Wikipedia:Etalage/Aanmelding kandidaten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's
Fairytale bookmark golden.svg  Etalage-navigatie


Op deze pagina kan je artikelen aanmelden om op te nemen in de Etalage van Wikipedia. De Etalage is een selectie van artikelen die gebruikers van Wikipedia bijzonder waarderen en die aan bepaalde standaarden voldoen. Je kan ook artikelen afmelden waarvan je meent dat ze niet langer aan de eisen voldoen.

Je kan zowel artikelen aanmelden die je zelf hebt geschreven als andere artikelen die je erg waardeert. Vóór je een artikel aanmeldt, vergelijk je het het best met de criteria voor een etalageartikel. Vervolgens kan je voor een review zorgen. Daarbij helpen andere Wikipedianen om het artikel te verbeteren. Voldoet het artikel na deze review aan de etalagecriteria, draag het dan voor op deze pagina.

Een aanmelding blijft minstens 1 maand staan. Er moeten ten minste 2 voorstemmen meer zijn dan tegenstemmen om een artikel op te nemen in de Etalage.

Lees de nominatierichtlijnen voor meer details.

Aanmeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Een nieuw artikel nomineren[bewerken | brontekst bewerken]

NOMINEER EEN NIEUW ARTIKEL REVIEW OPMAAK
Fairytale bookmark silverstar.svg
Icoon voor de Reviewsectie van Wikipedia
=== [[Onderwerp]] ===
==== Voor opname [[Onderwerp]] ====
# ...

==== Tegen opname [[Onderwerp]] ====
# ...

==== Commentaar [[Onderwerp]] ====
# ...

Meld een artikel aan voor opname in de Etalage of nomineer een artikel voor verwijdering uit de Etalage. Een artikel maakt meer kans als het in de Review door andere gebruikers is geëvalueerd. Gebruik bovenstaande opmaak voor je nominatie. Geef een inleiding bij de nominatie en plaats een link naar de review. Vervang [[Onderwerp]] door het juiste onderwerp.

Nieuwe nominaties[bewerken | brontekst bewerken]

Bloemdieren[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook de review

“Everyone must be struck with astonishment, when he first beholds one of these vast rings of coral-rock.” schreef Darwin al in 1842, enkele jaren na terugkeer van zijn verre reis rond de aarde. Veel mariene biologen zijn in hun verslagen net zo lyrisch als het gaat om deze tropische zeediertjes. Met veel plezier heb ik dit artikel geschreven voor de schrijfwedstrijd twee jaar geleden. Ik heb bewust gekozen voor het taxon (Anthozoa), in plaats van het algemene artikel 'koraal', zodat ik goed de onderscheidende kenmerken van deze klasse kon bespreken en de evolutie/taxonomie kon omschrijven. Dank aan Sylhouet en anderen voor het nodige trimmen van de tekst. Nu lijkt het moment me daar om het artikel voor de etalage voor te dragen. TheBartgry (overleg) 8 mei 2022 15:23 (CEST)[reageer]

Voor opname Bloemdieren[bewerken | brontekst bewerken]

 1. DimiTalen 8 mei 2022 19:13 (CEST) Dat spreekt! Felicitaties voor dit prachtige resultaat.[reageer]
 2. StuivertjeWisselen (overleg) 8 mei 2022 19:30 (CEST)[reageer]
 3. Wateragamekop2mirr.png B kimmel overleg 10 mei 2022 23:06 (CEST)[reageer]
 4. Themanwithnowifi (overleg) 11 mei 2022 08:16 (CEST)[reageer]
 5. Dajasj (overleg) 11 mei 2022 08:19 (CEST) Mooi werk![reageer]
 6. Ziet er redelijk goed uit. Goed geschreven, hoewel het hier en daar nog wat droger en zakelijker kan. De alinea's zijn evenwichtig. Afbeeldingen rechts mogen nog standaardbreedte krijgen. Afbeeldingen links zijn hier te verdedigen, wegens de hoeveelheid afbeeldingen, waar ik niet op zou willen beknibbelen. Meestal zijn ze kleiner dan standaardbreedte, wat in dit specifieke geval een rustiger beeld oplevert. Wel zou het er strakker uitzien om alle links uitgelijnde plaatjes allemaal dezelfde niet-standaardbreedte te geven. — Zanaq (?) 11 mei 2022 11:48 (CEST)[reageer]
 7. Mathijsloo (overleg) 12 mei 2022 09:37 (CEST) Artikel van de gebruikelijke kwaliteit van TheBartgry[reageer]
 8. Flügel-Flitzer (overleg) 18 mei 2022 07:30 (CEST)[reageer]
 9. Mileau (overleg) 22 mei 2022 17:21 (CEST)[reageer]
 10. kleon3 (overleg) 23 mei 2022 20:46 (CEST)[reageer]

Tegen opname Bloemdieren[bewerken | brontekst bewerken]

 1. ...

Commentaar Bloemdieren[bewerken | brontekst bewerken]

 1. ...


Verwijderingen[bewerken | brontekst bewerken]

Klik om een lemma te nomineren voor verwijdering uit de Etalage.