Wikipedia:Verzoeken voor wijziging menu's en dialoogteksten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Inkscape.svg Verzoek tot aanpassing systeemteksten
Deze pagina is bedoeld voor het indienen van verzoeken tot wijziging van de menu's (zoals boven en onder alle pagina's) en dialoogteksten die een gewone gebruiker niet kan aanpassen.
Overzicht beheerpagina's
WP:VP/AST
WP:MENU
WP:DIALOOG
Deze pagina is niet voor verzoeken om bepaalde artikels te wijzigen. Dat kan je zelf. Klik op de pagina van het artikel dat je wilt aanpassen op "Pagina bewerken" en maak de aanpassingen.
Of plaats opmerkingen op de "overlegpagina" van dat artikel.
Afgehandelde verzoeken worden na 2 weken verplaatst naar het archief.
Handig:
  • Alle systeemteksten
  • Alle huidige gadgets: Special:Gadgets
  • Om te zien welke systeemberichten op een pagina gebruikt worden, voeg de parameter "uselang=qqx" toe aan de URL
  • Om te zien hoe een pagina in een bepaalde skin eruit ziet, voeg de parameter "useskin=<skin>" toe aan de URL (bijv. useskin=monobook)
Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Wat is een uitbreiding?[bewerken]

Ben ik die enige die dit verwarrend vind? –bdijkstra (overleg) 19 apr 2018 10:22 (CEST)

MediaWiki:Gadget-IProject.js[bewerken]

Kan de extensie MediaWiki:Gadget-IProject.js worden verwijderd? De uitbreiding zorgt ervoor dat in de linkerzijbalk een kopje "In andere projecten" wordt toegevoegd, met links naar zusterprojecten, maar zo'n lijstje wordt thans ook al automatisch toegevoegd door Wikidata, zodat gebruikers die deze uitbreiding hebben ingeschakeld twee van deze lijstjes zien. Woody|(?) 17 nov 2017 12:22 (CET)

Tegen Tegen Dit script maakt slechts koppelingen zichtbaar die al in de (gesubstitueerde) wikitekst staan. Pas verwijderen wanneer zulke koppelingen niet meer ingevoegd worden. --bdijkstra (overleg) 17 nov 2017 12:44 (CET)
Ik begrijp niet wat je bedoelt, kan je iets duidelijker zijn? Er wordt veel geklaagd over dubbele meldingen in de zijbalk, die worden veroorzaakt door deze uitbreiding. Deze uitbreiding doet verder helemaal niets. Dan kan hij toch worden uitgeschakeld? Het lijkt me niet nodig om daarvoor eerst alle vermeldingen van {{InterProject}} te verwijderen (ik zou ook niet weten hoe dat moet, dat moet iemand anders maar doen als hij daar toevallig zin in heeft). Op z'n minst zou deze extensie niet standaard voor iedereen ingeschakeld moeten zijn. Woody|(?) 17 nov 2017 12:54 (CET)
Deze uitbreiding wordt ook gebruikt voor koppelingen die niet van Wikidata gehaald (kunnen) worden, zoals WikiWoordenboek-lemma's, maar ook bijvoorbeeld Wikibooks-recepten. Zolang dat zo is, doet deze uitbreiding niet niets. --bdijkstra (overleg) 17 nov 2017 13:34 (CET)
Dat wist ik niet, maar de uitbreiding veroorzaakt problemen (op Knolselderij wordt Wikibooks zelfs binnen hetzelfde kopje twee keer vermeld) en zou dus in ieder geval niet standaard aan moeten staan. En wat mij betreft zou er ook bij moeten staan dat de uitbreiding niet naar behoren werkt. Woody|(?) 17 nov 2017 13:50 (CET)
Er zat een foutje in sjabloon:zusterproject, de twee Wikibooks-links verwijzen nu naar verschillende artikelen. De linktekst is wel hetzelfde, dus dat is een mogelijke verbetering. Verder werkt de uitbreiding prima. De code die Wikidata-koppelingen invoegt is later (overigens ongevraagd) gekomen, wat mij betreft is dit hetgene dat niet naar behoren werkt. --bdijkstra (overleg) 17 nov 2017 13:57 (CET)
Overigens moet het ook wel mogelijk zijn om de zaken aan te passen zodat er geen dubbel kopje getoond wordt. Op svwiki gaat het wel goed met een combinatie van links via Wikidata en sjabloonmatig ingevoegde links, zie bv. sv:Nederländerna. --bdijkstra (overleg) 17 nov 2017 19:37 (CET)
Ja, dat kan! Ik heb de Zweedse gadget geporteerd naar een userscript en ik zou er een nieuwe gadget van kunnen maken (want IProject is best een slechte naam) of de huidige gadget updaten (met de nodige sjabloonwijzigingen). Er zijn altijd zeurpieten, maar zouden de pictogrammen een probleem kunnen vormen voor de acceptatie? –bdijkstra (overleg) 18 apr 2018 19:55 (CEST)

Afgeronde verzoeken[bewerken]

(ref:3) meer varianten?[bewerken]

Naast 'decimal' voor de standaard-nummering zijn er vijf voor ordered lists (voor ons taalgebied) geschikte list-style-types:

Als we deze laatste vier varianten ook willen, hoeven we in principe alleen maar deze MediaWiki-pagina's aan te maken, en {{References}} nog iets uit te breiden. Zie ook en:Help:Cite link labels#Cite link sequence styles. De MediaWiki-pagina's kunnen van en:wiki gekopieerd worden, maar wel met de kanttekening dat ook daar abn en ABN ontbreken in 'lower-alpha' resp. 'upper-alpha' (vooralsnog; heb ik aldaar aangekaart inmiddels).

Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 3 jan 2018 21:58 (CET)

Ik heb vier nieuwe pagina's aangemaakt: MediaWiki:Cite link label group-hoofdletter, MediaWiki:Cite link label group-kleine-letter-Grieks, MediaWiki:Cite link label group-kleine-letter-Romeins en MediaWiki:Cite link label group-hoofdletter-Romeins. Akkoord met de namen? –bdijkstra (overleg) 17 apr 2018 19:33 (CEST)
Gebruiker:Mar(c)? –bdijkstra (overleg) 26 apr 2018 09:37 (CEST)
Ah, bedankt voor de ping! De namen lijken mij prima, ik heb {{References}} aangepast. Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 27 apr 2018 20:54 (CEST)

Multi-factor authentication[bewerken]

Zou iemand met verstand van zaken een duidelijke, op nl:wiki toegespitste Nederlandstalige handleiding voor deze wijze van inloggen willen schrijven? Momenteel kunnen enkel moderatoren ervoor kiezen, maar zeker als dit straks voor iedereen wordt uitgerold, zal aan zo'n toelichting behoefte zijn. De tekst van het Engelstalige artikel waarnaar telkens wordt verwezen (link) geeft immers geen antwoord op een aantal vragen over hoe de implementatie ervan voor wp-gebruikers gaat uitpakken (om er eentje uit te pikken: in welk land worden de verstrekte mobiele nummers opgeslagen, c.q. kan ik het mijne niet net zo goed direct naar Trump mailen?). Wutsje 18 nov 2016 21:14 (CET)

Wellicht kunnen mensen meehelpen aan de vertaling op Meta (meta:Help:Two-factor authentication)? Sjoerd de Bruin (overleg) 21 nov 2016 19:22 (CET)
Mobiele nummers? Ik heb 2FA aangezet en ik hoefde geen telefoonnummer te geven. Ik kan in de documentatie niet eens een mogelijkheid daarvoor vinden. Volgens mij wordt alleen 2FA via een mobiele app (en andere clients) ondersteunt. Hierbij gebruik je bijv. de Authenticator app op Android, scan je een QR code van je computerscherm (of typ je een lange code in), en dan geeft de app je elke keer als je wilt inloggen een 6-cijferige code. Dus het werk niet zoals een TAN-code bij ING en meer als dat rekenmachine-achtige apparaat van de Rabobank, als je dat wat zegt.
Qua opslag op de server is er eigenlijk niks. Er wordt een "gedeeld geheim" ("shared secret", in feite gewoon een zooi getallen) aangemaakt op de server die dan d.m.v. die QR code gekopieërd wordt naar je telefoon. Je telefoon maakt dan die 6-cijferige codes aan op basis van dat geheim en de klok (de huidige tijd), en de server doet hetzelfde om de code te verifiëren. De server weet niks over je telefoon, hij weet alleen dat je bij het inloggen elke keer de juiste code weet uit te rekenen. Er bestaan ook programma's waarmee je dit op de computer kunt doen, mocht je geen smartphone hebben. --Catrope (overleg) 16 dec 2016 23:11 (CET)
Mijn verontschuldigingen, dan heb ik mezelf laten misleiden door de woorden "mobiele telefoon", die wat mij betreft niet automatisch "smartphone" betekenen. Ik begreep inderdaad dat hier sprake was van een soort ING-constructie. Een smartphone heb ik echter niet. Hoe kan ik dan toch mfa gebruiken? Echt, een duidelijke Nederlandstalige handleiding - met een overzicht van de implementaties per platform - zou een aanwinst zijn. Wutsje 17 dec 2016 00:10 (CET)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd geen moderator voor nodig. –bdijkstra (overleg) 7 mei 2018 15:24 (CEST)

Speciaal:Afmelden[bewerken]

Speciaal:Afmelden toont een stuk tekst van MediaWiki:Logouttext en vervolgens een zin die luidt: "U wordt afgemeld bij andere wikis van de Wikimedia Foundation:". Ik kon deze zin niet vinden op deze wiki. Het woord "wikis" zou moeten worden veranderd in "wiki's". --bdijkstra (overleg) 5 okt 2017 13:52 (CEST)

Inmiddels gevonden op translatewiki: Centralauth-logout-progress en -informal. --bdijkstra (overleg) 5 okt 2017 14:08 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd door Gebruiker:Romaine. --bdijkstra (overleg) 5 okt 2017 16:02 (CEST)

Hier vond ik nog een paar (niet alle hits). --bdijkstra (overleg) 12 okt 2017 15:21 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Deze zijn zo te zien gedaan door Mar(c). –bdijkstra (overleg) 7 mei 2018 15:30 (CEST)

Overbodige optie[bewerken]

Op de pagina "Voorkeuren"/"Uitbreidingen" staat onder het kopje "Onderhoud" de optie Twinkle. Er gebeurd echter helemaal niets op dat front wat het een wat misleiden optie maakt. The Banner Overleg 18 jun 2017 19:33 (CEST)

Onder welk kopje wil je Twinkle dan hebben? Mbch331 (Overleg) 18 jun 2017 19:41 (CEST)
Mijns inziens kan een dode optie net zo goed verwijderd worden. The Banner Overleg 18 jun 2017 19:48 (CEST)
Weet je zeker dat het een dode optie is? Er zit een behoorlijk groot script achter. –bdijkstra (overleg) 17 apr 2018 18:43 (CEST)
Gebruiker:The Banner? –bdijkstra (overleg) 26 apr 2018 09:37 (CEST)
Zie dit: Wikipedia:Twinkle. Het lijkt er op dat Mathonius is begonnen maar het nooit afgemaakt heeft. The Banner Overleg 26 apr 2018 10:56 (CEST)
Ik heb even verder gekeken dan mijn neus lang is; in 2013 hebben twee gebruikers succesvol Wikipedia:Twinkle/Preferences gebruikt, daarna niemand meer. Momenteel lijkt het inderdaad niet te werken; niemand houd het bij. Maar wat nu? Gadget verwijderen met alle gerelateerde pagina's, of uitschakelen en ergens archiveren? –bdijkstra (overleg) 26 apr 2018 11:18 (CEST)
Twinkle maakt het ook simpel om gebruikers te "taggen" voor dit of dat. Dat maakt de kans erg waarschijnlijk dat er forse oppositie komt tegen dit hulpmiddel. Want taggen is natuurlijk de grootste slechtheid op Wikipedia wat alle positieve punten automatisch ondergeschikt maakt. (Ja, ik ben een fervent gebruiker van Twinkle op ENWP). The Banner Overleg 26 apr 2018 11:40 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd {{verouderd}} geplakt op WP:Twinkle en knopje verwijderd uit MediaWiki:Gadgets-definition. –bdijkstra (overleg) 6 jun 2018 20:46 (CEST)