Wikipedia:Aanmelding moderatoren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:AM

Hoewel we met z'n allen Wikipedia maken tot wat het nu is, zijn er gebruikers met speciale taken, verantwoordelijkheden en mogelijkheden: moderatoren. Meer informatie over wat een moderator precies doet en wat van een moderator verwacht wordt, vind je op Wikipedia:Inleiding moderatorschap en Wikipedia:Moderator.

De Nederlandstalige Wikipedia heeft nu 49 moderatoren; we kunnen altijd iemand extra gebruiken.

Wie belangstelling heeft om moderator te worden, kan dat op deze pagina kenbaar maken. Controleer of je voldoet aan de voorwaarden om moderator te worden. Als je twijfelt over je geschiktheid, dan kun je een moderator vragen om zijn of haar mening of advies. Je kunt hem of haar een e-mailbericht sturen via zijn of haar gebruikerspagina. Bij je kandidatuur kun je vermelden of je akkoord gaat met de richtlijnen, maar dat is niet verplicht.

Voor de stemmers: Breng je stem uit, eventueel met een beknopte zakelijke motivering. Een mogelijke uitgebreidere toelichting, of die nu positief dan wel negatief is, kan gegeven worden op de overlegpagina van de kandidaat of anders onder een speciaal kopje onder de aanmelding.

Regels:
De peiling zal één week duren. De kandidaat wordt moderator indien hij/zij de goedkeuring van een gekwalificeerde meerderheid van ten minste 75% van de reacties ontvangt (alleen voor- en tegenstemmen worden geteld). Elke geregistreerde gebruiker die bij aanvang van de stemming meer dan 100 niet-vandalistische bijdragen heeft en de eerste (niet-vandalistische) edit minstens een maand geleden heeft gedaan, mag meedoen. Iemand die niet stemgerechtigd is, kan voor vragen en commentaar gebruikmaken van de overlegpagina.

Zie verder:

Oude aanmeldingen vind je in het archief. Archiveer niet te snel (als stelregel geldt: minimaal 1 week na afloop van de peiling) zodat anderen van de uitslag kennis kunnen nemen. Na aanstelling wordt een nieuwe moderator toegevoegd op Wikipedia:Lijst van gebruikers met extra bevoegdheden.

Als je verkozen bent, gelieve dan een e-mail te sturen naar Gebruiker:Postmaster voor het afhandelen van een aantal formaliteiten.

(Verzoeken voor een botbitje kunnen worden geplaatst op Wikipedia:Aanmelding botgebruikers)

Let op bij het uitbrengen van een stem: neutrale en blancostemmen worden in de peiling niet meegeteld!
Alleen op de Nederlandstalige Wikipedia geregistreerde gebruikers die bij aanvang van de peiling meer dan 100 niet-vandalistische bewerkingen onder hun gebruikersnaam hebben verricht, en waarvan de eerste bewerking op deze gebruikersnaam bij aanvang van de peiling minstens één maand geleden is gedaan, mogen met deze gebruikersnaam deelnemen aan de peiling.

Peters01

Hierbij wil ik mij beschikbaar stellen voor het moderatorschap. Peters01 (overleg) 18 mei 2016 21:50 (CEST)

Deze aanmelding liep van 18 mei 2016 21:50‎ tot en met 18 mei 2016 22:29

Voor moderatorschap Peters01

 1. ...

Tegen moderatorschap Peters01

 1. Maiella (overleg) 18 mei 2016 21:55 (CEST)
 2. Natuur12 (overleg) 18 mei 2016 21:59 (CEST) modonwaardig gedrag. Denkt dat een lange blokkade een koekje is.
 3. Dqfn13 (overleg) 18 mei 2016 22:07 (CEST) Je hebt nog geen pagina's hernoemd, bewerkingen teruggedraaid/ongedaan gemaakt (dus geen vandalisme bestreden) en slechts 4 markeringen gedaan. Hiermee mis je in mijn ogen essentiële ervaringen voor een moderator. Ik denk dat je toch eerst ervaring op moet doen met vandalismebestrijding, maar ook met het controleren van nieuwe artikelen. Het zou zeker helpen als je een goede motivatie plaatst waarom je moderator wilt worden.
 4. Brimz (overleg) 18 mei 2016 22:08 (CEST) Eerst maar wat verbreden qua ervaring
 5. The Banner Overleg 18 mei 2016 22:10 (CEST) te beperkte ervaring, lijkt het moderatorschap te zoeken om persoonlijke ongenoegens te kunnen regelen
 6. Rudolphous (overleg) 18 mei 2016 22:32 (CEST) te onervaren

Neutraal Peters01

 1. Richard KiWi Overleg 18 mei 2016 22:06 (CEST) Een klein beetje ervaring met markeren/IP-controle is toch wel gewenst, vind ik, vooral omdat ik ook dat advies gaf toen Peters01 een tijdje geleden aangaf moderator te willen worden. Dat advies negeren, wat je uiteraard zelf mag weten, is bij mij geen voorstem. Voorlopig hou ik mijn stem op neutraal.

Commentaar Peters01

 • Duidelijk, bedankt voor uw advies. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet ieders mening respecteer, maar bij deze trek ik mijn aanmelding weer in, 'no hard feelings'. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Peters01 (overleg · bijdragen) 18 mei 2016 22:30‎

Vragen aan Peters01

 • Wat is je doel als mod, wat wil je gaan doen op een bepaald gebied, welke verantwoordelijkheden wil je op je nemen? etc etc. Ik mis nogal wat motivatie BerendWorst (overleg) 18 mei 2016 21:56 (CEST)
 • Er staat in de verborgen tekst op deze pagina een opmaak voor de aanmelding, waarom heeft u deze opmaak niet aangehouden? Mbch331 (Overleg) 18 mei 2016 21:59 (CEST)
  • Waarschijnlijk omdat hij zich heeft aangemeld als moderator, niet als opmaakpolitie :) EvilFreD (overleg) 18 mei 2016 22:01 (CEST)