Wikipedia:Verzoeken voor wijziging menu's en dialoogteksten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Inkscape.svg Verzoek tot aanpassing systeemteksten
Deze pagina is bedoeld voor het indienen van verzoeken tot wijziging van de menu's (zoals boven en onder alle pagina's) en dialoogteksten die een gewone gebruiker niet kan aanpassen.
Overzicht beheerpagina's
WP:VP/AST
WP:MENU
WP:DIALOOG
Deze pagina is niet voor verzoeken om bepaalde artikels te wijzigen. Dat kan je zelf. Klik op de pagina van het artikel dat je wilt aanpassen op "Pagina bewerken" en maak de aanpassingen.
Of plaats opmerkingen op de "overlegpagina" van dat artikel.
Afgehandelde verzoeken worden na 2 weken verplaatst naar het archief.
Handig:
  • Alle systeemteksten
  • Alle huidige gadgets: Special:Gadgets
  • Om te zien welke systeemberichten op een pagina gebruikt worden, voeg de parameter "uselang=qqx" toe aan de URL
  • Om te zien hoe een pagina in een bepaalde skin eruit ziet, voeg de parameter "useskin=<skin>" toe aan de URL (bijv. useskin=monobook)
Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Recente wijzigingen in interface[bewerken]

Sinds een klein uurtje of zo gebeuren er plotseling twee dingen:

  1. Als ik op een willekeurige pagina over mijn eigen "bijdragen" hover, verschijnt een popupmenuutje met daarin drie regels met verwijzingen naar resp. "Bijdragen" (Speciaal:Bijdragen/Wutsje), "Vertalingen" (Speciaal:Paginavertalen&campaign=contributionsmenu&to=nl#suggestions) en "Geüploade media" (Special:MyUploads). Die popup zit me wat in de weg, ik zal er nooit gebruik van maken.
  2. Als ik naar Speciaal:Bijdragen/Wutsje ga laadt die pagina eerst normaal, maar even later verschijnt helemaal bovenaan opeens een sectie met de kop "Nieuwe bijdrage", waaronder een balkje staat met verwijzingen naar "Nieuwe pagina" (Speciaal:WantedPages, die overigens doorlinkt naar de tamelijk onbruikbare pagina Niet-bestaande pagina's met koppelingen), "Media uploaden" (Speciaal:UploadWizard) en "Vertaling" (Speciaal:Paginavertalen&campaign=contributionsmenu&to=nl#suggestions). Pas daaronder staat dan de eigenlijke bijdragenlijst.
    Ook hier wil ik graag vanaf: een laptopscherm is al niet zo hoog, dus dan vind ik het zonde wanneer zeker 15% ervan in beslag wordt genomen door iets dat ik als overbodig ervaar. (Hoveren over "bijdragen" levert op die pagina bij het regeltje "Bijdragen" in bovenbedoeld popupmenuutje overigens een recursieve link op.)

Voor sommigen is dit allemaal wellicht heel handig, ik begrijp dat er af en toe iets getest moet worden en mogelijk kom ik hiermee te vroeg, maar: mochten deze zaken blijvertjes blijken, is er dan een manier om ze bijvoorbeeld in mijn common.css onzichtbaar te maken? Wederom bij voorbaat dank, Wutsje 28 nov 2019 20:55 (CET)

Tsja, veel workarounds hebben bijverschijnselen. Zo ook de optie Vertalen van inhoud. –bdijkstra (overleg) 28 nov 2019 21:11 (CET)
Oh, is dat het. Tja, dan opteer ik toch maar voor dat popupje bij de rode link. Wel raar dan dat er bij die bètafuncties niet bij staat dat je dit er allemaal bij krijgt. Hoe dan ook, dank, Wutsje 28 nov 2019 21:21 (CET)

Melding Content Translation[bewerken]

Al geruime tijd krijg ik wanneer ik op een rode link klik een popupje met de melding Nieuwe pagina's maken door te vertalen is nu eenvoudiger! Wilt u het programma Content Translation proberen? | Nee, bedankt | Probeer Content Translation. Die is natuurlijk uiterst nuttig voor degenen die daarvan nog niet op de hoogte zijn, maar zelf weet ik dat nu wel. Heeft iemand een tip over hoe ik kan voorkomen dat ik dit telkens weer te zien krijg? Bij voorbaat dank, Wutsje 28 nov 2019 17:58 (CET)

Dat kan; het stomme is dat je daarvoor de optie Vertalen van inhoud in moet schakelen op Speciaal:Voorkeuren#mw-prefsection-betafeatures. –bdijkstra (overleg) 28 nov 2019 18:12 (CET)
Hartelijk dank. Daar was ik nou echt nooit opgekomen. Wat een mooi voorbeeld van een workaround (enigszins tot mijn verbazing momenteel nog altijd een rode link, waarop ik direct kon testen dat dit trucje inderdaad werkt). Wutsje 28 nov 2019 18:40 (CET)

What leaves here[bewerken]

In de linker marge staat onder 'Hulpmiddelen' de nog niet vertaalde tekst "What leaves here" met pop-up: "List of everything that links from here".
Mogelijke vertaling: "Links naar andere pagina's", "Lijst van alle links op deze pagina". KAdEIkE [!?] 13 feb 2019 20:07 (CET)

De teksten staan niet letterlijk in het script, ze worden ergens vandaan geplukt, maar ik weet niet waar. Vorige maand heb ik de maker gevraagd hoe het vertalen werkt, zie hier. –bdijkstra (overleg) 13 feb 2019 20:17 (CET)
De tekst komt hier vandaan. Mbch331 (Overleg) 13 feb 2019 20:35 (CET)
Okee, maar hoe voeg je daar anderstalige teksten aan toe? –bdijkstra (overleg) 13 feb 2019 21:12 (CET)
Hoi! Mijn gadgets gebruiken het Intuition systeem voor vertalingen. Dit gebruikt translatewiki.net intern (zie RTRC systeemberichten op translatewiki), net als voor Wikipedia en de MediaWiki software. Echter, de vertaling functie van mijn gadgets is tijdelijk uitgeschakeld sinds afgelopen December vanwege T207900. Excuses voor het ongemak. --Krinkle (overleg) 14 feb 2019 00:59 (CET)
Toen ik (jaren geleden) deze link toevoegde via mijn persoonlijke instellingen was deze tekst in het Nederlands. Ik weet de precieze formulering niet meer, maar het was beknopt en duidelijk. Waarom deze tekst 1 of 2 jaar terug is 'teruggevallen' op de engelstalige versie weet ik niet. Maar de Nederlandse vertaling zou nog ergens aanwezig moeten zijn, lijkt mij. Bob.v.R (overleg) 14 feb 2019 01:56 (CET)
Krinkle gaf aan dat het is teruggevallen vanwege T207900. Het systeem dat de vertalingen verzorgt, is tijdelijk uitgeschakeld. –bdijkstra (overleg) 12 mrt 2019 13:41 (CET)

Wat is een uitbreiding?[bewerken]

Ben ik die enige die dit verwarrend vind? –bdijkstra (overleg) 19 apr 2018 10:22 (CEST)

Vind het ook zeer verwarrend! Sjoerd de Bruin (overleg) 13 feb 2019 20:51 (CET)
Kwestie neergelegd in het Taalcafé. –bdijkstra (overleg) 3 jun 2019 15:52 (CEST)
Een uitbreiding is datgene wat extra geïnstalleerd is bovenop de basisinstallatie. De situatie dat men redirects ook doorverwijspagina's noemt lijkt me verwarrender, maar duidelijk is het zeker niet. Romaine (overleg) 28 nov 2019 18:30 (CET)

Afgeronde verzoeken[bewerken]

Recente wijzigingen[bewerken]

Zou iemand s.v.p. op Recente wijzigingen de woorden "Filter wijzigingen" (achter het vergrootglassymbooltje) willen veranderen in "Filter wijzigen"? Dat is (a) wèl correct Nederlands en (b) geeft duidelijker weer wat je kunt doen als je op het veld klikt. Alvast bedankt, 213.10.126.18 10 jun 2019 00:17 (CEST)

Wat er nu staat is misschien een beetje krom Nederlands, maar met je voorstel verander je de betekenis. Het doel van de tekst is om aan te geven dat je daar wijzigingen kan filteren. De Engelse tekst is dan ook Filter changes. Voor vertalers: het gaat om rcfilters-search-placeholder. –bdijkstra (overleg) 10 jun 2019 00:55 (CEST)
Wat er nu staat is niet "misschien een beetje krom Nederlands", maar gewoon regelrecht fout Nederlands. Maak er voor mijn part dan "Filterwijzigingen" van, maar laat in elk geval dit zó niet staan. 213.10.126.18 10 jun 2019 01:09 (CEST)
Dat is een perfect geldige zin: Filter (werkwoord, gebiedende wijs) wijzigingen (zelfstandig naamwoord, meervoud) KAdEIkE [!?] 10 jun 2019 01:20 (CEST)
Zo had ik het dus helemaal niet gelezen, maar inderdaad, dat is zo. Dank voor dit nieuwe gezichtspunt. Ik trek dit verzoek in. 213.10.126.18 10 jun 2019 01:37 (CEST)

Mobiele versie: aanpassing tekst gewenst[bewerken]

Beste collega's, Anonieme bewerkers via de mobiele versie krijgen de volgende introductietekst voorgeschoteld: " Let op : U bent niet aangemeld. Maakt u wijzigingen, dan wordt uw IP-adres voor iedereen zichtbaar. Maar als u aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven, naast andere voordelen." De taal is wat kreupel en niet geheel correct. Daarom hierbij mijn voorstel tot aanpassing: " Let op : U bent niet aangemeld. Maakt u wijzigingen, dan wordt uw IP-adres voor iedereen zichtbaar. Maar als u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen." Graag aanpassen, indien mogelijk. Vysotsky (overleg) 13 okt 2019 12:43 (CEST)

Uitgevoerd Aangepast - kan tot donderdag duren voordat het te zien is. Romaine (overleg) 13 okt 2019 12:47 (CEST)
Een anonieme gebruiker maakte bezwaar tegen Maakt u..., maar haalde dat weer weg. Het komt mi inderdaad wel een beetje kreupel over. Doet u... is wellicht beter. Of misschien zelfs Als u iets wijzigt... of Als u een wijziging opslaat...— Zanaq (?) 13 okt 2019 13:39 (CEST)
Als u een wijziging opslaat lijkt mij het best. Vysotsky (overleg) 13 okt 2019 13:53 (CEST)

Futiliteitje[bewerken]

Op Speciaal:Voorkeuren#mw-prefsection-rendering staat bij Geavanceerde instellingen: Toon een bevestigingsvenster wanneer er op een terugdraaien koppeling wordt geklikt. Mij lijkt dat dit iets als "terugdraaikoppeling" moet worden. De spatie is in ieder geval overbodig. Wutsje 28 nov 2019 17:58 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd Op translatewiki. –bdijkstra (overleg) 28 nov 2019 18:13 (CET)