Wikipedia:Verzoek voor hernoeming van account

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:HA
Zie WP:USURP
Zie WP:AH
Een steward en een globale hernoemer kunnen een account hernoemen. Dus van "Gebruiker:Jantje" naar "Gebruiker:Jan" een account aanpassen. Aanvragen moeten sinds september 2014 op m:Steward requests/Username changes of via dit formulier ingediend worden. Als uw account hernoemd wordt, zullen alle verwijzingen aangepast worden. Handtekeningen op overlegpagina's niet.
  • Lokaal afgehandelde verzoeken zijn te vinden in dit archief.
Procedure voor de aanvrager:

English below

  1. Kijk of uw gewenste nieuwe gebruikersnaam nog vrij is. Maak niet de gewenste account reeds aan. Als deze al geregistreerd is, maar het account inactief lijkt, dan kunt u een verzoek indienen om de gebruikersnaam over te nemen.
  2. Zorg dat u ingelogd bent (onder uw oude en nog steeds enige gebruikersnaam). Plaats het verzoek tot hernoeming op de verzoekpagina op meta: onder het kopje "Requests". Volg hiervoor de instructies op de betreffende pagina. De instructies en het verzoekproces zijn in het Engels, mocht u daar moeite mee hebben dan kunt u in lijn met het vijfde punt hieronder om hulp vragen. U kunt ook een hernoeming aanvragen via dit formulier.
  3. Wacht af totdat uw verzoek wordt uitgevoerd of afgewezen. Dit kan een paar dagen duren.
  4. Gebruik een poosje als ondertekening "<s>oude naam</s> nieuwe naam" en plaats op uw gebruikers- en overlegpagina een melding over de naamswijziging, zodat iedereen goed weet wie u bent.
  5. Mocht u hulp nodig hebben bij het indienen van een verzoek op meta, bijvoorbeeld omdat u moeite heeft om uzelf in het Engels verstaanbaar te maken dan kunt u op deze pagina om hulp vragen of een van de Nederlandstalige stewards of accounthernoemers aanspreken.
  6. Nederlandstalige gebruikers die u graag van dienst zijn bij het hernoemen van uw account zijn: Savh, SPQRobin, Taketa en Trijnstel.
Procedure:
  1. Renaming is now done globally, for instructions please look at m:Steward requests/Username changes.

Verzoeken (Requests)[bewerken]

Notitie Hernoemingsverzoeken van nu af aan graag aanvragen op m:Steward requests/Username changes of via dit formulier, zodat accounts globaal hernoemd kunnen worden. Mocht u hulp nodig hebben bij het indienen van een verzoek aldaar, bijvoorbeeld vanwege de taal, vraag dan hier of daar om die hulp.

Flag of the United Kingdom.svg Please post rename requests from now on on m:Steward requests/Username changes, so that accounts can be renamed globally.


Verzoeken om hulp (Help requests)[bewerken]

Afgehandelde verzoeken (Completed requests)[bewerken]

Atalanta[bewerken]

Is het mogelijk om mijn gebruikersnamen op de Nederlandse (atalanta) en Engelse (weia) wiki samen te voegen met mijn globale account (WeiaR)? De software begrijpt al dat dat alledrie van mij is, maar ik kan maar met 1 naam tegelijk inloggen. Mijn globale naam is uniek, die andere twee niet. atalanta (overleg) 14 okt 2015 00:26 (CEST)

Hoi Atalanta, ja dat kan. U verliest 5 bijdragen van Atalanta op de Engelse Wikipedia maar dat was het. Hiervoor heb ik het volgende nodig. Graag inloggen als Weia en op uw overlegpagina op de Engelse Wikipedia een bericht plaatsen dat u samenvoeging wenst. Graag inloggn met WeiaR en op meta aangeven dat u samenvoeging wenst. Graag aangeven welke naam u wenst te gebruiken (atalanta, weia of WeiaR?). Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 14 okt 2015 08:55 (CEST)
Fijn, dat ga ik proberen en die vijf bijdragen die red ik wel. atalanta (overleg) 14 okt 2015 09:21 (CEST)
Ik heb op de Engelse (user: weia) en op meta (user: WeiaR) een berichtje in mijn overleg geplaatst. Het moet dus WeiaR worden. Dit Nederlandse account komt daarna aan de beurt? Alvast bedankt! atalanta (overleg) 14 okt 2015 12:26 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - Alles is hernoemd. Log alstublieft in met WeiaR en ga naar Special:MergeAccount om zelf uw accounts op enwiki, nlwiki en wikimedia Commons te verenigen tot 1 enkele account. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 14 okt 2015 13:06 (CEST)
Inloggen als WeiaR op de Nederlandse wiki gaat fout, inloggen als Atalanta gaat nog wel (met bijbehorend wachtwoord). Die pagina met de link maar samenvoegen voegt alle Atalanta's op alle wiki's nu onder WeiaR, maar uitsluitend de Nederlandse Atalanta ben ik!
Hoi Atalanta, ga naar meta en log daar in met WeiaR, dat zou goed moeten gaan. Ga dan daar naar Special:MergeAccount. Het wachtwoord van WeiaR op nlwiki en Commons, is het oude wachtwoord van Atalanta. Het wachtwoord van Weiar op enwiki is het oude wachtwoord van Weia. Als je naar Special:MergeAccount gaat en ze samenvoegt dan wordt alles hetzelfde wachtwoord. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 14 okt 2015 13:39 (CEST)
Gaat er een uurtje overheen? Ik ben daar geweest maar ik kan zowel op de Engelse als de Nederlandse niet inloggen als WeiaR... Atalanta (overleg) 14 okt 2015 14:42 (CEST)
Ik had daar op meta special:merge Account onderin het metawachtwoord ingetikt. Of was dat niet het juiste? Atalanta (overleg) 14 okt 2015 14:44 (CEST)
Log in ieder geval uit met Atalanta en log niet opnieuw in met dat account. Log in met Weiar op meta. Ga dan naarSpecial:MergeAccount. Probeer even alle drie je wachtwoorden. De account heeft wel een nieuwe naam, maar nog het oude wachtwoord. Dus al heet het WeiaR, het wachtwoord is dat van Atalanta. Mvg, Taketa (overleg) 14 okt 2015 14:47 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - Opgelost. Mvg, Taketa (overleg) 22 okt 2015 08:01 (CEST)

Jelle Gouw & TBBoxman[bewerken]

Mag ik vragen of Jelle Gouw (overleg | bijdragen | bloks) naar TBBoxman (overleg | bijdragen | bloks) is hernoemd? Want waarom schrijft Jelle Gouw eerst dit en doet dan vervolgens dit, dat en vooral dat?

Na het zien van deze totáál onacceptabele babelvertaling van Jelle Gouw wil ik namelijk graag weten of ik nu twee accounts moet controleren (als ik er tijd voor heb). Dank u zeer. ErikvanB (overleg) 22 okt 2015 03:56 (CEST)

Hoi ErikvanB, een hernoemd account bestaat niet meer, en wordt niet opeens twee accounts. Zoals je kunt zien hebben beide accounts bijdragen. Ze bestaan dus allebei en zijn niet hernoemd. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 22 okt 2015 08:00 (CEST)
Bedankt, Taketa. Dat scheelt. ErikvanB (overleg) 22 okt 2015 11:25 (CEST)