User talk:MoiraMoira

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
  Wikipedia


Manxwithbaseball.jpg
Pitcher High school baseball in Japan 2007.gif
Welkom op mijn overlegpagina.
LEES DIT EERST.

Antwoord op onderstaande vragen krijgt u door op de vraag te klikken:

1. Waarom is de link die ik in een artikel plaatste verwijderd?
2. Waarom is het artikel over mijn band/ensemble/mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
3. Waarom is het artikel over mezelf voor verwijdering voorgedragen of verwijderd?
4. Waarom is het artikel over mijn bedrijf(sprodukt)/organisatie/dienst/site voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
5. Waarom is het artikel wat ik een tijd geleden gemaakt/aan bijgedragen heb verwijderd en wat is daar aan te doen?
6. Waarom mag mijn persoon/bedrijf/produkt/organisatie niet op Wikipedia en X (=willekeurig beroemder/bekender persoon/bedrijf/produkt/organisatie) wel?
7. Hoe kan ik vrijgave van auteursrechtelijk beschermde teksten ter plaatsing op Wikipedia regelen?
8. Hoe krijg ik live antwoord van een Wikipediaan en waar kan ik meer algemene informatie krijgen?
Als uw vraag er hierboven niet bijstond (en hier staat een nog uitgebreidere versie) dan kunt u nu hier klikken. Vragen en verzoeken poog ik tijdig te beantwoorden. Mocht er iets vergeten zijn, of uw vraag is nog niet beantwoord, laat me dat dan weten. Vragen over Wikipedia beantwoord ik enkel regulier hier in verband met de transparantie. Wilt u toch mailen in verband met privacygevoelige zaken schrijf hier dan een korte notificatie dan kijk ik in mijn wikimailbox. Wilt u een reactie schrijf hier dan niet anoniem en wees zo beleefd uw bericht te ondertekenen door af te sluiten met vier tildetekens (~). Op anonieme reacties wordt niet gereageerd. Overleg op uw eigen overlegpagina of een terugkoppeling van daar voer ik daar verder en wordt verplaatst. Afgehandelde oudere berichten staan in de archieven. Heeft u een vraag over een lemma zet de naam dan tussen twee vierkante haken dan kan ik er makkelijker naar kijken, anders doe ik dat voor u.
Magic wand.svgHeksen kan ik niet, toveren doe ik enkel op verzoek.
En tot slot - voor de virtuoso's onder u - geniet mee van John Baston: "hier".


Onderwerpen

Crosswiki-kleuterfilm-bewerker[bewerken]

Hallo MoiraMoira. Ik kreeg de indruk dat 24.157.29.141 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) dezelfde gebruiker is als 64.237.237.169 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot), en als dat volgens jou klopt, is het misschien nuttig hun dossiers te koppelen. Is iemand die vaak bronloos jaartallen en productieland van films wijzigt. Mvg, ErikvanB (overleg) 18 apr 2018 04:12 (CEST)

Cyberpestartikel per ongeluk opnieuw aangemaakt[bewerken]

In plaats van het voor "nuweg" te nomineren heb ik artikel S*** p***** per ongeluk opnieuw aangemaakt. Kun jij nog eens op "verwijderen" klikken...? Dank je! Grt ɘVe Roept u maar! 19 apr 2018 10:49 (CEST)

Blokkeren 81.83.9.78[bewerken]

Beste MoiraMoira, Uitstekend. met hartelijke groeten Andries Van den Abeele (overleg) 19 apr 2018 10:58 (CEST)

Dank! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 apr 2018 11:02 (CEST)

GlasLokaal[bewerken]

Deze onderwijsinstelling heeft één IP-range: 145.103.0.0/16, maar er zijn 27 verschillende range-dossiers, sommige /23 of /25 maar de meeste /24. Waarom niet gewoon één dossier? –bdijkstra (overleg) 20 apr 2018 10:22 (CEST)

Omdat het allemaal verschillende scholen betreft en er ook enkele culturele organisaties tussen zitten. Ik heb destijds de grove range per school indeling van de systeembeheerder van Glaslokaal doorgekregen maar die was zelf wanhopig want het was verder grotendeels niet op naam gebracht helaas dus hij kon verder niets doen en nu jaren later is er nog steeds niet veel veranderd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 apr 2018 10:24 (CEST)
Inderdaad, ik zie nu dat het meer een ISP is voor de publieke sector. Wel een beetje verwarrend, al die dossiers met dezelfde naam. Maar bedankt voor de uitleg. –bdijkstra (overleg) 20 apr 2018 10:39 (CEST)

Pagina verwijderd[bewerken]

Beste MoiraMoira, waarom is de pagina van de speelfilm Pestkop verwijderd? Er staat dat de pagina is verwijderd door schending van auteursrechten. Alleen de tekst die op de pagina staat is de tekst die wij, als productiemaatschappij, zelf hebben bedacht en opgeschreven. De media heeft onze tekst juist overgenomen ipv andersom. Kan ik dit nog ergens aanpassen? Groeten, Wikisdeb (overleg) 21 apr 2018 12:55 (CEST)

Zie hier voor de uitleg. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 apr 2018 15:55 (CEST)

Mijn IP adres[bewerken]

Beste Moira,

Ik vroeg me af waarom je mijn IP adres hebt geblokkeerd. Graefje18 – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Graefje18 (overleg · bijdragen) 22 apr 2018 17:17‎ (CEST)

Als u me dat laat weten kan ik voor u kijken. Dat mag ook via wikimail Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 apr 2018 08:54 (CEST)

Duurzaam energieplan Jacobson-Delucchi[bewerken]

Dag MoiraMoira, ik weet niet of dit de juiste plek is om te vragen, maar: wat is de redenering achter het verwijderen van Duurzaam energieplan Jacobson-Delucchi, een nominatie die toch kon rekenen op meer stemmen tegen dan voor verwijderen? B.v.d., m.v.g., Jürgen Eissink (overleg) 22 apr 2018 18:01 (CEST).

Neem me niet kwalijk, ik lees nu de toelichting "vrij vaag onleesbaar verhaal over van alles en nog wat en een plan met veel uitwijdingen in essayvorm, relevantie onhelder" (die ik niet onderschrijf). [EDIT:] In cache zie ik dat de introductie inderdaad essay-achtig is, maar de rest van het artikel was toch nauwelijks onencyclopedisch te noemen, namelijk een beschrijving van het plan - afijn, het is jammer dat eigentijdse ontwikkelingen zo moeilijk op Wikipedia een plek krijgen. Jürgen Eissink (overleg) 22 apr 2018 18:04 (CEST).
Artikel is beoordeeld op wat er stond en de beoordelingspagina is geen stempagina. Het was nog al een vaag verhaal wat alle kanten op ging over een plan, over energievoorziening, over van alles en haalde er van alles bij. De bronnen en referenties sloegen deels ook niet op het plan. Kortom niet behoudbaar helaas. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 apr 2018 08:49 (CEST)
Zie ajb WP:Verzoekpagina_om_commentaar#Lopende_verzoeken. Rwbest (overleg) 23 apr 2018 15:40 (CEST)

Ongewenste gebruikersnaam?[bewerken]

Hallo Moira. Ik zag deze correctie. Dank daarvoor. Ik zat te twijfelen: is dit een ongewenste gebruikersnaam? Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 24 apr 2018 10:21 (CEST)

Zeker maar ook een ingelogde vandaal. Dus meestal als zo iemand gaat vandaliseren wacht ik even want een og-blok geeft de mogelijkheid om oningelogd of via een nieuwe account door te gaan en een iv-blok niet. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 apr 2018 10:25 (CEST)
Bedankt voor je duidelijke uitleg. Ik denk dat we binnenkort inderdaad meer "fraaie" toevoegingen zullen zien. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 24 apr 2018 10:32 (CEST)

24k (Zuid-Koreaanse BoyBand)[bewerken]

Hallo, Ik heb gezien, dat je bovenstaand lemma middels een Nuweg verwijderd hebt. In het kladblok staat het nog, en zodoende heb ik het gelezen. Ik ga ervan uit, dat er te snel is geoordeeld. Het is geen machinevertaling, en gewoon vertaald vanuit en.wiki. Niets mis mee. Ldhank (overleg) 24 apr 2018 12:35 (CEST)

Betrof een brakke computervertaling uit onbekende bron met zinnen als "Voor het debuut van de groep debuteerde de akoestische pop-unit 4K, bestaande uit de vocalisten Cory, Kisu, Sungoh en Seokjune." en: "In het statement stond dat de leden Daeil en Sungoh on hiatus zouden gaan." en: "Vanaf hun debuut implementeerde 24K verscheidende genres in hun muziek." Bevatte tevens engelse ziektefouten en resulterende rare benamingen als "Hoofd rapper"en "hoofd dancer". Bij een stond er zelfs "(militaire hiatus)" achter zijn naam. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 apr 2018 14:39 (CEST)

Onnodige sjabloontjes[bewerken]

Hallo MoiraMoira,

Als een gebruiker welkom wordt geheten door een collegabewerker met een inhoudelijk verhaal en een menu, zoals dat bijvoorbeeld kan met {{sjabloon:salut}}, dan voegt het niets toe om daar een {{sjabloon:welkom-3}} boven te zetten. De bewerking door 'Screamingeagle112' vond ik niet dusdanig storend dat terugdraaien nodig was, maar ik heb deze gebruiker wel op zijn overlegpagina aangegeven dat dit niet nodig en zelfs niet gewenst is. Het klopt dat jij het wel teruggedraaid hebt. Maar het is nogal onnodig om dat daarna nogmaals op zijn overlegpagina te zetten, onder mijn opmerking daarover. Daarnaast creëer je een beetje rare verhouding door een gebruiker die in de jij-vorm wordt aangesproken opeens met een sjabloon in de u-vorm te confronteren.

Jouw uitleg heb ik niet weggehaald, al vind ik die dubbelop. Het door jou geplaatste welkomstsjabloon is een overbodige zaak. Maar goed, als jij er zo aan hecht, ga ik er geen bewerkingsoorlog van maken. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 24 apr 2018 12:37 (CEST)

Hallo[bewerken]

Hallo MoiraMoira, zie pb. - Richard kiwi Overleg 25 apr 2018 15:46 (CEST)

Gezien en gereageerd. No worries. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 apr 2018 16:01 (CEST)
Ok thnx! Ik zie echter geen reactie, of heeft 'gereageerd' in deze een andere betekenis? - Richard kiwi Overleg 25 apr 2018 16:11 (CEST)
Hotmail is wel eens traag Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 apr 2018 16:13 (CEST)

Ping[bewerken]

Hoi MM, ik heb je net gepingd, dit ter informatie. SanderO (overleg) 28 apr 2018 09:18 (CEST)

OK top. Ik heb er al ff naar gekeken. Wordt vervolgd want hier zit een orangemoodyachtig gedoe achter. Wat je jcb moet vragen is de uitslagen op de cu-wiki te zetten ook. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 apr 2018 11:11 (CEST)
Zal ik doen. Ik was toch al bij Jcb op bezoek. Ik wacht er nog op antwoord van Trijnstel of ik hiermee naar de stewards kan. SanderO (overleg) 28 apr 2018 11:17 (CEST)
Zit een groepje mensen achter vanuit de VS. De laatsten horen er niet bij denk ik. Ik zie je niet op IRC en ga zo de deur uit. Wordt vervolgd want een overzicht van alle sokken crosswiki die die man promootten lijkt me ook gewenst daarbij. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 apr 2018 11:19 (CEST)
PS: Wat doen we hiermee? SanderO (overleg) 28 apr 2018 11:21 (CEST)
Die heb ik alvast verwijderd. Het heeft geen zin om een kladblok te laten staan waarvan de gebruiker OT-geblokkeerd is. Mocht er iemand zijn die er alsnog een artikel over wil schrijven kan op WP:TERUG vragen om de verwijderde versie op diens eigen kladblok te krijgen. MatthijsWiki (overleg) 28 apr 2018 12:37 (CEST)

Ik wil best een keer bijpraten, maar dan alleen op IRC. SanderO (overleg) 2 mei 2018 13:08 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 mei 2018 08:37 (CEST)

Serra do São Mamede pagina[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Ik wil u even bedanken voor het feit dat u me gewezen hebt op het (niet opzettelijk) schenden van het auteursrecht mbt de nieuwe pagina die ik had aangemaakt over de Serra do São Mamede. Dit was natuurlijk niet mijn bedoeling en ik wilde alleen maar een nieuwe pagina aanmaken met objectieve informatie over het gebied, maar dus bedankt dat u mij hierop attent heeft gemaakt :) Matsvankasteren02 (overleg) 30 apr 2018 18:15 (CEST)

Graag gedaan. Mocht u in de toekomst hulp nodig hebben dan hoor ik het hier wel. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 apr 2018 21:47 (CEST)

verwijdering pagina Pricewise[bewerken]

Beste, via de volgende overleg pagina, https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Te_beoordelen_pagina%27s/Toegevoegd_20180418, las ik dat de aangemaakte pagina van Pricewise is verwijderd. De reden van nominatie was in eerste instantie 'weinig bronnen waaruit de relevantie van Pricewise blijkt'. Aan de hand van deze opmerking heb ik getracht de pagina zo goed mogelijk aan te passen om meer relevantie aan te tonen. Op deze wijziging heb ik geen reactie mogen ontvangen, nu is de pagina toch verwijderd. Ik vraag mij daarom af wat er meer nodig is om de pagina te laten bestaan. Vergelijkbare pagina's, Independer, Bol.com, Coolblue zijn nog steeds op Wikipedia terug te vinden. Waar sommige van deze pagina's veel minder bronnen aanleveren waaruit de relevantie van de pagina blijkt. Wat maakt het dat eerder genoemde pagina's geen presentatiepagina voor een prijsvergelijker/webshop zijn en de pagina van Pricewise wel? Wikipedia zelf refereert in het nieuwsoverzicht van 2016 naar een onderzoek gedaan door Pricewise, waarom zou Wikipedia een onderzoek aanhalen van een partij welke niet relevant genoeg is om een eigen pagina te hebben? Pricewise is ( en wordt nog steeds) door gerenommeerde nieuwskanalen zowel online als offline genoemd als betrouwbare bron voor informatie. Ik hoor graag van u.

Het is al even geleden dat ik deze boodschap op uw pagina heb achtergelaten, ik heb nog geen antwoord mogen ontvangen. Ik hoor graag alsnog van u.
Zie bovenaan deze pagina de vetgedrukte tekst voor de reden van het ontbreken van respons en klik daarna op de punten 4 en 6 van het f.a.q. voor de antwoorden op uw vraag. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 mei 2018 14:57 (CEST)

Dank voor het antwoord. De aangegeven punten 4 en 6 waren mij bekend. Ik zag daarin geen probleem en heb na de eerste aanmelding voor verwijdering de pagina met veel externe, relevante bronnen versterkt. Pricewise is geen beursgenoteerd bedrijf maar er zijn meerdere pagina's van niet beursgenoteerde bedrijven. Dit heeft ook betrekking op de eerder door mij aangedragen voorbeelden. Er zijn verschillende pagina's waar een logische connectie naar Pricewise gemaakt kan worden. Loden leeuw, Gouden Loeki, Paul Haenen, Consumentenbond, Tweakers, het nieuwsoverzicht van Wikipedia, waar het betreffende nieuwsfeit nu jammer genoeg geheel is verwijderd. En als externe bronnen een aantal onderzoeken/nieuwsberichten welke opgepakt zijn door landelijke media. Blijft bij mij de vraag wanneer een bedrijf relevant is, ik heb geen redenen kunnen ontdekken waarom de voorbeelden uit mijn eerste post dit wel zijn en een bedrijf als Pricewise niet. – De voorgaande wederom anonieme opmerking werd geplaatst door 90.145.70.14 (overleg · bijdragen)

Zie nogmaals bovenaan deze pagina de vetgedrukte tekst voor de reden van het ontbreken van respons. Wikipedia faciliteert geen reclamecampagnes door of namens het bedrijf zelf. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 jun 2018 10:32 (CEST)

Overlegpagina's[bewerken]

Beste MoiraMoira,

We hebben met elkaar een aantal afspraken gemaakt op Wikipedia. Daaronder valt bijvoorbeeld Wikipedia:Wikiquette en Wikipedia:Gebruikerspagina. Enkele punten die daar genoemd worden zijn:

 • Het verplaatsen van andermans bijdragen op jouw overlegpagina naar die van een ander wordt meestal niet op prijs gesteld.
 • Ook het zomaar verwijderen van andermans bijdragen op een overlegpagina wordt niet op prijs gesteld.
 • Verder is het gebruikelijk om het commentaar van anderen op overlegpagina's niet aan te passen, niet op je eigen overlegpagina en ook niet op die van anderen.

Ik zou het op prijs stellen als jij als moderator, met een voorbeeldfunctie, deze afspraken naleeft en niet, zoals ik je herhaaldelijk zie doen, mijn bewerkingen op overlegpagina's (gedeeltelijk) ongedaan maakt.

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 3 mei 2018 17:22 (CEST)

U vergist zich. Door mij werd enkel een dossier op de juiste plek geplaatst. U verplaatste dat naar onderen en dat is niet handig noch zinvol. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 mei 2018 20:13 (CEST)

Mijn overlegpagina[bewerken]

Hallo MoiraMoira,

Ik ben pas geleden gedeblokkeerd (en bedank u hier nogmaals voor), maar nog steeds zien niet alleen ik, maar ook anderen de melding dat ik "geblokkeerd ben". Kunt u deze weghalen? deze is zichtbaar zodra ik op mijn overlegpagina kom.

Met vriendelijke groet, Daniël Nefs (overleg) 5 mei 2018 21:38 (CEST)

Sjabloon is weggehaald. Pagina is ongooglebaar gemaakt. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 mei 2018 22:05 (CEST)

Als ik uitlog kan ik nog steeds in het archief van mij, wat ik (liever) niet wil. Hoe kan dat gefixt worden? Daniël Nefs (overleg) 5 mei 2018 22:49 (CEST)

Gewoon rustig laten staan. Mensen hebben met u overlegd en moeten dat terug kunnen vinden. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 mei 2018 07:04 (CEST)

Zolang het geen problemen oplevert laat ik het staan. Dan vind ik het geen probleem. Daniël Nefs (overleg) 6 mei 2018 09:55 (CEST)

YouTuber[bewerken]

Hoi MoiraMoira, die laatste kon best wel eens E zijn, hoor. SanderO (overleg) 6 mei 2018 09:02 (CEST)

Is dezelfde. Betreft enkel kliederaanmaken van kinderfans. Deze laatste bevatte de volgende teksten: "Hij heeft al meer dan 700.000 abbonees en die noemt hij de 'kalfam'. Hij houd het mmeeste van rode paprika's en deze eet hij dan ook volop in zijn video's. Hij heeft al 6 jaar een relatie met N*** W******" en was ook weer fraai. helaas dus een eventuele serieuze auteur vraagt het maar aan mocht het onderwerp relevant zijn lijkt me. Zijn echte naam is Kelvin Boerma en dat lijkt me ook wel overduidelijk. Is ook al bij sessie beoordeeld. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 mei 2018 09:03 (CEST)
Ja, dat is hem. Maar moet K.B. dan ook beveiligd zijn tegen heraanmaak? SanderO (overleg) 6 mei 2018 09:06 (CEST)
Ik plaatste de bijnaam (Kalvijn) en beide complete namen tegelijk aldaar zoals je kan zien. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 mei 2018 09:07 (CEST)
Die relatie ging ik net verwijderen, vandaar dat ik op de beveiliging stuitte. De bronnen die ik met Google vond, en waarop ik concludeerde dat hij E is, dateren allemaal van na de sessie. SanderO (overleg) 6 mei 2018 09:22 (CEST)

Verwijderde en niet verwijderde artikelen[bewerken]

Beste MoiraMoira, ik zag dat je van de drie door mij voor verwijdering voorgedragen artikelen er één hebt verwijderd en er twee hebt laten staan. Het gaat om de artikelen George Willem Belgicus van Nassau-Weilburg, Willem Lodewijk Carel van Nassau-Weilburg, en Karel Lodewijk van Nassau-Weilburg. Ik was enigszins verbaasd over deze uitkomst en zou graag willen weten waarom. Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd, het is geen verwijt naar jou of een poging om je beslissing te veranderen. Ik zou alleen graag voorkomen dat ik in de toekomst opnieuw ten onrechte artikelen ter verwijdering voordraag. Mvg, HRvO (overleg) 7 mei 2018 19:21 (CEST)

Uw nominaties waren legitiem. Het verwijderde artikel was echt te miniem - X was een kind van Y en Z en "In de kronieken wordt slechts melding gemaakt van zijn geboortejaar 1772, waardoor het aannemelijk is dat hij gedurende zijn eerste levensjaar ook weer is overleden." stond er nog. Wat die kronieken waren was onhelder want het was een bronloos stukje. De andere twee waren weegschaalbeslissingen (de een had een functie, de ander is bijgezet in Delft bij alle Oranjes). Over die personen was meer geschreven, was verifieerbaar ook. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 mei 2018 08:11 (CEST)
Beste MoiraMoira, dank voor het snelle en duidelijke antwoord. Mvg, HRvO (overleg) 8 mei 2018 08:44 (CEST)
Ik zou me kunnen voorstellen dat de twee resterende in de biografie van de ouders worden opgenomen en dat de artikelen dan doorverwijzingen daarnaartoe zouden worden maar dat is aan u met de andere inhoudelijk bijdragers aan deze onderwerpen om daarover te overleggen. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 mei 2018 13:21 (CEST)

Itinera Institute[bewerken]

Beste MoiraMoira, Het verbaast mij dat de wijzigingen op de pagina Itinera Institute niet aanvaard worden. Misschien ben ik niet duidelijk genoeg in mijn uitleg dus ik zet het nog even op een rijtje:

 • Itinera is wel de enige onafhankelijke denktank in België. De andere denktanks krijgen subsidies, wij weigeren die resoluut en zijn zeer streng op onze onafhankelijkheid.
 • Onze studies hebben een economische invalshoek en we aanvaarden (zoals gezegd) geen subsidies. Het is dus logisch dat onze financierders vooral uit het bedrijfsleven komen. Dat wil niet zeggen dat we een 'neoliberale lobbygroep' zijn. Bijvoorbeeld, onze boeken 'De staat van het gezin' en 'Taxshift' bewijzen eerder het tegendeel. Om u nog een voorbeeld van onafhankelijkheid te geven: In Taxshift worden projectontwikkelaars zwaar aangepakt. In onze raad van bestuur zetelt Gaëtan Hannecart, de grote baas van projectontwikkelaar Matexi.
 • Wij hebben bovendien zeer regelmatig contact met alle politieke partijen die willen regeren, dus ook linkse partijen.

Neoliberaal is de term die gebruikt wordt door mensen die het niet eens zijn met wat we met feiten en cijfers kunnen aantonen. Tegenwoordig gebruikt men 'Fake news' daarvoor.

 • Anno 2018 telt de Advisory Board 23 prominenten. Luc Coene had ik geschrapt omdat die overleden is, zoals ook te zien op de Wikipedia-pagina. Vreemd dat de adviesraad die nog nooit samengekomen is, wel op de pagina vermeld staat maar dat de Raad van Bestuur en de auteurs van de rapporten en boeken geweigerd worden op de pagina. Zij zijn eigenlijk Itinera.
 • "niet meer ingegaan op vragen over de financiering" Vroeger waren wij van het standpunt dat de financiering totaal onbelangrijk was. Dat is nog zo. Wie steunt krijgt dat niet voor terug, alleen een gratis boek als het gepubliceerd wordt. Omdat journalisten daarover bleven doorbomen staan we sinds einde vorig jaar de financiële partners vermeld op de website. Sindsdien heeft niemand er nog naar gevraagd of over geschreven...

Ik nodig je uit om eens te gaan surfen op onze website www.itinerainstitute.org Je vindt er ons jaarverslag en de financiële partners. Ik denk dat mijn aanvullende info een meerwaarde betekent voor de pagina. Vriendelijke groeten, Liesbeth Defrancq – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Ldefrancq (overleg · bijdragen) 11 mei 2018 16:06 (CEST)

U verwijderde zomaar relevante gegevens (pleegde oneerbiedig gezegd gewoon damagecontrol) en plaatste een bronloze bewering over dat uw organisatie "de enige onafhankelijke" zou zijn. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, organisatiegids of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten. Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Indien u betrokken bent zoals u hierboven aangeeft wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. De specifieke passage staat hier. Houd u er tevens rekening mee dat "Paid contributions without disclosure" expliciet verboden zijn. Hopelijk heeft u er begrip voor dat dat op Wikipedia getoetst wordt aan encyclopedische relevantie en neutraliteit. Mochten er feitelijke onjuistheden in staan (zoals de klaarblijkelijk inmiddels overleden persoon) dan kunt u dat aangeven. Op uw overlegpagina heb ik een handige informatietekst geplaatst zodat u zich eerst rustig in kan lezen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mei 2018 16:07 (CEST)

verwijderde pagina Tiemen Helperi Kimm - 13.5.2018[bewerken]

13.5.2018 - beste MoiraMoira, dank voor het verwijderen van de betreffende pagina. Overigens meende ik, aanmaker, die zelf vorig weekeinde al verwijderd te hebben, maar dat bleek niet het geval, werd mij door Wikipediaan Gouwenaar meegedeeld. Er wordt nu gewerkt aan een nieuwe versie van de pagina. ChengelerChengeler (overleg) 13 mei 2018 14:08 (CEST)

Graag gedaan. Ik adviseer u de nieuwe versie (aannemende dat u de oude nog had) in uw kladblok te plaatsen en hulp/ advies te vragen hierover eerst. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 mei 2018 14:09 (CEST)

Hans Withoos[bewerken]

iemand heeft artikel over mij geschreven en dat is verwijderd ivm schending auteursrechten, Mijn vraag is wat hier aan te doen? Marjan van mourik kunstkenner heeft een stuk over mij geschreven voor de wikepedia pagina, dit melldde zij mij gisteren. Helaas krijg ik de melding dat dit verwijderd is, 13 mei 2018 08:12 MoiraMoira (overleg | bijdragen) heeft de pagina Hans Withoos verwijderd (Schending van auteursrechten of geplaatst zonder toestemming: https://www.onlinegalerij.nl/kunstenaar/hans-withoos/). Wat kan hier aan gedaan worden dat het toch gepubliceerd wordt? groet Hans Withoos – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 89.99.12.11 (overleg · bijdragen) 13 mei 2018 15:47 (CEST)‎

De plaatser heeft hierover uitgebreide uitleg gekregen op haar overlegpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 mei 2018 15:50 (CEST)

Beste MoiraMoira, In mijn onschuld dacht ik dat het de tekst van Hans Withoos zelf was. En begrijp niet dat een kleine aanwijzing voldoende was geweest om deze vergissing te corrigeren ipv van de hele pagina meteen te verwijderen. Niet bepaald overleg te noemen. groeten Marjan

Хосе Рафаел Кордеро Санчес[bewerken]

Hi Moira. Can you delete q:bg:Хосе Рафаел Кордеро Санчес? I am not so sure the {{Delete}} template works as a speedy on Bulgarian Wikiquote. Thank you, Sam Sailor (overleg) 14 mei 2018 20:06 (CEST)

There are no admins there so it was a global sysop job anyway Glimlach. Done and 200.8.12.44 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) blocked. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 mei 2018 21:03 (CEST)

Bedankt![bewerken]

Hallo Moira. Ik zag je suggestie me aan te melden als moderator. Hoewel ik het een enorme eer vind dat je me daar geschikt voor acht, denk ik zelf dat ik dat niet moet doen. Ik heb te veel andere werkzaamheden om de extra tijd op te kunnen brengen en serieus met het moderatorschap bezig te zijn. Ik heb enorm veel plezier in het bewerken van Wikipedia -niet alleen vandalismebestrijding, maar vooral het helpen opknappen van artikelen- en denk dat ik het daarbij moet houden. Maar ik ben je zeer erkentelijk voor je suggestie. Als altijd met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 17 mei 2018 10:01 (CEST)

Schroom niet om het te heroverwegen. Collegiale groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 mei 2018 10:02 (CEST)
Een dergelijke blijk van waardering doet wel goed, hoor, zeker van iemand die ik zelf zeer waardeer: wat jij doet voor Wikipedia is fenomenaal. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 17 mei 2018 10:05 (CEST)
En ook ik heb het al jaren veel te druk en dan is wikipedia een prima afleiding (vroeger zou je dat studieontwijkend gedrag genoemd hebben maar toen ik studeerde was er nog geen wikipedia). Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 mei 2018 10:07 (CEST)

Sander kocken[bewerken]

Graag wil ik een pagina maken over mijn broer: Sander Kocken. Helaas wordt de pagina steeds offline gehaald. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.106.229.189 (overleg · bijdragen)

Dat kunt u gezien het gebrek aan encyclopedische relevantie en persoonspromotie en uw directe betrokkenheid bij het onderwerp niet meer proberen te doen is mijn dringende advies als ik zo kijk in de verwijderlogboeken en de resulterende preventieve heraanmaakbeveiliging. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 mei 2018 11:35 (CEST)

Janis Blaswich[bewerken]

I am written a article about Janis Blaswich, because of Heracles Almelo has a interest to the goal keeper of Borussia Mönchengladbach (until the current season, he loaned to Hansa Rostock). To the new season, Blaswich joins Heracles --Zugezogener Ostwestfale (overleg) 18 mei 2018 14:20 (CEST)

GLemens1940[bewerken]

Kennelijk doet hij weer een nieuwe poging, nu op artikelen waar hij eerder actief is geweest o.a. Jurgens, Lemmens (geslachten), Antoon Jurgens en Willem Nijholt . Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 20 mei 2018 21:18 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd een privacyschending onzichtbaar gemaakt en dynamisch IP week blok. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mei 2018 22:07 (CEST)

CloudGamesBubble en DaanSpeeltIets[bewerken]

Hallo Moira. Bedankt voor deze blokkade. Kun je ook even kijken naar DaanSpeeltIets (overleg | bijdragen | bloks) want volgens mij is dat een vriendje van CloudGamesBubble (overleg | bijdragen | bloks) gezien de gelijksoortige bewerkingen op Overleg:Nelson Mandela. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 22 mei 2018 11:13 (CEST)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd een of twee verveelscholieren. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 mei 2018 11:23 (CEST)
  • Dank je! Dat dacht ik al. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 22 mei 2018 11:54 (CEST)

Is dit er ook een?[bewerken]

Hallo Moira. Is dit ook weer zo'n YouTuber die door het filter is geglipt? Lijkt na een search op Google geen privacyschending. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 23 mei 2018 11:22 (CEST)

Nee dat is een HAVOscholier uit Den Haag die zichzelf positioneert als oprichter van Google Glimlach. Ik ga daarmee verder aan de slag straks. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 mei 2018 11:29 (CEST)
Dank je! Toch privacyschending dus. Nooit te oud om te leren Glimlach. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 23 mei 2018 11:31 (CEST)
Ja, deze jongeman uit drie havo wordt netjes voor later tegen zichzelf in bescherming genomen door ons. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 mei 2018 11:33 (CEST)
En verder afgehandeld nu zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 mei 2018 12:23 (CEST)
Dank je. Ik heb het in een eerder overleg hierboven al een keer gezegd: ik vind het gewoon knap hoe je die dingen weet uit te zoeken. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 23 mei 2018 12:26 (CEST)

Zijn dit dezelfde?[bewerken]

Hallo Moira. Gezien het vandalisme vandaag op Unidentified flying object zijn deze inmiddels geblokkeerde gebruikers: Bbfbrfffeee (overleg | bijdragen | bloks), Jabehmgnhfyh (overleg | bijdragen | bloks) en Nickname075 (overleg | bijdragen | bloks), te koppelen aan deze school: 92.111.11.82 (overleg | bijdragen | bloks)? Bedankt, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 24 mei 2018 11:35 (CEST)

Ja tuurlijk. Zijn overigens meer scholieren die gisteren en vandaag samen aan de klieder gingen. Dossiers gekoppeld en school heeft hardblok. Houd de artikelen nog maar ff in de gaten want soms doen ze het via hun mobieltje ook. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 mei 2018 11:47 (CEST)
Dank je (opnieuw). Ik laat artikelen waarop ik vandalisme heb teruggedraaid standaard een dag of wat op m'n volglijst staan, want, zoals je zegt, vaak keren de kliederaars terug. Groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 24 mei 2018 12:03 (CEST)

Gebruiker:Jo-Jo Eumerus[bewerken]

Beste MoiraMoira, Kan u de tussenkomsten van bovengemelde gebruiker eens nazien? Sommige bewerkingen betreffen lemma's waarop een vroeger ons goed bekende man zeer actief was. Anderzijds is het hier een eigenaardige werkwijze. Er wordt zogenaamd gewerkt onder de gebruikersnaam Jo-Jo Eumerus, maar dit blijkt een naam van een andere wikipedia te zijn, niet ingeschreven bij de Nederlandse. met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 25 mei 2018 16:24 (CEST)

Jo-Jo Eumerus (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) is hier zie ik enkel actief met het voorzien van afbeeldingen van betere titels. Hij is actief met afbeeldingen op commons en is moderator op de engelstalige wikipedia. Denk dat zorgen onnodig zijn Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 mei 2018 16:27 (CEST)

Ierse Hunter[bewerken]

Een tijdje geleden heb ik geprobeerd het artikel Ierse Hunter, oorspronkelijk aangemaakt door een anonieme gebruiker, te redden van een zekere verwijdering. Daarvoor heb ik wat materiaal van de Engelstalige Wikipedia vertaald. Ik heb het verder daarbij gelaten, omdat ik ook weer niet de grootste paardenkenner ben. Naar mijn weten was de informatie die ik aan het artikel toevoegde, wel gewoon juist, en kon eventueel met bronnen gestaafd worden. Echter, ik zag zonet dat het artikel toch verwijderd was door jou. Mijn inziens was het artikel, ondanks dat het nog steeds een beginnetje was, wel voldoende uitgebreid, gewikificeerd, en kwalitatief verbeterd dat het de minimumstandaarden voor inclusie in Wikipedia haalde. Je noemde in de verwijdernotitie dat de gepresenteerde informatie "onjuist" zou zijn. Zou je dit misschien kunnen toelichten? Met vriendelijke groet, Ealuscerwen (overleg) 25 mei 2018 19:25 (CEST)

Een vertaling van het en-wiki lemma zou te prefereren zijn. Wat er nu stond was een onaf tekstje met fouten. U vroeg naar wat er niet klopte. Er stond compleet: De Ierse Hunter is een paardenras, oorspronkelijk afkomstig uit Ierland. Het ras is een kruising tussen een Iers trekpaard en een ander paardenras: meestal een Engelse volbloed, maar tegenwoordig ook wel eens een Europees warmbloedras. Het ras is in het Engels ook wel bekend onder de namen Irish Sport Horse (ISH) of Irish Draught Sport Horse. Ierse Hunters worden ondanks hun gemengde afkomst in de paardenwereld gezien als een volwaardig paardenras. Het maakt niet uit of de ouders van een Ierse Hunter tot de oorspronkelijke voorouderrassen behoren: het nageslacht van Ierse Hunters wordt ook gewoon tot het ras gerekend. De eerste drie zinnen kwamen uit de intro van het Engelstalige Wikipedia-artikel. Daar zat aan het eind een vertaalfout in toen u stelde dat de meer recente kruisingspartner "een Europees warmbloedras" zou zijn. Dat is echter geen ras maar een rasgroep waarvan slechts enkelen gebruikt werden en incidenteel nog worden bij de fokkerij van dit ras. Daarna ging het mis want de laatste twee zinnen bevatten een subjectieve bewering over "gezien worden als volwaardig ras" en een uitwijding ervan. De stamboekregels voor de diverse paardenrassen verschillen en er zijn maar weinig rassen zonder raskruisingen in de gelederen. Dat heeft niets te maken met "acceptatie" of "volwaardig" zijn maar enkel met staande fokpraktijk en stamboekvoering. En toen hield het opeens op het artikel. Niets over geschiedenis, gebruik, kleurslagen, fokkerij enzovoorts helaas. Dus vijf bronloze zinnen waarvan de laatste twee niet helemaal klopten heb ik daarom niet behouden bij de sessie. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 mei 2018 07:40 (CEST)
Fair, bedankt voor de uitleg! Ealuscerwen (overleg) 26 mei 2018 13:33 (CEST)
Graag gedaan. Als u zich waagt aan het compleet vertalen van het en-wiki artikel beloof ik hulp. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 mei 2018 13:37 (CEST)

Vergeten nominatie[bewerken]

Dag Moira, op de afgehandelde Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180502, in deel 4, staat onder Sv amphitryon ook nog House Rules Holland, die ik misschien te onduidelijk ook heb genomineerd – zou je daar ook nog even naar willen kijken? Dank, Jürgen Eissink (overleg) 26 mei 2018 15:51 (CEST).

 • Idd door inspringen niet gezien maar nu wel afgehandeld want hij stond er wel bij. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 mei 2018 20:43 (CEST)

Aanspreken collega's[bewerken]

Hallo MoiraMoira,

Wat goed dat je een relatief nieuwe moderator zo vriendelijk en in de door haar nadrukkelijk gevraagde vorm aanspreekt op het feit dat ze vergeten was een (semi-)beveiligd artikel handmatig te melden op Wikipedia:Beveiligde_pagina's. Ik neem aan dat je de omissies van RonaldB, van Look Sharp! en van MatthijsWiki hierbij over het hoofd gezien hebt, want ik zie in jouw lijst bewerkingen niet dat je hen daarop hebt aangesproken. Ook heeft Bdijkstra kort daarna de pagina Stemming van Pythagoras beveiligd zonder dit te melden.

De RvM, waar je naar verwijst op de gebruikerspagina van Ecritures, schrijft ook voor dat de moderator de reden van de beveiliging, of in ieder geval een korte omschrijving daarvan, toevoegt op de pagina waar de beveiliging gemeld wordt. Is het een omissie jouwerzijds dat hiervoor bij het splitsen van de pagina over meerdere subpagina's geen ruimte is ingericht?

Waar vind ik de reden van beveiliging van Meghan Markle terug? En van de andere door jou beveiligde artikelen? En waarom heb je geen reden voor de beveiliging vermeld toen je de vier door Ecritures geblokkeerde pagina's toevoegde?

Waar kan ik deze beveiliging terugvinden in de lijst gemelde beveiligingen?

Ik zie trouwens dat je vanmorgen deze bewerking hebt gedaan. Hiermee breng je de tekst van deze pagina in een situatie die in strijd is met de RvM. Kan jij mij vertellen waar de gemeenschap besloten heeft dat deze wijziging toegestaan is, en waarom de RvM daarop niet is aangepast?

Wie is er verantwoordelijk voor het opruimen van de verlopen meldingen? Betreft dat de moderator die de melding plaatst? Zowel bij 2 weken als bij drie maanden staan artikelen die door jou beveiligd zijn, maar waarvan de beveiliging inmiddels verlopen is. Van die laatste pagina kunnen ook beveiligingen van MatthijsWiki en van Wiki13 verwijderd worden.

We mogen als gemeenschap elkaar scherp houden, maar de toon waarop je dat deed richting Ecritures was bepaald niet de toon die ik gekozen zou hebben. Je schept afstand en doet neerbuigend, terwijl je zelf niet degene bent die de eerste steen mag gooien.

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 27 mei 2018 11:27 (CEST)

Als we moeten gaan wachten op degene die wel de eerste steen mag gooien, dan loop je kans dat we oneindig op elkaar blijven wachten. Daar leert Ecritures niets van. Knipogende smiley - Robotje (overleg) 27 mei 2018 14:56 (CEST)
Och, MM is wel vaker aangesproken op haar gedrag en toon... The Banner Overleg 27 mei 2018 15:16 (CEST)
In antwoord op de informatieve vragen hierboven: Collega Kippenvlees haalt namens iedereen de verlopen beveiligingen weg (waarvoor we hem erkentelijk zijn want deze en gene (inclusief ik zelf) vergeten het nog wel eens). De beveilingsreden staat in het loglinks sjabloon zelf verwerkt door op "log" te klikken. Heel korte beveiligingen (1-3 dagen) worden niet vermeld daar. Dat betreft meestal bewerkingsoorlogen of kortdurend scholierengeklier en wellicht is het een idee om dat ook in de rvm op te nemen. De jijbak-drogreden ga ik verder niet op in, enkel lijkt het me goed om betrokkene daarom nogmaals te wijzen op deze pagina. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 mei 2018 16:11 (CEST)Zesde bewerking om 27 mei 2018, 21:53 (CEST)
In reactie op dat laatste, ik ga bij iedereen uit van goede wil, totdat mensen duidelijk laten zien dat ze dat niet meer verdienen. En vaak gun ik mensen dan alsnog een nieuwe kans. Ik wijs je erop dat je heel selectief een collega lijkt aan te spreken, een collega die je eerder ook op door haar ongewenst geachte wijze in de u-vorm benaderde, waar je drie, vier andere collega's die een identieke omissie maakten totaal niet aanspreekt. Mijn opmerking over wie de eerste steen mag gooien, kan je uitleggen als een jij-bak, als jij dat wil doen, maar dan verspeel je het recht om van AGF te spreken.
De RvM zegt duidelijk: Moderatoren melden de wijzigingen in beveiliging van pagina's op Wikipedia:Beveiligde pagina's, met een korte omschrijving van de reden. vette aanduiding van mijn hand Volgens mij is dit niet anders te lezen dan dat de reden van de beveiliging (kort) aangegeven dient te worden op de pagina met de beveiligingen, niet in een gerelateerde pagina. Zie ook deze waar de reden niet in het log vermeld is.
Met diezelfde vermelding in de RvM is er geen ruimte om korte blokkades niet te vermelden. Ik realiseer me dat het wel vermelden (en handmatig weghalen) werk voor de moderatoren met zich mee brengt en dat zou een argument kunnen zijn om een wijzigingsvoorstel op de RvM aan de gemeenschap voor te leggen. Tot die tijd is er geen ruimte voor jouw bewerking op de pagina Beveiligde pagina's om dit uit te sluiten. Zelfs met heel veel AGF zie ik niet hoe een dergelijke oproep aan moderatoren om in strijd met de RvM te handelen te rechtvaardigen valt.
Erg fijn dat Kippenvlees1 de vervallen bewerkingen pakweg een keer per week wil opruimen voor collega's. Maar ik hoop dat je het met mij eens bent dat het primair de eigen verantwoordelijkheid is van de ve beveiligende moderator om deze hele beveiliging te bewaken en dus ook om het opheffen van de beveiliging te registreren. Overigens zou het vast mogelijk moeten zijn om een bot een of meer keren per dag langs die pagina's te laten gaan om de verouderde meldingen te laten verwijderen (en wellicht ook om de opgelegde beveiligingen te laten opnemen, als er toch geen inhoudelijke toevoeging gedaan wordt).
Het is prima als je Ecritures uitlegt hoe ze haar werkzaamheden als moderator nog beter kan doen, maar het komt oprechter over als je dat dan meteen naar allen doet die dezelfde omissies maken, en als je rekening houdt met de nadrukkelijk aangegeven wens van Ecritures om de u-vorm niet te gebruiken. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 28 mei 2018 00:44 (CEST)
@RonnieV: Het melden van beveiligingen is net als de IP-bloks zo'n voorbeeld waar de richtlijn vreselijk tekort schiet, en moderatoren zelf beleid ontwikkeld hebben. De grens van een week was al zo toen ik nog moderator was.
Dit beleid hoort een keer door de gemeenschap per stemming goedgekeurd te worden. Telkens melden en weer weghalen is erg veel werk. M.i. zit je aan de grens van wat van een moderator verwacht kan worden. Woudloper overleg 28 mei 2018 07:42 (CEST)
Ik was vanaf 2004 twaalf jaar moderator en volgens mij was het in die periode gangbaar om alleen wat langere beveiligingen te melden op die pagina en blijkbaar is dat nog steeds zo. Je voorbeeld van de beveiliging door Look Sharp! waar sprake zou zijn van een omissie lijkt me dan ook onjuist want het ging daar om een beveiliging van slechts 1 dag. Je opmerking over het niet terug kunnen vinden van de beveiligingsreden van het artikel over de wielrenner Simon Yates slaat echt nergens op. Toen je daar over begon was de beveiliging al afgelopen en in dezelfde edit van je verwijt je juist MoiraMoira dat ze beveiligingen die afgelopen zijn zelf moet verwijderen van de lijst. Wat wil je nou? Een deel van de punten die je noemt zijn op zich wel vermeldenswaardig omdat er soms een verschil zit tussen wat ooit opgeschreven is en hoe het in de praktijk gaat. In het arbcom reglement staat dat zaken in een subcommissie worden behandeld maar ik heb begrepen dat dat in de praktijk anders gaat. Dan is discussie daarover prima en wellicht komt daaruit dat tekstuele aanpassing nodig is. Om specifiek MoiraMoira aan te spreken op het verschil tussen de tekst en de praktijk vind ik niet fair. Begin dan een brede discussie in de kroeg. - Robotje (overleg) 28 mei 2018 08:23 (CEST)
@Robotje, MoiraMoira spreekt Ecritures aan op het niet naleven van de RvM. Bovenin de RvM staan een aantal duidelijke aanwijzingen over het gewenste gedrag van moderatoren. Daaronder staat in de RvM Moderatoren melden de wijzigingen in beveiliging van pagina's op Wikipedia:Beveiligde pagina's.... Er staat daar nergens dat moderatoren de vrijheid hebben om kortere beveiligingen niet te melden. Met deze regeling hadden zowel de door Look Sharp! geplaatste beveiliging als de beveiliging van Simon Yates gemeld moeten worden. Bovenaan de pagina met beveiligde pagina's staat in een toelichting Deze pagina geeft een overzicht van de voor langere tijd beveiligde pagina's, Maar even verderop stond De hier vermelde pagina's zijn beveiligd voor korte of langere duur, waar MoiraMoira gisteren een toelichting gaf bij langere duur (De hier vermelde pagina's zijn beveiligd voor korte of langere duur (vanaf 1 week). Dit sluit aan bij de RvM, die immers geen beperking kent in de duur. MoiraMoira geeft met haar wijziging een verduidelijking van wat zij als lange duur ziet, namelijk een week of langer. Als MoiraMoira bedoelde aan te geven dat De hier vermelde pagina's zijn beveiligd voor minimaal 1 week, dan is de tekst duidelijker, maar haar wijziging in strijd met een besluit van de gemeenschap. Voor inhoudelijke wijzigingen van de RvM is een besluit van de gemeenschap nodig.
@Woudloper, Het lijkt mij dat deze regeling nog uit de tijd stamt dat er veel minder mogelijk was met bots. Als de gemeenschap besluit dat moderatoren de reden niet meer hoeven aan te geven op de pagina 'Beveiligde pagina's', dan denk ik dat deze pagina prima door een bot onderhouden kan worden. Dát lijkt mij dan een zinvolle actie om de werklast voor moderatoren te verlichten. Maar daarvoor zijn formeel twee besluiten van de gemeenschap nodig én een operationele bot. Werk aan de winkel.
@Allen, Dat er op een aantal plaatsen veel verschil zit tussen dat wat de gemeenschap besloten heeft en -bijvoorbeeld- in reglementen, regelingen en richtlijnen heeft vastgelegd, ben ik zeker met Robotje eens. Als ik weer iets meer tijd heb, wil ik daar graag met anderen werk van gaan maken. Ik realiseer me daarbij dat het veel tijd kost om alle regelingen en de al dan niet formele uitzonderingen daarop in beeld te brengen, alle zichtbare en onzichtbare tegenstrijdigheden boven water te halen, ook veel tijd om dat om te zetten naar duidelijk gestructureerde en heldere teksten en daarna nog een hoop energie om de aangepaste teksten door de gemeenschap te laten vaststellen. Maar ik denk wel dat het heel belangrijk is om met elkaar de regels enz. weer eens goed door te nemen en vast te laten leggen door en voor de gemeenschap. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 28 mei 2018 11:42 (CEST)
Hoi RonnieV, je verwijt MoiraMoira dat ze wel Ecritures aanspreekt op het niet melden van twee specifieke beveiligingen (in beide gevallen van een week of langer) maar Look Sharp! niet aanspreekt op het niet melden van een specifieke beveiliging (van 1 dag). Ik begrijp dat jij nooit moderator geweest bent en je er daarom waarschijnlijk ook niet van bewust bent dat er vele jaren een praktijk is dat beveiligingen van minder dan een week niet gemeld worden. Dat was al zo toen ik moderator werd en dus voor MoiraMoira moderator werd. Zo bezien is het helemaal niet zo verbazingwekkend dat MoiraMoira wel een collega moderator aanspreekt op het niet vermelden van een beveiliging van 1 week maar niet een collega aanspreekt voor het niet melden van een beveiliging van 1 dag. Kun jij enkele voorbeelden geven van de afgelopen 24 maanden waarbij een moderator (een van de meer dan 40 moderatoren) een melding maakt van een beveiliging van 1 dag? - Robotje (overleg) 28 mei 2018 16:14 (CEST)
Hoi Robotje, Je bent er behendig in om vragen om te draaien. Als de moderatoren collectief de RvM aan hun laars lappen en de pagina 'Beveiligde pagina's' door een moderator zo is ingericht dat er geen ruimte is om kortere beveiligingen te melden, dan lijkt het mij zonde van mijn tijd en energie om te gaan zoeken naar het door jou gevraagde voorbeeld. Vertel jij maar waar een moderator die met de RvM in de hand een dergelijke beveiliging zou willen melden, terecht kan.
Mooi dat je nu Look Sharp! vrijpleit, al zijn de moderatoren gehouden aan de RvM, niet aan eigen interpretaties daarvan. Ik had niet de bedoeling Look Sharp!, RonaldB of MatthijsWiki hier aan te spreken, dan had ik dat op hun eigen OP gedaan of, als ik het collectief had willen doen met een ping of een mailtje naar de moderatorenlijst. De beveiligingen die RonaldB en MatthijsWiki hebben geplaatst hadden wel op die pagina gemeld moeten worden. Buiten kijf blijft dat MoiraMoira selectief collega's aanspreekt en dat doet op een toon die niet past bij Wikipedia en zeker niet bij dezelfde RvM. Dáár ligt de kern van mijn opmerking, niet bij de overtredingen van de RvM door andere moderatoren, die immers hetzelfde hebben nagelaten als Ecritures.
Verder moet ik constateren dat de aangesprokene, die al deze teksten ongetwijfeld leest (ze staan immers op haar overlegpagina), geen enkele poging doet om haar gedrag toe te lichten of recht te zetten. Ze verwees naar deze pagina, en heeft inmiddels alle tijd gehad om te laten zien dat zij van goede wil is. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 28 mei 2018 17:13 (CEST)
Ik moet constateren dat MoiraMoira U een paar maanden geleden al op die pagina wees, @RonnieV:, toen U haar hier op niet bijzonder vriendelijke wijze de les kwam lezen. Daarna kwam u nog een drietal keren hier voorbij (#Onnodige sjabloontjes, #Overlegpagina's en #Aanspreken collega's), en ook die keren was de toon van uw overleg steeds belerend en verre van vriendelijk. En nu verwacht U dat zij nog op U reageert als U hier wederom op zo'n toon komt klagen, nota bene over de toon van overleg tegenover collega's? Heel verstandig van MoiraMoira dat zij zich niet verder laat meeslepen in de poep die U hier uit uw pen laat vloeien. Op de weinige inhoudelijke punten die in uw betoog stonden heeft zij hierboven immers al netjes gereageerd. Misschien kunt U zich beter eerst eens afvragen hoe het gesteld is met de toon waarop U uw collega's aanspreekt... Mvg, Trewal 28 mei 2018 21:59 (CEST)

Porges[bewerken]

Beste Moira, Goed dat je mijn halfbakken artikel over Stephen Porges hebt verwijderd, ik wist niet goed hoe ik er verder mee moest. Binnenkort doe ik een tweede poging offline en plaats ik hem pas als hij oké is. Het valt me nog niet mee om iets nieuws te maken. Misschien moet ik het voorlopig ook maar houden bij typo's en andere kleine wijzigingen van andermans artikelen. Groeten, Bix333 (overleg) 28 mei 2018 12:00 (CEST)

Dag Bix333, dank voor uw bericht. Als u de tekst nog benodigt voor een nieuwe poging dan kan ik die in uw kladblok plaatsen. U kunt dan hulp vragen via het coachingsprogramma (zie de doorlink in de welkomsttekst op uw eigen overlegpagina) en/of via een oproep in het medisch café. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 mei 2018 12:02 (CEST)

Beste MoiraMoira, Het was maar een heel kort tekstje, maar het zou fijn zijn als u het in mijn kladblok plaatst! Alvast bedankt, Bix333 (overleg) 30 mei 2018 14:44 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd zie Gebruiker:Bix333/Stephen Porges Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 31 mei 2018 08:31 (CEST)

Jose Rafael Cordero Sanchez on Maltese Wikipedia[bewerken]

Hi Moira. Could you exercise your wonderful global power over mt:José Rafael Cordero Sanchez? There are only 3 sysops there, none of them have been around for the last few weeks, and an IP to no surprise removed the deletion template from the article yesterday. Thanks, Sam Sailor (overleg) 29 mei 2018 18:52 (CEST)

Anselmus Poneli[bewerken]

Beste MoiraMoira, Deze tekt heb ik vorige week ook gemaild, maar helaas nog geen reactie ontvangen. Hopelijk is dit een betere plek om discussie te initieren. Enige jaren geleden heb ik kennisgemaakt met het werk van Anselmus Poneli. Hij heeft een aantal prachtige boeken geschreven en maakt mooie gebouwen en kunstwerken. Het is bij mijn weten een van de weinige architecten, kunstenaars die proberen een creatieve zoektocht naar een meer harmonieuze wereld te verbinden aan wat we tegenkomen op straat (architectuur) en in gebouwen (kunst). Hij pretendeert geen waarheid. Ik kon hem niet op wikipedia vinden. Dus dacht ik ik schrijf iets. Er bleek al iets te zijn geschreven dat niet neutraal genoeg was. Dus heb daar nauwlettend op gelet. Nu wordt het aan de kant gezet. Dat is jammer. Mijn vragen: Zou jij of iemand anders mij kunnen vertellen wat de criteria zijn voor een artikel? Wanneer wordt een artikel over een persoon/alias geaccepteerd? Inhoudelijk is de visie van Poneli bijzonder. Hoort dat niet in wikipedia? Moet ik daarover schrijven? PONELI heeft boeken gepubliceerd, is actief, gerecenseerd. Daarnaast architect, kunstenaar. Zal ik wat foto’s van zijn werk bijvoegen? Ik kom op wikipedia voorbeelden tegen van andere personen die wel zijn geaccepteerd. Zoals Arnol Kox die in Eindhoven al 40 jaar voor de ex V&D schreeuwt dat we ons tot Jesus moeten bekeren. Ik zie zanger Rinus en Tjako van Schie voorbij komen als ik even zoek. Zijn hun prestaties meerderwaardig? Ik zou het op prijs stellen indien er duidelijke richtlijnen worden gegeven, de algemene uit je FAQ zijn erg vaag. Dan kan ik proberen daaraan te voldoen. MVrGr – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door BenElsinck (overleg · bijdragen) 30 mei 2018 10:17‎ (CEST)

U herplaatste een vrij gelijkaardige tekst die al eerder was geplaatst door een ander account en beoordeeld en geëvalueerd en niet werd behouden. Die redenen kunt u hier vinden. Ook was er sprake van persistente boekenpromo de resultante daarvan staat hier. Dit is een encyclopedie en geen plek voor persoonspromotie en boekpromotie. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 mei 2018 10:28 (CEST)

Verwijdering pagina De Knerts[bewerken]

Beste MoiraMoira, Ik vroeg me af waarom mijn recent aangemaakte pagina De Knerts verwijderd is. De Knerts betreft een legende binnen de gemeente Waalre en omliggende gemeente in de visserij. Dit is oprecht een alomverteld verhaal. Ik vraag me derhalve af wat het verschil is met dit mythische verhaal in vergelijking met andere mythische wezens als bigfoot, chupacabra en loch ness et cetera et cetera. Allen berust het op verhaal en fantasie. Ik hoor het graag als ik iets fout doe of zaken vermeld die ik niet mag vermelden. Hopelijk kan ik op deze manier het verhaal van de Knerts toch eer aandoen, getuige de bekendheid die het in mijn omgeving geniet. Met vriendelijke groet, Paul – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Knertsen (overleg · bijdragen) 30 mei 2018 15:55 (CEST)

Ik vraag me oprecht af waarom u een hoaxpagina hier wenst te plaatsen. Dit is een saaie serieuze degelijke encyclopedie namelijk en geen plek voor zelfbedachte onzin met een gefotoshopte nepfoto van een opblaasbeestje. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 mei 2018 15:55 (CEST)
Omdat zoals vermeld dit een zeer bekend verhaal is binnen mijn regio. Mijn vraag is daarom ook: Wat is het verschil met andere artikelen zoals de chupacabra op wikipedia wat ook valt onder zelfbedachte onzin?

Ik hoor het graag. Groetjes – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Knertsen (overleg · bijdragen)

De Knerts bestaat niet en is onbekend en zelfbedacht (nul google hits heden ten dage is een prestatie op zich). De Chupacabra valt in de categorie bestaat niet maar is wel bekend net zoals het monster van Loch Ness. Hopelijk valt het kwartje nu? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 mei 2018 16:18 (CEST)
Nee niet bepaald. Dus eigenlijk insinueer je nu dat een zelfbedacht wezen wat berust op complete onzin een bepaalde hoeveelheid bekendheid moet verwerven voordat er iets over geschreven mag worden op wikipedia (de vrije encyclopedie)? Beetje willekeur aangezien de Knerts wel bekendheid geniet in de regio en ik nu de eerste stap wil zetten om hier iets over te documenteren op het internet. Ik schaad niemand met dit artikel. Ik documenteer alleen een verhaal wat door mensen binnen de regio aan elkaar doorverteld wordt. Jammer als dit niet binnen de vrije encyclopedie past die Wikipedia probeert te zijn. Ik zou er eerder een hoop mensen een plezier mee doen door het verhaal op te schrijven en open te stellen voor toevoegingen et cetera. Overigens bedankt voor de moeite om te reageren. – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Knertsen (overleg · bijdragen)
Dank. Mij rest nu niets anders dan u te wijzen op Oncyclopedia voor uw hersenspinsels en de hoop uit te spreken dan wij in de toekomst met betrekking tot serieus bijdragen op uw schrijfkwaliteiten kunnen gaan rekenen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 mei 2018 17:10 (CEST)
Bedankt voor de reacties nogmaals. De oncyclopedia is iets dat ik nog niet kende. Ook dank hiervoor! De Knerts zal op deze pagina eer aangedaan worden middels een artikel. Succes met moderaten.
Ëind goed al goed. Als het er staat geef me de link dan ga ik het zeker lezen (en maak een wat mooiere fake afbeelding ook is mijn suggestie). Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 mei 2018 17:18 (CEST)

http://oncyclopedia.org/wiki/De_Knerts

Ik heb vooralsnog dezelfde afbeelding gebruikt. Zal in de toekomst kijken of ik deze kan veranderen. Bedankt voor de tip in ieder geval. Het lastige is echter dat de beeltenis van de Knerts vooralsnog grotendeels een mysterie is ;)

Groetjes 62.140.137.101 (overleg | bijdragen | bloks)

Blokkade Overleg gebruiker:2001:9E0:8702:CF00:317F:3A92:2B53:3F2C[bewerken]

Geachte heer/mevrouw, zojuist heeft u dit ip-adres voor een maand geblokkeerd. Er zouden vier vandalistische bewerkingen zijn gedaan. Sinds april is dit mijn ip-adres. Ik heb die bewerking gedaan

De bewerking op Jelena Ostapenko was naar aanleiding van een NOS-bericht dat ze een gravelspecialiste zou zijn. Daarom paste ik het aan. Achteraf bleek dat de NOS een fout gemaakt had.
De bewerking op Dylan Haegens was correct. Ik verwijderde een aantal witregels.
De bewerking op Rebecca Sugar was eveneens correct. Wikipedia linkt over het algemeen niet naar data en jaartallen in een geboortedatum.
Over de bewerking op Bezuidenhoutseweg is discussie mogelijk. Zie mijn overlegpagina. Vandalisme was het zeer zeker niet.
Daarom verzoek ik u de blokkade ongedaan te maken. Geen van vieren is vandalisme.
De reden dat ik soms ingelogd bewerk is dat ik verschillende browsers tegelijkertijd gebruik, soms ben ik dan op de ene wel en op de andere niet ingelogd. Dit gaat bij mij vaak fout.
Alvast bedankt, Elizabeth'94 (overleg) 31 mei 2018 08:31 (CEST)
Ik ga voor u kijken. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 31 mei 2018 08:32 (CEST)
De /64 range is een al langere tijd aan een specifieke klant van Solcon toegewezen statische internetaansluiting. Ik heb twee meldingen (dank voor uw uitleg) weggehaald. Kunt u mij in verband met uw privacy wellicht mailen via wikimail klik hier en laten weten of vanaf deze aansluiting meer personen bewerken? Ik kan niet zien of dit een individuele aansluiting dan wel een organisatie of bedrijf of school is namelijk. Tot dan kan ik u enkel adviseren om ingelogd te bewerken. Dan wordt u niet getroffen door bewerkingsblokkades. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 31 mei 2018 08:40 (CEST)
Vanaf deze aansluiting bewerken sowieso meerdere personen. De meeste bewerkingen herken ik namelijk niet, alleen die vier die ik noemde. Alsnog zou ik graag zien dat de bewerkingen op Rebecca Sugar en Bezuidenhoutseweg ook van de lijst verwijderd werden. Die zijn van mij, ik vergat alleen in te loggen. Het is sowieso niet terecht om die andere personen te 'straffen' voor wat ik deed. Dan zou u mijn account ook moeten blokkeren. Elizabeth'94 (overleg) 31 mei 2018 08:47 (CEST)
Laat me meer weten via wikimail alstublieft dan kan er een juist bericht op de pagina komen met informatie over wat en hoe en informatie voor de mensen met een account. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 31 mei 2018 09:25 (CEST)

Slavernij sectie 'België'[bewerken]

Beste MoiraMoira, Ik zou je als eerst al willen bedanken voor de bijdrage die je voert op wikipedia :) Echter op de pagina Slavernij in het deel van België, staat er een klein foutje, er staat namelijk :"Het bewind werd gekenmerkt door slavernij[19], ontvoeringen, marteling, verkrachtingen, onthoofdingen en afhakken van handen." en deze verschrikkelijke zaken gebeurden inderdaad wel allemaal, echter zijn bewind werd niet gekenmerkt door slavernij, het werd zelf afgeschaft onder Leopold (hier zijn ook Belgische Soldaten voor gesneuveld: bv, Lippens en De Bruyne), nu had ik dit vanmorgen (onprofessioneel) aangepast. Waarom ik dit bericht stuur is absoluut niet om Koning Leopold goed te spreken, want anders zou ik deze vermelding van slavernij op elke pagina waar hij vermeld wordt aanpassen, echter hier paste ik het aan omdat het in context is met België. Nu zou ik graag met jou een manier willen bedenken waarop we deze vermelding kunnen behouden, maar ook vermelden dat de slavenhandel in centraal-Afrika is gestopt dankzij/door België of eventueel Leopold Met vriendelijke groet E.D – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Ghostjedi07 (overleg · bijdragen) 1 jun 2018 22:28‎ (CEST)

Dit is aangepast in de contekst nu zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 jun 2018 09:07 (CEST)

Onderhoudsbewerking: Lint errors: Bogus file option[bewerken]

Zou u zo vriendelijk willen zijn om geen systeemfouten terug te plaatsen? Door uw roll-back geeft het systeem aan dat er weer een blanco bestandsoptie in het archief staat.  •   Rodejong   ✉️ 👀 → 🕘  5 jun 2018 10:24 (CEST)

Tinus van Aarle[bewerken]

Hallo MoiraMoira, ik vermoed dat de OT geblokkeerde gebruiker:Lachsteen weer bezig is. Inhoudelijk juist in dit artkel is eigenljik alleen maar dat hij voor Willem II gespeeld heeft. Dat was in het seizoen 1971-72, nadat zijn vorige club, Baronie, uit het betaald voetbal gezet was. Tinie van Aarle is volgens mijn gegevens bijna 20 jaar jonger. Cattivi (overleg) 5 jun 2018 14:45 (CEST)

Zou best kunnen. Zelfde provider en zelfde regio. Mocht hij weer doorgaan met allemaal foutieve onaffe lemmata meld dat dan op de overlegpagina van die internetaansluiting en als het patroon overduidelijk is dan kan er wat worden gedaan. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 jun 2018 14:54 (CEST)
Ik vind dat ik mijn best heb gedaan, maar voorlopig stop ik hiermee. Het wordt voor mij een genante vertoning, die veel te veel tijd opslokt. De gebruiker is vast van goede wil, maar hij gaat, net als Lachsteen, veel te veel uit van aannames als: een speler die op vrij jeugdige leeftijd voor Willem II speelt, speelde ook voor de jeugd van Willem II en is in Tilburg geboren. Er staan nog wat andere voorbeelden op zijn OP en ik kan er nog meer geven, dit zal echter niet op korte termijn gebeuren. Cattivi (overleg) 6 jun 2018 18:03 (CEST)
Kan deze anoniem niet OT geblokkeerd worden wegens blokontduiking? Ik las op de OP van Lachsteen een aantal namen van spelers die hij nog wil aanmaken, niet toevallig degenen die nu recent aangemaakt werden. KroySquare.jpgDirkVE overleg 7 jun 2018 14:24 (CEST)
Ja uiteindelijk wel denk ik want dit kost weer tonnen met werk voor iedereen. Ik heb hem vooralsnog een uur leesblok gegeven. Bij het uitblijven van een reactie en persisteren is het w.m.b. wederom einde oefening want dit is zonder twijfel deze persoon weer. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 jun 2018 14:31 (CEST)
En dat is nu gebeurd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 jun 2018 09:37 (CEST)

Landmark Worldwide vraag[bewerken]

Hoi MoiraMoira,

Ben na een jaartje weg weer terug van weggeweest en was even al "mijn" bijdragen aan het bijwerken. Zag daarbij dat er wat heen en weer gedoe was rondom de Landmark Worldwide pagina. Zowel de ene als de andere kant op. Goed dat je dat bewaakt en goed signaal afgegeven daarmee denk ik. De versie die er nu staat is echter nog van voor dat ik ooit in dat gevoelige ding wat edits had gemaakt. Dat heeft destijds in ieder geval geleid tot een neutrale versie die er meer dan een jaar heeft gestaan (op jouw aanwijzen). Was daar best trots op eerlijk gezegd. Nu kan ik al diezelfde edits nog allemaal weer nog een keer doen, maar dat leek me een beetje zonde van de moeite. Ik heb alle versies even achteruit afgelopen en wat in mijn beleving recht zou doen is de versie van 7 september 2017 terug te zetten (die van InternetArchiveBot). Die is ook wat zakelijker. Is dat ok?

Hartelijke groet,

Wiki-bijdrage (overleg) 5 jun 2018 23:01 (CEST)

Wat er nu staat is redelijk objectief. Ik heb u niets aangewezen overigens. U kunt het beste overleggen op de overlegpagina van dat artikel mochten er zaken niet kloppen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 jun 2018 07:00 (CEST)
Dank voor de reactie. Wat ik bedoelde is dat je destijds ooit hebt aangegeven wat bv wel en niet geschreven kon worden, hoe iets neutraal blijft binnen wikipedia. Dat was toen echt heel nuttig. Ik verzin even wat te doen. Denk een combinatie van die versie + latere typo edits etc. Zal het idd ook op de overleg pagina vermelden tegen die tijd. 10 jun 2018 22:21 (CEST)
Ik denk dat u dit artikel beter kan laten rusten. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 jun 2018 09:36 (CEST)
Maar dan ben ik de wijzigingen die ik ooit al een keertje had doorgevoerd (en gewoon een jaar zijn blijven staan) weer kwijt toch? dat is nou net een beetje zonde van de moeite; dan moet ik ze allemaal nog een keer doen. Vandaar ook mijn vraag wat handig was: terugzetten of nog een keer doorvoeren. Nou ja, ik denk er even over. Genoeg andere dingen te doen.

Wiki-bijdrage (overleg) 15 jun 2018 12:29 (CEST)

Umlaut[bewerken]

Geachte MoiraMoira, op deze pagina staat een typefout, https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Beveiligd/E. Er staat Ëdgar Peer, moet zijn Edgar Peer. Misschien is het zinvol dat te corrigeren, want het tweede kan gewoon worden aangemaakt. Met vriendelijke groet, EllyoverlegLet's bridge the gendergap together 11 jun 2018 00:01 (CEST)

Top en dank - is gewijzigd! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 jun 2018 09:26 (CEST)

User:Huesoz Padla[bewerken]

As well, this is Liza Veniza, "I AM NOT LIZA VENIZA" is false. This is not Wikinger. Marshmallych 11 jun 2018 09:24 (CEST)

See Huesoz Padla (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) regards, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 jun 2018 09:27 (CEST)
Hello, Incnis Mrsi, expert of vandals, do you think this user is Liza Veniza? Marshmallych 11 jun 2018 09:31 (CEST)
This is Wikinger who struck last night and today with us and cross wiki via 5.172.252.0/22 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) also on his favo target article. Liza Veniza 2 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) was another sock (impersonation); also locked ITMT. Regards, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 jun 2018 09:33 (CEST)
Liza Veniza 2 and Huesoz Padla is genuine Liza Veniza — it's writing obscene in Russian. Jeff G. too thought the one sock of Liza Veniza is INeverCry. Wikinger (possibly) one time impersonated Liza Veniza from accounts "John Novorossijsk" or "LammyTrammy", but now it's impersonating Nikita Rodin. Do you saw the Russian obscene by Wikinger? Marshmallych 11 jun 2018 10:19 (CEST)
I now resist jumping to such conclusions.   — Jeff G. ツ 11 jun 2018 13:54 (CEST)
Yes I saw Please ask for global locks as soon as possible and do not give any more attention since he craves for it. Just block locally and lock. Regards, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 jun 2018 10:21 (CEST)
MoiraMoira, please diffs of Russian obscene by Wikinger? Marshmallych 11 jun 2018 10:24 (CEST)
I advise you to just deal with the vandalism as it happens. Delving into it takes up too much time and serves the perpetrator. We have extensive files on this vandal but since he is manic acting hands on is the best way to deal with it. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 jun 2018 10:26 (CEST)

Pieter Soutman[bewerken]

Hallo MoiraMoiria, ik zag dat je hieraan werkte. Is het portret van Pieter Soutman niet logischer dan dit Portret van een vrouw? Thank you for your time. Lotje (overleg) 15 jun 2018 15:33 (CEST)

Beste Lotje, m.i. kun je het portret zonder problemen omwisselen, ik vind jouw voorstel ook beter. KroySquare.jpgDirkVE overleg 15 jun 2018 18:26 (CEST)
Aan dit artikel heb ik niet bijgedragen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 jun 2018 21:29 (CEST)
Dacht ik ook al. KroySquare.jpgDirkVE overleg 15 jun 2018 21:40 (CEST)
Okay, bedankt MoiraMoira. Waanneer ik het goed begrijp heeft dit dus niets te maken met bijdragen. Lotje (overleg) 16 jun 2018 06:52 (CEST)
U kunt toch zien dat mijn enige bewerking daar was het in 2011(!) verwijderen op verzoek van een copyvio tekstdump? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2018 08:24 (CEST)

Hulptroepen[bewerken]

Hoi. Je hebt er een nieuwe collega bij. Knipoog Groet, ErikvanB (overleg) 17 jun 2018 18:38 (CEST)

Zottegem sokpop[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Ter info: zojuist vond nog deze bewerking plaats om 17 jun 2018 21:53 (CEST). Ook alhier gemeld. Met vriendelijke groet, -- martix (overleg) 17 jun 2018 21:53 (CEST)

Spreek betrokkene daar op aan op diens overlegpagina zoals ook al gebeurd is door een collega zie ik. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 jun 2018 08:49 (CEST)

Vraagje[bewerken]

Diverse artikelen over Alphen worden bewerkt door een of meerdere gebruikers met verschillende ipnr's bijv. 92.72.130.77 (overleg | bijdragen | bloks), 92.72.130.57 (overleg | bijdragen | bloks), 92.72.179.35 (overleg | bijdragen | bloks), 92.72.139.28 (overleg | bijdragen | bloks) (92.72.0.0/16 (overleg | bijdragen | bloks) en 178.4.81.185 (overleg | bijdragen | bloks). De bewerkingen bevatten soms storende - subtiele - fouten. Gaat het hier om een en dezelfde bewerker met wisselende ip-adressen? Kennelijk wel iemand, gelet op de wijze van bijdragen, die hier eerder/meer actief is geweest. Gouwenaar (overleg) 18 jun 2018 12:56 (CEST)

Dezelfde bewerker via dynamische Duitse ARCOR-ipadressen. Komt regelmatig diverse niet gewenste zaken richting ons vandaan van diverse personen. Dit betreft een persoon zo te zien die iets heel graag op zijn of haar manier wil o.i.d. Ik duik er later als ik tijd heb wel ff dieper in. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 jun 2018 14:08 (CEST)
Riekt ook naar misbruik maken van sokpoppen. Hier doet 92.72.179.35 (overleg | bijdragen | bloks) een voorstel tot samenvoegen van Alphen aan den Rijn (gemeente) en Alphen (Zuid-Holland). Drie dagen later dubbel ondersteund door 178.4.81.185 (overleg | bijdragen | bloks), die zelf hier weer bijdragen van 92.72.130.57 (overleg | bijdragen | bloks) ondertekent. Gouwenaar (overleg) 19 jun 2018 09:28 (CEST)
Ik denk dat die persoon beter ingelogd kan gaan bewerken en het overleg zoeken. Spreek haar of hem eerst aan op de laatstgebruikte IP-overlegpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2018 09:31 (CEST)
Het is wel een beetje dweilen met de kraan open, zie hier. Hij zal morgen wel weer opduiken met weer een ander ipnr. Gouwenaar (overleg) 19 jun 2018 21:31 (CEST)
Als het ongewenst is en telkens terugdraaien vereist maak dan gewoon een algemene overlegplek en indien nodig dossier aan op Overleg gebruiker:92.72.0.0/16 lijkt me. Als er artikelen blijvend ongewenst bewerkt blijven worden kunnen die uiteraard ook voor een tijdje semibeveiligd worden. Dat hoor ik dan wel. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2018 21:33 (CEST)
Is dat een speciale overlegpagina. Als ik de link aanklik krijg ik o.a. de melding "De bijbehorende pagina Gebruiker:92.72.0.0/16 bestaat ook niet". Gebruikersbijdragen zijn ook niet te zien. Die zie ik wel hier, maar daar is geen gebruikers/overlegpagina aan gekoppeld. Komen meldingen op die pagina dan wel bij de desbetreffende gebruiker terecht? Gouwenaar (overleg) 21 jun 2018 20:07 (CEST)

is dit privacyschending?[bewerken]

https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Peter_Neeb&curid=1877084&diff=51822911&oldid=51822906

M.i.m.y S.l.u.i.t.e.r is MoiraMoira[bewerken]

M.i.m.y S.l.u.i.t.e.r is MoiraMoira