Wikipedia:Aanmelding botgebruikers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zie WP:AB


Overzicht beheerpagina's

Nieuwe aanmeldingen / New requests[bewerken]

Afgehandelde verzoeken / Old requests[bewerken]

DutchBot[bewerken]

 • Operator: DutchTom
 • Function summary: Het botmatig (automatisch en semi-automatisch) uitvoeren van onderhoud waaronder verzoeken vanuit de gemeenschap. Voor de testloop is er een script gebruikt om de verouderde dossierregels van overlegpagina's te verwijderen en te vervangen (zie bijdragen). Hierbij is er gebruikgemaakt van de toegestane limiet van 1 edit per minuut. Dit is echter niet te doen qua tijd, daarom zou ik graag met een botbit meer dan 1 edit per minuut doen. De bot zal ook het bijwerken van WP:LND/D voor haar rekening nemen.
 • Function details: Gebruik van eigen scripts en reeds bestaande scripts.
 • Programming language: Python (pywikibot) & AWB
 • Flag on:
 • Contributions (coupled accounts via SUL)
 • Geef botbit

Groet, Tom (overleg) 19 okt 2019 17:47 (CEST)

Ik snap het niet goed. Ik zie de robot bewerkingen doen op overlegpagina's van gebruikers, maar in de 'meer informatie'-link in de bewerkingssamenvatting dacht ik te lezen dat je anoniemen bedoelde. Er ligt een verzoek op WP:VPB dat hierop lijkt, maar qua implementatie afwijkt. Was je daarvan op de hoogte? --Frank Geerlings (overleg) 22 okt 2019 03:31 (CEST)
Dag Frank Geerlings, de bot en ik leren iedere run weer wat bij. Ik heb nu 2005 en 2006 gedaan, aanvankelijk in 2005 alleen dossiers op overlegpagina's van ip-adressen en in 2006 zijn de gebruikers ook meegenomen. De bot werkt vanuit de categorie Wikipedia:Waarschuwing 20XX. Hij bewerkt enkel de eerste section van een overlegpagina en haalt daar het dossier weg en plaatst een welkom-sjabloon. Gezien de alfabetische volgorde pakt de bot eerst alle ip-adressen en daarna eventueel gebruikersnamen. Tijdens de laatste run is en een variabel toegevoegd die geblokkeerde ip-adressen/gebruikers overslaat. De laatste bewerkingen zijn hierdoor inderdaad op de overlegpagina's van een aantal gebruikers.
Ik ben inderdaad op de hoogte van het verzoek, ik heb destijds ook in de kroeg meegepraat over het verwijderen van oude dossiers. De uitvoering wijkt inderdaad uit op het vlak dat het verzoek was om de inhoud van de pagina te verwijderen en deze bot een sjabloon toevoegd. Ik ben van mening dat een welkom-sjabloon een goede manier is om gebruikers op weg te helpen. We kunnen eventueel nog de keuze maken om geen sjabloon te plaatsen en de inhoud gewoon te verwijderen. Verder loopt het script om WP:LND/D bij te werken nu automatisch een keer per dag. Tom (overleg) 22 okt 2019 11:27 (CEST)
In dat overleg is nergens gesproken over ingelogde gebruikers, maar het kan volgens mij ook geen kwaad die mee te nemen. Het is inderdaad wel wat verwarrend dat er ook bij ingelogde gebruikers verwezen wordt naar een uitleg met (...) op de overlegpagina van de vandaliserende (anonieme) gebruiker. (...) De dossiers van anonieme gebruikers worden minimaal vier jaar na het verlopen van de laatste blokkade van de overlegpagina verwijderd. (...) Daarnaast kan het ip-adres inmiddels toegewezen zijn aan een andere klant. Encycloon (overleg) 22 okt 2019 11:32 (CEST)
Zou nu duidelijker moeten zijn. Tom (overleg) 22 okt 2019 11:39 (CEST)
Alleen is nu de nadere reden van weghalen verdwenen. Volgens mij kan dat gewoon worden: Het vandalisme is in dat stadium zo verouderd dat het bewaren niet zinvol meer is. Daarnaast kan bij anonieme gebruikers het IP-adres inmiddels toegewezen zijn aan een andere klant. (Overigens zou ik zelf 'anonieme gebruikers' vervangen door 'IP-gebruikers', aangezien je ook ingelogd een zekere anonimiteit kan hebben.) Encycloon (overleg) 22 okt 2019 11:44 (CEST)
Hierbij. Tom (overleg) 22 okt 2019 11:50 (CEST)
Helemaal duidelijk nu. Steun Steun voor botbit, met deze opmerkingen:
 • Ik vind het heel fijn dat je een bewerkingssamenvatting achterlaat met verwijzing naar meer details. Voor robot-draagvlak heel belangrijk denk ik.
 • Ik twijfelde aanvankelijk heel even of de robot deed wat 'm was opgedragen, maar die twijfel heb je hierboven weggenomen. Jij wist kennelijk exact wat-ie deed en daar gaat het op deze pagina hier m.i. vooral om.
 • Je was op de hoogte van het verzoek op WP:VPB, ik had het fijn gevonden als je even daar had laten weten dat je hiermee bezig was. Het had kunnen gebeuren dat iemand een script aan het typen was wat niet nodig was.
Dus ik ben vóór een botbitje. --Frank Geerlings (overleg) 22 okt 2019 14:13 (CEST)
Bedankt voor de tip, ik heb het toegevoegd! Tom (overleg) 22 okt 2019 14:54 (CEST)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd prima, toegekend. Veel succes! Natuur12 (overleg) 22 okt 2019 15:23 (CEST)

Mod- en botbitje[bewerken]

Hallo bureaucraten, Ik zit vast weer op de verkeerde pagina, maar bij deze: ik zou graag vragen of mijn Gebruiker:EcrituresBot tijdelijk moderatorrechten zou kunnen krijgen (of mijn eigen mod-account botrechten). Ik wil graag 1500+ pagina's vanuit de hoofdnaamruimte verplaatsen naar de gebruikersnaamruimte van RonnieV. Met AWB kan ik als mod wel pagina's verplaatsen, maar slechts 1 per minuut. Als bot kan ik sneller werken, maar weer geen pagina's verplaatsen. Ecritures (overleg) 14 nov 2019 23:45 (CET)

Ook bots kunnen pagina's verplaatsen zonder een redirect achter te laten. –bdijkstra (overleg) 15 nov 2019 02:57 (CET)
AWB kan veel sneller dan 1 pagina per minuut, het is eerder een verzoek aan de gebruiker om de snelheid zo laag te houden. Als de gebruikersgemeenschap niet gaat piepen (ik wou janken zeggen), kun je gewoon een edit per seconde doen, of in de full-auto-modus 6 edits per minuut. Edoderoo (overleg) 15 nov 2019 08:31 (CET)
 • Wat mij betreft is dit de goede pagina (bij gebrek aan betere pagina. En aangezien de bureaucraten sowieso niet zo veel verzoeken krijgen, lijkt een "Verzoekpagina voor Bureaucraten/Overig" mij onnodige bureaucratie). Volgens mij heeft Edoderoo gelijk: AWB kan wel sneller, maar het is in principe niet de bedoeling. Maar een bot modrechten geven is ook iets uitzonderlijks. Wat mij betreft is het minder omslachtig om - na instemming (bv. na een discussie daarover hier) - AWB snel te gebruiken dan om tijdelijk modrechten te krijgen. Als dit geen werkbare oplossing is en je toch tijdelijk een modbot wilt, laat het dan even weten. CaAl (overleg) 15 nov 2019 08:53 (CET)
  • Modrechten zijn niet nodig voor verplaatsingen. –bdijkstra (overleg) 15 nov 2019 09:23 (CET)
   • Je bijdragen zijn niet onzichtbaar, bdijkstra, maar ik had er wel overheen gelezen. Als het inderdaad zo is dat je als niet-mod een pagina kan verplaatsen zonder een redirect achter te laten, dan is er inderdaad geen modbitje nodig én kan Ecritures gewoon met haar bot aan de slag. CaAl (overleg) 15 nov 2019 09:30 (CET)
 • Hoi allen, dank voor alle reacties. Ik weet dat ik met AWB op mijn mod-account ook sneller kan werken, maar ik wil op alle mogelijke manieren voorkomen dat er over de snelheid van de bewrekingen controverse ontstaat. Als ik in AWB ben ingelogd dan is de knop 'verplaatsen' (net als bv de knop 'verwijderen') grijs en onbruikbaar. Alleen met modrechten kan ik blijkbaar op die wijze met AWB pagina's verplaatsen. PS Mocht iemand wel een script kunnen schrijven en de verplaatsing geautomatiseerd kunnen uitvoeren dan maak ik daar heel graag gebruik van. (Kortom mijn vraag staat nog) Groet, Ecritures (overleg) 15 nov 2019 11:57 (CET)
  • Aha, ik vroeg me al af hoe je gemakkelijk honderden pagina's kan verplaatsen met AWB: niet dus. Ik zou het met movepages.py doen, ik zie geen reden om een script te schrijven. –bdijkstra (overleg) 15 nov 2019 12:17 (CET)
   • Nou gemakkelijk is het wel, maar zeker niet handig of effectief :D. Dank voor je tip: die had ik van DutchTina inmiddels ook gekregen. Merci & ik ga ermee aan de slag, Ecritures (overleg) 15 nov 2019 15:05 (CET)
 • Hetzelfde geldt voor alle lijsten per kalenderdag. Wil iemand die ook op die manier verplaatsen? Wikiwerner (overleg) 17 nov 2019 14:11 (CET)

Voor verwijdering van een botbit volstaat een enkelvoudig verzoek aan een bureaucraat. For removal of a bot flag a single request to a bureaucrat is sufficient.

Verwijderen botbit / Removal of a bot flag[bewerken]

Geerlings' robot[bewerken]

Het botbitje van Gebruiker:Geerlings' robot kan worden verwijderd. De robot zal geen bewerkingen meer uitvoeren. Scripts die nu nog draaien werken onderhoudspagina's bij, en ik zal deze stopzetten. De belangrijkste taken zijn reeds ondergebracht bij Wikipedia:Nlwikibots. --Frank Geerlings (overleg) 20 nov 2019 22:58 (CET)

Verzoeken mogelijk controversiële wijzigingen / Request possible controversial changes[bewerken]