User talk:MoiraMoira

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
  Wikipedia


Manxwithbaseball.jpg
Pitcher High school baseball in Japan 2007.gif
Welkom op mijn overlegpagina.
LEES DIT EERST.

Antwoord op onderstaande vragen krijgt u door op de vraag te klikken:

1. Waarom is de link die ik in een artikel plaatste verwijderd?
2. Waarom is het artikel over mijn band/ensemble/mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
3. Waarom is het artikel over mezelf voor verwijdering voorgedragen of verwijderd?
4. Waarom is het artikel over mijn bedrijf(sprodukt)/organisatie/dienst/site voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
5. Waarom is het artikel wat ik een tijd geleden gemaakt/aan bijgedragen heb verwijderd en wat is daar aan te doen?
6. Waarom mag mijn persoon/mijn bedrijf/mijn produkt/mijn organisatie niet op Wikipedia en X (=willekeurig beroemder/bekender persoon/bedrijf/produkt/organisatie) wel?
7. Hoe kan ik vrijgave van auteursrechtelijk beschermde teksten ter plaatsing op Wikipedia regelen?
8. Hoe krijg ik live antwoord van een Wikipediaan en waar kan ik meer algemene informatie krijgen?
Als uw vraag er hierboven niet bijstond (en hier staat een nog uitgebreidere versie) dan kunt u nu hier klikken. Vragen en verzoeken poog ik tijdig te beantwoorden. Mocht er iets vergeten zijn, of uw vraag is nog niet beantwoord, laat me dat dan weten. Vragen over Wikipedia beantwoord ik enkel regulier hier in verband met de transparantie. Wilt u toch mailen in verband met privacygevoelige zaken schrijf hier dan een korte notificatie dan kijk ik in mijn wikimailbox. Wilt u een reactie schrijf hier dan niet anoniem en wees zo beleefd uw bericht te ondertekenen door af te sluiten met vier tildetekens (~). Op anonieme reacties wordt niet gereageerd. Overleg hier wordt hier gevoerd, overleg op uw eigen overlegpagina voer ik daar verder. Afgehandelde oudere berichten staan in de archieven. Heeft u een vraag over een lemma zet de naam dan tussen twee vierkante haken dan kan ik er makkelijker naar kijken, anders doe ik dat voor u.
Magic wand.svgHeksen kan ik niet, toveren doe ik enkel op verzoek.
En tot slot - voor de virtuoso's onder u - geniet mee van John Baston: "hier".

Lemma's Demer Uitgeverij en Hannie Rouweler[bewerken]

Dag MoiraMoira. Dit soort dingen wil je vast altijd weten. Ik sluit niet uit dat er sprake is van een echtelijke twist op genoemde lemma's vanwege de ongewenste bewerkingen aldaar. Groet, ErikvanB (overleg) 2 okt 2016 15:10 (CEST)

Relevante ip's: 83.87.168.50 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) en 83.87.158.239 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). - ErikvanB (overleg) 2 okt 2016 15:16 (CEST)
Als de betreffende artikelen semibeveiligd moeten worden hoor ik het wel (of via de verzoekpagina). De IP-adressen zijn semistatiche priveaansluitingen van Ziggo. Na acht maanden tot twee jaar krijg je opeens een ander en dit is gezien de regio dezelfde persoon die dus eerst de ene en nu de andere toegewezen heeft gekregen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 okt 2016 15:17 (CEST)
Yep. ErikvanB (overleg) 2 okt 2016 15:18 (CEST)
Nou, je hebt gehoord, MoiraMoira, Gelieve geen foutieve toevoegingen vermelden. Was getekend Hannie Rouwelaar onder IP-adres. Groet, ErikvanB (overleg) 2 okt 2016 21:02 (CEST)
Ze zal zelf toch meer weten over haar toko dan MM en EvB? 'k Heb haar wel gewaarschuwd niet teveel zp te plegen, maar of het helpt? We gaan 't zien of niet.  Klaas `Z4␟` V:  3 okt 2016 08:35 (CEST)
Maar Klaas, de zin over wie de uitgeverij oprichtte had ik van drie bronnen voorzien, waarvan er twee haar echtgenoot als medeoprichter noemen. Die bronnen heeft zij verwijderd. ErikvanB (overleg) 3 okt 2016 14:21 (CEST)

Herbevestiging moderatorschap oktober 2016[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Op dinsdag 4 oktober 2016 om 10.00 uur (CEST) begint de eerste ronde van de jaarlijkse herbevestigingsprocedure voor het moderatorschap. Bij deze herbevestiging zal ook jouw moderatorschap worden geëvalueerd. Op deze pagina wordt de eerste ronde gehouden en daar staat ook de gang van zaken uitgelegd. Je kunt op die pagina (hier) desgewenst een verklaring plaatsen. Mocht je het moderatorschap (vrijwillig) willen inleveren, dan kan dat natuurlijk op elk moment door een verzoek te doen op deze pagina op Meta. Laat het me gerust weten als je hierover vragen hebt.

Veel succes!

Met vriendelijke groet, ARVER (overleg) 3 okt 2016 08:09 (CEST)

Dank voor de notificatie. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 okt 2016 10:09 (CEST)
Ik heb een opmerking geplaatst onder uw naam. Doorgaans doet u veel goed werk, en ik hoop dat u daar mee door blijft gaan. Aan de andere kant vind ik de houding van u niet altijd prettig. Ik noem het autoritair omdat u resoluut dingen er doorheen kunt duwen. Soms is dat nodig, soms ook niet. Soms verwacht men van een moderator dat die ook een balans kan vinden bij WP:TBP en WP:REG waarbij u uzelf zo af en toe eens van de kant van de tegenpartij bekijkt. Mijn stem zal echt niet leiden tot een afname van uw bitje, toch wilde ik u op deze manier een prikje geven om eens te redeneren bij uzelf of u het prettig zou vinden om zo behandeld te worden. Met vriendelijke groet,  → Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯   💬  ✉️   🕘 6 okt 2016 13:35 (CEST)

4 okt 2016 10:10 (CEST) hitlertoespraak[bewerken]

Hallo,

Hier heb je een melding toegevoegd (nr 21, over de 'hitlertoespraak'). Ik kan echter niet vinden wat er door dit adres geplaatst is, en dus niet beoordelen hoe ernstig het is. Kun je wat meer details over geven? Eventueel via een vertrouwd kanaal? Peter (overleg) 4 okt 2016 11:13 (CEST)

Gewoon, copy pasten van de duitstalige oorlogsverklaringstoespraak van Hitler onder een neptitel. Klik maar even op bewerken hier, het begin van de hele lap tekst staat hier tussen <!--- ---> . Die had blijkbaar behoefte om Hitler na te praten... Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 okt 2016 11:24 (CEST)
Bedankt! Peter (overleg) 4 okt 2016 11:39 (CEST)

Eindelijk een bitje[bewerken]

Ik heb eindelijk moderatorgaven gekregen. Ik zie in het verwijderingslogboek staan:

4 okt 2016 15:06 ErikvanB (Overleg | bijdragen) heeft de pagina Benthem Crouwel Architekten verwijderd (Verwijderd in verband met titelwijziging)

Wil je mijn dank overbrengen aan whoever het bitje heeft toegekend? Top. ErikvanB (overleg) 4 okt 2016 15:45 (CEST)

Ja dat was Sinterklaas. Maar die bestaat niet dus ik heb Zwarte Piet geinstrueerd ze weer af te pakken. Kijk maar, blokkeren lukt je nu niet meer. Blokkeer MoiraMoira Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 okt 2016 15:47 (CEST)
Grrrr. ErikvanB (overleg) 4 okt 2016 15:55 (CEST)
Opmerking Opmerking: volgens de altijd betrouwbare bron heb ik ergens op een OP gelezen is er kort geleden iets aan de wikisoftware gewijzigd waardoor een verplaatsing over een bestaand artikel -dus ook redirects- in het verwijderingslogboek wordt gemeld, zonder dat de dader daarvoor moderator hoeft te zijn. De details, vooral waar het stond, kan ik me niet voor de geest halen. Groet, Magere Hein (overleg) 5 okt 2016 08:45 (CEST)
Klopt. En volgens mij maakte ErikvanB een grapje richting mij hierboven toen hij dat zag op de herbevestigingspagina Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 okt 2016 10:25 (CEST)

Redigeren "Gouden Putdeksel" in Riethoven[bewerken]

Hoi MoiraMoira, Ik zie dat je het gedeelte over de Gouden Putdeksel in Riethoven hebt verwijderd. Een van de redenen was dat Driek van de Vondervoort volgens jou nooit burgemeester van Bergeijk zou zijn geweest. Dit is wel het geval, zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_burgemeesters_van_Bergeijk. Het is jammer dat je de hele tekst ongedaan hebt gemaakt. Het is ook jammer dat degene die het item heeft aangebracht, Sam Waale, nogal furieus gereageerd heeft. Het zou toch fijn zijn om iets over de Gouden Putdeksel op te nemen in de Wikipedia entry van Riethoven omdat het in het hele dorp bekend is en echt een bijzonder fenomeen is. Zeker met de opdruk "Dit is het middelpunt van de aarde". Er komen heel regelmatig mensen kijken naar deze bijzondere putdeksel op de kruising van de 4 hoofdwegen van Riethoven. Een extra reden hiervoor is dat in navolging van de Gouden Putdeksel in Riethoven nu ook Leende een Gouden Putdeksel gaat onthullen op 9 oktober. Overigens gaat het hier niet om een geschilderde putdeksel maar om een in Vlaardingen via uniek procede vervaardigde coating waarin goud is verwerkt. Ik ben bereid om nogmaals een klein stukje tekst hiervoor voor te dragen. Wat vind jij hiervan? Ik sta open voor suggesties. Groeten, Paul – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Pauljansen42 (overleg · bijdragen) 4 okt 2016 23:35‎ (CEST)

Als u om mijn persoonlijke mening vraagt kan ik het u enkel afraden. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 okt 2016 15:36 (CEST)

Crosswiki-promo van de familie Khan[bewerken]

Hoi Moira, indien je je verveelt vandaag heb ik nog wel iets leuks te doen voor je. Vanmorgen verscheen een artikel over de filmografie van ene Arbaaz Khan (acteur). Dit betrof een wel heel slechte machinevertaling, zodat ik mij genoodzaakt zag het voor directe verwijdering voor te dragen. Ook de twee categorieën die door dezelfde persoon werden aangemaakt, droeg ik voor ter directe verwijdering. Ik stelde de aanmaker (Pashtun0978 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki)) hiervan op de hoogte op zijn overlegpagina. Omdat het artikel over de acteur een nogal opvallende totstandskomingsgeschiedenis heeft (met betrekking tot de bewerkers), raakte ik benieuwd naar de crosswikiverbanden inzake deze acteur en de bewerkers van de artikelen. Het blijkt dat het artikel over de filmografie aangemaakt werd door ene Musadin Khan (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki), een op simple wiki geblokkeerde gebruiker. Eerder dit jaar werd het artikel Arbaaz Khan (acteur) als machinevertaling aangemaakt door ene مستان خان (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki). Later werd dat artikel nog bewerkt door Musadin Khan en Gulan Khan Sher (overleg | bijdragen | bloks). Op enwiki is er nog het artikel en:Laila Khan (singer), aangemaakt door Pashtun0978. Een opvallende gebruikersnaam in de bewerkingsgeschiedenis van dat artikel is Rizwankhan123 (overleg | bijdragen | bloks). Ook in andere talen duiken dezelfde gebruikersnamen op: Afrikaans, Deens, Indonenisch, alsmede in diverse Arabische talen. Hier is dus duidelijk een crosswikipromo gaande, mogelijk door één en dezelfde - zichzelf van diverse schuilnamen bedienende - gebruiker. Op minstens één wiki is één van de gebruikers momenteel geblokkeerd. Het betreft mogelijk relevante personen, en dus op zich zou het nog geen probleem dat er artikelen over deze personen verschijnen op verschillende Wikipedia's. De manier waarop (abominabel taalgebruik) vormt echter wel degelijk een bedreiging voor de opbouw van de encyclopedie. Het vergt een onevenredig zware belasting op de gemeenschap om de voortbrengselen van deze gebruikers naar een acceptabel niveau te brengen. Aldus lijkt het mij wenselijk dat de crosswikipromo in kaart wordt gebracht (voor zo ver ik dat al niet gedaan heb), en dat er bij de gebruikers in kwestie aan de toepasselijke noodrem wordt getrokken. Vriendelijke groeten, EvilFreD (overleg) 5 okt 2016 10:03 (CEST)

Volgens mij een jonge bewerker met een fascinatie voor deze filmacteur en wat randzaken die crosswiki 'm dwangmatig overal poogt toe te voegen en meer accounts aanmaakt. Even in de gaten houden maar. Ik heb alvast het geknutsel verwijderd.
Lijstje met accounts crosswiki zover (vul maar aan als ik wat mis)
Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 okt 2016 10:12 (CEST)
Dank je wel tot zo ver. Inderdaad even in de gaten houden. Zoals gezegd schuilt er waarschijnlijk geen kwaad in, maar erg bevredigend is het allemaal niet, gezien het taalniveau. EvilFreD (overleg) 5 okt 2016 10:36 (CEST)
Neu deze draagt niet echt bij aan een goede opbouw hier (of elders). Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 okt 2016 10:37 (CEST)
Nee, daarom. Bedankt in ieder geval voor de genomen actie tot nu toe. Geef jij maar nooit je knopjes op ;) EvilFreD (overleg) 5 okt 2016 22:55 (CEST)
Voor de resultante zie nu hier EvilFreD. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 okt 2016 09:17 (CEST)
Carpe miroir de 17kg.jpg
Dit lijkt van toepassing. EvilFreD (overleg)
Interessant. Ik ken Pashtun0978 van Laila Khan, uiterst matig artikel waarvan de encyclopedische waarde flink rammelt. Misschien moet de kennis van het sokpop-onderzoek ook met de collega's van ENWP gedeeld worden. The Banner Overleg 5 okt 2016 21:50 (CEST)

Pagina Rode Kruis-Vlaanderen[bewerken]

ik zag dat je mijn aanpassingen over Rode Kruis-Vlaanderen hebt verwijderd. De info die momenteel online staat over deze organisatie is niet meer correct, vandaar de aanpassing en uitbreiding. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de meest relevante en meest up to date info blijft verschijnen? – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Karenwalgraeve (overleg · bijdragen) 5 okt 2016 11:14‎ (CEST)

Ik heb niet de eer u te kennen en nogmaals: Zie uw eigen overlegpagina voor de glasheldere uitleg. Te meer daar u doodleuk anoniem verder gaat en zelf niet de beleefheid heeft om te ondertekenen herhaald. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 okt 2016 11:17 (CEST)

Mijn excuses, ik was vergeten inloggen vanop mijn thuispc. U zegt steeds dat de info over Rode Kruis-Vlaanderen te promotioneel is, maar ik zie het verschil niet met de info die over het Nederlandse Rode Kruis online staat. Als ik deze tekst copy/paste en enigszins aanpas naar onze situatie, is het dan ok om dit online te plaatsen? En hoe kan ik het logo toch online laten verschijnen? Karenwalgraeve

Zie onderaan deze pagina en het logo staat er. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 okt 2016 20:11 (CEST)

Hoekse twisten[bewerken]

Dag collega, zou u hier even naar deze 'rangeerder' willen kijken? Tulp8 (overleg) 6 okt 2016 09:11 (CEST)

Dag collega! Het losse ip-adres was nog niet meegeblokt en daarom kon-ie doorgaan: "Kies bij blokkeren een rangeblok en blokkeer het serveradres mee door hier en hier te klikken i.v.m. de steeds wisselende allocatie." Is nu gedaan. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 okt 2016 09:14 (CEST)
Waarvoor dank. Groet, Tulp8 (overleg) 6 okt 2016 09:16 (CEST)

Wapenwet (België)[bewerken]

Wapenwet (België) moet beveiligd of er moet een hele range worden geblokkeerd. Dank. ErikvanB (overleg) 6 okt 2016 15:19 (CEST)

goede versie teruggezet en range (een persoon is dat, je krijgt dan een /64 pluk toegewezen, dus eigenlijk is die range je IP) is dagje foetsie; 2A02:1812:141C:E800:0:0:0:0/64 (overleg | bijdragen | bloks). Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 okt 2016 15:27 (CEST)
Top. Ik raak in de war van die complexe adressen. Ik moet eigenlijk eens nalezen hoe die zijn opgebouwd. Mvg, ErikvanB (overleg) 6 okt 2016 15:32 (CEST)
Gewoon meestal de eerste vier groepen van het IPv6-adres zijn identiek en dan weet je dat je de rest er af haalt en ipv dat ::/64 invult en blokt. Bij scholen en instanties is het de eerste drie en dan wordt het ::/48 Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 okt 2016 15:39 (CEST)
Glimlach Je bent een genie. ;) ErikvanB (overleg) 6 okt 2016 15:45 (CEST)

Kunstvensters[bewerken]

Hallo MoiraMoira. Ik begin me wat zorgen te maken over een mogelijk spamproject. Ik zag deze week systematisch links toegevoegd worden naar kunstvensters.com en dacht: dat heb ik eerder gezien. Het blijkt dat naar de website gelinkt wordt door duidelijk steeds dezelfde persoon, maar steeds via andere en dynamische IP-adressen. Het patroon is: "Infobox" als bewerkingssamenvatting en dan gelijk de pagina volplempen met links naar de website. Een paar adressen die ik heel vlug opgedoken heb maar er zijn er vast meer: 82.41.96.175 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot), 84.86.60.31 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot), 192.76.8.19 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot), 192.76.8.27 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot), 192.76.8.28 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot), 192.76.8.30 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). Kunstvensters.com is een keurig ogende website maar in feite gewoon een blog bijgehouden door Jeroen de Baaij. "Jeroen is kunstliefhebber, maar in zijn dagelijks leven niet werkzaam in de kunstsector." De spam kan zonder kwalijke bedoelingen zijn, maar misschien is het Jeroen zelf wel die het doet. Externe koppelingen zijn hier en hier te vinden. Misschien eerst die dynamische eens blokkeren? Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 8 okt 2016 13:35 (CEST)

Kampmannetjes[bewerken]

Dag Moira, ik heb eerlijk gezegd weinig ervaring met het gebruik van deze sjablonen. Zou jij even willen checken of ik het goed heb gedaan? Groet, Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 8 okt 2016 15:23 (CEST)

Hoihoi - dat lijkt me prima gelukt - wat was dat toch met die Kampman en consorten? Heel vreemd allemaal. Als ik ff tijd heb duik ik er nog wel verder in. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 okt 2016 16:41 (CEST)
Zie WP:De Kroeg#De Hellendoornfetisjist, als je het ten minste nog niet gelezen hebt ;) 83.208.207.158 8 okt 2016 16:43 (CEST)
(na bwc) Dank je wel, Moira! Ja, een rare toestand is het. Zie ook de Kroegdiscussie. We moeten dit goed in de gaten houden, want iets zegt mij dat er nog wel het een en ander op komst is. Groeten, Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 8 okt 2016 16:44 (CEST)
Ik zou als ik jou was nog wel een aanvullend cu-verzoek plaatsen en vragen of die accounts bij elkaar horen en bij welke IP-adressen overigens. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 okt 2016 16:52 (CEST)
Zal ik doen! Overigens gaat het stuk voor stuk over bestaande personen en is er dus ook sprake van impersonatie. Heel bedenkelijk allemaal. Groet, Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 8 okt 2016 16:56 (CEST)
Toch kan het met toestemming gebeurd zijn. Het is theoretisch, ik weet het, maar we kunnen het denk ik nu niet uitsluiten. 83.208.207.158 8 okt 2016 16:58 (CEST)
@IJzeren Jan ik heb je gemaild en morgen maak ik nu de checkuseruitslagen binnen zijn wel een goed verzameldossier. Overigens krijgen de sokken een hardste blok zonder enige mogelijkheid (dus ook mail en overleg dicht). Het originele eerst aangemaakte account kan je de overlegpagina en mailfunctie wel van openlaten mocht die nog richting ac of via overlegpagina op de blokkade willen kunnen reageren. Groet en welterusten, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 okt 2016 22:33 (CEST)
Super. Ik heb jou ook een mail gestuurd. De verdere afhandeling komt morgen wel. Groet en ook welterusten! Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 8 okt 2016 23:00 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd en je een mail gestuurd met toelichting over hoe en wat te doen in dit soort gevallen. Collegiale groet weer, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 okt 2016 21:29 (CEST)

Zwarte Piet (LI wiki)[bewerken]

Waar is dit voor nodig: https://li.wikipedia.org/w/index.php?title=Zwarte_Piet&curid=4512&diff=410908&oldid=407869 ? - Pahles (overleg) 8 okt 2016 18:12 (CEST)

Zie bewerkingssamenvatting of is er iets per ongeluk misgegaan? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 okt 2016 20:47 (CEST)
Ik zie de bewerkingssamenvatting en vraag aan jou waarom dat nodig is. Misschien moet je toch zelf even kijken. De laatste keer dat de afbeelding is gewijzigd was op 19 juli van dit jaar, en die bewerking is binnen 20 minuten teruggedraaid. Een revert op 8 oktober lijkt mij niet helemaal de bedoeling, zeker aangezien er intussen andere bewerkingen op het artikel hebben plaatsgevonden. Dus nogmaals mijn vraag: waar is deze bewerking voor nodig? - Pahles (overleg) 9 okt 2016 11:22 (CEST)
Als dat zo is de andere bewerkingen is er dus iets fout gegaan bij de crosswikicontrole omdat iemand overal een bestaande afbeelding verving door een plaatje. Voel u dan vrij mijn bewerking daar te herstellen uiteraard. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 okt 2016 17:09 (CEST)

Opmerking[bewerken]

Dear MoiraMoira, your arguments by keep File:Aircraft pink.png are welcome in commons:Commons:Deletion requests/Unused low quality raster files superseeded by svg files. Sorry for the inconvenience, Metrónomo (overleg) 8 okt 2016 20:44 (CEST)

Tsja, iets wijzigen in andermans kladblokruimte zomaar terwijl de afbeelding er gewoon nog is is een beetje raar eerlijk gezegd. Als een afbeelding wordt verwijderd komt er een keurige bot langs immers en als er een vervangende afbeelding is ook. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 okt 2016 20:47 (CEST)
Please, note that your user page will be listed in Categorie:Wikipedia:Pagina's met onjuiste bestandsverwijzingen if the file is deleted. That category maintenance should be empty, because it is highly probably that User:CommonsDelinker remove the image "without using any replacement". Regards, Metrónomo (overleg) 8 okt 2016 21:13 (CEST)

Tweede ronde herbevestiging oktober 2016[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, ook dit jaar bevind je je weer in de tweede ronde van de herbevestiging. Er waren wederom vier bezwaren tegen je geuit. Deze tweede ronde begin op woensdag 12 oktober 2016 om 10:00 (CEST) op deze pagina.

Mocht je in deze ronde minder dan 75% aan voorstemmen behalen, dan zal je conform de regeling dienaangaande van het moderatorschap worden ontheven. Het is niet verplicht maar wel raadzaam om in de tweede ronde een reactie te plaatsen, zodat de eventuele stemmers over meer informatie beschikken. Deze reactie kan je plaatsen op deze pagina onder het kopje "Verklaring door MoiraMoira".

Ik wens je wederom veel succes!

Met groet, ARVER (overleg) 11 okt 2016 10:42 (CEST)

Dank je wel voor de melding en de organisatie. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 okt 2016 10:42 (CEST)

Blobvis[bewerken]

Hola Moira,

Volgens mij heb je twee dagen geleden in plaats van vandalisme terugdraaien, de hele pagina Blobvis per ongelijk verwijderd. Zou je even willen kijken wat er gebeurd is.

Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 12 okt 2016 15:22 (CEST)

ARGH - dank voor de headsup. Het arme dier is zo vaak onderwerp van geklieder dat hij dus helemaal foetsie ging per abuis. Mea culpa. Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 okt 2016 15:58 (CEST)
Zal voorlopig niet meer gebeuren. Ik heb de pagina voor onbepaalde tijd semi-beveiligd; sinds 2011 was het onafgebroken doelwit van vandalen. Trijnstel (overleg) 19 okt 2016 16:05 (CEST)

Excuses[bewerken]

Ik reageerde iets te gepikeerd en fel op de OP van TheDragonHunter en die van mijzelf. Ik had mijn tenen moeten intrekken en uw advies gewoon ter harte moeten nemen. Sorry.  → Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯   💬  ✉️   🕘 15 okt 2016 20:18 (CEST)

Afbeelding[bewerken]

Hallo MoiraMoira, toevallig kwam ik op je revert en eerlijk gezegd, deze afbeelding vind ik niet zo geslaagd omwille van de auto's, de electriciteitskabels maar vooral: omdat de kerk er niet in zijn geheel op staat. Waanneer ik alle afbeeldingen binnen de Category:Church of St. John the Baptist, Nizhny Novgorod bekijk springen deze en deze in het oog. Wat denk je? Wat bedoel je met ook hier wordt er vanuit buitenland herhaald afbeeldingen gepusht terug naar de laatste versie? Glimlach Lotje (overleg) 18 okt 2016 06:17 (CEST)

Dag Lotje, overleg met de bewerkers aan dat lemma gerust over de meest geschikte afbeelding of afbeeldingen. In de geschiedenis van het lemma kan je vinden dat vaker mensen uit het buitenland de eigen afbeeldingen in artikelen zetten helaas. Ik zal ook daar het berichtje plaatsen dat ik ook al bij een ander artikel neerzette. Die twee die jij noemde vind ik overigens heel mooi. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 okt 2016 08:18 (CEST)

Controle[bewerken]

Met deze bewerking bewerkte u mijn edit in mijn eigen commentaar. Gelukkig draaide u deze snel weer terug. Maar mag ik vragen waarom u überhaupt een edit van mij bewerkt, zonder enige aanduiding te geven waarom, of daar een excuus voor te geven?  → Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯   💬  ✉️   🕘 18 okt 2016 12:51 (CEST)

Omdat soms je muis uitglijdt tijdens het lezen helaas. Overkomt iedereen wel eens. Vaker met ipad maar deze keer overkwam het mij met de gewone muis zelfs... Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 okt 2016 12:53 (CEST)
Akkoord. Dat ken ik maar al te goed. Misschien een volgende keer ook bij een ander denken dat zijn muis is uitgegleden? Knipoog  → Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯   💬  ✉️   🕘 18 okt 2016 13:01 (CEST)

Afbeelding (2)[bewerken]

Hallo MoiraMoira, ik zou deze bewerking graag reverten omdat ik de mening ben toegedaan dat dit niets met een plaatjesoorlog te maken heeft, veeleer met verwoede pogingen om minder goede of geslaagde afbeeldingen te vervangen door quality images. Wanneer echter steevast de goedbedoelde bewerkingen worden teruggedraaid omdat er ergens misverstanden heersen, moet dit eerst worden uitgepraat. Graag je commentaar. Lotje (overleg) 18 okt 2016 18:55 (CEST)

Dag Lotje, een stukje hierboven staat al de uitleg. Wend je dus tot de overlegpagina van het betreffende artikel en doe dat voorstel daar waar het thuishoort. Moge de mooiste foto's geplaatst worden lijkt me zo. Mogelijk is een galerij ook een optie? Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 okt 2016 18:58 (CEST)

Rode Kruis[bewerken]

Dag MoiraMoira

ik probeer al geruime tijd correcte info over Rode Kruis-Vlaanderen op Wikipedia toe te voegen. De informatie die nu online staat is niet langer actueel en relevant. Verder willen we ook graag ons logo toevoegen maar ook dit is ondertussen verwijderd terwijl we wel degelijk het copyright bezitten.

Kan je mij even verduidelijken hoe wij de info + logo kunnen aanpassen? Op de pagina van Rode Kruis Nederland lijkt dit alles geen probleem te vormen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Rode_Kruis.


Alvast bedankt voor de feedback Karen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Karenwalgraeve (overleg · bijdragen) 18 okt 2016 20:06 (CEST)

Hallo Karenwalgraeve, het logo is zojuist gecheckt door een controleur op commons en mag blijven staan omdat het enkel uit geometrische vormen bestaat. Ik kan u adviseren om als u tekst wilt toevoegen dit eerst op de overlegpagina van het betreffende artikel te plaatsen en vragen of andere mensen die inhoudelijk bijdrager zijn het zo neutraal feitelijk en in orde vinden. Maak daarbij helder van waaruit u schrijft en wat uw bedoelingen zijn. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 okt 2016 20:06 (CEST)

Ok, super! Bedankt voor de extra info. Ik voeg de tekst toe op de overlegpagina! Karenwalgraeve

Vraag over verwijderen onjuiste informatie[bewerken]

Beste MoiraMoira, Ik heb gisteren een vraag gesteld via de helpdesk over het verwijderen van feitelijk onjuiste informatie over ons bedrijf. U hebt daarop gereageerd. U gaf aan dat ik op de overlegpagina van mijn bedrijfspagina kan zien waarom die informatie er wel op zou moeten staan. Als ik daar kijk, zie ik alleen een uitleg van mijn collega waarom de bewuste informatie niet klopt en waarom dit er juist niet op zou moeten staan. Ik begrijp werkelijk niet waarom er negatieve zaken op onze pagina moeten staan die zowel niet klopt, als niet op ons van toepassing is. Kunt u mij dat uitleggen? Vriendelijke groet, Iris BNP Paribas Cardif {{subst: Communicatie82|19 okt 2016 08:40‎ (CEST)}}

Hallo Iris,
Ten eerste: het artikel is niet van BNP Paribas Cardif, maar gaat over dat bedrijf. ten tweede: dat jullie de informatie niet vinden kloppen is iets anders dan dat onafhankelijke bronnen het niet vinden kloppen. Wikipedia baseert zich op bronnen geschreven door derden, derden zijn dus op geen enkele wijze betrokken bij het bedrijf. Dqfn13 (overleg) 19 okt 2016 10:35 (CEST)
Dat klopt als een bus. Het artikel gaat *over* het internationale bedrijf en is niet de bedrijfspresentatiepagina van de Nederlandse tak, daarvoor is de eigen website bedoeld. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 okt 2016 10:40 (CEST)

Rol als moderator[bewerken]

Veel succes gewenst met je rol als moderator het komende jaar. Groetjes, Alice2Alice (overleg) 19 okt 2016 10:31 (CEST)

Ah dank. Ik wacht het bevestigingsbericht van de coördinator af. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 okt 2016 10:39 (CEST)

Herbevestiging moderatorschap[bewerken]

Ik wist dat ik iets aan het vergeten was. (Zoveel dingen waarbij je als coördinator op moet letten.)

Bij deze wil ik je feliciteren met je herbevestiging. Je behaalde bij de herbevestiging 82,5% wat voldoende is om ook komend jaar weer moderator te mogen zijn.

Met vriendelijke groet, ARVER (overleg) 19 okt 2016 10:47 (CEST)

Gefeliciteerd MoiraMoira. Dqfn13 (overleg) 19 okt 2016 11:08 (CEST)
Namens mij ook gefeliciteerd. Ik kneep hem wel even omdat het gisteren nog 75-17 stond.... Gelukkig mogen we (als gemeenschap) heel blij zijn dat je je prima werk als vandalismebestrijdster (nieuw scrabble woord) weer kunt voortzetten!
Nog 1 klein verzoek, doe je een beetje lief tegen de nieuwelingen? anders moet ik de volgende keer weer (licht) vrezen dat je knopjes worden ingenomen... Face-angel.svg
Niet alleen tegen nieuwelingen maar ook tegen Wikipedianen die al een tijdje wijzigingen doen a.u.b. Knipoog Alice2Alice (overleg) 19 okt 2016 12:48 (CEST)
vr groet Saschaporsche (overleg) 19 okt 2016 11:34 (CEST)
Ook namens mij gefeliciteerd. Keep up the good work! Enne... aan Saschaporsche: niet alle nieuwe accounts zijn echt nieuw hier. Guitarjpeg.jpgGroucho NL overleg 19 okt 2016 11:53 (CEST)
Van harte MM Glimlach Malinka1 (overleg) 19 okt 2016 12:06 (CEST)
Mijn medeleven, weer een jaar de klos. Glimlach Magere Hein (overleg) 19 okt 2016 12:09 (CEST)
Volledig (wat een raar woord eigenlijk, zit iets tegenstrijdigs in) verdiend. Zonder jou zou het modcorps niet meer zijn wat het steeds is geweest mede dankzij jou Duim omhoog  Klaas `Z4␟` V:  19 okt 2016 13:07 (CEST)
Goed te zien dat je het hebt gehaald. Succes het komend jaar! Trijnstel (overleg) 19 okt 2016 15:08 (CEST)
Dank allemaal. @Trijnstel - er was nog één klus die wachtte en die heb ik dus kunnen doen, het nieuwe sokpoppennetwerk van LeodeBeo oprollen met dank aan Grouch als onvolprezen checkuser. Zie ook een kopje hieronder <zucht>. Het hele gedoe laat een nare smaak in mijn mond achter en de motivatie om nog actief door te gaan is klein te meer vanwege de goede analyse die jij op je overlegpagina plaatste. Een klein groepje mensen kan gewoon zoveel schade toebrengen aan het project helaas en dat merk je als die tijdens de herbevestiging de meest vreselijke dingen kunnen schrijven. En nee, ik ben immer beleefd en behulpzaam maar als het nodig is bij reclamemakers of vandalen of projectverstoorders hard en duidelijk. En dan betaal je een prijs tijdens het circus wat jaarlijks plaatsgrijpt. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 okt 2016 15:20 (CEST)
Gefeliciteerd met je herbevestiging.Glimlach Mijn excuses indien u mijn kritiek te hard vond.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 20 okt 2016 02:51 (CEST)
MoiraMoira, mea culpa, ik heb je mijn feedback op het verkeerde moment, op de verkeerde manier en op de verkeerde plaats gegeven, volledig in strijd met alle feedbackregels. Ik heb de tekst verwijderd. "Het spreken wanneer dat nodig is", ook nu. Keep up the good work! Elly (overleg) 20 okt 2016 10:00 (CEST)
MM, van harte gefeliciteerd met je herbenoeming als moderator. Ik vind het erg vervelend voor je dat je dit jaarlijkse circus moet meemaken. Troost je met de wetenschap dat de overgrote meerderheid van serieuze gebruikers je steunt, zoals telkenjare weer blijkt. Oskardebot (overleg) 20 okt 2016 14:08 (CEST)
Ook namens mij van harte, Moira2! Er zijn weinig gebruikers die ik zo vaak tegenkom als jouw naam, en iemand die zich zóveel inzet heeft dit toch gewoon verdient, toch?OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 21 okt 2016 15:44 (CEST)
Dank jullie wel. We zien wel verder. Hopelijk over zes maanden is er niet meer zo'n nodeloos circus voor de collegae want het aantal goede serieuze aardige integere mensen die met of zonder modknopjes hard werken om de encyclopedie uit te breiden, te beschermen en dat samen doen met elkaar vanuit tolerantie en passie wordt kleiner en dan kunnen de paar rotte appels helaas te veel kwaad doen. We zijn twee integere aardige mensen zomaar kwijtgeraakt als moderator en dat vind ik eigenlijk niet kunnen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 okt 2016 21:09 (CEST)

Martijnovic[bewerken]

Ik had er al een naar voorgevoel van dat ik m kende. Alleen niet aan Leodb gedacht. In ieder geval fijn dat deze sok toch in de kraag is gegrepen.  → Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯   💬  ✉️   🕘 19 okt 2016 15:15 (CEST)

Tsja, als het aan u gelegen had was dat niet meer gebeurd... Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 okt 2016 15:17 (CEST)
Wat niet meer gebeurt?? Ik weet niet wat u met dat bedoelt? Ah u doelt op uw moderatorstatus. Ik heb iedere keer gezegd dat u met vandalisme bestrijding goede zaken doet. Maar dat u op andere fronten te autoritair bent. Ik schreef er ook bij, dat mijn stem niet zoveel zou uitmaken, want ik weet dat u altijd veel steun krijgt.

U heeft trouwens nog altijd geen antwoord gegeven waarom u mij globaal op de Zwarte lijst gezet heeft.  → Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯   💬  ✉️   🕘 19 okt 2016 15:41 (CEST)

De sokpoppen waren niet meer geblokkeerd als het aan u gelegen had. De afgelopen tijd heb ik u herhaald aangesproken op problemen die u veroorzaakte, u samen met collega Josq geprobeerd op weg te helpen met adviezen en dan is de resultante helaas toch praktisch nihil. Dat u een tegenstem plaatst bij de herbevestiging moderatoren is uw goed recht maar uw reden dat ik u globaal op de volglijst zette in het wijzigingencontrolekanaal is belachelijk. Veel bijdragers die problematische bewerkingen doen of problemen met anderen veroorzaken waaronder u figureren van tijd tot tijd op die volglijst. Want als het misgaat moeten wijzigingencontroleurs en moderatoren dat snel kunnen zien en zo iemand aanspreken of maatregelen kunnen treffen. Ook u staat daar af en toe op. Door mij of door een collega er op gezet. Als het dan weer goed gaat gaat zo'n gebruiker er ook weer af. Vaker verwijder ik overigens namen als het weer goed gaat dan dat ik er eentje bijzet. Als iemand na een moeilijke periode immmers toch weer een tijd zijn of haar best doet vervuil je het kanaal omdat ie blijft langskomen en ook dat is onhandig en onnodig. Soms zet ik er als ik zie dat een ander het heeft gedaan de naam er weer bij als ik off line ga omdat daar een reden voor is dat die dat heeft gedaan. Ik zal u ongetwijfeld er wel eens opgezet of afgehaald hebben maar ben echt niet de enige. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 okt 2016 15:54 (CEST)
Daar is dat niet voor bedoeld. U zorgt er namelijk meteen voor dat ik op alle projecten wordt aangemerkt als een vandaal/probleemgebruiker. Dat recht hebt u niet. Op DA:WP ben ik patrouliant. Al jaren heb ik een goede samenwerking daar. Maar wanneer u mij op de Zwarte lijst zet, dan krijg ik vragen als Wie is Moira2 en wat is er aan de hand. Op andere projecten worden mijn bijdragen dan meteen terug gedraaid als ik daar een bewerking doe. Het zelfde geld voor die gebruiker die op Commons een blokkade heeft gekregen, en die bij u rood oplicht. U draait meteen al zijn bewerkingen terug. U heeft niet eens in de gate dat hij een moderator is die al heel lang veel goed werk doet en normaliter een goede reputatie heeft. Zo ingrijpend zijn die acties van u en blijkbaar andere collega's. Het CVN is een Counter Vandalism Network. Niet bedoeld om het voor u handig te maken geregistreerde gebruikers te zwartlijsten zodat u hen makkelijker kunt volgen. Ik protesteer dan ook in afschuw van uw onverschillige houding daartegen. U is reeds eerder duidelijk gemaakt dat dit noch gewenst, noch toegestaan is.  → Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯   💬  ✉️   🕘 19 okt 2016 16:14 (CEST)
Hier ga ik niet meer op in dit is te gek voor woorden. Gelieve u hier niet meer te vervoegen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 okt 2016 16:16 (CEST)
Dus ik begrijp hieruit dat u mij voor een leugenaar uitmaakt. Als u mij niet op de zwarte lijst zet, zal ik me zeker her niet laten zien. Zo'n pretje is dat nu ook weer niet.  → Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯   💬  ✉️   🕘 19 okt 2016 16:30 (CEST)
U heeft blijkbaar moeite met lezen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 okt 2016 16:55 (CEST)
Punt is dat u niet alleen Ro over heel Wikipedia als vandaal afgeschilderd heeft, maar ook mijn persoontje. Dat u het niet leuk vind dat ik bezwaar heb tegen uw geheimzinnigheid en gebrek aan transparantie, kan ik mij voorstellen (als voorbeeld: de blokkade van Martijnovic waarbij het hele sokpoponderzoek plus blokaanvraag in het geheim heeft plaatsgevonden). Maar je kan het met geen mogelijk een positieve actie noemen (bij openbare navraag bleek dat u ons op die lijst gezet had, in mijn geval zelfs zonder een reden te noemen). The Banner Overleg 19 okt 2016 17:41 (CEST)
Net zomin bij mij. Als ik haar was zou ik iig vanaf nu alles openbaar doen, om schijn te voorkomen.  → Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯   💬  ✉️   🕘 19 okt 2016 17:49 (CEST)

Blokkade[bewerken]

Waarom is Martijnovic geblokkeerd, Moira? Dat lijkt me een misverstand. Groeten, TeunvdP (overleg) 19 okt 2016 18:45 (CEST)

Beste Moira, in ieder geval zou de blokkade met motivering (conform RVM) op WP:B vermeld moeten worden. Josq (overleg) 19 okt 2016 18:50 (CEST)
Daar staat alles al sinds vanmiddag 12:55 onderaan Josq. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 okt 2016 19:11 (CEST)
is al gemeld onder het kopje sokpoppen. Wellicht is het door de lange lijst met namen niet opgevallen? Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 19 okt 2016 19:08 (CEST)
Inderdaad. Het voelt een beetje als het lezen van de kleine lettertjes, maar als je die leest (inclusief het gelinkte dossier), dan blijkt dat Moira zoals gewoonlijk weer transparant gehandeld heeft, voor zover mogelijk. Josq (overleg) 19 okt 2016 22:07 (CEST)
Splinternieuwe gebruiker die met zijn eerste edit komt klagen over blokkade van martijnovic? Dat klinkt als een luid kwakend eendenkoor. The Banner Overleg 19 okt 2016 19:10 (CEST)
Zoals in nog eendje? Magere Hein (overleg) 19 okt 2016 19:24 (CEST)

Fetisjmodel[bewerken]

Zojuist kom ik er achter dat Fetisjmodel verwijderd is na een beoordelingssessie. Zou je deze in mijn gebruikersnaamruimte kunnen plaatsen? Ik zou het artikel graag willen verbeteren alvorens het terug te plaatsen in de hoofdnaamruimte. Alice2Alice (overleg) 20 okt 2016 11:48 (CEST)

De inhoud was miniem dus wiu/wb met een die/dat fout. Hier komen de twee zinnen: "(twee afbeeldingen en dan:) Een Fetisjmodel is een (foto)model die zich (onder andere) richt op seksueel fetisjisme. Enkele bekende fetisjmodellen zijn Ancilla Tilia, Bettie Page en Bianca Beauchamp." Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 okt 2016 11:51 (CEST)
Ok, dank je. Alice2Alice (overleg) 20 okt 2016 15:08 (CEST)
Succes gewenst - dat kan je beter zelf en veel beter denk ik zo. Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 okt 2016 15:18 (CEST)

Wwikix[bewerken]

Er is een discussie gaande over het gedrag van Wwikix op en.wiki hier waar de nl.wiki blok ter sprake komt. Karst (talk) 20 okt 2016 19:00 (CEST)

Hallo Karst, collegae van je vroegen al eerder wat de problemen waren en ik heb die hier beantwoord. Dat is nu te vinden hier: nl:Overleg_gebruiker:MoiraMoira/OverlegArchief48#Hello in mijn archief. Copy die link gerust naar en-wiki dat geeft mogelijk de engelse admin collegae daar wat meer achtergrond. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 okt 2016 21:09 (CEST)
Ook doorgegeven. Hartelijk dank. Karst (talk) 21 okt 2016 16:40 (CEST)
Fijn dat er nu bij jullie door het indef blok rust is om alles te gaan herstellen en nalopen in ieder geval. Vorige keer ging hij naar de zuidafrikaanse wikiversie toen hij hier een tweejaarsblok had. Daar kon hij niet zoveel kwaad omdat dat een nogal onderontwikkelde versie is dus artikelen nog gewoon cats benodigden. Nu zal hij zijn heil daar wel weer gaan zoeken. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 okt 2016 16:58 (CEST)
Yup - zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 okt 2016 17:03 (CEST)
Ook daar maar aangegeven. Karst (talk) 24 okt 2016 13:34 (CEST)

Leo de Beo[bewerken]

Hi Moira,

Zie hier. Zou je de rest van de afhandeling willen doen aangezien jij bekender bent met dit dossier? Natuur12 (overleg) 21 okt 2016 23:30 (CEST)

wijziging[bewerken]

Hallo Gebruiker:MoiraMoira, wat bedoel je met ook hier wordt er vanuit buitenland herhaald afbeeldingen gepusht terug naar de laatste versie, wat is voor jouw Buitenland? Lotje (overleg) 22 okt 2016 06:28 (CEST)

Accounts die niet nederlandstalig zijn. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 okt 2016 11:35 (CEST)

Pagina Reinbert Martijn[bewerken]

Beste Dqfn13 en MoiraMoira, beiden hartelijk dank voor jullie inzichten en opmerkingen. Het nieuwe en huidige 923-10-2016) artikel over meneer Martijn heb ik aangepast. Ik zou jullie willen vragen ernaar te kijken en eventuele aanpassingen die ik moet maken graag horen. In afwachting van jullie reactie. Met vriendelijke groeten, LiftYourConsciousness (overleg) 23 okt 2016 12:15 (CEST) 23 okt 2016 12:13 (CEST)

Er is door diverse mensen hard aan wikificatie gewerkt, het was nogal een klus. JanB46 (overleg) 23 okt 2016 19:22 (CEST)

Hartelijk dank![bewerken]

Hoi MoiraMoira, Hartelijk dank voor berichtje op mijn OP. Waardeer ik zeer. Ik heb altijd naar eer en geweten getracht dit project te ondersteunen. Ik wens jou en de jouwen nog vele jaren! Metzujan 23 okt 2016 15:56 (CEST)

Hetzelfde teruggewenst vanuit hier voor jou en de jouwen daar! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 okt 2016 19:48 (CEST)

School?[bewerken]

Ha MM. Jij bent hier beter in dan ik. Dit IP klierde net bij ons, en op wikidata, en is al maanden op en.wiki geblokt. Er staat daar in het bloklogboek het volgende: {{anonblock}} <!-- Likely a school based on behavioral evidence -->. Wanneer ik vervolgens op de overlegpagina van het IP kijk, zie ik: {{Static IP|host=netheads-2.iquest.net|iQuest Internet, 7215 N County Road 800 E, Brownsburg, IN 46112, USA}}. Maar nu is het me niet helemaal duidelijk; is dit nu een school (in de V.S.) of een organisatie? Wat denk jij? Zou jij er even naar kunnen kijken alsjeblieft? Bedankt alvast. PS. Op de overlegpagina bij ons staat tot nog toe enkel het brp-sjabloon. Met vriendelijke groet, Trijnstel (overleg) 24 okt 2016 15:46 (CEST)

Een kleine ISP uit Indiana en die geeft statische IP-adressen uit aan scholen en scholengroepen. Gelukkig zat van deze school hun server op het IP-adres dus kon ik hem labelen. Heb meteen dit ook bij onze engelstalige collegae ff aangepast. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 okt 2016 16:57 (CEST)
Hmm, ik wist dat ik iets vergeten was te checken. Dank dus! Trijnstel (overleg) 24 okt 2016 17:48 (CEST)

Errol Sawyer[bewerken]

Dag MoiraMoira. Kan jij Errol Sawyer voor de zekerheid ook op je volglijst zetten, want het wordt al jarenlang bewerkt door de blijkbaar direct betrokkene 1027E (overleg | bijdragen | bloks). Enorme lappen en promo, zoals ik hier al schreef. Met dank en vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 24 okt 2016 15:48 (CEST)

Dag, zet dat account op editsbewaken ovv iets als "blijft promoteksten plaatsen op Erroll Sawyer" en leg dat op diens op uit dat dat niet de bedoeling is. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 okt 2016 17:19 (CEST)

Blokkade[bewerken]

Dag MoiraMoira, zou jij voor mij het IP adres willen blokkeren? Dit is namelijk mijn anoniem IP adres. Soms vergeet ik namelijk in te loggen. Zo heb ik daarnet een bewerking gedaan op de pagina Lijst van liedjes van Ruud Bos met toevoegingen van zijn Efteling-muziek terwijl ik dit eigenlijk onder mijn gebruikersnaam Gympetic willen doen. Vervolgens heb ik het via onder mijn anonieme bewerking onder mijn gebruikersnaam verwijderd en opnieuw teruggezet zodat het toch net lijkt alsof ik het wel ingelogd heb gedaan. Graag hoor ik nog bericht van je zodra jij dit IP adres geblokkeerd hebt. Het liefst voor een jaar. Groetjes Gympetic (overleg) 25 okt 2016 22:24 (CEST)

Dag Gympetic, ik ga voor je aan de slag. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 okt 2016 09:32 (CEST)
Dat kan alleen als je een statisch IP-adres hebt. Is het dynamisch worden heel veel onschuldigen getroffen door uw verzoek om het te blokkeren. Overigens worden IP-adressen bij mijn wten slechts geblokkeerd in (terugkerende) gevallen van vandalisme en nog zo wat (zeer) schadelijke bewerkingen  Klaas `Z4␟` V:  26 okt 2016 09:25 (CEST)
@Klaas - dit is een afspraak die we al lang met Gympetic hebben omdat hij moeite heeft met een aantal dingen helpen we hem hiermee. Wees er van overtuigd dat dit enkel hem betreft. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 okt 2016 09:33 (CEST)
Als dat zeker is heeft zij/hij dus een statisch IP-adres. Gelukkig maar voor andere klanten met dezelfde provider.  Klaas `Z4␟` V:  26 okt 2016 15:00 (CEST)
Daarom is die afspraak ook gemaakt Klaas en bovendien vraagt Gympetic het zelf aan... dat zou al een hele goede hint kunnen zijn. Dqfn13 (overleg) 26 okt 2016 17:37 (CEST)
Ik kan me er wel iets bij voorstellen: zelf zie ik meestal net op tijd dat ik met een IP-adres dreig te bewerken. Behalve als ik aan sommige onbeschermde WiFi-netwerken hang of Tor gebruik. Dan kàn ik niet meer doen dan lezen.  Klaas `Z4␟` V:  26 okt 2016 19:20 (CEST)

Crosswiki-spammert[bewerken]

Hoi Moiramoira,

109.112.8.146 is een crosswikispammert. Wat voor jou? Groet, Magere Hein (overleg) 27 okt 2016 12:31 (CEST)

Als je dan ff kijkt waarvandaan denk ik aan een italiaanse man die op de rand van de trevi fontein zit, blij dat zijn boekje eindelijk is uitgegeven en het dan meteen maar ff rondspamt via zijn mobieltje Glimlach. Taken care of. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 okt 2016 13:16 (CEST)
Zij/hij zit in Milaan, wellicht bij de dom en de uitgever ook. Weet je wel hoe ver dat is naar Rome?  Klaas `Z4␟` V:  28 okt 2016 11:01 (CEST)
Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 okt 2016 11:02 (CEST)

Aangemaakte OP[bewerken]

Hallo. Moet je dit zien. ??? Groet, ErikvanB (overleg) 27 okt 2016 22:19 (CEST)

Negatief aandacht vragen kun je het beste totaal negeren. Do not feed enzo. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 okt 2016 10:34 (CEST)
Beste MoiraMoira, had je deze gebruikerspagina verwijderd omdat er te veel negatiefs op stond of omdat anoniemen geen gebruikerspagina's zouden mogen hebben? Dat laatste is volgens Wikipedia:Gebruikerspagina#Wie_mag_een_gebruikerspagina_aanmaken? wel toegestaan.
Blijkbaar meende hij/zij zich niet te mogen registreren omdat-ie al eerder geregistreerd was geweest, maar uit de tekst op diens overlegpagina en op Overleg gebruiker:Lotje#De Brendels kon ik níet opmaken dat-ie geblokkeerd was geweest voor sokpopmisbruik, misschien ging het eigenlijk om gewone aanvaringen of conflicten en had registratie zonder voorafgaande procedures best gekund.
Ik had de indruk dat deze persoon nuttige bijdragen deed, maar soms irritatie opwekte door wijdlopige overlegbijdragen, die af en toe omgekeerd schenen te worden opgevat dan ze waren bedoeld. Ik hoopte dat dit in rustig vaarwater zou komen na registratie. Jammer dat het anders gelopen is... Groeten, Bever (overleg) 18 nov 2016 03:25 (CET)
Je hebt gelijk maar er was meer aan de hand wat beter niet onwiki geplaatst kan worden om deze persoon niet te beschadigen en diens privacy te borgen. Hopelijk kan deze nu ik zag dat een collega hem een lange time out heeft gegeven zojuist rustig nadenken wat deze tzt wel wil en kan doen hier. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 nov 2016 09:28 (CET)

IP-magie[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Naar aanleiding van deze bewerking (en een stel andere): ik merkte dat je in de weer was met die IP-adressen. Ik had al het vermoeden dat het een school-IP was, maar kon niet vinden van welke. Achteraf kon ik met wat gecijfer constateren dat 145.100.74.24 inderdaad in range Gebruiker:145.100.64.0/20 zit. Mijn vraag: wat is de gemakkelijkste manier om te kijken of een IP in zo'n bij ons bekende range zit?

Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 28 okt 2016 10:56 (CEST)

Rechtonderaan het ws-sjabloon staat de doorlink naar de organisatie/onderwijsinstellingenventarisatie. Zie bijvoorbeeld hier en klik maar eens op "IP-inventarisatielijst". Bij problemen zet het hier gerust neer. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 okt 2016 10:57 (CEST)
Kijk, dat was snel! Dank je voor je antwoord, precies wat ik zoek. Groet, Magere Hein (overleg) 28 okt 2016 11:06 (CEST)

Abdelhak Nouri[bewerken]

Beste Moiramoira, Ik neem aan dat het een foutje was toen je deze bewerking terugdraaide? M.v.g. Followertje (overleg) 28 okt 2016 11:17 (CEST)

Ja. Dat gebeurt makkelijk als een school met meer kliederscholieren doorkliert vanaf meerdere ip-adressen. Dan draai je terug naar de laatst zeker gecontroleerde kloppende versie. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 okt 2016 11:29 (CEST)
Aha vandaar! Ik schrok al een beetje dat me werk zomaar werd terug gedraaid met die drie afkortingen erbij in de samenvatting. Maar het zit dus helemaal goed. Bedankt voor de snelle reactie.Followertje (overleg) 28 okt 2016 11:43 (CEST)
En jij dank voor het nalopen van de versies en de juiste kiezen die nog klopte! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 okt 2016 12:00 (CEST)
Geen dank, samen komen we ten slotte tot het beste resultaat. Plus de versie was een versie waar ik nogal veel tijd in had gestoken en dus liever niet verloren zag gaan, aangezien het een best waardevolle verbetering was voor die pagina, maar dat geheel ter zijde! Ik snapte u handelswijze en ben blij met u positieve reactie. :) Followertje (overleg) 31 okt 2016 01:41 (CET)

Crosswikilinkspammert[bewerken]

Hallo MoiraMoira,

Deze anoniem spamt crosswiki met (nogal akelige) linkspam. Weet jij er raad mee?

Groet, Magere Hein (overleg) 29 okt 2016 10:41 (CEST)

Ja je kan het beste een dossier plaatsen op de overlegpagina van 77.165.181.101 (overleg | bijdragen | bloks) en m blokken lokaal o.v.v. "cross wiki linkspam" als je wilt. Ik heb i.i.g. online op het stewardkanaal #wikimedia-stewards een globaal blok gevraagd. Ik durf niet te klikken - wat is er te zien? Als dat erg is kan die link ook globaal worden geblacklist.Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 okt 2016 10:55 (CEST)
Zo erg is het niet, gewone reclame, maar met een muziekje. Verrast Ik zal hem lokaal blokken. Dank en groet, Magere Hein (overleg) 29 okt 2016 11:01 (CEST)
Zojuist gaf steward Vito hem drie dagen globaal time out. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 okt 2016 14:24 (CEST)

Dossier vandaal[bewerken]

Dag MoiraMoira,

Naar aanleiding van Overleg gebruiker:Alianwaralianwar1: is er een sneltoets of sjabloon waarmee ik een dossierregel gelijk op de juiste manier kan invoegen? Ik zit daar altijd wat mee te klungelen... Michiel (overleg) 30 okt 2016 21:37 (CET)

Jazeker, dat heet zeusmodus. Daar werken veel wijzigingencontroleurs waaronder ikzelf al jaren mee. De uitleg staat hier. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 nov 2016 11:05 (CET)

van kladblok naar te publiceren bijdrage[bewerken]

Beste Moira, dank voor uw bericht. Ik heb de tekst Frank Jansen aangepast en op 'wijzigingen opslaan' gedrukt. Mijn vraag is hoe/wanneer de pagina openbaar zal zijn. Ook maak ik mij zorgen over de alinea indeling zoals kop/aanhef / biografie / referenties etc. Bijvoorbaat dank voor uw advies. Mvrgr Inschrijving Inschrijving (overleg) 31 okt 2016 15:23 (CET)

Hallo Inschrijving, uw kladblok is voor iedereen al te zien. Zodra er op opslaan geklikt wordt, is het voor iedereen te zien. Een wijziging op Wikipedia (met uitzondering van de Duitstalige) is namelijk altijd meteen. Groet, Dqfn13 (overleg) 31 okt 2016 15:24 (CET)
In 2015 verwijderde ik m.b.t. deze persoon een engelstalige curriculum vitae tekstdump. Dat heb ik de betreffende account hier onderaan ook laten weten. Verder heb ik geen inhoudelijke bemoeienis met dit onderwerp gehad. Ik zal als ik tijd heb naar wat u schrijft kijken. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 31 okt 2016 16:33 (CET)
En dat heb ik bij deze snel nog even gedaan: Dit betreft een curriculum vitae van een persoon met werkzaamheden en vooral heel veel "namesdropping" van anderen waarmee hij in zijn vroege werkzame leven te maken had in het koppelen van artiesten aan elkaar en aan repertoire en bschrijft daarna zijn reguliere organisatorische werkzaamheden binnen de omroep KRO. Het geheel is dus geen biografisch artikel waaruit overduidelijk encyclopedische relevantie blijkt, ontbeert tevens onafhankelijke bronnen en referenties die indien de tekst beter zou zijn de opnamewaardigheid zouden kunnen adstrueren en eindigt met een promotionele alinea over een bedrijfje dat hij met zijn echtgenote nu heeft waar mensen getraind worden in communicatieve vaardigheden. Hopelijk heeft u hier iets aan. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 31 okt 2016 16:39 (CET)

Sniklaas[bewerken]

Hi. Misschien wil je hier ook nog wat kwijt over de promo van vandaag. Groet, ErikvanB (overleg) 2 nov 2016 15:43 (CET)

Nope; beveiliging volstaat tot na sinterklaasavond Glimlach maar vjv. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 nov 2016 15:52 (CET)
Stop de anoniem gewoon in de zak anders. ErikvanB (overleg) 2 nov 2016 16:02 (CET)

Beveiliging Britt Scholte opheffen[bewerken]

Beste, Ik zou heel graag een Wikipedia pagina aanmaken voor Britt Scholte. Echter zie ik dat dit eerder geprobeerd is en dat daarom de pagina is beveiligd en deze niet aangemaakt kan worden. Ik zou u willen vragen om deze beveiliging op te heffen zodat ik alsnog een Wikipedia pagina voor Britt kan aanmaken. Alvast bedankt voor de moeite. Groeten, Rowie van Hinte, CTM Music & Management <telefoonnummer ivm privacy verwijderd> De voorgaande bijdrage werd geplaatst door RowievanHinte (overleg · bijdragen) 3 nov 2016 10:49 (CET)

Het betreft hier zie ik een onderwerp dat reeds herhaald ter beoordeling heeft gestaan van de gemeenschap en vele keren is aangemaakt ook en het meest recent nog vorig jaar na evaluatie is verwijderd i.v.m. het niet voldoende relevant zijn voor opname in een encyclopedie. Zo te lezen een jong iemand die nog geen afgeronde opleiding tot acteur heeft, enkele kindrollen en een rol in een jeugdserie had/heeft. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor persoonspromotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten. Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Omdat u betrokken bent en belanghebbend (u wilt deze persoon promoten) wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. De specifieke passage staat hier. Houd u er tevens rekening mee dat "Payed contributions without disclosure" expliciet verboden zijn. Hopelijk heeft u er begrip voor dat dat op Wikipedia getoetst wordt aan encyclopedische relevantie en neutraliteit. Een beginnend actrice bekendheid geven kan dus niet via de encyclopedie, daar zijn andere media voor bedoeld. Mocht deze persoon een bekende actrice zijn geworden dan kunt u met inachtneming van de gebruiksvoorwaarden een gemotiveerd verzoek hier plaatsen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 nov 2016 11:09 (CET)

Verwijdering pagina Rundfunk[bewerken]

Hallo Moira, benieuwd was ik naar de reden waarom de pagina van Rundfunk op 21 oktober door jou is verwijderd. Is er een mogelijkheid de pagina opnieuw te maken of de oude aan te passen. Voldoet in mijn optiek redelijk aan de informatievraag hierover. Enkele jaren offline geweest als bewerker, misschien bewandel ik niet helemaal de goede weg bij deze aanvraag. Mocht het anders moeten, hoor ik het ook graag. TammoKorhorn (overleg) 4 nov 2016 23:49 (CET)

De reden voor de verwijdering en uitleg kunt u hier vinden. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 nov 2016 08:28 (CET)

A..., A..., Ana..., nee sorry, ik kan het niet uitspreken[bewerken]

Hoi. Kan dat vijfde ledemaat van hem niet gewoon van Commons verwijderd worden? Of valt het uh... (don't laugh Rolling on the floor) "within scope"? Mvg, ErikvanB (overleg) 7 nov 2016 17:02 (CET)

Lijkt me dat je het beste een checkuser kan aanvragen als ik al die sokken en die IP-adressen hier zie staan. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 nov 2016 17:05 (CET)
Ja, om te kijken of er nog meer zijn? En dan? Blokkeren? ErikvanB (overleg) 7 nov 2016 17:08 (CET)
Pas als je weet waar het vandaan komt en wie waarbij hoort kan je goed handelen lijkt me en ja dan blokkeer ik heus wel. Of al eerder. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 nov 2016 17:09 (CET)
Oké strakjes. Even weinig tijd. Bedankt. ErikvanB (overleg) 7 nov 2016 17:10 (CET)
Ik zie net dat er een heleboel sokken te oud zijn voor een cu ik kijk later wel ff na het eten. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 nov 2016 17:11 (CET)
Heb lemma drie maanden semibeveiligd nu dat demotiveert de piemelplaatsers wel even. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 nov 2016 17:18 (CET)
Top. ErikvanB (overleg) 7 nov 2016 17:23 (CET)
De piemelplaatsers zijn te vinden op de CU-pagina. ErikvanB (overleg) 8 nov 2016 03:17 (CET)
Reuzebedankt voor je vakkundige werk. ErikvanB (overleg) 9 nov 2016 18:09 (CET)

DJ Moddex[bewerken]

Dag MoiraMoira, ik heb aan het begin van dit jaar een artikel geschreven over DJ Moddex. Dit is een niet zo zeer bekende dj maar ik ken deze jongen persoonlijk en wilde toch een artikel aanmaken. Dit was echter niet bedoeld om een artikel aan te maken over een kennis van mij maar omdat hij dj is. Hij komt zo als Wikipedia vereist niet voor op de site Discogs maar wel op Last.fm en Soundcloud. Toen ik hem vertelde dat ik dit artikel heb geschreven reageerde hij heel enthousiast. Maar na meer dan een half jaar is dit artikel helaas door iemand op de verwijderlijst geplaatst wegens niet veel online bronnen. Nu is het namelijk zo dat hij naar aanleiding van dit door mij aangemaakte artikel op zijn Instagrampagina en ook hier op deze pagina een kopie van die infobox hebt gemaakt met daaronder de tekst "Ow yeah ik sta op Wikipedia Google naar DJ Moddex". Aan de andere kant vind ik het eigenlijk niet zo slim dat hij dit gedaan heeft omdat het dan niet meer klopt als dit artikel na 2 weken door jouw of een andere moderator is verwijderd. Dit zelfde geld ook voor de schrijver Stefan van Dierendonck. Hij heeft ook hier op zijn site geschreven "kijk ook eens op Wikipedia". Maar wat nou als deze een keer word beoordeeld? Ook wilde ik vragen over wat je vind van de bronnen. Zijn discografie heb ik overgenomen van zijn Soundcloud-profiel en zijn biografie van deze site. Hoewel ik deze bron heb gebruikt zit ik toch wel te zwijmelen omdat deze tekst door hem persoonlijk is geschreven (met de woorden "ik" en "mijn"). Maar eigenlijk is dit ook bij de priester Ad van der Helm het geval waarvan ik ook een artikel heb geschreven met deze bron. Graag zou ik dus aan jouw willen vragen over wat je mening van dit artikel is en of je eventueel zijn artikel kan oppoetsen en de niet relevante stukken uit zijn biografie kunt halen. P.s. Even nog wat anders. Hoe vind je mijn gebruikerspagina eruit zien met de lijst van de door mij geschreven artikelen? Graag hoor ik nog van je. Hartelijke groet Gympetic (overleg) 12 nov 2016 00:50 (CET)

Ik ben geen MoiraMoira, maar kan wel een antwoord geven op de vraag over je bronnen voor DJ Moddex. Je bronnen zijn dus Soundcloud en eet.nu? Dat zijn nou niet bepaald betrouwbare onafhankelijke bronnen. En last.fm en soundcloud zijn geen goede graadmeter voor relevantie. Iedereen kan een soundcloud account aanmaken en als iemand met een last.fm plugin jouw muziek afspeelt sta je al op last.fm. En je begint je verhaal al met een niet zo zeer bekende dj. Tja, dat hij op Instagram en Pictaram een foto van zijn Wikipedia pagina heeft staan, is geen reden voor behoud. Mbch331 (Overleg) 12 nov 2016 12:41 (CET)

Orangemoody?[bewerken]

Beste MoiraMoira, ik zag een nieuwe gebruiker die als eerste bewerking zelf een OP aanmaakt en zijn GP direct blauw maakte middels een redirect. Dit deed me denken aan de eerste acties van Erectplak eerder deze week. Heb vervolgens cross-wiki gekeken en zie dat de gebruiker op meerdere plaatsen precies hetzelfde aan het doen is. Voor zover ik kan zien is de gebruiker nog nergens te betrappen op het plaatsen van commerciële links maar gezien de overeenkomst met eerder genoemde gebruiker en de aard van de affaire Orangemoody geef ik het hier toch maar even door. Vriendelijke groet, Ronnie PG (overleg) 13 nov 2016 12:14 (CET)

Anne van Egmond[bewerken]

  1. Het is zeer gebruikelijk om bij beschreven personen informatie over iemands professionele leven en privéleven te splitsen, dus waarom in het geval van Anne van Egmond niet?
  2. Dan een morele kwestie. Anne heeft in het openbaar een zeer persoonlijke en delicate kwestie aangesneden, die daardoor tot publieke informatie is geworden. Niettemin: het is en blijft informatie over privékwesties, dus moet er terughoudend en discreet mee omgegaan worden. Dus ...
    1. kon ik het feit van afstamming wel bij haar biologische vader Willem van Otterloo als postume gebeurtenis vermelden.
      1. moest ik na raadpleging van de op zich al denigrerende term onwettig kind besluiten haar tot overspelig kind te bombarderen; het gaf mij een misselijkmakend gevoel. Daarover zo verder.
    2. kon ik het feit van verwantschap wel bij haar biologische halfbroer Rogier van Otterloo als postume gebeurtenis vermelden.

Dan over die terminologieën onwettig en overspelig kinderen. Ieder kind in die situatie weet dat de terminologie stigmatiserend uitpakt: het kind wordt aangekeken op sociaal in he algemeen negatief benoemd gedrag. Ik heb een nichtje die dat al 45 jaar met zich mee moet dragen. Ik ken kinderen van wie de moeder door eigen mannelijke familieleden tijdens incestueuze verkrachting bevrucht zijn. Deze kinderen krijgen gelukkig van rechtswege de kans hun privé-achtergrond via de bevolkingsadministratie geheim te laten verklaren. Als zoiets bekend raakt vraag ik me af hoe plastisch er hier op Wikipedia over geacht geschreven te worden.

Verder denkend: de fenomenen biologisch versus sociaal ouderschap zal dus ook wel rumoer gaan opleveren.

Dus stomweg de bewerking die ik deed terugdraaien opent de doos van Pandora eerder dan dat die wordt gedicht. Het spijt me, maar ik zal nog wel vaker dit soort sociaal moeilijk liggende kwesties al wikificerend aanstippen.

Nog een graad erger dan voorgaande: er loopt een Wikipediaan tussen ons rond die beroepshalve geïnteresseerd is in ons privéleven. U moet denken aan iemand die methoden zoals Peter Siebelt gebruikt, inzet. Ben ik dan ook de gebeten hond, als ik dat aantoon? Of ziet u eindelijk eens in dat er mensen zoals ik nodig zijn om taboes te doorbreken - zonder buiten de doelstellingen van het encyclopedieproject te treden?

Overigens meldde mijn beveiligingssoftware in de afgelopen vrijdag op zaterdagnacht dat er problemen waren met de Wikipedia-pagina die ik aan het bewerken was. De log van die software zowel als van mijn modem meldden het ook, dus die informatie heb ik offline opogeslagen en gisteren laten analyseren door een beveiligingsexpert uit de kringen van het NCSC. Zij bevestigden mijn bange vermoedens: er heeft een checkuser-inbraak plaatsgevonden. Of dat vanuit Wikipedia zelf is gebeurd dan wel vanuit kringen van veiligheidsdiensten wordt nog nader onderzocht.

Dit gaat vermoedelijk uitlopen op een aangifte van computervredebreuk, ook wel genoemd: een hack.

Excuses voor de projectverstoring. Ik steek liever mijn kop niet in het zand, kijk mensen liever recht in de ogen, en heb zowel een broertje dood aan verstikkend conformisme als aan welk soort extremisme dan ook.

Maar door hoe hier anoniemen in een situatie van rechteloosheid gemanoeuvreerd worden, dat opent de sluizen voor de Wikipediatrollen om zich uit te leven op de paria. 83.85.143.141 13 nov 2016 18:12 (CET)

Volgens mij heeft collega KlaasZ4usV uw suggestie verwerkt door het tussenvoegen van het kopje "privé". U verplaatste een stukje tekst over haar vroegste jeugd en de invloed van muziek naar onder, dat hoort daar niet en dat plaatste ik terug in de chronologie. Dat kunt u ook lezen in de bewerkingssamenvatting. Met de rest van uw verhaal hier kan ik niets doen dan u sterkte wensen met de problemen die u heeft met uw computerhack of iets dergelijks maar dat heeft niet met wikipedia te maken. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 nov 2016 19:09 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd denk ik in alle bescheidenheid ;-)  Klaas `Z4␟` V:  13 nov 2016 19:12 (CET)
ga me nu ajb niet bedanken voor hernoeming van Buitenechtelijk kind LOL  Klaas `Z4␟` V:  13 nov 2016 19:22 (CET) roddeljournalist in de dop ;-)

Mijn probleem is dat Anne van Egmond dit verhaal de afgelopen jaren herhaaldelijk in de publiciteit heeft gebracht zonder dat er andere bronnen zijn dan Anne van Egmond zelf. Of het verhaal waar is weet ik niet, maar onafhankelijke bronnen waar zij buiten staat zouden het moeten bevestigen, en pas dan kan vastgesteld worden of het misschien relevant is voor een korte en terughoudende vermelding in het lemma Willem van Otterloo op Wikipedia. Hartenhof (overleg) 14 nov 2016 00:06 (CET)
Dag Hartenhof, de anonieme bewerker hierboven kan inmiddels zag ik niet meer meedoen (vanwege waanverhalen die niet enkel hier maar ook elders gedaan werden) en volgens mij komt u er wel uit inhoudelijk op dat artikel Glimlach. Ik deed volgens mij enkel een chronologieherstel. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 nov 2016 19:09 (CET)

Belgisch voetbalelftal[bewerken]

Hey MoiraMoira, ik zag dat je een edit van een anoniempje hebt teruggedraaid. Dank voor de oplettendheid, maar deze keer was het wantrouwen onterecht (zie dit artikel, bijvoorbeeld). Ik heb het dan ook weer teruggezet, maar bij deze weet je dat dat wel degelijk bewust is :) mvg, Cuoregr (overleg) 14 nov 2016 12:21 (CET)

Beste MoiraMoira, mij is niet echt duidelijk waarom je dit artikel hebt beveiligd tegen bewerkingen van anonieme gebruikers. Er is inderdaad een meningsverschil vast te stellen in het aantal interlands en doelpunten, maar dat dispuut heeft niets te maken met anonieme gebruikers, maar loopt ook tussen aangemelde gebruikers. Daarom mijn verzoek deze beveiliging terug op te heffen, tenzij het overleg over de interlands en doelpunten zou mislukken. Maar dan moet je het volledig beveiligen. Akadunzio (overleg) 15 nov 2016 00:15 (CET)

Opheffen blokkade JurgenNL[bewerken]

Ik was in eerste instantie voor. 2 jaar blokkade is lang. Maar nadat ik vandaag de link van Ellywa onder ogen kreeg over de zaak, heb ik mijn stem naar tegen verplaatst. Dat gun je niemand natuurlijk. Spijt me voor je dat je dat hebt moeten meemaken.  → Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯   💬  ✉️   🕘 14 nov 2016 13:08 (CET)

Dank. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 nov 2016 10:10 (CET)

Verwijderd[bewerken]

Mijn pagina is verwijderd UITLEG graag – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Jesse Ludwig (overleg · bijdragen) 15 nov 2016 10:09 (CET)

Zie uw overlegpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 nov 2016 10:09 (CET)

Statistieken Eurovisiesongfestival[bewerken]

Wie denk je wel dat je bent? Wie geeft je het recht de pagina met statistieken van het Eurovisiesongfestival te verwijderen? Ik ben erg passioneert door Eurovisie en ik keek dan ook geregeld op deze pagina. Bedankt om mijn passie kapot te maken?!? Echt waar man, wat bezielt u???? – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door 2a02:a03f:1218:3e00:ec51:b97a:d849:35a2 (overleg · bijdragen) 23 nov 2016 17:12‎ (CEST

Geen idee waar dit over gaat, sorry. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 nov 2016 19:06 (CET)
Dit goed over de pagina "Statistieken van het Eurovisiesongfestival", die heb jij verwijderd. – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door 2a02:a03f:1218:3e00:b973:9e30:be28:89c0 (overleg · bijdragen) 24 nov 2016 21:16 (CET)
Juist. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 nov 2016 21:17 (CET)
Op mijn OP kwam al de zelfde stampvoetende klacht, maar daar is de gebruiker al meer gekalmeerd lijkt het. Toevallig wist ik waar het over ging. Iooryz (overleg) 25 nov 2016 07:57 (CET)
Goed gedaan, dank! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 nov 2016 08:44 (CET)

't Is wat[bewerken]

Hé nou, mag ik niet eens meer zelf uitleg geven? 't Is wat. Gezicht met tong uit de mond RONN (overleg) 24 nov 2016 14:12 (CET)

Daar gebeurde iets geks. Ik doe de livecontrole via #cvn-wp-nl, kiepte het artikel weg en gaf uitleg en zag daar opeens staan "Moderator Ronn verwijderde Kunst doet leven. "Expliciete reclame, (zelf)promotie, werving of propaganda" terwijl ik echt het artikel verwijderd had.... Moet totaal tegelijk zijn geweest dus. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 nov 2016 14:15 (CET)
Oh jee, straks krijgen we nog spontane zelfverwijderingen. haha RONN (overleg) 24 nov 2016 14:24 (CET)

Chicago Cubs[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Ik zie dat je geïnteresseerd bent in honkbal.

Is het geen idee om het artikel van de Chicago Cubs onderhanden te nemen, die eerder deze maand een van de meest unieke wapenfeiten in de honkbalsport ooit op hun naam hebben geschreven, het winnen van de World Series na 108 jaar. Het artikel is nu erg mager, zelf heb ik nauwelijks verstand van honkbal, vandaar dat ik het vraag.

Vriendelijke groeten, Someone Not Awful (overleg) 27 nov 2016 19:55 (CET)

De meeste Amerikaanse major league clubs hebben hier vrij summiere artikelen. Als u dit wilt gaan doen en u bent in staat tot het maken van een goede vertaling en-nl dan kan ik u de engelstalige versie van het artikel aanbevelen, compleet uitgebreid en goed bijgehouden, maar dat is gezien de omvang een redelijke tijdrovende klus. Mocht u er met betrekking tot specifieke honkbalterminologie niet uitkomen vraag hier dan gerust hoe dat te vertalen. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 nov 2016 20:01 (CET)

reBuy - pagina verwijderd[bewerken]

Hi Moira Moira,

Bedankt voor je bericht. Ik heb zojuist een ander account aangemaakt omdat het originele account waarmee de tekst werd geplaatst, geblokkeerd is. Ik heb voorgaande aan het schrijven van de tekst de regels doorgenomen, maar vrees dat het stuk niet wellicht neutraal genoeg was. reBuy heeft op dit moment wel een pagina in Frankrijk: https://fr.wikipedia.org/wiki/ReBuy. Hierdoor verwachtte ik dat het schrijven van een tekst voor de Nederlandse Wikipedia geen problemen zou opleveren. Bestaat er alsnog een mogelijkheid om een pagina aan te maken over reBuy op de Nederlandse Wikipedia of is dit op dit moment nog niet encyclopedisch relevant genoeg? De Franse versie zou uiteraard als leidraad kunnen gelden.

Met vriendelijke groet,

Saskia Keller | reBuy Country Manager NL

SaskiaKeller (overleg) 30 nov 2016 17:04 (CET)

Momenteel is dit onderwerp niet encyclopedisch relevant. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 nov 2016 17:09 (CET)

Vraag over wp:ov[bewerken]

Hoi, enkele dagen geleden plaatste ik een verzoek [1] waarop nog geen moderator-reactie volgde. Kun je me s.v.p. zeggen of ik daarbij iets verkeerd heb gedaan, of moet dat nog ergens besproken worden ofzo? Zwitser123 (overleg) 1 dec 2016 10:23 (CET)

Pff. Ik heb net die pagina eens bekeken en dat is een hele diatribe van DeWikischim over allemaal spookzaken zo te lezen - totaal warrelig en niet prettig en vrij zinloos als ik het allemaal zo doorlees diagonaal. Dat gedoe gaat niemand serieus nemen denk ik. En dan naar het verzoek om dat allemaal te verwijderen - dat lijkt me niet handig want de betrokkene doet van alles daar dat niet zo zinvol is dus laat dat maar rustig staan dan is het voor degenen die deze persoon monitoren zoals de arbitragecommissie ook helderder dat dit allemaal ruis is en niet constructief. Vermijd daar wel om in de verdediging te blijven schieten of te reageren, dat is onnodig denk ik en dan voed je de gedoetjes enkel. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 dec 2016 10:29 (CET)
Dank je voor die inschatting, dan laat ik het erbij. m.vr.gr. Zwitser123 (overleg) 1 dec 2016 10:41 (CET)
Dat lijkt me wijs want de hele zaak weghalen maakt wat er gebeurt immers onzichtbaar voor de gemeenschap. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 dec 2016 10:56 (CET)
IK (de indiener) heb dit verzoek helemaal niet ingetrokken. Ik mag dit neem ik aan niet zelf weer weghalen want dan zou ik een bijdrage van Zwitser123 ongedaan maken. @MoiraMoira: kun je er simpelweg van maken "Verzoek ingetrokken", of zo? De Wikischim (overleg) 1 dec 2016 13:07 (CET)
Dag, mijn advies aan Zwitser123 was dat hij het verzoek beter kon weghalen dus dat kunt u beter aan hem vragen of hij dat advies opvolgt. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 dec 2016 13:10 (CET)
Er staat nu op WP:RfC dat ik het verzoek weer heb ingetrokken, terwijl dat niet waar is. Ik kan deze onjuistheid zelf niet herstellen omdat ik geen bijdragen van geregistreerde gebruikers ongedaan mag maken. Daarom vraag ik om een andere oplossing. Archiveren dan maar, desnoods. De Wikischim (overleg) 1 dec 2016 13:17 (CET)
Dat advies betrof het verzoek van Zwitser123 om dát in te trekken. Uw rfc-verhaal heb ik gelezen zoals ik aan Zwitser123 aangaf hierboven vandaar mijn advies aan hem om *zijn* verzoek in te trekken. Dat heeft dus *niets* met uw rfc te maken. Los dit alstublieft met Zwitser123 op. U kunt dus gewoon daaronder zetten dat u uw rfc handhaaft. Als u mij advies vraagt over uw rfc dan is dat helder - dat leidt tot niets want is een warboel van halve en hele aantijgingen over bewerkingen waar u het niet mee eens bent en lijkt een beetje op framen van een collega eerlijk gezegd. Zoals u aan de reacties kunt zien kan eigenlijk niemand er iets mee. Maar dat is aan uzelf en niet aan Zwitser123 die ik enkel adviseerde om zijn verzoek in te trekken elders. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 dec 2016 13:22 (CET)

???om mijn hoofd???[bewerken]

wie ben jij en waarom heb je mij pagina verwijderd ik vroeg toch om hem niet te bewerken Btje Ptje (overleg) 2 dec 2016 13:11 (CET)

Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om op uw gebruikerspagina informatie te zetten die niets met Wikipedia te maken heeft zoals reclame/(zelf)promotie/werving, een persoonlijke tekst of betoog, een tekstdump van elders, privacyschending van niet-encyclopedische personen, geklieder, willekeurige leestekens of een curriculum vitae. U plaatste persoonlijke notities die niets met uw bijdragen aan de encyclopedie te maken hadden en voegde een denigerende opmerking aan een Wikipediaan toe. Daarom is hij verwijderd. Uw gebruikerspagina is bedoeld om te zijner tijd iets over uw bijdragen aan de encyclopedie te vertellen. U kunt op deze pagina lezen wat wél de bedoeling is. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 dec 2016 13:13 (CET)