User talk:MoiraMoira

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
  Wikipedia


Manxwithbaseball.jpg
Pitcher High school baseball in Japan 2007.gif
Welkom op mijn overlegpagina.
LEES DIT EERST.

Antwoord op onderstaande vragen krijgt u door op de vraag te klikken:

1. Waarom is de link die ik in een artikel plaatste verwijderd?
2. Waarom is het artikel over mijn band/ensemble/mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
3. Waarom is het artikel over mezelf voor verwijdering voorgedragen of verwijderd?
4. Waarom is het artikel over mijn bedrijf(sprodukt)/organisatie/dienst/site voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
5. Waarom is het artikel wat ik een tijd geleden gemaakt/aan bijgedragen heb verwijderd en wat is daar aan te doen?
6. Waarom mag mijn persoon/mijn bedrijf/mijn produkt/mijn organisatie niet op Wikipedia en X (=willekeurig beroemder/bekender persoon/bedrijf/produkt/organisatie) wel?
7. Hoe kan ik vrijgave van auteursrechtelijk beschermde teksten ter plaatsing op Wikipedia regelen?
8. Hoe krijg ik live antwoord van een Wikipediaan en waar kan ik meer algemene informatie krijgen?
Als uw vraag er hierboven niet bijstond (en hier staat een nog uitgebreidere versie) dan kunt u nu hier klikken. Vragen en verzoeken poog ik tijdig te beantwoorden. Mocht er iets vergeten zijn, of uw vraag is nog niet beantwoord, laat me dat dan weten. Vragen over Wikipedia beantwoord ik enkel regulier hier in verband met de transparantie. Wilt u toch mailen in verband met privacygevoelige zaken schrijf hier dan een korte notificatie dan kijk ik in mijn wikimailbox. Wilt u een reactie schrijf hier dan niet anoniem en wees zo beleefd uw bericht te ondertekenen door af te sluiten met vier tildetekens (~). Op anonieme reacties wordt niet gereageerd. Overleg hier wordt hier gevoerd, overleg op uw eigen overlegpagina voer ik daar verder. Afgehandelde oudere berichten staan in de archieven. Heeft u een vraag over een lemma zet de naam dan tussen twee vierkante haken dan ik er makkelijker naar kijken, anders doe ik dat voor u.
Magic wand.svgHeksen kan ik niet, toveren doe ik enkel op verzoek.
En tot slot - voor de virtuoso's onder u - geniet mee van John Baston: "hier".

Mandjes[bewerken]

Hallo. Voor je overzicht: iets met mandjes, 62.45.241.41 (overleg | bijdragen | bloks). Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 2 nov 2015 19:54 (CET)

Gogh[bewerken]

Hoi MoiraMoira, bedankt voor het opknappen van Theo van Gogh (verzetsstrijder). Er is nog een puntje wat inconsistent lijkt/is. Er staat bij de openingszin dat hij in Amsterdam overleden is, maar aan het einde van het artikel staat dat hij in de duinen van Overveen doodgeschoten is en daar begraven is. Dat viel toen volgens mij niet onder de gemeente Amsterdam. Kun je daar nog even naar kijken? - Robotje (overleg) 2 nov 2015 23:10 (CET)

Dank en graag gedaan. Was een slordigheid mijnerzijds. Heb dit hersteld en een referentie toegevoegd. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 3 nov 2015 08:08 (CET)
Jij ook bedankt. - Robotje (overleg) 3 nov 2015 08:18 (CET)
Nog even helemaal doorgelopen op inconsistenties en taal en komma's en twee bronnen die ik had gebruikt toegevoegd. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 3 nov 2015 08:24 (CET)
Ah mooi ik zie het steeds meer worden aangevuld. En ben zelf een kluns met die appendix dus blij dat je mijn twee bronnen erin hebt weten te frutselen Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 3 nov 2015 11:11 (CET)

BCT[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Ik zag dat u mijn pagina over BCT heeft verwijderd en ook wat de motivatie was. Te commercieel en niet toonaangevend. Bedankt voor die toelichting. Voordat deze pagina geplaatst is, heb ik uitgebreid gekeken naar Nederlandse softwarebedrijven van vergelijkbare grootte, met een eigen Wikipedia-pagina. Ik snap uiteraard dat Wikipedia geen reclame-pagina's wil en heb daarom alles zo neutraal mogelijk verwoord. Mijn vraag: heeft dit artikel, als de productinformatie wordt weggehaald en de toon nog neutraler wordt, kans om te blijven staan?

Met vriendelijke groet,

Johan van Leeuwen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Johan van Leeuwen (overleg · bijdragen) 4 nov 2015 12:40‎ (CET)

Gaat u eerst eens na of er over het bedrijf is geschreven door onafhankelijke media. Als u hierboven op vraag nr. 6 klikt krijg u wat meer informatie over waarom het artikel verwijderd is. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 4 nov 2015 13:57 (CET)

Dank voor dit antwoord! Dat eerste is zeker het geval. Onlangs nog pagina groot in het Limburgs Dagblad (http://www.bct.nl/images/afbeeldingen/LD_10-09-2015.JPG), maar dit jaar ook in het FD en een vakblad als K&E. De informatie bij vraag 6 had ik vooraf ook gelezen. Ik snap jullie standpunt dan ook absoluut. BCT lijkt me, gezien jullie regels, een grensgeval qua Wikipedia-relevatie. Mijn vraag ik nu: is het kansrijk als het stuk ga herschrijven en opnieuw plaats. Jullie zien natuurlijk ook dat een onderwerp eerder is verwijderd. Ben ik daardoor niet al bij voorbaat kansloos?

Tsja geen uniek bedrijf, een van de velen, geen grote naam, geen koninklijke erkenning. Het zal moeilijk worden. Denkt u bovendien aan de gebruiksvoorwaarden? Zie uw overlegpagina. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 4 nov 2015 17:58 (CET)

Kevin Visser (klarinetist)[bewerken]

Hallo Moira,

Ik begrijp je redenen. Vraag van mijn kant: kan het artikel opnieuw geplaatst worden als het puur informatief herschreven wordt?

Groet, Jeroen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jeroenadema (overleg · bijdragen) 4 nov 2015 14:27 (CEST)

Als u voldoet aan hetgene dat helder uitgelegd wordt op uw gebruikerspagina en wanneer deze jongeman ooit een beroemd uitvoerend musicus is geworden met plaatopnamen en solistenwerk met beroemde orkesten zou dat in theorie dan pas een optie kunnen zijn is mijn eerlijke inschatting. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 4 nov 2015 14:43 (CET)

Voor de administratie[bewerken]

Hoort deze ook bij deze groep? Artikel was een dorp (Rubensdijk), geen eiland. Verder lijkt het wel op hetzelfde soort vandalisme. MatthijsWiki (overleg) 5 nov 2015 13:07 (CET)

Ja is redelijk gelijkaardig maar of die erbij hoort weet ik niet zeker. Dank voor de headsup en als er nog meer langskomen graag doorgeven. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 5 nov 2015 13:36 (CET)
Aanvullend: persoon woont in andere regio maar schrijf over iets in de regio van de hogeschool. Als ze het gaan verbreden van nepeilanden naar nepplaatsen dan zien we dat vanzelf. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 5 nov 2015 14:12 (CET)

Haagse School (muziek)[bewerken]

Goedemorgen Moira, gisteren heb ik dit artikel voorgedragen voor verwijdering, en op de gebruikerspagina van de aanmaken kwam ik een sjablonen tegen dat het artikelnal eerder genomineerd is geweest door, als ik het goed begrijp een (vermoedelijke) sokpop. Maar, ik kan geen verwijdering van het weg-sjabloon vinden, kun jij misschien nakijken welke moderator, na de nominatie, het behouden heeft? Dit omdat je gebruikersnaam voorkomt in de gevoerde discussie, dus mogelijk weet jij dat. Ik wil hem of haar eens om de reden vragen. Graaf Statler (overleg) 7 nov 2015 12:24 (CET)

Nee geen idee. Zie slechts weinig versies in de geschiedenis, er zijn ook geen verwijderde versies heb ik net nagekeken in de wikiprullenbak en weet eerlijk gezegd niet wat ik hiermee van doen had. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 nov 2015 12:56 (CET)
Wat je er mee van doen had? Nou, dat lijkt mij vrij duidelijk. Omdat jij het een uitstekend artikel noemt terwijl er zeer steekhoudend argumenten waren (en zijn) dat het artikel op drijfzand stond/staat. En omdat jij een van de moderatoren was die dat dagdeel afhandelde. Normaal staat het in sjabloon, wat foetsie is, maar wie van jullie heeft dit afgehandeld? En waarom heb je niet, hoewel hij soms dingen hier neerzette die je wenkbrouwen deden fronsen, naar de toch wel kundige Yuri geluisterd die geen enkel belang had bij deze nominatie? Graaf Statler (overleg) 8 nov 2015 12:07 (CET)
Nee GS, dat is niet vrij duidelijk. Geen onzin uitkramen dat dat artikel eerder voorgedragen zou zijn voor verwijdering. Dat artikel is nooit genomineerd geweest voor verwijdering; accepteer dat nu maar gewoon. Misschien ben je nog een beetje van slag vanwege dat recente sterfgeval in de familie (parkiet van tante Nel in Amsterdam). Nogmaals sterkte ermee. - Robotje (overleg) 8 nov 2015 14:04 (CET)

Sorry, het verkeerde kopje stond er nog boven! Ik bedoel natuurlijk de Rotterdamse School. (even door elkaar gehaald, zo een sterfgeval hakt erin hoor!) k'zal kijken of daar een sjabloon staat en wie het behouden heeft. Sorry voor het ongemak. Graaf Statler (overleg) 8 nov 2015 15:20 (CET)

Youtubevandalisme[bewerken]

Hallo. Deze is volgens mij gebruiker Pjiter die anoniem is teruggekomen. Mvg, ErikvanB (overleg) 9 nov 2015 15:58 (CET)

Dat hoeft niet, meer mensen bekijken die racistische gedubte filmpjes op youtube helaas en slaken dan dezelfde soort kreten in de desbetreffende lemmata. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 nov 2015 16:08 (CET)
Duizend pyjama's nog es an toe, zeg! ErikvanB (overleg) 9 nov 2015 16:17 (CET)

Landmark[bewerken]

Hoi MoiraMoira

Ben niet zo'n hele frequente schrijver, maar dank voor de feedback. Had al wat meer dingen die me interesseren overgenomen uit de Engelse wiki. Heb nooit echt op de referenties gelet en hoe dat hier overkomt. Ben zelf redelijk internationaal georienteerd, vandaar. News24 is in Zuid-Afrika een toonaangevend mediaplatofrm/bedrijf (zie ook de engelstalige wiki)

Als ik uberhaupt naar de hele lijst kijk zijn al die referenties vrij oud. Zal kijken of ik iets constructiefs recenters en bv Nederlands kan vinden. Zo niet, dan doe ik niets. Zotezien is het een heet hangijzer artikel ;) Betere dingen te doen.

Tx

NB Je talk-page is zo groot dat mijn browser vertraagd reageert ;)

Wiki-bijdrage (overleg) 9 nov 2015 16:10 (CET)

Ik denk dat niets doen beter zal zijn. Organisatie is recent weer geheractiveerd in Nederland dus er volgde automatisch weer vaag promogedoe. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 nov 2015 16:17 (CET)
Tx. Feiten / encyclopedie eerst. Wellicht tot de 28e. (overleg) 9 nov 2015 16:29 (CET)

Vermelding Merlijn Groep[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Onlangs heb ik een pagina aangemaakt voor Merlijn Groep, met een stukje historie van dit bedrijf. Waarom is dit verwijderd? Waarom kunnen bedrijven zoals Heineken wel een eigen pagina krijgen en MKB'ers die al erg lang bestaan niet?

gr Danny – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Danny Bijl (overleg · bijdragen) 10 nov 2015 09:44 (CET)

Zie de uitleg destijds gegeven op uw eigen overlegpagina. Voor de aanvullende vraag hier: Klik zoals u al kon lezen toen u hier terecht kwam op de punten 4, 5 en 6 van het f.a.q. bovenaan deze pagina. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 10 nov 2015 09:45 (CET)

Bewerkingsconflictje[bewerken]

Hoi MoiraMoira, zie hier eventjes. Als je een mooi onderbouwde reden hebt mag je me terugdraaien. Dqfn13 (overleg) 10 nov 2015 15:24 (CET)

Al opgelost Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 10 nov 2015 15:27 (CET)

Radionl[bewerken]

Hallo Moira,Moira

Tot mijn spijt is het artikel over Radionl dat ik zo mooi had bijgewerkt in overleg met de radio zelf, verwijderd. Het was eerst goedgekeurd. Mag ik op jouw overleg pagina nieuwe tekst plaatsen zodat jij er eerst eens naar kunt kijken voordat het openbaar wordt gemaakt? Aklasta (overleg) 11 nov 2015 22:20 (CET)

Aad van der Klaauw – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Aklasta (overleg · bijdragen) 11 nov 2015 22:25 (CET)

Dag Aklasta, u veranderde het encyclopedische artikel in een lijst met trivia, programmagidsvermeldingen en meer niet voor hier relevante toevoegingen. Dat is hier geen goed idee helaas. Dat kan de organisatie op de eigen website kwijt. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 nov 2015 11:09 (CET)

Hoe kan ik het navigatieoverzicht onderaan aanpassen?

Iets meer info[bewerken]

Zie hier onderaan. De kliederpagina is verwijderd, waardoor ik zowel het geklieder als de exacte datum/tijd niet kan achterhalen. Ik wil niet 'blind' gebruikers gaan beschuldigen. Peter Havekes (overleg) 12 nov 2015 13:15 (CET)

Opgezocht zie hier. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 nov 2015 13:30 (CET)

Kanons boek over Bobbi Eden[bewerken]

Hoi, voor mij is het niet zo belangrijk maar waarom zou de informatie over het boek dat Kanon schreef over Eden uit haar artikel weg moeten? Groetjes, Alice2Alice (overleg) 12 nov 2015 15:45 (CET)

Lijkt me niet zo relevant voor het artikelonderwerp. Ze heeft met twee partners gewerkt dat is wel relevant. Dat die ene er een boek over schreef is enkel relevant als die persoon zelf relevant zou zijn voor encyclopedisch opname in diens eigen lemma maar dat lijkt me op zich niet het geval. Nu staat het er een beetje loos als boekpromo enkel. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 nov 2015 15:51 (CET)
Aanvullend heb ik eens gekeken en een chronologische en inhoudspoets gepleegd en wat encyclopedisch neutralere formuleringen gekozen ook. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 nov 2015 16:01 (CET)

blokkeren school-ip[bewerken]

Hoi MoiraMoira. Bij het blokkeren van een school-ip is er vaak de keuze tussen alleen het huidige ip-adres of de ip-range. Welke wordt er doorgaans gekozen? Mvg, MatthijsWiki (overleg) 13 nov 2015 09:30 (CET)

Hoihoi de range is het zinvolst dan kunnen ze niet doorgaan via een volgend ip-adres. Vraag alles gerust. Als ik online ben en wikitijd heb zit ik meestal in het livewijzigingencontrolekanaal; #cvn-wp-nl via het freenode netwerk. Mogelijk een idee voor jou ook? Is niets anders dan een steeds bewegende/vernieuwende recente wijzigingenlijst. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 13 nov 2015 09:44 (CET)
Dank voor het antwoord. In het verleden heb ik wel is op zo'n kanaal gezeten, maar vind het fijner om via de de recente wijzigingen te werken. MatthijsWiki (overleg) 13 nov 2015 10:37 (CET)
OK en anders vraag alles hier of via wikimail no problem. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 13 nov 2015 10:39 (CET)

94.142.208.131[bewerken]

Beste MoiraMoira, ik heb een, misschien wat gekke, vraag.

94.142.208.131 (overleg | bijdragen | bloks) is druk in de weer met artikel Montferland (gemeente). Mijn indruk dat hier een medewerker van de gemeente bezig is wordt versterkt door het feit dat IP 94.142.208.131 door de Gemeente Montferland wordt gehuurd. Ik kan zo snel niet beoordelen hoe goed (of slecht) 94.142.208.131s bijdragen zijn, maar mijn achterdocht werd gewekt. Is die terecht?

Met collegiale groet, Magere Hein (overleg) 16 nov 2015 11:40 (CET)

Dag, ze waren wel correct maar deels gemeentegidsinfo dus heb dat even ingekort. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 nov 2015 11:53 (CET)
Aha! Dank je. Groet, Magere Hein (overleg) 16 nov 2015 12:11 (CET)

Richtlijnen[bewerken]

Hallo Moira,

Ik zou graag je hulp in willen roepen hiermee. Lange tijd geleden heb ik een richtlijn neergepend over de transliteratie van spijkerschrift en andere zaken uit de Mesopotamische oudheid. Voor zover ik kan zien is die richtlijn nog steeds van kracht. Er is destijds geloof ik wel enige discussie geweest maar niet erg veel, omdat het een niet erg courant onderwerp is. Op zich zou ik he best aanvaardbaar vinden om de zaak opnieuw bediscussieerd te zien, maar ik heb niet zo veel hoop dat dat werkelijk op goede gronden gebeuren zou.

Wat ik niet goed vind is dat mensen als Jozevus doen wat ik zojuist met zijn gebruikersnaam gedaan heb: eigenmachtig een andere spelling erop loslaten, -op de ene bladzijde wel en de andere weer niet- al was het alleen maar omdat dat consistentieproblemen geeft, zowel voor mij als auteur -ik moet telkens nagaan wat de spelling van een naam nou weer is- als ook voor de lezer: die heeft namelijk nog grotere problemen om de informatie aan andere bronnen te relateren. Er is namelijk gegronde reden om de spelling dicht bij de wetenschappelijke te houden.

Ik heb zoals je ziet Yosephus verzocht de schade te herstellen, maar tot dusver heeft hij niet gereageerd. Kan ik aan jou vragen de verschuiving ongedaan te maken? De spellingsveranderingen kan ik wel voor m'n rekening nemen.

Vriendelijk groet Jcwf (overleg) 16 nov 2015 16:06 (CET)

Dag Jcwf, als je iets ziet dat niet klopt kan je het zelf ongedaan maken, daar is geen moderatorhandeling voor nodig (en ik zou niet weten waar wat dient te gebeuren). Mocht het een structureel probleem betreffen op vele pagina's dan kan als de auteur niet reageert er een verzoek gedaan worden op de pagina wp:edits bewaken zodat meer mensen dit in de gaten houden. Laat me weten of dit zo ok is of dat ik iets mis waarvoor wel een moderatorbevoegdheid nodig is. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 nov 2015 16:09 (CET)
Ik heb wel vaker verschuivingen ongedaan gemaakt en werd dan door mensen -ook moderatoren- uitgescholden dat ik het niet goed deed en ik heb schoon genoeg van dat soort onbeschoftheden. Ik denk ook dat mijn verzoek vrij duidelijk is: De titel is gewijzigd en dat moet ongedaan gemaakt worden. Ik heb je daartoe vriendelijk verzocht en vind je weigering beneden alle peil 16 nov 2015 16:18 (CET)
? Je vroeg hulp maar waarbij was niet echt helder. Behalve tips te geven vroeg ik je ook nog aan te geven waarmee dan en waar een moderatorhandeling nodig was. In plaats van dat helder te maken beschuldig je me loos van een "weigering" en vindt dat bovendien "beneden alle peil". Volgens mij wilde ik je graag helpen en terwille zijn en richt je je boosheid en agressie nu op de verkeerde. Helpen doe ik graag maar een hufterige reactie en iets "moeten" en een nare bejegening lost het probleem niet op. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 nov 2015 16:21 (CET)
Moderatoren die worden uitgescholden mijn beste Moira? En wat dacht je van scheldende moderatoren? Die pagina gaat gewoon naar humor en onzin maar we wachten eerst netjes de beslissing van arbcom af. En ik zal hem daarna prachtig invullen, inspiratie doe je genoeg hier op per slot van rekening. Arbcom, die naast Robotjes gedragingen ook zeker de jouwe tegen het licht zal houden. See you in arbcom! Graaf Statler (overleg) 18 nov 2015 12:23 (CET)

Re-incarnatie?[bewerken]

Dag, zou Historicus2015 (overleg | bijdragen | bloks) een re-incarnatie kunnen zijn van GoudenEeuw (overleg | bijdragen | bloks)? Zelfde type bewerkingen, zelfde "verontwaardiging" over - in zijn ogen - incorrect weergave van de Nederlandse maritieme en koloniale historie. Zie bijvoorbeeld ook de paginageschiedenis van Overleg gebruiker:Historicus2015. 82.95.112.83 17 nov 2015 06:08 (CET)

Dag ? Dat zou zomaar kunnen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 nov 2015 08:11 (CET)

Moderatie op Crossdressing[bewerken]

Hallo MoiraMoira, zou u misschien kunnen kijken op de pagina Crossdressing. Ik heb daar een, volgens mij, terechte wijziging doorgevoerd die telkens teruggedraaid wordt. Ik heb verzocht in overleg te treden op de OP van Crossdressing maar daar wordt niet op gereageerd. Alice2Alice (overleg) 18 nov 2015 12:32 (CET)

Dag Alice2Alice, ik zie daar overleg dat gevoerd wordt. Bij gebrek aan consensus en elkaar blijven terugdraaien kan als laatste maatregel een tijdelijke beveiliging soelaas bieden via de verzoekpagina. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 nov 2015 15:39 (CET)
Overleg is een groot woord. Gebruiker Bianca holland draait telkens alle wijzigingen terug en gedraagt zich als een artikelbaas. Alice2Alice (overleg) 23 nov 2015 09:07 (CET)
Dan is een eerste stap een oproep plaatsen op Wikipedia:Overleg gewenst. Dan kijken meer mensen mee. Helpt dat niet doe dan een beveiligingsverzoek gemotiveerd op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen‎. Succes en groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 23 nov 2015 09:09 (CET)
Ok, hartelijk dank! Ik heb een verzoek geplaatst op Wikipedia:Overleg gewenst. Alice2Alice (overleg) 23 nov 2015 09:27 (CET)

RomulusTheGreat[bewerken]

Hoi, MoiraMoira. Heeft FredTC (overleg | bijdragen | bloks) nu wel of niet iets te maken met RomulusTheGreat, zoals ik op checkuser al vroeg. En zo ja, is dat erg? Ik laat het verder aan jou over, maar het valt me op dat FredTC nog steeds bewerkt. Ik weet verder niets van hem af. Mvg, ErikvanB (overleg) 19 nov 2015 15:32 (CET)

Daarover zie ik niets staan in de cu-aanvraag. Waarom vermoed je dit? Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 nov 2015 15:36 (CET)
Als je nu even op die link hierboven klikt... En wat is dit dan? ;-) ErikvanB (overleg) 19 nov 2015 15:40 (CET)
Daar staat enkel een opmerking van de sok Romulus die een typo verbetert die hij maakte toen hij Fred aansprak. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 nov 2015 15:43 (CET)
Misschien is het duidelijker met een beetje rood erin. - ErikvanB (overleg) 19 nov 2015 15:42 (CET)
Zie boven. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 nov 2015 15:43 (CET)
"Welkom op mijn overlegpagina." Bedoel je dat? Glimlach ErikvanB (overleg) 19 nov 2015 15:44 (CET)
Zucht. Die account is niet meegenomen in de check omdat je enkel een linkje gaf naar een opmerking die de sok Romulus richtte aan Fred. Dus wat die fred ermee te maken heeft weet ik ook echt niet. Die sprak kon ik lezen die sok eerder aan op copyvio foto's ofzo. Als je gerede aanleiding hebt om te vermoeden dat iemand die een ander ergens op aanspreekt die persoon zelf is vjv en doe een aanvraag maar ik zie dit echt niet waarom. groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 nov 2015 15:47 (CET)
Aja, stom stom, dat zal het zijn. Vreemd. ErikvanB (overleg) 19 nov 2015 15:48 (CET)

Lsv Werddemer[bewerken]

Dag, MoiraMoira. Werddemer, die o.a. lijstjes alfabetiseert en overbodige witregels toevoegt, was vandaag actief als François-Henri Turpin (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) en kort geleden als Jean-Philippe Goude (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki). Die twee staan nog niet op de lijst. Wees er alert op als iemand witregels begint toe te voegen of dingen gaat alfabetiseren. Fijn weekend. Groet, ErikvanB (overleg) 21 nov 2015 14:47 (CET)

Dat betreft geen Werddemersokken maar die kan je hier onderaan toevoegen. Deze Olha-sokken zijn al gelockt. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 nov 2015 16:05 (CET)
O? Nu ook Anne-Élisabeth Lemoine (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki). Zucht.... ErikvanB (overleg) 21 nov 2015 16:15 (CET)
En nu Jean-Raphaël Mongis (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki)... - ErikvanB (overleg) 21 nov 2015 16:23 (CET)
Globaal laten locken nu. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 nov 2015 16:40 (CET)
Bedankt. Deze Fransoos deed toch echt hetzelfde als die Duitser (volgens buitenlandse collega's, geloof ik, was dat Werddemer). Hoe dan ook, hij spreekt een aardig mondje Nederlands. ErikvanB (overleg) 21 nov 2015 17:18 (CET)
Nee hij gebruikt google translator. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 nov 2015 17:29 (CET)
Verrast Wauw, die wordt ook steeds beter! ErikvanB (overleg) 21 nov 2015 17:37 (CET)
Lees gewoon de profielen goed door van die twee LSV's daar staat het allemaal in, ook dat Olha al jaren mensen met googletranslateberichtjes benadert. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 nov 2015 17:39 (CET)

Trol[bewerken]

Beste Moira, Op de overlegpagina van het lemma Trol schrijf je: Omdat in dit artikel rare teksten, opmerkingen, vragen en een loos nominatiesjabloon werden geplaatst herhaald is dit nu voor een week beveiligd. Inhoudelijke bijdragers kunnen hieronder overleggen mochten er zaken verbetering behoeven. Dat is klare taal. Josq schrijft echter: Ik denk dat Graaf Statler een goed punt had door te melden dat een aantal zaken onvoldoende met bronnen onderbouwd zijn en de schijn van origineel onderzoek hebben. Mijn voorstel, geef jij eens de aftrap. Vertel jij nu eens waar ik inhoudelijk mis zit. Bij voorbaat dank. Graaf Statler (overleg) 21 nov 2015 19:11 (CET)

De overlegpagina van het betreffende door mij als moderator beveiligde lemma is de plek voor inhoudelijk bijdragers aan dat lemma om te overleggen. Dat ben ik niet. Gelieve u dus daar te vervoegen en niet hier. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 nov 2015 19:12 (CET)
Nou, dat lijkt mij toch niet. Jij haalt de sjablonen bij herhaling weg, hebt kennelijk een uitgesproken menig hierover, handeld hiermee tegen de richtlijnen is, noemt het snow.... Kom je niet mee weg. Graaf Statler (overleg) 21 nov 2015 19:16 (CET)
Sja, de complete zwakte van dit systeem is zo wel aangetoond lijkt mij. Echt ongelooflijk dat zoiets op de wereld bestaat en mogelijk is. En, zonder enige controle van een overheid, overkoepeld orgaan of wat dan ook! Geen mens stelt ooit een vraag! Nou, het was weer fraai allemaal. Ga dingetjes doen. Vriendelijke groet, Graaf Statler (overleg) 23 nov 2015 08:56 (CET)

Hello![bewerken]

It's great to finally see you on that page, and to have a chance to say hi. Elitre (WMF) (overleg) 23 nov 2015 17:55 (CET)

Good. Hopefully the setback does not disappoint you but it alas is not yet the time nor the place to enable it now. Kind regards, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 23 nov 2015 18:01 (CET)

Pastoor Huub Flohr E of NE?[bewerken]

Dag MoiraMoira, het is al weer een poosje geleden dat wij elkaar hebben gesproken. maar nu wilde ik u het volgende vragen. Gisteren heb ik een artikel aangemaakt over de Zoetermeerse pastoor Huub Flohr. Nu wilde ik vragen of u hem wel of niet encyclopedisch relevant vind. Zelf vind ik hem namelijk wel E relevant omdat hij naast zijn taak als priester ook werkzaam is als bisschoppelijk vicaris aan het bisdom Rotterdam en ook werkzaam is in het bisdom zelf. Bovendien zijn er niet veel priesters die benoemd zijn tot bisschoppelijk vicaris. Naar mijn eigen zeggen vind ik Huub Flohr nog relevanter dan pastoor Paul Vlaar die in 2010 een oranjemis opdroeg en waarbij er veel discussie was over de relevantie van het uiteindelijk behouden artikel. Tevens is hij ook nog priester van mijn parochie in Zoetermeer. In 2016 zal hij naar een andere parochie gaan. Dit kunt u verder lezen in het artikel. Graag hoor ik nog van u wat u zalf van het artikel vind en voeg er desnoods nog wat verbeteringen aan toe mijn eventuele verkeerde zinnen. Met vr. groet Gympetic (overleg) 23 nov 2015 20:31 (CET)

Een diaken en vicaris met een keurig invloedrijk maatschappelijk leven lijkt me wel relevant. Prima artikel overigens. Ik ping bij deze RJB of die ook nog zijn licht er op kan werpen die is deskundig op dit gebied. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 nov 2015 17:53 (CET)

Rijden door rood licht[bewerken]

Dag MoiraMoira,

Zojuist hebt u mijn artikel 'Rijden door rood licht' verwijderd omdat er passages in staan die het auteursrecht zouden schenden. Dit betreft waarschijnlijk passages uit een eerder stuk van mijn opdrachtgever, prof. Hans Wissema, dat online nog ergens in een archief te vinden is. Ik heb prof. Wissema inmiddels gevraagd dit oudere stuk te verwijderen, zodat ik de van Wikipedia verwijderde pagina opnieuw kan aanmaken. Kan ik dat doen met een eenvoudige druk op de knop of moet ik alles opnieuw uploaden? Met dank alvast en groet, Wardy Poelstra – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Wardy Poelstra (overleg · bijdragen) 24 nov 2015 16:15 (CET)

Hallo Wardy Poelstra, Omdat MoiraMoira offline lijkt te zijn zal ik even antwoorden: u bent in het geheel niet de rechthebbende van die tekst. U mag het dus ook na het verwijderen uit een archief niet alsnog hier plaatsen. Professor Wissema zal dus per e-mail zijn teksten vrij moeten geven, voor hergebruik door iedereen. Als u het artikel opnieuw aan wilt maken dan mag u dat alleen doen in uw eigen woorden. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 24 nov 2015 16:25 (CET)
Klopt als een bus anders pleegt u plagiaat en dat zal uw opdrachtgever ook niet op prijs stellen. Overigens wil ik u er bij deze op wijzen dat het op Wikipedia niet algemeen gewaardeerd wordt dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Omdat u het over een "opdrachtgever" hebt wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. De specifieke passage staat hier. Houd u er tevens rekening mee dat "Payed contributions without disclosure" expliciet verboden zijn. Dus wees helder in opdracht van wie u de tekst plaatst op uw overlegpagina. Hopelijk heeft u er ook begrip voor dat dat op Wikipedia getoetst wordt aan encyclopedische relevantie en neutraliteit en dat het niet de bedoeling is om begrippen of methodes bekendheid te laten krijgen door plaatsen ervan maar dat encyclopedisch relevante onderwerpen neutraal en feitelijk en bebrond beschreven worden. Of uw gekozen in opdracht geschreven tekst aan encyclopediciteit voldoet zal dus moeten blijken. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 nov 2015 16:50 (CET)

De prins der Nederlanden[bewerken]

Dag MM, volgens mij viel het wel mee hoor, met die "bewerkingsoorlog" op prins Bernhard. Dus beveiliging lijkt me een beetje prematuur. Gaat het goed met je? En waarom ben je niet in het koninklijk paleis? Als er een iemand is die de Erasmusprijs namens ons in ontvangst zou mogen nemen, dan ben jij het wel! Berretta cardinalizia.png RJB overleg 25 nov 2015 16:10 (CET)

Dank je wel. Hopelijk helpt het weekje. En ik heb even andere prioriteiten. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 25 nov 2015 16:16 (CET)

Roddel en achterklap[bewerken]

Beste MoiraMoira, is het mogelijk dat iemand bewerkt als 178.117.134.164 (overleg | bijdragen | bloks), tien minuten later als 178.117.134.251 (overleg | bijdragen | bloks), en een paar seconden later opnieuw als 178.117.134.164? Of is de gelijkenis een ongelooflijk toeval, denk je? Mvg, ErikvanB (overleg) 25 nov 2015 18:08 (CET)

Nee - twee meisjes/vriendinnen die weer eens samen aan de klier zijn en elkaar pesten (en ongetwijfeld elkaar morgen op school weer in de armen vallen en een dag later weer ruzie hebben and so on and so on). De een had een account eerder ook zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 25 nov 2015 21:47 (CET)
O ja, leuk hè vriendinnen zijn. Je herinnert je het vast nog wel van toen je zelf klein was. Bij mij op de lagere school was er eentje die hele grote kauwgombellen kon blazen. Van die roze. Zoiets als jouw overlegpagina. En daarna zei de kauwgombel 'pang'. En zat een deel van de kauwgom bovenop haar neus vastgeplakt. Dat trok ze eraf en stopte ze weer in haar mond. Maar je moeder vertelde je wel dat je in kauwgom kon stikken. Dus nooit doorslikken! Mooie tijden. Maar kauwgom is uit volgens mij. Groet, ErikvanB (overleg) 25 nov 2015 23:45 (CET)