Wikipedia:Verzoeken voor wijziging menu's en dialoogteksten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Inkscape.svg Verzoek tot aanpassing systeemteksten
Deze pagina is bedoeld voor het indienen van verzoeken tot wijziging van de menu's (zoals boven en onder alle pagina's) en dialoogteksten die een gewone gebruiker niet kan aanpassen.
Overzicht beheerpagina's
WP:VP/AST
WP:MENU
WP:DIALOOG
Deze pagina is niet voor verzoeken om bepaalde artikels te wijzigen. Dat kan je zelf. Klik op de pagina van het artikel dat je wilt aanpassen op "Pagina bewerken" en maak de aanpassingen.
Of plaats opmerkingen op de "overlegpagina" van dat artikel.
Afgehandelde verzoeken worden na 2 weken verplaatst naar het archief.
Handig:
 • Alle systeemteksten
 • Alle huidige gadgets: Special:Gadgets
 • Om te zien welke systeemberichten op een pagina gebruikt worden, voeg de parameter "uselang=qqx" toe aan de URL
 • Om te zien hoe een pagina in een bepaalde skin eruit ziet, voeg de parameter "useskin=<skin>" toe aan de URL (bijv. useskin=monobook)
Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

u heeft → u hebt[bewerken]

Graag in onderstaande systeemberichten u heeft veranderen in u hebt (3e persoon → 2e persoon enkelvoud).

Toelichting: Volgens onze officiële laatste-woord-website zijn beide correct ("kunt u [!] uw eigen voorkeur volgen"), maar er wordt ook opgemerkt "in taaladviesboeken wordt meestal u hebt geadviseerd". En niet voor niets; "tegenwoordig wordt u niet meer als derde persoon beschouwd maar als tweede persoon enkelvoud, net als jij/je" (aldus dezelfde pagina). Het advies van taalautoriteit Jan Renkema luidt "wees wel consequent" – gebruik de tweede en de derde persoon niet door elkaar. Dus als we overal u bent, u kunt, u wilt en u zult schrijven (en niet u is, u kan, u wil en u zal), dan ook u hebt i.p.v. u heeft. (Noot: In deze negen systeemberichten heb ik bij elkaar 5x u bent, 17x u kunt, 3x u wilt en 1x zult u geteld.)

MediaWiki:Blockedtext
 • "U heeft geen bewerkingsrechten" → "U hebt geen bewerkingsrechten"
 • "U heeft toegang tot" → "U hebt toegang tot"
 • "dat u nu geen bewerkingsrechten heeft" → "dat u nu geen bewerkingsrechten hebt"
meer aanpassingen in mijn gebruikersnaamruimte
MediaWiki:Captchahelp-text
 • "Indien u assistentie nodig heeft kunt u" → "Indien u assistentie nodig hebt, kunt u" (ook komma!)
MediaWiki:Cascadeprotected
 • "U heeft toegang" → "U hebt toegang"
MediaWiki:Clearyourcache
 • "Nadat u de veranderingen heeft opgeslagen" → "Nadat u de veranderingen hebt opgeslagen"
MediaWiki:Noarticletext
 • "Indien u zojuist deze pagina heeft aangemaakt" → "Indien u zojuist deze pagina hebt aangemaakt"
MediaWiki:Noname
 • "U heeft een ongeldige gebruikersnaam opgegeven" → "U hebt een ongeldige gebruikersnaam opgegeven"
MediaWiki:Protectedpagetext
 • "U heeft toegang tot" → "U hebt toegang tot"
 • "Als u reeds een account heeft" → "Als u reeds een account hebt"
 • "als u geen account heeft" → "als u geen account hebt"
MediaWiki:Readonlywarning
 • "zodat u deze nog heeft" → "zodat u deze nog hebt"
 • "Heeft u geen IRC-client" → "Hebt u geen IRC-client"
MediaWiki:Uploadtext
 • "Als u een bestand heeft geüpload" → "Als u een bestand hebt geüpload"
meer aanpassingen in mijn gebruikersnaamruimte

(Voor de volledigheid: Voor deze verbeteringen schijnt het akkoord van @Saschaporsche nodig te zijn, maar bij gebrek aan onderbouwing tegen het wijzigen van u heeft in u bent staat w.m.b. niets deze verbeteringen in de weg.)

Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 11 feb 2018 22:05 (CET)

Tegen Tegen Het taaladvies is duidelijk Zie hier :Bij de keuze tussen u hebt en u heeft kunt u uw eigen voorkeur volgen. Soms leggen organisaties één keuze vast in hun huisstijlregels.
 • Hier is sprake van een duidelijk geval van BTNI. Nergens is vastgelegd dat er op Wikipedia sprake is van een “Huisstijlregel”. En waarom Mar(c) nu opeens dit wel wil doordrukken is mij een raadsel. Vr groet Saschaporsche (overleg) 11 feb 2018 22:19 (CET)
Ik heb het nergens over huisstijlregels, laat staan dat ik die "opeens" zou willen "doordrukken". Ik heb het over "wees consequent", waarmee ik duidelijk maak dat het absoluut geen geval van BTNI is.
Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 11 feb 2018 23:09 (CET)
Wat een flauwekul! Waarom iets wijzigen dat NIET fout is! Dat is precies waar de BTNI regel voor bedoelt is. Persoonlijk vind ik “u heeft” veel beter klinken dan “u hebt”, maar daar gaat het hier niet om! Ik weiger te accepteren dat “we” Wikipedia alles moeten veranderen omdat ene Mar(c) het opeens in zijn hoofd haalt dat dit “beter” is... Bovendien probeer je mij om de tuin te leiden door te stellen/suggeren (in bewerkingssamenvattingen) dat dat een “staande afspraak” zou zijn. Wat een BS. Saschaporsche (overleg) 12 feb 2018 02:42 (CET)
Tegen Tegen Ik zie niet in waarom Wikipedia actief mee moet werken aan taalverarming. The Banner Overleg 12 feb 2018 05:27 (CET)
De BTNI-regel is bedoeld om auteurs voor zinloze wijzigingen (bijvoorbeeld 'vlug' vervangen door 'snel') in hun teksten te behoeden en hun op die manier mogelijke ergernis te besparen. Ten eerste zie ik hier geen van de oorspronkelijke auteurs van de genoemde teksten protesteren, ten tweede zijn de wijzigingen niet zinloos. De consistentie waar Renkema op wijst is wel degelijk een valide argument. Bij wijze van compromis zou 'u heeft' in teksten waarin ook al vormen als 'u kunt' en 'u bent' voorkomen in 'u hebt' kunnen worden veranderd en zouden teksten waarin dat niet het geval is ongemoeid kunnen worden gelaten. Marrakech (overleg) 12 feb 2018 09:48 (CET)
@Saschaporsche: Ik haal niets "opeens in mijn hoofd" en ik probeer niemand om de tuin te leiden. Ik heb in de bewerkingssamenvattingen en hierboven op basis van taalautoriteiten aangetoond waarom u hebt beter is als je verder overal u bent en u kunt schrijft. In plaats van driftig met het BTNI-vlaggetje te wapperen en mijn intenties in te vullen, zou je er ook voor kunnen kiezen om, net als Marrakech, op mijn argumenten in te gaan. Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 12 feb 2018 12:38 (CET)
Het taaladvies is klip en klaar : Bij de keuze tussen u heeft en u hebt kunt u uw eigen voorkeur volgen.
“U heeft” is dus net zo goed bruikbaar als “u hebt”. De verandering is onwenselijk. Verder heb je wel degelijk gesuggereerd dat er een “afspraak” zou zijn om dit toe te passen, een afspraak die niet bestaat hier op Wikipedia. Je aanmatigende toon in je allereerste bijdrage hierboven is ook bijzonder storend. Saschaporsche (overleg) 12 feb 2018 14:05 (CET)
Maar dan ga je (opnieuw) voorbij aan het consequentie-argument dat Renkema aanvoert en dat ook op de BTNI-pagina wordt genoemd: "Net als bij spelling geldt voor stijlveranderingen ook dat consequentie een uitzondering vormt op "bij twijfel niet inhalen." Vandaar nogmaals mijn compromisvoorstel: in teksten waarin ook al vormen als 'u kunt' en 'u bent' voorkomen zou 'u heeft' in 'u hebt' kunnen worden veranderd; teksten waarin dat niet het geval kunnen ongemoeid worden gelaten. Marrakech (overleg) 12 feb 2018 14:40 (CET)
Het consequentie argument neem ik in overweging, maar is voor mij niet doorslaggevend om de teksten te “moeten” veranderen. Uit het taaladvies meen ik toch zeker te kunnen opmaken dat het niet “fout” is om “heeft” te schrijven.
Het persoonlijk voornaamwoord u werd oorspronkelijk beschouwd als een derde persoon enkelvoud (afgeleid van uwe edelheid). De hiermee corresponderende vormen zich (wederkerend voornaamwoord) en heeft (persoonsvorm) zijn nog steeds in gebruik. Inmiddels wordt u al lange tijd opgevat als een tweede persoon enkelvoud: de beleefde variant van jij/je. Hiermee corresponderen het wederkerend voornaamwoord u en de persoonsvorm hebt. Deze vormen zijn naast zich en heeft in gebruik gekomen; ze hebben ze niet verdrongen.
Wie consequent wil zijn, kiest ofwel voor de derdepersoonsvormen zich en heeft, ofwel voor de tweedepersoonsvormen u en hebt. In de praktijk wordt dit onderscheid echter niet strikt aangehouden. De tweede- en derdepersoonsvormen kunnen bij u door elkaar worden gebruikt. Bijvoorbeeld in combinatie met een wederkerend werkwoord als zich vergissen, zich aanmelden, zich voorstellen.[1] Vr groet Saschaporsche (overleg) 12 feb 2018 15:26 (CET)
Tegen Tegen Ik wil hierin niet de beslissing maken; maar ben persoonlijk tegen. De "nieuwe variant" klinkt niet en de huidige variant is niet fout. Ik zie dus geen reden om dit overal door te voeren. Pompebled.svg Freaky Fries (Overleg) 12 feb 2018 16:03 (CET)
Zolang beide vormen goed zijn, hoeft er niets gewijzigd te worden. Wutsje 13 feb 2018 01:59 (CET)
Graag veranderen in tutoyerende berichten: op wikipedia tutoyeren we. — Zanaq (?) 12 feb 2018 18:11 (CET)
Er is niets fout aan het hanteren van een beleefdheidsvorm. The Banner Overleg 12 feb 2018 20:37 (CET)
En al helemaal niet in "systeemteksten". Pompebled.svg Freaky Fries (Overleg) 12 feb 2018 23:31 (CET)
Dat "we" op Wikipedia zouden tutoyeren is een mening, geen feit. Wutsje 13 feb 2018 01:59 (CET)
Tegen Tegen Per de andere tegenstemmen hierboven. De Wikischim (overleg) 13 feb 2018 13:27 (CET)

Ik lees vooral een stemming dat u heeft mooier gevonden wordt, en (misschien een verrassing?) dat vind ik ook, lichtelijk – maar ja, het gaat mij er niet om wat ik móóier vind. Het gaat me er aan de andere kant ook niet om dat ik dit per se veranderd wil zien, ik heb slechts beargumenteerd waarom consequent zijn (en de vormen dus niet door elkaar te gebruiken) beter zou zijn. Ik heb het ook niet over goed en fout; op zichzelf zijn beide vormen inderdaad correct, maar de vormen mixen – dat schuurt. Ter illustratie de zin in het tweede systeembericht, MediaWiki:Captchahelp-text, daar staat (wat persoonsvormen betreft) eigenlijk: "Indien u[we edelheid] assistentie nodig heeft, [kun je] contact opnemen via een e-mailformulier." (Maar de huidige tekst "Indien u assistentie nodig heeft kunt u [..]" zal inderdaad niet zó botsend gelezen/beleefd worden.) Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 15 feb 2018 14:33 (CET)

Nu zeg je eigenlijk dat het ook mogelijk om jouw verzoek om te draaien, dus " u hebt → u heeft". Het lijkt mij dat daarvoor aanzienlijk meer steun is. The Banner Overleg 15 feb 2018 14:39 (CET)
Natuurlijk is het mogelijk mijn verzoek om te draaien, dat had je ook al uit mijn openingsbijdrage kunnen halen. Maar is er ook voldoende steun om alle u bent in u is te veranderen (wordt als verouderd taalgebruik beschouwd), en alle u kunt in u kan, u wilt in u wil, en u zult in u zal (worden informeler en minder verzorgd gevonden)? Want dat zou volgens dezelfde argumentatie wel zo consequent zijn. Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 15 feb 2018 19:33 (CET)

Referentie-lettertjes[bewerken]

Goedenavond,

Een verzoek in drie delen: (1) een bug waar we wellicht niet snel tegenaan zullen lopen, maar toch; (2) incomplete implementatie van referenties met letters; (3) een voorstel voor de uitbreiding met vier andere opsommingssystemen.

(ref:1) geen abn[bewerken]

Ik hoop oprecht dat er geen pagina's zijn met 742+ voetnoten Verrast (742+ keer dezelfde referentie komt sneller voor), maar:

missen allebei abn; dus gaarne: abm abo veranderen in abm abn abo.

Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 3 jan 2018 21:58 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Mbch331 (Overleg) 3 jan 2018 22:04 (CET)
Dank! — Mar(c). [O] 3 jan 2018 22:16 (CET)

(ref:2) nog niet zichtbaar in {References}[bewerken]

{{References}} {{References|group=kleine-letter}}
 1. Referentie [1].
 2. Referentie [2].
 1. Voetnoot [a].
 2. Voetnoot [b].

In verband met bovenstaande:

MediaWiki:Cite link label group-kleine-letter zorgt voor de geletterde referenties ([a] etc.) in de tekst, maar de references blijft nog gewoon een genummerde lijst, zie hiernaast (de rechter lijst) (inmiddels niet meer zichtbaar dus). Hiervoor missen namelijk nog twee aanpassingen:

 1. class="reflist" style="list-style-type: ..." toevoegen aan de omspannende div in {{References}}
 2. div.reflist ol.references { list-style-type: inherit; /* voor custom list style types */ } toevoegen aan MediaWiki:Common.css

Aanpassing #1 kan ik zelf doorvoeren, #2 zal door een moderator gedaan moeten worden.

Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 3 jan 2018 21:58 (CET)

Punt 2 Uitgevoerd Uitgevoerd - Mbch331 (Overleg) 3 jan 2018 22:07 (CET)
Top! En zo rap! Glimlach Ik heb #1 zojuist Uitgevoerd Uitgevoerd zoals we hiernaast kunnen zien. Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 3 jan 2018 22:16 (CET)
Inmiddels ook live op Genesis 1:1 (enige artikel waar group=kleine-letter al in gebruik was vóór deze aanpassingen) en Kilimanjaro (berg), waar ik zag dat Heinonlein het systeem ooit wilde toepassen. — Mar(c). [O] 3 jan 2018 22:25 (CET)
Top, fijn! En leuk om jouw naam weer eens tegen te komen Mar(c)! Knipoog heinGlas z3.pngnlein'' 4 jan 2018 07:45 (CET)

(ref:3) meer varianten?[bewerken]

Naast 'decimal' voor de standaard-nummering zijn er vijf voor ordered lists (voor ons taalgebied) geschikte list-style-types:

Als we deze laatste vier varianten ook willen, hoeven we in principe alleen maar deze MediaWiki-pagina's aan te maken, en {{References}} nog iets uit te breiden. Zie ook en:Help:Cite link labels#Cite link sequence styles. De MediaWiki-pagina's kunnen van en:wiki gekopieerd worden, maar wel met de kanttekening dat ook daar abn en ABN ontbreken in 'lower-alpha' resp. 'upper-alpha' (vooralsnog; heb ik aldaar aangekaart inmiddels).

Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 3 jan 2018 21:58 (CET)

MediaWiki:Gadget-IProject.js[bewerken]

Kan de extensie MediaWiki:Gadget-IProject.js worden verwijderd? De uitbreiding zorgt ervoor dat in de linkerzijbalk een kopje "In andere projecten" wordt toegevoegd, met links naar zusterprojecten, maar zo'n lijstje wordt thans ook al automatisch toegevoegd door Wikidata, zodat gebruikers die deze uitbreiding hebben ingeschakeld twee van deze lijstjes zien. Woody|(?) 17 nov 2017 12:22 (CET)

Tegen Tegen Dit script maakt slechts koppelingen zichtbaar die al in de (gesubstitueerde) wikitekst staan. Pas verwijderen wanneer zulke koppelingen niet meer ingevoegd worden. --bdijkstra (overleg) 17 nov 2017 12:44 (CET)
Ik begrijp niet wat je bedoelt, kan je iets duidelijker zijn? Er wordt veel geklaagd over dubbele meldingen in de zijbalk, die worden veroorzaakt door deze uitbreiding. Deze uitbreiding doet verder helemaal niets. Dan kan hij toch worden uitgeschakeld? Het lijkt me niet nodig om daarvoor eerst alle vermeldingen van {{InterProject}} te verwijderen (ik zou ook niet weten hoe dat moet, dat moet iemand anders maar doen als hij daar toevallig zin in heeft). Op z'n minst zou deze extensie niet standaard voor iedereen ingeschakeld moeten zijn. Woody|(?) 17 nov 2017 12:54 (CET)
Deze uitbreiding wordt ook gebruikt voor koppelingen die niet van Wikidata gehaald (kunnen) worden, zoals WikiWoordenboek-lemma's, maar ook bijvoorbeeld Wikibooks-recepten. Zolang dat zo is, doet deze uitbreiding niet niets. --bdijkstra (overleg) 17 nov 2017 13:34 (CET)
Dat wist ik niet, maar de uitbreiding veroorzaakt problemen (op Knolselderij wordt Wikibooks zelfs binnen hetzelfde kopje twee keer vermeld) en zou dus in ieder geval niet standaard aan moeten staan. En wat mij betreft zou er ook bij moeten staan dat de uitbreiding niet naar behoren werkt. Woody|(?) 17 nov 2017 13:50 (CET)
Er zat een foutje in sjabloon:zusterproject, de twee Wikibooks-links verwijzen nu naar verschillende artikelen. De linktekst is wel hetzelfde, dus dat is een mogelijke verbetering. Verder werkt de uitbreiding prima. De code die Wikidata-koppelingen invoegt is later (overigens ongevraagd) gekomen, wat mij betreft is dit hetgene dat niet naar behoren werkt. --bdijkstra (overleg) 17 nov 2017 13:57 (CET)
Overigens moet het ook wel mogelijk zijn om de zaken aan te passen zodat er geen dubbel kopje getoond wordt. Op svwiki gaat het wel goed met een combinatie van links via Wikidata en sjabloonmatig ingevoegde links, zie bv. sv:Nederländerna. --bdijkstra (overleg) 17 nov 2017 19:37 (CET)

MediaWiki:Newarticletext[bewerken]

De huidige versie van MediaWiki:Newarticletext genereert in sommige gevallen links met dubbele punten (zoals [[::Aaaaaaa|Aaaaaaa]]). Dat was eerder geen probleem, maar met een recente update van de MediaWiki-software wel. Op WP:ICT hebben we bekokstoofd dat het als volgt moet worden: de dubbele punt direct na

''[[

vervangen door

{{#ifeq: {{SUBJECTSPACE}} | {{ns:0}} |<!-- niks -->| &#58; }}

--bdijkstra (overleg) 30 okt 2017 21:07 (CET)

Goedemiddag,
Ik zag dit verzoek en het viel me op dat er wel meer aan die pagina schort. Ik heb een kopie van de pagina in mijn gebruikersnaamruimte bewerkt:
 1. Opmaakcorrecties; zie deze diff tussen de huidige versie van MediaWiki:Newarticletext en de eerste versie van die in mijn gebruikersnaamruimte. Het betreft: enkele linkfixes; een deel lijkt ooit bedoeld als extra bullet, maar binnen de <ul> is geen <li> te bekennen; de inspringing van het geheel van de bullets plus voorafgaande/eropvolgende tekst; de weergave van het "Let op"-blok.
 2. Technische fixes, inclusief het tackelen van bovenstaand probleem; de gehele gewraakte link kan simpelweg vervangen worden door [[:{{SUBJECTPAGENAME}}]]. Tevens bij alle namespace-checks gebruikgemaakt van de {{ns:...}}-parserfunctie (er staat in de huidige code bijvoorbeeld zowel {{#ifeq:{{NAMESPACE}}|Bestand| als {{#ifeq:{{NAMESPACE}}|Afbeelding|, maar die tweede werkt niet).
 3. Mijn voorstel voor meer aanpassingen (meerdere bewerkingen, zie de bewerkingsgeschiedenis). De tekst "Kijk voordat je deze pagina aanmaakt eerst of <onderwerppagina> wel bestaat" (met de gewraakte link) is een beetje loos, aangezien we dat "kijken" beter aan de code kunnen overlaten. Dus indien de onderwerppagina (de pagina waartoe de aan te maken overlegpagina behoort) niet bestaat, geef dan een "N.B. De bijbehorende pagina bestaat ook niet." weer (uitzondering: de overlegpagina van een gebruiker zonder gebruikerspagina). Een tweede punt is: Indien een (sub)pagina in de gebruikers(overleg)naamruimte wordt aangemaakt, terwijl het betreffende gebruikersaccount niet bestaat, dan wordt dat al in rode letters boven de MediaWiki:Newarticletext-tekst aangegeven, daarom heb ik de "(Als je twijfelt,) kijk [..] eerst of <gebruikersaccount> wel bestaat" vervangen door "Indien dit gebruikersaccount niet bestaat, zoek dan eerst hier naar de juiste naam". Voorts enkele tekstuele wijzigingen.
Om te zien hoe het in de diverse naamruimtes weergegeven wordt, kun je de voorgestelde brontekst in de volgende testpagina's plakken en de voorvertoning opvragen (niet opslaan!):
→ Naamruimte 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 100, 101
→ Naamruimte 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 100, 101 (subpagina's)
Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 6 jan 2018 16:26 (CET)
Akkoord. –bdijkstra (overleg) 15 jan 2018 20:04 (CET)

MediaWiki:Deletereason-dropdown[bewerken]

Verwijderen van het woord overbodige uit Doorverwijzing naar niet-bestaande of verwijderde pagina, overbodige of onjuiste doorverwijzing op MediaWiki:Deletereason-dropdown. Zie overleg op De Kroeg en WP:TERUG. — Zanaq (?) 6 sep 2017 20:35 (CEST)

Tegen Tegen Daarover is het laatste woord nog helemaal niet gezegd: zie aldaar. Wikiwerner (overleg) 7 sep 2017 19:05 (CEST)
Je zegt daar niet met zoveel woorden dat je tegen bent, maar dat je specifieke redenen ziet waarom twee bepaalde categorieën redirects (namelijk die net aangemaakt zijn onder verkeerd titel en achternamen met kleine letters) verwijderd zouden mogen worden. Doe dan een voorstel om deze redenen toe te voegen. "Overbodige redirect" is geen nuwegcriterium, dus moet niet in de dropdown staan. — Zanaq (?) 7 sep 2017 19:29 (CEST)
In die edit noem ik ook de zinloosheid van redirects zoals 't Schaepp met de 5 pooten. De term 'overbodig' dekt prima de lading, dus wmb blijft het zoals het is. Wikiwerner (overleg) 7 sep 2017 21:03 (CEST)
Ik ga hier met Zanaq mee. Er lopen hier 2 zaken door elkaar. Wat je een overbodige redirect vind kan via een beoordelingssessie altijd verwijderd worden. Een redirect mag echter in principe niet zomaar weggegooid worden, alleen omdat iemand vind dat het een overbodige redirect is. Omdat deze dropdown steeds meer gezien word als valide redenen om iets direct te verwijderen kan het beter opgeschoond worden. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 8 sep 2017 00:06 (CEST)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd Overbodig is niet in lijn met de RvM. We kunnen hier allemaal wat van vinden en dat mag ook. Maar dan kan eenieder die vindt dat overbodige redirects genuwegd moeten worden diens bewerkingsprivéleges gebruiken om consensus te vinden voor een aanpassing van de RvM. Natuur12 (overleg) 8 sep 2017 00:13 (CEST)
  • Gezien de verzoeker misbruik van de situatie maakt heb ik de oude tekst weer hersteld. M.i. vielen redirects die overbleven na het hernoemen gewoon onder onjuist maar als we de boel zo gaan interpreteren dat mods tijd kwijt zijn aan discussie over dit soort redirects door toedoen van de verzoeker tot aanpassing houdt het heel snel op. Natuur12 (overleg) 15 okt 2017 12:25 (CEST)
   • Zomaar zonder verzoek daartoe zelf ongedaan maken terwijl het verzoek naar aanleiding van overleg en consensus is uitgevoerd? Dat is niet netjes. "Overbodige redirect" is nog steeds geen nuwegcriterium, en moet dus nog steeds niet in het lijstje staan: daar was dacht ik vrijwel iedereen het over eens. Als we voor onjuist hoofdlettergebruik een uitzondering willen maken kunnen de nuwegcriteria aangepast worden en kan deze reden aan het lijstje worden toegevoegd. Tot die tijd dienen dergelijke redirects via TBP te verwijderd te worden aangezien overbodige redirect of verkeerd hoofdlettergebruik geen nuwegcriterium is. Dit is geen misbruik maken van de situatie, maar gewoon vragen of de RvM nageleefd kunnen worden. — Zanaq (?) 15 okt 2017 13:08 (CEST)

Speciaal:Afmelden[bewerken]

Speciaal:Afmelden toont een stuk tekst van MediaWiki:Logouttext en vervolgens een zin die luidt: "U wordt afgemeld bij andere wikis van de Wikimedia Foundation:". Ik kon deze zin niet vinden op deze wiki. Het woord "wikis" zou moeten worden veranderd in "wiki's". --bdijkstra (overleg) 5 okt 2017 13:52 (CEST)

Inmiddels gevonden op translatewiki: Centralauth-logout-progress en -informal. --bdijkstra (overleg) 5 okt 2017 14:08 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd door Gebruiker:Romaine. --bdijkstra (overleg) 5 okt 2017 16:02 (CEST)

Hier vond ik nog een paar (niet alle hits). --bdijkstra (overleg) 12 okt 2017 15:21 (CEST)

MediaWiki:Histlegend[bewerken]

Hoi iedereen. Ik heb vandaag de pagina MediaWiki:Histlegend gewijzigd. Ik werd erop gewezen dat de tabel met hulpmiddelen opzettelijk verborgen werd en manueel getoond kon worden (zie hier). Mij lijkt het echter een handig hulpmiddel voor iedereen. Er kunnen immers ook paginastatistieken mee opgevraagd worden. Ik had graag feedback hierover van jullie. Ik heb het momenteel laten staan op weergeven, maar dit kan eenvoudig terug voor iedereen verborgen worden.

Voor alle duidelijkheid: het gaat over de Hulpmiddelen-tabel net boven de geschiedenisitems op eender welke geschiedenispagina, zie bijvoorbeeld hier.

Ik heb enkele stijlaanpassingen gedaan zodat de hulpmiddelen minder hoogte innemen op de geschiedenispagina.

Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 15 jul 2017 20:40 (CEST)

Ik denk dat de gemiddelde gebruiker hier weinig aan heeft, dus een opt in-systeem heeft mijn voorkeur. Wutsje 16 jul 2017 02:48 (CEST)
Aanvulling: ik heb in afwachting van het verloop van deze discussie voorlopig de oude situatie hersteld, in zoverre dat wie deze specialistische tools wil zien daar in zijn common.css weer zelf voor moet zorgen. Lang niet iedereen zal erop zitten te wachten dat een paar regels van het scherm worden afgesnoept voor iets wat zelden of nooit wordt gebruikt. Sowieso vind ik dat over veranderingen als deze waarmee iedereen te maken krijgt eerst dient te worden overlegd. Wutsje 19 jul 2017 02:00 (CEST)

Correctie typefout[bewerken]

Op de pagina "Voorkeuren"/"Zoeken" staat bij de link een storende typefout aanvulingsuggestie (met slechts 1 L). Kan dat opgelost worden? The Banner Overleg 18 jun 2017 19:33 (CEST)

Aangepast op translatewiki. Zal normaal gesproken met de eerstvolgende Mediawiki update meegenomen moeten worden. Mbch331 (Overleg) 18 jun 2017 19:40 (CEST)

Overbodige optie[bewerken]

Op de pagina "Voorkeuren"/"Uitbreidingen" staat onder het kopje "Onderhoud" de optie Twinkle. Er gebeurd echter helemaal niets op dat front wat het een wat misleiden optie maakt. The Banner Overleg 18 jun 2017 19:33 (CEST)

Onder welk kopje wil je Twinkle dan hebben? Mbch331 (Overleg) 18 jun 2017 19:41 (CEST)
Mijns inziens kan een dode optie net zo goed verwijderd worden. The Banner Overleg 18 jun 2017 19:48 (CEST)

Multi-factor authentication[bewerken]

Zou iemand met verstand van zaken een duidelijke, op nl:wiki toegespitste Nederlandstalige handleiding voor deze wijze van inloggen willen schrijven? Momenteel kunnen enkel moderatoren ervoor kiezen, maar zeker als dit straks voor iedereen wordt uitgerold, zal aan zo'n toelichting behoefte zijn. De tekst van het Engelstalige artikel waarnaar telkens wordt verwezen (link) geeft immers geen antwoord op een aantal vragen over hoe de implementatie ervan voor wp-gebruikers gaat uitpakken (om er eentje uit te pikken: in welk land worden de verstrekte mobiele nummers opgeslagen, c.q. kan ik het mijne niet net zo goed direct naar Trump mailen?). Wutsje 18 nov 2016 21:14 (CET)

Wellicht kunnen mensen meehelpen aan de vertaling op Meta (meta:Help:Two-factor authentication)? Sjoerd de Bruin (overleg) 21 nov 2016 19:22 (CET)
Mobiele nummers? Ik heb 2FA aangezet en ik hoefde geen telefoonnummer te geven. Ik kan in de documentatie niet eens een mogelijkheid daarvoor vinden. Volgens mij wordt alleen 2FA via een mobiele app (en andere clients) ondersteunt. Hierbij gebruik je bijv. de Authenticator app op Android, scan je een QR code van je computerscherm (of typ je een lange code in), en dan geeft de app je elke keer als je wilt inloggen een 6-cijferige code. Dus het werk niet zoals een TAN-code bij ING en meer als dat rekenmachine-achtige apparaat van de Rabobank, als je dat wat zegt.
Qua opslag op de server is er eigenlijk niks. Er wordt een "gedeeld geheim" ("shared secret", in feite gewoon een zooi getallen) aangemaakt op de server die dan d.m.v. die QR code gekopieërd wordt naar je telefoon. Je telefoon maakt dan die 6-cijferige codes aan op basis van dat geheim en de klok (de huidige tijd), en de server doet hetzelfde om de code te verifiëren. De server weet niks over je telefoon, hij weet alleen dat je bij het inloggen elke keer de juiste code weet uit te rekenen. Er bestaan ook programma's waarmee je dit op de computer kunt doen, mocht je geen smartphone hebben. --Catrope (overleg) 16 dec 2016 23:11 (CET)
Mijn verontschuldigingen, dan heb ik mezelf laten misleiden door de woorden "mobiele telefoon", die wat mij betreft niet automatisch "smartphone" betekenen. Ik begreep inderdaad dat hier sprake was van een soort ING-constructie. Een smartphone heb ik echter niet. Hoe kan ik dan toch mfa gebruiken? Echt, een duidelijke Nederlandstalige handleiding - met een overzicht van de implementaties per platform - zou een aanwinst zijn. Wutsje 17 dec 2016 00:10 (CET)

Kleinigheden[bewerken]

Verplaatst van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Overige

2 kleine verzoeken. Op mijn voorkeuren (sectie meldingen, kopje informeer mij over deze gebeurtenissen) staan er ?-pictogrammen. Wanneer je je muis hierop zet, verschijnt er een uitleg. Achter het stukje Mislukte vermelding staat er echter een Engelse tekst in plaats van een Nederlandse. Niet echt iets dat me stoorde, maar ik dacht dat ik het misschien beter meld. Ook staat er bovenaan Het bewerken van Wikipedia.... Indien je daarop klikt en vervolgens op Wat is dit? klikt, kan je vervolgens naar de help-pagina gaan via de link pagina over deze functie. In plaats van Help:Feedback, kom ik echter terecht op de pagina Nul in de hoofdnaamruimte indien ik niet aan het bewerken ben. Indien ik echter aan het bewerken ben en ik klik op die link pagina over deze functie, dan krijg ik een 404 foutmelding met het wikimedia-logo in het groot. Het zijn zoals ik aangaf in mijn verzoek kleinigheden, maar zou eventueel iemand er naar kunnen kijken? Mijn excuses indien dit de foute plek ervoor is. Een prettige nacht/dag verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 29 okt 2016 00:41 (CEST)

Daar kan wellicht nog het volgende worden meegenomen:
 • Als je op een JavapaginaJavascriptpagina komt (.js) dan staat er enkel in het Engels:
  Please note: JavaScript subpages should not contain confidential data as they are viewable by other users.
 • Op Meta is er een ander Nederlandstalig foutje: Onder Opmerking: nadat u de wijzigingen hebt opgeslagen is het wellicht nodig uw browsercache te legen. staat achter Opera: ga naar Menu → Instellingen (Opera → Voorkeuren op een Mac) en daarna naar Privacy & beveiliging → Browsegegevens wissen... → Tijdelijk opgeslgen afbeeldingen en bestanden.
Die zou ook even aangepast moeten worden. Weet niet waar dit allemaal eigenlijk gemeld moet worden, maar kan dit doorgegeven worden?   Rodejong  💬 ✉️  🕘 30 okt 2016 00:09 (CEST)
Ter info: bij .js gaat het gewoonlijk niet om een Javapagina maar om een bestand met code geschreven in de programmeertaal JavaScript. - Robotje (overleg) 30 okt 2016 14:12 (CET)
  • Ik heb de echo voorkeuren nagekeken en er was 1 niet vertaalde ?-pictogram. Die heb ik op Translatewiki vertaald. De melding op een Javascriptpagina zou al in het Nederlands moeten zijn. De tekst op meta moet je daar aankaarten. Mbch331 (Overleg) 18 jun 2017 19:49 (CEST)

MediaWiki:Deletereason-dropdown (2)[bewerken]

Bij het afhandelen van botmeldingen kom ik in het keuzemenu de volgende mogelijke reden tegen: Hoogdynamisch IP-adres; niet meer aan deze klant toegewezen. Dat klinkt mij in de oren alsof het om een klant van Wikipedia zou gaan. Zou het bezwaarlijk zijn daar iets als Hoogdynamisch IP-adres; inmiddels aan een ander toegewezen van te maken? Richard 25 okt 2017 17:38 (CEST)

Afgeronde verzoeken[bewerken]

Voorkeursinstellingen vertalen[bewerken]

Op https://nl.wikipedia.org/wiki/Speciaal:Voorkeuren#mw-prefsection-searchoptions dienen nieuwe instellingen nog vertaald te worden. Persoonlijk begrijp ik er niet veel van, dus ik hoop dat een andere gebruiker zich geroepen voelt dat te doen of eventueel hieronder een vertaling mee kan geven. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 24 sep 2016 21:17 (CEST)

Dit moet op translatewiki gebeuren, niet hier. Multichill (overleg) 16 nov 2016 19:42 (CET)
Maar het is echter wel nog niet gebeurd. Het is niet de bedoeling dat dergelijke pagina's volledig in het Engels staan, en een andere verzoekpagina hiervoor bestaat hier niet. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 1 dec 2016 13:48 (CET)
Ik heb een aantal boodschappen vertaald, maar voor 'prefix search' kan ik niet op een goede vertaling komen, suggesties welkom. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 2 dec 2016 00:12 (CET)
'Zoeken op beginletter(s)'? Of 'Zoeken op prefix' (prefix mag gewoon gebruikt worden in het Nederlands)? Richard 2 dec 2016 13:15 (CET)
Toch maar voor 'Zoeken op prefix' gegaan. Alle boodschappen in de genoemde pagina zouden nu vertaald moeten zijn in ieder geval na de volgende push. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 23 dec 2016 00:01 (CET)

w:[bewerken]

Dit is wellicht niet de juiste plaats voor dit verzoek, maar ik zou geen betere weten. Er lijkt een naamruimte-alias w: te zijn, die doorlust naar de hoofdnaamruimte op enwiki. Als je bijvoorbeeld w:pot invult in het zoekveld of in een url, kom je terecht op en:Pot. Dit lijkt mij ongewenst. (linkje) --bdijkstra (overleg) 16 dec 2016 11:07 (CET)

Het komt in dit geval erg vervelend uit, maar het is een functionaliteit die wel veel gebruikt wordt op verschillende Wikimedia-projecten. Richard 16 dec 2016 11:18 (CET)
Op niet-Wikipedia projecten is het handig ja, maar op Wikipedia's niet. Is het iets hardcoded in MediaWiki/core? --bdijkstra (overleg) 16 dec 2016 11:23 (CET)
Daar moet ik je het antwoord op schuldig blijven. Vanuit niet-Engelstalige wikipedia's zal denk ik inderdaad vaker :en: dan w: gebruikt worden (als het überhaupt gebruikt wordt). Richard 16 dec 2016 11:28 (CET)
Even aan wat tech-mensen gevraagd op irc, het word al jaren zo gebruikt, veranderen zal lastig zijn. Het speelt voor meerdere, zoals n: en q: en het is uiteindelijk een technische beperking. De gesuggereerde oplossing op de helpdesk is je enige oplossing. Technisch gezien zijn het trouwens interwiki-links net zoals en: een interwiki-link is. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 16 dec 2016 23:56 (CET)
Verplaatst naar afgehandeld. Moderators kunnen hier niets aan veranderen. Ter info: een overzicht van alle interwiki-links staat op Speciaal:Interwiki. Suggesties voor toevoegingen of verwijderingen van interwiki-links (met uitzondering van de w:, n: etc.) kun je doen op m:Talk:Interwiki map. Trijnstel (overleg) 23 dec 2016 14:14 (CET)

MediaWiki:Templatesused[bewerken]

Hier lokaal wordt de inhoud van MediaWiki:Templatesused gebruikt, welke afwijkt van de globale op Translatewiki. Voor zover ik kan vinden en zien, is dat niet meer nodig en kan dus beter de globale tekst gebruikt worden. Kan een moderator deze pagina hier verwijderen? Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 1 dec 2016 13:45 (CET)

Ik twijfel, want op translatewiki staat op die plek de Engelse versie. En wij gebruiken keurig de Nederlandse vertaling... Trijnstel (overleg) 23 dec 2016 14:25 (CET)
Die zal altijd de Engelse versie geven. Als hij vertaald is, dan is de vertaalde versie te vinden op MediaWiki:Templatesused/nl. Ik heb de lokale versie verwijderd, waardoor de versie van Translatewiki gebruikt wordt. Mbch331 (Overleg) 23 dec 2016 18:38 (CET)
Bedankt. Het is meestal beter om, indien gewenst, de versie vanop Translatewiki te gebruiken. Enkel wanneer de tekst sterk moet afwijken van de standaard, kan men hier lokaal een bericht houden. Hier in dit geval is dat zo te zien niet (meer) nodig. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 23 dec 2016 23:29 (CET)

MediaWiki:Addedwatchtext[bewerken]

De systeemtekst op MediaWiki:Addedwatchtext zorgt op enkele pagina's (voornamelijk op categorieën) voor fouten. Zo komt, wanneer een gebruiker een categorie wil volgen, letterlijk de tekst:
"De pagina "[[:$1]]" is toegevoegd aan uw [[Special:Watchlist|volglijst]]. Toekomstige bewerkingen op deze pagina en de bijbehorende {{#ifeq:{{NAMESPACE}}|{{TALKSPACE}}||overleg}}pagina worden op [[Special:Watchlist|uw volglijst]] vermeld en worden '''vet''' weergegeven in de [[Special:Recentchanges|lijst van recente wijzigingen]].<p>Indien u een pagina niet langer wilt volgen, ga dan naar de pagina en klik op de blauwe ster in de menubalk of [[Speciaal:Watchlist/edit|bewerk]] uw volledige volglijst.</p>"
te staan. Zelf vind ik niet direct de fout terug, hoewel een moderator wel de tekst "{{#ifeq:{{NAMESPACE}}|{{TALKSPACE}}||overleg}}pagina" mag vervangen door "overlegpagina". Voor overlegpagina's wordt een ander type tekst gebruikt, dus het is niet (meer) nodig om deze variabel te maken. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 21 dec 2016 23:56 (CET)

Is al door de ontwikkelaars in de code opgelost, maar door de kerstvakantie komt dit pas in januari live. Sjoerd de Bruin (overleg) 22 dec 2016 01:22 (CET)
Ok, dan houden we dit verzoek misschien best nog even "on hold" zolang dit probleem nog opduikt. Maar dan nog is het niet (meer) nodig om de code "{{#ifeq:{{NAMESPACE}}|{{TALKSPACE}}||overleg}}pagina" in die tekst te behouden. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 22 dec 2016 23:24 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd, het probleem is verholpen door de ontwikkelaars. Xxmarijnw overleg 4 jan 2017 15:01 (CET)

Verwijderen van lokale systeemteksten[bewerken]

De pagina's MediaWiki:Addedwatchtext en MediaWiki:Addedwatchtext-talk zouden verwijderd moeten worden, zodat hier geen lokale afwijkende tekst meer gebruikt wordt. De tekst op TranslateWiki (https://translatewiki.net/wiki/MediaWiki:Addedwatchtext/nl en https://translatewiki.net/wiki/MediaWiki:Addedwatchtext-talk/nl ) is namelijk meer dan voldoende. Het eerste lokale bericht wijkt zelfs niet eens af van de waarde op TranslateWiki. Het tweede (door mij aangemaakt in het verleden) doet dat wel, maar dat blijkt zo te zien niet meer nodig te zijn. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 13 jan 2017 21:13 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Mbch331 (Overleg) 13 jan 2017 22:19 (CET)

MediaWiki:Noname[bewerken]

Als je hier een nieuwe gebruikersnaam aan wil maken, en daarbij ongeldige tekens gebruikt (zoals een @, of een /), wordt de melding van pagina MediaWiki:Noname weergegeven. Daarbij wordt echter niet de HTML geparsed, waardoor je letterlijk een <a href=//... html code in beeld krijgt. Wie oh wie kan dit fixen? :-) Pompebled.svg Freaky Fries (Overleg) 16 jan 2017 10:45 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Er stond letterlijk <a href> in de tekst. Ik heb het maar omgebouwd naar een Wikilink. Mbch331 (Overleg) 16 jan 2017 11:35 (CET)

Wijzigingen publiceren[bewerken]

Ik zie net dat de knoppen onder het bewerkingsvenster iets gewijzigd zijn. De knop links heeft nu het opschrift 'Wijzigingen publiceren'. In het venster met de voorwaarden, dat onder deze knoppen staat, staat echter nog de tekst 'Door op de knop Pagina opslaan of Wijzigingen opslaan te klikken'. Kan/wil iemand e.e.a. met elkaar in overeenstemming brengen? Richard 3 apr 2017 14:56 (CEST)

'Door de wijzigingen op te slaan' veranderd in 'Door de wijzigingen te publiceren' op translatewiki. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 3 apr 2017 23:12 (CEST)
Dank je wel. Ik zie nog de oude tekst staan, maar als ik het mij goed herinner, kan het even duren voor wijzigingen aldaar ook hier zichtbaar worden. Als ik de wijziging zie, zal ik dit kopje naar onderen verplaatsen. Richard 5 apr 2017 11:50 (CEST)
@Gebruiker:Akoopal: er zijn inmiddels twee weken verstreken, maar onder het bewerkingsvenster staat bij mij nog steeds de oude tekst. Moet ik nog wat langer geduld hebben of...? Richard 18 apr 2017 16:59 (CEST)
Door testen met een back-upserver zijn er twee weken lang geen deployments, even geduld dus. Sjoerd de Bruin (overleg) 18 apr 2017 18:05 (CEST)
Prima, geen probleem. Richard 18 apr 2017 18:11 (CEST)
Vinkje Dit gedeelte is inmiddels in orde. Robotje: is onderstaande nog actueel of kan dit verzoek nu naar onderen verplaatst worden? Richard 19 mei 2017 11:16 (CEST)
Ook op MediaWiki:Anoneditwarning dient wat gewijzigd te worden. Zie ook Overleg MediaWiki:Anoneditwarning. HenkvD (overleg) 28 apr 2017 13:23 (CEST)
Opmerking Opmerking Nog te doen HenkvD (overleg) 19 mei 2017 13:02 (CEST)
Bij MediaWiki:Edittools is de aanpassing niet doorgekomen of niet doorgegaan. - Robotje (overleg) 16 mei 2017 15:19 (CEST)
Opmerking Opmerking Nog te doen HenkvD (overleg) 19 mei 2017 13:02 (CEST)
Deze twee staan gewoon op Wikipedia en heb ik zojuist aangepast. Zo in orde, Henk? Richard 23 mei 2017 15:53 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Beide zijn nu in mijn ogen OK. Beide staan inderdaad gewoon op Wikipedia, maar zijn beveiligd en alleen door moderatoren te bewerken. Vandaar dit verzoek. HenkvD (overleg) 23 mei 2017 20:25 (CEST)
 • Opmerking Opmerking: afgehandeld. Richard 24 mei 2017 15:10 (CEST)

Rangebijdragen bekijken[bewerken]

In de extensies zit die mogelijkheid regulier al jaren. Het schijnt een javekwestie te zijn hoorde ik en het werkt niet meer hier sinds de laatste mediawikiupdate. Kan iemand deze repareren hier? Op en-wiki werkt alles naar behoren en kan je gewoon ipv4 en ipv6 rangebijdragen bekijken. Dank alvast. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 aug 2017 10:14 (CEST)

Dit is een javascriptkwestie (is iets anders dan een javakwestie. Het gaat om deze foutmelding in de browserconsole: TypeError: ucfrm.month is undefined. Mbch331 (Overleg) 22 aug 2017 13:12 (CEST)
phab:T167481. Moet lokaal gefixt worden. De patch voor dewiki oogt iets eleganter. --bdijkstra (overleg) 22 aug 2017 13:40 (CEST)
Als een van jullie dat lokaal kan fiksen ben ik jullie eeuwig dankbaar! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 aug 2017 14:36 (CEST)
De functie waar die ucfrm.month in voorkwam heb ik volledig gekopieerd van dewiki (exclusief de Nederlandstalige tekst) en nu werkt het weer. Mbch331 (Overleg) 22 aug 2017 15:56 (CEST)
Geweldig - hartelijk dank. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 aug 2017 14:22 (CEST)

Nieuwe artikelen[bewerken]

Deze zijn niet meer gekleurd en dat is vervelend controleren. Kan iemand dat bekijken en oplossen? Dank. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 aug 2017 10:16 (CEST)

Met de nieuwe lay-out van Speciaal:RecenteWijzigingen kan men zelf kiezen welke dingen gemarkeerd moeten worden. Dit kan worden gedaan door boven bij "actieve filters" op een filter te drukken, daarna bovenaan op "Resultaten markeren" te drukken en bij de gewenste filter (in dit geval "Nieuwe pagina's") een kleur te kiezen. Hiervoor moet je wel bij "Beta" "New filters for edit review" aanvinken. Xxmarijnw overleg 22 aug 2017 11:13 (CEST)
@MoiraMoira: Het ontbreken van de gele kleur is een bekend probleem en kan niet lokaal opgelost worden. Dit zit in de code van de MediaWiki software en de patch daarvoor is geaccepteerd. Zal waarschijnlijk met de volgende uitrol opgelost zijn.
@Xxmarijnw: Dit gaat niet over RecenteWijzigingen, maar NieuwePagina's. Mbch331 (Overleg) 22 aug 2017 13:10 (CEST)
En inmiddels het juiste ticket gevonden: phab:T173556 en het gaat met de eerst volgende update mee (die deze week uitgerold wordt). Mbch331 (Overleg) 22 aug 2017 13:16 (CEST)
Super. Dank voor de update en het nazoeken! Dus nog even geduld hebben begrijp ik. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 aug 2017 14:37 (CEST)
De MediaWiki-trein is langsgeweest en die heeft weer een voorraad gele verf achtergelaten op Speciaal:NieuwePaginas. Mbch331 (Overleg) 24 aug 2017 22:54 (CEST)
Mooi geel is niet lelijk - dank! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 aug 2017 14:23 (CEST)

MediaWiki:Gadget-popups.js[bewerken]

Kan een moderator deze opmerking s.v.p. verwerken? Navigation pop-ups zou dan moeten werken met ERI. Woody|(?) 10 okt 2017 13:44 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Sjoerd de Bruin (overleg) 10 okt 2017 14:13 (CEST)

Kartographer-categorieën[bewerken]

De extensie Kartographer gebruikt momenteel Categorie:Pagina's met kaarten en Categorie:Pagina's met niet-werkende kaarten via MediaWiki:Kartographer-tracking-category en MediaWiki:Kartographer-broken-category respectievelijk. Gebruikelijker is echter om dit soort categorieën te voorzien van een Wikipedia:-prefix, dus Categorie:Wikipedia:Pagina's met kaarten en Categorie:Wikipedia:Pagina's met niet-werkende kaarten. Graag de teksten aanpassen. –bdijkstra (overleg) 15 jan 2018 19:53 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Sjoerd de Bruin (overleg) 15 jan 2018 20:01 (CET)
Dank. Is er niet ook een stel wijzigingen op Translatewiki nodig? –bdijkstra (overleg) 15 jan 2018 20:09 (CET)
Waarvoor? Volgens mij is het Wikipedia-voorvoegsel alleen op deze Wikipedia(!) gebruikelijk. :) Sjoerd de Bruin (overleg) 15 jan 2018 20:15 (CET)
O ja, inderdaad. :) –bdijkstra (overleg) 15 jan 2018 20:42 (CET)