Wikipedia:Etalage/Aanmelding kandidaten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's
Fairytale bookmark golden.svg  Etalage-navigatie


Op deze pagina kan je artikelen aanmelden om op te nemen in de Etalage van Wikipedia. De Etalage is een selectie van artikelen die gebruikers van Wikipedia bijzonder waarderen en die aan bepaalde standaarden voldoen. Je kan ook artikelen afmelden waarvan je meent dat ze niet langer aan de eisen voldoen.

Je kan zowel artikelen aanmelden die je zelf hebt geschreven als andere artikelen die je erg waardeert. Vóór je een artikel aanmeldt, vergelijk je het het best met de criteria voor een etalageartikel. Vervolgens kan je voor een review zorgen. Daarbij helpen andere Wikipedianen om het artikel te verbeteren. Voldoet het artikel na deze review aan de etalagecriteria, draag het dan voor op deze pagina.

Een aanmelding blijft minstens 1 maand staan. Er moeten ten minste 2 voorstemmen meer zijn dan tegenstemmen om een artikel op te nemen in de Etalage.

Lees de nominatierichtlijnen voor meer details.

Aanmeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Een nieuw artikel nomineren[bewerken | brontekst bewerken]

NOMINEER EEN NIEUW ARTIKEL REVIEW OPMAAK
Fairytale bookmark silverstar.svg
Icoon voor de Reviewsectie van Wikipedia
=== [[Onderwerp]] ===
==== Voor opname [[Onderwerp]] ====
# ...

==== Tegen opname [[Onderwerp]] ====
# ...

==== Commentaar [[Onderwerp]] ====
# ...

Meld een artikel aan voor opname in de Etalage of nomineer een artikel voor verwijdering uit de Etalage. Een artikel maakt meer kans als het in de Review door andere gebruikers is geëvalueerd. Gebruik bovenstaande opmaak voor je nominatie. Geef een inleiding bij de nominatie en plaats een link naar de review. Vervang [[Onderwerp]] door het juiste onderwerp.

Nieuwe nominaties[bewerken | brontekst bewerken]

Lewis Powell[bewerken | brontekst bewerken]

Ruim een jaar geleden stuitte ik op het verhaal van Lewis Powell en het allereerste artikel dat ik over hem schreef vond ik onvoldoende recht doen aan de complexiteit van het verhaal. Dat heeft erin geresulteerd dat ik het afgelopen jaar druk bezig ben geweest om een uitgebreid artikel te schrijven over deze samenzweerder van John Wilkes Booth. Ik hoop dat jullie het lemma goed genoeg achten voor de etalage. Het artikel staat ook ter beoordeling in de review. Mvg, Mathijsloo (overleg) 30 jun 2020 10:32 (CEST)

Voor opname Lewis Powell[bewerken | brontekst bewerken]

 1.  Klaas `Z4␟` V:  3 jul 2020 18:01 (CEST)
 2. Een heel verrassend en bijzonder knap artikel. Felicitaties. Flag of California.svg DimiTalen 4 jul 2020 12:51 (CEST)
 3. Encycloon (overleg) 4 jul 2020 12:58 (CEST)
  Tijlie9 (overleg) 4 jul 2020 19:13 (CEST)
  Tijlie9, met een registratiedatum van 5 dagen geleden en momenteel 11 gedane bewerkingen ben je nog niet stemgerechtigd. Encycloon (overleg) 5 jul 2020 11:14 (CEST)

Tegen opname Lewis Powell[bewerken | brontekst bewerken]

 1. Wel heel veel slecht vertaalwerk. Heb e.e.a. gecorrigeerd, maar ben afgehaakt. Also sprach Friedrich! (overleg) 5 jul 2020 11:05 (CEST)
 2. ...

Commentaar Lewis Powell[bewerken | brontekst bewerken]

 1. Is er geen originele foto beschikbaar? Deze ingekleurde foto is zo onecht. The Banner Overleg 4 jul 2020 20:16 (CEST)
  Ik voel wel wat voor je bezwaar, ik heb de ingekleurde foto vervangen door het origineel. Saschaporsche (overleg) 4 jul 2020 21:27 (CEST)
  Ik ben het hier volstrekt niet mee eens, ik vond de ingekleurde foto juist heel indrukwekkend! In de review is uitgelegd dat de foto professioneel is ingekleurd, dus het lijkt mij een eerlijke weergave van de werkelijkheid. TheBartgry (overleg) 4 jul 2020 21:41 (CEST)
  We zullen het nooit exact weten of deze kleuren de toenmalige kleuren waren.... Wat is er op tegen om een originele zwart-wit foto te plaatsen? En gaan we vanaf nu alle zwart-wit foto's (liefst) ingekleurd plaatsen? vr groet Saschaporsche (overleg) 4 jul 2020 22:02 (CEST)
  Wat mij betreft inderdaad helemaal geen slecht idee. Maar goed, als jullie zwart-wit liever hebben, dan mag je best het origineel terugplaatsen, namelijk deze. Jij plaatst een hele andere foto terug, wat in mijn ogen niet bepaald verbetering is. TheBartgry (overleg) 4 jul 2020 22:15 (CEST)
  Ik ben geen expert in het al dan niet inkleuren van foto's. Maar hier sprak de foto mij wel enorm aan als niet-kenner van het onderwerp. Enfin, dat de kenners maar beslissen :-). Flag of California.svg DimiTalen 5 jul 2020 11:00 (CEST)
  Ik heb de originele oningekleurde foto teruggeplaatst. TheBartgry (overleg) 5 jul 2020 14:46 (CEST)
  Geen probleem dat de ingekleurde foto is vervangen door het origineel. Het was voor mij ook een gok om deze te plaatsen. Ik heb nu bij het kopje "gevangenschap" een andere foto toegevoegd. Mathijsloo (overleg) 5 jul 2020 11:56 (CEST)
 2. Punt van orde.
  Het artikel is voorgedragen voor de Etalage op 30 juni 2020. Er is door de nominator niet verwezen naar de review die het artikel heeft ondergaan. Het artikel staat nog in de Review met de vermelding dat het genomineerd is. Sindsdien lopen er twee informatiestromen over het artikel naast elkaar. Een op deze pagina en een op de Reviewpagina. Lijkt me een onwenselijke situatie. Sylhouet overleg 7 jul 2020 18:25 (CEST)
  Excuus, dat was slordig van me. Ik heb de review alsnog toegevoegd aan de tekst op deze pagina. Mathijsloo (overleg) 7 jul 2020 18:40 (CEST)
  Of moeten we de berichten die na het moment van nomineren nog op de Reviewpagina zijn geplaatst naar deze pagina verplaatsen? En aan het bericht dat het artikel is voorgedragen voor de Etalage toevoegen 'Commentaar graag daar plaatsen' oid? Sylhouet overleg 7 jul 2020 19:00 (CEST)
  Ik geef de voorkeur om in elk geval mijn opmerkingen die ik op de Review-pagina plaatste daar te laten staan. Verplaatsing van de teksten naar deze pagina zou een overtreding van mij zijn van de Arbcomuitspraak. Dit is namelijk geen overlegpagina, maar een stempagina. Eventuele nieuwe opmerkingen mijnerzijds zou ik op de OP van het lemma kunnen plaatsen. mvg. HT (overleg) 7 jul 2020 20:56 (CEST)

Wereldkampioenschap voetbal 2018[bewerken | brontekst bewerken]

Het WK voetbal 2018 was een van de grootste sportevenementen aller tijden. Het artikel geeft alles perfect weer. Daarom vind ik het goed voor de etalage. Hopelijk vinden jullie dat ook. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Tijlie9 (overleg · bijdragen)

Voor opname Wereldkampioenschap voetbal 2018[bewerken | brontekst bewerken]

 1. ...

Tegen opname Wereldkampipenschap voetbal 2018[bewerken | brontekst bewerken]

 1. Dit artikel is absoluut niet goed genoeg voor de Etalage. Een groot sportevenement maakt een artikel daarover niet automatisch goed genoeg voor de Etalage. Daarvoor zijn er veel strenge eisen aan een artikel. The Banner Overleg 4 jul 2020 20:22 (CEST)
 2. Saschaporsche (overleg) 4 jul 2020 21:20 (CEST)
 3. Flag of California.svg DimiTalen 5 jul 2020 11:04 (CEST) Fijn dat je onze etalage mee wil uitbreiden, Tijlie. Dit artikel is zeker niet min, maar voor de etalage hanteren we toch nóg strengere criteria. Bekijk je de criteria en de checklist anders eens op het gemak?
 4.  Klaas `Z4␟` V:  5 jul 2020 11:51 (CEST)
 5. ...

Commentaar Wereldkampioenschap voetbal 2018[bewerken | brontekst bewerken]

 1. Het evenement was wel om aan te zien maar het artikel niet, het is één grote lijst... meen je dit serieus... nee toch? -B kimmel (overleg) 4 jul 2020 19:51 (CEST)
  • Ik vermoed dat deze gebruiker nog niet heel bekend is met alle usances van etalagenominatie, dus een wat hulpvaardiger woord kan geen kwaad. Ik heb op de overlegpagina van Tijlie9 wat uitleg gegeven over hoe het nomineren gewoonlijk in z'n werk gaat. TheBartgry (overleg) 4 jul 2020 21:11 (CEST)


Verwijderingen[bewerken | brontekst bewerken]

Klik om een lemma te nomineren voor verwijdering uit de Etalage.