Overleg gebruiker:Mathijsloo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Archief[bewerken]

#100wikiwomen challenge[bewerken]

Voor het schrijven van het artikel Frances Perkins tijdens de #100wikiwomen challenge (2017/2018)

Hoi Mathijsloo, bedankt voor je prachtige artikelen over Frances Perkins, Barbara Jordan (politicus) en Ecatarina Teodoroiu voor de #100wikiwomen challenge (2017/2018). Leuk dat je dit jaar meedoet door interessante artikelen te schrijven en deze vrouwen zo een plek te geven op de Nederlandstalige wikipedia Lach, Ecritures (overleg) 13 jan 2018 18:39 (CET)

Dankjewel! Mathijsloo (overleg) 14 jan 2018 13:22 (CET)

slag bij Bouvines[bewerken]

Beste Mathijsloo,

ik heb enkele dagen geleden het artikel over de slag bij Bouvines vervangen door een nieuwe versie op basis van het Duitstalige artikel met nog wat verdere aanvullingen. Ik zag daarna dat jij op de overlegpagina een vraag had over de troepensterktes. Deze vraag is nu door mij daar en - hoop ik - ook in het artikel zelf beantwoordt. Ik heb trouwens ook gemerkt dat we beiden momenteel met ongeveer hetzelfde thema bezig zijn: de strijd tussen Frankrijk en het Angevijnse Rijk. Misschien is het handig eens met elkaar te overleggen om te zien waarmee we beiden bezig zijn om te voorkomen dat we in elkaars vaarwater komen of om samen te werken aan bepaalde te artikels.

Met vriendelijke groeten,

Evil berry (overleg) 14 jan 2018 12:58 (CET)

Ik zag inderdaad al van de week je flinke uitbreiding van Bouvines en Filips II van Frankrijk voorbij komen (waarvoor hulde trouwens!), maar ik vind het wel een goede vraag die je stelt. Het schrijfproject dat ik heb/had omtrent het Angevijnse Rijk is voor mij bijna afgerond en het enige wat ik aan artikelen wil schrijven toevoegen rond dit project zijn die van de Oorlog van Saintonge en die van enkele Engelse regeringsfunctionarissen zoals Hubert Walter. Daarnaast heb ik nog een projectje lopen op mijn kladblok over Richard Leeuwenhart dat al enige tijd stil ligt, maar wat ik op termijn wel weer wil gaan oppakken. Ik weet niet wat jouw voorkeuren zijn, maar ik hoop dat ik je al wat antwoorden voor je heb kunnen geven. Mathijsloo (overleg) 14 jan 2018 13:22 (CET)
Ik was ook al begonnen aan een vertaling van het Engelse artikel over Richard Leeuwenhart (om dat dan nog verder aan te vullen). Ik stel voor dat ik deze misschien eerst afwerk en dan in de werkplaats van het portaal middeleeuwen plaats om er dan gezamenlijk aan te werken? Ik zou ook nog graag een uitgebreider artikel willen schrijven over Eleonora van Aquitanië (een van de fascinerende vrouwen uit de middeleeuwen). Ik ben momenteel ook nog bezig met het artikel keurvorst nog wat bij te schaven.
Met vriendelijke groeten,
Evil berry (overleg) 14 jan 2018 15:06 (CET)
Beste Mathijsloo,
tijdens het vertalen van het Engelstalige artikel in de werkplaats ben ik een groot aantal structurele mankementen gestoten (gebrekkige bronvermelding, warrige formuleringen, zaken die onvermeld bleven). Daarom ben ik op mijn eigen kladblok (Gebruiker:Evil berry/Kladblok/Richard I van Engeland) aan een nieuwe versie begonnen, waarbij ik ben vertrokken vanuit de bronnen (ik heb er ook twee passages van Roger van Hoveden uit het Latijn vertaald) en zo een structuur ben beginnen opbouwen. Ik had dan ook graag jouw mening geweten hierover. Ikzelf ben momenteel van mening dat het het beste zou zijn om nu gewoon nog de vertaling van het Engelstalige artikel af te werken, maar deze vervolgens slechts te gebruiken als "inspiratiebron" voor het nieuwe Nederlandstalige artikel.
Met vriendelijke groeten,
Evil berry (overleg) 21 jan 2018 12:30 (CET)
Ik denk dat het goed is om het Engelstalige artikel als uitgangspunt te gebruiken voor de Nederlandstalige versie en ik zal met behulp van de bronnen die ik heb het artikel proberen aan te vullen en mee te sleutelen.Mathijsloo (overleg) 21 jan 2018 12:56 (CET)
Ik heb intussen jouw toevoeging wat aangepast en de bronnen ervoor opgezocht. De vertaling van het citaat van Baha ad-Din ibn Shaddad moet misschien nog eens bekeken worden (ik ben zelf echter het Arabisch niet machtig om een eigen Nederlandse vertaling te maken en heb nog geen rechtstreekse Nederlandse vertaling uit het Arabische origineel kunnen terugvinden). Voor Gregorius Bar-Hebraeus zijn Chronicon Syriacum heb ik wel een 19e-eeuwse Nederlandse vertaling van het stuk over Richard en Saladin kunnen terugvinden. Ik zou ook willen voorstellen dat we het overleg over het artikel misschien kunnen verplaatsen naar de overlegpagina, zodat we niet elkaars overlegpagina's hiermee hoeven te vullen.
Mvg., Evil berry (overleg) 21 jan 2018 14:49 (CET)

Toekomst Schrijfwedstrijd[bewerken]

Een analyse van het aantal inzendingen bij de Wikipedia Schrijfwedstrijd suggereert dat het evenement een aflopende zaak is. Zie overlegpagina van de Schrijfwedstrijd, waar iedereen die de schrijfwedstrijd een warm hart toedraagt opgeroepen wordt mee te doen aan een gedachtewisseling over de opzet ervan. Input van Wikipedianen die deelnemer waren is daarbij onontbeerlijk; zie dit als een uitnodiging. Met vriendelijke groet, Sylhouet overleg 7 feb 2018 15:27 (CET)

We nodigen je uit voor donderdag 8 maart[bewerken]

Op 40 plekken wereldwijd!

Je bent van harte uitgenodigd om op 8 maart deel te nemen aan een uniek evenement op de residentie van de Zweedse Ambassade aan de Lange Voorhout 28 in Den Haag. We zullen daar een middag werken aan Wikipedia-artikelen over toonaangevende vrouwen in wetenschap, bedrijfsleven, cultuur en politiek.

Waarom organiseren we dit evenement?
Dit evenement is onderdeel van een internationale #Wikigap actie waaraan 40 (!) Zweedse ambassades deelnemen. De Zweedse regering is de eerste regering in de wereld die een feministisch buitenlandbeleid heeft afgekondigd, waarbij gelijke vertegenwoordiging voor mannen en vrouwen een van de fundamenten is. De gendergap werkgroep werkt al enkele jaren hard aan het verkleinen van de #Wikigap binnen Wikimedia projecten.

Sluit je ook aan?
Jij kunt hier ook bij zijn! Deelnemen aan dit evenement is zowel online als offline (beperkt aantal plaatsen) mogelijk. Een groot gedeelte van de bijeenkomst in Den Haag zal in het Engels zijn. Registreren is een vereiste en kan via dit formulier. Registreer je nu en wellicht ontmoeten we je op 8 maart!

Hartelijke groet,
de gendergap werkgroep
19 feb 2018 15:50 (CET)

P.S. Je ontvangt dit bericht omdat je in het verleden hebt deelgenomen aan schrijfweken over Zweden en/of je hebt aangegeven dat je bijdraagt aan het gendergap project.

Astroschrijfweken 2017[bewerken]

Op 23-25 februari 2018 vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Deze vormen de aftrap voor de Astroschrijfweken op Wikipedia van 25 februari - 11 maart. Doe je mee? Zet dan #Astroschrijfweek in je bewerkingssamenvatting, en maak kans op een leuke prijs die beschikbaar is gesteld door de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie. Meer weten? Kijk dan op de projectpagina en meld je aan!

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 feb 2018 02:47 (CET)

De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018[bewerken]

Vrouwen op Wikipedia

Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf 5 maart tot 9 april 2018 loopt de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month en wordt ondersteund door Iberocoop. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.

Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 5 mrt 2018 05:22 (CET)

Prijswinnaar[bewerken]

Gefeliciteerd Mathijsloo! Je bent de gelukkige winnaar gewonnen van de prijs die we hebben verloot onder de vroege inschrijvers van de #100wikiwomen challenge. Ik zal via je wikimail snel contact met je opnemen. Je kunt namelijk kiezen tussen een aantal tijdschriften of een museumjaarkaart. Groet, Ecritures (overleg) 9 mrt 2018 21:39 (CET)

Dankjewel! Leuk om te horen! Dan zie ik binnenkort de mail wel verschijnen! Mathijsloo (overleg) 10 mrt 2018 17:37 (CET)

Jacquotte Delahaye[bewerken]

Beste Mathijs,

Op grond van de structuur van de tekst ga ik ervan uit dat je die vanuit het Engels hebt vertaald. Daar is op zich niks mis mee, maar dan moet dat wel vermeld worden om copyrightprobleem te vermijden. Dit geld ook tussen Wikipedia versies. Ik heb het voor jou gefixt. Kan je daar in de toekomst rekening mee houden?

Groeten uit Brussel, SvenDK (overleg) 13 mrt 2018 05:45 (CET)

Ik zal er in de toekomst beter op letten. Bedankt.Mathijsloo (overleg) 13 mrt 2018 10:08 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

Themaweken Maand van Verzet 2018[bewerken]

Hallo Mathijsloo,

In mei lopen de themaweken van de Maand van het Verzet met als doel om het onderwerp verzet beter beschreven te krijgen met nieuwe artikelen en de uitbreiding van bestaande artikelen. Een jury beoordeelt na afloop de artikelen en kiest daaruit de tien beste artikels.

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 1 mei 2018 02:13 (CEST)

Hoera![bewerken]

Gefeliciteerd met je 2e etalage-artikel! Het mag er zijn! Lach Heb je al een volgende project in de pijplijn? ^^ Groetjes, Flag of California.svg DimiTalen 3 mei 2018 19:20 (CEST)

Dankjewel. Er staat nog niks concreets op de planning, maar diverse ideeën zijn er wel al. Wellicht ga ik iets met de Via Appia doen. Knipoog Mathijsloo (overleg) 3 mei 2018 20:01 (CEST)

Lotharius van Frankrijk[bewerken]

Dag Mathijsloo, Lang heb ik opgezocht de belegering van Poitiers en heb daar niets over teruggevonden, kan je het jaartal geven en tegen wie men vocht ? Lotharius was twee jaar oud toen Hugo de Grote stierf ! Wat Karel van Neder-Lotharingen betreft, lees gewoon het artikel. Lotharius wou de macht niet delen met zijn broer, dit is naar mening een voldoende bron.

Het beleg van Poitiers was in 955 en werd er gevochten tegen Willem III van Aquitanië, ik zie dat de Franstalige wiki zelfs een artikel over het beleg heeft. Ik denk trouwens ook dat je de geboortedatum en jaar van troonsbestijging door elkaar haalt, respectievelijk 941 en 954. Wat betreft Karel van Neder-Lotharingen ligt de situatie ingewikkelder. Ik denk in deze dat Lotharius weinig te willen had, gezien het feit dat de zijn moeder regent was en Hugo de Grote daadwerkelijk degene was die de macht had in het rijk, zodoende dat ook mijn vragen stel bij die uitspraak en benieuwd ben welke bron dit hard kan maken. In het artikel over Karel zelf staat inderdaad dat hij buitenspel is gezet, maar wie of wat dat deed wordt daar in het midden gelaten. Mathijsloo (overleg) 6 mei 2018 18:12 (CEST)
Inderdaad ik haal de geboortedatum en jaar van troonsbestijging door elkaar. Bedankt voor het artikel over het beleg van Poitiers. Wat mij stoort is dat de zin doet uitschijnen alsof het een initiatief is van Lothair, terwijl hij maar een mascotte was en zo succesvol was de campagne niet. Jammer dat je de relatie met Hugo Capet hebt geschrapt. Ook dat in de strijd met Otto II, je het beleg van Parijs (978) niet vermeldt. (Peluba (overleg) 7 mei 2018 00:10 (CEST))

Schrijfwedstrijd[bewerken]

Dank je wel voor het deelnemen aan de schrijfwedstrijd in het kader van het Wikiproject Gendergap: De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018.

Beste Mathijsloo, zojuist is het juryrapport gepubliceerd van de schrijfwedstrijd De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018. Namens de jury bedank ik je voor het meedoen en voor je vele boeiende bijdragen. Het juryrapport staat hier. Vriendelijke groet, Kattiel (overleg) 18 mei 2018 15:45 (CEST)

Nez Percé[bewerken]

Hoi Mathijsloo, Bedankt voor je schitterende artikel over de Nez Percé! Ik heb op twee plaatsen in je artikel Choctaw vervangen, eenmaal door Flathead en eenmaal door Cayuse. Dit op basis van de bron die je erbij opgaf. In het eerste geval gaat het denk ik niet om de Choctaw, maar om de Bitterroot Salish, die verwarrend genoeg allebei met Flathead werden aangeduid, maar waarvan alleen de Bitterroot Salish in de buurt van de Nez Percé woonden.

Bedankt voor je verbeteringen! Mathijsloo (overleg) 25 mei 2018 21:11 (CEST)

Philadelphia Main Line[bewerken]

Dag Mathijs, maar aanleiding van een grote uitbreiding op The Philadelphia Story maakte DimiTalen het artikel Philadelphia Main Line aan. Wellicht een nuttige aanvulling op de geschiedenissectie in Philadelphia (Pennsylvania)? Wat denk jij? heinGlas z3.pngnlein'' 25 aug 2018 08:58 (CEST)

Dat kan zeker een idee zijn, al zou ik zo snel niet weten hoe ik het zou moeten inpassen. Dus als een van jullie dat wel lukt: ga gerust je gang! Ik heb hier nog wel een bron waar iets wordt gezegd over impact van The Philadelphia Story over de relatie tussen Main Line en latere televisieprogramma's. Mathijsloo (overleg) 25 aug 2018 12:03 (CEST)
hey, grappig, ik was al op die site gestuit, maar had deze pagina nog niet gezien. heinGlas z3.pngnlein'' 25 aug 2018 14:18 (CEST)

Vangen![bewerken]

Tireless Contributor Barnstar.gif

Alsjeblieft: de Onvermoeide gebruikersster! De schrijversster had je al ontvangen, maar deze is ook heel toepasselijk. Want in de tussentijd ben je immers gewoon lekker door gegaan. Enneh... wanneer zet je die koning nu eindelijk goed in het zonnetje? Knipoog heinGlas z3.pngnlein'' 28 sep 2018 16:23 (CEST)

Heel erg bedankt voor deze nieuwe ster! Ik vind het heel erg lastig om het juiste moment te vinden om de verandering door te voeren. Zeker omdat het artikel nog in de review staat. Persoonlijk vind ik dat het artikel op mijn kladblok nu volledig af is, dus de vervanging kan zo plaatsvinden. Ik ben benieuwd hoe jij hier over denkt. Mathijsloo (overleg) 28 sep 2018 16:37 (CEST)
Ik zou er niet veel langer mee wachten. Dat het in de review staat is geen probleem, kwestie van even de koptitel vervangen en het {{RV}}-sjabloon verplaatsen. HT zal wel even sputteren, maar dat is overkomelijk, toch? Knipoog heinGlas z3.pngnlein'' 28 sep 2018 16:43 (CEST)
In dat geval ga ik aan de slag. Mathijsloo (overleg) 28 sep 2018 16:47 (CEST)

Schrijfweken Friesland 2018[bewerken]

Vlag Friesland

"It giet oan!"
In 2018 is Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad van Europa. Op Wikipedia besteden we hier aandacht aan middels een dubbele lokale schrijfweek over Friesland. Deze vindt plaats van 1 t/m 14 oktober 2018. Doe je mee? Meld je dan aan op de projectpagina en schrijf mee!

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 2 okt 2018 10:54 (CEST)

Verwarring[bewerken]

Dus jij vindt het NIET verwarrend om van iemand die 7 jaar na het overlijden van zijn vader is geboren te zeggen dat hij de Posthume heet omdat hij na het sneuvelen van zijn vader is geboren, maar wel om daarom twijfel te hebben? Wil je zeggen dat die vader ruim 7 jaar voor zijn dood gesneuveld is? En dat is niet verwarrend? Ik ben gewoon een idioot kennelijk. - André Engels (overleg) 4 nov 2018 23:32 (CET)

Het lijkt mij verstandig om bepaalde zaken niet persoonlijk op te vatten. Feit 1: Wouter VI is geboren in 1304. Feit 2: Wouter V overleed in 1311. Daarover bestaat naar mijn mening geen twijfel. Volgens het twijfelsjabloon boven het artikel wel. Van wat jij mij nu vertelt snap ik wel waar de verwarring vandaan komt, want die zit met name in het feit over die bijnaam. Ik ben gewoon geneigd om te zeggen dat die bijnaam gewoonweg klets is. De bijnaam wordt ook niet vermeld op de Franse en Engelse Wiki, dus ik ga er zodoende vanuit dat die bijnaam nergens op is gebaseerd. Is het een idee om de zin in kwestie en ook het sjabloon daarna te verwijderen? - Mathijsloo (overleg) 4 Nov 2018 23.54 (CET)
Feit 3: Het twijfelsjabloon stelde niet dat die data in twijfel waren (overigens, dat geboortejaar lijkt me wel degelijk aan twijfel onderhevig, die twijfel gaat alleen niet tot aan 1311). Feit 4: Soms ben ik niet verstandig. Feit 5: Jij zat mij te beschuldigen dat ik iets gezegd zou hebben dat ik niet gezegd had. Feit 6: Ik ben wel degelijk een idioot. Feit 7: Dat blijkt wel uit het feit dat ik op jouw reactie alweer kwaad werd, terwijl ik niet eens het idee had dat ik gelijk had. Feit 8: Dat maakt ook niet uit. Feit 9: Ach laat maar zitten, ik ben gewoon een idioot. - André Engels (overleg) 5 nov 2018 07:45 (CET)
Laat ook maar. Ik ben een idioot. - André Engels (overleg) 5 nov 2018 19:29 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Dubbele lokale schrijfweek: Duitstalige Gemeenschap[bewerken]

Vanaf maandag 10 tot en met vrijdag 21 december 2018 organiseren we de schrijfweken over de Duitstalige Gemeenschap van België.

De Duitstalige Gemeenschap is een van de drie gemeenschappen van België, gelegen tegen de grens met Duitsland en omvat negen gemeenten: Amel, Büllingen, Burg-Reuland, Bütgenbach, Eupen, Kelmis, Lontzen, Raeren en Sankt Vith. Het gebied strekt zich uit van het Drielandenpunt bij Vaals in het noorden tot aan het Drielandenpunt bij Ouren in het zuiden.

Het gebied is helaas nog maar heel beperkt op Wikipedia beschreven. Daarom nodigen we je uit om mee te schrijven over dit gebied en zo deze lacune stukje bij beetje mee te helpen opvullen.

Ook vindt er op zaterdag 15 december in Eupen een edit-a-thon plaats.

Deelnemen & meer informatie · Deelnemerslijst · Insipiratie · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 10 dec 2018 05:16 (CET)

Johanna Dorothea Lindenaer[bewerken]

Dag Mathijsloo, ik keek even naar het artikel over Johanna Dorothea Lindenaer dat je vandaag publiceerde. Het viel me op dat het nog een zogenaamd "weesartikel" is: er zijn nog geen andere artikelen in de hoofdnaamruimte van Wikipedia die linken naar jouw artikel en dat is wel belangrijk voor de vindbaarheid. Zou je daar nog even aandacht aan kunnen schenken? Groet, Kattiel (overleg) 14 dec 2018 19:30 (CET)

Bedankt voor de tip, ik ben er mee aan de slag gegaan! Mathijsloo (overleg) 14 dec 2018 20:28 (CET)

Nieuwe dubbele schrijfweek kerstweken 2018[bewerken]

Vlag van Luxemburg

Allereerst alvast fijne dagen gewenst!

Honderdtachtig jaar geleden werd België met het Verdrag van Londen (1839) een onafhankelijk land. Daarbij verloor Luxemburg meer dan de helft van haar grondgebied aan België. Laten we door artikelen te schrijven dit land weer groeien, maar dan op Wikipedia, en het op één na kleinste land binnen de Europese Unie op Wikipedia groot maken.

Daarom houden we van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019 de jaarlijkse kerstschrijfweken schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Luxemburg en verwante onderwerpen.

Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Luxemburg.

Deelnemen & meer informatie · Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 dec 2018 03:34 (CET)


PS: Vanaf vandaag kun je ook je stem uitbrengen welk project of welke gebruiker een WikiUil zou moeten krijgen voor diens bijdragen aan de Nederlandstalige Wikipedia in 2018. Zie daarvoor op de pagina der genomineerden. - Taketa & Romaine 22 dec 2018 03:34 (CET)

Jubileumster 10 jaar[bewerken]

10 jaar actief Deze ster is voor mensen die zich al 10 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. U bent al meer dan 10 jaar actief, dus deze ster heeft u verdiend!

Rode raaf (overleg) 28 dec 2018 17:56 (CET)