Naar inhoud springen

Wikipedia:Verzoek voor hernoeming van account

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Informatie
Hernoemingsverzoeken graag aanvragen dit formulier of op m:Steward requests/Username changes, zodat accounts globaal hernoemd kunnen worden. Mocht u hulp nodig hebben bij het indienen van een verzoek aldaar, bijvoorbeeld vanwege de taal, vraag dan hier of daar om die hulp.
Please post rename requests on m:Steward requests/Username changes, so that accounts can be renamed globally.


Een steward en een globale hernoemer kunnen een account hernoemen. Dus van "Gebruiker:Jantje" naar "Gebruiker:Jan" een account aanpassen. Als uw account hernoemd wordt, zullen alle verwijzingen aangepast worden. Handtekeningen op overlegpagina's niet.

Procedure voor de aanvrager

[bewerken | brontekst bewerken]
  1. Kijk of uw gewenste nieuwe gebruikersnaam nog vrij is. Maak niet de gewenste account reeds aan. Als deze al geregistreerd is, maar het account inactief lijkt, dan kunt u een verzoek indienen om de gebruikersnaam over te nemen.
  2. Zorg dat u ingelogd bent (onder uw oude en nog steeds enige gebruikersnaam). Plaats het verzoek tot hernoeming op de verzoekpagina op meta: onder het kopje "Simple rename requests". Vraag de hernoeming aan via dit formulier. Indien dit niet lukt: volg de instructies op m:Steward requests/Username changes. De instructies en het verzoekproces aldaar zijn in het Engels, mocht u daar moeite mee hebben dan kunt u in lijn met het vijfde punt hieronder om hulp vragen.
  3. Wacht af totdat uw verzoek wordt uitgevoerd of afgewezen. Dit kan een paar dagen duren.
  4. Gebruik een poosje als ondertekening "<s>oude naam</s> nieuwe naam" en plaats op uw gebruikers- en overlegpagina een melding over de naamswijziging, zodat iedereen goed weet wie u bent.
  5. Nederlandstalige gebruikers die u graag van dienst zijn bij het hernoemen van uw account zijn: Taketa.