User talk:MoiraMoira

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
  Wikipedia


Manxwithbaseball.jpg
Pitcher High school baseball in Japan 2007.gif
Welkom op mijn overlegpagina.
LEES DIT EERST.

Antwoord op onderstaande vragen krijgt u door op de vraag te klikken:

1. Waarom is de link die ik in een artikel plaatste verwijderd?
2. Waarom is het artikel over mijn band/ensemble/mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
3. Waarom is het artikel over mezelf voor verwijdering voorgedragen of verwijderd?
4. Waarom is het artikel over mijn bedrijf(sprodukt)/organisatie/dienst/site voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
5. Waarom is het artikel wat ik een tijd geleden gemaakt/aan bijgedragen heb verwijderd en wat is daar aan te doen?
6. Waarom mag mijn persoon/bedrijf/produkt/organisatie niet op Wikipedia en X (=willekeurig beroemder/bekender persoon/bedrijf/produkt/organisatie) wel?
7. Hoe kan ik vrijgave van auteursrechtelijk beschermde teksten ter plaatsing op Wikipedia regelen?
8. Hoe krijg ik live antwoord van een Wikipediaan en waar kan ik meer algemene informatie krijgen?
Als uw vraag er hierboven niet bijstond (en hier staat een nog uitgebreidere versie) dan kunt u nu hier klikken. Vragen en verzoeken poog ik tijdig te beantwoorden. Mocht er iets vergeten zijn, of uw vraag is nog niet beantwoord, laat me dat dan weten. Vragen over Wikipedia beantwoord ik enkel regulier hier in verband met de transparantie. Wilt u toch mailen in verband met privacygevoelige zaken schrijf hier dan een korte notificatie dan kijk ik in mijn wikimailbox. Wilt u een reactie schrijf hier dan niet anoniem en wees zo beleefd uw bericht te ondertekenen door af te sluiten met vier tildetekens (~). Op anonieme reacties wordt niet gereageerd. Overleg op uw eigen overlegpagina of een terugkoppeling van daar voer ik daar verder en wordt verplaatst. Afgehandelde oudere berichten staan in de archieven. Heeft u een vraag over een lemma zet de naam dan tussen twee vierkante haken dan kan ik er makkelijker naar kijken, anders doe ik dat voor u.
Magic wand.svgHeksen kan ik niet, toveren doe ik enkel op verzoek.
En tot slot - voor de virtuoso's onder u - geniet mee van John Baston: "hier".


Onderwerpen

Inhoud

Iris Slock[bewerken]

Beste MoiraMoira, Waarom heeft u de pagina van Iris Slock verwijderd? Wat was er niet niet goed aan? Ik dacht dat ik nog een dag had voor verbeteringen? Ik ben overigens niet Iris Slock.Appie3 (overleg) 8 okt 2017 09:28 (CEST)

Liane Engeman[bewerken]

Goed gedaan Moira; mooi vooruitziende blik Knipogende smiley [1] Pompebled.svg Freaky Fries (Overleg) 5 jun 2017 14:59 (CEST)

Dank je wel! Was veel nazoeken maar het is idd gelukt voor die televisieuitzending over haar. Jij nog bedankt voor het fotozoekwerk. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 jun 2017 15:03 (CEST)

SBV Vitesse[bewerken]

Hey Moira,

Op 30 april semi-beveiligde je de pagina SBV Vitesse voor een maand. De bijkomende titelbeveiliging werd echter ingesteld voor onbepaalde tijd. Ik kon in de logboeken geen titelwijzigingsmisbruik vinden (met de laatste hernoeming uit 2006). Ik neem dus aan dat het een invoerfoutje was, maar wou het toch nog eerst even aan jou vragen of de beveiliging inderdaad opgeheven kan worden.

Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 6 jun 2017 16:16 (CEST)

Hoihoi, vast een tabglitchfoutje van mij oid. Kan me niet herinneren dat er titelverandervandalisme of zoiets is geweest. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 jun 2017 16:27 (CEST)
Alrighty, ik heb de beveiliging eraf gehaald. - Kippenvlees (overleg‽) 6 jun 2017 16:55 (CEST)
Mooi en dank voor het alerte bijhouden van die pagina al tijden! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 jun 2017 16:56 (CEST)

Arameeërs[bewerken]

Dag MoiraMoira. Is H0llande (overleg | bijdragen | bloks) wél vrij om te blijven bewerken? Probeert het volk onder aandacht te brengen. Ik heb me niet zo in de persoon verdiept verder, maar je hebt hem zelf een dossier bezorgd. Groet, ErikvanB (overleg) 9 jun 2017 17:46 (CEST)

Nope, als die weer doorgaat gaat ie vanzelf ook op slot lijkt me. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 jun 2017 22:13 (CEST)

Welkomstsjabloon[bewerken]

Goedenavond Moira, we hebben beiden meldingen achtergelaten op Overleg gebruiker:77.160.180.245. Het viel me op dat je het welkomstsjabloon verving dat ik eerder had geplaatst. Is daar een bepaalde reden voor? Is hola ongewenst? Tux.svg maartenschrijft/Wikiproject België 13 jun 2017 22:49 (CEST)

Helemaal niet. Ik heb even gekeken en er is iets heel anders gebeurd - we sloegen tegelijkertijd op. Ik waarschijnlijk 1 milliseconde later dus mijn versie bleef staan Glimlach. Dat krijg je niet te zien bij exact dezelfde tijd - is iemand even later dan krijg je er een automatische melding van maar dat gebeurde niet. Ik ehb een en ander hersteld, dan is iig deze persoon dubbel geïnformeerd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jun 2017 06:53 (CEST)

Verwijderen pagina[bewerken]

Beste MoiraMoira, De pagina gaat niet over mij of over mijn band. Zou u het verwijderen ongedaan willen maken, of aan willen geven wat er precies niet toelastbaar is? Groet, Warning1965--- – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Warning1965 (overleg · bijdragen) 14 jun 2017 00:17‎ (CEST)

Het betrof onjuist en oneigenlijk gebruik van een gebruikerspagina. U benutte uw gebruikerspagina als middel om een artikel te plaatsen. Dat is niet toegestaan. Wat u wél kunt doen is een dergelijke pagina aanmaken als subpagina in uw eigen gebruikersnaamruimte (bijvoorbeeld Gebruiker:Warning1965/Peter-S-Band), of in uw kladblok. WIKIKLAAS overleg 14 jun 2017 00:42 (CEST)
U kreeg uitleg op uw eigen overlegpagina en ook op die van uw vorige account zie ik nu hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jun 2017 07:10 (CEST)

Afbeeldinguitprobeerder[bewerken]

Dag, MoiraMoira. Ik heb hier een vraag gesteld, omdat ik exact ditzelfde obsessieve gedrag eerder heb gezien. Dat ging ook maandenlang door. Ik dacht zelfs de naam te herkennen, maar blijkbaar niet. Er lijken ook geen eerdere gebruikerspagina's te zijn verwijderd. Mocht er geen antwoord komen en het ongewone gedrag persisteren, dan moet er misschien wat aan gedaan worden. ErikvanB (overleg) 14 jun 2017 01:36 (CEST)

Tsja wat moet je daar nou mee? Gelukkig beperkt het zich gezien de bijdragen hoofdzakelijk tot diens eigen kladblok (op een keer leeghalen van een artikel na). Hij verveelt zich erg want doet het ook cross wiki zie ik nu. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jun 2017 07:12 (CEST)
Het is inderdaad ongevaarlijker dan op je eigen high school een bloedbad aanrichten. – Iets anders nog: wist je dat onze geblokkeerde Tceqli-vriend jou onder een ander IP-adres weer had teruggedraaid? Groet, ErikvanB (overleg) 14 jun 2017 17:06 (CEST)
En alweer een ander adres bij Tceqli: 85.180.205.141 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) - Groet, ErikvanB (overleg) 16 jun 2017 15:44 (CEST)

Update. Nou vooruit maar. - ErikvanB (overleg) 17 jun 2017 01:22 (CEST)

Tegelijk[bewerken]

Hoi MoiraMoira, we waren tegelijk met dezelfde gebruiker bezig, excuus. Hopelijk heb ik het goed opgelost zo. Machaerus (overleg) 14 jun 2017 10:22 (CEST)

Dat wordt nog weer anders Glimlachende smiley. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jun 2017 10:24 (CEST)
O, haha, dan laat ik het met een gerust hart aan jou over :). Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 14 jun 2017 10:25 (CEST)

Afhandeling blokkering: reminder[bewerken]

Dag MoiraMoira, je meldde je onlangs boos op mijn OP aangaande het door mij oppakken van een blokkering waarin jij de eerste hand had gehad. Ik heb daar tweemaal een reactie gegeven, en ook twee andere gebruikers lieten er een bijdrage achter. Mijn laatste reactie sloot ik af met een verzoek aan jou, ervan uitgaande dat je de discussie nog zou volgen; je had die immers zelf geïnitieerd. Mag ik erop rekenen dat je dat verzoek nog overweegt en me de uitkomst van je overweging laat weten? WIKIKLAAS overleg 15 jun 2017 14:58 (CEST)

Ja hoor bij deze. Dat lijkt me geen goed plan eerlijk gezegd dus laat het maar zo staan. Mocht die persoon zich nog melden op de overlegpagina dan overleggen we wel verder. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 jun 2017 15:00 (CEST)
Prima. Als de persoon zich niet meldt, dan heeft deze inconsistentie verder ook geen gevolgen. Groet, WIKIKLAAS overleg 15 jun 2017 15:08 (CEST)

Jair Jurrjens[bewerken]

Ha Moira, zou je nog eens kritisch naar dit lemma, origineel door jou aangemaakt, kunnen kijken? Naast dat het wat achterloopt, leest dit toch bepaald niet neutraal en staat het bol van de BLP-gegevens. mvg - Agora (overleg) 16 jun 2017 13:48 (CEST)

Die honkballer verdient inderdaad beter en uitgebreider lemma. Ik zal dat eens aanpakken binnenkort. Overigens zijn de gegevens biografisch verantwoord, gerelateerd aan zijn sportloopbaan en bebrond. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 13:50 (CEST)
Ik zou ondanks dat er bronnen zijn toch iets terughoudender zijn met alle familienamen en -details. Dat pa en broer een rol hadden hoort uiteraard in het lemma, maar hoeft niet allemaal zo expliciet en gedetailleerd. mvg - Agora (overleg) 16 jun 2017 14:01 (CEST)
In dit geval wel want was integraal onderdeel van zijn honkbaljeugd/opleiding en het verhaal van zijn broer is heel bijzonder ook. Naam zus zou weg kunnen maar staat ook in en-wiki lemma. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 14:29 (CEST)
Iets aangepast maar die man heeft sinds ik dit jaren geleden begon er zoveel bijgehonkbald dat het nog wel ff duurt voor het up to date is. Thanx voor de reminder! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 14:45 (CEST)
Maar ff snel voorlopig afgemaakt ivm die dopingschorsing. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 15:49 (CEST)

vraag over opheffen blokkage uit 2009[bewerken]

Geachte MoiraMoira, In 2009 heb ik uit onkunde als nieuwkomer (alleen maar goed bedoelend), originele microscopische beelden gemaakt op onze afdeling van de Radboud Universiteit Nijmegen met link op Wikipedia geupload. Hierdoor is de gebruikersnaam van mijn afdeling, Vcbio (overleg | bijdragen | bloks), meteen, zonder waarschuwing, voor onbepaalde tijd tot ongewenste, geblokkeerde gebruiker gezet wegens spam. U fungeerde toen al moderator. Mijn vraag is of u nu, acht jaar later, deze blokkade kunt opheffen, en zo niet of u bovengenoemde gebruikersnaam voor de goede orde helemaal kunt opruimen. Bij voorbaat dank voor uw reactie. Met vriendelijke groet. Ondergetekende – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Vcbioathuygens (overleg · bijdragen) 16 jun 2017 18:49‎ (CEST)

De blokkadereden was dat namen van een organisatie niet zijn toegestaan. U kon daarna een nieuwe gebruikersnaam kiezen. Die heeft u imiddels. Ik zal de pagina ontgooglebaar maken zometeen. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 19:01 (CEST)
Dat is nu gedaan en de linkspamvermelding is ook weg. Ik hoop dat u met uw nieuwe account wilt gaan blijdragen aan de encyclopedie. mocht u nu of later vragen hebben stel ze gerust hier. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 19:05 (CEST)
Wel het advies om een andere meer individuele gebruikersnaam te nemen want ook deze is die van de organisatie zie ik nu. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 19:22 (CEST)

Mark McCormick[bewerken]

Ha MM, alles goed met je ? Wat zwervend over de artikelen die ik genomineerd heb in het nabije verleden, kwam ik bovenstaande nominatie tegen, die jij gemeend hebt te moeten behouden per sessie van 16 mei jl.
Ik daar niks van begrijpen niet Glimlach. (Had liever een droevige smiley gestuurd maar geen idee waar ik de verschillende smileys kan vinden.)
Mocht - hoe is het mogelijk na 23 jaar professional te zijn geweest - meedoen aan het US Open voor golfers.
Nu hebben we toevallig vastgelegd wanneer een golfer E is. Zie hier en daar voldoet hij dus niet aan.
Nooit z'n tourkaart gehaald, nooit iets gewonnen en de schifting na 2 van de 4 rondes niet overleefd. Typisch ook weer een artikel van Pvt pauline, want tweederde is ook nog eens NE. Geinig bijvoorbeeld dat hij in een oefenronde met een uiterst bekende golfer heeft gespeeld, maar dan houdt het ook meteen op.
Zou je aub je beslissing nog eens onder de loep willen nemen cq heroverwegen.
Hartelijke groet, Malinka1 (overleg) 19 jun 2017 12:27 (CEST)

Ja hoor. Zijn deelname aan de US Open 2012 (golf) volstond voor behoud. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2017 13:06 (CEST)
Neen hoor, want waar staat dat hier ? Malinka1 (overleg) 19 jun 2017 13:11 (CEST)
Elke regel geetst in steen of papier ondervangt heus niet alles. Dit is echter een soort inventarisatie om wat houvast te hebben. In dit geval heb ik afgewogen dat die bijzondere deelname op zich de persoon relevant genoeg maakte voor opname. Is een van de vier grote toernooien en dat lijkt me echt als dat in die inventarisatie zou toegevoegd worden een goede suggestie want nu gaat dat dus mis en dat lijkt me niet goed. Iedere deelnemer aan een van die vier is encyclopedisch relevant net als iedere deelnemer aan hoofdtoernooi van de grote vier van het tennis dat is. Ik geef je dus mee om dat ook zoals het voor het tennis geldt dat toe te voegen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2017 13:20 (CEST)
Het eerste ben ik met je eens. Ik had het echter sjieker gevonden als je eerst de verandering die jij voorstaat had voorgelegd aan de 9 gebruikers in plaats van deze meteen toe te passen. Als we dit allemaal gaan doen, dan blijft er weinig van Wikipedia over ben ik bang. En ik mag het hopelijk met je woorden "om wat houvast te hebben" oneens zijn. Wat alweer ruim 2 jaar geleden is vastgelegd is het ENIGE houvast wat we hier hebben. Groet, Malinka1 (overleg) 19 jun 2017 14:35 (CEST)
Een verwijdersessie is een toetsing aan kriteria en encyclopediewaardigheid enkel en dat gebeurde. Een informeel groepje dat kijkt naar zaken benaderen als je een sessie doet is niet in me opgekomen als handig. Ik adviseer om de "big four" toe te voegen in dat houvastlijstje. Mogelijk na consultatie in het sportcafé. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2017 14:42 (CEST)

Blokkering wegens LSV[bewerken]

Beste MoiraMoira, dit weekend kwam ik per toeval te weten dat mijn IP-adres geblokkeerd was. Ik wilde namelijk een artikel aanvullen, maar was niet aangemeld onder mijn gebruikersnaam. Door in het blokkeerlogboek te kijken, kwam ik te weten dat u mijn IP-adres 3 maal geblokkeerd hebt. Op 13 en 15 juni (telkens voor een dag) en op 16 juni (voor 3 dagen). Is het mogelijk om me iets meer info te verschaffen waarom mijn IP-adres geblokkeerd is, en mogelijke titels van artikels te geven waar dit IP-adres actief op is geweest? Bedankt voor uw aandacht en mvg 91.182.41.91 19 jun 2017 15:02 (CEST)

Het IP-adres via welke u momenteel werkt is niet geblokkeerd geweest noch is daarvandaan vandalisme gepleegd. Een anoniemenrangeblok is wel gegeven met die specifieke melding voor korte tijd aan een hoogdynamische ipv6 range vanwege een vandaal die telkens van IP wisselt door zijn of haar router te hersetten/opnieuw bij de provider in te loggen. Als u ingelogd werkt heeft u niet gauw nergens last van. Wilt u weten of er vanaf uw internetaansluiting mogelijk door een ander binnen uw gezin/leefsituatie dit nare vandalisme is gepleegd dan kan ik de achterliggende gegevens van uw huidige IP-adres laten vergelijken met dat van de vandaal. Als u daar prijs op stelt hoor ik dat wel. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2017 15:07 (CEST)
Dit mag u gerust controleren. Intussen is net een 4de blokkering afgelopen. Edit: het valt me op dat er nu een ander nummer verschijnt in mijn handtekening.2A02:A03F:100A:C500:592:548D:C066:859 22 jun 2017 16:57 (CEST)
Wat is uw gebruikersnaam? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 jun 2017 14:43 (CEST)

Bands[bewerken]

Hallo MoiraMoira. Ik zag dat je een paar lemma's van Driehonderd (overleg | bijdragen | bloks) hebt genomineerd. Hij dumpt hier zo'n beetje de hele Wikisage, tientallen bands op één dag. Dat lijkt me niet de manier. Misschien een halt toeroepen. Groet, ErikvanB (overleg) 19 jun 2017 21:32 (CEST)

Dat hebben collega Blueknight en ikzelf al vriendelijk verzocht maar de persoon heeft de vervelende gewoonte om overleg te verwijderen. Zie maar eens hier. Een blokverzoek is een optie die je kan overwegen want dit begint inderdaad wederom uit de klauwen te lopen helaas. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2017 21:36 (CEST)
O gut. ErikvanB (overleg) 19 jun 2017 22:53 (CEST)

DriveNow[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Het is me onduidelijk waarom je DriveNow hebt verwijderd terwijl deze op de beoordelingslijst stond ter verbetering. Ik had het artikel neutraal gemaakt, misschien had je dat niet gezien? Hannolans (overleg) 21 jun 2017 12:44 (CEST)

Herplaatste expliciete produktpromo, ook crosswiki door bedrijf zelf gedaan in strijd met gebruiksvoorwaarden. Bedrijfs-ip wist dat reeds, account persisteerde. Checkuseronderzoek gaf vanochtend de bevesting. Dat faciliteren kan/mag niet. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 jun 2017 16:17 (CEST)
Ok, maar dat was de oudere versie. Je verwijdert het artikel in de vorm die wel neutraal is en gewoon beoordeeld kan worden. Het artikel stond als wiu op de lijst. Kan je anders mijn versie terugzetten en die historische reclameversie uit de geschiedenis verbergen? Hannolans (overleg) 21 jun 2017 16:48 (CEST)
Zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 jun 2017 10:07 (CEST)

Uitgeverij De Kring[bewerken]

Goedemiddag. Even oppassen voor mogelijke spam voor uitgeverij De Kring door Mick19888 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki), die waarschijnlijk eerder bekend was als Nijntjuh1988 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki). Dit was natuurlijk goedbedoeld. De uitgeverij dateert pas van 2012, maar heeft wel wat bekende auteurs onder zich. Groet, ErikvanB (overleg) 21 jun 2017 16:07 (CEST)

Possible Puppet Making Cross-wiki Spam[bewerken]

Hello MoiraMoira, I am an administrator of the Lusophone Wikipedia and today I came across an attempt to insert a biography, I researched the case and found this list that you created, I would like to warn you that the CaliBud420 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) is a possible puppet, as he created the same biography on the list in other Wiki besides the Portuguese. And forgive me, I'm speaking English, I do not know the Dutch language. Conde Edmond Dantès (overleg) 21 jun 2017 22:59 (CEST)

Thank you for the heads up. It seems he restarted full flare cross wiki alas. Will take measures. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 jun 2017 00:22 (CEST)
Unfortunately it seems that, besides the lusófona, it created the same article in the Afghan Wikipedia, Hungarian, French, Latin, simple and Indonesian. It's already a bit late in Brazil, so I'll wait and if the pages are still online tomorrow, they'll sweep them out of the Wikipedias. Conde Edmond Dantès (overleg) 22 jun 2017 02:10 (CEST)
Have updated the file page, have removed him (I am global sysop) from some small wikiversions and have placed delete templates on the replaced ones on large wikiversions. Keep me posted! Kind regards, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 jun 2017 08:55 (CEST)

Arameeërs revisited[bewerken]

Hallo. De Arameeërs weer. Groet, ErikvanB (overleg) 24 jun 2017 01:04 (CEST)

En na hierboven als 77.162.126.1 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) nu ook als 143.179.102.26 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). - ErikvanB (overleg) 24 jun 2017 03:07 (CEST)
Artikel staat nu ook op mijn volglijst. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 jun 2017 08:20 (CEST)

POV-pusher[bewerken]

Volgens mij krijg je tegenwoordig een melding als iemand je via de e-mailfunctie een bericht stuurt, maar voor de zekerheid: ik heb je net een e-mail gestuurd. WIKIKLAAS overleg 25 jun 2017 00:38 (CEST)

Gelezen. Zelf nog niet dit soort mails gekregen. Is grond voor een blokkade voor onbepaalde tijd, deze jongeman zit momenteel op vakantie in Spanje zich te vervelen blijkbaar. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 jun 2017 08:18 (CEST)

194.151.10.32/28[bewerken]

Beste MoiraMoira, je hebt 194.151.10.32/28 (overleg | bijdragen | bloks) een OT-blok gegeven, maar de betrokkene kon hier vandaag vandaliseren. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 29 jun 2017 15:28 (CEST)

Nee, een bedrijf krijgt zelden of nooit een blok voor onbepaalde tijd. Dus ook hier niet gebeurd. Is blijkbaar een verveelwerknemer. Als ie doorgaat krijgt de bedrijfsaansluiting een dagje time out want laatste blok van drie dagen was al jaren geleden. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 jun 2017 15:35 (CEST)

Doe-het-zelfhypotheek[bewerken]

Dag. Misschien is KingGirl (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) wel Rentsje de Gruyter en zijn de bronnen NRC, AFM en Consumentenbond wel geschreven door haarzelf. Rentsje de Gruyter schrijft in elk geval onder meer voor NRC en de Consumentenbond (Geldgids). Ook hebben NRC (in dezelfde maand verschenen als het artikel "Doe-het-zelf hypotheek") en de Beslisboom (een eerder gebruikte bron) allemaal last van dezelfde Engelse ziekte als het artikel "Doe-het-zelf hypotheek". Voor de NRC is dat ongewoon. Maar ja, ik ben Sherlock Holmes niet. Wel blijven oppassen voor spam. Groet, ErikvanB (overleg) 6 jul 2017 18:58 (CEST)

Bleek voor een deel overgeschreven te zijn van deze website waar onderaan staat copyright AFM. Dus dat was einde voor dit artikel. Plaatser heeft hierover uitleg gekregen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 jul 2017 23:41 (CEST)
Akkoord. Dankjewel. ErikvanB (overleg) 7 jul 2017 00:38 (CEST)

Terror-lsv[bewerken]

Beste MoiraMoira, de verveelwerknemer 195.65.254.9 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) was weer bezig, nu als 2A02:AA16:3240:F600:DDAF:CF51:2933:6C65 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 10 jul 2017 19:00 (CEST)

Intentie[bewerken]

Goedenavond MoiraMoira, op deze verwijderlijst heb ik nogmaals een reactie gegeven op jouw opmerkingen n.a.v. LTO Glaskracht Nederland. Na in de eerdere discussie (op die verwijderlijst) voor lobbyist te zijn uitgemaakt, kreeg ik vervolgens in bedekte termen van jou hetzelfde verwijt. Daargelaten dat de intentie bij het maken van een artikel in feite niet van belang is, is de opmerking betreffende mijn intenties nergens op gebaseerd en onjuist. Om die reden heb ik alsnog daar een reactie gegeven. Groet, Bob.v.R (overleg) 11 jul 2017 19:09 (CEST)

Nogmaals: Ik beoordeel enkel het aangetroffen artikel dus voelt u zich alstublieft niet aangesproken. Het ging om zinssneden als "Glaskracht organiseert haar innovatie-activiteiten voornamelijk door middel van samenwerkingen met andere partijen."; "het stimuleren van innovatie in de sector" dit gecombineerd met dat het een onderdeel met enkele tientallen werknemers was van de organisatie LTO. Hier laat ik het bij met uw welnemen. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 jul 2017 19:13 (CEST)Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 jul 2017 19:11 (CEST)
Goedenavond, en dank voor de snelle reactie (ik zie nu pas dat u vanochtend ook op de verwijderlijst een reactie had geplaatst). Voor de duidelijkheid: ik reageerde (en ik was daarin niet de enige) op de zinsnede "... nog steeds mede bedoeld was om de organisatie en doelstellingen te promoten". Dat suggereert niet-neutrale motieven bij de gebruikers die aan het artikel hebben gewerkt. Zoals u ziet op de verwijderlijst ben ik niet de enige gebruiker die hier absoluut niet van gediend is. Ik begrijp nu uit uw reactie dat u het niet zo bedoelde, maar ik hoop dan wel dat u het ermee eens bent dat de hier geciteerde zinsnede onjuist was. Groet, Bob.v.R (overleg) 11 jul 2017 19:26 (CEST)
Nee hoor. Ik beoordeelde enkel de tekst en als mensen een tekst bewerken en pogen die behoudenswaardig te maken is daar niets mis mee lijkt me. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 jul 2017 19:28 (CEST)

Onzinpagina[bewerken]

MoiraMoira, bedoel je hiermee deze pagina? Dan was je erg snel met je dossier namelijk. Of is het weer een nieuwe? Groet, ErikvanB (overleg) 13 jul 2017 14:33 (CEST)

Nee die. Ik denk een verveelwerknemer met dezelfde achternaam als de keeper die zichzelf ook in de encyclopedie wilde zetten nadat ie zijn naamgenoot voorzien had van onjuist gespelde voornaam. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 jul 2017 14:42 (CEST)
En nu de nieuwe genuwegd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 jul 2017 14:44 (CEST)
Yep. ErikvanB (overleg) 13 jul 2017 14:55 (CEST)

Chronologie "recente beoordelingssessies" op TBP[bewerken]

Hallo MM, ik snap dit even niet. Vanmorgen heb ik een sessie afgerond en die volgens de aanwijzingen zoals ik ze begrijp, onderaan het lijstje met recente sessies gezet. Maar nu zie ik die sessie opeens uit dat lijstje verdwijnen, terwijl dat ik dacht dat pas 7 dagafhandelingen verder zou gebeuren. Hoe zit het? (Ik heb nog gekeken of de chronologie wellicht gebaseerd is op de startdatum van de sessies, maar dat blijkt in de huidige versie ook niet het geval.) Apdency (overleg) 15 jul 2017 12:00 (CEST)

Ik zet ze altijd netjes op datum degenen die zijn afgehandeld. Had er ook een paar oudere afgerond vandaag. Als er achterstanden zijn staan pagina's toch al veel langer open om er wat aan te doen immers. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 jul 2017 16:21 (CEST)
Nou, ik zie ze op dit moment niet netjes op datum staan eerlijk gezegd. Noch op de startdatum (zoals ik al aangaf), noch op de afhandelingsdatum. Zodoende blijft het gebruikte chronologiecriterium me onduidelijk. Apdency (overleg) 15 jul 2017 18:38 (CEST)
Yup ik zie het al - er stond nog een datum niet chronologisch en dat is nu gefixt. Groet weer Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 jul 2017 20:05 (CEST)

Cross-wiki spam cases[bewerken]

Hello Moira, I come back with two possible cross-wiki spam cases:

  • Albert Weber: In 2016, I found this biography in Portuguese, indicated for elimination and after the discussion period, it was eliminated. However, what struck me most was that the creator of the page spread to everyone that his "company" received an email from the biographer himself to create the page ([2], [3], [4]). After that, I indicated for deletion on the Spanish Wiki and was also deleted. Seeing here, the biography exists in another 7 Wiki, I have no fluency and no knowledge of the languages and so I ask for your help.

One note: all pages on all Wikipedies were created by "new" accounts, in which they had 99% of their editions in the biography.

  • ENAC Foundation: Also exists in 7 Wiki, addresses a foundation without any notoriety in the text. The content is pamphletary and on several Wikis with poor translation.

I indicated for elimination in the Spanish and Romanian (whose languages I know), was eliminated in Portuguese and German, in both I participated. However, the others are not known in my language or in politics (in the case of English and French)

Edmond Dantès d'un message? 16 jul 2017 12:50 (CEST)

Klaas van der Kamp [bewerken]

Beste MoiraMoira, Ik zie (hier) dat je het lemma "Klaas van der Kamp" heb verwijderd. De geen die vroeg om verwijdering van dit lemma gaf als reden "Bronloos verhaal" (zie hier). Ik heb er vervolgens bronnen bij geplaatst en iemand anders spreekt zich op de beoordeel pagina uit met "Er is discussie mogelijk over de relevantie, maar een gevestigd predikant die een nationale bestuursfunctie vervult bij de Raad van Kerken lijkt me op zich wel relevant." Vervolgens is er niemand in die twee weken die er voor staan om zich uit te spreken, dat het lemma weg zou moeten. Maar toch verwijder je het! Nu heb ik persoonlijk niets met dit lemma, maar vind het toch vreemd dat het lemma word verwijderd om een andere reden als werd aangegeven waar het lemma niet aan voldeed!? Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 17 jul 2017 23:50 (CEST)

Ik denk dat Antoine.01 hier een legitieme vraag stelt, wat ik ook op diens OP heb aangekaart. Zoals je daar kunt lezen ziet hij er echter gemotiveerd van af om een terugplaatsingsverzoek te doen & overweeg ik er wel een te doen. Maar wellicht wil je alsnog op zijn vraag ingaan. Groet, Apdency (overleg) 29 jul 2017 09:38 (CEST)
KOrt vanuit vakantie - artikel was curriculum vitae van man met werkzaamheden. Geen behoudenswaardige biografie. Uit tekst die ik beoordeelde bleek geen ew helaas. Mijn verwijderreden was dus iets anders dan de nominator aantrof. Het artikel was bewerkt nadien door betrokkene zelf oningelogd vandaar mogelijk de cv disbalans die ik aantrof. -Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 jul 2017 17:00 (CEST)

Andullatie[bewerken]

Dag MoiraMoira. For your information, Het gaat mij niet om een product te promoten. Misschien zonde van je tijd verder. Groet, ErikvanB (overleg) 18 jul 2017 16:04 (CEST)

Remco Claassen - Voel me een beetje zielig...[bewerken]

Geachte MoiraMoira,

Ik word vandaag benaderd door een van de 'fans' van mijn boeken en trainingen met de mededeling dat hij me wilde toevoegen op Wikipedia en dat dit niet is gelukt. Ik wist niets van dit (goedbedoelde) initiatief af en verdiep me vervolgens in de situatie. Na enig onderzoek blijk ik? al 5 keer eerder te zijn geweigerd en zelfs te boek te staan als een 'blatante zelfpromotor'. Ik schaam me hier nogal voor omdat ik bij geen van alle pogingen zelf de initiator ben geweest. Omdat anderen deze afwijzingen ook kunnen zien kan ook bij de lezer het gevoel ontstaan dat ik Wiki gebruik om mezelf te spammen.

Is er een mogelijkheid dat ik mijn 'naam kan zuiveren'?

Mijn excuses wanneer u niet degene bent waar ik mijn onvrede bij kwijt kan ;-)

Hoogachtend, Remco Claassen (remcoclaassen-at-mac.com)– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Remcoclaassen (overleg) · 21 jul 2017 09:10 (CET)

Zondag 23 juli (amendement)
Geachte MoiraMoira,
Ter voorkoming dat u teveel tijd verliest aan mijn 'case', er is een (positieve) verandering ontstaan. Ik weet inmiddels wie mijn fan is (dhr. Mark Ernst) en hij heeft de pagina dusdanig weten te vullen dat hij met de status 'ter beoordeling' zichtbaar is gezet. De voor mij ietwat gênante kanttekening 'ter verwijdering genomineerd' staat er helaas nog wel maar daar hoef ik nog maar 2 weken mee te leven ;-)
Mijn bovenstaande 'call for help' wordt hiermee iets minder dringend. Het feit dat ik hier en daar als management-goeroe te boek sta is al ackward genoeg, als daar echter een zweem van 'self acclaimed' naast ontstaat voel ik me daar zeer ongemakkelijk bij.
To be continued...
Bovenstaande niet middels de gebruikelijke vier tildes ondertekende overlegbijdrage is geplaatst door Remcoclaassen op 23 juli 2017 om 12:03 uur.
Zielig hoeft u zich niet te voelen. Na mijn vakantie krijgt u uitgebreidere uitleg maar even kort wat ik heb nagekeken in de wikiarchieven over de artikelen over uw persoon onder de titel Remco Claassen: gelijkaardige teksten zijn in de afgelopen jaren geplaatst eerst herhaald vanaf diverse internetaansluitingen van de voormalig uitgever van uw boeken. Daarna driemaal door drie verschillende one issue accounts gelijkluidend aan de eerdere versies. Deze accounts reclameerden ook in identiek taalgebruik telkenmale met identieke argumentatie en zinsgebruik als het artikel verwijderd dreigde te worden. Jarenlange ervaring alhier leerde mij dat uw beroepsgroep helaas vaak behoefte heeft om de encyclopedie te gebruiken voor promotie van aangeboden diensten en producten of dat dit gedaan wordt door organisaties die de persoon vertegenwoordigen. Slechts weinigen uit de beroepsgroep blijken voldoende encyclopedische relevantie te hebben. Vaak ook, als het aanvankelijk niet lukt, komen er steeds weer nieuwe accounts langs die nadat ze een cursus hebben gevolgd bij of een boek hebben gekocht van of een bijeenkomst hebben bijgewoond door de persoon gegeven (dit alles naar eigen zeggen als uitleg waarom plotsklaps het artikel geplaatst wordt) ietwat bevreemdend meteen de dringende behoefte in zich op voelen komen om die persoon onmiddellijk in deze encyclopedie te gaan plaatsen. Soms blijkt dit bij nader onderzoek toch de persoon zelf weer te zijn onder andere naam, soms is het een kennis, soms de boekuitgever en soms het sprekersboekingsbureau. Dit is de allereerste keer dat ik tegenkom dat iemand totaal jarenlang niet op de hoogte zegt te zijn geweest van al deze vrij identieke artikelen geschreven door vele vele zeer op elkaar gelijkende identiteiten. En dat terwijl alles toch gewoon te googlen was en is. Excuus voor de typefouten maar dit komt vanuit een wankele hooggebergteresortwifi maar ik wilde u toch van een reactie alvast voorzien. Dat u bij mij op de pagina terechtkomt geeft overigens enkel aan dat u de uitgebreide uitleg die ik eerder aan de laatste van de one issue accounts gaf tot u hebt genomen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 aug 2017 00:18 (CEST)
Aangezien de typefouten atypisch waren voor MoiraMoira, en te wijten aan een slecht werkende interface, heb ik de vrijheid genomen ze vanaf mijn uitstekend werkende internetverbinding en dito toetsenbord te corrigeren. WIKIKLAAS overleg 1 aug 2017 08:37 (CEST)
Dank daarvoor. Ik heb al wat verbeterd hierboven en mocht het nog opportuun blijken als ik terug ben dan volgt nog nader onderzoek en aanvullende uitleg. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 aug 2017 17:16 (CEST)
Inmiddels is deze herplaatsing afgehandeld zie ik. Na mijn vakantie kom ik hier nog nader op terug te meer daar ik nu zie dat al in 2008 ik het artikel Remco claassen dus met een kleine letter maar aangemaakt door Remco Claassen als zelfpromo heb verwijderd. Hier wordt ik niet vrolijk van. Uitgaan van integriteit van handelen uwerzijds met al die nogal gelijkaardige teksten en taalgebruik in de reclamage acties wordt nu wel heel moeilijk Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 aug 2017 08:03 (CEST)
De eerste versie van het artikel werd op 4 oktober 2008 als Remco claassen aangemaakt door een account met de naam Remco Claassen. Dit artikel belandde op grond van "zelfpromotie" op TVP (oude naam van TBP), en werd op 18 oktober verwijderd. Het betrof in hoofdzaak een kopie van de tekst zoals die toen op zijn eigen website stond.
De volgende vrijwel identieke versie van het artikel werd op 10 oktober, dus nog vóór de afhandeling van bovenstaande versie, als Remco Claassen geplaatst door het IP 82.94.79.249, en op 12 november nogmaals door 82.94.79.250, beide van Uitgeverij Unieboek BV, waarmee ook artikelen over andere schrijvers uit hun fonds werden aangemaakt. De vierde versie (december 2008) werd geplaatst door 82.94.137.74, opnieuw van Unieboek, nu met een nieuwe tekst die minder over Claassen zelf ging maar op onbeschaamde manier reclame maakte voor twee van zijn boeken. Deze drie versies werden onmiddellijk verwijderd op basis van het criterium "expliciete reclame."
In maart 2009 werd het account Flambrow (overleg | bijdragen | bloks) geregistreerd waarmee in september 2010 opnieuw een artikel over Claassen werd aangemaakt. Alle vijf bijdragen die vanaf het account werden geleverd betroffen dit ene artikel en het ijveren voor het behoud ervan. Het artikel werd na twee weken TBP verwijderd. De opvallendste toevoeging van die twee weken was een link naar www.managementboek.nl.
Op 15 januari 2015 werd het volgende one-issueaccount Spbrouw (overleg | bijdragen | bloks) geregistreerd waarmee op 21 januari eerst het artikel Remco Claassen werd aangemaakt, en toen dat op basis van "expliciete reclame" was verwijderd werd hetzelfde nogmaals geplaatst als Remco claassen (achternaam zonder hoofdletter). Dit artikel staat nog in het persoonlijk kladblok van Spbrouw en is nog te googelen.
Op 20 juli jongstleden volgde de laatste poging, nu door M.ernst. Dat is de naam van een collega van Claassen. Die collega heeft zelf een term bedacht en daarover in mei 2016 een Wikipedia-artikel aangemaakt dat vrij snel weer werd verwijderd omdat het om een zelfverzonnen term ging. Het maakt het wel zeer aannemelijk dat achter dit account ook daadwerkelijk de collega van Claassen schuilgaat. Dit laatste artikel is nog te vinden in de vuilnisbak (en nu ook hier, zucht ...).
Het kan natuurlijk zijn dat het eerste account een impersonatie betrof, maar duidelijk is dat in elk geval de uitgeverij er groot belang aan hecht dat er een artikel over Claassen in de encyclopedie staat. Goed mogelijk dat collega Ernst de eerste niet direct betrokkene was die een artikel op zijn plaats vond. Spijtig dat die niet in staat is gebleken om voldoende informatie te vinden in onafhankelijke gezaghebbende bronnen, zodat het artikel vrijwel inhoudsloos bleef. Het lijkt me verstandig als de hoofdpersoon, de uitgeverij en collega's hun pogingen hierbij opgeven. Wie Claassen googelt komt toch in elk geval zijn uitgeverij en zijn eigen website tegen. Op die plekken kan straffeloos gesnoefd worden zonder bewijsmateriaal aan te dragen. De lezer verwacht waarschijnlijk niet anders. In de encyclopedie ligt dat genuanceerder. WIKIKLAAS overleg 5 aug 2017 12:23 (CEST)
Dank Wikiklaas voor dit uitgebreide overzicht. Wie wie is is me onhelder maar het gaat dus gewoon om doorgaande persoonspromotie door persoon zelf, zijn uitgever en een bekende. Goed dat dit is afgehandeld nu. Er staan nu maar liefst twee draftversies in twee kladblokken helaas. Ik stel voor om deze ontgooglebaar te maken en heraanmaak vooralsnog te blokkeren. Akkoord? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 aug 2017 10:18 (CEST)
Bij die tweede kladblokversie is sowieso de afspraak dat die pas eventueel teruggaat na een herplaatsingsverzoek, dus daar is een moderatorhandeling nodig. In dat geval kan het geen kwaad om heraanmaak nu eerst maar eens te voorkomen. Mocht er straks een keer een acceptabel artikel ontstaan, dan kan de afhandelend moderator ook de cascadebeveiliging weer opheffen. Weer terug, trouwens? WIKIKLAAS overleg 11 aug 2017 11:11 (CEST)
Yup ben er weer en ga dit zo afhandelen. Dank voor de assistentie in mijn beperkte aanwezigheid. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 aug 2017 11:14 (CEST)

Jan van Ewijk[bewerken]

Hallo MM! Op pagina https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_van_Ewijk staat bij voetnoten bij 3) een link naar het Goois Nieuwsblad die niet werkt. De link verwijst naar een artikel in die krant van 2 juni 1969. Kunt u de link weer laten werken? Maar dan verwijzen naar een artikel uit het Goois Nieuwsblad van 5 mei 1969: http://www.honkbalmuseum.nl/index.php?id=902&nmclass=article Jan van Ahood (overleg) 24 jul 2017 15:08 (CEST)

Bij voorbaat dank.

Jan van Ewijk

Hallo nogmaals MM! Ik zag dat op de pagina https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_van_Ewijk de noten zijn aangepast. Zou je niettemin toch een link kunnen plaatsen naar het artikel uit het Goois Nieuwsblad van 5 mei 1969: http://www.honkbalmuseum.nl/index.php?id=902&nmclass=article Mijn dank is dan groot!

Jan van Ewijk Jan van Ahood (overleg)

Dit artikel (met mij zelfs op de foto) kan ook: http://www.honkbalmuseum.nl/index.php?id=910&nmclass=article Er is (omdat ik het spoor op Wikipedia bijster raak) overigens al wat aangepast door een collega (Ronnie) aangepast. Maar, één van de twee door mij genoemde artikelen staan niet bij de links. Groet, Jan van Ewijk

LSV Olha[bewerken]

Beste MoiraMoira, ik heb een sterk vermoeden dat Filipp Gierasimov (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) Ohla is. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 24 jul 2017 23:17 (CEST)

Dat staat voor long-term abuse, ErikvanB. Hartelijke groet, SVriend (overleg) 24 jul 2017 23:23 (CEST)
O ja. Bedankt. @MoiraMoira: Ik laat al bij ons blokkeren. Op eswiki nog erger. ErikvanB (overleg) 24 jul 2017 23:27 (CEST)

VSchwegler[bewerken]

Hoi MoiraMoira,

Hopelijk heb je een goede vakantie gehad. Ik zag je blokkade van VSchwegler (overleg | bijdragen | bloks) voorbijkomen, waarbij je lijkt te suggereren dat er veel vandalisme plaatsvond. Lidewij noemde op de overlegpagina dat het een sokpop was. Kun je misschien de link iets duidelijker leggen op de overlegpagina van de gebruiker, zodat helder is wat aan de hand is? Want puur op basis van zijn/haar bewerkingen, lijkt het een prima constructieve gebruiker. Thanks! Effeietsanders 2 aug 2017 11:01 (CEST)

Moira2 lijst de sokken van Leo de Beo niet meer op, en geeft bij het blokkeren zelfs niet meer aan dat het hem betreft. 7$chwegler (overleg) 2 aug 2017 11:33 (CEST)
Wanneer een duidelijk niet nieuwe gebruiker zich binnen 8 uur, gaat bemoeien met een conflict in de kroeg is deze voor mij een sokpop. Lidewij (overleg) 2 aug 2017 13:19 (CEST)
@Effeietsanders: als je goed naar het blokkeerlogboek kijkt zie je dat dit netjes doorlinkt naar een pagina waar wat uitleg staat over wat een LSV is. Ik wil je trouwens verzoeken om dit soort uitleg even privé via een mailtje ofzo te vragen in het kader van don't feed the trolls. Natuur12 (overleg) 2 aug 2017 15:36 (CEST)
Ik snap wat langdurig en structureel vandalisme is, ik kon alleen nergens terugvinden waar dat op gebaseerd was. Ik snap uit bovenstaande wel dat het klopt - maar het zou fijn zijn als de link wat duidelijker is. Soms worden conclusies snel getrokken, en dan is het fijn te zien dat het gebaseerd is op gegronde informatie. Effeietsanders 2 aug 2017 16:06 (CEST)

Oren en ledematen[bewerken]

Dag, MoiraMoira. Vakantie gehad, hoor ik? Ik hoop dat je genoten hebt en lekker uitgerust bent. Afijn, ik begin me nu toch wel kapot te ergeren aan die lichaamsdelen. Dat kan je niet maken. Jij had ook wat afbeeldingen verwijderd, herinner je je? Het houdt nog niet op. Zenavandenblock (overleg | bijdragen | bloks) Groet van ErikvanB (overleg) 9 aug 2017 00:26 (CEST)

Ben nog elders aan de overkant van de oceaan maar kom spoedig weerom en heb dan laptop weer. Zag dat onze collega VanBuren al gezegd had dat het niet door moest gaan. Om de zoveel tijd misbruikt een kunststudentnwikipedia voor een egoprojectje helaas. Dit is er weer zo eentje. Hopelijk krijgt ze geen studiepunten voor dit geklungel 😀 Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 aug 2017 04:51 (CEST)
Haha. Ik wens je een veilige overtocht straks. ErikvanB (overleg) 9 aug 2017 12:45 (CEST)
Huppekee. ErikvanB (overleg) 17 aug 2017 15:25 (CEST)
Nou ErikvanB geef haar dan nu maar een waarschuwing zoiets als "ondanks herhaalde uitleg en verzoeken te stoppen de encyclopedie blijven misbruiken voor een egoproject" zou ik zeggen. Wmb nog een keer daarna en het is einde oefening. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 aug 2017 15:35 (CEST)
Nou, nu ga ik vooral een email schrijven en huishoudelijke dingen doen, maar ik hou het in mijn achterhoofd. ErikvanB (overleg) 17 aug 2017 15:43 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd. Met een fraaie volzin zoals ik dat ook van jou gewend ben. ErikvanB (overleg) 18 aug 2017 01:30 (CEST)
Mooi. Ik heb al die onzinkiekjes op commons voor verwijdering voorgedragen nu. Dit moet stoppen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 aug 2017 08:20 (CEST)

Update/toevoeging informatie[bewerken]

Dag MoiraMoira

ik wil graag informatie toevoegen aan de pagina over Rode Kruis-Vlaanderen maar wou eerst bij jou checken of dat kan gezien ik in het verleden steeds te horen kreeg dat het om promo ging.

Bij het stukje over de geschiedenis van Rode Kruis-Vlaanderen wil ik graag extra info geven over de inzet van de Rode Kruisvrijwilligers tijdens de aanslagen van vorig jaar op 22 maart: "Meteen na de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Maalbeek werden honderden Rode Kruisvrijwilligers van verschillende lokale afdelingen gemobiliseerd om ter plekke te helpen helpen. 81 ziekenwagens vervoerden slachtoffers naar meer dan 30 verschillende ziekenhuizen en verschillende experten stonden in voor psychosociale ondersteuning in onder andere het crisiscentrum (noodnummer 1771) en in het militair ziekenhuis in Neder-Over-Heembeek."

Bedankt voor je feedback.

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Karenwalgraeve (overleg · bijdragen) 10 aug 2017 15:46

Dag Karen, dat lijkt me gewoon een uitvloeisel van de reguliere taken van elk Rode kruis eerlijk gezegd. Die helpen altijd bij rampen/aanslagen immers. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 aug 2017 20:37 (CEST)

Dag MoiraMoira

dan begrijp ik niet helemaal waarom we in het stukje over onze geschiedenis wel melding mogen maken van "In 1958 verzorgde het Belgische Rode Kruis bijna 40.000 eerste hulp behoevende bezoekers van Expo 58. Andere grote interventies betroffen hulp bij de brand in de Innovation te Brussel (1967), de evacuatie van 800 gezinnen tijdens de overstroming in Ruisbroek (1976), de opvang van overlevenden en nabestaanden na de ramp met de Herald of Free Enterprise (1987) en de inzet van 300 vrijwilligers na de treinramp bij Wetteren (2013). In de tweede helft van 2015 richtte de organisatie in Vlaanderen elf opvangcentra voor asielzoekers op." De aanslag in Brussel en onze inzet erbij sluit hier toch perfect op aan?

Bedankt Karen

Er is nu een korte neutrale zin toegevoegd zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 sep 2017 09:06 (CEST)

De voormalige hoax Urker vistaart[bewerken]

Hoi MM, dat is die vistaart niet meer: een hoax. Het is iets in het echte leven geworden. Je zou anders ook deze redirect moeten verwijzen. Apdency (overleg) 11 aug 2017 18:46 (CEST)

Artikel was een hoax. De spin off in dat televisieprogramma kan iedereen gewoon blijven vinden door de zoekfunctie te gebruiken zie hier. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 aug 2017 20:35 (CEST)
Flauw is de beste term die ik kan vinden bij deze actie + de verdediging ervan. Apdency (overleg) 11 aug 2017 20:43 (CEST)
Wat onnodig onaardig als ik netjes aanvullende uitleg geef over een gemaakte afweging. Zo ga je niet met elkaar om vind ik eerlijk gezegd. Met de gemaakte afweging kan je het oneens zijn maar dat legitimeert geen gratuite degradatie van de uitleg die neigt naar een persoonlijke diskwalificatie van handelen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 aug 2017 21:06 (CEST)

NW126[bewerken]

Deze gebruiker is mogelijk een sokpop (mogelijk leo). Kijk je daar even naar. Een prettige dag verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 15 aug 2017 23:50 (CEST)

Wie weet! Tot snel weer, NW126 (overleg) 16 aug 2017 00:06 (CEST)
Ik had ook al zo'n vermoeden, gezien het gedrag en vooral het feit dat iemand na enkele bewerkingen al over GOO schrijft. Bovenstaande opmerking geeft helemaal aan dat het vermoeden van TheDragonhunter klopt. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 16 aug 2017 00:39 (CEST)
Hij heeft het al toegegeven en is inmiddels geblokkeerd. Nevermind dan. Verwijder het kopje gerust, hoor.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 16 aug 2017 00:42 (CEST)
Ik dacht even dat die 126 uit de gebruikersnaam sloeg op de 126e sokpop van deze zieke figuur. Maar dan is er een telfout gemaakt; ik zie er op het lijstje al 143 staan. Waar iemand lol in heeft... Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 16 aug 2017 00:50 (CEST)
Dat is niet de volledige lijst.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 16 aug 2017 00:51 (CEST)

Capitool[bewerken]

Uit de laatste versie van de publieke- en commerciële-omroeptekst blijkt zonneklaar dat Capitool (met al z'n sokken) de Nederlandse taal niet machtig is. Dan zou je denken dat hij dit ook op andere projecten geplaatst probeert te krijgen. Maar een onderzoek naar de sul van elk account laat zien dat er slechts bijdragen op NLWP zijn. Dit is toch wel een heel vreemd geval. WIKIKLAAS overleg 16 aug 2017 21:15 (CEST)

Geen nederlander en met dwingende fascinatie voor omroepen en daarover kinderlijke teksten plaatsen met lijsten. Heb online cu gevraagd inmiddels vandaar. Kan duidelijk niet zinvol bijdragen. Omdat automatisch meeblok van de internetaansluiting na een dag verloopt kon ie weer een account aanmaken. Er is nog één sleeper los maar dat zien we vanzelf wel. Fascinatie voor omroepen en programma's komt bij dit soort mensen vaak voor dit is een ander vergelijkbaar voorbeeld van een jongeman uit Indonesië die toen ie daar op id-wiki en op en-wiki het niet meer kon het crosswiki ging doen. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 aug 2017 21:18 (CEST)
Goeiedag! En ook net als bij deze gebruiker geen enkele moeite doen om de identiteit te verbergen. Het patroon lijkt inderdaad hetzelfde. Goed dat jij een vinger aan de pols houdt. Hartelijke groet terug. WIKIKLAAS overleg 16 aug 2017 23:03 (CEST)
Collega Xxmarijnw ving recent de laatste sok en nu kan hij zowel oningelogd als ingelogd niet meer meedoen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 aug 2017 12:57 (CEST)
Recentelijk heb ik nogal wat pagina's uit persoonlijke naamruimtes verwijderd, op verzoek via nuweg, of als onderdeel van het afhandelen van een vijf jaar oud probleem dat nog in de naamruimte van Capaccio was terug te vinden (is nu gelukkig de wereld uit). Daarbij keek ik regelmatig in het logboek verwijderde pagina's en daar zag ik ook Xxmarijnw's actie langskomen. Ik had het dus gezien. Ik durf er echter wel geld op te zetten dat dit niet het laatste is wat we van deze dwangneuroot gezien hebben. WIKIKLAAS overleg 26 aug 2017 15:43 (CEST)

DiEM25[bewerken]

Dag MoiraMoira, is het mogelijk om de laatste versie DiEM25 bij mij op een subpagina te zetten. Ik begrijp wel waarom het nu verwijderd is, maar ik vermoed dat er wel een encyclopedisch artikel over te schrijven valt. Voor de goede orde: ik heb geen binding of zelfs maar sympathie voor deze club: in mijn ideale wereld worden ze nooit encyclopedisch, maar in de echte wereld zijn ze dat vermoedelijk al. --MarcoSwart (overleg) 19 aug 2017 18:18 (CEST)

Ik heb alle versies (twee titels) nu qua geschiedenis samengevoegd. Wat mij het beste lijkt is als ik u de complete zaak met alle bijdragers in uw kladblok geef. Mocht u dan daaruit een goed nieuw relevant artikel kunnen herschrijven dan is een terugplaatsverzoek naar de hoofdnaamruimte de volgende stap. Dat doet recht aan een ieder immers. Akkoord? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 aug 2017 18:34 (CEST)
Lijkt me prima. --MarcoSwart (overleg) 19 aug 2017 20:36 (CEST)

TBP 20170807[bewerken]

Ha Moira, je markeerde hier deel 2 als geheel als afgehandeld, maar volgens mij was er nog eentje vergeten. mvg - Agora (overleg) 21 aug 2017 15:11 (CEST)

Schrijfwedstrijd 2017[bewerken]

Hey collega-schrijver! Binnenkort gaat de editie 2017 van de Schrijfwedstrijd van start. Is dat niet wat voor jou? Het zou heel fijn zijn als je ook kon deelnemen! Je kunt je nog tot 31 augustus inschrijven. Groetjes, Flag of California.svg DimiTalen 21 aug 2017 17:36 (CEST)

Dank voor de melding DimiTalen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 aug 2017 21:20 (CEST)

Never been here[bewerken]

MoiraMoira, U hebt de pagina verwijderd met de medeling "persoon zelf die dit plaatste wil graag ook verwijdering". Dat klopt, maar persoon heeft ook gevraagd de geschiedenis (dus ook het verwijderingslogboek, het beveiligingslogboek en het hernoemingslogboek). Dat hebt u niet gedaan. Hebben ze voor u een Ew misschien? Over Ew gesproken, is dit een gewone website waar iedereen wat kan kwijtraken. Een paar mensen die zichzelf oh zo interessant en belangrijk vindt dat zij alleen maar onder een pseudoniem aan spullen van anderen komen. Hun eigen naam durven ze niet te gebruiken evenmin hun eigen foto. En dat anonimiteit moet wikipedia betrouwbaar maken. Mens ga toch weg! Samen met jouw nog een paar anderen. Waardeloos. Wikipedia.org heeft in vele talen erkend bluders te hebben gemaakt (nep artikelen). Behalve in het Nederlands. Wetenschappelijke instituten waarschuwen voor het overnemen van artikelen op wikipedia. Het is aangeraden dat u begint met het plaatsen van uw eigen naam een eigen foto voor de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid. Ook als jullie interessant en belangrijk wilt voorkomen. Nog één ding. Iemand die zoveel verstand heeft van de universe tot onder de bodem van het oceaan is een super geleerde. Wat doet zo iemand dan op wikipedia? Nogmaals, verwijder dus ook het verwijderingslogboek, het beveiligingslogboek en het hernoemingslogboek. Met vriendelijke groet, – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door 86.89.66.24 (overleg · bijdragen) 21 aug 2017 21:32‎ (CEST)

Carolus Clusius College[bewerken]

Hoi MoiraMoira,

Naar aanleiding van deze bewerking, die op zich helemaal terecht was, want bronloos en te triviaal, kan ik het toch niet laten om als oud-leerling te bevestigen dat het gestelde juist is Glimlach. Michiel (overleg) 22 aug 2017 12:01 (CEST)

Hahahaha Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 aug 2017 21:09 (CEST)

Gebruikerspagina van jou[bewerken]

Beste MoiraMoira, ik wil nu niet vervelend doen hoor, want dat zal je waarschijnlijk wel vinden, maar toen ik op je gebruikerspagina terechtkwam, viel me een klein foutje op in de welkomsttitel. Je zegt "Als u met me wilt overleggen doe dat dan op mijn overlegpagina", maar je vergeet daar een komma tussen "overleggen" en "doe". Sorry, maar ik kon het niet laten om het te zeggen :p Flag of Belgium.svg Monseigneur Léopold (Contact) 22 aug 2017 17:39 (CEST)

Beste MrLeopold, ik wil nu niet vervelend doen hoor, want dat zult u waarschijnlijk wel vinden, maar toen ik op uw gebruikerspagina terechtkwam, viel me een klein foutje op. U schrijft "Ik ben een Vlaming die in het bescheiden Melsele woont, in de buurt van Antwerpen woont", waar u tweemaal "woont" schrijft in dezelfde zin. Sorry, maar ik kon het niet laten om het te zeggen Glimlach Mvg, Trewal 22 aug 2017 17:51 (CEST)
Daar heb je me, haha. Ik ben blij dat er iemand is die me corrigeert! Glimlach Flag of Belgium.svg Monseigneur Léopold (Contact) 22 aug 2017 18:44 (CEST)

oba[bewerken]

Hoi MoiraMoira,

Ik zit hier in een vestiging van de openbare bibliotheek en deze heeft een blok gekregen:

2016-11-14T14:26:14 MoiraMoira (overleg | bijdragen) heeft 194.171.56.0/24 (overleg | bijdragen | bloks) (overleg) geblokkeerd voor de duur van 2 jaar (alleen anonieme gebruikers, aanmaken accounts uitgeschakeld) (Herhaald vandalisme vanaf deze organisatie-IP-range) Het volledige logboek bekijken

Nu moet je het natuurlijk beter weten dan ik, maar het is heel vervelend voor mensen die hiervandaan iets willen doen. Is zo'n lange blokkade nodig? Hartelijke groeten van Klaas `Z4␟` V:  22 aug 2017 18:04 (CEST)
Ja helaas wel. Op de overlegpagina's staat dat mensen een account kunnen aanmaken en dan gewoon kunnen bewerken. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 aug 2017 21:07 (CEST)
Dus het aanmaken van accounts kan gelukkig weer in tegenstelling tot wat in de tekst staat. Prima. Dank je. Klaas `Z4␟` V:  24 aug 2017 18:53 (CEST)

Pagina verwijderen?[bewerken]

Beste, Ik lees dat u de pagina '(Ex-)Spelers Belgische Eerste Klasse' wilt verwijderen. De lijst zou zeer incompleet zijn. --> Mag ik er u aub op wijzen dat dit 'logisch' is. Dit is een werk van langere adem en zal niet op één dag aangevuld zijn. Misschien kan u er boven zetten: de lijst wordt stelselmatig aangevuld. Ik doe dit met hart en ziel voor het Belgische voetbal en voor alle spelers die het respect verdienen in deze wereld. Om nu direct de pagina te willen verwijderen: dit gaat wat ver en is té gemakkelijk (en zelfs grof!). Dank u voor het begrip en nog een fijna avond. Groeten Frank – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:1810:9c11:1d00:949a:b77:4e98:5351 (overleg · bijdragen) 23 aug 2017 20:10‎ (CEST)

Jerry Straub Tjon[bewerken]

Ben tekst wikipedia pag Jerry Straub Tjon kwijt. Was bezig deze te bewerken, beel tijd ingestoken en ineens weg. Is tekst nog ergens zichtbaar. Jerry Straub en Jerry Straub Tjon zijn eendezelfde persoon. Groet, Jerry Straub Jerry Jerry Straub (overleg) 26 aug 2017 12:33 (CEST

Nee want u sloeg deze niet op. De oude tekst van het cv dat er stond kan ik u per wikimail doen toekomen als u wilt. In uw "voorkeuren" (bovenaan rechts op de pagina) kunt u een mailadres opgeven. Dit hoort echter niet in een encyclopedie thuis zoals u hopelijk begrijpt. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 aug 2017 12:40 (CEST)

Ingelogde vandaal met ongewenste gebruikersnaam[bewerken]

Hallo MM, kun je mij dat uitleggen: waarom een permanente blokkade wegens een og moet worden vervangen door een eveneens permanente blokkade maar dan vanwege vandalisme (het vandalisme dat Jedikke... toch nog net eventjes heeft kunnen plegen)? Ik ken deze handelwijze (nog) niet. Ook vraag ik me af waar een waarschuwing voor iemand die toch al niks meer kan, nog voor nodig is. Apdency (overleg) 27 aug 2017 15:28 (CEST)

Ik wilde u dat nog uitleggen. Een softblok voor een account betekent dat deze een nieuw account kan aanmaken én oningelogd kan doorgaan met vandalisme. Een regulier blok betekent dat er een dag automatische time out is voor deze persoon om dat te kunnen doen én dat de bewerkingsmogelijkheden voor het account zijn beëindigd. Omdat zo iemand een tweede kans verdient is het goed dat deze (en ook de gemeenschap) weet wat de reden is van de blokkade. Wil zo iemand dan na een dag of later toch gaan bijdragen aan de encyclopedie dan kan deze een nieuwe normale accountnaam kiezen en een met een schone lei een herstart maken. Tip: bij zo'n nare naam kan er beter even gewacht worden - het kan een uitprobeersel zijn zonder consequenties dan wellicht de dag erna een og-melding maar vaak volgen er helaas toch encyclopediebeschadigende bewerkingen. Dan is het reguliere blok met uitleg opportuun. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 aug 2017 16:09 (CEST)
Zulke dingen vind ik altijd ingewikkeld, maar ik denk dat ik de kern van je uitleg wel begrijp. Alleen meende ik (dit n.a.v. de tip de je geeft) dat een account met een ongewenste naam altijd zonder pardon moet worden geblokkeerd, omdat alles wat onder die naam gebeurt per definitie ongewenst is, juist vanwege die naam; dus ook nuttige bewerkingen. Maar dat is dus zo te zien net een tikje rekbaarder.
Ik heb nog wel het verzoek om me niet met 'u' aan te spreken. We komen elkaar immers al jaren tegen hier. Bedankt, groet, Apdency (overleg) 27 aug 2017 18:53 (CEST)

KJ[bewerken]

Tuttebel. Werk ze vandaag. Groet, ErikvanB (overleg) 29 aug 2017 03:48 (CEST)

Vinkjespersoon[bewerken]

Dag MoiraMoira. X1\ (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) maakt crosswiki lege gebruikerspagina's aan en doet daarna zomaar wat dingen, vaak in talen die hij niet spreekt: [5] [6]. Ik heb een onbehaaglijk gevoel dat ik dit gedrag jaren geleden ook bij een ander heb gezien, maar ik ben er (nog) niet uit wie, en er zijn natuurlijk wel meer figuren met soortgelijk obsessief gedrag. (Namen als Bambi-fan of hij schieten door mijn hoofd.) Als de persoon blijft terugkeren, voorzie ik wel rottigheid. Kijk maar even wat hij crosswiki doet, dan ga ik nu weer slapen. Mvg, ErikvanB (overleg) 1 sep 2017 05:11 (CEST)

C4cat77-socks[bewerken]

Hi. Damiani618 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki), Julienn901 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki), Codety29 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) en Lamine4576y (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) zouden eigenlijk allemaal globaal geblokkeerd kunnen worden als behorend bij Sockpuppets of C4cat77. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 1 sep 2017 15:33 (CEST)

Zoals ook op de regblokpagina staat: "Betreft het crosswikivandalisme op meerdere taalversies dan kan hier een verzoek geplaatst worden." Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 sep 2017 15:40 (CEST)
Glimlach ErikvanB (overleg) 1 sep 2017 15:52 (CEST)
"Goede" keus van Alice2Alice. Die foto is van Romeo971 en dat is er ook zo eentje. Hij heeft sinds 2013 alleen maar piemels geüpload. No vandalism dus kept, zegt zo'n moderator dan bij de vierduizendste piemel. Daar word je toch moe van? De vier hierboven zijn nu in elk geval geblokt. ErikvanB (overleg) 1 sep 2017 22:20 (CEST)

Onterechte blokkade[bewerken]

Beste MoiraMoira, ik ben je vooringenomenheid meer dan beu. Als je nog niet de moeite wil doen om het dossier te bekijken of naar opmerkingen te luisteren, kom je uiteraard tot dergelijk besluit. De eerste zogezegde bewerkingsoorlog op Racing Club Hades Hasselt, na een terechte naamswijziging is opgestart door Maiella, gewoon omdat hij of zij niet eens de moeite gedaan had om de naamswijziging te checken. Daar had de veroorzaker van de onnodige commotie (bewerkingsoorlog en onnodig blokverzoek) op zijn of haar vingers moeten getikt worden. Je waarschuwing was dus volledig naast de kwestie. Je tweede waarschuwing volgde mijn terechtwijzing van een actie van The Banner, die willekeurig twee artikelen wil samenvoegen zonder dat er consensus voor was. Ook hier volgde een totaal onterechte waarschuwing. Daarna was er de zogezegde bewerkingsoorlog op het artikel Koninklijke Racing Club Gent, waarvan de titel zonder enige consensus en zonder dat hij of zij daar ook maar enig verstand van heeft of geïnteresseerd is, gewijzigd door Wikiwerner. Dezelfde gebruiker die een maand geleden ook al de mensen aan het frustreren was die seizoenspagina's van voetbalclubs aan het aanmaken was en die blijkbaar zelfstandig en zonder dat hij of zij aan overleg mag beslissen dat titels dienen gewijzigd te worden. Ik heb destijds daarvoor een blokkadeverzoek ingediend dat afgewezen werd met de vraag overleg op te starten. Dat overleg is ondertussen al bijna drie weken oud en ik heb daar nog geen enkele bijdrage van Wikiwerner gezien. Zijn of haar argument dat Racing Club Gent naast KRC Gent niet mogelijk sloeg nergens op, daar een half jaar geleden Limowreck een titelwijziging deed naar Racing Club Harelbeke. Mag ik je dan beleefd vragen om je bezig te houden met zaken waar je wel de moeite wil doen om ze serieus te onderzoeken en deze onterechte blokkade te annuleren. Akadunzio (overleg) 1 sep 2017 19:48 (CEST)

Het feit dat die titelwijziging van RC Harelbeke (nog) niet ongedaan gemaakt is, betekent niet dat die titelwijziging correct/gewenst was. Verder bestaan er ook nog artikelen zoals RC Lens, RC Nieuwrode en RC Roubaix. Misschien is het beter dat Akadunzio zich toch maar weer, zoals hij zelf beloofd had, beperkt tot Belgische atletiek want dat is al lastig genoeg voor je. - Robotje (overleg) 1 sep 2017 20:09 (CEST)
Beste Robotje, je hebt duidelijk geen verstand van voetbal en meng je dus niet in zaken waar je niets van afweet. Als hier een titelwijziging al meer dan een half jaar staat, kan je er prat op gaan dat niemand er zich aan stoort. En als Wikiwerner en jij gewoon om de orde te verstoren andere terechte titelwijzigingen in vraag stellen, dan zijn jullie gewoon eigen stelling eigenhandig aan het bewijzen. We hebben hier trouwens ook nog Racing Club de Montevideo, alsof dat hier ook maar enige relevantie zou hebben. Akadunzio (overleg) 1 sep 2017 20:17 (CEST)
Je reactie gaat al meteen fout met je stelling dat ik geen verstand heb van voetbal. Dat klopt al niet dus elke vervolg redenering is daarmee ook onderuit gehaald. Jammer joh. - Robotje (overleg) 1 sep 2017 20:34 (CEST)
Ik ben ervan overtuigd dat MoiraMoira slechts met uiterste terughoudendheid naar deze zaak heeft gekeken, met name omdat er al een ingewikkelde en onprettige voorgeschiedenis met de gebruiker was. Dat ze desondanks besloot om te blokkeren kan niet anders betekenen dan dat ze het verzoek zeer terecht en niet discutabel vond. Ik denk dat iedere moderator die zich in het dossier had verdiept, tot dezelfde afweging zou zijn gekomen.
Al vele weken drijft één gebruiker een reeks andere tot wanhoop door overbodige titelwijzigingen te doen. Daarop is al vele malen aan de bel getrokken, en telkens blijkt ook weer dat er vele tegenstanders van die wijzigingen zijn, en maar één voorstander die maar niet wil inzien dat hij een eenmansstandpunt inneemt, en dus met deze acties zou moeten stoppen. Bovendien doet deze gebruiker bij elk geval alsof het overleg over die specifieke titelwijziging van de grond af opnieuw gevoerd zou moeten worden, terwijl erop is aangedrongen om in geen enkele naam van een sportvereniging de afkorting te vervangen door de volledige betekenis ervan. Er is voldoende duidelijk gemaakt dat de richtlijn WP:BENOEM niet als rechtvaardiging voor de titelwijzigingen kan worden aangevoerd vanwege de erin opgenomen uitzondering.
Er was eerder verzocht om een blokkering. Dat verzoek is niet toegekend, maar er is onmiddellijk gewaarschuwd dat bij het voortzetten van deze eenmansacties een blokkering uiteindelijk niet te vermijden zou zijn. Dat is dan nu gebeurd. Het verwijt dat MoiraMoira vooringenomen zou zijn is misplaatst. De blokkering was helemaal aan het bewerkingsgedrag van Akadunzio zelf te wijten, aan het volstrekt negeren van de weerstand die er tegen zijn wijzigingen bestaat, en aan het niet kunnen inzien dat uitsluitend het zelf overtuigd zijn van een actie niet voldoende is om de wens en de overtuiging van een grote groep andere gebruikers aan de kant te mogen schuiven. Wie dat dan toch doet, maakt zichzelf onmogelijk. Uiteindelijk werkt dan maar één maatregel. WIKIKLAAS overleg 1 sep 2017 21:10 (CEST)
Beste Wikiklaas, jouw betoog slaat gewoon nergens op. De waarschuwing van MoiraMoira was vooringenomen en de blokkade al evenzeer. Ik heb geen bewerkingsoorlog gevoerd, maar een titelwijziging doorgevoerd. En de titelwijziging is gemaakt omdat de club zich zowel in zijn logo, als in zijn contactadres, bij het copyrightsymbool als op zijn website voordoet als Koninklijke Racing Club Gent. Ñet als jouw betoog op mijn OP over titelwijzigingen. Dat betoog klopte gewoon niet, maar daar wenste je uiteraard niet op in te gaan. En van enige terughoudendheid van de kant van MoiraMoira is hier nergens sprake geweest. Er was bij de onterechte waarschuwing bij zelfs een oproep om blokkadeverzoeken in te dienen tegen mij en niet tegen diegenen die de bewerkingsoorlog naar aanleiding van de titelwijziging van Racing Club Hades Hasselt, een club die nota bene zijn naam had veranderd, hadden opgestart. Dan kon ze nadien direct blokkeren. Dat is helemaal geen terughoudendheid. Akadunzio (overleg) 2 sep 2017 01:46 (CEST)
Dank Wikiklaas voor de uitleg. Daar heb ik niets aan toe te voegen. Betrokkene kon weten dat dit gedrag tot een blokkade kon leiden. Hopelijk is een keer een time out voldoende. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 sep 2017 08:02 (CEST)
Dat jullie vooringenomen waren is mij al jaren bekend, maar toch blijft dit een onterechte blokkade omdat je niet eens de moeite neemt om je te verdiepen in de discussie omdat jij toch al denkt te weten wie de schuldige is. Aan mijn gedrag was niets fout. Akadunzio (overleg) 2 sep 2017 11:49 (CEST)
Akadunzio, je was al herhaaldelijk door meerdere personen aangesproken op je wangedrag en je was er ook al op gewezen dat doorgaan op die manier zal leiden tot blokkades. Je ging toch door en toen dat resulteerde in een blokverzoek werd je gematst en kwam je weg met een laatste waarschuwing. Daarna bleef je doorgaan met soortgelijk probleemgedrag waarop je geblokkeerd werd. Als je zo door blijft gaan zullen de blokkades steeds langer duren. Bij eerdere problemen stopte je pas na meerdere keren maandenlange blokkades te hebben gehad. Hopelijk leer je dit keer wat sneller. - Robotje (overleg) 2 sep 2017 12:10 (CEST)
Als u persisteert in bewerkingsoorlogen zijn nieuwe blokkades onvermijdelijk ben ik bang. Pas uw gedrag aan en respecteer het wezen van een gemeenschapsproject en bejegen anderen met respect is mijn dringend advies. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 sep 2017 11:56 (CEST)
Ik denk dat deze boodschap voor iedereen geldt en dat iedereen op dezelfde manier moet behandeld worden. Ik ben hier om de encyclopedie te verbeteren. Als iedere verbetering straffeloos ongedaan mag gemaakt worden, zijn we niet aan een gemeenschapsproject bezig, maar aan het proberen andere gebruikers blokkades aan te naaien. En dat heb jij met je oogkleppen op blijkbaar nog altijd niet door. Stap eindelijk eens uit je vooringenomenheid naar mij toe en misbruik je rechten als moderator eens niet. Akadunzio (overleg) 2 sep 2017 12:15 (CEST)
De boodschap komt niet over - dan nog maar een keer: Als u persisteert in bewerkingsoorlogen zijn nieuwe blokkades onvermijdelijk. Pas uw gedrag aan en respecteer het wezen van een gemeenschapsproject en bejegen anderen met respect. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 sep 2017 11:56 (CEST)
Ik denk dat jij de boodschap niet begrepen hebt. Stel je als moderator neutraal op in plaats van steeds de schuld bij mij te leggen. Ik heb geen bewerkingsoorlogen opgestart en dus ben ik onterecht geblokkeerd. Akadunzio (overleg) 2 sep 2017 14:46 (CEST)
Hier voerde je een titelwijziging uit en reverteerde je herhaaldelijk meerde gebruikers die dat ongedaan maakten. Duidelijk een bewerkingsoorlog die jij startte. Zelfde verhaal bij KRC Genk. En ook bij KAA Gent waar je 4 gebruikers reverteerde tijdens in totaal 5 titelwijzingen van jou. Jij werd daarover duidelijk gewaarschuwd maar je besloot om dat te negeren en alsnog ergens anders een gelijkaardige titelwijziging uit. Een blokkade was dan onvermijdbaar. Dat je dan nog het lef hebt om te beweren dat je geen bewerkingsoorlogen hebt gestart, slaat werkelijk alles. Je moet nu echt eens ophouden met steeds de vermoorde onschuld te spelen en starten met anderen samen te werken. Je moet duidelijk leren aanvaarden dat het op een groepsproject als Wikipedia kan gebeuren dat andere mensen het oneens zijn met wat jij denkt een verbetering te zijn. Leer boodschappen van anderen ivm met jouw bewerkingsgedrag zien als advies ipv als een aanval.Tvx1 (overleg) 3 sep 2017 16:19 (CEST)
Beste Tvx1, je moet de feiten niet gaan verdraaien. Racing Club Hades had zijn naam veranderd in Racing Club Hades Hasselt. Maar blijkbaar moesten Maiella en jij over deze naamsverandering een bewerkingsoorlog opstarten omdat ik zogezegd al gewaarschuwd zou geweest zijn. Als jullie denken gelijk te hebben, hadden jullie overleg kunnen opstarten. Dat hebben jullie niet gedaan, maar jullie hebben gewoon geprobeerd mij op basis van een onterechte waarschuwing een blokkade aan te naaien. Als een club zijn naam verandert, moeten jullie deze naamsverandering op Wikipedia niet verhinderen omdat ik die naamsverandering doorvoer. Die andere bewerkingsoorlogen zijn ook niet door mij opgestart. Van een iemand als jij heb ik geen boodschappen aan te nemen. Zeker geen boodschappen die gestoeld zijn op een verdraaiing van de feiten. Akadunzio (overleg) 3 sep 2017 16:56 (CEST)
Opmerking Opmerking Met één verandering of één terugdraaiing begin je volgens mij nooit een bewerkingsoorlog. Een bewerkingsoorlog begint pas als iemand een eerder door hem gedane actie herhaalt. Hoe dat zich in de onderhavige gevallen heeft voltrokken, kan ieder voor zich in de bewerkingsgeschiedenissen nagaan. Mvg, Trewal 3 sep 2017 19:26 (CEST)
Neen, beste Trewal, een bewerkingsoorlog is het herhaaldelijk terugdraaien van elkaars wijzigingen. Mijn wijzigingen werden telkens teruggedraaid. Diegenen die mijn (terechte) wijzigingen telkens terugdraaiden zijn de bewerkingsoorlog begonnen. Zelfs na overleg (door mij gestart) bleven ze mijn wijzigingen terugdraaien. Akadunzio (overleg) 3 sep 2017 20:35 (CEST)
Iemand die jouw bewerking slechts éénmaal terugdraait, doet dat dus niet herhaaldelijk maar slechts éénmaal. Jij, die steeds de terugdraaiingen van anderen ongedaan maakt, doet die handeling dus juist wel herhaaldelijk. Dat is precies wat ik hierboven beweerde! En neem me niet kwalijk, maar overleg starten en toch eerst je eigen versie weer neerzetten?!?!? Ja, dat is dé manier om een bewerkingsoorlog tegen te gaan!! Mvg, Trewal 3 sep 2017 23:14 (CEST)
Door te stellen dat jouw terechte wijzigingen werden teruggedraaid, zeg je impliciet dat de wijzigingen die anderen aanbrachten onterecht waren. Volgens jou zijn er dus gebruikers aan het werk die zaken in de encyclopedie opzettelijk onterecht wijzigen, en niet omdat ze oprecht vinden dat hun versie beter is?
Het werpt meteen wel een heel helder licht op je eerdere opmerking dat moderatoren eens "neutraal" naar deze zaak zouden moeten kijken. In beide gevallen ga je er kennelijk van uit dat alleen jij het bij het rechte eind hebt, en dat wie het niet met jou eens is, het verkeerd ziet. Een gebruiker die jouw titelwijziging niet accepteert ziet het per definitie fout; een moderator die naar jouw zaak kijkt en waarneemt dat jij in je eentje een mening hebt die door een reeks van anderen niet wordt geaccepteerd, is per definitie niet neutraal als die oordeelt dat je een minderheidsstandpunt inneemt, dat je je daarbij moet neerleggen, en dat je, op straffe van een blok, niet moet doorgaan met het aan de gemeenschap opleggen van jouw eigen wil.
Je kunt heel sterk zelf vinden dat je gelijk hebt, het gaat erom dat niemand anders dat tot nu toe ook vindt. Waar je met mensen samenwerkt zijn er dan twee mogelijkheden: je legt je erbij neer en handelt ernaar, of je wordt niet langer als medewerker geaccepteerd. In jouw mening over die titels is inmiddels niemand meer geïnteresseerd. Je hebt immers allang laten zien dat je zelf lak hebt aan de meningen van al je gesprekspartners. Waarom dan in godsnaam nog naar jou luisteren? Het wordt volgens mij hoog tijd om op te houden met telkens je gelijk te claimen, of het nou om de titelwijzigingen gaat, of om het al dan niet terecht zijn van die dag blokkade. Het blijft Akadunzio tegen de rest. WIKIKLAAS overleg 4 sep 2017 01:18 (CEST)
Beste Wikiklaas, ik denk dat iedereen ondertussen wel weet dat de titelwijzigingen van zowel Racing Club Hades Hasselt en (Koninklijke) Racing Club Gent terecht waren. Beide titelwijzigingen berusten op naamswijzigingen, die ook verschenen zijn in het officiële gedeelte van Sportleven, de publicatie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond en zijn overduidelijk te zien in het logo (toch het uithangbord) van beide clubs. Ik moet mij niet neerleggen omdat er hier gebruikers zijn die liever heisa voeren in plaats van te gaan opzoeken of de wijzigingen wel dan niet terecht zijn. En inderdaad zijn er hier gebruikers die liever iemand laten blokkeren dan dat er juiste informatie op Wikipedia blijft staan. En jouw bewering dat Racing Club hier op Wikipedia zou verboden zijn, slaat gewoon nergens op en kan je zelfs niet eens hard maken. Net die bewering heeft olie op het vuur gegooid omdat sommige nu menen dat het op Wikipedia nu verboden is een naam van een voetbalclub voluit te schrijven en op verschillende plaatsen bewerkingsoorlogen begonnen zijn. En inderdaad had een moderator die neutraal naar de zaak had gekeken, dit ook moeiteloos ontdekt. Jij kan het misschien onbelangrijk vinden onder welke naam een club hier verschijnt, maar als een amateurclub zich de moeite neemt een nieuwe naam aan te nemen en daar zelfs geld voor betaalt aan de voetbalbond, waarom zouden wij die naam van in het begin gaan afkorten? Dat is geen neutraal standpunt, dat is gewoon luiheid. En dat ik met dit standpunt alleen zou staan, wordt op de overlegpagina van Koninklijke Racing Club Gent zelfs tegengesproken. Akadunzio (overleg) 4 sep 2017 19:19 (CEST)
Hoi Akadunzio, het gaat al meteen fout bij je eerste zin : "Beste Wikiklaas, ik denk dat iedereen ondertussen wel weet dat de titelwijzigingen van zowel Racing Club Hades Hasselt en (Koninklijke) Racing Club Gent terecht waren." Jij mist dus het vermogen om te begrijpen dat die titelwijzigingen van jou, zeker niet door iedereen, als correct/gewenst worden beschouwd. Bij de discussie in het Wikipedia:Sportcafé rond het artikel 'Belofte van het jaar (basketbal België)' ging je op een vergelijkbare manier de fout in. Met opmerkingen als "Als die argumenten weggewerkt zijn, zou het toch logisch zijn het samenvoegvoorstel in te trekken in plaats van dit nodeloos te verlengen." geef je aan dat je niet begrijpt dat het argument dat die prijs te onbelangrijk is voor een eigen artikel niet weerlegt wordt door jou opmerking dat jij persoonlijk vindt dat het artikel over die Belgische prijs net zo E is als het artikel over een enigszins vergelijkbare Nederlandse prijs. In jou visie is daarmee dat argument dan van tafel maar daarmee staat natuurlijk niet vast dat je de ander gegarandeerd overtuigd hebt. Op een of andere manier kan jij je blijkbaar onvoldoende verplaatsen in de gedachte van de ander om zoiets simpels op te kunnen pakken. Dat niet kunnen begrijpen dat anderen een andere mening kunnen hebben dan wat jij vanzelfsprekend vindt is een steeds terugkerend issue wat je keer op keer op nl-wiki (en ik vrees ook in je IRL omgeving) in de problemen brengt. De praktijk leert (en de discussie lijkt dat te bevestigen) dat een blokkade van 24 uur onvoldoende is om je ervan te weerhouden om door te gaan met soortgelijke edits als waarvoor je recent geblokkeerd bent. Je schreef hierboven "Zelfs na overleg (door mij gestart) bleven ze mijn wijzigingen terugdraaien.". Het is goed dat je na die reverts het overleg zocht maar als je het overleg zoekt en uit de reacties van andere wikipedianen blijkt dat je geen enkele medestander hebt maar wel meerdere tegenstanders, dan hoor je je daar bij neer te leggen. - Robotje (overleg) 4 sep 2017 21:36 (CEST)
Volgens mij is hier wel alles uitgewisseld tussen Akadunzio en alle anderen. Vriendelijk verzoek aan iedereen om hier op deze pagina hierbij te laten. Mocht Akadunzio toch de behoefte voelen om hier verder te gaan dan verplaats ik deze hele discussie naar zijn overlegpagina zodat deze verder kan overleggen aldaar. Dank voor uw aller begrip. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 sep 2017 21:54 (CEST)

'Grouw situatie'[bewerken]

Hallo MoiraMoira, Gezien er op de pagina Grouw weer wijzigingen worden gedaan op de naam, vraag ik me af of deze Ip-adressen van het gemeentehuis van Leeuwarden komen of juist van het dorp Grouw:

Met vriendelijke groet, Grasmat (overleg) 2 sep 2017 11:20 (CEST)

Het eerste adres is een privé-aansluiting, het tweede van een organisatie. Mogelijk dus dezelfde persoon die de zaak wil "verfriesen" Als het doorgaat kan er semibeveiliging volgen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 sep 2017 11:46 (CEST)

Blok?[bewerken]

Hallo MoiraMoira. Zou je dit even willen lezen? Zie ook de bewerkingssamenvatting van deze vierde versie. Het feit dat hij zich daarmee bemoeit zegt me wel genoeg wie hij is en dat hij niet bezig is een encyclopedie te schrijven. Kunnen we hier niet voor OT vanaf? ErikvanB (overleg) 3 sep 2017 02:10 (CEST)

Update: Natuur12 heeft zojuist al geblokkeerd. ErikvanB (overleg) 3 sep 2017 02:25 (CEST)
Die kan per deze een andere hobby gaan zoeken. Misschien dat Moira weet wie er een sok verloren is in de was? Natuur12 (overleg) 3 sep 2017 02:28 (CEST)
Geen idee, een of andere crosswiki klier want die backslash in de naam is vreemd en verbergt sporen - account is elders aangemaakt ook. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 sep 2017 08:12 (CEST)
@Natuur12: ik kwam hem tegen, geloof ik, omdat ik bezig was met deze groep (waar hij nu dus ook naar verwees), en in dat kader kwam ik ook nog Donez12 tegen, die eveneens tientallen lege onzin-GP's aanmaakt en wiens GP op Meta ik heb laten verwijderen omdat die pagina zijn GP's op alle wiki's automatisch blauw maakte, waardoor hij bij wijzigingencontroles waarschijnlijk minder opvalt. Die automatische GP-import is een slechts idee geweest voor vandalismebestrijding. Vreemde figuren allemaal. ErikvanB (overleg) 3 sep 2017 12:54 (CEST)
Wilde dat Kladblok dan nu maar eens nuweggen, maar Wikiklaas heeft hem toevallig net een half uur geleden leeggehaald. ErikvanB (overleg) 3 sep 2017 13:04 (CEST)
OK ik duik daar later wel ff dieper in. Dank voor de headsup. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 sep 2017 13:20 (CEST)

Clash Royale[bewerken]

Ik weet helaas niet waarom mijn uitleg pagina over Clash Royale is verwijdert En ik denk ook niet dat u maar iets over games weet laat staan supercell de info klopte en was nuttig en te gebruiken Maar ik snap dat bejaarden dat niet snappen omdat ze niet eens weten wat clash royale is Als u me kunt uitleggen wat het spel inhoud ga ik akkoord dat u mijn pagina heeft verwijderd als u niet eens weet hoe dat spel werkt zal ik niet inzien waarom de pagina is verwijderd Tim Janssen. O ja hier zijn je streepjes2001:980:67D6:1:1579:35E0:50AE:872F

U schrijft een tekst vol taalfouten, stijlfouten, interpunctiefouten, zinnen zonder kop en staart met onbegrijpelijke inhoud over een computergame. (voorbeeld: "1 kingtower en 2 prinsess towers zijn blauw de andere rood de blauwe kingtowers zijn van jouw je hebt 2 min. de tijd om de torens van de rode kant te vernietigen als je niet minstens 1 tower hebt vernietigt) Als u uzelf al niet serieus neemt bij de aanmaak ("Clash Royale (Neem dit maar niet serieus)") dan nemen wij u ook niet serieus. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 sep 2017 15:48 (CEST)

Lichaamsdelen[bewerken]

Hallo MoiraMoira. Ter informatie. Zie ook RegBlok. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 5 sep 2017 18:47 (CEST)

Heel adequaat en goed geformuleerd en ook keurig afgehandeld. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 sep 2017 20:41 (CEST)

Den Beer Poortugael (geslacht)[bewerken]

Zie hier. Groet, ErikvanB (overleg) 7 sep 2017 15:37 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd maar dat had je ook zelf prima kunnen oplossen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 sep 2017 15:59 (CEST)
Gezicht met tong uit de mond ErikvanB (overleg) 7 sep 2017 16:48 (CEST)

Zhao Wei[bewerken]

Ik zag dat je de pagina verwijderde terwijl ik deze aan het opknappen was. Intussen heb ik ze dus opnieuw geplaatst maar ben wel nog even bezig om het artikel uit te breiden. Groetjes, KroySquare.jpgDirkVE overleg 9 sep 2017 10:52 (CEST)

Top! Een chinese fan die het bleef proberen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 sep 2017 10:53 (CEST)

schaakbond en dambond[bewerken]

Ik ben onbekend met de wikipedia gemeenschap. Ik ben een buitenstaander. Ik constateer dat alle sportbonden hun ledenaantallen jaarlijks worden vermeld. Verder blijken die van de schaakbond en de dambond deels te zijn verwijderd door iemand die ruiterlijk toegeeft helemaal niets met dammen te hebben. Wat is hiet aan de hand? Wat moet ik of liever gezegd wat moet Wikipedia hier aan doen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.24.239.89 (overleg · bijdragen) 9 sep 2017 23:07‎ (CEST)

@MoiraMoira: Bovenstaande is een soort rondschrijven aan iedereen. ErikvanB (overleg) 9 sep 2017 23:23 (CEST)

Onderwerp voor de Schrijfwedstrijd[bewerken]

Hallo,

Namens de jury van de Wikipedia:Schrijfwedstrijd laat ik je weten dat je voor 16 september om 0:00 (dus uiterlijk vrijdag 15 september 2017 om 23:59 (CEST)) je definitieve artikelkeuze (max. 1) voor de wedstrijd dient te maken, indien je dat nog niet gedaan hebt. Op 16 september moet er een duidelijke onderwerpkeuze achter je naam vermeld staan in de lijst op de wedstrijdpagina.

Veel succes met schrijven!

Vriendelijke groet, Ciell 10 sep 2017 16:47 (CEST)

Hallo, dat weet ik nog niet, was niet eerder een probleem. Zijn de regels veranderd en waar kan ik dat vinden? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 sep 2017 17:30 (CEST)
Hoi Moira,
Je hebt ook nog een week om erover na te denken hoor, geen stress. De regels zijn niet veranderd, het werd eigenlijk al bij inschrijving gevraagd. Ciell 10 sep 2017 19:13 (CEST)

Alte Kameraden[bewerken]

Dag MoiraMoira,

ik zag dat je het artikel Alte Kameraden hebt verwijderd maar de redirect Alte kameraden hebt laten staan. Ik denk dat dat een vergissing is, en dat je net andersom had bedoeld. Want het is een Duitstalige titel en in het Duits worden zelfstandige naamwoorden met een hoofdletter geschreven. Verder vind ik het (nu verdwenen) artikel zelf, na de opknapbeurt, zonder twijfel E. Daarbij doet niet ter zake dat het is aangemaakt door iemand die daarna is gaan trollen. Groet, Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 17 sep 2017 11:27 (CEST)

Eens met de encyclopedische relevantie. Wilt u het ~verder gaan opknappen dan kan ik het in uw gebruikersruimte plaatsen. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 sep 2017 13:17 (CEST)
Kennelijk vond je het artikel zoals je het hebt verwijderd nog niet voldoende. Dat verbaast me, want ik vond het inmiddels best wel door de beugel kunnen en had dus geenszins verwacht dat het verwijderd zou worden. Er zijn heel wat artikelen over liedjes die minder informatie bevatten. Ik had er allerlei informatie bij gezet die ik vond op anderstalige wiki's, en er zelfs nog het audio-bestand bij gezocht.
Als je het onvoldoende vond, dan verneem ik graag wat er dan nu nog mist om het artikel te kunnen behouden, en dan voeg ik dat er graag aan toe. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 17 sep 2017 14:14 (CEST)

Bij deze dus het verzoek om het artikel terug te plaatsen; al dan niet in de hoofdnaamruimte of op mijn eigen naamruimte, en concreet aan te geven wat er dan naar jouw mening nog aan het artikel ontbreekt. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 19 sep 2017 14:20 (CEST)

bewerking tijdens blokkade[bewerken]

Hoi MoiraMoira, ik herstelde zojuist deze bewerking van 83.136.194.93 (overleg | bijdragen | bloks). Het dossier van dit ip-adres is gekoppeld aan 93.154.58.96/29 (overleg | bijdragen | bloks) en daar zag ik dat het ip nog geblokkeerd zou moeten zijn. Staat er in de blokkade-instellingen iets niet goed? Ik weet zelf niet precies hoe dit zit, hopelijk vind je het goed dat ik het aan jou voorleg. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 19 sep 2017 13:40 (CEST)

Ik zie het al - ik was vergeten een van hun deelranges te blokkeren dus konden ze doorgaan. Alles nu nagelopen en school doet weer niet meer mee. Hartelijke groet terug, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 sep 2017 13:44 (CEST)
Ah, dat verklaart het. Dank je wel voor het oplossen. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 19 sep 2017 13:45 (CEST)

Bart Buysse[bewerken]

Hallo MoiraMoira, zou u me kunnen laten weten waarom de tekst over Bart Buysse (VBO) verwijderd is? Groetjes, An – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door 193.53.238.200 (overleg · bijdragen) 25 sep 2017 16:10 (CEST)

Jazeker, dit betrof een bronloos curriculum vitae van een persoon met werkzaamheden geplaatst vanaf de werkplek van betrokkene. Uit de tekst bleek tevens geen encyclopedische relevantie. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 sep 2017 16:15 (CEST)

Ambrozijn[bewerken]

Beste MoiraMoira, is een landelijk erkend en internationaal bekend literair tijdschrift werkelijk minder Wikipediawaardig dan de plaatselijke softbalclub van Meppel? Ik zou toch graag de informatie over het tijdschrift terug op Wikipedia gezien; de informatie over de vereniging mag wat mij betreft inderdaad wel weg. Vriendelijke groet, JPBroekhoven (overleg)

Verwijdering van artikelen: Amalia van Nassau, Liam van Nassau en Prinses Charlotte[bewerken]

Ik heb je gelezen. Heb je niet goed gelezen dat paar mensen hebben gezegd dat ze zijn echt tegen verwijdering terwijl je gaat echt verwijderen. het zijn wel argumenten. Ze zijn wel troonopvolgers.

Edwtie (overleg) 29 sep 2017 16:17 (CEST)

Dag Ewtie. Ze zijn geen troonopvolger maar staan wel in de wachtrij zoals je al aangaf dus mochten er doden vallen of mensen er vanaf zien mogen ze wel opteren als ze op 1 staan voor de aartshertogtitel van Luxemburg maar dat maakt ze helaas niet relevant voor opname als persoon in de encyclopedie momenteel. De eerste is drie jaar oud, de tweede nog geen jaar en de derde kan ik helaas niet vinden. Ze staan ook al netjes genoemd in het lemma van hun ouders heb ik geverifieerd. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 sep 2017 16:40 (CEST)
GOED Nagelezen! Alleen nachecken is niet voldoende. je hebt een ding vergeten. het is niet alleen voor artikelen. Amalia en Liam zijn wel troonopgevolgers. daarnaast is er wel duidelijk dat ze ook een rol zullen spelen. Kijk eens dat andere graaf Claus-Casimir van Oranje-Nassau van Amsberg die wel op troonopvolger staat en echter geen lid van koninklijk huis is. het is niet fair. Sterker nog is er wijziging doorgevoerd in 2011. vrouw en man hebben gelijke recht op de troon. Zie [[7]] Edwtie Het betekent dat Amalia van Nassau op wel troonopvolging staat. (overleg) 29 sep 2017 17:37 (CEST)
Ik begrijp nu dat het een taalprobleem voor je is. Even uitleg dan over twee zaken: er is maar 1 troonopvolger - dat is degene die op de eerste plek staat om bij aftreden van een vorst diens plaats over te nemen. De anderen staan enkel op de opvolgingslijst. Dat gezegd hebbende over deze drie kinderen/baby: ja, ze hebben (en daarover zijn we het gewoon heus eens) rechten om op te volgen als ze aan de beurt zijn maar op dit moment zijn ze als persoon niet opnamewaardig voor een eigen artikel op eigen kracht. Daarom staan ze in de lemmata van hun ouders enkel genoemd. Mochten ze als volwassenen zelf beroemd/bekend genoeg zijn dan volgt er te zijner tijd vanzelf een artikel. Op de lijst voor troonopvolging staan is niet genoeg voor een lemma helaas was de afweging. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 sep 2017 07:54 (CEST)
Waarom hebben Alexia der Nederlanden en Ariane der Nederlanden dan wel gewoon eigen artikelen? De Wikischim (overleg) 30 sep 2017 10:03 (CEST)
Omdat enkele medewerkers de moeite hebben gedaan om over deze personen echte artikelen te schrijven, waarin de lezer ook daadwerkelijk relevante informatie over het onderwerp kan vinden? WIKIKLAAS overleg 30 sep 2017 10:09 (CEST)
Dan zijn de drie in de kop hierboven genoemde artikelen dus verwijderd met een verkeerde reden. De personen zijn niet NE, maar de artikelen waren kennelijk nog ondermaats. (Overigens wordt dat laatste niet zelden nogal opgerekt naar eigen inzicht.) De Wikischim (overleg) 30 sep 2017 10:23 (CEST)
WikiSchim heeft gelijk. Daar heb ik drie artikelen iets verbeterd. Maar het is wel vergelijkbaar met inhoud van deze artikelen. Dan zal ik verzoeken via een procedure om betreffende artikelen terug te plaatsen. Ohja,ik heb net gelezen dat jij hebt geweigerd met verkeerde reden. het is ook niet voldoende. Als je alleen beginnertje kan plaatsen,dan kunnen wikipedianen wat iets aanpassen. Edwtie (overleg) 30 sep 2017 11:19 (CEST)
Hou nou toch eens op met dat meteen meehuilen met de wolven in het bos, maar verdiep je eens echt in een zaak, Wikischim. Er zijn geen drie artikelen verwijderd, maar slechts twee. Van een artikel over Prinses Charlotte is nooit sprake geweest; door hier toch naar "drie" artikelen te verwijzen laat je slechts zien dat je je bemoeit met een zaak waarvan je niks weet. En dat is helaas eerder een patroon dan een uitzondering. WIKIKLAAS overleg 1 okt 2017 14:22 (CEST)
Wikiklaas, wat jij nu doet is precies waar jij De Wikischim van beschuldigd: meehuilen met de wolven in het bos. Het is lief zoals jij Moira te hulp komt maar jouw dubieuze weigering tot terugplaatsen is niet in het voordeel van de encyclopedie. The Banner Overleg 1 okt 2017 15:17 (CEST)

verwijderen pagina zonder onderzoek naar inhoud[bewerken]

Beste Moira Moira, Hartelijk dank voor uw bericht. Gisteren hebben wij een eerste poging gedaan om een wikipedia pagina aan te maken. Deze is niet volledig, en er zijn veel links en toevoegingen te plaatsen. Als u verder had gekeken, had u kunnen zien dat Accessible Travel Online een reisplatform is voor mensen met een beperking. Een soort verzamelpunt, startpagina, waar betrouwbare informatie gevonden kan worden. Het verbaast ons dan ook bijzonder dat de pagina direct is verwijderd. Zo'n 10 - 15% van de wereldbevolking heeft een (fysieke) handicap, en vele mensen met een handicap willen ook graag reizen. De mainstream media, het bedrijfsleven, de politiek, en kennelijk nu ook wikipedia, blijft als het even kan nieuws, nuttige informatie voor deze groep mensen op grote schaal vermijden. Wij gaan uiteraard met veel energie en passie voort met onze missie. Bedankt voor uw tijd, namens het ATO team, Marlies van Sint Annaland, Oprichter ATO platform – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door AccessibleTravelOnline (overleg · bijdragen) 1 okt 2017 09:52‎ (CEST)

Door mij is geen artikel verwijderd. Wel heb ik op de overlegpagina van uw andere account hier u verwelkomd en u uitleg gegeven dat uw gebruikerspagina (net zoals elders in de encyclopedie) geen plaats is om reclame te plaatsen. U plaatste daar engelstalige promo voor een online platform. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 okt 2017 15:23 (CEST)

Chronologie in TBP-dagpagina wijzigen[bewerken]

Dag MoiraMoira, ik denk te snappen wat je in deze bewerkingssamenvatting zegt, toch komt deze praktijk mij niet bekend voor. Is het volgens jou iets gangbaars? Apdency (overleg) 2 okt 2017 10:20 (CEST)

Gewoon daar maak je het je collega's makkelijker mee. Anders moeten ze nodeloos op pagina's klikken die al zijn afgehandeld (dat gaat dan om de blauwe maar wel behouden inmiddels). Ik poog regelmatig wat achterstanden door te werken tussen werk door en in het weekeind en dan zie je meteen wat er nog is blijven staan per dag. Wat er blijft staan zijn die artikelen waar niet direct helder is of het kan blijven of weg kan en dan zijn extra ogen en rustig later nog eens kijken beter. Wat afgehandeld is staat netjes "groen" geverfd onderaan. Collegiale groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 okt 2017 10:24 (CEST)
Deze uitleg lijkt mij niet te kloppen met het geval waar we het nu over hebben. Daar heb je geen behouden, maar verwijderde pagina's (w.o. eentje net daarvoor door jou verwijderd) verhuisd. Apdency (overleg) 2 okt 2017 10:32 (CEST)
Dit is gewoon onderhoudswerk hoor. Wat je afgehandeld hebt naar onderen zetten (blauwe en rode links dus behouden en verwijderde lemmatitels) zodat het makkelijker is voor de collega's die verder gaan later. That's all. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 okt 2017 10:35 (CEST)
Je noemt eerst als motief dat je het je collega's makkelijker wilt maken door ze in de witte zone niet nodeloos op blauwe links te laten klikken. Dat principe is helder. Maar: dat was hier nou juist niet aan de hand. Wat je vanuit de witte zone naar de groene verplaatste waren kabinet-Rutte III (reeds op 16 september door JurriaanH verwijderd) en Mathijs vrieze (net daarvoor door jouzelf verwijderd). Dat waren dus twee rode links. Daar speelt dat probleem voor de volgende afhandelaar dus niet. Die ziet meteen al: die links kan ik overslaan. Apdency (overleg) 2 okt 2017 10:49 (CEST)
Alles wat afgehandeld is (blauw gebleven en rood geworden) wordt verhuisd inderdaad en groen geverfd met {{su}} en {{einde}} er om heen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 okt 2017 10:51 (CEST)
Ja, dat hadden we al vastgesteld: dat dat is gebeurd. Maar mijn aanvankelijke vraag was of dat iets gangbaars is. Apdency (overleg) 2 okt 2017 10:54 (CEST)
Ja. Hoeft niet, mag wel. Volgens mij is dat su/einde al tien jaar oud - ooit gemaakt door een niet meer actieve collega toen ik al actief was. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 okt 2017 10:55 (CEST)
Het kan zijn dat wij 2 (of meer) verschillende dingen bedoelen. Misschien moet ik eens om bredere input vragen. Dank voor je uiteenzettingen. Groet, Apdency (overleg) 2 okt 2017 11:01 (CEST)
Tsja dat kan maar ehm... ik ga nu echt weer aan het werk hoor. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 okt 2017 11:02 (CEST)
Het is alweer een paar jaar geleden dat ik me geregeld bezighield met TBP: toen was wat MoiraMoira hier doet niet gangbaar, maar ik vind het niet meer dan logisch om het wel te doen. JurriaanH (overleg) 2 okt 2017 11:06 (CEST)
Misschien had je al begrepen dat ik dat niet per se logisch vind (wat eerst deel 1 was is het opeens niet meer en evenzo voor deel 2), maar als het een gangbare praktijk onder mods blijkt te zijn, dan is het dat. Apdency (overleg) 2 okt 2017 11:16 (CEST)
Glimlach ik deed het al langer dus maar doe ook on and off die pagina's uit verantwoordelijkheidsbesef want is een klus die je niet te veel moet doen lang omdat het niet de meest dankbare is maar ach dan denk ik "het moet toch gebeuren". Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 okt 2017 11:08 (CEST)

Speedy Onions[bewerken]

Hallo, ik had daarnet in het overzicht van bestaande 'marathons in België' de organisatie van loopvereniging Speedy Onions bijgevoegd. Toen ik zag dat ik kon doorklikken op de naam 'Speedy Onions Groepsmarathon Aalst', besliste ik de aparte pagina hiervoor te creëren, alsook een pagina voor de loopvereniging Speedy Onions zelf. Maar plots werd alles verwijderd, ook mijn initiële bijdrage. Ik begrijp nu, bij het lezen van de regels, dat pagina's met weinig encyclopedische meerwaarde (zoals de pagina die ik probeerde te creëren van de Speedy onions zelf) beter andere externe locaties hebben. Dat begrijp ik perfect en is een verkeerde inschatting van mezelf, waarvoor mijn excuses. Doch de vermelding op de pagina 'marathons in België' zoals ik deze gecreëerd heb, dit is neutrale en van encyclopedische meerwaarde, gezien het een jaarlijks wederkerende organisatie is zonder persoonlijke gegevens. Zou deze laatste opnieuw gepubliceerd kunnen worden?

Vriendelijke groeten, Rimbaloe – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Rimbaloe (overleg · bijdragen)

Als dit een legitieme marathon is kunt u die toevoegen. Maar de pagina over een vriendengroep waarin uitermate bevreemdende privacyschendende opmerkingen over diverse personen stonden heb ik inderdaad verwijderd. Ik twijfelde nog over een waarschuwing maar besloot u een vriendelijker uitleg te geven. Dit ondanks het feit dat er zaken instonden als een persoon die met volledige naam als crimineel ("fixer") werd beschreven, een ander die de denigrerende bijnaam blompot kreeg en wiens vrienden als alcoholist geportretteerd werden, iemand anders met een "diep penetrerend acteertalent" en "gigantisch groot geschapen" en meer minder fraais. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 okt 2017 15:53 (CEST)

Terugplaatsing André Beullens[bewerken]

Hoi MoiaMoira,

André Beullens is aangemaakt en ik hoop dat deze versie je goedkeuring kan verkrijgen. De pagina Gebruiker:Sonuwe/André Beullens mag terug verwijderd worden. Hartelijke groeten, Sonuwe () 3 okt 2017 15:28 (CEST)

Dag Sonuwe, goedkeuring van mij hoeft/kan niet hoor. Het lemma was in vertrouwen dat dat wel goed zou komen immers doorgeplaatst. Als een moderator twijfelt of de aanvrager dat kan dan prefereert die immers een herplaatsing met hernominatie. Prima lemma zo toch? Goed gedaan. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 okt 2017 15:31 (CEST)

Hoe krijg ik dit weg?[bewerken]

Hoi Moira, in het artikel douche is zwaar vandalisme gepleegd: https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Douche&oldid=50092708 (laatste zin introductie). Hoe kan die versie worden weggehaald zodat hij niet meer te zien is? Bedankt, Jan. JanCK Fietser (overleg) 3 okt 2017 15:37 (CEST)

Dat is niet meer leesbaar nu door de terugdraaiing. Onzichtbaar maken is enkel toegestaan bij privacyschending en/of cyberpesten. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 okt 2017 15:43 (CEST)
Bedankt voor de uitleg. En het feit dat je direct een blokkade hebt opgelegd. Dit kon echt niet. Groet, Jan. JanCK Fietser (overleg) 3 okt 2017 15:46 (CEST)

Allie Haze[bewerken]

Hallo MoiraMoira, is het mogelijk dat u het verwijderde artikel plaatst in mijn gebruikersnaamruimte op Gebruiker:Alice2Alice/Allie Haze zodat ik het artikel nog verder kan verbeteren alvorens het terug te plaatsen in de hoofdnaamruimte. Ik neem aan dat het enige wat er volgens u nog mis was met het artikel "Naar eigen zeggen was dit om gemakkelijker contact te kunnen leggen met vrouwen voor seksuele relaties." en eventueel het ontbreken van bronnen. Bij voorbaat dank, Alice2Alice (overleg) 4 okt 2017 09:52 (CEST)

Anders opgelost - teruggeplaatst en twee weken extra verbeter/beoordelingstijd gegeven. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 okt 2017 09:58 (CEST)

Artikel over mij als auteur Pieter Serrien[bewerken]

Beste MoiraMoira. Een lezer contacteerde mij dat bij het opstellen van een artikel over mijn werk als auteur, de pagina verwijderd werd omwille van auteursrechtelijke redenen en de bescherming van mijn privacy. Uiteraard wil ik mij niet te veel moeien met een pagina over mij als auteur (ik ben wel actief op Wikipedia over de onderwerpen van mijn boeken). Maar vermits u deze opmerking maakte (een bezorgdheid ik ten zeerste apprecieer), wil ik u wel laten weten dat deze persoon bij deze mijn toelating heeft om alle informatie over mijn boeken en mij als auteur die online te vinden is, te gebruiken. Met vriendelijke groeten Pieter Serrien PieterSerrien (overleg) 6 okt 2017 17:04 (CEST)

Daar kom ik binnenkort hier op terug. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 okt 2017 17:21 (CEST)

Pardoes Promenade[bewerken]

Dag MoiraMoira, Ik zag dat je het artikel Pardoes Promenade hebt gemarkeerd. In dat korte artikel trof ik rond de 12 taalfouten/kromme formuleringen aan. Mag er dan wel gemarkeerd worden? Wie gaat de schrijver erop wijzen, jij of ik? vriendelijke groet, Koos van den beukel (overleg) 5 okt 2017 12:29 (CEST)

U had helemaal gelijk. Auteur vraagt me wel eens om mee te kijken en te poetsen. Dat heb ik nu ook gedaan zie hier. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 okt 2017 12:46 (CEST)
Mooi opgeknapt! Koos van den beukel (overleg) 5 okt 2017 14:21 (CEST)
Hoi Moira. Ik zie dat we samen dit artikel aan het verbeteren zijn. Gaat goed. Ik heb alleen een vraag. Er wordt gesproken over de huidige componist (René Merkelbach). Is dat wel encyclopedisch? Over een aantal jaar is hij dat niet meer en dan klopt huidige ook niet. Bedankt, Jan. JanCK Fietser (overleg) 5 okt 2017 16:18 (CEST)
Is al opgelost. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 okt 2017 16:22 (CEST)
Prima. Ik heb weer wat aanpassingen gemaakt, dus lees maar even of je het ermee eens bent. JanCK Fietser (overleg) 5 okt 2017 16:29 (CEST)

Wittenborg[bewerken]

Beste MoiraMoira, mag je vragen je kennis van de Wikipedia conventies in te zetten ter beantwoording van een nieuwe toevoeging op deze pagina: Overleg gebruiker:LynneYukari. De opmerkingen zijn zodanig dat ik mij er liever niet meer mee in laat. Groet, JanB46 (overleg) 6 okt 2017 12:50 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Kort en helder beantwoord. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 okt 2017 13:47 (CEST)
Dank! --JanB46 (overleg) 6 okt 2017 15:09 (CEST)

Gebruiker met schuttingtaal in de naam[bewerken]

Hoi Moira. Ik ben nog niet heel bekend met veel zaken op Wikipedia, dus ik richt me weer even tot jou. Ik heb op de overlegpagina van gebruiker Keja en Tom n**ken k*nt een {{og}} gezet. Is dat voldoende om de naam te laten verwijderen of moet ik dat nog ergens melden/aanvragen? Bedankt, Jan. JanCK Fietser (overleg) 6 okt 2017 19:51 (CEST)

Ik zie dat een paar minuten nadat ik dit had geschreven Tulp8 de naam heeft geblokkeerd. Ik ben wel nieuwsgierig of dat is gebeurd door dit bericht (misschien leest Tulp8 mee) of door de {{og}} op de overlegpagina, maar het is in ieder geval in orde. JanCK Fietser (overleg) 6 okt 2017 19:59 (CEST)
deze pagina geeft veel nuttige informatie en hier kunt u een blokkade aanvragen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 okt 2017 17:00 (CEST)
Bedankt! Dat zijn inderdaad nuttige links. JanCK Fietser (overleg) 8 okt 2017 20:14 (CEST)

Djamila Verhoef[bewerken]

Hallo Moira, Ik heb wat kleine wijzigingen gedaan aan het artikel Djamila Verhoef. Ik ben haar tante en help haar dit soort uitingen, op internet, in de gaten te houden. Naast wijzigingen die ik reeds gedaan heb, wil ik met je overleggen over het volgende: Zij wil liever niet dat haar familienaam genoemd wordt. Zij gebruikt uitsluitend haar voornaam: Djamila. Is het mogelijk de familienaam uit de titel en het artikel te verwijderen? Zo ook de term vlogger. Volgens de gegeven definitie daarvan, is zij geen vlogger. Zij houdt geen videodagboek bij op YouTube. Zelf prefereert ze de term YouTuber of Content Creator. Ik heb tevens de laatste twee singels toegevoegd aan het lijstje en de tekst over de film in de juiste tijd gezet. (Hij is inmiddels uitgekomen). Ik hoor graag van je. Geertje Geertje (overleg) 8 okt 2017 12:23 (CEST)

Dag Geertje, dank voor de aanvullingen. In de encyclopedie gebruiken we liever de eigen naam als deze (zie ook de bronnen en referenties) algemeen bekend is en gebruikt wordt. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 okt 2017 16:53 (CEST)

Dank je voor je antwoord. Helaas ben ik het niet met je eens dat haar familienaam algemeen bekend is, na diep graven komt die in enkele artikelen boven maar hij is pas 'in gebruik geraakt' op internet nadat hij hier op Wikipedia kwam te staan. Dus nogmaals een dringend verzoek van Djamila (zelf!) dat te verwijderen. Haar publiek bestaat uit (doorgaans jonge) kinderen die met de gevonden gegevens familieleden gaan lastigvallen. Dat kan niet jullie bedoeling zijn. Wat is de meerwaarde van het plaatsen van haar familienaam? Dan is ook het woord vlogger teruggeplaatst, mag ik vragen naar de onderbouwing daarvan? Ik heb namelijk wel onderbouwd waarom zij geen vlogger genoemd wil worden maar YouTuber of Content Creator. Geertje (overleg) 9 okt 2017 22:14 (CEST)

Een andere bijdrager heeft dit hersteld. "Content creator" is geen algemeen begrip, vlogger wel en dat wordt hier gehanteerd. Met betrekking tot haar achternaam - deze is gewoon bekend en te vinden zowel in de kranten als nu ook nu ze actief in de muziek is bijvoorbeeld in de Dutch Charts dus die houden we hier aan. Uiteraard staan er ook bij haar geen gegevens in over haar familie, woonplaats en dergelijke ter bescherming van privacy. Wat wel kan is haar voornaam erbij plaatsen als artiestennaam. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 okt 2017 07:46 (CEST)

Vlogger is een algemeen begrip wat verkeerd gebruikt wordt. De YouTube-community doet zijn uiterste best om het broodnodige onderscheid te maken tussen en vlogger (die een Youtuber kan zijn) en een Youtuber (die kan vloggen maar ook iets anders kan doen). Volgens de definitie van Wikipedia is een vlogger iemand die een videodagboek bijhoudt. Ik neem toch aan dat Wikipedia niet wil meewerken aan verkeerd gebruikte begrippen? Juist Wiki is daarin leidend, dat begrippen juist omschreven zijn maar ook juist gebruikt worden. Graag vlogger vervangen door YouTuber (een term die toch ook echt iedereen duidelijk zal zijn). Voor wat betreft de naam. Mag ik verwijzen naar bijvoorbeeld Cher (zangeres) of naar Madonna (zangeres)? Kunnen we een compromis sluiten dat in de titel alleen Djamila staat? Dan kan in het artikel haar volledige naam blijven staan. Graag wel dan 'Djamila' zetten in zinnen als 'Verhoef begon in...' Edit: excuses, ik bleek niet ingelogd. Geertje (overleg) 10 okt 2017 12:23 (CEST) 145.85.121.44 10 okt 2017 12:21 (CEST)

Dag, helaas is hier geen sprake van een "compromis" maar van een encyclopedie die feitelijk zaken weergeeft. De bronnen en referenties zijn (soms jaren) ouder dan het artikel hier. Mocht uw nicht ooit wereldberoemd worden bijvoorbeeld als zangeres enkel onder haar voornaam dan komt die erboven maar dat is beslist niet het geval. Als uw nicht niet vlogt op youtube dan is ze dat niet, maar ze doet dat toch? Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 okt 2017 15:03 (CEST)

Dag Moira. Wat is de reden dat je persé haar familienaam in de titel wil gebruiken? Haar artiestennaam is Djamila, dat staat op haar album en social media etc. In de aftiteling van de film Misfit staat ze als Djamila, op IMDB staat ze als Djamila. Dus eigenlijk is het heel raar dat de titel haar achternaam bevat want zo kent niemand haar. Wat gaat er precies verloren, wat is de waarde van het vermelden in de titel? Waarom heeft de artiest hier zelf geen stem in? Omdat ze niet wereldberoemd is? Vreemd argument, je mag geen artiestennaam hebben voordat je wereldberoemd bent... Haal het alsjeblieft uit de titel. Anouk mag blijkbaar wel zonder achternaam in de titel?

Quote: 'Wat wel kan is haar voornaam erbij plaatsen als artiestennaam.'

Graag, als artiestennaam en niet als bijnaam.

Quote: 'Als uw nicht niet vlogt op youtube dan is ze dat niet, maar ze doet dat toch?.'

Nee, ze vlogt niet op Youtube. Zie artikel vlogger en dan het kopje 'Verschil tussen YouTuber en vlogger'. Ze is een Youtuber. Zie ook http://jongenjewilwat.nl/youtuber-vloggers-verschil/ en http://www.bureaujeugdenmedia.nl/vloggers-en-youtubers-introductie/ Geertje (overleg) 10 okt 2017 23:56 (CEST)

Jada Stevens[bewerken]

Het is mij niet duidelijk waarom u het artikel over Jada Stevens heeft verwijderd. De enige reactie die ik op de beoordelingslijst heb gekregen na mijn opknapbeurt van het artikel was positief. Alice2Alice (overleg) 8 okt 2017 17:33 (CEST)

Uit de summiere tekst die ik aantrof bleek geen encyclopedische relevantie en was onaf - ik trof een tweezinner aan "Jada Stevens (Snellville, Georgia, 4 juli 1988), geboren als Candace Jackson, is een Amerikaanse pornoactrice. Ze won tussen 2012 en 2017 een AVN Award, een Urban X Award, twee XBIZ Awards, een XRCO Award en een Spank Bank Technical Award." Dientengevolge verwijderd want geen biografie, enkel een naam met lijstje prijzen. Ik adviseer u een echt artikel te gaan schrijven met behulp van het engelstalige artikel want het onderwerp op zich is wel encyclopedisch relevant. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 okt 2017 08:48 (CEST)
Kunt u het verwijderde artikel plaatsen in mijn gebruikersnaamruimte op Gebruiker:Alice2Alice/Jada Stevens? Er is al wel wat tijd gaan zitten in de prijzenlijst namelijk. Bij voorbaat dank, Alice2Alice (overleg) 9 okt 2017 10:42 (CEST)

Hulp nodig.[bewerken]

Hallo MoiraMoira,

Mijn pagina is door jou verwijderd en achteraf heb ik inderdaad wel veel een op een overgenomen. Ik heb inmiddels mijn pagina weer aangepast en in mijn eigen woorden de informatie over Dè Flanegin geplaatst. Ik hoop dat het nu wel goed is. Ik heb echter nog een vraag. Hoe kan ik een foto uploaden en voorzien van zijn persoonlijke gegevens zoals naam etc. Hij heeft een schilderij gekregen van Hoofddorp Pioniers geschoten door Henk Vork. Mag ik deze uploaden? Bovendien heeft hij een cartoon schilderij gekregen voor het behalen van zijn record. Mag ik deze uploaden?

Ik hoor het graag. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jmflanegin (overleg · bijdragen)

ik ga u helpen met het artikel maar dat wordt wat later. U kunt het best foto's uploaden die u zelf heeft gemaakt zodat er geen auteursrechten van anderen in het spel zijn. Een zelfgemaakte foto van de cartoon kan u ook maken en uploaden. Mbt de inhoud zou het fijn zijn nog als aanvulling te krijgen zaken over zijn opleiding, studie en andere (hoofd)werkzaamheden en ook voor welke clubs en teams hij in zijn jeugd op Aruba uitkwam. En of hij als kind met ouders/moeder naar Nederland kwam, of vanwege studie of vanwege werk. Er staat nu ook een infobox bij die u verder kunt invullen alvast. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 okt 2017 20:14 (CEST)

Semini[bewerken]

Beste MoiraMoira, Op 1/10/2011 werd de pagina Semini verwijderd omdat de inhoud verwees naar een studentenclub. Ik kan daardoor blijkbaar geen pagina meer aanmaken met die titel ook al handelt mijn bijdrage (zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:BaronGaston/Kladblok) over de oorsprong en de betekenis van dit oudste beeld van Antwerpen. Hoe kan die blokkering ongedaan worden gemaakt? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door BaronGaston (overleg · bijdragen) 9 okt 2017 01:16 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd is voor u opgelost nu. U kunt uw artikel nu plaatsen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 okt 2017 08:38 (CEST)

Onderbouwing van nominaties[bewerken]

Hi MoiraMoira, met alle waardering voor het vele (onderhouds)werk dat je nog steeds voor Wikipedia doet denk ik dat er toch een slordigheidje is ingeslopen. Het betreft de onderbouwing van sommige van je beoordelingsnominaties, met name NE-nominaties. Op TVP heb ik daar op enkele plaatsen op gereageerd (ook bij sommige anderen). Het laatste voorbeeld dat ik tegenkwam is Pyrodox. Dat artikel is voorzien van tal van indicaties op basis waarvan de encyclopediewaardigheid beoordeeld zou kunnen worden (zoals een aantal bronnen). Wat dat betreft is er een goede inspanning geleverd door een aantal Wikipedianen. Maar van jouw kant ontbreekt een weging van deze indicaties. Je oordeel valt vooralsnog negatief uit, maar onduidelijk is waarom precies. Je vertelt niet wat er nog aan het artikel/onderwerp ontbreekt.

Zie ook deze Kroegdiscussie (niet alle kritiek die daar gegeven wordt hoef je persoonlijk op te vatten).

Vriendelijke groet, Josq (overleg) 9 okt 2017 11:21 (CEST)

De aanmaker kreegt netjes uitleg van mij (dat doe ik altijd) en tips en doorlinks en verwelkoming. Een beginnend artiest die eerst beroemd mag worden en dan een plek verdient. Dat heb ik er nu nog even bijgezet duidelijker zowel naar de aanmaker toe als in het artikel. Let op: de TVP pagina is niet bedoeld om een punt te maken. Dat werkt contraproduktief zoals u wellicht wel weet. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 okt 2017 11:28 (CEST)
Dank voor de toelichting aan de aanmaker, maar in dit geval zijn er twee andere bewerkers die eigenlijk ook betrokken zouden moeten worden (Verdel die bronnen toevoegde en eventueel Vis met 1 oog die poetste). Omdat dat frequente bezoekers lijken te zijn van TBP zou het moeten volstaan om daar je argumenten te plaatsen.
Een nominatie wordt beoordeeld aan de hand van argumenten, en in dat kader plaatste ik mijn opmerkingen op TBP (ik heb dat mijnerzijds nu ook iets beter toegelicht), niet om een punt te maken (ja, ook wel om een punt te maken maar niet in de betekenis van WP:PUNT maar gewoon inhoudelijk zoals ik dat net heb uitgelegd).
Overigens vind ik op dit moment je argumentatie nog steeds te oppervlakkig, te weinig gerelateerd aan richtlijnen en opgegeven bronnen, en dus onvoldoende recht doen aan de inspanningen van de bijdragers, maar dat laat ik verder over aan de beoordeling van de afhandelend moderator.
Vriendelijke groet, Josq (overleg) 9 okt 2017 11:53 (CEST)

Joke buis / Joke Buis[bewerken]

je plaatste deze tekst en daar wou ik graag op reageren: uit tekst blijkt geen ew; tevens geen toonaangevende secundaire bronnen die dit zouden adstrueren. Geen hits ook) er is een keer aangegeven door iemand op Wikipedia (zelfde functie die jij bekleed) dat er een encyclopediewaardige pagina/tekst (EW) is, jij geeft aan dat uit de tekst dat niet blijkt (waarom vraag jij dat niet aan die persoon waarom dat hij er wel inziet?) daarnaast wil ik je graag helpen bij 1. verduidelijken; 2. toelichten; 3. bewijzen alleen weet ikm niet wat je hebt bekeken. aan het aantal verkochte cd's, in de Gospelwereld waar zij artiest is, werkt dit anders dan bij reguliere artiesten .wil je graag een opsomming van alle losse nummers? vriendelijke groet Massai – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Massair (overleg · bijdragen) 11 okt 2017 09:53 (CEST)

Herhaald is dit onderwerp geplaatst als auteursrechtenschendende persoonspromotie afkomstig van de eigen website en verwijderd dientengevolge. Nu is het onderwerp getoetst aan encyclopedische kriteria en na twee weken evaluatie niet behouden door mij die de dagsessie afhandelde. Mocht deze zangeres beroemd worden dan ligt de zaak anders. Momenteel is dit niet het geval. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 okt 2017 09:56 (CEST)
NOU NOU NOU, Mocht deze zangeres beroemd worden gaan we hier nu over muggeziften, wat beroemd worden / is of niet? Dit onderwerp geplaatst als auteursrechtenschendende persoonspromotie afkomstig van de eigen website. dit is geen Persoonspromotie omdat ik dit wil plaatsen toch? ik ben die persoon niet, heb diverse personen bekeken en ik vind dit een naam die wel en volgens (apdency) ook een waarde heeft, dat jij hier persoonlijk misschien anders tegen aan kijkt is jammer. ik wil graag een keer met je sparren over wat dan geen persoonspromotie is zonder eigen website waar je naar verwijst. hoor graag van je terug. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Massair (overleg · bijdragen) 11 okt 2017 10:41 (CEST)

Hulp nodig pagina De Flanegin[bewerken]

Hallo MoiraMoira,

Mijn pagina De Flanegin is verplaatst naar een beoordelingslijst. Ik weet niet zo goed hoe ik dit het beste kan aanpakken. De tekst heb ik zo goed mogelijk feitelijk beschreven. Je hebt aangegeven me te willen helpen, graag!! Hoe kan ik er voor zorgen dat het goed komt? Jmflanegin (overleg) 12 okt 2017 18:56 (CEST)

Jmflanegin - Ik had u een stukje hierboven al vragen gesteld die u kon verwerken in het artikel of hier beantwoorden. Ik dacht ik wacht even of u dat zelf doet of hier reageert voordat ik aan de slag ga. Hopelijk kan u daarop reageren. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 okt 2017 16:04 (CEST)

Mijn IP adres geblokkeerd[bewerken]

Beste MoiraMoira,

U heeft onlangs mijn IP adres geblokkeerd wegens vandalisme. Maar ik heb geen enkele pagina op de wiki gevandaliseerd en ik snap dus niet waarom u mij heeft geblokkeerd. En ik zou graag weten waarom of dat het misschien een vergissing is.

Alvast bedankt. Graefje18 (overleg) 16 okt 2017 23:17 (CEST)

Welk IP-adres betreft dit? U kunt mij uw ip adres als u dat liever doet i.v.m. privacy ook via wikimail (zie links "deze gebruiker e-mailen") sturen dan kijk ik wat er is gebeurd. Laat me dit hier weten. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 okt 2017 07:57 (CEST)
De IP adres dat werd geblokkeerd is 109.130.59.171 (overleg | bijdragen | bloks) Graefje18 (overleg) 17 okt 2017 11:25 (CEST)
Dat is een wisselend toegewezen (dynamisch) IP-adres en is nooit geblokkeerd geweest. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 okt 2017 11:28 (CEST)

Henk den Arend[bewerken]

Hallo MoiraMoira, als afhandelend moderator wil ik graag even aandacht voor deze sessie (deel 1), daar lijkt na de afhandeling een artikel tussendoor te zijn geglipt, Henk den Arend waarvan een gebruiker het sjabloon op eigen inzicht verwijderde, die heb ik weer even teruggezet. Misschien voor de vorm, maar het lijkt me dat een moderator de aangewezen persoon hiervoor is. MVG, Rode raaf (overleg) 17 okt 2017 17:40 (CEST)

Yup sjabloon vergeten weg te halen. Alsnog gedaan. Dank voor de headup! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 okt 2017 21:34 (CEST)\

Kristof Coenen[bewerken]

Hoi Moira. Door een anonieme bewerking vandaag op pagina Kristof Coenen die het label:misbruikfilter:experimenteren meekreeg, zag ik dat jij dat artikel al op 27 september voor wiu hebt genomineerd, maar dat er met die nominatie vervolgens niks gedaan is. Alle andere genomineerde artikelen van 27 september staan als uitgevoerd, maar deze niet. Weet jij wat er aan de hand is? De aanvulling van vandaag is ook niet alles (een rampenfilm dat (sic!), flink wat rode links toegevoegd), dus ik weet niet wat daarmee moet. Bedankt, Jan. JanCK Fietser (overleg) 17 okt 2017 18:05 (CEST)

Artikel dat ik zelf nomineerde en dus niet afhandelde. Ik vroeg een collega om er naar te kijken maar dat is niet gedaan. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 okt 2017 21:35 (CEST)
Bedankt voor de uitleg. Ik doe voorlopig dus maar niks met die bewerking en wacht rustig af. Groet, Jan. JanCK Fietser (overleg) 17 okt 2017 23:34 (CEST)
Ik ben zo vrij geweest het artikel alsnog te beoordelen en te verwijderen. Groet, Magere Hein (overleg) 18 okt 2017 00:02 (CEST)
Dat is fijn dank daarvoor. Weer een stuk achterstand weggewerkt Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 okt 2017 09:56 (CEST)

Kom je uit Amersfoort?[bewerken]

Ben jij toevallig een Eemlander uit Amersfoort die zichzelf als Randstedeling ziet? Groet.
Bovenstaande niet middels vier tildes ondertekende vraag is geplaatst op 18 okt. 2017 om 12:06 uur door 89.20.173.209 (overleg | bijdragen | bloks).

Zoals Moira al aangaf gaat het om bronnen. Ik heb zelf even snel gekeken, en dit document bij het CBS is wel aardig. Daar geven ze aan dat de grens vaag is, het is ook meer een begrip, en geen formele regio, en dat bijv Almere er wel bij hoort, ook haal ik hier wel uit dat Amersfoort er ook bij kan horen. Kortom, het gaat om goede bronnen, zoek uit wat gezaghebbende instanties schrijven, en in de tekst is dan ruimte voor nuances, bijv dat er verschillende definities zijn. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 18 okt 2017 13:36 (CEST)
Dank Akoopal. Ook op de overlegpagina van het betreffende artikel is de discussie al eerder gevoerd. En aan de anonieme vraagsteller - nee, ik ben geen eemlander die zichzelf als randstedeling ziet maar een marsmannetje dat verdwaald is. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 okt 2017 15:27 (CEST)

Engelseziektetitel[bewerken]

Dag Moira, (o.a.) hier gaf je een anon uitleg over het feit dat zijn/haar artikel Analyse verlamming verwijderd was. Je gebruikte de term "engelseziektetitel" in je uitleg. In het terugplaatsingsverzoek werd geschreven - voor de goede orde; niet door jou - dat de tekst onbegrijpelijk was en dat er gebruik gemaakt werd van jargon. Het is prima om daar vraagtekens bij te zetten. Maar dan moeten we zelf geen jargon of mogelijk onbegrijpelijke termen gaan gebruiken. Jij, ik en vele collega's weten wat er bedoeld wordt met een term als "engelseziektetitel". Maar een beetje duidelijkere uitleg, zeker aan een anon, kan naar mijn bescheiden mening geen kwaad. Tux.svg maartenschrijft/Wikiproject België 19 okt 2017 08:17 (CEST)

Zie hier. Graag overigens mijn titel zo laten staan anders is het degene aan wie ik uitleg gaf niet helder wat er niet in orde was. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 okt 2017 08:24 (CEST)