User talk:MoiraMoira

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
  Wikipedia


Farm-Fresh rainbow.png
Farm-Fresh rainbow.png
DEZE GEBRUIKER VIERT WIKANTIE EN DAARDOOR VERMINDERD ACTIEF EN NIET FREQUENT HIER. HET KAN DUS EVEN DUREN VOORDAT UW VRAGEN BEANTWOORD WORDEN. MOCHT U EEN MODERATORVERZOEK HEBBEN DAT GRAAG OP DE BETREFFENDE VERZOEKPAGINA STELLEN.
Manxwithbaseball.jpg
Pitcher High school baseball in Japan 2007.gif
Welkom op mijn overlegpagina.
LEES DIT EERST.

Antwoord op onderstaande vragen krijgt u door op de vraag te klikken:

1. Waarom is de link die ik in een artikel plaatste verwijderd?
2. Waarom is het artikel over mijn band/ensemble/mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
3. Waarom is het artikel over mezelf voor verwijdering voorgedragen of verwijderd?
4. Waarom is het artikel over mijn bedrijf(sprodukt)/organisatie/dienst/site voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
5. Waarom is het artikel wat ik een tijd geleden gemaakt/aan bijgedragen heb verwijderd en wat is daar aan te doen?
6. Waarom mag mijn persoon/mijn bedrijf/mijn produkt/mijn organisatie niet op Wikipedia en X (=willekeurig beroemder/bekender persoon/bedrijf/produkt/organisatie) wel?
7. Hoe kan ik vrijgave van auteursrechtelijk beschermde teksten ter plaatsing op Wikipedia regelen?
8. Hoe krijg ik live antwoord van een Wikipediaan en waar kan ik meer algemene informatie krijgen?
Als uw vraag er hierboven niet bijstond (en hier staat een nog uitgebreidere versie) dan kunt u nu hier klikken. Vragen en verzoeken poog ik tijdig te beantwoorden. Mocht er iets vergeten zijn, of uw vraag is nog niet beantwoord, laat me dat dan weten. Vragen over Wikipedia beantwoord ik enkel regulier hier in verband met de transparantie. Wilt u toch mailen in verband met privacygevoelige zaken schrijf hier dan een korte notificatie dan kijk ik in mijn wikimailbox. Wilt u een reactie schrijf hier dan niet anoniem en wees zo beleefd uw bericht te ondertekenen door af te sluiten met vier tildetekens (~). Op anonieme reacties wordt niet gereageerd. Overleg hier wordt hier gevoerd, overleg op uw eigen overlegpagina voer ik daar verder. Afgehandelde oudere berichten staan in de archieven. Heeft u een vraag over een lemma zet de naam dan tussen twee vierkante haken dan ik er makkelijker naar kijken, anders doe ik dat voor u.
Magic wand.svgHeksen kan ik niet, toveren doe ik enkel op verzoek.
En tot slot - voor de virtuoso's onder u - geniet mee van John Baston: "hier".

Hoe zat het ook al weer?[bewerken]

Hoi MoiraMoira, even een vraag uit de categorie 'Hoe zat het ook al weer' (je kunt er helaas geen punten mee winnen). Ik zie deze edit van BV en dacht dat hij dat niet meer mocht doen. Weet jij nog dat zit? - Robotje (overleg) 31 jul 2015 22:41 (CEST)

Knutselen in andermans bijdragen is sowieso ongewenst zeker bij deze gebruiker die daar al meermaals op is aangesproken. Ik zou dit dus nogmaals doen als ik jou was. Bewerken in andermans ondertekende overlegbijdragen mag de gebruiker niet meer van de AC voor zover ik me herinner net terug van vakantie. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 1 aug 2015 09:31 (CEST)
Aanvullend: Onze collega Wikiklaas heeft dit al hersteld. Een dossieraanvulling zou gewenst zijn denk ik zo. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 1 aug 2015 10:44 (CEST)
Inmiddels nog een toegevoegd, nu ging het weer los op Wikipedia:ontmoeten. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 6 aug 2015 17:06 (CEST)

He! (zucht van opluchting)[bewerken]

Ik had je gemist... Blij dat je er weer bent. Goeie wikantie gehad? Kleuske (overleg) 1 aug 2015 14:12 (CEST)

Lief berichtje dank. Ja rustig gehad in Bretagne dit jaar. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 1 aug 2015 14:13 (CEST)

FYI[bewerken]

Jaren geleden door jou geblokt maar wil graag een nieuwe kans. Natuur12 (overleg) 4 aug 2015 16:11 (CEST)

Nee door collega JurriaanH als ingelogde vandaal, sokpoppen later wel door mij. Bied die kans via de ontsnappingsclausule uitgaand van goede wil en opgroeien kind tot volwassener iemand lijkt me. Vraag ook welk account geprefereerd wordt en bied coaching aan. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 4 aug 2015 16:14 (CEST)

Quirijnboulevard[bewerken]

Hallo MoiraMoira,

ik heb een vraag over de laatste wijziging op Stokhasselt Wiki pagina. Die luidt: De oorspronkelijke ambitieuze plannen onder de naam Quirijnboulevard zijn niet uitgevoerd door de crisis. Ik waag te betwijfelen of dat correct is. Ik ben zelf woonachtig in dit nieuwbouwplan Quirijnboulevard. De brochures over de woningen, de overeenkomst met de aannemer, de koopovereenkomst van de grond met de gemeente, de communicatie van de gemeente over inrichting van het park, overal wordt het woord Quirijnboulevard gebruikt. Het is wel zo dat niet alle plannen van destijds (door de crises) zijn uitgevoerd maar tot zover ik weet zijn er woningen gebouwd die onder het plan Quirijnboulevard vallen in de volgende straten: Nobelstraat, Ingenhovenlaan, Van Otterloostraat, Dreesdenstraat, Voormolenerf, Landrestraat, is er ten zuiden en noorden van de Van Anrooylaan een park aangelegd (dat quirinustuinen heet) en er is een MFA gebouwd. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Iec 97u poiw (overleg · bijdragen) 4 aug 2015 19:14‎ (CEST)

Hallo, als dat zo is voeg dat dan gerust toe met bron. Wat u plaatste was in strijd met wat er stond en bevatte promovermelding. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 4 aug 2015 20:17 (CEST)

Master of Sports[bewerken]

Ik zie dat je [[Categorie:Master of Sports]] hebt teruggedraaid. Zou je op de betreffende OP kunnen uitleggen wat je met Rusland bedoelt? Er is helaas sprake van spraakverwarring waarin ik wat duidelijkheid hoop te scheppen. Rusland is niet eenduidig, dat kan namelijk het Russische Keizerrijk zijn, de Russische Federatieve Socialistische Sovjetrepubliek, of de Russische Federatie. En dan heb ik het nog niet eens over het foutieve gebruik van Rusland als de Sovjet-Unie wordt bedoeld. Ergo, als de Master of Sports er vóór 1917 was, of door de Russische Federatie na 1991 in stand is gehouden, dan graag de juiste, overeenkomstige categorie gebruiken. Muumi (overleg) 6 aug 2015 11:21 (CEST)

Gebruiker:Muumi - dit is door mij gemotiveerd teruggedraaid zoals u kunt zien. De Master Sporta-onderscheiding werd uitgereikt in de USSR. Na uiteenvallen hiervan werd de uitreiking doorgezet in de Russische Federatie, daarna in Rusland. Vandaar mijn opmerking in de bewerkingssamenvatting. Vervangen van de een door de ander zoals u deed zomaar was dus geen optie in dit geval. Als er categorieën zijn voor alledrie dan kunnen die erbij lijkt me. Ik zit echter niet in de categorieaanmaak. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 6 aug 2015 11:25 (CEST)

Bart De Moor[bewerken]

De pagina Bart De Moor werd verwijderd ... Ik was er nog aan bezig ... Kan ze aub terug geplaatst worden ? Ze was nog niet af Met dank – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door IdaTassens (overleg · bijdragen) 6 aug 2015 11:48 (CEST)

Nee. Zie uw eigen overlegpagina onderaan voor de reeds gegeven uitgebreide dubbele uitleg. Het was driemaal grond voor directe verwijdering - persoonspromo, deels anderstalig, auteursrechtenschending en zo te zien tevens aangemaakt in strijd met de gebruiksvoorwaarden. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 6 aug 2015 11:48 (CEST)

Kazachstan op het Türkvizyonsongfestival[bewerken]

Hoi MoiraMoira, vanwaar heb je het artikel Kazachstan op het Türkvizyonsongfestival alsnog verwijderd? De tekst bevatte veel meer informatie dan de voorgaande keren. Het was dus niet eens een beetje gelijk aan voorgaande keren. Over relevantie oordeel ik verder niet... Dqfn13 (overleg) 7 aug 2015 13:51 (CEST)

WP:TERUG is de weg. Aanmaker recidiveert ondanks belofte om te stoppen meerdere malen. Hij kreeg uitleg hier en bovenaan stond het ook al hier. Dit blijft anders dweilen met kraan open na persisteren, sokpoppen, en -tig keer beloven op te houden. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 aug 2015 13:54 (CEST)
Ik snap 'em. Soms is dat de minst leuke en prettige manier, maar wel de enige. Dqfn13 (overleg) 7 aug 2015 13:56 (CEST)
Ja dat is mooi kernachtig verwoord. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 aug 2015 13:57 (CEST)

Anonieme vraag[bewerken]

Beste,

Mijn concurrenten Sandd en PostNL hebben wel een soortelijke pagina als mijn vervoersbedrijf. Wat is de reden dat het voor hun wel legaal is en voor mij niet?

Kijk even hierboven in het f.a.q. bij punten vier en zes. Daar staat het antwoord dat MoiraMoira anders zou geven ook keurig verwoord. Dqfn13 (overleg) 7 aug 2015 14:24 (CEST)

Ep-Nuffic[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Dank je wel voor je snelle reactie op het artikel dat ik plaatste over EP-Nuffic. Dit artikel is niet bedoeld als reclame. Het heeft encyclopedische waarde omdat EP-Nuffic is ontstaan uit een fusie van Europees Platform en de Nuffic. Deze twee organisaties hebben al jaren hun eigen pagina op Wikipedia. Nu ze gefuseerd zijn heb ik die pagina's geactualiseerd. Het lijkt me niet meer dan logisch dat er dan ook een nieuwe pagina komt waar iets staat over de gefuseerde organisatie. Ik wil je vriendelijk verzoeken de verwijderde pagina weer zichtbaar te maken.

Groetjes,

Marjolein

Mhusken (overleg) 7 aug 2015 16:30 (CEST)

Ep-nuffic betrof expliciete reclame (quotes: "EP-Nuffic is hét expertise- en dienstencentrum" en "Grenzen vervagen of worden verlegd. Zo openen we een nieuwe wereld." zeggen hopelijk genoeg) zoals ik u reeds op uw overlegpagina uiteenzette. Er bestond reeds een artikel over Nuffic en de fusiepartner. Dat zou u kunnen updaten uiteraard maar gezien wat u schreef betwijfel ik of dat een goed idee is. Denkt u tevens aan de gebruiksvoorwaarden? Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 aug 2015 20:34 (CEST)

Botte botjes[bewerken]

Bedankt, al is de logica op Commons af en toe ver te zoeken. De afbeelding werd verwijderd inclusief alle links en vervolgens weer behouden !? Vriendelijke groet, Maasje 8 aug 2015 10:26 (CEST)

Ja de wegen van bots zijn soms ondoorgrondelijk. Graag gedaan! Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 aug 2015 10:08 (CEST)

Homo-ontmoetingsplaatsen[bewerken]

De redirect Homo-ontmoetingsplaatsen, die verwees naar een bestaande pagina, lijkt mij niet overbodig of onjuist. Er verwijzen zelfs pagina's naar. Sjoerd de Bruin (overleg) 9 aug 2015 10:05 (CEST)

Ben door het oerwoud van doorverwijzingen aan het gaan. Heren Ontmoetings zaken (niet alle heren zijn homo Glimlach) en meervouden van zaken zijn verwijderd, legitieme zaken dus zinvolle redirects (synoniemen dus zoektermen waarop wel gevonden moet worden) zijn uiteraard wel behouden. Ik kwam in die kluwen terecht doordat er bij sessie door een collega de Stichting Keelbos was verwijderd en ik de loze redirects aan het doen was als onderhoudstaak. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 aug 2015 10:07 (CEST)
Dat maakt het nog niet gewenst om legitieme redirects, die aangemaakt zijn in 2007, zomaar weg te gooien. Er kan extern naar worden verwezen, bij deze zelfs intern. Gelieve terugplaatsen. Sjoerd de Bruin (overleg) 9 aug 2015 10:44 (CEST)
De legitieme zijn behouden, de overbodige en onjuiste niet dat heb ik hierboven uitgelegd. Mocht ik daarbij een fout hebben gemaakt laat het dan weten maar volgens mij heb ik alles goed beoordeeld conform de verwijderreden in het verwijdermenu wat we hebben te weten Doorverwijzing naar niet-bestaande of verwijderde pagina, overbodige of onjuiste doorverwijzing. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 aug 2015 10:53 (CEST)
Sjoerd gaf aan dat er inkomende links zijn. Dat is toch wel vervelend. Ik heb die links even aangepast. Op zich is een meervoudsvorm meestal overbodig, maar dan moeten we geen interne links ernaartoe hebben. Lymantria overleg 9 aug 2015 12:00 (CEST)
Top! Ik had al zitten kijken maar kon niets vinden want wilde het gaan herstellen maar ben daar een kluns in en heb geen zoekvervangbotje ook. Dank Lymantria. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 aug 2015 12:10 (CEST)
Zoekvervangbotje was niet nodig, het waren twee pagina's ... Lymantria overleg 9 aug 2015 13:03 (CEST)
Ah dan viel het gelukkig mee dus. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 10 aug 2015 11:11 (CEST)
Maar het is toch niet de bedoeling redirects te nuweggen zonder langs TVP te gaan: het is allerminst oncontroversieel. Zie ook WP:R#Verwijderen. — Zanaq (?) 11 aug 2015 18:53 (CEST)

Vraag over verwijderde tekst en afbeelding[bewerken]

Beste MoiraMoira,

Vorige maand hebben wij de wikipedia pagina van het Prinses Beatrix Spierfonds aangepast en een afbeelding toegevoegd. De aangepaste tekst en de afbeelding zijn helaas verwijderd. Wat is hier de reden van? Alvast bedankt voor het antwoord. – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Chantallui (overleg · bijdragen) 11 aug 2015 15:31 (CEST)

Zie hier en hier. De afbeelding miste toestemming/vrijgave. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 11 aug 2015 15:34 (CEST)
Bedankt voor je antwoord. Nog tips hoe we de tekst weer up-to-date krijgen? – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Chantallui (overleg · bijdragen) 12 aug 2015 09:15 (CEST)
Op de eigen website kunt u alles updaten wat u wilt en promotie bedrijven, niet in de encyclopedie hier en denk tevens aan de gebruiksvoorwaarden alsmede beleefdheidszaken als ondertekenen en aanspreekvorm als u toch besluit iets hier aan te passen of te overleggen voor u aanvangt met deze account. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 aug 2015 09:15 (CEST)
Als het daadwerkelijk gaat om het up to date krijgen van neutrale en objectieve informatie kan dat neem ik aan wel op wikipedia. Voor reclameteksten is wikipedia uiteraard niet bedoeld. Nietanoniem (overleg) 12 aug 2015 09:17 (CEST)

DANBAALJEHARD[bewerken]

Terecht blok, m.i. Ik heb zitten twijfelen over {{og}}, maar echt aanstootgevend kon ik het niet vinden. Daarom genoeg touw gegeven om zich op te hangen en dat was 'm bijna gelukt. Kleuske (overleg) 12 aug 2015 08:57 (CEST)

Geen enkele intentie om bij te dragen en die naam is idd ook niet prettig en duikt dan ook bij het voetbalvandalisme in de bewerking bovenaan ook. Er was ook een DanBaalJe (overleg | bijdragen | bloks) maar die was nog stil. Kwam dit tegen bij het doorlopen van de nieuwe gebruikersnamen vanochtend die ik dan verwelkom/aanspreek/uitleg geef en de og's en (crosswiki)vandalen tussen uit vis. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 aug 2015 08:58 (CEST)
Glimlach "Ik geef hem van tussen de vis." Die kende ik nog niet, maar ik ga hem erin houden. Dank. Het bovenstaande was geen kritiek, meer een uitleg van mijn handelwijze. Kleuske (overleg) 12 aug 2015 10:20 (CEST)
Je handelswijze was onberispelijk Glimlach. Ik kopte enkel in bij het nalopen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 aug 2015 10:25 (CEST)

Vraag met betrekking tot verwijderen wikipediapagina[bewerken]

Beste Moira,

Ik wil graag een wikipediapagina aanmaken voor Youfone, maar zie dat jij deze in het verleden hebt verwijderd. Mag ik hier de reden van weten? Ik wil graag onze pagina opzetten in Wikipedia zodat we op neutrale wijze bedrijfsinformatie kunnen verschaffen aan personen die geïnteresseerd zijn in Youfone. Onze klantenbase is nu zo'n 100.000 en graag geef ik hen en andere belangstellende meer inzicht in ons bedrijf, onze ontstaansgeschiedenis, werkwijze en toekomstvisie. Dit is puur informatief en zonder commercieel belang. Ik zie overigens dat andere providers zoals Simpel, KPN, Vodafone en T-Mobile wel zijn toegelaten op Wikipedia terwijl onze propositie nauwelijks verschilt van deze partijen.

Hopelijk ben je bereid om onze pagina in nieuwe vorm live te laten gaan. Je bent altijd welkom om aanpassingen te maken of opmerkingen te plaatsen mits het in lijn is met het Wikipedia reglement.

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

Youfone – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Wikipediayoufone (overleg · bijdragen)

Volgens mij kan wat jullie willen prima op youfone.nl Nietanoniem (overleg) 12 aug 2015 16:04 (CEST)
Simpel, KPN en dergelijke zijn niet toegelaten, er zijn mensen (vrijwilligers) geweest die er een artikel over hebben geschreven. Nietanoniem (overleg) 12 aug 2015 16:05 (CEST)
Dank voor de uitleg in mijn absentie Nietanoniem. @Wikipediayoufone: Gezien de zeer persistente reclame met herhaald misbruik van sokpopaccountS is het inmiddels totaal onmogelijk dat dit vanuit het bedrijf nog gebeuren zal - zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 aug 2015 16:54 (CEST)

Vraag over verwijderen pagina Liberation Route Europe[bewerken]

Beste Moira,

Recentelijk heb je de pagina die ik had aangemaakt over de Liberation Route Europe verwijderd. Ik ben benieuwd naar de exacte beweegredenen hiervan. Temeer omdat ik soortgelijk heb geschreven als de pagina over het ´Airborne Museum Hartenstein´, die wél gewoon op Wikipedia staat. Ik hoor het graag!

Met vriendelijke groet, 213.207.85.185 14 aug 2015 10:13 (CEST)

Mij restte geen andere optie toen ik dit afhandelde bij sessie na twee weken beoordelings- en verbetertijd aangezien was aangegeven dat de teksten letterlijk waren overgenomen van een andere website hier. Verdere informatie kunt u zoals u kon lezen toen u hier terechtkwam bovenaan in het f.a.q. vinden. Punten 5 en 7 zijn voor u relevant om op te klikken en door te lezen. Het onderwerp is zeker encyclopedisch relevant maar kon in deze vorm dus niet blijven bestaan. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 aug 2015 10:23 (CEST)

RB[bewerken]

Alles goed met Ronald (B.), MoiraMoira? Gewoon vakantie vieren en niks aan de hand, hoop ik? Groet, ErikvanB (overleg) 14 aug 2015 13:47 (CEST)

Ja hoor. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 aug 2015 14:12 (CEST)
Mooi zo. ErikvanB (overleg) 14 aug 2015 14:18 (CEST)
29 augustus. Het begint te lijken op een wereldreis... ErikvanB (overleg) 29 aug 2015 04:26 (CEST)

Rehabilitatie[bewerken]

Goedemorgen, MoiraMoira. Ik ben 7 jaar te laat, maar ik heb dit bronloze wollige verhaal toch maar ongedaan gemaakt. Misschien te rigoureus, maar wel leesbaarder zo dan al die lijstjes over contact leggen en opbouwen van een samenwerkingsrelatie, wensen, behoeften, ondersteuningsvragen, mogelijkheden en beperkingen, gewenste hulpbronnen, ontwikkelen van doelvaardigheid, het vermogen om een doel te stellen, stellen van doelen, hulpbronnen om die doelen te bereiken, creëren, verkrijgen of gebruiken van hulpbronnen, en... gaap... en... zzzzzzz. Welterusten. ErikvanB (overleg) 15 aug 2015 03:02 (CEST)

Lijkt me prima toe. groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2015 09:20 (CEST)

Clive Mendes[bewerken]

Honkbalcoach en honkbaltrainer zijn toch synoniemen? Wwikix (overleg) 15 aug 2015 10:34 (CEST)

Nee. Een coach begeleidt een team tijdens wedstrijden. Een trainer traint een team. Soms traint een coach ook een team maar dat staat wel los van elkaar. Een honkbalteam heeft meestal meerdere trainers en een aantal coaches tijdens de wedstrijden (hoofdcoach in dug out, derde honk coach, eerste honk coach, slagcoach, bullpen coach, pitching coach). Er kan dus overlap zijn maar het zijn twee verschillende zaken/functies. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2015 10:39 (CEST)
Zover ik dat heb nagegaan staat dat niet in het artikel over honkbal of elders. Zou je dat alsnog daarin of in een apart artikel willen zetten? Wwikix (overleg) 15 aug 2015 10:43 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd zie hier. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2015 10:56 (CEST)
Bedankt voor deze uitgebreide toevoeging. Wwikix (overleg) 15 aug 2015 10:59 (CEST)
Graag gedaan. Kan nog beter en uitgebreider maar dan moet ik er dieper induiken en gaan lenen bij de enwiki buren. Klusje voor als ik meer tijd heb. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2015 11:01 (CEST)

Te beoordelen pagina's[bewerken]

Beste MoiraMoira, volgens mij kan het niet dat je eerst meewerkt aan het opstellen van deze lijst en je dan zelf de beoordelingen doet. Hier ben je je eigen stelling aan het bewijzen. Ik stel voor dat je deze beoordelingen ongedaan maakt en de beoordelingen overlaat aan een neutraal moderator. Akadunzio (overleg) 15 aug 2015 14:22 (CEST)

Ik heb geen enkele bemoeienis met die lijst. Wel heb ik de ip-adressen waar het vandaan kwam aangevuld en verder uitgezocht op verzoek zodat degene die dit inhoudelijk doet beter kan kijken wat er nog beoordeeld en verbeterd en genomineerd dient te worden. U bent dus abuis. Wilt u meehelpen met beoordelen en verbeteren van de daar staande artikelen dan kunt u dat aan de betrokkene aangeven en met hem in overleg treden. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2015 14:24 (CEST)
U kunt niet eerst beweren dat iemand projectverstorend gedrag vertoond onder andere door het aanmaken van korte artikelen en daarna deze artikelen gaan beoordelen als inhoudelijk niet in orde. Daar bewijst u gewoon uw eerder geponeerde stelling. Ik ben dus helemaal niet abuis. Ik heb mijn commentaren al geschreven op de TPB pagina's, maar als op voorhand al vaststaat dat deze artikelen allemaal moeten verwijderd worden, ondanks de vele bezwaren van verschillende gebruikers, is dit meehelpen tevergeefs. Akadunzio (overleg) 15 aug 2015 14:52 (CEST)
Nogmaals u bent abuis en de conclusies die u trekt zijn tevens onjuist. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2015 14:56 (CEST)
Neen, ik trek helemaal geen onjuiste conclusie. Met twee gebruikers een nalooplijst opstellen en de ene gebruiker nomineert en de andere gebruiker beoordeelt. En dan nog beweren dat u dat in volle onafhankelijkheid kan beoordelen. Ik denk niet dat u nog onafhankelijk kunt oordelen als u aan deze lijst hebt meegewerkt. Akadunzio (overleg) 15 aug 2015 15:28 (CEST)
Nogmaals: U bent abuis en hier nu stoppen svp met die rare loze aantijgingen. Ik heb geen enkele bemoeienis met de lijst met artikelen anders dan de ip adressen uitzoeken en groeperen en completeren zodat collega EvilFred er mee aan de slag kon. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2015 15:39 (CEST)
Nogmaals dit zijn geen loze aantijgingen. Door mee te werken aan de lijst van artikelen kan u niet meer onbevooroordeeld die zelfde artikelen gaan beoordelen. Er zijn voldoende andere moderatoren waar u dit werk aan kunt overlaten. En als ik mij niet vergis ben je met deze gebruiker ook al in de clinch gegaan over nominaties en wraaknominaties. Dus nogmaals het verzoek de beoordelingen aan anderen over te laten. Akadunzio (overleg) 15 aug 2015 15:58 (CEST)
Klaar ermee. Nu stoppen met deze onzin hier. Dit is iemand lastig blijven vallen met valse beschuldigingen en dat kan niet. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2015 16:01 (CEST)
@Akadunzio: het opstellen van een lijst is een technische aangelegenheid die geen enkele betrokkenheid bij het onderwerp impliceert. Men gaat na of een bepaalde gebruiker een artikel heeft gemaakt en zet het op een lijst als dat laatste het geval blijkt. Het op die lijst zetten houdt geen enkel oordeel in. Oordelen komt pas daarna, als de artikelen die op de lijst staan bekeken worden op encyclopedische relevantie, (zelf)promotie, verifieerbaarheid enzovoort. Je zit er inderdaad flink naast met je oordeel. Dat mag natuurlijk, maar het is volstrekt ongepast om dan ongefundeerde beschuldigingen te uiten aan het adres van iemand die in dit geval niets anders doet dan meehelpen de encyclopedie op te schonen. Wie iemand ergens van beschuldigt, moet dat met feiten kunnen onderbouwen. Nu aangetoond is dat je een redeneerfout en dus een beoordelingsfout maakt, zou het gepast zijn om je excuses aan te bieden en de zaak verder te laten rusten. WIKIKLAAS overleg 15 aug 2015 16:14 (CEST)
Dank Wikiklaas. Even voor de helderheid voor jou - ik heb niets met het opstellen van die lijst met artikelen te maken zelfs maar heb enkel de lijst met gebruikte IP-adressen geordend en uitgebreid zodat EvilFred alles kon gaan uitzoeken verder. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2015 17:25 (CEST)
De helderheid van Wikiklaas is wel erg eenzijdig. U hebt deze gebruiker beschuldigd van projectverstorend gedrag en dat toont u onder andere aan met het blokkeerverzoek van dezelfde Wikiklaas, waar die de aanmaker van deze artikelen de aanmaak van de te beoordelen artikelen aanwrijft als projectverstorend gedrag. Ik denk dat het dus best zou zijn dat zowel Wikiklaas als u zich niet zouden bezig houden met het beoordelen van deze artikelen. Akadunzio (overleg) 15 aug 2015 17:34 (CEST)
@Wikiklaas: ik zie op deze lijst toch wel meer zaken dan alleen maar technische aangelegenheden. Je kan niet eerst een lijst helpen opstellen en daarna gaan oordelen over dezelfde lijst. Hou dus aub op om mij te beschuldigen van ongefundeerde beschuldigingen of van redenering- of beoordelingsfouten. Akadunzio (overleg) 15 aug 2015 17:14 (CEST)
@Akadunzio: Het zou pas gepast zijn om met beschuldiging te komen dat iemand niet een onafhankelijk oordeel geeft, als je die met meer kunt funderen dan dat iemand technische werkzaamheden t.b.v. iemand anders' lijst heeft gedaan. Je beschuldigt met "niet onafhankelijk" van belangenverstrengeling, van iets heel ernstigs: betalingen? familierelatie? Dat ernstige is mij nergens gebleken. Misschien ben je bang dat er een bevooroordeeldheid zou zijn. Ook dat vind ik niet dat je voldoende onderbouwt. Dat een moderator blijk heeft gegeven jegens een gebruiker een maatregel noodzakelijk te achten, neemt niet weg dat het die moderator is toegestaan om bijvoorbeeld artikelen waaraan die gebruiker heeft bijgedragen te beoordelen aan de beoordelingscriteria en de meegegeven argumenten. Dat wegen kan en moet hij of zij nog steeds doen op die criteria en je geeft ook niet aan dat je het idee hebt dat daar onjuist in is gehandeld. Dat over beoordelingen discussies ontstaan is een feit, soit.
Nog afgezien van dat de Nederlandse wikipedia niet in de luxe-positie verkeert dat er maar eindeloos nieuwe moderatoren kunnen worden opgetrommeld, is je beschuldiging over niet-onafhankelijkheid van een van de collega-moderatoren die zich met iets bemoeid heeft een aantijging die ik je aanreken. Zeker nu het bij herhaling is gebeurd. Excuses zijn op zijn plaats, geboden zelfs als je ook maar iets van serieusheid in je hebt, en vermoedelijk niet voldoende om de smet die dit gesmeur jouwerzijds met zich heeft meegebracht snel te vergeten. Lymantria overleg 15 aug 2015 18:54 (CEST)
Beste Lymantria, ik versta niet goed wat je hier allemaal hebt neergeschreven. Het feit is dat het niet kan dat iemand eerst een lijst helpt opstellen over een gebruiker en daarbij beweert dat deze gebruiker projectverstorend is onder andere omdat hij korte niet-relevante artikelen aangemaakt heeft en die zelfde moderator die zelfde artikelen gaat beoordelen als niet-relevant. Dan ben je niet meer onbevooroordeeld en kan je dit beter aan een andere moderator overlaten. Voor deze mening ga ik uiteraard geen excuses aanbieden. De vorige keer bij Wikiklaas, die eerst een blokkadeverzoek indient en daarna het volgende blokkadeverzoek afhandelde, was het excuus dat hij al ingelezen was. Ik denk dat men dan beter iets meer afstand neemt van deze zaak. Daarom had ik toen ook een afhandeling van een onafhankelijk moderator gevraagd. Alleen om de zaak de de-escaleren in plaats van te escaleren, waar sommigen hier blijkbaar gezien de toon op uit zijn. Akadunzio (overleg) 15 aug 2015 20:33 (CEST)
Dat geldt in alle gevallen de toon van uzelve, waar je met de bewoording "onafhankelijk" suggereert dat er andere belangen gediend worden dan de goede gang van zaken op wikipedia. Je mening, dat iemand die zich in een zaak heeft verdiept en een uitspraak heeft gedaan, niet meer verder zou mogen met die zaak, deel ik niet. In ernstige gevallen natuurlijk wel - het is niet bon ton om een eigen verzoek op de beoordelingslijst af te handelen of iemand te blokkeren vanwege een ruzie of bewerkingsconflict met jezelf. Maar we kennen geen wraking hier en dat zou m.i. bij voorkeur zo moeten blijven. Bij het beoordelen van artikelen gaat het om inhoud, bij het beoordelen van gebruikers om gedragingen. Die zijn zo verschillend van aard dat het in het algemeen voor moderatoren goed te scheiden moet zijn. Dezelfde gebruiker bij verschillende zaken: idem dito. Als jij daar een andere mening over hebt, is dat vanzelfsprekend prima en je kunt iemand er van proberen te overtuigen dat het anders zou moeten. Maar overtuigen gaat in het algemeen niet met een kaakstoot, of een beschuldiging van niet-onafhankelijkheid - subtiel klinkend (laat het doen door een onafhankelijke moderator), maar eigenlijk uitzonderlijk grof en diep beledigend. Lymantria overleg 15 aug 2015 23:35 (CEST)
Los van de ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van MoiraMoira, die nooit gedaan hadden mogen worden omdat ze uitsluitend zijn gebaseerd op eigen verdenkingen waarvoor iedere reële grond mist: Akadunzio is ook nog eens bijzonder slecht geïnformeerd over de zaken waarover hij op zo hoge toon een mening meent te moeten verkondigen. Zo heeft MoiraMoira niet meegeholpen aan het opstellen van een lijst maar uitsluitend aan het uitzoeken van het woud van IP's waarvan bewuste medewerker gebruik maakte, en heb ik geen blokverzoek gedaan. Ik heb in mijn hele Wikipedia-carriëre een aantal blokverzoeken gedaan dat makkelijk op de vingers van één hand te tellen is, en ik weet heel goed dat het verzoek tot blokkeren van deze gebruiker daar niet bij was. Het is dus regelrechte nonsens en opnieuw kwalijke laster dat ik een blokverzoek zou hebben afgehandeld dat ik zelf heb ingediend. Werkelijk alles wat op Wikipedia gebeurt is eenvoudig terug te vinden in de geschiedenis. Het is dus voor eenieder na te gaan dat Akadunzio hier uit z'n nek kletst. Iedereen heeft het recht om zichzelf onsterfelijk belachelijk te maken, zoals hij nu doet. Maar het gaat niet aan om en passant daarbij de onterechte suggestie te wekken dat andere gebruikers wat te verwijten zou zijn. Voor het gedrag dat Akadunzio hier vertoont is de kwalificatie "laag" nog een eufemisme. WIKIKLAAS overleg 16 aug 2015 01:02 (CEST)
Beste Wikiklaas, MoiraMoira heeft echt wel iets meer gedaan dan alleen maar IP-adressen bij elkaar gebracht. Ze heeft deze gebruiker ook beschuldigd van projectverstorend gedrag en daarvoor haalt ze onder andere dit als argument naar voor. Onder andere het aanmaken van ultrakorte artikelen. Ik denk dat de door jou gemaakte samenvatting kan beschouwd worden als een blokverzoek tegen deze anonieme gebruiker en dit blokverzoek is ook doorgevoerd. En ik heb ook niet geschreven dat je dit blokverzoek hebt afgehandeld, maar het volgende. Ook hier wordt door MoiraMoira een duidelijk statement gegeven over deze gebruiker. Als je zo'n voorgeschiedenis hebt met deze gebruiker, denk ik dat het beter is de beoordelingen over de relevantie van zijn artikelen over te laten aan anderen. Dit om niet de indruk te wekken dat men zijn eigen gelijk (het aanmaken van niet-relevante artikelen om het project te verstoren) probeert aan te tonen. Datzelfde gold voor de afwerking van het blokkadeverzoek Dat jullie dit menen te moeten aangrijpen om mij te moeten aanvallen zegt veel over jullie. Ik zie hier gewoon wat ik zie. Een discussie met een anoniem, telkens over de relevantie van artikelen, waarbij telkens dezelfde namen opduiken: Kleuske, EvilFreD, MoiraMoira en Wikiklaas. Een discussie die om verschillende redenen serieus uit de hand is gelopen. Orgelpunt van deze discussie is de massanominatie door EvilFreD, die afgerond wordt door de beoordeling door MoiraMoira. Akadunzio (overleg) 16 aug 2015 09:18 (CEST)
Hoort ook een beetje bij de werkwijze van deze IP-gebruiker he. Iedereen tegen de haren instrijken om vervolgens te gaan roepen dat iedereen te betrokken is om te handelen. Zowel Moira, Lymantria als Wikiklaas trappen duidelijk niet in deze goedkope truc. Wat je wilt zou ideaal zijn in de perfecte wereld Akadunzio maar we leven niet in de perfecte wereld en we hebben beperkte mankracht, beperkte tijd en beperkte middelen. Wat jij wilt gaat niet, tenzij we een oneindig leger aan super actieve mods hebben die de hoofdpijnzaken aanpakken. Zie jij het al gebeuren? Natuur12 (overleg) 16 aug 2015 19:03 (CEST)
Ik zie alleen dat een aantal relevante artikelen, die verschillende gebruikers E vonden, wordt weggesmeten, alleen omdat men problemen heeft met de werkwijze van een gebruiker en men hiermee wenst te bewijzen dat het een probleemgebruiker is. Problemen, die men perfect had kunnen vermijden, als men maar een beetje moeite had gedaan om niet steeds verder te escaleren. Bijvoorbeeld door eens iemand, die zich nog niet in het conflict heeft vastgereden, onbevooroordeeld te laten oordelen. Kan soms ook helpen, want de relevantie van een artikel mag niet afhangen van de schrijver. Ik vind dus dat het gebrek aan moderatoren hier iets te snel als excuus wordt opgevoerd. Akadunzio (overleg) 16 aug 2015 19:25 (CEST)
Probeer deze verdachtmaking eerst maar eens hard te maken. Praten we daarna wel verder. Volgens mij is Moira niet meer of minder streng dan normaal. In de wereld van Akadunzio zal deze logica best wel werken maar dit is niet de wereld van Akadunzio maar de werkelijkheid waar toch elke keer weer blijkt dat dit soort theoretische kaders niet opgaan. (filosofisch bedoeld, dus neem dit svp niet letterlijk) Natuur12 (overleg) 16 aug 2015 19:31 (CEST)
Blijkbaar ben ik niet de enige die het schrappen van deze artikelen niet snapt. Kattenkruid heeft voor twee artikelen al terugplaatsing gevraagd. Een daarvan heb je al afgewezen, want volgens jou zit het systeem zo in elkaar als je alle sterke argumenten tegen verwijderen al hebt ingebracht, die niet meer in aanmerking komen. Ik dacht echt dat het zo was dat als er voldoende sterke elementen waren voor behoud, dat dan heb artikel werd behouden. Blijkbaar dus niet. Akadunzio (overleg) 17 aug 2015 18:13 (CEST)
(bwc) Ik weet niet of je het zelf snapt, maar bijdragen aan deëescalatie doe je zelf ook niet erg. Dat doe je eigenlijk nooit. Het is altijd vol verontwaardiging dat je meent te moeten reageren en aanvallend bovendien. Het zit misschien in je aard of mogelijk heb je soms ook gewoon de schijn tegen, maar deëscalerend werken jouw bemoeienissen eigenlijk nooit. EvilFreD (overleg) 16 aug 2015 19:32 (CEST)
Dat ligt helaas niet aan mij, want blijkbaar is schijn hier erg belangrijk. Als je die tegen krijgt. Herlees anders maar eens mijn eerste opmerking hierboven, die was de-escalerend bedoeld. Akadunzio (overleg) 17 aug 2015 18:13 (CEST)

84.26.38.30[bewerken]

84.26.38.30 (overleg | bijdragen | bloks) Kun je z'n OP meeblokkeren? Dank. Kleuske (overleg) 15 aug 2015 14:57 (CEST)

Is gebeurd inmiddels; OP ook beveiligd tegen anoniem bewerken. WIKIKLAAS overleg 15 aug 2015 15:07 (CEST)
Ik liet m bewust nog even open ook om account na te vragen maar heb wel cu aangevraagd inmiddels. We zien dan wel via de cu of dat erbij hoort of niet want idd het was te erg voor woorden dus op dicht is wellicht beter. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2015 15:11 (CEST)
Het kwaakt behoorlijk, maar een CU is beter. Het zou me, eerlijk gezegd, verbijsteren als het een andere gebruiker was, maar we zien wel. Nu ga ik eerst de hond uitlaten. Dat helpt... Kleuske (overleg) 15 aug 2015 15:16 (CEST)
Ja snap wat je bedoelt maar Wikiklaas en ik zaten er bovenop gelukkig want wat ging die nare persoon tekeer tegen jou en anderen zeg... Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2015 15:20 (CEST)
Geen twijfel mogelijk: IP en account schrijven beide uitsluitend over Melvin Booij, een 27 jarige dj met een beginnend muzieklabel. MBNLDSTARS is uiteraard Melvin Booij Nederland, vermoedelijk de naam van z'n label. Dit ventje is hier gewoon zijn bedrijfje in de etalage aan het zetten. Gezien dit heeft hij wel eens vaker last van aanvallen van agressie (tenzij het IP inmiddels aan een ander is toegewezen, maar die bewerking past anders wonderwel bij wat we vandaag nog meer van hem zagen). Het karakter van zijn bewerkingen was voor mij inderdaad aanleiding ook het bewerken van de OP onmogelijk te maken en die OP ook te beveiligen tegen dezelfde bewerkingen maar dan met een ander IP. Het account is te jong om voor automatisch bevestigde gebruiker door te gaan, dus daarmee kan hij dan ook niet verder klieren op die OP. Wellicht nog ergens anders, en dan is het ook snel einde verhaal. Er is inmiddels genoeg voor een CU. WIKIKLAAS overleg 15 aug 2015 15:29 (CEST)
Ziggo semistatisch, blijft tot een jaar toegewezen vandaar de bloklengte. Overigens is de persoon uit 1987 dus oud genoeg om beter te weten dan mensen te bedreigen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2015 15:41 (CEST)
Checkuser gaf uitsluitsel en is verder afgehandeld nu. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2015 21:22 (CEST)

Youtubevoetbalvandaal nummer zoveel[bewerken]

Nog zo één: Kaakkaakkaak (overleg | bijdragen | bloks). Groet, ErikvanB (overleg) 15 aug 2015 20:42 (CEST)

Goeie catch. Buitenspel gezet. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2015 20:45 (CEST)
Weer een youtubevandaal: 82.74.168.68 (overleg | bijdragen | bloks) - Groet weer. ErikvanB (overleg) 15 aug 2015 21:43 (CEST)
Als er een dossier staat kan ik wat doen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 aug 2015 08:27 (CEST)
Gepiept, zie ik. ErikvanB (overleg) 17 aug 2015 12:17 (CEST)
Nee sorry, zonder dossiermeldingen en enkel een kaal ws-sjabloon kan geen moderator wat doen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2015 12:48 (CEST)

Zoveelste blokkering[bewerken]

Beste MoiraMoira. Voor de vierde keer 1 jaar, maar het dossier moet nog verder ingeklapt worden. Dat mag ik niet doen, want ikke niet moderator zijn, hè. Echt een klusje voor jou. Knipoog Mvg, ErikvanB (overleg) 17 aug 2015 12:17 (CEST)

Nee hoor dat kun je gewoon zelf doen (doet meestal de blokkerend moderator overigens maar kan er tussendoor zijn geglipt) en doe je zo. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2015 12:46 (CEST)

Chosen Few[bewerken]

Ik zag dat je de pagina "Chosen few" hebt verwijdert, mag ik vragen waarom? Zoals je vast wel hebt gezien is de huidige versie gewoon mijn vertaling van de engelstalige versie die er voorheen stond. Als je het er niet mee eens bent, zou je de pagina toch gewoon kunnen terugzetten naar een eerdere versie? Oxygene7-13(vragen staat vrij) 17 aug 2015 13:03 (CEST)

U kunt dit helder in de verwijderreden lezen. Wat ik aantrof en dus beoordeelde bij de sessie was "promo en encyclopediewaardigheid blijkt niet uit bronloze deels copyvio tekst tevens". Als er echt zinsneden stonden op en-wiki als "Gabbers over de hele wereld wisten zijn kwaliteiten te waarderen omdat deze echt op duizenden feesten had gedraaid"; "...één van de grootsten der grootsten van de hardcore-legendes genoemd mag worden" en "De stijl van Chosen few is een unieke mix " hoop ik van harte dat dat daar niet beklijft. Wat er gebeurd is en wat u kan doen staat zoals u al kon lezen toen u hier terechtkwam in het f.a.q. bij punt 5. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2015 13:11 (CEST)
Ik snap dat de door u aangehaalde punten niet de meest wenselijke manier is om een artiest te omschrijven. Zelf pleeg ik dit soort uitspraken ook helemaal niet te bezigen, maar dit was voor mij de meest letterlijke manier om de tekst te vertalen. Het is overigens een ieder toegestaan mij te tutoyeren, als u zelf met U wenst aangesproken te worden, mijn excuses voor mijn voorgaande reacties. Oxygene7-13(vragen staat vrij) 17 aug 2015 13:23 (CEST)
Geen probleem. Ik zag nu bij het nakijken ook dat een account met de naam van betrokkene er veel promo in had geplaatst. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2015 13:28 (CEST)
Ik heb inmmiddels een verzoek ingediend voor terugplaatsing van een oudere versie. Oxygene7-13(vragen staat vrij) 17 aug 2015 13:35 (CEST)

Artikel[bewerken]

U bent een vieZe tering hond die mijn artikel heeft verwijderd ik ga uw hele pagina neerhalen vieze smiecht artschlog kut kind tyfus patiënt – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 151.246.88.67 (overleg · bijdragen) 17 aug 2015 14:15 (CEST)

Als u me vertelt om welke pagina het gaat dan kijk ik voor u of er wellicht iets fout is gegaan. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2015 14:15 (CEST)
Beste MoiraMoira, ik zou mij hier helemaal niet mee moeten bemoeien, maar ik vindt het een sterk staaltje van "kalmte bewaren" om op bovenstaande reactie, zo koel te reageren. Hierbij dan ook mijn verzoek aan 151.246.88.67 om een ander taalgebruik te hanteren. Men bereikt veel meer met een vriendelijk verzoek dan met schuttingtaal en dreigementen. Bovendien loopt men hiermee de kans geblokkeerd te worden, en dan dan haal je helemaal NIEMANDS pagina meer leeg! Oxygene7-13(vragen staat vrij) 17 aug 2015 15:39 (CEST)
HA! Ik zie dat ik al te laat ben met waarschuwen... Oxygene7-13(vragen staat vrij) 17 aug 2015 15:41 (CEST)
Dank voor het compliment. Helaas zal het niet meer goed komen ben ik bang. Wel heb ik nader onderzoek gevraagd want er ging me opeens een lampje branden. Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2015 15:44 (CEST)
Ik sluit me graag aan bij Oxygene, wat een kalmte, toen ik het las zat ik plaatsvervangend terug te schelden. Nietanoniem (overleg) 17 aug 2015 15:47 (CEST)
Dank Niet(zo)anoniem Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2015 15:50 (CEST)
Één ding moet ik hem wel nageven... Hij zegt tenminste: U bent... Zou hij dan toch per ongeluk nog IETS van een opvoeding hebben genoten? ;-) Oxygene7-13(vragen staat vrij) 17 aug 2015 15:54 (CEST)

Kulsze[bewerken]

Hallo MoiraMoira, Ook al vind ik dit artikel al genoeg als beginnetje. Maar mij valt iets anders op. De laatste tijd zie ik dat verschillende IP aderessen allemaal artikeltjes plaatsen (dus ook dit artikeltje) Binnen de landgemeente Banie Mazurskie. Dus dan vraag ik me af of onder deze IP aderessen een iemand werkt of meerdere mensen? Mvg, Grasmat (overleg) 17 aug 2015 14:17 (CEST)

Een dwangmatige duitse persoon die dat op zijn thuiswiki niet meer mag want daar werden ze er gek van onaf en geen of weinig inhoud en vaak bronloos - kan zo even niet op de naam komen. Bij elke inlog krijgt hij een nieuw IP-adres toegewezen (hoogdynamisch) van zijn provider vandaar dat het steeds wisselt. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2015 14:19 (CEST)

LSV...[bewerken]

Een voor je lijst: Tyga Aeon Jenner (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) - Bekend patroon - Kleuske (overleg) 18 aug 2015 13:01 (CEST)

Goeie Brenelli catch. Meteen geblokt, naar stewardkanaal gegaan en daar globaal lock gevraagd. Steward Sanmugamp7 vond er nog twee sokken bij. Dossier aangevuld hier. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2015 13:13 (CEST)
Mwoh... Als je eenmaal weet waar je op moet letten, is hij/zij makkelijk te herkennen. Grote voordeel van de obsessieven. Ik kon er alleen geen naam bij bedenken. Kleuske (overleg) 18 aug 2015 13:17 (CEST)
Dit was de uiteindelijke oogst crosswiki... Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2015 16:30 (CEST)

Dossier[bewerken]

Hej! Denk jij echt dat deze dossieraanvulling echt nodig is? Ik denk dat de wijziging te goeder trouw zou kunnen zijn en heb Safi dan ook al een toelichting gegeven. Richard 20 aug 2015 17:26 (CEST)

Verwijder gerust, was dubbelop zag ik al. Gebruiker deed het al eerder bewust vandaar dat het artikel op mijn volglijst stond. Hopelijk werkt jouw soft touch. Let op - de verschillende bevolkings- en religieuze groepen uit Afghanistan voeren helaas ook na emigratie waaronder naar Nederland de stammenstrijdjes verder helaas wie de grootste is wie de hoofdtaal heeft wie de beste religie wie het belangrijkst is.... En dat vaak in kreupele taalbeheersing. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 aug 2015 17:29 (CEST)
Da's bekend (zowel het doorgaan van de strijd als het vaak moeizame taalgebruik). Sterker nog: Safi vroeg me zojuist op mijn eigen overlegpagina de vermelding van Dari en Pasjtoe in de infobox om te draaien (en dat gaat als het aan mij ligt niet gebeuren). Richard 20 aug 2015 17:36 (CEST)
Dat wist ik nog niet eens maar past in het patroon van dit soort bewerkers die de encyclopedie zien als strijdperk helaas. Quod erat demonstrandum dus... Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 aug 2015 17:38 (CEST)
Yep. Een paar jaar geleden was er een redelijk constructieve Afghaan actief die op zich ook open stond voor overleg en zo – tot op een gegeven moment de emoties toch de overhand kregen en hij met de noorderzon vertrokken is. Er zit mogelijk ook een stukje cultuurverschil achter. Als je iemand op inhoudelijke zaken, wordt dat heel vaak en heel snel persoonlijk opgevat (al is dat niet voorbehouden aan mensen uit die regio, maar dat weet jij net zo goed als ik). Richard 20 aug 2015 17:47 (CEST)

Rustig slapen?[bewerken]

Hoe kom je erbij dat ik rustig zou willen slapen als een van onze moderatoren met zoveel grimmigheid maar door- en doorgaat een collega door het slijk te halen? Ik mag je, zoals je hopelijk weet, heel graag en je bent een van mijn favoriete moderatoren, maar doe toch niet zo maternalistisch! Die Robotje verdient een stevige correctie. Het zijn werkelijk niet de mensen die zich opwinden over zijn schaamteloze gedrag die in deze kwestie over de schreef gaan, of die nu rustig moeten gaan slapen. Berretta cardinalizia.png RJB overleg 20 aug 2015 22:45 (CEST)

Inmiddels afgehandeld zie ik. Ik zie overigens door de IP-adressen het bos niet meer Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2015 08:23 (CEST)

CU-verzoek[bewerken]

Moi MM, dat je probeert de zaak een beetje te dimmen begrijp ik, maar ik zou zeggen als betrokkene moet ik toch kunnen reageren op zo'n verzoek. Nu heb je ook mijn commentaar verwijderd en dat lijkt mij niet correct. Zou je dat kunnen terugzetten? 94.214.132.133 20 aug 2015 22:47 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2015 08:22 (CEST)

Verwijdering pagina Ole van der Straaten / Ole van der straaten[bewerken]

Dag MoiraMoira,

Ik zie dat u de wikipedia pagina over Ole van der Straaten heeft verwijderd. Het is echter geen zelfpromotie, het is een opsomming van het verleden van Ole. We hebben de tekst na de eerste verwijdering herschreven om aan uw eisen te voldoen (de tekst is dus heel anders). De tekst is gemaakt vanuit een interview dat wij hebben gehouden met de heer van der Straaten, aangevuld met onderzoek naar het verleden van de heer van der Straaten.

Ik hoop dat u de tijd wilt nemen om de pagina opnieuw te beoordelen.

Mvg, Thijs Verhoeven – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 92.111.22.106 (overleg · bijdragen) 21 aug 2015 11:23‎ (CEST)

Ongetwijfeld zal MoiraMoira nog meer redenen hebben, maar uit bovenstaande blijkt dat u in ieder geval zelf onderzoek heeft gedaan. En dat is volgens Wikipedia:Geen origineel onderzoek niet toegestaan. Nietanoniem (overleg) 21 aug 2015 11:25 (CEST)
Aanvullend op de uitgebreide uitleg die u reeds kreeg op de overlegpagina van uw internetaansluiting en de opmerking van collega Nietanoniem dan nog het volgende: Deze "international business coach" werd gepromoot door u. Dat is hier niet de bedoeling. De eerste versie verwijderd op verzoek door een collega gisteren was al expliciete persoonspromotie en promo voor de diensten die hij aanbiedt: "In 2013 heeft Van der Straaten zijn adviespraktijk opgezet (Young President Coach). Hierin begeleidt hij entrepreneurs in het sterker maken van hun bedrijven. Naast coaching geeft hij ook trainingen. Zijn gebieden van focus zijn business building en ego management." De tweede versie bevatte hetzelfde en bevatte tevens privacyschending van derden (zijn ouders) die daar niet om vragen. Hoewel u dit mogelijk niet door heeft vooralsnog bewijst u deze persoon hiermee beslist geen dienst. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2015 11:29 (CEST)
Ik ben het eens met de namen en heb deze verwijderd. De slottekst is ook aangepast naar: "In 2013 heeft Van der Straaten een eigen adviespraktijk opgezet. Hierin begeleidt hij entrepreneurs in het sterker maken van hun bedrijven." Zo worden er geen namen genoemd en blijft het informatief, toch? Excuus voor de vele vragen, dit is de eerste keer dat ik een wikipedia pagina probeer aan te maken. – De voorgaande niet ondertekende bijdrage werd geplaatst door 92.111.22.106 (overleg · bijdragen) 21 aug 2015 11:34 (CEST)
Ik kan ook schrijven dat mijn hond al binnen 1 week zindelijk was. Is informatief maar niet echt encyclopediewaardig. En daarmee verhul ik dat mijn hond nog steeds graag in handen bijt. Wikipedia is simpelweg niet bedoeld als Linkedin of voor positieve artikelen vol reclame. Daar is een eigen website veel beter voor geschikt. Nietanoniem (overleg) 21 aug 2015 11:37 (CEST)
Het is een historische omschrijving wat deze man in het verleden heeft gedaan, juist bedoeld voor Wikipedia.– De voorgaande niet ondertekende bijdrage werd geplaatst door 92.111.22.106 (overleg · bijdragen) 21 aug 2015 11:38 (CEST)
Ik zou beslist nogmaals de uitleg op uw overlegpagina doorlezen en de richtlijnen ter harte nemen waaronder de gebruiksvoorwaarden en stoppen met het bedrijven van persoonspromotie in de encyclopedie. Dat kan elders, niet hier. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2015 11:39 (CEST)
Dag MoiraMoira, dank voor uw antwoord. Ik snap alleen niet wat er nu precies fout is aan deze pagina. De pagina van Bill Gates ziet er exact hetzelfde uit bijvoorbeeld.
U wilt zeggen dat Ole van der Straaten vergelijkbaar is met Bill Gates qua relevantie? Kleuske (overleg) 21 aug 2015 11:49 (CEST)
U ging gewoon verder zag ik zojuist. Indien u persisteert kan dit leiden tot opschorting van de bewerkingsrechten. Is dit een grap? De persoon in kwestie loopt hier gerede schade door op. U voldoet niet aan de gebruiksvoorwaarden, schrijft over een "wij" (wie zijn dat dan?) en verder verzoek ik u nu heel dringend hiermee op te houden. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2015 11:51 (CEST)
De versie die ik heb gezien (de eerste denk ik), en voorgedragen voor directe verwijdering, was een behoorlijk positief verhaal, zonder verwijzing naar de afpersingszaak, greep in de kas of zijn bijdrage aan het faillissement van Laurus. Het kwam enorm over als promotie van de persoon in kwestie, en stond vol met niet relevante informatie. Iooryz (overleg) 21 aug 2015 11:53 (CEST)
Dat heb ik uiteraard ingezien als moderator en mijn collega Richardw was volstrekt correct in het verwijderen van deze persoonspromotie. Ik vermoed inderdaad een gevallletje blazoen laten oppoetsen door derden in strijd met gebruikvoorwaarden maar wilde dat niet meteen hier zetten. Gelukkig is deze pagina ontgooglebaar gemaakt. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2015 11:55 (CEST)
Sorry, maar ik begrijp het niet. Ik heb wederom de tekst aangepast en opnieuw geplaatst en deze wordt direct (zonder te lezen) verwijderd. Wat is dit voor een controle? En hoe bedoel je dat de persoon in kwestie hier schade mee oploopt, het zijn onderbouwde en geverifieerde zaken die hij in het verleden heeft gedaan. En voor Kleuske : nee natuurlijk niet, het gaat om het format, dus hoe het geschreven wordt.
U wilt dit niet begrijpen of kunt dit niet begrijpen. Het is om het even. Alle pogingen door derden zijn gedaan. Stop nu met deze anonieme postings svp hier. Wie zijn "we" overigens? Realiseert u zich nu echt niet dat indien de persoon encyclopedisch relevant zou zijn (hetgeen gezien zijn misstappen en veroordeling door de ondernemerskamer zou kunnen) als uw tekst online was blijven staan deze zou zijn bewerkt en er een heel ander veel minder positief (en dat is een eufemisme) artikel uit had kunnen resulteren? Dit is een encyclopedie namelijk. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2015 11:58 (CEST)

Overleg over het onderwerp Intersekse[bewerken]

Hoi MoiraMoira, zie Overleg:Intersekse#Naast_Overleg:Intersekse_bestaat_ook_nog_Overleg:Interseksueel.21. Zou je willen helpen? Bedankt, Laurier (Overleg) 22 aug 2015 15:44 (CEST)

Dag Laurier, ik wil wel helpen maar waarmee? Ik ben namelijk geen inhoudelijk bijdrager aan dit lemma en als je een moderatorverzoek doet kan dat beter op die pagina maar wat wil je precies dan? Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 aug 2015 17:15 (CEST)
Als het mogelijk is zou het denk ik mooier zijn als de twee overlegpagina's worden samengevoegd, of als de oude pagina (overleg:Interseksueel) als archief zou worden toegevoegd aan de nieuwere (overleg:Intersekse). Maar ik weet niet goed hoe dat moet, en ook niet of ik het 'mag'. Laurier (Overleg) 24 aug 2015 20:27 (CEST)
Dat lijkt me inderdaad prima en dat kan je zelf doen door de oude overlegpagina te hernoemen naar overleg:Intersekse/archief en dat een doorlink daarnaartoe bovenaan de huidige overlegpagina plaatsen. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 aug 2015 21:23 (CEST)
Bedankt voor het meedenken en de handleiding! Ik heb het zojuist uitgevoerd. :-) Laurier (Overleg) 25 aug 2015 11:33 (CEST)
Glimlach graag gedaan. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 25 aug 2015 11:36 (CEST)

Jaap Rus[bewerken]

Beste MoiraMoira, Dank voor het terugplaatsen van de zin dat Rus gehuwd was en drie dochters heeft plus de verwijzing naar de burgerlijke stand. Prima opgelost. Wel vraag ik me af waarom je waterbouwkundig ingenieur (Ing.) hebt omgezet in technisch ambtenaar. Dat was hij weliswaar ten tijde van zijn huwelijk, zag ik bij de burgerlijke stand, maar door een HTS en post academisch onderwijs heeft hij het toch echt tot waterbouwkundig ingenieur (Ing.) gebracht. Zou je dat weer terug willen zetten? alvast bedankt daarvoor! vriendelijke groet, ~~Carla Rus~~ – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Carla Rus (overleg · bijdragen) 23 aug 2015 18:22‎ (CEST)

Graag gedaan. Het ging hier om zijn functie, niet om zijn graad behaald. Dat zijn twee verschillende zaken. Hij had dus wat tegenwoordig een HBO-opleiding heet en werkte daarmee als technisch ambtenaar bij het ministerie. Vergelijk een jurist die werkt als beleidsmedewerker bij een ministerie. Of een politicoloog die werkt als ambtenaar bij een gemeente bijvoorbeeld. Wel kan dat uitgebreid worden uiteraard zodat zowel behaalde opleiding en werk genoemd worden. Dan zou u iets kunnen toevoegen als Rus behaalde in (jaar) zijn HTS examen en ingenieurstitel weg en waterbouw aan de (naam hogeschool) en was werkzaam als technisch ambtenaar bij het Ministerie van... Mocht hij daar later een hogere functieinschaling hebben gehad dan zullen daar destijds namen voor geweest zijn en dat is op te zoeken neem ik aan. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 23 aug 2015 19:07 (CEST)

Beste MoiraMoira, dat onderscheid is me natuurlijk duidelijk. Rus heeft verschillende functies gehad, in de tekst zelf staat verderop dat hij hoofd afdeling hoofd van de afdeling Beheer en Onderhoud Waterhuishouding en Waterkeringen van de directie Zeeland was. Ik doelde hier echter op zijn opleiding. Hij was na zijn opleidingen waterbouwkundig ingenieur (Ing) en heeft als zodanig bij Rijkswaterstaat gewerkt. Zoals je ook kunt zeggen dat iemand als jurist bij het ministerie van onderwijs gewerkt heeft. Ik wilde zijn professie noemen en niet zijn functie, die staat immers verderop al. Dus toch maar 'waterbouwkundig ingenieur (Ing)'? groet, ~~Carla Rus~~

Beste MoiraMoira, Nog even over de titel en functie van mijn vader. Daar zit een hele geschiedenis achter. Hij wilde in de oorlog niet naar de TH Delft omdat hij geen Ariër-verklaring (niet-Jood verklaring) wilde ondertekenen. Toen heeft hij na de oorlog bij het Ministerie van Openbare Werken en Wederopbouw Staatsexamen HTS (nu TH) gedaan, en later post-academisch onderwijs aan de TU Delft. Hij heeft al snel vanaf het begin technisch ambtenaren (MTS-ers voor insiders) onder zich gehad. Op het moment van zijn huwelijk studeerde en werkte hij al aan de wederopbouw van Nederland. Voor mijn vader was het heel eervol dat hij op het laatst als hoofd van de afdeling Beheer en Onderhoud niet alleen ca 200 technisch ambtenaren onder zich had werken maar ook ca. 15 Delftse ingenieurs, terwijl hij door de oorlog 'maar' TH ingenieur was gebleven. Daarmee had hij dat stukje van de oorlog voor zijn gevoel overwonnen. Hij kan na zoveel strijd nu niet tot technisch ambtenaar gedegradeerd worden. Vandaar dat ik het nu weer verander. Ik hoop dat je hier begrip voor hebt. hartelijke groet, ~~Carla Rus~~

Heel veel begrip. Verwerk wat mij betreft wat van de contekst dus geef een chronologische beschrijving van opleiding en functies aan. Hartelijke groet terug, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 25 aug 2015 13:34 (CEST)

Bedankt voor je reactie. Ik denk er nog even over na; het wordt dan misschien ook een te lang stuk. In een eerdere versie stond er al meer over, maar dat werd door een van uw collega's verwijderd. Hartelijke groet, ~~Carla Rus~~

Ik help graag. Ooit ben ik hier begonnen als bijdrager om vergelijkbare redenen. Het was mijn moeder. Zijzelf wilde niet ergens vermeld (ze vond dat ze gewoon gedaan had wat moest) maar ik heb wel veel verzetsmensen uit haar groep beschreven en gesproken voor het te laat was. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 25 aug 2015 21:20 (CEST)

Ook mijn lieve vader had grote aarzelingen toen ik deze Wiki-pagina voor hem ging maken. Hij heeft in de oorlog ook gekozen omdat hij niet anders kon: een innerlijke noodzaak. Door het aandeel bij de belangrijke slag om de Schelde door het hele Zeeuwse verzet te benoemen (dat nl nergens goed beschreven staat behalve in het Zeeuwse Archief), kon mijn vader er uiteindelijk toch mee leven. En vindt hij het nu ook wel mooi. Wat heeft jouw moeder in het verzet gedaan, voor zover je weet? kan ook naar mijn mail, hoe kan ik je mijn mailadres doorgeven? ~~Carla Rus~~

Notificatie van de Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte MoiraMoira,

De Arbitragecommissie heeft een serie e-mails ontvangen van een zekere At Wikipedia, betreffende een dossier waar U aan meegewerkt heeft. Meer informatie is te vinden op de zaakpagina. In de hoop U voldoende geïnformeerd te hebben,

Namens de Arbitragecommissie, Woudloper overleg 27 aug 2015 05:39 (CEST)

Te beoordelen pagina's[bewerken]

Beste MoiraMoira, Is "deze pagina" mogelijk aan de aandacht ontsnapt dat je weet, daar hij na bijna drieënhalve week nog niet is afgehandeld? Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 28 aug 2015 00:03 (CEST)

Goedemorgen Antoine.01. Heb even gekeken en ikk zie dat er momenteel achterstand is en meer dagen nog afgerond moeten worden. Vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 aug 2015 08:29 (CEST)
Ook goedemorgen MoiraMoira, Hartelijk dank voor het nakijken. Dan weet ik dat het niet aan de aandacht is ontsnapt. Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 28 aug 2015 09:12 (CEST)

Beoordelingsnominatie Lijst van veelgevraagde uitvaartmuziek[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van veelgevraagde uitvaartmuziek dat is genomineerd door Woodcutterty. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150827 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 28 aug 2015 02:05 (CEST)