User talk:MoiraMoira

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
  Wikipedia


Manxwithbaseball.jpg
Pitcher High school baseball in Japan 2007.gif
Welkom op mijn overlegpagina.
LEES DIT EERST.

Antwoord op onderstaande vragen krijgt u door op de vraag te klikken:

1. Waarom is de link die ik in een artikel plaatste verwijderd?
2. Waarom is het artikel over mijn band/ensemble/mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
3. Waarom is het artikel over mezelf voor verwijdering voorgedragen of verwijderd?
4. Waarom is het artikel over mijn bedrijf(sprodukt)/organisatie/dienst/site voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
5. Waarom is het artikel wat ik een tijd geleden gemaakt/aan bijgedragen heb verwijderd en wat is daar aan te doen?
6. Waarom mag mijn persoon/bedrijf/produkt/organisatie niet op Wikipedia en X (=willekeurig beroemder/bekender persoon/bedrijf/produkt/organisatie) wel?
7. Hoe kan ik vrijgave van auteursrechtelijk beschermde teksten ter plaatsing op Wikipedia regelen?
8. Hoe krijg ik live antwoord van een Wikipediaan en waar kan ik meer algemene informatie krijgen?
Als uw vraag er hierboven niet bijstond (en hier staat een nog uitgebreidere versie) dan kunt u nu hier klikken. Vragen en verzoeken poog ik tijdig te beantwoorden. Mocht er iets vergeten zijn, of uw vraag is nog niet beantwoord, laat me dat dan weten. Vragen over Wikipedia beantwoord ik enkel regulier hier in verband met de transparantie. Wilt u toch mailen in verband met privacygevoelige zaken schrijf hier dan een korte notificatie dan kijk ik in mijn wikimailbox. Wilt u een reactie schrijf hier dan niet anoniem en wees zo beleefd uw bericht te ondertekenen door af te sluiten met vier tildetekens (~). Op anonieme reacties wordt niet gereageerd. Overleg op uw eigen overlegpagina of een terugkoppeling van daar voer ik daar verder en wordt verplaatst. Afgehandelde oudere berichten staan in de archieven. Heeft u een vraag over een lemma zet de naam dan tussen twee vierkante haken dan kan ik er makkelijker naar kijken, anders doe ik dat voor u.
Magic wand.svgHeksen kan ik niet, toveren doe ik enkel op verzoek.
En tot slot - voor de virtuoso's onder u - geniet mee van John Baston: "hier".


Onderwerpen

Inhoud

Neutron-proton-vandaal[bewerken]

Dag MoiraMoira, ter info: een Duitse crosswiki-vandaal is bezig onder verschillende IP-adressen: 82.113.99.253 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) + 2.247.253.42 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). Weet niet of er wat mee moet gebeuren verder. Fijne zondag, ErikvanB (overleg) 10 dec 2017 04:56 (CET)

Lijkt me een crosswiki vandaal toe die telkens een onzintekst op ovelegpagina's plaatst dus adviseer om als die weer toeslaat een globaal weekblok aan te vragen omdat de ip-adressen bij elke inlog wisselen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 dec 2017 08:13 (CET)
Goed. Bedankt. ErikvanB (overleg) 11 dec 2017 09:23 (CET)
ErikvanB - er is nu een meldingspagina voor deze dwangmatige crosswikivandaal zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 dec 2017 10:00 (CET)

IP-adres[bewerken]

De OP die je had verwijdert, is van een actief IP. Ik bevind me nu in betreffend gebouw, en toen ik oningelogd op Overleg klikte, zag ik dat dit IP-adres nu in gebruik is door de school. WikiZeven (overleg) 11 dec 2017 11:52 (CET)

Aha. Dan kan het blijven. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 dec 2017 11:54 (CET)

Nazispam[bewerken]

Eigenlijk zou je deze smeerlap moeten blokkeren met zijn Hitlerbegrafenis-fondsenwerving/ Jakkes. Maar ja, hopelijk probeert ie het niet nog eens als iedereen naar bed gaat. Groet, ErikvanB (overleg) 11 dec 2017 22:06 (CET)

Flip Veldmans[bewerken]

Beste MoiraMoira, ik heb zojuist contact opgenomen met de Brabantse organist Flip Veldmans die mij meer informatie heeft gegeven over zijn cv. Nu vroeg ik o.a. aan hem wat zijn specifieke geboortedatum is omdat hier nog geen bron voor was. Wel was er een bron voor zijn geboortejaar- en plaats. Namelijk Gaasterland 1949. Dit kunt u op [deze link] zien. Tevens staat hier ook informatie over zijn opleiding bij. Maar wat hij verder ook schreef en waar ik naar gevraagd heb is dat hij geboren is op 20 januari. Hierbij vermelde hij ook zijn geboortedorp Bakhuizen. Bakhuizen is idd een plaats die ligt in de voormalige Friese gemeente Gaasterland. Omdat de gemeente uit meerdere dorpjes bestaat wilde ik aan u vragen of ik ook de door hem vermeld specifieke geboorteplaats Bakhuizen mag toevoegen op het artikel. Omdat ik weet dat u van bronnen houd en ik het verleden (toen ik nog maar net aan Wikipedia begon) weleens conflicten met u heb gehad over het vermelden van geboortegegevens die niet waar waren of waar geen bron voor was (tegenwoordig kan ik het wel goed met u vinden) wilde ik weten of je het ook mag doen door persoonlijk contact op tee nemen met het persoon. Ik kan mij eigen ook nog herinneren dat ik een keer contact heb opgenomen met de Efteling-componist René Merkelbach en om zijn geboortegegevens vroeg omdat hier ook geen bron voor was. U zei toen tegen mij dat dit wel was toegestaan. Ook wilde ik van u weten of u het artikel van Flip Veldmans wel überhaupt E relevant vind. Het artikel is door mij aangemaakt op 16 oktober dit jaar. Het artikel is door enkele gebruikers wel aangepast maar gelukkig niet op de verwijderlijst geplaatst en wat ik ook niet zal hopen. P.S. Veldmans heeft mij ook bij zijn mail een foto van zichzelf toegestuurd om te plaatsen in het artikel. Nu wilde ik aan u vragen of dit wel eigenlijk mag voor dat ik deze ga uploaden op Wikimedia Commons. Het is namelijk een foto die niet van een andere site afkomstig is maar naar mij persoonlijk is toegestuurd. Graag hoor ik nog van u. Nog fijne kerstdagen en met vriendelijke groet Gympetic (overleg) 12 dec 2017 13:14 (CET)

Navragen bij betrokkene is prima. De foto moet vrijgegeven worden eerst helaas. Dus de persoon moet dit zelf uploaden op commons en zeggen dat deze die zelf heeft gemaakt. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 dec 2017 11:11 (CET)

Legal Entity Identifier[bewerken]

Beste, ik wil graag het Lemma Legal Entity Identifier maken, in navolging van Engelse en Franse versies ervan. Het wordt ook veel breder dan enkel financiele instellingen, zoals in de verwijzing op LEI aangegeven staat. Maar jij hebt een eerdere poging laten verwijderen, en ik vind nergens de discussie daarrond. Ging dat enkel over copyright vio? Groetjes, Xaviervd (overleg) 13 dec 2017 16:18 (CET)

Het betrof persistente auteursrechtenschending. Bij de laatste verwijdering ging wat mis bij het kiezen van de verwijderreden uit het uitklapmenuutje. Dat is nu hersteld. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 dec 2017 11:10 (CET)

Voordijk[bewerken]

Graag uw aandacht voor dit artikel: Voordijk (Heusden). U denkt wellicht dat komt me bekend voor. Dat kan kloppen want in oktober door u verwijderd als Voordijk (inmiddels een doorverwijspagina). Inmiddels weer heraangemaakt onder een nieuwe titel en opnieuw door mij genomineerd want echte bronnen zijn er nog steeds niet. Zie Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171216. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 16 dec 2017 12:00 (CET)

Dat verwijderde ik inderdaad bij sessiebeoordeling. Ik laat de beoordeling/afhandeling van de heraanmaak deze keer aan een collega over. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 dec 2017 09:02 (CET)

Schild & Vrienden[bewerken]

Deze pagina Schild en Vrienden werd onterecht verwijderd. De pagina voldeed aan de afspraken voor een deftig Wikipedia artikel: er werd gevraagd om het uit te breiden, en zowel de inhoud als de layout werden uitgebreid. Er waren ook referenties en bronnen voorzien en het logo stond in het respectievelijk vakje. Helaas werd deze pagina meerdere keren aangepast (lees: gesaboteerd, als in, alles werd steeds ofwel verwijderd ofwel veranderd). Op deze manier kon er gewoon niet gewerkt worden, en ik pleit dan ook om de pagina er terug op te zetten. De gebruiker Filip Brussel heeft roet in het eten gegooid tijdens het opstellen van de pagina naar deftig formaat. Uw beslissing de pagina te verwijderen is, met alle respect, onterecht. Als je als Wikipedia-schrijver een artikel plaatst, daarin steeds wordt tegengewerkt desondanks de afspraken te willen nakomen/respecteren, en als puntje bij paaltje komt ziet dat uw pagina verwijderd wordt, dan is dat een enorme opdoffer voor mensen die serieus voor Wikipedia willen schrijven, en zich niet willen bezighouden het werk van anderen te willen afkraken. Het enige wat ik dan vraag is voor een 2de kans te hebben. U begrijpt ook wel dat iets als dit zuur is voor iemand die beginnen schrijven is voor Wikipedia? Dank voor het begrip. – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Borgoem1 (overleg · bijdragen) 17 dec 2017 22:29‎ (CET)

Betrof een niet encyclopedisch relevant onderwerp en dientengevolge niet behouden is een pas opgerichte vereniging zonder relevantie - Hier kunt u helder lezen waarom dit hier niet thuishoort. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 dec 2017 11:27 (CET)

Henk Glimlach en de andere sesamstraat figuren[bewerken]

Beste, waarom Is er besloten om de pagina's van Henk Glimlach en andere te behouden? Ik zie zelf in de pagina's geen encyclopedische waarde en ook is er geen sprake van bronnen in desbetreffende artikelen? Graag hoor ik uw kijk erop. Met vriendelijke groet, Scenarioschrijver20 (overleg) 17 dec 2017 00:11 (CET) Scenarioschrijver20 (overleg) 17 dec 2017 00:11 (CET)

Misschien moet je de tekst van WP:PUNT eens goed lezen om te begrijpen waarom je nominaties niet al te serieus werden genomen. WIKIKLAAS overleg 17 dec 2017 00:30 (CET)

Beste, Ik weet het niet hoor. Maar de nominaties waren oprecht gemeende nominaties en geen 'Omdat die van mij Is genomineerd nomineer ik deze nananana'. Ik weet niet wat ik zou moeten doen om te zorgen dat die serieus genomen worden maar de nominaties waren 100% oprecht en serieus. Scenarioschrijver20 (overleg) 17 dec 2017 00:36 (CET)

De afhandeling was conform de relevantiekriteria. Geen enkele reden om deze artikelen te verwijderen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 dec 2017 11:27 (CET)

Dan mag mij toch Is worden uitgelegd wat de relevantie van die artikelen was... Scenarioschrijver20 (overleg) 18 dec 2017 13:03 (CET)

Pagina Durak[bewerken]

Hey MoriaMoria Hoezo is mijn artikel Durak weg gehaald?? en zou ik die weer kunnen aanmaken? Groetjes Yuri Mijnsbergen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Yuri mijnsbergen (overleg · bijdragen)

Zie uw overlegpagina voor de herhaalde uitleg en nee. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 dec 2017 11:00 (CET)

José Rafael Cordero Sanchez on mg[bewerken]

Could you delete mg:José Rafael Cordero Sanchez as you did twice before this year? An IP has already removed the speedy template once, and judging from mg:Wikipedia:Mpandrindra there are weeks and even months between any admin being active there. Thanks and happy holidays, Sam Sailor (overleg) 19 dec 2017 13:08 (CET)

  • Uitgevoerd Uitgevoerd and same good wishes to you! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 dec 2017 13:53 (CET)
    • The article was recreated 1 day later for a fourth time. Please delete again and creation protect. If creation protection on mg.wp is beyond the GS permission, please contact e.g. User:Jagwar and ask for salting. Happy, happy Sam Sailor (overleg) 26 dec 2017 21:33 (CET)

Marc Adriaen[bewerken]

Beste MoiraMoira, Het verwijderde artikel is teruggeplaatst en ik stel vast dat het inderdaad hinderlijke kanten vertoonde. Ik heb er een eerste opkuis van ondernomen en zal er nog verder aan werken, opdat het in zijn nieuwe voorkomen voldoening kan geven. Met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 19 dec 2017 13:44 (CET)

Fijn! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 dec 2017 13:52 (CET)
Mogen andere verwijderde pagina's ook worden teruggezet en hinderlijke kanten ervan worden verwijderd? Carol (overleg) 26 dec 2017 22:24 (CET)

Copyright!![bewerken]

Beste MoriaMoria dit is niet een overlegvraag maar een vraagje: hoe zegt ik copyright op een kopje van mij? groepjes Yuri Mijnsbergen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Yuri mijnsbergen (overleg · bijdragen)

Hoi Yuri. Zie hier voor meer informatie over hoe het zit met Wikipedia en copyright. MatthijsWiki (overleg) 20 dec 2017 10:39 (CET)

WAAROM!!!???[bewerken]

Moria toch waarom verwijder je steeds mijn stukjes en weer dream league soccer 2017?? laat graag DUIDELIJK weten waarom jij dat zo nodig moet verwijderen??!! BOZE GROET YURI Mijnsbergen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Yuri mijnsbergen (overleg · bijdragen)

Beste Yuri. Ik heb de verwijderde pagina nog kunnen bekijken en deze was terecht verwijderd. De kwaliteit was van een dusdanig laag niveau (Geen indeling, veel taalfouten, direct aanspreken van de lezer, informatie gebaseerd op eigen onderzoek en wat doet die copyright daar?) dat directe verwijdering mijn inziens terecht was. Mijn advies is om eerst goed in te lezen in hoe Wikipedia werkt en het artikel in een kladblok aan te maken. Een andere optie is om je eerst te richten op wikikids . MatthijsWiki (overleg) 20 dec 2017 10:47 (CET)
Dat laatste sluit ik mij van harte bij aan. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 dec 2017 19:36 (CET)
Mogen anderen er ook inzage in hebben? Dan kunnen zij zich er ook van harte bij aansluiten, als dat inderdaad zo geweldig terecht is. Nu is het niet meer te verifieren, het is weg, en er is veel kliekvorming op wikipedia, of moderators verdedigen elkaar, enz. Misschien is het een beter beleid, als artikelen van de encyclopedische naamruimte verhuisd worden naar een subpagina in de naamruimte van een gebruiker, zodat alles zichtbaar blijft? Carol (overleg) 26 dec 2017 21:52 (CET)
Graag je eerst verdiepen in dit soort zaken voordat je hier dit soort beweringen komt doen. Bij terugplaatsing/herbeoordeling kijk ik altijd naar de inhoud en nooit naar welke moderator het heeft afgehandeld. In het verleden heb ik dan ook echt wel is artikelen teruggeplaatst die door MoiraMoira zijn verwijderd en andersom is het ook het geval. Dus jouw bewering slaat nergens op. Als jij graag een artikel voer Dream League Soccer 2017 ziet dan is mijn advies om daar vanaf het begin mee te starten en niet met de start zoals Yuri die gaf, want daarmee zit je volledig in de verkeerde richting. MatthijsWiki (overleg) 26 dec 2017 21:58 (CET)
De crux van mijn feedback is, dat er zichtbaarheid zou moeten zijn van verwijderingen. Dit kan gerust in de naamruimte van degene die een bijdrage heeft geleverd. Als deze belabberd is, zal dat voor de anderen ook duidelijk zijn. Zich verdiepen als het artikel weg is kan niet eens. Carol (overleg) 26 dec 2017 22:01 (CET)
Als er oprechte belangstelling is naar de inhoud van een verwijderd artikel dan is die mogelijkheid er wel. De tekst kan per wiki-mail toegezonden worden. Er zijn overigens wel uitzonderingen zoals copyright-schending. Het probleem is dat als je het ergens zichtbaar laat dat het dan ook via google e.d. te vinden is. Veel lezers weten dan niet dat ze niet in de hoofdnaamruimte zitten, maar op een kladblokpagina.
Maar blijkbaar gaat het jou hier nu niet om de kwaliteit, maar om wantrouwen. Misschien een poging wagen om zelf moderator te worden? Dan kan je dit soort verwijderde artikelen inzien en wordt je ook gelijk onderdeel van deze geweldige kliek (maar pas op, als je eenmaal in deze kliek zit dan kom je er nooit meer uit). MatthijsWiki (overleg) 26 dec 2017 22:13 (CET)
Dat is een onzin-argument, in persoonlijke naamruimte kan van alles staan, inclusief zeer zeer veel fouten die ik altijd met moeite oversla, want ik doe zeer mijn best zo min mogelijk fouten in wikipedia aanwezig te laten zijn. Nee, een kliek mag er gewoon niet zijn, laat iedere moderator zo onafhankelijk mogelijk zijn of haar werk doen. Daar wil ik zeker niet deel van uitmaken. Wantrouwen is op basis van diverse verwijderingen zonder motivatie, en zonder zichtbaarheid achteraf. Carol (overleg) 26 dec 2017 22:18 (CET)
Het is zeker geen onzinargument. Het is zelfs een reden geweest om bij terugplaatsing in een kladblok artikelen te voorzien van een NOINDEX. Inderdaad is dit niet bij alle kladblokken bij te houden, maar het geeft wel aan dat het geen kulargument is. Betreft die kliek was natuurlijk sarcastisch bedoelt. Ik heb nooit het idee gehad dat ik bij een kliek hoor als moderator. En als gebruikers vinden dat een artikel onterecht is verwijderd dan doe ik graag een second opinion. Maar als zowel de 1e moderator-actie (verwijdering) als de 2e moderator-actie (second opinion) dezelfde conclusie hebben dan zal je dat moeten accepteren. Als je dit graag gewijzigd ziet dan kan je daar een peiling/stemming voor starten. MatthijsWiki (overleg) 26 dec 2017 22:24 (CET)
Als niet alle kladblokartikelen of persoonlijke naamruimte-artikelen worden verwijderd is het zeker een onzinargument, want mijn voorstel is, de zichtbaarheid intact te houden door i.p.v. verwijdering er een persoonlijke naamruimte-artikel van te maken. Carol (overleg) 26 dec 2017 22:31 (CET)
Artikelen die zo slecht zijn dat ze direct worden verwijderd moet je ook echt niet elders op Wikipedia hebben willen staan. En al helemaal niet met de motivatie dat je de verwijderaar wantrouwt. Zoals al aangegeven zijn er andere mogelijkheden, aan jou om daar gebruik van te maken en anders is dit niet meer dan een WP:PUNT discussie van jou zonder dat je daadwerkelijk de encyclopedie ermee wilt helpen. MatthijsWiki (overleg) 27 dec 2017 07:54 (CET)
De artikelen zijn juist niet direct verwijderd, ze zijn verwijderd zonder veel draagvlak, zonder motivatie en zonder zichtbaarheid achteraf. Dit zijn voorwaarden voor verwijdering, zeker als een artikel al lang bestaat. Carol (overleg) 27 dec 2017 09:35 (CET)
Voor uw geruststelling - dit was de niet behoudbare inhoud: "Dream League Soccer 2017 is net als Fifa 17 een voetbalgame maar dan voor de iPad of telefoon of tablet het doel is zoveel wedstrijden winnen en ook het beste team van de wereld hebben. het is meer dan 5 miljoen keer Gedownload in de google playstore. je kan in het begon kiezen uit negen spelers waarvan je er 1 als aanvoerder moet kiezen bijv. Falcao, Kaka, Pepe, Sergio Ramos, Felani, etc. Kortom een voetbalgame. Copyright" Vindt u het goed om een metadiscussie als deze en hieronder nu elders voort te zetten? Dank u wel. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 dec 2017 09:38 (CET)
Bedankt MoiraMoira, als je de zichtbaarheid voor de artikelen die ik noemde ook wilt herstellen, graag! Carol (overleg) 27 dec 2017 09:48 (CET)
Nee het spijt me, enig vertrouwen in anderen lijkt me gewenst. Herhaald verzoek om uw discussie echt nu elders voort te zetten. U heeft uitputtend uitleg van velen gekregen lijkt me. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 dec 2017 13:08 (CET)

Verwijdering van artikelen zonder enige motivering[bewerken]

Hallo MoiraMoria, diverse malen heb je een compleet artikel van mijn hand totaal zonder enige onderbouwing verwijderd, zou je alsnog een onderbouwing willen geven, en niet meer artikelen zonder onderbouwing willen verwijderen? Alvast bedankt. https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Te_beoordelen_pagina%27s/Toegevoegd_20171116, https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:Carol_Fenijn#Abu_Izzadeen Carol (overleg) 25 dec 2017 17:48 (CET)

Er is geen sprake van verwijderen van uw artikelen. Als moderator doe ik ook de taak om pagina's af te handelen op WP:TBP. De eerste paginalink geeft een heleboel artikelen aan van een dagpagina van WP:TBP - welke bedoelt u daar? Dan kan ik aanvullende toelichting geven. Abu_Izzadeen kreeg u al een heleboel uitleg over van anderen zie ik. Dat artikel beoordeelde ik acht maanden geleden. Daar viel de afweging uit dat deze persoon niet relevant genoeg was voor opname, een persoon die in Engeland een tijd vast had gezeten i.v.m. betrokkenheid bij terroristische organisaties en het eindigde met privacyschendende zaken over diens levenssfeer. De overwegingen daarbij van Hanhil en Agora hier onderaan waren voor mij steekhoudend genoeg om dit onderwerp niet te behouden. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 dec 2017 11:19 (CET)
Ik durf de gok wel aan dat het geval met de link naar TBP GFI Languard betrof. Dat artikel was niet alleen taalkundig zwaar onder de maat, het leek wel of de ontwikkelaar daar zelf aan het woord was om zijn (m/v) product daar aan te prijzen: pure reclame. Als dit een relevant product is, dan moet erover geschreven zijn in boeken of tijdschriften over het beheren van particuliere computers (PC's en laptops). Wat daarin staat zou dan als bron kunnen dienen voor het schrijven van een artikel, en die bronnen zouden dan ook geciteerd moeten worden. Als ik deze sessie had afgehandeld, had ik ook geen moment getwijfeld: voldeed volstrekt niet aan de richtlijnen: niet neutraal, niet verifieerbaar. WIKIKLAAS overleg 26 dec 2017 11:30 (CET)
In het geval van GFI Languard zou het de wiki-community sieren, gewoon vantevoren aan te geven wat de reden is voor verwijdering, ik heb het artikel aangepast na de feedback op https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Te_beoordelen_pagina%27s/Toegevoegd_20171116 en daarna kwam er geen verdere feedback. Dus leek het de mening van 1 tegen 1, en ik heb het artikel zelfs op basis van die ene mening aangepast. Op de Engelstalige wikipedia ben ik dat ook wel tegengekomen, dan werd geconcludeerd dat er geen consensus was voor verwijdering. Wat het artikel over Abu_Izzadeen betreft zou men ook niet moeten bedelen om de reden, maar zou bij verwijdering de reden moeten worden aangegeven. Daarvoor geldt ook dat op de Engelstalige wikipedia normaal gesproken wordt bepaald dat er niet genoeg consensus is - Het onderwerp had daar overigens wel een artikel en werd daarmee encyclopediewaardig genoeg geacht. Op het moment van schrijven wordt het onderwerp op de Engelstalige, Arabischtalige en Franstalige wikipedia's encyclopediewaardig gevonden. Jouw vele nuttige werk op wikipedia waardeer ik zeker, MoiraMoira, dit is enkel een beetje feedback dat ik op een enkel onderdeel ervan geef. Carol (overleg) 26 dec 2017 17:27 (CET)
Behalve feedback nadat je een artikel hebt geschreven, zijn er ook richtlijnen die je onbeperkt kunt raadplegen voordat je aan zo'n onderneming begint. Je kunt wel wensen dat iedere wind die je laat elke keer opnieuw weer het commentaar krijgt dat die stinkt, maar er komt een moment dat je dat ruim vooraf kunt voelen aankomen. WIKIKLAAS overleg 26 dec 2017 20:22 (CET)
Zoiets onbeleefds wordt gezegd, jaren nadat het artikel op wikipedia aanwezig is geweest, het wellicht door vele mensen nuttig geraadpleegd is, en nadat vele honderden soortgelijke artikelen van mijn hand op wikipedia WEL gewoon bleven staan, >6000 edits, enz.? Aan het schrijven van een artikel besteed ik altijd aardig wat aandacht, het is nooit een wind. Omdat het artikel is verwijderd, kan niet eens aangetoond worden dat het artikel niet stinkt. Carol (overleg) 26 dec 2017 20:24 (CET)
Beste Carol, zoals ik al eerder zei zou ik geen enkele twijfel hebben gehad bij het beoordelen van GFI Languard: dat artikel hoorde absoluut niet in de hoofdnaamruimte thuis. Een medewerker met meer dan 6000 bewerkingen, en hier al jaren actief, had ook zelf moeten weten dat dit ver, maar dan ook heel ver, beneden de vereiste standaarden was. Het doet er dan niet toe hoeveel lezers het artikel ooit hebben geraadpleegd: daar wordt namelijk niet bij vermeld hoeveel lezers teleurgesteld waren door de slechte kwaliteit van de inhoud (en na bewerkingsconflict: ik kan de stank hier nog ruiken). WIKIKLAAS overleg 26 dec 2017 20:53 (CET)
Dat je de belediging zelfs doorzet, verbaast me oprecht. Het aanmaken van dit soort artikelen doe ik meestal tijdens studie over dit soort onderwerpen, dat men suggereert dat er van reklame sprake is, is totaal ongegrond. Veel wiskundige, natuurkundige, scheikundige, sterrekundige, enz. artikelen op wikipedia zijn voor leken vele malen moeilijker te doorgronden dan dit artikel, daarom denk ik dat verwijdering ongegrond is. Carol (overleg) 26 dec 2017 20:56 (CET)
De crux van mijn feedback is trouwens, dat de motivatie van verwijdering totaal niet expliciet is - ik mag ernaar raden, zichtbaar is de mening van een wikipediaan tegenover een andere, die nog wel het artikel aanpast op grond van feedback. Op zijn minst zou bij de verwijdering van artikelen een motivatie vermeld moeten worden. Referenties aan stank zijn totaal onencyclopedisch. Carol (overleg) 26 dec 2017 20:58 (CET)
Nee, een ervaren gebruiker als jij mag er niet naar raden maar had op basis van een grondige kennis van de richtlijnen gewoon moeten begrijpen waarom het artikel verwijderd is. Ik laat het hierbij. Als de boodschap nu nog niet duidelijk is, dan gaat die ook niet meer overkomen. WIKIKLAAS overleg 26 dec 2017 21:08 (CET)
Inderdaad, als je er geen seconde van uit gaat dat je ongelijk kunt hebben, kun je beter met andere zaken bezig gaan! Nu de suggestie wordt gewekt dat mijn artikel stinkt vind ik dat het netjes zou zijn als iedereen er kennis van kan nemen en daarover kan oordelen, het is nu totaal weg. Zet het gerust in mijn eigen naamruimte terug. Carol (overleg) 26 dec 2017 21:10 (CET)
Nee. Een ervaren gebruiker als jij had op basis van de voor iedereen geldende richtlijnen en ruime eigen ervaring kunnen weten dat het stonk. In dit geval is echt geen second opinion nodig. WIKIKLAAS overleg 26 dec 2017 22:09 (CET)
Dat klinkt als een dictator, er is geen second opinion nodig. Carol (overleg) 26 dec 2017 22:14 (CET)
Dat klinkt als iemand die elke bijdrage van zichzelf als uitstekend beoordeelt, ongeacht de geldende richtlijnen. Dan is het uiteraard een enorme tegenvaller als de bijdrage op grond van de richtlijnen niet geaccepteerd wordt. Maar zoals gezegd was deze bijdrage te classificeren als "reclame" en als "niet verifieerbare informatie" en werd die op basis daarvan verwijderd. Het is niet anders. WIKIKLAAS overleg 26 dec 2017 22:26 (CET)
Dat het geen reklame kan zijn is toch allang duidelijk? Hoe kan dat zo laat in de discussie nogmaals terugkomen? Dan is alles toch volledig op basis van onwetendheid? Als mijn bijdragen over informatiebeveiliging op een rijtje worden gezet, is er zeker geen voorkeur voor windows-oplossingen, als deze voorkeur er wel is, toon deze alsjeblieft aan! Als het niet verifieerbare onzin is, toon het aan!!!!!!!!!!!! Carol (overleg) 26 dec 2017 22:28 (CET)
Hallo Carol, je kwam hier binnen met de vraag om een verwijderreden. Nu vraag je om veel meer: o.a. het aantonen dat de tekst onvoldoende bronnen opgaf. Je vraagstelling is wel aan inflatie onderhevig zo.
Met o.a. Wikiklaas eens dat het artikel niet goed aangaf op welke (onafhankelijke) bronnen het steunde. De nominator vond het onderwerp niet direct NE dus het moet mogelijk zijn een artikel over dit onderwerp te schrijven dat wel behouden blijft. Het probleem is m.i. vooral de verifieerbaarheid. Als een artikel beweert dat bepaalde software "gebruiksvriendelijker" dan andere is, zou dat bv. uit een onafhankelijke bron moeten komen. Bovendien zou dan ook duidelijk moeten worden dat "gebruiksvriendelijkheid" geen loze kreet is van het type dat wel in reclame voorkomt. Laat zien dat zo'n begrip ook in kwalitatief goede bronnen voorkomt en het in de markteconomie een definitie heeft - door er een eigen artikel aan te wijden bv. Woudloper overleg 27 dec 2017 10:48 (CET)
Bedankt voor jouw inhoudelijke antwoord, Woudloper. Tegenwoordig voeg ik steeds meer bronvermeldingen toe aan nieuwe artikelen, ja. Maar of dat hier onvoldoende aanwezig was, kan ik niet eens meer nagaan, vandaar de wens om i.p.v. tot verwijdering over te gaan, een dergelijke pagina te verhuizen naar de persoonlijke naamruimte van de eerste auteur. Op zijn minst een motivatie voor verwijdering aangeven lijkt me zo vanzelfsprekend, kennelijk gaat iedereen ervan uit, dat dit niet nodig is? Carol (overleg) 27 dec 2017 11:08 (CET)
Nee het spijt me, enig vertrouwen in anderen lijkt me gewenst. Herhaald verzoek om uw discussie echt nu elders voort te zetten. U heeft uitputtend uitleg gekregen lijkt me, ook over dit artikel. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 dec 2017 13:09 (CET)
Het bezwaar maken tegen de vernietiging van uren werk is het ontbreken van vertrouwen? Carol (overleg) 27 dec 2017 13:13 (CET)

Voetbalknutselaar[bewerken]

Is het misschien handig om de dossiers van onze voetbalknutselaar die hier en hier staat samen te voegen, ondanks het 2 verschillende ranges zijn? Het gaat tenslotte om de zelfde knutselaar die nog steeds geen verbetering vertoond. ARVER (overleg) 27 dec 2017 13:41 (CET)

Range is zojuist door mij wederom geblokkeerd. Rest volgt na vakantie of als ik eerder ff tijd heb. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 dec 2017 14:30 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd zie hier voor het dossier. Tip: houd bewerkingen op voetballerartikelen van Ip's beginnend met 2A02:1811:C5XX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX in de gaten en ping me hier gerust. Dit ook ff voor Toth Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 dec 2017 16:18 (CET)
Dank je wel MoiraMoira, ik zal het in de gaten houden. MatthijsWiki en Richardkiwi aangezien jullie ook de grootschalige anoniemencontrole doen: Het gaat hier om een gebruiker die in zeer korte tijd zeer veel artikels van voetballers aanpast. ARVER (overleg) 28 dec 2017 16:33 (CET)
Momenteel ben ik niet zo actief wegens omstandigheden en doe zo en zo niet zoveel als voorheen met vandalismebestrijding. Als ik controleer zal ik het in de gaten houden. Groeten, - Richard kiwi Overleg 29 dec 2017 00:20 (CET)

aangepaste pagina[bewerken]

Beste Moiramoira, Ik heb de pagina over Revis aangepast zodat deze neutraler is opgesteld. Hopelijk kan hiermee de banner over reclame door u verwijderd worden. Martijnvanerven (overleg) 28 dec 2017 17:08 (CET)

Pioneering Spirit (schip, 2014)[bewerken]

Beste MioraMiora, ik zie dat u zojuist deze bewerking ongedaan gemaakt heeft, omdat het artikel van Pieter Schelte Heerema zegt dat hij voor 'oorlogsmisdaden' is veroordeeld. Het artikel oorlogsmisdadiger is echter een redirect naar de doorverwijspagina oorlogsmisdaad. De term oorlogsmisdaad heeft immers meerdere elkaar uitsluitende betekenissen. Het is op Wikipedia niet courant om te linken naar doorverwijspagina's. Merk daarbij op dat de term oorlogsmisdaad op het lemma van Heerema ook niet linkt naar een specifieke betekenis. Kortom, zonder extra informatie (zoals bijvoorbeeld een vonnis) is het onmogelijk om te weten of deze oorlogsmisdaden waarvoor Heerema is veroordeeld nu commune misdrijven, bijzondere collaboratiedelicten uit de BBS of internationale misdrijven zijn. Ik heb uw overhaaste actie daarom weer ongedaan gemaakt en vertrouw op uw begrip hiervoor. Met vriendelijke groet, Perudotes (overleg) 4 jan 2018 15:21 (CET) P.S. ik neem aan dat het gebruik van de rollbackknop op een misverstand berust, die knop is immers uitsluitend bedoeld voor het terugdraaien van vandalisme (WP:RVM).

Dit betrof een weghaling die ik netjes gemotiveerd herstelde. U kunt over dit soort zaken beter overleg zoeken op de overlegpagina van het artikel als u persisteren wil. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 jan 2018 18:09 (CET)[
Beste MoiraMoira, ik heb hierboven netjes gemotiveerd waarom uw netjes gemotiveerde herstelling diverse fouten herintroduceerde. Op de beargumenteerde constatering dat u een link naar een doorverwijspagina herstelde, terwijl het gebruik op Wikipedia is om niet naar doorverwijspagina's te linken (Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's) kan het antwoord natuurlijk niet luiden dat ik maar overleg moet zoeken. Ik vind het jammer dat u niet ruiterlijk toe kunt geven dat u inderdaad een fout introduceerde en dat u in plaats daarvan blijft persisteren in uw ongelijk. Met vriendelijke groet, Perudotes (overleg) 4 jan 2018 19:30 (CET)
Volgens mij is er al overleg gestart over en is het goed gewijzigd nu (doorverwijzing is idd niet handig ik zie nu iets anders staan dat beter is) - succes gewenst met verder overleggen hierover. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 jan 2018 19:32 (CET)
Beste MoiraMoira, bedankt dit maal voor uw inhoudelijke reactie. Ik heb er inderdaad al het vertrouwen in dat de foutieve situatie die op het lemma Pioneering Spirit (schip, 2014) door de wijziging van Gebruiker:Saschaporsche is ontstaan snel opgelost zal zijn. Met vriendelijke groet, Perudotes (overleg) 4 jan 2018 19:35 (CET)
Fijn. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 jan 2018 19:38 (CET)

Valerian and the City of a Thousand Planets[bewerken]

Ik zag dat je de bewerkingen van Danut1999 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) teruggedraaid hebt en hem op zijn OP een waarschuwing gegeven maar zijn toevoegingen klopten volledig (worden o.a. op IMDb bevestigd). KroySquare.jpgDirkVE overleg 5 jan 2018 16:50 (CET)

Account maakt crosswiki van alle films meerlandige produkties al tijden terwijl dat vaak niet klopt of de vraag is en is ook al op twee andere taalversies mede daarom geblokkeerd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 jan 2018 09:09 (CET)
Bedankt voor de terugmelding. KroySquare.jpgDirkVE overleg 8 jan 2018 12:49 (CET)

IP-gebruiker[bewerken]

Hallo Moira, wat moeten we met die gebruiker op de OP van MatthijsWiki, ik heb redelijk fel gereageerd, maar wel een enigszins nette toon gehouden. De IP-gebruiker lijkt me geen leek en gebruikt meerdere (dynamische?) adressen, de laatste was dus (zoals te zien was) 24.132.100.54 (overleg | bijdragen | bloks). Het begint nu toch vrij dreigend te worden en zijn zogenaamde klachten die ingediend zijn bij 'hogere moderatoren van anderstalige Wikipedias, kan ik niet echt serieus nemen, maar hij begint ook al over dat het probleem groter wordt nu ik me ermee bemoei (blijkbaar denkt hij dat ik moderator ben). Je kent het verhaal al, maar ik vraag me af of hij nu niet al op de grens zit, of moet hij daarvoor nog veel verder gaan? Groet, - Richard kiwi Overleg 6 jan 2018 00:38 (CET)

Iemand die voor zijn werk in een bedrijfsverzamelgebouw in Frankrijk zat en daar wat toevoegde dat verwijderd werd zie hier en later thuisgekomen op hoge toon reclameerde (IP is statisch). Dat verder negeren nu is het beste. Gaat ie door dan zien we verder natuurlijk. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 jan 2018 09:08 (CET)

Scheepsartikelen[bewerken]

Mijn complimenten voor de voortreffelijke reactie naar de school en betrokken leerlingen: duidelijk, betrokken en uitstekend geformuleerd. Het is voor mij modelvoorbeeld voor hoe er gereageerd kan worden. Grandioos! Tulp8 (overleg) 6 jan 2018 09:37 (CET)

Hartelijk dank. Ik hoop dat als deze hogeschool open gaat maandag er een goed vervolg op komt. Onze eigen zoon zat tijdens kerstvakantie hier thuis voor zijn bachelor in de VS een essay te schrijven over de economischpolitieke ontwikkelingen op milieugebied in Zuid Amerika voor een policologievak en kreeg online tijdens de vakantie nog feedback van de docent in de VS en nu heeft hij voordat hij terugvliegt naar zijn universiteit zijn cijfer ook al. Zo hoort het gewoon te gebeuren en niet zoals men het daar doet door studenten te laten zwemmen en ons puin te laten ruimen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 jan 2018 09:48 (CET)

/64 rangeblock voor IPv6[bewerken]

Ha Moira, dit zouden we eigenlijk standaard moeten doen bij IPv6. Een /64-reeks is bij IPv6 gelijk aan een enkel adres bij IPv4, want je krijgt nooit minder van je provider en kleinere blokken worden ook niet gerouteerd over internet. Ik heb een poosje terug wel eens gezocht bij ons en de en:wiki, maar kon er eigenlijk geen discussie over vinden. Ben jij dit vraagstuk wel eens tegengekomen en hoe ga jij standaard om met IPv6-bloks? Joris (overleg) 6 jan 2018 21:23 (CET)

Ik ben niet MoiraMoira, en ik hou me liefst zo weinig mogelijk bezig met het blokkeren van anoniemen (er zijn moderatoren die daarin veel beter thuis zijn) maar ik blokkeer NOOIT meer een enkel IPv6 adres, maar ALTIJD de /64 range, als ik me al eens laat verleiden tot het blokkeren van een anonieme vandaal. Anders is het een kwestie van router resetten en de vandaal in kwestie is weer terug. Gelukkig kunnen we inmiddels ook heel eenvoudig alle bijdragen van een /64 range bekijken, dus als je wilt kun je voor de zekerheid even checken of er ook goedbedoelde bijdragen van hetzelfde adres komen, maar dan uit de keuken van het huis, waar een brave moeder zit. Ik heb dat laatste nog nooit meegemaakt, en ik check wel vaak zo'n range (vaker uit nieuwsgierigheid, of om te zien welke bijdragen ik nog meer moet nalopen, dan om een blok in te stellen). WIKIKLAAS overleg 6 jan 2018 23:00 (CET)
Ja lijkt me ook beter, maar we zouden dan eigenlijk ook de RVM moeten bijwerken. Het zou in theorie ook handig zijn als je een dossier aanmaakt op de /64 range pagina deze ook automatisch op alle bijhorende ip-pagina's verschijnt, maar aangezien er dan 18.446.744.073.709.551.616 pagina's aangemaakt moeten worden is dat misschien toch niet zo handig :-) Ik wist niet dat je nu ook voor een hele reeks de bijdragen kan zien. Hoe werkt dat? Joris (overleg) 6 jan 2018 23:14 (CET)
@Joris:, dat kan je doen door 2a02:1810:a423:c500::/64 (voorbeeldje) te typen bij de bijdragenpagina. De software maakt er daar 2A02:1810:A423:C500:0:0:0:0/64 van. Die :: houd in, mogelijk dat je het al weet, dat de rest 0 is. Overigens is men ook bezig met echte rangebijdragenpagina bezig (zie dit ticket op Phabricator) waarvan de voortgang helaas op dit moment stilligt. Hoe dan ook, de huidige oplossing zoals we die hebben voldoet voor het moment, hoewel niet altijd even handig in gebruik. Met vriendelijke groet, Wiki13 (overleg) 7 jan 2018 00:21 (CET)
Het is wat mij betreft opvallend hoeveel er door de WMF geïnvesteerd wordt in gadgets waar niemand om gevraagd heeft (zie alle beta-troep) en hoe traag er tegelijk wordt gereageerd op technische ontwikkelingen die als het ware schreeuwen om een reactie om het voor de beheerders van de encyclopedie een beetje doenlijk te houden. Het omgaan met IPv6 is één, maar het is toch intussen ook van de gekke dat er iemand als RonaldB nodig is om uitsluitend voor dit project wat te doen aan open proxies. Beide zaken zouden Wikimedia-breed aangepakt moeten worden, en wat mij betreft moet het ook niet nodig zijn om daar hard om te zeuren: een beetje visionair met voeling voor het beheerswerk van de encyclopedie zou dat zelf moeten kunnen bedenken. WIKIKLAAS overleg 7 jan 2018 01:20 (CET)
@Wikiklaas:, men denkt er wel na. Zie onder andere Community health initiative/Blocking tools and improvements op Meta. Dat neemt overigens niet weg dat ik het met je eens bent. Rangebijdragen zouden zeer handig zijn, zeker ook voor de wat minder technisch aangelegde personen. Wiki13 (overleg) 7 jan 2018 02:06 (CET)
Heb eigenlijk niet veel hier aan toe te voegen dan te zeggen dat het aanmaken van ipv6-overlegpagina's wel degelijk zinvol blijft. Als er van één /64 range dan heel veel vandalisme komt dan vis ik dat van tijd tot tijd er wel uit via de ws-categorie zoals ik ook nu deed en maak een verzameldossier. Het is wachten op de verbeteringen verder. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 jan 2018 11:34 (CET)

Engelstalige tabellen[bewerken]

Goedemorgen, MoiraMoira. Ik wil je nog even wijzen op deze meneer: 92.12.204.2 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). Hij dumpt op tientallen en tientallen wiki's, ook bij ons dus, Engelstalige tabellen. Heb op een behoorlijk aantal wiki's teruggedraaid, maar het is bijna niet te doen, zo veel is het, dus de rest moet het lokaal maar oplossen. Ik ben er vrij zeker van dat we deze meneer (want vrouwen doen zoiets niet, huh? huh?) vrij lang geleden eerder zijn tegengekomen, want dat waren precies dezelfde soort tabellen. Werk ze. Mvg, ErikvanB (overleg) 9 jan 2018 03:42 (CET)

Hopelijk heb je een globaal blok aangevraagd zo snel mogelijk. Werkt vanaf een mobiele range 92.8.0.0/13. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 jan 2018 08:37 (CET)
Ja, is geblokkeerd. ErikvanB (overleg) 9 jan 2018 16:09 (CET)

Een vraag aan MoiraMoira voor een scriptie-voorstel.[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Ik ben een student aan de Hogeschool van Amsterdam en op dit moment bezig het onderwerp voor mijn scriptie te verwoorden. Uit mijn vooronderzoek bleek dat uw account een van de meest actieve accounts op de Nederlandse versie van Wikipedia is. Vandaar ook dit bericht. Ik wil onderzoeken hoe betrouwbaar Wikipedia nu werkelijk is en of de site als leermiddel gebruikt kan worden om middelbare scholieren te leren hoe je op een correcte manier met bronnen moet omgaan. Waarom ik dit interessant vind is omdat Wikipedia op mijn school absoluut niet als bron gebruikt mag worden. De reden die gegeven wordt is dat iedereen de artikelen mag wijzigen- en schrijven, maar vooral omdat het niet "peer reviewed" is. Nu wordt het aanbod van informatie op het internet steeds groter en is de bron steeds moeilijker te achterhalen. Voor mij een reden om te kijken hoe je de mediawijsheid van de gemiddelde Nederlander kan verbeteren. Door de snelle stroom van informatie kunnen waarheden, maar ook leugens zich natuurlijk snel verspreiden. Mijn onderzoek hoopt dus te kunnen achterhalen of Wikipedia hiervoor een functie kan dienen. Uit het vooronderzoek bleek ook dat het schrijven van een artikel op Wikipedia scholieren hielp met het beoordelen van bronnen en direct ook hoe je de site Wikipedia moet gebruiken. (Het snappen van de overlegpagina en geschiedenispagina zijn natuurlijk zeer waardevol om de betrouwbaarheid van een artikel te kunnen beoordelen.) Echter was dit een Amerikaans onderzoek en zou ik dit onderzoek in Nederland nog een keer moeten herhalen. Welke onderzoeksmethodes ik ga gebruiken ben ik helaas nog niet helemaal uit.

Nu heb ik een vraag voor u bedacht om mijn scriptie-voorstel autoriteit mee te geven. (Ik zal tevens ook nog met een onderzoeksjournalist over de betrouwbaarheid van Wikipedia praten.) Ik las dat u echter op Wikantie was en voel u daarom alstublieft niet bezwaard om niet te reageren, maar het zou wel heel fijn zijn natuurlijk ;)

De vraag: (Een voor de hand liggende vraag ik weet het ;)

Hoe waarborgt u de betrouwbaarheid van de Wikipedia-community en de artikelen die u voor de site schrijft?

Alvast bedankt voor uw tijd!

Met vriendelijke groet,

Jeroen.

Als u mij via de wikimailfunctie een mail stuurt met uw hva-emailadres en duidelijke naam en link naar verantwoordelijke docent en opleiding dan ben ik bereid u verder te helpen. Zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 jan 2018 09:26 (CET)
Sorry Moira voor de interruptie. Misschien kan ik hiermee helpen? Omdat betrouwbaarheid en bronopgave een facet van Wikipedia is waar ik veel mee ben bezig geweest, bied ik me aan als tweede contactpersoon voor informatie. Emailen kan via deze functie. Woudloper overleg 13 jan 2018 09:47 (CET)
Per toeval zag ik deze discussie. WMNL zou ook erg geïnteresseerd zijn in de resultaten van het onderzoek. Ik functioneer ook graag als derde contactpersoon! (wossink-at-wikimedia.nl). Met vriendelijke groet, AWossink (overleg) 25 jan 2018 13:04 (CET)

Genomineerd voor een WikiUil 2017, uitnodiging voor de uitreiking[bewerken]

Beste MoiraMoira, Van 4 november t/m 30 november 2017 konden gebruikers van de Neerlandstalige Wikipedia de meest gewaardeerde gebruikers en projecten van 2017 nomineren. Minstens een van de Wikipedia-gebruikers heeft jou voorgedragen voor een WikiUil in de categorie:

  • RedactieUil – Vele vlijtige handen blijven vaak onopgemerkt. Hun werk vindt plaats in de achtergrond en ze zijn er wanneer je ze nodig hebt.

Van harte gefeliciteerd met deze nominatie!

Van 1 januari t/m 14 januari 2018 konden alle actieve gebruikers op Wikipedia hun stem uitbrengen. Welke gebruikers en projecten daadwerkelijk een WikiUil winnen wordt pas bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de WikiUilen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Utrecht op zaterdag 20 januari en daarna ook op Wikipedia. Omdat je genomineerd bent voor deze prijs, willen we je graag uitnodigen voor deze nieuwjaarsbijeenkomst. Meer informatie kun je vinden op: Nieuwjaarsbijeenkomst 2018.

Na de uitreiking kan men gratis het Universiteitsmuseum Utrecht bezoeken en daarna volgt een gratis borrel. Om gratis toegang te hebben is inschrijven noodzakelijk. Blijf je liever anoniem kun je gerust een pseudoniem invullen: via deze link.

Daarnaast willen wij, als organisatoren van de uitreiking van de WikiUilen, ook graag weten of je komt of niet! Kun je dit ons laten weten?   Dat kan door hieronder op dit bericht te reageren, dat kan op de pagina van de Nieuwjaarsbijeekomst, of kan door ons een e-mail te sturen.

Dank voor je bijdragen aan Wikipedia in het afgelopen jaar en we hopen in de toekomst nog meer bijdragen van je te zien!

Namens de organisatie van de prijsuitreiking, Taketa & Romaine 15 jan 2018 11:18 (CET)

Hiero[bewerken]

Dag MoiraMoira, zou u dit even willen bekijken? Tulp8 (overleg) 15 jan 2018 17:44 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd, er is al ingegrepen door collega Wiki 13. Sorry voor de overlast. Tulp8 (overleg) 15 jan 2018 17:45 (CET)
Prima! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jan 2018 19:16 (CET)

Opmerking[bewerken]

Hey!

Zoals ik zag paste je vandaag wat aan onder het artikel ‘middelvinger’, je paste iets aan in het bedrag van de geldboete (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Middelvinger&curid=91253&diff=50786647&oldid=50786641). Waar heb je deze informatie vandaan? Misschien dat je de bron kunt vermelden beneden, erg handig!

Mvg, ItsWail (overleg) 16 jan 2018 19:08 (CET)

Dringend verzoek u eerst eens goed in te lezen in zaken met behulp van de doorlinks op uw overlegpagina en ook deze pagina voordat u dit soort zinloze opmerkingen (u deed het al eerder) plaatst. Zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jan 2018 19:12 (CET)


Dag van de zorg[bewerken]

Beste MoiraMoira, ik had graag de pagina van Dag van de zorg terug zien verschijnen. Dit is voor mij geen promo, in tegendeel. Als opdracht voor een opleiding die ik volg, dien ik een pagina te schrijven over een socio culturele vereniging. Dag van de zorg is zo een vereniging. De pagina is opgemaakt van de info die ik ontvangen heb op hun infodag. Het is zeker niet de bedoeling om reclame te maken. Kan u mij verduidelijking geven waarom je dit 'ne promo' vindt? Misschien kan ik dit weglaten? Ik vond Dag van de zorg - vermeld op een andere pagina met verkeerde info (dag van de verpleging...) Kan u mij verder op weg helpen? Alvast bedankt! Ik probeer ook mijn weg op wikipedia te vinden ;-) Dank Carodc Carodc (overleg) 16 jan 2018 22:07 (CET)

Ik adviseer u contact op te nemen met uw docent en die u te laten adviseren een meer encyclopedisch relevant onderwerp te kiezen. Dat gebrek aan relevantie was de hoofdreden van verwijdering namelijk. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 jan 2018 17:20 (CET)

Reminder about Blocking consultation[bewerken]

Hello again,

The discussion about new blocking tools and improvements to existing blocking tools is happening on meta now and is in the final days.

We contacted you because you are one of the top users of the blocking tool on this wiki. We think that your comments will help us make better improvements. There is still time to share your ideas. You can post to the discussion in any language.

Thank you if you have already shared your thoughts. You can also help out by sharing a link to the meta discussion with users on this wiki. Or you can translate the summary of the discussion and share it on this wiki.

If you have questions you can contact me on wiki or by email.

  • I apologize for posting in English.

For the Anti-Harassment Tools team, SPoore (WMF), Community Advocate, Community health initiative (talk) 16 jan 2018 23:30 (CET)

Blokkade[bewerken]

Dag MoiraMoira, kun je aangeven waarom je 2A02:A03F:4C99:7A00:694F:BC3D:7B74:94D9 (overleg | bijdragen | bloks) hebt geblokkeerd? Groet, Vinvlugt (overleg) 18 jan 2018 10:24 (CET)

Zie hier en eerder ook hier voor eerdere melding. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 jan 2018 10:26 (CET)
Dank! Vinvlugt (overleg) 18 jan 2018 10:32 (CET)
Hoe minder aandacht hoe beter. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 jan 2018 10:33 (CET)

Advies nodig over OP's IPv6[bewerken]

Dag MoiraMoira, vrij recent merkte je ergens op dat het nog altijd zin heeft om een OP met dossier aan te maken voor een IPv6. Dat was naar aanleiding van een vraag of het zinvol is een enkel IPv6 te blokkeren of dat het meer voor de hand ligt om een /64 range aan te pakken. Ik kwam net het onzinartikel Dharmawanga tegen, aangemaakt door 2A02:A441:1531:1:2CD9:F6DF:E994:BFB9. Het is de enige bijdrage onder dit IP. Rode Raaf maakte netjes een dossier aan. Dat heeft op deze manier geen enkele zin: die gebruiker heeft 18,4 triljoen (264) adressen tot zijn beschikking. Ik keek even verder, en vond voor dit: alle bewerkingen van de /64 range die nog live zijn (als er meer verwijderde onzinartikelen zijn, dan is dat met deze tool helaas niet na te gaan). De bewerker heeft kennelijk een fascinatie voor eenhoorns en paarden. Het lijkt me zeker zinvol om voor die /64 range een dossier aan te maken, al vrees ik dat zo'n dossier niet automatisch gekoppeld wordt aan alle onderliggende 18,4 triljoen adressen, en dat de kans dat de gebruiker zelf het dossier, en dus de waarschuwing ziet erg klein is. Maar hoe maak je een dossier op zo'n verzamelpagina aan? Laten we dit concrete geval als voorbeeld nemen. WIKIKLAAS overleg 19 jan 2018 12:52 (CET)

Bij live controle heeft waarschuwen wel zin. Later niet meer. Ik kom zo terug met een verzamelpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jan 2018 12:54 (CET)
Viermaal hetzelfde kliederkind. Nu een dagje time out gegeven. Is de aansluiting van een school (dat is bij deze niet te zien) dan volgen vanzelf ladingen gelijksoortig geklieder en pas ik dat aan qua sjabloon. Kliedert ie vanaf thuis dan heeft ie nu een signaal dat ie een dagje niet meer mee kan doen. Ik vis andere ipv6 adressen die daarna kunnen volgen regelmatig uit de ws-2018 categorie dus aanmaken overlegpagina is wel zinvol. Deze kliederaar staat nu hier netjes verzameld. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jan 2018 13:15 (CET)
Dank. Ik maak even ergens een permalinkje naar dit stukje overleg aan, dan heb ik het als voorbeeld bij de hand indien nodig. WIKIKLAAS overleg 19 jan 2018 13:35 (CET)
Als er ergens een sjabloon nodig is hoor ik het wel! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jan 2018 13:39 (CET)

Schrijfwedstrijd 2017[bewerken]

Bronzen pen.svg

Beste MoiraMoira, hartelijk dank voor jouw deelname aan de Schrijfwedstrijd 2013. Je hebt reeds vaak bewezen een goed lemma te kunnen schrijven en met deze inzending over Moe Berg heb je een verrassend kleinood afgeleverd dat beloond wordt met een bronzen pen. Het volledige juryrapport vind je hier. Namens de jury, Sylhouet overleg 20 jan 2018 16:15 (CET)

Vriendelijk dank. Het artikel is nog lang niet af maar dit is een mooie aanleiding om er verder aan te werken. Ik was al bezig met aanvullend literatuuronderzoek. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 jan 2018 16:20 (CET)
Gefeliciteerd, nu niet namens de jury :-) Alleen over de bronzen pen moest consensus worden bereikt en leuk dat jij de "Bronzen Pen" gewonnen hebt! - Richard kiwi Overleg 21 jan 2018 14:53 (CET)

Dag MoiraMoira[bewerken]

Wat zou er vandaag zijn misgelopen dat ik even niet kon bewerken in Wikipedia? Ik kreeg een vandalismemelding. Nu lukt alles prima... Benedict Wydooghe (overleg) 20 jan 2018 19:46 (CET)

Een fout ingesteld blok zowel qua instellingen als qua gekozen range dat ik gelukkig meteen kon herstellen na alert van een collega die ook getroffen was. Excuus voor de overlast! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 jan 2018 11:26 (CET)

Goedenavond MoiraMoira[bewerken]

Dank voor je bericht over auteursrechten van de pagina Maarten Kater. Ik heb andere bronnen gezocht en gevonden en de tekst herschreven. Ik hoop dat het zo in orde is. Excuus. Hobbytheoloog67 (overleg) 20 jan 2018 22:03 (CET)

Verzoek[bewerken]

Hoi MoiraMoira, ik ben voor de Volkskrant bezig met een onderzoek. Ik zou je erg graag een paar vragen willen stellen. Zou ik je kunnen mailen? Met vriendelijke groet, Robert van der Noordaa (Volkskrant) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 145.60.8.1 (overleg · bijdragen)

U kunt mij bereiken via de wikimailfunctie of uw vraag hieronder stellen. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 jan 2018 11:55 (CET)
Via mail gereageerd inmiddels Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 jan 2018 16:18 (CET)

Five Easy Pieces[bewerken]

Ik zag dat het artikel Five Easy Pieces op 9 december 2017 door jou werd verwijderd op grond van auteursrechtenschending. Ik zou graag kijken of het ik het probleem aan het artikel kan oplossen, maar vind geen discussie terug op een beoordelingslijst. Is die er geweest? Is de tekst van het artikel overigens nog ergens bewaard? Beireke1 (overleg) 23 jan 2018 10:18 (CET)

De tekst was overgenomen van deze website en dus is het artikel niet behouden en de tekst kan niet onwiki blijven staan zoals u begrijpt. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 jan 2018 10:20 (CET)

CryptoCompare[bewerken]

Dag MoiraMoira, mijn IP werd geblokkeerd... de wijzigingen die ik had aangebracht zijn nochtans volgens wiki normen? vVoor deze afbeelding of tekst wordt op dit moment contact onderhouden via OTRS op [[Ticket:{{{1}}}]]. In afwachting daarvan wordt deze afbeelding of tekst voorlopig nog niet verwijderd. Opmerking: Zodra de toestemming in orde is kan een OTRS-vrijwilliger dit sjabloon vervangen. Kan u mij verder helpen indien ik toch iets verkeerd zou hebben gedaan. Hoe plaats ik het screenshot terug? Vriendelijke groeten Betavision (overleg) 23 jan 2018 11:25 (CET)

Ik heb hier geen bemoeienis mee voor zover ik kan zien. Liever niets doen en gewoon de OTRS-procedure afwachten. Ook zie ik geen blokkade als u oningelogd bewerkt overigens. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 jan 2018 11:29 (CET)

Vraag[bewerken]

Beste MoiraMoira, Moet ik het als normaal aanvaarden dat een moderator een artikel blokkeert en zelf onmiddellijk, in een lange bijdrage, partij trekt voor de zienswijze en acties van een van de betrokkenen? Zie: Overleg bij artikel Yves Leterme. met vriendelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 23 jan 2018 14:47 (CET)

Een moderator beveiligt bij een bewerkingsoorlog in de aangetroffen stand en als dat zo is dan is altijd de ene helft er niet mee eens dus heb begrip voor de positie van de "scheidsrechter". Daarmee zegt een moderator uiteraard niet dat die versie wel of niet de juiste/beste is maar forceert met die stand still enkel overleg uiteraard. En dat is dan aan de inhoudelijk bijdragers aan dat artikel via de overlegpagina. Hopelijk ontstaat er consensus en dan reflecteert dat uiteindelijk in het artikel. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 jan 2018 14:53 (CET)
Dank u wel, het gaat er me echter niet om dat hij geblokkeerd heeft op de door mij bestreden versie, maar dat hij zelf, los daarvan, zich in de discussie heeft gemengd met een stellingname pro deze versie. Hij heeft hiermee zijn positie als scheidsrechter verlaten. Is dit normaal? Zie de overlegpagina. met vriendelijk groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 23 jan 2018 17:16 (CET)
De betreffende moderator is zie ik geen inhoudelijk bijdrager aan dat lemma. Enkel heeft deze daartoe expliciet bevraagd toelichting gegeven over een richtlijn en de interpretatie er van zodat inhoudelijk bijdragers dit kunnen meenemen in hun afwegingen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 jan 2018 17:21 (CET)

Marc Sluszny[bewerken]

Dag MoiraMoira. Zou jij Marc Sluszny ook op je volglijst kunnen zetten als je die hebt. Vermoedelijk Sluszny zelf probeert al sinds 2014 zijn boeken en coachinglessen via Wikipedia te slijten. Dankjewel. ErikvanB (overleg) 1 feb 2018 03:09 (CET)

Tsja dat is me een promocv geworden. Ik adviseer om daar een drastische snoei in aan te brengen en anders te nomineren. Mijn volglijst is vol. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 feb 2018 09:16 (CET)

Luk Gybels artikel verwijderd!?[bewerken]

Indien een auteur over zichzelf, zijn bedrijf, organisatie, stichting of vereniging een lemma schrijft dat voldoende neutraal, feitelijk en verifieerbaar is, is er geen sprake van zelfpromotie. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:1810:a533:1000:d933:5e0:4fb2:3734 (overleg · bijdragen) 1 feb 2018 07:00 (CET)

Zie hier Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 feb 2018 09:24 (CET)

GLemmens1940[bewerken]

Vermoedelijk - mede gelet op de stijl van de bijdragen en de bewerkte artikelen - zijn de bewerkingen van 86.173.155.240 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) deze gebruiker] het werk van de voor onbepaalde tijd geblokkeerde gebruiker Glemmens1940. Ook de gebruikte ipadressen 86.173.155.240 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) en 86.157.33.139 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) wijzen in dezelfde richting. Graag aandacht voor deze bewerkingen. Gouwenaar (overleg) 3 feb 2018 17:53 (CET)

Mee bezig Mee bezig dat zoek ik uit. Komt in orde. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 feb 2018 19:14 (CET)
Dynamische IP-adressen van de provider waar deze persoon via bewerkt. Ook de artikelen waren targetartikelen van hem. Het meest recente een week blok gegeven nu. Mocht beveiliging van de artikelen nodig zijn dan hoor ik het wel. Ook op en-wiki doet hij dit weer zag ik. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 feb 2018 08:45 (CET)
Wordt zoiets op de een of andere manier gecoördineerd met de moderators van en-wiki? Ik ben daar maar zeer sporadisch actief. Gouwenaar (overleg) 4 feb 2018 13:33 (CET)
Soms wel als iemand echt op meer wikiversies hetzelfde ongewenste blijft doen. Ook ik ben daar niet echt heel actief. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 feb 2018 13:49 (CET)

Verwijderen nieuwe pagina Stichting STOPhersentumoren[bewerken]

Goedenavond, Vanavond heb ik een nieuwe pagina aangemaakt, t.w Stichting STOPhersentumoren. Volgens mij voldeed ik aan alle richtlijnen, toch werd deze tot mijn verbazing door u verwijderd. Ik zou graag willen weten wat hier de reden van is en hoe ik wel aan de voorwaarden kan voldoen waardoor ik de pagina kan publiceren. Met vriendelijke groet, Ronald Bant van den Driessche AlmereRonaldB1953 (overleg) 3 feb 2018 22:11 (CET)

Deze pagina is niet door mij verwijderd. Degene die deze voor verwijdering voordroeg en degene die het verzoek uitvoerde verzuimden u hierover te informeren dus ik begrijp uw verwarring. Dat zal ik zometeen doen dan is alles u hopelijk duidelijk. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 feb 2018 08:35 (CET)
Zie nu uw overlegpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 feb 2018 08:59 (CET)

Koerdische Arbeiderspartij[bewerken]

Hey Moira,

Je hebt iets meer dan een week geleden de pagina Koerdische Arbeiderspartij volledig beveiligd. De titelbeveiliging is inmiddels verlopen, maar de editbeveiliging zit er nog voor onbepaalde tijd op. Ik weet niet of je per ongeluk de twee niet gelijk hebt laten aflopen of dat je wilde afwachten met het opheffen van de lock, maar het lijkt me dat de pagina weer open kan. Er was toch al sprake van 1 persoon die zijn ding probeerde door te drukken.

Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 4 feb 2018 17:13 (CET)

Daar had ik duidelijk een tabje verkeerd staan ik het blok instelde. Beveiliging is nu weer opgeheven zoals de bedoeling was na die periode. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 feb 2018 08:40 (CET)

Sint Piter[bewerken]

Sorry,

Ik wist niet dat ik reclame aan het maken was voor een Youtubekanaal. Ik heb dit niet door gehad. Ik maak wijzigingen waarbij ik soms niet door heb dat ze niet goed zijn. Ik zie niet in dat ik verkeerd bezig ben. Zo maak ik dubieuze bewerkingen zonder het te weten of maak ik reclame zonder dat ik dat weet. Dat zie ik gewoon niet in. Ik zal daarom voortaan m`n bewerkingen controleren in de zandbak voordat ik ze publiceer. Zo kan ik zelf zien of ze goed zijn.

Dat lijkt me een wijs plan. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 feb 2018 11:53 (CET)
MoiraMoira, wil je nog eens kijken naar de betreffende bewerking (hint:Google)? En deze diff en volgende, vwb IP-er's eerste sjabloon en dossierregel. Groet, SanderO (overleg) 7 feb 2018 12:23 (CET)
Deze persoon kan zich beter individueel inschrijven want werkt nu vanaf een bedrijfsaansluiting. En dan mogelijk coaching vragen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 feb 2018 14:42 (CET)
Gebruiker daarop ook gewezen. Dank voor je antwoord. SanderO (overleg) 7 feb 2018 14:47 (CET)
Fijn en dank voor de heads up! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 feb 2018 14:49 (CET)

Toekomst Schrijfwedstrijd[bewerken]

Een analyse van het aantal inzendingen bij de Wikipedia Schrijfwedstrijd suggereert dat het evenement een aflopende zaak is. Zie overlegpagina van de Schrijfwedstrijd, waar iedereen die de schrijfwedstrijd een warm hart toedraagt opgeroepen wordt mee te doen aan een gedachtewisseling over de opzet ervan. Input van Wikipedianen die deelnemer waren is daarbij onontbeerlijk; zie dit als een uitnodiging. Met vriendelijke groet, Sylhouet overleg 7 feb 2018 15:36 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 feb 2018 15:55 (CET)

Foto Erwin Claes[bewerken]

Beste

De foto van Erwin Claes op de site van de boekenbeurs is van mijn hand. Ik heb er dus de rechten van. Reenie C (overleg) 8 feb 2018 19:45 (CET)

Beste Reenie, voor alle afbeeldingen op Wikipedia geldt dat de maker toestemming moet hebben gegeven voor verspreiding, wijziging en commercieel gebruik van de afbeelding. Via Wikipedia:Beleid voor gebruik van media leest u meer informatie daarover. Leest u AUB ook even uw eigen overlegpagina. Ik zag dat u twee artikelen plaatste met inhoud letterlijk overgenomen van elders. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Ook in de gebruiksvoorwaarden kunt u één en ander nalezen. MVG Rode raaf (overleg) 8 feb 2018 20:06 (CET)
Dank Rode raaf. Aanvullend - u kreeg u reeds uitleg op uw overlegpagina op commons. Zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 feb 2018 08:22 (CET)

Photo Greet Geypen[bewerken]

Photo form Greet Geypen is my own. I'm the owner. – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Bacco bob (overleg · bijdragen) 9 feb 2018 14:02 (CET)

Zie hierboven voor de uitleg. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 feb 2018 14:01 (CET)
Beste. Dit is de eerste keer dat ik op Wikipedia kom om zelf iets te schrijven. Zonder uitleg is dit niet gemakkelijk, ik kan het op dit moment niet maken zoals ik het wens.
Daarom had ik u al op uw eigen overlegpagina verwelkomd en uitleg gegeven. Dit was zag ik verzuimd door degene die uw artikel ter beoordeling gaf. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 feb 2018 14:35 (CET)

Patricia Dankers?[bewerken]

Ongeveer een jaar geleden heeft u een pagina over Patricia Dankers offline gehaald wegens gebrek aan referenties. Daar wil ik wat aan veranderen, maar ik kan die broncode van die pagina die er toen was niet vinden. Waar worden die oude inhoud gearchiveerd? --Egon Willighagen (overleg) 11 feb 2018 10:36 (CET)

Ik heb voor u gekeken en dat klopte niet. De reden van verwijdering na twee weken evaluatietijd betrof gebrek aan encyclopedische relevantie. Het betrof een kort curriculum vitae van iemand met werkzaamheden slechts. Verwijderde pagina's worden niet openbaar gearchiveerd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 feb 2018 10:51 (CET)

Monos[bewerken]

Kijk even op Overleg:Monarchie. Madyno (overleg) 14 feb 2018 01:53 (CET)

Betrof live controle. Alleen lijkt me prima. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 feb 2018 08:51 (CET)

Beoordelingssessie[bewerken]

Je hebt per ongeluk de sessie van morgen al afgehandeld. (Het is vandaag de 15e en je hebt al artikelen van de sessie van de 16e verwijderd met verwijzing naar de sessie van vandaag.) Mbch331 (Overleg) 15 feb 2018 08:58 (CET)

Opgelost zie bovenaan die pagina en dank voor de headsup. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 feb 2018 09:06 (CET)

Energie-unie[bewerken]

Ik verzoek een gegronde toelichting op de verwijdering. Zie Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180130 Rwbest (overleg) 15 feb 2018 10:49 (CET)

Dag RWBest, de afhandeling (zie kopje hierboven) is pas morgen. Ik heb het artikel teruggeplaatst en hopelijk kunt u wat met de kritiek doen en dan volgt morgen een gegronde toelichting door de afhandelend moderator. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 feb 2018 10:52 (CET)
Hoi Moira, deze was van de sessie van 13/2, dus wel op de correcte dag. Je doet zoveel, ik snap de verwarring. Maar ik vrees dat hij nu tussen wal en schip valt. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 15 feb 2018 21:34 (CET)
Nu alsnog goed bekeken en gemotiveerd afgehandeld. Dat kunt u hier vinden Rwbest. Ik zag tevens dat u het al een keer in uw gebruikersruimte had gekregen maar dat leverde dus niet een ander beter artikel op zo te lezen. Vindt u toch dat dit onderwerp in een encyclopedie thuishoort dan kan ik u enkel adviseren om liefst met veel deskundige hulp een minder essayachtig, feitelijk en van goede secundaire bronnen voorzien artikel in uw kladblok te schrijven en dan terugplaatsing aan te vragen gemotiveerd. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 feb 2018 10:47 (CET)
Dat noem je een gegronde toelichting? Geen deskundige motivering maar onzin en botte afbraak in Trump-stijl. Schaam je! Rwbest (overleg) 17 feb 2018 09:10 (CET)

Pagina Overprikkeling[bewerken]

Goedenavond, de pagina over Overprikkeling is verwijderd omdat het eerste gedeelte letterlijk overeenkwam met wat op de pagina van hersenletsel-uitleg staat. Ik ben het eerste stuk nu aan het herschrijven. Voor de rest van de tekst geldt niet dat het is overgenomen. Is het mogelijk om de pagina terug te halen zodat ik er nog wat van gebruiken?

Mijn vraag kunt u negeren. Ik heb de tekst opnieuw aangemaakt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door AnsPost (overleg · bijdragen)
Prima. Overigens is de tekst nog voor een kwart overgeschreven van de bron die u noemt en u kreeg al advies zag ik van een collega. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 feb 2018 10:49 (CET)

Even een vraag;Als ik op bijdragen van Ans Post klik krijg ik de melding dat die niet bestaan. Klik ik op Gebruiker:AnsPost dan wordt ik doorgeleid naar een Wikipedia-artikel over een voetballer. Wat kan hier aan de hand zijn? Groet, JanB46 (overleg) 17 feb 2018 11:28 (CET)

die schreef een artikelconcept op haar gebruikerspagina en verhuisde dat. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 feb 2018 13:05 (CET)
Dank! JanB46 (overleg) 17 feb 2018 14:29 (CET)
En die loze doorverwijzing is inmiddels door een collega verwijderd zag ik. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 feb 2018 15:11 (CET)

irc-vraag[bewerken]

'Ja'. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 16 feb 2018 23:12 (CET)

Dank dat scheelt me nogmaals een aanvraagtekst typen. Het is hier afgehandeld. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 feb 2018 10:50 (CET)

Blijf bij de feiten[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Als moderator weet je heel goed dat je je beslissingen goed dient te onderbouwen. Het aanleggen van dossiers waarin je mensen dingen verwijt, valt in mijn ogen niet over helder en duidelijk communiceren met gebruikers, Maar dat je daarbij mensen vals beschuldigd, en dat zelfs herhaalt nadat daarop een correctie is aangebracht, past niet bij een moderator. Ik verzoek je om bij de feiten te blijven.

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 17 feb 2018 01:23 (CET)

Gecorrigeerd, een regel klopte inderdaad beslist niet. Mijn excuus - het was nogal een uitzoekwerk wat die persoon allemaal had gedaan in de encyclopedie de laatste tijd en dat was beslist niet fraai dus leidde tot een dossier helaas. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 feb 2018 10:49 (CET)
Bedankt voor het corrigeren, en je excuses. Sommige mensen maken een puzzel van hun gedrag. En dat de gebruiker ongewenste dingen doet, dat wordt niet betwijfeld. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 17 feb 2018 11:29 (CET)
Wel wil ik u gezien de toon van uw bericht nog wijzen op deze pagina. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 mrt 2018 16:32 (CET)

irc-vraag (2)[bewerken]

'Nee'. Pompebled.svg Freaky Fries (Overleg) 19 feb 2018 18:12 (CET)

Prima dan weet ik voldoende m.b.t. de blokkade van deze school aangezien men niet heeft gereageerd op de OTRS-mail. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 feb 2018 09:42 (CET)

archief[bewerken]

Ik was hier ook mee bezig en had de archiefpagina al aangemaakt: Overleg gebruiker:Ferdy Nuus/Archief. Dan is het wat sneller weg uit de betreffende OP. Hopelijk okay met jou. Zo niet verander het dan maar. VanBuren (overleg) 22 feb 2018 16:48 (CET)

Heel OK Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 feb 2018 16:50 (CET)

Anonieme Overeters[bewerken]

Geachte MoiraMoira,

Naar aanleiding van uw feedback over de tekst van Anonieme Overeters informeer ik u hierbij, dat ik de tekst heb doorgenomen en gecontroleerd. Daarbij heb ik een aantal wijzigingen doorgevoerd, en de uitleg over de organisatie zelf uitgebreid. Zoals het nu is, is deze pagina is een precieze beschrijving van hoe anonieme overeters is ontstaan en hoe het functioneert. Aangezien de visie en aanpak op het ziektebeeld dwangmatig eten van OA uniek is, is er veel aandacht aan besteed. Bijna alles op de pagina gaat over de aspecten van OA die onderzoekers systematisch hebben onderzocht. Het is absoluut niet de bedoeling, om er een “zelfhulphandleiding” van te maken. In het geval je een “zelfhulphandleiding” nodig hebt, kun je die prima vinden op onze websites.

Ik ga er van uit, dat de pagina nu in orde wordt bevonden, en dat na deze wijzigingen de nominatie voor verwijdering ongedaan gemaakt kan worden.

Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet,

Henry Staverman Henry Staverman (overleg) 25 feb 2018 19:58 (CET)

Geachte MoiraMoira, Naar aanleiding van de nominatie voor verwijdering heb ik een aantal wijzigingen doorgevoerd: - De bronvermelding is toegevoegd; - Ook is toegevoegd: het aatal leden, bijeenkomsten (op aanraden van Hetty Pangel, één van uw medewerkers). Vraa: is het nu voldoende? dan verzoek ik u vriendelijk, om de nominatie voor verwijdering te schrappen. Of zijn er nog punten van feedback? Dan hoor ik graag of er verder nog punten van aandacht zijn, zodat er nog verbeteringen aangebracht kunnen worden. Bij voorbaat dank, Met vriendelijke groet, Henry Staverman Henry Staverman (overleg) 24 feb 2018 11:11 (CET) Henry Staverman (overleg) 24 feb 2018 11:11 (CET)

Dag Henry Staverman. U heeft al een aantal zaken verbeterd zie ik. Omdat het echter nu een soort hybride artikel is over zowel een organisatie als over het probleem (daarover staat van alles dat thuishoort in een artikel over deze ziekte maar dan niet in een soort zelfhulphandleidingsvorm zoals er nu staat) denk ik dat u het beter kan focussen op de organisatie zelf en daar voldoende secundaire serieuze bronnen bij zoeken die relevantie van deze organisatie adstrueren. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 feb 2018 13:23 (CET)

Hallo MoiraMoira, We kunnen het waarschijnlijk niet eens worden. Ik ben niet van plan om een twistgesprek of onderhandelingen te beginnen. Daarom stel ik voor om de oorspronkelijke tekst terug te plaatsen. Kunnen jullie de oude versie weer terugzetten? Bij voorbaat dank, Met vriendelijke groet, Henry Staverman Henry Staverman (overleg) 4 mrt 2018 16:23 (CET)

Vandalisme op Rijmenam door school[bewerken]

Hallo Moira. Ik zie dat je inmiddels het vandalisme door 143.169.220.167 (overleg | bijdragen | bloks) op pagina Rijmenam hebt weten te linken aan een school (Overleg gebruiker:143.169.220.167). Behoren 143.169.203.187 (overleg | bijdragen | bloks) en 143.169.217.86 (overleg | bijdragen | bloks) ook tot die school? Bedankt en met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 6 mrt 2018 12:16 (CET)

Ja een universiteitscampus. Ik ben er nu mee bezig, komt goed. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 mrt 2018 12:17 (CET)
Ik heb het probleem getackeld - een campusrange waarvan 95 procent van de bijdragen vandalisme is helaas. Een week time out kan de beveiliging van dat ene artikel wel vervangen wat mij betreft want anders klieren ze gewoon door op een volgend artikel. Zie hier voor de resultante. Ik ping bij deze collega IJzeren Jan ook even. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 mrt 2018 15:10 (CET)
Wat een enorm dossier is dat geworden. Geweldig bedankt voor alle tijd en moeite. Wordt zeer gewaardeerd. Mvg, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 6 mrt 2018 17:00 (CET)

Vraag[bewerken]

Mag ik iets vragen? Is ‘Suisse’ een gewenste gebruikersnaam? – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door 77.170.84.107 (overleg · bijdragen) 7 mrt 2018 16:26 (CET)

Suisse (overleg | bijdragen | bloks) is hier niet actief en is een Thaise wikipediaan. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 mrt 2018 09:27 (CET)

Ruffrè[bewerken]

Hallo MoiraMoira. Herinner je je Portobuffolè nog? Zie nu hier. Zucht... Groetjes, ErikvanB (overleg) 8 mrt 2018 16:06 (CET)

Ja is die rare monomane vandaal uit Italië weer - zo te zien gebruikt ie nu vpn proxies als 92.48.206.190 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot)Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 mrt 2018 16:09 (CET)
Glimlach ErikvanB (overleg) 8 mrt 2018 16:20 (CET)
Hij heet nu Mendelpass (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki). - ErikvanB (overleg) 8 mrt 2018 16:56 (CET)
En nu weer via een open proxy zie 194.150.236.81 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) - die is maf. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 mrt 2018 09:53 (CET)
En nu weer via Ssaplednem (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 mrt 2018 12:14 (CET)
Pff ik heb eens gekeken en het is weer full flare begonnen. Eerder ook al via dynamische Italiaanse IP-adressen als 151.20.10.173 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot); 151.20.6.96 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot); 151.20.19.32 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot); 151.20.39.179 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot); 151.20.50.40 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot); open proxies als 195.206.3.188 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot); 220.233.0.48 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki); 101.99.70.200 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot); 220.233.0.48 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) en sokken als IvanScrooge98 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki). Keep me posted. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 mrt 2018 12:34 (CET)
O, lekker is dat. Hij was hier ook over me aan het klagen gisteren (via een nu geblokte open proxy). ErikvanB (overleg) 13 mrt 2018 13:07 (CET)
En nu weer via Munanroh (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki); eerder gedaan door die al globaal gelockte open proxy 95.142.78.137 (overleg | bijdragen | bloks) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 mrt 2018 09:19 (CET)
En ook al een paar dagen via 193.25.166.164 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). Het Italiaanse artikel it:Ruffré-Mendola is al bijna 3 jaar geleden van accent veranderd. De inleidende zin begon vóór die verandering met: "Ruffrè-Mendola (Rufré in ladino nones)". Het lijkt mij dat het niet om 1 persoon gaat, maar om een hele groep. Wellicht een actiegroep die een lokale spellingswijze probeert af te dwingen en daarbij Wikipedia (o.a.?) als platform gebruikt. Ik denk niet dat Wikipedia als zo'n platform moet fungeren. Moet aan buitenlandse Wiki's worden gevraagd of zij die platform-functie bewust wel willen? FredTC (overleg) 18 mrt 2018 07:00 (CET)
Meestal is het maar één rare sijs. Een stukje hieronder schrijft collega LeeGer ook al dat ie elders wordt lastiggevallen, ditmaal door 89.163.237.215 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot), 81.177.6.11 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot); Nicola Mitchell (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) en sokpop MaffialiDutch (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki). Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 mrt 2018 22:58 (CEST)
En nu doet hij het weer op en-wiki bij collega Richardw via 46.249.38.152 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot); ook weer een open proxy. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 mrt 2018 16:40 (CEST)

Overleg gebruiker:2001:9E0:8702:CF00:0:0:0:0/64[bewerken]

Beste MoiraMoira, ik zag mijn naam op deze overlegpagina verschijnen, vanaf dit IP-adres zou in mijn kladboek geknutseld zijn. Dat heb ik echter zelf gedaan, omdat ik vergat in te loggen. Voor alle duidelijkheid: de rest van de rare bewerkingen is niet van mij. Floortje Désirée (overleg) 8 mrt 2018 20:02 (CET)

Dat was duidelijk toen we er nader naar keken dat dat een organisatierange was. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 mrt 2018 08:11 (CET)

Boreaal_(politieke_term)[bewerken]

Op uw advies aangemaakt. De term ligt onder FvD-aanhangers nogal gevoelig. Ze verdraaien de uitleg zoals die op de Correspondent staat voortdurend in het Wikipedia-artikel ten gunste van Baudet en ter ontkenning van de extreemrechtse link die het begrip volgens De C. heeft. Het is denk ik goed dat er controleurs opzitten die dit goed beoordelen en in de gaten houden. 2A02:A443:5030:1:85F0:3F04:1BD2:1378 9 mrt 2018 12:18 (CET)

Prima. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 mrt 2018 12:20 (CET)

Bax Shop[bewerken]

Ik heb erg veel moeite gestoken in dit artikel. Het artikel is neutraal en draagt bij aan Wikipedia. Ik ben een bezoeker van Bax en vond dat zij wel een Wikipedia pagina verdienen. Mijn vraag is, Waarom is het artikel verwijdert? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 185.21.53.68 (overleg · bijdragen) 10 mrt 2018 17:46‎ (CET)

Betreft persistente bedrijfs/websitepromotie door/voor/namens dit bedrijf via bedrijfsaansluitingen en vele sokpopaccounts en impersonatie (zich voordoen als iemand anders). Ook nu is dat laatste het geval en is het gebruikte IP een bedrijfsaansluiting. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mrt 2018 07:50 (CET)

Overleg gebruiker:143.169.0.0/16[bewerken]

Uitgevoerd Uitgevoerd -- Lymantria overleg 10 mrt 2018 22:25 (CET)

Heel erg bedankt weer. Dat helpt enorm. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mrt 2018 07:50 (CET)

Sessie[bewerken]

Hoi MoiraMoira, kan het zijn dat je op 2 maart bij deze sessie wel al de verwijderingen hebt afgewerkt, maar dat je de te behouden artikelen nog wilde doen maar je er op een of andere manier nog niet aan toekwam? Zo lijkt het namelijk. Ymnes (overleg) 18 mrt 2018 21:02 (CET)

Dat ziet u verkeerd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 mrt 2018 21:46 (CET)
Oké :-) Hoe het wel zit, mag ik dat dan ook wel weten? Ymnes (overleg) 18 mrt 2018 22:02 (CET)
Het is niet verplicht om een hele sessie te doen. Eigen nominaties, artikelen waar een moderator op een andere manier bij betrokken is, geen inhoudelijke kennis van de betreffende artikelen, of een willekeurige andere reden kan een motivatie zijn om niet de hele sessie te doen. MatthijsWiki (overleg) 19 mrt 2018 05:56 (CET)
En voeg daar nog aan toe "artikelen die niet een helder behouden of niet behouden" zijn en waar nog even over nagedacht moet worden. Meestal zet ik alles wat ik heb afgehandeld groengeverfd onderaan neer om het voor de collegae en mezelf makkelijker te maken om verder te kunnen. Bij deze sessie is dat nog niet gebeurd zie ik. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 mrt 2018 07:58 (CET)
En dat laatste (afgehandelde artikelen groen maken) is nu gebeurd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 mrt 2018 08:23 (CET)

Egmontcrypte[bewerken]

versie van FrDr van 20 mrt 2018 om 21:49 (51284394) teruggeplaatst - waarom zomaar weghalen?)==> had dit toegevoegd maar vind geen enkele bron meer terug die dit kon staven, vandaar terecht verwijderd – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door FrDr (overleg · bijdragen) 21 mrt 2018 09:01 (CET)

Prima. Maar meld u even aan want anders ontstaat er makkelijk verwarring. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 mrt 2018 09:01 (CET)

Iemand knoeide[bewerken]

Kijk maar naar deze: [1]. Geen gebruikersbijdragen. Wanneer je op de 'gebruikersnop' tikt dan krijg je een doorverwijzing als gevolg van een titelwijziging. Kun je daar iets mee? Deze Gebruiker:Vincent1408 heeft er ook mee te maken. VanBuren (overleg) 21 mrt 2018 18:05 (CET)

Ja is vandaalstudent tweedejaars van de Hogeschool van Rotterdam. Die hebben de opdracht vanuit de lerarenopleiding Aardrijkskunde om geografische hoaxpagina's in de encyclopedie te plaatsen. Men gebruikt tegenwoordig sluipweggetjes als artikelen via kladblok of gebruikerspagina te verplaatsen om zo ontdekking te bemoeilijken. Wordt binnenkort verder afgehandeld. Nu alvast geblokkeerd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 mrt 2018 18:11 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd Zie de overlegpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 mrt 2018 18:22 (CET)

Verwijderd artikel[bewerken]

Beste, ik zie dat u mijn artikel over het thuis personage Britney Van Noteghem verwijderd heeft. Ik zie niet in waarom dit artikel niet kan, en een gelijkaardig artikel over Stan Van Damme , Emma Van Damme , Joren De Witte , Sandrine De Decker dan wel? Punisher1 (overleg) 22 mrt 2018 19:52 (CET)

Onderwerp was in 2014 ook al door een collega na twee weken beoordeling verwijderd als niet relevant voor een zelfstandig lemma - het betroffen allemaal bijrollen. Zie hier. Die versie had overigens meer inhoud dan wat u plaatste (Britney Van Noteghem is een fictief personage uit de Vlaamse soap Thuis en wordt gespeeld door verschillende kinderen sinds 2006. Britney is de dochter van de Eddy Van Noteghem en Nancy De Grote. Zij heeft 1 half zus Femke De Grote, zij is ook haar meter en 1 half broer Renzo Fierens. Haar Plus papa is Dieter Van Aert. Haar peter was † Geert Smeekens. Zelf is Britney de meter van Vic Vlerick.) Dat was wel zo onencyclopedisch en bronloos dat dat echt niet kon. Ik adviseer u relevante informatie in het hoofdartikel te verwerken met een korte omschrijving. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 mrt 2018 09:42 (CET)

Suryoyo en aanverwanten[bewerken]

Hoi MoiraMoira. Wees erop attent dat de Aramees-Assyrisch-Suryoyaanse lobbyisten nog steeds rondwaren en rondspoken, zoals ook nu bijvoorbeeld weer Nahroyo (overleg | bijdragen | bloks), die gelukkig ook wel goede tekstverbeteringen aanbrengt. Ik heb onder andere vanaf hier wat gepoetst, waar ik een paar keer "PAST DIT IN EEN ENCYCLOPEDIE?" in de tekst vermeld heb, namelijk bij de eigen-onderzoek-&-babbel-zinsneden "De Arameeërs zijn een erg trots volk" en "De ouders stimuleren de kinderen om een zo hoog mogelijke opleiding af te ronden". Erg vermoeiend die Aramees-Assyrisch-Suryoyaanse-Syrische mensen. Houd moed! Groet, ErikvanB (overleg) 23 mrt 2018 00:08 (CET)

Aha, je snapt waarom ik verder van die rare nominatie afgebleven ben... The Banner Overleg 23 mrt 2018 00:33 (CET)
Ja, ja. Haha. ErikvanB (overleg) 23 mrt 2018 00:37 (CET)

Mafiabaas Moira?[bewerken]

Hallo MoiraMoira, op mijn overlegpagina op de Engelstalige Wikipedia wordt ik sinds kort lastig gevallen door een Italiaan die er blijkbaar plezier in schept de Nederlandse Wikipedia collega's zwart te maken. In zijn meest recente bijdrage word ik uitgemaakt voor mafioso en heeft hij/zij het over "your boss Moira". Volgens mij bedoelt hij jou? en blijkbaar zijn jullie elkaar eerder tegengekomen? Zijn/haar eerste IP-adres was al geblokkeerd toen ik het eerste bericht op mijn overlegpagina zag. Daarna is ook een tweede IP-adres (op mijn verzoek) geblokkeerd. Maar hij/zij komt alweer terug, maar nu weer met een ingelogd account. Het begint zo langzamerhand op stalking te lijken. Eerdere antwoorden van mijn kant dat hij kwesties over andere gebruikers met die persoon zelf op moet nemen, of dat hij niet welkom is op mijn overleg haalden weinig uit. Misschien weet jij wat te doen? Je hebt meer ervaring met vandalen dan ik. Bij voorbaat dank, Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 26 mrt 2018 22:33 (CEST)

Deze specifieke Italiaanse vandaaltrol kickt op aandacht en doet dat via hoogdynamische Italiaanse IP-adressen, open proxies en sokpopaccounts. Veel Italiaanse plaatsen met een accent in de naam worden zowel met accent aigu als accent grave geschreven. Hij wil overal alles op 1 manier doen en gaat dan crosswiki trollen en mensen lastigvallen. Negeer dit dus totaal dan krijgt hij geen aandacht. Proxies kan je laten blokkeren uiteraard. Een stukje hierboven meldde ErikvanB ook al dat ie her en der weer bezig was. Er komt als ik tijd heb wel een dossier over in WP:LSV. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 mrt 2018 15:49 (CEST)
Ok, dank je. Dan laat ik het hierbij. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 mrt 2018 00:25 (CEST)
@MM: zie ook mijn dossiertje als dat handig is. Groet, ErikvanB (overleg) 28 mrt 2018 22:06 (CEST)

Geo da Silva[bewerken]

Beste Moria, in mijn onderzoek naar house/techno muziek kwam ik op de pagina van Geo da Silva, Geo da Silva daar zag ik dat een vandaal zijn naam, beroep, eigenlijk alles had veranderd. er klopte niks meer van. kan hier naar gekeken worden?? alvast dank, Gekko – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Gekko45 (overleg · bijdragen) 27 mrt 2018 15:47 (CEST)

Dat kunt u aldaar verbeteren en/of op de bijbehorende overlegpagina aangeven wat er niet klopt. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 mrt 2018 15:47 (CEST)
Dat is goed, ik zal kijken wat ik weer correct kan krijgen en achterlaten op de overlegpagina als er iets nog niet klopt wat ik niet kan vinden. bedankt, Gekko

Doorgestreepte pagina[bewerken]

Hallo. De tekst van deze pagina in je archief is voor de helft doorgestreept omdat je <u>besluit</s u> niet goed hebt afgesloten. Dat leest lastig. Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 28 mrt 2018 20:53 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 mrt 2018 00:34 (CEST)

Blablabla...[bewerken]

...blablabla, babbel, babbel, blablabla, blablabla, babbel, babbel, blablabla, blablabla. Verward Gaap. ErikvanB (overleg) 29 mrt 2018 00:33 (CEST)

Beantwoord en aan jou en Richardw het (herhaalde) advies "do not feed a troll" Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 mrt 2018 00:37 (CEST)
Glimlach Dank. ErikvanB (overleg) 29 mrt 2018 00:37 (CEST)
En vraag voor die open proxy 46.249.38.152 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) op meta svp een globaal blok aan - hier is die range al sinds 2014 geblokkeerd dus hij kan er hier niet mee terecht. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 mrt 2018 00:38 (CEST)
Is aangevraagd. ErikvanB (overleg) 29 mrt 2018 00:57 (CEST)

Bedankt[bewerken]

Om al die rommel van LeonardH op te ruimen. Vdkdaan (Gif mo sjette) 29 mrt 2018 10:06 (CEST)

Graag gedaan! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 mrt 2018 11:20 (CEST)

Mijn account ongedaan gemaakt op deze Nederlandse site[bewerken]

MoiraMoira, kunt u Mead-april-Dufour deblokkeren op deze Nederlandse site van Wikipedia, alstublieft? – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door 174.93.231.250 (overleg · bijdragen) 30 mrt 2018 02:14 (VEST)

Dat lijkt me geen goed idee. Beperk u tot uw eigen taalversie en onthoud u van ongewenste bewerkingen daar en elders. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 mrt 2018 11:12 (CEST)

Je denkt dat dat een goed idee is, MoiraMoira. U kunt mijn account van Wikipedia deblokkeren, alstublieft.

Nee, ook op en-wiki en fr-wiki bent u al geblokkeerd en gelieve deze taalversie verder met rust te laten. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 mrt 2018 21:05 (CEST)

Inhoudsboks (TOC)[bewerken]

FYI: Weet je dat je inhoudsboks niet gelezen kan worden op mobiele eenheden?

Zie de mobiele versie van deze overlegpagina.

 •   Rodejong   ✉️ 👀 → 🕘  8 apr 2018 10:31 (CEST)

Ter info[bewerken]

Hallo MoiraMoira, deze. Vanwege het artikel en de discussie op TBP. Hoeft niet per sé kwaadwillend te zijn, eerder wat onhandig. Als het al het geval is, natuurlijk. Groet, SanderO (overleg) 11 apr 2018 17:53 (CEST)

Ja drie accounts. Houd het in de gaten zou ik zeggen. Goeie uitleg van je. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 apr 2018 12:54 (CEST)

GLemmens1940[bewerken]

Daar is ie weer. Groet, Gouwenaar (overleg) 11 apr 2018 20:28 (CEST)

Ja ook op en-wiki met gedoe op dat artikel zag ik. Dynamisch Opal-adres dus wijzigt per inlog. Kan het semibeveiligen als je dat wil. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 apr 2018 12:54 (CEST)
Ik houd het wel in de gaten, vooralsnog lijken zijn activiteiten hier tamelijk beperkt. Mocht hij op bepaalde artikelen actiever worden dan meld ik me wel. Gouwenaar (overleg) 12 apr 2018 12:58 (CEST)

Decompositie[bewerken]

Goede morgen. Zou ik van het lemma decompositie de tekst mogen hebben. Want ik ga dit lemma echt wel aanpassen en bruikbaar maken voor wikipedia. Bij voorbaat dank. Groetjes -ArrowRightNavbox.svg R0 ArrowLeftNavbox.svg- overleg... 15 apr 2018 12:02 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd zie hier. Suc6 met afmaken en als er hulp moet komen vraag gerust. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 apr 2018 14:11 (CEST)

Voor mij een raadsel.[bewerken]

Hallo Moira,

Vanavond liep ik tegen een raadsel op WP aan i.v.m. interwiki's van het Nederlandse Couveuse naar het Engels. Geen interwiki-koppeling naar EN. Ik dacht.. ehh... en:Incubator, maar nee ook geen koppeling daar naar NL. Uiteindelijk via omweg gevonden en:Neonatal intensive care unit, maar ook daar geen directe terugkoppeling naar NL. Via Wikidata gezocht, kwam ik ook niet uit, 2 verschillende codes... d:Q9008292 en d:Q586119. Dit lijkt toch niet helemaal de bedoeling van dat wikidata gebeuren. Ik kom er echt niet meer uit. Weet jij of je dit kunt aanpassen, en zo ja hoe, dat je bij couveuse direct van NL naar EN kunt schakelen en v.v.? B.v.h.d. Nuvola apps bug.pngalgont overleg 17 apr 2018 00:03 (CEST)

Hallo Algont, ik zag dit toevallig en zit er soms nog laat op. Ik heb een poging gewaagd en als het goed is dan is het nu juist gelinkt. Als het niet goed is, hoor ik het wel, maar het lijkt me sterk :-) grtz. - Richard kiwi Overleg 17 apr 2018 01:10 (CEST)
Alleen het lege regeltje in de tabel krijg ik er niet uit, kan misschien alleen een moderator doen. De links kloppen, dus in principe is het gelukt. (heb ik ook weer een keer geoefend op Wikidata, kom ik niet vaak, behalve met de bot van Commons weleens). - Richard kiwi Overleg 17 apr 2018 01:20 (CEST)
Ook voor mij is wikidata een raadsel. Gelukkig heeft Richardkiwi al kunnen helpen (dank). Iemand anders die er veel aan doet en van weet is Edoderoo dus bij een volgende keer kan hij ongetwijfeld assistentie verlenen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 apr 2018 09:16 (CEST)
Ik lees dit ook mee, ik zie dat je het lemma van nl heb verplaatst naar die waar en in staat, maar ik vraag me af of dat de goede kant op is. Bijvoorbeeld naar het fr artikel is nu geen interwiki, en mijn eerste gevoel is dat het engelse artikel verplaatst had moeten worden. De he en ko artikelen zijn de dubbele artikelen, met google translate zou even gekeken moeten worden welke de juiste is. Voor zo een puzzel heb ik nu even geen tijd, misschien vanavond. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 17 apr 2018 09:33 (CEST)
Het leek makkelijker dan het is, er blijven twee lijsten met interwiki's en inderdaad soms twee artikelen per taal. Heb het geprobeerd in ieder geval, maar dit was net iets te ingewikkeld, daarvoor zit ik toch te weinig op Wikidata. Wie het voor elkaar krijgt: alvast bedankt.. - Richard kiwi Overleg 17 apr 2018 13:59 (CEST)
Zeer apart om een apparaat met een ziekenhuisafdeling te koppelen. De Engelstalige Wikipedia kiest er regelmatig voor om artikelen vanuit een ander perspectief te beschrijven, het kan dus voorkomen dat er geen logisch Engelstalig artikel bestaat. Zie bijvoorbeeld verpleegkundige, wij kozen voor het beroep terwijl onze Engelse collega's kozen voor het vakgebied: en:nursing. Sjoerd de Bruin (overleg) 17 apr 2018 19:23 (CEST)
Sjoerd heeft gelijk hier, als ik het Engelse artikel bekijk gaat het voornamelijk over de ziekenhuisafdeling gaat waar het bij ons over het apparaat gaat. De artikelen gaan dus niet over exact hetzelfde, Couveuse heeft dus geen en-artikel, maar wel een redirect naar een sectie, namelijk en:Incubator (neonatal). Maar die werkt niet voor een interwiki. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 17 apr 2018 22:37 (CEST)

Crosswiki-kleuterfilm-bewerker[bewerken]

Hallo MoiraMoira. Ik kreeg de indruk dat 24.157.29.141 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) dezelfde gebruiker is als 64.237.237.169 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot), en als dat volgens jou klopt, is het misschien nuttig hun dossiers te koppelen. Is iemand die vaak bronloos jaartallen en productieland van films wijzigt. Mvg, ErikvanB (overleg) 18 apr 2018 04:12 (CEST)

Cyberpestartikel per ongeluk opnieuw aangemaakt[bewerken]

In plaats van het voor "nuweg" te nomineren heb ik artikel S*** p***** per ongeluk opnieuw aangemaakt. Kun jij nog eens op "verwijderen" klikken...? Dank je! Grt ɘVe Roept u maar! 19 apr 2018 10:49 (CEST)

Blokkeren 81.83.9.78[bewerken]

Beste MoiraMoira, Uitstekend. met hartelijke groeten Andries Van den Abeele (overleg) 19 apr 2018 10:58 (CEST)

Dank! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 apr 2018 11:02 (CEST)

GlasLokaal[bewerken]

Deze onderwijsinstelling heeft één IP-range: 145.103.0.0/16, maar er zijn 27 verschillende range-dossiers, sommige /23 of /25 maar de meeste /24. Waarom niet gewoon één dossier? –bdijkstra (overleg) 20 apr 2018 10:22 (CEST)

Omdat het allemaal verschillende scholen betreft en er ook enkele culturele organisaties tussen zitten. Ik heb destijds de grove range per school indeling van de systeembeheerder van Glaslokaal doorgekregen maar die was zelf wanhopig want het was verder grotendeels niet op naam gebracht helaas dus hij kon verder niets doen en nu jaren later is er nog steeds niet veel veranderd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 apr 2018 10:24 (CEST)
Inderdaad, ik zie nu dat het meer een ISP is voor de publieke sector. Wel een beetje verwarrend, al die dossiers met dezelfde naam. Maar bedankt voor de uitleg. –bdijkstra (overleg) 20 apr 2018 10:39 (CEST)

Pagina verwijderd[bewerken]

Beste MoiraMoira, waarom is de pagina van de speelfilm Pestkop verwijderd? Er staat dat de pagina is verwijderd door schending van auteursrechten. Alleen de tekst die op de pagina staat is de tekst die wij, als productiemaatschappij, zelf hebben bedacht en opgeschreven. De media heeft onze tekst juist overgenomen ipv andersom. Kan ik dit nog ergens aanpassen? Groeten, Wikisdeb (overleg) 21 apr 2018 12:55 (CEST)

Zie hier voor de uitleg. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 apr 2018 15:55 (CEST)

Mijn IP adres[bewerken]

Beste Moira,

Ik vroeg me af waarom je mijn IP adres hebt geblokkeerd. Graefje18 – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Graefje18 (overleg · bijdragen) 22 apr 2018 17:17‎ (CEST)

Als u me dat laat weten kan ik voor u kijken. Dat mag ook via wikimail Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 apr 2018 08:54 (CEST)

Duurzaam energieplan Jacobson-Delucchi[bewerken]

Dag MoiraMoira, ik weet niet of dit de juiste plek is om te vragen, maar: wat is de redenering achter het verwijderen van Duurzaam energieplan Jacobson-Delucchi, een nominatie die toch kon rekenen op meer stemmen tegen dan voor verwijderen? B.v.d., m.v.g., Jürgen Eissink (overleg) 22 apr 2018 18:01 (CEST).

Neem me niet kwalijk, ik lees nu de toelichting "vrij vaag onleesbaar verhaal over van alles en nog wat en een plan met veel uitwijdingen in essayvorm, relevantie onhelder" (die ik niet onderschrijf). [EDIT:] In cache zie ik dat de introductie inderdaad essay-achtig is, maar de rest van het artikel was toch nauwelijks onencyclopedisch te noemen, namelijk een beschrijving van het plan - afijn, het is jammer dat eigentijdse ontwikkelingen zo moeilijk op Wikipedia een plek krijgen. Jürgen Eissink (overleg) 22 apr 2018 18:04 (CEST).
Artikel is beoordeeld op wat er stond en de beoordelingspagina is geen stempagina. Het was nog al een vaag verhaal wat alle kanten op ging over een plan, over energievoorziening, over van alles en haalde er van alles bij. De bronnen en referenties sloegen deels ook niet op het plan. Kortom niet behoudbaar helaas. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 apr 2018 08:49 (CEST)
Zie ajb WP:Verzoekpagina_om_commentaar#Lopende_verzoeken. Rwbest (overleg) 23 apr 2018 15:40 (CEST)

Ongewenste gebruikersnaam?[bewerken]

Hallo Moira. Ik zag deze correctie. Dank daarvoor. Ik zat te twijfelen: is dit een ongewenste gebruikersnaam? Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 24 apr 2018 10:21 (CEST)

Zeker maar ook een ingelogde vandaal. Dus meestal als zo iemand gaat vandaliseren wacht ik even want een og-blok geeft de mogelijkheid om oningelogd of via een nieuwe account door te gaan en een iv-blok niet. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 apr 2018 10:25 (CEST)
Bedankt voor je duidelijke uitleg. Ik denk dat we binnenkort inderdaad meer "fraaie" toevoegingen zullen zien. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 24 apr 2018 10:32 (CEST)

24k (Zuid-Koreaanse BoyBand)[bewerken]

Hallo, Ik heb gezien, dat je bovenstaand lemma middels een Nuweg verwijderd hebt. In het kladblok staat het nog, en zodoende heb ik het gelezen. Ik ga ervan uit, dat er te snel is geoordeeld. Het is geen machinevertaling, en gewoon vertaald vanuit en.wiki. Niets mis mee. Ldhank (overleg) 24 apr 2018 12:35 (CEST)

Betrof een brakke computervertaling uit onbekende bron met zinnen als "Voor het debuut van de groep debuteerde de akoestische pop-unit 4K, bestaande uit de vocalisten Cory, Kisu, Sungoh en Seokjune." en: "In het statement stond dat de leden Daeil en Sungoh on hiatus zouden gaan." en: "Vanaf hun debuut implementeerde 24K verscheidende genres in hun muziek." Bevatte tevens engelse ziektefouten en resulterende rare benamingen als "Hoofd rapper"en "hoofd dancer". Bij een stond er zelfs "(militaire hiatus)" achter zijn naam. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 apr 2018 14:39 (CEST)

Onnodige sjabloontjes[bewerken]

Hallo MoiraMoira,

Als een gebruiker welkom wordt geheten door een collegabewerker met een inhoudelijk verhaal en een menu, zoals dat bijvoorbeeld kan met {{sjabloon:salut}}, dan voegt het niets toe om daar een {{sjabloon:welkom-3}} boven te zetten. De bewerking door 'Screamingeagle112' vond ik niet dusdanig storend dat terugdraaien nodig was, maar ik heb deze gebruiker wel op zijn overlegpagina aangegeven dat dit niet nodig en zelfs niet gewenst is. Het klopt dat jij het wel teruggedraaid hebt. Maar het is nogal onnodig om dat daarna nogmaals op zijn overlegpagina te zetten, onder mijn opmerking daarover. Daarnaast creëer je een beetje rare verhouding door een gebruiker die in de jij-vorm wordt aangesproken opeens met een sjabloon in de u-vorm te confronteren.

Jouw uitleg heb ik niet weggehaald, al vind ik die dubbelop. Het door jou geplaatste welkomstsjabloon is een overbodige zaak. Maar goed, als jij er zo aan hecht, ga ik er geen bewerkingsoorlog van maken. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 24 apr 2018 12:37 (CEST)