User talk:MoiraMoira

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
  Wikipedia


Farm-Fresh rainbow.png
Farm-Fresh rainbow.png
MOMENTEEL BEN IK BEPERKT ACTIEF EN NIET VAAK IN STAAT OM HIER SNEL TE REAGEREN. EEN ALGEMEEN MODERATORVERZOEK LIEVER DOEN OP DE BETREFFENDE VERZOEKPAGINA.
Manxwithbaseball.jpg
Pitcher High school baseball in Japan 2007.gif
Welkom op mijn overlegpagina.
LEES DIT EERST.

Antwoord op onderstaande vragen krijgt u door op de vraag te klikken:

1. Waarom is de link die ik in een artikel plaatste verwijderd?
2. Waarom is het artikel over mijn band/ensemble/mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
3. Waarom is het artikel over mezelf voor verwijdering voorgedragen of verwijderd?
4. Waarom is het artikel over mijn bedrijf(sprodukt)/organisatie/dienst/site voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
5. Waarom is het artikel wat ik een tijd geleden gemaakt/aan bijgedragen heb verwijderd en wat is daar aan te doen?
6. Waarom mag mijn persoon/mijn bedrijf/mijn produkt/mijn organisatie niet op Wikipedia en X (=willekeurig beroemder/bekender persoon/bedrijf/produkt/organisatie) wel?
7. Hoe kan ik vrijgave van auteursrechtelijk beschermde teksten ter plaatsing op Wikipedia regelen?
8. Hoe krijg ik live antwoord van een Wikipediaan en waar kan ik meer algemene informatie krijgen?
Als uw vraag er hierboven niet bijstond (en hier staat een nog uitgebreidere versie) dan kunt u nu hier klikken. Vragen en verzoeken poog ik tijdig te beantwoorden. Mocht er iets vergeten zijn, of uw vraag is nog niet beantwoord, laat me dat dan weten. Vragen over Wikipedia beantwoord ik enkel regulier hier in verband met de transparantie. Wilt u toch mailen in verband met privacygevoelige zaken schrijf hier dan een korte notificatie dan kijk ik in mijn wikimailbox. Wilt u een reactie schrijf hier dan niet anoniem en wees zo beleefd uw bericht te ondertekenen door af te sluiten met vier tildetekens (~). Op anonieme reacties wordt niet gereageerd. Overleg hier wordt hier gevoerd, overleg op uw eigen overlegpagina voer ik daar verder. Afgehandelde oudere berichten staan in de archieven. Heeft u een vraag over een lemma zet de naam dan tussen twee vierkante haken dan ik er makkelijker naar kijken, anders doe ik dat voor u.
Magic wand.svgHeksen kan ik niet, toveren doe ik enkel op verzoek.
En tot slot - voor de virtuoso's onder u - geniet mee van John Baston: "hier".

Adele-vandaal?[bewerken]

Gelukkig nieuwjaar, MoiraMoira. En gezond vooral ook. Is dit niet die Adele-vandaal? Kan hem niet meer terugvinden zo snel, maar ik heb iemand ooit zo aangeduid. 72.25.24.183 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki). Groet, ErikvanB (overleg) 1 jan 2016 05:50 (CET)

Amerikaans dwangmatige bewerker inderdaad. Eerste stap is aanvullen dossier. Groet en goed 2016. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 1 jan 2016 12:04 (CET)

Update pagina 'Red de Noordpool'[bewerken]

Beste MoiraMoria, heb de pagina herschreven. Daarnaast heb ik de titel van het desbetreffende artikel veranderd om de promotie voor de betreffende campagne weg te nemen. Mvg Dekbed!

Je vergeet te vermelden dat je ook het verwijdersjabloon verwijderde, maar geen zorgen, dat heb ik inmiddels teruggeplaatst. EvilFreD (overleg) 2 jan 2016 17:09 (CET)

Naomi Halman[bewerken]

Hoi MoiraMoira, je hebt enkele jaren geleden het artikel Naomi Halman aangemaakt. Ik heb er zojuist een afbeelding die op Commons stond bijgedaan maar heb de indruk (als ik het artikel vergelijk met het fr-wiki artikel) dat de informatie nogal verouderd is. Ik weet te weinig van basketbal om zelf het artikel aan te passen. Kun je er nog eens naar kijken? - Robotje (overleg) 6 jan 2016 09:52 (CET)

Auteursrechtelijk dubieus plaatje[bewerken]

Hoi MoiraMoira,

Deze bewerking voegt een plaatje toe aan artikel Lotte Pinoy, waarvan ik het sterke vermoeden heb dat het een auteursrechtenschendende toevoeging aan Commons is (en dat daar ook aangevochten wordt). Wat is de beste aanpak met zo'n bewerking? Terugdraaien, of nog meer?

Groet, Magere Hein (overleg) 10 jan 2016 12:50 (CET)

Terugdraaien. Als er al een nominatie op Commons is, is er verder niets nodig, anders op Commons nomineren. Ik heb de afbeelding verwijderd uit Lotte Pinoy en de galerij op Coppers. Mbch331 (Overleg) 10 jan 2016 15:06 (CET)

Welcome to 2016[bewerken]

Hallo, MoiraMoira. Ludo Sanders mag zich wel eens laten nakijken. Welcome to the International Year of Fancruft, 2016. We hopen je gauw weer te zien. Hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 10 jan 2016 16:40 (CET)

Zomaar[bewerken]

1976 campaign stuffed animal.JPG

Een schattige knuffel in Amerikaanse stijl, omdat ik je hier mis. Trijnstel (overleg) 14 jan 2016 18:16 (CET)

Welkom terug[bewerken]

Fijn om uw naam weer terug te zien! Atsje (overleg) 15 jan 2016 09:13 (CET)

Portobuffolè/é[bewerken]

Welkom terug, MoiraMoira. :) Vervelend figuur. Zie hier mijn terugdraaiing met samenvatting: diff. Minstens BTNI dus. Mvg, ErikvanB (overleg) 15 jan 2016 21:22 (CET)

Ik constateer trouwens dat op verschillende wiki's (o.a. enwiki, ptwiki, plwiki, frwiki ...) zeer recent de naam gewijzigd is, telkens door moderatoren van daar. Ik vermoed daarom dat Lucas (of iemand anders maar Lucas is de 'prime suspect') via een adminkanaal opgeroepen heeft tot deze naamswijzigingen. Aanleiding was kennelijk deze discussie op enwiki, waarin nota bene erop gewezen werd dat er in deze discussie op itwiki nog geen consensus bereikt was. Het heeft er dus alle schijn van dat moderatoren hier crosswiki een besluit zitten te forceren, terwijl er nog geen sprake is van een gemeenschapsconsenus. EvilFreD (overleg) 16 jan 2016 09:22 (CET)
Aanvulling: waar het geen lokale sysop was die de pagina verplaatste, was het Lucas. Waar het niet Lucas was, was het een ip beginnende met 151.. (net als de topicstarter op enwiki). EvilFreD (overleg) 16 jan 2016 09:35 (CET)
Zie hier. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 jan 2016 10:57 (CET)
Wees gerust, MoiraMoira, ook ik ben nu een vandaal, net als jij: Administrators' noticeboard. Groet, ErikvanB (overleg) 16 jan 2016 19:14 (CET)
Aldaar gereageerd. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 jan 2016 19:26 (CET)
O, dankjewel. Dat is fijn. Morgen ben ik weer actiever waarschijnlijk. ErikvanB (overleg) 16 jan 2016 21:37 (CET)
Pfff ... en het gaat maar door met die gast. Vannacht istie weer bezig geweest met verplaatsen. Verschillende wiki's hebben nu een artikel met é, terwijl de paginageschiedenis op è staat. Zijn 'rechtvaardiging' is ook al iets om moedeloos van te worden :/ EvilFreD (overleg) 17 jan 2016 07:45 (CET)
Tjeempie, wat een verhalen daar. De complete Shakespeare is er niks bij. ErikvanB (overleg) 17 jan 2016 12:20 (CET)
Zijn jullie plots allemaal specialist Italiaanse spelling geworden? Ik dacht het niet. Dus zijn jullie acties niet echt productief te noemen. Laat de Italianen dit uitvechten en neem dan de spelling van de Italianen over in plaats van jullie misplaatste crosswiki-acties. Akadunzio (overleg) 17 jan 2016 13:36 (CET)
Daar gaat het hier helemaal niet om Akadunzio. Het probleem is dat degenen die er wat van (denken te) weten, er ook niet uitkomen. Zolang dat niet het geval is, valt het niet te accepteren dat één iemand met een bepaalde overtuiging alles naar zijn hand probeert te zetten. Je hoeft geen verstand te hebben van Italiaanse spelling om in te zien dat hier aan crosswiki-povpushing gedaan wordt. Of die ip-user het bij het rechte eind heeft of niet, doet er dus niet toe. EvilFreD (overleg) 17 jan 2016 13:43 (CET)
Of het povpushing is of niet is moeilijk te beoordelen als men geen specialist Italiaans is. Maar als jullie graag overal vuurtje willen stoken, houd ik jullie niet tegen. Ik vind het gewoon weinig productief. Akadunzio (overleg) 17 jan 2016 14:32 (CET)
Zucht (laatste reactie van 14:49, 17 January. ErikvanB (overleg) 17 jan 2016 15:51 (CET)
Hij gaat maar door, EvilFreD: "to rename a page without consulting anyone and without asking anything just on the basis of your personal opinion "IS" vandalism", schrijft ie. Het wordt tijd voor andere zaken. ErikvanB (overleg) 18 jan 2016 01:05 (CET)
Pff. Het gaat idd maar door. Raar ook dat een it-wiki-admin het over "wij" heeft. Op mijn overlegpagina zie ik nu ook opeens anoniem geklier dat door anderen weggehaald was al van 151.20.36.81 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) en 151.20.123.165 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). En elders van 151.20.0.252 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot); 151.20.101.100 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) en 151.20.48.94 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). Het eerste lijstje staat hier Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 jan 2016 09:08 (CET)
Voorlopig ben je er nog niet vanaf: permalink. Wat kan één persoon je toch veel tijd kosten... ErikvanB (overleg) 19 jan 2016 10:55 (CET)
Blablabla. Gaap. Nog behoefte om zelf te reageren? Je was daar gepingd namelijk. Kijk anders in december nog maar eens hoe het is afgelopen. ErikvanB (overleg) 19 jan 2016 13:23 (CET)
Denk niet dat dat momenteel zinvol is. Ik ping vito wel ff want twijfel nogal aan die admin en zal de rotzooi crosswiki met die foute redirects later wel weer opruimen - die pretletter wijzigt elk uur van IP-adres en kickt duidelijk enkel op aandacht dus dan gaat ie weer opnieuw los enkel. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 jan 2016 13:26 (CET)
Ik heb vanmorgen getracht om de rotzooi opgeruimd te krijgen die ip-151... gecreëerd heeft met zijn onreglementaire verplaatsingen. Hopelijk heb ik dat een beetje correct gedaan. Ik heb hier ook melding van gemaakt op enwiki. Mij maakt het niet zoveel uit wat iedere gemeenschap beslist, als het maar de gemeenschappen zelf die het beslissen, en niet een of andere gebruiker van een specifieke wiki omdat daar toevallig overeenstemming werd bereikt. EvilFreD (overleg) 20 jan 2016 10:19 (CET)
Fijn. Hopelijk stopt ie een keer na die dammer en dat dorp voordat alle accenten op de schop gaan. Voorlopig blijft ie echter, nu via 151.20.46.19 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) aandacht vragen zie ik net. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 jan 2016 11:13 (CET)
Helaas niet. EvilFreD (overleg) 20 jan 2016 13:16 (CET)
Edit war. - ErikvanB (overleg) 20 jan 2016 14:51 (CET)
Zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 jan 2016 15:05 (CET)
Aha. Ik heb ook maar even geantwoord (in mijn beste Duits). ErikvanB (overleg) 20 jan 2016 15:25 (CET)
Ik voelde me verplicht het even voor je op te nemen. -- ErikvanB (overleg) 21 jan 2016 17:19 (CET)
Binnen 8 minuten een reactie van de IP-er. Knap. Hij doet dus de hele dag niets anders dan portobuffolen. Week na week. ErikvanB (overleg) 21 jan 2016 17:34 (CET)
Het gaat maar door met die gast. Hij staat zelfs niet toe dat de rotzooi die hij gecreëerd heeft wordt opgeruimd. Portobuffolen, is dat het nieuwe woord van 2016? En wij er maar achteraan buffelen? EvilFreD (overleg) 21 jan 2016 17:51 (CET)
Glimlach ErikvanB (overleg) 21 jan 2016 18:01 (CET)
Hij heeft nu zelfs een account met die naam en een nieuw woord dat weer veranderd met worden - zie hier Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 jan 2016 18:26 (CET)
O, mijn hemel... Af en toe maar eens kijken: Portobuffolé (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). Mvg, ErikvanB (overleg) 24 jan 2016 12:52 (CET)
Overzichtje om alles wat makkelijker terug te vinden. ErikvanB (overleg) 24 jan 2016 14:15 (CET)
En het is nog niet gestopt [1] - Robotje (overleg) 25 jan 2016 00:31 (CET)
Zucht. De ipv4range had ik al geblokt gisteren weer. Dank voor het dossier ErikvanB en dank voor de alert Robotje. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 25 jan 2016 09:19 (CET)
En we hebben nu weer een fijne honeypot voor collega RonaldB erbij want hij heeft nu een australische openproxysite gevonden zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 26 jan 2016 14:07 (CET)
En dit lijkt er ook mee te maken te hebben. - Robotje (overleg) 26 jan 2016 16:51 (CET)
Yup heeft ie vast ook van die site gehaald want is een gehackte server zelfs. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 26 jan 2016 16:55 (CET)

Testpagina[bewerken]

Beste , het was inderdaad even een test . Ik wist niet dat er een speciale testpagina was . Mvg – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Oempaloempia (overleg · bijdragen) 16 jan 2016 20:39‎ (CET)

Gebruikers waarschuwen[bewerken]

De nieuwe gebruikers 2A02:1810:4E31:3900:39AD:B750:F868:1B43 (overleg | bijdragen | bloks) en 2A02:1810:4E31:3900:3D2E:51A7:55BC:3FD7 (overleg | bijdragen | bloks) is vermoedelijk dezelfde persoon met twee IP-adressen (apparaten). Ik heb ze beide een waarschuwing gegeven voor de aanpassingen op Asa Akira. Heb ik dit correct gedaan of had ik dit beter anders kunnen doen? Alice2Alice (overleg) 20 jan 2016 09:38 (CET)

Een verveelfiguur midden in de nacht die een (ik googlede net) een niet bestaande pornofilm toevoegde aan haar filmografie. Die heeft een thuisaansluiting en krijgt dan steeds wisselende IP-adressen van zijn provider waarvan de eerste vier cijfer/lettergroepjes altijd hetzelfde blijven. Als ie door was gegaan krijgt dan zijn eigen IPV6 thuisrangetje 2A02:1810:4E31:3900::/64 (overleg | bijdragen | bloks) een blok. Als ie doorgaat ping gerust hier. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 jan 2016 09:46 (CET)

ESVO[bewerken]

Hoi, jij hebt ESVOTenten (overleg | bijdragen | bloks) geblokkeerd, maar er is een nieuw account aangemaakt met de net zo weinig verhullende naam ErikEsvo (overleg | bijdragen | bloks). Op diens kladblok staat ook al een reclametekst. Zie Gebruiker:ErikEsvo/Kladblok. Mag dat wel of moet die ook geblokkeerd worden en hetzelfde voor het kladblok-artikel? Nietanoniem (overleg) 20 jan 2016 13:41 (CET)

Hoi, we hebben zelf nog zo'n tent op zolder liggen LOL. Goeie tenten daar niet van en best wel uniek oud bedrijf ook maar dit is platte reclame door een werknemer van dat bedrijf. In zo'n geval zou ik de aanmaker informeren. Ik doe het wel ff voor dan weet je het voor een volgende keer. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 jan 2016 13:49 (CET)
En het resultaat staat nu hier. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 jan 2016 13:55 (CET)
Tof en top. Dank je. Nietanoniem (overleg) 20 jan 2016 13:56 (CET)

Artikel Humor en Onzin[bewerken]

Hallo Moiramoira,

Ik zag dat je het kopje Hxxx Sxxxxxxxx hebt verwijderd en vervolgens ook het artikel Hxxxs Sxxxxxxxxx. Het laatste wilde ik zelf al voorstellen om te laten verwijderen. Echter is het zoals het stukje tekst in Humor en Onzin beschrijft humoristich om het daar wel te laten staan. Het originele artikel is ooit met een grap aangemaakt en daar zijn vele positieve reacties op gekomen. Het zou dan ook leuk zijn dat daar te laten staan. De persoon waarover geschreven wordt ben ikzelf en ik weet wat de gevolgen zijn. Daarom bij dezen ook het verzoek het kopje bij Humor en Onzin weer te herstellen. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet, Hxxxs Sxxxxxxxxx – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Robben1182 (overleg · bijdragen) Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 jan 2016 12:47 (CET)

Beslist geen sprake van. Wikipedia is een encyclopedie en geen plek voor hoaxplaatsingen/privacyschendingen/persoonsbeschadigingen. Of u dit bent of niet is niet de vraag noch relevant. U kunt het zijn, het kan een collega zijn, maar de persoon heeft als mogelijke dader noch als slachtoffer van geplande encyclopediebeschadiging hier een plek. De plaatsing in de humorsectie was vanaf een werkadres waar een persoon met deze naam werkzaam is. De plaatsing in de encylopedie en bewerkingen vanaf bovenstaand account en meerdere internetaansluitingen waarvan een op basis van de bewerkingen (een thuisaansluiting) aan de account is te koppelen. Ook een andere account was hiermee bezig mogelijk een eerder aangenomen identiteit. Er hebben zich dus meerdere personen mee bemoeid. De uitleg waarom niet kunt verder nog op op de overlegpagina van het laatstgebruikte ip-adres nalezen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 jan 2016 12:47 (CET)
Nogal logisch dat ik tijdens kantoortijd op mijn werkadres actief nem, maar goed dat je even gegoogled hebt en het ip-adres hebt nagetrokken hoor. Echter je conslusie o.b.v. ip-adressen zegt toch wel genoeg over de kennis die je daarvan hebt. Wikipedia is vandaag opgeschoond van een hoax-plaatsing die admins ruim vijf jaar (!) niet opgemerkt hebben en het artikel is terecht gekomen op een plaats waar dat vanaf dat moment van toepassing is, namelijk humor en onzin (ja, blijkbaar voorziet Wikipedia daar toch wel in). Maargoed, blijkbaar op de teentjes getrapt...– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Robben1182 (overleg · bijdragen) 21 jan 2016 13:27‎
Laat ik dan nóg helderder zijn: wat u deed ingelogd en niet ingelogd is noch hier noch elders humor te noemen. En dan nu sporen wissen door dit allemaal hierboven weg te halen al helemaal niet. Een excuus was op zijn plek geweest. Ook is er nu gerede twijfel gezien uw opstelling in deze met betrekking tot uw andere bijdragen aan de encyclopedie. Ik hoop dat u dat inziet.Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 jan 2016 13:35 (CET)
Robben1182 - De oningelogde bijdragen Hans' Kwartiertje en Hans kwartiertje en eerder dezelfde ongein ingelogd via uw account plaatsen hier ben ik eerlijk gezegd ook van geschrokken nu ik een en ander nazoek. En anderhalf jaar geleden ging u tevens doodleuk verder ingelogd op de engelstalige wikipediaversie hier met het artikel over deze persoon zie ik nu. Ook heeft u de vrijwilligers van wikiportrait Edoderoo onder andere via een gefalsificeerd ticket een foto laten plaatsen in de afbeeldingendatabase commons. Het gaat om deze foto die door ene Susanne van 't Hof gemaakt zou zijn. Zonder enige verklarende reactie uwerzijds die de encyclopediemedewerkers gerust kan stellen over uw bijdragen in verleden en nu zal ik nader onderzoek laten instellen en maatregelen treffen nadien. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 jan 2016 14:09 (CET)
Zie ook nog deze wijziging in juni 2008 door 145.7.182.164 (overleg | bijdragen | bloks). Er zijn daarna nog edits gedaan op de regel maar hij staat er nu nog steeds. Weghalen? Alice2Alice (overleg) 21 jan 2016 15:54 (CET)
Ook is op de OP van die anonieme gebruiker te zien dat deze op 16 november 2007 reeds een onzinartikel had aangemaakt. Alice2Alice (overleg) 21 jan 2016 15:57 (CET)
145.7.182.163 (overleg | bijdragen | bloks) en 145.7.182.164 (overleg | bijdragen | bloks) waren twee bedrijfsaansluitingen waarvandaan betrokkene of een bekende nu niet meer bewerkt al jaren en waarvandaan de ongein ook plaatsvond inderdaad. Maar niet alle geklieder/vandalisme was dus van deze specifieke persoon want bij dat bedrijf werken veel mensen en er werd ook weer een andere nepvoetballer vanaf aangemaakt dus mogelijk een toenmalige collega die dacht "dat wil ik ook wel" (de zoveelste). Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 jan 2016 16:26 (CET)
Tot slot hoop ik van harte dat de plaatser van al dit fraais nog het fatsoen heeft om hier een reactie te geven anders worden de bewerkingsrechten binnenkort beëindigd. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 jan 2016 15:53 (CET)

Verwijderen Iris Pinson[bewerken]

Hallo MoiraMoira,

Ik ben enigszins verbaasd over het verwijderen van mijn wiki pagina. Je stuurt een bak met Engelse tekst mee, waar ik geen soep van kan koken. Voordat ik mijn pagina opmaakte heb ik verschillende pagina's van Nederlandse schrijvers bekeken. Mijn pagina heb ik op dezelfde manier opgemaakt en ingericht. Ook bij Heleen van Royen staan er feiten uit haar persoonlijke leven beschreven. Daarnaast staan er bij diverse schrijvers een lijst met hun gepubliceerde boeken en ISBN nummers. Waarom mag ik deze niet vermelden? Als ik de link naar onderliggende proefhoofdstukken en recensies moet verwijderen is dat prima. Als het verboden is om naar de Nederlandse bibliotheek te verwijzen, zal ik dit verwijderen.

Graag verneem ik wat er nu precies uit mijn profiel verwijderd moet worden en wat er wel mag staan.

Groeten, Iris – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Iris Pinson (overleg · bijdragen) 22 jan 2016 14:31‎ (CET)

Volgens mij ken ik u niet. Dit gezegd hebbende: U plaatste vrij expliciete persoonspromotie met boekreclame. Een pagina die als u dit zelf bent prima past op uw eigen website maar niet in een encyclopedie waar encyclopedisch relevante onderwerpen neutraal feitelijk zonder aanprijzingen en voorzien van referenties en bronnen liefst beschreven worden. Eerst stond die tekst op uw gebruikerspagina en toen verplaatste u deze naar de encyclopedie zelf. Verdere uitgebreide toelichting heb ik u reeds gegeven op uw eigen overlegpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 jan 2016 14:35 (CET)
Aanvullend hierop kwam ik er na googlen achter dat de teksten afkomstig zijn van uw eigen blogwebsite via wordpress hier. Die rechtstreeks overnemen zonder vrijgave is beslist niet toegestaan. Bovendien ook al zou u deze gaan vrijgeven via een vrij ingewikkelde procedure hier dan blijft het probleem dat dit zeer aanprijzende boekreclameteksten zijn bestaan en daarvoor is in een encyclopedie geen plaats. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 jan 2016 14:58 (CET)

Alex Vermeulen (kunstenaar)[bewerken]

Hoi MoiraMoira, ik zie dat je de pagina van Alex Vermeulen hebt beveiligd, kennelijk omdat de persoon een artikel over zichzelf probeerde te schrijven. Hij is echter wel E en ik heb net een artikel over hem geschreven in de kader van de schrijfweken over Noord-Brabant. Zie hier. Zou je de beveiliging er weer af willen halen zodat ik deze pagina kan plaatsen? Alvast bedankt. Ymnes (overleg) 24 jan 2016 13:33 (CET)

Beste Ymnes, in je artikel zitten 9 dp-links (die worden bij mij automatisch roze), maar ik kom er nog maar niet aan. ErikvanB (overleg) 24 jan 2016 16:47 (CET)
Je mag er gerust aankomen, maar je mag ook wachten tot het artikel in de hoofdnaamruimte staat (dan doe ik het wel). Het tooltje dat ik gebruik werkt blijkbaar niet wanneer een artikel in mijn persoonlijke ruimte staat. Ymnes (overleg) 24 jan 2016 16:52 (CET)
Dat dacht ik, maar ik zie dat het nu wel werkt. Ik zal ze alvast aanpassen. Ymnes (overleg) 24 jan 2016 16:55 (CET)
@Ymnes - het betreft meer dan zelfpromotie zelfs - een reeds beoordeeld onderwerp ook zie hier. Het was overigens hier waar collega Sander dit toevoegde in 2014. Ik was degene die het hele promotienetwerk ontrafelde enkel - het dossier daarvan staat hier. De vermelding op de beoordelingslijst staat hier. Ook het en-wiki artikel is zelfpromo overigens. Alles bekijkend lijkt het me beter als een collega hier vers naar kijkt - Sander is geen moderator meer en ik heb me enkel bemoeid met het sokpoppengedoe namelijk. Dus ik wil je in dit geval adviseren om een verzoek te doen op WP:beveiligd en dan te verwijzen naar dit overleg dat lijkt me beter. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 jan 2016 17:16 (CET)
Bedankt voor je antwoord, dan meld ik daar wel even. Ik kende die pagina niet. Ymnes (overleg) 24 jan 2016 17:27 (CET)
Hoi Erik, even een off-topic reactie, maar ik lees over het roze kleuren van dp-links. Kun je me aangeven hoe ik dat bij mij ook kan krijgen? Lijkt me wel handig. Groeten, Look Sharp! Eagle(owl)-eye.JPG 24 jan 2016 19:41 (CET)
Ik had ooit iets gelijkaardigs via een handige tool van SilverSpoon maar nu licht alles bij mij zomaar rose op. Geen idee waarom maar is idd handig. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 jan 2016 19:43 (CET)
Echt DP links roze krijgen kan niet, maar het werkt omdat het normaal kleine artikelen zijn. In je voorkeuren onder uiterlijk kan je bij geavanceerde instellingen aangeven op welke grote iets als een beginnetje word aangewerkt, ik heb hem op 1000 bytes staan, en daar blijven de meeste DP's wel onder. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 24 jan 2016 23:16 (CET)

Stemming[bewerken]

MoiraMoira, iIk heb hier een voorstel geformuleerd voor een stemming over overlegbijdragen van derden op de verzoekpagina voor sokpopcontrole. Onder het voorstel staan mijn overwegingen. Daarboven of daaronder kun je desgewenst jouw eigen overwegingen plaatsen. Marrakech (overleg) 25 jan 2016 15:37 (CET)

Ik kan me niet herinneren dat ik met u over een stemming heb overlegd. Mijn advies aan u is deze niet te doen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 25 jan 2016 15:49 (CET)

Trollmeneer[bewerken]

Hej MoiraMoira! Ik had dit achterwege gelaten omdat de betreffende gebruiker tot nog toe alleen maar vandalisme gepleegd heeft (en dus nog valt onder de noemer 'ingelogde vandaal'). Had ik het wel moeten doen? Richard 26 jan 2016 13:41 (CET)

Hoihoi terug! Yup helaas pindakaas - gezien de naam en het herhaalde doelbewuste vandalisme is een dergelijke account enkel aangemaakt om te vandaliseren. Dus met een blok ot kan zo iemand niet meer bewerken en is het onderliggend ip-adres meteen een dagje meegeblokkeerd automatisch. En je hoeft het dan niet te melden cf de rvm. Met een dag blok kan-ie morgen weer doorgaan en is het geen ingelogde vandaalblok dus haal je jezelf nodeloos meer werk op de hals omdat je het moet melden (kijk maar bovenaan de pagina WP:BM waar staat "Blokkades voor onbepaalde tijd van ingelogde vandalen; spam/reclame-accounts en ongewenste gebruikersnamen zijn enkel terug te vinden in lijst van geblokkeerde gebruikers en IP-adressen en behoeven hier niet vermeld te worden.") En mogelijk collega's ook omdat die pretletter morgen op school denkt "yes de ban is voorbij we gaan weer los". Als zo iemand ooit grootgroeit en mee wil gaan doen wil ie dat echt niet als "trollmeneer" gaan doen ook, dan maakt ie ooit hopelijk een normale accountnaam aan. Tot zover de uitleg Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 26 jan 2016 13:46 (CET)
Mijn idee was 'nu even een dag, bij herhaling bevestigt hij/zij de gebruikersnaam en wordt het een ot-blok'. Had ik direct een ot-blok gegeven, was vermelden sowieso niet nodig geweest. Bovenaan de pagina staat verder Op deze pagina dienen moderatoren de blokkade van actieve gebruikers te melden aan de gemeenschap. Van dat actieve was nu ook nog geen sprake. Vandaar dat ik het niet vermeld heb. Richard 26 jan 2016 13:58 (CET)
Dagje kan natuurlijk, maar dan is melding aan de collega's een must helaas. Dan weten die ook wat er aan de hand is en dat je "lenient" was. En actief wastiewel met al dat geklieder helaas... Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 26 jan 2016 14:05 (CET)
Okee, duidelijk. Dank je wel. Richard 26 jan 2016 14:08 (CET)

Straatmeester?[bewerken]

Hoi MoiraMoira, als ik deze edit van Jamesneuros vergelijk met deze edit van Friezer, zou dat zomaar dezelfde persoon kunnen zijn. En deze edit van Jamesneuros past weer heel aardig in het dossier Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme/Straatmeester. Kan jij hier eens naar kijken? - Robotje (overleg) 26 jan 2016 17:31 (CET)

Vier kliks waren genoeg (afroamerikaans gedoe weer onder meer). Geblokt. Goeie catch. Nu nog alle puin ruimen... Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 26 jan 2016 17:34 (CET)
Onderste helft bewerkingen zijn nagelopen, checkuser is gevraagd. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 26 jan 2016 18:03 (CET)
Bedankt voor de ondernomen actie. - Robotje (overleg) 26 jan 2016 18:05 (CET)
Checkuser gaf uitsluitsel en nog een account. Beide zijn nu globaal gelockt. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 jan 2016 12:10 (CET)

IP-range is geblokkeerd, maar kan nog wel bewerken[bewerken]

Hoi MoiraMoira, ik kwam daarnet het artikel Schrijvers123 tegen en wilde bij het IP vermelden dat het een onzinnig artikel was, waarbij ik op diens overlegpagina zag dat het sinds 12 januari 2 jaar geblokkeerd is. Weet jij wat er fout is gegaan? Jij bent ook de blokkerend moderator. Dqfn13 (overleg) 28 jan 2016 14:59 (CET)

(na bwc) Dag. Ik begrijp niet hoe ‎92.68.244.67 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) de pagina Schrijvers123 kan aanmaken als die range volgens het dossier sinds 12 januari 2016 voor twee jaar geblokkeerd is. (Dat is ongeveer hetzelfde als hierboven staat Glimlach) Mvg, ErikvanB (overleg) 28 jan 2016 15:04 (CET)
Het is alleen de range 213.126.36.192/29 die (door MatthijsWiki) geblokkeerd is. Daar valt dit IP-adres niet onder. Gaat wel om dezelfde school, vandaar hetzelfde dossier. Woody|(?) 28 jan 2016 15:15 (CET)
@Dqfn13 en ErikvanB - collega MatthijsWiki had per abuis maar één van de drie schoolranges geblokkeerd. Dat heb ik nu hersteld. Ze zijn weer alledrie op slot. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 jan 2016 15:42 (CET)
Top. ErikvanB (overleg) 28 jan 2016 15:53 (CET)
Bedankt. Dqfn13 (overleg) 28 jan 2016 16:03 (CET)

Infoplaza BV[bewerken]

Hoi MoiraMoira. In hoeverre is een pagina over Infoplaza die meerdere malen met 'rode links' was gelinkt, minder relevant dan bijvoorbeeld Meteovista. De enige reden dat ik dat heb aangemaakt komt daaruit voort en dit artikel is niet wezenlijk anders geschreven dan eerder genoemde. – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Esmeralda1984 (overleg · bijdragen) 29 jan 2016 12:05‎ (CET)

Het antwoord op deze vraag vindt u, zoals u ook al kon lezen toen u op deze pagina terechtkwam, in het f.a.q. bovenaan door op punt 6 te klikken. Denkt u ook nog even aan de opmerkingen/raadgevingen die op uw eigen overlegpagina staan? Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 jan 2016 12:09 (CET)

/promo[bewerken]

Hallo, sorry dat ik stoor. Je kan op /promo eventueel ook linken naar de Nederlandse versie, tenzij je de Engelse versie als de enig juridisch geldige beschouwd en de Nederlandse vertaling slechts als hulpmiddel. Maar het zou wellicht ook heel nuttig zijn de tekst over paid contributions gewoon in te voegen op {{Vexreclame}}, maar dan liefst zonder een link naar een diff en zonder links met blauwe pijltjes. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 29 jan 2016 13:29 (CET)

Ha mooi hij is vertaald nu, dat wist ik nog niet. Ik ga eens knutselen ermee. Dank je wel! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 jan 2016 14:15 (CET)
Prima. Verpersoonlijking lijkt me wat anders. Dat is levenloze dingen menselijke eigenschappen toedichten, bijvoorbeeld: papier is geduldig. ;-) ErikvanB (overleg) 29 jan 2016 15:10 (CET)

IPv6[bewerken]

Hoi MoiraMoira, kun je hier eens naar kijken. Komt dat vandalisme allemaal van hetzelfde IPv6 blok? - Robotje (overleg) 29 jan 2016 17:10 (CET)

Nee, drie voetbalvandalen (1x ipv4 2x verschillende ipv6) die gaan klieren nu de betrokkene een positieve dopingtest heeft. Omdat ongetwijfeld dit door zal gaan onder de hooligans maar ff 3 dagen semi-beveiligd. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 jan 2016 17:15 (CET)
Ik heb de melding van betrapping op doping, maar nu met bronvermelding, teruggezet. Beveiliging lijkt me goed idee. - Robotje (overleg) 29 jan 2016 17:21 (CET)
Moois, goeie samenwerking Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 jan 2016 17:33 (CET)
Hoi Robotje, even ter aanvulling, als de eerste 4 'getallen' (tussen de dubbele punten) van de 8 gelijk zijn, dan is het zeker 1 IPv6 netwerk. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 29 jan 2016 23:02 (CET)
Yup en dat was deze keer niet het geval. Ik had het Robotje al eerder uitgelegd. Maar kom gerust hier langs hoor dan checken Akoopal en ik het weer voor je Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 jan 2016 10:18 (CET)

Ipad[bewerken]

Een kleine les: Ga als terugdraaier nooit op de bank ingelogd op Wikipedia kijken. Met je dikke vingers kan je schade aanrichten! Sorry voor het terugdraaien Glimlach Japiot (overleg) 30 jan 2016 00:58 (CET)

Met een andere tablet-computer kun je er ook last van hebben. Dat heb ik helaas ook al een paar keer ondervonden.... :( Guitarjpeg.jpgGroucho NL overleg 30 jan 2016 10:09 (CET)
Haha idem hier - in de VS aan het rondreizen zijn en dan "toch maar ff kijken hoe het op wikipedia gaat" via je ipad en dan gaat het weer mis. Zegt meer over ons drieën dan over de tablet overigens die enkel het signaal geeft "wiki is niet alles hoor" Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 jan 2016 10:14 (CET)

Brace[bewerken]

Hoi! Had je een speciale reden voor dit of was het een foutje? Trijnstel (overleg) 30 jan 2016 16:40 (CET)

Geen idee, zeusmodus deed raar dus als ik klooide herstel het ajb - jij bent gelukkig beter bekend met het onderwerp. Dank en sorry voor het geklooi. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 jan 2016 18:08 (CET)
Ik zie nu dat ik het zelf al herstelde even erna vanochtend. Check het wel ff please. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 30 jan 2016 18:09 (CET)

Tweede kans Gebruiker:Bartoors[bewerken]

Via OTRS heeft Gebruiker:Bartoors contact gezocht om gedeblokkeerd te worden. Ik ben gaan kijken en kan goed snappen dat hij geblokkeerd is. De reclame die op zijn gebruikerspagina stond was nogal expliciet. Gebruiker heeft aangegeven dat hij de regels inmiddels gelezen heeft en snapt. Ik heb de gebruiker een beetje getest via OTRS en ik denk dat de gebruiker het nu inderdaad enigszins snapt. Gebruiker wil sowieso geen pagina meer schrijven over zijn eigen bedrijf, maar over een van de merken die ze voeren. Alhoewel ik nog niet helemaal 100% overtuigd ben dat de tekst geschikt is voor een encyclopedie, is het niet zo expliciet als de tekst op zijn gebruikerspagina stond. Volgens de gebruiker zijn er voldoende onafhankelijke bronnen beschikbaar om de relevantie van het merk aan te tonen. Mag de gebruiker nog een tweede kans krijgen? Ik denk dat als het nieuwe artikel niet voldoet, een nominatie of verwijdering (afhankelijk van hoe expliciet het is) voldoende is om de gebruiker duidelijk te maken dat Wikipedia niet het juiste medium is. Mbch331 (Overleg) 2 feb 2016 13:35 (CET)

Tsja, merkreclame willen gaan plaatsen - ik weet dat niet hoor. Hopelijk voldoet hij dan voor hij van start gaat wel aan de gebruiksvoorwaarden en dan zien we vanzelf inderdaad wel. Gooi m maar los - ik heb alvast wat uitleg op de overlegpagina gezet hier. Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 2 feb 2016 14:07 (CET)
Ik heb hem ook nog even wat extra informatie toegestopt via OTRS. Opnieuw blokkeren is zo gedaan, mocht het echt te erg zijn. Ik heb de gebruiker ook al aangegeven dat het waarschijnlijk zijn laatste kans is. Mbch331 (Overleg) 2 feb 2016 15:02 (CET)
Moois! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 2 feb 2016 15:06 (CET)

Autisme[bewerken]

Beste MM, waarom slechts 1 dag als deze anoniem alias Pieter201 (overleg | bijdragen | bloks) na 1 jaar blok ogenblikkelijk weer opnieuw begint? Mvg, ErikvanB (overleg) 2 feb 2016 17:12 (CET)

Omdat dat hele dossier weg was gepoetst en ik ook niet op de hoogte was van sokpopmisbruik via accounts want dat stond nergens. Is het IP vergeleken met die accounts? Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 2 feb 2016 17:16 (CET)
Niet dat ik weet, maar ze doen dezelfde handelingen (1 + 2) en met dezelfde agenda. Ik heb sinds een paar daagjes weinig tijd en morgen de hele dag geen elektriciteit dus ook geen computer helaas... ErikvanB (overleg) 2 feb 2016 17:24 (CET)
Ik heb even doorgezocht en inderdaad je hebt gelijk zie hier. Ik zal de blokperiode aanpassen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 2 feb 2016 18:56 (CET)
Goed werk. ErikvanB (overleg) 2 feb 2016 19:57 (CET)

IPBlok[bewerken]

Gezien? Groet, ErikvanB (overleg) 3 feb 2016 16:33 (CET)

Yup dank. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 3 feb 2016 16:36 (CET)

Spammer?[bewerken]

Beste MoiraMoira, zou jij eens hiernaar willen kijken? Gebruiker in kwestie plaatst als eerste en tot nu toe enige edit een Engelstalig betoog op de gebruikerspagina van een globally locked spambot. Het zou me niets verbazen als hier cross-wiki meer aan de hand is. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 5 feb 2016 07:17 (CET)

Hoi collega! Kijk maar eens hier nu. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 5 feb 2016 08:08 (CET)
Ah, mijn vermoeden was dus niet onterecht. Fijn dat je dit boven water hebt gekregen, hopelijk levert CU nog wat meer info op vervolgaccounts te voorkomen. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 5 feb 2016 08:43 (CET)
En fijn dat je erbij bent als collegamoderator en andere dingen ook zo goed oppakt. Als er vragen zijn mail gerust of zet hier een berichtje. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 5 feb 2016 09:26 (CET)
Dank je, zal ik zeker doen. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 5 feb 2016 09:32 (CET)

Gerard Rörik[bewerken]

Dag. Er is sinds een paar maanden een ip-bijdrager actief die zich Gerard Rörik noemt en die vaak een ander IP heeft. (Vooral) overlegpagina's van artikelen zijn favoriet bij hem om zijn ei de wereld in te slingeren. Vb, vb. Aanspreken en wijzen op GOO enz heeft vooralsnog geen zin gehad. Hoe dan ook: kun jij er iets mee? Mvg Sonty (overleg) 6 feb 2016 08:34 (CET)

Hoi Sonty. Ik zag bij checken dat collega Rasbak ook al iebel van hem werd want ook de banaan moet het ontgelden met eigen fantasievisies Glimlach. Zo te zien iemand met een IPv4-aansluiting 84.80.192.129 (overleg | bijdragen | bloks) en een daar bij behorende IPv6-range 2a02:a44f:c5d7:0::/64. Ik zou op diens Ipv4 overlegpagina iets zetten dat Wikipedia een encyclopedie is en geen discussieforum om eigenbedachte opvattingen over allerlei zaken te plaatsen. Helpt dat niet dan kan er ook het dossier daar aangevuld worden met de bijdrages via de hoofdaansluiting en bijbehorende ipv6 nummers die hij random bij elke inlog krijgt toegewezen. Zo iemand leeft in een eigen werkelijkheid/wereld en wil enkel aandacht en reacties krijgen. Maar die aandacht geven is vervelend voor artikelen en overlegpagina's ervan en de bijdragers er aan en dat is dus niet goed voor de encyclopedie en diens bijdragers. Dus beperk het geven van het advies tot de overlegpagina van diens hoofdaansluiting en maak daar helder dat dit gedrag ongewenst en projectverstorend is en dat deze persoon hiermee moet stoppen. Als dat niet helpt kan dan omdat het betrokkene dan duidelijk is gemaakt dat er grenzen zijn indien nodig een time out volgen. Laat me weten of dit zo helder is. Ik wil desgewenst wel een bericht daar schrijven omdat ik zie dat hij al veel mensen iebel heeft gemaakt inmiddels. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 6 feb 2016 08:43 (CET)
Je uitleg is in ieder geval helder. Als je hem een bericht zou willen geven, graag, ik word zelf ook iebel van die persoon. Sonty (overleg) 6 feb 2016 10:49 (CET)
Dat zal ik doen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 feb 2016 08:43 (CET)

Ingelogde vandaal[bewerken]

Beste MoiraMoira, ik heb deze gebruiker OT geblokt omdat het duidelijk een ingelogde vandaal is. Zou jij eens willen meekijken of ik de goede instellingen voor de blokkering heb gebruikt, of dat ik deze te strak heb gekozen? Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 7 feb 2016 00:04 (CET)

Je hebt het "hardste" blok handmatig gekozen. Dat doe ik zelden, enkel als het echt heel erg was en je niet wil dat iemand via wikimail anderen kan bereiken en ook niet de eigen overlegpagina mag gebruiken omdat dat enkel ellende zou geven. In dit geval echter waren het twee pubervoetbalvandalen die aan de klier gingen samen. Dan volstaat een gewoon hard blok. Wil je niet de fout ingaan, blokkeer dan altijd *enkel* vanuit het waarschuwingssjabloon zelf want daar staan de juiste instellingen goed ingeprogrammeerd. Ik ga zometeen de twee vandalen koppelen dossiermatig ook dan zie je ook hoe dat gedaan wordt voor een volgende keer. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 feb 2016 08:11 (CET)
Kijk nu maar hier. Ik heb ook alle privacyschendende/cyberpestbewerkingen onzichtbaar gemaakt. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 feb 2016 08:41 (CET)
Aanvullend: mocht men verderklieren op de overlegpagina dan kan die altijd nog op slot gezet worden. Die overlegpaginamogelijkheid en die van het kunnen emailen blijft echter standaard open staan omdat je anders mensen het onmogelijk maakt om excuus aan te bieden als ze weer mee willen doen. Ook is dat nodig voor bijdragers die ongewenste bewerkingen doen (dus point of view of eigen opvattingen) en die daarom geblokkeerd worden. Ook zulke mensen moeten standaard de mogelijkheid hebben om contact op te nemen met wikipedia via mail of overlegpagina als ze weer willen meedoen en begrijpen waarom ze wat fout hebben gedaan. Mail en overleg dichtzetten gebeurt dus in principe nooit, enkel soms nadien als mensen die misbruiken door bijvoorbeeld verder te vandaliseren op overlegpagina en/of privacy derden te schenden of klieren via overlegpagina en/of wikimail. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 feb 2016 09:48 (CET)
Dank je voor je uitleg en voor de aanpassingen. Over het dichtzetten van overlegpagina en email bij dit soort gevallen twijfelde ik inderdaad, vandaar dat ik het ook aan jou voorlegde, maar voortaan zal ik gewoon de standaardinstellingen uit het sjabloon gebruiken. Ik ben met je eens dat het goed is om altijd de mogelijkheid open te houden dat mensen op hun schreden terugkeren. Ik heb de blokinstellingen nu handmatig aangepast en gelijk gemaakt aan die van z'n vriendje die door jou geblokkeerd is. Het verband met dat vriendje had ik gisteravond overigens niet gezien, maar mooi dat je die ook meteen meenam. Hartelijke groet en bedankt voor je hulp weer, Machaerus (overleg) 7 feb 2016 14:54 (CET)

Pounder[bewerken]

Dag MoiraMoira. Als honkbalexpert en Amerikakenner weet je vast ook wel wat een Pounder is. Iemand heeft deze toevoeging goedgekeurd namelijk. Andere problemen met deze zin: 1) Is dit feit zo belangrijk dat het in de introductie moet staan? 2) Is pounder met een hoofdletter? 3) Er staat geen punt achter de zin. Hele zin weghalen? Groet, ErikvanB (overleg) 8 feb 2016 10:34 (CET)

Geen idee, American Football ben ik totaal onbekend mee. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 8 feb 2016 10:36 (CET)
O jammer. ErikvanB (overleg) 8 feb 2016 10:41 (CET)

Verwijderd[bewerken]

Hoi, je hebt zojuist een pagina verwijderd vanwege bedrijfspromotie. Kun je uitleggen wat er precies promotie aan was? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.176.217.249 (overleg · bijdragen)

Ik ken u niet. Zie uw overlegpagina Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 8 feb 2016 14:02 (CET)

Daar heb je aangegeven dat je de pagina hebt verwijderd vanwege bedrijfspromotie en ik vroeg me af wat je er precies promotie aan vond.

Nogmaal ik heb niet de eer u te kennen. En dit is niet enkel onbeleefd maar ook nog eens onfatsoenlijk. Nu denken mensen dat ik u niet netjes uitleg heb gegeven zelfs... Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 8 feb 2016 14:34 (CET)
Ik zou graag zien dat als het artikel niet door de keuring komt de verwijzing naar de bedrijfsnaam permanent wordt verwijderd. Bedankt alvast.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.176.217.249 (overleg · bijdragen) 8 feb 2016 15:51 (CET)

Future house[bewerken]

Hallo MM. Even een knuppel in het hoenderhok gegooid op enwiki. Misschien ten onrechte. Ik heb de drie vermeldingen van dit "genre" bij ons verwijderd. Groet, ErikvanB (overleg) 8 feb 2016 16:36 (CET)