen spelen. Verder is Anton te horen op de cd ‘Shooster’ van de gelijknamige groep (voorheen het Sven Schuster Quartet) en als speciale gast op de cd 'Holland In Jazz' van het Loet van der Lee Quartet.

2004 New Cool Collective heeft veel succes; regelmatige avonden met gasten in Amsterdam maken de band ervaren en leveren veel werk op. Er wordt een tour voor het gezelschap georganiseerd door Canada. NCC gaat ook naar Oeganda en Kenia, waar interessante muzikale ontmoetingen plaatsvinden. Van het kwartet Vloeimans, Fraanje, Reijseger, Goudsmit verschijnt de cd 'Boom Petit'; dit album is vernoemd naar Anton's gelijknamige - zeer ritmische - compositie. Anton speelt mee op het album 'Lazy Old Sun' van de groep rond Fay Victor - waar nu ook pianist Curtis Clarke en trombonist Wolter Wierbos in spelen - en op de cd 'Who's Move' van WO IV (oftewel het Onno Witte & Ferhan Otay Quartet).

2005 Na talloze samenwerkingsverbanden verschijnt een eerste cd onder eigen naam: de groep heet Goudsmit, Trujillo, Vierdag en Vink en het album 'Live Op Het Dak!' Hierop is tevens voor het eerst uitsluitend door Anton gecomponeerd materiaal te vinden. De vaak herhaalde televisiebeelden van het concert waar dit album uit is voortgekomen, zetten dit gezelschap prompt op de kaart. Voor de derde keer speelt hij mee op een album van Zuco 103, 'Whaa!' getiteld. Ook op het album 'The Itch' van Benjamin Herman is Anton van de partij en als speciale gast op het album Hilarious Expedition’ van Michel Banabila. New Cool Collective speelt op het vermaarde Roskilde festival bij Kopenhagen en maakt het album Trippin’ samen met Tony Allen, bekend als de drummer van Fela Kuti. De Afrikaanse chora speler Ali Boulo Santo doet ook mee. Met het Benjamin Herman Quartet doet Anton een uitgebreide tour door Brazilië. Vruchtbaar is vooral de samenwerking met Han Bennink, met wie hij later een duo vormt.

2006 De cd van Fugimundi getiteld 'Summersault' (naar een van Anton´s tijdloze stukken) wordt lovend ontvangen en zelfs onderscheiden met een Edison. Mete Erker en Goudsmit worden door het Trio Dimami gevraagd om mee te doen aan de hen toebedeelde VIP tour, hetgeen uiteindelijk resulteert in de cd 'Nearby Distances'. Een flirt met de Nederlandse pop uit zich in een gastoptreden van Anton op het album 'On Patrol' van Monique Klemann. New Cool Collective speelt op het Sziget festival in Budapest en op het Hollandse Lowlands festival. Opvallend is de verschuiving die NCC maakt van de jazzpodia naar de poppodia.

2007 Anton gaat naast New Cool Collective ook in het kwartet van Benjamin Herman spelen. Benjamin Herman krijgt dit jaar de Boy Edgar Prijs toebedeeld. De cd 'The Itch' van het kwartet maakt veel tongen los; het materiaal op dit album wordt beschouwd als verreweg het meest moderne werk van Benjamin en Anton tot dan toe. Dit alles resulteert wederom in talloze optredens voor het kwartet, waaronder opnieuw een uitgebreide tournee door Brazilië, waar Anton veel inspiratie opdoet. Ook is hij te horen als speciale gast op de cd’s 'Omnipotent' van het Lewinski Projekt, 'Salve' van de groep Sensual, 'Moves 24/7' van Jeroen de Rijk en 'Delight' van het Susanne Alt Quartet. In 2007 doet Anton enkele opvallende optredens met violist Oene van Geel. Dit duo besluit met pianist Jeroen van Vliet en rietblazer Mete Erker het kwartet Estafest op te richten. De muziek van dit ensemble valt op door subtiliteiten en kan het best omschreven worden als eigenzinnige kamermuziek. Er wordt uitsluitend eigen materiaal uitgevoerd en al snel ontstaan ook plannen voor een album van dit kwartet.

2008 Het album 'Out Of Office' vormt de bevestiging van de creativiteit van The New Cool Collective. De 8-mansformatie besluit de theaters in te gaan met Jules Deelder en diens saxofonist Ger Sax. De registratie van de voorstelling in Luxor te Rotterdam wordt op DVD uitgebracht. Anton’s groep The Ploctones (voorheen Goudsmit, Trujillo, Vierdag en Vink) maakt in zeer korte tijd naam. Ze spelen op festivals en clubs door Europa, Rusland, India (waar de band ternauwernood aan de aanslagen in het Taj Mahal hotel ontsnapt) en het Caribische gebied. Anton doet een grote tournee kriskras door Amerika met Eric Vloeiman's Fugimundi hetgeen een jaar later de alom bejubelde cd 'Live At Yoshi´s' oplevert. Op de cd 'Hypochrist Mastreefuzz' van het Benjamin Herman Quartet is Anton te horen als speciale gast, evenals op de cd 'Truth Be Told' van Grote Prijs winnares Leine. Als gast bij de bekende gipsy-jazz gitarist Robin Nolan doet Goudsmit een tour langs de Nederlandse jazzpodia en presenteren zij het album 'Organized Crime'in het Amsterdamse Bimhuis waar Anton een paar nummers op wordt gefeatured. Voor de tweede keer fungeert Anton als speciale gast van Michel Banabila: op diens album 'Precious Images'. Een nieuwe interessante uitdaging zijn de optredens die Anton doet met Arthur Ebeling, een zingende gitarist met een zeer originele - aan Chet Atkins verwante - stijl en techniek.

2009 De cd 'Live at Yoshi's' van Fugimundi verschijnt. The Ploctones cd getiteld '050' komt uit en wordt bejubeld in de pers. Dit album scoort ook meteen een Edison nominatie. Anton maakt furore in Japan met The New Cool Collective en speelt non-stop in allerlei wel of niet eigen formaties, wel of niet als speciale gast. De NCC-theatertour met Deelder wordt geprolongeerd, dankzij de grote aandacht van het publiek. Ook de Belgische theaters worden nu geboekt. De NCC cd 'Sugar Protocol' komt uit, een samenwerking met het zingende Cubaanse percussiegezelschap Los Papines van wijlen Ricardo Papin Abreu en met Mapacha Africa, een zang/snaarinstrumentenorkest uit de sloppenwijken van Nairobi. NCC neemt op initiatief van Benjamin Herman ook nog een EP op, als verjaardagscadeau voor Jules, genaamd ‘Deelder 65’, met de dichter zelf. Als klap op de vuurpijl verschijnt het NCC album 'Chocolade', een bevlogen samenwerking van rapper Typhoon. Deze combinatie speelt de Melkweg in Amsterdam volledig plat tijdens de cd-presentatie. The Ploctones, verreweg Goudsmit’s favoriete gezelschap, speelt steeds vaker en ontwikkelt zich tot een internationaal gewilde band. Ook worden de Nederlandse podia verrast met een nieuwe formatie rondom percuswsionist jos de Haas en Minyeshu Kifle. Er wordt door de Haas gecomponeerde muziek gespeeld , geínspireerd op verschillende Afrikaanse , en Caribische muzieksoorten.

2010 Anton wordt onderscheiden met de prestigieuze VPRO/Boy Edgar Prijs, de belangrijkste Nederlandse jazzprijs. De aandacht van de media is groot en resulteert in optredens en interviews bij programma’s als De Wereld Draait Door, Vrije Geluiden, en de prijsuitreiking krijgt zelfs aandacht op het NOS journaal. Opvallend is het korte solo optreden bij het zondagochtend programma Vrije Geluiden. The Ploctones kunnen i.h.k.v. de Boy Edgar Prijs overal terecht en spelen zo’n 80 keer op vrijwel alle jazz-en poppodia in het land. Zij worden uitgenodigd door de Braziliaanse jazzfestivals van Sao Paolo en Olinda, alwaar zij samenwerken met volksheld en rapper Rapping Hood. Verder spelen zij bij de Nijmeegse Music Meeting en op het North Sea Jazzfestival, het Kaunas Jazzfestival en Kaarjazz in Talinn. Ook krijgen zij de kans zich te presenteren aan het grote publiek tijdens de televisie uitzending van de opening Uitmarkt die elk jaar wordt verzorgd door New Cool Collective. Goudsmit wint het felbegeerde 'Duiveltje' in de categorie 'beste popgitarist van Nederland'. Hij is door muzikanten in de popmuziek sector verkozen deze titel een jaar te mogen dragen. Fugimundi speelt op het music festival van Bath (UK) en doet in het voorjaar 2010 een grote tour in de Verenigde Staten. In het najaar is Benjamin Herman aan de beurt een door Susanna van Canon georganiseerde tour te doen met zijn kwartet. Benjamin Herman brengt een cd uit met daarop de live registratie van een succesvol concert van zijn kwartet op het North Sea Jazz Festival 2009. De jongens van New Cool Collective maken hun tweede cd in bigband bezetting, genaamd 'Pachinko'. Zij brengen ook een live cd uit genaamd 'In Concert' met het oog op de Japanse markt. Met Typhoon spelen zij o.a. op grote popfestivals als het Oerol festival, Lowlands (in de Alfa tent) en op het grootste bevrijdingsfestival van Nederland te Zwolle voor een menigte van 35.000 man. Anton wordt door Jazz International Rotterdam aangesteld als gastprogrammeur van het festival. Alle zalen van de doelen in Rotterdam worden gebruikt en Anton Programmeert o.a. de Amerikaase toetsenist Uri Caine, het Belgische orkest Flat Earth Society en bijv Knalpot met Raphaël Vanoli en Gerri Jäger. Een nieuwe groep waar Anton deel van uitmaakt, genaamd The Juju Brothers, een initiatief van Pablo en Jos de Haas produceert haar 1e cd welke op verschillende festivals wordt gepresenteerd. Verder werkt Anton dit jaar mee als gastsolist op verschillende cd’s van Nederlandse jazz- en aanverwante artiesten. Een ander muzikaal hoogtepunt in 2010 is een avondvullend concert in het concertgebouw te Amsterdam op uitnodiging van- en met Louis van Dijk. Anton wordt vanwege zijn Boy Edgar Prijs door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem Alexander en zijn vrouw Hare Koninklijke Hoogheid Máxima uitgenodigd voor een lunch op Paleis Noordeinde om met hen over gedachten te wisselen over de ontwikkelingen op het gebied van de Nederlandse kunsten en cultuur.

In 2011 brengen The Ploctones de cd '3... 2... 1...' uit. Deze plaat met vrijwel uitsluitend composities van Anton wordt jubelend ontvangen door de pers en het publiek. The Ploctones gaan naar het Grahamstown Jazzfestival in Zuid Afrika waar zij o.a. samenwerken met altsaxofonist Soweto Kinch, pianist Carine Bonnefoy en vocalist Andreas Schaerer. Vooral met de laatste is er een grote klik. Andreas nodigt Anton in 2012 uit voor een duo optreden tijdens 'Jazzwerkstatt' in Bern en de Ploctones nodigen Andreas uit voor een tournee met de Ploctones langs de Nederlandse podia. Hierop nodigt Schaerer de Ploctones weer uit om met hem optredens te doen in Zwitserland. Ook worden the Ploctones gehaald door het Tokyo Jazzfestival waar zij de sterren van de hemel spelen en door het Bohemian Jazzfestival in Tjechië waar zij 3 dagen achter elkaar spelen als voorprogramma van John Scofield, McCoy Tyner en Trilok Gurtu. New Cool Collective brengt de cd 'Eightteen' uit gevolgd door een zeer goed bezochte tournee langs de grote poppodia in Nederland en Groot-Brittannië. De groep Estafest (Goudsmit, Erker, van Vliet & van Geel) presenteert haar eerste cd 'Live' uit. Dit kwartet wordt geroemd om zijn subtiele samenspel en zijn bijzondere timbre. Een tournee volgt in 2012. Anton is een carte blanche aangeboden door De Toonzaal en hij doet concerten met The Ploctones, Estafest en Louis van Dijk. Anton wordt door de jonge veelbelovende gitarist Reinier Baas uitgenodigd samen met Stefan Lievestro een avond te verzorgen in het Amsterdamse concertgebouw. De pers is lovend over het niveau van deze unieke samenwerking. Ook wordt hij uitgenodigd door Frits Bayens om als gastsolist op te treden met zijn bigband. Frits Bayens, de gepensioneerde huisarrangeur en componist van het befaamde Metropool orkest bijt zich vast in Anton's originele composities. Verder doet Goudsmit spraakmakende optredens met o.a rietblazer Michael Moore, bassist Arnold Dooyeweerd en slagwerker Alan 'Gunga' Purves. De cd 'Tepin' van Anton Goudsmit, Ronald Kool, Stefan Lievestro en Mark Schilders komt uit en Anton heeft een gastrol op de nieuwe cd '3' van de Jazzinvaders met o.a. Rolf Delfos en Jan van Duikeren.

2012 New Cool Collective doet een tournee langs de Blue Note jazzclubs in Tokyo en Nagoya en is uitgenodigd op het Mountain Alive Festival op Hokkaido en op het vermaarde Fuji Rock Festival. Zij waren zij te vinden op het Festival of International Arts in San José (Costa Rica), en werden zij ontvangen door Youssou'n Dour op het St. Louis festival in Senegal, waar zij onderdoken in de muziekwereld van Dakar met als inspirator en 'gids' de gitarist Oumar Sow. De band speelt ook op het Akbank festival in Istanbul. In Nederland ligt het accent van NCC op een groots aangepakt muziektheater o.l.v. regisseur Jos Thie met o.a. Arthur Japin, Peter Bolhuis en Susan Visser. NCC staat hierin centraal. Verder spelen zij veel in het clubcircuit. NCC Bigband verzorgt, net als in de voorgaande 9 jaar de opening van de Uitmarkt op de Nederlandse televisie vanaf het Museumplein in Amsterdam. New Cool Collective gaat zoals gebruikelijk weer naar Engeland en speelt dit jaar voor het eerst op het Londense podium Floridita. Anton is wederom uitgenodigd op het Grahamstown Jazzfestival in Zuid Afrika, ditmaal met het kwartet van Benjamin Herman. Anton werk daar samen met o.a. de Zweedse saxofonist Karl-Martin Almqvist en de Zuid Afrikaanse pianist Andre Petersen.. Harmen Fraanje en Anton zetten hun muzikale samenwerking voort met een door hen zelf georganiseerde tournee langs de Nederlandse Jazzpodia. Zij nodigen hiervoor rietblazer Rudi Mahall en slagwerker Samuel Rohrer uit. Ook produceren zij een cd met dit kwartet. Anton is artist in residence op het Global Village Festival in Amersfoort op zowel de zomer als de winter editie. Hiervoor nodigt hij the Ploctones uit en vormt een gelegenheidsgezelschap met o.a. percussionist Ebou 'n Gaye en gitarist Rafael Vanoli. The Ploctones zetten hun samenwerking met stemkunstenaar Andreas Schaerer voort met een Zwitserse tournee langs de jazzpodia aldaar. Het The Hague Ethospheric Orchestra neemt enkele van Anton's composities op i.v.m de productie van hun eerste cd en biedt hem daarbij rol als gastsolist. Goudsmit is ook gastsolist op de laatste cd van de Amstel Bigband o.l.v. Sven Schuster. Het jaar eindigt met een prestigieuze serie concerten van het New R'dam Jazz Orchestra meets Anton Goudsmit. Anton Goudsmit besluit eind 2012 met New Cool Collective te breken om meer aandacht te kunnen geven aan zijn andere bezigheden. Laatste wapenfeit van Anton als gitarist van New Cool Collective is een theaterproductie o.l.v. Jos Thie met oa. actrice Susan Visser, genaamd 'Much To Do About Nothing' met de Utrechtse Schouwburg als vaste locatie gedurende een paar maanden.

2013 Dit jaar begint met een uitgebreide tournee van het 'New Rotterdam Jazz Orchestra meets Anton Goudsmit langs de Nederlandse Jazzpodia. Vooral Anton's composities 'Boom petit', '050', 'Karma-tic', ‘Ernesto’ en 'Short Cuts' vallen in de smaak bij het publiek en orkest en hoogtepunten zijn een live gespeelde uitvoering van 'Boom petit’ bij het zondagochtend programma Vrije Geluiden en een concert op het North Sea Jazzfestival. The Ploctones spelen ijverig door en hun werkgebied lijkt te verschuiven naar de Nederlandse poppodia omdat blijkbaar er interesse is gewekt bij het jongere publiek. Het album 'Ploc' komt uit met overwegend composities van Anton. 'Ploc' wordt dat jaar door de 'poll' van Nederlandse jazz recensenten uitgeroepen tot beste album en door de pers toegejuicht. Ook zijn er talloze concerten van Estafest, dat de studio Fattoria Musica in Osnabrück induikt om het Edison genomineerde album 'Eno Supo' op te nemen. Oene van Geel, die dat jaar ook de VPRO Boy Edgar prijs in ontvangst neemt, Jeroen van Vliet en Mete Erker leveren net zoals Goudsmit uitsluitend eigen werk voor dezer door de pers zeer gewaardeerde cd. Goudsmit gaat een samenwerking aan met de pianist en televisie persoonlijkheid Cor Bakker wat resulteert in een aantal concerten. Anton wordt gevraagd door saxofonist Paul van der Feen om samen met bassist Clémens van der Feen en Roy Dackus een aantal concerten te doen wat uiteindelijk leidt tot het album 'Odyssee'. Ook wordt Anton gevraagd door Thijs Schrijnemakers en Robin Piso om als gastsolist mee te doen aan hun groep Orgelvreten. Hiermee krijgen zij veel aandacht op de Nederlandse televisie bij o.a het programma DWDD en doe zij buitengewoon goed bezochte concerten in de grotere popzalen van Nederland. Dat zelfde televisie programma vraagt Anton er nu ook bij om te kletsen over gitaar in het algemeen en randapparatuur in het bijzonder. De experimentele groep Tin Men and the Telephone o.l.v Tony Roe met Borislav Petrov creëert een audiovisueel experiment met Anton en Oene van Geel in een hoofdrol. Zij doen lijfelijk maar enkele concerten mee maar hun taak wordt overgenomen door bewerkt video materiaal van beide musici. Tijdens het Oberhausen Gitarrenfestival steelt Goudsmit de show als gastsolist bij het Millennium Jazz Orchestra o.l.v Joan Reijnders. Anton wordt door het Jazzfest Amsterdam gevraagd om voor de editie 2013 een verrassende groep samen te stellen. Hiervoor vraagt hij slagwerker/componist Gerri Jäger, en sousafonist Arno Bakker. Al gauw stromen de uitnodigingen van de meer experimentele podia en festivals binnen om te komen spelen. Met bassist Boudewijn Lucas en slagwerker Roy Dackus focust Goudsmit zich op het meer standaard jazzrepertoire.

2014 The Ploctones spelen vrolijk door en worden weer uitgenodigd om meerdere optredens te doen in Tjechië op het Bohemian Jazz Fest. Estafest heeft ook een goed jaar en wordt door het London Jazz festival geprogrammeerd. Het Zapp 4 String Quartet nodigt Anton uit om een tour te doen langs de Nederlandse podia. Hiervoor worden speciaal door violist/componist/arrangeur Oene van Geel bewerkingen gemaakt van Goudsmit's composities zoals bijvoorbeeld ‘Heroes‘, ‘Ernesto’ en ‘Xyouzo’ . Harmen Fraanje en Anton pakken de draad weer op om een compacte tour met hun Duitse vrienden slagwerker Samuel Rohrer en klarinettist Rudi Mahall te doen en steken de Duiste grens over om te spelen in o.a. der Unterfahrt in München. Drummers Stefan Kruger en Joost Patocka nodigen Anton uit voor hun nieuwe band Krupa en the Genes, met de saxofonisten Maarten Hogenhuis en Jasper Blom, gitarist Raphaël Vanoli en bassist Sean Fasciani. Er wordt vrijwel direct een gelijknamig album gemaakt waar Goudsmit ook eigen werk voor aanlevert . Percussionist Jaime Rodriguez vraagt Anton bij zijn nieuwste project 'Rumbatá Beat Band'. Dit grote gezelschap met daarin o.a. de blazers Gerrit jan Binckhorst,en Efraïm Trujillo en slagwerker Cyril Directie maakt het album 'Once Again' en doet een tour langs de Colombiaanse jazzfestivals Jazz Cali, Barranquijazz en Festival Medellin de Jazz. Boy Edgar prijswinnaar en pianist van Estafest, Jeroen van Vliet krijgt de opdracht de 'Zeelandsuite' van Leo Cuypers en Willem Breuker te hercomponeren wat resulteert tot een dvd van opnames gemaakt op verschillende schitterende locaties in het Zeeuwse landschap, en uiteindelijk tot een tour langs de Nederlandse jazzpodia. Hiervoor nodigt hij Anton uit samen met o.a. rietblazers Joris Roelofs, Joris Posthumus en Mete Erker en bassist Frans van der Hoeven Goudsmit wordt nu steeds vaker door pianist Peter Beets en bassist Ruud Jacobs uitgenodigd om met hun op te treden. Trompettist/componist Rik Mol nodigt Anton uit om op zijn studio album enkele gitaarpartijen voor zijn rekening te nemen. Noemenswaardige optredens dit jaar waren een concert met uitsluitend geïmproviseerde muziek met slagwerker Alan Purves, de duo optredens met bassist Arnold Dooyeweerd, een gastoptreden bij Licks & Brains, een bigband o.l.v. Rolf Delfos, optredens met de festivalband Koffie en concerten met de Belgische zangeres Esther van Hees. Het jaar sluit af met een wervelende tournee van het Nederlands Studenten Jazzorkest ft. Anton Goudsmit waar Anton zelf ook composities aan bijdraagt.

2015 The Ploctones reden regelmatig op en gaan weer naar Aruba om te spelen op het Caribbean Sea Jazzfestival. Anton vliegt direct door naar Colombia om met de Rumbatá Beat band optredens te doen in Bogotá en wederom op het Cali Jazz Festival. Ook worden de Ploctones gevraagd om in Sibiu (Roemenië) te komen spelen, dit maal op het Mozaic Jazz Fesival. Het jaar wordt afgesloten met een uitgebreide tour door Nederland in samenwerking met het Light-Up Collective, een gezelschap kunstenaars o.l.v Jan Willem Campmans dat de concerten visueel verrijkte met geïmproviseerde lichtkunst. Deze tour was mede ter gelegenheid van het 11-jarig bestaan van de Ploctones genaamd 'The Ploctones 11 years StoerToer'. Estafest wordt uitgenodigd door het Budapest Music Center om naar aanleiding van een showcase tijdens JazzAhead in Brehmen te spelen op het Jazz Festival Budapest. Dit optreden zal uiteindelijk leiden tot een uitnodiging om voor hun gerenommeerde label BMC een album op te nemen. Ook doen zij nog andere concertzalen aan in de regio waaronder Porgy & Bess in Wenen. De muziek van Estafest wekt steeds meer de interesse van de Nederlandse podia en critici. Goudsmit doet zijn eerste echte soloconcert tijdens Writers Unlimited in Den Haag. Speciaal voor de gelegenheid wordt Goudsmit gevraagd om als duo met gitarist Reinier Baas te komen spelen op het Amsterdam Electric Guitar Heaven, een festival in het Muziekgebouw aan ´t IJ. Een nieuw in het oog springend jazz duo is geboren: rietblazer Benjamin Herman en Anton Goudsmit slaan de handen ineen. Dit duo wordt als Hear Hear! aangekondigd en een eerste optreden tijdens Jazz in de Kamer te Leiden is het startschot voor een reeks uitverkochte optredens. Composities van Misha Mengelberg, Thelonious Monk en eigen composities worden grondig gefileerd. Krupa & the Genes blijkt in de smaak te vallen een serie concerten langs de jazzpodia wordt bekroond met een optreden op het North Sea Jazz Festival . Ook brengt het New Rotterdam Jazz Orchestra een album uit van het project met de muziek van Goudsmit genaamd 'New Rotterdam Jazz Orchestra meets Anton Goudsmit' wat lovende kritieken in de grote dagbladen oplevert en een optreden op het North Sea Jazz Festival Anton doet een reeks optredens met Orgelvreten o.l.v. Thijs Schrijnemakers langs de grote popzalen in Nederland en speelt enkele gitaarpartijen in op hun nieuwe album. Jeroen van Vliet's 'Zeelandsuite' gooit hoge ogen bij de programmeurs en dat lever veel werk op voor dit gezelschap in het jazzcircuit. De powerjazz formatie BRUUT! betrekt Anton bij hun live optredens met als hoogtepunt een optreden voor een drukbezocht Paradiso in Amsterdam. Een flirt met het Belgische jazzquintet DelVita o.lv drummer Toni Vitacolonna en de gebroeders Delannoye levert energieke muziek op maar vindt geen navolging. Peter Beets nodigt Anton uit om met zijn trio te spelen in Frankrijk op het festival Jazz d'Ambleny. Een exclusief optreden dat het vermelden waard is, is een duo optreden met gitaarlegende Rudy Lentze op het FestiValderAa in Drenthe.

2016 Dit jaar begint met een uitgebreide tour van Hear Hear!, het duo van Benjamin Herman en Goudsmit. Overal zijn de zalen bomvol en deze combinatie smaakt naar meer. Anton is genomineerd voor de Gouden Notenkraker en doet met zijn Ploctones een indrukwekkend optreden tijdens de uitreiking in een door de media overbevolkt Paradiso. Tijdens de feestelijkheden krijgt Goudsmit te horen dat hij in 2017 en 2018 de muzikale leiding krijgt over het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) dat dit jaar o.l.v. Martin Fondse een Gouden Notenkraker wegsleept. The Ploctones doen dit jaar een tour genaamd 'The Ploctones Better Then Ever Tour'. Zij tekenen bij DOX Records en maken de afspraak een nieuw album bij hen uit te brengen. De voorbereidingen zijn in volle gang. De tournee wordt bewerkstelligd door DOX Live. Estafest blijf ook actief in de Nederlandse jazz en reist wederom af naar het Budapest Music Center om daar opnames te maken voor het label BMC. Ook tekenen zij bij Stroom Management en zal Linda Waal de optredens voor Estafest gaan regelen. Trombonist Louk Boudesteijn, rietblazer Nils van Haften en Anton Goudsmit beginnen een trio genaamd Einzelgänger en brengen meteen hun eerste album 'Musica Gymnastica' uit. Hierop zijn uitsluitend zeer eigenzinnige composities van Louk Boudesteijn te horen. Dit ritmesectieloze trio valt meteen op, mede door de ondersteuning van humoristische korte YouTube filmpjes, geregisseerd door Rob van Pelt. Fraanje, Goudsmit, Mahall & Rohrer proberen de draad weer op te pakken en registreren een concert in de Tilburgse Paradox. Het 'New Rotterdam Jazz Orchestra meets Anton Goudsmit' doet een kleine tour in Tjechië. O.a het festival Jazz goes to Town in Hradec Kralove en Jazzdock in Praag staan op het programma. De band maakt een grote indruk op het publiek. Zangeres Kim Hoorweg vraagt Goudsmit om op haar nieuwe album te spelen. Bovendien treedt hij nu af en toe op met de Kim Hoorweg Band als gastsolist. Ook doet Anton enkele optredens met haar broer Thom Hoorweg. Anton nodigt om zijn beurt Kim Hoorweg uit om met hem te spelen op Jazz'n Ambleny waar hij het jaar daarvoor door Peter Beets was uitgenodigd. De bekende Nederlandse jazzformatie The Houdini's vraagt Anton erbij voor een tour langs de jazzpodia en festivals. De blues staat centraal en de tournee heet dan ook 'The Houdini's & Anton Goudsmit...How Blue's the Blues'. Er wordt speciaal voor dit project nieuwe muziek gecomponeerd en Anton levert ook eigen werk aan dat door trombonist/arrangeur Ilja Reijngoud, bassist/arrangeur Marius Beets en toetsenist Erwin Hoorweg wordt gearrangeerd. Zij gaan ook de studio in om deze muziek op cd vast te leggen. Peter Beets nodigt Anton uit om een serie concerten te doen met de muziek van de Amerikaanse jazzgitarist Wes Montgomery als uitgangspunt. Een zinderend concert in het Bimhuis wordt geregistreerd en zal op Maxanter Records worden uitgebracht in 2017. Goudsmit speelt ook af en toe met Beets in een quartet met Han Bennink en Ruud Jacobs. Daarmee wordt o.a. de muziek van Misha Mengelberg gevierd. Han Bennink nodigt Anton ook uit om te komen spelen met zijnICP trio met rietblazer Michael Moore en bassist Ernst Glerum. Met de laatste 2 bereid Anton een speciaal concert voor ter ere van de overleden rietblazer Sean Bergin. Dit project is o.l.v. Ernst Glerum die het muzikale programma samenstelt. Een bijzondere samenwerking in 2016 was die met de Amerikaanse trompettist/arrangeur Thomas Bergeron en het Ragazze Stringquartet i.o.v. het Wonderfeel festival. Op dit festival werden gedurfde bewerkingen uitgevoerd van de muziek van Olivier Messiaen. De muziek is geregistreerd en uitgezonden door NPO radio 4. Anton waagt zich ook steeds vaker aan de vrije improvisatie een volledig geímprioviseerd concert met bassist Wilbert de Joode , en slagwerker Michael Vatcher en een met basgitarist Luc Ex en Michael Vatcher. Beide concerten vinden plaats in de 'Ruimte' in amsterdam Noord. Violist Myrthe van de Wetering maakt haar eerste album en Anton neemt een groot gedeelte van de gitaarpartijen voor zijn rekening. Ook speelt Anton het tweede door Ethiopique geïnspirereerde album van Minyeshu Kifle in. Een unieke samenwerking met rietblazer Steven Kamperman en de Belgische trompettist Bart Maris is ook het vermelden waard. Ook doet Goudsmit een paar concerten met Beatrice van der Poel en Sven Schuster, zij zullen zich uiteindelijk Trio Los Contactos noemen. Ook speelt Goudsmit steeds vaker met organist Frank Montis en drummer Cyril Directie. Zij besluiten een bandje te vormen en noemen dat The Board maar gaan vooralsnog door het leven als Montis, Goudsmit & Directie. Hun muziek kenmerkt zich door het hoge 'groove' gehalte.

2017 Goudsmit neemt de muzikale leiding van het Nationaal Jeugd Jazzorkest. Er zullen uitsluitend stukken van Goudsmit worden uitgevoerd op een stuk, genaamd Anguilla Anguille dat co-producties met Oene van Geel. Er vind een samenwerking plaats met het Nationaal Jeugd Orkest onder de noemer 'Young Metropole Het vierde album van Estafest komt uit op het prestigieuze label BMC. De cd is genaamd 'Bayachrimae' naar de gelijknamige compositie van Oene van Geel. Ook staan er composities van Anton op. De pers is razend enthousiast. Estafest wordt uitgenodigd door het National Arts Festival in Grahamstown in Zuid Afrika om op te treden maar ook om samen te werken met genodigde jazzmusici van over de hele wereld en workshops te geven aan Zuid-Afrikaanse muziekstudenten.Discografie Ploctones:

‘Live Op Het Dak!’ ( Goudsmit, Trujillo, Vierdag en Vink) (VPRO/Eigenwijs, ew0578) CD, 2005

‘050’ (Challenge International, cr73278) CD, 2009

'3.. 2..1..' (Challenge International cr73306) CD, 2011

'Ploc!' (Challenge International cr 73369) CD 2013

Discografie Estafest:

'Estafest! LIVE' (Goudsmit, Erker, van Geel & van Vliet) (Challenge International cr 73305) CD 2011

'Ene Supo' (Challenge International cr 73393) CD 2014

Bayachrimae (Budapest Music Center Records BMC CD 245) CD 2017


Website: antongoudsmit.nl

       ploctones.com
estafest.com

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 145.130.61.252 (overleg · bijdragen) 2 mrt 2017 15:31‎

Het wordt zeer sterk afgeraden dat men op Wikipedia schrijft over zichzelf of onderwerpen waar men beroepsmatig of persoonlijk nauw bij betrokken is, zie WP:NIET en WP:ZP. De juiste plaats voor de voorgestelde tekst is hier. Groeten, Kattenkruid (overleg) 4 mrt 2017 12:55 (CET)
Tingeling Toth (overleg) 5 mrt 2017 02:22 (CET)

Cinema capitol Aalter[bewerken]

Beste Kattenkruid

Ik vind het lemma van cinema Capitol uit Aalter niet meer terug. Na een nominatie heb ik, mede dankzij een behulpzame Wikipediaan, het stevig aangepast in de hoop dat dit voldoende was. Blijkbaar is het nu toch verwijderd. Graag had ik enige feedback omtrent de verwijdering.

Jahil Debaets (overleg) 9 mrt 2017 13:39 (CET)

Beste Jahil,
Het was een erg lang artikel over een onderwerp met beperkte bovenlokale relevantie. De tekst was niet neutraal en beter geschikt voor een ander project dan een encyclopedie. Vr. groeten, Kattenkruid (overleg) 10 mrt 2017 03:50 (CET)

Beste Kattenkruid

Ik had de bedoeling een correct en neutraal lemma te plaatsen, maar zeker ook aangenaam leesbaar. De beschrijving is misschien interpreteerbaar als niet neutraal maar dat was zeker niet de bedoeling. Kan ik het lemma opnieuw plaatsen mits correcte aanpassingen?

Jahil Debaets (overleg) 10 mrt 2017 09:55 (CET)

De tekst zou dan in ieder geval substantieel anders moeten zijn. Mogelijk is het onderwerp überhaupt niet geschikt want slechts van lokaal belang. Kattenkruid (overleg) 11 mrt 2017 04:49 (CET)

Witte Kaproenen[bewerken]

Beste Kattenkruid

De pagina van de Witte Kaproenen had ik aangevuld. Deze aanvulling is helaas terug verwijderd. Graag had ik wat informatie omtrent de verwijdering hiervan. Jahil Debaets (overleg) 9 mrt 2017 13:42 (CET)

Beste Jahil,
Ik heb de wijziging teruggedraaid omdat het eruitzag als origineel onderzoek maar ik zie nu dat er sprake is van auteursrechtenschending van deze Blogspot. Dat is niet toegestaan en kan bij herhaling leiden tot een blokkade. Vr. groet, Kattenkruid (overleg) 10 mrt 2017 04:34 (CET)

Beste Kattenkruid

Alles stond duidelijk in de bronvermelding? Ik heb contact gehad via mail met de heer Peter Laroy (heemkundige kring Aalter) en hij was op de hoogte van het plaatsen van deze aanvulling. Hoe kan ik het er terug bij plaatsen?

Jahil Debaets (overleg) 10 mrt 2017 10:01 (CET)

Een bronvermelding mag nooit betekenen dat de tekst letterlijk is overgenomen. Een tekst kan alleen worden vrijgegeven via OTRS maar ook dan is een tekst van elders niet altijd geschikt voor WP en in dit geval zijn in ieder geval delen van de tekst niet geschikt. Kattenkruid (overleg) 11 mrt 2017 04:49 (CET)

wandel naar je werk dag[bewerken]

Beste moderator,

Kunt u aangeven waarom u deze pagina niet geschikt vindt voor Wikipedia? Er bestaat een Walk to work day op wikipedia. Misschien kan ik met uw commentaar de pagina aanpassen zodat die wel geschikt is. Dank voor uw reactie. Koveb

Beste Koveb,
De Engelstalige en de Nederlandse Wikipedia werken onafhankelijk van elkaar en hebben in de praktijk verschillende criteria. De Australische versie van het evenemenet bestaat veel langer en heeft zo te zien meer relevantie gegenereerd. Zie verder Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170315, deel 3. Kattenkruid (overleg) 16 mrt 2017 12:40 (CET)

Wouter Zweers[bewerken]

Je hebt deze acteur al NE verwijderd, terwijl deze vier hoofdrollen op zijn pagina had staan. Dat was ook gemeld op de beoordelingslijst. Er is geen extra informatie gegeven, dus blijkbaar vond je het NE er zo dik bovenop liggen dat extra informatie ook niet nodig was, maar die extra informatie heb ik wel nodig om te begrijpen waarom iemand met vier hoofdrollen NE bevonden wordt. ed0verleg 20 mrt 2017 08:26 (CET)

Beste Edoderoo,
Ik heb de pagina verwijderd wegens wiu gebleven en e niet helder. De pagina bevatte een biografie van slechts twee zinnen, een zin over een relatie, een tabel met rollen en een infobox. Er zijn gebruikers die de zin over de relatie er gelijk uit zouden slopen, dan hou je nog maar twee zinnen tekst over. Het helpt in ieder geval niet om de relevantie van het onderwerp te bepalen. De rollenoverzichttabel was slordig, in die zin dat van de zes films/programma's er slechts een juist was gelinkt. Twee waren helemaal niet gelinkt terwijl er wel een pagina over moet zijn en drie waren onjuist gelinkt, waarvan er van een wel een pagina was. Dit betreft de korte film Een bizarre samenloop van omstandigheden, en daarmee kom ik op het relevantiedeel van mijn verhaal. Dit is een korte film van acht minuten. Ik ben persoonlijk gek op korte films maar zo een hoofdrol stelt eigenlijk weinig voor. Je kunt hier zien dat zijn optreden duurt van 2 minuut 20 seconden tot 3 minuut 50, anderhalve minuut dus. Hij zegt slechts twee regels Duitse tekst, die net zo goed gedubt zouden kunnen zijn. Je zegt dat hij vier hoofdrollen heeft gespeeld maar dat specificeer je niet. In twee korte films heeft hij idd een hoofdrol, en in Nieuwe Tijden, maar de rol in Sonny Boy lijkt niet zo groot. Googlen op zijn naam leverde ook weinig anders op dan vermelding op lijstjes en de verbroken relatie. Een pagina die wat meer duidelijk zou maken had ik mogelijk wel behouden. Vr. groeten, Kattenkruid (overleg) 20 mrt 2017 17:27 (CET)
Bedankt, dit geeft wat meer degelijke informatie dan "hij is NE" zoals eerder bij de nominatie werd vermeldt. Soms ga ik daar in mee, maar helaas wordt NE ook vaak gebruikt voor "ik weet het niet, ik ken het niet, en ik heb ook niet gezocht, dus doe maar NE", zoals bijv. gisteren bij DJ IJsblok is gebeurd. En deze extra informatie kan eventueel in de toekomst behulpzaam zijn als het artikel weer wordt teruggeplaatst, want "doe maar nuweg want is al eens verwijderd" is ook zo'n argument dat nogal eens langskomt. Zeker een acteur kan door de jaren heen plots wel relevante(re) rollen gaan spelen, en dan is enige duiding wel zo handig. Als volgende hoofdrollen weer van korte films zijn, is NE meer op zijn plaats dan wanneer zo'n rol van een "echte" film is.

Hoewel ik het aan de andere kant vreemd vind dat relevantie uit de lengte van een film zou komen, maar dat ik daar alleen in sta heb ik al geaccepteerd. ed0verleg 20 mrt 2017 18:19 (CET)

Dat is relatief. Als er zou staan Hij speelde een hoofdrol in een korte film kan dat voor mij het onderwerp mede e maken maar als er alleen een titel staat en het blijkt een korte film te zijn, lijkt het meer dan het is. Kattenkruid (overleg) 20 mrt 2017 18:26 (CET)

IJje Wijkstra[bewerken]

hoi Kattenkruid, Ik heb een vraag en aangezien jij moderator bent en ik je naam vaak zie opduiken op de beoordelingslijst denk ik dat ik hier op het juiste adres ben. toevallig kwam ik op de pagina van IJje Wijkstra, een oud lemma, echter ik kwam er achter dat het lemma deels letterlijk is overgenomen van deze website. wat nu te doen? domweg nomineren als copyvio, of niets doen? ik ken het onderwerp zelf te slecht om het aan te passen.. wil jij er eens naar kijken, wat te doen met dit lemma? alvast bedankt. P.oudhoff (overleg) 20 mrt 2017 10:45 (CET)

Sorry voor de interventie: dit is een heel oud lemma, de kans bestaat daardoor dat de gevonden website stukken van Wikipedia heeft overgenomen in plaats van andersom. Peter_b heeft dit lemma gestart in 2006, en het is onwaarschijnlijk dat Peter_b een auteursrechtenschending heeft geintroduceerd. Wat ook nog kan, is dat het stuk auteursrechtenschending er later aan toe is gevoegd, er zijn immers heel veel edits geweest in dit tien jaar. Maar dit gewoon simpelweg nuweggen omdat er *nu* auteursrechten worden geschonden, kan eigenlijk alleen bij artikelen die net zijn aangemaakt, of die in alle versies een auteursrechtenschending bevatten, en dat lijkt mij op het eerste gezicht hier niet het geval. ed0verleg 20 mrt 2017 12:33 (CET)
Dat is ook de reden dat ik eerst advies vraag aan ervaren mensen.... van mij mag het rustig blijven zoals het is. het viel mij alleen op dat het nagenoeg het zelfde is als op die website... ik ben niet van plan om overal zomaar een nominatie op te "plempen", zoals ik (helaas) wel vaak zie gebeuren op NL-WP. @ ed0: dankjewel voor de duidelijke uitleg P.oudhoff (overleg) 20 mrt 2017 16:41 (CET)
Het is lang geleden. Zoals de meeste Groningers kende ik het verhaal van IJe, (uit het Westerkwartier kent iedereen hier twee slechterikken, IJe en Rudolf de Mepsche). Ik zal denk ik destijds op zoek zijn geweest naar bronnen om de feiten die ik in mijn hoofd had te checken. Maar als ik nu de allereerste versie bekijk die ik in januari 2006 heb geplaatst dan is er wel een probleem. Ik kan me niet herinneren dat ik de site van De Blokhuispoort heb bekeken, het zou dus kunnen dat zij het van wiki hebben overgenomen maar dat lijkt me onwaarschijnlijk, ze geven een andere bron. Die bron, Rare Snaken, uit 1975, ken ik niet en heb ik zeker niet gebruikt.
Het enige dat ik me kan herinneren is dat ik de eigen herinnering van IJe heb gelezen, in de eerste versie van het lemma staat een, nu dode, externe link naar denk ik het oude webadres van Tresoar. Die is in de huidige versie ook vermeld maar dan het nieuwe adres. (die herinnering van IJe staat nu ook op de site van De Blokhuispoort). Maar die herinnering kan niet mijn enige bron zijn geweest, sommige details in mijn eerste versie worden in de herinnering van IJe niet genoemd. Geen idee of iemand kan nakijken of De Blokhuispoort deze tekst al in 2006 had geplaatst. Op hun homepagina verwijzen ze zelf naar het wikilemma over De Blokhuispoort die pas in 2007 sloot, maar geven ze ook een auteursrechtmelding. Vooralsnog moet ik aannemen dat ik hen als bron heb gebruikt en dan bewust of onbewust hun verhaal heb gebruikt en daarbij te weinig heb gedaan om het in mijn eigen woorden te vertalen. Daarbij merk ik wel op dat de stijl in die eerste versie mij niet vreemd is, maar om op basis daarvan te suggereren dat De Blokhuispoort mijn tekst heeft overgeschreven gaat me te ver. Dus tenzij iemand kan aantonen dat het artikel op De Blokhuispoort van na 2006 is vrees ik dat het lemma moet worden verwijderd, het probleem zit dan namelijk in de allereerste versie. Peter b (overleg) 20 mrt 2017 21:54 (CET)
Ik zie nu overigens dat de stichting De Blokhuispoort is opgericht in 2009, dat zou me wellicht vrijpleiten. Peter b (overleg) 20 mrt 2017 21:59 (CET)
Desgevraagd mijn reactie. Het Wikipedia-artikel werd aangemaakt op 25 januari 2006. De oudste versie van het artikel van www.blokhuispoort is gearchiveerd in 2014, maar die levert slechts met enig kunst en vliegwerk een tekst op. In de daarna gearchiveerde versie van 5 maart 2016 wordt bij een passage zelfs naar Wikipedia verwezen, een verwijzing die de latere versie weer niet is terug te vinden. Er bestaan geen oudere gearchiveerde versies van Blokhuispoort. Mijn conclusie is dan ook dat het artikel van Blokhuispoort vrijwel zeker niet de bron geweest kan zijn. De oorspronkelijk bij het artikel aangegeven bron is niet terug te vinden in het internetarchief. Tot slot de link naar Tresoar in het artikel heeft slechts betrekking op een deel van de stukken, nl deze 163 scans. Ook nog beschikbaar zijn deze 71 scans en deze 71 scans. De levensbeschrijving van IJje zelf - opgetekend in het huis van bewaring - is te vinden in de tweede serie scans (van 66 t/m 70). Gouwenaar (overleg) 20 mrt 2017 22:27 (CET)
Bedankt, dat is wel een beetje een opluchting. Peter b (overleg) 20 mrt 2017 22:51 (CET)
Ik ben blij dat het duidelijk is, ik was absoluut niet van plan om het lemma te (laten) verwijderen of Peter b dwars te zitten, ik vroeg mij gewoon af wat te doen indien het wel "oude copyvio" geweest zou zijn.... fijn dat het is opgelost. groet; P.oudhoff (overleg) 21 mrt 2017 08:09 (CET)
Geen enkel probleem, je hebt dit terecht aan de orde gesteld op een hele nette en prettige wijze. Peter b (overleg) 21 mrt 2017 09:35 (CET)

Elvenschans[bewerken]

Beste Kattenkruid,

Zojuist verwijderde je het artikel Elvenschans wegens copyright problemen. Graag terugplaatsen omdat heel veel werk is besteed aan dit artikel en de gemeenschap toch de mogelijkheid moet krijgen om over dit interessante onderwerp verbeteringen aan te brengen (via wiu). Alvast hartelijk dank,LeonardH (overleg) 20 mrt 2017 15:51 (CET)

Terugzetten op Wikipedia lijkt me absoluut geen optie. Er waren hele stukken letterlijk overgenomen van bijv. [1] en daar staat nergens dat het Public Domain is of zo. Het is al erg genoeg dat dat zo lang op Wikipedia heeft gestaan waarbij jij niet alleen plagiaat hebt gepleegd en de auteursrechten van de oorspronkelijke schrijvers hebt geschonden maar ook het voortbestaan van Wikipedia in gevaar hebt gebracht. En dat is bovendien gebeurt nadat je al door meerdere wikipedianen gewezen was op de noodzaak om geen auteursrechten te schenden bij het bewerken van Wikipedia. Je lijkt de ernst van je gedrag nog steeds niet in te zien. Recentelijk zijn al heel wat artikelen van je verwijderd vanwege schendingen van auteursrechten. Gouwenaar had je al gevraagd nog eens te kijken naar je eerdere edits of daar nog meer schendingen van auteursrechten tussen zitten maar daar reageerde je helemaal niet op. Focus je daar eerst eens op want hoe meer anderen dat vinden voordat jij het zelf getraceerd hebt en laten verwijderen des te groter is de kans dat er een zware sanctie wordt opgelegd. In soortgelijke situaties is een blok van enkele maanden redelijk standaard. - Robotje (overleg) 20 mrt 2017 16:13 (CET)
je zou het tenminste terugkunnendraaien nasr een beginnetje en alle afbeeldingen intact kunnen laten? Het artikel is zeer ecyclopediewaardigHans Erren (overleg) 20 mrt 2017 17:42 (CET)
Dat is dus heel wat anders dan waar LeonardH om vroeg, want hij wilde de versie met al zijn jatwerk teruggeplaatst hebben. Het onderwerp is encyclopediewaardig, het artikel zoals dat vandaag verwijderd is hoort absoluut niet in deze encyclopedie. - Robotje (overleg) 20 mrt 2017 17:57 (CET)
dan kun je de copyviogedeeltes schrappen bijvoorbeeld. ???Hans Erren (overleg) 20 mrt 2017 18:07 (CET)
Van lukraak schrappen krijg je een inconsistent verhaal. De kans is ook groot dat er alsnog copyvio overblijft, maar dan uit onvindbare bron. Je bent van harte uitgenodigd een nieuw artikel te schrijven. Kattenkruid (overleg) 20 mrt 2017 18:12 (CET)
komop zeg elk lemma van wikipedia is samen te vatten als een eenregelig beginnetje. Ik heb een voorwaardelijk terugplaatsingsverzoek ingediend. Hans Erren (overleg) 20 mrt 2017 18:30 (CET)
Prima, maar waarom begin je niet gewoon opnieuw? Die ene zin kun je zelf ook schrijven. Kattenkruid (overleg) 20 mrt 2017 18:40 (CET)
Nee, jij bent heel erg kort door de bocht gegaan met de directe verwijdering, de gebruikelijke route is:
 1. twijfelsjabloon plaatsen;
 2. aankaarten op de overlegpagina van het lemma, het staat waarschijnlijk op volglijsten;
 3. aankaarten in het auteursrechtencafe;
 4. voorstel tot verwijdering.

Dus graag de afbeeldingen terugplaatsen met een beginnetje. Hans Erren (overleg) 20 mrt 2017 18:57 (CET)

Niks kort door de bocht. Het artikel was het resultaat van knip- en plakwerk van bestaande teksten van Eric J. Wils en van Breur Henket. Uithuilen en opnieuw beginnen is dan de enig juiste keuze. Dit soort auteursrechtenschendingen dienen simpelweg direct te worden verwijderd als nuweg. Gouwenaar (overleg) 20 mrt 2017 19:02 (CET)
Hans, een twijfelsjabloon is *niet* bedoeld om auteursrechtenschendingen aan te kaarten. Een auteursrechtenschending is een overtreding van de auteursrechtenwet, en dient onmiddellijk te worden verwijderd. Daarin passen geen verzachtende omstandigheden. En het gaat dan om de tekst, niet om het onderwerp. ed0verleg 20 mrt 2017 19:55 (CET)
Hoi Hans Erren, als je een Twijfelsjabloon op een pagina plaatst dan krijgt de lezer een tekst te zien met als eerste regel vetgedrukt: "Er wordt getwijfeld aan de juistheid van een of meer onderdelen van dit artikel." Er wordt echter helemaal niet getwijfeld over de juistheid. Bij WP:RVM staan enkele redenen voor directe verwijdering en een overduidelijke auteursrechtenschending is daar een van. Daar is geen voorafgaand overleg in een café voor nodig. - Robotje (overleg) 20 mrt 2017 21:42 (CET)

EBZV pagina[bewerken]

Hallo,

Ik ben niet heel bekent met hoe Wikipedia werkt, maar ik heb de EBZV pagina aangemaakt, echter heb ik ook een account met EBZV aangemaakt. Naar ik dit lees, mag dit blijkbaar niet.

Kan de pagina alsnog behouden blijven? Volgens mij is deze pagina niet veel anders als b.v.: BVV Borne, Zenderen Vooruit, NEO, pagina's waar ook naar verwezen wordt.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Groeten, Ronald de Vries

Beste Gebruiker:Zijde14,
De pagina moet de geschiedenis van het onderwerp op een neutrale manier beschrijven. Ik heb een infoblokje met tips op je gebruikersoverlegpagina geplaatst. Voldoet de vereniging aan de richtlijnen voor relevantie? Vr. groeten en succes, Kattenkruid (overleg) 24 mrt 2017 16:23 (CET)

Verplaatsing naar de gebruikersruimte[bewerken]

Beste Kattenkruid, zou je het verwijderde artikel over Chas Gerretsen willen verplaatsen naar mijn gebruikersruimte? Ik wil eens kijken of ik het met redactie en aanvullende bronnen kan herschrijven naar een beter artikel. Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 28 mrt 2017 20:35 (CEST)

Ja, dat is goed. Ik zit nu even op de iPad en dan is het wat lastiger om een hele rits versies terug te plaatsen. Wanneer ik op een pc zit, zal ik ze terugplaatsen. Kattenkruid (overleg) 28 mrt 2017 21:00 (CEST)
Ik kan wel (een paar dagen) wachten. Ik heb de cache van Google alvast en heb het huidige artikel alleen (eventueel) later als bronverantwoording nodig. Ymnes (overleg) 28 mrt 2017 21:09 (CEST)
Ik heb hem inmiddels geschreven en hem er maar alvast neergezet. Kun je de geschiedenis van het vorige artikel eronder zetten? De laatste alinea van de paragraaf "Zuidoost-Azië" is namelijk nog afkomstig uit het vorige artikel (weliswaar herschreven) en de rest heb ik zelf geschreven. Ymnes (overleg) 29 mrt 2017 15:41 (CEST)

Als je me met "u" aanspreekt, zal ik u met "je" antwoorden.[bewerken]

Waar slaat dat op? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 13.81.57.107 (overleg · bijdragen)

Hoe bedoel joe? Kattenkruid (overleg) 29 mrt 2017 12:55 (CEST)

Verwijderen Bomboclat Festival[bewerken]

Geachte, Er staan veel infopagina's over festivals op Wikipedia. De pagina van Bomboclat Festival was gebouwd op de opmaak van een gelijkaardig festival, maar enkel de inhoud werd gewijzigd. Kunt u mij concreet aangeven wat het probleem is? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 91.183.207.205 (overleg · bijdragen) 29 mrt 2017 15:56‎

Aleksander Geynrix[bewerken]

Hallo, ik heb je hernoeming ongedaan gemaakt. Aleksander Gejnrich is een Russische vertaling, maar de man is een Oezbeek en volgens het Oezbeekse alfabet had ik de naam correct vertaald naar Geynrix Waterloo1974 (overleg) 4 apr 2017 09:50 (CEST)

Ervan uitgaande dat het een Russische naam is, en dat is het volgens de inleidende zin, zou het zo kunnen zijn dat de naam in het Oezbeeks getranslitereerd wordt met een x maar in het Nederlands met ch. De interwiki's spellen zijn naam ook op verschillende manieren. En ook: de Oezbeken spellen zijn patroniem als Rudolfovich waar wij Rudolfovitsj schrijven. Kattenkruid (overleg) 5 apr 2017 03:55 (CEST)

BaOpt[bewerken]

Bedankt voor je feedback op de pagina Baopt.

Ik heb een poging gedaan om het minder commercieel te schrijven. Er is nog weinig informatie behalve commerciële informatie beschikbaar over dit onderwerp. Wellicht is het zo beter? Ik probeer het later (met uiteraard niet-commerciële dingen) aan te vullen.

Revengethe1 (overleg) 6 apr 2017 15:44 (CEST)
Wat is de geschiedenis van het onderwerp? Is het relevant genoeg voor de encyclopedie? Kattenkruid (overleg) 6 apr 2017 16:18 (CEST)

Ik ben het nog wat aan het onderzoeken, maar van wat ik momenteel weet is dat het een poging is van uitvinder Albert Bauer om een klimaatsysteem te ontwikkelen vanuit een ander principe dan warmte stijgt op en kou daalt (zoals we allemaal weten). Hij beschreef het (in het gesprekje dat ik met hem heb gehad) als zijn levenswerk, hoewel ik nog niet heb weten terug vinden hoe lang hij er mee bezig is geweest.

Persoonlijk denk ik dat het wel erg relevant is voor de encyclopedie, maar wellicht moet het wat breder getrokken worden en een overkoepelende pagina hebben met een bredere insteek? Warm-koud principes of wat klimaatinstallaties in het algemeen inhouden (die bestaat volgens mij ook nog niet). Ik ben maar even aan het brainstormen. Het moet geen reclame worden zoals je idd al aangaf. Ik vond het aardig interessant om te horen dat het warm-boven koud-onder niet altijd het geval is - volgens zijn zeggen. Interessant om daar een kennisbron over te creëren. Mijn doel met de pagina was vooral een locatie creëren waar men kennis die ze wel hebben over dit principe meer kunnen delen zodat er daadwerkelijk een kennisbron over ontstaat, waar er nu alleen maar reclame over te vinden is.

Revengethe1 (overleg) 6 apr 2017 16:41 (CEST)

Wellicht kan ik het onderwerp wat vollediger omvatten door meer informatie te zoeken over de geschiedenis van het ontstaan?

Revengethe1 (overleg) 6 apr 2017 17:57 (CEST)

Ik heb nu een interview gevonden van 20 jaar geleden met Albert Bauer. Wellicht kan ik dit voor de basis van de geschiedenis gebruiken.

Revengethe1 (overleg) 7 apr 2017 09:48 (CEST)

Gebruikersnaam versus bedrijfsnaam[bewerken]

Hallo Kattenkruid. Je hebt Martinschilder als ongewenste gebruikersnaam aangemerkt en buiten gebruik genomen. Ik zou wel willen weten hoe dat zit. De naam van de gebruiker is een deel van de naam het bedrijf waarover hij een artikel startte (dat ik heb genomineerd). We zullen het er vast over eens zijn dat het in elk geval geen handige zet is van iemand om die 2 zaken naast elkaar te laten ontstaan. Maar de gebruikersnaam an sich is geen bedrijfsnaam. We zouden die naam ook niet verdacht hebben gevonden als hij met een ander onderwerp was begonnen. Ik ben wel benieuwd wat volgens jou hierin de mores zijn. Op de pagina over gebruikersnamen kon ik in elk geval niets vinden over dit soort gevallen. Groet, Apdency (overleg) 13 apr 2017 18:54 (CEST)

Hoi, Apdency,
Het is eenvoudig: de gebruiker maakte een pagina aan over de Martin Schilder Groep maar op de website van het bedrijf wordt het woord Groep niet gebruikt en heet het bedrijf gewoon Martin Schilder: OVER MARTIN SCHILDER Martin Schilder is een familiebedrijf met een lange historie. In principe zou de (klein)zoon van oprichter Martin Schilder ook Martin kunnen heten maar dan nog is het een bedrijfsnaam. Vr. groet, Kattenkruid (overleg) 13 apr 2017 23:29 (CEST)
Hmja, ik had die website niet bekeken. Vergeleken daarmee is je argument correct. Neemt niet weg dat Martin Schilder klinkt als een heel gewone Hollandse, zeker een Noord-Hollandse, naam. Maar ja, de associatie met het bedrijf ligt er wel duidelijk bovenop. OK dan maar. Apdency (overleg) 15 apr 2017 10:32 (CEST)

Pagina veranderen[bewerken]

Ik begrijp niet precies waarom u meent de pagina over Winfred Arends te moeten verwijderen. Naar mijn weten is dit een 'vrije' omgeving die geen moderator nodig heeft en die accepteer ik dan ook niet. Daarnaast zie ik niet in welke informatie dan zo vertrouwelijk is. Mocht de informatie niet juist zijn (wat niet zo is), graag dan de juiste info toevoegen. Ik ga ervan uit dat het een misverstand is en dat deze weer op de oude plek terug gezet wordt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.174.69.36 (overleg · bijdragen)

Wikipediapagina A.S.V. Taste[bewerken]

Hallo Kattenkruid,

Ik zag dat u de pagina A.S.V. Taste had verwijderd. Kunt u vertellen wat er fout is gegaan? Dan zou ik het graag nog een keer proberen? (of is de pagina terug te halen?)

19 apr 2017 05:12 Kattenkruid (overleg | bijdragen) heeft de pagina A.S.V. Taste verwijderd (Schending van auteursrechten of geplaatst zonder toestemming: https://asvtaste.nl/read/historie?sublist=56216) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door GuusDubbink (overleg · bijdragen) 19 apr 2017 05:17‎ (CEST)

Als ik de website probeer te openen in Chrome, krijg ik bij zowel https als http te zien: "Je verbinding is niet privé. Aanvallers proberen mogelijk je gegevens van asvtaste.nl te stelen". Dat lijkt me niet plezierig voor onze lezers. ErikvanB (overleg) 19 apr 2017 05:42 (CEST) - p.s. verwijderd in 2014.
Beste GuusDubbink, in 2014 werd het artikel over A.S.V. Taste verwijderd per beoordelingsessie, wegens onduidelijke relevantie. In 2017 werd een nieuwe versie van het artikel andermaal verwijderd, dit keer wegens auteursrechtenschendingen. Het bleek dat delen van het artikel afkomstig waren van de website van de vereniging. De teksten op die website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen derhalve niet gebruikt worden op Wikipedia (of elders tenzij met toestemming van de rechthebbenden). Wat er dus mis gaat is dat het onderwerp niet relevant is, en dat er tijdens de meest recente poging om er een artikel aan te wijden op Wikipedia auteursrechtelijk beschermde teksten toegevoegd werden aan de encyclopedie. EvilFreD (overleg) 19 apr 2017 18:54 (CEST)

Bellingcat[bewerken]

Beste Kattenkruid, ik zie dat je net een lemma hebt aangemaakt over het internet-collectief Bellingcat. Dat is op zich heel mooi, maar ...

 • Voor de essentiële bewering dat het hier om "burgerjournalistiek" zou gaan, wordt geen serieuze bewijs-bron vermeld.
 • Voor de essentiële bewering dat het hier om een "netwerk" zou gaan, wordt geen serieuze bewijs-bron vermeld.
 • Controverses omtrent de vermeende conclusies van dit vermeende netwerk worden ontweken. De conclusies van Soros/Higgins worden, m.i. ten onrechte als feiten vermeld.

Met als extreem voorbeeld: de verschrikkelijke dodelijke raket in het oosten van de Oekraiene .. waarvan Bellingcat gebruik heeft gemaakt, in opdracht van hun financiers, zonder dat er nog echte duidelijkheid is gekomen. Duidelijkheid wil ik graag van serieus bestaande en goed doende ngo's en igo's, niet van nep-organisaties als Soros/Bellingcat. Paulbe (overleg) 22 apr 2017 02:32 (CEST)

De bedoeling van de pagina Bellingcat was niet om deze als neporganisatie aan te merken. Hoe het te omschrijven was een struikelblokje maar bronnen zijn er genoeg: citizen journalist group, onderzoekscollectief, de toekomst van de journalistiek, network of citizen investigative journalists, burgerjournalistennetwerk, netwerk van burgerjournalisten, citizen journalism network, burgerjournalistiek collectief. Ik heb conclusies van Bellingcat niet als feit vermeld. Verder begrijp ik (een deel van) je betoog niet helemaal. Bellingcat maakte gebruik van een raket? Kattenkruid (overleg) 22 apr 2017 03:36 (CEST)

Frank Peeters (fotograaf)[bewerken]

Hallo Kattenkruid, Op de te beoordelen pagina's (Toegevoegd 20170512) heb ik op 17 mei een verzoek geplaatst om het sjabloon 'Verbetering gevraagd' te verwijderen, met redenen waarom. Verder is er, volgens de geschiedenis van het artikel, door niemand een verbetering aangebracht sinds de herplaatsing. Kan u checken of alles nu ok is voor plaatsing? Met dank en vriendelijke groet. FredMertens (overleg) 22 mei 2017 14:29 (CEST)

Beoordeling door een moderator vindt plaats vanaf 26 mei. Ik heb daarbij een positief advies gegeven. Vriendelijke groet, Kattenkruid (overleg) 22 mei 2017 15:24 (CEST)

Dank voor het positief advies. Ik kijk ernaar uit. Vriendelijke groet, FredMertens (overleg) 23 mei 2017 14:33 (CEST)

Ondanks uw positief advies is de pagina weg.
26 mei 2017 15:06 MoiraMoira (overleg | bijdragen) heeft de pagina Frank Peeters (fotograaf) verwijderd (Beoordelingssessie pagina's 26-05-2017: wiu gebleven niet in balans, soort cv met overdaad aan refs die deels echt niet ok zijn; geen biografie maar meer een cv met lijsten.)
Het is onbegrijpelijk dat er geen enkele voorafgaande discussie is alvorens tot verwijdering over te gaan. Ondanks vriendelijk verzoek - ook op de beoordelingspagina- tijdens de wui-periode geen enkele assistentie wordt verleend (concrete raadgevingen/indicaties/zelf verbeteringen aangebracht door moderators en/of gemeenschap) aan iemand die voor de eerste keer een volledig onderbouwde pagina plaatst.
Graag uw opinie. Met vriendelijke groet. FredMertens (overleg) 26 mei 2017 19:52 (CEST)

The Rhythm Junks[bewerken]

Kan je uitleggen waarom je dit bandje hebt behouden bij beoordelingssessie, terwijl aanwezige info minder op E-waarde wees dan een eerder verwijderd artikel, waarbij oordeel NE was ? Lijkt niet erg consistent ? Driehonderd (overleg) 3 jun 2017 02:35 (CEST)

De pagina die ik heb behouden gaf de relevantie voldoende weer. Uitbreiding is wel gewenst. Kattenkruid (overleg) 4 jun 2017 04:40 (CEST)

Verwijderen van pagina?[bewerken]

Beste Roland,

Waarom is de pagina https://nl.wikipedia.org/wiki/Jaap_Bressers verwijderd? De reden kan ik inzien, maar dit is een toch juist een aanvulling op Wikipedia? Wat moet deze persoon doen om in het rijtje te komen met Cabaratiers, auteurs of sprekers?

Ook zie ik oudere reacties als: (Schending van auteursrechten of geplaatst zonder toestemming: https://www.speakersacademy.com/nl/spreker/jaap-bressers/) Lijkt me toch sterk ;)

Ik hoor graag van je,

Groetjes, Rob – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 37.17.223.69 (overleg · bijdragen)

Zie Wikipedia:Reclame, Wikipedia:Auteursrechten en Wikipedia:Relevantie. Mijn naam is niet Roland. Kattenkruid (overleg) 10 jun 2017 13:18 (CEST)

LTO Glaskracht Nederland[bewerken]

Kattenkruid, je hebt het door mij begonnen artikel LTO Glaskracht Nederland genomineerd voor verwijdering met als enige motivering 'ne'. Ik vind dat wel een erg magere motivering om 2 weken lang een ontsierend sjabloon op dit artikel te plakken. Het gaat hier over een landelijke Nederlandse beroepsorganisatie, en het enige dat jij opmerkt is: 'ne'. Goed bezig hoor. Bob.v.R (overleg) 22 jun 2017 12:28 (CEST)

Infernal (Edge of Sanityalbum) ‎[bewerken]

Hoi Kattenkruid, je hebt net Infernal (Edge of Sanity album) gewijzigd naar Infernal (Edge of Sanityalbum) i.v.m. verkeerd spatiegebruik. Het lijkt me wel een verbetering. Maar er lijkt me ook niets tegen Infernal (album van Edge of Sanity). Dat leest volgens mij beter, en we zijn niet gebonden aan samenstellingen, toch? Apdency (overleg) 24 jun 2017 12:42 (CEST)

Goed plan. Kattenkruid (overleg) 24 jun 2017 12:51 (CEST)
Dank voor je instemming, en aan Ymnes voor het uitvoeren. Apdency (overleg) 24 jun 2017 13:33 (CEST)
Ik zie dit overleg nu door de ping. "(album van ...)" is inderdaad hoe het hier meestal gebeurt, vandaar dat ik daar eigenlijk al automatisch voor koos. Ymnes (overleg) 24 jun 2017 13:36 (CEST)

SVP nominaties plaatsen onder deel 1 als dat nog ongebruikt is[bewerken]

Beste Kattenkruid, het was me al eens eerder opgevallen dat je nominaties plaatste op WP:TBP, onderaan het derde kopje, terwijl daarboven alles nog leeg was. Vannacht gebeurde dat opnieuw. Mag ik je verzoeken om voortaan gewoon bij deel 1 te beginnen als dat nog leeg is? Ik heb ze nu daarheen verplaatst.
Meteen een vraag uit interesse: Het valt me ook op dat je altijd een dubbele punt zet voor de naam van het genomineerde artikel. Dus niet [[nnn]] maar [[:nnn]]. Het kan geen kwaad maar het heeft volgens mij ook totaal geen zin. Kun je me vertellen wat jouw reden is om die dubbele punten te plaatsen? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 6 aug 2017 08:12 (CEST)

beste Erik,
Voor beide vragen is het antwoord dat Zeusmodus dat zo doet. Als ik op de telefoon werk laat ik de nominatie vaak zo staan. Als ik dan later aan de desktop zit zet ik het alsnog op de juiste plaats. Op de telefoon is verplaatsen wel mogelijk maar wat lastiger. Ik zal volgende keer kijken of de sterretjes weghalen die onder de kopjes staan het probleem oplost, want dat schijnt wel invloed te hebben. Vr. groeten, Kattenkruid (overleg) 8 aug 2017 02:46 (CEST)
Goh, ik werk ook al jaren met de Zeusmodus, maar bij mij doet die heel andere dingen. Misschien heb ik hem anders ingesteld of gebruik ik andere functies, want ik wist niet dat de Zeusmodus ook nominaties automatisch in WP:TBP kon zetten. Ik klik in het te nomineren artikel de gewenste optie aan zodat ik het nominatiekopje bovenaan het artikel krijg, en klik dan handmatig op de link in dat kopje om de vermelding in WP:TBP te zetten. Maar kennelijk gebeurt dat bij jou automatisch. Ik werk ook niet met een telefoon, misschien dat dat uitmaakt. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 8 aug 2017 06:55 (CEST)
Ik klik in het sjabloon op het symbool ↓ (staat tussen haakjes onderin) om de pagina in de juiste TBP te zetten. In TBP het linkerknopje bovenin aanvinken, opslaan en voilà. Reuze handig maar met de genoemde tekortkomingen. Kattenkruid (overleg) 8 aug 2017 12:26 (CEST)

Verwijderen Pagina Tower!3D[bewerken]

Ik was wat verbaasd dat mijn pagina ineens verdwenen was. Het ging om een pagina met aanvullende informatie voor het gebruik van een simulator-game, waar wel wat sites voor zijn, maar waar ik als gebruiker met moeite die informatie kon vinden die nodig was om snel te installeren en te starten met de game. Ik heb de pagina in het Engels gemaakt omdat de game-community vooral in Engels is opgezet. Ben later tegen het geven opgelopen dat nl.wiki en en.wiki hele andere wiki's zijn. Wat is nu handig om te doen ?

N.B: het gaat dus niet om een kopie van teksten van anderen, maar aanvullingen op wat er al aan (onduidelijke) handleidingen is

Verneem graag.

Ard

Wikipedia is geen verzameling handleidingen. Kattenkruid (overleg) 21 aug 2017 02:32 (CEST)

A Triumph for Man[bewerken]

Beste Kattenkruid, ik begrijp totaal niet hoe het kan dat jij A triumph for man hebt gewijzigd in A Triumph for Man, maar dat de titel desondanks nog steeds met kleine letters is. We kunnen inderdaad beter de interwiki's volgen, maar hernoemen is voor gewone gebruikers technisch onmogelijk. Zie ook de opvolger Half the World Is Watching Me, wat eerder Half the world is watching me was. Mvg, ErikvanB (overleg) 2 sep 2017 14:51 (CEST)

Dat komt door deze bewerking. Ik zal hem weer hernoemen dan. Groeten, Kattenkruid (overleg) 2 sep 2017 15:22 (CEST)
O ja. Fijn! Bedankt, ErikvanB (overleg) 2 sep 2017 15:30 (CEST)
Hadden jullie echt niets beters te doen? De schrijfwijze met kleine letters is niet fout en bovendien schrijft de band al hun titels met kleine letters, zie de hoezen op de en. Kattenkruid, heb je nu je zin na 7 jaar? Zucht, (sorry moet dit even kwijt)Ceescamel (overleg) 3 sep 2017 10:37 (CEST)

Jesse (documentaire)[bewerken]

Ha Kattenkruid, zie de toelichting op TBP 20170910. - Agora (overleg) 10 sep 2017 17:28 (CEST)

Barth[bewerken]

Hallo Kattenkruid, het is alweer jaren geleden, maar David Barth staat op jouw naam. Ik zag het en vroeg me af op basis waarvan deze persoon in de encyclopedie is opgenomen – kritisch bekeken is er niets van encyclopedische waarde (NE). Alvorens een eventuele beoordelingsnominatie wilde ik je eerst om je beweegreden vragen, mits je die nog weet natuurlijk. JurriaanH (overleg) 15 sep 2017 16:40 (CEST)

Rob Hammink[bewerken]

Sorry, heel dom van mij om een Engels stuk op de NL Wikipedia te plaatsen. Kan ik met mijn IP adres uberhaupt op de Engelse Wikipedia plaatsen. Of moet ik het stuk eerst vertalen naar het Nederlands en dan op de NL Wikipedia plaatsen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door LienOnline (overleg · bijdragen)

Je kunt in principe met ieder IP-adres op en.wp plaatsen maar ook met je Nederlands(talig)e inloggegevens. Ook kun je de tekst vertalen naar het Nederlands en alhier plaatsen, mits de tekst vrij is van auteursrechten. NB: ook bij herplaatsen in een andere taal moet je de oorspronkelijke auteur vermelden bij plaatsing, zoals vereist. Succes, Kattenkruid (overleg) 18 sep 2017 15:22 (CEST)

Verwijdering info Nico Franken en zijn werk[bewerken]

Beste kattenkruid

Als eerste is de info over Nico Franken helemaal aangepast aan wat ook bij andere schrijvers staat. Wanneer je dat nog afkeurt, dan mag je mij eens goed uitleggen waarom.

Daarnaast snap ik jouw beoordeling niet dat info over 'De geheimen van Imh' verwijderd moet worden omdat het 'printing on demand' zou zijn. De boeken worden uitgegeven door Uitgeverij Lecturium en zijn bij elke boekhandel, webwinkel en via het SB te koop. Zowel in Nederland als België. Wat is daar mis mee?

Met vriendelijke groet,

Nico Franken

Beste Nico,
Wikipedia is geen plek om je eigen product te promoten. De relevantie is onvoldoende aangetoond met 31 Googleresultaten voor "geheimen van Imh". Vr. groeten, Kattenkruid (overleg) 19 sep 2017 14:41 (CEST)

Beste Kattenkruid, Ik heb getracht e.e.a. aan te passen aan de standaard die bij andere artikelen over personen/schrijvers gehanteerd wordt. Als dat nog niet voldoende is zou ik graag info willen krijgen hoe dan wel. Daarnaast vind ik de argumentatie waarmee jij het criterium relevantie gebruikt bepaalt niet sterk en ook niet consequent. Er staan genoeg artikelen op wikikedia die niet voldoen aan dat door jou gehanteerde criterium. Ik krijg hier bepaald het gevoel van willekeur.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 217.63.95.89 (overleg · bijdragen)

Beoordelingsnominatie Stephen Emmer[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Stephen Emmer dat is genomineerd door Dqfn13. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170929 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 30 sep 2017 02:03 (CEST)

'Bewerkingsoorlog' met gebruiker Brimz over artikel Geschiedenis van De Meern.[bewerken]

Geachte gebruiker Kattenkruid,

Ik verzoek u kennis te nemen van mijn overlegpagina. Daar kunt u zien dat ik mijn best doe om verschillen van mening niet te doen escaleren. Met weinig medegebruikers heb ik problemen, mede doordat mijn zelfkritisch vermogen - voor zover ik dat zelf kan beoordelen - behoorlijk ontwikkeld is. Alleen gebruiker Brimz doet volgens mij af en toe vervelend. Desondanks leg ik ook zijn kritiek niet naast me neer. Ik hoop dan ook dat de blokkade zeer tijdelijk zal zijn. Ik was namelijk bezig met een flinke 'opknapbeurt' van het grotendeels door mij geschreven artikel Geschiedenis van De Meern. Het artikel zal hierdoor ook korter worden, een m.i. gerechtvaardigde wens van verschillende medegebruikers. Ik zat er net middenin en door uw blokkade bevat het artikel nu storende inconsistenties. Ik wilde in elk geval de subparagraaf 'De Meern' binnen dit artikel nog voltooien. Ik ben niet iemand die zo nodig met Wikipedia bezig hoeft te zijn, maar het zou jammer zijn als ik deze klus niet kan afmaken.

Met vriendelijke groet, Kees Mijderwijk 82.217.86.183 8 okt 2017 16:48 (CEST)

Beoordelingsnominatie 13 de musical (Nederland)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om 13 de musical (Nederland) dat is genomineerd door Kattenkruid. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171017 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 18 okt 2017 02:02 (CEST)

Arrogantie heeft niemand goede dingen gebracht[bewerken]

Bent u zeker dat u bent een moderator? Van Wikipedia? Wij dachten niet dat Wikipedia bout op mensen dat brutaal zijn. Ook u moet uw bronnen controleren voordat u iemand probeert uit Wikipedia te verwijderen.

Ons advies: vraag iemand uw werk te controleren. Misschien wordt u te routine. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:1810:3e39:4b00:70e1:8c51:f324:a743 (overleg · bijdragen) 23 okt 2017 04:30 (CEST)

Arrogantie mag dan ongewenst zijn, er zomaar van uitgaan dat iemand uit arrogantie handelt is dat evenzeer. Nu ik de zaak bekeken heb, lijkt het me uiterst onwaarschijnlijk dat hier sprake was van arrogantie van de kant van Kattenkruid. Veeleer was er sprake van terechte vragen of er over een kind van amper 11 jaar wel een artikel aangemaakt moest worden, en of de inhoud van het artikel over dat kind wel voldeed aan de eisen die de encyclopedie daaraan stelt.
Los daarvan: van iemand die wil meewerken aan de encyclopedie, mag een behoorlijke beheersing van de taal worden verwacht. U schrijft echter zeer beroerd, zowel in het door u aangemaakte artikel als hierboven. En gezien het beleid van Wikipedia dat een account slechts toebehoort aan één natuurlijk persoon, is het gebruik van de meervoudsvorm ("ons" advies) ongepast. Kattenkruid viel hier niets te verwijten. U daarentegen liet wel diverse steken vallen. WIKIKLAAS overleg 23 okt 2017 20:24 (CEST)
Ik wil me graag bij Wikiklaas aansluiten. Bij deze bewerking moet ik toch een beetje denken aan smaad en laster. Ik zou de anonieme gebruiker er graag willen wijzen op de Gebruiksvoorwaarden: 4. Onthouden van bepaalde activiteiten; en "Beleefdheid - U staat achter een beleefde omgeving en valt andere gebruikers niet lastig". Rode raaf (overleg) 23 okt 2017 20:34 (CEST)

Verwijdering pagina "Filologica"[bewerken]

Beste

Waarom is de pagina van de Gentse studentenvereniging Filologica wederom verwijderd? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jeroen petit (overleg · bijdragen)

Het was een niet neutraal verhaal waarin onder andere het kringlied opgehemeld werd. De pagina is onlangs reeds verwijderd. Terugplaatsing zou dan via WP:TERUG moeten lopen. Vr. groet, Kattenkruid (overleg) 25 okt 2017 02:02 (CEST)

Pim Sedee[bewerken]

Beste Kattenkruid, Waarom verwijder je Pim Sedee? alleen omdat hij zwart is ofzo? Vorige keer was de tekst summier, maar nu is t uitbegreider. Al zijn collegas hebben al wel een wiki alleen hij niet. Beetje arbitrair en riekt naar etnisch profileren. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Kweetniet99 (overleg · bijdragen)

Beste Kweetniet99,
Ik heb geen idee van 's mans huidskleur maar de enige manier van terugplaatsing is via WP:TERUG. Groeten, Kattenkruid (overleg) 1 nov 2017 13:50 (CET)

T zal allemaal wel patrick, dit artikel heeft nu zelfs een aantal bron vermeldingen. Zelfs het ANP verwijst naar zijn carrière moves. Kan je wel een werkloos-mede-wiki-vriendje vragen het artikel ook te verwijderen, maar zo hou je wiki niet zuiver. Zet je eigen ego opzij en stop met verwijderen. Kweetniet99 (overleg) 1 nov 2017 13:55 (CET)

Ik weet niet wie patrick is en met ad hominem kom je niet verder. Beter ga je naar WP:Terug. Kattenkruid (overleg) 1 nov 2017 14:06 (CET)

Patrick is die gozer die de bekentenis van joran vd S heeft afgedwongen. Ken je klassiekers, of heb je die pagina ook verwijderd? Voor de rest is ad hominem extreem valide in casu en bij ws bij heel veel mede collegae van je, hopelijk doe je er iets mee. ("Ik ken de betreffende persoon niet, dus het zal wel geen nieuwswaardig artikel zijn" --- echt walgelijk) Kweetniet99 (overleg) 1 nov 2017 14:59 (CET)

Leuk dan, om mij aan te spreken met patrick en me betichten van racisme terwijl als ik meneer Sedee's afbeelding google zie ik gewoon een man zonder noemenswaardig kleurtje. We zijn klaar met discussiëren. Tabee. Kattenkruid (overleg) 1 nov 2017 15:35 (CET)

prima, er was geen discussie omdat jij geen argumenten had om het artikel te verwijderen (buiten dan de walgelijke ad hominem redenatie van je). Ik zet hem weer online en ik hoop dat je nu verder kijkt dan je eigen omgeving. Klik bijvoorbeeld eens op de bron vermeldingen. of check dit: https://nl.wikipedia.org/wiki/Maarten_Steendam https://nl.wikipedia.org/wiki/Wilson_Boldewijn

Mijn stuk is wel een tandje beter, daarnaast heeft Pim Sedee veel meer bereikt. Ik neem aan dat je inziet dat mijn stukje gewoon een prima pagina is. Laten we t er niet meer over hebben. T beste amigo!

Kweetniet99 (overleg) 1 nov 2017 18:29 (CET)
Beste, ik wil u verzoeken een serieuze chillpil te nemen en de tips die u op o.a. uw eigen overlegpagina hebt gekregen ter harte te nemen. Verder is dat wat u hier op de overleg van collega Kattenkruid schreef, niet aanvaardbaar en zéér project verstorend. Ik wil u ten zeerste op het hart drukken dit soort nonsens (iemand beschuldigen van racisme, etc.) achter wegen te laten, aangezien het absoluut niet bijdraagt aan wat voor soort discussie dan ook. Hethuisanubis4ever1 (overleg) 1 nov 2017 21:16 (CET)

Weet je hoe irritant het is dat als je een stukje schrijft (je stopt daar tijd in) je vervolgens ziet dat je artikel door een paar snotneuzen als 'niet-relevant' of 'ws beginnend journalist' betiteld wordt? vervolgens wordt t op de beoordelingspagina weg geflagged door vriendjes. Als 'ze' nou goede argumenten hadden dan is het prima. Ik snap ook wel dat dit niet in een beknopte encyclopedie hoeft te staan, maar als je deze links ziet https://nl.wikipedia.org/wiki/Maarten_Steendam https://nl.wikipedia.org/wiki/Wilson_Boldewijn is er geen enkele reden om t niet op wiki te plaatsen. En iemand beschuldigen van racisme.... Sedee is helemaal niet zwart, als je een beetje over deze opmerking nadenkt maak ik deze omdat er werkelijk geen enkel argument was om de site offline te halen. Kweetniet99 (overleg) 2 nov 2017 09:27 (CET)

Ik weet hoe irritant het is, elke Wikipediagebruiker kent het gevoel wanneer een artikel waarin ze veel tijd en energie gestoken hebben, door de gemeenschap niet voldoende of niet relevant wordt geacht en hierdoor wordt verwijderd. Moest iedereen echter op de kinderachtige manier reageren als u doet, tsja ... . Daarbij is verwijzen naar een andere, vergelijkbare pagina op Wikipedia in een discussie rond relevantie, een nonargument. Verder is het aan u, de schrijver van het artikel om aan te tonen met voldoende, onafhankelijke bronnen, WAAROM een artikel relevant is voor Wikipedia. U bent ondertussen voor één dag geblokkeerd vanwege u gedrag op diverse overlegpagina's. Ik wil u er nogmaals op wijzen dat dit gedoe op Wikipedia NIET getolereerd wordt, en verzoek u dan ook om in de toekomst op een constructieve houding in overleg te treden. Mvg, Hethuisanubis4ever1 (overleg) 2 nov 2017 10:35 (CET)

B*nib[bewerken]

Deze pagina is verwijderd. Ter informatie wordt het verwijderingslogboek, het beveiligingslogboek en het hernoemingslogboek van deze pagina hieronder weergegeven.

Dat is snel. Ik had het nuweg-sjabloon en regeltje op OP van vandaal net geplaatst of je nam al actie! Bravo; dat zijn de diehard vandalismebestrijders Duim omhoog  Klaas `Z4␟` V:  1 nov 2017 23:35 (CET)

Pagina Kermis FM[bewerken]

Beste Kattenkruid

Waarom is mijn versie van de kermis FM Pagina eruit door jouw eruit gehaald. Op welke gronden paste deze niet in de richtlijnen van wikkipedia ? Dan pas ik hem daarop aan Deze versie staan nu bij mij open voor verwerking op de richtlijnen van Wikipedia – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 217.101.38.14 (overleg · bijdragen)

Vanwege veel spelfouten en een overdaad aan kanalen in de infobox. Kattenkruid (overleg) 5 nov 2017 03:30 (CET)

Oké snap ik maar het zit ook niet zo makkelijk in elkaar vandaar deze oplossing. Helaas is mijn spelling niet altijd even goed daarvoor mijn excuses. Kermis FM is Zowel een Tv Zender als Radio Zender vandaar deze link overdaad. Pas ook niet specifiek in infobox TV Zender of Radio etc. Vandaar deze oplossing.

Artikel van The Scills[bewerken]

Beste,

Ik krijg voor de tweede maal de melding dat mijn tekst in strijd is met auteursrechten, terwijl het wel onze eigen tekst is die we gebruiken. We hebben die tekst, een beetje aangepast welliswaar, ook op andere sites gebruikt, maar het is wel onze eigen tekst. En het is de bedoeling informatie te verschaffen en geen promo. Waarom krijg ik het dan steeds terug als het onze eigen tekst is en onze eigen foto's? Dit is zeer vervelend. Ik begrijp dat er bepaalde regels dienen in acht genomen te worden, uiteraard, maar ik mag toch een eigen tekst gebruiken? Kan u me laten weten aub hoe ik dit in orde krijg, want nogmaals alles opnieuw beginnen??? Alvast dank en groetjes, Isabelle Auman.

Beste Isabelle Auman,
Het wordt zeer sterk afgeraden dat men schrijft over zichzelf of onderwerpen waar men beroepsmatig of persoonlijk nauw bij betrokken is, zie WP:NIET en WP:ZP. Als het onderwerp The Scills echt encyclopedisch relevant is, dan zal iemand anders er vanzelf over gaan schrijven. Zie verder Wikipedia:Auteursrechten en WP:OTRS. Groeten en succes, Kattenkruid (overleg) 6 nov 2017 16:34 (CET)

Amsterdamse Woon en Erfpachtpartij[bewerken]

Beste Kattenkruid,

Kan je de wiki pagina over de Amsterdamse Woon en Erfpachtpartij weer herstellen? Er was geen sprake van copyright schending en nu is op de htttps://awep.nl/over-ons pagina een CC By 2.0 opgenomen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Stillewillie (overleg · bijdragen)

Beste Stillewillie,
De pagina wordt teruggeplaatst maar zal alsnog worden getoetst op relevantie en inhoud. Kattenkruid (overleg) 6 nov 2017 16:19 (CET)

foto's verwijderen[bewerken]

Hallo Kattenkruid.

Kan je deze foto's verwijderen alstublieft?

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Standbeeld_van_de_spoorweg_staking.jpg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Conservatorium_.jpg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Monument_voor_de_spoorweg_staking_te_Utrecht.jpgWann1 (overleg) 10 nov 2017 16:39 (CET)

Hoi Wann1,
Ik ben Kattenkruid niet maar ik kan je wel helpen door de foto's te verwijderen. (Dit is dat ook gebeurt.) Kattenkruid is alleen op de Nederlandstalige Wikipedia moderator en niet op Wikimedia Commons waar de afbeeldingen geüpload zijn en kan aldaar dan ook geen bestanden verwijderen. Let alsjeblieft wel op met het uploaden. Alleen foto's die minder dan 7 dagen geleden geüpload zijn en nog niet gebruikt zijn op een Wikimedia-project kunnen standaard door middel van een verzoek van de uploader verwijderd worden. In andere gevallen is er toch wel een speciale reden nodig. Natuur12 (overleg) 10 nov 2017 16:50 (CET)

Bedankt voor de tip! Wann1 (overleg) 11 nov 2017 09:01 (CET)

Nominatie vraag[bewerken]

Hallo Beste, wilt u even reageren op mijn reactie over de artikelen die u van mij op de beoordelingspagina heeft geplaatst? Alvast Dank. Scenarioschrijver20 (overleg) 11 nov 2017 17:07 (CET)Scenarioschrijver20

Nogmaals, graag reactie. Scenarioschrijver20 (overleg) 13 nov 2017 08:26 (CET)Scenarioschrijver20

Beste, kun je ook een artikel schrijven over Robert Dollwet? Of mij tips geven om deze te schrijven? Chauf (overleg) 27 nov 2017 11:39 (CET)

Dat kan maar het onderwerp zal getoetst worden op relevantie. Tips voor het schrijven van een artikel staan op je gebruikersoverlegpagina. Kattenkruid (overleg) 29 nov 2017 21:57 (CET)

Kattenkruid[bewerken]

Beste Kattenkruid, ik geloof dat de wiki pagina voor de koreaanse pop groep KARD nu wel kan blijven staan. Ik heb de pagina met meer informatie gevuld, en ik zal er ook nog verder aan werken. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Zer0w (overleg · bijdragen)

Het taalgebruik is nog steeds zeer matig. Kattenkruid (overleg) 29 nov 2017 21:57 (CET)

Alumni Herman Teirlinck acteren 2006[bewerken]

Hallo,

In 2006 waren er zes afgestudeerden 'acteren' bij Herman Teirlinck(Dora van der Groen), waaronder mijn dochter Fran Verstegen. Mijn correctie werd al enkele keren ongedaan gemaakt. Graag de namen van alle Alumni 2006 te vermelden. Link als bewijs, je vindt er ook alle namen. http://www.cuttingedge.be/podiumexpo/publikumsbeschimpfung

grt,

Danny Verstegen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:1811:b72a:4300:9477:320e:62:cac2 (overleg · bijdragen) 1 dec 2017 14:21‎ (CET)

Hoi,
Het is niet de bedoeling dat alle alumni worden genoemd. Alleen alumni die algemeen bekend zijn (en dus een pagina op Wikipedia hebben) kunnen hier genoemd worden. Kattenkruid (overleg) 1 dec 2017 15:58 (CET)

Hallo, Ik zie bij kleinkunst wel alumni toegevoegd zonder 'algemene bekendheid'(relatief begrip overigens) noch pagina op wikipedia; ook op de pagina van de 'oudere alumni' staan er zonder wikipagina/bekendheid. Kwestie van volledigheid en consequente handelswijze vraag ik om de ontbrekende namen van 2006(drie) erbij te voegen;zoveel afgestudeerden zijn er elk jaar trouwens niet. Ere wie ere toekomt!

Tracey Silhouette[bewerken]

Beste Kattekruid, Ik heb de pagina over Tracey Silhouette aangepast om hem minder reclame-achtig te maken. De pagina is puur informatief bedoeld. Ik hoop dat daarmee de zorgen over reclame zijn weggenomen.

Invitation to Blocking tools consultation[bewerken]

Hello,

The Wikimedia Foundation's Anti-Harassment Tools team is inviting all Wikimedians to discuss new blocking tools and improvements to existing blocking tools in December 2017 for development work in early 2018.

We are specifically contacting you for your ideas because you are one of the top users of the blocking tool on nl Wikipedia. We think that your comments will help us make better improvements. You can post to the discussion in the language that you are most comfortable expressing your ideas.

Other ways that you can help[bewerken]

 1. Spread the word that the consultation is happening; this is an important discussion for making decisions about improving the blocking tools.
 2. Help with translation.
 3. If you know of current or previous discussions about blocking tools that happened on your wiki, share the links.
 4. Help summarize the discussion to share back to your wiki.

If you have questions you can contact me on wiki or send an email to the Anti-Harassment Tools team.

For the Anti-Harassment Tools team, SPoore (WMF), Community Advocate, Community health initiative (talk) 8 dec 2017 22:36 (CET)

 • I apologize for posting in English.
 • Please let us know if you wish to opt-out of all massmessage mailings from the Anti-harassment tools team.

Teminite wordt verwijderd?[bewerken]

Beste kattenkruid

Ik wil graag iets mededelen Er is een pagina door mij aangemaakt: Teminite. Het is de eerste Wikipedia pagina die ik ooit in mijn leven heb geschreven. De pagina is geschreven omdat mijn favoriete artiest Teminite geen Wikipedia pagina had terwijl er ook gewoon andere artiesten zijn die minder populair zijn en toch wel een Wikipedia pagina hebben.

Er is geen poging tot promotie, alleen als je bijvoorbeeld voor het eerst van deze artiest hoort of meer over hem wilt weten (en natuurlijk de naam niet fout spelt zoals vele anderen doen) kan je op die pagina komen. Er is vanuit een neutraal standpunt beschreven: Ik heb nergens verteld wat ik van hem vind.

Ik geef wel toe dat die pagina weinig informatie bevat, ik ken deze artiest namelijk niet zo lang. Ik wil vragen of de pagina toch op Wikipedia mag blijven omdat er heel veel andere pagina's zijn die wat langer bestaan dan die over Teminite en toch niet genomineerd zijn voor verwijdering terwijl ze zelfs korter dan deze pagina waren.

Ik heb over jouw gelezen (Kattenkruid) . Je weet wel wat dingen over elektronische muziek. Misschien kun je meer info toevoegen aan de pagina waardoor die misschien wel encyclopedisch is.

Hopelijk blijft mijn pagina op Wikipedia.


Bovenstaande niet middels vier tildes (vier keer ~) ondertekende overlegbijdrage werd op 9 dec 2017 om 22:31 uur geplaatst door 86.85.224.214.

Beste,
Nieuwe onderwerpen worden getoetst op relevantie. De richtlijnen daaromtrent staan hier beschreven. Teminite lijkt hieraan niet te voldoen. Als ik google op Teminite icm zijn echte naam kom ik bij de eerste 100 links niets tegen wat de relevantie bevestigt. Geen recensies of interviews in relevante media, vrijwel geen optredens. Betreffende artiest lijkt buiten Soundcloud niet of nauwelijks te bestaan. Hopelijk vind je een ander onderwerp waar je over kunt schrijven. Vr. groeten, Kattenkruid (overleg) 11 dec 2017 00:48 (CET)

Wil het toch Is graag weten[bewerken]

Beste, Het valt mij op dat in de afgelopen periode de meeste artikelen gemaakt door mij gelijk daarna door u zijn genomineerd. Houd u mij in de gaten of Is het gewoon puur toeval? Ik zou beide gevallen begrijpen maar ik ben gewoon benieuwd. Scenarioschrijver20 (overleg) 17 dec 2017 00:22 (CET)

Reminder about Blocking consultation[bewerken]

Hello again,

The discussion about new blocking tools and improvements to existing blocking tools is happening on meta now and is in the final days.

We contacted you because you are one of the top users of the blocking tool on this wiki. We think that your comments will help us make better improvements. There is still time to share your ideas. You can post to the discussion in any language.

Thank you if you have already shared your thoughts. You can also help out by sharing a link to the meta discussion with users on this wiki. Or you can translate the summary of the discussion and share it on this wiki.

If you have questions you can contact me on wiki or by email.

 • I apologize for posting in English.

For the Anti-Harassment Tools team, SPoore (WMF), Community Advocate, Community health initiative (talk) 16 jan 2018 23:30 (CET)

Verwijderen pagina[bewerken]

Beste kattenkruid, Mijn pagina over social media influencer 'Elora Camille Aarts' is zojuist verwijderd. Ik heb met veel moeite contact kunnen leggen met haar en heb toestemming gekregen om de pagina aan te maken. Helaas is mijn pagina wel geblokt wegens "privacy schending" ik zou u hierbij graag willen vragen waarom dat zo is.

Groet Kattengrind666 Oppadepoppa (overleg) 18 jan 2018 22:46 (CET)

De pagina behandelde een minderjarige en bevatte geen zinvolle en zelfs beledigende inhoud. Wikipedia is geen speeltuin. Ik verwijs daarvoor naar sociale media zoals Facebook. Groeten, ook aan de kat, Kattenkruid (overleg) 18 jan 2018 23:06 (CET)

Operatie olijftak[bewerken]

Mijn argumenten zijn niet belangrijk. Ik zeg waarom turken die claim hebben dus je edit is onterecht.

Jubileumster 10 jaar[bewerken]

10 jaar actief Deze ster is voor mensen die zich al 10 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. U bent al meer dan 10 jaar actief, dus deze ster heeft u verdiend!

Je loopt al bijna tegen je 15 jarige jubileum aan, hoog tijd voor deze ster. Onder het mom: beter laat dan nooit Glimlach MVG Rode raaf (overleg) 31 jan 2018 12:12 (CET)

Dank je wel. 😊 Kattenkruid (overleg) 31 jan 2018 12:20 (CET)
Graag gedaan Glimlach -PS- Jij ook bedankt! Rode raaf (overleg) 31 jan 2018 12:23 (CET)

Verwijderen wikipedia Michelle David & The Gospel Sessions[bewerken]

Beste katenkruid,

Ik zag dat jij de wikipediapagina van Michelle David & The Gospel Sessions hebt verwijderd met de reden: Schending van auteursrechten of geplaatst zonder toestemming. Wil jij mij vertellen wat er op de pagina schending van auteursrechten of geplaatst zonder toestemming was?

Een deel van de pagina bestond uit een promotekst die onder andere te vinden is op https://www.paradiso.nl/en/program/gospel-sessions-met-michelle-david-en-leden-beans-fatback/10461/ Kattenkruid (overleg) 7 feb 2018 15:19 (CET)

Amsterdam Open Air genomineerd voor verwijdering[bewerken]

Beste Kattenkruid,

De pagina over festival Amsterdam Open Air is genomineerd voor verwijdering. Graag zou ik verduidelijking willen over de reden hiervan.

De pagina is bedoeld om de lezer te informeren over het merk en concept.

-- Ik heb zojuist bronvermeldingen in het artikel gezet. Zou u het sjabloon bovenaan de pagina kunnen verwijderen of mij meer info willen geven over hoe ik het artikel neutraler kan maken?Partyknakker (overleg) 14 feb 2018 15:31 (CET)

De pagina is duidelijk aangemaakt met promotie als doel. Ik ga daar niet aan meewerken. Groeten, Kattenkruid (overleg) 15 feb 2018 12:41 (CET)

Waarom verwijder je alles dat ik op Wikipedia zet?

Waarom verwijder je alles dat ik op Wikipedia zet?[bewerken]

Waarom verwijder je alles dat ik op Wikipedia zet?

Doe niet alsof jij alles over iedereen op deze wereld weet! Ik moet beetje voor beetje alles neer zetten, want in 1 keer gaat dat nooit lukken! En dan kom je met onzin van zelf promotie? Ik ben als bedrijf zijnde alles op Wikipedia aan het zetten. Dan weet je zeker dat alles uit de meest betrouw baarde bron komt & niet uit onzin verhalen die van geen kant kloppen!

Je krijgt 24uur om alles terug te zetten, anders ben ik genoodzaakt om juridische stappen te gaan ondernemen.

Ash civiel verzamelcentrum[bewerken]

Waarom verwijderde jij het sjabloon bronvermelding anderstalige Wikipedia? Ik weet prima wat ik als bron gebruikt heb bij het vertalen van dit artikel. The Banner Overleg 28 feb 2018 11:44 (CET)

Bij nader inzien is er blijkbaar wat fout gegaan met opslaan ergens. Inmiddels is de vermelding gecorrigeerd. The Banner Overleg 28 feb 2018 11:59 (CET)

Aziz Shavershian[bewerken]

Dag Kattenkruid, vanochtend kwam ik Aziz Shavershian tegen, en mijn eerste gedachte was privacyschending. Even googelen leverde echter en: Aziz Shavershian op, met een zootje interwiki's. Waarom heb je het artikel toch verwijderd? Groet, Vinvlugt (overleg) 1 mrt 2018 09:36 (CET)

De pagina was in 2015 reeds verwijderd na sessie en de nieuwe pagina bevatte geen relevante nieuwe feiten. Alleen de arrestatie van zijn broer was nieuw maar bronnen ontbraken, waardoor in strijd met WP:BLP indien de broer nog leeft. Tegen een bebronde pagina die de relevantie voldoende weergeeft heb ik geen bezwaar. Groeten, Kattenkruid (overleg) 1 mrt 2018 13:30 (CET)
Ah daar is de pagina weer. Zelfde inhoud maar nu met bronnen. Ik wacht maar even af deze keer. De transliteratie zou sowieso anders moeten trouwens. Kattenkruid (overleg) 1 mrt 2018 19:33 (CET)

Verbeteringen op pagina (Armoo)[bewerken]

Beste Kattenkruid,

Wij hebben zojuist opgemerkt dat u wijzigingen heeft toegevoegd aan de pagina Armoo. Ten eerste ons dank daarvoor, wij waren er nog niet klaar mee maar top dat u een extra controle heeft uitgevoerd. Daarnaast merken wij op dat er verbetering is aangevraagd. Wat zou u nog toegevoegd willen zien?

 • Ik heb helaas nog geen antwoord hierop ontvangen Johndope67 (overleg) 13 mrt 2018 16:59 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Brugge[bewerken]

Beste Kattenkruid, U hebt terecht een anonieme vandaal geblokkeerd op bovenvermeld lemma. Ik vraag me af of u wellicht niet te mild geweest bent. Zou een blokkade voor onbepaalde tijd hier niet gerechtvaardigd zijn? met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 5 apr 2018 12:01 (CEST)

Beste Andries,
Dat zou niet conform de richtlijnen zijn. We kunnen wel, als dezelfde IP dezelfde pagina vandaliseert eerder blokkeren, dus zonder eerst driemaal waarschuwen. Groeten, Kattenkruid (overleg) 5 apr 2018 13:43 (CEST)

S.Breyssem[bewerken]

Beste Kattenkruid ik Snap niet waarom jij mijn Pagina Verwijderd Deze Pagina gaat over een Persoon (Namelijk ik zelf) deze pagina Gaat over mij en over Mijn geboorte die in meer dan 5 kranten heeft gestaan het is niet om dat u niet aan staat dat ge het moet verwijderen Dit gaat over een Waar gebeurd verhaal Dat in de krant heeft gestaan en op tv is geweest (bijna 25jaar geleden) ik heb deze Pagina al 3 keer proberen aan te maken en telkens word ze verwijderd Als jij zo blijft doorgaan met te verwijderen wat jou niet aan staat dan gaat uw reputatie heel ongeloof waardig worden


MVG S.Breyssem (Stijn Breyssem)

Beste gebruiker:S.Breyssem,
Zie Wikipedia:Wat Wikipedia niet is. Voor dat soort verhalen is er de krant en de tv. Wij proberen een encyclopedie te maken. Vr. groeten, Kattenkruid (overleg) 5 apr 2018 20:49 (CEST)

Dus het verhaal van iemand die bij een Vrije Radio Werkt mag niet op Wikipedia Sorry maar uw uitleg is al even veel onzin als die dat bijna iedereen Zegt want als ik u was zou ik dan eerst heel Wiki af zoeken want dan is er nog veel meer dat Hier niet thuis hoort Als mijn Pagina hier niet thuis hoort dan ben jij echt een egoïst want dan hoort de Pagina van Zangers, TV-Zenders en nog veel meer hier ook niet thuis Denk daar maar eens over na dan Bij Mijn weten is iedereen gelijk voor de WET en als jij zo doorgaat dan gelooft niemand jou mening nog want jij bent echt iemand die iedereen zijn Pagina's verwijdert zonder alles te goei na te kijken of op te zoeken

MVG (niet echt) S.Breyssem (Stijn Breyssem)

Het wordt zeer sterk afgeraden dat men schrijft over zichzelf of onderwerpen waar men beroepsmatig of persoonlijk nauw bij betrokken is, zie WP:NIET en WP:ZP. Als het onderwerp echt encyclopedisch relevant is, dan zal iemand anders er vanzelf over gaan schrijven. Kattenkruid (overleg) 5 apr 2018 21:06 (CEST)

Dus als iemand er over gaat schrijven dan is het wel toegestaan ? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door S.Breyssem (overleg · bijdragen)

Niet per se. Het onderwerp moet een zekere relevantie bezitten. Kattenkruid (overleg) 6 apr 2018 00:30 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:33 (CEST)

Roland Kuit[bewerken]

Beste Kattenkruid,

Wilt u de deze pagina nu plaatsen? Anders graag weghalen en/of kladpagina roNald kuit verwijderen.

Bvd.

Joey Bravo[bewerken]

Dank voor het nakijken van het artikel. Kunt u mij vertellen welke informatie nog de nodige bronnen mist en welke bronnen niet onafhankelijk genoeg zijn?Youmghar (overleg) 22 apr 2018 08:04 (CEST)Youmghar

Het gaat niet zozeer om bronnen bij bepaalde beweringen maar meer om het ontbreken van relevante bronnen die over het onderwerp schrijven. Zo vind ik op Partyflock slechts 1 optreden, in een badplaatsclub van bescheiden omvang.

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:43 (CEST)

NEET[bewerken]

Dag Kattenkruid,

Ik zag dat je de pagina NEET had verwijderd. Mag ik vragen waarom? Ik had een reactie onder het bericht van Vis met 1 oog geplaatst, maar daar was verder geen tegenreactie meer op gekomen. Ik ben nieuwsgierig naar de redenen voor verwijdering. Ik zag dat een klein berichtje had geplaatst met "hier en daar wiu". Zou je misschien iets specifieker kunnen zijn?

Ag12x (overleg) 21 apr 2018 12:09 (CEST)

Beste Ag12x,
Bedankt voor je reactie. De pagina is goed opgeknapt maar er lopen een aantal zinnen niet lekker. Bijvoorbeeld Toivonen (2011) zegt onder andere dat om de effectiviteit van overheidsbeleid te bevorderen zou er een vergelijking moeten worden gedaan met andere problematische jeugdgroepen en Het advies uit het rapport luidt dan ook voor adequaat beleid om de vraag naar arbeid te verhogen en niet om bestaande inspanningen, die het onderwijs, de vaardigheden en de inzetbaarheid van deze jongeren te verbeteren, tegen te gaan. De pagina staat nu op Gebruiker:Ag12x/NEET om er verder aan te werken. Je kunt je daarna hier weer melden of op WP:TERUG. Succes en groeten, Kattenkruid (overleg) 21 apr 2018 23:52 (CEST)