Overleg gebruiker:Wikiwerner

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

"link gelijk aan linktekst"[brontekst bewerken]

Hi Wikiwerner,

Fijn dat je dit soort dingen opschoont, maar het is niet helemaal de bedoeling van een bot om dit botmatig als zelfstandige bewerking te doen volgens mij. Het maakt voor het aanzien van het artikel niks uit hoe je linkt en het geeft geen foutmeldingen. Zie ook Wikipedia:Bots: Wijzigingen die in het uiteindelijke resultaat niet of nauwelijks zichtbaar zijn, zoals het verwijderen van dubbele spaties en het veranderen van 'Image' in 'Afbeelding'. Wijzigt je bot een pagina om een andere reden, dan kun je dergelijke onzichtbare veranderingen meteen meenemen. Ciell 23 aug 2020 21:50 (CEST)

De laatste tijd zie ik regelmatig dergelijke bewerkingen voorbijkomen, zelfs door niet-botaccounts. Dat laatste is storend op volglijsten. Daarom dacht ik de lijst even leeg te maken met mijn bot, maar dat valt nog tegen. Wikiwerner (overleg) 23 aug 2020 22:43 (CEST)

Hoofdbetekenis[brontekst bewerken]

Ha Wikiwerner, Ik zie dat je in tal van lematta zoals bijvoorbeeld (hier) de "Modificatie Amsterdamconstructies" toepast. Waarom ik reageer is toen ik dat deed ik (hier) komentaar kreeg, dit terwijl ik in dat betreffende lemma de plaats Leiden zelf had toegevoegd en dat later zelf ook veranderde in de hoofdbetekenisconstructie. Er was ook nog iemand die mij via de mail liet weten: In de laatste peiling van collega Zanaq is duidelijk geworden dat je zonder overleg wel van een Amsterdamconstructie een gewone doorverwijspagina mag maken, maar andersom niet!, met ook nog de mededeling erbij: Om een hoofdbetekenisconstructie (een nieuwe naam voor wat vroeger Amsterdamconstructie heette) aan te brengen moet je volgens ongeveer de helft van de deelnemers aan de peiling eerst overleggen dus zou je jouw wijziging BTNI kunnen noemen. Toen ben ik daarmee opgehouden dat nog zo toe te passen. Ben daarom erg verbaast het jouw veelvuldig te zien toepassen en dat er nu niemand is die daarop gereageert!? Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 29 aug 2020 23:46 (CEST)

Lees de stemming maar die ik altijd link in de samenvatting. ChristiaanPR vindt die toevoeging "(hoofdbetekenis)" maar onhandig omdat het de wikicode moeilijker maakt. Die stemming is echter bindend totdat er een stemming geweest is met tegengestelde uitslag. Op Wikipedia:Redirect#Link naar redirect (wel/niet) repareren staat zelfs: "Afgezien van bovenstaande redenen is het niet nodig om de link aan te passen. De link zou bijvoorbeeld opzettelijk naar een redirect kunnen leiden omdat er later een artikel voor in de plaats kan komen (...), of voor de linkcontrole op hoofdbetekenisconstructies." Wikiwerner (overleg) 30 aug 2020 00:12 (CEST)
Die mail lijkt me trouwens over een ander onderwerp gaan, namelijk het wijzigen van een 'normale' doorverwijsconstructie naar een hoofdbetekenisconstructie. De wijzigingen van Wikiwerner hebben (voor zover ik zie) alleen betrekking op artikelen waar al een hoofdbetekenisconstructie bestaat. Encycloon (overleg) 30 aug 2020 11:28 (CEST)
Ja bij de een lijkt het dit en bij de ander weer dat, bij mij lijkt het niet eerlijk! Dan niet het feit dat er veranderd wordt van gelinkte plaatsen zoals (hier) onder andere het geval is naar hoofdbetekenis. Want ik ga er vanuit dat de geen die de hoofdbetekenisconstructie geïntroduceerd heeft dat heeft gedaan voor de duidelijkheid zodat je bijvoorbeeld weet met de stad te maken te hebben en niet met de gemeente (ofwel de stad en zijn bij behorende plaatsen). Maar het niet eerlijke is in mijn beleven dat ik (hier) nota bene zelf de plaats Leiden toevoeg en tegelijk ook had gelinkt en die (hier) veranderd in een doorverwijsconstructie exact het zelfde als (hier) en op nog vele andere plaatsen het geval is. En daarop dus een reactie kreeg zoals hierboven is beschreven waarop de mail als reactie daarop de volgende dag volgde met daar dus in: Om een hoofdbetekenisconstructie (een nieuwe naam voor wat vroeger Amsterdamconstructie heette) aan te brengen moet je volgens ongeveer de helft van de deelnemers aan de peiling eerst en ongeveer overleggen dus zou je jouw wijziging BTNI kunnen noemen. Nu ik zie hier niet de logica van in dat het ene BTNI genoemd zou kunnen worden als er niet eerst een peiling is laten uitvoeren waar dan ongeveer de helft het goed moet keuren en dat iets wat op exact de zelfde wijze gebeurt en waar ook geen peiling heeft plaats gehad en er dus ook geen toestemming van de helft mogelijk is, dat zou dan weer niet BTNI genoemd kunnen worden!? Maar in mij beleven is al een hele tijd duidelijk dat heel veel zaken op Wikipedia niet duidelijk zijn (of beter gezegd naar willekeur lijkt het wel te kunnen worden ingevuld)! Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 30 aug 2020 13:43 (CEST)
Wat jij bedoelt, is het vervangen van een standaard-dp door een hoofdbetekenisconstructie (hbc) , dus bijv. een van de betekenissen op de dp Utrecht bombarderen tot hoofdbetekenis, en de dp verplaatsen naar Utrecht (doorverwijspagina). Dát is BTNI (en meestal kan het ook niet zonder ingrijpen door een moderator). Als er een hbc aanwezig is, dus bijv. Amsterdam (doorverwijspagina) en de redirect Amsterdam (hoofdbetekenis) voor de inkomende links, dan is het toegestaan om een link naar Amsterdam te vervangen door een link naar de hbc-redirect., o.b.v. de stemming die ik steeds aanhaal (en verboden om het omgekeerde te doen). Daarmee is de link gecontroleerd op juistheid en verdwijnt de pagina waarop de link stond, van de lijst met te controleren inkomende links op 'Amsterdam'. Wikiwerner (overleg) 30 aug 2020 14:12 (CEST)
Beste Antoine.01, volgens mij zijn die twee reacties van gebruikers niet representatief.
Onder anderen ikzelf heb ChristiaanPR in ieder geval in september 2019 nog proberen uit te leggen wat het nut is, maar hij blijft dus kennelijk volharden in zijn eigen standpunt. Zoals Wikiwerner aangeeft werd die visie in die stemming niet door de gemeenschap gedeeld (en heeft hij zich daar dus bij neer te leggen).
In het geval van die mail, vrees ik dat de afzender de situatie niet helder voor ogen had. Mvg, Encycloon (overleg) 30 aug 2020 15:11 (CEST)
Waar het om gaat (dus wat ik bedoel) is het geen waarvoor ik benaderd werd door twee gebruikers het geen valt terug te lezen dat een door mij geplaatste stad die ook gelinkt was een tijdje erna door mij veranderd werd in een hoofdbetekenisconstructie waarvan men beweerde dat dit niet mocht. Nu hoe ik ook mijn best doe en kijk ik zie nog steeds niet dat dit (hier) anders zou zijn als dit (hier) of (hier) enz. Dus mag ik hieruit vaststellen als jullie beiden aangeven dat die twee laatste die ik nu aanhaalde niet fout zijn, dat dan het geen ik op gelijke wijze heb aangepast ook niet fout is? Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 30 aug 2020 22:55 (CEST)
Om het maar helder te hebben: Leiden (uiteraard als link voor de Nederlandse stad) aanpassen naar Leiden (hoofdbetekenis) is inderdaad gewoon toegestaan. Overigens bestaat de constructie eruit dat de doorverwijspagina te vinden is op Leiden (doorverwijspagina), het aanpassen van de link is daar slechts een onderhoudtechnisch gevolg van. Encycloon (overleg) 30 aug 2020 23:18 (CEST)
Oké bedankt, dan is dat nu duidelijk en ben ik onnodig lastig gevallen blijkt dus! Ik zag hierboven wel dat ik daar het woord doorverwijzing had gebruikt wat van mijn kant ook verwarrend is geweest want dat had hoofdbetekenis moeten zijn (heb dat aangepast), want daar draaide deze discussie tenslotte om. Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 30 aug 2020 23:31 (CEST)
Rest mij nog wel jouw Wikiwerner excuus te maken dat ik je heb lastig gevallen! Omdat nu blijkt dat een verandering naar hoofdbetekenis wel mag worden aangebracht daar het dus een doorverwijzing betrefd waarvoor toestemming van de gemeenschap gevraagt moet worden (maar dat was niet aan de orde). En de toezegging die ik deed om geen verandering naar hoofdbetekenis meer te doen trek ik nu in, gezien ik op het verkeerde been was gezet. Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 31 aug 2020 17:09 (CEST)
Eind goed, al goed! Wikiwerner (overleg) 31 aug 2020 21:47 (CEST)

Timbaland & Magoo[brontekst bewerken]

Ter info, deze wijziging was niet helemaal goed. Er is (of was) iets mis met je reguliere expressies. –bdijkstra (overleg) 3 sep 2020 09:40 (CEST)

Blokkade-aanvraag[brontekst bewerken]

Collega Wikiwerner. Wegens herhaalde verwijdering van bijdragen van mij buiten de hoofdnaamruimte, ga ik een blokkade tegen je indienen. Groetend, Hesselp (overleg) 11 sep 2020 11:12 (CEST)

Toevoeging: hier is te zien hoe het met dat verzoek is afgelopen, inclusief een verzoek aan jou, komend van de afhandelend moderator. Groeten, Bob.v.R (overleg) 11 sep 2020 18:04 (CEST)
Ik zie het. Bedankt voor de melding. Wikiwerner (overleg) 11 sep 2020 18:35 (CEST)

Dank voor corrigeerwerk![brontekst bewerken]

Beste Wikiwerner, zojuist zag ik uw acribische corrigeerwerk (corrigeer werk, corrigeer-werk) in het lemma Nalatenschap. Bovendien zonder het vaak voorkomende negatieve, demotiverende commentaar over een toevoeging. Voor het overgrote deel van de lezers onzichtbaar maar een duidelijke verbetering! Hierbij wil ik u en de vele andere corrigeerders op de achtergrond, danken voor hun bijdragen! J. Konings – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 87.123.207.146 (overleg · bijdragen) 17 sep 2020 07:40

U ook bedankt! Wikiwerner (overleg) 17 sep 2020 18:19 (CEST)

Aanpassen andermans teksten bij oud overleg [brontekst bewerken]

Hoi Wikiwerner, ik kan me voorstellen dat als iemand in de Kroeg een overlegbijdrage doet waarmee per ongeluk opeens de rest van een discussie doorgestreept wordt omdat </s> ontbreekt, dat dat even snel aangepast wordt. Bij jaren oud overleg is de urgentie totaal niet aanwezig en kun je dus ook eerst contact zoeken met degene van wie je wat wilt aanpassen. Bij deze edit veranderde je "... omdat pandemie&euml;n daarmee ..." in "... omdat pandemieën daarmee ..." en zo te zien paste je bij dat archief van een overlegpagina van meerdere personen een of meer edits aan. Heb je daarover contact gehad met degene wiens edit(s) je veranderd hebt? - Robotje (overleg) 23 sep 2020 06:11 (CEST)

Nee. Wikiwerner (overleg) 23 sep 2020 18:56 (CEST)
Bedankt voor het eerlijk antwoord. Als het goed is, is alles intussen hersteld. - Robotje (overleg) 23 sep 2020 20:08 (CEST)
Ga je mijn soortgelijke bewerkingen van de afgelopen drie jaar ook "herstellen"? –bdijkstra (overleg) 23 sep 2020 20:13 (CEST)
Ik heb ook weleens fouten op een archiefpagina aangepast omdat het nogal vervelend is, voor degene die in het archief kijkt, als dit onleesbaar is door doorhalingen, miniletters. Urgentie is geen argument: dan kun je net zo goed niet archiveren en alles meteen wegmieteren. Laatst heb ik ook een link gecorrigeerd omdat de redirect vervallen was. De bijdragen zelf zien er dan nog precies zo uit als ze door de diverse auteurs bedoeld zijn, en wat betreft die doorhalingen zelfs méér zoals ze bedoeld waren. Het is toch niet de bedoeling dat je een bepaalde bijdrage niet kunt lezen door fouten in een andere bijdrage erboven? Dit valt dus m.i. niet onder het verbod om andermans bijdragen aan te passen. Het is niet alsof er opeens andere letters te lezen zijn.
Bij de bewerking van Wikiwerner die Robotje bekritiseerde, vraag ik mij nog af welke van beide manieren om niet-ascii-tekens te coderen door de meeste browsers begrepen wordt. Bever (overleg) 23 sep 2020 20:42 (CEST)
Ik denk niet dat je een browser kan vinden van de afgelopen 20 jaar die niet beide manieren goed begrijpt. Daarnaast worden pagina's opgeslagen in UTF-8, dus ligt het voor de hand om alle tekens direct in UTF-8 te coderen i.p.v. via een omweg met &;-notatie. –bdijkstra (overleg) 23 sep 2020 22:03 (CEST)
@Robotje - De link in mijn bewerkingssamenvatting geeft m.i. genoeg informatie over het waarom van mijn (bot)bewerkingen: namelijk het oplossen van lintfouten als gevolg van onze nieuwe html-parser. Daarom kon ik me niet voorstellen dat je serieus meende dat je vond dat alles teruggedraaid moest worden. Ik ga nu alles weer terugzetten. Als je nogmaals revert, dan dien ik een blokverzoek in. Wikiwerner (overleg) 23 sep 2020 20:42 (CEST)
Een maand geleden heeft moderator Ciell je hierboven op je OP erop gewezen dat bij  Wikipedia:Bots als voorbeelden van onacceptabel gebruik staat:
Aanhalingsteken openen

Wijzigingen die in het uiteindelijke resultaat niet of nauwelijks zichtbaar zijn, zoals het verwijderen van dubbele spaties en het veranderen van 'Image' in 'Afbeelding'.

Aanhalingsteken sluiten
Je hebt tal van wijzigingen gedaan zoals deze wijziging met je bot waarbij alleen iets gewijzigd wordt waarbij het uiteindelijk resultaat voor een bezoeker van die pagina niet of nauwelijks zichtbaar is. Daarmee heb je dus na die 'waarschuwing' opnieuw en op vrij grote schaal je bot op een onacceptabele manier gebruikt/misbruikt! Je hebt daarbij bovendien de 'handtekening' waarmee een collega de overlegbijdrage afsloot aangetast. En dat dus op tal van plaatsen bij overleg dat vaak al zo'n 15 jaar geleden ondertekend is. Neem dat voorbeeld wat ik gaf, die aanpassing is voor een bezoeker van die pagina niet zichtbaar en staat daar al sinds 2005. Syntactisch is het wellicht niet helemaal correct, maar ik als lezer zie het verschil niet en de link werkt gewoon. Je geeft toe dat je bij dergelijke edits geen contact gezocht hebt met degene wiens 'handtekening' door jou veelvuldig werd aangetast alleen maar omdat jij het wegwerken van die lintfout blijkbaar zo superbelangrijk vond. De opgegeven lintfout klopt trouwens vaak niet met wat je allemaal wijzigde bij het overleg zoals het aanpassen van de html-codes. Die zijn er door iemand ingezet en jij zal wel even bepalen dat dat fout was en dus gecorrigeerd moet worden terwijl het nota bene gaat om teksten op een overlegpagina. En nadat ik het teruggedraaid heb, voer je opnieuw die correcties door van de html-codes. Als iemand die html-codes (mogelijk) bewust in een ondertekende overlegbijdrage deed, waarom is het dan zo belangrijk om die 'fout' opnieuw te gaan 'verbeteren'? - Robotje (overleg) 23 sep 2020 22:30 (CEST)
Wie of wat is de dupe van dit "misbruik"? Wie of wat heeft baat bij het terugdraaien? Wellicht heeft de regeltjesdrang van Robotje een negatievere invloed op de encyclopedie dan hetgeen wat hij hier bestrijd.
En dan, gaat het hier wel over onacceptabel gebruik? Een dubbele spatie en het gebruik van 'Image' geven geen problemen en er is ook geen indicatie dat dit ooit gaat gebeuren. Lintfouten zijn anders: ze maken het moeilijker voor de wikisoftware om de intentie van de auteur te achterhalen. Deze software wordt telkens strenger, dus als we alles raadpleegbaar willen houden, kunnen we maar beter de code opschonen vóór de volgende update. Het is absurd om te wachten totdat de resultaten zichtbaar zouden zijn. –bdijkstra (overleg) 24 sep 2020 08:28 (CEST)
Het kan me weinig schelen, maar svp niet gaan editwarren op een gearchiveerde overlegpagina van mij, thx. Elly (overleg) 23 sep 2020 23:15 (CEST)
N.a.v. deze ongedaanmaking door mij en dit daaropvolgende overleg ook nog mijn reactie:
  • Wat betreft het aanpassen van een handtekening en de lintfouten vind ik de argumenten van Bever en bdijkstra valide. Een hellend vlak zie ik niet, omdat het verplaatsen van een komma de tekst verandert maar de foutoplossing enkel de weergave verbetert (of toekomstbestendig maakt).
  • Of het een verbetering is de html-codes aan te passen, daar zou ik echter wel wat consensus vooraf voor willen zien, of aanwijzingen dat het problemen op levert dan wel op kan gaan leveren. Als enige actie van een bot lijkt het me in ieder geval niet gewenst, maar als ik het goed zie is dat niet het geval. Als er nu twijfel bestaat wat betreft het bot-gedeelte, zou ik het op zich wenselijk vinden om Controversiële wijzigingen: als je wijzigingen wilt doorvoeren die misschien niet algemeen geaccepteerd worden, moet je hier eerst toestemming voor vragen op Wikipedia:Aanmelding botgebruikers op te volgen.
Mvg, Encycloon (overleg) 24 sep 2020 15:12 (CEST)
Wat bedoel je met "de html-codes"? Lint-fouten gaan vaak over html-codes. –bdijkstra (overleg) 24 sep 2020 15:17 (CEST)
Ik doel bijvoorbeeld op pandemie&euml;n naar pandemieën en zo&#8217;n naar zo’n (dus om vollediger te zijn: html-codes voor speciale tekens/letters). Of zie ik dan iets over het hoofd? Encycloon (overleg) 24 sep 2020 15:34 (CEST)
Oké, de technische term hiervoor is HTML character entity reference. Vervanging van de meeste (behalve bv. &nbsp;) staat standaard ingeschakeld in AWB. Het levert wikicode op die beter leesbaar is, en het gebruik van de interne zoekfunctie en externe tools wordt ook gemakkelijker. –bdijkstra (overleg) 24 sep 2020 15:56 (CEST)
Dat klinkt alsof het niet echt valt onder wijzigingen (...) die misschien niet algemeen geaccepteerd worden. Encycloon (overleg) 24 sep 2020 16:38 (CEST)

Vele onacceptabele edits met je bot[brontekst bewerken]

Hallo Wikiwerner, bij Wikipedia:Bots staan onder het kopje 'Onacceptabel gebruik' enkele voorbeelden van onacceptabel gebruik van een bot waaronder:

Aanhalingsteken openen

Wijzigingen die in het uiteindelijke resultaat niet of nauwelijks zichtbaar zijn, zoals het verwijderen van dubbele spaties en het veranderen van 'Image' in 'Afbeelding'.

Aanhalingsteken sluiten

Een maand geleden heeft moderator Ciell je op de OP daar al op geattendeerd. Uit je reactie daaronder werd bepaald niet duidelijk dat je door had dat je daar verkeerd zat. Uit je botgebruik daarna komt een soortgelijk beeld naar boven. Het lijkt er namelijk op dat je daarna op vrij grote schaal door bent gegaan met het doen van edits die voor een bot onacceptabel zijn. Zie bijvoorbeeld [1], [2], [3], [4] en [5]. De 'waarschuwing' van Ciell is blijkbaar niet goed doorgekomen. Dergelijke edits kunnen niet geaccepteerd worden. Het lijkt me belangrijk dat je Wikipedia:Bots nog eens heel goed doorleest. Als blijkt dat je bot (veelvuldig) edits blijft doen waarvan bepaald is dat die niet geaccepteerd zijn, dan is de kans groot dat je bot de botrechten kwijtraakt en/of dat je bot geblokkeerd wordt. - Robotje (overleg) 24 sep 2020 15:08 (CEST)

Blijkbaar vinden mensen het toch nodig om die fouten te verhelpen: zie bijv. het botaccount van een moderator en een niet-botaccount. Wat is erger: een dergelijke bewerking met een niet-bot of een botbewerking, die standaard niet weergegeven wordt op Volglijsten? Als dit blijkbaar niet mag dan wordt het nog druk op RegBlok ... Wikiwerner (overleg) 24 sep 2020 20:57 (CEST)
Het wordt mij nu eigenlijk ook niet duidelijk wat nu het probleem is. Maar wat ik wel weet is dat er een ArbCom-uitspraak ligt. Conclusie spreekt van Als een gebruiker vindt dat Robotje een negatieve invloed op een discussie heeft, kan deze gebruiker een verzoek indienen bij de moderatoren. Het verzoek kan geplaatst worden op de daartoe bestemde pagina's. In het verzoek kan naar deze uitspraak worden verwezen. En onder adviezen: Probeer ook die bijdragen kernachtig en beknopt (zo kort mogelijk) te verwoorden. The Banner Overleg 24 sep 2020 21:12 (CEST)
Er ligt nóg een ArbCom-uitspraak: [The Banners] bijdragen aan diverse andere discussies getuigen weliswaar meer van goede wil, maar zijn in het algemeen toch meer gericht op het bekritiseren van andere medewerkers dan op het opbouwen van de encyclopedie. (...) Omdat dit de werfsfeer voor iedereen nadelig beïnvloedt en zijn bijdragen zelden of nooit het door hem beoogde effect hebben, raadt de commissie The Banner sterk aan om zijn bemoeienissen op dit terrein in te tomen en zijn aandacht te richten op de encyclopedie zelve. Wutsje 25 sep 2020 01:09 (CEST)
Voor mij zijn ze niet zozeer onacceptabel, maar wel verrekte vervelend. Ik krijg soms na een nacht meer dan 600 mails van jouw botbewerkingen en leer niets anders van die bewerkingen dat er een koppeling ergens naar toe gemaakt is. Misschien kan je helpen om die meldingen af te zetten in mijn voorkeuren. Stunteltje (overleg) 25 sep 2020 08:33 (CEST)

Proszę sprawdzić email[brontekst bewerken]

Witaj, Wikiwerner: Proszę sprawdzić email! Temat: "The Community Insights survey is coming!" Jeśli masz jakieś pytania, wyślij e-mail na adres surveys@wikimedia.org.

(English: Please check your email and spam! Subject is "The Community Insights survey is coming!" If you have questions, email surveys@wikimedia.org.)

Sorry for the inconvenience, you can read my explanation here.

MediaWiki message delivery (overleg) 25 sep 2020 18:24 (CEST)

tags[brontekst bewerken]

Hi Wikiwerner,

Ik zag deze edit van je bot langskomen die tags weghaalt uit URL's. Hoe controleer je dat die tags de inhoud van de links niet beinvloeden? In de meeste gevallen zal dat wel prima zijn, maar het kan ook zijn dat er parameters zijn die wel relevant zijn voor de inhoud die weergegeven wordt (bijvoorbeeld, een parameter die de taal specificeert). Waar leg jij die grens? Thanks! Effeietsanders 11 okt 2020 03:34 (CEST)

De bot werkt niet volautomatisch; ik bekijk elke bewerking voordat ik hem opsla. Ik kwam bijv. een keer een tag "hash=" tegen, samen met "referrer=". In zo'n geval controleer ik of de link nog werkt voordat ik opsla. Zie ook de links in de bewerkingssamenvattingen. Wikiwerner (overleg) 11 okt 2020 10:35 (CEST)
Ah, goed om te weten dat je ze handmatig controleert. In de link hierboven verwijderde je namelijk een tag die onder geen van beide gelinkte categorieen valt (gclid - prima om te verwijderen verder), en het was me niet direct duidelijk hoe ver dat zou gaan. Dank voor de toelichting. Effeietsanders 11 okt 2020 18:18 (CEST)

SkyWay Group[brontekst bewerken]

Hallo. Waarom heb je mijn edits teruggerold ? Ik heb het artikel herschreven. Toegevoegd informatie van de Engelse Wikipedia en verwijderde informatie die wordt herhaald. Kan ik deze bewerkingen met je coördineren? 2A00:1FA1:401C:B334:997:E324:AD37:F85D 25 okt 2020 12:35 (CET)

6 bronnen weg, 4000 tekens weg, waaronder zwarte bladzijden. Ik kon dit niet serieus nemen. Wikiwerner (overleg) 25 okt 2020 12:52 (CET)
Blijkbaar heb ik deze bronnen niet specifiek gewist. Ze kunnen worden teruggegeven. 4 duizend verwijderde tekens is een duplicaat van de informatie die ik heb verwijderd. Ik herwerkte en verzamelde alle informatie per sectie. Kijk alsjeblieft. Er was geen vandalisme. Bedankt ! 2A00:1FA1:423A:9CC2:F593:76A8:DD41:104D 25 okt 2020 12:58 (CET)
Ik wilde ook secties creëren voor elk land (onderhandelingen), zoals in de Engelse Wikipedia. Staat u mij toe deze stukken terug te geven, Ik beloof het artikel toe te voegen. 2A00:1FA1:402B:D6B4:68B1:26CF:1163:9DC4 25 okt 2020 13:04 (CET)
Geef alstublieft een antwoord. Bedankt. 95.153.133.131 25 okt 2020 19:36 (CET)
Info toevoegen mag altijd. Wikiwerner (overleg) 25 okt 2020 19:51 (CET)
Ik wilde ook met u de veranderingen uit het verleden met u verzoenen. Ze zijn redelijk toereikend. Gedupliceerde informatie is verwijderd en correcter verdeeld in secties. Kunt u mijn bewerkingen terugkrijgen? Bedankt ! 2A00:1FA1:426D:7201:882D:9825:CEF2:9039 25 okt 2020 20:07 (CET)
Hallo. Ik heb wijzigingen aangebracht aan de pagina. Ik heb de informatie verdeeld in secties per land om het begrijpelijker te maken voor lezers. Nieuwe landen, Italië en de Verenigde Arabische Emiraten. Verwijderde Dubbele informatie. Kijk alsjeblieft. Dankzij. 2A00:1FA1:41D2:7D38:C4D7:F5E3:3CBA:C393 27 okt 2020 17:49 (CET)
Je doet nu bijna hetzelfde als de vorige keer. Nogmaals: laat staan wat er stond, zeker als er bronnen bij staan! Wikiwerner (overleg) 27 okt 2020 19:26 (CET)
Welke informatie heb ik bij de bronnen verwijderd? Deze informatie wordt herhaald in andere secties, ik heb de informatie verwijderd die is gedupliceerd. En ik heb het artikel aangevuld met andere informatie. Geef me alsjeblieft een antwoord, wat heb ik precies verkeerd gedaan? 2A00:1FA1:41D2:7D38:4008:5E01:7DDA:6715 27 okt 2020 19:37 (CET)
Hoe kan ik met u blijven communiceren en wijzigingen aanbrengen in het artikel als u geen duidelijk antwoord kunt geven dat ik geschonden heb ? Ik herhaal nogmaals dat ik de gedupliceerde informatie heb verwijderd en in de desbetreffende rubrieken heb verzameld en nieuwe informatie met prioritaire bronnen heb toegevoegd. Je rol mijn werk terug en geeft geen duidelijk antwoord. Ik zal ook uw opmerkingen moeten terugdraaien en andere deelnemers voor discussie moeten oproepen. UnetteKas (overleg) 28 okt 2020 15:12 (CET)
Zie nogmaals mijn eerste reactie alhier. Wikiwerner (overleg) 28 okt 2020 18:17 (CET)
Kan ik zinnen die zichzelf herhalen niet verwijderen? Kan ik geen informatie per sectie organiseren ? UnetteKas (overleg) 28 okt 2020 18:20 (CET)
Dat mag, maar je mag niet 6 bronnen en 4000 tekens weghalen, waaronder zwarte bladzijden. Wikiwerner (overleg) 28 okt 2020 19:39 (CET)
Wat is de zwarte pagina ? Dus ik kan de gedupliceerde informatie niet verwijderen ? UnetteKas (overleg) 28 okt 2020 20:09 (CET)
Vertel me alstublieft waarom het voor u moeilijk is om mijn bewerkingen te lezen? Waarom kan ik mijn artikel niet ordenen? Waarom kan ik dubbele informatie niet verwijderen? U verwijst naar 4000 en 6 bronnen, maar u begreep niet eens dat ik informatie heb verwijderd die wordt herhaald? Wat is het probleem? Geef een duidelijk antwoord. UnetteKas (overleg) 29 okt 2020 16:31 (CET)
Ik begrijp wel degelijk dat u beweert, dat u informatie had verwijderd die wordt herhaald, en dat u slechts informatie zou samenvoegen. Het is alleen niet waar. U had wel degelijk informatie weggehaald die de meeste bedrijven liever niet willen hebben in een Wikipedia-artikel over hen (de zwarte bladzijden). Bovendien stonden daar bronnen bij. Wikiwerner (overleg) 29 okt 2020 19:48 (CET)
@Wikiwerner: Zie onder. Ik schreef welke informatie ik verwijderde. Analyseer en geef een antwoord. Hartelijk bedankt. UnetteKas (overleg) 29 okt 2020 20:42 (CET)
Nee. Ik blijf niet aan de gang. Wikiwerner (overleg) 30 okt 2020 19:21 (CET)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Beste UnetteKas, ik heb hier inhoudelijk niet naar gekeken, maar zou wel als algemeen advies willen geven om niet te veel in één bewerking aan te passen. Als je het in meerdere keren doet, liefst met toelichting erbij, is het voor medegebruikers veel overzichtelijker te zien wat je waarom hebt aangepast/toegevoegd. Mvg, Encycloon (overleg) 29 okt 2020 16:36 (CET)

Ik heb deze informatie verwijderd en geordend in secties, en ook uitgebreid met nieuwe informatie:
  1. Hoewel landen als Australië, India, Indonesië, Italië, Litouwen en de Verenigde Arabische Emiraten begonnen te onderhandelen met de SkyWay-groep, zijn er buiten een testsite in Wit-Rusland geen projecten gerealiseerd. Sommige van deze projecten werden later geannuleerd of uitgesteld vanwege zorgen over veiligheid en financiële onregelmatigheden.
  2. De SkyWay Groep gebruikt bedrijfspraktijken zoals crowdfunding en multi-level marketing. Het is ook gedocumenteerd dat dit bedrijf niet-onderbouwde beweringen over zijn onderhandelingen doet om investeringen aan te moedigen. Veel landen, waaronder België, Tsjechië, Estland, Duitsland, Griekenland, Italië, Litouwen, Nieuw-Zeeland en Slowakije hebben het publiek over de activiteiten van het bedrijf en zijn medewerkers gewaarschuwd.
  3. De SkyWay-groep zoekt naar potentiële investeerders over de hele wereld met behulp van verschillende vormen van marketing en SkyWay Capital is hun belangrijkste fondsenwerver. SkyWay Capital biedt "astronomisch" rendement op investeringen, zelfs "tot duizend keer". Daartoe maken zij gebruik van crowdfunding en multi-level marketing waarbij investeerders een beloning beloven voor het overtuigen van andere mensen om SkyWay-verkoopbijeenkomsten bij te wonen. SkyWay Capital verkoopt de aandelen en opties van bedrijven zoals "Euroasian Rail Skyway Systems Ltd." en "First Skyway Invest Group Limited". Deze bedrijven zijn geregistreerd in plaatsen zoals Londen en de Britse Maagdeneilanden, een belastingparadijs Het succes van dit bedrijf hangt af van zijn product - de SkyWay-technologie - die volgens Siol.net "nog lang niet in de handel is".
  4. @Encycloon:, @Wikiwerner: Bekijk alstublieft de inhoud van mijn bewerkingen. Hartelijk bedankt. Een deel van de informatie staat in de preambule van het artikel, een deel van de informatie is onderverdeeld in secties: Afzet, Onderhandelingen, Wettelijke waarschuwingen. En ook het gedeelte van de onderhandelingen uit, onderverdeeld naar land. UnetteKas (overleg) 29 okt 2020 16:56 (CET)