User talk:MoiraMoira

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
  Wikipedia


Manxwithbaseball.jpg
Pitcher High school baseball in Japan 2007.gif
Welkom op mijn overlegpagina.
LEES DIT EERST.

Antwoord op onderstaande vragen krijgt u door op de vraag te klikken:

1. Waarom is de link die ik in een artikel plaatste verwijderd?
2. Waarom is het artikel over mijn band/ensemble/mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
3. Waarom is het artikel over mezelf voor verwijdering voorgedragen of verwijderd?
4. Waarom is het artikel over mijn bedrijf(sprodukt)/organisatie/dienst/site voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
5. Waarom is het artikel wat ik een tijd geleden gemaakt/aan bijgedragen heb verwijderd en wat is daar aan te doen?
6. Waarom mag mijn persoon/mijn bedrijf/mijn produkt/mijn organisatie niet op Wikipedia en X (=willekeurig beroemder/bekender persoon/bedrijf/produkt/organisatie) wel?
7. Hoe kan ik vrijgave van auteursrechtelijk beschermde teksten ter plaatsing op Wikipedia regelen?
8. Hoe krijg ik live antwoord van een Wikipediaan en waar kan ik meer algemene informatie krijgen?
Als uw vraag er hierboven niet bijstond (en hier staat een nog uitgebreidere versie) dan kunt u nu hier klikken. Vragen en verzoeken poog ik tijdig te beantwoorden. Mocht er iets vergeten zijn, of uw vraag is nog niet beantwoord, laat me dat dan weten. Vragen over Wikipedia beantwoord ik enkel regulier hier in verband met de transparantie. Wilt u toch mailen in verband met privacygevoelige zaken schrijf hier dan een korte notificatie dan kijk ik in mijn wikimailbox. Wilt u een reactie schrijf hier dan niet anoniem en wees zo beleefd uw bericht te ondertekenen door af te sluiten met vier tildetekens (~). Op anonieme reacties wordt niet gereageerd. Overleg hier wordt hier gevoerd, overleg op uw eigen overlegpagina voer ik daar verder. Afgehandelde oudere berichten staan in de archieven. Heeft u een vraag over een lemma zet de naam dan tussen twee vierkante haken dan ik er makkelijker naar kijken, anders doe ik dat voor u.
Magic wand.svgHeksen kan ik niet, toveren doe ik enkel op verzoek.
En tot slot - voor de virtuoso's onder u - geniet mee van John Baston: "hier".

Babyolie?[bewerken]

Zie Stitch.cc (overleg | bijdragen | bloks). De naam van de voetballer in kwestie doet me veroeden dat het een babyolievandaal betreft. Kleuske (overleg) 30 aug 2015 13:03 (CEST)

Yup goeie catch. Het wordt zoeken voor onze youtubers welk woord nog wel te gebruiken is. Duikt deze vaker op gaat-ie ook weer het filter in. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 aug 2015 13:20 (CEST)
Een "collega" haalde de tweede b weg uit een van de targetwoorden zojuist... Ik heb de oogst weer eens gemeld aan de gemeenschap nu. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 aug 2015 13:42 (CEST)
Glimlach De babyolie is bijna op. Hoop ik. Kleuske (overleg) 30 aug 2015 14:40 (CEST)
Pff het lik op stuk beleid werkt redelijk maar dit is de huidige stand van zaken. Blijft een (baby)olievlek helaas want nu beginnen er weer andere leukdoenjongens (eerste meisje/vrouw moet ik nog tegenkomen) met weer andere kanalen en bijbehorend vandalisme en racistisch geneuzel. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 aug 2015 14:42 (CEST)

Wist je dat?[bewerken]

Voor 10 goedgekeurde nominaties op het Wikiproject Wist je dat
Lymantria overleg 30 aug 2015 14:18 (CEST)

Hoi MoiraMoira, Bedankt voor het aanreiken van weetjes voor het wikiproject Wist je dat. Inmiddels zijn 10 van je weetjes goedgekeurd. Daar hoort een medaille bij! Hartelijk dank en we wachten op je volgende voorstellen! Lymantria overleg 30 aug 2015 14:18 (CEST)

Hee wat leuk dat wist ik niet. Ik vond het een fijn initatief dus als er me iets inschiet dan meld ik dat aan. Dank overigens aan jullie voor het coördineren en bijhouden! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 aug 2015 14:22 (CEST)
Ik zie dat ik nu naar de vijftig moet zien te komen dus hierbij nummer 11. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 aug 2015 14:36 (CEST)
Echt een vrouwelijk weetje HAHAHA Lymantria overleg 30 aug 2015 15:33 (CEST)
Ja he echt macho. Naja ik leerde destijds mijn tentamens in de studiezaal van de UvA bij Artis en daar hing toen een opgezette versie aan de muur en dat liet een onuitwisbare indruk op me na. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 aug 2015 16:12 (CEST)

Mail[bewerken]

Hoi MoiraMoira, zie je mail. Jcb - Amar es servir 30 aug 2015 14:42 (CEST)

Gelezen. Is denk ik keurig afgehandeld door jullie. De persoon kan op diens overlegpagina precies nalezen overigens wat er is gebeurd en waarom. De bewerkingen waren enkel via inmiddels geblokkeerde anonieme wifihotspots en congruent aan de bewerkingen van de andere accounts. Ik heb expliciet je collegacheckuser GrouchoNL nog nadien gevraagd of er ook bewerkingen vanaf een normaal IP-adres ingelogd waren om er zeker van te zijn ook. Deze verzekerde mij dat er geen enkele bewerking vanaf een legitiem normaal IP-adres was gedaan. Als dit een ander zou zijn kan deze dus gewoon bewerken via diens normale internetaansluiting. Desgewenst kan ik ook van zowat elke bewerking de diffs toevoegen die ik heb onderzocht. Mocht er nog iets niet duidelijk zijn dan hoor ik het wel. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 aug 2015 14:48 (CEST)
Bedankt, ik heb hem gewezen op je bericht hier. Jcb - Amar es servir 30 aug 2015 15:04 (CEST)

Range erwerk[bewerken]

Dag MoiraMoira, is hier misschien aanleiding tot wat range-administratie? Atsje (overleg) 31 aug 2015 13:25 (CEST)

Hoi collega! Jazeker daarom had ik al dat rangesjabloon gemaakt vanochtend. Het enige dat je dan hoeft te doen is het juiste blokkeerknopje gebruiken, dus "blokkeer school-ip-range" en het dossier ff bijwerken qua inklap. Beiden heb ik nu voor je gedaan. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 31 aug 2015 14:21 (CEST)

Codarts-bijdrage verwijderd[bewerken]

Beste Moira,

Zojuist is de nieuwe tekst voor de Codarts-pagina verwijderd. Zou je dit misschien kunnen toelichten?

Dank & groet Kmverschoor (overleg) 31 aug 2015 16:18 (CEST)

Volgens mij ken ik u niet maar op uw overlegpagina vindt u de reden. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 31 aug 2015 16:19 (CEST)

Pagina[bewerken]

Dag MoiraMoira, ik ga binnenkort een pagina aanmaken over een schilder.Ik ben gewoon aan het leren momenteel, kheb jammer genoeg nog geen tijd gehad om verder te doen. hopelijk wordt het niet verwijderd,komt in orde! :) Met vriendelijk groet Andy – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door AndyVar (overleg · bijdragen) 31 aug 2015 20:09 (CEST)

Succes gewenst en hopelijk helpen de doorlinks in de informatietekst die ik op uw gebruikerspagina zette u een beetje op weg. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 31 aug 2015 20:09 (CEST)

Naaktelijke Nachtelijke uurtjes[bewerken]

Er kwam weer iemand zijn piemel laten zien. Maar verder was alles rustig vannacht. Lach Werk ze! Groetjes, ErikvanB (overleg) 1 sep 2015 06:14 (CEST)

Die deed dat al eerder en die foto is al eerder ook door hem op commons gezet en verwijderd. De flickrpagina bestaat ook niet. iets dat je op commons aan moet kaarten dus want die blijft onvrije naaktplaatjes daar plaatsen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 1 sep 2015 08:07 (CEST)
Aanvullend: als je wilt dat er hier iets aan wordt gedaan (op de-wiki istie al geblokkeerd bijvoorbeeld) maak dan wel een dossier aan. Dat heb ik nu maar gedaan hier. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 1 sep 2015 08:22 (CEST)
Ik ga het nog bekijken. Dit was de laatste constatering die ik deed voordat ik in bed stapte. Bedankt alvast. ErikvanB (overleg) 1 sep 2015 13:34 (CEST)
Top Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 1 sep 2015 13:37 (CEST)
The Banner is zo vriendelijk geweest de afbeelding om genoemde reden al te nomineren, zie ik. Hedwig in Washington heeft de gebruiker op Commons in juli al gewaarschuwd in verband met copyvio, dus dat krijgt nog wel een staartje, wellicht een blok. ErikvanB (overleg) 1 sep 2015 14:47 (CEST)
Fijn dank beiden. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 1 sep 2015 14:48 (CEST)

Stichting Platform Keelbos[bewerken]

Het zou je sieren om de pagina Stichting platform Keelbos weer terug te laten plaatsen met inbegrip van al de linken daar naartoe. Het is de eenigste homo-belangen organisatie die opkomt voor het behoudt van homo-ontmoetingsplaatsen. Gebruiker:A. Mathijsen 3 september 2015 15.36 – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door A. Mathijsen (overleg · bijdragen) 3 sep 2015 15:41 (CEST)

De pagina Stichting Platform Keelbos is enige tijd geleden door een collega na twee weken beoordelingstijd verwijderd bij een sessie die deze deed. Dat ga ik niet zomaar terugplaatsen zoals u wellicht begrijpt laat staan al die doorlinks. Wat u kan doen staat bovenaan in het f.a.q. zoals u al kon lezen toen u zomaar plompverloren hier iets midden in afgeleid en afgerond overleg plaatste. Ik heb dit daarom nu hier chronologisch onderaan geplaatst. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 3 sep 2015 15:44 (CEST)

bericht[bewerken]

op advies van een andere gebruiker heb ik u een mail gestuurd. Hopelijk kunt u daar iets mee. Iooryz (overleg) 4 sep 2015 02:08 (CEST)

Gelezen en deel de analyse van onze collega maar niet de conclusie maar zal moeilijk worden verder te onderzoeken. Even afwachten maar is wijsheid meestal in dit soort gevallen. Hartelijke groet en dank, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 4 sep 2015 07:59 (CEST)

Privacy[bewerken]

Of overdrijf ik nu, MoiraMoira? We hebben geen standaard-sjabloontje om gebruikers op dit soort zaken te attenderen, maar misschien is dat onze taak ook wel niet. Mvg, ErikvanB (overleg) 4 sep 2015 06:24 (CEST)

Goede uitleg. Het is niet gewenst om precies de redenen die je aangaf. Ik verwijderde al eerder (dat was een kortere tekst maar bevatte denigerende opmerkingen aan anderen) maar deze persoon wil nu een cv plaatsen persé blijkbaar. Of dat de persoon zelf is weten we nooit. Het vervelende is dat als het een persoonlijk c.v. is dat privacygevoelige zaken betreft je nooit zeker weet of het die persoon zelf wel is of niet. Het gebeurt helaas vaak dat er een impersonatie plaatsvindt (gefingeerde profielen op gebruikerspagina's hier of op facebook of linkedin) en dat is bijzonder vervelend en moeilijk voor het slachtoffer ook om er iets aan te doen. Daarom is het goed als dat niet beklijft. Gezien die eerste versie met die rare opmerking die ikzelf verwijderde twijfelde ik er aan of het de persoon wel zelf was ook. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 4 sep 2015 08:02 (CEST)

Ontmoetingsplaatsen[bewerken]

Beste MoiraMoira, schrik maar niet, het is niet mijn bedoeling om je OP elke nacht te komen bezoeken, want anders gaat je ontbijt je straks nog tegenstaan. Maar ik begin een beetje de zenuwen te krijgen van A. Mathijsen (overleg | bijdragen | bloks), die hier uitsluitend is om een homovoorlichtingscampagne te houden en de stichting Platform Keelbos onder de aandacht te brengen en rond te spammen. Zie ook Stichting Platform Keelbos. Bovendien, verzorgingsplaatsen zijn bedoeld om je auto te wassen of rustig een broodje te eten, neem ik aan (gelukkig kom ik daar nooit), en niet om andere homo's te ontmoeten, want dat kan je ook in het Amsterdamse Bos, maar daar staat niets over homofiele contacten. Dat hoeft dus ook niet in elk lemma over een verzorgingsplaats breed uitgemeten te worden, zoals hij doet. Aangezien ik wat onwel word bij de gedachte hierover weer een eindeloze discussie te moeten aangaan met een verontwaardigde Keelbos-activist en -initiatiefnemer, zou ik je willen vragen of jij het wel en wee van deze gebruiker een beetje in de gaten zou willen houden. Dank als je dit doen. Met waardering, ErikvanB (overleg) 5 sep 2015 04:45 (CEST)

Dag Erik. Zet hem even met korte uitleg op deze pagina dan kijken meer mensen mee. Als hij zijn organisatie blijft linkspammen in artikelen is een {{ls2}} ook handig om op zijn overlegpagina te plaatsen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 5 sep 2015 08:54 (CEST)
Inmiddels via recente wijzigingencontrole geconstateerd dat deze gebruiker ongewenste zaken blijft terugplaatsen dus waarschuwing gegeven. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 5 sep 2015 12:55 (CEST)
Bedankt. Ik zal eerst eens afwachten hoe deze dag afloopt. ErikvanB (overleg) 5 sep 2015 17:39 (CEST)
Welnu, het lijkt erop dat Mathijsen voorlopig aan het bijkomen is. Maar ik ben hem nog niet vergeten. ErikvanB (overleg) 8 sep 2015 02:07 (CEST)

?[bewerken]

Beste MoiraMoira Ik heb begrepen dat u mijn artikel over Chen stijl tai chi hebt verwijderd omdat de opmaak niet aan de/uw normen zou voldoen. Aangezien ik veel tijd heb geïnvesteerd in het vertalen (het is een vertaling van de Engelse Wikipedia pagina), inkorten en redigeren van de tekst ben ik daar natuurlijk niet blij mee. Ik heb een poging gedaan om werk te maken van de opmaak, maar kennelijk is het nog niet goed genoeg. Voor de tweede keer merk ik achteraf dat de Chen Stijl pagina ongemerkt is verwijderd.

Zou u misschien zo vriendelijk willen zijn wat de Wikipedia normen dan precies inhouden? Bestaat er een handleiding 'Hoe maak ik een Wikipedia pagina?' Ben ik de eerste en de enige die deze toch ietwat bruut en onsympathiek overkomende behandeling ten deel valt? – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Noltwigt (overleg · bijdragen) 5 sep 2015 20:29 (CEST)

Nuance Communications artikel[bewerken]

Beste Moira, Ik heb de pagina van Nuance Communications aangepast door de beursnotering toe te voegen en de productlijst te verwijderen (alhoewel deze wel op de Engelstalige pagina staat). Het is in feite een verkorte vertaling hiervan. Ik hoor graag of het op deze manier niet verwijderd hoeft te worden. Mvg Isobell – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Isobell66 (overleg · bijdragen) 9 sep 2015 14:16‎ (CEST).

Nee. Ik adviseer u dringend de adviezen op uw eigen overlegpagina op te volgen en helderheid te verschaffen. U plaatst out of the blue zonder ooit eerder te hebben bijgedragen een vormgegeven bedrijfspresentatiepagina met tekst uit onbekende bron namelijk vandaar de vragen. Het artikel staat de komende twee weken ter beoordeling van de gemeenschap. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 sep 2015 14:23 (CEST)

Waarom is SODA-attest verwijderd[bewerken]

Beste,

Ik had eerst de pagina SODAjobs aangemaakt. Bij nader inzien was deze pagina inderdaad niet neutraal. Daarom had ik een nieuwe pagina aangemaakt: het SODA-attest. Daarin heb ik vermeld WAT het SODA-attest is, DOOR WIE het ontworpen is en VOOR WIE het bestemd is. Dit lijkt mij heel neutraal en zeer relevant voor leerlingen, ouders en scholen die meer willen weten over het SODA-attest. Toch heeft u deze pagina opnieuw verwijderd... Als onderwijsorganisatie (cf. SODAjobs) kregen wij regelmatig het advies om informatie over het SODA-attest op wikipedia te plaatsen. Voor ouders, leerlingen en scholen is dit zeer handig, zo krijgen ze direct beknopte informatie over het SODA-attest en hoeven ze onze website niet volledig te doorlopen. Wat moet ik doen opdat informatie over het SODA-attest correct wordt weergegeven op Wikipedia? Alvast bedankt. Mvg, Karolien – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Karolien Keppens (overleg · bijdragen) 9 sep 2015 16:47 (CEST)

Of u dat moet willen blijven proberen is de vraag. Allereerst is het opportuun eens goed te lezen wat ik u herhaald heb pogen uit te leggen op uw eigen overlegpagina. Dat u dient te voldoen aan de terms of use, dat u geen reclame kunt plaatsen en dat u geen auteursrechtenschendingen kunt plaatsen. Daarom is het dus verwijderd maar dat is u al uitgelegd. En omdat het de tweede keer weer promo met auteursrechtenschendend knip- en plakwerk was en bovendien u niet voldeed aan de terms of use is het natuurlijk weer niet bekleven. Of dit onderwerp relevantie heeft voor in een encyclopedie kon ik uit de tekst beslist niet opmaken. Voor dat soort zaken (bekendheid genereren voor een organisatie en de diensten) is primair de eigen website bedoeld namelijk. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 sep 2015 16:51 (CEST)

Hoe te blokken/waarschuwen[bewerken]

Ik weet niet exact hoe je een blokverzoek moet indienen, maar zou je 'ns naar de (onzinnige) bewerkingen van 80.200.105.29 (overleg | bijdragen | bloks) willen kijken? Oxygene7-13(vragen staat vrij) 9 sep 2015 20:25 (CEST)

Onzinnige bewerkingen? Deze gebruiker doet helemaal niets verkeerd. Woodcutterty|(?) 9 sep 2015 20:27 (CEST)
Ik kan me vergissen hoor, maar ik geloof dat hij de achternamen van K3 een keer of 10 heen en weer heeft lopen wisselen. Oxygene7-13(vragen staat vrij) 9 sep 2015 20:31 (CEST)
Je vergist je inderdaad. Deze gebruiker heeft maar zes bijdragen gedaan en probeert met de beste bedoelingen een tabel toe te voegen aan K3 (muziekgroep) die de historische bezetting van deze groep weergeeft. Woodcutterty|(?) 9 sep 2015 20:33 (CEST)
Dag Oxygene, ik heb even gekeken. Een fan van die muziekgroep zo te lezen die wat met namen zit te husselen. In zo'n geval helpt een welkomstsjabloon, {{hola}} en daaronder een kort berichtje in de geest van "Welkom hier. Ik zag dat u wat zat te wisselen/oefenen/bij te dragen in de namenlijst van het artikel K3. Hierboven een handige informatietekst om u eens in te lezen met tips hoe goed te leren bij te dragen. Als u vragen heeft of hulp nodig heeft kunt u die altijd stellen op mijn overlegpagina. Met vriendelijke groet,". Dat kan helpen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 sep 2015 20:35 (CEST)
Ik trek het boetekleed aan en zal eens contact met 'm opnemen. Oxygene7-13(vragen staat vrij) 9 sep 2015 20:40 (CEST)
Hoeft niet, je zag wat waar je wat over wilde weten hoe je dat goed moest aanpakken en vroeg advies. Niets mis mee hoor, juist goed gedaan. Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 sep 2015 20:41 (CEST)
Ik had zoiets nog nooit ondernomen en wou 'ns kijken of ik mijn "taken" binnen Wiki 'ns kon uitbreiden... Oxygene7-13(vragen staat vrij) 9 sep 2015 20:43 (CEST)

Lemma Roland Berger[bewerken]

Dag, ik begrijp niet goed waarom je mijn wijzigingen hebt verwijderd. Aangezien dit de NLse versie is van een lemma over een internationaal bedrijf, dat in allerlei talen op Wikipedia staat, is het dan niet logisch te verwijzen naar de NLse website van dat bedrijf? Voorts: wat is er niet objectief aan de dingen die ik heb toegevoegd? Ik heb het lemma juist feitelijker gemaakt, met meer bronnen. Wat is er niet objectief? – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Rolf Woerkom (overleg · bijdragen) 10 sep 2015 10:30 (CEST)

Na de uitgebreide uitleg aan het bedrijf onwiki en diens reclamebureauvertegenwoordiger via de chat wat wel en niet kan en wat terms of use zijn en wat promo is en wat bedrijfspresentatie en wat nog meer is dit wel een beetje vermoeiend aan het worden eerlijk gezegd als er weer een gloednieuw account out of the blue anoniem hier nu langskomt. Het houdt een keertje op na veel getoonde goede wil eerlijk gezegd. Ik heb overigens niet het genoegen u te kennen. Inmiddels is er aan het artikel bewerkt om het minder tromgeroffelachtig en feitelijker en droger te krijgen door diverse mensen. Ik kan u enkel dringend adviseren u hier verre van te houden eerlijk gezegd. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 10 sep 2015 10:32 (CEST)

Blokkade verzoeken[bewerken]

Dag MoiraMoira,

Zoals U al had gezien had ik een aantal blokkadeverzoeken ingediend die telkens al waren uitgevoerd. deze persoon bijvoorbeeld zie ik wel een blok van 3 dagen staan op 1 september, maar geen blokkade notificatie onder mijn bijdrage van 10 september. Is er nog een andere manier om te zien dat er een blokkade is uitgevoerd? Dit scheelt mij weer verzoeken indienen, en u weer verzoeken afhandelen die al zijn gedaan :). Mvg, DottyMcFear13 (overleg) 10 sep 2015 14:55 (CEST)

In het sjabloon staat een doorkliklink "blokkeerlogboek" daar zie je of een ip-adres is geblokkeerd. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 10 sep 2015 14:58 (CEST)
Ah geweldig! Bedankt voor de info :). Maar nog even een andere vraag: Ik zie dat mijn verzoek niet is uitgevoerd omdat hij vandaag pas 1x iets heeft gedaan. Gisteren heeft hij ook 2 bewerkingen gedaan die onder vandalisme vallen. Zo komt het op mij over alsof iemand gewoon elke dag 1 of 2 dubieuze bewerkingen kan doen, want hij heeft er toch pas 1 of 2 gedaan. In het verleden heeft hij ook al vandalisme gepleegd, vandaar dat ik hem nomineerde. Dit is geen kritiek ofzo, maar om het voor mezelf te verduidelijken of het nodig is om een verzoek in te dienen of niet. Mvg, DottyMcFear13 (overleg) 10 sep 2015 15:08 (CEST)
Het is bij een school nooit één hij (of zij) maar meer. Dus de scholier die gisteren 1x kliederde en na een waarschuwing stopte is praktisch nooit dezelfde die een dag of een week later verder gaat. In dat geval moet elke scholier de kans krijgen om na waarschuwing te stoppen. Zie bovenaan de ip-blokverzoekpagina voor de uitleg in het rood.Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 10 sep 2015 15:23 (CEST)
Ik snap hem. Bedankt voor de info! Mvg, DottyMcFear13 (overleg) 10 sep 2015 15:30 (CEST)
Graag gedaan. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 10 sep 2015 15:34 (CEST)

Pagina aanpassing[bewerken]

Beste Moira,

Je hebt mijn persoonlijke pagina verwijderd. Geen probleem. Doel was mezelf te identificeren voor ik de pagina van onze onderneming (Securex) aanpas. Ik heb dit in het verleden ook al eens gedaan, en heeft men deze aanpassing ongedaan gemaakt. Hoe kunnen we (zonder commerciëel te worden) de inhoud van onze pagina aanpassen? Vandaag is de pagina ivm Securex zeer beperkend opgesteld (we hebben een breder aanbod). We zouden ook de historiek van ons bedrijf opnemen en iets meer over onze vestigingen. Alvast bedankt voor jouw advies. Marc Custers – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Marccusters (overleg · bijdragen) 11 sep 2015 14:17‎ (CEST

Ik heb niet het genoegen u te kennen. Dit gezegd hebbende: U kunt het best een korte tekst daar plaatsen als: Marc Custers, werkzaam bij Securex, account aangemaakt om conform de wikimedia gebruiksvoorwaarden een bijdrage te leveren aan het artikel over deze organisatie." Houdt u er echter wel rekening mee dat Wikipedia een encyclopedie is met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, bedrijvengids of persoonsregister waar organisaties of personen vrijelijk hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten. Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Omdat u dat bent wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. De specifieke passage staat hier. De vermelding op uw gebruikerspagina is dan in ieder geval helder en daarmee voldoet u aan de "disclosure". Dit omdat "Payed contributions without disclosure" expliciet verboden zijn. Hopelijk heeft u er begrip voor dat dat op Wikipedia getoetst wordt aan encyclopedische relevantie en neutraliteit. Op uw overlegpagina heb ik een handige informatietekst geplaatst met doorlinks om u eerst eens rustig in te lezen. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 11 sep 2015 14:23 (CEST)

Wel een dossier, geen dossier[bewerken]

Beste MoiraMoira, je moet dit toch eens helemaal lezen, want Woodcutterty is een uitgesproken tegenstander van te pas en te onpas dossiers en sjablonen plakken, voor zover je dat niet al wist. Je houdt je veel bezig met vd-bestrijding en vanuit dat oogpunt interesseert het je misschien er kennis van te nemen. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 11 sep 2015 16:24 (CEST)

Te pas wel te onpas niet en daar laat ik het bij Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 11 sep 2015 16:25 (CEST)

Sjors Langeveld[bewerken]

WIST JE NIET, HÈ!!! Geef maar toe! Face-tongue.svg Groet, ErikvanB (overleg) 13 sep 2015 01:48 (CEST) - Op naar de volgende 10.000 beroeps-, familie-, huwelijks-, relatie-, ex-relatie-, one-night-stand-, zoen- en neprelatie-wijzigingen. Face-crying.svg

Dat is niet echt goedgeschreven fancruft helaas. Zou ook stilistisch een enorme schrap en herschrijfpoets benodigen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 13 sep 2015 08:34 (CEST)

xxx[bewerken]

Even niet aan gedacht, maar er gaat natuurlijk een filter af als iemand iets met xxx doet. Glimlach Japiot (overleg) 13 sep 2015 19:04 (CEST)

Ja en toen dacht ik ik ga ff zomaar een bedankje sturen aan Japiot Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 13 sep 2015 19:07 (CEST)
En dan werkt, bedankt. Japiot (overleg) 13 sep 2015 19:10 (CEST)

Eindeloos gezwam[bewerken]

Al gezien? Dumpplaats voor komische fancruft. Knipoog Werk ze. ErikvanB (overleg) 14 sep 2015 05:42 (CEST)

Beveiliging Euro[bewerken]

Beste MoiraMoira, zou je de semibeveiliging van Euro wellicht willen heroverwegen? Je spreekt van 'doorlopend vandalisme', maar dat valt m.i. erg mee (ik was verbaasd toen de beveiliging op mijn volglijst langskwam - ik had niet de indruk dat er veel werd gevandaliseerd) en een aanzienlijk deel van de anonieme wijzigingen is bona fide en zinvol. Die gooien we dan dus ook weg, zoals je bij je laatste revert van anonieme bijdragen per ongeluk ook hebt gedaan. Vriendelijke groet, Paul B (overleg) 14 sep 2015 11:38 (CEST)

Als jij hem op je volglijst hebt ben ik gerustgesteld. Dank ook voor het nalopen precies want er werd zoveel bronloos anoniem gewijzigd dat ik de veilige route koos en hem terugzette naar de laatste versie die zeker nog goed was. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 sep 2015 11:44 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 sep 2015 11:46 (CEST)
Hartstikke bedankt! Nou kan ik die pagina natuurlijk nooit meer van m'n volglijst halen ;) Paul B (overleg) 14 sep 2015 12:25 (CEST)
Nope <gnegne> Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 sep 2015 12:26 (CEST)
Wees maar gerust hoor Paul B, ook ik heb de pagina op mijn volglijst. Dus mocht je een keer een week of wat op vakantie gaan dan neem ik het wel van je over. Dqfn13 (overleg) 14 sep 2015 12:27 (CEST)
En als jullie allebei het wikipand verlaten geef hier dan maar een seintje Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 sep 2015 12:28 (CEST)
Die kans is vrij klein voor mij... zelfs in mijn vakantie zit ik nog op Wikipedia. Of eigenlijk: zelfs als ik op het werk zit, zit ik op Wikipedia... as we speak. Dqfn13 (overleg) 14 sep 2015 12:30 (CEST)
Maar collega Glatisant was jullie zojuist op het verwante lemma te snel af Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 sep 2015 12:51 (CEST)
Tja, dat artikel heb ik dan weer niet op mijn volglijst staan. Dqfn13 (overleg) 14 sep 2015 13:29 (CEST)

Je hebt e-mail[bewerken]

Zojuist verstuurde ik een e-mail naar de modmail. Omdat je daarop niet geabonneerd bent, stuurde ik die via de e-mailfunctie ook naar jou, zodat je op de hoogte bent. Overigens niet iets waarover jij of een andere mod zich zorgen zou hoeven maken (hooguit ikzelf). Hartelijke groet, WIKIKLAAS overleg 14 sep 2015 14:34 (CEST)

Dank je wel. Goed helder verhaal. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 sep 2015 14:42 (CEST)

Balkan Cup 1947[bewerken]

Could you please stop deleting my articles while I'm working on it. -- Awolmayas (overleg) 14 sep 2015 20:55 (CEST)

U plaatst steeds meer hiervan en wat er staat is geen zinvolle inhoud. Zie uw overlegpagina voor de suggestie en waarom het hier niet beklijft. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 sep 2015 20:59 (CEST)
What exactly was "geen zinvolle inhoud" .... the articles are identical to their equivalent in other languages, where they exist for years. -- Awolmayas (overleg) 14 sep 2015 21:02 (CEST)
Dat is niet te hopen eerlijk gezegd en ik geloof er ook niets van. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 sep 2015 21:05 (CEST)
Do you really think, that a behaviour like yours is helpful for motivating new people to contribute? -- Awolmayas (overleg) 14 sep 2015 21:10 (CEST)
Als u hier bijdraagt dan is kennis van de taal essentieel. Als u die niet bezit en ongewenste zaken in de encyclopedie plaatst houdt het vrij gauw op. Op uw overlegpagina staat hoe te handelen. U geeft aan dat er artikelen op een andere taalversie bestaan. Daarvoor kunt u dus via de doorlink een vertaalverzoek doen. Blijven terugplaatsen van de teksten is vrij zinloos en anderen al uw zaken laten opknappen is niet fair. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 sep 2015 21:11 (CEST)
I was still working on the articles, when you started deleting. You deleted before talking to me and offering help. In the same time, that you use for deleting here and in Wikidata and starting this discussion, you could have corrected the grammar, if I did mistakes.
Sorry, i don't have to speak Dutch to see, that this is far away from supporting behaviour.
I have restored two of the deleted articles again. Please restore Balkan Cup 1936. I will add another two sentences. -- Awolmayas (overleg) 14 sep 2015 21:23 (CEST)
OK ... Now it's getting ridiculous ... now you've deleted again the articles for 1931 and 1947 and calling it non-Dutch. Although I took it from another article. What is your intention? -- Awolmayas (overleg) 14 sep 2015 21:26 (CEST)
"Het Balkan Cup 1936 was een voetbaltoernooi en Roemenië gewoonen door het gastheer." -> This can hardly be called Dutch. What is the point in creating articles of really poor quality when you don't master the projects language? I mean, why not writing articles at a wiki hosted in your native language? That way you will be able to write good quality articles. And no, the other articles you wrote are not written in Dutch either. Natuur12 (overleg) 14 sep 2015 21:32 (CEST)
Please Awolmayas, get someone who wants to team up with you for translation. It's apparently not that easy, writing dutch; even when the articles contain a bare minimum of text. Vijfendertig (overleg) 14 sep 2015 21:33 (CEST)

Blokkering[bewerken]

Beste, even Speciaal:Bijdragen/Casper.123 blokkeren aub wegens geklieder. Xaviervd (overleg) 15 sep 2015 17:02 (CEST)

Is al gebeurd door een collega. Wel nader onderzoek gevraagd en dat heeft inmiddels geleid tot twee blokkades en koppeling van de dossiers. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 sep 2015 07:51 (CEST)

expedia[bewerken]

Goede morgen, er kwam weer een aanmaker van het Expedia artikel voorbij. Misschien kunt u dit aan het dossier koppelen, aangezien u hier volgens mij al eerder naar had gekeken. Iooryz (overleg) 16 sep 2015 09:06 (CEST)

Jazeker, nagekeken. Dit reclamebureau tapt nu in op een japanse bedrijfsserver om door te kunnen gaan <zucht>. Dank voor de heads up, dossier aangevuld. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 sep 2015 09:13 (CEST)
Ik ben nu eerst maar zo vrij geweest om dit artikel tegen aanmaken te beveiligen via cascadebeveiliging. Als je dit echter een fijne honeypot vond voor dat reclamebureau, dan staat het je vrij om die beveiliging weer ongedaan te maken. WIKIKLAAS overleg 16 sep 2015 10:58 (CEST)
Prima zo even. We zien de volgende titelvarianten als Expedia.nl enzovoorts wel langskomen ben ik bang Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 sep 2015 12:13 (CEST)

Thank you! A gift from fellow Wikipedians[bewerken]

Hi MoiraMoira,

You have been nominated to receive a free t-shirt from the Wikimedia Foundation through our Merchandise Giveaway program (https://meta.wikimedia.org/wiki/Merchandise_giveaways). Congratulations and thank you for your hard work!

Please email us at merchandise@wikimedia.org and we will send you full details on how to accept your free shirt.

Thanks! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door KRobinson (WMF) (overleg · bijdragen) 16 sep 2015 18:41‎ (CEST)

A-bike[bewerken]

Dank voor de aanpassingen. Kun je me vertellen hoe ik evt afbeeldingen van de verschillende versies kan toevoegen. Ik zie wel hoe ik code kan toevoegen, maar niet hoe ik de foto's uploaden moet. – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door 95.97.109.38 (overleg · bijdragen) 17 sep 2015 10:56 (CEST)

Afbeeldingen onder volledige vrijgave kunnen hier geüpload worden. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 sep 2015 11:01 (CEST)

Our friend Jose[bewerken]

Added 1 case from id:wi to Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme/Josercs1, would you block? Thanks, Sam Sailor (overleg) 21 sep 2015 15:19 (CEST)

Our friend has been globally locked now. Thanx for the headsup! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 sep 2015 15:24 (CEST)
Polish got deleted quick, but there's one more: vi:Jose Ráfael Cordero Sánchez by 190.36.165.58 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) and edited by Poulom (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki). Sam Sailor (overleg) 22 sep 2015 09:32 (CEST)
Deleted now - will pass on the account for global lock. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 sep 2015 09:34 (CEST)

Does it serve any purpose to update the IP/Account section of the checklijst? Sam Sailor (overleg) 22 sep 2015 09:39 (CEST)

Yes please, so the picture stays clear and we know the pattern better to anticipate. Some locks still must be asked for I saw as well. Once updated I will get them done. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 sep 2015 09:45 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Sam Sailor (overleg) 22 sep 2015 10:06 (CEST)

Poulom has been locked. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 sep 2015 10:14 (CEST)

I added br:Jose Rafael Cordero Sanchez, and that I found through Global user contribs. That means, that Google does not pick up and index everything. Alarming. Sam Sailor (overleg) 22 sep 2015 10:24 (CEST)

Oh well as long as you stay at it we are safe. Thanx. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 sep 2015 10:29 (CEST)

Easy for you to say Gezicht met tong uit de mond Sam Sailor (overleg) 22 sep 2015 10:40 (CEST)

One more: Mulsulqqa. Sam Sailor (overleg) 22 sep 2015 21:14 (CEST)

locked! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 sep 2015 21:16 (CEST)

Nice. Didn't you use to have the glorious global powers of deletion? id:Jose Rafael Cordero Sánchez is still up. Sam Sailor (overleg) 22 sep 2015 21:17 (CEST)

No the bahasa indonesia wikiversion has its own sysops so global sysops nor stewards may block there or delete only in case of emergency. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 sep 2015 21:29 (CEST)

Because they have opted-out? [1] Sam Sailor (overleg) 23 sep 2015 17:23 (CEST)

I don't know that page but simply when cross wiki vandalism is present that requires action immediately I help out. If a wikiversion is not gs-wiki so I have no blockingpossibilities I leave a note for deletion Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 23 sep 2015 17:28 (CEST)

Amerikaanse liedjesvandaal[bewerken]

Hallo, MoiraMoira. Ik heb YounesWoW's uitnodiging om een account aan te maken omgezet in een waarschuwing, want betrof onontdekte obsessieve liedjesfantast 50.89.108.127 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). Hier wat voorbeelden van zelfverzonnen liedjes: edit 1 (aantoonbaar onjuist), edit 2 (onjuist), edit 3 (onjuist), edit 4 (onjuist), edit 5 (onjuist), edit 6 (onjuist) en meer. Ook ongewenst: teruggedraaid, teruggedraaid. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 22 sep 2015 02:23 (CEST)

Bij ons nu langdurig geblokt, ook globaal. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 sep 2015 10:14 (CEST)
Dat is heel prettig. Dankjewel. ErikvanB (overleg) 22 sep 2015 18:09 (CEST)

Handjeklap[bewerken]

Goedemorgen, Moira. Zó doe je dat, onderhandelen. SMirC-smile.svg (Een grapje om je dag te veraangenamen, zodat je maar lang mag blijven.) Prettige werkzaamheden. Mvg, ErikvanB (overleg) 23 sep 2015 03:16 (CEST)

Tsja. Een aangeschoten student die een melig stukje schreef over zijn studentenhuis in Tilburg en begon te schelden toen dat niet op prijs werd gesteld vanaf een semistatische privé-aansluiting van ziggo. Die was wel gestopt en naar bed gegaan na verwijdering en een dagje time out wmb. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 23 sep 2015 08:18 (CEST)
Nja. Tussen haakjes, ik heb je voorgedragen voor directe verwijdering. Don't take it personal(ly). – Waarom kom ik hier eigenlijk elke nacht langs?? :) ErikvanB (overleg) 24 sep 2015 06:01 (CEST)
Ja mijn cultureel centrum is helaas failliet. Licht jij mijn medewerker nog even in op diens overlegpagina? Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 sep 2015 08:52 (CEST)

Gebruiker:Spauwer ranger[bewerken]

Hoi MM. Ik wilde net vragen of je hem ook kon blokken, maar je bent me voor. Knipoog Mvg, Trijnstel (overleg) 24 sep 2015 19:52 (CEST)

IP ook geblokt en dossiers doorgelinkt. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 sep 2015 19:56 (CEST)

Secretaresse[bewerken]

Dag. Kan je hier even naar kijken? En iets dóen daarmee als het nodig is? Ik kan nu even niet denken, want ik heb slaap als een oude aap. Groet, ErikvanB (overleg) 24 sep 2015 23:55 (CEST)

Ja dat is gedaan door/namens een medewerker van de organisatie "Top Secretaries" of een deelnemer aan dit gisterenavond namens hen georganiseerde evenement ter promotie van het vak. Er is door RonnieV gemeld aan betrokkene dat de gebruikersnaam ongewenst is en die kan ook een blokverzoek doen. Het IP-adres behoort bij de Jaarbeurs in Utrecht en daar zijn ze niet meer nu. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 25 sep 2015 08:20 (CEST)
Nu wordt het me duidelijk. Ik zie dat EdO net de account geblokkeerd heeft. Dankjewel. ErikvanB (overleg) 25 sep 2015 09:54 (CEST)
MoiraMoira, je opmerking dat ik een blokverzoek kan doen, kan ik niet plaatsen. Vincentsc was me voor, dus was het niet nodig zelf een verzoek in te dienen. Omdat er nog geen duidelijkheid was gegeven aan de gebruiker, heb ik die op zijn OP geïnformeerd. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 25 sep 2015 10:06 (CEST)
Ah prima ik had nog niet op de regblokpagina gekeken vanochtend. Liep dus goed en er waren er meer tegelijk mee bezig en jij vulde de omissie van Vincentsc dus aan op de overlegpagina. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 25 sep 2015 10:29 (CEST)

Ariëns Kappers[bewerken]

hoi Moira, Je hebt Arjan Ariëns Kappers toegevoegd aan Klarinet#Bekende klarinettisten. Hoewel er meer personen de naam Ariëns Kappers dragen, twijfel ik aan de juiste achternaam. Het Meertens Instituut kent deze achternaam niet. (Niet in 1947 en niet in 2007.) Is het niet een tweede naam zoals b.v. Rijkman Groenink of Beekman Ockels hem gebruiken? De eerste heet gewoon Groenink en van de laatste weet ik dat hij Ockels heet, maar dat Beekman in de familie als extra voornaam wordt gebruikt. groeten, De Geo (overleg) 26 sep 2015 15:33 (CEST)

Nope de brave man heet echt zo net zoals bijvoorbeeld Cornelius_Ubbo_Ariëns_Kappers. Hij heeft het zelf niet zo op met die dubbele achternaam overigens. dit is zijn broer bijvoorbeeld. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 26 sep 2015 16:44 (CEST)

pagina mark rutte[bewerken]

Hey, de externe link naar de cv van ritte is stuk. Dit is de juiste link: https://www.rijksoverheid.nl/regering/inhoud/bewindspersonen/mark-rutte/cv Verbeter jij het? Ik heb kennelijk geen rechten. Groet, stridb – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Stridb (overleg · bijdragen) 27 sep 2015 08:04‎ (CEST)

Was u wellicht vergeten in te loggen? U moet dit zelf kunnen als u aangemeld bent. WIKIKLAAS overleg 27 sep 2015 10:41 (CEST)
Klopt als een bus - u kunt dit gewoon zelf ingelogd doen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 sep 2015 11:08 (CEST)

Wist je het al?[bewerken]

[2] - Eet smakelijk zo meteen. ErikvanB (overleg) 27 sep 2015 18:56 (CEST)

Fijn ik kom stemmen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 sep 2015 18:57 (CEST)
Alleen is de datum niet bekend, maar half zeven vandaag is het niet. Mbch331 (Overleg) 27 sep 2015 19:05 (CEST)
Beetje vermoeiend wel dit vin je niet Mbch331? Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 sep 2015 19:34 (CEST)
Heel vermoeiend. Hij blijft maar roepen dat hij het doet, maar doet het toch niet. Mbch331 (Overleg) 27 sep 2015 20:54 (CEST)

Rick Broers[bewerken]

Een nieuwe: 77.161.246.53 (overleg | bijdragen | bloks) --ErikvanB (overleg) 27 sep 2015 19:09 (CEST)

Opvallende nieuwe naam i.v.m. SerpentGameplay: Quotes Serpent (overleg | bijdragen | bloks) --ErikvanB (overleg) 27 sep 2015 19:24 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd collega Kattenkruid had de aangemaakte nieuwe naamvorm al toegevoegd aan de beveiligdpagina. De account was overduidelijk nu weer op een andere pagina. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 sep 2015 19:33 (CEST)
Ik heb een paar minuten van het filmpje gezien. Het onbenul spat van het scherm. YouTubers moeten ook een pagina! En wat komt er dan op zo'n pagina te staan? "Kwebbelkop (geboorteplaats, geboortedatum) is een bekende YouTuber. Hij studeerde aan de HAVO maar dat heeft hij niet afgemaakt. Hij heeft drie kanalen: Kwebbelneus, Kwebbelkont en het oorspronkelijke Kwebbelkop. Hij maakt vooral video's waarbij hij zit te gamen. Intussen vertelt hij wat hij van van alles in de wereld vindt. Kwebbelkop is tegen oorlog en voor vrede." En dat is het. Wat valt er over iemand te vertellen die alleen maar video's de wereld in stuurt? Komt dat dan helemaal niet op in die ongetwijfeld zeer ontwikkelde koppen van die kinderen? WIKIKLAAS overleg 27 sep 2015 21:52 (CEST)
Ondertussen worden moderators van de Nederlandstalige Wikipedia op Twitter uitgemaakt voor nazi's. Tevens beweert men dat dit invloed heeft op de staat van ons geslachtsdeel, om het maar netjes te zeggen. Bij mij hebben ze hun kansen al verspeelt. Sjoerd de Bruin (overleg) 27 sep 2015 21:57 (CEST)
Ik denk dat we ze een kans moeten geven. We vragen over welke zeer beroemde YouTuber we op nlwiki geen artikel hebben, en geven ze de gelegenheid het te schrijven, waarbij ze zich wel moeten houden aan verifieerbaarheid en relevantie. Ik denk dat ze er dan vanzelf achter komen dat het nog helemaal niet meevalt om iets relevants over zo'n eikel te schrijven. Gelukkig volg ik twitter niet. Over alles wat daar over ons passeert blijf ik dus in zalige onwetendheid. WIKIKLAAS overleg 27 sep 2015 22:02 (CEST)
Ik vind dat wel een idee. Geef ze maar de kans om ons, binnen de daarvoor geldende voorwaarden, ons ongelijk aan te tonen. In het beste geval wordt Wikipedia er beter van, in het slechtste geval zal het artikel na twee weken verdwijnen. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 27 sep 2015 22:11 (CEST)
Leesvoer voor het Twitter- en Youtubevolk. Natuur12 (overleg) 27 sep 2015 22:19 (CEST)
Nieuw: BountyVSGames (overleg | bijdragen | bloks) - ErikvanB (overleg) 28 sep 2015 00:18 (CEST)
Nieuw: 24.132.91.52 (overleg | bijdragen | bloks) - ErikvanB (overleg) 28 sep 2015 00:42 (CEST)
Dank wordt verwerkt. Vandalen die doelbewust de encyclopedie komen schaden en ook op youtube en twitter zelf herhaald tegen problemen aanlopen behoeven echt geen kans. Er zijn al vele vele pagina's over youtubefiguren gemaakt beoordeeld en op een of twee (wereld)beroemde die iets zinvols doen na verwijderd. Leesvoer is het dossier hier dat vandaag netjes wordt aangevuld. Het wordt weer een klus voor de wijzigingencontroleurs de komende tijd ben ik bang. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 sep 2015 08:34 (CEST)
Ik zou niet weten hoe we met Rick Broers zelf in contact kunnen komen maar als dat kon, en je nodigde hem uit om een pagina aan te maken die vervolgens beoordeeld wordt op de gebruikelijke criteria, dan zou hij wel eens door kunnen krijgen dat het helemaal niet zo'n eenvoudige opgaaf is om dat te doen, en zou hij vervolgens begrijpen dat hij gewoon zijn grote mond had moeten houden omdat hij dingen roept over zaken waarvan hij domweg onvoldoende weet. Ik denk dat dit heerschap plat op z'n bek zou gaan als hij hier een pagina over Kwebbelkop mocht aanmaken. Dat zou hem meteen de wind uit de zeilen nemen om nog weer opnieuw van dit soort schadelijke oproepen te doen. Maar laat hem maar zelf bewijzen dat ik ongelijk heb. WIKIKLAAS overleg 28 sep 2015 14:27 (CEST)
Als iemand zelf en via anderen doelbewust de encyclopedie schade toebrengt is dat zijn probleem en niet het onze. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 sep 2015 14:30 (CEST)
Het is wél ons probleem. Kijk maar hoeveel uren werk er weer gaan zitten in de bestrijding van dit vandalisme. Bij die Rick zit kennelijk een hoeveelheid frustratie. We kunnen daarop reageren door alles wat hij nu initieert te blokken. Werkt prima op de korte termijn. Maar Rick blijft dan nog steeds denken dat het een paar nazi's zijn die hem de toegang wilden verbieden. Rick kan dus nog eens zo'n domme oproep doen. Als Rick eenmaal door heeft dat een artikel helemaal geen zin heeft omfdat er domweg niks te melden is, dan zijn we wat hem betreft een station verder. Denk ik dan. WIKIKLAAS overleg 29 sep 2015 00:37 (CEST)
Ik heb 217.123.188.55 (overleg | bijdragen | bloks) voor je in de aanbieding in de categorie van deze groep vandalen. IP is al een week op slot. Mbch331 (Overleg) 28 sep 2015 23:05 (CEST)
Thanx. 77.171.141.132 (overleg | bijdragen | bloks) ook toegevoegd en dit lemma erbij gezet. Zal ook om youtubevandalenfilterupdate vragen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 sep 2015 07:42 (CEST)

Moderatorblok[bewerken]

Heb ik iets gemist of heb je per ongeluk twee moderators geblokkeerd? Sjoerd de Bruin (overleg) 29 sep 2015 07:50 (CEST)

Ik hoop het niet dan moet ik nodig koffie halen. Ga meteen kijken! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 sep 2015 07:52 (CEST)
Yup het is ook mij nu overkomen na al die jaren een keer. Ik heb Look Sharp! en Mbch331 per abuis geblokkeerd i.p.v. de youtubevandaal-ip-adressen die ze terugdraaiden vanaf de artikelpagina (overigens heel vreemd want ik heb toch echt op het IP geklikt dacht ik - vraag me af of het een glitch is ergens). Uiteraard meteen hersteld en ze hier ff gepingd voor sorry zeggen nu. Dank voor de heads-up! Het is mij ook een keer overkomen zie hier dat een collegamod (Koen) het deed per ongeluk. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 sep 2015 07:57 (CEST)
Dus voortaan, eerst koffie. Ze ontvangen je ping trouwens niet, omdat je een sjabloonhandtekening hebt. Bekend probleem, maar ze willen er niets aan doen lijkt het. Sjoerd de Bruin (overleg) 29 sep 2015 08:52 (CEST)
Yup eerst koffie. Dat wist ik niet van die sjabloonhandtekening. Als ik die dus hierboven zou zetten zouden ze het wel krijgen dan? Ik heb zelf een sjabloonhandtekening maar als iemand mijn gewone gebruikersnaam ergens zet krijg ik wel een notificatie hoor. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 sep 2015 08:55 (CEST)
Je kan natuurlijk wel meldingen ontvangen, alleen de handtekening van de verzender is belangrijk. Voor het versturen van zulke meldingen kijkt de software naar de pagina en zoekt dan naar een link naar een gebruikerspagina, gevolgd door een tijdsnotatie. De software kijkt niet naar de inhoud van sjablonen. Sjoerd de Bruin (overleg) 29 sep 2015 09:07 (CEST)
Dus als Look Sharp! en Mbch331 excuses willen lezen voor hun tijdelijke blokjes, die staat hierboven. Toch een voordeel aan het niet hebben van een sjabloonhandtekening SMirC-beam.svg Dqfn13 (overleg) 29 sep 2015 09:52 (CEST)
Nou staat MoiraMoira's overlegpagina op mijn volglijst, dus zie ik het sowieso wel, maar toch bedankt voor de ping Dqfn13. En MoiraMoira: voortaan eerst zorgen dat je koffie ophebt voor je gaat blokkeren. Knipoog. Mbch331 (Overleg) 29 sep 2015 09:55 (CEST)
Thanx. De teller van "bekende oenige modfouten" staat nu op vier hier - 2x een verwijdersessie een dag te vroeg doen en 2x een collega ipv een vandaal blokkeren.... Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 sep 2015 09:58 (CEST)
(na bwc) Ik denk dat een groot deel van de mods MoiraMoira's pagina op hun volglijst hebben staan... maar ik weet helaas niet wie en hoe je dat zou kunnen zien, misschien een leuke tool dat ontwikkeld zou kunnen worden? Sjoerddebruin, enig idee? Dqfn13 (overleg) 29 sep 2015 09:59 (CEST)
Zelf heb ik alle overlegpagina's van collegamoderatoren op mijn volglijst. Dan kan je sneller ff helpen of bijspringen als er daar een vraag of modverzoek staat en je collega is niet online. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 sep 2015 10:00 (CEST)
Dqfn13: nee, het is niet mogelijk om de 571 gebruikers die deze overlegpagina op hun volglijst hebben staan op te vragen. Wel is het sinds kort mogelijk om te zien hoeveel daarvan recent deze pagina hebben bekeken. Dat zijn er "maar" 114. Sjoerd de Bruin (overleg) 29 sep 2015 10:01 (CEST)
Aha, zelfs dat is al meer dan dat ik verwachtte... is dat in de logboeken te lezen ofzo? Dqfn13 (overleg) 29 sep 2015 10:02 (CEST)
Nee, links op paginagegevens klikken. Mbch331 (Overleg) 29 sep 2015 10:06 (CEST)
Aha, weer wat geleerd. Bedankt! Dqfn13 (overleg) 29 sep 2015 10:09 (CEST)
Idem hier! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 sep 2015 10:12 (CEST)

Donaudampfschiffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft[bewerken]

Hey.. Het was in ieder geval origineel! Beter dan: je moeder... en dat soort pulp. Oxygene7-13(vragen staat vrij) 29 sep 2015 15:47 (CEST)

OK is waar. Zet jij dan ff nu op de de-wikipedia Hottentottententententoonstellingsuitstallingskraampjesplateau ? Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 sep 2015 15:50 (CEST)
Neu.. Dan ga ik wel naar de engels wiki en plaats daar vervolgens de pagina (hou je vast): Autobandventieldopjesfabrieksvertegenwoordigersbelastingaanslagpostzegeldrukinktpotje... Oxygene7-13(vragen staat vrij) 29 sep 2015 15:54 (CEST)
-sverkoper, kan er overal nog achter geplakt worden Gezicht met tong uit de mond. Dqfn13 (overleg) 29 sep 2015 16:04 (CEST)
pfffff het lijkt wel vrijdagmiddag als niemand meer zin heeft om te werken LOL Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 sep 2015 16:07 (CEST)
Daar sluit ik mij geheel bij aan... vooral dat geen zin hebben om te werken dan. Dqfn13 (overleg) 29 sep 2015 16:08 (CEST)
Idem. Oxygene7-13(vragen staat vrij) 29 sep 2015 16:10 (CEST)
Tegen zoon roep ik altijd "studieontwijkend gedrag" maar dat is hetzelfde geloof ik als ie dan tegen mij zegt "maar jij had gisteren je verhaal ook niet af wat je moest schrijven en daarom moest ik de afwasmachine uitruimen vanwege jouw deadline" dus zeur nu niet over mijn wiskunde ajb." Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 sep 2015 16:17 (CEST)
Tja, studieontwijkend of werkontwijkend gedrag... lijkt wel heel veel op elkaar die twee. Dqfn13 (overleg) 29 sep 2015 16:27 (CEST)

Rick Broers 2[bewerken]

Groet, ErikvanB (overleg) 29 sep 2015 23:22 (CEST)
PS: En vergeet Selfie niet. ErikvanB (overleg) 30 sep 2015 01:57 (CEST)
Ik zie dat dit al goed gedaan is door je. Collega Kattenkruid had er al een gevat en ik heb zojuist SerpentGameQuotes (overleg | bijdragen | bloks) er nog uitgepikt. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 sep 2015 08:10 (CEST)

Milan Knol[bewerken]

Hoi Moira²,

Kan jij kijken op Milan Knol en Milan knol wat voor informatie er in de verwijderde versies zit? Hij is vrij succesvol in zijn beroep (en zou daarmee E zijn), maar daar maak je geen artikel mee. Ik heb het idee dat de meeste artikelen die in het nieuws zijn verschenen over hem in de categorie "Roddel en Achterklap" vallen, en ben benieuwd of een van de artikelen hier op Wikipedia iets van waarde in zich heeft waar ik iets mee kan. Sum?urai8? 30 sep 2015 09:46 (CEST)

Ja hoor eat your heart out <zucht>:
Laatste versie mei 2014: Milan knol is een youtuber en vlogger (ook een super baas). Hij heeft een broer genaamd: Enzo Knol, eigenlijk zit hij nog in zijn jeugd...... deze pagina moet blijven!!!
Eennalaatste poging: mei 2014: Milan Knol is Nederlands vlogger op YouTube.Zijn hoofdkanaal heet DitIsMilan waar hij regelmatig humoristische video's of parodiën uploadt. Tevens heeft hij een bekend gamekanaal: DagelijksHaaDee waar dagelijks gamingvideo's worden uitgebracht. Milan is geboren in Assen en is inmiddels 22 jaar. Hij is de oudere broer van Enzo Knol.
Tweenalaatste juni 2013: Milan Knol Heeft een Blog Op youtube,Ik vind hem zelf heel lekker!! Zijn Blog heet: DitIsMilan. Hij heeft veel vrienden! xxxVera
Drienalaatste jan 2013: Een Milan Knol is een awesome geval dat van roze fietsen en bananen houdt. Het is erg bijzonder getalenteert in het maken van Youtube Video's. Een Milan Knol is uiterst zeldzaam. Mocht je er één tegenkomen, geef het dan een verpletterende knuffel van milanknolfans. <3
Viernalaatste in 2011: milan knol is een jonge van 19 jaar en hij maakt vlogs op youtube onder de naam dit is milan. ook heeft hij een game kanaal en dat heet dagelijks hd.
Vijfnalaatste in 2010: Milan Knol 13 Februari 1992 is een Nederlands Vlogger, hij is actief sinds 19 Februari 2010. Naam = Milan Knol Bezigheid = Vloggen Actief sinds = 19 Februari 2010 Abbonees = 12352 Aantal keeren beken = 1000000
Eerst ging iedereen samen in een bandje, toen gingen ze dj worden toen ging iedereen rapper worden nu wordt iedereen youtuber.... Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 sep 2015 10:04 (CEST)
Volkomen achterlijk. Ik ben SkyHawker. Er is nog niemand die weet wat dat is maar dat komt omdat iedereen zo achterloopt en ik mijn tijd zo ver vooruit ben. Mag ik nu ook een Wikipedia-pagina? WIKIKLAAS overleg 30 sep 2015 10:13 (CEST)
Ja hoor ik ga binnenkort aan de slag voor je Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 sep 2015 10:14 (CEST)
Ik hoop dat Kleuske dit leest - die had destijds een geweldige pagina iets als "Geen Schijn van Kans" over de toenmalige bandjeswoede onder pubers en postpubers. Er zou er eigenlijk een dergelijke geweldige parodie nu moeten komen over de youtubers Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 sep 2015 10:23 (CEST)
Wikipedia:Humor en onzin/Geen Schijn van Kans (band) was van ErikvanB, met enkele bijdragen van Kleuske. WIKIKLAAS overleg 30 sep 2015 10:51 (CEST)
Oké, dank je. Daar zit inderdaad niet heel veel nuttigs bij. En ja, er hangt een raar soort fanboy-isme om populaire youtubers heen, maar er zit een verschil tussen hobbyisten en professionele youtubers zoals hij, die er een prima boterham mee verdienen. Anyway: Ik weet genoeg. Sum?urai8? 30 sep 2015 14:43 (CEST)
Ik gun de jongeman-met-baan een prima boterham maar de doorgaande ellende door een aantal van deze personen en hun fans beschadigt de encyclopedie aanzienlijk. Er zijn een stuk minder politieagenten of computerprogrammeurs of onderwijzers of bankdirecteuren die zelf of via hun fans of collega's zo doorgaand problemen veroorzaken en laten veroorzaken. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 sep 2015 14:55 (CEST)

Tom Sleutelbos[bewerken]

Beste Moira Moira,

De tekst over mevrouw Wesenhagen is niet juist, daarom probeerde ik hem te verwijderen. Zou je mij hierbij kunnen helpen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Tom Sleutelbos (overleg · bijdragen) 30 sep 2015 14:42 (CEST)

Deze persoon heeft geen lemma in de encyclopedie meer. Over de reden van de nominatie ter beoordeling is de plaatser destijds op de hoogte gebracht. U verwijderde dat bericht. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 sep 2015 14:42 (CEST)

I'm not an Vandal[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Blokkeer altublieft niet dit account ik zag staan dat het IP Adres geblokkeerd was vanwege neen vandaalaccount, laat me duidelijk zijn dat ik dat NIET ben. het gaat om het account Wikileaks96 (overleg | bijdragen | bloks) ofzo. Ik ben vooral actief op de Engelse Wikipedia. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door User800 (overleg · bijdragen) 30 sep 2015 15:17 (CEST)

Als u vanaf thuis en vanaf uw school weer wil bewerken dan is het het handigst om alvast niet te jokken. Nader onderzoek gaf aan dat u gewoon een ander account heeft genomen en ook daarmee tegen problemen aanloopt op de engelstalige versie. Ik kan u gezien de problemen met uw bewerkingen aanraden om hier niet verder te gaan. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 sep 2015 15:33 (CEST)

Als u het niet geloofd blokker me dan maar gelijk. User800 2 okt 2015 11:08 (CEST)

Dit heeft niets te maken met geloven, dit heeft te maken met eerlijk zijn en verantwoording nemen voor wat je deed. Als je dat niet wil kan er ook geen tweede kans komen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 2 okt 2015 11:11 (CEST)
Dat wil ik wel, maar het wordt niet aangemoedigd dus dan stop ik met bewerken. User80

Hyperthermie[bewerken]

Tja... Je had de gebruiker aangesproken. Mvg, ErikvanB (overleg) 30 sep 2015 16:32 (CEST)

YouTube waarom de een wel en de ander niet[bewerken]

Beste MoiraMoira, Er is op wikipedia een hoop rumoer over YouTubers, en ik snap het ook wel aan de kijkers die nutteloze dingen schrijven over die YouTubers. Maar ik wil U hierbij vragen om het toe te staan, maar dan wel met de voorwaarden dat ze ZELF hun pagina schrijven zoals iemand al als idee op uw pagina heeft aangeboden. Bij sommige YouTubers zoals Lars van Vakogames die zouden best een pagina vol kunnen schrijven denk ik, dus wilt u ze a.u.b. een kans geven als ze zelf hun pagina schrijven. En als tweede vraag waarom blijven de wikipedia pagina's van somigen YouTubers wel bestaan zoals die van stukTV en EnzoKnol maar die van anderen niet zoals Lars en David. Ik hoop dat u hier een antwoord op zou kunnen geven dat zou fijn zijn. Met vriendelijke groet: Kai van Loon. Kai van loon (overleg) 1 okt 2015 21:04 (CEST)

Er is geen "hoop rumoer" er zijn helaas wel mensen die het plezierig vinden om zelf of via oproepen op youtube/twitter de encyclopedie te (laten) beschadigen. U kunt hier een overzicht van de ellende vinden. Met betrekking tot personen die zaken op youtube plaatsen het volgende nog: Er zijn veel mensen die voetballen maar slechts weinigen komen in een encyclopedie terecht, en dat geldt voor alle beroepen/bezigheden. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte of persoonsregister waar personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten. Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Als dat zo is zijn er tevens op gebruiksvoorwaarden waaraan voldoen dient te worden. De specifieke passage staat hier. Op Wikipedia wordt getoetst aan encyclopedische relevantie en neutraliteit. U schreef zelf eerder over ene Kwebbelkop of u daar gerelateerd aan bent weet ik uiteraard niet, wel heeft deze persoon zelf ook er alles aan gedaan om in de encyclopedie te geraken zie onder meer hier. Groet,Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 2 okt 2015 07:38 (CEST)

IPv6 gedoe bij burgemeesterslijst Bemmel[bewerken]

Hoi MoiraMoira, kun je eens kijken naar de anonieme edits van 30 september (3x) en 1 oktober (2x) in dit overzicht? Ik heb geen ervaring met het blokkeren van IPv6 adressen maar er is duidelijk vandalisme bij dat artikel wat afkomstig is van een IPv6 reeks.vanaf vast wel dezelfde bron. Gezien het tijdstip (rond 20:00 uur) gaat het waarschijnlijk niet om wat scholieren die op school wat zitten te klooien. Hoe bepaal je in zo'n situatie de reeks? - Robotje (overleg) 1 okt 2015 22:13 (CEST)

In dit geval ging het om iemand met een statische privé-aansluiting van Xs4All waarbij een IPv6-range is toegewezen. Twee adressen hiervan waren gebruikt:
Zoals je ziet bestaan die uit acht groepen van een tot vier cijfers/letters en zijn de eerste vier groepen hetzelfde. Je blokkeert dan die range en vervangt waar het gaat verschillen door ::/64, dus 2001:984:A250:1::/64 in dit geval. Het blok kan je dan geven aan die range door hier te klikken. Helaas zijn onze sjablonen noch de whoisinformatie daarin nog niet geschikt om dat automatisch te doen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 2 okt 2015 08:11 (CEST)
Bedankt. Als het weer doorgaat zal ik die range dan maar op die manier blokkeren. - Robotje (overleg) 3 okt 2015 03:15 (CEST)

Vandalisme en de wet[bewerken]

Goedemorgen, dame. Misschien ben je als expert-vandalismebestrijder hier ook benieuwd naar. Het antwoord moet nog komen. Ik gok dat het antwoord op de eerste vraag zal zijn "Mogelijk wel" en het antwoord op de tweede "Dat lijkt me geen goed idee". Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 2 okt 2015 03:27 (CEST)

Nee niet benieuwd naar, sorry. Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 2 okt 2015 07:58 (CEST)
Hihi. ErikvanB (overleg) 2 okt 2015 16:18 (CEST)

81.82.248.0/23[bewerken]

Jij hebt Overleg gebruiker:81.82.248.0/23 gemarkeerd als zijnde 1 school. Nu krijg ik een mail binnen via OTRS van een bedrijf die de blokkade niet snapt, want ze zijn geen school. Sinds vorig jaar hebben zij het ip-adres 81.82.249.252. In de mail is ondertekend met bedrijfsnaam en het mailadres is ook een bedrijfsnaam. Het lijkt er op dat 81.82.248.0/23 een range is met bedrijven en scholen en niet 1 school. Alleen wijzen de meeste overlegpagina's in die range allemaal naar de rangepagina, via zo'n mooi verzameldossier van jou. Moet de schoolrange vervangen worden door individuele blokkades en het verzameldossiersjabloon weg of heb jij een andere oplossing? Mbch331 (Overleg) 4 okt 2015 12:14 (CEST)

Dat komt in orde maar wordt vanavond. Thanx voor de melding. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 4 okt 2015 12:33 (CEST)
Heb het rangeblok er alvast afgehaald Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 4 okt 2015 12:35 (CEST)
Dank je. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Mbch331 (Overleg) 4 okt 2015 18:28 (CEST)
Mee bezig Mee bezig is even uitzoekklusje waar die belgische ISP nu weer wat heeft gestopt. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 6 okt 2015 08:58 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd opgelost nu na nalopen bewerkingen. Een van de geblokkeerde school-IP-adressen begon door de tijdelijke deblokkade meteen weer vanochtend. Is allemaal netjes samengevoegd nu, de inactieve IP-adressen zijn ontdaan van waarschuwingen, het rangedossier is verwijderd en bloks heringesteld individueel en de bedrijfsaansluiting is verwelkomd. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 okt 2015 11:12 (CEST)

Linkspammert[bewerken]

Moi MoiraMoira,

2.87.211.53 (overleg | bijdragen | bloks) heeft net het artikel Schijf van Phaistos gespamd met een externe link naar een vaag zelfgebakken werkstukje. Gisteren spamde 2.87.194.59 (overleg | bijdragen | bloks) zo'n link naar hetzelfde baksel in Fonetisch alfabet. Ik heb beide teruggedraaid. Het ziet er naar uit dat dit een en dezelfde cross-wiki spammert is. Nu weet ik niet zo goed hoe dat nader te onderzoeken en aan te pakken, dus vraag ik jou om hulp. Wat te doen?

Groet, Magere Hein (overleg) 5 okt 2015 20:19 (CEST)

Een cross wiki linkspammer uit Griekenland en daarvoor heb ik in het stewardkanaal een globaal dagblok gevraagd en gekregen. Ik zoek het later verder uit en heb alles crosswiki teruggedraaid ook. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 5 okt 2015 20:22 (CEST)
Dank! Groet, Magere Hein (overleg) 5 okt 2015 20:26 (CEST)
Jij ook dank. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 5 okt 2015 20:34 (CEST)

Nominaties[bewerken]

Dag dag. Ook hier, hier... Even in de gaten houden. Groet, ErikvanB (overleg) 5 okt 2015 21:07 (CEST)

Berichten op de OP van gebruiker worden ook binnen de korte keren (minuten) verwijderd... ErikvanB (overleg) 5 okt 2015 21:30 (CEST)
Nu weer Beoordelinspagina:Dcwvm. Zucht... ErikvanB (overleg) 5 okt 2015 21:32 (CEST)
Dank voor de alert. Gebruiker nogmaals aangesproken en denk zodat deze al op wat volglijsten staat. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 6 okt 2015 08:57 (CEST)
Ik kan het mis hebben, maar je krijgt het gevoel dat iemand het erom doet, zich van de domme houden. Maar wel zich overal meteen mee bemoeien, zogenaamd (?) niet kunnen spellen maar wel bijvoorbeeld "MoiraMoira" en "allen" goed schrijven en afwisselend "vedder" en "verder", al op de eerste dag naar Commons uploaden (dit gespeel is out of scope volgens mij) enz.
Goed, we zullen zien. We hebben vaker met dit bijltje gehakt. ErikvanB (overleg) 7 okt 2015 03:01 (CEST)

Requesting undeletion of "Nasodnong Komisyon sa Telekomunikasyon (Pilipinas)" on Cebuano Wikipedia[bewerken]

That was a false positive; That's a real stub article. Perhaps you deleted that by mistake? Plz. undelete ceb:Nasodnong Komisyon sa Telekomunikasyon (Pilipinas) ? Thanks in advance. SomeRandomPasserby (overleg) 6 okt 2015 08:57 (CEST)

Not by mistake in 2014. Was something added by this long time cross wiki vandal. The only content was: Ang Nasodnong Komisyon sa Telekomunikasyon maoy ahensya sa kagamhanan sa Pilipinas. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 6 okt 2015 09:01 (CEST)
Sadly I now see he strikes again on ceb-wiki. Happily local sysop Lsj is on the alert and I just removed three more see here. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 6 okt 2015 09:15 (CEST)
Oops, sorry; I first became aware of that vandal hoaxer just now; My apologies. :( SomeRandomPasserby (overleg) 6 okt 2015 09:23 (CEST)

Herbevestiging moderatorschap oktober 2015[bewerken]

Beste,

Op donderdag 8 oktober 2015 0:01 (CEST) begint de eerste ronde van de jaarlijkse herbevestiging voor het moderatorschap. Bij deze herbevestiging zal ook jouw moderatorschap worden geëvalueerd. Op deze pagina wordt de eerste ronde gehouden en daar staat ook de gang van zaken uitgelegd. Je kunt op die pagina desgewenst een verklaring plaatsen. Dit kan ook nu al en er is daar ruimte voor vrijgemaakt. Mocht je het moderatorschap (vrijwillig) willen inleveren, dan kan dat natuurlijk op elk moment door een verzoek te doen op deze pagina op Meta. Als je hierna nog vragen hebt, kun je altijd terecht op mijn overlegpagina en bij dezen wens ik je veel succes.

Met vriendelijke groet, Sonuwe () 7 okt 2015 01:34 (CEST)

Anonieme opmerking[bewerken]

Het lemma Svetlana Aleksandrovna Aleksiëvitsj is in de maak en over een uur een zinvolle bijdrage. U bent wat erg rap met verwijderen. Volgt u de voortgang niet? Rob Vunderink – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 93.208.218.204 (overleg · bijdragen)

Zie onderaan uw eigen overlegpagina voor verwelkoming en toelichting. De twee versies aangetroffen waren totaal niet zinvol. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 8 okt 2015 15:27 (CEST)
Ik was nog aan het werk. Vojnovitsj diende als mal. Hoe plaats ik een nieuwe versie? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 93.208.218.204 (overleg · bijdragen)
Zie uw eigen overlegpagina. Daar staat alle informatie met doorkliklinks om u eerst eens rustig in te lezen voordat u verdergaat. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 8 okt 2015 15:52 (CEST)

Mijn vraag is hoe je de herkansing activeert. Aangezien ik geen tijd meer heb, zet ik hier wat neer. Zie maar, bedankt, en tot ziens.

Ik heb uw tekst hier opgepakt en hier neergezet: Svetlana Aleksandrovna Aleksiëvitsj. Dan kunt u als u tijd heeft er rustig verder aan werken. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 8 okt 2015 16:17 (CEST)

Mooi, er zal aan gewerkt worden. Wellicht ook door een van haar Nederlandse vertalers. Dank!

Graag gedaan. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 8 okt 2015 16:59 (CEST)

Ik heb een uitspraakbestandje opgeladen, maar plaatsing levert in de tekst een complete mediaplayer op in plaats van een enkel speakerikoontje. Hoe los je dit op? Zie: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Svetlana_Aleksievitsj.ogg. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door :Dr. Bidov (overleg · bijdragen) 9 okt 2015 14:15 (CEST)

Opgelost en geplaatst. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 okt 2015 16:31 (CEST)

Rijp voor de pagina HUMOR EN ONZIN[bewerken]

Ik vond het in ieder geval wel weer creatief, hoor... https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Joe_Dassin&curid=481249&diff=45059906&oldid=45058327 Oxygene7-13(vragen staat vrij) 8 okt 2015 21:06 (CEST)

Tsja - doorgaand leukbedoeld studentengeneuzel eerlijk gezegd - acht studenten die het vier dagen lang op een whiskyzuipen zetten en dan een ervan die van die zanger houdt en met zijn achten vanavond de encyclopedie bekladden tot ze (het) zat zijn. Onze broodnuchtere collega Kattenkruid was hun gedoe al zat gelukkig en zette het lemma op slot zodat ze hun roes kunnen uitslapen... Het begon op 5 oktober dus duimen dat ze er morgen mee stoppen.Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 8 okt 2015 21:15 (CEST)

Ja, laten we het hopen... Oxygene7-13(vragen staat vrij) 8 okt 2015 21:26 (CEST)

Lekker weertje![bewerken]

Dag, MoiraMoira. Waarom wil iedereen het weer weten? Is er een weeroffensief? Hebben zich op Twitter weer donkere wolken opgestapeld? Nou ja, laten we het zonnig inzien. En vergeet je paraplu niet, anders kom je van de regen in de drup! Groet, ErikvanB (overleg) 9 okt 2015 06:30 (CEST)

Die twee accounts, Marekstubnyak (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) en Juriy12 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) bedrijven crosswiki linkspam kan je zien als je op hun globale bijdragen klikt. Die van de eerste heb ik teruggedraaid nu. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 okt 2015 08:51 (CEST)
Ik nu van de tweede. ErikvanB (overleg) 9 okt 2015 22:42 (CEST)

Is dit niet wat overdreven?[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Ik vind deze reactie van je nogal overdreven. Vanuit die school is in het verleden wat vandalisme geweest, waarvoor in mei 2012 een (laatste) blok van 2 jaar is opgelegd. Afgelopen woensdag was er een (zelfherstelde bewerking). Vandaag waren drie bewerkingen waarbij stukken uit Bacardi zijn gehaald, en twee waarbij dat gebeurde op Oorlog. Deze laatste geschiedde om 11:02. Daarna zijn er geen bewerkingen meer van het IP gekomen zijn. Eén minuut later blokkeer jij het IP (voor twee jaar!) en pas drie minuten daarna volgt je melding op de OP. Noch de betreffende leerling, noch de school heeft enige mededeling, waarschuwing of wat dan ook op de overlegpagina kunnen lezen, laat staan daarnaar kunnen handelen.

Ik vind dit niet de juiste manier om potentiële nieuwe bewerkers aan Wikipedia te binden. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 9 okt 2015 11:24 (CEST)

Dag RonnieV, Dat is denk ik een begrijpelijk misverstand. Betreft een reeds langdurig geblokkeerde school met drie IP-adressen en enkel langdurig vandalisme. Men hervatte dat vandaag omdat het tweejaarsrangeblok i.v.m. een herallocatie van de range door mij enkele dagen geleden tijdelijk was opgeheven (tweejaarsblok in 2014 wat nog liep) omdat ik precies moest uitzoeken wat nog wel en wat niet meer was toegewezen en juiste bloks moest herinstellen. De uitleg staat een paar kopjes hierboven hier te lezen. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 okt 2015 11:30 (CEST)
Dag MoiraMoira, Bedankt voor je uitleg. Ik zie nu dat er in mei 2014 een volgend blok was opgelegd. Zou het dan niet netter zijn de einddatum van dat blok te handhaven? Verder lijkt het mij, maar dat is een beetje buiten dit blok, netjes als we (bijna) gedeblokkeerde scholen en instellingen wel eerst waarschuwen (hetzij automatisch kort voor het verval van het blok, hetzij na een eerste nieuwe overtreding) voordat er een volgend blok wordt opgelegd, zeker als dat zulke lange blokkades zijn. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 9 okt 2015 11:48 (CEST)
Dag RonnieV - een aantal vruchtbaardere suggesties gaf ik je in september al hier. Scholieren waarschuwen of ze opvoedkundig vriendelijke teksten geven levert in de praktijk niet veel (de facto niets) op helaas. Met veel scholen zijn er afspraken gemaakt en dat werkt dan wel. De einddatum van het blok vervroegen zou in theorie kunnen maar dan zien we deze school gewoon weer een aantal maanden eerder terug. En bovendien konden ze lezen dat ze geblokkeerd waren en begonnen gewoon vrolijk weer, op zeven oktober en vandaag zie ik nu. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 okt 2015 11:58 (CEST)
Dag MoiraMoira, Tja, jij ziet het als vruchtbaar om alle leerlingen van een school twee jaar de mogelijkheid om (via dat adres) bij te dragen aan Wikipedia. Met de enkele vervelende leerling pak je zo ook alle welwillende andere leerlingen mee. Dat het effectiever is als de scholen hun leerlingen begeleiden, eventueel met hulp van Wikipedia, dat ben ik met je eens. Ik heb wel eens zo'n tekst zien staan over een standaardbrief, maar mis daarbij een handleiding hoe iemand die tekst handig aan de betreffende school kan aanbieden.
In dit geval betrof het een voortijdig beëindigd blok (vanwege een administratieve actie van onze kant). De bewerking van 7 oktober hebben ze zelf hersteld, en er is geen enkele opmerking op de OP geweest.
In het algemeen vind ik dat na het vervallen van een (lang) blok een school best eerst een waarschuwing mag krijgen voordat er direct een nieuw, lang blok opgelegd wordt. Het direct opnieuw blokkeren is een beloning voor de aandachttrekkerij van een enkele leerling, ten koste van de rest van de school. Veel vruchtbaarder kan het zijn als deze leerling na een waarschuwing zelf ophoudt en zo zichzelf of anderen de kans geeft om wel bij te dragen. En het personeelsbestand én het leerlingenbestand van een school wil in twee jaar tijd nog wel eens flink wijzigen. Het niet geven van enige kans komt over als een gemiste kans. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 9 okt 2015 12:21 (CEST)
Dag RonnieV - ik zelf zie niets vruchtbaars aan het blokkeren van een school. Hoe je daarbij komt begrijp ik werkelijk niet. Jarenlang stop ik al veel energie aan alles in kaart brengen, afspraken met scholen en hogescholen te maken, meldingen te doen aan scholen waar we mee samenwerken, goedwillende leerlingen en studenten op weg te helpen met het maken van een account (zodat ze toch kunnen bewerken vanaf school), het helpen met artikelen, ze op te leiden tot moderator soms zelfs en meer. Gelukkig met hulp van vele collega's hier en ook van onderwijsinstellingen de wél hun verantwoordelijkheid nemen. Helaas is het soms niet anders voor het IP-adres of de range als er enkel veel vandalisme doorgaand komt en geen enkele hoop op verbetering is noch enige reactie komt en er enkel doorgaand de encyclopedie wordt beschadigd, medeleerlingen worden gecyberpest en meer fraais. Een school met een tweejaarsblok heeft vele vele vele kansen gehad. En uiteraard (ik denk dat je dat gezien je reactie mogelijk niet weet?) wordt er nooit zomaar blind geblokkeerd maar eerst herhaald gewaarschuwd altijd dus zijn er meer kansen om op te houden. Mogelijk wist je dat niet dus kijk gerust in de richtlijnen voor moderatoren en op de ip-blokverzoekpagina. Dat die letters daar zelfs rood en vet staan gemeld heb ik zelf notabene gedaan. Tot slot: vanaf een onderwijsinstelling komt gewoon praktisch enkel vandalisme oningelogd anoniem dat is nu eenmaal zo. Als de school zelf verantwoordelijkheid neemt door identificatie van de internetaansluiting, aanspreken leerlingen na contact of lezen dossier dan is dat heel fijn en is er wat aan te doen. Als dat allemaal niet gebeurt (en dat geldt voor veel scholen helaas ook na contact opnemen) dan rest bescherming van de encyclopedie enkel. Vanuit hier wordt er alles aan gedaan en de goedwillende paar mensen die door een blokkade getroffen worden, worden ook geholpen uiteraard zoals ik hierboven heb uitgelegd. Ik hoop dat dit alles een beetje voor jou meer uitleg geeft over wat en hoe en dat je je inzet die ik zeker waardeer nu op een betere zinvollere manier kan aanwenden. Als otrser is het overigens makkelijker om scholen aan te schrijven. Wellicht is dat een idee voor je? Alle hulp is namelijk welkom. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 okt 2015 13:15 (CEST)

Bert en Ernie[bewerken]

Dag MoiraMoira, het was zeker een vergissing? Ik heb Bert en Ernie verwijderd van Svetlana Aleksandrovna Aleksiëvitsj. Zij leven niet in haar wereld. Groet, Hartenhof (overleg) 9 okt 2015 16:27 (CEST)

Dag Hartenhof. Zie een paar kopjes hierboven hier. Er ging iets mis met knippen en plakken van de juiste file. Is nu hersteld. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 okt 2015 16:30 (CEST)
Ja dank je wel, het werkt, dus Dr. B kan tevreden zijn. Hartenhof (overleg) 9 okt 2015 16:47 (CEST)