Wikipedia:Misbruikfilter/Verzoekpagina filters

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Nuvola apps kcmsystem.svg Verzoekpagina voor filters
Op deze pagina kunnen gebruikers voorstellen doen voor de aanmaak van nieuwe filters, het bewerken van bestaande filters of het verwijderen van bestaande filters. Ook kunnen fouten met betrekking tot bestaande filters op deze pagina worden aangegeven.
Overzicht beheerpagina's
Filters kunnen pas geëffectueerd worden wanneer deze eerst een week hebben proefgedraaid en er voldoende steun is vanuit de gemeenschap om het filter toe te passen. Dit telt ook voor reeds bestaande filters: wanneer deze significant worden aangepast, zullen deze aangepaste filters een week moeten proefdraaien. Proefdraaien houdt in dat er geen acties worden ondernomen, maar dat het filter alleen een logboek bijhoudt van wanneer het is geactiveerd.
Van alle bestaande filters wordt op Wikipedia:Misbruikfilter/Bestaande filters een overzicht bijgehouden.
Nieuwe verzoeken

Plaats nieuwe verzoeken onder het kopje "nieuwe verzoeken". Bij het doen van nieuwe verzoeken, vermeld je in elk geval het volgende:

 • Wat het filter moet doen (waarop het moet filteren, voor welke pagina's telt het filter, voor welke gebruikers telt het filter?);
 • Waarom dit filter geactiveerd zou moeten worden;
 • Moet het filter waarschuwen, moeten bewerkingen tegengehouden worden en/of moet de gebruiker de autoconfirmed status ontnomen worden?

Denk over deze zaken goed na, voordat je een verzoek indient

Afgehandelde verzoeken kunnen na een week worden gearchiveerd.
Archieven: 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Verzoeken a.u.b. plaatsen in de volgende vorm:

===NAAM VOORSTEL===
{{/filter | id = | actief = }} <!-- niet invullen, tenzij het filter is aangemaakt //-->
* '''Taak:''' Waar moet een filter op letten, voor welke pagina's telt het filter, voor welke gebruikers telt het filter?
* '''Waarom:''' Waarom moet het filter geactiveerd worden?
* '''Gevolgen:''' Waarschuwen en/of Verhinderen en/of Autoconfirmed status afnemen?
* '''Waarschuwingstekst:''' Voorgestelde waarschuwingstekst, of link naar sjabloon.
Eventuele overige opmerkingen
~~~~
{{/einde}} <!-- Deze regel niet vergeten, anders loopt het kader door tot in het volgende verzoek! //-->


Tech News: 2018-16[bewerken]

Dit is geen verzoek voor een nieuw filter maar dit lijk me wel de geschikte plek voor mijn vraag. In Tech News: 2018-16 wordt aangekondigd dat het gedrag van de operatoren /, === en !== gaat veranderen. Mijn vraag is of iemand wil kijken of deze operatoren momenteel gebruikt worden en zo ja, om de nodige aanpassingen te doen. –bdijkstra (overleg) 16 apr 2018 17:45 (CEST)

Verzoeken ter test in log-only[bewerken]

Wanneer een nieuw verzoek in log-only is gezet, kan het verzoek naar hieronder worden verplaatst. Het filter zal vervolgens minstens één week in log-only draaien. In deze week kan de gemeenschap gegrond bezwaar uiten (zie ook de richtlijn).

Verzoeken in testfase[bewerken]

Afgehandelde verzoeken[bewerken]

LSV 2[bewerken]

Status: Actief

bewerken · geschiedenis · logboeken · testen
 • Taak: Het stoppen van deze LSV.
 • Waarom: Bewerkingen van deze gebruiker voorkomen. Het is helaas niet één pagina, want anders had dit wellicht opgelost kunnen worden door een pagina een semi te geven. Dat is dus niet geval.
 • Gevolgen: Mij lijkt "Verhinderen" de beste optie hier aangezien het gaat om een langdurige structurele vandaal die zowel hier als crosswiki (zie verzamelpagina die ik gelink heb) dit soort onzin loopt te plaatsen.
 • Waarschuwingstekst: Geen idee of dat echt nodig is hier, gezien het gaat om een LSV. Laat me gerust weten als dit verplicht is dan zal ik iets proberen te verzinnen.

Voor een voorbeeld van wat geblokkeerd dient te worden, zie deze link (alleen voor moderatoren te zien). Ik denk dat er op basis van het genoemde "e-mailadres" kan worden geblokkeerd. Wiki13 (overleg) 20 dec 2017 18:09 (CET)

 • Mee bezig Mee bezig Xxmarijnw overleg 20 dec 2017 19:05 (CET)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd, het filter is aangemaakt. Het filternummer is 83, echter zijn de details van de filter niet openbaar beschikbaar. Xxmarijnw overleg 20 dec 2017 19:16 (CET)
   • Dat is geen probleem. Het gaat er hier meer om dat dit soort ongewenste bewerkingen worden gestopt. Wiki13 (overleg) 20 dec 2017 19:23 (CET)