User talk:MoiraMoira

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
  Wikipedia


Manxwithbaseball.jpg
Pitcher High school baseball in Japan 2007.gif
Welkom op mijn overlegpagina.
LEES DIT EERST.

Antwoord op onderstaande vragen krijgt u door op de vraag te klikken:

1. Waarom is de link die ik in een artikel plaatste verwijderd?
2. Waarom is het artikel over mijn band/ensemble/mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
3. Waarom is het artikel over mezelf voor verwijdering voorgedragen of verwijderd?
4. Waarom is het artikel over mijn bedrijf(sprodukt)/organisatie/dienst/site voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
5. Waarom is het artikel wat ik een tijd geleden gemaakt/aan bijgedragen heb verwijderd en wat is daar aan te doen?
6. Waarom mag mijn persoon/bedrijf/produkt/organisatie niet op Wikipedia en X (=willekeurig beroemder/bekender persoon/bedrijf/produkt/organisatie) wel?
7. Hoe kan ik vrijgave van auteursrechtelijk beschermde teksten ter plaatsing op Wikipedia regelen?
8. Hoe krijg ik live antwoord van een Wikipediaan en waar kan ik meer algemene informatie krijgen?
Als uw vraag er hierboven niet bijstond (en hier staat een nog uitgebreidere versie) dan kunt u nu hier klikken. Vragen en verzoeken poog ik tijdig te beantwoorden. Mocht er iets vergeten zijn, of uw vraag is nog niet beantwoord, laat me dat dan weten. Vragen over Wikipedia beantwoord ik enkel regulier hier in verband met de transparantie. Wilt u toch mailen in verband met privacygevoelige zaken schrijf hier dan een korte notificatie dan kijk ik in mijn wikimailbox. Wilt u een reactie schrijf hier dan niet anoniem en wees zo beleefd uw bericht te ondertekenen door af te sluiten met vier tildetekens (~). Op anonieme reacties wordt niet gereageerd. Overleg op uw eigen overlegpagina of een terugkoppeling van daar voer ik daar verder en wordt verplaatst. Afgehandelde oudere berichten staan in de archieven. Heeft u een vraag over een lemma zet de naam dan tussen twee vierkante haken dan kan ik er makkelijker naar kijken, anders doe ik dat voor u.
Magic wand.svgHeksen kan ik niet, toveren doe ik enkel op verzoek.
En tot slot - voor de virtuoso's onder u - geniet mee van John Baston: "hier".


Onderwerpen

Sokpop/blokontduiking[bewerken]

Dag MoiraMoira, zou je eens willen kijken of hier sprake is van blokontduiking. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 31 mei 2017 13:58 (CEST)

Hoi Gouwenaar, zie de hier. Helaas technisch niet te koppelen, Moira heeft daar al advies gegeven. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 1 jun 2017 21:47 (CEST)
Zie zojuist op de verzoekpagina dat collega's Trijnstel en Akoopal na verder onderzoek er toch uit zijn gekomen gelukkig. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 jun 2017 22:11 (CEST)
Dank allen, voor mij was het wel duidelijk. Gouwenaar (overleg) 5 jun 2017 17:27 (CEST)

Liane Engeman[bewerken]

Goed gedaan Moira; mooi vooruitziende blik Knipogende smiley [1] Pompebled.svg Freaky Fries (Overleg) 5 jun 2017 14:59 (CEST)

Dank je wel! Was veel nazoeken maar het is idd gelukt voor die televisieuitzending over haar. Jij nog bedankt voor het fotozoekwerk. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 jun 2017 15:03 (CEST)

SBV Vitesse[bewerken]

Hey Moira,

Op 30 april semi-beveiligde je de pagina SBV Vitesse voor een maand. De bijkomende titelbeveiliging werd echter ingesteld voor onbepaalde tijd. Ik kon in de logboeken geen titelwijzigingsmisbruik vinden (met de laatste hernoeming uit 2006). Ik neem dus aan dat het een invoerfoutje was, maar wou het toch nog eerst even aan jou vragen of de beveiliging inderdaad opgeheven kan worden.

Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 6 jun 2017 16:16 (CEST)

Hoihoi, vast een tabglitchfoutje van mij oid. Kan me niet herinneren dat er titelverandervandalisme of zoiets is geweest. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 jun 2017 16:27 (CEST)
Alrighty, ik heb de beveiliging eraf gehaald. - Kippenvlees (overleg‽) 6 jun 2017 16:55 (CEST)
Mooi en dank voor het alerte bijhouden van die pagina al tijden! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 jun 2017 16:56 (CEST)

Arameeërs[bewerken]

Dag MoiraMoira. Is H0llande (overleg | bijdragen | bloks) wél vrij om te blijven bewerken? Probeert het volk onder aandacht te brengen. Ik heb me niet zo in de persoon verdiept verder, maar je hebt hem zelf een dossier bezorgd. Groet, ErikvanB (overleg) 9 jun 2017 17:46 (CEST)

Nope, als die weer doorgaat gaat ie vanzelf ook op slot lijkt me. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 jun 2017 22:13 (CEST)

Welkomstsjabloon[bewerken]

Goedenavond Moira, we hebben beiden meldingen achtergelaten op Overleg gebruiker:77.160.180.245. Het viel me op dat je het welkomstsjabloon verving dat ik eerder had geplaatst. Is daar een bepaalde reden voor? Is hola ongewenst? Tux.svg maartenschrijft/Wikiproject België 13 jun 2017 22:49 (CEST)

Helemaal niet. Ik heb even gekeken en er is iets heel anders gebeurd - we sloegen tegelijkertijd op. Ik waarschijnlijk 1 milliseconde later dus mijn versie bleef staan Glimlach. Dat krijg je niet te zien bij exact dezelfde tijd - is iemand even later dan krijg je er een automatische melding van maar dat gebeurde niet. Ik ehb een en ander hersteld, dan is iig deze persoon dubbel geïnformeerd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jun 2017 06:53 (CEST)

Verwijderen pagina[bewerken]

Beste MoiraMoira, De pagina gaat niet over mij of over mijn band. Zou u het verwijderen ongedaan willen maken, of aan willen geven wat er precies niet toelastbaar is? Groet, Warning1965--- – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Warning1965 (overleg · bijdragen) 14 jun 2017 00:17‎ (CEST)

Het betrof onjuist en oneigenlijk gebruik van een gebruikerspagina. U benutte uw gebruikerspagina als middel om een artikel te plaatsen. Dat is niet toegestaan. Wat u wél kunt doen is een dergelijke pagina aanmaken als subpagina in uw eigen gebruikersnaamruimte (bijvoorbeeld Gebruiker:Warning1965/Peter-S-Band), of in uw kladblok. WIKIKLAAS overleg 14 jun 2017 00:42 (CEST)
U kreeg uitleg op uw eigen overlegpagina en ook op die van uw vorige account zie ik nu hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jun 2017 07:10 (CEST)

Afbeeldinguitprobeerder[bewerken]

Dag, MoiraMoira. Ik heb hier een vraag gesteld, omdat ik exact ditzelfde obsessieve gedrag eerder heb gezien. Dat ging ook maandenlang door. Ik dacht zelfs de naam te herkennen, maar blijkbaar niet. Er lijken ook geen eerdere gebruikerspagina's te zijn verwijderd. Mocht er geen antwoord komen en het ongewone gedrag persisteren, dan moet er misschien wat aan gedaan worden. ErikvanB (overleg) 14 jun 2017 01:36 (CEST)

Tsja wat moet je daar nou mee? Gelukkig beperkt het zich gezien de bijdragen hoofdzakelijk tot diens eigen kladblok (op een keer leeghalen van een artikel na). Hij verveelt zich erg want doet het ook cross wiki zie ik nu. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jun 2017 07:12 (CEST)
Het is inderdaad ongevaarlijker dan op je eigen high school een bloedbad aanrichten. – Iets anders nog: wist je dat onze geblokkeerde Tceqli-vriend jou onder een ander IP-adres weer had teruggedraaid? Groet, ErikvanB (overleg) 14 jun 2017 17:06 (CEST)
En alweer een ander adres bij Tceqli: 85.180.205.141 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) - Groet, ErikvanB (overleg) 16 jun 2017 15:44 (CEST)

Update. Nou vooruit maar. - ErikvanB (overleg) 17 jun 2017 01:22 (CEST)

Tegelijk[bewerken]

Hoi MoiraMoira, we waren tegelijk met dezelfde gebruiker bezig, excuus. Hopelijk heb ik het goed opgelost zo. Machaerus (overleg) 14 jun 2017 10:22 (CEST)

Dat wordt nog weer anders Glimlachende smiley. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jun 2017 10:24 (CEST)
O, haha, dan laat ik het met een gerust hart aan jou over :). Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 14 jun 2017 10:25 (CEST)

Afhandeling blokkering: reminder[bewerken]

Dag MoiraMoira, je meldde je onlangs boos op mijn OP aangaande het door mij oppakken van een blokkering waarin jij de eerste hand had gehad. Ik heb daar tweemaal een reactie gegeven, en ook twee andere gebruikers lieten er een bijdrage achter. Mijn laatste reactie sloot ik af met een verzoek aan jou, ervan uitgaande dat je de discussie nog zou volgen; je had die immers zelf geïnitieerd. Mag ik erop rekenen dat je dat verzoek nog overweegt en me de uitkomst van je overweging laat weten? WIKIKLAAS overleg 15 jun 2017 14:58 (CEST)

Ja hoor bij deze. Dat lijkt me geen goed plan eerlijk gezegd dus laat het maar zo staan. Mocht die persoon zich nog melden op de overlegpagina dan overleggen we wel verder. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 jun 2017 15:00 (CEST)
Prima. Als de persoon zich niet meldt, dan heeft deze inconsistentie verder ook geen gevolgen. Groet, WIKIKLAAS overleg 15 jun 2017 15:08 (CEST)

Jair Jurrjens[bewerken]

Ha Moira, zou je nog eens kritisch naar dit lemma, origineel door jou aangemaakt, kunnen kijken? Naast dat het wat achterloopt, leest dit toch bepaald niet neutraal en staat het bol van de BLP-gegevens. mvg - Agora (overleg) 16 jun 2017 13:48 (CEST)

Die honkballer verdient inderdaad beter en uitgebreider lemma. Ik zal dat eens aanpakken binnenkort. Overigens zijn de gegevens biografisch verantwoord, gerelateerd aan zijn sportloopbaan en bebrond. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 13:50 (CEST)
Ik zou ondanks dat er bronnen zijn toch iets terughoudender zijn met alle familienamen en -details. Dat pa en broer een rol hadden hoort uiteraard in het lemma, maar hoeft niet allemaal zo expliciet en gedetailleerd. mvg - Agora (overleg) 16 jun 2017 14:01 (CEST)
In dit geval wel want was integraal onderdeel van zijn honkbaljeugd/opleiding en het verhaal van zijn broer is heel bijzonder ook. Naam zus zou weg kunnen maar staat ook in en-wiki lemma. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 14:29 (CEST)
Iets aangepast maar die man heeft sinds ik dit jaren geleden begon er zoveel bijgehonkbald dat het nog wel ff duurt voor het up to date is. Thanx voor de reminder! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 14:45 (CEST)
Maar ff snel voorlopig afgemaakt ivm die dopingschorsing. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 15:49 (CEST)

vraag over opheffen blokkage uit 2009[bewerken]

Geachte MoiraMoira, In 2009 heb ik uit onkunde als nieuwkomer (alleen maar goed bedoelend), originele microscopische beelden gemaakt op onze afdeling van de Radboud Universiteit Nijmegen met link op Wikipedia geupload. Hierdoor is de gebruikersnaam van mijn afdeling, Vcbio (overleg | bijdragen | bloks), meteen, zonder waarschuwing, voor onbepaalde tijd tot ongewenste, geblokkeerde gebruiker gezet wegens spam. U fungeerde toen al moderator. Mijn vraag is of u nu, acht jaar later, deze blokkade kunt opheffen, en zo niet of u bovengenoemde gebruikersnaam voor de goede orde helemaal kunt opruimen. Bij voorbaat dank voor uw reactie. Met vriendelijke groet. Ondergetekende

De blokkadereden was dat namen van een organisatie niet zijn toegestaan. U kon daarna een nieuwe gebruikersnaam kiezen. Die heeft u imiddels. Ik zal de pagina ontgooglebaar maken zometeen. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 19:01 (CEST)
Dat is nu gedaan en de linkspamvermelding is ook weg. Ik hoop dat u met uw nieuwe account wilt gaan blijdragen aan de encyclopedie. mocht u nu of later vragen hebben stel ze gerust hier. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 19:05 (CEST)
Wel het advies om een andere meer individuele gebruikersnaam te nemen want ook deze is die van de organisatie zie ik nu. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 19:22 (CEST)

Mark McCormick[bewerken]

Ha MM, alles goed met je ? Wat zwervend over de artikelen die ik genomineerd heb in het nabije verleden, kwam ik bovenstaande nominatie tegen, die jij gemeend hebt te moeten behouden per sessie van 16 mei jl.
Ik daar niks van begrijpen niet Glimlach. (Had liever een droevige smiley gestuurd maar geen idee waar ik de verschillende smileys kan vinden.)
Mocht - hoe is het mogelijk na 23 jaar professional te zijn geweest - meedoen aan het US Open voor golfers.
Nu hebben we toevallig vastgelegd wanneer een golfer E is. Zie hier en daar voldoet hij dus niet aan.
Nooit z'n tourkaart gehaald, nooit iets gewonnen en de schifting na 2 van de 4 rondes niet overleefd. Typisch ook weer een artikel van Pvt pauline, want tweederde is ook nog eens NE. Geinig bijvoorbeeld dat hij in een oefenronde met een uiterst bekende golfer heeft gespeeld, maar dan houdt het ook meteen op.
Zou je aub je beslissing nog eens onder de loep willen nemen cq heroverwegen.
Hartelijke groet, Malinka1 (overleg) 19 jun 2017 12:27 (CEST)

Ja hoor. Zijn deelname aan de US Open 2012 (golf) volstond voor behoud. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2017 13:06 (CEST)
Neen hoor, want waar staat dat hier ? Malinka1 (overleg) 19 jun 2017 13:11 (CEST)
Elke regel geetst in steen of papier ondervangt heus niet alles. Dit is echter een soort inventarisatie om wat houvast te hebben. In dit geval heb ik afgewogen dat die bijzondere deelname op zich de persoon relevant genoeg maakte voor opname. Is een van de vier grote toernooien en dat lijkt me echt als dat in die inventarisatie zou toegevoegd worden een goede suggestie want nu gaat dat dus mis en dat lijkt me niet goed. Iedere deelnemer aan een van die vier is encyclopedisch relevant net als iedere deelnemer aan hoofdtoernooi van de grote vier van het tennis dat is. Ik geef je dus mee om dat ook zoals het voor het tennis geldt dat toe te voegen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2017 13:20 (CEST)
Het eerste ben ik met je eens. Ik had het echter sjieker gevonden als je eerst de verandering die jij voorstaat had voorgelegd aan de 9 gebruikers in plaats van deze meteen toe te passen. Als we dit allemaal gaan doen, dan blijft er weinig van Wikipedia over ben ik bang. En ik mag het hopelijk met je woorden "om wat houvast te hebben" oneens zijn. Wat alweer ruim 2 jaar geleden is vastgelegd is het ENIGE houvast wat we hier hebben. Groet, Malinka1 (overleg) 19 jun 2017 14:35 (CEST)
Een verwijdersessie is een toetsing aan kriteria en encyclopediewaardigheid enkel en dat gebeurde. Een informeel groepje dat kijkt naar zaken benaderen als je een sessie doet is niet in me opgekomen als handig. Ik adviseer om de "big four" toe te voegen in dat houvastlijstje. Mogelijk na consultatie in het sportcafé. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2017 14:42 (CEST)

Blokkering wegens LSV[bewerken]

Beste MoiraMoira, dit weekend kwam ik per toeval te weten dat mijn IP-adres geblokkeerd was. Ik wilde namelijk een artikel aanvullen, maar was niet aangemeld onder mijn gebruikersnaam. Door in het blokkeerlogboek te kijken, kwam ik te weten dat u mijn IP-adres 3 maal geblokkeerd hebt. Op 13 en 15 juni (telkens voor een dag) en op 16 juni (voor 3 dagen). Is het mogelijk om me iets meer info te verschaffen waarom mijn IP-adres geblokkeerd is, en mogelijke titels van artikels te geven waar dit IP-adres actief op is geweest? Bedankt voor uw aandacht en mvg 91.182.41.91 19 jun 2017 15:02 (CEST)

Het IP-adres via welke u momenteel werkt is niet geblokkeerd geweest noch is daarvandaan vandalisme gepleegd. Een anoniemenrangeblok is wel gegeven met die specifieke melding voor korte tijd aan een hoogdynamische ipv6 range vanwege een vandaal die telkens van IP wisselt door zijn of haar router te hersetten/opnieuw bij de provider in te loggen. Als u ingelogd werkt heeft u niet gauw nergens last van. Wilt u weten of er vanaf uw internetaansluiting mogelijk door een ander binnen uw gezin/leefsituatie dit nare vandalisme is gepleegd dan kan ik de achterliggende gegevens van uw huidige IP-adres laten vergelijken met dat van de vandaal. Als u daar prijs op stelt hoor ik dat wel. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2017 15:07 (CEST)
Dit mag u gerust controleren. Intussen is net een 4de blokkering afgelopen. Edit: het valt me op dat er nu een ander nummer verschijnt in mijn handtekening.2A02:A03F:100A:C500:592:548D:C066:859 22 jun 2017 16:57 (CEST)
Wat is uw gebruikersnaam? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 jun 2017 14:43 (CEST)

Bands[bewerken]

Hallo MoiraMoira. Ik zag dat je een paar lemma's van Driehonderd (overleg | bijdragen | bloks) hebt genomineerd. Hij dumpt hier zo'n beetje de hele Wikisage, tientallen bands op één dag. Dat lijkt me niet de manier. Misschien een halt toeroepen. Groet, ErikvanB (overleg) 19 jun 2017 21:32 (CEST)

Dat hebben collega Blueknight en ikzelf al vriendelijk verzocht maar de persoon heeft de vervelende gewoonte om overleg te verwijderen. Zie maar eens hier. Een blokverzoek is een optie die je kan overwegen want dit begint inderdaad wederom uit de klauwen te lopen helaas. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2017 21:36 (CEST)
O gut. ErikvanB (overleg) 19 jun 2017 22:53 (CEST)

DriveNow[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Het is me onduidelijk waarom je DriveNow hebt verwijderd terwijl deze op de beoordelingslijst stond ter verbetering. Ik had het artikel neutraal gemaakt, misschien had je dat niet gezien? Hannolans (overleg) 21 jun 2017 12:44 (CEST)

Herplaatste expliciete produktpromo, ook crosswiki door bedrijf zelf gedaan in strijd met gebruiksvoorwaarden. Bedrijfs-ip wist dat reeds, account persisteerde. Checkuseronderzoek gaf vanochtend de bevesting. Dat faciliteren kan/mag niet. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 jun 2017 16:17 (CEST)
Ok, maar dat was de oudere versie. Je verwijdert het artikel in de vorm die wel neutraal is en gewoon beoordeeld kan worden. Het artikel stond als wiu op de lijst. Kan je anders mijn versie terugzetten en die historische reclameversie uit de geschiedenis verbergen? Hannolans (overleg) 21 jun 2017 16:48 (CEST)
Zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 jun 2017 10:07 (CEST)

Uitgeverij De Kring[bewerken]

Goedemiddag. Even oppassen voor mogelijke spam voor uitgeverij De Kring door Mick19888 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki), die waarschijnlijk eerder bekend was als Nijntjuh1988 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki). Dit was natuurlijk goedbedoeld. De uitgeverij dateert pas van 2012, maar heeft wel wat bekende auteurs onder zich. Groet, ErikvanB (overleg) 21 jun 2017 16:07 (CEST)

Possible Puppet Making Cross-wiki Spam[bewerken]

Hello MoiraMoira, I am an administrator of the Lusophone Wikipedia and today I came across an attempt to insert a biography, I researched the case and found this list that you created, I would like to warn you that the CaliBud420 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) is a possible puppet, as he created the same biography on the list in other Wiki besides the Portuguese. And forgive me, I'm speaking English, I do not know the Dutch language. Conde Edmond Dantès (overleg) 21 jun 2017 22:59 (CEST)

Thank you for the heads up. It seems he restarted full flare cross wiki alas. Will take measures. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 jun 2017 00:22 (CEST)
Unfortunately it seems that, besides the lusófona, it created the same article in the Afghan Wikipedia, Hungarian, French, Latin, simple and Indonesian. It's already a bit late in Brazil, so I'll wait and if the pages are still online tomorrow, they'll sweep them out of the Wikipedias. Conde Edmond Dantès (overleg) 22 jun 2017 02:10 (CEST)
Have updated the file page, have removed him (I am global sysop) from some small wikiversions and have placed delete templates on the replaced ones on large wikiversions. Keep me posted! Kind regards, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 jun 2017 08:55 (CEST)

Arameeërs revisited[bewerken]

Hallo. De Arameeërs weer. Groet, ErikvanB (overleg) 24 jun 2017 01:04 (CEST)

En na hierboven als 77.162.126.1 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) nu ook als 143.179.102.26 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). - ErikvanB (overleg) 24 jun 2017 03:07 (CEST)
Artikel staat nu ook op mijn volglijst. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 jun 2017 08:20 (CEST)

POV-pusher[bewerken]

Volgens mij krijg je tegenwoordig een melding als iemand je via de e-mailfunctie een bericht stuurt, maar voor de zekerheid: ik heb je net een e-mail gestuurd. WIKIKLAAS overleg 25 jun 2017 00:38 (CEST)

Gelezen. Zelf nog niet dit soort mails gekregen. Is grond voor een blokkade voor onbepaalde tijd, deze jongeman zit momenteel op vakantie in Spanje zich te vervelen blijkbaar. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 jun 2017 08:18 (CEST)

194.151.10.32/28[bewerken]

Beste MoiraMoira, je hebt 194.151.10.32/28 (overleg | bijdragen | bloks) een OT-blok gegeven, maar de betrokkene kon hier vandaag vandaliseren. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 29 jun 2017 15:28 (CEST)

Nee, een bedrijf krijgt zelden of nooit een blok voor onbepaalde tijd. Dus ook hier niet gebeurd. Is blijkbaar een verveelwerknemer. Als ie doorgaat krijgt de bedrijfsaansluiting een dagje time out want laatste blok van drie dagen was al jaren geleden. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 jun 2017 15:35 (CEST)

Doe-het-zelfhypotheek[bewerken]

Dag. Misschien is KingGirl (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) wel Rentsje de Gruyter en zijn de bronnen NRC, AFM en Consumentenbond wel geschreven door haarzelf. Rentsje de Gruyter schrijft in elk geval onder meer voor NRC en de Consumentenbond (Geldgids). Ook hebben NRC (in dezelfde maand verschenen als het artikel "Doe-het-zelf hypotheek") en de Beslisboom (een eerder gebruikte bron) allemaal last van dezelfde Engelse ziekte als het artikel "Doe-het-zelf hypotheek". Voor de NRC is dat ongewoon. Maar ja, ik ben Sherlock Holmes niet. Wel blijven oppassen voor spam. Groet, ErikvanB (overleg) 6 jul 2017 18:58 (CEST)

Bleek voor een deel overgeschreven te zijn van deze website waar onderaan staat copyright AFM. Dus dat was einde voor dit artikel. Plaatser heeft hierover uitleg gekregen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 jul 2017 23:41 (CEST)
Akkoord. Dankjewel. ErikvanB (overleg) 7 jul 2017 00:38 (CEST)

Terror-lsv[bewerken]

Beste MoiraMoira, de verveelwerknemer 195.65.254.9 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) was weer bezig, nu als 2A02:AA16:3240:F600:DDAF:CF51:2933:6C65 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 10 jul 2017 19:00 (CEST)

Intentie[bewerken]

Goedenavond MoiraMoira, op deze verwijderlijst heb ik nogmaals een reactie gegeven op jouw opmerkingen n.a.v. LTO Glaskracht Nederland. Na in de eerdere discussie (op die verwijderlijst) voor lobbyist te zijn uitgemaakt, kreeg ik vervolgens in bedekte termen van jou hetzelfde verwijt. Daargelaten dat de intentie bij het maken van een artikel in feite niet van belang is, is de opmerking betreffende mijn intenties nergens op gebaseerd en onjuist. Om die reden heb ik alsnog daar een reactie gegeven. Groet, Bob.v.R (overleg) 11 jul 2017 19:09 (CEST)

Nogmaals: Ik beoordeel enkel het aangetroffen artikel dus voelt u zich alstublieft niet aangesproken. Het ging om zinssneden als "Glaskracht organiseert haar innovatie-activiteiten voornamelijk door middel van samenwerkingen met andere partijen."; "het stimuleren van innovatie in de sector" dit gecombineerd met dat het een onderdeel met enkele tientallen werknemers was van de organisatie LTO. Hier laat ik het bij met uw welnemen. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 jul 2017 19:13 (CEST)Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 jul 2017 19:11 (CEST)
Goedenavond, en dank voor de snelle reactie (ik zie nu pas dat u vanochtend ook op de verwijderlijst een reactie had geplaatst). Voor de duidelijkheid: ik reageerde (en ik was daarin niet de enige) op de zinsnede "... nog steeds mede bedoeld was om de organisatie en doelstellingen te promoten". Dat suggereert niet-neutrale motieven bij de gebruikers die aan het artikel hebben gewerkt. Zoals u ziet op de verwijderlijst ben ik niet de enige gebruiker die hier absoluut niet van gediend is. Ik begrijp nu uit uw reactie dat u het niet zo bedoelde, maar ik hoop dan wel dat u het ermee eens bent dat de hier geciteerde zinsnede onjuist was. Groet, Bob.v.R (overleg) 11 jul 2017 19:26 (CEST)
Nee hoor. Ik beoordeelde enkel de tekst en als mensen een tekst bewerken en pogen die behoudenswaardig te maken is daar niets mis mee lijkt me. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 jul 2017 19:28 (CEST)

Onzinpagina[bewerken]

MoiraMoira, bedoel je hiermee deze pagina? Dan was je erg snel met je dossier namelijk. Of is het weer een nieuwe? Groet, ErikvanB (overleg) 13 jul 2017 14:33 (CEST)

Nee die. Ik denk een verveelwerknemer met dezelfde achternaam als de keeper die zichzelf ook in de encyclopedie wilde zetten nadat ie zijn naamgenoot voorzien had van onjuist gespelde voornaam. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 jul 2017 14:42 (CEST)
En nu de nieuwe genuwegd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 jul 2017 14:44 (CEST)
Yep. ErikvanB (overleg) 13 jul 2017 14:55 (CEST)

Chronologie "recente beoordelingssessies" op TBP[bewerken]

Hallo MM, ik snap dit even niet. Vanmorgen heb ik een sessie afgerond en die volgens de aanwijzingen zoals ik ze begrijp, onderaan het lijstje met recente sessies gezet. Maar nu zie ik die sessie opeens uit dat lijstje verdwijnen, terwijl dat ik dacht dat pas 7 dagafhandelingen verder zou gebeuren. Hoe zit het? (Ik heb nog gekeken of de chronologie wellicht gebaseerd is op de startdatum van de sessies, maar dat blijkt in de huidige versie ook niet het geval.) Apdency (overleg) 15 jul 2017 12:00 (CEST)

Ik zet ze altijd netjes op datum degenen die zijn afgehandeld. Had er ook een paar oudere afgerond vandaag. Als er achterstanden zijn staan pagina's toch al veel langer open om er wat aan te doen immers. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 jul 2017 16:21 (CEST)
Nou, ik zie ze op dit moment niet netjes op datum staan eerlijk gezegd. Noch op de startdatum (zoals ik al aangaf), noch op de afhandelingsdatum. Zodoende blijft het gebruikte chronologiecriterium me onduidelijk. Apdency (overleg) 15 jul 2017 18:38 (CEST)
Yup ik zie het al - er stond nog een datum niet chronologisch en dat is nu gefixt. Groet weer Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 jul 2017 20:05 (CEST)

Cross-wiki spam cases[bewerken]

Hello Moira, I come back with two possible cross-wiki spam cases:

  • Albert Weber: In 2016, I found this biography in Portuguese, indicated for elimination and after the discussion period, it was eliminated. However, what struck me most was that the creator of the page spread to everyone that his "company" received an email from the biographer himself to create the page ([2], [3], [4]). After that, I indicated for deletion on the Spanish Wiki and was also deleted. Seeing here, the biography exists in another 7 Wiki, I have no fluency and no knowledge of the languages and so I ask for your help.

One note: all pages on all Wikipedies were created by "new" accounts, in which they had 99% of their editions in the biography.

  • ENAC Foundation: Also exists in 7 Wiki, addresses a foundation without any notoriety in the text. The content is pamphletary and on several Wikis with poor translation.

I indicated for elimination in the Spanish and Romanian (whose languages I know), was eliminated in Portuguese and German, in both I participated. However, the others are not known in my language or in politics (in the case of English and French)

Edmond Dantès d'un message? 16 jul 2017 12:50 (CEST)

Klaas van der Kamp [bewerken]

Beste MoiraMoira, Ik zie (hier) dat je het lemma "Klaas van der Kamp" heb verwijderd. De geen die vroeg om verwijdering van dit lemma gaf als reden "Bronloos verhaal" (zie hier). Ik heb er vervolgens bronnen bij geplaatst en iemand anders spreekt zich op de beoordeel pagina uit met "Er is discussie mogelijk over de relevantie, maar een gevestigd predikant die een nationale bestuursfunctie vervult bij de Raad van Kerken lijkt me op zich wel relevant." Vervolgens is er niemand in die twee weken die er voor staan om zich uit te spreken, dat het lemma weg zou moeten. Maar toch verwijder je het! Nu heb ik persoonlijk niets met dit lemma, maar vind het toch vreemd dat het lemma word verwijderd om een andere reden als werd aangegeven waar het lemma niet aan voldeed!? Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 17 jul 2017 23:50 (CEST)

Ik denk dat Antoine.01 hier een legitieme vraag stelt, wat ik ook op diens OP heb aangekaart. Zoals je daar kunt lezen ziet hij er echter gemotiveerd van af om een terugplaatsingsverzoek te doen & overweeg ik er wel een te doen. Maar wellicht wil je alsnog op zijn vraag ingaan. Groet, Apdency (overleg) 29 jul 2017 09:38 (CEST)
KOrt vanuit vakantie - artikel was curriculum vitae van man met werkzaamheden. Geen behoudenswaardige biografie. Uit tekst die ik beoordeelde bleek geen ew helaas. Mijn verwijderreden was dus iets anders dan de nominator aantrof. Het artikel was bewerkt nadien door betrokkene zelf oningelogd vandaar mogelijk de cv disbalans die ik aantrof. -Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 jul 2017 17:00 (CEST)

Andullatie[bewerken]

Dag MoiraMoira. For your information, Het gaat mij niet om een product te promoten. Misschien zonde van je tijd verder. Groet, ErikvanB (overleg) 18 jul 2017 16:04 (CEST)

Remco Claassen - Voel me een beetje zielig...[bewerken]

Geachte MoiraMoira,

Ik word vandaag benaderd door een van de 'fans' van mijn boeken en trainingen met de mededeling dat hij me wilde toevoegen op Wikipedia en dat dit niet is gelukt. Ik wist niets van dit (goedbedoelde) initiatief af en verdiep me vervolgens in de situatie. Na enig onderzoek blijk ik? al 5 keer eerder te zijn geweigerd en zelfs te boek te staan als een 'blatante zelfpromotor'. Ik schaam me hier nogal voor omdat ik bij geen van alle pogingen zelf de initiator ben geweest. Omdat anderen deze afwijzingen ook kunnen zien kan ook bij de lezer het gevoel ontstaan dat ik Wiki gebruik om mezelf te spammen.

Is er een mogelijkheid dat ik mijn 'naam kan zuiveren'?

Mijn excuses wanneer u niet degene bent waar ik mijn onvrede bij kwijt kan ;-)

Hoogachtend, Remco Claassen (remcoclaassen-at-mac.com)– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Remcoclaassen (overleg) · 21 jul 2017 09:10 (CET)

Zondag 23 juli (amendement)
Geachte MoiraMoira,
Ter voorkoming dat u teveel tijd verliest aan mijn 'case', er is een (positieve) verandering ontstaan. Ik weet inmiddels wie mijn fan is (dhr. Mark Ernst) en hij heeft de pagina dusdanig weten te vullen dat hij met de status 'ter beoordeling' zichtbaar is gezet. De voor mij ietwat gênante kanttekening 'ter verwijdering genomineerd' staat er helaas nog wel maar daar hoef ik nog maar 2 weken mee te leven ;-)
Mijn bovenstaande 'call for help' wordt hiermee iets minder dringend. Het feit dat ik hier en daar als management-goeroe te boek sta is al ackward genoeg, als daar echter een zweem van 'self acclaimed' naast ontstaat voel ik me daar zeer ongemakkelijk bij.
To be continued...
Bovenstaande niet middels de gebruikelijke vier tildes ondertekende overlegbijdrage is geplaatst door Remcoclaassen op 23 juli 2017 om 12:03 uur.
Zielig hoeft u zich niet te voelen. Na mijn vakantie krijgt u uitgebreidere uitleg maar even kort wat ik heb nagekeken in de wikiarchieven over de artikelen over uw persoon onder de titel Remco Claassen: gelijkaardige teksten zijn in de afgelopen jaren geplaatst eerst herhaald vanaf diverse internetaansluitingen van de voormalig uitgever van uw boeken. Daarna driemaal door drie verschillende one issue accounts gelijkluidend aan de eerdere versies. Deze accounts reclameerden ook in identiek taalgebruik telkenmale met identieke argumentatie en zinsgebruik als het artikel verwijderd dreigde te worden. Jarenlange ervaring alhier leerde mij dat uw beroepsgroep helaas vaak behoefte heeft om de encyclopedie te gebruiken voor promotie van aangeboden diensten en producten of dat dit gedaan wordt door organisaties die de persoon vertegenwoordigen. Slechts weinigen uit de beroepsgroep blijken voldoende encyclopedische relevantie te hebben. Vaak ook, als het aanvankelijk niet lukt, komen er steeds weer nieuwe accounts langs die nadat ze een cursus hebben gevolgd bij of een boek hebben gekocht van of een bijeenkomst hebben bijgewoond door de persoon gegeven (dit alles naar eigen zeggen als uitleg waarom plotsklaps het artikel geplaatst wordt) ietwat bevreemdend meteen de dringende behoefte in zich op voelen komen om die persoon onmiddellijk in deze encyclopedie te gaan plaatsen. Soms blijkt dit bij nader onderzoek toch de persoon zelf weer te zijn onder andere naam, soms is het een kennis, soms de boekuitgever en soms het sprekersboekingsbureau. Dit is de allereerste keer dat ik tegenkom dat iemand totaal jarenlang niet op de hoogte zegt te zijn geweest van al deze vrij identieke artikelen geschreven door vele vele zeer op elkaar gelijkende identiteiten. En dat terwijl alles toch gewoon te googlen was en is. Excuus voor de typefouten maar dit komt vanuit een wankele hooggebergteresortwifi maar ik wilde u toch van een reactie alvast voorzien. Dat u bij mij op de pagina terechtkomt geeft overigens enkel aan dat u de uitgebreide uitleg die ik eerder aan de laatste van de one issue accounts gaf tot u hebt genomen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 aug 2017 00:18 (CEST)
Aangezien de typefouten atypisch waren voor MoiraMoira, en te wijten aan een slecht werkende interface, heb ik de vrijheid genomen ze vanaf mijn uitstekend werkende internetverbinding en dito toetsenbord te corrigeren. WIKIKLAAS overleg 1 aug 2017 08:37 (CEST)
Dank daarvoor. Ik heb al wat verbeterd hierboven en mocht het nog opportuun blijken als ik terug ben dan volgt nog nader onderzoek en aanvullende uitleg. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 aug 2017 17:16 (CEST)
Inmiddels is deze herplaatsing afgehandeld zie ik. Na mijn vakantie kom ik hier nog nader op terug te meer daar ik nu zie dat al in 2008 ik het artikel Remco claassen dus met een kleine letter maar aangemaakt door Remco Claassen als zelfpromo heb verwijderd. Hier wordt ik niet vrolijk van. Uitgaan van integriteit van handelen uwerzijds met al die nogal gelijkaardige teksten en taalgebruik in de reclamage acties wordt nu wel heel moeilijk Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 aug 2017 08:03 (CEST)
De eerste versie van het artikel werd op 4 oktober 2008 als Remco claassen aangemaakt door een account met de naam Remco Claassen. Dit artikel belandde op grond van "zelfpromotie" op TVP (oude naam van TBP), en werd op 18 oktober verwijderd. Het betrof in hoofdzaak een kopie van de tekst zoals die toen op zijn eigen website stond.
De volgende vrijwel identieke versie van het artikel werd op 10 oktober, dus nog vóór de afhandeling van bovenstaande versie, als Remco Claassen geplaatst door het IP 82.94.79.249, en op 12 november nogmaals door 82.94.79.250, beide van Uitgeverij Unieboek BV, waarmee ook artikelen over andere schrijvers uit hun fonds werden aangemaakt. De vierde versie (december 2008) werd geplaatst door 82.94.137.74, opnieuw van Unieboek, nu met een nieuwe tekst die minder over Claassen zelf ging maar op onbeschaamde manier reclame maakte voor twee van zijn boeken. Deze drie versies werden onmiddellijk verwijderd op basis van het criterium "expliciete reclame."
In maart 2009 werd het account Flambrow (overleg | bijdragen | bloks) geregistreerd waarmee in september 2010 opnieuw een artikel over Claassen werd aangemaakt. Alle vijf bijdragen die vanaf het account werden geleverd betroffen dit ene artikel en het ijveren voor het behoud ervan. Het artikel werd na twee weken TBP verwijderd. De opvallendste toevoeging van die twee weken was een link naar www.managementboek.nl.
Op 15 januari 2015 werd het volgende one-issueaccount Spbrouw (overleg | bijdragen | bloks) geregistreerd waarmee op 21 januari eerst het artikel Remco Claassen werd aangemaakt, en toen dat op basis van "expliciete reclame" was verwijderd werd hetzelfde nogmaals geplaatst als Remco claassen (achternaam zonder hoofdletter). Dit artikel staat nog in het persoonlijk kladblok van Spbrouw en is nog te googelen.
Op 20 juli jongstleden volgde de laatste poging, nu door M.ernst. Dat is de naam van een collega van Claassen. Die collega heeft zelf een term bedacht en daarover in mei 2016 een Wikipedia-artikel aangemaakt dat vrij snel weer werd verwijderd omdat het om een zelfverzonnen term ging. Het maakt het wel zeer aannemelijk dat achter dit account ook daadwerkelijk de collega van Claassen schuilgaat. Dit laatste artikel is nog te vinden in de vuilnisbak (en nu ook hier, zucht ...).
Het kan natuurlijk zijn dat het eerste account een impersonatie betrof, maar duidelijk is dat in elk geval de uitgeverij er groot belang aan hecht dat er een artikel over Claassen in de encyclopedie staat. Goed mogelijk dat collega Ernst de eerste niet direct betrokkene was die een artikel op zijn plaats vond. Spijtig dat die niet in staat is gebleken om voldoende informatie te vinden in onafhankelijke gezaghebbende bronnen, zodat het artikel vrijwel inhoudsloos bleef. Het lijkt me verstandig als de hoofdpersoon, de uitgeverij en collega's hun pogingen hierbij opgeven. Wie Claassen googelt komt toch in elk geval zijn uitgeverij en zijn eigen website tegen. Op die plekken kan straffeloos gesnoefd worden zonder bewijsmateriaal aan te dragen. De lezer verwacht waarschijnlijk niet anders. In de encyclopedie ligt dat genuanceerder. WIKIKLAAS overleg 5 aug 2017 12:23 (CEST)
Dank Wikiklaas voor dit uitgebreide overzicht. Wie wie is is me onhelder maar het gaat dus gewoon om doorgaande persoonspromotie door persoon zelf, zijn uitgever en een bekende. Goed dat dit is afgehandeld nu. Er staan nu maar liefst twee draftversies in twee kladblokken helaas. Ik stel voor om deze ontgooglebaar te maken en heraanmaak vooralsnog te blokkeren. Akkoord? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 aug 2017 10:18 (CEST)
Bij die tweede kladblokversie is sowieso de afspraak dat die pas eventueel teruggaat na een herplaatsingsverzoek, dus daar is een moderatorhandeling nodig. In dat geval kan het geen kwaad om heraanmaak nu eerst maar eens te voorkomen. Mocht er straks een keer een acceptabel artikel ontstaan, dan kan de afhandelend moderator ook de cascadebeveiliging weer opheffen. Weer terug, trouwens? WIKIKLAAS overleg 11 aug 2017 11:11 (CEST)
Yup ben er weer en ga dit zo afhandelen. Dank voor de assistentie in mijn beperkte aanwezigheid. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 aug 2017 11:14 (CEST)

Jan van Ewijk[bewerken]

Hallo MM! Op pagina https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_van_Ewijk staat bij voetnoten bij 3) een link naar het Goois Nieuwsblad die niet werkt. De link verwijst naar een artikel in die krant van 2 juni 1969. Kunt u de link weer laten werken? Maar dan verwijzen naar een artikel uit het Goois Nieuwsblad van 5 mei 1969: http://www.honkbalmuseum.nl/index.php?id=902&nmclass=article Jan van Ahood (overleg) 24 jul 2017 15:08 (CEST)

Bij voorbaat dank.

Jan van Ewijk

Hallo nogmaals MM! Ik zag dat op de pagina https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_van_Ewijk de noten zijn aangepast. Zou je niettemin toch een link kunnen plaatsen naar het artikel uit het Goois Nieuwsblad van 5 mei 1969: http://www.honkbalmuseum.nl/index.php?id=902&nmclass=article Mijn dank is dan groot!

Jan van Ewijk Jan van Ahood (overleg)

Dit artikel (met mij zelfs op de foto) kan ook: http://www.honkbalmuseum.nl/index.php?id=910&nmclass=article Er is (omdat ik het spoor op Wikipedia bijster raak) overigens al wat aangepast door een collega (Ronnie) aangepast. Maar, één van de twee door mij genoemde artikelen staan niet bij de links. Groet, Jan van Ewijk

LSV Olha[bewerken]

Beste MoiraMoira, ik heb een sterk vermoeden dat Filipp Gierasimov (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) Ohla is. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 24 jul 2017 23:17 (CEST)

Dat staat voor long-term abuse, ErikvanB. Hartelijke groet, SVriend (overleg) 24 jul 2017 23:23 (CEST)
O ja. Bedankt. @MoiraMoira: Ik laat al bij ons blokkeren. Op eswiki nog erger. ErikvanB (overleg) 24 jul 2017 23:27 (CEST)

VSchwegler[bewerken]

Hoi MoiraMoira,

Hopelijk heb je een goede vakantie gehad. Ik zag je blokkade van VSchwegler (overleg | bijdragen | bloks) voorbijkomen, waarbij je lijkt te suggereren dat er veel vandalisme plaatsvond. Lidewij noemde op de overlegpagina dat het een sokpop was. Kun je misschien de link iets duidelijker leggen op de overlegpagina van de gebruiker, zodat helder is wat aan de hand is? Want puur op basis van zijn/haar bewerkingen, lijkt het een prima constructieve gebruiker. Thanks! Effeietsanders 2 aug 2017 11:01 (CEST)

Moira2 lijst de sokken van Leo de Beo niet meer op, en geeft bij het blokkeren zelfs niet meer aan dat het hem betreft. 7$chwegler (overleg) 2 aug 2017 11:33 (CEST)
Wanneer een duidelijk niet nieuwe gebruiker zich binnen 8 uur, gaat bemoeien met een conflict in de kroeg is deze voor mij een sokpop. Lidewij (overleg) 2 aug 2017 13:19 (CEST)
@Effeietsanders: als je goed naar het blokkeerlogboek kijkt zie je dat dit netjes doorlinkt naar een pagina waar wat uitleg staat over wat een LSV is. Ik wil je trouwens verzoeken om dit soort uitleg even privé via een mailtje ofzo te vragen in het kader van don't feed the trolls. Natuur12 (overleg) 2 aug 2017 15:36 (CEST)
Ik snap wat langdurig en structureel vandalisme is, ik kon alleen nergens terugvinden waar dat op gebaseerd was. Ik snap uit bovenstaande wel dat het klopt - maar het zou fijn zijn als de link wat duidelijker is. Soms worden conclusies snel getrokken, en dan is het fijn te zien dat het gebaseerd is op gegronde informatie. Effeietsanders 2 aug 2017 16:06 (CEST)

Oren en ledematen[bewerken]

Dag, MoiraMoira. Vakantie gehad, hoor ik? Ik hoop dat je genoten hebt en lekker uitgerust bent. Afijn, ik begin me nu toch wel kapot te ergeren aan die lichaamsdelen. Dat kan je niet maken. Jij had ook wat afbeeldingen verwijderd, herinner je je? Het houdt nog niet op. Zenavandenblock (overleg | bijdragen | bloks) Groet van ErikvanB (overleg) 9 aug 2017 00:26 (CEST)

Ben nog elders aan de overkant van de oceaan maar kom spoedig weerom en heb dan laptop weer. Zag dat onze collega VanBuren al gezegd had dat het niet door moest gaan. Om de zoveel tijd misbruikt een kunststudentnwikipedia voor een egoprojectje helaas. Dit is er weer zo eentje. Hopelijk krijgt ze geen studiepunten voor dit geklungel 😀 Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 aug 2017 04:51 (CEST)
Haha. Ik wens je een veilige overtocht straks. ErikvanB (overleg) 9 aug 2017 12:45 (CEST)
Huppekee. ErikvanB (overleg) 17 aug 2017 15:25 (CEST)
Nou ErikvanB geef haar dan nu maar een waarschuwing zoiets als "ondanks herhaalde uitleg en verzoeken te stoppen de encyclopedie blijven misbruiken voor een egoproject" zou ik zeggen. Wmb nog een keer daarna en het is einde oefening. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 aug 2017 15:35 (CEST)
Nou, nu ga ik vooral een email schrijven en huishoudelijke dingen doen, maar ik hou het in mijn achterhoofd. ErikvanB (overleg) 17 aug 2017 15:43 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd. Met een fraaie volzin zoals ik dat ook van jou gewend ben. ErikvanB (overleg) 18 aug 2017 01:30 (CEST)
Mooi. Ik heb al die onzinkiekjes op commons voor verwijdering voorgedragen nu. Dit moet stoppen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 aug 2017 08:20 (CEST)

Update/toevoeging informatie[bewerken]

Dag MoiraMoira

ik wil graag informatie toevoegen aan de pagina over Rode Kruis-Vlaanderen maar wou eerst bij jou checken of dat kan gezien ik in het verleden steeds te horen kreeg dat het om promo ging.

Bij het stukje over de geschiedenis van Rode Kruis-Vlaanderen wil ik graag extra info geven over de inzet van de Rode Kruisvrijwilligers tijdens de aanslagen van vorig jaar op 22 maart: "Meteen na de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Maalbeek werden honderden Rode Kruisvrijwilligers van verschillende lokale afdelingen gemobiliseerd om ter plekke te helpen helpen. 81 ziekenwagens vervoerden slachtoffers naar meer dan 30 verschillende ziekenhuizen en verschillende experten stonden in voor psychosociale ondersteuning in onder andere het crisiscentrum (noodnummer 1771) en in het militair ziekenhuis in Neder-Over-Heembeek."

Bedankt voor je feedback.

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Karenwalgraeve (overleg · bijdragen) 10 aug 2017 15:46

Dag Karen, dat lijkt me gewoon een uitvloeisel van de reguliere taken van elk Rode kruis eerlijk gezegd. Die helpen altijd bij rampen/aanslagen immers. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 aug 2017 20:37 (CEST)

De voormalige hoax Urker vistaart[bewerken]

Hoi MM, dat is die vistaart niet meer: een hoax. Het is iets in het echte leven geworden. Je zou anders ook deze redirect moeten verwijzen. Apdency (overleg) 11 aug 2017 18:46 (CEST)

Artikel was een hoax. De spin off in dat televisieprogramma kan iedereen gewoon blijven vinden door de zoekfunctie te gebruiken zie hier. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 aug 2017 20:35 (CEST)
Flauw is de beste term die ik kan vinden bij deze actie + de verdediging ervan. Apdency (overleg) 11 aug 2017 20:43 (CEST)
Wat onnodig onaardig als ik netjes aanvullende uitleg geef over een gemaakte afweging. Zo ga je niet met elkaar om vind ik eerlijk gezegd. Met de gemaakte afweging kan je het oneens zijn maar dat legitimeert geen gratuite degradatie van de uitleg die neigt naar een persoonlijke diskwalificatie van handelen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 aug 2017 21:06 (CEST)

NW126[bewerken]

Deze gebruiker is mogelijk een sokpop (mogelijk leo). Kijk je daar even naar. Een prettige dag verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 15 aug 2017 23:50 (CEST)

Wie weet! Tot snel weer, NW126 (overleg) 16 aug 2017 00:06 (CEST)
Ik had ook al zo'n vermoeden, gezien het gedrag en vooral het feit dat iemand na enkele bewerkingen al over GOO schrijft. Bovenstaande opmerking geeft helemaal aan dat het vermoeden van TheDragonhunter klopt. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 16 aug 2017 00:39 (CEST)
Hij heeft het al toegegeven en is inmiddels geblokkeerd. Nevermind dan. Verwijder het kopje gerust, hoor.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 16 aug 2017 00:42 (CEST)
Ik dacht even dat die 126 uit de gebruikersnaam sloeg op de 126e sokpop van deze zieke figuur. Maar dan is er een telfout gemaakt; ik zie er op het lijstje al 143 staan. Waar iemand lol in heeft... Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 16 aug 2017 00:50 (CEST)
Dat is niet de volledige lijst.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 16 aug 2017 00:51 (CEST)

Capitool[bewerken]

Uit de laatste versie van de publieke- en commerciële-omroeptekst blijkt zonneklaar dat Capitool (met al z'n sokken) de Nederlandse taal niet machtig is. Dan zou je denken dat hij dit ook op andere projecten geplaatst probeert te krijgen. Maar een onderzoek naar de sul van elk account laat zien dat er slechts bijdragen op NLWP zijn. Dit is toch wel een heel vreemd geval. WIKIKLAAS overleg 16 aug 2017 21:15 (CEST)

Geen nederlander en met dwingende fascinatie voor omroepen en daarover kinderlijke teksten plaatsen met lijsten. Heb online cu gevraagd inmiddels vandaar. Kan duidelijk niet zinvol bijdragen. Omdat automatisch meeblok van de internetaansluiting na een dag verloopt kon ie weer een account aanmaken. Er is nog één sleeper los maar dat zien we vanzelf wel. Fascinatie voor omroepen en programma's komt bij dit soort mensen vaak voor dit is een ander vergelijkbaar voorbeeld van een jongeman uit Indonesië die toen ie daar op id-wiki en op en-wiki het niet meer kon het crosswiki ging doen. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 aug 2017 21:18 (CEST)
Goeiedag! En ook net als bij deze gebruiker geen enkele moeite doen om de identiteit te verbergen. Het patroon lijkt inderdaad hetzelfde. Goed dat jij een vinger aan de pols houdt. Hartelijke groet terug. WIKIKLAAS overleg 16 aug 2017 23:03 (CEST)

DiEM25[bewerken]

Dag MoiraMoira, is het mogelijk om de laatste versie DiEM25 bij mij op een subpagina te zetten. Ik begrijp wel waarom het nu verwijderd is, maar ik vermoed dat er wel een encyclopedisch artikel over te schrijven valt. Voor de goede orde: ik heb geen binding of zelfs maar sympathie voor deze club: in mijn ideale wereld worden ze nooit encyclopedisch, maar in de echte wereld zijn ze dat vermoedelijk al. --MarcoSwart (overleg) 19 aug 2017 18:18 (CEST)

Ik heb alle versies (twee titels) nu qua geschiedenis samengevoegd. Wat mij het beste lijkt is als ik u de complete zaak met alle bijdragers in uw kladblok geef. Mocht u dan daaruit een goed nieuw relevant artikel kunnen herschrijven dan is een terugplaatsverzoek naar de hoofdnaamruimte de volgende stap. Dat doet recht aan een ieder immers. Akkoord? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 aug 2017 18:34 (CEST)
Lijkt me prima. --MarcoSwart (overleg) 19 aug 2017 20:36 (CEST)

TBP 20170807[bewerken]

Ha Moira, je markeerde hier deel 2 als geheel als afgehandeld, maar volgens mij was er nog eentje vergeten. mvg - Agora (overleg) 21 aug 2017 15:11 (CEST)

Schrijfwedstrijd 2017[bewerken]

Hey collega-schrijver! Binnenkort gaat de editie 2017 van de Schrijfwedstrijd van start. Is dat niet wat voor jou? Het zou heel fijn zijn als je ook kon deelnemen! Je kunt je nog tot 31 augustus inschrijven. Groetjes, Flag of California.svg DimiTalen 21 aug 2017 17:36 (CEST)

Dank voor de melding DimiTalen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 aug 2017 21:20 (CEST)

Never been here[bewerken]

MoiraMoira, U hebt de pagina verwijderd met de medeling "persoon zelf die dit plaatste wil graag ook verwijdering". Dat klopt, maar persoon heeft ook gevraagd de geschiedenis (dus ook het verwijderingslogboek, het beveiligingslogboek en het hernoemingslogboek). Dat hebt u niet gedaan. Hebben ze voor u een Ew misschien? Over Ew gesproken, is dit een gewone website waar iedereen wat kan kwijtraken. Een paar mensen die zichzelf oh zo interessant en belangrijk vindt dat zij alleen maar onder een pseudoniem aan spullen van anderen komen. Hun eigen naam durven ze niet te gebruiken evenmin hun eigen foto. En dat anonimiteit moet wikipedia betrouwbaar maken. Mens ga toch weg! Samen met jouw nog een paar anderen. Waardeloos. Wikipedia.org heeft in vele talen erkend bluders te hebben gemaakt (nep artikelen). Behalve in het Nederlands. Wetenschappelijke instituten waarschuwen voor het overnemen van artikelen op wikipedia. Het is aangeraden dat u begint met het plaatsen van uw eigen naam een eigen foto voor de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid. Ook als jullie interessant en belangrijk wilt voorkomen. Nog één ding. Iemand die zoveel verstand heeft van de universe tot onder de bodem van het oceaan is een super geleerde. Wat doet zo iemand dan op wikipedia? Nogmaals, verwijder dus ook het verwijderingslogboek, het beveiligingslogboek en het hernoemingslogboek. Met vriendelijke groet, – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door 86.89.66.24 (overleg · bijdragen) 21 aug 2017 21:32‎ (CEST)

Carolus Clusius College[bewerken]

Hoi MoiraMoira,

Naar aanleiding van deze bewerking, die op zich helemaal terecht was, want bronloos en te triviaal, kan ik het toch niet laten om als oud-leerling te bevestigen dat het gestelde juist is Glimlach. Michiel (overleg) 22 aug 2017 12:01 (CEST)

Hahahaha Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 aug 2017 21:09 (CEST)

Gebruikerspagina van jou[bewerken]

Beste MoiraMoira, ik wil nu niet vervelend doen hoor, want dat zal je waarschijnlijk wel vinden, maar toen ik op je gebruikerspagina terechtkwam, viel me een klein foutje op in de welkomsttitel. Je zegt "Als u met me wilt overleggen doe dat dan op mijn overlegpagina", maar je vergeet daar een komma tussen "overleggen" en "doe". Sorry, maar ik kon het niet laten om het te zeggen :p Flag of Belgium.svg Monseigneur Léopold (Contact) · (Kladblok) · (Bijdragen) 22 aug 2017 17:39 (CEST)

Beste MrLeopold, ik wil nu niet vervelend doen hoor, want dat zult u waarschijnlijk wel vinden, maar toen ik op uw gebruikerspagina terechtkwam, viel me een klein foutje op. U schrijft "Ik ben een Vlaming die in het bescheiden Melsele woont, in de buurt van Antwerpen woont", waar u tweemaal "woont" schrijft in dezelfde zin. Sorry, maar ik kon het niet laten om het te zeggen Glimlach Mvg, Trewal 22 aug 2017 17:51 (CEST)
Daar heb je me, haha. Ik ben blij dat er iemand is die me corrigeert! Glimlach Flag of Belgium.svg Monseigneur Léopold (Contact) · (Kladblok) · (Bijdragen) 22 aug 2017 18:44 (CEST)

oba[bewerken]

Hoi MoiraMoira,

Ik zit hier in een vestiging van de openbare bibliotheek en deze heeft een blok gekregen:

2016-11-14T14:26:14 MoiraMoira (overleg | bijdragen) heeft 194.171.56.0/24 (overleg | bijdragen | bloks) (overleg) geblokkeerd voor de duur van 2 jaar (alleen anonieme gebruikers, aanmaken accounts uitgeschakeld) (Herhaald vandalisme vanaf deze organisatie-IP-range) Het volledige logboek bekijken

Nu moet je het natuurlijk beter weten dan ik, maar het is heel vervelend voor mensen die hiervandaan iets willen doen. Is zo'n lange blokkade nodig? Hartelijke groeten van Klaas `Z4␟` V:  22 aug 2017 18:04 (CEST)
Ja helaas wel. Op de overlegpagina's staat dat mensen een account kunnen aanmaken en dan gewoon kunnen bewerken. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 aug 2017 21:07 (CEST)