Overleg gebruiker:MichielDMN

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gebruikerspagina Overlegpagina Gestarte pagina's Geüploade afbeeldingen Wegwijzer Hulp bij starten van een nieuw artikel
Archief
Filing cabinet icon.svg

Welkom op mijn overlegpagina. Wil je a.u.b. even rekening houden met het volgende alvorens hier te schrijven?

  • Reacties op door mij geplaatste nominaties voor verwijdering kun je beter bespreken op de verwijderlijst.
  • Plaats je commentaar onderaan deze pagina, niet bovenaan.
  • Onderteken je commentaar altijd met vier tildes (~~~~).
  • Zet in je commentaar altijd over welk artikel het gaat, bij voorkeur gelinkt tussen 2 vierkante haken ([[artikelnaam]]).
  • Bezint eer ge begint, begin niet te schelden of te verwijten, niet uitgaan van het eigen gelijk. Het kan best zijn dat ik een verkeerde wijziging deed (wie doet die niet eens?), maar laat ons daar op een beschaafde manier over discussiëren (als dat al nodig is), bij voorkeur met argumenten die met het onderwerp te maken hebben.
  • Hier gestelde vragen worden ook hier beantwoord. Je kunt deze pagina bijvoorbeeld (tijdelijk) in je volglijst stoppen om snel te zien of er antwoord is.


Ingeborg[brontekst bewerken]

Beste Michiel, ik vind het feit dat Ingeborg er prat op gaat een poging tot fraude te hebben gedaan geen "waan van de dag". Dat is gewoon een vaststaand en op video vastgelegd feit, dat gerust vermeld mag worden. Ik vind het spijtig dat voor zo'n bijdrage weer vlot de hakbijl gehanteerd wordt. Groeten, Riki (overleg) 10 sep 2021 10:15 (CEST)[reageer]

Beste Riki, ik gaf al commentaar op Overleg:Ingeborg Sergeant. Ik trek de feiten niet in twijfel, wel de relevantie. Ingeborg zegt wel vaker dingen waar mensen van fronsen en de maatschappelijke impact kan niemand nu al voorspellen. "In het nieuws zijn" is niet voldoende wat mij betreft. Ik vind het op mijn beurt spijtig dat deze minifeitjes vlot en nogal kritiekloos in artikels geraken, maar dat staat al op het overleg aldaar dus. Beste groet, MichielDMN 🐘 (overleg) 10 sep 2021 10:22 (CEST)[reageer]

Lijst van personen overleden in september 2021/Junus Ririmasse[brontekst bewerken]

Dag collega bewerker,

Je stelde op de pagina Lijst van personen overleden in september 2021 bij Junus Ririmasse de vraag: "is "Moluks" overigens wel geschikt als nationaliteit?"

Tja, goede vraag. Officieel waarschijnlijk niet. De Molukken horen bij Indonesië. Maar ja, de man voerde een vrijheidsstrijd, dus wenste kennelijk niet een "Indonesiër" te zijn. Hij woonde in Nederland. Maakte hem dat dan een Nederlander? Dat weet ik ook niet echt (misschien wel 2 paspoorten problematiek en zo). Ik heb dus gekozen voor een naar mijn mening minst slechte optie, maar als jij een goede oplossing weet mag je het uiteraard gewoon veranderen.

N.B.: er is intussen een anoniem gebruiker geweest die er zijn (ongewenste) draai aan heeft gegeven. Kunnen we dat weer ongedaan maken zonder een edit-war te beginnen?

(Dit is de eerste keer dat ik een nieuw onderwerp aanmaak op een overlegpagina, dus als ik het fout heb gedaan: sorry!) Mr-ahk (overleg) 11 sep 2021 23:22 (CEST)[reageer]

Dag Mr-ahk. Ik vind het een moeilijk geval. Op die lijsten hanteren we normaal altijd de nationaliteit, maar "Moluks" valt daar niet onder. Je begrijpt zo te zien wel wat ik bedoel. Zijn échte nationaliteit ken ik niet, maar als hij beide had, dan zou je bijvoorbeeld "Nederlands-Indonesisch Moluks vrijheidsstrijder" kunnen zeggen. Dan slaat Moluks niet zozeer op een soort nationaliteit, wel op de vrijheidsstrijd. Maar ik weet het ook niet zeker.
Ik merk dat de persoon intussen zelfs geschrapt is van de lijst. Ik meng me liever niet hierin, want ik ben niet vertrouwd met de materie, maar je kunt het best op de overlegpagina van die lijst even aanhalen. Dat voorkomt een edit-war en brengt hopelijk wat interessante inzichten.
Je deed het hier overigens prima! Je zou niet zeggen dat dit je eerste overleg is. :-) Beste groet, MichielDMN 🐘 (overleg) 12 sep 2021 21:04 (CEST)[reageer]