User talk:MoiraMoira

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
  Wikipedia


Manxwithbaseball.jpg
Pitcher High school baseball in Japan 2007.gif
Welkom op mijn overlegpagina.
LEES DIT EERST.

Antwoord op onderstaande vragen krijgt u door op de vraag te klikken:

1. Waarom is de link die ik in een artikel plaatste verwijderd?
2. Waarom is het artikel over mijn band/ensemble/mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
3. Waarom is het artikel over mezelf voor verwijdering voorgedragen of verwijderd?
4. Waarom is het artikel over mijn bedrijf(sprodukt)/organisatie/dienst/site voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
5. Waarom is het artikel wat ik een tijd geleden gemaakt/aan bijgedragen heb verwijderd en wat is daar aan te doen?
6. Waarom mag mijn persoon/bedrijf/produkt/organisatie niet op Wikipedia en X (=willekeurig beroemder/bekender persoon/bedrijf/produkt/organisatie) wel?
7. Hoe kan ik vrijgave van auteursrechtelijk beschermde teksten ter plaatsing op Wikipedia regelen?
8. Hoe krijg ik live antwoord van een Wikipediaan en waar kan ik meer algemene informatie krijgen?
Als uw vraag er hierboven niet bijstond (en hier staat een nog uitgebreidere versie) dan kunt u nu hier klikken. Vragen en verzoeken poog ik tijdig te beantwoorden. Mocht er iets vergeten zijn, of uw vraag is nog niet beantwoord, laat me dat dan weten. Vragen over Wikipedia beantwoord ik enkel regulier hier in verband met de transparantie. Wilt u toch mailen in verband met privacygevoelige zaken schrijf hier dan een korte notificatie dan kijk ik in mijn wikimailbox. Wilt u een reactie schrijf hier dan niet anoniem en wees zo beleefd uw bericht te ondertekenen door af te sluiten met vier tildetekens (~). Op anonieme reacties wordt niet gereageerd. Overleg op uw eigen overlegpagina of een terugkoppeling van daar voer ik daar verder en wordt verplaatst. Afgehandelde oudere berichten staan in de archieven. Heeft u een vraag over een lemma zet de naam dan tussen twee vierkante haken dan kan ik er makkelijker naar kijken, anders doe ik dat voor u.
Magic wand.svgHeksen kan ik niet, toveren doe ik enkel op verzoek.
En tot slot - voor de virtuoso's onder u - geniet mee van John Baston: "hier".


Onderwerpen

Cross wiki spam case[bewerken]

Hello Moira, I'm here to alert you of a likely cross wiki spam case.

Note the editions of these accounts:

The accounts have similar names and all have a single purpose, try to maintain a biography. That was eliminated in several Wikis.

For me it is a clear scheme of puppets abusing cross wiki spam. Would not it be the case for a global block? Edmond Dantès d'un message? 22 okt 2017 11:24 (CEST)

I will delve into this - it concerns cross wiki promo for a not notable person as I can see here. Will get back to you tomorrow. Kind regards, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 okt 2017 16:17 (CEST)
Seems the cross wiki promo is limited to a few wikiversions (en-wiki and pt-wiki and a few smaller versions) here is the place to ask for global locks for all socks. Marcelo de Castro Tibana ; Marcelo Tibana and The Poet from Omazaki can be asked to become globally salted meaning they cannot be recreated. Regards, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 okt 2017 07:54 (CET)

Excuses[bewerken]

Mijn excuses voor slordigheden zoals deze. Bedankt om het alsnog in orde te brengen en nog een prettig weekend, GreenDay2 22 okt 2017 16:15 (CEST)

No problem en graag gedaan! Daar heb je collega's voor. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 okt 2017 16:16 (CEST)

Vv2006[bewerken]

Ik zie toevallig dat gebruiker Vv2006 (overleg | bijdragen | bloks) zit te etteren. Zou je dat willen oppaken? (o.a. De Lellebel en Manngold).Ceescamel (overleg) 23 okt 2017 14:13 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd zie hier - gaat ie nu nog door dan doet-ie niet meer mee. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 23 okt 2017 14:21 (CEST)

Heb ik niet gedaan, werd laatst gehackt sorry voor het ngemak

En u denkt serieus dat het een aannemelijk verhaal is dat iemand uw computer of account hackt om op Wikipedia onzin te kunnen plaatsen? Computers worden gehackt door lieden die toegang willen krijgen tot uw bankaccount, of die een bepaalde website d.m.v. een DDOS-attack willen platleggen, niet door lieden die erop uit zijn om hier en daar wat vandalisme te plegen op Wikipedia. In uw volgende poging tot het geven van een verklaring zult u dus met een veel beter verhaal voor de dag moeten komen. WIKIKLAAS overleg 16 nov 2017 22:02 (CET)
't Was z'n broertje, heus! Magere Hein (overleg) 16 nov 2017 22:21 (CET)

Dè Flanegin[bewerken]

Hallo MoiraMoira,

Een tijdje geleden heb je mij geholpen met pagina De Flanegin. Je hebt toen een informatie tabel toegevoegd waar ik een foto in kan uploaden, dat ga ik vanavond zeker doen. Het lukt mij echter niet om de rugnummer 30 aan te passen. De Flanegin had als speler rugnummer 30 ( maar deze is daarna geretired) en als coach had hij rugnummer 31. Hoe kan ik dit toevoegen?

Jmflanegin - Ik kijk. Kunt u nog even kijken naar de vragen die ik u eerder op deze pagina stelde en die beantwoorden daar? Zie hier. Dan ga ik daarna aan de slag met redactie. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 okt 2017 14:32 (CEST)

Ik heb het artikel aangepast, graag beoordelen. Nogmaals bedankt!!!

Hoi[bewerken]

Hallo MoiraMoira, vanwaar deze bewerking? PMdJ49 had juist enige nuttige snoei uitgevoerd, omdat het onderwerp zelf met het artikel aan de haal was gegaan. Zie evt dit overleg en het feit dat HL/Ridder alweer aan "zijn" pagina aan het werk is. Groet, SanderO (overleg) 25 okt 2017 16:30 (CEST)

Snap je vraag goed maar zie blokkeerlogboek. Persoon die langdurig stookt in zaken met veel sokken en daarom niet meer meedoet. De laatste dagen al weer acht accounts (and counting) die her en der stoken/problemen vergroten enzovoorts.Voel je vrij om zelf iets te verbeteren daar overigens. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 okt 2017 16:32 (CEST)
Okee, duidelijk. Dank voor je communicatie. SanderO (overleg) 25 okt 2017 23:12 (CEST)

U spreekt uzelf tegen[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Bedankt voor uw reacties. Ik zal het niet opnieuw indienen, niet omdat het inhoudelijk niet klopt maar omdat het dan schadelijk wordt voor mijzelf. Ik wil er echter aan toevoegen dat uw kwalificatie als linkspam bezijden de waarheid is. De voorschriften vragen om verifieerbare feiten. Dan geef ik die A) over de overname en dat staaf ik met een nieuwsartikel op nu punt nl en een link naar de aankondiging van een ander nieuwswaardig feit dat relevant is voor de tekst.

Linkspam is geheel niet nodig en scoren op PageRank is niet het doel. U doet aannames en project uw ervaring over mij bijdrage. U heeft het mis. Meer kan ik er niet van maken.

Met vriendelijk groet

Daniel Mulder – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Daniel Mulder NL (overleg · bijdragen) 25 okt 2017 15:44 (CEST)

Die conclusie wordt natuurlijk ook erg makkelijk getrokken als u uzelf in uw eerste edits op Wikipedia voorstelt als een internetmarketeer. Pompebled.svg Freaky Fries (Overleg) 25 okt 2017 17:55 (CEST)

reclame[bewerken]

Kan je mij expliciet aangeven welke zinnen aangepast of verwijderd dienen te worden? – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Rodneysober (overleg · bijdragen) 25 okt 2017 17:51 (CEST)

Zie uw overlegpagina. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 nov 2017 08:45 (CET)

De Flanegin[bewerken]

Hallo MoiraMoira, Ik ben bezig het artikel verder te verbeteren. De aanvullende gegevens met betrekking tot honkbal uit zijn jeugd zal ik toevoegen. Ik weet alleen niet zo goed waar ik de genoten opleidingen moet melden en hij heeft altijd voor Post NL gewerkt. Is het een idee om ook deze gegevens in de tabel te verwerken onder kopje personalia? Opleiding: MAO (vergelijkbaar met MEAO) Oranjestad Aruba Junior Customs Consultant KGH Douaneopleidingen Nederland.

Ik heb ook een foto geupload, maar deze zit ergens in een wachtlijst om beoordeeld te worden. Is het mogelijk dat je naar de laatste versie van het artikel en foto kijkt en aan kan geven of het zo goed is?

Cartoon upload afgekeurd ivm auteursrechten. Ik heb een ander kunstwerk dat ook mooi past. Inmiddels contact genomen met de fotograaf. Echter hij is een amateur fotograaf en deze foto's komen uit zijn prive collectie. Hij heeft mij goedkeuring gegeven, maar volgens de wikipedia richtlijnen worden hotmail of gmail adressen niet geaccepteerd. Wat nu? Jmflanegin (overleg) 26 okt 2017 18:02 (CEST)

Ik stuur u morgen een mail en leg het u allemaal uit hoe het kan. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 okt 2017 21:41 (CEST)
Ik heb u gemaild en tevens het artikel van een redactie voorzien. De andere gegevens die u me gaf worden ook nog toegevvoegd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 okt 2017 15:33 (CEST)

Super bedankt! Inmiddels is de afbeelding toegevoegd. En nu heb ik meer informatie gekregen. Gedurende zijn stop bij het 1e honkbalteam tussen 2008 en 2010 heeft hij een puppilenteam in 2009 gecoached samen met Jorge Angela bij de vereninging de Birds te Zoetermeer. De twee kinderen van De Flanegin, nl. Cedric en Shen zaten in dit team. Uiteindelijk heeft Shen Flanegin een tweetal jaren bij de Rookies van Hoofddorp Pioniers gespeeld en vorig jaar in het team van de overgangsklasse van Hoofddorp Pioniers. Is dit van toegevoegde waarde aan het artikel? Graag advies. Jmflanegin (overleg) 2 nov 2017 19:28 (CET)

Yung Han Kim[bewerken]

Ik maakte Engels en Koreaans artikel over jonge han kim. Zou u dat artikel herstellen. Als het problemen is, zal ik het herzien.May the Lord bless you.칼빈500 (overleg) 28 okt 2017 02:15 (CEST)

Looking at your userpage I suspect that your knowledge of the Dutch language is insufficient to contribute on dutch Wikipedia. Your userpage (and also this request for MoiraMoira) reads like a text that was translated with Google translate or a similar service. The quality of such a translation is usually of a lower quality than we expect from an acceptable Wikipedia article. That is probably the reason your article was removed. Maybe you should consider to limit your contributions to the languages that you know. Kind regards / Met vriendelijke groet, Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 okt 2017 03:46 (CEST)

Eej Kul/Begaojer[bewerken]

Hoi MoiraMoira, bij het controleren van nieuwe artikelen kwam ik Eej Kul en Begaojer tegen. Die zijn voorzien van een NE-sjabloon, maar stonden wat verborgen op de door jou afgehandelde beoordelingspagina. Aangezien de pagina over de brouwerij zelf is verwijderd lijkt me een beslissing over deze twee bieren geen lastige zaak. Met vriendelijke groet, Den Hieperboree (overleg) 29 okt 2017 20:24 (CET).

Ondertussen door mij in orde gebracht, lees nu pas dit bericht. KroySquare.jpgDirkVE overleg 29 okt 2017 21:01 (CET)
Dank DirkVE! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 okt 2017 21:22 (CET)

Enrico29[bewerken]

Hej MoiraMoira! Ik kwam via-via deze notificatie tegen die echter niet (b)lijkt te kloppen... Kun / wil jij nog eens kijken? Of die blokkade alsnog opgelegd moet worden of niet, laat ik aan jou. Richard 30 okt 2017 10:52 (CET)

Pff daar was een sokpopvoetbalhooliganblok vergeten. Sorry - alsnog hersteld. Zag dat ie vandaag doorklierde. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 okt 2017 10:56 (CET)
Dat was de via-via ;) Zijn geklieder was overigens al ongedaan gemaakt; je 'herstelde' nu naar een versie waar (onder andere) 'werdt' met d-t geschreven werd ;) maar dat heb ik inmiddels gecorrigeerd. Richard 30 okt 2017 11:29 (CET)
Dank wederom. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 okt 2017 13:56 (CET)

extra hulp voor Avans[bewerken]

Hallo,

Om niet onmisbaar te zijn gaat mijn collega (met de wikipedia inlognaam drschrok) ook de meldingen over de netblocks van Avans in de gaten houden. Kun jij hem verwelkomen en de juiste rechten geven op de pagina's?

Bedankt weer.

Peter (overleg) 30 okt 2017 14:55 (CET)

Wat fijn. Hij kan over vier dagen de pagina's bewerken maar ik gooi de semibeveiliging voor hem wel even van de pagina's af nu zodat hij er direct bij kan. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 okt 2017 15:01 (CET)
Een en ander op de overlegpagina gezet. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 okt 2017 15:07 (CET)
Gelijk een mooi moment om op te ruimen, want de reeks 145.102.64.0/19 is niet meer van Avans. Zie hier Peter (overleg) 30 okt 2017 15:13 (CET)
Ik ga hier bezemen. Zijn we verder compleet qua ranges? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 okt 2017 15:17 (CET)
Collega heeft de oude overlegpagina's botmatig verwijderd inmiddels. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 dec 2017 09:42 (CET)

Verzoek moderator actie[bewerken]

Hoi Moira,

kun jij de laatste verwijderen? Enige moderator is 7 maanden inactief. Officiele verzoek aan de stewards/global admins staat hier op meta. Mvg, Taketa (overleg) 31 okt 2017 15:24 (CET)

  • Uitgevoerd Uitgevoerd - persoon die zichzelf crosswiki blijft promoten. Probleem is de grote ipv6 range waaruit hij telkens ander account kan aanmaken. Zoals je zag ben ik al bezig met dossier en beloof het crosswiki in de gaten te blijven houden. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 31 okt 2017 15:27 (CET)
    Dank je. Taketa (overleg) 31 okt 2017 18:55 (CET)

Chinese IP-adressen[bewerken]

Weet jij toevallig iets van Chinese vandalen? Op Lijst van vlaggen van Belgische gemeenten tref ik vlagvandalisme aan en opvallend genoeg zijn alle IP-adressen die dit jaar zijn teruggedraaid Chinese IP-adressen. ARVER (overleg) 6 nov 2017 08:51 (CET)

Ik zie dat onze internationale collega Masti 120.33.103.44 (overleg | bijdragen | bloks) globaal heeft geblokkeerd op 10 juni 2017. ARVER (overleg) 6 nov 2017 09:05 (CET)
Ja, die zijn helaas hartstikke dynamisch dus wisselen per inlog van deze dwangmatige crosswiki vlaggenvandaal. Artikelen waarop hij steeds toeslaat dus blijven monitoren en als het nodig is kan er een semibeveiliging op uiteraard hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 nov 2017 09:38 (CET)
Ik heb nog even verder gekeken behalve Lijst van vlaggen van Belgische gemeenten zijn het vooral diverse willekeurige Belgische gemeentes en een enkele Nederlandse. En zou Lijst van vlaggen van Belgische gemeenten sowieso niet beveiligen, maar wel blijven volgen. Als die weer toeslaat op dat artikel zijn de andere artikelen waar hij/zij schade aangericht heeft makkelijker te achterhalen. Ik zal die lijst ook op mijn volglijst behouden. ARVER (overleg) 6 nov 2017 14:56 (CET)

Bijdragen Riannejansen1[bewerken]

Hallo Moira. N.a.v. jouw (terechte) beoordelingsnominaties van Park Nordseeküste en Le Bois aux Daims, ben ik even gaan kijken naar de eerdere bewerkingen van Riannejansen1, die duidelijk betrokken is bij het bedrijf. Meestal voegt ze wikilinks of weblinks toe naar Center Parcs en dat lijkt me wel oké, maar hier voegt ze twee parken toe aan de bezienswaardigheden van Belgisch Limburg en dat lijkt me niet oké. Wat denk jij? Groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 6 nov 2017 10:27 (CET)

Daarom is ze door mij aangesproken op haar overlegpagina. Ze maakt reclame via artikelen dus nu ook via het plaatsen van die attractieparken in andere artikelen. Dat is hier niet de bedoeling. Is overigens het zoveelste account van dit bedrijf. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 nov 2017 10:30 (CET)
Dank voor je uitleg. Zal ik die referentie naar die twee parken weghalen als "hoort niet onder bezienswaardigheden"? JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 6 nov 2017 10:37 (CET)
Lijkt me prima. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 nov 2017 10:55 (CET)
Gedaan! JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 6 nov 2017 11:17 (CET)

Begrijp het wel, maar toch…[bewerken]

Ik begrijp dit: [1]. Echter, het is wel goed dat de auteursrechtenproblemen aangekaart worden. Bij Rijksweg 65 door Mystro82, en een heleboel door Sprookje331. VanBuren (overleg) 8 nov 2017 09:14 (CET)

Ja dat laten we graag aan mensen over die hier wel zijn om aan de encyclopedie bij te dragen en dat gebeurt ook gelukkig en die kunnen de zaken goed checken ook die die LSV dumpt. Edoderoo is er al mee aan de slag zag ik. Wellicht hem contacten? groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 nov 2017 09:19 (CET)

Nog eentje, denk ik[bewerken]

Hoi MM, dit is volgens mij ook een spambot - misschien heb je 'm al in je vizier: Gebruiker:PussySlayer420‎. Grt! ɘVe Roept u maar! 8 nov 2017 15:43 (CET)

Nee dat is een verveelpuber die een latijnse tekstdump plaatste tijdens de les Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 nov 2017 15:46 (CET)
Haha ok. Dat woord dragen we voor voor het jaarlijkse "woord van het jaar" ;) vervelend wassie inderdaad ja. Dnk! - ɘVe Roept u maar! 8 nov 2017 15:47 (CET)
Zie nu hier Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 nov 2017 15:51 (CET)
Terzijde: de bron is de welbekende Lorem ipsum, een proeftekst voor zetters in namaaklatijn. Zie bijvoorbeeld hier voor 30 kByte van die wartaal. Groet, Magere Hein (overleg) 8 nov 2017 18:45 (CET)
Pff. wat scholieren al niet verzinnen... Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 nov 2017 08:59 (CET)
Heb nog ff de namen nagelopen. De meeste pussyslayers en pussydestroyers hadden al een blok als ofwel ingelogde vandaal ofwel ongewenste gebruikersnaam. Heb er nog drie buiten gebruik gesteld voor ze vaginaaldestructief kunnen (door)klieren. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 nov 2017 15:14 (CET)
vaginaaldestructief... wat bedenk jij toch een geweldige termen! JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 9 nov 2017 15:19 (CET)
Aannemend dat het hormoongestuurde pubers zijn ging ik van deze connotatie uit. Het letterlijke "kattenmeppers" leek me in dit geval minder voor de hand liggend Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 nov 2017 15:24 (CET)

Geblokkeerde anonieme voetbalbewerker op andere IPv6-range[bewerken]

Ik weet niet of je het meegekregen had. Maar heb jij de mogelijkheid om misschien hier naar te kijken, voordat ie weer opnieuw toeslaat en de anonieme controle laat stuiteren? Gaat om een bekende voetbal bewerker die nu op een andere IPv6-range is gaan zitten. Alvast bedankt, ARVER (overleg) 8 nov 2017 19:18 (CET)

Zou je naar deze eens willen kijken?[bewerken]

Beste MoiraMoira, zou je eens een blik op 94.140.52.70 (overleg | bijdragen | bloks) willen werpen? Ik heb hem na herhaald vandalisme nu een blok van een jaar gegeven, maar ik zag dat hij tot even geleden een global blok had. Mogelijk moet er dus nog iets aan gebeuren. Hartelijk dank alvast. Machaerus (overleg) 8 nov 2017 19:42 (CET)

Dat staat hier in het kader te lezen hoe dat te doen: " Betreft het crosswikivandalisme op meerdere taalversies dan dient tevens hier een verzoek geplaatst worden voor een globaal blok." Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 nov 2017 08:49 (CET)
Ah, ok, hartelijk dank voor de toelichting. Er zijn recentelijk ook op andere taalversies ongewenste bijdragen gedaan, zie ik, dus ik zal een verzoek indienen. Hartelijke groet, fijne dag, Machaerus (overleg) 9 nov 2017 08:50 (CET)
Top. Moet lukken! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 nov 2017 08:56 (CET)
ps - een bekende LSV kliert tegenwoordig op de direct verwijderverzoekenpagina. Faciliteer dit niet in de toekomst want die is hier niet om aan de encyclopedie bij te dragen enkel om problemen te vergroten. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 nov 2017 08:56 (CET)
dank je, ik weet wat je bedoelt en zal er rekening mee houden. Machaerus (overleg) 9 nov 2017 08:59 (CET)
Aanvullend: Als je online bent en inlogt op het freenodekanaal kan er ook een globaal blok aangevraagd worden in het stewardkanaal dat is #wikimedia-stewards. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 nov 2017 09:01 (CET)
hmmm, dan moet ik eens uitzoeken hoe dat werkt met die freenode, ik heb dat geloof ik niet eerder gedaan. Ik heb inmiddels overigens een verzoek geplaatst op meta, dus voor deze gebruiker zal het wel goed komen zo. Hartelijke groet en bedankt voor je hulp, Machaerus (overleg) 9 nov 2017 09:19 (CET)
http://irc://freenode/#cvn-wp-nl is de "live" recente wijzigingenlijst en http://irc://freenode/#wikimedia-stewards de stewardlijst. Ik gebruik de adds-on chatzilla die in firefox gestopt kan worden. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 nov 2017 09:24 (CET)

Ongewenste bewerking vanuit een school[bewerken]

Hoi Moira. Ik heb een bewerking van 193.190.135.210 op Zon teruggedraaid, maar krijg een berisping niet gedaan. De overlegpagina is gekoppeld aan een onderwijsinstelling, maar als ik op HIER klik, krijg ik te zien dat ik geen rechten heb. Jij hebt die wel, dus kun jij ernaar kijken? Bedankt, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 10 nov 2017 11:10 (CET)

Uiteraard kan elke account daar bewerken. Mogelijk was u tijdelijk niet ingelogd? Ik vul e.e.a. nu aan. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 nov 2017 11:12 (CET)
Ik zie het al, ik klikte op de verkeerde HIER. Excuus. En weer wat geleerd. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 10 nov 2017 11:15 (CET)
No problem. Is geregeld allemaal nu. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 nov 2017 11:20 (CET)

zelfspot[bewerken]

Goed om te zien dat je je eigen beperkingen onderkent. Ik zou natuurlijk een smiley moeten toevoegen maar dan gaat het effect teloor. Peter b (overleg) 13 nov 2017 12:12 (CET)

De spot is me duidelijk, ook zonder smiley. Mvg, Trewal 13 nov 2017 12:31 (CET)
@Peter b - u kunt hier vinden wat u te doen staat. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 nov 2017 16:02 (CET)

Verdwenen?[bewerken]

Ik had een verzoek geplaatst voor verwijdering: [2]. Is dat ondergesneeuwd met andere discussie? VanBuren (overleg) 13 nov 2017 15:16 (CET)

Nee hoor. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 nov 2017 15:22 (CET)
Oeps, in de haast niet gezien. Excuses. VanBuren (overleg) 13 nov 2017 15:25 (CET)
No problem. Heb e.e.a. wel wat geformat overigens - was bezig met overleg verhuizen en heb nu ook een overlegarchief aangemaakt daar en er fietste wat getrol doorheen vandaar je verwarring. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 nov 2017 15:37 (CET)

Ballast Nedam[bewerken]

Hoi Moira. Kun jij zien of JHeij (overleg | bijdragen | bloks) en anonieme gebruiker 93.117.201.33 (overleg | bijdragen | bloks), die beiden proberen de geschiedenis van Ballast Nedam te "verfraaien", dezelfde zijn? Bedankt, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 14 nov 2017 10:45 (CET)

Dat zal vast het geval zijn. Ik heb de account verwezen naar de eerdere poetspogingen ook en als het doorgaat dan wordt er gehandeld. Gelukkig zagen meer collegae al dat dit wederom zeer ongewenst is. Het IP behoort tot een van de bedrijfsranges. Ik heb beide (account en IP) nogmaals gewezen op de zaak. In tien jaar heeft men niets geleerd blijkbaar. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 nov 2017 11:08 (CET)

Bram Agterbos[bewerken]

Je hebt Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170828 afgehandeld, maar Bram Agterbos bestond nog met sjabloon erop. Gezien de staat van het artikel heb ik deze verwijderd. Ik denk dat dat ook jouw oordeel zou zijn, maar wellicht vergeten? Kan je checken en wellicht uit het afvalbakje vissen als je het er niet mee eens bent? Alvast bedankt, Multichill (overleg) 16 nov 2017 21:58 (CET)

Helemaal prima zo. Excuus voor mijn omissie! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 nov 2017 19:11 (CET)

So[bewerken]

Ik ben nog bezig met schrijven afzettingsverzoeken Wikiklaas (15 pagiona's tot dusver, en ik ben nog maar aan de inleiding.M..) en dirk VE, maar ik ga je prioriteit geven. Afzetting wegens verstoring werksfeer, uitvechten persoonlijke vendetta's, afhandeling van pagina's zonder enig detecteerbaar inzicht, onbestaande motivering, verregaande vooringenomenheid, oneerlijkheid en blokkeren normale gang van zaken op encyclopedia, Driehonderd (overleg) 17 nov 2017 13:03 (CET)

Het artikel Album top 100 allertijden[bewerken]

Hallo MoiraMoira. Waarom heb je de jaarlijkse update gedateerd maart 2017 op https://nl.wikipedia.org/wiki/Album_top_100_aller_tijden teruggedraaid naar 2016? Radio Veronica heeft jaarlijks zo'n album lijst waarvan ik dan de bovenste 100 daarvan in dit artikel verwerk. De eerstvolgende bewerkting door mij in dit artikel zal daarom pas in maart of april 2018 zijn en daarna pas weer in maart of april 2019 enz. Hartelijke groeten van Nico uit Gouda. 84.80.54.162 21 nov 2017 17:50 (CET)

Hier stoppen s.v.p. Dat is u al herhaalde malen medegedeeld. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 nov 2017 19:10 (CET)

Belgische ? scholieren[bewerken]

Hallo Moira, er zijn wat, vermoedelijk Belgische, scholieren actief met onzinnige bewerkingen. Zowel onder ip-adres als met nieuw aangemaakte gebruikersnamen. Kun jij b.v. PieterKelemmetje (overleg | bijdragen | bloks) die herhaaldelijk knoeit op een zelf gemaakte pagina Pieter Kalam blokkeren? Of moet dat via de officiële kanalen. Groeten, De Geo (overleg) 24 nov 2017 15:03 (CET)

Nederlandse scholier van deze school die zich verveelt en zo te zien nu gestopt ie en hopelijk weer oplet. Mochten er meer vandaalaccounts via school dit doen dan nemen we wel contact op want na overleg met die school kunnen ze al niet meer anoniem bewerken. Welk IP-adres had jij nog meer voor me dan check ik even. Ik zie enkel op die pagina namelijk bewerkingen van de account. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 nov 2017 15:13 (CET)
In enkele minuten tijd zag ik vanmiddag bewerkingen vanaf 91.183.225.95 (overleg | bijdragen | bloks), 62.251.92.169 (overleg | bijdragen | bloks) en 81.82.246.89 (overleg | bijdragen | bloks). De laatste ip is door Wikiklaas opnieuw geblokkeerd. Omdat een aantal zaken zijn verwijderd kan ik niet alles terugzien. Matthan2007 (overleg | bijdragen | bloks) en Corne2006 (overleg | bijdragen | bloks) bewerkten volgens mij aan dezelfde zaken als 62.251.92.169. Het kunnen natuurlijk ook verschillende scholen zijn. De Geo (overleg) 24 nov 2017 17:12 (CET)
Yup drie verschillende scholen - twee uit België en een uit Nederland. De accounts zal ik nog ff naar kijken en indien nodig dossiers koppelen en bloks aanpassen. Dank voor de doorgifte. Als je een tijdje recente wijzigingen controleert zie je de scholieren over elkaar heen buitelen Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 nov 2017 17:25 (CET)

Timmy Sluier[bewerken]

Misschien kun je op WP:RB even reageren op het deblokkadeverzoek voor Timmy Sluier. Ik zie in zijn edits helemaal niets van vandalisme. En al helemaal geen langdurig structureel vandalisme. The Banner Overleg 24 nov 2017 19:26 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 nov 2017 15:46 (CET)

Deleted article![bewerken]

Dear sir madam, I’ve tried to add information about a good friend in The Netherlands to surprise him on his birthday. This information is on line available and is not for promotional use of any sort at all. Yet is the information deleted, our IP numbers blocked and published on internet. This is absurd! Would you be so kind to reverse this? Or at least delete the information we wrote over him from your deleted site? We do not want him to discover that! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 103.208.220.139 (overleg · bijdragen) 25 nov 2017 16:07‎ (CET)

Wikipedia is een encyclopedie en geen plek om een verjaardagsverrassing te plaatsen. Uw bewerkingsrechten zijn niet opgeschort. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 nov 2017 15:45 (CET)
Excuse me but an encyclopaedia doesn’t use names like “One eyed fish” and “Grim Reaper” as mediator names! The information which was written was utterly useful for an encyclopedia and was not related to his birthday. Therefor I do have objection to the way you answered my question. I do request again to remove the history you are publishing as a log on internet under his name. He doesn’t know anything about this. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 103.208.220.139 (overleg · bijdragen) 25 nov 2017 16:07‎ (CET)

Waarom informatiepagina verwijderd?[bewerken]

Hoi Moira, Ik heb onlangs contentbuilding pagina aangemaakt. Dit is een marketingterm, geen reclame, geen promotie, geen commercie, niets. Ik heb de website vermeld omdat daar de definitie goed verwoord staat. Linkbuilding staat er bijvoorbeeld ook. Contentbuilding hoort er ook tussen. Graag terugzetten! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2001:980:1ab0:1:b8cf:1ff0:ce59:6260 (overleg · bijdragen) 28 nov 2017 12:10 (CET)

U kreeg reeds uitleg hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 nov 2017 12:11 (CET)

Even overleg is misschien beter[bewerken]

Hallo Moira, je hebt zojuist Ultrajectina verwijderd. Ik heb gevraagd om het te herplaatsen. Ik heb nieuwe bronnen geraadpleegd, overlegd via helpdesk en coachingsprogramma; mij is succes gewenst door je collega's, ik krijg geen op- of aanmerkingen meer en nu dit. Vertel me dan svp waarom het nog niet goed zou zijn en haal het niet meteen weg. Mvrgr AB65 (overleg) 29 nov 2017 18:09 (CET)

Update: na overleg met en op advies van Natuur12 heb ik een aangepaste tekst herplaatst. Zie de Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen (sorry, maar weet even niet zo snel de link te maken en wil je wel graag correct op de hoogte brengen) mvrgr AB65 (overleg) 29 nov 2017 22:44 (CET)
Dag AB65 - dat lijkt me een prima oplossing want nu is er geen artikel met auteursrechtenschending meer. Bij de controle van nieuwe artikelen kwam ik dit tegen en heb ik natuurlijk uitleg op eigen overlegpagina geplaatst. Ik zie dat dit al eerder was gegeven ook door twee anderen toen een zelfde probleem met hetzelfde artikel speelde. Goed dat u een coach heeft.Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 nov 2017 09:16 (CET)

Te verwijderen artikelen[bewerken]

Dag MoiraMoira, er staan nog 2 artikelen op deze beoordelingslijst die nog steeds niet verwijderd zijn of die juist relevant zijn voor behoud en aldus het verwijdersjabloon nog niet is verwijderd. Het gaat hierbij met name om Marco de Hollander. Het artikel is ooit door mij aangemaakt en voorzien van goeie bronnen. Maar nu zit nog ik nog steeds af te wachten of te artikelen gehandhaafd worden of juist worden verwijderd. De beoordeling van dit artikel was al sinds 21 november. Maar nu bijna anderhalve week verder is er nog steeds niets aan gedaan. Omdat ik weet dat jij moderator bent wil ik dus van jouw weten wat het resultaat is. Met vr. groet Maurice Gympetic (overleg) 29 nov 2017 22:32 (CET)

Dag Gympetic, van die dag heb ik inderdaad een aantal artikelen behandeld maar die is nog niet afgerond. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 nov 2017 09:18 (CET)

Afzettingsporcedure[bewerken]

Tedekke, ik dacht dat ik twee weken de tijd had om je afzettingsprocedure als moderator in te zetten. Aanggezien dit maar een week blijkt te zijn, en de aankondiging ondertussen meer dan een week oud is, even opnieuw de aankondiging. Driehonderd (overleg) 30 nov 2017 01:32 (CET)

Bewerkingen op Kadjaren[bewerken]

Hallo Moira. Twee anonieme gebruikers met IP-adressen in Rusland (5.140.78.235 (overleg | bijdragen | bloks)) en Saudi Arabië (51.36.80.247 (overleg | bijdragen | bloks)) hebben bedenkelijke bewerkingen gedaan op Kadjaren. Zijn dit trollen? Ik heb daarover overleg gevoerd met Tulp8 (Overleg_gebruiker:Tulp8#Bewerkingsoorlog_op_Kadjaren) maar we weten beiden niet zo goed hoe we hiermee om moeten gaan. Wat is jouw ervaring? Of werk jij alleen met school-IP's? Bij wie kan ik dit anders het beste aankaarten? Bedankt, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 30 nov 2017 08:51 (CET)

Dat lijkt me een nationalistisch pro-turkse pov-pusher toe. Tulp8 heeft dit prima afgehandeld op de overlegpapina's. Ik ping RonaldB even omdat de IP-adressen suspect zijn. Bij doorgaan kan er semibeveiliging van de twee artikelen volgen. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 nov 2017 09:24 (CET)
Het IP uit RU is dynamisch en zou wel eens het echte IP van de gebruiker geweest kunnen zijn. Het andere IP uit SA is vrij zeker van een VPN en ook dynamisch. Die laatste wordt tzt vanzelf meegenomen als ik het algoritme om dit soort adressen te blokkeren voor elkaar heb. - mvg RonaldB (overleg) 30 nov 2017 11:26 (CET)
Top! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 nov 2017 11:28 (CET)
Hartelijk dank voor de hulp en uitleg. Ik leer zoveel van gebruikers als Tulp8 en jullie. Groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 30 nov 2017 11:49 (CET)
(Kopie van vraag op overlegpagina Tulp8) Tja, wat nu? Anonieme gebruiker 46.187.53.238 (overleg | bijdragen | bloks) zoekt nu het overleg, maar wel vanaf een IP-adres in Rusland (ditmaal omgeving Cheboksary). Hoe serieus is dit? Groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 1 dec 2017 12:05 (CET)
Dat is een dynamisch VPN IP. - mvg RonaldB (overleg) 1 dec 2017 12:09 (CET)
En daarom het artikel nu een maand semibeveiligd en oproep tot overleg op overlegpagina geplaatst. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 dec 2017 12:12 (CET)

beveiliging[bewerken]

Een moderator beveiligt niet blind, zeker niet als collega moderatoren vrolijk mee editwarren. Een moderator bewaakt of lemma's voldoen aan BLP, zeker als bekend is dat de beschreven persoon er een probleem mee heeft dat een bepaald detail wordt gepubliceerd. In het licht hiervan is het onjuist dat u wacht totdat iemand de verkeerde versie heeft teruggezet en dan gaat beveiligen. Het zou u sieren als u dat corrigeert. Peter b (overleg) 30 nov 2017 12:10 (CET)

Hoi Peter,
Ik denk niet dat het terecht is dat je Moira hiervan beticht, hoewel de beveiligde versie wel de versie is die het meest gedragen wordt volgens de overlegpagina. Toch heb ik, in het licht van WP:BLP, er voor nu wel voor gekozen om de toevoeging weer te verwijderen.
Ik vraag je wel om je niet te veel hierin vast te bijten en vooral de gehele overlegpagina te lezen. Het is niet verkeerd om een oude discussie af en toe opnieuw aan te gaan, maar als er in het verleden al een beslissing is genomen, moet je eigenlijk met nieuwe argumenten komen om hier tegenin te gaan. En niet gewoon maar ik vind dit. Ciell 30 nov 2017 13:17 (CET)

Filter[bewerken]

Hoi Moira, ik denk dat de nieuwe filter voldoende getest is en heb hem daarom uit log-only gehaald. Ik heb tevens de oude filter uitgezet. Groetjes, Xxmarijnw overleg 30 nov 2017 19:49 (CET)

Fijn! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 dec 2017 12:30 (CET)

Nieuws030[bewerken]

Ha MoiraMoira, Ik heb de pagina over Nieuws030 aangepast. Mag hij nu van de nominatielijst af? Hartelijks, JimTer – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.80.38.109 (overleg · bijdragen) 1 dec 2017 16:05 (CET)

Helaas is wat ik erboven plaatste nog steeds van toepassing: "uit de korte vermelding zonder secundaire serieuze bronnen blijkt geen encyclopedische relevantie; enkel lokaal relevant mogelijk". Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 dec 2017 16:06 (CET)

Blokkade[bewerken]

Dag MoiraMoira, zou jij voor mij dit IP adres 84.104.33.69 kunnen blokkeren? Bij voorbaat dank Gympetic (overleg) 1 dec 2017 19:49 (CET)

Zwarte Piet[bewerken]

Dat het al in het artikel staat is mij bekend. Is de inleiding niet bedoeld als een soort samenvatting met de belangrijkste feiten over het onderwerp? Anders kun je de hele inleiding wel weglaten (staat vast alles ergens in het artikel...)

Zoals ik al schreef in mijn bewerkingscommentaar, dit lijkt me een relevant feit waar veel lezers in geinteresseerd zullen zijn. Nu moeten ze eerst op zoek naar waar dit besproken wordt. KarlFrei (overleg) 6 dec 2017 15:10 (CET)

Ik adviseer u over dit soort ingrijpende wijzigingen via de overlegpagina van het artikel te overleggen eerst. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 dec 2017 15:11 (CET)

Bloot[bewerken]

Dag MoiraMoira. Kan jij, als je tijd hebt, eens kijken naar de bewerkingen van Gbh63 (overleg | bijdragen | bloks)? Ik twijfelde over Naturisten Federatie Nederland, maar ik heb toch teruggedraaid, onder meer vanwege origineel onderzoek ("In 2017 lijkt naaktrecreatie maatschappelijk goed geaccepteerd. Desondanks wordt er vaak nog lacherig over het onderwerp gedaan"), misschien lichtelijk promotionele tint ("Alle plekken waar je bloot kunt recreëren zijn terug te vinden op de website van NFN") en reclameachtige dooddoeners als "NFN maakt naaktrecreatie bespreekbaar", al zaten er ook nuttige aanvullingen bij, denk ik. Mvg, ErikvanB (overleg) 6 dec 2017 16:00 (CET)

Leg deze gebruiker uit wat wel en niet de bedoeling is in een encyclopedie. Zo te lezen een fan van naaktrecreatie en de bijdragen reflecteren dat inderdaad. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 dec 2017 16:02 (CET)
Later. Moet nu effe stoppen. ErikvanB (overleg) 6 dec 2017 16:05 (CET)
Nou, met pijn en moeite wat opgekrabbeld na verorbering van de nodige calorieën. ErikvanB (overleg) 6 dec 2017 22:22 (CET)

Belofte van het jaar (basketbal België)[bewerken]

Dit is een duidelijk geval waarbij je zelf doet waar je een ander van beschuldigd. The Banner Overleg 6 dec 2017 17:09 (CET)

Met een t. Je loop-t, je beschuldig-t. ;-) ErikvanB (overleg) 7 dec 2017 01:01 (CET)
Flauwe opmerking. Akadunzio (overleg) 7 dec 2017 01:03 (CET)
Nee, de-escalerende opmerking. ErikvanB (overleg) 7 dec 2017 01:20 (CET)
De-escalatie heeft niet de eerste prioriteit bij The Banner. Bob.v.R (overleg) 7 dec 2017 03:00 (CET)

Bepalen welke school bij een IP-adres hoort[bewerken]

Hallo MoiraMoira, ik heb even een vraagje, 46.44.170.242 (overleg | bijdragen | bloks) heeft op WikiKids (waar ik mod ben) gecyberpest (wel met geregistreerd account). Nou staat hier op WP dat t een school is, maar niet welke (hoe kun je dan toch weten dat het een school is btw?). Ik wil de even uitzoeken, en ik geloof dat jij weet hoe dat moet? WikiZeven (overleg) 6 dec 2017 23:29 (CET)

In het ws-sjabloon staan "whois" doorlinks. Daar is dat soms te vinden door daar te klikken. In dit geval niet dus heb ik gekeken of de school soms de website of mil/internettoegangsserver op het IP-adres had gezet en dat inmiddels bleek het geval. Soms is dat niet het geval en dan heb ik een redelijke kennis van ISP's en of die bepaalde stukken van hun ranges toewijzen aan scholen. Mocht u in de toekomst nog een keer er tegenaan lopen vraag hier gerust. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 dec 2017 08:16 (CET)
Hoe kun je zien of een schoolsite op IP-adres heeft staan? WikiZeven (overleg) 7 dec 2017 17:00 (CET)
Toets in http://ipadres of https://ipadres. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 dec 2017 17:02 (CET)

Puberteit meisjes[bewerken]

Hallo, Ik pastte gisteren in het artikel over puberteit onder 'Lichamelijke veranderingen' enkele zinnen binnen het kopje 'Bij meisjes' aan. Dit omdat wat er staat niet klopt, de puberteit bij meisjes begint met de borstontwikkeling, ongeveer gelijktijdig, echter vaak iets later volgt de groeispurt. U kunt dit nalezen in het boek 'Leerboek kindergeneeskunde, Een interactieve benadering in woord en beeld' door dr. Van den Brande et al. op pagina 237. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 213.124.162.26 (overleg · bijdragen) 7 dec 2017 08:46 (CET)

Nagekeken. U heeft gelijk zie ook hier. Wellicht kunt u dit aanpassen en chronologisch neerzetten en niet enkel de groeispurt weghalen waardoor ik uw weghaling terugdraaide. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 dec 2017 08:44 (CET)
Bedankt voor uw begrip, ik zal het straks even netjes aanpassen en zorgen dat het chronologisch logisch ingedeeld is.
Top! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 dec 2017 08:49 (CET)

pijlscheefkelk[bewerken]

hi, in een merkwaardige toevalligheid waren wij net bezig met dezelfde soort... ik heb via de latijnse naam Arabis hirsuta subsp. sagittata aangemaakt. Misschien even samenvoegen? Wij waren bezig met info overhevelen uit verspreidingsatlas.nl – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door 131.174.37.18 (overleg · bijdragen)

Dit artikel bestond al. U kunt desgewenst daar aanvullingen doen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 dec 2017 16:31 (CET)

Neutron-proton-vandaal[bewerken]

Dag MoiraMoira, ter info: een Duitse crosswiki-vandaal is bezig onder verschillende IP-adressen: 82.113.99.253 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) + 2.247.253.42 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). Weet niet of er wat mee moet gebeuren verder. Fijne zondag, ErikvanB (overleg) 10 dec 2017 04:56 (CET)

Lijkt me een crosswiki vandaal toe die telkens een onzintekst op ovelegpagina's plaatst dus adviseer om als die weer toeslaat een globaal weekblok aan te vragen omdat de ip-adressen bij elke inlog wisselen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 dec 2017 08:13 (CET)
Goed. Bedankt. ErikvanB (overleg) 11 dec 2017 09:23 (CET)

IP-adres[bewerken]

De OP die je had verwijdert, is van een actief IP. Ik bevind me nu in betreffend gebouw, en toen ik oningelogd op Overleg klikte, zag ik dat dit IP-adres nu in gebruik is door de school. WikiZeven (overleg) 11 dec 2017 11:52 (CET)

Aha. Dan kan het blijven. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 dec 2017 11:54 (CET)

Nazispam[bewerken]

Eigenlijk zou je deze smeerlap moeten blokkeren met zijn Hitlerbegrafenis-fondsenwerving/ Jakkes. Maar ja, hopelijk probeert ie het niet nog eens als iedereen naar bed gaat. Groet, ErikvanB (overleg) 11 dec 2017 22:06 (CET)