Wikipedia:Sterren voor bewezen diensten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:STER
De Sterren voor bewezen diensten en de Prijzen zijn voornamelijk bedankjes die iedere gebruiker aan een andere gebruiker kan geven als waardering voor het harde werk dat hij of zij op een bepaald gebied heeft verzet.

Als je besluit een ster of prijs aan iemand te geven, vermeld dan wél de reden erbij. Als iemand een bepaald soort ster krijgt, betekent dat niet dat hij of zij niet een ander soort ster verdient of meerdere malen dezelfde ster kan krijgen. De toekenner kan vooral gedacht hebben aan een bepaald aspect van het werk dat die medewerker doet dat eruit springt. Voor de mediaster geldt dat het als Wikipediaan genoemd worden in media zoals kranten of televisie al voldoende is voor het ontvangen hiervan. Vergeet ook vooral niet om de ster op de overlegpagina van degene aan wie je hem uitreikt toe te voegen.

Het hier beschreven systeem dient men vooral te relativeren. Iemand kan cruciaal werk doen voor Wikipedia en geen ster hebben, omdat men er nog niet aan heeft gedacht of er tijd voor heeft gehad een ster te geven. Ook is het vooral niet de bedoeling dat hierdoor een soort hiërarchie van gebruikers ontstaat. Wikipedia is een gemeenschapsproject en iedere medewerker speelt hierin een belangrijke rol. Uiteindelijk zou idealiter bijna iedere medewerker een ster ontvangen.

De originele exemplaren van de sterren voor bewezen diensten hangen aan de muur in het hoofdkantoor van de Wikimedia Foundation. Hieronder staan de soorten sterren en prijzen. Deze pagina is enkel een lijst, discussie graag op de overlegpagina.

Hall of Fame[bewerken]

Nominaties[bewerken]

Iemand nomineren voor de Hall of Fame kan hier.

Ontvangers[bewerken]

Postuum[bewerken]

Weigeraars[bewerken]

Inzet voor de encyclopedie in het algemeen[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie de lijst op Inzet voor de encyclopedie in het algemeen.

Inzet voor de inhoud van de encyclopedie[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie de lijst op Inzet voor de inhoud van de encyclopedie.

Overige[bewerken]

Bloemetje[bewerken]


Complimenten en WP:AGF[bewerken]

Zie ook Sjabloon:Pluim met lof.

T-shirt[bewerken]

SterVrijeZone ster[bewerken]

Gebruikers[bewerken]