Wikipedia:Etalage/Aanmelding kandidaten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's
Fairytale bookmark golden.svg  Etalage-navigatie


Op deze pagina kan je artikelen aanmelden om op te nemen in de Etalage van Wikipedia. De Etalage is een selectie van artikelen die gebruikers van Wikipedia bijzonder waarderen en die aan bepaalde standaarden voldoen. Je kan ook artikelen afmelden waarvan je meent dat ze niet langer aan de eisen voldoen.

Je kan zowel artikelen aanmelden die je zelf hebt geschreven als andere artikelen die je erg waardeert. Vóór je een artikel aanmeldt, vergelijk je het het best met de criteria voor een etalageartikel. Vervolgens kan je voor een review zorgen. Daarbij helpen andere Wikipedianen om het artikel te verbeteren. Voldoet het artikel na deze review aan de etalagecriteria, draag het dan voor op deze pagina.

Een aanmelding blijft minstens 1 maand staan. Er moeten ten minste 2 voorstemmen meer zijn dan tegenstemmen om een artikel op te nemen in de Etalage.

Lees de nominatierichtlijnen voor meer details.

Aanmeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Een nieuw artikel nomineren[bewerken | brontekst bewerken]

NOMINEER EEN NIEUW ARTIKEL REVIEW OPMAAK
Fairytale bookmark silverstar.svg
Icoon voor de Reviewsectie van Wikipedia
=== [[Onderwerp]] ===
==== Voor opname [[Onderwerp]] ====
# ...

==== Tegen opname [[Onderwerp]] ====
# ...

==== Commentaar [[Onderwerp]] ====
# ...

Meld een artikel aan voor opname in de Etalage of nomineer een artikel voor verwijdering uit de Etalage. Een artikel maakt meer kans als het in de Review door andere gebruikers is geëvalueerd. Gebruik bovenstaande opmaak voor je nominatie. Geef een inleiding bij de nominatie en plaats een link naar de review. Vervang [[Onderwerp]] door het juiste onderwerp.

Nieuwe nominaties[bewerken | brontekst bewerken]

Beleg van Leiden (1573-1574)[bewerken | brontekst bewerken]

Vorig jaar heb ik dit artikel over een van de bekendste belegeringen van de Tachtigjarige Oorlog sterk uitgebreid en sinds januari staat het in de Review. Naar mijn mening is het artikel inmiddels klaar voor de etalage. Het lemma geeft goed een beeld van het beleg en van de context waarin het beleg zich afspeelde. Mijn dank gaat uit naar Sylhouet en HT die veel tijd hebben gestoken in het verbeteren en doen van suggesties. Ik heb veel feedback mogen ontvangen en de punten die ik terecht vond heb ik afgehandeld. Groet Druifkes (overleg) 31 jul 2021 22:14 (CEST)

Voor opname Beleg van Leiden (1573-1574)[bewerken | brontekst bewerken]

 1. DimiTalen 1 aug 2021 08:17 (CEST)
 2. ...

Tegen opname Beleg van Leiden (1573-1574)[bewerken | brontekst bewerken]

 1. HT (overleg) 1 aug 2021 08:12 (CEST) Beschik zelf over meerdere boeken en boekjes die het "Beleg van Leiden 1573-1574" beschrijven. Alleen al op basis daarvan concludeer ik dat het lemma niet etalage-waardig is. Daarnaast focust het lemma te weinig op het "Beleg van Leiden" zelf en is er te veel aandacht voor randzaken. Toen het lemma nog in de Review stond, stond er dat Maastricht in 1573 was veroverd door broers van Willem van Oranje en dat er in oktober 1574 gevochten werd tussen Spanjaarden en geuzen bij de Lammenschans. Beide gebeurtenissen hebben nooit plaatsgevonden. Het spijt mij zeer, maar wie dergelijke fouten maakt, schrijft geen etalage-artikel, ook niet als die fouten eruit gehaald worden. Meerdere belangwekkende onderdelen ontbreken in het lemma of worden te vaag omschreven. Daarvoor in de plaats wordt geschreven over zaken die niets met het "Beleg van Leiden" te maken hebben. Ik zie ook geen verbetering meer. Het lemma stond namelijk liefst een half jaar in de Review.
 2. ...

Commentaar Beleg van Leiden (1573-1574)[bewerken | brontekst bewerken]

 • Overweeg je verklarende voetnoten (zoals 65 en 68) in een aparte klasse te zetten, zodat ze makkelijker vindbaar zijn in het bronnenapparaat? Zelf gebruik ik daar graag <ref group=kleine-letter> voor. Groetjes, DimiTalen 1 aug 2021 07:42 (CEST)

Martina Sáblíková[bewerken | brontekst bewerken]

Een zeer gedetailleerd beschreven lemma van een sporter in het langebaanschaatsen, ondersteund met uitgebreid bronvermelding. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Chielio0ow (overleg · bijdragen) 26 jul 2021 23:42

Voor opname Martina Sáblíková[bewerken | brontekst bewerken]

 1. ...

Tegen opname Martina Sáblíková[bewerken | brontekst bewerken]

 1. HT (overleg) 27 jul 2021 16:22 (CEST)
 2. Encycloon (overleg) 28 jul 2021 20:42 (CEST) De Review lijkt me een goede eerste stap, deze nominatie nog te vroeg. Daarnaast heeft het inderdaad wel mijn voorkeur dat een onderwerp dusdanig stabiel is dat het niet regelmatig aan verandering onderhevig is (of in het ergste geval verouderd raakt).
 3. Dajasj (overleg) 1 aug 2021 00:32 (CEST) Zie mijn opmerkingen hieronder
 4. ...

Commentaar Martina Sáblíková[bewerken | brontekst bewerken]

 1. Hoi @Chielio0ow:, dank voor je werk aan het artikel en de aanmelding. Is het wellicht een idee om het artikel eerst voor te dragen voor Review. Dat is gebruikelijk en het verwerken van de feedback leidt tot een grotere kans op opname in de Etalage. Ikzelf zie ook nog dusdanig veel verbeterpuntjes dat ik tegen zou stemmen om eerlijk te zijn. Desalniettemin help ik graag bij het verbeteren van het artikel! Dajasj (overleg) 27 jul 2021 00:13 (CEST)
 2. Een tweede opmerking gelijk: ik weet niet zo goed of het onderwerp voldoet aan de eisen van Wikipedia:Etalage/Wat is een etalageartikel, specifiek punt 2e. Immers is deze sporter, als ik het goed begrijp nog steeds actief. Het artikel zal dus komende jaren nog regelmatig bijgewerkt moeten worden. Sterker nog, de sportieve prestaties van 2020 en 2021 staan onvermeld in de tekst, maar wel in de tabellen. Ik hoor graag wat anderen hiervan vinden. Dajasj (overleg) 27 jul 2021 00:21 (CEST)
  Een lemma in de etalage dient inderdaad "stabiel" te zijn. Dit is echter zolang Sáblíková haar professionele loopbaan als schaatsster voortzet zeker niet het geval. En wie weet wat ze hierna nog gaat doen. Nu al ontbreekt een deel van haar loopbaan. Ik heb even gekeken naar het etalage-lemma Chinees voetbalelftal, dat enkele jaren geleden in de etalage werd gezet, maar de interlands zijn al vier jaar niet meer bijgehouden. Ook is er een wisseling van coaches geweest. De huidige coach wordt niet genoemd. In het lemma van Sáblíková wordt in de aanhef haar trainer genoemd van haar schaatsclub, maar zoiets kan snel veranderen en zou ik om die reden niet in een aanhef plaatsen. In het lemma over het Chinees voetbalelftal staat het ook verkeerd in de aanhef, met een andere naam in de infobox die evenmin up to date is. Ofwel: het heeft om al die redenen niet mijn voorkeur lemma's over dit soort onderwerpen in de etalage te zetten. HT (overleg) 28 jul 2021 21:50 (CEST)
 3. Conform de richtlijnen mag je niet stemmen op een artikel dat je zelf genomineerd hebt. Ik heb Chielio0ows commentaar daarom naar boven het kopje 'Voor' verschoven. Encycloon (overleg) 27 jul 2021 10:23 (CEST)


Verwijderingen[bewerken | brontekst bewerken]

Klik om een lemma te nomineren voor verwijdering uit de Etalage.