Overleg gebruiker:Mathijsloo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Archief[bewerken]

#100wikiwomen challenge[bewerken]

Voor het schrijven van het artikel Frances Perkins tijdens de #100wikiwomen challenge (2017/2018)

Hoi Mathijsloo, bedankt voor je prachtige artikelen over Frances Perkins, Barbara Jordan (politicus) en Ecatarina Teodoroiu voor de #100wikiwomen challenge (2017/2018). Leuk dat je dit jaar meedoet door interessante artikelen te schrijven en deze vrouwen zo een plek te geven op de Nederlandstalige wikipedia Lach, Ecritures (overleg) 13 jan 2018 18:39 (CET)

Dankjewel! Mathijsloo (overleg) 14 jan 2018 13:22 (CET)

slag bij Bouvines[bewerken]

Beste Mathijsloo,

ik heb enkele dagen geleden het artikel over de slag bij Bouvines vervangen door een nieuwe versie op basis van het Duitstalige artikel met nog wat verdere aanvullingen. Ik zag daarna dat jij op de overlegpagina een vraag had over de troepensterktes. Deze vraag is nu door mij daar en - hoop ik - ook in het artikel zelf beantwoordt. Ik heb trouwens ook gemerkt dat we beiden momenteel met ongeveer hetzelfde thema bezig zijn: de strijd tussen Frankrijk en het Angevijnse Rijk. Misschien is het handig eens met elkaar te overleggen om te zien waarmee we beiden bezig zijn om te voorkomen dat we in elkaars vaarwater komen of om samen te werken aan bepaalde te artikels.

Met vriendelijke groeten,

Evil berry (overleg) 14 jan 2018 12:58 (CET)

Ik zag inderdaad al van de week je flinke uitbreiding van Bouvines en Filips II van Frankrijk voorbij komen (waarvoor hulde trouwens!), maar ik vind het wel een goede vraag die je stelt. Het schrijfproject dat ik heb/had omtrent het Angevijnse Rijk is voor mij bijna afgerond en het enige wat ik aan artikelen wil schrijven toevoegen rond dit project zijn die van de Oorlog van Saintonge en die van enkele Engelse regeringsfunctionarissen zoals Hubert Walter. Daarnaast heb ik nog een projectje lopen op mijn kladblok over Richard Leeuwenhart dat al enige tijd stil ligt, maar wat ik op termijn wel weer wil gaan oppakken. Ik weet niet wat jouw voorkeuren zijn, maar ik hoop dat ik je al wat antwoorden voor je heb kunnen geven. Mathijsloo (overleg) 14 jan 2018 13:22 (CET)
Ik was ook al begonnen aan een vertaling van het Engelse artikel over Richard Leeuwenhart (om dat dan nog verder aan te vullen). Ik stel voor dat ik deze misschien eerst afwerk en dan in de werkplaats van het portaal middeleeuwen plaats om er dan gezamenlijk aan te werken? Ik zou ook nog graag een uitgebreider artikel willen schrijven over Eleonora van Aquitanië (een van de fascinerende vrouwen uit de middeleeuwen). Ik ben momenteel ook nog bezig met het artikel keurvorst nog wat bij te schaven.
Met vriendelijke groeten,
Evil berry (overleg) 14 jan 2018 15:06 (CET)
Beste Mathijsloo,
tijdens het vertalen van het Engelstalige artikel in de werkplaats ben ik een groot aantal structurele mankementen gestoten (gebrekkige bronvermelding, warrige formuleringen, zaken die onvermeld bleven). Daarom ben ik op mijn eigen kladblok (Gebruiker:Evil berry/Kladblok/Richard I van Engeland) aan een nieuwe versie begonnen, waarbij ik ben vertrokken vanuit de bronnen (ik heb er ook twee passages van Roger van Hoveden uit het Latijn vertaald) en zo een structuur ben beginnen opbouwen. Ik had dan ook graag jouw mening geweten hierover. Ikzelf ben momenteel van mening dat het het beste zou zijn om nu gewoon nog de vertaling van het Engelstalige artikel af te werken, maar deze vervolgens slechts te gebruiken als "inspiratiebron" voor het nieuwe Nederlandstalige artikel.
Met vriendelijke groeten,
Evil berry (overleg) 21 jan 2018 12:30 (CET)
Ik denk dat het goed is om het Engelstalige artikel als uitgangspunt te gebruiken voor de Nederlandstalige versie en ik zal met behulp van de bronnen die ik heb het artikel proberen aan te vullen en mee te sleutelen.Mathijsloo (overleg) 21 jan 2018 12:56 (CET)
Ik heb intussen jouw toevoeging wat aangepast en de bronnen ervoor opgezocht. De vertaling van het citaat van Baha ad-Din ibn Shaddad moet misschien nog eens bekeken worden (ik ben zelf echter het Arabisch niet machtig om een eigen Nederlandse vertaling te maken en heb nog geen rechtstreekse Nederlandse vertaling uit het Arabische origineel kunnen terugvinden). Voor Gregorius Bar-Hebraeus zijn Chronicon Syriacum heb ik wel een 19e-eeuwse Nederlandse vertaling van het stuk over Richard en Saladin kunnen terugvinden. Ik zou ook willen voorstellen dat we het overleg over het artikel misschien kunnen verplaatsen naar de overlegpagina, zodat we niet elkaars overlegpagina's hiermee hoeven te vullen.
Mvg., Evil berry (overleg) 21 jan 2018 14:49 (CET)

Toekomst Schrijfwedstrijd[bewerken]

Een analyse van het aantal inzendingen bij de Wikipedia Schrijfwedstrijd suggereert dat het evenement een aflopende zaak is. Zie overlegpagina van de Schrijfwedstrijd, waar iedereen die de schrijfwedstrijd een warm hart toedraagt opgeroepen wordt mee te doen aan een gedachtewisseling over de opzet ervan. Input van Wikipedianen die deelnemer waren is daarbij onontbeerlijk; zie dit als een uitnodiging. Met vriendelijke groet, Sylhouet overleg 7 feb 2018 15:27 (CET)

We nodigen je uit voor donderdag 8 maart[bewerken]

Op 40 plekken wereldwijd!

Je bent van harte uitgenodigd om op 8 maart deel te nemen aan een uniek evenement op de residentie van de Zweedse Ambassade aan de Lange Voorhout 28 in Den Haag. We zullen daar een middag werken aan Wikipedia-artikelen over toonaangevende vrouwen in wetenschap, bedrijfsleven, cultuur en politiek.

Waarom organiseren we dit evenement?
Dit evenement is onderdeel van een internationale #Wikigap actie waaraan 40 (!) Zweedse ambassades deelnemen. De Zweedse regering is de eerste regering in de wereld die een feministisch buitenlandbeleid heeft afgekondigd, waarbij gelijke vertegenwoordiging voor mannen en vrouwen een van de fundamenten is. De gendergap werkgroep werkt al enkele jaren hard aan het verkleinen van de #Wikigap binnen Wikimedia projecten.

Sluit je ook aan?
Jij kunt hier ook bij zijn! Deelnemen aan dit evenement is zowel online als offline (beperkt aantal plaatsen) mogelijk. Een groot gedeelte van de bijeenkomst in Den Haag zal in het Engels zijn. Registreren is een vereiste en kan via dit formulier. Registreer je nu en wellicht ontmoeten we je op 8 maart!

Hartelijke groet,
de gendergap werkgroep
19 feb 2018 15:50 (CET)

P.S. Je ontvangt dit bericht omdat je in het verleden hebt deelgenomen aan schrijfweken over Zweden en/of je hebt aangegeven dat je bijdraagt aan het gendergap project.