User talk:MoiraMoira

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
  Wikipedia


Farm-Fresh rainbow.png
Farm-Fresh rainbow.png
DEZE GEBRUIKER IS DRUK BUITEN WIKIPEDIA EN DAARDOOR VERMINDERD ACTIEF EN NIET FREQUENT HIER. HET KAN DUS EVEN DUREN VOORDAT UW VRAGEN BEANTWOORD WORDEN. MOCHT U EEN MODERATORVERZOEK HEBBEN DAT GRAAG OP DE BETREFFENDE VERZOEKPAGINA STELLEN.
Manxwithbaseball.jpg
Pitcher High school baseball in Japan 2007.gif
Welkom op mijn overlegpagina.
LEES DIT EERST.

Antwoord op onderstaande vragen krijgt u door op de vraag te klikken:

1. Waarom is de link die ik in een artikel plaatste verwijderd?
2. Waarom is het artikel over mijn band/ensemble/mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
3. Waarom is het artikel over mezelf voor verwijdering voorgedragen of verwijderd?
4. Waarom is het artikel over mijn bedrijf(sprodukt)/organisatie/dienst/site voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
5. Waarom is het artikel wat ik een tijd geleden gemaakt/aan bijgedragen heb verwijderd en wat is daar aan te doen?
6. Waarom mag mijn persoon/mijn bedrijf/mijn produkt/mijn organisatie niet op Wikipedia en X (=willekeurig beroemder/bekender persoon/bedrijf/produkt/organisatie) wel?
7. Hoe kan ik vrijgave van auteursrechtelijk beschermde teksten ter plaatsing op Wikipedia regelen?
8. Hoe krijg ik live antwoord van een Wikipediaan en waar kan ik meer algemene informatie krijgen?
Als uw vraag er hierboven niet bijstond (en hier staat een nog uitgebreidere versie) dan kunt u nu hier klikken. Vragen en verzoeken poog ik tijdig te beantwoorden. Mocht er iets vergeten zijn, of uw vraag is nog niet beantwoord, laat me dat dan weten. Vragen over Wikipedia beantwoord ik enkel regulier hier in verband met de transparantie. Wilt u toch mailen in verband met privacygevoelige zaken schrijf hier dan een korte notificatie dan kijk ik in mijn wikimailbox. Wilt u een reactie schrijf hier dan niet anoniem en wees zo beleefd uw bericht te ondertekenen door af te sluiten met vier tildetekens (~). Op anonieme reacties wordt niet gereageerd. Overleg hier wordt hier gevoerd, overleg op uw eigen overlegpagina voer ik daar verder. Afgehandelde oudere berichten staan in de archieven. Heeft u een vraag over een lemma zet de naam dan tussen twee vierkante haken dan ik er makkelijker naar kijken, anders doe ik dat voor u.
Magic wand.svgHeksen kan ik niet, toveren doe ik enkel op verzoek.
En tot slot - voor de virtuoso's onder u - geniet mee van John Baston: "hier".

Uitspraak Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte MoiraMoira,

De Arbitragecommissie heeft op 12 apr 2015 23:54 (CEST) uitspraak gedaan in de zaak RichardKiwi. U hebt vermoedelijk de uitspraak al gelezen, maar via deze weg willen we toch nog even persoonlijk op de hoogte brengen. U kunt de uitspraak vinden op de zaakpagina Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Verzoek tot deblokkade Richardkiwi.

Namens de Arbitragecommissie, Globe.svg Druyts.t overleg 14 apr 2015 10:47 (CEST)

Dank voor de melding maar volgens mij had ik hiermee niet van doen ditmaal als moderator. In maart 2014 heb ik enkel een checkuserverzoek gedaan en dat was al lang afgehandeld en afgesloten. U kunt hier zien welke moderatoren zich nu hiermee hebben bezig gehouden. Ik adviseer u hen te informeren en mij hier niet in te betrekken, ook niet in de uitspraak zoals ik nu lees waar conclusies over mijn handelen van destijds getrokken worden die bezijden de waarheid zijn laat staan dat u mij hierover als arbitragecommissie enig bescheid heeft gevraagd. Dit vind ik niet passend noch correct te noemen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 apr 2015 10:49 (CEST)
Herhaald verzoek anders rest mij niets dan hier opening van zaken te geven. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 apr 2015 07:49 (CEST)
Graag antwoord als dat kan alsmede voldoen aan mijn verzoek. Anders rest mij niets meer dan betrokkenen en gemeenschap hier informeren. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 apr 2015 13:33 (CEST)

Bad Usernames[bewerken]

Hoi MoiraMoira, Ik denk dat dit een beetje in een van jouw expertisevelden valt: Volgens het laatste tech news bericht doet de locale gebruikersnamenblacklist het niet meer, en is deze vervangen door een blacklist op meta. Denk jij dat het nuttig is om entries die specifiek van toepassing zijn op nl-wiki (vertaalde naamruimten, domeinnamen) hier naartoe over te brengen? Milliped (overleg) 14 apr 2015 13:15 (CEST)

Hoi collega! Zou best handig zijn denk ik voor de aanstootgevende zaken die universeel zijn maar is wel een engelstalige lijst. Ik neem aan dat die op meta voor alle wikiversies geldt? Mogelijk moeten we maar even aankijken wat er nog tussendoorglipt zonder onze blacklist. Gek dat we het niet meer lokaal kunnen doen of moeten we m opnieuw opstarten o.i.d? Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 apr 2015 13:21 (CEST)
Ik ben op zich niet heel erg verbaasd dat door de SUL het niet heel erg zinvol is om lokale lijsten te hanteren. Ik zie op de metalijst ook Japanse en Oekraïense entries staan, maar ik denk dat we inderdaad misschien het eerst eens aan moeten kijken of er er een noodzaak is gelocaliseerde zaken toe te voegen, zo heel veel staat er nu ook weer niet op "onze" lijst. Maar het lijkt me voor eventujeel terugkerende vandalen met vergelijkbare usernames misschien toch wel handig om de weg te weten naar de lijst op meta. Milliped (overleg) 14 apr 2015 13:53 (CEST)
Eens met even aankijken. Ook omdat er vroeger dingen niet mochten die nu wel OK zijn als tekentjes, andere alfabetten enzo. Die lijst weten is idd handig. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 apr 2015 14:00 (CEST)

Belfius[bewerken]

Dag MM, ik heb het artikel Belfius opnieuw opgemaakt. Jij hebt het artikel indertijd verwijderd. Kan je mij helpen en het sjabloon {{bedrijfsinfo}) kopiëren uit de informatie die verwijderd werd, en in het artikel hier plakken? Dat lijkt me neutrale informatie die we kunnen redden uit het veriwjderde artikel MADe (overleg) 14 apr 2015 22:59 (CEST)

Dag MADe, volgens mij is het handiger gezien de verhitte discussie die er rondom dit onderwerp is zie ik nu m.b.t. terugplaatsen dat je dat verzoek op de verzoekpagina zet met verwijzing naar het terugplaatsverzoek van gisteren. Dan is het helder voor iedereen wat er gebeurd is en dat je graag iets uit het oude artikel terug wilt. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 apr 2015 08:24 (CEST)

Shokoku-ji[bewerken]

Beste MoiraMoira, de aanmaker van Shokoku-ji wilde graag dat het goedkwam met dit genomineerde artikel. Met weinig interesse heb ik daarom een haastpoets gedaan. Het is nog steeds geen hoogstaande literatuur, maar ik heb de nominatie maar ingetrokken. Kan jij eens vlug kijken of je nog erg kromme zinnen ziet? Misschien heb je hier helemaal geen trek in, dan laat je het maar. Het is altijd erg vervelend als mensen Engelse teksten gaan vertalen terwijl ze geen idee hebben wat designate of dedicate betekent (of hoe je dat zegt in het Nederlands). Dan krijg je zinnen als: In 1383 was de zenmeester Shun'oku Myoha beschouwd als de stichtende abt of het tempelcomplex werd toegewijd in 1392. Maar ja, zolang de Engelse Wikipedia bestaat, blijf je dit houden, ben ik bang. De vertalingen "die ermee door kunnen" behoud je dan maar, want perfecte vertalingen zal je niet vaak tegenkomen. Mooie, zonnige dag. ;-) ErikvanB (overleg) 15 apr 2015 02:35 (CEST)

PS: Deze, geschreven door Maniago, was misschien wel de ergste. Daar ben ik na al die jaren nog niet overheen. "...kan men spreken van een “goede box office” of een “slechte box office”. (...) De box office van een productie kan op verschillende manieren worden vastgesteld." Wat een kolder! Mathonius heeft uit medelijden nog geprobeerd er wat van te maken, maar met een modbitje in de hand zou ik nog steeds de neiging hebben op delete te drukken. (Zal ik niet doen, ik ben niet gek.) Dit lemma heeft op deze wiki namelijk he-le-maal niets te zoeken. Het andere lemma dat hier niets te zoeken heeft, is dit. Behouden na volstrekt verkeerde moderatorbeslissing door gebrek aan inzicht, en dat zeg ik niet vaak. ErikvanB (overleg) 15 apr 2015 02:49 (CEST)
De student heeft hopelijk een docent die een onvoldoende gaat geven want een tempel die als persoon kan regeren heb ik nog nooit gezien. De tweede nominatie lijkt me prima want dat is idd een nogal bijeengeraapt bronloos zooitje. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 apr 2015 08:34 (CEST)
Ja, Japanse tempels houden er vreemde gebruiken op na. Glimlach Dat hoop ik later nog even aan te passen. Wat betreft de nooit verwijderde pagina's: als ik nog een poging waag, moet ik wel met een buitengewoon sterk verhaal komen, want anders zal het vast nooit meer lukken. En hopelijk komt men dan niet aanzetten met het flauwe argument dat het een PUNT-nominatie of "mijn zin doordrijven" is, want één op de duizend keer is een kwestie zo principieel, dat je wel móet. ErikvanB (overleg) 15 apr 2015 13:42 (CEST)

Notificatie van de Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte MoiraMoira,

De Arbitragecommissie heeft uitspraak gedaan in de door u ingediende zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/AJW en Tevergeefs.

De Arbitragecommissie, 15 apr 2015 12:41 (CEST) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Mathonius (overleg · bijdragen)

Dank voor de melding en het afhandelen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 apr 2015 13:23 (CEST)
Op persoonlijke titel. Beste MoiraMoira, wil je svp geen mededelingen van de AC aanpassen? Bij voorbaat dank. Natuur12 (overleg) 15 apr 2015 13:40 (CEST)
Dag Natuur12, dat doe ik uiteraard niet maar wel voeg ik ter helderheid toe wie dit heeft medegedeeld voor de transparantie naar de gemeenschap toe. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 apr 2015 13:58 (CEST)

Midzomeravondmarathon[bewerken]

Hoi Moira, waarom heeft u bovenstaande wiki in 2007 verwijderd? Bijna alle Nederlandse marathons hebben een eigen verhaal. Pvt pauline (overleg) 18 apr 2015 11:03 (CEST)

Je ziet toch duidelijk dat er alleen een externe link in het "artikel" stond? Sjoerd de Bruin (overleg) 18 apr 2015 11:30 (CEST)
Pvt pauline, ik heb even gekeken naar het verwijderde artikel de verwijderde tekst en wat Sjoerddebruin al aangeeft: het was echt niet meer dan de tekst www.dieversportief.nl en meer echt niet. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 18 apr 2015 12:03 (CEST)
Klopt, dat was geen artikel, enkel een externe link. Mocht dit een door de atletiekunie gesanctioneerde grote marathonwedstrijd betreffen dan kan daar uiteraard een artikel over geschreven worden. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 apr 2015 13:17 (CEST)

Kento Masuda[bewerken]

MoiraMoira,

Ik zou willen vragen, wat ik kwam om te bouwen Kento Masuda Nederland pagina, maar er was te filteren met uw naam. De heer Masuda al naar andere zeven talen, dus ik denk dat er iets mis te zijn. Kunt u releae op dat? Dank je wel, --Kaori Muraji (overleg) 19 apr 2015 21:24 (CEST)Kaori Muraji

Betreft hardnekkige zelfpromotie zelfs met inzet van een meatpuppet. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 apr 2015 07:44 (CEST)

Doorgestuurd verzoek van Kabaalmaker - zie zijn overleg[bewerken]

Beste MoiraMoira, Kabaalmaker diende op zijn OP het volgende verzoek in: Ik wil graag gebruik maken van de ontsnappingsclausule. Hoe kan dit worden geregeld? Kabaalmaker (overleg) 20 apr 2015 10:13 (CEST). Ik ga ervan uit dat jij weet hoe die clausule werkt. Zou jij toelichting willen geven op zijn overlegpagina? Met vriendelijke groet, Wwian1 (overleg) 20 apr 2015 10:16 (CEST)

Dag Wwian1, die uitleg staat al op diens overlegpagina. Als hij op de doorlink hier klikt daar bovenaan weet deze wat hij moet gaan doen. Ik heb de overlegpagina op mijn volglijst gezet dus als hij het gaat aanvragen zie ik het. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 apr 2015 10:31 (CEST)
Is inmiddels al door een collega doorgeleid zag ik. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 apr 2015 13:58 (CEST)
Dan nu maar gewoon afwachten. De behandeling duurt wel lang, vind ik. Wwian1 (overleg) 22 apr 2015 19:34 (CEST)
Dit hoorde bij een groepje vandaalscholieren toch die ondermeer jou lastigviel destijds in het wijzigingencontrolekanaal op IRC en onwiki? Of een collega er fiducie in heeft om deze jongeman een herkansing te geven zien we wel. Ik heb destijds het sokken/impersonatienetwerkje ontrafeld dus ga dit verder niet afhandelen zoals je begrijpt. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 apr 2015 19:44 (CEST)

Sterkte![bewerken]

Jaja. Gezicht met tong uit de mond Welterusten straks. ErikvanB (overleg) 21 apr 2015 22:23 (CEST)

Twee mods waren er tegelijk mee bezig en kruisten elkaars pad. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 apr 2015 11:47 (CEST)

School met 2 OP's voor 1 range[bewerken]

Ik had net een school gelabeld en bij het toevoegen aan de inventaris stond de range er al op, met een ander IP. Het gaat om Overleg gebruiker:213.124.64.186 en Overleg gebruiker:213.124.64.190. Kan jij die samenvoegen? Mbch331 (Overleg) 22 apr 2015 10:59 (CEST)

Zag het net ook en was er al aan begonnen. Komt goed! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 apr 2015 11:00 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd zie nu hier en Overleg gebruiker:213.124.64.184/29. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 apr 2015 11:44 (CEST)

hallo[bewerken]

Moira, waar zou ik met u online kunnen praten

Pieter Schoutsen[bewerken]

Die is echt superbekend hoor! Ik heb in de Burgemeester Schoutsenstraat gewoond, die is naar hem vernoemd. Kijk maar met Google Maps, ik kan je helaas geen link sturen want zit op IE en die kan nog geen locaties versturen hier. Vanavond, thuis, kan ik je er weer lastig mee vallen. Dqfn13 (overleg) 24 apr 2015 12:19 (CEST)

Nou daarom dus heb ik het reeds geverifieerd en teruggeplaatst hoor en de plaatser verwelkomd. Was allemaal al gedaan Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 apr 2015 12:20 (CEST)
Okay, nou ging ik er al van uit dat je niet zomaar wat doet... Ik heb het artikel over de stad Medemblik op mijn volglijst staan juist omdat ik er nog redelijk bekend ben, ik hou het dus ook wel in de gaten. Lach. Dqfn13 (overleg) 24 apr 2015 12:23 (CEST)
Helaas: hij is geboren in Wervershoof (zie zijn overlijdensakte op wiewaswie), dus hoort niet thuis als geboren in Medemblik, dus daarom weer verwijderd. Paul Brussel (overleg) 24 apr 2015 12:40 (CEST)
Dan kan de link wel naar Wervershoof of de gemeente Medemblik. Dqfn13 (overleg) 24 apr 2015 12:44 (CEST)
Hij is geboren in Wervershoof (waar hij dus als zodanig genoemd kan worden) en overleden in Medemblik (waar hij als zodanig ook genoemd kan worden), maar hem vermelden als geboren in Medemblik kan dus niet. Paul Brussel (overleg) 24 apr 2015 12:51 (CEST)
Heb hem bij Wervershoof geplaatst. Dqfn13 (overleg) 24 apr 2015 12:55 (CEST)
Als we Paul toch niet hadden! Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 apr 2015 13:25 (CEST)

Bericht van de Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte MoiraMoira,

De Arbitragecommissie heeft haar uitspraak in de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Herziening beperkende maatregelen Brimz en Annabel geëvalueerd. Nadere informatie vindt u op de zaakpagina onder het kopje Evaluatie.

De Arbitragecommissie, 24 apr 2015 13:43 (CEST) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Kthoelen (overleg · bijdragen) 24 apr 2015 13:43 (CEST)

Dag Kthoelen dank voor de berichtgeving namens deze commissie. Hoewel het bijna tien maanden duurde maakt de zin in uw uitspraak De commissie wil graag Brimz, Annabel en Robotje bedanken voor de inspanningen die ze geleverd hebben om de problemen rond de bijdragen van Enkidu1947 aan te pakken. veel verschil en ik waardeer het dat deze commissie wel inziet dat de gebruikers Brimz en Annabel geen onderdeel van het probleem zijn. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 apr 2015 13:46 (CEST)

Contributisme[bewerken]

Hallo MoiraMoira, Ik begrijp dat uw bezwaar heeft tegen het artikel over het Contributisme en het Contributie model en het als een marketing truc ziet. Het spijt me als deze indruk gewekt is, dat is geenszins de bedoeling. Wij hebben dit gedachtegoed met een grote groep ontwikkeld en geloven hier oprecht in. Ik heb alle verwijzingen naar Management strategen eruit gehaald, want daar gaat het ons niet om, het gaat ons om het gedachtegoed zelf. Mocht u nog verdere suggesties hebben, dan houd ik me aanbevolen. Met vriendelijke groet, Henrykalb.

Dag Henrykalb. Veel succes met uw gedachtegoed maar dat kunt u beter gebruiken naar de klant toe. Dit is een encyclopedie en geen plaats voor origineel onderzoek of verkapte managementmethodepromotie. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie of origineel onderzoek. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, bedrijvengids of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten of hun bedrijfsfilosofie of methodieken kunnen uiteenzetten. Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Indien u betrokken bent hetgeen u suggereert wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. De specifieke passage staat hier. Hopelijk heeft u er begrip voor dat dat op Wikipedia getoetst wordt aan encyclopedische relevantie. Mag ik u er tot slot op wijzen dat uw model een taalkundig probleem heeft want dat lijdt aan Engelse ziekte (zie punt drie). Dat lijkt me voor een werkwijze/bedrijfsmodel een vrij dodelijke fout als u met een begrip met een taalfout er in bij de klant komt aanzetten. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 apr 2015 16:18 (CEST)

Geachte moderator(s), Ik heb gehoord van de vermeende belangenverstrengeling die de artikelen “Contributisme” en “Contributie-model” blijkbaar oproepen en heb een account aangemaakt om in dit overleg wat nadere informatie te geven. Verder is het uiteraard aan de moderator(s) van Wikipedia om de artikelen vervolgens wel of niet toe te staan. T.a.v. pagina Contributisme Het klopt dat de filosofie van contributisme aan mijn gedachtengoed is ontsproten. Dat is een gegeven dat niet ontkent kan of hoeft te worden. Het beginsel is echter gedeeld met o.a. mensen als Herman Wijffels (USI), Paul de Blot (emeritus Nyenrode), Ronald-Jan Heijn, Marian Minnema (Urgenda) en vele anderen die de gedachten delen en onderschrijven en daar ieder op zijn/haar eigen wijze verder gestalte aan geeft. Vanuit de Stichting Contributisme (ANBI-status) vinden allerlei ontmoetingen, workshops e.d. plaats en er worden lezingen gehouden bij brancheverenigingen, opleidingsinstituten en uiteenlopende maatschappelijke bijeenkomsten. Het gebruik van de extra “t” is overigens een taalkundige keuze van de groep om te onderschrijven dat het hier om een beweging gaat. Taalvernieuwing? Het gedachtegoed en de toepassing daarvan is dus van en voor iedereen en behoort niemand exclusief toe. T.a.v. pagina Contributie-model Het is een verkeerde gedachte dat het contributie-model aan Management Strategen behoort en doet geen recht aan de vele deskundigen, experts, opleidingsinstituten en organisaties die er ook aan hebben bijgedragen en de groeiende groep die met het model werken en het steeds verder ontwikkelen. Het contributie-model is voor iedereen vrij toe te passen en verder te ontwikkelen en de kennis en ervaring wordt vrijelijk met elkaar gedeeld. In die zin vind ik het eigenlijk wel heel toepasselijk die kennis op het vrije en onafhankelijke Wikipedia te delen. Ik hoop dat ik duidelijk heb mogen maken dat de filosofie van Contributisme en het Contributie-model niet aan Management Strategen en/of Ron Schel toebehoren, maar van en voor een ieder is die het aanspreekt en er wat mee kan/wil. Zoals gezegd denk ik dat Wikipedia bij uitstek de plek is om vrij kennis en informatie te delen, maar hoop ook dat dit niet alleen geldt voor geschiedenis en verleden, maar ook voor maatschappelijke ontwikkelingen in de actualiteit en het heden. Beste groet, Ronschel

PS. Nu ik toch op de pagina ben aangemeld zal ik de tekst eens extra doorlezen en wellicht aanpassen (best leuk eigenlijk) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Ronschel (overleg · bijdragen) 27 apr 2015 11:22‎ (CEST) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Op uw overlegpagina treft u een kader aan met handige links naar de regels, richtlijnen en handleidingen bij het schrijven voor Wikipedia. U zou er goed aan doen die eerst eens grondig te lezen, alvorens zich met de inhoud van de encyclopedie bezig te houden, want gezien uw bovenstaande reactie zijn er nog diverse zaken die u niet goed hebt begrepen. Onder meer is Wikipedia geen plek waarim men zijn eigen theorieën kan komen uitleggen, zelfs als niet te ontkennen valt dat u die zelf hebt bedacht. WIKIKLAAS overleg 27 apr 2015 12:12 (CEST)
Collega Wikiklaas verwoordt prima wat ik u ook had willen zeggen. De Engelse ziektevermelding had niets met een "t" te maken maar met een spatie. Een streepje maakt een nieuwe spelfout overigens. Rest mij enkel nog u een link te geven naar deze pagina ter lezing: Wikipedia:Geen origineel onderzoek. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 apr 2015 13:21 (CEST)

Overleg gebruiker:Frankbergnl[bewerken]

Hoi MoiraMoira, misschien moet je het berichtje bovenaan de pagina herformuleren. Nu staat er dat de blokkade in strijd is met de gebruiksvoorwaarden :-P - Jcb - Amar es servir 26 apr 2015 16:13 (CEST)

Glimlach ik ben net thuis en ziet dat collega Woodcutterty (dank) het al heeft gecorrigeerd. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 26 apr 2015 21:13 (CEST)

Zuid Nederlands[bewerken]

Deze Parklinklaters (overleg | bijdragen | bloks) is je wijzigingen terug aan het draaien met de samenvatting dat de bronnen het zo zeggen. Bij controle van 2 lemma's bleek dit al niet te kloppen. Vermoedelijk een amigo van Коллек (overleg | bijdragen | bloks) of eventueel zelfs dezelfde persoon. Коллек was hier maar pas waar kon al veel volgen en handelingen doen om maar één wijziging gedaan te hebben. (Sokpop?). Vdkdaan (Gif mo sjette) 27 apr 2015 10:18 (CEST)

BTW Dank je voor de wijzigingen. Het was een hele karwei en was verloren. Jij bespaarde me veel werk. Vdkdaan (Gif mo sjette) 27 apr 2015 10:19 (CEST)
Ik heb de account hier gevraagd hiermee te stoppen. Een sokpopverzoek bij persistentie lijkt me geen overbodige zaak om te doen als je dat wilt. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 apr 2015 10:25 (CEST)
Inmiddels gedaan en helemaal uitgezocht door collega Akoopal checkusermatig en afgehandeld blokmatig zojuist door mij. Bleek een sokkenboerderijtje. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 apr 2015 15:15 (CEST)
Wow naar het einde bijna elke dag een account gemaakt om zeker niet uitgesloten te worden. Dank voor het werk in elk geval. Vdkdaan (Gif mo sjette) 27 apr 2015 15:59 (CEST)
Graag gedaan! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 apr 2015 17:09 (CEST)

possible Olha IP[bewerken]

92.149.141.150 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). Yngvadottir (overleg) 27 apr 2015 17:34 (CEST)

Good Catch! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 apr 2015 17:38 (CEST)
Blocked globally for 3 days now. Regards, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 apr 2015 17:42 (CEST)

You've got mail ;)[bewerken]

Sander1453 (overleg) 28 apr 2015 01:04 (CEST)

Dank je wel. Het ging hier echter duidelijk om geplande misleiding vandaar het handelen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 apr 2015 09:06 (CEST)
Dus de crux is misleiding, met als verschijningsvorm impersonatie. Oké. Sander1453 (overleg) 28 apr 2015 13:20 (CEST)
Dat was het middel dat gebruikt was ja. Van iemand die op de gebruikerspagina zet "Ik ben Mickey Mouse en ben verliefd op Minnie" lig ik niet wakker. Maar dit was doelbewuste misleiding inderdaad door het aanmaken van een fictief of reeel profiel van iemand anders met privacyschendendende details van derden ook nog eens met de vooropgezette bedoeling om anderen te misleiden hiermee. Ook erg was het dat de echte familie van deze gebruiker hiermee in verband werd gebracht ook nog eens terwijl deze er niets aan konden doen en ongetwijfeld ook niet van wisten vandaar mijn zorgvuldigheid naar de accounthouder toe om hen niet mee in de problemen te brengen.Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 apr 2015 13:29 (CEST)

Frankbergnl gebruikerspagina[bewerken]

Hallo Moira, ik vind het een prima zaak dat je gebruiker:Frankbergnl hebt geblokkeerd. Maar zou er ook niet wat aan zijn gebruikerspagina gedaan kunnen worden? Daar staan nu allerlei zaken op die in verband gebracht kunnen worden met de persoon die hij claimde te zijn. Dit zijn toch privacy schendingen die je als gemeenschap niet wilt tolereren? mvg De Geo (overleg) 28 apr 2015 20:30 (CEST)

Goed plan en ik zie, net thuisgekomen van werk, dat collega EvilFreD reeds alle zaken een derde betreffende heeft verwijderd en dat collega Edoderoo alle versies die privacyzaken bevatten onzichtbaar heeft gemaakt. Dank voor de suggestie en dank aan de collega's voor het uitvoeren Glimlach. Welterusten Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 apr 2015 22:35 (CEST)

IP blokkade[bewerken]

Hallo MoiraMoira, Ik heb gezien dat u mijn Ip-adres op Wikipedia heeft geblokkeerd, met als reden 'Toevoegen van onjuiste informatie, onderliggend statische aansluiting door geblokkeerde persoon'. Wie is die geblokkeerde persoon en waarom is mijn IP-adres geblokkeerd. Ik plaats dit bericht nu via mijn telefoon met mijn mobiele internet, maar als ik via de computer bewerk staat er dus dat ik geblokkeerd ben en dit u dit heeft gedaan, dus ik schrijf dit bericht naar u. Groet F19B07 (overleg) 29 apr 2015 14:33 (CEST)

Dag, dat bent uzelf en de reden van de blokkade kunt u vinden op de overlegpagina van uw originele account. U kunt zich wenden tot de arbitragecommissie per mail zoals u daar is uitgelegd indien u weer wilt kunnen bijdragen. Gaan bijdragen met een nieuw account is niet de bedoeling, dat is ontduiking van de bewerkingsblokkade en misbruik van een sokpop. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 14:43 (CEST)
Hallo, ik denk dat u mij verward met iemand anders want ik heb geen ander account op Wikipedia. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door F19B07 (overleg · bijdragen) 29 apr 2015 14:49 (CEST)
Glimlach het moet niet veel gekker worden zie bijvoorbeeld hier en hier en hier. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 14:49 (CEST)
Ik daar de titel bijgezet, wat wilt u daarmee zeggen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door F19B07 (overleg · bijdragen) 29 apr 2015 14:53 (CEST)
Dat u nu moet ophouden met de boel te flessen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 14:54 (CEST)
Ik fles de boel niet – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door F19B07 (overleg · bijdragen) 29 apr 2015 14:55 (CEST)
Dan is uw perceptie van de werkelijkheid een andere dan de realiteit. Nu stoppen alstublieft hier en elders op nl-wikipedia. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 14:57 (CEST)

Ik wil gewoon meewerken aan de Nederlandse Wikipedia maar mijn IP-adres is geblokkeerd, en ik wil weten waarom en ik heb geen ander account op Wikipedia – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door F19B07 (overleg · bijdragen) 29 apr 2015 14:59 (CEST)

Dat zal niet gaan en zeker niet als u persisteert in uw gekozen handelswijze. Nu stoppen hier en elders. Laatste waarschuwing. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 15:02 (CEST)
Ik heb toch niets verkeerd gedaan, ik ben immers pas 2 dagen actief op Wikipedia en heb pas 10 bewerkingen gedaan via mijn telefoon, ik zou graag ook via mijn computer en tablet willen bewerken maar mijn Ip-adres op geblokkeerd en ik wil graag weten waarom
Ik had u gewaarschuwd. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 15:09 (CEST)

Nieuwe structurele vandaal[bewerken]

Hi Moira, als je tijd en zin hebt, misschien kun jij met je ervaring kijken of er wat extra mogelijkheden zijn om de structurele vandaal aan te pakken die onder andere hier en hier bezig is geweest? Josq (overleg) 29 apr 2015 15:38 (CEST)

Al gekeken. Was een kliederfiguur die per abuis door collega Atsje een softblok kreeg waardoor het ip 91.181.8.72 (overleg | bijdragen | bloks) kon doorklieren. Ik heb er een hardblok van gemaakt en nu is het even einde oefening voor vandaag want dat IP is een dagje automatisch meegeblokt. Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 15:40 (CEST)
OK, dank voor je supersnelle reactie! Maar het misbruik komt al enkele maanden van diverse IP's en gebruikersnamen. De meeste scholieren zijn wat minder volhardend? Misschien de school contacteren? Josq (overleg) 29 apr 2015 15:42 (CEST)
Ik was nog aan het typen en bekijken. Is een hoogdynamisch IP adres. Heb je meer IP-adressen voor me waar hetzelfde gedoe van kwam kan ik doorzoeken. Btreft het slechts een paar "target" artikelen dan kunnen die voor een tijdje semibeveiligd worden totdat de lol er af is. Dus geef accounts en artikelen en ik kijk verder. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 15:44 (CEST)
Als jij weet welke school het betreft, dan zou dat heel mooi zijn. Vaak komen we met Belgische IP's niet ver, zoals nu ook weer het geval lijkt. Sjoerd de Bruin (overleg) 29 apr 2015 15:52 (CEST)
Zoals ik al zei: ik was nog aan het typen. Mogelijk wel een scholier, maar IP-adres is dynamisch en wisselt. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 15:54 (CEST)
Als ik alvast wat meer details mag geven: half maart heb ik Holland (nu opnieuw), Der Untergang, bukkake en Franck Ribéry semibeveiligd. Diverse andere artikelen, waaronder Arjen Robben, Japan en Joseph Goebbels worden meer incidenteel ook onder vuur genomen. Het vandalisme, gericht op "standaardzaken" zoals kanker, nazisme, voetballers en seks, is al aan de gang vanaf november of eerder. Greep uit de adressen: 87.64.138.88 (overleg | bijdragen | bloks), 91.181.44.248 (overleg | bijdragen | bloks), 81.240.61.186 (overleg | bijdragen | bloks), 81.240.43.111 (overleg | bijdragen | bloks), 109.134.232.30 (overleg | bijdragen | bloks), 109.134.230.141 (overleg | bijdragen | bloks), 81.82.226.173 (overleg | bijdragen | bloks), 87.65.217.250 (overleg | bijdragen | bloks), 91.181.32.180 (overleg | bijdragen | bloks). Er lijkt een link met de wijde omgeving van Turnhout, zie [1] en [2]. Josq (overleg) 29 apr 2015 16:06 (CEST)
Allemaal hoogdynamische IP adressen van een en dezelfde provider, 109.130.62.176 (overleg | bijdragen | bloks) mag er ook bij. Enkel 81.82.226.173 is een schoolaansluiting uit Turnhout. Die ranges allemaal blokkeren is een stiekeme wens van mij want die ISP doet niets om de golf van vandalisme die daarvandaan komt in te dammen helaas maar daarover kan je een metadiscussie voeren. Dit lijkt me overigens één vandaal toe met een Bukkakefascinatie. Vanaf school kan ie niets meer dus nu doet ie het vanaf thuis en trekt stekker uit router of logt steeds opnieuw in zodat ie een nieuw IP krijgt. Ik ga er later verder induiken. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 apr 2015 16:31 (CEST)

Artikel verwijderd[bewerken]

Hoi Moira, Een tijd geleden heb je een artikel over SPS NIP verwijderd omdat het niet encyclopedisch genoeg was. Het SPS NIP is echter een onderdeel van een beroepsvereniging. Er zijn ook andere beroepsverenigingen met wikipedia pagina's. Wat is de reden dat dit dan wordt verwijderd? Het is formele informatie over een Nederlandse vereniging en wikipedia is een goed medium om hierover informatie op te zoeken. Dan is het ook zeker geen reclame, net als dat het ook niet is bij de andere beroepsverenigingen. – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door 83.85.147.107 (overleg · bijdragen) 29 apr 2015 18:08 (CEST)

Het lijkt mij dat de SPS NIP niet een beroepsvereniging is, maar de studentensectie van het Nederlands Instituut van Psychologen. Zonodig kan er een paragraafje op die pagina, maar let er daarbij wel op, dat het geen goede zaak is om dat zelf te schrijven als u te nauw bij die organisatie betrokken bent. In dat geval is het beter om wat informatie op de overlegpagina te plaatsen, waarvan iemand anders dan een bijdrage kan maken. W\|/haledad (zegt u het maar) 29 apr 2015 22:32 (CEST)

Blokontduiking[bewerken]

Dag MoiraMoira, zou je eens willen kijken of hier wellicht sprake zou kunnen zijn van blokontduiking. Deze gebruiker 109.149.35.11 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) bewerkt vanuit Engeland het artikel Lemmens (geslachten). Eerder werd de vanuit Engeland opererende Glemmens1940 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) voor onbepaalde tijd geblokkeerd. Dit ip-adres lijkt op een eerder door hem gebruikt ip-adres, ook de taalkundige fouten die beiden maken lijken in dezelfde richting te wijzen. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 2 mei 2015 16:46 (CEST)

De bewerkingen bekeken hebbend en het IP-adres bekeken hebben (weer zelfde provider, zelfde plaats en zelfde soort (dynamisch)) kan je gevoeglijk concluderen dat de ducktest geslaagd is. Ik denk dat het raadzaam is betrokkene aan te spreken eerst op de ongewenstheid van de bewerkingen. Dan kan er nadere actie volgen naar aanleiding van de reactie. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 2 mei 2015 17:28 (CEST)
De eerste bewerking was al teruggedraaid maar de auteur was daarvan niet op de hoogte gesteld op diens overlegpagina. De tweede niet. Dat heb ik dan maar gemotiveerd gedaan en hier onderaan toelichting gegeven. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 2 mei 2015 17:39 (CEST)
Dank, ik was gisteren niet in de gelegenheid om hier verder naar te kijken en ook de komende dagen heb ik maar beperkt tijd beschikbaar voor Wikipedia. Vandaar mijn melding, ik probeer wel een beetje een oogje in het zeil te houden. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 3 mei 2015 09:42 (CEST)
Graag gedaan. Die ip-adressen wisselen per inlog dus elke keer krijgt de persoon weer een ander. Als er dus iets ongewenst gebeurt is meteen reageren belangrijk zodat het wordt gelezen. Ik neem aan dat de artikelen die target waren van deze persoon op jouw volglijst staan. Als er verdere assistentie nodig is meld het hier gerust. Mathonius en ikzelf zijn er destijds diep ingedoken ook cross wiki zoals je wellicht nog weet. Mocht het echt heel erg misgaan weer dan kan er bij ons een kort rangeblok volgen en kunnen er indien opportuun artikelen worden semibeveiligd. Laten we hopen dat het hierbij blijft. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 3 mei 2015 10:05 (CEST)