User talk:MoiraMoira

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
  Wikipedia


Farm-Fresh rainbow.png
Farm-Fresh rainbow.png
BEPERKT ACTIEF
Manxwithbaseball.jpg
Pitcher High school baseball in Japan 2007.gif
Welkom op mijn overlegpagina.
LEES DIT EERST.

Antwoord op onderstaande vragen krijgt u door op de vraag te klikken:

1. Waarom is de link die ik in een artikel plaatste verwijderd?
2. Waarom is het artikel over mijn band/ensemble/mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
3. Waarom is het artikel over mezelf voor verwijdering voorgedragen of verwijderd?
4. Waarom is het artikel over mijn bedrijf(sprodukt)/organisatie/dienst/site voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
5. Waarom is het artikel wat ik een tijd geleden gemaakt/aan bijgedragen heb verwijderd en wat is daar aan te doen?
6. Waarom mag mijn persoon/mijn bedrijf/mijn produkt/mijn organisatie niet op Wikipedia en X (=willekeurig beroemder/bekender persoon/bedrijf/produkt/organisatie) wel?
7. Hoe kan ik vrijgave van auteursrechtelijk beschermde teksten ter plaatsing op Wikipedia regelen?
8. Hoe krijg ik live antwoord van een Wikipediaan en waar kan ik meer algemene informatie krijgen?
Als uw vraag er hierboven niet bijstond (en hier staat een nog uitgebreidere versie) dan kunt u nu hier klikken. Vragen en verzoeken poog ik tijdig te beantwoorden. Mocht er iets vergeten zijn, of uw vraag is nog niet beantwoord, laat me dat dan weten. Vragen over Wikipedia beantwoord ik enkel regulier hier in verband met de transparantie. Wilt u toch mailen in verband met privacygevoelige zaken schrijf hier dan een korte notificatie dan kijk ik in mijn wikimailbox. Wilt u een reactie schrijf hier dan niet anoniem en wees zo beleefd uw bericht te ondertekenen door af te sluiten met vier tildetekens (~). Op anonieme reacties wordt niet gereageerd. Overleg hier wordt hier gevoerd, overleg op uw eigen overlegpagina voer ik daar verder. Afgehandelde oudere berichten staan in de archieven. Heeft u een vraag over een lemma zet de naam dan tussen twee vierkante haken dan kan ik er makkelijker naar kijken, anders doe ik dat voor u.
Magic wand.svgHeksen kan ik niet, toveren doe ik enkel op verzoek.
En tot slot - voor de virtuoso's onder u - geniet mee van John Baston: "hier".

Infobox[bewerken]

Goedemiddag MoiraMoira! Aangezien u nu online bent op Wikipedia, heb ik een vraag. Kunt u even hier de infobox fixen. 'k Heb het geprobeerd om het te fixen maar ik snap er "totaal" niets van.
Mvg, Dshorter12 (overleg) 25 dec 2016 13:01 (CET)

Ik wil wel even helpen. De graden moeten hier in drie delen ingetypt worden en niet als een getal met cijfers achter de punt. De handleiding daarvoor staat op de volgende pagina, met voor het gemak onderaan de eerste 'tool': Help:Externe kaarten#Tools. Als je daar "59.6116; 8.99459" intypt krijg je als graden, minuten en seconden: "N 59 36 41.8, E 8 59 40.5". Ik zal het voor je invullen. Ymnes (overleg) 25 dec 2016 13:15 (CET)
P.S. Xxmarijnw was me net voor :-) Ymnes (overleg) 25 dec 2016 13:17 (CET)
Betreffende Dshorter12 Duim omhoog weer prima en snel opgemerkt! Ik heb de 2 artikelen bekeken en misschien waren deze wel houdbaar. Kunnen we deze op een af andere manier recupereren? KroySquare.jpgDirkVE overleg 26 dec 2016 08:16 (CET)
Eerste was een matige vertaling uit onbekende bron met inhoudelijke fouten, de tweede een vertaling mogelijk van een andere wikiversie. Beiden weer zonder enige bronvermelding. Door terugplaatsen faciliteer je zo iemand en moeten anderen alles weer gaan opknappen en het was al een gebed zonder eind. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 dec 2016 10:22 (CET)
Inderdaad, daar heb je gelijk in. Gewoon een nieuwe versie aanmaken is de juiste optie. KroySquare.jpgDirkVE overleg 26 dec 2016 11:35 (CET)
Yup! Ik zag dat men op wikikids contact op zou gaan nemen met de ouders want daar is deze gebruiker ook weer geblokt. Hopelijk heeft dat resultaat. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 dec 2016 11:38 (CET)

Zp-pusher[bewerken]

Hallo. Een vervelende cross-wiki-kijk-mij-eens-belangrijk-zijn-CEO-zelfpromotie-pusher was bezig vandaag. Zie deze OP. Bij ons resulteerde het reeds in dit geklieder, Fran Villalba (Spaanse voetballer) en Fran Villalba (Ondernemer). Fijne jaarwisseling en veel gezondheid, MoiraMoira! ErikvanB (overleg) 26 dec 2016 23:46 (CET)

Dossier[bewerken]

Dag MoiraMoira, is dit iets om een dossierregel toe te voegen? Groet, Vinvlugt (overleg) 28 dec 2016 11:00 (CET)

Yup in dit geval wel want betreft een vandaal die dat structureel doet en nu niet meer kan doen. Na de zoveelste hoax/cyberpestpagina die ook weer langskwam, ditmaal over een jongen die pyromaan was, iemand onthoofde in een bus en daarna zelfmoord pleegde was het voor deze einde oefening en kunnen zijn verantwoordelijken actie ondernemen richting ons.Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 dec 2016 11:01 (CET)
Het zal wel aan mij liggen. Vinvlugt (overleg) 28 dec 2016 11:03 (CET)
Ja jij hebt geen dwangmatige neigingen tot vandalisme gelukkig dus dan denk je terecht "ach een jaartalgeknutsel" totdat je op de overlegpagina komt en ziet dat dit een structurele vandaal betreft. Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 dec 2016 11:05 (CET)
Ik lees toevallig mee, de losstaande edit lijkt misschien geen vandalisme, maar ik zie al een waarschuwing onderaan van iemand over doorgaan met gegoochel met jaartallen enzo. Dus dit moet je in het totale edit-gedrag van dit persoon zien. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 28 dec 2016 11:11 (CET)
Klopt helemaal een beetje jaartalgeoefen is helemaal niet erg maar deze pretletter molde enkel al maanden de encyclopedie helaas met onder meer jaartalvandalisme maar ook andere ellendige dingen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 dec 2016 11:15 (CET)

Opmerking over OneWish[bewerken]

Hoi, ik zag dat je een opmerking hebt geplaatst op Overleg gebruiker:Kavanz met betrekking tot OneWish. Ter informatie: Deze zelfde persoon is nu allerlei andere artikelen aan het aanpassen en daar sluikreclame over deze organisatie aan het plaatsen. Alice2Alice (overleg) 28 dec 2016 16:44 (CET)

Ik zie het en ook dat het inmiddels is teruggedraaid. Op de overlegpagina van betrokkene kan indien dit hervat wordt aangegeven worden dat ook dat niet de bedoeling is. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 dec 2016 16:50 (CET)

Frank Jansen (producer)[bewerken]

Hoi. Je hebt de link naar Frank Jansen (producer) verwijderd van dp Frank Jansen. Er verwijst echter nog van alles heen. Echter niet de daglijst waar deze beoordeeld zou zijn. Groetjes. — Zanaq (?) 29 dec 2016 11:52 (CET)

Artikel was zag ik verwijderd bij een sessie als ne dus daarom heb ik dit aangepast uiteraard in de nieuw aangemaakte dp. Het nalopen van alle verwijzingen is niet gebeurd zie ik. Ik heb er al een paar gedaan inmiddels maar geen tijd meer voor. Persoon hoort overigens daar dus niet thuis in die dp. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 dec 2016 11:54 (CET)
Als er nog van alles naartoe wijst is het inderdaad beter dat eerst aan te passen, want dat is niet meer vindbaar als de link verwijderd wordt. Op deze lijst zie ik wel iets, maar ik kan niet zien of het over dezelfde figuur gaat. In elk geval zie ik daar vooral dat het een slecht artikel was. De links bewijzen overigens wmb dat het onderwerp wel E is, en dat de links beter kunnen blijven staan: het zijn er niet 2 of 3. — Zanaq (?) 29 dec 2016 12:04 (CET)
Met gewoon ontlinken ben ik het niet eens. Op die manier verberg je het "probleem" alleen. NE betekent in mijn ogen geheel schrappen. In mijn ogen is het feit dat hij zo vaak genoemd (en dus gelinkt) wordt een indicatie dat hij wel E is, maar gewoon een slecht artikel had gekregen. — Zanaq (?) 29 dec 2016 12:10 (CET)
Volgens mij is die persoon zelf die over zichzelf schreef en zich overal in artikelen zelf plaatste keurig door een collega uitgelegd waarom dat niet OK is inmiddels en snapt deze dit nu ook. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 dec 2016 13:06 (CET)
Prima, maar in dat geval is het denk ik beter de zp volledig te schrappen, en niet alleen onvindbaar te maken. — Zanaq (?) 29 dec 2016 13:07 (CET)
Lijkt me een goed idee. Succes. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 dec 2016 13:14 (CET)
Ik heb het gevonden en zal wel even helpen. — Zanaq (?) 29 dec 2016 13:20 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd. — Zanaq (?) 29 dec 2016 13:32 (CET)
Sorry, maar de persoon is wel E. Het was alleen NE dat hij over zichzelf schreef en daar heb ik hem net gisteravond van afgepraat, blijkt uit zijn reactie van vandaag. Een aantal dingen zet ik daarom weer terug. Dit is gewoon een te sterke tegenreactie. Ymnes (overleg) 29 dec 2016 17:01 (CET)
De hier bedoelde Frank Jansen staat iig in de Muziekencyclopedie en ook al op IMDb. Dus waarom hij hier dan per se geen eigen artikel zou kunnen krijgen is erg onduidelijk. Volgens mij heeft Ymnes de interne links dus ook volkomen terecht teruggeplaatst. De Wikischim (overleg) 31 dec 2016 11:54 (CET)

Seksbranche[bewerken]

Graag zou ik (op termijn) een nieuw Seksbranche-artikel willen schrijven. Is het mogelijk dat je mij de inhoud van het verwijderde artikel stuurt via e-mail? Groetjes, Alice2Alice (overleg) 29 dec 2016 12:02 (CET)

Tuurlijk! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 dec 2016 13:02 (CET)
en Uitgevoerd Uitgevoerd Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 dec 2016 13:06 (CET)

Jacob Sickenga[bewerken]

Thank you for writing the article. I struggle a bit writing in Dutch. The link to Hans Zomer is incorrect. It is a different Hans Zomer. ZOMER, Johan Jacob (Hans) MI6 agent - detected by direction finding and arrested. training name A. SPENCER ; code name ZEBRA I; HANS;Piet SMIT;Piet SMID; WIM;Van ZETTEN; field name Johannes JacobusSMIT

You are very welcome. I wrote hundreds of articles on resistance fighters but many still are in dire need of an article. I have solved the problem of the two Zomers for now. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 dec 2016 14:39 (CET)

Recisiebemesting[bewerken]

Goede middag MoiraMoira, sorry voor de aandacht die ik je vraag, maar ik zou graag het onderwerp precisiebemesting in wikepedia opgenomen zien . Ik heb een objectieve tektst en slechts de bedoeling het onderwerp verantwoord te beschrijven, nu staatssecretaris van Dam heeft aangekondigd de precisiebemesting verplicht te gaan stellen in de brief aan de ttweede kamer van 20 dec j.l. Kunje me adviseren hoe dit te doen, de tekst heb ik op mijn gebruikerspagina staan Herrebartlema (overleg) 31 dec 2016 16:42 (CET)

Opmerking: een alinea is daaraan al gewijd op Programma PrecisieLandbouw. - ErikvanB (overleg) 31 dec 2016 17:15 (CET)

Selectief archiveren[bewerken]

Moi MM. ik ben er steeds voor om discussies niet in stukken te knippen, maar ik weet dat als het om die pagina gaat dat vechten tegen de bierkaai is. Maar als je dan perse moet archiveren doe het dan wel konsekwent. Waarom wel De Wikischim en niet Haagsche Bluf? Peter b (overleg) 2 jan 2017 12:23 (CET)

Ook een bezemmiep is niet altijd online om te bezemen. Soms zijn er meer bezemmiepen actief (ik geloof dat we er zo'n 30+ over hebben waarvan de helft bezemt) en soms dus niet. Bij deze Uitgevoerd Uitgevoerd Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 jan 2017 14:23 (CET)

Landstreek[bewerken]

Beste MoiraMoira, gelukkig nieuwjaar!

In augustus heb je het artikel Landstreek verwijderd. Afgaande op de beoordelingspagina ging daar niet veel aan verloren. Twee deelnemers aan de beoordeling stelden echter voor om het artikel om te zetten in een redirect naar Regio en nou vroeg ik me af waarom je dit voorstel niet hebt opgevolgd. Er is een groot aantal links naar Landstreek (meer dan 200), dat werden dus op deze manier rode links. Misschien vond je dat er vanwege het nuanceverschil beter aparte artikelen konden zijn over beide begrippen en had je het idee dat een rode link mogelijk het schrijven van een nieuw artikel bevordert? Maar er is ook overlap en na ruim twee maanden heeft iemand anders er alsnog een redirect van gemaakt. Alleen is de bewerkingsgeschiedenis nu weg. Groeten, Bever (overleg) 2 jan 2017 18:30 (CET) PS Stond er in het oude artikel nog iets dat van nutte kan zijn bij het uitbreiden van regio met informatie over landstreken?

Qredits[bewerken]

Hi, ik zie dat de Qredits pagina verwijderd is. In mijn ogen is het geen promo tekst. Er wordt genoemd dat de pagina verwijderd is vanwege claims en veronderstellingen. Naar mijn mening niet. Wil je dit nog verder toelichten? – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Duck007 (overleg · bijdragen)

Het artikel heeft twee weken ter beoordeling/verbetering Het betrof aanvankelijk auteursrechtenschendende reclame van de organisatiewebsite en dat was het na wat strippen van zeer aanprijzende delen nog deels dus een presentatiepagina waarin de diensten die worden aangeboden toegelicht worden. Het is dientengevolge regulier verwijderd bij een onderhoudssessie die ik uitvoerde als moderator. Dit was een weging, dus een toetsing aan kriteria m.b.t. encyclopediciteit, inhoud en meer en meewegen van de eventuele commentaren op de verwijderlijst (die echter niet als "stemmingsslijst" beschouwd wordt). Omdat het een aanprijzende bedrijfspresentatiepagina was gebleven en deels copyvio tevens en er gerede twijfel was aan de opnamewaardigheid voor in een encyclopedie werd de tekst niet behouden. Zie verder de discussie hier. U gaf zelf aan dat de bedoeling was "promotie is niet de insteek, maar informeren over deze stichting." Het eerste was nog steeds het geval en het tweede dat u aanvoerde is nu juist niet waar een encyclopedie voor is bedoeld. Wikipedia is geen organisatiegids maar beschrijft neutraal reeds bekend zijnde encyclopedisch relevante onderwerpen. Het is dus niet de bedoeling om via Wikipedia bekendheid te verkrijgen door opname. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 jan 2017 13:20 (CET)

L'honorable[bewerken]

Beste MoiraMoira, zou je eens naar de blokkade van L'honorable (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) willen kijken? Op EN-wiki zijn ze er blijkbaar uitgekomen en hebben ze de blokkade opgeheven, zie en:User talk:L'honorable. Jcb - Amar es servir 7 jan 2017 12:32 (CET)

Ik zie het maar die taal spreekt hij tenminste. Dwangmatige bewerker met twee sokken die een soort laatste kans krijgt aldaar als hij maar niet meer in de fouten terugvalt lees ik. Op de-wiki en bij ons heeft deze persoon niet veel te zoeken lijkt me en levert vooral heel veel problemen op gezien de aard van zijn bewerkingen en het niet begrijpen wanneer en waarom iets niet gewenst is en het niet kunnen communiceren. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 jan 2017 12:42 (CET)
Ik kan mij daar wel een voorstelling bij maken, ik heb hem op Commons kort geleden min of meer weggestuurd van mijn overlegpagina, omdat hij maar onbegrijpelijke vragen bleef stellen, in een zodanig tempo dat het de klus waar ik mee bezig was echt verstoorde. Ik zal het hem terugmelden. Jcb - Amar es servir 7 jan 2017 13:50 (CET)
Glimlachende smiley ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Soms houdt het engelengeduld op. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 jan 2017 13:52 (CET)

2 Nieuwe artikelen[bewerken]

Beste MoiraMoira, alvast een heel gelukkig nieuwjaar. (Wel een beetje laat maar goed.) Wat ik wilde zeggen, ik ben de laatste tijd druk bezig met het aanmaken van nieuwe artikelen. Zo heb ik onderlaatst een artikel aangemaakt over Janouk Kelderman, beter bekend als Keet! uit Telekids. Een paar jaar terug heeft gebruiker Trijnstel dit lemma verwezen naar Keet!. Maar omdat ze volgens haar cv ook andere dingen heeft gedaan zoals het presenteren van programma's bij Telekids heb ik besloten een eigen lemma over haar aan te maken. Is dat goed? Daarnaast hij ik gisteren ook een artikel gemaakt over schrijfster Guurtje Leguijt. Kun jij voor mij kijken of ik dit artikel goed heb geschreven en of er geen fouten in de tekst zitten? P.s. ik heb een tijdje terug op mijn eigen gebruikerspagina geschreven over mijzelf en een lijst gemaakt met artikelen die door mij zijn aangemaakt of ik nog moet aanmaken. Achter sommige rode artikelen staat "tevergeefs". Dit zijn artikel die ooit bestaan hebben maar later weer zijn verwijderd om dat ze NE waren. De reden waarom ik ze wel op mijn lijst laat staan is voor als ze eventueel wel weer herschreven worden voor als ze straks wel E relevant zijn. Maar dit zal nog wel even gaan duren. Alvast dank. Groetjes van Maurice Gympetic (overleg) 7 jan 2017 13:40 (CET)

Dag Maurice! Jij ook een heel goed 2017. Je hebt zo langzamerhand echt je weg gevonden op wikipedia en eerlijk gezegd vind ik dat superknap van je. Ik ga er later als ik tijd heb naar kijken. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 jan 2017 13:41 (CET)

Lotje[bewerken]

Moi MM, je hebt Lotje geblokkeerd wat je hier hebt toegelicht. In de eerste bewerking waar je naar verwijst doet Lotje, maar misschien kijk ik niet goed, precies wat ze aangeeft. Ze voegt een afbeelding toe en ze verwijdert een overbodig sjabloon. Ik zou zeggen, niets mis mee. De tweede bewerking is wat minder, maar het aanmaken van een wikilink naar addendum in een lemma over errata is op zich niet vreemd. Dat addendum vervolgens doorlinkt naar erratum, tja wellicht had Lotje dat niet gezien, het ligt niet voor de hand. Om dan te blokkeren gaat me wat ver. Peter b (overleg) 8 jan 2017 11:26 (CET)

Hoi Peter b, wellicht is het beter om je wat in het dossier te verdiepen en niet alleen te focussen op de directe aanleiding. Je keek dus inderdaad niet goed.- Robotje (overleg) 8 jan 2017 13:35 (CET)
Klopt. Ik was de laatste met engelengeduld in een lange rij en nu is het na jaren wel klaar. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 jan 2017 14:38 (CET)

Notificatie van de Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte MoiraMoira,

De Arbitragecommissie heeft uitspraak gedaan naar aanleiding van de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Blokkade Bart Versieck 5, waarin ook uw naam genoemd is.

Met vriendelijke groet, De Arbitragecommissie, 9 jan 2017 17:21 (CET) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door IJzeren Jan (overleg · bijdragen) 9 jan 2017 17:21‎ (CEST)

Dank voor deze mededeling IJzeren Jan. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 jan 2017 17:25 (CET)

Vraag[bewerken]

Beste MoiraMoira, Als ik een gebruiker tekst en uitleg wil geven met een standaard tekst, bijv. over reclame of een ne-artikel welke {{ }} moet ik daarvoor gebruiken? Groet, BerendWorst (overleg) 9 jan 2017 20:56 (CET)

Daar zijn er een flink aantal van. Ik kan aanraden WP:Zeusmodus te installeren in je voorkeuren dan krijg je ze er bij en kan je kijken wat je er van wil gebruiken. Soms is een standaardtekst handig, soms een persoonlijke en soms pas ik een standaardtekst ook aan n.a.v. een specifieke situatie. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 jan 2017 21:02 (CET)
Hier kun je ze ook vinden. Groet, Pompebled.svg Freaky Fries (Overleg) 11 jan 2017 13:47 (CET)

Hubert van Hoof[bewerken]

Hoi MM, er gaat iets mis. Er is correspondentie over dit artikel op OTRS en toestemming gegeven. Ik dacht, ik leg uit hoe het moet (verzoek via terugplaatsing en vermelding ticket....), maar nu is het artikel weer aangemaakt en direct door jou verwijderd. Ik dacht, ik doe het anders dan vorige keer met al het gekloot (excusez le mot), maar dit werkt dus ook niet. Het is gewoon te moeilijk voor mensen die net beginnen.... Wat is nu de beste aanpak? Groet, Elly (overleg) 10 jan 2017 13:59 (CET)

Tsja, ik denk dat je je otrs handleiding goed moet gaan doorlezen en er zijn daar ook een aantal standaard antwoorden, ook over hoe iemand die toestemming heeft gegeven van het plaatsen van een tekst waarvan zij of hij de rechten heeft dat moet aanpakken. Het moet voor jou als controleur glashelder zijn (zie je handleiding) dat diegene de rechten die zij/hij beweert te hebben ook echt bezit. En ook kan je die persoon op de betreffende website (want daar kwam de tekst vandaan) onderaan de vrijgave laten plaatsen cf de licentievoorwaarden. Dan is het helemaal helder. Als je alles hebt geverifieerd dus de vrijgave kwam van een mailadres dat te herleiden is naar de website en de persoon is de rechthebbende én de persoon uitleg heeft gegeven hoe deze bij herplaatsing aangeeft dat er echt vrijgave is (een vermelding op de overlegpagina bijvoorbeeld) dan moet het lukken. Nu zie ik enkel een tekstdump herverschijnen van een promotioneel getint curriculum vitae dat al kort ervoor vanwege auteursrechtenschending verwijderd is door een collega en dat kan dus niet blijven staan. Was er geen sprake van copyvio geweest dan was die tekst meteen door een collega of mezelf genomineerd i.v.m. persoonspromotie en twijfel aan relevantie ook overigens. In dit geval (zie de doorlink naar de website) is er dus vanaf een emailadres van de regionale omproep Limburg komend van de auteur/copyrightholder van dat betreffende artikel (kan zowel de omroep zijn als de auteur van het artikel daar als die redacteur maar kan aantonen dat deze de rechthebbende is) een vrijgave nodig. Is die er en heb jij gecontroleerd dat alles zoals ik je uitlegde in orde is dan pas kan je zo'n ticket gaan afhandelen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 jan 2017 14:10 (CET)
Dank. Ik ken de procedure, maar probleem is dat het echt NOOIT zo gaat. Glimlach. 10 jan 2017 14:20 (CET)Elly (overleg)
Wat het beste is, is eerst de toestemmingsprocedure doorlopen (wat je keurig gedaan hebt) en dan zelf vraagt om terugplaatsing (met als reden dat de auteursrechtenschending is opgelost). Daarna kan door jou het ticketnummer geplaatst worden op de OP en indien nodig het artikel voordragen ter beoordeling. En communiceer duidelijk dat de verklaring alleen een vrijwaring is voor verwijdering wegens auteursrechtenschending. Mbch331 (Overleg) 10 jan 2017 14:34 (CET)
Dank je Mbch3331. Ik heb het gedaan. Maar het zou fijn zijn als de mods zelf actie namen na zo een toestemming, scheelt weer een stapje... maar goed. done. Elly (overleg) 10 jan 2017 14:45 (CET)
Wij krijgen dergelijke toestemmingen niet automatisch door, ik ben ook geen lid van het OTRS-team dus kan de hele discussies ook niet inzien. Dqfn13 (overleg) 10 jan 2017 14:48 (CET)
Ja snap, misschien kunnen een paar actieve mods de toestemmingenpagina op hun volglijsten zetten..... Ter vermindering ieders werklast. :-). Elly (overleg) 10 jan 2017 14:49 (CET)
Misschien kunnen een paar dat doen, of het veel nut gaat hebben weet ik niet. Het idee wat Mbch331 aandroeg vind ik op zich ook wel een logische wijze die ook een flink aantal problemen weg kan nemen en voor ervaren OTRS'ers zou het ook niet al te veel moeite mogen zijn. Dqfn13 (overleg) 10 jan 2017 14:56 (CET)
Wat collega Mbch331 zegt. Inmiddels uitgevoerd (teruggezet + genomineerd). Milliped (overleg) 10 jan 2017 15:41 (CET)

Trol / vandaal internationaal[bewerken]

Hoi MM, Iemand die hier geblokkeerd is, een zekere Somakip (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki), is ook op de Engelstalige Wikipedia aan de slag gegaan. Zie mijn toevoegig aan zijn OP hier en daar. Hij was zo onnadenkend om mij te bedanken voor een bewerking anderhalf jaar geleden op Marks OP in het Engels Glimlach Ik zou zeggen: hou haar/hem goed in de smiezen. Hartelijke groeten van  Klaas `Z4␟` V:  11 jan 2017 12:38 (CET)

Dag MoiraMoira, gisteren heb ik je nog een klein antwoord gestuurd n.a.v. jouw reactie in mijn postbus. Na het opslaan ervan kan ik daar niets van terug vinden. Heb je het ontvangen? Waar kan ik dit lezen? Groetjes, Jelle Nauta. Jelle Nauta (overleg) 11 jan 2017 15:20 (CET)

Misschien coach nodig?[bewerken]

Hallo Moira, We hebben sinds een paar weken een [nieuwe gebruiker], die nogal rigoureus te werk gaat en vrijwel alles waar een rode link in staat verwijderd. Ook "lijsten van geboren e/o woonachtig in X" worden flink uitgekamd als bovengenoemd persoon deze plaatsnamen niet terug vindt in bijbehorend artikel op WP. Deze persoon is er al door diverse collega's op aangesproken, maar vindt dat hij/zij absoluut gelijk heeft. Misschien zou een zeer geduldige coach (ben ik niet) hier enige uitkomst kunnen brengen. Ik hoop dat je hier even aandacht aan wil schenken. B.v.h.d. Nuvola apps bug.pngalgont overleg 12 jan 2017 16:34 (CET)

Hoi Algont long time no see en blij je hier te zien! Dank voor je compliment over mijn geduld maar ik zie dat deze gebruiker ook echt af en toe de fout ingaat of eigen ideeën doordrukt en het lijkt me geen nieuwe gebruiker toe ook gezien de voortvarende start. Ik ben ook geen coach hier. Een coach met veel geduld is bijvoorbeeld Ellywa maar dan moet die gebruiker wel voor coaching openstaan. Wellicht kan jij op diens overlegpagina (dus van die account) de suggestie om een coach te nemen doen eerst en dan Ellywa aanbevelen bij een positieve respons? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 jan 2017 17:05 (CET)

Je kloon[bewerken]

Ter info, er was iemand die zich een kloon van jou vond, zie [1]. Uiteraard inmiddels geblokkeerd, zowel voor het vandalisme als voor de ongewenste gebruikersnaam. MatthijsWiki (overleg) 13 jan 2017 14:03 (CET)

Glimlach dank - ik heb geen zusje enkel een zeer grote sterke broer maar die heet anders. Soms doen klierscholieren dat - ze zien je naam staan als blokkerend moderator en doen dan flauw met een impersonatieaccount. Deze kwam niet verder dan overal en nergens "hoi" te gaan zetten zag ik... Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 jan 2017 14:26 (CET)
Ja, het was vrij snel hersteld. Is impersonatie (zonder verder vandalisme) normaal een reden voor OT of dan OG? MatthijsWiki (overleg) 13 jan 2017 14:34 (CET)
Met zo'n overduidelijk niet positief bedoelde naam (nepgebruiker) of rare scheldnaam of aanstootgevende laat ik zo'n naam meestal een paar keer bewerken en dan is het in 99 van de 100 keer een vandaal en volgt er een hardblok als vandaal want dan kunnen ze geen nieuwe accounts aanmaken en een og blok is een zacht blok waarmee ze wel door kunnen gaan via een ander account. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 jan 2017 14:39 (CET)

Bericht van Jelle Nauta[bewerken]

Herhaald bericht. Beste MM, ik schreef je op 11 jan: Dag MoiraMoira, gisteren heb ik je nog een klein antwoord gestuurd n.a.v. jouw reactie in mijn postbus. Na het opslaan ervan kan ik daar niets van terug vinden. Heb je het ontvangen? Waar kan ik dit lezen? Groetjes, Jelle Nauta. Jelle Nauta (overleg) 11 jan 2017 15:20 (CET)- Waarschijnlijk heb ik dit niet goed afgesloten, dus probeer ik de inhoud ervan hier te reproduceren: Ik heb je bedankt voor jouw mede-inspanningen bij het tot stand komen van de professioneel verzorgde Hans Krieg pagina. Steeds heb ik verteld aan mijn kennissenkring, dat mijn aandeel daarin uiteindelijk maar 10 % was; ikzelf had dit eindresultaat nooit voor elkaar gekregen. - Aan de Mirjam Krieg pagina zal ik niet werken; zij is immers naar mijn mening een onlosmakelijk en integraal onderdeel van haar vaders site. Vandaar dat piepkleine foto-inzetje dat ik voor ogen had om naar de twee koppelingen rechtsonder te verwijzen (nu niet meer actief). - Het volgende project dat ik wil doen is: Tova ben Zvi, een Pools-joodse vrouw die vrijwel als enige familielid de oorlog heeft overleefd. Ze is een tijdgenote van Chanah Milner. Ze ging naar Israël en zette daar zo veel mogelijk de restanten van de Jiddische (lied)cultuur op de rails. Daar kreeg ze alle eer, die Chanah in ons land in joodse kringen niet of maar heel weinig kreeg. - Van Tova bestaat een Wiki-site, maar helaas in de Poolse taal. Ik ben nu op zoek naar een betrouwbare vertaler, om dan - in overleg met jullie - te proberen om dit in het Engels over te zetten. Een goed weekeinde toegewenst, Jelle Nauta. Jelle Nauta (overleg) 14 jan 2017 10:19 (CET)

Zet de vertaalde tekst in je eigen kladblok en ik weet zeker dat collega Ellywa en ikzelf je zullen helpen inhoudelijk en redactioneel. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jan 2017 11:49 (CET)

Badhuis Hilversum[bewerken]

Betse MM, je hanhaafde het lemma Hilversumse badhuizen maar de aanvankeijke reden tot nominatie voor verwijdering/verbetering omvaytte veel meer dan overlap met een bestand lemma. Daarom zou ik graag zien dat de oproep tot verbetering blijft staan. mvg HenriDuvent 14 jan 2017 10:24 (CET)

Na twee weken neemt de "moderator van dienst" een beslissing. Dat is behouden of weggooien. Omdat er een samenvoegsjabloon stond koos ik voor het eerste. Aannemend dat de inhoudelijk bijdragers dit verder gaan afhandelen. Nogmaals de tijdsdruk van twee weken lijkt me met zo'n sjabloon niet zinvol dus ik plaatste het niet door voor nog een periode. Succes met samenvoegen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jan 2017 10:28 (CET)

Betrouwbare bron[bewerken]

Beste MoiraMoira,

een paar jaar geleden heb ik een artikel aangemaakt over pastoor Huub Flohr, wat ik u al eerder heb laten weten. U zij toen dat hij wel e relevant genoeg is omdat hij ook bisschoppelijk vicaris is en niet alle priesters deze hebben. Maar nu de volgende vraag. Is heb een tijdje terug de biografie uitgebreid van deze man. Maar nu vermelden 2 bronnen verschillende dingen. Op de site Vrienden Mariannhill staat dat hij uit eenn gezin van 12 kinderen komt en op de site van de Christoffelparochie staat dat hij uit een gezin van 13 kinderen komt. Nou geloof ik wel eerder de tweede genoemde bron omdat deze biografie door Huub Flohr zelf is geschreven, terwijl de cv van hem op de site van Vrienden Mariannhill door 2 vermelde redacteuren is geschreven (Frits Winkelmolen en Piet Hendriks). Nu wilde ik graag van u weten wat u deze meest betrouwbare bron vind om te vermelden op Wikipedia. U heeft mij in het verleden er wel eens op aangesproken dat ik bij het vermelden van de geboortegegevens van een persoon áltijd een bron moet vermelden. Maar nu heb ik Bij Huub Flohr 2 verschillende bronnen vermeld waar er eentje verkeerd is gedaan. Graag hoor ik nog van u. Groetjes Maurice Gympetic (overleg) 16 jan 2017 18:51 (CET)

Hé Maurice, als je het aantal kinderen niet zeker weet, kun je dat probleem oplossen door de zin aan te passen. Schrijf gewoon dat hij uit "een groot, katholiek gezin" komt en vermeldt daarbij beide bronnen. RONN (overleg) 16 jan 2017 19:49 (CET)
Dag Ronn ik heb dit tip die u mij heeft gegeven toegevoegd op het artikel van Huub Flohr. Check even of ik het wel goed heb gedaan. Anders kun je het altijd nog even zelf verbeteren. Groet Gympetic (overleg) 16 jan 2017 20:09 (CET)
Je gaf aan dat je het aantal niet weet, dan moet je dat natuurlijk niet laten staan. Ik heb dat aangepast. Gr. RONN (overleg) 16 jan 2017 20:12 (CET)

AJ Styles[bewerken]

Goededag MoiraMoira, Ik weet niet of dit zo werkt maar ik zie een eventuele verandering vanzelf wel. Ik wilde even melden dat ik zag dat u de pagina over de professionele worstelaar "A.J. Styles" had verwijderd. Nu bent u misschien niet zo'n fan van het professioneel worstelen, maar dat lijkt mij geen reden om een gehele pagina te verwijderen. Hier een link naar de pagina https://nl.wikipedia.org/wiki/A.J._Styles Ik hoop dat de pagina (die overigens erg uitgebreid was) weer terugkomt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 80.57.240.111 (overleg · bijdragen) 16 jan 2017 18:52‎

Ik ben geen MoiraMoira, maar kan wel verwijderde artikelen zien. En ik geef haar gelijk in het verwijderen. Dit heeft niets te maken of ze wel of geen fan is van professioneel worstelen, maar meer dat het artikel geen encyclopedisch artikel was. Het artikel moest grondig bijgewerkt worden en vooral moest er in geschrapt worden. In de twee weken dat het ter beoordeling heeft gelegen, heeft niemand daar behoefte aan gehad. Dan is een logische vervolgtrekking dat het artikel verwijderd wordt. Mbch331 (Overleg) 16 jan 2017 19:48 (CET)

Bericht van de Arbitragecommissie (betreft gebruiker:L'honorable)[bewerken]

Beste Moiramoira,

De arbitragecommissie heeft een verzoek afgewezen van L'honorable (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki), die door jou wegens sokpopmisbruik is geblokkeerd. Voor meer informatie zie: Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Deblokkade L'honorable.

Namens de arbcom, Woudloper overleg 19 jan 2017 11:32 (CET)

Dank voor de melding. Een dwangmatige bewerker die de taal niet machtig is en geen goede bijdragen levert en daardoor een betrouwbare opbouw van de encyclopedie hier heeft geschaad. De originele account Mabelina (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) alsmede de sokpop is daarom ook voor onbepaalde tijd geblokkeerd als ingelogde vandaal zonder onsnappingsclausulemogelijkheid evenals ook elders. Gelieve dat betrokkene helder te communiceren. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jan 2017 11:33 (CET)
Noot: zijn blokkade op ENWP is opgeheven. The Banner Overleg 19 jan 2017 14:39 (CET)
En volgens de arbitragecommissie heeft hij wel recht op de ontsnappingsclausule. En dat wordt hem helder gecommuniceerd. Akadunzio (overleg) 19 jan 2017 22:09 (CET)

V****** Radijsjes[bewerken]

Beste

Bij het aanmaken van de pagina 'V******** Radijsjes', voor u een nog onbekende religieuze groepering, heeft u deze pagina meteen gewist wegens 'cyberpesten'. Volgens mij heeft u hier een inschattingsfout gemaakt. Kan dit worden rechtgezet? Wij verwachten dat er op Wikipedia ook plaats is voor eventueel nieuwe religie's. Hoogachtend 2A02:1810:A500:8800:659A:BFD2:F2B:5237 – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:1810:a500:8800:659a:bfd2:f2b:5237 (overleg · bijdragen) 19 jan 2017 15:25 (CET)

Wie zijn "wij"? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jan 2017 15:31 (CET)
dit helpt u niet verder ben ik bang. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jan 2017 15:38 (CET)
V******** Radijsjes is ontstaan in Limburg, België. Waarschijnlijk is het u niet gekend omdat het ledenaantal niet zo groot is. <20 leden.
Wie zijn "wij?" Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jan 2017 15:45 (CET)
Ik wou niet in discussie met u treden. Maar met 'wij' bedoelde ik de Wikipedia Community. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:1810:a500:8800:659a:bfd2:f2b:5237 (overleg · bijdragen) 19 jan 2017 15:47
Goed dan ben ik er nu klaar mee. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jan 2017 15:50 (CET)
Als het geen cyberpesten was dan wel reclame. Ook daar is Wikipedia niet voor bedoeld. Als de religie relevant is/wordt dan komen er vanzelf onafhankelijke en gezaghebbende bronnen en met behulp van die bronnen kan tegen die tijd een artikel aan worden gemaakt. MatthijsWiki (overleg) 19 jan 2017 22:10 (CET)
Neu leek me meer geklier van een leerling die zijn docent beschrijft als groep met 20 radijsjes als discipelen. Dus vandaar ff afgestopt en die naam ook hier even weggehaald. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jan 2017 22:12 (CET)
Ik zie niet vaak scholieren die vandaliseren en toch nog enigszins beleefd blijven, dus vandaar dat ik daar niet aan dacht. Maar het artikel was dusdanig mager dat het hoe dan ook geen enkel bestaansrecht had. Overigens dacht ik nog wel even aan een fanclub van de voetbaltrainer, maar die heeft dan weer weinig met Limburg :). MatthijsWiki (overleg) 19 jan 2017 22:19 (CET)

Mislukte zin[bewerken]

Dag, MoiraMoira. Deze zin loopt niet echt lekker. Groet, ErikvanB (overleg) 19 jan 2017 19:46 (CET)

  • O, het is een syntactische puzzel. Met de nodige denkbeeldige komma's of haakjes, leespauzes en klemtonen betekent het inderdaad iets. Sorry voor het storen dan, ErikvanB (overleg) 19 jan 2017 19:49 (CET)

Millennials verwijderd?[bewerken]

Dag MoiraMoira,

Ik zie nu pas dat jij het artikel Millennials enige tijd hebt verwijderd. Kun je aangeven op welke gronden dat gebeurd is? Ik begrijp dat verwijdering plaatsvindt op grond van consensus, en in de discussie erover zie ik geen consensus.

Bvd, FNAS (overleg) 19 jan 2017 20:14 (CET)

Op de uitlegpagina staat: De lijst van te beoordelen pagina's is géén stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten en getoetst aan criteria wat er met het artikel gebeuren gaat. Er is dus geen sprake van consensus. Kukkie (overleg) 19 jan 2017 20:19 (CET)
Dat klopt wat Kukkie u uitlegt. Hier kunt u in het kort de essentie lezen. Wat ik aantrof bij de sessieafhandeling was geen behoudenswaardig lemma. Het was een soort onaf essay met aannames en veronderstellingen over een onderwerp waarvan tevens de opnamewaardigheid ter discussie stond. Een term uit een boek, verwarring over de tijdsperiode, dan enkele gebeurtenissen die voor deze generatie van belang zijn geweest. Daarna volgde een verhaal dat ze armer zouden gaan worden in een deel van de wereld, beweringen over situatie/mentaliteit, dan wat landen waar enkele zaken weer anders lagen en dan een paar beweringen over werkethos die wat uit de lucht kwamen vallen. Getoetst aan de kriteria daarom niet behouden. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jan 2017 21:45 (CET)
Dit verbaast me een beetje, aangezien daarboven nog in een vet lettertype sprake is van consensus. En op Wikipedia:Inleiding moderatorschap/Beoordelingslijsten staat: "Verwijder het artikel wanneer er niets of weinig aan is gedaan om het artikel structureel te verbeteren en uit reacties op de nominatie blijkt dat er voldoende draagvlak is voor verwijdering" (cursief in het origineel). Ik heb het artikel herschreven en Argos901, die de pagina nomineerde, vond dat het daarna "een stuk beter" was. Edoderoo sprak zich niet voor verwijderen uit en heeft geen commentaar geleverd op de laatste versie.
Ik zal om terugplaatsing vragen. FNAS (overleg) 20 jan 2017 00:11 (CET)