User talk:MoiraMoira

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
  Wikipedia


Manxwithbaseball.jpg
Pitcher High school baseball in Japan 2007.gif
Welkom op mijn overlegpagina.
LEES DIT EERST.

Antwoord op onderstaande vragen krijgt u door op de vraag te klikken:

1. Waarom is de link die ik in een artikel plaatste verwijderd?
2. Waarom is het artikel over mijn band/ensemble/mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
3. Waarom is het artikel over mezelf voor verwijdering voorgedragen of verwijderd?
4. Waarom is het artikel over mijn bedrijf(sprodukt)/organisatie/dienst/site voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
5. Waarom is het artikel wat ik een tijd geleden gemaakt/aan bijgedragen heb verwijderd en wat is daar aan te doen?
6. Waarom mag mijn persoon/bedrijf/produkt/organisatie niet op Wikipedia en X (=willekeurig beroemder/bekender persoon/bedrijf/produkt/organisatie) wel?
7. Hoe kan ik vrijgave van auteursrechtelijk beschermde teksten ter plaatsing op Wikipedia regelen?
8. Hoe krijg ik live antwoord van een Wikipediaan en waar kan ik meer algemene informatie krijgen?
Als uw vraag er hierboven niet bijstond (en hier staat een nog uitgebreidere versie) dan kunt u nu hier klikken. Vragen en verzoeken poog ik tijdig te beantwoorden. Mocht er iets vergeten zijn, of uw vraag is nog niet beantwoord, laat me dat dan weten. Vragen over Wikipedia beantwoord ik enkel regulier hier in verband met de transparantie. Wilt u toch mailen in verband met privacygevoelige zaken schrijf hier dan een korte notificatie dan kijk ik in mijn wikimailbox. Wilt u een reactie schrijf hier dan niet anoniem en wees zo beleefd uw bericht te ondertekenen door af te sluiten met vier tildetekens (~). Op anonieme reacties wordt niet gereageerd. Overleg op uw eigen overlegpagina of een terugkoppeling van daar voer ik daar verder en wordt verplaatst. Afgehandelde oudere berichten staan in de archieven. Heeft u een vraag over een lemma zet de naam dan tussen twee vierkante haken dan kan ik er makkelijker naar kijken, anders doe ik dat voor u.
Magic wand.svgHeksen kan ik niet, toveren doe ik enkel op verzoek.
En tot slot - voor de virtuoso's onder u - geniet mee van John Baston: "hier".


Onderwerpen

Inhoud

Selectief archiveren[bewerken]

Moi MM. ik ben er steeds voor om discussies niet in stukken te knippen, maar ik weet dat als het om die pagina gaat dat vechten tegen de bierkaai is. Maar als je dan perse moet archiveren doe het dan wel konsekwent. Waarom wel De Wikischim en niet Haagsche Bluf? Peter b (overleg) 2 jan 2017 12:23 (CET)

Ook een bezemmiep is niet altijd online om te bezemen. Soms zijn er meer bezemmiepen actief (ik geloof dat we er zo'n 30+ over hebben waarvan de helft bezemt) en soms dus niet. Bij deze Uitgevoerd Uitgevoerd Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 jan 2017 14:23 (CET)

Landstreek[bewerken]

Beste MoiraMoira, gelukkig nieuwjaar!

In augustus heb je het artikel Landstreek verwijderd. Afgaande op de beoordelingspagina ging daar niet veel aan verloren. Twee deelnemers aan de beoordeling stelden echter voor om het artikel om te zetten in een redirect naar Regio en nou vroeg ik me af waarom je dit voorstel niet hebt opgevolgd. Er is een groot aantal links naar Landstreek (meer dan 200), dat werden dus op deze manier rode links. Misschien vond je dat er vanwege het nuanceverschil beter aparte artikelen konden zijn over beide begrippen en had je het idee dat een rode link mogelijk het schrijven van een nieuw artikel bevordert? Maar er is ook overlap en na ruim twee maanden heeft iemand anders er alsnog een redirect van gemaakt. Alleen is de bewerkingsgeschiedenis nu weg. Groeten, Bever (overleg) 2 jan 2017 18:30 (CET) PS Stond er in het oude artikel nog iets dat van nutte kan zijn bij het uitbreiden van regio met informatie over landstreken?

Nee niet echt. Dit stond er: "Een landstreek is een gebied dat op landschappelijk of cultureel vlak een bepaalde samenhang vertoont." Hartelijke (verlate) groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 feb 2017 14:53 (CET)

Qredits[bewerken]

Hi, ik zie dat de Qredits pagina verwijderd is. In mijn ogen is het geen promo tekst. Er wordt genoemd dat de pagina verwijderd is vanwege claims en veronderstellingen. Naar mijn mening niet. Wil je dit nog verder toelichten? – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Duck007 (overleg · bijdragen)

Het artikel heeft twee weken ter beoordeling/verbetering Het betrof aanvankelijk auteursrechtenschendende reclame van de organisatiewebsite en dat was het na wat strippen van zeer aanprijzende delen nog deels dus een presentatiepagina waarin de diensten die worden aangeboden toegelicht worden. Het is dientengevolge regulier verwijderd bij een onderhoudssessie die ik uitvoerde als moderator. Dit was een weging, dus een toetsing aan kriteria m.b.t. encyclopediciteit, inhoud en meer en meewegen van de eventuele commentaren op de verwijderlijst (die echter niet als "stemmingsslijst" beschouwd wordt). Omdat het een aanprijzende bedrijfspresentatiepagina was gebleven en deels copyvio tevens en er gerede twijfel was aan de opnamewaardigheid voor in een encyclopedie werd de tekst niet behouden. Zie verder de discussie hier. U gaf zelf aan dat de bedoeling was "promotie is niet de insteek, maar informeren over deze stichting." Het eerste was nog steeds het geval en het tweede dat u aanvoerde is nu juist niet waar een encyclopedie voor is bedoeld. Wikipedia is geen organisatiegids maar beschrijft neutraal reeds bekend zijnde encyclopedisch relevante onderwerpen. Het is dus niet de bedoeling om via Wikipedia bekendheid te verkrijgen door opname. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 jan 2017 13:20 (CET)

L'honorable[bewerken]

Beste MoiraMoira, zou je eens naar de blokkade van L'honorable (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) willen kijken? Op EN-wiki zijn ze er blijkbaar uitgekomen en hebben ze de blokkade opgeheven, zie en:User talk:L'honorable. Jcb - Amar es servir 7 jan 2017 12:32 (CET)

Ik zie het maar die taal spreekt hij tenminste. Dwangmatige bewerker met twee sokken die een soort laatste kans krijgt aldaar als hij maar niet meer in de fouten terugvalt lees ik. Op de-wiki en bij ons heeft deze persoon niet veel te zoeken lijkt me en levert vooral heel veel problemen op gezien de aard van zijn bewerkingen en het niet begrijpen wanneer en waarom iets niet gewenst is en het niet kunnen communiceren. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 jan 2017 12:42 (CET)
Ik kan mij daar wel een voorstelling bij maken, ik heb hem op Commons kort geleden min of meer weggestuurd van mijn overlegpagina, omdat hij maar onbegrijpelijke vragen bleef stellen, in een zodanig tempo dat het de klus waar ik mee bezig was echt verstoorde. Ik zal het hem terugmelden. Jcb - Amar es servir 7 jan 2017 13:50 (CET)
Glimlachende smiley ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Soms houdt het engelengeduld op. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 jan 2017 13:52 (CET)

2 Nieuwe artikelen[bewerken]

Beste MoiraMoira, alvast een heel gelukkig nieuwjaar. (Wel een beetje laat maar goed.) Wat ik wilde zeggen, ik ben de laatste tijd druk bezig met het aanmaken van nieuwe artikelen. Zo heb ik onderlaatst een artikel aangemaakt over Janouk Kelderman, beter bekend als Keet! uit Telekids. Een paar jaar terug heeft gebruiker Trijnstel dit lemma verwezen naar Keet!. Maar omdat ze volgens haar cv ook andere dingen heeft gedaan zoals het presenteren van programma's bij Telekids heb ik besloten een eigen lemma over haar aan te maken. Is dat goed? Daarnaast hij ik gisteren ook een artikel gemaakt over schrijfster Guurtje Leguijt. Kun jij voor mij kijken of ik dit artikel goed heb geschreven en of er geen fouten in de tekst zitten? P.s. ik heb een tijdje terug op mijn eigen gebruikerspagina geschreven over mijzelf en een lijst gemaakt met artikelen die door mij zijn aangemaakt of ik nog moet aanmaken. Achter sommige rode artikelen staat "tevergeefs". Dit zijn artikel die ooit bestaan hebben maar later weer zijn verwijderd om dat ze NE waren. De reden waarom ik ze wel op mijn lijst laat staan is voor als ze eventueel wel weer herschreven worden voor als ze straks wel E relevant zijn. Maar dit zal nog wel even gaan duren. Alvast dank. Groetjes van Maurice Gympetic (overleg) 7 jan 2017 13:40 (CET)

Dag Maurice! Jij ook een heel goed 2017. Je hebt zo langzamerhand echt je weg gevonden op wikipedia en eerlijk gezegd vind ik dat superknap van je. Ik ga er later als ik tijd heb naar kijken. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 jan 2017 13:41 (CET)

Lotje[bewerken]

Moi MM, je hebt Lotje geblokkeerd wat je hier hebt toegelicht. In de eerste bewerking waar je naar verwijst doet Lotje, maar misschien kijk ik niet goed, precies wat ze aangeeft. Ze voegt een afbeelding toe en ze verwijdert een overbodig sjabloon. Ik zou zeggen, niets mis mee. De tweede bewerking is wat minder, maar het aanmaken van een wikilink naar addendum in een lemma over errata is op zich niet vreemd. Dat addendum vervolgens doorlinkt naar erratum, tja wellicht had Lotje dat niet gezien, het ligt niet voor de hand. Om dan te blokkeren gaat me wat ver. Peter b (overleg) 8 jan 2017 11:26 (CET)

Hoi Peter b, wellicht is het beter om je wat in het dossier te verdiepen en niet alleen te focussen op de directe aanleiding. Je keek dus inderdaad niet goed.- Robotje (overleg) 8 jan 2017 13:35 (CET)
Klopt. Ik was de laatste met engelengeduld in een lange rij en nu is het na jaren wel klaar. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 jan 2017 14:38 (CET)

Notificatie van de Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte MoiraMoira,

De Arbitragecommissie heeft uitspraak gedaan naar aanleiding van de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Blokkade Bart Versieck 5, waarin ook uw naam genoemd is.

Met vriendelijke groet, De Arbitragecommissie, 9 jan 2017 17:21 (CET) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door IJzeren Jan (overleg · bijdragen) 9 jan 2017 17:21‎ (CEST)

Dank voor deze mededeling IJzeren Jan. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 jan 2017 17:25 (CET)

Vraag[bewerken]

Beste MoiraMoira, Als ik een gebruiker tekst en uitleg wil geven met een standaard tekst, bijv. over reclame of een ne-artikel welke {{ }} moet ik daarvoor gebruiken? Groet, BerendWorst (overleg) 9 jan 2017 20:56 (CET)

Daar zijn er een flink aantal van. Ik kan aanraden WP:Zeusmodus te installeren in je voorkeuren dan krijg je ze er bij en kan je kijken wat je er van wil gebruiken. Soms is een standaardtekst handig, soms een persoonlijke en soms pas ik een standaardtekst ook aan n.a.v. een specifieke situatie. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 jan 2017 21:02 (CET)
Hier kun je ze ook vinden. Groet, Pompebled.svg Freaky Fries (Overleg) 11 jan 2017 13:47 (CET)

Hubert van Hoof[bewerken]

Hoi MM, er gaat iets mis. Er is correspondentie over dit artikel op OTRS en toestemming gegeven. Ik dacht, ik leg uit hoe het moet (verzoek via terugplaatsing en vermelding ticket....), maar nu is het artikel weer aangemaakt en direct door jou verwijderd. Ik dacht, ik doe het anders dan vorige keer met al het gekloot (excusez le mot), maar dit werkt dus ook niet. Het is gewoon te moeilijk voor mensen die net beginnen.... Wat is nu de beste aanpak? Groet, Elly (overleg) 10 jan 2017 13:59 (CET)

Tsja, ik denk dat je je otrs handleiding goed moet gaan doorlezen en er zijn daar ook een aantal standaard antwoorden, ook over hoe iemand die toestemming heeft gegeven van het plaatsen van een tekst waarvan zij of hij de rechten heeft dat moet aanpakken. Het moet voor jou als controleur glashelder zijn (zie je handleiding) dat diegene de rechten die zij/hij beweert te hebben ook echt bezit. En ook kan je die persoon op de betreffende website (want daar kwam de tekst vandaan) onderaan de vrijgave laten plaatsen cf de licentievoorwaarden. Dan is het helemaal helder. Als je alles hebt geverifieerd dus de vrijgave kwam van een mailadres dat te herleiden is naar de website en de persoon is de rechthebbende én de persoon uitleg heeft gegeven hoe deze bij herplaatsing aangeeft dat er echt vrijgave is (een vermelding op de overlegpagina bijvoorbeeld) dan moet het lukken. Nu zie ik enkel een tekstdump herverschijnen van een promotioneel getint curriculum vitae dat al kort ervoor vanwege auteursrechtenschending verwijderd is door een collega en dat kan dus niet blijven staan. Was er geen sprake van copyvio geweest dan was die tekst meteen door een collega of mezelf genomineerd i.v.m. persoonspromotie en twijfel aan relevantie ook overigens. In dit geval (zie de doorlink naar de website) is er dus vanaf een emailadres van de regionale omproep Limburg komend van de auteur/copyrightholder van dat betreffende artikel (kan zowel de omroep zijn als de auteur van het artikel daar als die redacteur maar kan aantonen dat deze de rechthebbende is) een vrijgave nodig. Is die er en heb jij gecontroleerd dat alles zoals ik je uitlegde in orde is dan pas kan je zo'n ticket gaan afhandelen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 jan 2017 14:10 (CET)
Dank. Ik ken de procedure, maar probleem is dat het echt NOOIT zo gaat. Glimlach. 10 jan 2017 14:20 (CET)Elly (overleg)
Wat het beste is, is eerst de toestemmingsprocedure doorlopen (wat je keurig gedaan hebt) en dan zelf vraagt om terugplaatsing (met als reden dat de auteursrechtenschending is opgelost). Daarna kan door jou het ticketnummer geplaatst worden op de OP en indien nodig het artikel voordragen ter beoordeling. En communiceer duidelijk dat de verklaring alleen een vrijwaring is voor verwijdering wegens auteursrechtenschending. Mbch331 (Overleg) 10 jan 2017 14:34 (CET)
Dank je Mbch3331. Ik heb het gedaan. Maar het zou fijn zijn als de mods zelf actie namen na zo een toestemming, scheelt weer een stapje... maar goed. done. Elly (overleg) 10 jan 2017 14:45 (CET)
Wij krijgen dergelijke toestemmingen niet automatisch door, ik ben ook geen lid van het OTRS-team dus kan de hele discussies ook niet inzien. Dqfn13 (overleg) 10 jan 2017 14:48 (CET)
Ja snap, misschien kunnen een paar actieve mods de toestemmingenpagina op hun volglijsten zetten..... Ter vermindering ieders werklast. :-). Elly (overleg) 10 jan 2017 14:49 (CET)
Misschien kunnen een paar dat doen, of het veel nut gaat hebben weet ik niet. Het idee wat Mbch331 aandroeg vind ik op zich ook wel een logische wijze die ook een flink aantal problemen weg kan nemen en voor ervaren OTRS'ers zou het ook niet al te veel moeite mogen zijn. Dqfn13 (overleg) 10 jan 2017 14:56 (CET)
Wat collega Mbch331 zegt. Inmiddels uitgevoerd (teruggezet + genomineerd). Milliped (overleg) 10 jan 2017 15:41 (CET)

Trol / vandaal internationaal[bewerken]

Hoi MM, Iemand die hier geblokkeerd is, een zekere Somakip (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki), is ook op de Engelstalige Wikipedia aan de slag gegaan. Zie mijn toevoegig aan zijn OP hier en daar. Hij was zo onnadenkend om mij te bedanken voor een bewerking anderhalf jaar geleden op Marks OP in het Engels Glimlach Ik zou zeggen: hou haar/hem goed in de smiezen. Hartelijke groeten van  Klaas `Z4␟` V:  11 jan 2017 12:38 (CET)

Dag MoiraMoira, gisteren heb ik je nog een klein antwoord gestuurd n.a.v. jouw reactie in mijn postbus. Na het opslaan ervan kan ik daar niets van terug vinden. Heb je het ontvangen? Waar kan ik dit lezen? Groetjes, Jelle Nauta. Jelle Nauta (overleg) 11 jan 2017 15:20 (CET)

Misschien coach nodig?[bewerken]

Hallo Moira, We hebben sinds een paar weken een [nieuwe gebruiker], die nogal rigoureus te werk gaat en vrijwel alles waar een rode link in staat verwijderd. Ook "lijsten van geboren e/o woonachtig in X" worden flink uitgekamd als bovengenoemd persoon deze plaatsnamen niet terug vindt in bijbehorend artikel op WP. Deze persoon is er al door diverse collega's op aangesproken, maar vindt dat hij/zij absoluut gelijk heeft. Misschien zou een zeer geduldige coach (ben ik niet) hier enige uitkomst kunnen brengen. Ik hoop dat je hier even aandacht aan wil schenken. B.v.h.d. Nuvola apps bug.pngalgont overleg 12 jan 2017 16:34 (CET)

Hoi Algont long time no see en blij je hier te zien! Dank voor je compliment over mijn geduld maar ik zie dat deze gebruiker ook echt af en toe de fout ingaat of eigen ideeën doordrukt en het lijkt me geen nieuwe gebruiker toe ook gezien de voortvarende start. Ik ben ook geen coach hier. Een coach met veel geduld is bijvoorbeeld Ellywa maar dan moet die gebruiker wel voor coaching openstaan. Wellicht kan jij op diens overlegpagina (dus van die account) de suggestie om een coach te nemen doen eerst en dan Ellywa aanbevelen bij een positieve respons? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 jan 2017 17:05 (CET)

Je kloon[bewerken]

Ter info, er was iemand die zich een kloon van jou vond, zie [1]. Uiteraard inmiddels geblokkeerd, zowel voor het vandalisme als voor de ongewenste gebruikersnaam. MatthijsWiki (overleg) 13 jan 2017 14:03 (CET)

Glimlach dank - ik heb geen zusje enkel een zeer grote sterke broer maar die heet anders. Soms doen klierscholieren dat - ze zien je naam staan als blokkerend moderator en doen dan flauw met een impersonatieaccount. Deze kwam niet verder dan overal en nergens "hoi" te gaan zetten zag ik... Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 jan 2017 14:26 (CET)
Ja, het was vrij snel hersteld. Is impersonatie (zonder verder vandalisme) normaal een reden voor OT of dan OG? MatthijsWiki (overleg) 13 jan 2017 14:34 (CET)
Met zo'n overduidelijk niet positief bedoelde naam (nepgebruiker) of rare scheldnaam of aanstootgevende laat ik zo'n naam meestal een paar keer bewerken en dan is het in 99 van de 100 keer een vandaal en volgt er een hardblok als vandaal want dan kunnen ze geen nieuwe accounts aanmaken en een og blok is een zacht blok waarmee ze wel door kunnen gaan via een ander account. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 jan 2017 14:39 (CET)

Bericht van Jelle Nauta[bewerken]

Herhaald bericht. Beste MM, ik schreef je op 11 jan: Dag MoiraMoira, gisteren heb ik je nog een klein antwoord gestuurd n.a.v. jouw reactie in mijn postbus. Na het opslaan ervan kan ik daar niets van terug vinden. Heb je het ontvangen? Waar kan ik dit lezen? Groetjes, Jelle Nauta. Jelle Nauta (overleg) 11 jan 2017 15:20 (CET)- Waarschijnlijk heb ik dit niet goed afgesloten, dus probeer ik de inhoud ervan hier te reproduceren: Ik heb je bedankt voor jouw mede-inspanningen bij het tot stand komen van de professioneel verzorgde Hans Krieg pagina. Steeds heb ik verteld aan mijn kennissenkring, dat mijn aandeel daarin uiteindelijk maar 10 % was; ikzelf had dit eindresultaat nooit voor elkaar gekregen. - Aan de Mirjam Krieg pagina zal ik niet werken; zij is immers naar mijn mening een onlosmakelijk en integraal onderdeel van haar vaders site. Vandaar dat piepkleine foto-inzetje dat ik voor ogen had om naar de twee koppelingen rechtsonder te verwijzen (nu niet meer actief). - Het volgende project dat ik wil doen is: Tova ben Zvi, een Pools-joodse vrouw die vrijwel als enige familielid de oorlog heeft overleefd. Ze is een tijdgenote van Chanah Milner. Ze ging naar Israël en zette daar zo veel mogelijk de restanten van de Jiddische (lied)cultuur op de rails. Daar kreeg ze alle eer, die Chanah in ons land in joodse kringen niet of maar heel weinig kreeg. - Van Tova bestaat een Wiki-site, maar helaas in de Poolse taal. Ik ben nu op zoek naar een betrouwbare vertaler, om dan - in overleg met jullie - te proberen om dit in het Engels over te zetten. Een goed weekeinde toegewenst, Jelle Nauta. Jelle Nauta (overleg) 14 jan 2017 10:19 (CET)

Zet de vertaalde tekst in je eigen kladblok en ik weet zeker dat collega Ellywa en ikzelf je zullen helpen inhoudelijk en redactioneel. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jan 2017 11:49 (CET)

Goeiemorgen MoiraMoira en Ellywa, excuus dat ik zo laat op de gedachte kwam om nog eens terug te kijken naar mijn bericht. Bedankt voor jullie toezegging om te helpen bij dit - voor mij - laatste joodse project. Het zal nog wel even duren voordat ik een betrouwbare vertaler gevonden heb. Met beste groet, Jelle Nauta.

Badhuis Hilversum[bewerken]

Betse MM, je hanhaafde het lemma Hilversumse badhuizen maar de aanvankeijke reden tot nominatie voor verwijdering/verbetering omvaytte veel meer dan overlap met een bestand lemma. Daarom zou ik graag zien dat de oproep tot verbetering blijft staan. mvg HenriDuvent 14 jan 2017 10:24 (CET)

Na twee weken neemt de "moderator van dienst" een beslissing. Dat is behouden of weggooien. Omdat er een samenvoegsjabloon stond koos ik voor het eerste. Aannemend dat de inhoudelijk bijdragers dit verder gaan afhandelen. Nogmaals de tijdsdruk van twee weken lijkt me met zo'n sjabloon niet zinvol dus ik plaatste het niet door voor nog een periode. Succes met samenvoegen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jan 2017 10:28 (CET)

Betrouwbare bron[bewerken]

Beste MoiraMoira,

een paar jaar geleden heb ik een artikel aangemaakt over pastoor Huub Flohr, wat ik u al eerder heb laten weten. U zij toen dat hij wel e relevant genoeg is omdat hij ook bisschoppelijk vicaris is en niet alle priesters deze hebben. Maar nu de volgende vraag. Is heb een tijdje terug de biografie uitgebreid van deze man. Maar nu vermelden 2 bronnen verschillende dingen. Op de site Vrienden Mariannhill staat dat hij uit eenn gezin van 12 kinderen komt en op de site van de Christoffelparochie staat dat hij uit een gezin van 13 kinderen komt. Nou geloof ik wel eerder de tweede genoemde bron omdat deze biografie door Huub Flohr zelf is geschreven, terwijl de cv van hem op de site van Vrienden Mariannhill door 2 vermelde redacteuren is geschreven (Frits Winkelmolen en Piet Hendriks). Nu wilde ik graag van u weten wat u deze meest betrouwbare bron vind om te vermelden op Wikipedia. U heeft mij in het verleden er wel eens op aangesproken dat ik bij het vermelden van de geboortegegevens van een persoon áltijd een bron moet vermelden. Maar nu heb ik Bij Huub Flohr 2 verschillende bronnen vermeld waar er eentje verkeerd is gedaan. Graag hoor ik nog van u. Groetjes Maurice Gympetic (overleg) 16 jan 2017 18:51 (CET)

Hé Maurice, als je het aantal kinderen niet zeker weet, kun je dat probleem oplossen door de zin aan te passen. Schrijf gewoon dat hij uit "een groot, katholiek gezin" komt en vermeldt daarbij beide bronnen. RONN (overleg) 16 jan 2017 19:49 (CET)
Dag Ronn ik heb dit tip die u mij heeft gegeven toegevoegd op het artikel van Huub Flohr. Check even of ik het wel goed heb gedaan. Anders kun je het altijd nog even zelf verbeteren. Groet Gympetic (overleg) 16 jan 2017 20:09 (CET)
Je gaf aan dat je het aantal niet weet, dan moet je dat natuurlijk niet laten staan. Ik heb dat aangepast. Gr. RONN (overleg) 16 jan 2017 20:12 (CET)

AJ Styles[bewerken]

Goededag MoiraMoira, Ik weet niet of dit zo werkt maar ik zie een eventuele verandering vanzelf wel. Ik wilde even melden dat ik zag dat u de pagina over de professionele worstelaar "A.J. Styles" had verwijderd. Nu bent u misschien niet zo'n fan van het professioneel worstelen, maar dat lijkt mij geen reden om een gehele pagina te verwijderen. Hier een link naar de pagina https://nl.wikipedia.org/wiki/A.J._Styles Ik hoop dat de pagina (die overigens erg uitgebreid was) weer terugkomt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 80.57.240.111 (overleg · bijdragen) 16 jan 2017 18:52‎

Ik ben geen MoiraMoira, maar kan wel verwijderde artikelen zien. En ik geef haar gelijk in het verwijderen. Dit heeft niets te maken of ze wel of geen fan is van professioneel worstelen, maar meer dat het artikel geen encyclopedisch artikel was. Het artikel moest grondig bijgewerkt worden en vooral moest er in geschrapt worden. In de twee weken dat het ter beoordeling heeft gelegen, heeft niemand daar behoefte aan gehad. Dan is een logische vervolgtrekking dat het artikel verwijderd wordt. Mbch331 (Overleg) 16 jan 2017 19:48 (CET)

Bericht van de Arbitragecommissie (betreft gebruiker:L'honorable)[bewerken]

Beste Moiramoira,

De arbitragecommissie heeft een verzoek afgewezen van L'honorable (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki), die door jou wegens sokpopmisbruik is geblokkeerd. Voor meer informatie zie: Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Deblokkade L'honorable.

Namens de arbcom, Woudloper overleg 19 jan 2017 11:32 (CET)

Dank voor de melding. Een dwangmatige bewerker die de taal niet machtig is en geen goede bijdragen levert en daardoor een betrouwbare opbouw van de encyclopedie hier heeft geschaad. De originele account Mabelina (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) alsmede de sokpop is daarom ook voor onbepaalde tijd geblokkeerd als ingelogde vandaal zonder onsnappingsclausulemogelijkheid evenals ook elders. Gelieve dat betrokkene helder te communiceren. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jan 2017 11:33 (CET)
Noot: zijn blokkade op ENWP is opgeheven. The Banner Overleg 19 jan 2017 14:39 (CET)
En volgens de arbitragecommissie heeft hij wel recht op de ontsnappingsclausule. En dat wordt hem helder gecommuniceerd. Akadunzio (overleg) 19 jan 2017 22:09 (CET)
Beste MoiraMoira, de Arbitragecommissie heeft een reactie gegeven op uw opmerkingen, zie de zaakpagina.
De Arbitragecommissie 31 jan 2017 22:03 (CET) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Sjoerddebruin (overleg · bijdragen) 31 jan 2017 22:09 (CET)

V****** Radijsjes[bewerken]

Beste

Bij het aanmaken van de pagina 'V******** Radijsjes', voor u een nog onbekende religieuze groepering, heeft u deze pagina meteen gewist wegens 'cyberpesten'. Volgens mij heeft u hier een inschattingsfout gemaakt. Kan dit worden rechtgezet? Wij verwachten dat er op Wikipedia ook plaats is voor eventueel nieuwe religie's. Hoogachtend 2A02:1810:A500:8800:659A:BFD2:F2B:5237 – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:1810:a500:8800:659a:bfd2:f2b:5237 (overleg · bijdragen) 19 jan 2017 15:25 (CET)

Wie zijn "wij"? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jan 2017 15:31 (CET)
dit helpt u niet verder ben ik bang. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jan 2017 15:38 (CET)
V******** Radijsjes is ontstaan in Limburg, België. Waarschijnlijk is het u niet gekend omdat het ledenaantal niet zo groot is. <20 leden.
Wie zijn "wij?" Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jan 2017 15:45 (CET)
Ik wou niet in discussie met u treden. Maar met 'wij' bedoelde ik de Wikipedia Community. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:1810:a500:8800:659a:bfd2:f2b:5237 (overleg · bijdragen) 19 jan 2017 15:47
Goed dan ben ik er nu klaar mee. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jan 2017 15:50 (CET)
Als het geen cyberpesten was dan wel reclame. Ook daar is Wikipedia niet voor bedoeld. Als de religie relevant is/wordt dan komen er vanzelf onafhankelijke en gezaghebbende bronnen en met behulp van die bronnen kan tegen die tijd een artikel aan worden gemaakt. MatthijsWiki (overleg) 19 jan 2017 22:10 (CET)
Neu leek me meer geklier van een leerling die zijn docent beschrijft als groep met 20 radijsjes als discipelen. Dus vandaar ff afgestopt en die naam ook hier even weggehaald. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jan 2017 22:12 (CET)
Ik zie niet vaak scholieren die vandaliseren en toch nog enigszins beleefd blijven, dus vandaar dat ik daar niet aan dacht. Maar het artikel was dusdanig mager dat het hoe dan ook geen enkel bestaansrecht had. Overigens dacht ik nog wel even aan een fanclub van de voetbaltrainer, maar die heeft dan weer weinig met Limburg :). MatthijsWiki (overleg) 19 jan 2017 22:19 (CET)

Mislukte zin[bewerken]

Dag, MoiraMoira. Deze zin loopt niet echt lekker. Groet, ErikvanB (overleg) 19 jan 2017 19:46 (CET)

  • O, het is een syntactische puzzel. Met de nodige denkbeeldige komma's of haakjes, leespauzes en klemtonen betekent het inderdaad iets. Sorry voor het storen dan, ErikvanB (overleg) 19 jan 2017 19:49 (CET)

Millennials verwijderd?[bewerken]

Dag MoiraMoira,

Ik zie nu pas dat jij het artikel Millennials enige tijd hebt verwijderd. Kun je aangeven op welke gronden dat gebeurd is? Ik begrijp dat verwijdering plaatsvindt op grond van consensus, en in de discussie erover zie ik geen consensus.

Bvd, FNAS (overleg) 19 jan 2017 20:14 (CET)

Op de uitlegpagina staat: De lijst van te beoordelen pagina's is géén stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten en getoetst aan criteria wat er met het artikel gebeuren gaat. Er is dus geen sprake van consensus. Kukkie (overleg) 19 jan 2017 20:19 (CET)
Dat klopt wat Kukkie u uitlegt. Hier kunt u de motivering en uitleg lezen. Wat ik aantrof bij de sessieafhandeling was geen behoudenswaardig lemma. Het was een soort onaf essay met aannames en veronderstellingen over een onderwerp waarvan tevens de opnamewaardigheid ter discussie stond. Een term uit een boek, verwarring over de tijdsperiode, dan enkele gebeurtenissen die voor deze generatie van belang zijn geweest. Daarna volgde een verhaal dat ze armer zouden gaan worden in een deel van de wereld, beweringen over situatie/mentaliteit, dan wat landen waar enkele zaken weer anders lagen en dan een paar beweringen over werkethos die wat uit de lucht kwamen vallen. Getoetst aan de kriteria daarom niet behouden. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jan 2017 21:45 (CET)
Dit verbaast me een beetje, aangezien daarboven nog in een vet lettertype sprake is van consensus. En op Wikipedia:Inleiding moderatorschap/Beoordelingslijsten staat: "Verwijder het artikel wanneer er niets of weinig aan is gedaan om het artikel structureel te verbeteren en uit reacties op de nominatie blijkt dat er voldoende draagvlak is voor verwijdering" (cursief in het origineel). Ik heb het artikel herschreven en Argos901, die de pagina nomineerde, vond dat het daarna "een stuk beter" was. Edoderoo sprak zich niet voor verwijderen uit en heeft geen commentaar geleverd op de laatste versie.
Ik zal om terugplaatsing vragen. FNAS (overleg) 20 jan 2017 00:11 (CET)

toelichting gevraagd mbt verwijdering artikel beademingsverpleegkundige[bewerken]

Dag MoiraMoira,

ik moet zeggen dat ik erg verbaasd ben dat het artikel beademingsverpleegkundige onder jouw handen is gesneuveld. Het is eerder behouden na een nominatie door mijzelf, en na afloop ben ik druk geweest om het artikel verder te verbeteren, omdat ik het ondanks het behoud nog niet helemaal goed vond. Ik was verbaasd dat het opnieuw werd genomineerd, en daarbij de argumentatie dat het reclame zou zijn. Dat is natuurlijk onzin, want een beroep is niet echt een subject voor reclame. Hooguit kan een bedrijf of organisatie die aan dat beroep is verbonden, onderwerp van reclame zijn. Maar algemeen wordt erkend dat het in een voetnoot noemen van een beroepsvereniging toelaatbaar is. Sterker nog: er bestaan veel artikelen die over beroepsorganisaties zelf gaan, inclusief die van mijzelf (Forensisch Medisch Genootschap).

Aangezien het artikel destijds bij een beoordelingssessie behouden is gebleven, is er kennelijk sindsdien iets gebeurd waardoor het nu niet meer behoudenswaardig is. Ten eerste moet ik dan zelf het boetekleed aantrekken, want kennelijk heb ik het door mijn verbeteringen onbedoeld NE gemaakt. Ten tweede zou het artikel dan niet verwijderd moeten worden maar teruggeplaatst naar de versie die wel E was, dus de versie na de eerdere beoordelingssessie.

Graag verneem ik jouw toelichting op deze in mijn ogen merkwaardige verwijdering. Vriendelijke groet, Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 21 jan 2017 14:06 (CET)

Dag Erik. In de verwijdersamenvatting staat de reden: "wiu gebleven, promotint beroepsinfo met verwijzing naar de belangenverening; niet ew beschreven". Wil je de tekst in je gebruikersruimte om er een goed artikel van te maken dan hoor ik dat wel. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 jan 2017 14:08 (CET)
Dag MM,
Het probleem is dat ik in de veronderstelling was dat ik het artikel dat destijds wèl E was - het was immers bij sessie behouden - kennelijk heb verprutst door mijn verbeteringen. Terwijl ik toch inmiddels behoorlijk gepokt en gemazeld ben in Wikipedia en m.i. heus wel weet hoe je een artikel E moet maken. Je kunt de tekst dan wel op mijn OP plaatsen, maar ik heb werkelijk geen idee welke promotint ik dan kennelijk heb toegevoegd (ik ben van mening dat ik die juist had weggepoetst), en ik heb ook geen idee waarom het nou juist bij dit beroep niet toegestaan zou zijn om een link naar de beroepsvereniging te maken, terwijl het bij zeer veel andere beroepen wel geoorloofd is om een link naar de site van de beroepsvereniging in het artikel op te nemen.
Terugplaatsing is dus niet wat ik van je vraag, maar een uitleg waar nou die promotint in zit, en hoe ik die dan zou kunnen verwijderen. Is het misschien promo om te beschrijven aan hoeveel ziekenhuizen een dergelijke verpleegkundige is verbonden? In dat geval kunnen we die getallen gewoon weghalen; daarvoor lijkt mij verwijdering van het hele artikel een veel te grof middel. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 21 jan 2017 14:16 (CET)
Laat ik nog toevoegen dat een beroepsvereniging wat anders is dan een belangenvereniging. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 21 jan 2017 14:17 (CET)
Ja hoor. Er stond: De meeste VP's die op afdelingen voor Intensive Care werken besteden hun tijd aan het verhogen van de kwaliteit van beademingszorg. Dit doen ze vooral door scholing en ondersteuning van het personeel op de IC. De VP kan geconsulteerd worden, adviseert over materialen en hulpmiddelen en doet ook onderzoek. Door samen met de intensivist een beademingsstrategie uit te zetten, wordt gestreefd naar het verkorten van de beademingsduur en het voorkomen van beademingscomplicaties (bijvoorbeeld longontsteking, delier, atrofie van de middenrifspier). De VP werkt zowel voorwaardenscheppend (protocollen schrijven, nieuwe technieken introduceren) als praktisch aan het bed: afstelling van de beademing, helpen ophoesten, sedatie minimaliseren, etc. Wat encyclopedisch verwoord zou zijn geweest is iets als een neutrale feitelijke omschrijving werkzaamheden. Dus dat een beademingsverpleegkundige verantwoordelijk is voor het monitoren en bewaken van de patiëntbeademing. Het subjectieve in de tekst zit 'm in de aannames dat ze dingen verbeteren, dat ze altijd zouden werken met een strategie, dat ze "onderzoek" zouden doen en meer moois. Bovendien is de bewering dat "gestreefd wordt naar het verkorten van de beademingsduur" apart onjuist, dat hangt heel erg af van de aandoening en chroniciteit ervan. Kortom de tekst ronkte nog steeds nogal. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 jan 2017 14:22 (CET)
Oké, zet dan maar terug op mijn OP en dan ga ik er nog eens heel kritisch naar kijken aan de hand van jouw opmerkingen. Dank alvast, Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 21 jan 2017 14:24 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd zie hier. Succes gewenst. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 jan 2017 14:54 (CET)
Merci. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 21 jan 2017 23:26 (CET)

Jeugbonders[bewerken]

Hoi , je hebt de jeugdbonder verwijderd, graag wil ik ze toevoegen aan de betreffende bonden, zoals is voorgesteld, maar ik kan er nu niet meer bij. Kun je ze ergens poneren? bvd mvg HenriDuvent 23 jan 2017 17:15 (CET)

Bestrijding van anonieme vandalen[bewerken]

Zijn er criteria wanneer vandalismebestrijders met knopjes hardere maatregelen treffen dan acties die wij, "normale" (die hebben we niet, maar goed Glimlach) collegae kunnen doen, zoals terugdraaien, berispings- of zandbaksjabloon plakken, dossiertje aanleggen als bij IP 83.83.245.219? Zo ja, hoe zien ze eruit? Overigens in zekere zin wel komisch hoe zij/hij met de door mij geplakte bronvraag is omgegaan.  Klaas `Z4␟` V:  24 jan 2017 17:21 (CET)

Dag Klaas met of zonder knopjes maakt maar één verschil - bij doorgaan met geklieder/geklier kan er geblokt worden als je moderator bent. Verder is het aan een ieder om naar bevind van zaken te handelen toegespitst op de situatie. Om een voorbeeld te geven: een scholier die iets uitprobeert en ergens een puntje weghaalt of een goedbedoeld maar kinderlijk zinnetje zet krijgt verwelkoming met uitleg. Een scholier die zeer grof/racistisch/homofoob privacyschendend een medeleerling uitscheldt krijgt meteen een blok. En daar tussenin zitten vele gradaties. Als je wijzigingencontrole meer regulier wil gaan doen is WP:Zeusmodus gebruiken een aanrader. Het dossier dat je aanhaalde heb ik ff ""bewerkt" om je wat te laten zien. Als je het artikel namelijk laat doorlinken klikt een vandaal er vaak nog een keer op en dat gebeurde ook. En verder is het een chronologisch dossier dan weet je wat ongeveer wanneer is gedaan. Tot slot vervang je een zb/brp bij doorgaan na herhaald waarschuwen door een ws. Daarna kan dan een blok volgen maar deze kliederscholier hield bij drie keer op gelukkig. Hopelijk beantwoordt dit je vragen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 jan 2017 17:27 (CET)

Helemaal. Ik vroeg me af waar de grens lag. Drie dit soort kleine overtredingen zie je door de vingers. Zwaarte en frequentie zijn beide criteria. Suidelijk. Bij scholen heb je natuurlijk ook het probleem dat meerdere leerlingen hetzelfde IP-adres gebruiken.  Klaas `Z4␟` V:  24 jan 2017 23:02 (CET)

Notificatie van de Arbitragecommissie (2)[bewerken]

Geachte MoiraMoira,

De Arbitragecommissie heeft uitspraak gedaan naar aanleiding van de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Blokkade Bart Versieck 7 waarin ook uw naam genoemd is.

Namens de Arbitragecommissie, Natuur12 (overleg) 25 jan 2017 21:33 (CET)

Boeddhistisch huwelijk[bewerken]

Ik melde mij bij deze :-) Als je `m in mijn gebruikersruimte zou kunnen neerzetten zal ik eens kijken of ik er iets degelijkers van kan bouwen, dank! Milliped (overleg) 26 jan 2017 12:08 (CET)

Top! Is idd leuk onderwerp. Zie hier. Als ik moet meepoetsen redactioneel geef hier gerust een gil. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 jan 2017 12:16 (CET)
Dank! Ik zal me er binnenkort mee aan de gang gaan en je even inseinen, medewerking is welkom! Milliped (overleg) 29 jan 2017 17:44 (CET)

Jace Norman[bewerken]

Jij hebt het artikel Jace Norman verwijderd met als opmerking: wiu gebleven, naam en enkele rollen, verder bronloos gebleven. Voor de rollen die hij gespeeld heeft en die vermeld stonden is IMDb (die in het artikel stond) een bron. Verder is bronvermelding niet verplicht. En volgens mij stond er genoeg informatie in om het als een beginnetje te mogen beschouwen. Mbch331 (Overleg) 28 jan 2017 20:24 (CET)

Ja klopt. Er stond enkel: "Jace Lee Norman (21 maart 2000, Corrales is een Amerikaanse acteur, vooral bekend van zijn hoofdrol in Henry Danger. Norman begon zijn carrière met een gastoptreden in de televisieserie Jessie. Zijn eerste hoofdrol was de titelrol in de film Splitting Adam. In 2014 kreeg hij een hoofdrol in de televisieserie Henry Danger als Henry Hart/Kid Danger." Geen bronnen (IMDb zal heus kloppen maar is geen bron voor enige inhoud verder), geen artikel, jongen van 16 die op 13-jarige leeftijd in een jeugdserie speelde en in een film een jaar later. Geen biografie, geen opleiding, geen interwiki. Kortom vandaar niet behouden. Heb er wel wiu als verwijderreden gegeven dus geen bezwaar tegen terugplaatsing om er een artikel dat helder de eventuele encyclopedische relevantie aangeeft van te maken. Laat me weten of je dat wilt. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 jan 2017 08:54 (CET)
Graag. Ik zal eens kijken of ik het artikel kan opknappen op basis van anderstalige Wikipedia's. Mbch331 (Overleg) 29 jan 2017 09:57 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 jan 2017 10:18 (CET)
Je hebt het artikel vandaag wederom bij sessie verwijderd. Echter heb je het artikel zelf op TBP gezet na terugplaatsing. Dus moet je het oordeel nu aan een ander overlaten. Graag terugplaatsen zodat een andere moderator er over kan oordelen. Mbch331 (Overleg) 12 feb 2017 14:13 (CET)
Dat was niet mijn nominatie, het artikel kreeg enkel van mij twee weken extra op verzoek hierboven en op 1 zin na waarin een nominatie voor een jeugdrolprijs was toegevoegd (niet door jou die het zou gaan opknappen notabene} was er niets meer aan gebeurd vandaar de verwijdering uiteraard. Moderatoren doen meestal (op overduidelijke niet behoudbare zaken na) geen eigen nominaties ter afhandeling - dat is een op zich goed gebruik. Wat er nu gebeurt is dat niet - je vraagt iets terug, dat faciliteer ik netjes en dan gebeurt er niets meer aan en dan beroep je je op iets wat niet klopt en da's nogal flauw en niet eerlijk. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 feb 2017 14:19 (CET)

Diakenwijding Huub Flohr[bewerken]

Dag MoiraMoira, als aller eerste van harte dank dat je het door mij geschreven artikel Willien van Wieringen dat al eerder door Agora is beoordeeld. Nu nog een vraag. Ik heb een paar jaar terug zoals je weet een artikel aangemaakt over Huub Flohr. Ik heb door bij bronnen toegevoegd over de juiste informatie over o.a. zijn priesterwijding. Waar en wanner dit was. Nu ben ik vandaag ben ik naar een mis geweest in zijn nieuwe parochie en na afloop van de viering een tijdje met hem gepraat. Ik vroeg toen aan hem wanneer en in welke kerk hij tot diaken is gewijd. Dit omdat ik deze info niet online kan vinden op internet. Hij vertelde toen aan mij dat hij op 29 januari 1978 in de inmiddels gesloten Sint-Theresia van Lisieuxkerk in Den Haag tot diaken is gewijd. Maar alleen zijn hier geen bronnen voor. Maar hoe kan ik nu (voor dat ik dit aan zijn artikel ga toevoegen) aan de lezers en gebruikers bewijzen dat deze informatie klopt? Kan jij mij hier misschien bij helpen en advies geven? Heel lang geleden vertelde jij mij dat ik toen ook met het toevoegen van geboortegegevens van personen altijd een bron moet vermelden. De informatie over zijn priesterwijding is in ieder geval wel te vinden op deze bron. Alvast dank en hartelijke groet. Maurice Gympetic (overleg) 29 jan 2017 17:23 (CET)

Je kan natuurlijk aannemen (en dat zal ook heus de waarheid zijn) dat de informatie die je van Huub Flohr hebt gekregen klopt. Maar inderdaad, dat is geen bron. Ik ga hier eens over nadenken en kom er hier op terug. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 jan 2017 17:28 (CET)
Oké. Maar laat je het dan wel als je er over heb na gedacht het weten in mijn overlegpagina? Alvast dank Gympetic (overleg) 29 jan 2017 17:31 (CET)
Dat doe ik. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 feb 2017 08:31 (CET)

Vraagje voor de zekerheid[bewerken]

Hoi, Ik heb de waarschuwingen van een IP-adres in een inklapdossier gedaan, aangezien het IP-adres 3 jaar geleden door een cross-wiki vandaal werd gebruikt en vervolgens voor een jaar is geblokkeerd. Pas vandaag werd er weer vanaf dit IP-adres bewerkt, waarbij ik geen vandalisme zie in de bewerkingen van vandaag. Nu is de vraag of ik het op deze manier goed heb gedaan? Het gaan om 77.164.87.252 (overleg | bijdragen | bloks). En het zou vervelend zijn als een goed willende gebruiker zou worden afgeschrikt door zo'n dossier. ARVER (overleg) 29 jan 2017 19:24 (CET)

Aha. Ik duik er morgen even in. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 jan 2017 22:03 (CET)

Haarster[bewerken]

Mooi dat je een afbeelding had gevonden bij Thaumatocrinus rugosus. Dat was voor mij aanleiding de protoloog van Clark er nog even bij te zoeken: inderdaad ook door hem bij Hawaï verzameld. Vervolgens bleken we tegelijk aan uitbreiding van het artikeltje te werken, want ik had een bewerkingsconflict.

Bij Hawaï zijn geen "troggen": de eilandengroep ligt boven een hotspot van vulkanische activiteit en vormt een verhoogde rug in de overigens vlakke diepzeebodem ("les abysses", zoals in de beschrijving bij de afbeelding op commons). De soort heeft maar 1 serie van 9 armen. De andere technische termen die in de beschrijving op EoL werden gebruikt, verwijzen naar skeletdelen van de romp. Men moet een dood exemplaar hebben om dat goed te kunnen zien. Waar staat dat de "proximal arms broad, rugged" zijn, wordt bedoeld dat het proximale deel van de arm, dus de eerste helft vanaf het lichaam, breed en stevig is. Ik heb de beschrijving die je van EoL had, gecombineerd met wat er in de protoloog stond, en zoveel mogelijk technische termen weggelaten. Ik hoop dat je met het resultaat kunt leven. Groet, WIKIKLAAS overleg 30 jan 2017 18:25 (CET)

Glimlach ik zag je naarstig artikeltjes toevoegen en dacht "eentje ervan knutsel ik wat voor hem erbij" Dus plaatje en matig vertaalde tekstjes gedaan. En ja hoor, jij redt mijn geknutsel! Het was simpelweg bedoeld om ff te laten weten "blij dat je terug bent" (maar verwacht geen grootse kennis op je vakgebied van mij). Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 jan 2017 20:35 (CET)
Ik was bezig met onderhoud aan de artikelen over de zeelelies (waarvan de haarsterren tegenwoordig de grootste groep zijn). In elk artikeltje dat we over een zeelelie hadden, stond op wat onhandige manier uitgelegd wat een zeelelie nou eigenlijk is, en dat hoort geen 600 keer op identieke wijze in 600 artikelen, maar één keer, en dan goed, in het artikel over de hele groep. Waar ik de, wat ik noem "desinformatie" weghaal, doe ik ook mijn uiterste best om zinvolle informatie die ontbreekt toe te voegen. Zoals de in veel gevallen weggevallen bron, en in alle gevallen de naam waaronder de soort oorspronkelijk is gepubliceerd. Ik check de informatie ook tegen de huidige versie van de bron die er vijf jaar geleden voor is gebruikt. Dat is een van de best bijgehouden databestanden. Iets vergelijkbaars had ik al bij de zeesterren gedaan; de zee-egels staan nog op de to-do list.
Bij de zeelelies bleek dat de bron was aangeboord op een moment dat er nog maar ongeveer de helft van het totaal aantal beschreven taxa in was opgenomen. Veel later waren bij ons de artikeltjes over de geslachten aangemaakt. Niet veel meer dan een inleidende zin en een lijstje met soorten, maar dan uit een veel recentere versie van dezelfde bron, en dus nu ook met nogal wat rode links. Nu ik toch met die groep bezig ben, leek het me dat het geen kwaad kon om die leemtes in te vullen. En passant heb ik een paar artikeltjes gemaakt/vertaald over de biologen die al die namen publiceerden, en ik heb er nog een paar op stapel staan. Op die manier wordt het wat meer een project met body. De levende zeelelies zijn pas relatief recent "ontdekt" (in 1864). Pas daarna heeft het gericht zoeken ernaar, door te trawlen in de diepzee, een grote vlucht genomen. De late ontdekking had als voordeel dat het beschrijven van dieren, en het publiceren van de essentiële data erover, al meer was ontwikkeld tot een praktische kunst, en daarom heeft het zin als de lezer die eerste publicaties kan vinden. Het integreren van die korte lemmata met links naar en artikelen over de taxonomische auteurs, geeft de lezer straks dus in elk geval veel makkelijker de mogelijkheid om de protoloog (de eerste publicatie van een nieuwe naam) te vinden, waar ook bijna altijd iets te vinden is over de locatie waar de soort verzameld werd, en wat basale kenmerken. Die informatie willen we natuurlijk deels graag in onze artikelen, maar dat is een heidens karwei. En het blijft hoe dan ook altijd nuttig om de protoloog te kunnen vinden.
Het "naarstig artikeltjes toevoegen" was dus meer een bijproduct. Ik ben niet trots op die ultrakorte pagina's, maar om slechts over de helft van de zeelelies zo'n pagina te hebben, en over de willekeurige andere helft niet, vond ik nog veel minder goed. Ziehier in het kort mijn motivatie. WIKIKLAAS overleg 30 jan 2017 21:26 (CET)

IP-dossier aanwezig van gebruiker Webnetprof?[bewerken]

Weet jij toevallig of er een dossier aanwezig met gebruikte IP-adressen van Gebruiker:Webnetprof? Ik ontdekte via deze bewerking (was namelijk vrijwel gelijk aan deze bewerking) dat hij afgelopen jaar actief was onder het IP-adres 87.211.117.246 (overleg | bijdragen | bloks) en ik wil dus nu niet uitsluiten dat hij onder meer IP-adressen actief is/is geweest en dat al deze bewerkingen via nalooplijsten extra gecontroleerd moeten worden. ARVER (overleg) 2 feb 2017 08:28 (CET)

Volgens mij niet maar wellicht heeft een collega die hem monitorde wel een lijstje ergens (hoop dus op meelezers hier). Hij bewerkt(e) via semistatische IP's van Ziggo regio uit zijn woonplaats. Die kreeg/krijgt hij elke 6 a 10 maanden een nieuwe van. Ook zijn er wat andere personen uit zijn organisatie die meedoen hier oningelogd of wellicht via accounts. Dat hij niet stopt met bewerken is een goede aanname lijkt me. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 feb 2017 09:36 (CET)
Waarschijnlijk wel een sokpop, zie ter illustratie de hier gevoerde discussie en ook hierGouwenaar (overleg) 4 feb 2017 23:24 (CET)
Ik heb inmiddels een nieuwe nalooplijst aangemaakt en daarbij ook direct alle tot zo ver bekende IP-adressen op vermeld. En zal kijken of ik via deze targetartikellen meer IP-adressen kan vinden die er aan te koppelen vallen. ARVER (overleg) 15 feb 2017 09:48 (CET)

Anoniem bericht[bewerken]

Hallo MoiraMoira. Kijken even hier. Kan zijn, kan niet zijn. Mvg, ErikvanB (overleg) 4 feb 2017 23:15 (CET)

Wiel Oehlen[bewerken]

Hoi MoiraMoira,

Kennelijk heb je Wiel Oehlen gisteren behouden. Je bent het dus niet eens met alle kritiek waarvan recleme/promotie nog de minste is? Dit riekt naar nepotisme of corruptie. Of is'r een vergissing gemaakt in het "spel" dat beoordelingslijstenafhandeling heet?  Klaas `Z4␟` V:  6 feb 2017 15:45 (CET)
Het artikel was op moment van beoordeling verwijderd wegens auteursrechtenschending. Is daarna teruggeplaatst omdat het de toestemming binnen was gekomen via OTRS. Mbch331 (Overleg) 6 feb 2017 15:46 (CET)
Ik ken de man niet en heb nooit me bezondigd aan nepotisme of corruptie. Zie hier voor de geschiedenis van dit artikel. Een excuus voor deze zeer ernstige aantijging zou ik op prijs stellen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 feb 2017 15:48 (CET)

Bij dezen mijn welgemeende verontschuldigingen voor het uiten van mijn vermoeden. Ik stel het bijna letterlijk zeer op prijs dat je zo open bent door te zeggen dat je hem (persoonlijk?) kent. Dat heeft geholpen in je beslissing het artikel te behouden(?). Nog 1 ding a'k je niet ontrief: m.i. horen volledige teksten van gedichten, liedjes, (korte) verhalen e.d. op Wikisource thuis en niet hier.  Klaas `Z4␟` V:  6 feb 2017 15:57 (CET)

Herstel - ik ken die persoon totaal niet noch ben ik bekend met hem (was een typfout hierboven, vergat het woordje "niet") noch heb ik ook maar iets te maken met dit artikel. Ik heb dit dus ook NIET tijdens een verwijdersessie behandeld. Nogmaals: Kijk in de bewerkingsgeschiedenis. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 feb 2017 16:02 (CET)

Hendrik Baarschers[bewerken]

Dag MoiraMoira, mag ik even je aandacht vragen voor dit artikel. Het artikel stond ter beoordeling op de lijst die inmiddels is afgehandeld. Ik heb aangetekend dat de tekst van het artikel grotendeels was overgenomen van de website historischeprojecten.nl. Inmiddels is het artikel daar verdwenen (en ook niet gearchiveerd). Dat neemt echter niet weg dat het een overgenomen tekst betrof met veel storende fouten. Ik heb bij de bespreking aangegeven na verwijdering van het artikel een nieuw artikel te willen plaatsen, zonder de overgenomen teksten. Dat aanbod geldt nog steeds. Gouwenaar (overleg) 7 feb 2017 21:37 (CET)

Staat nu voor jouw referentie hier zodat je in ieder geval de oorspronkelijke tekst hebt. Advies: Plaats enkel de laatste versie die je schrijft terug als nieuw artikel dan is de copyvio opgelost. Ik kiep dan de versies in je gebruikersruimte weg uiteraard. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 feb 2017 09:16 (CET)
Dank, maar je kunt die versie wel wegkieperen. Het nieuwe artikel had ik al geschreven. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 8 feb 2017 11:41 (CET)

Kassel-Marathon[bewerken]

Why did you delete the article of Kassel-Marathon? When it is linguistical not well written, delete the text but don't delete the results! They are correctly listed! -- Wikienzyklopädie (overleg) 8 feb 2017 17:37 (CET)

Zie uw overlegpagina onderaan. Het was een onleesbare computervertaalbrei. Klik op de link om een vertaalverzoek te doen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 feb 2017 17:42 (CET)
This is no reason to delete the whole arcticle!!! Photos, charts, headlines were correct. I would say, you make the deletion retrograde, delete the text, but not the first sentence, the photos and the table! Than we will have a stub-article without mistakes. -- Wikienzyklopädie (overleg) 8 feb 2017 18:01 (CET)
Dag, zo werkt het hier niet sorry. U kan hier geen computervertalingen dumpen en dan verwachten dat de nederlandstalige gemeenschap het gaat opknappen of de tekst stript en enkel sjabloon en uitslagen laat staan. Dat is nogal onbeleefd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 feb 2017 18:20 (CET)
U had mazzel ondanks uw onheus gedoe was een collega, Xxmarijnw, zo vriendelijk om een lemmaatje over uw marathon te schrijven inmiddels. Ik kan overigens begrijpen waarom u dat deed want u organiseert m zelf gezien het logo op commons... Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 feb 2017 19:42 (CET)

Verzoek om contact[bewerken]

Dag MoiraMoira,

Ik zoek contact met je naar aanleiding van berichten over dat Engelstalige Wikipediaredacteuren The Daily Mail niet langer als betrouwbare bron beschouwen. Zie https://www.theguardian.com/technology/2017/feb/08/wikipedia-bans-daily-mail-as-unreliable-source-for-website

Voor BNR Nieuwsradio wil ik graag aandacht besteden aan dit bericht, met vragen over hoe Nederlandstalige Wikipedianen met bronnen omgaan en hoe de community functioneert. Zou je me hierover kunnen mailen op mailadres verwijderd?

Als je nog andere suggeties hebt hoor ik dat ook graag. Ik hoop dat je mee wilt werken!

Hartelijke groet, Martijn Middel – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Mrmiddel (overleg · bijdragen) 9 feb 2017 12:59‎

Bijzonder. Iemand een rotte appel noemen, en vervolgens om hulp vragen. Pompebled.svg Freaky Fries (Overleg) 9 feb 2017 13:09 (CET)
Ik ken deze persoon niet en heb niet met hem te maken gehad onwiki of offwiki Freaky Fries voor zover ik weet noch voel ik de behoefte om dat te gaan veranderen gezien diens ethiek. Ben blij dat dit geen collega is. Dank voor de heads up.Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 feb 2017 13:52 (CET)
Oi. Ik snap dat ik acht jaar geleden vanuit een frustratie te fel ben geweest in het maken van een argument in een discussie, zoals Freaky Fries terecht opmerkt. Ik herinnerde me dit overigens niet meer toen ik bovenstaand verzoek deed en denk overigens dat één incident weinig zegt over mijn ethiek. Ik ben al jaren geen actieve gebruiker meer, maar sta wel in sterke mate achter Wikipedia en de manier waarop de encyclopedie functioneert. Ik zoek simpelweg contact voor een serieus gesprek op een serieus medium, om luisteraars een informatieve inkijk te geven in de werking van de Wikipedia-community. De uitnodiging staat wat mij betreft nog steeds, al snap ik het uiteraard als je deze aan je voorbij laat gaan, MoiraMoira. Ps: dank voor verwijderen van mijn mailadres! Mrmiddel (overleg) 9 feb 2017 14:23 (CET)
Nee, dat was geen discussie. Dat was iemand (u) die mij zomaar tijdens een vertrouwensstemming out of the blue het volgende toewenste "Het zou een goede zaak zijn deze rotte appel te verwijderen. MoiraMoira staat de groei van de Nederlandstalige versie van Wikipedia in de weg." Dat staat zo haaks op alle journalistieke en collegiale principes die ik zelf huldig dat ik inderdaad uw uitnodiging aan mij voorbij laat gaan. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 feb 2017 14:27 (CET)

Notificatie van de Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte MoiraMoira,

De Arbitragecommissie heeft uitspraak gedaan naar aanleiding van de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Blokkade Bart Versieck 8.

Namens de Arbitragecommissie, Natuur12 (overleg) 11 feb 2017 21:32 (CET)

verzoek van een oud-mod:[bewerken]

Hej MoiraMoira,

In mijn vriendengroep kwam een verzoek langs van iemand die voor haar werk bij AkzoNobel in contact wil komen met een paar ervaren Wikipedianen. Als oud-moderator hier stak ik mijn hand op om te kijken waar ik dat verzoek het beste kon droppen, want zij had geen idee. Ik weet dat jij al heel lang meegaat hier en hoop dat je wellicht kunt helpen. Dus plak ik hier haar bericht. Mocht je zelf interesse hebben dan kan ik haar contactgegevens aan je mailen, mocht je een betere plek weten om dit neer te leggen, dan hoor ik het ook graag. Alvast dank! Groet, MigGroningen (overleg) 13 feb 2017 14:10 (CET)

Dag MigGroningen, ik ben vereerd dat je aan mij dacht. Ze kunnen mij gerust een mail sturen. Ik zal je het mailadres doen toekomen via je wikimail. Zag dat je RonaldB ook benaderde dat is prima. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 feb 2017 14:14 (CET)
Jes, tof van je! Ik zal bij Ronald en Romaine even een berichtje achterlaten onder mijn verzoek met een linkje hierheen, mochten jullie samen wat willen doen enzo. Thanks!!! MigGroningen (overleg) 13 feb 2017 14:27 (CET)

Gunster/Omdenken[bewerken]

Hi MoiraMoira,

Dank je wel voor je snelle reactie op mijn voorzet over Omdenken: vraagje: ik studeer psychologie en ik vind zelf het verschijnsel/gedachtengoed van Omdenken heel interessant en kon het niet terugvinden op Wikipedia. Willen jullie überhaupt niets over Omdenken of ligt het aan hoe ik het geschreven heb? Ik heb juist geprobeerd om het heel neutraal te formuleren? Ik heb via de chat en email al om hulp gevraagd omdat dit mijn eerste probeersel is maar niemand reageerde en ik wist niet of ik het goed geplaatst heb etc. Dank je wel voor je feedback! Juutjuut – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Juutjuut (overleg · bijdragen)

U kreeg reacties; zoals u bovenaan deze pagina kon lezen niet van mij. Deze reacties staan nu op uw eigen overlegpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 feb 2017 12:39 (CET)

Rotterdam Hilton (geen familie van Paris)[bewerken]

Keurig artikel geworden. Dank voor de uitbreiding.

Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 17 feb 2017 18:10 (CET)

Goed Volk: ticketnummer 2017021410016047[bewerken]

Beste

In verband met de pagina van Goed Volk heb ik gecorrespondeerd met de Permissions van Wikipedia. Daar verzekerden ze me dat ik geen fouten heb gemaakt.

Ik heb deze pagina van Goed Volk gemaakt in opdracht van Hotel Hungaria (De eigenaar van het programma en eigenaar van alle rechten omtrent deze content).

Hieronder heb ik een kopie geplaatst van de verzonden en gekregen mails:


Permissions - Nederlandstalige Wikipedia 15 feb. (3 dagen geleden)

aan mij:

Geachte Timothy Ameye,

Hartelijk dank voor uw bericht. De toestemming is opgeslagen onder ticketnummer 2017021410016047 binnen ons systeem. Indien nodig kunt u met dit nummer aan deze mailwisseling refereren binnen Wikimedia-projecten.

Ook heb ik de nodige aanpassingen gedaan aan de bestandspagina.

NB: houdt er rekening mee dat deze toestemming/vrijgave alleen betekent dat de tekst onder een vrije CC-by-SA licentie gebruikt mag worden, en niet betekent dat de tekst automatisch geschikt zal worden bevonden voor opname in Wikipedia.

Met vriendelijke groet,

Edo de Roo

VOORBEHOUD: Wikipedia is het werk van vrijwilligers die werken zonder formeel kader. Dit bericht is verzonden door een ervaren vrijwilliger van de Nederlandstalige Wikipedia uit eigen naam en naar best vermogen. Er is geen enkele garantie over juistheid van deze informatie. De schrijver van dit bericht kan officieel niet namens de Wikimedia Foundation en/of haar projecten spreken.

15-02-2017 08:44 - Timothy Ameye schreef:

> Beste > > Ik verklaar hierbij dat ik de auteur en/of de enige eigenaar van de > exclusieve auteursrechten ben op www.hotelhungaria.be* (Tekst en > afbeeldingen in Bijlage)* > > Ik verklaar hierbij dit werk te publiceren onder de CC-BY-SA-3.0 en > GFDL-licentie (zonder versienummer) en ik verklaar dat ik eenieder het > recht geef om het werk te gebruiken in een commercieel product en het te > wijzigen naar behoefte, zoals de CC-BY-SA-3.0 en GFDL voorschrijven. > > Ik ben me ervan bewust dat ik altijd de rechten van mijn werk behoud en het > recht behoud om met mijn naam vermeld te worden volgens de CC-BY-SA-3.0 of > GFDL. > > Ik ben me ervan bewust dat ik deze verklaring niet in kan trekken, en dat > de tekst of afbeelding permanent kan worden bewaard op een > Wikimedia-project. > > > In naam van: > > *Hotel Hungaria, 3000 Leuven (**15/02/2017)* > > *Stagiair * > > *Timothy Ameye* > > *timothyameye@hotelhungaria.be <timothyameye@hotelhungaria.be> * – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Tjameye (overleg · bijdragen)

Hoi Timothy, ik lees dit toevallig mee. De vrijwilligers van OTRS hebben niet bevestigd dat u niets fout heeft gedaan, ze bevestigen alleen dat ze geloven dat u de rechthebbende van de teksten vertegenwoordigen, en bevestigen de vrijgave onder een vrije licentie van de teksten. Pas daarna (nu dus) kan de tekst op Wikipedia gebruikt worden maar met de uitdrukkelijke opmerking erbij dat dat nog niet betekent dat de tekst geschikt is voor Wikipedia. Op WP:TERUG kunt u verzoeken tot terugplaatsing van het artikel, waarna het verder bewerkt kan worden, en beoordeelt of de tekst en het onderwerp geschikt zijn voor plaatsing. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 18 feb 2017 15:45 (CET)
Timothy: lees op die pagina alstublieft eerst hier precies door wat er staat. De teksten waren overgenomen van de website van een omroeporganisatie en die houdt de rechten en geeft niets vrij aldaar. Nergens kan ik lezen dat uw bedrijf die rechten in bezit heeft aldaar op die website. Tevens kunt u daar lezen dat u helder op uw eigen gebruikerspagina of overlegpagina dient te vermelden dat u in opdracht van een bedrijf dat belanghebbende is bewerkt. Pas dan kan er gehandeld worden als tevens helder is wie de auteursrechten bezit. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 feb 2017 15:59 (CET)

Lotje (2)[bewerken]

Moi MM, ik zie nu pas dat jij Lotje hebt geblokkeerd. Ik zie echter nergens een blokverzoek, ik zie slechts een linkje waarmee je op de overlegpagina van Lotje aangeeft waarom je haar geblokkeerd hebt. Dat linkje toont echter niets blokwaardigs, dat toont hooguit dat ondanks het ergerlijke gestalk van Brimz, Lotje nog durft te ademen. Haar daarvoor blokkeren is absurd. Ik verzoek je daarom de blok ongedaan te maken, en het lijkt me eerlijk gezegd voor iedereen beter als jij Lotje niet verder begeleid want je wekt niet echt de indruk nog onbevangen te kunnen oordelen. Over Bromz zal ik het verder maar niet hebben. Peter b (overleg) 19 feb 2017 12:54 (CET)

Minstens 100% eens met Peter; iemand blokkeren voor het veranderen van 'File' in 'Bestand' is niet alleen absurd; dat is waanzinnig. Een blokkade dient hopelijk ergens voor, maar iemand die in feite geen verandering aanbrengt blokkeren is m.i. excusez le mot) waanzinnig, welhaast knoppenmisbruik met alle respect, lieve MM.  Klaas `Z4␟` V:  19 feb 2017 14:03 (CET)
@Peter b - Die aanname is onjuist. Zie voor de motivatie (staat tevens in blokreden) en doorlink hier. De uitleg staat hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 feb 2017 14:25 (CET)
Die uitleg had ik gelezen voordat ik je hier aansprak, de editwar waar je naar verwijst is steeds met Brimz, dus ik zou zeggen of twee keer blokken of niet, Brimz wordt nu opnieuw gesterkt in zijn idee dat hij hier is om Lotje vanalles te leren en dat idee is om eerdere redenen verkeerd. Peter b (overleg) 19 feb 2017 16:39 (CET)
Dus iemand blokkeren voor het editwar over het al dan niet plaatsen van een wikilink vind jij verantwoord? Ik denk dat je die beoordeling beter eens door een andere moderator laat doen. Uit alles wat je schrijft op de OP van Lotje blijkt verregaande vooringenomenheid. Akadunzio (overleg) 19 feb 2017 14:37 (CET)
Hoi Akadunzio, en wat heeft dit nu weer met Belgische atletiek te maken? - Robotje (overleg) 19 feb 2017 14:41 (CET)
@Akadunzio - ook deze aanname is onjuist. Zie ook een paar kopjes hierboven bij "Lotje". Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 feb 2017 14:40 (CET)
Jij bent dus de laatst moderator, die er overblijft om Lotje te beoordelen. Wat een toonbeeld van zelfopoffering en engelengeduld. Misschien onderschat je je eigen collega's. Probeer het eens via RegBlok als je al zo veel betrokken bent in discussie met Lotje en voer de blokkades niet steeds zelf uit. Akadunzio (overleg) 19 feb 2017 14:50 (CET)
@Akadunzio: mag ik u vriendelijk doch dringend verzoeken om hier (of elders) te stoppen met dit projectverstorend gedrag en het advies van de anderen die dit u herhaald hebben verzocht op te volgen en u te beperken tot zinvol inhoudelijk bijdragen? Dank voor uw begrip. Wat u hier schrijft is volledig van toepassing op uw eigen gedrag. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 feb 2017 14:53 (CET)
Precies Akadunzio, bovendien is recentelijk nog gebleken dat je op je 'eigen' OP weigert in te gaan op mijn vraag die ik eerder op 'mijn' OP aan je stelde en je daar niet evenmin wilde beantwoorden. Wat heeft de blok van Lotje te maken met Belgische atletiek? - Robotje (overleg) 19 feb 2017 17:04 (CET)
Graag dit verder bespreken op de overlegpagina van Akadunzio. Dank. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 feb 2017 17:08 (CET)

Vrouwen voor Vrede[bewerken]

Beste MoiraMoira, allereerst dank voor uw reactie op mijn vraag op Verzoekpagina voor moderatoren/Overige. Ik heb de betreffende gebruiker aangesproken op de overlegpagina. Ik heb echter nog 2 aanvullende vragen met betrekking hierop. Ten eerste verwacht ik geen reactie van de gebruiker omdat na de gedane bewerkingen geen activiteit meer geweest is. Maar wat is een gebruikelijke tijd om de gebruiker te geven om wel aan de voorwaarden te voldoen of eventueel de tekst uit het artikel te verwijderen omdat er niet aan voldaan is?

Ten tweede viel me op dat in het in mijn verzoek genoemde document op pagina 21 wordt gesproken over een persoon die bereid is gevonden om moderator te zijn van het Wikipedia artikel. Eerder deze maand werd meerdere malen een stuk niet neutraal geschreven tekst toegevoegd aan het artikel Vrouwen voor Vrede door een anonieme gebruiker 90.53.103.21 (overleg | bijdragen | bloks) wat leidde tot een semi-beveiliging van het artikel. Nadat deze beveiliging is opgeheven wordt sinds enkele dagen dezelfde tekst weer meermaals geplaatst, ditmaal door een (nieuwe)gebruiker die inmiddels ook al is aangesproken door mij op (naar ik aanneem) haar overlegpagina met het verzoek hiermee te stoppen. Echter heeft deze gebruiker dezelfde naam als de persoon die in het document wordt voorgesteld als de moderator van het artikel. Wat is uw advies in dit geval? De gebruiker op haar pagina met een link naar het document aanspreken op het feit dat er op Wikipedia niet zoiets bestaat als een moderator van een pagina? Vriendelijke groet, Vandenbrink2 (overleg) 19 feb 2017 12:59 (CET)

Op zich een nette uitleg over wat Wikipedia is en hoe je neutraal en feitelijk dient te bewerken. Maar het leidt idd toch tot problemen soms als belanghebbenden zich er mee bezighouden. Het woord moderator is idd verwarrend, degene die dit poogt te coordineren zodat niet alle leden van die organisatie er wat aan doen wat tot verwarring leiden kan is op zich wel handig maar idd - het blijft een wikipediapagina en niet een pagina namens/door de organisatie uiteraard. Ik kijk er later wel even naar. Goed gedaan tot zover. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 feb 2017 14:39 (CET)
Heb inmiddels het verzoek verder becommentarieerd en zag dat de bijdrage op zich OK was dus advies aan betrokkene gegeven. Hopelijk leidt dat tot een betere samenwerking in de toekomst. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 feb 2017 15:00 (CET)
En inmiddels heeft betrokken gebruiker verduidelijking gegeven op haar OP waarmee wat mij (mede omdat, zoals ik al noemde in mijn verzoek op de verzoekpagina, de gedane toevoeging inhoudelijk ok is) wat mij betreft de kous af is. Hartelijk dank voor het nakijken en de door u gegeven terugkoppelingen. Groet, Vandenbrink2 (overleg) 19 feb 2017 15:30 (CET)

Notificatie van de Arbitragecommissie (3)[bewerken]

Beste MoiraMoira, de Arbitragecommissie heeft uitspraak gedaan in de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken#Blokkade Bart Versieck 9, waarin ook jouw naam wordt genoemd. Met vriendelijke groeten, namens de Arbitragecommissie, Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 20 feb 2017 18:15 (CET)

Dank voor de melding. Gezien uw motivatie waarin u stelt dat uw commissie indien een maatregel niet juist wordt toegepast zich het recht toeëigent om moderatoren te blokkeren (quote "Ten slotte vraagt Bart Versieck een blokkade voor onbepaalde tijd aan voor moderator MoiraMoira. Aangezien de Arbitragecommissie heeft geoordeeld dat de blokkade terecht is opgelegd, ook al gaat zij niet met alle gronden mee, ziet de Commissie verder geen grond om dit verzoek in overweging te nemen.") zult u het mij niet euvel duiden geen verdere medewerking meer te verlenen aan het serieus bekijken en toetsen en dan indien nodig uitvoeren van dit soort uitspraken. Een dergelijk zwaard van Damocles is bijzonder onplezierig te noemen voor elke moderator. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 feb 2017 21:13 (CET)
Ik hoop echt dat de gekozen bewoording een foutje is dat hersteld gaat worden. Het kan toch niet zo zijn dat een moderator OT geblokkeerd gaat worden door de AC, zelfs wanneer de AC het in het geheel niet eens zou zijn met een beoordeling van die moderator. In dat geval wordt een beoordeling ongedaan gemaakt, niet de moderator geblokkeerd. VanBuren (overleg) 20 feb 2017 21:47 (CET)
De ingediende zaak was drieledig. Deel één betrof een deblokadeverzoek, deel twee een herzieningsverzoek en deel 3 een verzoek tot OT-blokkade van de tegenpartij. Het derde deel kan opgevat worden als een geschil tussen twee gebruikers. Over een conflict tussen twee gebruikers stelt het reglement dat "beide partijen [moeten] nagaan of ze er zelf uit kunnen komen". Bart heeft verzuimd aan te tonen dat daaraan gevolg is gegeven, en voor zover ik weet is dat ook nooit gebeurd. Ook op deze grond was het verzoek dus al onbehandelbaar.
Indien dat wel het geval was, had de Arbitragecommissie altijd al de mogelijkheid om "enige andere maatregel die de Arbitragecommissie zinvol acht om het probleem op te lossen" uit te vaardigen, en dat omvat onder andere ook het voor onbepaalde tijd blokkeren van een moderator. Dat 'zwaard van Damocles' was dus er altijd al, ware het niet dat het niet direct in de lijn der verwachtingen ligt dat de Arbitragecommissie het ooit zinvol zal achten om een moderator OT te blokkeren. MoiraMoira kan dus gerust zijn. EvilFreD (overleg) 20 feb 2017 22:16 (CET)
@EvilFred - het mag en kan nimmer zo zijn dat een moderator die qualitate quo gehouden is om een uitspraak van de arbitragecommissie uit te voeren (dat geldt voor alle moderatoren!) onderdeel van een niet bestaand geschil wordt. Als dat niet helder is dan heeft de arbitragecommissie een serieus probleem er bij nu want die commissie fungeert enkel met gezag als het uitvoeren van uitspraken als deze ook gedaan kan worden. Dus dat de door hen aangewezen uitvoerders (de moderatoren) dat ook kunnen doen zonder het risico te lopen meegezogen te worden in een moeras. En dat is dus nu beslist niet het geval. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 feb 2017 22:21 (CET)
De AC moet altijd netjes en hoffelijk en professioneel blijven, ook al krijgen ze ieder kwartier van twee bejaarde kleuters allerhande onzin-verzoeken. Dat houdt dan ook in dat ze uitspraken doen in allerhande politiek correcte termen, en zou ik zeker niet lezen als een twijfel aan de goede bedoelingen van de moderator die de blokkade heeft opgelegd. ed0verleg 20 feb 2017 22:30 (CET)
Ik moet zeggen dat ik aanvankelijk ook wat verbaasd was toen de AC niet wat krachtiger stelling nam tegen die belachelijke eis van Bart Versieck. De uitleg van EvilFred geeft dat nu ook een wat begrijpelijke basis, uitgaand van onze reglementen. Een tweede is dat de AC er natuurlijk het beste aan doet om geen stelling te nemen als daarom niet expliciet gevraagd wordt. De AC is niet de club waarvan we moeten verwachten dat ze bij elk vermeend onrecht hun stem laten horen, maar uitsluitend in gevallen waarin ze expliciet om een maatregel wordt gevraagd. De uitlatingen van Bart over MoiraMoira kunnen absoluut niet door de beugel, maar zijn positie is al zo wankel dat het nauwelijks zin heeft ook daarover nog eens een zaak aan te spannen of een blok voor hem aan te vragen.
Ik vind verder dat MoiraMoira in dit dossier al haar uiterste best heeft gedaan, en dat er nu inderdaad weer eens iemand anders aan de beurt is om een vinger aan de pols te houden. WIKIKLAAS overleg 20 feb 2017 22:32 (CET)
Ik zou niet weten waarom (de kwaliteit van) het werk van een moderator niet door de ArbCom bekeken mag worden tijdens een conflict, echt of vermeend. Moderatoren staat niet boven de wet maar zijn - zoals velen claimen - gewone gebruikers met extra taken en verantwoordelijkheden. The Banner Overleg 20 feb 2017 22:37 (CET)
Een blokkade van een andere gebruiker (ook als die moderator is) wordt doorgaans aangevraagd via de RegBlok, niet bij de AC. Het aanvragen van een blok tegen een moderator door een gebruiker die zojuist door die moderator is geblokkeerd, is doorgaans, en zeker in dit geval, een nogal doorzichtige WP:PUNT-actie. De AC mag zeker ook een oordeel over moderatoren geven, indien daarom gevraagd wordt. De eerste optie daarbij is natuurlijk niet een blok OT maar het inperken of afnemen van de moderatorrechten. Het pijnpunt hier is dat een blok OT werd aangevraagd tegen een moderator die een uitspraak van de AC handhaafde. WIKIKLAAS overleg 20 feb 2017 22:59 (CET)
Geblokkeerd een blokkade aanvragen is altijd fout en wordt nooit uitgevoerd. Iemand die geblokkeerd is heeft zich niet te bemoeien met Wikipedia. Je mag je eigen blokkade aanvechten. Je mag na je blokkade Wikipedia bewerken. Maar tijdens een blokkade is Wikipedia bewerken verkeerd. Wacht tot na de blokkade. Overigens was mijns inziens de arbcom duidelijk. Het verzoek wordt niet eens overwogen. En zo hoort het. -- Mvg, Taketa (overleg) 22 feb 2017 18:59 (CET)
Ik vermoed dat MoiraMoira valt over de zin "Aangezien de Arbitragecommissie heeft geoordeeld dat de blokkade terecht is opgelegd [..]". Het is mogelijk om te denken dat dit zou impliceren dat als de blokkade wel onterecht zou zijn, de AC wel zou overwegen een (OT)blokkade uit te delen. Dat doet het niet (al had dat wat strakker verwoord gekund). Er zijn veel redenen om dit deel van Barts verzoek niet te behandelen, en het feit dat MM niks verkeerd deed, is er een van. Dat de arbcom de andere redenen niet expliciet benoemt, impliceert niet dat ze er niet zijn. CaAl (overleg) 23 feb 2017 12:03 (CET)

Moira[bewerken]

Je wist al dat ik me met de stekelhuidigen bezighield. Vandaag kwam ik het zee-egelgeslacht Moira tegen. Ik dacht meteen: zou er dan werkelijk een zee-egelsoort bestaan die de naam Moira moira heeft gekregen? Bij planten zou dat een verboden naam zijn, maar bij dieren mag zo'n tautoniem gewoon, zie Troglodytes troglodytes, Pica pica en vele andere. Maar in de lijstjes die ik naging kwam ik de naam Moira moira helaas nergens tegen. Of weet jij meer dan ik, en bestaat die toch? WIKIKLAAS overleg 20 feb 2017 23:18 (CET)

Volgens mij niet. Ooit zag ik dat Moira al bestond dus heb ik 2x Moira als gebruikersnaam gekozen. Een dubbele schikgodin wil je een diertje denk ik niet aandoen, dat is nogal een zwaarmoedig zeeëgeltje dan dat beschikt over het lot Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 feb 2017 10:21 (CET)
ps mocht je hem opsporen en ik ken nog wel een ervaren duikende wikipediaan ook en de naam geven dan maken we er in samenwerking wel een etalage-artikel over. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 feb 2017 10:28 (CET)
Goed idee, maar als jij hem al niet kent, dan lijkt me de kans dat er ooit een soort de naam Moira moira heeft gekregen wel erg klein, dus dat etalageartikel lijkt me helaas een fata morgana. WIKIKLAAS overleg 21 feb 2017 10:36 (CET)
Worden er nog wel eens zee-egels ontdekt in het geslacht Moira, al dan niet fossiel? Daar liggen mogelijkheden. Magere Hein (overleg) 21 feb 2017 10:48 (CET)
Ik zal van de zomer eens kijken of ik met schepje in Texas wat kan opgraven maar dat wordt pas eind augustus. Ik neem iig dit boek mee. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 feb 2017 11:10 (CET)
Alvast welkom in Texas. W\|/haledad (zegt u het maar) 21 feb 2017 14:54 (CET)
Glimlach je mag "welkom terug" zeggen. Zie je bij de rangers (box van bush boven de persunit) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 feb 2017 15:07 (CET)
Welke Bush? De vader, de zoon, de broer of een van de bevallige (lees: geestrijke) dochteren?  Klaas `Z4␟` V:  21 feb 2017 16:35 (CET)
Dat is privé. Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 feb 2017 16:39 (CET)
Ik denk dat het deze Bush is Glimlach Mvg, Trewal 23 feb 2017 12:56 (CET)

Bernardus de Quertenmont[bewerken]

Amice, in de Wiki-pagina van de Sint-Pauluskerk wens ik te linken naar de Engelse Wiki waar Bernardus de Quertenmont wel een pagina heeft onder de naam "Andreas Bernardus de Quertenmont", een pagina die niet bestaat in het Nederlands. Maar Wiki accepteert dat niet. Wat doe ik verkeerd ? Mvg. Raymond.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Raymond Sirjacobs (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Beste Raymond, u kunt dat beter niet doen. Het is niet de bedoeling om in de lopende tekst naar een artikel in een andere taal te linken. Wat u wel kunt doen is een kort artikel over Andreas Bernardus de Quertenmont schrijven. Iooryz (overleg) 24 feb 2017 17:24 (CET)

Vraag[bewerken]

Zou u het door u verwijderde artikel over Willem Jan Ausma in mijn gebruikersruimte willen plaatsen, alstublieft? Bart Versieck 25 feb 2017 17:30 (CET)

Nee. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 feb 2017 17:31 (CET)
O, wat zijn we toch wéér (de) vriendelijk(heid) (zelve): en waarom dan wel niet, want er is geen enkele "reden" om dat niet te doen? => ongelooflijk, zeg!!! Bart Versieck 25 feb 2017 17:34 (CET)
Beoordeeld bij sessie; conform argumenten aldaar en getoetst aan de diverse kriteria. De inhoud was onvoldoende (een c.v.) en de encyclopedische relevantie was tevens onvoldoende. Dus niet behouden als wiu+ne. Terugplaatsen in uw gebruikersruimte is dan geen optie. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 feb 2017 17:38 (CET)
Dat weten we ondertussen al wel (niet waar natuurlijk, want even E-waardig als meneer Anker bv., terwijl al "uw" voetballers dat verre van zijn!!!), doch daar gaat het nu niet om => verwijderde artikelen mogen terug aangemaakt worden en herbeoordeeld, doch daarvoor moet ik eerst nog de oorspronkelijke tekst kunnen bewerken op mijn eigen gebruikersruimte, dus dat is absoluut een legitieme vraag die niemand mag weigeren!!! Bart Versieck 25 feb 2017 17:44 (CET)
Zie hierboven. ~U kunt de moderator die een verwijdersessie deed bevragen om motivatie en redenen (en die kreeg u hierboven). Daarna kunt u indien u toch vindt dat dit onderwerp in de encyclopedie thuishoort een gemotiveerd verzoek doen op deze pagina. Een jijbak waarin u artikelen over voetballers die ik geschreven zou hebben denigrerend betitelt als niet encyclopedisch relevant is een uiterst onfatsoenlijke aantijging. Kunt u mij alstublieft vertellen op welke artikelen van voetballers die ik geschreven heb u doelt als niet encyclopedisch relevant? (hint: het zijn er slechts drie). Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 feb 2017 17:48 (CET)
Terugplaatsen is nooit verboden, met een ander artikel is dat ooit eens wél gebeurd (dus dat bewijst alles!) en dit is alwéér pure pesterij van u (dat wéét ik wel!), plus eerst werd het volledig terecht wél behouden, maar dan vervolgens hebt u al uw lekkere vriendjes erop afgestuurd, doch uw dictatuur hier zal niet blijven duren, wéét dat maar goed!!! Bart Versieck 25 feb 2017 17:51 (CET)
Graag antwoord op mijn vraag over de voetballers. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 feb 2017 17:53 (CET)
Ik bedoelde zélf geschreven én behouden, terwijl elke "potjesstamper" hier zomaar een lemma krijgt en verre van al die voetballers zijn E-waardig. Bart Versieck 25 feb 2017 17:56 (CET)
Kunt u ~hier aangeven welke artikelen die ik zelf geschreven heb over voetballers niet encyclopedisch relevant zijn? Kunt u tevens uitleggen waarom u mij hier als dictator neerzet? Kunt u mij tot slot uitleggen wie mijn "lekkere vriendjes" zijn? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 feb 2017 17:58 (CET)
Dat hoef ik dan ook niet te doen, want ten eerste wéét u dat goed genoeg en ten tweede valt u er met u toch niet te redeneren, zoals algemeen bekend! Bart Versieck 25 feb 2017 18:02 (CET)
Prima. Dan rest mij niets anders dan een bewerkingsblokkade aan te vragen bij persisteren hier op deze overlegpagina want dit is bijzonder onverkwikkelijk ernstig en projectverstorend gedrag. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 feb 2017 18:04 (CET)
Ik overleg enkel met iemand die niet wil overleggen: dan kan ik dat ook doen! Bart Versieck 25 feb 2017 18:08 (CET)
Ik had u gevraagd hier te stoppen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 feb 2017 18:09 (CET)
Maar waarom wil u mij altijd dwarsbomen? Bart Versieck 25 feb 2017 18:10 (CET)
Ik heb u gevraagd op te houden met deze onzin en u gaat gewoon door met aantijgingen dus zie nu hier zoals ik u hierboven had gezegd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 feb 2017 18:14 (CET)
Dat is absoluut géén onzin, maar de waarheid, en die mag ook eens gezegd worden, doch daar kan u natuurlijk wéér niet tegen, want ze is hard!!! Bart Versieck 25 feb 2017 18:16 (CET)

FAECTOR / Faector[bewerken]

Beste MM, ik vernam helaas dat de FAECTOR pagina niet werd behouden na toetsing aan de criteria. Zou u dit kunnen toelichten, aangezien er van vergelijkbare verenigingen wel pagina's bestaan. Groeten, WickeDaan (overleg) 25 feb 2017 22:47 (CET)

Dit betreft geen encyclopedisch relevant onderwerp helaas. Betrof tevens herhaald geplaatste promotionele inhoud. Dat hoort thuis op de eigen website; niet hier. Zie ook hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 feb 2017 16:44 (CET)

Isabelle Laville[bewerken]

Hallo MoiraMoira, Ik zag dat je het nieuwe artikel over Isabelle Laville (geheel terecht) verwijderd hebt, echter wordt zij ook beschreven in het artikel over Michel Fourniret, samen met nog een aantal slachtoffers... niet dat ik het niet met je eens ben, maar ik vraag mij simpelweg af waarom het een wel geacepteerd wordt en het ander niet.. Vriendelijke groet; (Peter) P.oudhoff (overleg) 27 feb 2017 14:56 (CET)

Dit was scholierencopypaste over een van de slachtoffers van een seriemoordenaar. Dat de namen van slachtoffers in het lemma over de dader genoemd worden kan je over delibereren maar een eigenstandig lemma is niet prettig te noemen voor de familie. Vandaar mijn verwijdering. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 feb 2017 15:00 (CET)
Duidelijk. Vr.gr. P.oudhoff (overleg) 27 feb 2017 15:08 (CET)

Kataib Furat Jarabulus[bewerken]

Hallo MoiraMoira, wat is je reden van verwijdering geweest? Bij wiu kan ik me nog iets voorstellen, maar met NE zou ik het niet eens zijn.Tekstman (overleg) 2 mrt 2017 13:54 (CET)

Klopt. Zie hier. Als de verwijderreden (en hier ook de discussie) identiek is aan de beslissing laat ik de verwijderreden staan. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 mrt 2017 13:56 (CET)
Hij mag wel in mijn gebruikersnaamruimte. Tnx. Tekstman (overleg) 2 mrt 2017 13:59 (CET)

Boris Van Severen[bewerken]

Hallo,

U werkte Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170216 af, en verwijderde Boris Van Severen niet, maar verwijderde ook het sjabloon niet. Ik zie dat het lemma op twee opeenvolgende dagen was genomineerd, maar nu beiden afgehandeld zijn, denk ik dat de nominatie wel weg mag.

vriendelijke groet

81.164.192.51 4 mrt 2017 21:47 (CET)

Vraagje[bewerken]

Hoi! Ik ben vrij nieuw met pagina's aanmaken en wat daar allemaal bij komt kijken, maar kunt u mij uitleggen waarom onze pagina van L.P.S.V. „Aesculapius” steeds wordt verwijderd :)? Of hoe we hem zo kunnen maken dat we de pagina wel mogen houden? Alvast dankjewel! – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door 132.229.205.227 (overleg · bijdragen) 6 mrt 2017 15:33‎ (CET)

Zie uw eigen overlegpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 mrt 2017 15:35 (CET)
Oke, ik begrijp denk ik waarom de pagina verwijderd wordt. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat onze pagina wel online blijft, aangezien deze oprecht alleen maar informatief is bedoeld aangezien andere studieverenigingen ook wikipedia-paginas hebben...
U kunt uw eigen website hiervoor gebruiken. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 mrt 2017 14:27 (CET)
Oke...wel leuk dat heel veel andere studenten en studieverenigingen wel gewoon een wikipedia pagina hebben terwijl ze ook een website hebben. We bedoelen er helemaal niks ergs mee maar bedankt voor uw input.

Retignano[bewerken]

Hi. I didn't knew about that page for translation request. Thank you for your suggestions and sorry for bad "copy and paste". Retignano (overleg) 7 mrt 2017 21:42 (CET)

Bax Music[bewerken]

Dag MoiraMoira,

Ik zie dat de pagina Bax Music verwijderd is. Ik heb je veelgestelde vragen doorgenomen, maar ik heb toch nog een vraag.

Er staat als reden van verwijdering: 'Pagina eerder al verwijderd na een evaluatieperiode en beoordelingssessie en in dezelfde vorm teruggeplaatst: Persistente bedrijfsreclame'

Wat betreft 'dezelfde vorm': ik heb geen idee wat er op de oorspronkelijke pagina heeft gestaan, maar ik kan me haast niet voorstellen dat daar hetzelfde stond. Het gaat hier namelijk om een volledig nieuw geschreven artikel.

Kun je dit toelichten?

Vriendelijke groet, Musicfan36 Musicfan36 (overleg | bijdragen | bloks)

Ja hoor. Dit betreft doorgaand het plaatsen van reclame door het bedrijf zelf. Dit gebeurde met diverse accounts en onder diverse titels. Het onderwerp zelf is ook beoordeeld door de gemeenschap en heeft twee weken ter evaluatie gestaan en is niet behouden. Het gaat echter steeds door onder steeds nieuwe titels. Ook nu weer plaatst u via een bedrijfsaansluiting en nieuw account weer een artikel terwijl dat dus niet de bedoeling is. Ook het logo heeft u weer opnieuw geupload op commons met als vermelding dat het bedrijf dat deed. Dit is een encyclopedie echter. Hopend op uw begrip hiervoor. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 mrt 2017 17:45 (CET)

Bedankt voor de toelichting. Nu wil ik er beslist niet over doorzeuren - ik kan me er prima bij neerleggen als het artikel volgens de regels niet Wikipedia-waardig is - maar: - De vorige artikelen zijn verwijderd in 2011, voor zover ik kan zien (mocht ik het mis hebben, dan hoor ik het graag). Dat het onderwerp destijds inhoudelijk niet toereikend was of onvoldoende relevant, wil niet zeggen dat dit nog steeds zo is. Het gaat hier niet om een herplaatsing binnen bijvoorbeeld een paar weken, maar zes jaar later. - Als ik het logo niet op de juiste manier geüpload heb, hoor ik dat graag. 'Dat het bedrijf dat deed' heb ik niet aangegeven lijkt me? Ik dacht dat dergelijke afbeeldingen gebruikt mogen worden op een Wiki-pagina, zoals https://nl.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola. Als ik dit op een andere manier dien te uploaden, hoor ik het graag. - Verder ben ik wel benieuwd of het artikel op zichzelf inhoudelijk wel goed zou zijn of dat het zuiver om de relevantie van het onderwerp op zich gaat. Ik zie namelijk geen verschil met pagina's als https://nl.wikipedia.org/wiki/Bol.com en https://nl.wikipedia.org/wiki/Coolblue.

Dank dat u niet doorzeurt. Het antwoord op de vraag hierboven staat hier in het f.a.q. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 mrt 2017 18:25 (CET)

Louis Couperus[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Na jouw ingrijpen voor vermeend vandalisme gisteren op dit lemma is vanuit hetzelfde anonieme account vrijwel onmiddellijk toch weer een en ander gewijzigd. Op zich lijkt het inhoudelijk, maar de vraag is of dat echt zo is. Ik vind het er rommeliger op worden. Komen er vanuit dit account, blijkbaar een school, ook wel eens serieuze aanvullingen? Zou jij eens willen kijken? Met vriendelijke groet, hasp (overleg) 10 mrt 2017 11:43 (CET)

Zo te lezen een scholier met een eigen mening over Couperus die geen zinvolle aanvullingen aldaar doet. In zo'n geval draai je dat terug en plaatst een dossiermelding erbij op de overlegpagina. Dat is nu gedaan. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 mrt 2017 11:47 (CET)
Dank je wel. Zal een volgend keer zelf het initiatief nemen. hasp (overleg) 10 mrt 2017 13:50 (CET)
Het gaat hier waarschijnlijk niet om een leerling. De biograaf over wie POV-toevoegingen werden gedaan is docent op de betreffende school. Paul Brussel (overleg) 17 mrt 2017 09:17 (CET)

Extra infobox[bewerken]

Dag MoiraMoira,

ik heb ooit bij het artikel van Sylvana Simons de infobox presentator toegevoegd omdat de dat in eerste instantie is. Maar omdat ze nu zij ook in de politiek zit heb ik een extra infobox toegevoegd (politicus Nederland). Mag dit eigenlijk wel? Er zijn namelijk meerdere infoboxen hebben. Kijk maar naar Gerrit Rietveld (infobox architect en infobox kunstenaar) en Erica Terpstra (infobox politicus Nederland en infobox sporter). Graag zou ik willen weten of je het hiermee eens bent. Omdat jij degene bent die i.v.m. vandalisme het artikel van Sylvana Simons tijdelijk geblokkeerd heb vraag ik dit dus aan jouw. Vr. Groet Gympetic (overleg) 11 mrt 2017 20:56 (CET)

Het gaat er niet om wat ze was, maar om wat ze is. Ga je nu ook aan Pia Dijkstra de infobox journalist toevoegen? Ik hoop toch van niet.  Klaas `Z4␟` V:  12 mrt 2017 09:14 (CET)
@Gympetic - dat is moeilijk want het beroep van Simons is presentator en nu is ze (mogelijk tijdelijk?) actief als iemand die de politiek in wil gaan. Als ze verkozen wordt zou ik de infobox gaan vervangen pas. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 mrt 2017 09:18 (CET)
@Klaas - Pia Dijkstra *is* een reeds verkozen politicus en werkt niet langer als nieuwslezer. Dat ligt dus anders. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 mrt 2017 09:19 (CET)
Klopt, maar het is van geen belang of iemand verkozen is of niet, maar wat nu hun bezigheden zijn. Wat ze ooit gedaan hebben is van heel weinig belang voor ons. Dat staat al in de lopende tekst en dat is ruim voldoende. Sowieso meer dan 1 infobox bij enig artikel zou ik niet doen. Dan raakt het artikel snel uit balans.  Klaas `Z4␟` V:  12 mrt 2017 09:22 (CET)

Pagina KoningsPartij[bewerken]

Hallo MooieMoira, ik heb zojuist een pagina aangemaakt mbt een aangekondigde partij, opgericht door <naam verwijderd i.v.m. privacy>. Dit ben ik niet zelf, en dit is hartstikke serieus. Ik ken <naam verwijderd i.v.m. privacy> ook niet persoonlijk. Ik vind het raar dat U mijn pagina na een paar seconden verwijderd, zonder ook maar enig research te doen. Want ik maak geen leuk grapje.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jassiejansen (overleg · bijdragen)

Ik maak ook geen grapje. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 mrt 2017 21:35 (CET)


Gebruikerspagina verwijderd[bewerken]

MoiraMoira, U heeft mijn gebruikerspagina verwijderd. Ik wilde gewoon proberen een Babel erop te zetten.

Nu heb ik hem weer aangemaakt.

Bericht van: 87.210.114.114 87.210.114.114 (overleg | bijdragen | bloks)

Bericht voor: Symbole-faune.png MoiraMoira overleg

Om een gebruikerspagina te maken, moet u zich registreren met een zelfgekozen naam. Met een IP-adres gaat dat niet werken.  Klaas `Z4␟` V:  19 mrt 2017 18:21 (CET)
Technisch gezien kan het wel: ook een IP heeft een gebruikerspagina, en deze (nu even geblokkeerde) gebruiker had daarin al tot drie keer toe een pagina aangemaakt die niet voldeed aan de richtlijnen bij het aanmaken van een GP, zodat die pagina ook drie keer weer is weggekieperd. Zinvol is het meestal niet om een GP aan te maken op de gebruikerspagina van een IP, want de meeste IP's zijn niet statisch maar worden door de provider naar eigen willekeur toegekend. Ook al kan men in de praktijk soms jaren hetzelfde IP houden, bij een verandering van abonnement is men het dan ineens zonder voorafgaande waarschuwing toch kwijt.
Ik kan niet zien of deze gebruiker inderdaad een babel op haar GP zette, zoals ze hier beweert, maar wat ik wel kan zien is dat de gebruiker in het babel-sjabloon zelf zat te knoeien. Als van de andere "bijdragen" er dan vier van de vijf bestaan uit gezandbak of moedwillige vernieling, dan schreeuwt zo iemand om een blok. Deze gebruiker vond WikiKids maar saai, maar als het aan mij zou liggen, dan bleef de deur op de grote encyclopedie voor haar nog een tijdje op slot. WIKIKLAAS overleg 19 mrt 2017 19:42 (CET)

ChipSoft[bewerken]

Hi MoiraMoira, Afgelopen maand heb ik geprobeerd om een pagina conform de regels van Wikipedia aan te maken. Het betrof het bedrijf 'ChipSoft'. Na enkele opmerkingen heb ik geprobeerd om de suggesties te verwerken en de pagina te verbeteren. Als voorbeeld heb ik daarvoor de Wikipedia pagina van een ander bekend softwarehuis gebruikt, namelijk AFAS. Desondanks is de pagina nu toch verwijderd. Zou je wellicht de reden van verwijdering toe kunnen lichten? Op deze wijze hoop ik alsnog een Wikipedia waardige pagina aan te kunnen maken, of erachter te komen of een terugplaatsverzoek zin heeft. Bij voorbaat dank voor de genomen moeite :). Met vriendelijke groet, Alex. ALdeJong (overleg) 20 mrt 2017 13:42 (CET)

Men vond het hier o.a. reclame en niet-relevant. Als er in vakbladen en andere secundaire, betrouwbare bronnen genoeg over geschreven is, en deze berichten ook in het artikel vermeld, kan het anders worden. Vernijd vooral wervende kreten als "betrouwbare software", "enthousiaste klanten" en dergelijke. Om deze en andere redenen wordt ook afgeraden te schrijven over zaken waar je te nauw bij betrokken bent.  Klaas `Z4␟` V:  20 mrt 2017 16:11 (CET)
Dit onderwerp kent helaas een jarenlange geschiedenis van reclamepaginaplaatsingen. Allemaal ongeschikte aanprijzende verhalen en tevens ook nog een paar keer auteursrechtenschendingen van teksten van de eigen website. Zes verschillende keren is het onderwerp daarom eerder verwijderd. De meest recente versie heeft twee weken ter beoordeling van de gemeenschap gestaan en is toen na toetsing aan inhoud, neutraliteit en opnamewaardigheid door mij als afhandelend moderator niet behouden. Ik kan u enkel adviseren om de pogingen te staken eerlijk gezegd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2017 16:15 (CET)
Beste MoiraMoira en Klaas, Dank je wel voor jullie reactie. Het is mij inderdaad opgevallen dat de pagina meerdere malen verwijderd is van Wikipedia in verband met reclame-uitingen. Juist daarom heb ik een tekst enkel gebaseerd op feiten aangeleverd. Vakblad Zorgvisie publiceerde al in 2016 een overzicht van alle EPD leveranciers in de Nederlandse Zorgmarkt. Zie ook: https://www.zorgvisie.nl/ICT/Nieuws/2016/6/Epd-overzicht-2016-Twee-spelers-blijven-over/ Naar mijn mening is de geplaatste informatie enkel informatief en op geen enkele manier commercieel van aard. Kan ik met jullie in overleg hoe dit onderwerp wel te verwerken valt in een Wikipedia pagina? Ik ben net nieuw op Wikipedia en kan jullie hulp goed gebruiken. Ik heb nu de pagina van AFAS als voorbeeld gebruikt en kan geen wezenlijke verschillen vinden. Kunnen jullie een pagina aangeven die beter als voorbeeld kan dienen? Hoor graag en bij voorbaat dank. Mvg, ALdeJong (overleg) 20 mrt 2017 16:46 (CET)
Overleggen hier is vrij zinloos omdat de verwijderreden "niet encyclopedisch relevant voor opname in een encylopedie" betrof. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2017 16:48 (CET)
Beste MoiraMoira, het lijkt mij duidelijk dat een dergelijke verwijderreden totaal niet toe te passen is op deze pagina? Het betreft een softwarehuis dat haar product levert aan ruim 70% van de ziekenhuizen in Nederland.ALdeJong (overleg) 20 mrt 2017 16:58 (CET)
Zie hier. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2017 17:01 (CET)
Beste MoiraMoira, zou je zo vriendelijk willen zijn om het artikel in mijn kladblok te plaatsen? Op die wijze kan ik er aan verder werken en hoop ik een encyclopedisch waardig artikel te kunnen maken voor Wikipedia. Hoor graag van je, bij voorbaat dank. Mvg, ALdeJong (overleg) 21 mrt 2017 15:17 (CET)
Dag, als u de tekst voor publicatie elders nodig heeft kan ik u die via de wikimailfunctie doen toekomen. Als u verder wilt bijdragen belangeloos aan de encyclopedie dan kan ik u enkel adviseren een encyclopedisch relevanter onderwerp te kiezen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 mrt 2017 15:23 (CET)
Beste MoiraMoira, als je mij de tekst via wikimail zou willen sturen, heel graag. Hartelijk dank voor de genomen moeite! Mvg, ALdeJong (overleg) 21 mrt 2017 15:38 (CET)
U heeft de tekst ontvangen. Succes met het plaatsen er van elders. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 mrt 2017 15:44 (CET)

Mark Edwards[bewerken]

Beste MM, Kan u misschien eens kijken naar bovenstaand artikel dat al sinds 25 februari op de verwijderlijst staat? De reacties zijn unaniem dat het niet te verwijderen is. Maar er is nog geen moderator langsgekomen om het sjabloon weg te halen. met dank en hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 21 mrt 2017 09:41 (CET)

Dag Andries! Dat komt omdat die dagpagina nog niet is afgerond. Als ik zo kijk zie ik een musicus waarvan getwijfeld wordt aan de relevantie. Onderaan staan een heleboel externe links maar wat nog ontbreekt zijn onafhankelijke bronnen die helder adstrueren dat deze persoon encyclopedisch relevant is. Hij werkt als docent en er staat slechts één plaatopname van hem ook. Kortom - werk aan de winkel om bronnen bij de prijzenlijst te vinden en recencie-bronnen voor de plaatopname(s). Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 mrt 2017 09:45 (CET)
Die bemerkingen over "onafhankelijke bronnen" blijven me vaak een raadsel. Wat wil men méér dan de bronnen die in dit artikel zijn vermeld, en waarom zouden die niet onafhankelijk zijn? Mysterie. Wat u toevoegt als nodige mogelijke bronnen lijkt me niet zo belangrijk, en wordt ook niet op vele andere artikels over musici vereist. Alle musici die laureaat zijn van grote concours, zoals koningin Elisabethwedstrijd, Concours Musica Antiqua in Brugge, enz., staan sinds jaar en dag op Wikipedia, en terecht, want ze behoren tot de top van hun specialiteit. Andries Van den Abeele (overleg) 21 mrt 2017 10:02 (CET)
Er staan geen bronnen, enkel externe links helaas. Ik gaf u advies wat nu te doen om er voor te zorgen dat het artikel beter behoudenswaardig wordt. Daar vroeg u om. Dat moet toch lukken? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 mrt 2017 10:04 (CET)
Neen, dat lukt me niet, en dat is toch vaak het geval voor nog levende personen? Wat het verschil kan zijn tussen 'onafhankelijke bronnen' en interne of externe links is me een raadsel, vooral omdat dit uitzonderlijk eens wordt opgehaald, maar meestal niet. Mark Edwards behaalde de eerste prijs in het wereldbekende internationaal concours klavecimbel Musica Antiqua in Brugge. Dat alleen al maakt hem e-waardig, zoals alle winnaars van dit concours. Wat zal er nu wel aan de geloofwaardigheid van het artikel wijzigen als ik daar, in plaats van een externe link naar de website van dit concours, een verwijzing naar een krantenartikel aan toevoeg? Nogmaals: met de beste wil, zoiets begrijp ik niet. Andries Van den Abeele (overleg) 22 mrt 2017 09:10 (CET)
Dag Andries! Hier staat de uitleg hoe dat te doen. Een aantal van de externe links kwalificeren zeker als bronnen of referenties dus ik zou die lezen en met <ref>/</ref> na de er op betrekking hebbende tekstdelen plaatsen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 mrt 2017 09:18 (CET)
Dan moeten die bronnen wel wat vertellen over de jaareditie van de wedstrijd en daarbij dhr. Edwards noemen. Een willekeurig flodder helpt weinig. The Banner Overleg 22 mrt 2017 10:13 (CET)

Landmark Worldwide[bewerken]

Hoi MoiraMoira, ik zag dat je de versie van 16 oktober had teruggezet. Ook prima wat mij betreft. Denk inderdaad dat de allerlaatste versie misschien iets teveel verschilde tov degene ervoor en daarmee misschien overkwam als dat ie zijn neutraliteit was verloren. Ik had namelijk al die genoemde referenties een keer doorgelezen en veel van de uitspraken die in het huidige wiki-artikel staan bleken of niet terug te vinden of anders te zijn geinterpreteerd. Maar dit signaal is duidelijk, dus daar mag iemand anders dan ooit een keer induiken. Als je het goed vind, zet ik echter de 1-na-laatste versie dan terug + fix ik daarin alleen de kapotte referenties (bv de link naar de Zembla artikel en het ESTA artikel). Die versie heeft er ook gewoon een maand zonder issue gestaan en anders moet ik de hele set met dezelfde referenties nog een keer langs. En anders moet je maar even aangeven wat je handig vindt.

Hartelijke groet,

Wiki-bijdrage (overleg) 22 mrt 2017 21:18 (CET)

Ik kan u enkel (op het vervangen van wat links door webarchivezaken) adviseren het artikel verder met rust te laten. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 mrt 2017 09:43 (CET)
Prima. Ik zal tzt die referenties nog een keer doorvoeren (over een weekje of 2 denk ik) en ga dan weer vrolijk door met andere zaken. Ga er voorlopig niet meer naar kijken. Nog genoeg te doen ;)

Hartelijke groet en bedankt voor al het moderator werk, Wiki-bijdrage (overleg) 23 mrt 2017 23:26 (CET)

Audac pagina[bewerken]

Beste MoiraMoira

Ik heb vandaag de Wikipedia-pagina voor het bedrijf AUDAC aangemaakt. Deze werd echter meteen verwijderd en "reported" door u, omwille van onjuiste informatie of als zijnde promotioneel. Naar mijn mening was deze pagina echter neutraal en gebaseerd op feiten. Graag had ik van u geweten wat er precies met deze pagina mis was, zodat ik deze kan aanpassen. Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten Toon Van Hoof – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Toonvhoof (overleg · bijdragen) 24 mrt 2017 09:08 (CET)

In het kort: u plaatste anderstalige bedrijfs/produktenreclame. Dit is echter een encyclopedie. Alle zeer uitgebreide uitleg stond reeds op uw eigen overlegpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 mrt 2017 09:08 (CET)
Beste MoiraMoira, Hoe zou ik dit dan kunnen aanpassen zodat de pagina wel toegelaten is? Met vriendelijke groeten Toon Van Hoof
Dat zal moeilijk worden. Alle uitleg staat reeds op uw overlegpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 mrt 2017 10:28 (CET)
Beste MoiraMoira, ik wil je graag eens bedanken voor de wijze waarop je je inzet als poortwachter. Petje af! Vr. groet, JanB46 (overleg) 24 mrt 2017 12:19 (CET)
Dank je wel dat stel ik zeer op prijs. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 mrt 2017 15:07 (CET)

Tibo[bewerken]

Weet je zeker dat het privacyschending/cyberpesten is? Het lijkt veel meer op zp. Zie de facebookpagina's van dit knulletje.  Klaas `Z4␟` V:  24 mrt 2017 15:14 (CET)

Welke bewerking gaat dit over? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 mrt 2017 15:17 (CET)
Kan ik niet meer zien. Jij wel? Zie ook zijn gebruikersnaam. Lijkt er verdacht veel op dat hij (?) over zichzelf praat.  Klaas `Z4␟` V:  24 mrt 2017 15:57 (CET)
Ja zou hij zelf kunnen zijn of een vriendje. Dat weet je nooit. Iig privacyschending van/over/door een kind. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 mrt 2017 15:59 (CET)
Ik heb de melding even neutraler gemaakt zie hier. Dank voor de heads-up. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 mrt 2017 16:02 (CET)

John Lanting[bewerken]

Hoi Moira, ik zie zojuist dat John Lanting een bewerkingsgoorlog aan het voeren is op de pagina Posttraumatische stressstoornis. Kun je hem even waarschuwen of blokkeren s.v.p.? Groet, Lexw (overleg) 28 mrt 2017 14:52 (CEST)

Dag Lexw. Soms ben je vrolijk als het mooi weer is en dan word je nóg blijer want ik zie jou weer actief hier! Ik ga eens kijken. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 mrt 2017 14:54 (CEST)
De wiki staat tegenwoordig heel wat lager op mijn prioriteitenlijstje... druk, druk, druk met andere dingen. Maar af en toe doe ik nog wel eens wat, ook al is het niet meer als moderator. Jij bent nog steeds errug actief weet ik, vandaar dat ik jou maar even inseinde Glimlach. Groet, Lexw (overleg) 28 mrt 2017 14:56 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd zie hier enneh - ook Freaky Fries is weer terug zie hier dus wat let jou? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 mrt 2017 15:07 (CEST)
Alvast bedankt voor het beveiligen van de pagina. Op zijn overlegpagina heb ik het overleg opgegeven (insinuaties van een aluminiumhoedje neem ik niet serieus) - ik heb op Wikipedia:Verzoekpagina_voor_moderatoren/Sokpoppen#gebruiker_NichtAnonym een verzoek gedaan. Zou jij daarnaar kunnen kijken? Nietanoniem (overleg) 28 mrt 2017 15:16 (CEST)
Dat is weer zo'n bekende reltrolsok van iemand die het leuk vindt om mensen tegen elkaar op te zetten en problemen te vergroten. Ik ben geen checkuser maar dat komt vast wel goed. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 mrt 2017 15:18 (CEST)
Ah, ik dacht dat jij met jouw staat van dienst ook wel checkuser was :) - dan heb ik nog even geduld tot er 1 voorbijkomt. Dank je in ieder geval. Nietanoniem (overleg) 28 mrt 2017 15:24 (CEST)

ik heb je hulp nodig[bewerken]

mijn bijdrage wordt ALWEER zoweerr verwijderd jij bent degene die mij vertelde dat dat soort zaken vandalisme is. jij bent de persoon die mij destijds blokkeerde. nu verwacht ik van jouw dat je "magere hein" blokkeerd wegens vandalisme er was in nederland in 1991 weldegelijk een referendum over "mee doen met europa" dus als je een ECHT wiki medewerker bent dan HELP JE MIJ nu met mijn bijdrage 213.17.27.144 5 apr 2017 14:35 (CEST)

Nope. Lees dit artikel uit 1997 maar eens. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 apr 2017 14:38 (CEST)

School met nieuwe range?[bewerken]

Hoi Moira, kun jij eens checken of het klopt wat ik hier heb gedaan: hier, hier, hier en hier. Dank! Glimlach Pompebled.svg Freaky Fries (Overleg) 6 apr 2017 13:46 (CEST)

Mee bezig Mee bezig Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 apr 2017 13:59 (CEST)

Turks Referendum 2017[bewerken]

Beste MoiraMoira, ik zag dat de maart-versie van de pagina Turks referendum over grondwetswijzigingen 2017 is verwijderd. Dit, terwijl de pagina een tabel bevatte met de 18 grondwetswijzigingen, en pagina's van 2007 en 2010 bestaan ook. Het artikel is ook nog eens zeer relevant gezien de gebeurtenissen er omheen. Volgens mij had de pagina bestaansrecht, juist door enkel feitelijk te zijn (incl bronnen). --PiratiNL (overleg) 9 apr 2017 18:31 (CEST)

Allereerst horen nieuwe kopjes onderaan, niet bovenaan. Ten tweede heb ik net het artikel bekeken. Het is niet verwijderd als niet relevant, maar als wiu. Dat wil zeggen dat het artikel niet voldoet aan de conventies. En daar ben ik het mee eens. Het was een lijst met wijzigingsvoorstellen, met daarbij een kleine inleiding. Dat is niet wat je verwacht als je een artikel over een referendum gaat bekijken. De balans lag dus verkeerd. Mbch331 (Overleg) 9 apr 2017 20:00 (CEST)
Excuus, ik ben nog nieuw/n00b hier ;) Ik had zelf wat vertalingen gedaan daar, dus ik vond het vooral zonde van mijn tijdsinvestering. De Engelse en Turkse wiki's bevatten ook die lijst. Die 18 wetswijzigingen zijn het referendum, dus dan is dat toch juist het meest feitelijk? Ik ergerde me juist meer aan mensen die edits gingen maken dat het "Erdogan meer macht geeft / dictatuur schept", want dat lijkt op POVism (of is iig subjectief politieke invulling). Kan ik die lijst nog wel terugkrijgen in mijn eigen edit pagina? Dan zal ik wat meer vertalingen maken door nog even goed te kijken naar de Turkse/Engelse: dan zal ik hem wat breder opzetten. --PiratiNL (overleg) 9 apr 2017 21:04 (CEST)
Hetzelfde verzoek had u hier reeds eerder gedaan wat gehonoreerd is door collega Joris. Sinds gisteren is deze dan ook te vinden op Gebruiker:PiratiNL/Turks referendum over grondwetswijziging 2017. Groet, Ronnie PG (overleg) 9 apr 2017 21:14 (CEST)
Dank collega's voor de beantwoording. Volgens mij is alles nu helder voor PiratiNL. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 apr 2017 21:20 (CEST)

Vlaggenvandalisme[bewerken]

Dag MoiraMoira! Ik heb gisteren op Wikimedia een aanvraag voor een global block gedaan, omdat het (half?)dynamische adres 117.24.33.208 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) cross-wiki evident valse vlaggen plaatste. Mijn metaverzoek is nog niet afgehandeld op dit moment, maar ik heb gisteren wel ALLE bewerkingen teruggedraaid. Nu zag ik hetzelfde IP-adres vandaag weer hier en daar een vlaggetje plaatsen, namelijk FlagKeystone op een Turkse stad en dit embleem van Hsinchu County, ooit geüpload door iemand anders. Dit embleem zag er in mijn ogen eerder uit als een logo van een reisbureau, dus ik vertrouwde ook dit niet helemaal. In elk geval lijkt Hsinchu County momenteel een ander embleem te hebben. De vlaggetjes van gisteren waren onder meer geüpload door Blackcat, die volgens mij graag zelfgemaakte vlaggen in elkaar knutselt maar verder wel een serieuze gebruiker lijkt. Kortom, voel jij de behoefte om eens in die vlaggen te duiken en vooral dat vandaal-IP-adres? Jij ontdekt vaak veel meer. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 10 apr 2017 23:45 (CEST)

Omdat chinese IP-adressen meestal dynamisch zijn en veel wisselen is het beste om dat te blijven melden op de blokverzoekpagina op meta te meer daar dit een dwangmatige crosswiki vlaggenverzinner betreft. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 apr 2017 12:06 (CEST)
Dat in elk geval. Toen Magere Hein hem bij ons blokkeerde, schreef hij: "zulk vandalisme heb ik eerder langs zien komen, een paar weken geleden". Mooie dag verder. ErikvanB (overleg) 11 apr 2017 13:03 (CEST)
Meneer is nog steeds geïnteresseerd in vlaggen en aanverwante producten. Hij deed vandaag (11 april) vier meldingen op Commons die verwijderd werden wegens four false positive reports triggered by a sock puppet of Szm. Weet niet wat dat precies betekent, maar ik noteer het even. ErikvanB (overleg) 12 apr 2017 00:24 (CEST)
Zo dynamisch zijn die Chinese IP-adressen nu ook weer niet - 12 april inmiddels. Groet, ErikvanB (overleg) 13 apr 2017 02:46 (CEST) - Ik gebruik je OP maar als aantekenboekje.
@ErikvanB: hoe kan je aan een IP-adres zien dat deze vlaggenfetsjist(e) een meneer is? Of ben je stiekem checkUser geworden?  Klaas `Z4␟` V:  13 apr 2017 07:32 (CEST)
Geef me de link naar die commonsmeldingen even als je wilt ErikvanB. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 apr 2017 08:21 (CEST)
Een reeks meldingen vanaf hier, daarna door Jdx verwijderd. – @Klaas: Alleen meneren vandaliseren. Dat is zo bepaald door de evolutie van Darwin. Iets met hormonen, denk ik. ErikvanB (overleg) 13 apr 2017 12:39 (CEST)
Ter info. 13 april: een Braziliaanse vlag in een artikel over Dengzhou. Hier. ErikvanB (overleg) 13 apr 2017 18:56 (CEST)
Het is veelomvattender: commons:Category:Sockpuppets of Szm020730 (maar dat wist je vast al). ErikvanB (overleg) 14 apr 2017 22:36 (CEST)

Mainport[bewerken]

Goedemorgen MoiraMoira, zou u hier even naar willen kijken? Met vriend'lijke groet, Tulp8 (overleg) 11 apr 2017 10:39 (CEST)

Al opgelost zie hier daar staat ook de uitleg bij Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 apr 2017 10:44 (CEST)
Bedankt maar weer! Tulp8 (overleg) 11 apr 2017 10:48 (CEST)

José Rafael Cordero Sánchez[bewerken]

Dag Moira. I had not set Successful mention-notification to "on" on Meta, so just in case you did not get the ping, I mentioned you on m:Talk:Title blacklist (permalink). Best, Sam Sailor (overleg) 12 apr 2017 12:42 (CEST)

Hi - very good idea. Hope a "include all variations" programming will result. let me know if you need me saying something there. Kind regards, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 apr 2017 13:17 (CEST)

Verdwenen artikel[bewerken]

Hallo MoiraMoira, Over de verdwenen pagina: kan ik u daar ook privé iets over zeggen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 145.132.65.150 (overleg · bijdragen) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 apr 2017 13:33 (CEST)

Ik begrijp dat dit iets privacygevoeligs betreft. U kunt mij bereiken via wikimail. Links staat hier "deze gebruiker e-mailen". Klik daar op en laat het mij hier weten als u gemaild hebt. Let op: u dient wel een account hier te hebben of aan te maken en in te loggen (zie rechtsbovenaan deze pagina). Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 apr 2017 13:33 (CEST)
Goed dat u me mailde want het betrof inderdaad privacygevoelige informatie over iemand. Helaas is deze persoon momenteel echt nog niet relevant voor opname in een encyclopedie. Ik zal u per mail uitgebreider uitleg geven later. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 apr 2017 10:58 (CEST)
Betrokkene heeft via de overlegpagina van diens account een reactie gekregen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 apr 2017 11:28 (CEST)

Assyriërs[bewerken]

Hoi. Na de Aramees/Assyrisch/Suryoyaanse lobbygroep van SuryoyoAlex komt er mogelijk een (ik geloof) tegenbeweging op gang onder de naam YXLSM (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) die nogal kliedert, dus even opletten. Mvg, ErikvanB (overleg) 14 apr 2017 02:59 (CEST) – Nee, ik ga niemand aanspreken momenteel; mij te ingewikkelde materie.

Een artikel wederom semibeveiligd en een op volglijst gezet. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 apr 2017 07:51 (CEST)

Trol[bewerken]

Beste MoiraMoira, 95.97.55.62 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) is een adres gebruikt door sokpop Julius~nlwiki, wiens andere IP-adressen OT-geblokkeerd zijn (o.a. door jou). Hij kwam vannacht zijn OP leeghalen en zaniken over een zaak uit 2015. Groetjes, ErikvanB (overleg) 16 apr 2017 04:20 (CEST)

Dank voor de alert. Is statisch adres en die persoon is nog steeds boos en ik zal er naar kijken. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 apr 2017 07:45 (CEST)

Robotje[bewerken]

Ik begrijp uw beslissing wel. Ik had geen persoonlijke aanval moeten plaatsen maar feit blijft dat hij zich inmiddels jarenlang schuldig maakt aan cyberpesten, stalken, zwartmakerij, verdraaiing van feiten e.d.. E.e.e. is zeer persoonlijk gericht en ik heb het gevoel dat deze persoon mij van wikipedia wil jagen. Waarom wordt er tegen deze persoon niet opgetreden en mag hij alles maar te pas en onpas BTNI noemen ook al is het onterecht. Graag uw advies in deze. Met vriendelijke groeten,LeonardH (overleg) 17 apr 2017 17:36 (CEST)

Robotje kan vasthoudend zijn en principieel maar het gaat hem altijd om de zaak / het artikel en hij houdt alles altijd feitelijk. Ik zou u adviseren om hem vriendelijk op zijn overlegpagina te benaderen en hem te zeggen dat u liever constructief samenwerkt en hoe de problemen met verschillende invalshoeken die u heeft goed op te lossen zouden zijn. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 apr 2017 17:38 (CEST)
Dat heb ik jarengeleden al geprobeerd en hem gesmeekt om te argumenteren op basis van feiten en niets te verdraaien en normaal antwoord te geven en toe te geven wanneer hij het eens niet bij het rechte eind heeft maar niets helpt hij gaat maar door. Waarom neemt u zo iemand in bescherming.LeonardH (overleg) 17 apr 2017 17:44 (CEST)
U bent klaarblijkelijk nog zo boos dat u zowel op de regblokpagina als nu hier aan mij persoonlijk een aantijging plaatst over "zo iemand in bescherming nemen". Dan houdt elk advies geven op zoals u wellicht begrijpt wanneer u niet uitgaat van mijn integriteit van handelen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 apr 2017 17:49 (CEST)
Nee juist niet. Ik respecteer uw mening en integriteit. Daarom wendt ik mij juist naar u. Het klopt wel natuurlijk dat ik heel erg verdrietig ben over zijn in mijn ogen wangedrag en ook ten einde raad.LeonardH (overleg) 17 apr 2017 17:52 (CEST)
Laat het een nacht rusten. Gebruik telkens als u tegen problemen oploopt bij het bewerken van een artikel met deze collegabewerker de overlegpagina er van. Leg daar uit waarom u iets doet en vraag input van de bijdragers ervan. Tot zover. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 apr 2017 17:54 (CEST)
En nu ik zie, de wijzigingen inhoudelijk bekeken hebbend, dat u, zoals u ook eerder elders deed, gewoon een ordinaire taalstrijd via dit lemma aan het voeren bent en dit dus niets met verschillen van inzicht over de inhoud te maken heeft want u heeft geen iota aan dit artikel bijgedragen, ben ik droef gestemd over uw inzet eerlijk gezegd. Of namen in het Frans of Nederlands of Fries of whatever gebruikt moeten worden wordt helaas hier door diverse mensen heel veel energie nutteloos aan besteed. Het is enkel verdrietig dat dit leidt tot veel gedoe over en weer en totaal zinloos is. Ik kan u enkel adviseren u hier verre van te houden en u te gaan richten op de inhoud. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 apr 2017 20:40 (CEST)
Daar gaat je neutraliteit. EvilFreD (overleg) 17 apr 2017 21:35 (CEST)
Bedankt voor uw advies. IK zal het in deze maar opvolgen. Nog bedankt voor het goede en en welgemeende advies.LeonardH (overleg) 18 apr 2017 05:59 (CEST)

Kan jij misschien even kijken?[bewerken]

Ik weet even niet waar ik het moet plaatsen, maar heb een IP-adres die mij doet twijfelen. Het is er één die opvallend genoeg alleen op Overlegpagina's bewerkt en ik twijfel aan de bedoelingen van de bewerkingen. Het gaat om 94.212.116.112 (overleg | bijdragen | bloks). Als je tijd hebt, zou jij er dan misschien even naar kunnen kijken? ARVER (overleg) 18 apr 2017 12:03 (CEST)

Zo te zien een statische thuisaansluiting uit Nederland die zich gedraagt met een "beste stuurlui staan aan wal" attitude en aandacht vraagt en nix zelf verbetert. Misschien durft zij/hij nog niet iets te veranderen.. Overigens is dit wel een beetje arrogant gepiemel Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 apr 2017 13:47 (CEST)
Oke, dank je. Ik dacht zelf misschien is het toevallig een LSV-er die op deze manier aandacht zoekt, gezien die bewerkingen. ARVER (overleg) 18 apr 2017 15:14 (CEST)

Zeis[bewerken]

Zie mijn opmerkingen in de OP. Het is handig als men praktijk ervaring heeft.Smiley.toerist (overleg) 18 apr 2017 15:05 (CEST)

Dag Smiley toerist, onze collega Martix is er hard mee aan de slag gegaan. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 apr 2017 09:40 (CEST)

Bericht onnodig verwijderd[bewerken]

Hoi MoiraMoira, Waarom heb je de pagina H*********** verwijderd? graag even terugplaatsen AUB! groetjes

Nope. Wij faciliteren geen scholierengeklier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 apr 2017 13:22 (CEST)
Ik probeer aan mijn leerlingen uit te leggen hoe wikipedia werkt en hoe zij kunnen bijdragen aan de online encyclopedie. Dus bij deze nogmaals het verzoek deze pagina terug te plaatsen.
U plaatst een privacyschendend artikel met volledige naam en een foto van een docent van een school waarmee wij heldere afspraken hebben. De bewerkingsrechten van de schoolranges zijn opgeschort oningelogd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 apr 2017 13:28 (CEST)
En dit gebeurde een aantal dagen geleden ook al (en dan helemaal een tekst waar persoon en familie en rare zaken over hem geplaatst worden vanaf 145.131.174.130 (overleg | bijdragen | bloks), een nieuw IP-adres van uw school. Dat waren scholieren die dit plaatsten gezien de tekst. Dit is echt ernstig voor betrokken docent! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 apr 2017 13:30 (CEST)
Inmiddels kortgesloten met betreffende docent. Bewerkingsrechten hier beëindigd, afbeelding verwijderd en gegevens van de impersonatieaccount laten oversighten en locken. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 apr 2017 16:46 (CEST)

Lauren Verrelst[bewerken]

Hey MoiraMoira, zij stopt haar carrière en als afscheids-"cadeautje" wouden we haar een eigen wiki-pagina aanmaken met haar volledige carrière. Momenteel speelt ze in Liga B (2e klasse) en promoveert met haar team naar Liga A (1e klasse). Dus top van België. Mag ik je vragen om de verwijderaanvraag in te trekken? Er zijn nog 3 andere speelsters die stoppen in het team, waarvoor ik hetzelfde wou doen.. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Sobolskam (overleg · bijdragen) 19 apr 2017 19:05‎ (CEST)

Sporters worden opgenomen als encyclopedisch relevant als ze op het hoogste niveau zijn uitgekomen. Dat blijkt niet uit dit artikel helaas. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 apr 2017 09:52 (CEST)
MoiraMoira, hetzelfde geldt voor Céline Vandenbroucke, Linde Maertens en Julie Coussens. Vanavond is hun afscheidsfeest, laat de artikels voor vandaag ongewijzigd en verwijder aub de opmerking over relevantie, maandag verwijder ik ze alle 4. Dan is iedereen tevreden. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Sobolskam (overleg · bijdragen) 22 apr 2017 08:34‎ (CEST)
Prima. Let wel: Wikipedia is niet bedoeld om niet encyclopedisch relevante personen te portretteren helaas. Dus de nominatieteksten blijven staan. Goed afscheidsfeest gewenst. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 apr 2017 08:34 (CEST)
Nu verwijderd conform uw belofte. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 apr 2017 10:40 (CEST)

Even een technisch verhaal[bewerken]

Dag MoiraMoira, onlangs verplaatste je de code bovenaan je talk page naar een subpagina ervan, om die vervolgens als sjabloon weer bovenaan deze pagina op te roepen. Sindsdien geeft die pagina een foutmelding in deze categorie. Omdat het duidelijk niet je bedoeling is om de titel bovenaan die subpagina anders weer te geven, is de oplossing in dit geval heel simpel: als je de code voor DISPLAYTITLE tussen includeonly-tags zet, dan wordt die alleen uitgevoerd waar je het sjabloon invoert, en niet op de sjabloonpagina zelf. Voor jou maakt het geen verschil want op dit moment wordt die code op de sjabloonpagina toch al niet uitgevoerd, en voor de encyclopedie betekent het een foutmelding minder. Ik heb hieronder aangegeven waar dan die includeonly-tags zouden moeten komen staan.

<includeonly>{{DISPLAYTITLE:<span style="font-size:0px">User talk:</span><font color="black">M</font><font color="purple">o</font><font color="darkviolet">i</font><font color="red">r</font><font color="crimson">a</font><font color="green">M</font><font color="darkblue">o</font><font color="black">i</font><font color="purple">r</font><font color="darkviolet">a</font>}}</includeonly>{{Overleg gebruiker:MoiraMoira/logo}}

Wil je overwegen om dat sjabloon op deze manier aan te passen? Met hartelijke groet, WIKIKLAAS overleg 19 apr 2017 19:23 (CEST)

Voel je vrij. Ik zit daar niet zo in. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 apr 2017 09:50 (CEST)
Oh, kijk aan, dank je wel voor het vertrouwen. Als je zometeen een bewerking van die subpagina ziet langskomen, dan heb ik 27 bytes toegevoegd, te weten die twee tags. WIKIKLAAS overleg 21 apr 2017 11:23 (CEST)

Vandalisme door IP-adressen[bewerken]

Ik doe het niet vaak, hoogstzelde eigelijk maar op de OP van nummertje 178.85.0.206 (overleg | bijdragen | bloks) heb ik toch een ws-sjabloontje geplakt. Zij of hij bleek al vaker vandalisme gepleegd te hebben: op Robin van Persie, maar in de geschiedenis is daar voor "de gewone vrouw of man" nix meer van te zien. Was het toen al zo erg met deze vanda(a)l(e)? Hartelijke VB-groeten van "maatje 42" [echt waar! ;-)] Klaas `Z4␟` V:  21 apr 2017 09:45 (CEST)

Gezien de bewerkingen een voetbalfan die in februari iets toevoegde aan een voetballerartikel en wat later in de tijd zich verveelde en een youtuber ging bekladden. Heb er een iets ander sjabloon van gemaakt (waarschuwing is zo zwaar meteen) met uitleg er in. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 apr 2017 09:50 (CEST)

Prima opgelost. Dit klinkt inderdaad veel vriendelijker vooral als je niet weet of het dezelfden zijn. Ik weet daar helaas alles van door mijn veelal (zoniet allemaal) dynamische adressen. Klaas `Z4␟` V:  21 apr 2017 09:57 (CEST)

hier staat meer uitleg. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 apr 2017 10:02 (CEST)
Deze scholier(en) zijn de afgelopen vier dagen ook flik aan het knoeien. Al een dag geblokkeerd geweest. Extra in de gatenn houden met jullie team van vandalisbestrijders met knoppen? Ik kan niets anders doen dan constateren, sjabloontje plakken en regeltje)s) toevoegen aan het dossiertje. Was hier al gedaann, maar toch. Het lijkt een behoorlijke dagtaak: bestrijden van vandalisme hier zowel door IP's als aangemelden.  Klaas `Z4␟` V:  24 apr 2017 09:04 (CEST)
Degene die het terugdraaide en dossierde en dat was een ander dan jij zie ik kan desgewenst een blok aanvragen als een scholier (zoals hier) op een dag na waarschuwen doorgaat. Doe gerust mee - meer handen maken lichter werk. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 apr 2017 09:21 (CEST)
Doe ik als ik het bij toeval ontdek (vaak via volglijst), zoals hier en bij Van Persie en Haegens. Vooralsnog ga ik niet actief de speurneus uithangen. Klaas `Z4␟` V:  24 apr 2017 11:02 (CEST)

Overleg gebruiker:Boekenliefhebber[bewerken]

Hallo MoiraMoira. Sinds vandaag is het eigenlijk pas bij meerdere Wikipedianen bekend dat hij is overleden. Is het dan wel handig de overlegpagina te beveiligen? Kan best dat iemand nog een woordje wil zeggen. Dat hij al een tijdje overleden is doet er niet zo toe, het is nu pas bekend. Gr. - Richard KiWi Overleg 23 apr 2017 14:49 (CEST)

Bram verdiende een archivering en een in memoriam. Daar heb ik dus even rustig tijd voor genomen zie hier en daarom was zijn overlegpagina eventjes dicht zodat dat kon gebeuren. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 apr 2017 14:59 (CEST)
Ok :-) - Richard KiWi Overleg 23 apr 2017 15:21 (CEST)

Boekenliefhebber[bewerken]

Moi MM, bedankt voor het opzetten van de im pagina voor Boekenliefhebber. Ik zag dat hier een lemma werd verwijderd dat hij had geschreven, ik neem aan over zijn dochter maar dat weet ik niet zeker. Als je denkt dat daar nog iets van te maken valt, zou je het dan op mijn kladblok willen zetten? Je mag best kritisch zijn, als je denkt dat er niet echt wat van te brouwen valt mag je het ook laten. Peter b (overleg) 23 apr 2017 20:34 (CEST)

Dank. Ik ga kijken en koppel via mail terug Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 apr 2017 22:11 (CEST)
Betrof een auteur met diverse boeken op het esoterisch vlak, wel nicheonderwerpen maar wel uitgegeven bij erkende uitgevers. Als dat feitelijker droger omschreven wordt met korte biografie en bron kan het denk ik wel. Ik mail je de tekst en dan kan je kijken of je het wat vindt en ofwel vanaf scratch zelf iets schrijven (maar dan heb je het auteurssjabloon er tenminste al bij) of dat je het artikel met de geschiedenis in je kladruimte wil hebben. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 apr 2017 14:06 (CEST)

UvA[bewerken]

Op het artikel Logan Lerman werd door een anoniem een nogal controversiële tekst geplaatst. Die heb ik toen teruggedraaid. Vandaag werd mijn terugdraaiing ongedaan gemaakt door een andere anoniem. Beiden van dezelfde range en beiden behorend aan de Universiteit van Amsterdam. Kan jij kijken wat er met die IP's verder moet gebeuren? Ik heb bewerking al ongedaan gemaakt. Mbch331 (Overleg) 24 apr 2017 13:10 (CEST)

googlen op lerman+amish+sheen+lama levert nix op. Ook in het en-wiki artikel staat hier niets over te lezen. Dus hoogstwaarschijnlijk een hoaxklierstudent die zich verveelt en dacht leuk te zijn. Het zal wel een /24 studiezaal/wifi range betreffen - dan krijg je bij elke inlog een ander IP. Soms zitten ze samen te kliederen als het simultaan gebeurt en dan zie je meer IP-adressen tegelijk in de geschiedenis. Dit is één persoon die het gisteren en vandaag dus poogde. Zie nu hierSymbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 apr 2017 13:49 (CEST)
Dank je. Mbch331 (Overleg) 24 apr 2017 14:18 (CEST)

Amani[bewerken]

Hallo MM, thank you for deleting MicNode News. Because of these investigations I would like to know which user or IP had created MicNode News as I can't see its deleted history. Thank you. --Achim55 (overleg) 24 apr 2017 22:23 (CEST)

Created on 22 apr 2017 08:34 by VIsakam (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki). Think his first try with us. Will check on this and will keep you posted when he resurfaces. Great clear file you made. Let me know if I can help now or later. Kind regards, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 apr 2017 07:17 (CEST)
Here my check on nl-wiki for you - these were registered; two were active sofar:
AamPP (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki)
BinAli67 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki)
FlorenceJoyner (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki)
Küçücük (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) - created on 25 may 2016 18:13 (CEST) Sheikh Aboobacker Ahmed
Muhammed Anwar Baqavi (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki)
Naveencm (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki)
Theamani (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki)
VIsakam (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) - created on 22 apr 2017 08:34 (CEST) MicNode News
Kind regards, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 apr 2017 07:38 (CEST)
Have locally blocked all with appropriate block reason referring to your investigation page now. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 apr 2017 09:01 (CEST)
Bedankt! Groet, Achim55 (overleg) 25 apr 2017 19:40 (CEST)

LilyKitty[bewerken]

Dag MoiraMoira. Meer ter informatie (want jij onthoudt namen goed, geen actie nodig): LilyKitty (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) draagt nog steeds wel eens bij aan nlwiki, wat soms resulteert in dit soort onbegrijpelijkheden. Reeds aangesproken hierover in maart 2016, Nederlands is niet haar moedertaal, maar ze doet aan zelfstudie. Ze houdt zich veel bezig met VN-resoluties. Allerhartelijkst, ErikvanB (overleg) 26 apr 2017 23:01 (CEST)

Ik zou zeggen - verhuis haar dan van februari naar april nu je ziet dat deze nog actief is op de pagina edits bewaken waar zij/hij al lang opstaat. Daar houden meer mensen e.e.a. in de gaten namelijk. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 apr 2017 09:56 (CEST)
Goed idee. Advies uitgevoerd. ErikvanB (overleg) 27 apr 2017 15:43 (CEST)

Nobots[bewerken]

Hoi Moira-kwadraat. (Grapje mag wel, hè?) Misschien is in soortgelijke gevallen dit een goed idee om dat te voorkomen. En wellicht ook noindex. Groet, ErikvanB (overleg) 30 apr 2017 02:14 (CEST)

Beoordelingsnominatie Marijke Zwagerman[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Marijke Zwagerman dat is genomineerd door Evert100. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170430 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 1 mei 2017 02:03 (CEST)

Webhost[bewerken]

Dag MoiraMoira, zou je eens willen kijken naar dit overleg. Naar aanleiding van een vraag op de helpdesk heb ik geprobeerd uit te leggen, dat het extern linken naar andere websites een meerwaarde moet hebben voor de inhoud van de artikelen op Wikipedia. Ik dacht al aardig aan de vraag tegemoet te zijn gekomen door in twee artikelen (Wilhelmina van Pruisen (1751-1820) en Aanhouding bij Goejanverwellesluis) twee externe links op te nemen. Na later bleek het om een verzoek te gaan van iemand die webhost is van de desbetreffende pagina's. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 2 mei 2017 17:42 (CEST)

Dag Gouwenaar, dat is een bedrijfsinternetaansluitingsrange. Of een van die bedrijven die daarvan gebruik maakt een website voor iemand host kan natuurlijk. Of de website opnamewaardig is aldaar laat ik graag aan jouw deskundig oordeel over. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 mei 2017 17:45 (CEST)
Dank voor je reactie. Het is niet mijn bedoeling dat je een inhoudelijke reactie geeft, daar red ik mij vermoedelijk wel mee. Het punt is dat ik er kennelijk niet in slaag om aan deze bewerker over te brengen wat de bedoeling is van externe linken in artikelen. Hij/zij lijkt te denken dat een link naar archiefinventarissen een vorm van bronvermelding zou zijn. Gouwenaar (overleg) 2 mei 2017 22:35 (CEST)
Archiefinventarissen voldoen in mijn ogen prima als een bronvermelding, daar deze altijd beginnen met een inleiding van aantal pagina's met veel informatie, geschreven door iemand met kennis van zaken. Het stoort mij dat op deze manier beginnelingen alle animo in de eerste dagen worden ontnomen. Met vriendelijke groet, Lidewij (overleg) 2 mei 2017 23:45 (CEST)
Je bedoelt waarschijnlijk "wordt ontnomen" en het stoort mij enorm dat gebruikers die niet eens de Nederlandse taal voldoende beheersen zich hier zo vaak met het beleid bezighouden. Om een bron te kunnen interpreteren en op waarde te schatten is, als die Nederlandstalig is, toch op z'n minst een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal vereist. WIKIKLAAS overleg 3 mei 2017 01:31 (CEST)
Wikiklaas, deze reactie zegt meer over jou, dan over mijn taal gebruik. Lidewij (overleg) 3 mei 2017 08:46 (CEST)
Daar heb je volkomen gelijk in. Ik begrijp een halve dag later niet wat me bewoog om dit te schrijven. Excuus. WIKIKLAAS overleg 3 mei 2017 12:01 (CEST)
Excuus aanvaard. Lidewij (overleg) 4 mei 2017 20:27 (CEST)
@Gouwenaar - ik begrijp nu beter wat je vraagt. Een inventaris van archiefstukken (neem aan die website) is enkel een hulpmiddel als daar met doorkliks ook de brontekst zelf is te raadplegen. Wil iemand die als bron gebruiken dan is die doorkliklink met de inhoud dus de aangewezen optie, de inventarisopsomming zelf is dat niet. Geeft de opsomming geen doorklikmogelijkheid dan is het geen bron. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 mei 2017 07:55 (CEST)
@Moira, dit is waar het over gaat Inventaris van het archief van de Commissie van Defensie te Woerden, 1787 Groet, Lidewij (overleg) 3 mei 2017 08:46 (CEST)
Dat is duidelijk. Als voor een bepaald artikel dus een uitbreiding wordt gedaan of staande tekst van een bron kan worden voorzien staat op pagina zes hoe dat kan worden aangevraagd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 mei 2017 08:53 (CEST)
Moira, het schijnt niet de bedoeling te zijn dat wij naar primaire stukken verwijzen, maar in de inleiding pagina 7 - 14 beschrijft Meddens-Van Borselen de geschiedenis in de tweede helft van de achttiende eeuw. Copyright: cc0. Lidewij (overleg) 3 mei 2017 09:32 (CEST)
Daarom heb ik in beide artikelen ook een externe link naar dit stuk toegevoegd. Dat is het discussiepunt hier ook al lang niet meer. Als die inleiding niet als bron is gebruikt kan die ook niet achteraf als bron voor het artikel worden toegevoegd. Dit is in dit geval keurig opgelost om er een externe link van te maken. Zelfs veel meer dan feitelijk nodig was(!) want met de eerste link naar het uitgebreide artikel van Meddens-Van Borselen was al ruim voldoende tegemoetgekomen aan de gestelde vraag. Dit artikel is veel en veel uitgebreider dan de summiere tekst in de inleiding op de archiefinventaris. Het enige wat ik kennelijk niet duidelijk heb kunnen maken is dat Wikipedia er niet voor is om te linken naar lijsten van primaire bronnen. Gouwenaar (overleg) 3 mei 2017 10:16 (CEST)
Ah. Dat staat hier. Mogelijk helpt dat. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 mei 2017 10:20 (CEST)
Het gaat om de nasmaak van het overleg. Smaakt dat naar meer bij te dragen op Wikipedia? Lidewij (overleg) 3 mei 2017 10:34 (CEST)
Dag Lidewij, er werd hier een adviesvraag aan mij gesteld, out of the blue dan een metadiscussie hier te komen voeren over overlegstijl en hoe nieuwe bijdragers bij te staan of anderen te kapittelen hoort hier niet. Dat roept enkel nodeloos (begrijpelijke) irritatie op zoals u merkte aan de reactie van Wikiklaas. Als u dat tweede wilt gaan doen adviseer ik u zich aan te melden als coach. Hier verder gaan is niet zinvol. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 mei 2017 10:37 (CEST)

Chiba Takusaburō[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Hartelijk bedankt voor de feedback! Ik heb de taalfouten in het artikel verbeterd. Zou u eventueel nog eens een kijkje kunnen nemen? Zoals u misschien wel heeft kunnen zien op de beoordelingspagina ben ik helemaal niet van slechte wil! Ik zou niet liever willen dan een goede bijdrage leveren aan de Nederlandstalige Wikipedia. Alvast bedankt! Bever – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door WolfsB1 (overleg · bijdragen)

Dat ga ik doen maar is heel veel dit alvast aangegeven Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 mei 2017 11:00 (CEST)

Dank u! Ik heb net nog een zin gevonden (die u had aangeduid) verwijderd. Deze was inderdaad overbodig! Zijn er nog dingen die anders moeten? Gebruiker:WolfsB1

Ja heel veel maar dat wordt vanavond ben ik bang. Ik heb dan even de tijd om de stofkam er door te halen. Zal kijken wat ik nog kan doen alvast. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 mei 2017 11:29 (CEST)
Ik heb nu alvast twee alinea's gedaan maar begrijpt u nu dat vertalen van een dergelijke tekst geen "ik doe dit eventjes" verhaal is? Ik begrijp dat dit een studieopdracht is maar kan u geen hulp krijgen met correct vertalen aldaar? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 mei 2017 11:51 (CEST)
Ja, dat begrijp ik nu zeer goed. Heel erg bedankt dat u me zo wilt helpen, ik waardeer het enorm. Ik zal alvast ook nog eens kijken of ik nog enkele rare zinnen kan aanpassen.Gebruiker:WolfsB1
Wie is verantwoordelijk voor deze studieopdracht? Ik ga nu de deur zo uit en zal vanavond nog eens kijken. Eerlijk gezegd: het vertalen van dit soort teksten kan goed gebeuren maar dan wel in een aantal stappen - vertaler dient zich in te lezen in het onderwerp (historische contekst) alvorens te beginnen. Daarna moet een fact check poets komen van een deskundige op dit gebied en daarna nog een goede redactie. Pas dan kan je er van uit gaan dat het een publicatiewaardig artikel zou kunnen worden. Ik weet uw achtergrond niet maar neem aan dat u een student bent? Dan is het wel heel veel gevraagd van u om zonder enige hulp vanuit uw onderwijsinstelling te verwachten dat u dit in uw eentje zomaar kan gaan uitvoeren eerlijk gezegd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 mei 2017 12:02 (CEST)
Ik ben een student Japanologie te Leuven. Deze opdracht was in het kader van de lessen Japanse geschiedenis die ik vorig jaar volgde. Nu zou ik een artikel dat ik eerder maakte, moeten converteren naar de Nederlandstalige Wikipedia. Ik heb net al een hoop tekst herschreven en een paar referenties toegevoegd om eventuele onduidelijkheden op te klaren. Hopelijk heb ik het artikel zo een beetje beter gemaakt. Nogmaals hartelijk bedankt en mijn verontschuldigingen voor het vele verbeterwerk! Gebruiker:WolfsB1
Beste MoiraMoira,

Ik heb gisteren mijn tekst grondig aangepast en enkele voetnoten met extra uitleg toegevoegd. Hopelijk is mijn artikel nu wat duidelijker geworden. Zou u een kijkje willen nemen als u tijd heeft? Alvast bedankt! Gebruiker:WolfsB1

Dat ga ik doen - hopelijk lukt dat vandaag of anders morgen. Het komt goed. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 mei 2017 10:34 (CEST)
Heeft u misschien al een kijkje kunnen nemen? Gebruiker:WolfsB1
Beste MoiraMoira,

Heeft u misschien mijn wijzigingen al kunnen bekijken? Gebruiker:WolfsB1/Sjabloon:Handtekening 11 mei 2017 11:19 (CEST)

Nog niet maar ik ga er mee aan de slag. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mei 2017 11:23 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd en teruggeplaatst. Zie hier voor de eindredactie. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 mei 2017 09:04 (CEST)

Hans van Eijck[bewerken]

Beste MoiraMoira, ik begin wat moe te worden van deze promo en deze promo, deze dubieusheid (want zie hier) en verder dit, dit, dat, dat, namen wijzigen en zelf de eer opstrijken zoals hier en daar, en zo verder vanaf 2015 toen de promo begon. Ik heb nogmaals een bericht achtergelaten op zijn OP, maar verder weet ik het ook niet. Waarschijnlijk wemelt het lemma Hans van Eijck ook van de bronloze beweringen. - 89.99.120.60 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) - ErikvanB (overleg) 7 mei 2017 03:05 (CEST)

Je kan het best nu een dossiertje gaan aanleggen want dit is al tijden bezig zie ik. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 mei 2017 10:11 (CEST)

te veel verwijderd[bewerken]

Moira, vanmiddag heb je tekst van gebruiker gebruiker:217.105.194.8 verwijderd, niet alleen van deze middag maar ook van gisteren. Zou je dat van gisteren terug willen zetten. Bij voorbaat dank, Lidewij (overleg) 8 mei 2017 18:24 (CEST)

Mocht daar iets missen dan laat ik dat graag aan u over om te bekijken wat terug kan. Volgens mij stond dat allemaal namelijk ook elders. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 mei 2017 18:49 (CEST)
Wanneer ik niet iets zou missen zou ik het toch niet terug vragen. 7 mei 2017 23:30‎ en wat daarvoor stond moet terug. In plaats van één dag heb je twee dagen verwijderd. Met vriendelijke groet, Lidewij (overleg) 8 mei 2017 20:57 (CEST)
Aah ik zie het al er waren te veel versies door mij onzichtbaar gemaakt en dat is nu hersteld. U kunt uw lapjes reactie er nu bij plaatsen als u dat verkiest. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 mei 2017 21:03 (CEST)
Het is bijna goed Ik zal deze link er straks bijzetten, wanneer gebruiker wil, kan hij het terugplaatsen zoals het was. Zoals zoveel nieuwe gebruikers weten deze niet dat wij een volglijst gebruiken. Lidewij (overleg) 8 mei 2017 21:23 (CEST)

Amsterdam Music Festival[bewerken]

Bij AMF/Amsterdam Music Festival heb je een redirect gemaakt in plaats van het artikel te hernoemen. Daardoor werd de geschiedenis een beetje uit elkaar getrokken, en werd ook WikiData een rommeltje. Had je een speciale bedoeling met het aanmaken van een redirect? ed0verleg 9 mei 2017 17:50 (CEST)

Nee, er werd een doublureartikel geplaatst door een one issue account. In plaats van dat te verwijderen heb ik per abuis het bestaande artikel geredirect. Zoals u kan zien heb ik dat nu hersteld. Goed dat u mij hierop attendeerde. Mocht u een afkorting toch als redirect willen, indien dit opportuun mocht zijn. dan staat u dat uiteraard vrij. Ik heb deze afkorting vooralsnog verwijderd. Met wikidata heb ik verder geen bemoeienis. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 mei 2017 18:00 (CEST)

projectverstoring[bewerken]

is het wegfrommelen van relevante kritiek onder het mom van we volgen onze regeltjes, zoals je weet zorgt dat iedere keer voor veel irritatie en is dus zelf projectverstorend, maar goed, ik weet dat ik hiermee mijn tijd verdoe. Peter b (overleg) 10 mei 2017 16:55 (CEST)

Dat laatste klopt helemaal want het geduld is op als dit doorgaat. U dient beter te weten en dit ongewenste gedrag is niet de eerste keer van u op deze pagina dus beschouw dit maar als een formele laatste waarschuwing. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 mei 2017 16:57 (CEST)
Hier sluit ik mij van harte bij aan. Apdency (overleg) 10 mei 2017 16:59 (CEST)
wow, intimidatie met je knopjes, en een nieuwbakken mod die zijn gelijk ergens anders wil halen, het is een fraaie samenkomst. Peter b (overleg) 10 mei 2017 17:14 (CEST)
Ik had u gewaarschuwd te stoppen hiermee. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 mei 2017 17:16 (CEST)
Ongelofelijk dit. Trek het je niet aan Peter! Vinvlugt (overleg) 10 mei 2017 17:19 (CEST)
Hier gooide je toch echt olie op een smeulend vuurtje Moira. Het was geen projectverstoring èn je blokkeert een gebruiker in je eigen conflict. Dat lijkt me beiden niet de bedoeling! Ciell 10 mei 2017 17:21 (CEST)
Nee Ciell. Soms is het klaar en Peter b wist dat. De regblokpagina voor niet de eerste keer zijn overleg terugzetten en daarna hier verder gaan is echt niet in orde. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 mei 2017 17:24 (CEST)
Maar zijn oorspronkelijke tekst over de blokkade was geen verstoring, gewoon een opmerking over de aanvraag. Door jouw edit van verwijdering door te zetten, gooi je olie op het vuur. Je kunt het ook een middagje laten staan, daar ligt niemand wakker van. Ciell 10 mei 2017 18:15 (CEST)
Ik heb steun gegeven aan MM's formele laatste waarschuwing omdat ik een optelsom zag van Peter b's artikel- en overlegverstorend gedrag hier én datgene waar het MM om te doen was. Dat zij de blokkade ook daadwerkelijk heeft opgelegd lijkt mij een prima keuze. Dat Peter b mijn kersverse moderatorschap zou noemen had ik trouwens al ruim voorzien; dat kon gewoon niet missen. Apdency (overleg) 10 mei 2017 18:43 (CEST)
Het is geen perfecte keuze, omdat je als moderator niet hoort te blokkeren in zaken waar je zelf bij betrokken bent. Moira had net als iedere betrokken gebruiker een blokkeerverzoek moeten doen en de beoordeling van de situatie aan een andere moderator over te laten. Ciell 10 mei 2017 18:46 (CEST)
Hoi Ciell, de tekst van Peter b die hij toegevoegd had na de moderatorbeslissing was al door Freaky Fries verplaatst naar de overlegpagina; netjes met een link naar dat overleg (zie [2]). Het is vrij gebruikelijk om nagekomen reacties zo te verplaatsen. Peter b die gezien zijn blokkeerlogboek al heel vaak geblokkeerd is voor bewerkingsoorlogen en ook recent weer op tal van pagina's botweg de bewerkingen van z'n collega's terugdraait doet dat ook bij de verzoekpagina. Elders wordt dat wangedrag van Peter b vaak maar getolereerd of de pagina gaat op slot. In dit geval is de pagina op slot doen geen optie. Tja, dan maar weer eens blokkeren is dan niet zo vreemd. Waarom zou je Peter b wel toestaan om de tekst van hem (die nagekomen reactie), die Freaky Fries al verplaatst had, eigenhandig terug te zetten. Omdat hij zo goed is in persoonlijke aanvallen? - Robotje (overleg) 10 mei 2017 18:57 (CEST)
Dat zeg ik allemaal niet, zou je geen aannames willen doen? Ik constateer dat Moira blokkeert, terwijl ze zelf een gebruiker al 2 keer heeft teruggedraaid. Zij is onderdeel van het conflict en behoort een andere moderator om hulp te vragen. Ciell 10 mei 2017 20:11 (CEST)
Dag MoiraMoira, omdat de OP van Peter b op mijn volglijst staat, zag ik net deze oproep van hem (ongelooflijk wat er ineens allemaal kan gebeuren als je even een paar uur wat anders doet). Peter b zal zich wel realiseren dat hij oproept tot een wheelwar, en ik ga zijn verzoek daarom niet uitvoeren. Ik las hierboven dat Ciell het niet eens is met de door jou gevolgde procedure, maar ook Ciell maakt de blokkering niet ongedaan. Volgens mij mag je er wel van uitgaan dat geen van je collega's je gaat overrulen.
Ik denk eerlijk gezegd dat het je bedoeling was om Peter b een heel duidelijk signaal te geven, en dat dat nu wel is gebeurd. Ik weet zeker dat het niet je bedoeling is om een conflict uit de hand te laten lopen of iemand onnodig lang geblokkeerd te laten. Zou je, nu alles weer rustig is, willen overwegen om zelf die blokkering van een dag wat in te korten, zodat Peter b morgen weer gewoon aan het werk kan? Het statement is immers wel gemaakt nu. WIKIKLAAS overleg 10 mei 2017 20:25 (CEST)
Ik sluit me graag (nou ja, wat heet graag) aan bij Ciell en Wikiklaas. Het tijdsverloop is in het nadeel van MoiraMoira. Peter b draaide één keer een bewerking terug van Freaky Fries, en kreeg daarvoor een waarschuwing van MoiraMoira. Zonder opnieuw terug te draaien wat MoiraMoira inmiddels weer had hersteld, besluit MoiraMoira vervolgens om Peter b te blokkeren n.a.v. diens uitspraken in bovenstaande discussie. Het alhier discussiëren over de bewoordingen van MoiraMoira valt bezwaarlijk als projectverstoring op te vatten en maakt van MoiraMoira een betrokken moderator. Indien de uitlatingen van Peter b al blokwaardig waren, had MoiraMoira had een verzoek kunnen plaatsen op Regblok en ik acht de kans groot dat dat verzoek afgewezen zou zijn. EvilFreD (overleg) 10 mei 2017 20:33 (CEST)
Ik vind deze blokkade ook overdreven. Peter b heeft na de laatste waarschuwing alleen maar commentaar gegeven. Blijkbaar is het voor sommige moderatoren al voldoende dat men tegenspreekt om een blokkade op te lopen. Ik vind dit persoonlijk totaal overdreven. Als Moiramoira een probleem heeft met deze kritiek dient ze een blokverzoek in. Zelf blokkeren is gewoonweg machtsmisbruik. De blokkade is trouwens gewoonweg onterecht, want er is geen projectverstoring geweest. Akadunzio (overleg) 11 mei 2017 00:22 (CEST)
Ik ben het met Akadunzio eens, en dat wil wat zeggen Glimlach. Vinvlugt (overleg) 11 mei 2017 08:14 (CEST)
Ook mee eens, Peter b's blokkade is dubbel fout. Overigens blijkt ook hier weer heel duidelijk dat een uiterst vage kreet als projectverstoring nooit als blokkadereden zou mogen worden aangevoerd, omdat het vrijwel onmogelijk is je daartegen te verdedigen. Doet me te veel denken aan beschuldigingen als 'ondermijning van de staat' of 'onvaderlandse activiteiten' die minder frisse regimes vaak gebruiken om andersdenkenden de mond te snoeren. Marrakech (overleg) 11 mei 2017 08:20 (CEST)
Ter info: ik heb de blokkade opgeheven, zie het deblokkadeverzoek op de regblokpagina voor toelichting. Ik ben geen fan van wheelwarrende moderatoren, maar vind het handhaven van de afspraak dat mods niet blokkeren in eigen conflicten belangrijker. CaAl (overleg) 11 mei 2017 08:41 (CEST)
Ter info "Collega" - zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mei 2017 09:18 (CEST)

;-)[bewerken]

Pierre-Auguste Renoir 143.jpg

Selectief verplaatsen van commentaar op RegBlok[bewerken]

Beste MoiraMoira, gelieve bij het verplaatsen van commentaar niet selectief te werk gaan. Ofwel verplaats je alle commentaar ofwel verplaats je geen enkele commentaar. Alleen de commentaar verplaatsen, die jou niet aanstaat, is niet neutraal. Verder zou ik je willen verzoeken het terugdraaibitje niet te misbruiken om commentaar te verplaatsen. Terugdraaien mag uitdrukkelijk alleen bij vandalisme. Akadunzio (overleg) 21 mei 2017 10:19 (CEST)

Heb je niets anders te doen dan zeuren op en over WP:RB? The Banner Overleg 21 mei 2017 11:13 (CEST)
Iedereen kan alles terugdraaien wat onjuist is, niets toevoegt (zoals hier) en/of sfeerverstorend is, beste Akadunzio. Zo heeft men al meerdere bewerkingen van mij teruggedraaid en ook anderen overkomt dat weleens. Daarin sta je zeker niet alleen. Schrale "troost" wellicht.  Klaas `Z4␟` V:  21 mei 2017 11:30 (CEST)
Neen, terugdraaien is alleen voor hetgeen pertinent onjuist is. Akadunzio (overleg) 21 mei 2017 12:12 (CEST)
Hoi Akadunzio, kun je om te beginnen eens uitleggen wat jou opmerking/verzoek m.b.t. De Regblokpagina te maken heeft met Belgische atletiek? - Robotje (overleg) 21 mei 2017 13:08 (CEST)

[bewerken]

Hallo MoiraMoira,

Normaal houd ik me niet bezig met taalkwesties in overlegbijdragen, maar soms wel als ze voorkomen in standaardteksten die waarschijnlijk hergebruikt gaan worden. Dat is het geval bij jouw uitleg over "Vastgoedhypotheker" op Overleg gebruiker:Jesse Jeremy. Je schrijft payed, maar het betreft hier een (bijvoeglijk gebruikte) voltooide tijd, zodat het paid moet zijn, zoals trouwens ook te zien is op de Engelse pagina waar je naar linkt. 't Is maar een korreltje, maar in duizendvoud wordt het een hoop en is het de moeite waard er iets aan te doen.

Dank voor je onvermoeide werk! — bertux 24 mei 2017 10:25 (CEST)

Glimlach. Dank, wat een oenige fout. Ik heb het meteen aangepast. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 mei 2017 10:28 (CEST)

Mislukte verwijdering?[bewerken]

Hoi, MM, Is hier ( of hier) vorig jaar iets misgegaan bij verwijdering? Vr. groet, Kattenkruid (overleg) 24 mei 2017 13:26 (CEST)

Mysterieus. Pagina is verwijderd bij een sessie maar niet de dagpagina die staat genoemd want daar staat ie niet op. De verwijderreden klopt ook niet (daar moet ik uitgegleden zijn met de cursor). Maar hij is er weer dus klopt hopelijk wel. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 mei 2017 13:32 (CEST)
De beoordelingssessie was een dag later: Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160603. Die pagina had volgens mij verwijderd moeten zijn. Het lijkt erop dat de redirect is blijven staan en daarna weer is uitgebouwd tot een artikel. WIKIKLAAS overleg 24 mei 2017 13:36 (CEST)
Aha en door dezelfde persoon zie ik nu. Dan moet ie weer weg. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 mei 2017 13:43 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd en aanmaker geïnformeerd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 mei 2017 13:47 (CEST)

Pagina voor Ilja Visser[bewerken]

Beste MoiraMoira, ik zou graag een pagina aanmaken voor modeontwerpster Ilja Visser. Maar deze is helaas geblokkeerd. Kun je me vertellen wat er aan de hand is? Of wellicht toestemming geven? Hartelijk dank, Brechtje – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Thegreenhouseamsterdam (overleg · bijdragen)

Rapperpromo[bewerken]

Hi, hi. Ontdekte cross-wiki-promo voor een rapper. Afijn, Ronald heeft dit ene adres alvast OT-geblokkeerd. Hij zag blijkbaar dat ik dit dossier aanmaakte. Hopelijk zie jij niet nog meer. Met vriendelijke groet weer van ErikvanB (overleg) 25 mei 2017 18:51 (CEST)

  • Ik heb het gezien al. Dank je! ErikvanB (overleg) 26 mei 2017 00:25 (CEST) - Om misverstanden te voorkomen, 'hi' moest hierboven op zijn Engels worden uitgesproken.
    • Uitgevoerd Uitgevoerd. Klik maar eens op het woordje "hier" op de overlegpagina hierboven. Tevens zooitje promo op kleine wikiversies weggekiept als global sysop en ook die afbeeldingen genomineerd op commons. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 mei 2017 11:14 (CEST)

Vandalisme van geblokkeerd IP?[bewerken]

Hey MoiraMoira, via mijn volglijst zag ik vandalisme van Overleg gebruiker:87.211.93.204, aldaar genoteerd. Is de blokkade van het onderliggend IP verlopen? Groet, Sander1453 (overleg) 26 mei 2017 00:47 (CEST)

Yup maar nu is dat wel weer geregeld. Betrokkene kan nu echt niet meer meedoen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 mei 2017 08:49 (CEST)
Mooi. (kloink) Sander1453 (overleg) 26 mei 2017 21:22 (CEST)

Bericht van de Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte MoiraMoira,

De Arbitragecommissie heeft uitspraak gedaan naar aanleiding van de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Deblokkade LeonardH waarin ook uw naam genoemd is. 27 mei 2017 14:17 (CEST)– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door RonnieV (overleg · bijdragen) 27 mei 2017 14:21 (CEST)

Gelezen. Ik hoop dat u een volgende keer indien u besluit mijn gebruikersnaam te noemen wel mijn privacy wil respecteren. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 mei 2017 14:26 (CEST)
Waar ben jij van mening dat de Arbitragecommissie jouw privacy geschonden zou hebben? Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 27 mei 2017 14:43 (CEST)
U kunt dat vinden in uw formulering bij het kopje "gedrag moderatoren" wanneer u mij out of the blue daar noemt. Zie laatste zin Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 mei 2017 14:48 (CEST)
Op welke wijze is jouw privacy aldaar niet gerespecteerd? De interpretatie dat dit 'out of the blue' geschiedt, is geheel voor jouw rekening. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 27 mei 2017 14:56 (CEST)
Daar gaat het niet primair om. Die woorden en dat oordeel laat ik bij u liggen. Als u de de genoemde laatste zin herleest valt het kwartje hopelijk. Ik hoop dat een ander dit niet zal overkomen. Ik ken u niet maar die indruk zou gewekt kunnen worden omdat u mij opeens gaat tutoyeren, dus waarom u aanneemt dat ik een vrouw ben en dat ook zomaar opschrijft in een uitspraak is mij totaal onhelder. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 mei 2017 15:00 (CEST)
Misschien moeten we van tutoyeren en m/v geen groot punt maken, want dat ontglipt je nu eenmaal wanneer je jarenlang op Wikipedia werkt en af en toe een klein doorkijkje krijgt naar de personen achter de gebruikersnamen.
Ik denk dat een ander punt de aandacht verdient en dat is dat het heel moeilijk blijkt te zijn om op de perfecte manier blokkades op te leggen en te beoordelen (ik spreek uit ervaring). Misschien moeten we ons eens bezinnen wat daar aan te doen valt. Zou een protocol kunnen helpen? Of moeten we accepteren dat er spaanders vallen waar er gehakt wordt? Josq (overleg) 27 mei 2017 15:12 (CEST)
Dat is iets anders Josq dat ongetwijfeld zorg en aandacht verdient maar daar sprak ik RonnieV niet op aan noch is hier de plek voor discussie. Ik wijs RonnieV enkel op onzorgvuldig handelen m.b.t. privacy gedaan namens de arbitragecommissie. Dit is niet plezierig. Ik ken RonnieV niet, heb deze gebruiker nimmer ontmoet ondanks diens plotselinge tutoyeren waardoor de indruk gewekt wordt dat dit wel zo is en deze dient mijn privacy te respecteren (en helemaal omdat deze gebruiker namens de AC schrijft) en dát gebeurde niet. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 mei 2017 15:15 (CEST)
Als ik je GP en OP bezoek dan zie ik een poes, vlinders, veel kleurtjes (roze!), en een gebruikersnaam die ik niet bij een man zou bedenken. Natuurlijk valt niet uit te sluiten dat ook mannen een dergelijke smaak delen, maar toch is de hint richting het vrouwelijke wel zo nadrukkelijk aanwezig hier, dat een "hij" niet bij me op zou komen. Wat vousvoyeren betreft, zie Wikipedia:De_kroeg/Archief/20160825#U voor het ongemak dat ik daarbij soms voel.
Kortom, ik veronderstel dat het ongemak dat je voelt bij het lezen van de uitspraak een andere oorzaak heeft. Josq (overleg) 27 mei 2017 15:58 (CEST)
Nee beslist niet. Ik schrijf over onderwerpen als honkbal en oorlog, En een herensportteam dat ik manage is in paars gehuld. Kortom, niet relevant lijkt me. Ik verwacht enkel dat de arbitragecommissie de privacypolicy respecteert. Dat is mijn ongemak want dat kan ook een ander overkomen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 mei 2017 16:01 (CEST)
Ik heb geprobeerd me zeer diplomatiek en subtiel uit te drukken. Dan nu wat explicieter. De uitspraak vermeldt: <verwijderd ivm privacy> Deze opmerking moet je niet ontduiken. Je moet er serieus wat mee doen, ook richting de gemeenschap. Josq (overleg) 27 mei 2017 16:13 (CEST)
Dag Josq - neem maar van mij aan dat ik die opmerking zeer serieus neem en het indien nodig elders zal aankaarten en ik laat het hier bij als je dat niet erg vind. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 mei 2017 16:21 (CEST)
Meer hoeven we eigenlijk ook niet te weten, in eerste instantie. Bedankt! Josq (overleg) 27 mei 2017 16:24 (CEST)
Dat lijkt me ook. In verband met mijn privacy haal ik deze nu hier alvast weg met je goedvinden. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 mei 2017 16:27 (CEST)
Geen probleem. Wel denk ik dat velen blij zullen zijn om bevestigd te zien wat op je GP staat: dat je kritiek serieus neemt, zoals je dat ook nu weer wenst te onderstrepen. Josq (overleg) 27 mei 2017 17:14 (CEST)

Er zijn ongetwijfeld veel meer voorbeelden te vinden, maar hier verwijst Trijnstel met 'zij' en hier verwijst Lymantria met 'zij' en 'haar' naar MoiraMoira, zonder dat MoiraMoira hen hoogst verontwaardigd en gepikeerd van privacyschending beschuldigt. Dat werpt toch een merkwaardig licht op zijn/haar reactie hierboven. Marrakech (overleg) 27 mei 2017 17:19 (CEST)

Iemand die zichzelf bezemmiep noemt en bovendien onderscheid maakt tussen bezemmiep of bezemman, geeft zelf aan van het vrouwelijk geslacht te zijn. In dat licht zou het vreemd zijn die persoon niet met zij maar met hij aan te duiden. Van privacyschending lijkt mij hier dan ook geen sprake. Mvg, Trewal 28 mei 2017 13:28 (CEST)
Wie hier niet weet dat MoiraMoira een vrouw is, heeft de laatste jaren onder een steen geleefd of is heel erg nieuw. Van sommige mensen is het veel minder duidelijk; bij die dames en heren zou je wel van privacyschending kunnen spreken hoewel sommigen ooit hun geslacht hebben prijsgegeven.  Klaas `Z4␟` V:  28 mei 2017 19:27 (CEST)

Is het sowieso niet goed om af en toe stil te staan bij de vraag wat de betekenis van het woord privacyschending ook alweer is? Ik heb weleens het idee gekregen dat daar binnen Wikipedia een andere invulling aan wordt gegeven dan daarbuiten. Een tijd geleden werd er in een artikelgeschiedenis informatie verborgen over iemand relationele leven, waarbij die informatie echter in alle openheid naar buiten werd gebracht, door de persoon zelf nota bene. Dan kan weliswaar de vraag gesteld worden of dergelijke informatie een plek verdient in deze encyclopedie, maar van enige vorm van schade toebrengen kán in zo'n geval geen sprake zijn. Apdency (overleg) 30 mei 2017 21:15 (CEST)

Sokpop/blokontduiking[bewerken]

Dag MoiraMoira, zou je eens willen kijken of hier sprake is van blokontduiking. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 31 mei 2017 13:58 (CEST)

Hoi Gouwenaar, zie de hier. Helaas technisch niet te koppelen, Moira heeft daar al advies gegeven. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 1 jun 2017 21:47 (CEST)
Zie zojuist op de verzoekpagina dat collega's Trijnstel en Akoopal na verder onderzoek er toch uit zijn gekomen gelukkig. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 jun 2017 22:11 (CEST)
Dank allen, voor mij was het wel duidelijk. Gouwenaar (overleg) 5 jun 2017 17:27 (CEST)

Liane Engeman[bewerken]

Goed gedaan Moira; mooi vooruitziende blik Knipogende smiley [3] Pompebled.svg Freaky Fries (Overleg) 5 jun 2017 14:59 (CEST)

Dank je wel! Was veel nazoeken maar het is idd gelukt voor die televisieuitzending over haar. Jij nog bedankt voor het fotozoekwerk. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 jun 2017 15:03 (CEST)

SBV Vitesse[bewerken]

Hey Moira,

Op 30 april semi-beveiligde je de pagina SBV Vitesse voor een maand. De bijkomende titelbeveiliging werd echter ingesteld voor onbepaalde tijd. Ik kon in de logboeken geen titelwijzigingsmisbruik vinden (met de laatste hernoeming uit 2006). Ik neem dus aan dat het een invoerfoutje was, maar wou het toch nog eerst even aan jou vragen of de beveiliging inderdaad opgeheven kan worden.

Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 6 jun 2017 16:16 (CEST)

Hoihoi, vast een tabglitchfoutje van mij oid. Kan me niet herinneren dat er titelverandervandalisme of zoiets is geweest. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 jun 2017 16:27 (CEST)
Alrighty, ik heb de beveiliging eraf gehaald. - Kippenvlees (overleg‽) 6 jun 2017 16:55 (CEST)
Mooi en dank voor het alerte bijhouden van die pagina al tijden! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 jun 2017 16:56 (CEST)

Arameeërs[bewerken]

Dag MoiraMoira. Is H0llande (overleg | bijdragen | bloks) wél vrij om te blijven bewerken? Probeert het volk onder aandacht te brengen. Ik heb me niet zo in de persoon verdiept verder, maar je hebt hem zelf een dossier bezorgd. Groet, ErikvanB (overleg) 9 jun 2017 17:46 (CEST)

Nope, als die weer doorgaat gaat ie vanzelf ook op slot lijkt me. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 jun 2017 22:13 (CEST)

Welkomstsjabloon[bewerken]

Goedenavond Moira, we hebben beiden meldingen achtergelaten op Overleg gebruiker:77.160.180.245. Het viel me op dat je het welkomstsjabloon verving dat ik eerder had geplaatst. Is daar een bepaalde reden voor? Is hola ongewenst? Tux.svg maartenschrijft/Wikiproject België 13 jun 2017 22:49 (CEST)

Helemaal niet. Ik heb even gekeken en er is iets heel anders gebeurd - we sloegen tegelijkertijd op. Ik waarschijnlijk 1 milliseconde later dus mijn versie bleef staan Glimlach. Dat krijg je niet te zien bij exact dezelfde tijd - is iemand even later dan krijg je er een automatische melding van maar dat gebeurde niet. Ik ehb een en ander hersteld, dan is iig deze persoon dubbel geïnformeerd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jun 2017 06:53 (CEST)

Verwijderen pagina[bewerken]

Beste MoiraMoira, De pagina gaat niet over mij of over mijn band. Zou u het verwijderen ongedaan willen maken, of aan willen geven wat er precies niet toelastbaar is? Groet, Warning1965--- – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Warning1965 (overleg · bijdragen) 14 jun 2017 00:17‎ (CEST)

Het betrof onjuist en oneigenlijk gebruik van een gebruikerspagina. U benutte uw gebruikerspagina als middel om een artikel te plaatsen. Dat is niet toegestaan. Wat u wél kunt doen is een dergelijke pagina aanmaken als subpagina in uw eigen gebruikersnaamruimte (bijvoorbeeld Gebruiker:Warning1965/Peter-S-Band), of in uw kladblok. WIKIKLAAS overleg 14 jun 2017 00:42 (CEST)
U kreeg uitleg op uw eigen overlegpagina en ook op die van uw vorige account zie ik nu hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jun 2017 07:10 (CEST)

Afbeeldinguitprobeerder[bewerken]

Dag, MoiraMoira. Ik heb hier een vraag gesteld, omdat ik exact ditzelfde obsessieve gedrag eerder heb gezien. Dat ging ook maandenlang door. Ik dacht zelfs de naam te herkennen, maar blijkbaar niet. Er lijken ook geen eerdere gebruikerspagina's te zijn verwijderd. Mocht er geen antwoord komen en het ongewone gedrag persisteren, dan moet er misschien wat aan gedaan worden. ErikvanB (overleg) 14 jun 2017 01:36 (CEST)

Tsja wat moet je daar nou mee? Gelukkig beperkt het zich gezien de bijdragen hoofdzakelijk tot diens eigen kladblok (op een keer leeghalen van een artikel na). Hij verveelt zich erg want doet het ook cross wiki zie ik nu. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jun 2017 07:12 (CEST)
Het is inderdaad ongevaarlijker dan op je eigen high school een bloedbad aanrichten. – Iets anders nog: wist je dat onze geblokkeerde Tceqli-vriend jou onder een ander IP-adres weer had teruggedraaid? Groet, ErikvanB (overleg) 14 jun 2017 17:06 (CEST)
En alweer een ander adres bij Tceqli: 85.180.205.141 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) - Groet, ErikvanB (overleg) 16 jun 2017 15:44 (CEST)

Update. Nou vooruit maar. - ErikvanB (overleg) 17 jun 2017 01:22 (CEST)

Tegelijk[bewerken]

Hoi MoiraMoira, we waren tegelijk met dezelfde gebruiker bezig, excuus. Hopelijk heb ik het goed opgelost zo. Machaerus (overleg) 14 jun 2017 10:22 (CEST)

Dat wordt nog weer anders Glimlachende smiley. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jun 2017 10:24 (CEST)
O, haha, dan laat ik het met een gerust hart aan jou over :). Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 14 jun 2017 10:25 (CEST)

Afhandeling blokkering: reminder[bewerken]

Dag MoiraMoira, je meldde je onlangs boos op mijn OP aangaande het door mij oppakken van een blokkering waarin jij de eerste hand had gehad. Ik heb daar tweemaal een reactie gegeven, en ook twee andere gebruikers lieten er een bijdrage achter. Mijn laatste reactie sloot ik af met een verzoek aan jou, ervan uitgaande dat je de discussie nog zou volgen; je had die immers zelf geïnitieerd. Mag ik erop rekenen dat je dat verzoek nog overweegt en me de uitkomst van je overweging laat weten? WIKIKLAAS overleg 15 jun 2017 14:58 (CEST)

Ja hoor bij deze. Dat lijkt me geen goed plan eerlijk gezegd dus laat het maar zo staan. Mocht die persoon zich nog melden op de overlegpagina dan overleggen we wel verder. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 jun 2017 15:00 (CEST)
Prima. Als de persoon zich niet meldt, dan heeft deze inconsistentie verder ook geen gevolgen. Groet, WIKIKLAAS overleg 15 jun 2017 15:08 (CEST)

Jair Jurrjens[bewerken]

Ha Moira, zou je nog eens kritisch naar dit lemma, origineel door jou aangemaakt, kunnen kijken? Naast dat het wat achterloopt, leest dit toch bepaald niet neutraal en staat het bol van de BLP-gegevens. mvg - Agora (overleg) 16 jun 2017 13:48 (CEST)

Die honkballer verdient inderdaad beter en uitgebreider lemma. Ik zal dat eens aanpakken binnenkort. Overigens zijn de gegevens biografisch verantwoord, gerelateerd aan zijn sportloopbaan en bebrond. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 13:50 (CEST)
Ik zou ondanks dat er bronnen zijn toch iets terughoudender zijn met alle familienamen en -details. Dat pa en broer een rol hadden hoort uiteraard in het lemma, maar hoeft niet allemaal zo expliciet en gedetailleerd. mvg - Agora (overleg) 16 jun 2017 14:01 (CEST)
In dit geval wel want was integraal onderdeel van zijn honkbaljeugd/opleiding en het verhaal van zijn broer is heel bijzonder ook. Naam zus zou weg kunnen maar staat ook in en-wiki lemma. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 14:29 (CEST)
Iets aangepast maar die man heeft sinds ik dit jaren geleden begon er zoveel bijgehonkbald dat het nog wel ff duurt voor het up to date is. Thanx voor de reminder! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 14:45 (CEST)
Maar ff snel voorlopig afgemaakt ivm die dopingschorsing. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 15:49 (CEST)

vraag over opheffen blokkage uit 2009[bewerken]

Geachte MoiraMoira, In 2009 heb ik uit onkunde als nieuwkomer (alleen maar goed bedoelend), originele microscopische beelden gemaakt op onze afdeling van de Radboud Universiteit Nijmegen met link op Wikipedia geupload. Hierdoor is de gebruikersnaam van mijn afdeling, Vcbio (overleg | bijdragen | bloks), meteen, zonder waarschuwing, voor onbepaalde tijd tot ongewenste, geblokkeerde gebruiker gezet wegens spam. U fungeerde toen al moderator. Mijn vraag is of u nu, acht jaar later, deze blokkade kunt opheffen, en zo niet of u bovengenoemde gebruikersnaam voor de goede orde helemaal kunt opruimen. Bij voorbaat dank voor uw reactie. Met vriendelijke groet. Ondergetekende

De blokkadereden was dat namen van een organisatie niet zijn toegestaan. U kon daarna een nieuwe gebruikersnaam kiezen. Die heeft u imiddels. Ik zal de pagina ontgooglebaar maken zometeen. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 19:01 (CEST)
Dat is nu gedaan en de linkspamvermelding is ook weg. Ik hoop dat u met uw nieuwe account wilt gaan blijdragen aan de encyclopedie. mocht u nu of later vragen hebben stel ze gerust hier. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 19:05 (CEST)
Wel het advies om een andere meer individuele gebruikersnaam te nemen want ook deze is die van de organisatie zie ik nu. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 jun 2017 19:22 (CEST)

Mark McCormick[bewerken]

Ha MM, alles goed met je ? Wat zwervend over de artikelen die ik genomineerd heb in het nabije verleden, kwam ik bovenstaande nominatie tegen, die jij gemeend hebt te moeten behouden per sessie van 16 mei jl.
Ik daar niks van begrijpen niet Glimlach. (Had liever een droevige smiley gestuurd maar geen idee waar ik de verschillende smileys kan vinden.)
Mocht - hoe is het mogelijk na 23 jaar professional te zijn geweest - meedoen aan het US Open voor golfers.
Nu hebben we toevallig vastgelegd wanneer een golfer E is. Zie hier en daar voldoet hij dus niet aan.
Nooit z'n tourkaart gehaald, nooit iets gewonnen en de schifting na 2 van de 4 rondes niet overleefd. Typisch ook weer een artikel van Pvt pauline, want tweederde is ook nog eens NE. Geinig bijvoorbeeld dat hij in een oefenronde met een uiterst bekende golfer heeft gespeeld, maar dan houdt het ook meteen op.
Zou je aub je beslissing nog eens onder de loep willen nemen cq heroverwegen.
Hartelijke groet, Malinka1 (overleg) 19 jun 2017 12:27 (CEST)

Ja hoor. Zijn deelname aan de US Open 2012 (golf) volstond voor behoud. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2017 13:06 (CEST)
Neen hoor, want waar staat dat hier ? Malinka1 (overleg) 19 jun 2017 13:11 (CEST)
Elke regel geetst in steen of papier ondervangt heus niet alles. Dit is echter een soort inventarisatie om wat houvast te hebben. In dit geval heb ik afgewogen dat die bijzondere deelname op zich de persoon relevant genoeg maakte voor opname. Is een van de vier grote toernooien en dat lijkt me echt als dat in die inventarisatie zou toegevoegd worden een goede suggestie want nu gaat dat dus mis en dat lijkt me niet goed. Iedere deelnemer aan een van die vier is encyclopedisch relevant net als iedere deelnemer aan hoofdtoernooi van de grote vier van het tennis dat is. Ik geef je dus mee om dat ook zoals het voor het tennis geldt dat toe te voegen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2017 13:20 (CEST)
Het eerste ben ik met je eens. Ik had het echter sjieker gevonden als je eerst de verandering die jij voorstaat had voorgelegd aan de 9 gebruikers in plaats van deze meteen toe te passen. Als we dit allemaal gaan doen, dan blijft er weinig van Wikipedia over ben ik bang. En ik mag het hopelijk met je woorden "om wat houvast te hebben" oneens zijn. Wat alweer ruim 2 jaar geleden is vastgelegd is het ENIGE houvast wat we hier hebben. Groet, Malinka1 (overleg) 19 jun 2017 14:35 (CEST)
Een verwijdersessie is een toetsing aan kriteria en encyclopediewaardigheid enkel en dat gebeurde. Een informeel groepje dat kijkt naar zaken benaderen als je een sessie doet is niet in me opgekomen als handig. Ik adviseer om de "big four" toe te voegen in dat houvastlijstje. Mogelijk na consultatie in het sportcafé. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2017 14:42 (CEST)

Blokkering wegens LSV[bewerken]

Beste MoiraMoira, dit weekend kwam ik per toeval te weten dat mijn IP-adres geblokkeerd was. Ik wilde namelijk een artikel aanvullen, maar was niet aangemeld onder mijn gebruikersnaam. Door in het blokkeerlogboek te kijken, kwam ik te weten dat u mijn IP-adres 3 maal geblokkeerd hebt. Op 13 en 15 juni (telkens voor een dag) en op 16 juni (voor 3 dagen). Is het mogelijk om me iets meer info te verschaffen waarom mijn IP-adres geblokkeerd is, en mogelijke titels van artikels te geven waar dit IP-adres actief op is geweest? Bedankt voor uw aandacht en mvg 91.182.41.91 19 jun 2017 15:02 (CEST)

Het IP-adres via welke u momenteel werkt is niet geblokkeerd geweest noch is daarvandaan vandalisme gepleegd. Een anoniemenrangeblok is wel gegeven met die specifieke melding voor korte tijd aan een hoogdynamische ipv6 range vanwege een vandaal die telkens van IP wisselt door zijn of haar router te hersetten/opnieuw bij de provider in te loggen. Als u ingelogd werkt heeft u niet gauw nergens last van. Wilt u weten of er vanaf uw internetaansluiting mogelijk door een ander binnen uw gezin/leefsituatie dit nare vandalisme is gepleegd dan kan ik de achterliggende gegevens van uw huidige IP-adres laten vergelijken met dat van de vandaal. Als u daar prijs op stelt hoor ik dat wel. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2017 15:07 (CEST)
Dit mag u gerust controleren. Intussen is net een 4de blokkering afgelopen. Edit: het valt me op dat er nu een ander nummer verschijnt in mijn handtekening.2A02:A03F:100A:C500:592:548D:C066:859 22 jun 2017 16:57 (CEST)
Wat is uw gebruikersnaam? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 jun 2017 14:43 (CEST)

Bands[bewerken]

Hallo MoiraMoira. Ik zag dat je een paar lemma's van Driehonderd (overleg | bijdragen | bloks) hebt genomineerd. Hij dumpt hier zo'n beetje de hele Wikisage, tientallen bands op één dag. Dat lijkt me niet de manier. Misschien een halt toeroepen. Groet, ErikvanB (overleg) 19 jun 2017 21:32 (CEST)

Dat hebben collega Blueknight en ikzelf al vriendelijk verzocht maar de persoon heeft de vervelende gewoonte om overleg te verwijderen. Zie maar eens hier. Een blokverzoek is een optie die je kan overwegen want dit begint inderdaad wederom uit de klauwen te lopen helaas. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2017 21:36 (CEST)
O gut. ErikvanB (overleg) 19 jun 2017 22:53 (CEST)

DriveNow[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Het is me onduidelijk waarom je DriveNow hebt verwijderd terwijl deze op de beoordelingslijst stond ter verbetering. Ik had het artikel neutraal gemaakt, misschien had je dat niet gezien? Hannolans (overleg) 21 jun 2017 12:44 (CEST)

Herplaatste expliciete produktpromo, ook crosswiki door bedrijf zelf gedaan in strijd met gebruiksvoorwaarden. Bedrijfs-ip wist dat reeds, account persisteerde. Checkuseronderzoek gaf vanochtend de bevesting. Dat faciliteren kan/mag niet. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 jun 2017 16:17 (CEST)
Ok, maar dat was de oudere versie. Je verwijdert het artikel in de vorm die wel neutraal is en gewoon beoordeeld kan worden. Het artikel stond als wiu op de lijst. Kan je anders mijn versie terugzetten en die historische reclameversie uit de geschiedenis verbergen? Hannolans (overleg) 21 jun 2017 16:48 (CEST)
Zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 jun 2017 10:07 (CEST)

Uitgeverij De Kring[bewerken]

Goedemiddag. Even oppassen voor mogelijke spam voor uitgeverij De Kring door Mick19888 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki), die waarschijnlijk eerder bekend was als Nijntjuh1988 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki). Dit was natuurlijk goedbedoeld. De uitgeverij dateert pas van 2012, maar heeft wel wat bekende auteurs onder zich. Groet, ErikvanB (overleg) 21 jun 2017 16:07 (CEST)

Possible Puppet Making Cross-wiki Spam[bewerken]

Hello MoiraMoira, I am an administrator of the Lusophone Wikipedia and today I came across an attempt to insert a biography, I researched the case and found this list that you created, I would like to warn you that the CaliBud420 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) is a possible puppet, as he created the same biography on the list in other Wiki besides the Portuguese. And forgive me, I'm speaking English, I do not know the Dutch language. Conde Edmond Dantès (overleg) 21 jun 2017 22:59 (CEST)

Thank you for the heads up. It seems he restarted full flare cross wiki alas. Will take measures. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 jun 2017 00:22 (CEST)
Unfortunately it seems that, besides the lusófona, it created the same article in the Afghan Wikipedia, Hungarian, French, Latin, simple and Indonesian. It's already a bit late in Brazil, so I'll wait and if the pages are still online tomorrow, they'll sweep them out of the Wikipedias. Conde Edmond Dantès (overleg) 22 jun 2017 02:10 (CEST)
Have updated the file page, have removed him (I am global sysop) from some small wikiversions and have placed delete templates on the replaced ones on large wikiversions. Keep me posted! Kind regards, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 jun 2017 08:55 (CEST)

Arameeërs revisited[bewerken]

Hallo. De Arameeërs weer. Groet, ErikvanB (overleg) 24 jun 2017 01:04 (CEST)

En na hierboven als 77.162.126.1 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) nu ook als 143.179.102.26 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). - ErikvanB (overleg) 24 jun 2017 03:07 (CEST)
Artikel staat nu ook op mijn volglijst. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 jun 2017 08:20 (CEST)

POV-pusher[bewerken]

Volgens mij krijg je tegenwoordig een melding als iemand je via de e-mailfunctie een bericht stuurt, maar voor de zekerheid: ik heb je net een e-mail gestuurd. WIKIKLAAS overleg 25 jun 2017 00:38 (CEST)

Gelezen. Zelf nog niet dit soort mails gekregen. Is grond voor een blokkade voor onbepaalde tijd, deze jongeman zit momenteel op vakantie in Spanje zich te vervelen blijkbaar. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 jun 2017 08:18 (CEST)