Wikipedia:Aanmelding botgebruikers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
1rightarrow.png WP:AB


Overzicht beheerpagina's

Nieuwe aanmeldingen / New requests[bewerken]

Afgehandelde verzoeken[bewerken]

Verwijderen botbit / Removal of a bot flag[bewerken]

Voor verwijdering van een botbit volstaat een enkelvoudig verzoek aan een bureaucraat.

For removal of a bot flag a single request to a bureaucrat is sufficient.

Verzoeken mogelijk controversiële wijzigingen[bewerken]

Schrijfwijze van eenheden[bewerken]

Achter een eenheidssymbool hoort geen punt te staan. Dus niet "3 km." maar "3 km" en dat geldt ook voor kWh, kg en nog meer. Uitzondering aan het einde van een zin. Bij sommige symbolen is dat misschien lastig te corrigeren (veel valse positieven), maar de meeste zijn wel duidelijk.

Ook niet fraai is het combineren van een voluit geschreven getal en een symbool, dus "vijf kg". Dat moet "vijf kilogram" of "5 kg", eventueel "5 kilogram" zijn. Ik weet nog niet of ik dat ook kan aanpakken. Handige Harrie (overleg) 4 jan 2015 19:17 (CET)

Is de vorige controversiële wijziging, waarover deze kroegdiscussie ging, al ongedaangemaakt dan? Zo niet, dan lijkt me dat eerst alle controversiële veranderingen van die botrun aan de orde zijn, alvorens er symbolen gecorrigeerd gaan worden. WIKIKLAAS overleg 4 jan 2015 19:32 (CET)
Ik ben het eens met Wikiklaas: eerst de schade van de vorige keer herstellen graag. Je bent verantwoordelijk voor je eigen bewerkingen en die van je bot, die verantwoordelijkheid moet eerst genomen worden. Romaine 4 jan 2015 19:43 (CET)
Voor de duidelijkheid: Harrie's bot is OT geblokkeerd. Het lijkt me dat hij dus hier verzoekt of iemand anders met zijn/haar bot de wijziging wil doen. Het is dan dus aan die iemand anders om dit consistent en correct uit te voeren - als het een goed idee is. Het punt van "vijf kg" stoor ik me niet zo aan, maar het weghalen van punten waar ze niet hoeven, lijkt me niet heel controversieel. CaAl (overleg) 4 jan 2015 19:46 (CET)
Ik wil wel wat ongedaan maken, maar alleen voorzover dat redelijk is. Overduidelijke correcties, zoals [1] ga ik niet ongedaan maken. Dat zou vandalisme zijn. Handige Harrie (overleg) 4 jan 2015 21:37 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd - Ik heb de mutaties stuk voor stuk bekeken, maar eigenlijk heb ik alleen De Hoed van Geeraard de Duivel ongedaan gemaakt, omdat het om een citaat gaat. Bij een paar andere lemma's heb ik zelfs nog meer correcties aangebracht. Voor het overige zijn Groucho en LimoWreck mij voor geweest en dat laat ik maar zo. Handige Harrie (overleg) 4 jan 2015 22:10 (CET)
(na bwc). De kroegdiscussie ging vooral over het veranderen van "het hele oostelijk Middellandse Zeegebied", met als argument dat de grenzen van het gebied niet duidelijk waren bepaald maar met als resultaat dat de betekenis van de tekst ernstig verminkt werd. Dat zijn om te beginnen geen dingen die door een bot moeten worden aangepakt, en het lijkt me geen onredelijke wens om die gevallen, voor zover dat niet al is gedaan, te herstellen, ook al is de botbestuurder nog steeds dezelfde mening toegedaan. Over het aanpakken van "hele mooie bloemen" is volgens mij niemand gevallen.
Volgens mij is "groter als" geen standaardtaal in het Nederlands, en zelf kan ik die bewerking begrijpen, maar niet alle gebruikers vinden dat, en de teneur van het verhaal is volgens mij dat je niet met een bot dit soort geïsoleerde bewerkingen moet doen. Als je enige goodwill wilt behouden of opnieuw kweken, dan lijkt me enige inschikkelijkheid op dit punt geen slecht idee. Vergelijk het bijvoorbeeld met Joopwikibot. Zodra iemand bij die botbestuurder een probleem meldt, zoekt ie uit wat er is gebeurd en waar het is misgegaan, en binnen de kortste keren is het hersteld. In zo' botbestuurder heb ik het volste vertrouwen. In een die achteraf zegt dat er misschien geen consensus was maar dat ie het toch laat staan, aanzienlijk minder.
Wat mij betreft hoeft BotteHarry niet geblokkeerd te blijven als de botbestuurder begrijpt waar het probleem ligt, en aan een oplossing wil meewerken. Zoniet, dan zit er inderdaad weinig anders om dan dit soort verzoeken aan andere bots te doen.
En na het bwc: het laatste bericht hierboven geeft mij op dit punt dan ook aanzienlijk meer hoop. WIKIKLAAS overleg 4 jan 2015 22:13 (CET)
Wat mij betreft hoeft de blokkade van onbepaalde duur ook niet permanent te zijn; maar voor de overzichtelijkheid lijkt me dit kopje niet de meest voor de hand liggende locatie om dat te bespreken. CaAl (overleg) 4 jan 2015 22:41 (CET)
Doe eens een voorstel voor een plek waar we dit dan wél bespreken, en waar dit gearchiveerd kan worden, dan herhaal ik daar met liefde mijn betoog. WIKIKLAAS overleg 5 jan 2015 00:29 (CET)
Misschien bij Overleg gebruiker:Natuur12 ... Handige Harrie (overleg) 13 jan 2015 20:50 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd voor wat betreft km. pk. cm. en nog wat meer. Zoeken op m. en dergelijke eenheden is een stuk lastiger. Handige Harrie (overleg) 19 jan 2015 13:19 (CET)