User talk:MoiraMoira

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
  Wikipedia


Manxwithbaseball.jpg
Pitcher High school baseball in Japan 2007.gif
Welkom op mijn overlegpagina.
LEES DIT EERST.

Antwoord op onderstaande vragen krijgt u door op de vraag te klikken:

1. Waarom is de link die ik in een artikel plaatste verwijderd?
2. Waarom is het artikel over mijn band/ensemble/mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
3. Waarom is het artikel over mezelf voor verwijdering voorgedragen of verwijderd?
4. Waarom is het artikel over mijn bedrijf(sprodukt)/organisatie/dienst/site voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
5. Waarom is het artikel wat ik een tijd geleden gemaakt/aan bijgedragen heb verwijderd en wat is daar aan te doen?
6. Waarom mag mijn persoon/mijn bedrijf/mijn produkt/mijn organisatie niet op Wikipedia en X (=willekeurig beroemder/bekender persoon/bedrijf/produkt/organisatie) wel?
7. Hoe kan ik vrijgave van auteursrechtelijk beschermde teksten ter plaatsing op Wikipedia regelen?
8. Hoe krijg ik live antwoord van een Wikipediaan en waar kan ik meer algemene informatie krijgen?
Als uw vraag er hierboven niet bijstond (en hier staat een nog uitgebreidere versie) dan kunt u nu hier klikken. Vragen en verzoeken poog ik tijdig te beantwoorden. Mocht er iets vergeten zijn, of uw vraag is nog niet beantwoord, laat me dat dan weten. Vragen over Wikipedia beantwoord ik enkel regulier hier in verband met de transparantie. Wilt u toch mailen in verband met privacygevoelige zaken schrijf hier dan een korte notificatie dan kijk ik in mijn wikimailbox. Wilt u een reactie schrijf hier dan niet anoniem en wees zo beleefd uw bericht te ondertekenen door af te sluiten met vier tildetekens (~). Op anonieme reacties wordt niet gereageerd. Overleg hier wordt hier gevoerd, overleg op uw eigen overlegpagina voer ik daar verder. Afgehandelde oudere berichten staan in de archieven. Heeft u een vraag over een lemma zet de naam dan tussen twee vierkante haken dan ik er makkelijker naar kijken, anders doe ik dat voor u.
Magic wand.svgHeksen kan ik niet, toveren doe ik enkel op verzoek.
En tot slot - voor de virtuoso's onder u - geniet mee van John Baston: "hier".

Uitslagenvandaal?[bewerken]

Beste MoiraMoira, ik meen me vaag een gebruiker te herinneren die in zijn persoonlijke naamruimte allerlei nep-sporttabellen maakte en/of in de hoofdnaamruimte zat te kliederen in wedstrijduitslagen. Weet jij nog wie dat was? Europeanvoting (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) vertoont vergelijkbaar gedrag. Hij is al sinds 20 maart bezig op Gebruiker:Europeanvoting/Kladblok, maakt bijvoorbeeld eerst een tabel met landen en haalt deze vervolgens weer leeg. En zo gaat dat maar door. Hij heeft twee bewerkingen in de hoofdnaamruimte gedaan en dit is bijvoorbeeld ook heel vreemd. Groet, ErikvanB (overleg) 31 mrt 2016 18:35 (CEST)

Ja die was me ook al opgevallen en ik breek me nu net als jij mijn hoofd over die gelijkaardige dwangmatige tabellenmaker in kladblok. Mogelijk hem eens vriendelijk vragen of het de bedoeling is om artikelen te illustreren hiermee ofzo. Als ik de andere uit mijn geheugen kan opdiepen hoor je het. Tot op heden is het vrij onschuldig enkel stond er wel op een gegeven moment de naam van een minderjarige in die ergens iets deed. Hopelijk kan hij het ooit gebruiken voor artikelen maken ergens want nu is het enkel privégeknutsel en daar hebben we hier nix aan. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 31 mrt 2016 19:05 (CEST)
Thanks. ErikvanB (overleg) 31 mrt 2016 19:24 (CEST)
Beste MoiraMoira. Mijn excuses voor het overlast. Ik ben nieuw op Wikipedia en ik wou graag een pagina aanmaken die niemand anders kon bewerken of verwijderen, dus ik dacht dat het handig was om het in het kladblok te proberen. Mijn vraag is dus nu mag ik doorgaan met mijn kladblok pagina? Of kan u mij hierin verder helpen? Met vriendelijke groet Europeanvoting 31 mrt 2016 19:15 (CEST)
Dag lees maar een paar kopjes hierboven. Je bent goed aan het oefenen geweest met tabellen. Mogelijk is er iets bij dat geschikt is om in een artikel te plaatsen of om een artikel over te schrijven. Privé dingen kun je echter beter elders doen, ook i.v.m. je eigen privacy want alles is, zoals je nu gemerkt hebt, zichtbaar voor iedereen hier. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 31 mrt 2016 19:18 (CEST)
MoiraMoira. Dus eigenlijk is er niks aan de hand en kan ik gewoon verder gaan op mijn kladblok pagina? Europeanvoting 31 mrt 2016 19:25 (CEST)
Ehm ja en nee, als je dit gaat gebruiken voor bijdragen aan de encyclopedie is er geen probleem, maar het is geen privé oefenruimte. Wat wel de bedoeling ervan is staat hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 31 mrt 2016 19:31 (CEST)
Maar als ik het in de encyclopedie zet wordt het toch meteen verwijderd. Jammer.. Kladblok was dus geen goed idee. Europeanvoting 31 mrt 2016 19:38 (CEST)
Beste MoiraMoira. bedankt voor uw tijd en aandacht voor het onderwerp Uitslagenvandaal Ik snap er niet zo veel van. Ik dacht dat de kladblok bedoelt was voor privé pagina's en dat ik er gewoon mijn eigen ding in kon zetten. Bedankt voor de info maar het liefst wil ik de pagina blijven houden omdat het me toch wel bloed zweet en tranen heeft gekost om het zo maar even te zeggen. U zei al dat ik het anders in de encyclopedie moest plaatsen, maar als ik dat doe word het toch meteen verwijderd. Ik zie wel wat ik nog kan doen of dat u mij kan helpen, wat ik met mijn pagina kan doen. Met vriendelijk groet, Europeanvoting 31 mrt 2016 20:11 (CEST)
Geen idee eerlijk gezegd. Je kan de vrije licentie software downloaden om op je eigen computer of server wikipagina's te kunnen maken en dan je werk daar opslaan en verder er aan werken. Mogelijk is dat een optie. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 apr 2016 14:01 (CEST)
Beste MoirMoira, Vriendelijk bedankt maar weet u hoe die software heet? Ik ben benieuwt Groet Europeanvoting 1 apr 2016 15:52 (CEST)
Kijk maar eens hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 apr 2016 15:54 (CEST)

nieuwe pagina betreffende Soonchis van Sais, Egyptische priester.[bewerken]

dag Moira,

mijn excuses dat de twee artikeltjes die ik geschreven heb over Psenopis van Heliopolis en Soonchis van Saïs. Dat zijn mijn eerste twee bewerkingen op Wikipedia en ik ben er nog niet zo aan gewend. Ik kwam op het idee om Wikipedia te bewerken na het voltooien van de schriftelijke neerslag van mijn onderzoekscompetenties van Latijn betreffende de mythe van Phaeton zoals die beschreven staat in Ovidius' Metamorphoses en de nawerking in de kunst later, Ik ben namelijk nog maar 17 en zit nog op school . Uit pure interesse ben ik de oorsprong van de mythe van Phaeton gaan onderzoeken, via Reddit heb ik een passage gevonden uit Plutarchus' biografie van Solon, waarin hij zegt dat Solon op een reis naar Egypte twee geleerde priesters sprak. "Plutarch, Life of Solon 26. 1 (trans. Perrin) (Greek historian C1st - C2nd A.D.) :

"He [Solon] also spent some time in studies with Psenophis of Heliopolis [in Egypt] and Sonkhis (Sonchis) of Sais, who were very learned priests. From these, as Plato says, he heard the story of the lost Atlantis, and tried to introduce it in a poetical form to the Greeks."

Dit komt uit het werk van Plutarchus en heb ik gekopieerd van http://www.theoi.com/Phylos/Atlantes.html http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus:text:2008.01.0479:volume=1:text=5:section=2&highlight=psenopis hier vind je nog eens de passage waar de twee priesters in vermeld worden.

Ik hoop dat ik mijn twee pagina's toch een klein beetje heb kunnen verantwoorden.

met vriendelijke groet. Thaumadzomen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Thaumadzomen (overleg · bijdragen) 31 mrt 2016 18:45‎ (CEST)

Ah dat is helder. Nu begrijp ik het wat beter. Dan heb je nu twee weken de tijd om echt onderzoek te gaan doen en meer over deze personen te vinden met bronnen zodat het een fatsoenlijke biografie kan worden. Wat deden ze? Wanneer leefden ze? Wat was hun gebied van kennis als wetenschapper? Door wie waren ze opgeleid? Welke stroming? Van wie waren ze nog meer leermeester? Kortom ik word nu nieuwsgierig en hoop dat het je (mogelijk met hulp van je docent Latijn?) kan lukken. Mocht je hulp nodig hebben met vormgeven of lay out of bewoording laat het me gerust weten. Ovidius was een van mijn eigen favorieten weet ik nog want dat las een stuk makkelijker weg dan die taaie Livius of saaie Caesar die enkel door de bergwouden bleef struinen dagenlang Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 31 mrt 2016 19:08 (CEST)

dag Moira,

ik vrees dat ik weining meer informatie zal kunnen vinden betreffende deze twee figuren, het lijkt me zo specifieke materie en weinig relevant in een opleiding romaanse filologie dat ik vrees dat ook mijn leerkracht latijn niets meer erover zal weten dan wat er in de parallelle levens van Plutarchus staat. mogelijks weet een of andere egyptoloog meer :) misschien kan je op reddit eens een oproep doen, daar zijn er altijd wel behulpzame mensen te vinden met de nodige kennis en bronnen. ook op Perseus vind ik niet veel meer dan ik al wist (http://www.perseus.tufts.edu/hopper/searchresults?target=en&all_words=psenopis&phrase=&any_words=&exclude_words=&documents=) behalve dit nog

"Plutarch, De Iside et Osiride (ed. Frank Cole Babbitt) (English) (English, ed. Goodwin) (Greek, ed. Gregorius N. Bernardakis)

section 10: ... they say, received instruction from Chonuphis of Memphis, Solon from Sonchis of Saïs, and Pythagoras from Oenuphis of Heliopolis. " misschien kan jij hier iets mee? ik alleszins niet echt. misschien kan je iets vinden in Lexicon Iconographicum Mythologiae Classicae (LIMC).

groeten

Thaumadzomen

{{Vexreclame}}[bewerken]

Ter info. Het leek me verstandig daarop nog extra te wijzen. Mvg, ErikvanB (overleg) 31 mrt 2016 19:43 (CEST)

Glimlach Dank. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 31 mrt 2016 19:44 (CEST)

Pagina op de goede weg zo?[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Achteraf ben ik wel blij met uw opmerkingen over pagina Clemens van Brunschot. Het was in ieder geval een flinke aansporing om de pagina te herzien. Mijn argumentatie en opmerkingen heb ik gemeld op de beoordelingslijst van 30 maart (deel 2). Mijn vraag aan u is of u de pagina verbeterd acht of dat er integendeel wellicht nog veel aan moet gebeuren. Niet om een oordeel te geven, maar slechts een mening over de vraag of ik als vrijwilliger goed bezig ben geweest. Darupta E. (overleg) 1 apr 2016 14:57 (CEST)

De pagina ziet er qua inhoud en layout een stuk beter uit. Probleem blijft echter - is deze persoon wel encyclopedisch relevant? Het is iemand die werkte in het bankwezen en in eigen beheer boeken uitgeeft. Als dit een bekend auteur zou zijn zou dat moeten blijken uit onafhankelijke recensies in literaire tijdschrijften, kranten namelijk en die missen nog steeds. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 apr 2016 15:05 (CEST)
Dank u. Die 'boekenclub' die u noemt, is de inkooporganisatie van de gezamenlijke Nederlandse bibliotheken. Onafhankelijker kan het niet. Maar goed, ik kijk wat ik nog kan doen. Er zijn ook recensies van kranten, maar wellicht niet online. Darupta E. (overleg) 1 apr 2016 16:56 (CEST)
Misschien bent u bereid nog eens te kijken of uw opmerkingen bij genoemde pagina nog steeds geldig zijn. Ik heb er een hoop aan gedaan, waardoor een en ander mogelijk is komen te vervallen. Darupta E. (overleg) 3 apr 2016 15:19 (CEST)

Psst...[bewerken]

Kijk eens. Zie diens OP. ErikvanB (overleg) 1 apr 2016 19:22 (CEST)

Ik heb effe alles van de anoniem op dit kladblok gemarkeerd. ErikvanB (overleg) 1 apr 2016 19:24 (CEST)
Daar ga ik later induiken. Nu deur uit. Dank. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 apr 2016 08:00 (CEST)
Afgehandeld. Dit leidde nergens toe. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 apr 2016 16:34 (CEST)

Rein Bloem[bewerken]

M'n beste, Uw beslissing om het artikel 'Rein Bloem (dichter)' in z'n geheel te verwijderen, vind ik wel erg rigoureus. Het artikel komt uit mijn eigen pen, en is niet overgenomen van anderen. Uiteraard heb ik gebruik gemaakt van bronnen, maar geldt dat niet voor elk artikel? Ik heb inderdaad geen gebruik gemaakt van interne noten (hoewel dat het geen probleem zou zijn om dat alsnog te doen), maar heb mijn bronnen aangegeven onder het kopje Bibliografie. Voorts ben ik van mening dat informatie afkomstig van kranten en tijdschriften niet gebonden is aan copyright, mits de bron genoemd wordt, hetgeen ik onder Bibliografie heb gedaan. Fal63 (overleg) 2 apr 2016 23:33 (CEST)

Dag Fal63, op uw eigen overlegpagina vindt u precies de uitleg en ook de tips om dit wel goed te gaan doen. Als u de tekst nodig heeft kan ik u die via de wikimail doen toekomen. Terugplaatsen kan niet, omdat dan de auteursrechtenschende tekstdelen weer in de artikelgeschiedenis komen te staan en u nam echt alinea's letterlijk over uit ondermeer de twee genoemde krantenartikelen. Die en het artikel uit De Groene zijn alledrie goede bronnen/referenties maar dan wel als u een goede chronologisch opgebouwde biografie schrijft zonder copyvio overnames met vermelding hiervan in eigen taal. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 apr 2016 07:50 (CEST)

Bukka[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Als je tijd hebt, wil je misschien naar mijn laatste twee blokkades willen kijken? Volgens mij is de Bukkavandaal terug en dat is meer jouw expertisegebied dan het mijne. Voel je vrij om de blokkades enzo aan te passen wanneer je denkt dat dit nodig is. Natuur12 (overleg) 3 apr 2016 00:04 (CEST)

Mee bezig Mee bezig. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 apr 2016 07:49 (CEST)
87.64.157.212 (overleg | bijdragen | bloks) is dynamisch maar hij blijft lang ingelogd dus dat een week hardblok gegeven. Niemand anders krijgt het toch toegewezen en hij maakt af en toe vandaalaccounts aan. Dat deed ie nu dus ook weer eens en Salaat abdeslam (overleg | bijdragen | bloks) is dus ook voorzien van hardblok maar dan uiteraard als ingelogde vandaal voor onbepaalde tijd. Dossier is aangevuld. Ik vraag nog wel ff cu-check want account was slim als sleeper benut zodat ie de semibeveiligde LSV-pagina ermee kon bekladden. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 apr 2016 15:41 (CEST)
Dank! Natuur12 (overleg) 3 apr 2016 20:48 (CEST)
En ik zag dat ie inderdaad gisterenavond nog steeds ingelogd was op hetzelfde adres en heb je tweeweeks blok ff gewijzigd in een hardblok zodat ie geen accounts kan aanmaken/gebruiken. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 apr 2016 08:46 (CEST)

Voor later...[bewerken]

Goedemorgen, MoiraMoira. Ik loop niet graag op de zaken vooruit, maar deze bewerkingssamenvatting mag je op mijn GP of OP zetten als ik er ooit niet meer ben. Hoeft niet, mag wel. Schrik niet, dit is geen hint, ik ben van plan nog heel erg lang te blijven als het aan mij ligt. Vergeet niet om zelf ook van het leven te genieten. Knipoog Het leven is kort maar hevig. ErikvanB (overleg) 4 apr 2016 05:28 (CEST)

  • Of klinkt het arrogant? Want dan maar niet. Het was meer een nachtelijke filosofische overpeinzing eigenlijk. Je zit alleen, het is donker, buiten is het stil, dan krijg je dat... ErikvanB (overleg) 4 apr 2016 06:35 (CEST)
Nope maar blijf ajb nog een jaar of -tig hier rondhangen Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 apr 2016 18:41 (CEST)
Beloofd! ErikvanB (overleg) 4 apr 2016 20:37 (CEST)

Helmond Sport vandaal[bewerken]

Voor het geval je de sokpop pagina nog niet gezien hebt. De gebruiker die fan is van F*** T*** heeft een nieuw account aangemaakt (wat ik inmiddels als IV geblokt heb). Mbch331 (Overleg) 4 apr 2016 18:07 (CEST)

Pff of ze worden youtuber of voetbalvandaal tegenwoordig de herenpubers. Waar zijn de tijden dat ze rapper wilden worden of dj? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 apr 2016 18:27 (CEST)
Hoi Mbch331, Ik heb je al gepingd want zag de cu nog open staan. Wil m wel verder afhandelen. Is ofwel zoon van of de man zelf denk ik zo maar geen intentie tot zinvol bijdragen, enkel persoonspromo helaas dus w.m.b. einde oefening nu. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 apr 2016 10:53 (CEST)

Maintenance[bewerken]

Hello, MoiraMoira,

I am telling editors about a planned maintenance project. There is more information at m:Tech/Server switch 2016. Editors will not be able to change any pages during this work. What do you think is the best way to tell editors about this project, at this Wikipedia? The English Wikipedia will use a watchlist notice (MediaWiki:Watchlist-details). It will say something like this:

Wikimedia Technical Operations is planning a major infrastructure migration on Tuesday, 19 April and Thursday, 21 April, starting at 14:00 UTC. This process is expected to take 15 to 30 minutes each time. During these times, you will be able to read, but not edit any page. The team apologizes for the disruption.

Do you think that a similar watchlist announcement would be a good idea for the Dutch Wikipedia, too? (It doesn't look like they get used much here.) I will also send a message to the Wikipedia:De kroeg via MassMessage, but I don't know how many editors will see it before the event. Whatamidoing (WMF) (overleg) 5 apr 2016 20:38 (CEST)

Hi Whatamidoing, think the message to the Kroeg will reach all in time. A banner locally could be a possibility but I am not familiar with that. Just keep it short and tell when and what hours the down time will be. Kind regards, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 apr 2016 10:54 (CEST)

Midyat[bewerken]

Beste MoiraMoira,

De Arameeërs staan in verbinding met hun geloof netzoals Yezidi's bijvoorbeeld zo ben je automatisch als Arameeër ook Syrisch Orthodox

Fijne avond – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door GabrielOromoy (overleg · bijdragen)

Nee. Niet iedereen die een bepaalde religie aanhangt behoort automatisch tot een bepaalde bevolkingsgroep. Vice versa is niet iedereen die tot een bepaalde bevolkingsgroep behoort aanhanger van een bepaalde religie. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 apr 2016 21:40 (CEST)

Zoals u zegt is dit niet bij iedereen het geval inderdaad. Ik vond dat er nogal een verwarring is bij de pagina over Midyat, waarin er vaak naar het Syrische word verwezen wat een synoniem is voor Arameeërs maar wel heel erg word verward met de Syrische Arabieren destijds. GabrielOromoy (overleg) 5 apr 2016 21:44 (CEST)

Human Body Dryer[bewerken]

Beste Moira,

Zou u mij kunnen uitleggen wat als promotiemateriaal wordt gezien? Ik maak dit artikel voor informatieve doeleinden, heb juist nog gelet op het feit dat er geen reclame in mag staan, dus daarom mijn vraag, wat wordt gezien als promotie en wat niet? Ik spoor mensen toch niet aan om dit product te kopen en ik zeg toch ook niet dat het een perfect product is die u moet hebben? Graag ontvang ik hier meer informatie over.

Met vriendelijke groet – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Rickross7 (overleg · bijdragen) 6 apr 2016 11:02 (CEST)

Op uw eigen overlegpagina staat alle uitleg. Let wel op: Omdat u bewerkte nadat een mogelijk aan u gelieerde internetaansluiting ivm persistente reclame al was geblokkeerd is nader onderzoek ingesteld. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 apr 2016 11:03 (CEST)
Beste mevrouw Moira, Als ik kijk bij het product zonnebanken, denk ik dat het product HumanBodyDryer niet mag ontbreken in de encyclopedie simpelweg om gerichte uitleg te geven wat dit doet, en wat het is. Graag zou ik het verschil tussen de zonnebanken en de Human body dryer van u ontvangen zodat ik de uitleg kan aanpassen. Het is zeker niet bedoeld als reclame uiting. met vriendelijke groet, Rick Wolvers
Nogmaals: herlees de uitleg op uw eigen overlegpagina. Dit is een encyclopedie en geen mogelijkheid om produktreclame te plaatsen om bekendheid te genereren voor een nieuw produkt dat u verkoopt. De afbeelding die u plaatste is i.v.m. privacyschending van een minderjarige die hier beslist niet om gevraagd heeft direct verwijderd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 apr 2016 11:40 (CES)
Beste Moira, Na het klikken op de link: deze deelpagina voor bedrijven Ben ik van mening dat wij vallen onder "Wel: Bedrijven die uniek zijn in hun product of dienst en daarmee gezichtsbepalend zijn voor hun markt." Omdat de Human Body Dryer innovatief en uniek is in de wereld, (zelf samen met de fabrikant ontworpen en uitgewerkt) met wat hij doet en waar hij ingezet wordt. Naar mijn mening hebben we zo duidelijk mogelijk uitgelegd wat de Human Body Dryer is, wat hij doet en waarvoor hij gebruikt kan worden. Kun je mij misschien uitleggen wat jullie zien als reclame in de volgende tekst zodat ik die kan aanpassen? De foto had nooit gebruikt mogen worden, dat begrijp ik heel goed. Sorry daarvoor. We zullen een afbeelding van de droger plaatsen. Graag hoor ik de feedback. TEKST: Human Body Dryer. Een Human Body Dryer is een elektrisch apparaat, waarmee personen zich kunnen afdrogen zonder het gebruik van een handdoek. De human body dryer bestaat uit 1 paneel die op 70 cm tot 1 meter boven of voor een persoon is bevestigt. Het paneel is voorzien van 6 gezonde IF-rode lampen, 2 motoren, 2 ventilatoren en een bacterie dodend UVC systeem. Hiermee wordt een hygiënische luchtstroom bereikt. Ook bij liggende personen kan deze human body dryer ingezet worden, zoals bijvoorbeeld bij EMB patiënten. De Human Body Dryer bezit het CE keurmerk en de IPX rating. Met behulp van de IF-lampen en het luchtsysteem kan men binnenshuis drogen zonder handdoek, op een gezonde en comfortabele manier, ter voorkoming van smetplekken en het eenvoudiger behandelen van doorligplekken. Een gezonde oplossing voor mensen met decubitus, gehandicapten en mensen die langdurig bedlegerig zijn. Tegelijkertijd bied het mensen een gelegenheid om langer thuis te wonen en de zelfredzaamheid te behouden. Drogen na het douchen, zwemmen of baden, Drogen na het douchen met de HBD zorgt er niet voor dat u bruin wordt van de IF-rode lampen. Het leidt wel tot totale ontspanning van de spieren, waardoor de bewegelijkheid bij spasme, artritus, artrose en reuma toenemen. Met vriendelijke groet, Karin Stapper – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.81.217.170 (overleg · bijdragen) 6 apr 2016 13:39 (CEST)
Wie "wij" zijn weet ik niet. Wel weet ik dat het bovenstaande een aanprijzende reclametekst is vol taalfouten, stijlfouten en engelseziektespatiefouten. En dat soort proza hoort niet thuis in een encyclopedie maar op de website van uw onderneming (zonder de fouten uiteraard). Aan de stijlfouten ben ik maar niet begonnen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 apr 2016 13:43 (CEST)
Ps: voor uw folder/website heb ik alvast de fouten roodgemaakt hierboven. Dat scheelt weer. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 apr 2016 16:37 (CEST)
PPS: "zorgt er niet voor dat u bruin wordt van de IF-rode lampen". Wat IF-rood is, weet ik niet. Mocht infrarood bedoeld worden: daarvan wordt je nooit bruin, want dat word je van UV. IR van een bepaalde golflengte (ik meen IR-B) dringt dieper in de huid door dan andere warmtestraling, hetgeen inderdaad verlichting van blessures kan geven. Misschien ook een goeie voor uw folder. Succes. Sander1453 (overleg) 6 apr 2016 17:00 (CEST)

Hier[bewerken]

Dag MM, zou u hier nog eens naar willen kijken? Met vriendelijke groet, Atsje (overleg) 6 apr 2016 12:21 (CEST)

Ja collega Queeste zette de dossieraanvullingen op de verkeerde plek dus deed niet "klik hier" en gebruikte een asterisk ipv een andreaskruisje. Ik heb het dossier weggehaald en verhuisd naar de goede plek en het blok was al gegeven zag ik. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 apr 2016 13:18 (CEST)
Waarvoor dank..Atsje (overleg) 6 apr 2016 14:45 (CEST)

Beheerder Wikipedia pagina van Emiel van Moerkerken[bewerken]

Beste Moira,

misschien wil je even naar deze gebruikerspagina kijken. Je kunt daar vast tactischer wat van zeggen dan ik. Iooryz (overleg) 7 apr 2016 11:40 (CEST)

Dank voor het compliment. Ik ga zometeen eens rustig kijken en wat wijze woorden fabrieken. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 apr 2016 11:41 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 apr 2016 11:50 (CEST)

Voetbalveld[bewerken]

Hai. Volgens mij zijn dit gewoon voetbalclubs. Die mag je toch wel slecht noemen? Glimlach ErikvanB (overleg) 7 apr 2016 15:03 (CEST)

Ja Katwijk wel maar Q.B. en R.B.B. dacht ik dat medeleerlingen waren... Overigens was-ie hier zo onbegrijpelijk dat ik dat maar heb laten staan Glimlach. Als ie doorgaat gaat ie als ingelogde vandaal dicht maar is nu gestopt lijkt het na de waarschuwing. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 apr 2016 15:09 (CEST)
qb is Quick Boys, ook uit Katwijk. ErikvanB (overleg) 7 apr 2016 15:12 (CEST)
Pfff. Dat moet je ook maar weten... Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 apr 2016 15:13 (CEST)

Afronding Schrijfwedstrijd[bewerken]

Beste jury,

Heel erg fijn dat jullie tot een eindoordeel zijn gekomen. Ondertussen heeft Sindy van het kantoor van Wikimedia Nederland contact opgenomen met de winnaars voor de gewonnen boekenbonnen.

Voor een goede afronding zou het fijn zijn voor mij om te weten hoe het komt dat de uitslag zo lang op zich heeft laten wachten, zodat ik hier in het nieuwe jaar rekening mee kan houden. Ook zou ik graag wat meer willen weten waar jullie de nadruk op het gelegd in de beoordeling en hoe jullie het overleg hebben georganiseerd: via mail, via IRC of misschien telefonisch? En zijn er misschien nog tips die jullie de komende juryleden mee willen geven?
Ik ben bereikbaar via mijn overlegpagina, maar ook via de mail.

Graag wil ik jullie ook nog herinneren aan het verslag voor WMNL, ter verantwoording van de gewonnen prijzen.

Vriendelijke groet, Ciell 8 apr 2016 22:34 (CEST)

Verplaatst en beantwoord hier. Dank voor de coördinatie. groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 apr 2016 10:09 (CEST)

Arameeërs[bewerken]

217.123.153.68 (overleg | bijdragen | blokkeerlogboek | alle logboeken | aantal bewerkingen) is weer bezig met 'Arameeër-pushing'... Toth (overleg) 10 apr 2016 16:12 (CEST)

Vul het dossier aan zou ik zeggen en bij doorgaan is het time out.. Volgens mij heeft die ook een account maar weet zo niet welk. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 apr 2016 16:16 (CEST)
Heb zelf even gekeken en dit is erger dan ik dacht dus dag time out gekregen nu. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 apr 2016 16:27 (CEST)

Aymane Merroun[bewerken]

Aangezien jouw naam niet is genoemd in de betreffende ArbCom zaak weet ik niet of de commissie jou informeert. Maar Aymane Merroun heeft een deblokkade verzoek ingediend bij de ArbCom. Zie Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Deblokkade Aymane merroun. Ik heb op de overlegpagina al in het kort aangegeven dat de gebruiker zich na gebruik gemaakt te hebben van de ontsnappingsclausule zich wederom schuldig had gemaakt aan sokpopmisbruik. Mbch331 (Overleg) 13 apr 2016 20:27 (CEST)

Dank je wel! Ook bovenaan de overlegpagina van betrokkene staat dit vermeld. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 apr 2016 20:29 (CEST)
Nog niets gehoord en het staat er al dagen. Met zoals vroeger toch gebruikelijk was een berichtje als "Hallo xxxx, er is een verzoek binnengekomen van een gebruiker die door u is geblokkeerd. We zullen laten weten of we dat in behandeling nemen en indien nodig u vragen om nadere toelichting" lijkt me dat de ac de bereidheid van moderatoren om te assisteren/ zaken toe te lichten / maatregelen uit te voeren enorm zou kunnen vergroten. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 apr 2016 15:49 (CEST)
Ik zou me (als ex-AC) kunnen voorstellen dat de AC ervoor kiest de stap van het officieel in behandeling nemen over te slaan. In feite is het ook nergens voor nodig, want bij deblokkadeverzoeken zijn er eigenlijk maar twee mogelijkheden. Als de gebruiker niet aan de eisen voldoet, wordt het verzoek niet eens in behandeling genomen. Voldoet hij wel, dan zal de AC de zaak in principe altijd in behandeling nemen, met als mogelijke uitkomsten dat de blokkade wordt gehandhaafd, opgeheven of aangepast (eventueel met bijkomende voorwaarden). Wel ben ik het met je eens dat het voor een eenvoudig deblokkadeverzoek erg lang duurt. Groet, Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 19 apr 2016 17:46 (CEST)
Dat lijkt me een prima suggestie want nu zie je iets staan en denkt "wat nu? wordt er iets van mij verwacht of niet?". En dat niet informeren geeft dus nodeloos onrust. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 apr 2016 17:50 (CEST)
en inmiddels weten we dat de periode die de arbitragecommissie aanhoudt voor "zo spoedig mogelijk" tenminste 15 dagen drie weken inhoudt gezien de tekst die Sander1453 plaatste op 13 april namens die commissie: De Arbitragecommissie heeft kennis genomen van dit verzoek en zal zo spoedig mogelijk laten weten of zij het in behandeling neemt. 13 apr 2016 12:51 (CEST)... Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 apr 2016 20:54 (CEST)
Inmiddels dus drie weken... Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 mei 2016 12:19 (CEST)
En bijna een maand nu. Dit soort zaken is echt niet goed voor het aanzien van de commissie. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 mei 2016 10:04 (CEST)
Ik ben het niet eens met de zienswijze van Ijzeren Jan. Het zou de arbitragecommissie sieren dat ze eerst beslissen of ze de zaak in behandeling nemen of niet. Ook als het evident is dat ze de zaak moeten behandelen. Dit moet binnen een redelijke termijn (72 uren) kunnen, dus zeker geen vijftien dagen. Als ze beslissen de zaak te behandelen, zou het een gewoonte moeten zijn alle betrokkenen eerst te verwittigen en om hun inbreng te vragen en pas enkele dagen later een uitspraak te doen. De commissie is volledig samengesteld, het is geen vakantie, dus zijn er eigenlijk geen uitvluchten te vinden om drie commissarissen aan te duiden om deze zaak asap al dan niet te behandelen. Akadunzio (overleg) 30 apr 2016 13:39 (CEST)
Beste MoiraMoira, de Arbitragecommissie heeft het verzoek van Aymane Merroun afgewezen. Voor een uitleg, zie de de zaakpagina. Met vriendelijke groet, namens de Arbitragecommissie, W\|/haledad (zegt u het maar) 12 mei 2016 15:03 (CEST)
Dank Whaledad. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 mei 2016 15:17 (CEST)

Schrijfweek Brussel[bewerken]

Hoi MoiraMoira, ik zag net dat je de volgende pagina hebt beveiligd: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Brussel/Deelnemers. Zou je die beveiliging er weer af willen halen? Want er zijn echter ook anonieme schrijvers actief in dit project en we zitten er wel bovenop dat vandalisme niet te lang blijft staan. Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 15 apr 2016 09:20 (CEST)

Komt in orde. Goed te weten want de kliederscholieren krijgen een soort banner te zien van doe mee en vanochtend zette er eentje een medescholier met naam en toenaam neer als IS-terrorist. Ping wel meteen als dat soort zaken langskomen voor blok en onzichtbaar maken dan. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 apr 2016 09:28 (CEST)
En Uitgevoerd Uitgevoerd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 apr 2016 09:31 (CEST)
Dankjewel, dat komt goed. Ymnes (overleg) 15 apr 2016 09:41 (CEST)

Rangeblok[bewerken]

Zie deze aanpassing n.a.v. een OTRS ticket. Het IP van de indiener van het ticket zit nu in een /19 range en die behoort niet aan de betreffende gemeente. Die overigens een wel erg groot blok had, maar in die tijd kon het niet op. - mvg RonaldB (overleg) 16 apr 2016 03:53 (CEST)

Dan moet de gemeente dat eens melden en de subranges gelabeld worden. Er zitten ook talloze scholen op. Maar de gemeente blijft eindverantwoordelijk. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 mei 2016 13:38 (CEST)

ceb:Jose Rafael Cordero Sanchez[bewerken]

Dag Moira. You wrote in this diff that you had salted ceb:Jose Rafael Cordero Sanchez, but according to the protection log on ceb.wiki it is not salted. Best, Sam Sailor (overleg) 17 apr 2016 16:06 (CEST)

Now it should be. I must have chosen the wrong tab. Kind regards, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 apr 2016 17:00 (CEST)

Silvarra[bewerken]

Ik plaatste mijn tekst om 15:28 uur op de overlegpagina van Silvarra en op hetzelfde tijdstip heeft de gebruiker de bewerking van Atsje teruggedraaid. Kan goed dat elkaar dat net gekruist heeft. Gebruiker is daarna ook niet meer doorgegaan met het bewerken van Wikipedia, dus kan goed dat mijn bericht wel effect heeft gehad. Ik heb daarom jouw dossiervorming ongedaan gemaakt, in het kader van ga uit van goede wil. Mbch331 (Overleg) 17 apr 2016 18:51 (CEST)

I.h.k.v. de Danny Makkelie voetbalvandalenellende die tot nu doorgaat was ik wat minder van goede wil helaas. zie ook nu Keesworst (overleg | bijdragen | bloks) en dit. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 apr 2016 18:56 (CEST)
En nu verplaatst het zich naar de volgende voetbalscheidsrechter. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 apr 2016 19:51 (CEST)

Vraagje[bewerken]

Moi MM, deze bewerking begrijp ik niet. Misschien dat ik iets over het hoofd zie, als dat zo is sorry bij voorbaat, maar kun je dat terugdraaien toelichten? Met de opmerking die er stond lijkt nmm weinig mis, tenzij het een kwestie van impersonatie is, dan begrijp ik het. Peter b (overleg) 19 apr 2016 13:27 (CEST)

Klopt, die nieuwe account (relivandaalsok) plaatst een opmerking van collega Atsje daar die deze daar niet had geplaatst. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 apr 2016 13:32 (CEST)
Account is inmiddels na checkuser geblokt. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 apr 2016 10:39 (CEST)

extra adressen[bewerken]

Hallo,

Wat moet ik doen om extra ip-adressen toe te voegen aan onze 'hogeschoolrange'?

2001:610:1a0:/48

Overleg_gebruiker:2001:610:1A0:0:0:0:0:0/48

Peter Havekes (overleg) 20 apr 2016 11:56 (CEST)

Ah dat ga ik regelen! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 apr 2016 12:08 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd een doorlinksysteem is gezien de miljoenen mogelijkheden niet mogelijk maar ik vis ze af en toe wel uit de lijst met waarschuwingsdossiers. Een softblok voor onbepaalde tijd kan ook als dat makkelijker is? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 apr 2016 11:09 (CEST)

José[bewerken]

Is it time to consider getting two lines like these (added locally on eswiki by Taichi) added globally to m:Title blacklist? Sam Sailor (overleg) 19 apr 2016 23:28 (CEST)

If he does it often that would be a good idea to ask on meta I guess. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 apr 2016 18:43 (CEST)

DiEM25[bewerken]

Ha die Moira! Zeg, zou jij ff DiEM25 mijn gebruikerruimte in willen zwiepen? Misschien kan ik er nog wat van bakken en de gebruiksruimte is een stuk veiliger voor mij. Vriendelijke groet, Graaf Statler (overleg) 22 apr 2016 20:53 (CEST)

Dag, dat hoeft niet meer want de aanmaker heeft de letterlijke tekst al toegevoegd als hoofdstuk aan het lemma over Varoufakis. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 apr 2016 22:18 (CEST)
O, dat is fijn! Nee dan is het niet nodig inderdaad. Nou ja, dan ga ik Josq maar wat helpen bij zijn copyvio-project. Ook nuttig. Graaf Statler (overleg) 22 apr 2016 23:33 (CEST).

Big Brother[bewerken]

Hallo, MoiraMoira. Het is maar dat je het weet. Groet, ErikvanB (overleg) 24 apr 2016 04:12 (CEST)

En hier de consequenties van het meedoen, vooral onder het kopje 'Pensenkermis'. ErikvanB (overleg) 24 apr 2016 04:23 (CEST)

Hulpvraag[bewerken]

Hallo MoiraMoira! Ik ben een Vietnamese lid. Kunnen jullie alsjeblieft helpen creëren een kort artikel over vietnamese keuken? Dank je. Het spijt me mijn nederlands is niet goed, want ik ben nog aan het leren.113.161.220.7 25 apr 2016 06:23 (CEST)

Als er op een andere taalversie een artikel bestaat kunt u hier een vertaalverzoek indienen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 apr 2016 12:44 (CEST)

Internetdetailresult[bewerken]

Môgge (zei mijn grootvader altijd). Internetdetailresult zal wel Detailresult zijn. Maar ja, weten we niet zeker, hè. Verward Even monitoren als er nog meer gebeurt dan maar. Groetjes, ErikvanB (overleg) 26 apr 2016 03:49 (CEST)

Hoezo? Lijkt me een clear cut ogtje dus plaats dat dan kan er follow up zijn. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 apr 2016 17:54 (CEST)

vraagje[bewerken]

waarom kan ik deze pagina niet bewerken, alles wat ik geschreven heb vertelt hij in een video...

WP:EL[bewerken]

Hoi Moira Moira, ik zie je wel eens de standaard boodschap plaatsen zoals deze. Vind je het ok dat ik die tekst ook ga gebruiken is soortgelijke gevallen? Ik plaats veelal in de bewerkingssamenvatting WP:EL, maar zo'n boodschap is uiteraard veel duidelijk. Groetjes Arch Aanziende helm.svg (overleg) 27 apr 2016 15:15 (CEST)

Tuurlijk, dat is heel simpel te doen door {{subst:ls2}} te gebruiken. Als je met zeusmodus werkt kan je die ook in je eigen instellingen erbij plaatsen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 apr 2016 15:17 (CEST)
Top! Nog eenvoudiger, ik ga 'm gebruiken (y) Groetjes Arch Aanziende helm.svg (overleg) 27 apr 2016 15:20 (CEST)
Mooi Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 apr 2016 16:17 (CEST)

78.37.98.91[bewerken]

Hoi MoiraMoira,

78.37.98.91 (overleg | bijdragen | bloks) (een IP-adres geregistreerd voor de "Northern (Arctic) Federal University" in Archangelsk in Rusland) plaatste kort geleden een antisemitisch plaatje in artikel Vladimir Zjirinovski. Hetzelfde deed hij of zij op de Engels- en Duitstalige WP's. Ik heb die drie wijzingen teruggedraaid. Ik heb het niet nagekeken, maar ik denk dat dit ook op andere taalversies het geval is. Wat is de beste aanpak van zulk villein crosswikivandalisme?

Groet, Magere Hein (overleg) 28 apr 2016 13:56 (CEST)

Ik heb de overlegpagina aangepast; crosswiki bijdragen bekeken (klik daarvoor op "alle projecten" in het sjabloon); ben toen online via de wikichat het stewardkanaal ingegaan (#wikimedia-stewards) waar steward Savh deze verveelstudent die elders ook de legitieme afbeelding van die politicus verving door de ongewenste een driedaags globaal blok gaf zojuist en dat staat er ook bij.Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 apr 2016 14:06 (CEST)
Als ik nog eens tegen zoiets aanloop, kan ik dan zelf via de wikichat zo'n maatregel vragen? Ik weet hoe IRC werkt, maar gebruik het nooit voor WP, sterker nog, ik heb niet eens een IRC-client op mijn computer geïnstalleerd. Dat laatste is natuurlijk zo verholpen. Mijn dank, weerom, voor je hulp. Magere Hein (overleg) 28 apr 2016 14:22 (CEST)
Graag gedaan. Chatzilla is als je met Mozilla Firefox werkt een handige IRC-client. En ja dat kan je zelf aanvragen. Maar klop gerust aan voor hulp hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 apr 2016 14:26 (CEST)

Apache lemma onterecht als promotie gemarkeerd[bewerken]

Volgens mij verwijdert u Apache.be ten onrechte. Hierbij wat argumenten, voor het geval u er vatbaar voor bent.

  1. Apache.be is het Vlaamse equivalent van de Nederlandse Correspondent.nl, dat wel een lemma heeft.
  2. Andere commerciële kranten (HLN, de tijd, de standaard, ...) hebben ook allemaal terecht een pagina.
  3. Apache heeft bewezen geen ééndagsvlieg te zijn en heeft meermaals met een scoop de andere media gehaald. De hoofdredacteur was onlangs te gast bij De Zevende Dag. Objectief is dit medium niet, maar het geeft wel het belang aan van het apache-initiatief.

Niels Ebbesen[bewerken]

Hoi Moira2, ik begrijp je besluit om Niels Ebbesen te behouden wel, maar het blijft toch jammer dat de auteur van het artikel niet de moeite neemt om constructief in te gaan op bronverzoeken die ontzettend lang in het lemma hebben gestaan en die nota bene voor Marrakech aanleiding waren wiu op het artikel te plakken. Wanneer we massaal op deze manier fatsoenlijke bronvermeldingen gaan ontwijken door doodleuk naar de Engelstaligen te verwijzen, schiet onze Nederlandstalige versie er bar weinig mee op. JurriaanH (overleg) 3 mei 2016 16:23 (CEST)

Ik zou zeggen, zo snel mogelijk weggooien, want de meerderheid van de mensen vind het artikel gewoon klinklare nonsense. ed0verleg 3 mei 2016 16:35 (CEST)
Hoi JurriaanH, het stukje tekst leek me niet echt helemaal af maar wel behoudbaar. Dus dacht ik "eens kijken of er op andere wikiversies iets staat" en dan kom ik er achter dat het gewoon destijds als deelvertaling van het en-wiki lemma was geplaatst en daar staan de bronnen bij dus probleem opgelost met het bronsjabloon. ("Over het leven van Ebbesen is niet veel bekend. Hij was waarschijnlijk een landedele. Zoals veel van zijn klassegenoten steunde hij eerst de bezetters uit Holstein, maar streed later tegen hen. Toen de Hertog van Sleeswijk over Jutland regeerde in 1340, steunde Ebbesen de Jutlandse strijders" = "Little is known of Ebbesen's background. He seems to have belonged to the Jutlandish gentry. Like many other of his class, he probably supported the Holstein occupiers during the years of chaos, but later turned against them and when Count Gerhard campaigned in Jutland in 1340, Ebbesen supported the Jutlandish guerrillas." en verder idem met een sterretje dus letterlijk vertaald.) Wat er wel nog kan gebeuren (maar dat is dus aan de inhoudelijk bijdragers van dat artikel) is het hele engelstalige artikel vertalen gaan. Zomaar naar en-wiki verwijzen is dit dus beslist niet, dát zou pas bronvervalsing zijn! Gek dat niemand van de discussianten daar even aan heeft gedacht om te checken overigens of het een deelvertaling van elders was. Overigens had de oorspronkelijke aanmaker dat aan jou en aan Marrakech wel ff kunnen zeggen. Een opmerking als hierboven van deze doet echter vermoeden dat de verhoudingen ernstig verstoord zijn en dat is jammer en nutteloos en nodeloos. Tot slot had dat bronsjabloon er eerlijk gezegd door de aanmaker bijgezet dienen te worden toen hij het artikel plaatste. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 mei 2016 16:46 (CEST)
Tot slot: Ik zie dat je bewust een ping hebt gezet op zowel Edoderoo als Marrakech maar gelieve het artikeloverleg op de bijbehorende overlegpagina verder te voeren. Ik hoop dat jullie alledrie daar constructiever aan de slag zullen gaan want dit bevalt me eerlijk gezegd niet echt dat je als beoordelend moderator meegezogen wordt in gezuig, gezeur en raar gedoe dat niets maar dan ook niets met het verbeteren van een artikel te maken heeft. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 mei 2016 18:15 (CEST)
Dat ben ik allemaal wel met je eens, ik heb niet zonder reden aangegeven begrip te hebben voor je beslissing. Over je opmerking met betrekking tot deze bronvermelding valt nog te twisten; ik heb ook niet die bronverzoeken voor de lol gedaan. Uit een soort luiheid een gedeelte van je artikel vertalen en dan maar met één klik verwijzen naar de Engelstalige wiki komt ons niet ten goede. Edo en Marrakech had ik gelinkt omdat zij hiermee te maken hadden en zo op de hoogte waren, niet om een reactie uit te lokken. Bedankt voor je reactie, in ieder geval. JurriaanH (overleg) 3 mei 2016 23:28 (CEST)

Overleg gebruiker:Diamantino[bewerken]

Beste MoiraMoira, Is het nu overdreven als ik stel, dat ik mij erger aan het gedrag van Diamantino, die zijn OP de laatste dagen steeds leeghaalt, zonder te reageren op aan hem gestelde vragen of gemaakte opmerkingen? Ik vind het tamelijk onbeschoft. Of ben ik ouderwets aan het worden? Graag jouw mening. Bvd en groet, Piet.Wijker (overleg) 5 mei 2016 21:07 (CEST)

Soms weet je niet wat er aan de hand is maar dat iemand die dat doet ff niet lekker in zijn of haar vel zit is helder. Ik heb even gekeken wat Diamantino weghaalde en heb de gouden tip: Schrijf dat kort op de overlegpagina van het betreffende artikel in algemene zin als open vraag dus iets als "Fijn dat deze sporter een artikel heeft. Maar er staat een gewicht bij en ik vraag me af of dat van belang is want zoiets schommelt nog wel eens. En op de engelstalige versie is ze tien kilo lichter". Zo trek je het overleg breder en kan je er op terugkomen ook. Overigens vind ik los van dit specifieke geval dit best een goede vraag voor in het sportcafé ook - wanneer en of en hoe zet je gewichten erbij bij sporters Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 mei 2016 21:40 (CEST)

Herhaald vandalisme[bewerken]

Dag Moira². "Herhaald vandalisme"? Nou, dat is niet zo best, want 2A02:1810:2806:F000:B153:9890:E1FD:8F68 (overleg | bijdragen | bloks) valt daar ook onder en ik kan geen vandalisme bespeuren. Groet, ErikvanB (overleg) 6 mei 2016 03:17 (CEST)

Zie overlegpagina van dat artikel. Is al tijden bezig dat gedoe. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 mei 2016 09:10 (CEST)

Te streng[bewerken]

Hej Moira! Kijk hier nog eens goed naar. Volgens mij heeft anoniem gelijk: een regel als

  • ^ The Death of a Nation, pp. 119-120

hoort niet onder 'literatuur' maar lijkt een stukje uit een appendix te zijn. De waarschuwing op zijn overlegpagina lijkt me dan ook niet juist. Richard 6 mei 2016 12:11 (CEST)

Iets vriendelijker gesteld nu hier maar was niet de eerste keer dat dit gebeurde (toen via accounts) dus ben het wel beetje moe aan het worden de assyriërs-arameeërs volkerenstrijd (een groep, een genocide, en ze vinden zichzelf net weer ff anders afhankelijk van geloof of gedoe whatever) die via Wikipedia wordt gevoerd... Binnenkort hark ik alle accounts en ip-adressen bij elkaar in één groot checkuserverzoek want dit loopt de spuigaten uit. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 mei 2016 12:20 (CEST)
Er wordt inderdaad veel gedaan waar ik ook niet vrolijk van wordt, maar niet vanaf dat IP-adres. Dat adres heeft slechts één wijziging uitgevoerd waarin niets over Assyriërs of Arameeërs werd gezegd en waarin ook geen refs werden verwijderd (zoals je nu op de overlegpagina suggereert). Richard 6 mei 2016 12:25 (CEST)

Savoy jazzmen eindhoven[bewerken]

Mocht Savoy jazzmen eindhoven nog een keer aangemaakt worden, het was ook copyvio van Facebook. Groet, ErikvanB (overleg) 6 mei 2016 15:36 (CEST)

Opmerking[bewerken]

Beste MoiraMoira. Je hebt Schipper Groep gewist, terwijl ik daar veel werk in gestopt hebt. Het is fijn als je opbouwend commentaar hebt, maar ik snap weer waarom zoveel mensen stoppen met het opbouwen van pagina's. Als een goed gedocumenteerden en opgebouwde pagina als Schipper Groep gewist wordt, waarom dan niet van vrijwel alle andere bedrijven? Waarom is volgens jou de historie een dergelijk bedrijf niet interessant? Ik heb de geschiedenis voor een groot gedeelte in kaart gebracht. Ik had toegezegd later deze maand Alpha Accountants verder uit te bouwen, waarom heb je die ook gewist? Kan jij mij nu vooraf aangeven waarom dan Bol.com al zolang op Wikipedia staat? En de volgende bedrijven? Moet ik jou voortaan toestemming vragen? Alvast bedankt voor je antwoord. Voorbeelden die je dan ook moet wissen zijn bijvoorbeeld, Moria_(uitgeverij), Ernst_&_Young_Nederland, Qurius, Importantia_Publishing, Bol.com Charles de Vries (overleg) 7 mei 2016 10:15 (CEST)

Volgens mij ken ik u niet. De antwoorden op uw vragen vindt u zoals u ook al kon lezen toen u hier terecht kwam in het f.a.q. Punten 5 en 6 zijn voor u relevant om op te klikken en door te lezen. Mocht er daarna nog iets onhelder zijn dan hoor ik dat wel. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 mei 2016 10:35 (CEST)
Beste MoiraMoira, Bedankt voor je antwoord. Dat had ik wel gelezen, maar ten eerste je mist dus een hele categorie. Namelijk maatschappelijk gevestigde bedrijven. Ergens boven een bepaalde hoeveelheid medewerkers en/of omzet wordt een bedrijf wel relevant, dan kan door de producten, door de ontstaan door fusies. Ten tweede kom ik veel bedrijven tegen die beschreven staan op Wikipedia die niet aan deze beschrijving voldoen. Naast eerder genoemde bijvoorbeeld: A.W._Bruna_Uitgevers; Hippo_Zorg; Brouwerij_Verhaeghe; van Schipper Accountants had ik al een redelijk complete pagina gemaakt. Voor Alfa Accountants was ik al bezig met de research. Dus ik begrijp de richtlijnen, denk dat ze te grof zijn, en ze worden niet altijd (op dezelfde wijze) toegepast.Charles de Vries (overleg) 7 mei 2016 22:51 (CEST)

Privacy derden[bewerken]

Dag MoiraMoira, zou je hier even naar willen kijken. Kennelijk is deze bewerker van mening, dat het vermelden van privacygevoelige informatie is toegestaan mits je geen namen noemt. Dat lijkt me een merkwaardige interpretatie van BLP: "Een artikel kan van invloed zijn op het leven van de beschreven persoon en dat van zijn naasten. Het belang hiervan kan niet worden overschat en heeft gevolgen voor biografische gegevens, in welk artikel deze ook staan". Terecht verborg je op 2 mei jl. een eerdere versie met deze informatie. Gouwenaar (overleg) 8 mei 2016 16:59 (CEST)

Opgelost zie hier. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 mei 2016 18:06 (CEST)
Eerlijk gezegd heb ik er een dubbel gevoel bij. Dezelfde informatie was op 2 mei reden om de versie te verbergen. Nu worden weliswaar de kinderen niet meer genoemd — die hier zeker niet om gevraagd hebben — maar blijft de informatie oproepbaar. De encyclopedische waarde van het een en ander ontgaat mij. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 8 mei 2016 20:00 (CEST)
Mij ontgaat dat ook maar we kunnen enkel over de encyclopedie zelf waken lijkt me. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 mei 2016 20:06 (CEST)
Heb alles wel verborgen i.v.m. privacy en nu zie ik dat Bjelka het helemaal weg heeft gehaald. W.m.b. ook prima Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 mei 2016 20:49 (CEST)
Toch vreemd om te linken naar een mainstream media artikel wat letterlijk opent met de tekst "Duizenden luisteraars en fans van Qmusic-dj Mattie Valk (31) vernamen maandag via de radio én al zijn accounts op sociale media dat hij niet de XXXXX is van de XXXXX die XXXX onlangs kreeg.", en maar de noodzaak te zien de edits die hetzelfde zeggen te oversighten. Stratoprutser (overleg) 8 mei 2016 22:42 (CEST)
Niet vreemd want er stond een bronloze bewering. Dat is niet goed. En in de encyclopedie privacygevoelige informatie plaatsen over derden is ook niet goed vandaar mijn tekstwijziging met bron. Daarna haalde een collega van ons het helemaal weg en daar kan ik me eerlijk gezegd ook wel in vinden want het is niet echt encyclopedisch relevant ook. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 mei 2016 15:33 (CEST)
Het vreemde is wel dat de passage wel is verwijderd maar dat de link naar het bewuste artikel in het AD is verplaatst naar de inleidende zin van het artikel, Compleet overbodig, want voor de bewering dat Valk een radio-dj is behoeft allerminst naar dit artikel in het AD verwezen te worden. Gouwenaar (overleg) 9 mei 2016 19:53 (CEST)
Ah dat had Bjelka daar gezet en ben het met je eens dat je dat weghaalde. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 mei 2016 20:06 (CEST)
Ik heb het idee dat hier (net als in veel andere gevallen) het woord 'privacy' wordt beschouwd als een term die geen situatiespecifieke uitleg behoeft. Wat heeft Stratoprutser precies geschonden door in algemene termen samen te vatten wat in Valks eigen show en social media alsook in mainstream media in veel meer detail werd geopenbaard? Apdency (overleg) 14 mei 2016 20:19 (CEST)

Bron indienen?[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Ik wil graag de kerncijfers op de pagina over Monuta aanpassen. Deze zijn verouderd. Maar mijn bijdragen worden ongedaan gemaakt omdat ik geen bron heb aangegeven. De cijfers komen uit het jaarverslag 2015. Hoe maak ik die bron kenbaar? Daarnaast staat er informatie op de pagina die gewoonweg niet klopt. Maar ook deze veranderingen worden weer teruggedraaid. Ik ben nieuw op Wikipedia, ik begrijp dat ik geen promo mag maken. Maar hoe verander ik feitelijk onjuiste informatie? Met vriendelijke groet,Nora Nowee (overleg) 9 mei 2016 15:18 (CEST)

Met een link naar het online jaarverslag van uw bedrijf achter de cijfers. Dat zet u dan zo neer: <ref>[http:www.monuta.nl/depaginawaarhetopstaat Jaarverslag Monuta]</ref>. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 mei 2016 15:31 (CEST)

Een excuus...[bewerken]

... als deze actie niet de bedoeling was, ik dacht eerst dat beide IP's tot één server behoorden omdat de ene school nog onbekend was, totdat ik uw link had doorgelezen en genoeg wist, waarvoor dank. Groet, BerendWorst (overleg) 9 mei 2016 20:19 (CEST)

Goeie actie hoor en goeie vraag maar cu was dus niet nodig omdat dit al bekend was en er lijsten zijn met scholen zoals je nu hebt ontdekt door mijn uitleg. Ik kon het dus zonder cu meteen afhandelen als moderator. Het is dus een grote deelrange waar de provider allemaal scholen in heeft gestopt. Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 mei 2016 20:51 (CEST)
Alleen maar beter scheelt weer wat extra werk. BerendWorst (overleg) 9 mei 2016 23:20 (CEST)

Vraag Comedy Café[bewerken]

Hallo MoiraMoira! Ik heb uw opmerking over de pagina Comedy Café gelezen. Op basis van uw reactie kan ik concluderen dat de geplaatste tekst volgens u zou gaan om zelfpromotie, en dat de pagina ter discussie is gesteld. Om de neutraliteit te waarborgen is de tekst echter al door iemand anders geschreven, omdat ik inderdaad persoonlijk dicht betrokken ben bij de locatie. Ook is de tekstopbouw en -structuur vergelijkbaar met Wikipedia pagina's van andere comedy clubs/café's/theaters in Amsterdam. Kunt u mij uitleggen waarom de een wel en de ander niet als objectief wordt beschouwd? Met vriendelijke groet, Pleunie van de Ven! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Pleunievandeven (overleg · bijdragen) 11 mei 2016 10:34 (CEST)

Tsja, veel info staat al op uw overlegpagina. De generieke term is Comedy Club en in Amsterdam heet het een café en plaatste u promo over onderneming en eigenaar. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mei 2016 10:38 (CEST)
Dank voor uw reactie. Op de pagina Stand-upcomedy wordt er doorverwezen naar de interne Wikipedia pagina Comedy Café. Daarmee wordt in mijn opzicht de onderneming bedoeld. Ter ondersteuning zou er iets op de pagina Comedy Café moeten kunnen staan wat 'Comedy Café' is, zonder dat het zelfpromotie is. Daarvoor zijn doorverwijzingen bedoeld lijkt mij! Ik hoop dat u dit begrijpt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Pleunievandeven (overleg · bijdragen) 11 mei 2016 12:26 (CEST)
Ja dat werd vanuit het bedrijf zelf gedaan destijds voor het i.v.m. copyvio/promo herhaald verwijderde artikel Comedy Café Amsterdam en op vier mei wijzigde u die vermelding zelf naar Comedy Café. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mei 2016 12:46 (CEST)
Dat klopt! Op Wikipedia wordt er heel veel doorverwezen, dus ga ik daar in mee. Ik ben voor opbouwende kritiek! En hoop dat ik door middel van uw aanwijzingen - en die van andere accounts - de informatie op een juiste manier op Wikipedia online en openbaar krijg. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Pleunievandeven (overleg · bijdragen) 11 mei 2016 12:50 (CEST)

Verbetering[bewerken]

Hallo MoiraMoira, ik was 2 maanden op WikiKids en ik vraag me af, wat is op Wikipedia het Sjabloon:Verbetering op WikiKids heet het zo. Weet jij misschien hoe dat is. Alvast bedankt. Groeten, Flag of New Holland.svg Esprona overleg? 11 mei 2016 14:16 (CEST)

Ja, maar jij doet hier niet meer mee vanwege jokken, impersonatie, geklieder en meer fraais (not). Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mei 2016 14:48 (CEST)

Grappig[bewerken]

Dag MoiraMoira. Deze laatste zin vind ik net zoiets als: "Willem-Alexander is koning van Nederland; een dergelijke bewering kan worden ondersteund met betrouwbare bronnen." Glimlach Werk ze. ErikvanB (overleg) 12 mei 2016 14:43 (CEST)

Deblokkadeverzoek RallyKat[bewerken]

De Arbitragecommissie heeft heden een verzoek tot deblokkade ontvangen van RallyKat. Namens de Arbitragecommissie, W\|/haledad (zegt u het maar) 13 mei 2016 16:03 (CEST)

Dank Whaledad. Betreft denk ik de vaakst gecheckuserde vandaal van de lijst met langdurig structurele vandalen Glimlach. Ze staan allemaal keurig vermeld op de overlegpagina hier. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 mei 2016 16:48 (CEST)

Verzoek RallyKat om deblokkade[bewerken]

Geachte MoiraMoira,
Hierbij delen wij u mede, dat de Arbitragecommissie heeft besloten om het verzoek van RallyKat tot deblokkade aan te nemen.
Met vriendelijke groet,
Namens de Arbitragecommissie, Malinka1 (overleg) 14 mei 2016 19:14 (CEST)

Zie toelichting in kopje hierboven. Ook vandaag werd er overigens weer doorgeklierd via een van de sokken zie hier. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 mei 2016 20:55 (CEST)
En de uitspraak is zojuist geplaatst op de zaakpagina. Groet, Sander1453 (overleg) 29 mei 2016 12:07 (CEST)

Max Verstappen (coureur)[bewerken]

Hoi MoiraMoira,

Ik baal een beetje, want ik zie nu net dat er een complete beveiliging op de pagina van Max Verstappen (coureur) zit. Net nu ik er bijna 2 uur aan bezig was geweest, en dit netjes had opgeslagen, maar helaas door deze beveiliging weer allemaal weg is, net nu ik bezig ben geweest om het artikel op diverse linken en teksten te verbeteren, is mijn bewerking nog terug te halen ( het ging hier namelijk om een totaal van als ik het snel had gezien +1300 aan toevoegingen). Ricodol74 ? 15 mei 2016 23:47 (CEST)

Sorry Moiramoira, je kunt dit kopje weer verwijderen, ik vergiste me in een ander artikel waar ik aan bezig ben geweest, namelijk Scuderia Toro RossoRicodol74 ? 16 mei 2016 00:29 (CEST)
No problem, kan gebeuren Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 mei 2016 10:07 (CEST)

Beoordelingsnominatie Lijst van omgekomen Nederlandse politiefunctionarissen[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van omgekomen Nederlandse politiefunctionarissen dat is genomineerd door EvilFreD. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160516 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 17 mei 2016 02:07 (CEST)

Peter van Onna[bewerken]

Beste Moira,

Ik zag net dat de nieuwe versie van de pagina werd verwijderd. Toch dacht ik dat ik rekening had gehouden met alle opmerkingen uwentwege. Bovendien draagt de pagina bij aan de volledigheid van Wikipedia. Peter wordt namelijk vermeld in de pagina Lijst_van_beelden_in_Alkmaar en als iemand hem zou opzoeken, zou ie bij Peter van Onna musicus terechtkomen.

Zou u een en ander nog eens in overweging willen nemen.

Hartelijk dank.

Francis Franck – De voorgaande anonieme opmerking werd geplaatst door 84.106.146.186 (overleg · bijdragen) 19 mei 2016 10:06 (CEST)

Lemma Oorlogsliefdekind[bewerken]

Beste MoiraMoira, ik heb een tekst geplaatst op de Beoordelingspagina 05/05 ivm verwijdering lemma Oorlogsliefdekind. Ik weet niet hoe ik daarover verder moet communiceren, vandaar voor de zekerheid ook hier een bericht. Ik hoop wat te horen.Annegriet Wietsma (overleg) 20 mei 2016 16:49 (CEST)

Uitleg en toelichting verschaft aldaar. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mei 2016 17:09 (CEST)

Hotel Hungaria[bewerken]

"Pagina eerder al verwijderd na een evaluatieperiode en beoordelingssessie en in dezelfde vorm teruggeplaatst" schreef u. Ik denk het niet. Je ziet gewoon in de verwijderoverzichtenpagina dat het andere formuleringen waren. Dit was een nieuw nog wiu beginnetje, waar ik me net aan gezet had. Kan onmogelijk identiek zijn aan vorige ... Dit voldeed ECHT niet aan de nuweg criteria ... 94.224.104.29 22 mei 2016 20:48 (CEST)

Dit bedrijf is al langere tijd bezig met bedrijfspromo en produktreclame. Uw internetaansluiting droeg en draagt daar aan bij. Het onderwerp was reeds beoordeeld bij sessie. U had daar aan bijgedragen en nu met uw nieuwe artikel dus weer. Dat is eerlijk gezegd niet echt plezierig te noemen evenmin als uw opmerking hierboven. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 mei 2016 09:00 (CEST)

Vinyl[bewerken]

Hallå Moira, Wij hebben gespecialiseerde Nederlanders in Zweden. Wij hebben GëëëN machineel vertaling gebruikt. Met hartelijk dank Abbe – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Motorvagenludvika (overleg · bijdragen) 23 mei 2016 20:50 (CEST)

Wat is hier de bedoeling van? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 mei 2016 20:51 (CEST)
Ik denk dat meneer zijn beklag komt doen over de verwijdering van dit artikel. Maar als dat geschreven is door "gespecialiseerde Nederlanders in Zweden" dan wil ik niet weten hoe het er uitgezien zou zonder hebben zonder die gespecialiseerde Nederlanders. EvilFreD (overleg) 23 mei 2016 20:54 (CEST)
Glimlach denk een aandachtvragend Zweeds kind die googletranslate heeft ontdekt ook gezien de opmerking op jouw overlegpagina. Heb heel serieus en netjes gereageerd op diens overlegpagina maar helpt helaas niet. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 mei 2016 20:56 (CEST)
Fout, Nederlands kind. U bent irrelevant. 1. Ik maak geen reclame. 2. Ik kan perfekt vertalen tussen Zweeds en Nederlands (Met reservatie voor fouten) 3. Wat ik schrijf is GEEN klotter. – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Motorvagenludvika (overleg · bijdragen) 23 mei 2016 21:00 (CEST)
Fijn maar nu wel ophouden hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 mei 2016 21:01 (CEST)

Blokkade opleggen[bewerken]

De door jou zojuist opgelegde blokkade i.v.m. artikel Verdrinking vond ik wel erg snel... Zéker als ik denk aan gisteren, waar diverse IP's in hoog tempo lagen te zieken op Raymond van Barneveld en je besloot dit niet te doen. Ik begrijp dit niet helemaal... OXYGENE 7-13 (OVE RLEG) 23 mei 2016 21:28 (CEST)

Dag, als er een helder dossier staat en het duidelijk is dat er herhaald iets heel ongewenst is gebeurd blokkeer ik altijd. In dit geval (heil satan plaatsen en daarna privacyschendend cyberpesten, iemand als verdrinkingslachtoffer met de ingewanden er uit plaatsen in een artikel) is dit nodig. Gisteren waren er drie vriendjes samen bezig om een flauwe bijnaam (jawel - weer eens een youtubefilmpjeshype) op de pagina van een darter te plaatsen. Die kregen tekstpreekjes die in zulke gevallen echt niet helpen maar geen heldere waarschuwing met dossier. Dus koos ik voor een korte semibeveiliging van het artikel en was de lol er af. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 mei 2016 21:35 (CEST)
OK, snap ik helemaal. (hoewel ik bij alle IP's wel degelijk een dossier had aangemaakt... toch?) OXYGENE 7-13 (OVE RLEG) 23 mei 2016 21:38 (CEST)
De vandaaltjes zijn gisteren(nacht) ook weer 2x bezig geweest, omdat dit nu inmiddels 6 identieke bewerkingen zijn van 6 verschillende IP-adressen, is dit wel erg opvallend, (ik heb dan ook sterk het vermoeden, dat men met bijvb. een nep IP-website de bewerkingen doet, zodoende kan dat best door 1 en dezelfde persoon gebeuren i.p.v. 6 verschillende) ik heb derhalve daarom gisteren(nacht) ook 2 blokkade verzoeken ingediend, die inmiddels wel zijn behandeld (maar zijn afgewezen) door MatthijsWiki, de pagina is nu inmiddels door hem weer beveiligd tot 31 mei, echter ben ik nu wel benieuwd of deze verschoond blijft van dit geklieder. Ricodol74 ? 24 mei 2016 15:21 (CEST)
Zie de reeds geven uitleg elders. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 mei 2016 15:23 (CEST)

St Minver[bewerken]

Wat gaf jou het idee dat St Minver niet een vertaling was van ENWP? The Banner Overleg 24 mei 2016 12:34 (CEST)

De artikelinhoud is vergeleken uiteraard. De verschafte gegevens stemmen deels overeen en deels niet maar een vertaling is het niet. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 mei 2016 12:41 (CEST)
Tja, Februari was nogal selectief in het overnemen van de gegevens, zelden een complete 1-op-1-vertaling. Maar alles wat Februari neerschreef staat ook in de Engelse versie, dus hij kan het terdege wel als bron gebruikt hebben. The Banner Overleg 24 mei 2016 13:02 (CEST)
Wij kunnen het hem niet meer vragen Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 mei 2016 13:03 (CEST)
Dan nog moet je uitgaan van goede wil (en het verzet van Tekstman tegen de verwijdering) The Banner Overleg 24 mei 2016 13:45 (CEST)

Jacksepticeye[bewerken]

Hi Moira, eerder vandaag heb je het artikel Jacksepticeye verwijderd na een beoordelingssessie. Daarmee ben je me net voor; ik heb zojuist het artikeltje Let's Play aangemaakt. Om te voorkomen dat het artikel over Jacksepticeye en tig andere LP'ers nog eens wordt aangemaakt, is het misschien een idee om rd's aan te maken. Degenen die echt moeite willen steken in het schrijven van een goed artikel, kunnen dan op het Let's Play-artikel terecht terwijl aanmaak van ondermaatse artikelen misschien ontmoedigd wordt als de lemma's toch al bestaan. Wat is jouw mening hierover? Kan ik de rd op Jacksepticeye aanmaken en daarmee dus binnen 24 uur na verwijderen het lemma weer gebruiken? Logo-ubuntu cof-orange-hex.svg maartenschrijft/schrijfmaarten 24 mei 2016 20:58 (CEST)

Het algemene antwoord heb ik hier gegeven. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 mei 2016 21:04 (CEST)

artikel Wim Goes[bewerken]

Hallo,

Ik volgde met aandacht uw bewerkingen over het artikel over Wim Goes. Ik heb daar echt een aantal zinnen in geschrapt omdat er fouten in zitten. Zo heeft hij ooit een schets gemaakt voor de Art Farm, maar deze is nooit gerealiseerd. Ook de oprichtingsdatum en de info over zijn stages klopt niet. Ondertussen is deze foutieve info wel overal te vinden omdat ze gekopieerd is van Wikipedia.

Staat u me toe om de fouten uit dit artikel te halen?

Alvast bedankt Apopboy (overleg) 26 mei 2016 15:45 (CEST)

Ik ben geen inhoudelijk bewerker aan dat artikel maar herstelde slechts. U haalde zomaar informatie weg en plaatste tevens reclame voor diens bureau. Als er zaken niet kloppen geef dat dan aan met betrouwbare referenties. Ik neem aan dat als de persoon een toonaangevend architect is er toch elders betrouwbare referenties / bio's te vinden zijn? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 mei 2016 15:59 (CEST)
Aanvullend: Zie http: //www.belgium-architects.com/nl/wim-goes/projects-3#/ID_5747016aae3dc_tab1 hier de vermelding van de Art Farm. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 mei 2016 16:03 (CEST)
Apopboy - Als u dit blijft veranderen in een karig cv met heleboel borstklopperijzaken qua werk en reclame voor zijn bedrijf dan beklijft dit artikel niet ben ik bang... Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 mei 2016 18:21 (CEST)
Aanvullende vraag: al eerder werd dit artikel gelijkaardig "bewerkt" door account Vanheeti (overleg | bijdragen | bloks). Bent u dat wellicht ook want ik begin het vermoeden te krijgen dat met meerdere accounts dezelfde ongewenste bewerkingen werden en worden gedaan. Het leidt enkel tot verminking van de inhoud, verwijdering van relevante zaken die de persoon mogelijk encyclopedisch relevant zouden maken alsmede verwordt het zo tot een curriculum vitae met promo voor diens bedrijf en activiteiten. En daarvoor is een encyclopedie niet bedoeld. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 mei 2016 10:33 (CEST)

Hottub[bewerken]

Waarom verwijdert u de pagina? Doe ik iets verkeerd? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jorritdutchinternationals (overleg · bijdragen)

Jazeker. Wikipedia is een encyclopedie en beschrijft de generieke term. U vervangt een doorverwijzing door een reclameartikel inclusief linkspam. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 mei 2016 11:14 (CEST)

U bent ervan bewust dat de hottub niet hetzelfde is als een bubbelbad? Een hottub is een houtgestookt bad en wordt niet verwarmd met een verwarmingselement. Deze baden zijn altijd voorzien van een houtkachel. Daarnaast was de tekst zeer neutraal en verre van een reclame artikel.

Aandacht gewenst[bewerken]

Hier met name. EvilFreD (overleg) 27 mei 2016 18:15 (CEST)

Ja dat lijkt me een reïncarnatie toe. Op diens overlegpagina en in de bewerkingsgeschiedenis staan zijn ranges dus mogelijk kan een cu-aanvraag je verder helpen. Terugdraaien lijkt me eerst opportuun overigens. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 mei 2016 10:23 (CEST)

Marijke Zwagerman[bewerken]

Hoi MoiraMoira, een oude koe uit de sloot. Ik wilde het artikel van Marijke Zwagerman opknappen. Dat heb je ooit in 2006 aangemaakt, maar ik kan verder niets over haar vinden en betwijfel of de naam klopt. Ik heb mijn overwegingen iets meer toegelicht op de overlegpagina. Het is lang geleden, maar zou je nog eens naar willen kijken? Evert100 29 mei 2016 15:05 (CEST)

Dag, Kees Bitter had een aantal mensen verraden, Frits Ruys, Boy Ecury en Marijke Zwagerman - vandaar de spin off lemmata. Het Koninkrijk kan ik niet meer inzien helaas. Een zoekklusje of deze naam een verzetspseudoniem was of een echte naam - ik kijk er nog naar. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 mei 2016 17:05 (CEST)
Misschien iets voor Marjo Bakker? Apdency (overleg) 29 mei 2016 17:11 (CEST)
Goed idee! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 mei 2016 17:17 (CEST)
Ik heb er alvast een referentie naar een artikel uit 2003 bijgeplaatst. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 mei 2016 17:28 (CEST)