Gebruiker:Mathijsloo/Archief2020TOT2022

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Winnaar #100WikiWomen![bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Mathijs,

We hebben beloofd dat er onder degene die zich op 30 november 2018 hadden ingeschreven voor de #100WikiWomen Challenge, enkele prijzen zouden worden verloot: ik mag je vertellen dat jij een van de gelukkige winnaars bent.

Omdat het hierbij gaat om fysieke boeken, stuur ik je een mailtje voor je postadres.

Vriendelijke groet Ciell 17 apr 2019 16:54 (CEST)
Namens de projectgroep Gendergap

Dankjewel! Ik heb een reactie verstuurd op de mail! Mathijsloo (overleg) 17 apr 2019 19:13 (CEST)

Groothertogdom Litouwen[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Mathijsloo, Eerst en vooral wil ik je bedanken voor je bijdragen aan lemma's over Oost-Europa en meer specifiek over Polen en Litouwen. Een zeer interessant deel van Europa, maar nog tamelijk unmapped op de Nederlandstalige Wikipedia. Zelf ben ik Oost-Europakundige/slavist van opleiding, en heb m'n eindverhandeling over Polen-Litouwen geschreven, dus het spreekt voor zich dat je bijdragen mijn belangstelling wegdragen.

Ik zag dat je onlangs de paginanaam van "grootvorstendom Litouwen" hebt veranderd naar "groothertogdom Litouwen". Het klopt dat "groothertogdom" een gangbare term is. We kennen hem immers uit "groothertogdom Luxemburg". Alleen is de term "grootvorstendom" in de Litouwse context wel degelijk gangbaar. Meer zelfs, de term "grootvorstendom" is, althans in mijn ogen, de enige juiste voor Litouwen. De Russische term "князство" die hiermee overeenstemt is afgeleid van het woord "князь", dat vorst of prins betekent.

Ben je de term "groothertogdom Litouwen" toevallig tegengekomen in geschreven bronnen over het onderwerp?

Groetjes, Massy (overleg) 6 aug 2019 19:17 (CEST)

Ik ben voor hernoeming van de pagina eerst gaan kijken, naar hoe gangbaar beide termen in de Nederlandse vakliteratuur zijn en de wetenschappelijke "hits" op Google Books waren onder "groothertogdom Litouwen" aanzienlijk groter dan onder "grootvorstendom Litouwen". Daarnaast refereer ik in het artikel over het groothertogdom naar het boek Vergeten Koninkrijken van Norman Davies. Hij refereert in zijn uiteenzetting over de staat met de term MDL en groothertogdom. Hiervoor geeft hij de volgende verklaring (blz. 272.): "...en ze noemden de nieuwe staat het groothertogdom Litva. Roetheense schrijvers kortten de naam doorgaans af tot VKL: 'V' voor Vielki of 'groot', 'K' voor Knyaztva of 'hertogdom' en 'L' voor Litvy. Bij Latijnse schrijvers kreeg VKL de transcriptie MDL, en werd Litva vertaald als 'Lithuania': Magnus Ducatus Lithuaniae." Zodoende dat ik de keus heb gemaakt om de pagina te hernoemen naar groothertogdom. - Mathijsloo (overleg) 6 aug 2019 20:05 (CEST)
Bedankt voor je reactie, Mathijsloo. Ik volg je argumenten en ik ben de term "groothertogdom" intussen zelf ook tegengekomen in een boek over de geschiedenis van Polen. Dat neemt echter niet weg dat ik ervan overtuig blijf dat de term in se een foute vertaling is. Ik zal de komende dagen nog wat rondkijken en steekproefgewijs rondkijken welke termen ik tegenkom in de literatuur. Groetjes, Massy (overleg) 7 aug 2019 07:29 (CEST)

Huda Sjaarawi[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Matthijs, zoals je ziet heb ik dit artikel verder afgemaakt omdat ik in de jaren negentig een studiedag over Huda heb gegeven. En ik vond het leuk om dit in te dienen voor de schrijfwedstrijd. De mooie Arabische introductie, die jij erboven had gezet, heb ik laten staan. Misschien wil je het ook een keer nalezen. Met vriendelijke groetWeerbarstig2012 (overleg) 21 okt 2019 12:48 (CEST)

Bedankt voor je bericht, ik zal het dit weekend doorlezen. Mathijsloo (overleg) 24 okt 2019 13:16 (CEST)

Groothertogdom Litouwen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mathijsloo, is mijn commentaar van 23 oktober aan je aandacht ontsnapt? Sylhouet contact 27 okt 2019 22:28 (CET)

Excuus, die heb ik inderdaad niet gezien. Ik zal er morgenavond nader naar kijken. Mathijsloo (overleg) 27 okt 2019 22:49 (CET)

Uitnodiging - doe je mee met de activiteiten rondom Internationale Vrouwendag?[bewerken | brontekst bewerken]

In 2019 heb je een Wikipedia artikel geschreven, een foto toegevoegd aan Wikimedia Commons en/of een Wikidata item aangemaakt in het kader van het gendergap project. Binnenkort viert de wereld Internationale Vrouwendag 2020. Om hierbij stil te staan, organiseren we ook dit jaar extra activiteiten rondom het gendergap project. Doe je mee?

WikiZaterdag in Utrecht

Er is een speciale WikiZaterdag in Utrecht op 7 maart waar je samen met andere Wikimedianen kunt werken aan het vergroten van kennis over vrouwen en vrouw gerelateerde onderwerpen. Je bent van harte welkom om aan te sluiten!

Online meedoen

Maar je kunt natuurlijk ook vanaf een andere locatie online aan de slag. Kijk voor inspiratie eens rond bij de te schrijven artikelen, of bijvoorbeeld bij de uit te breiden artikelen. Onder iedereen die in de periode van 1 tot en met 8 maart een bijdrage doet voor gendergap en dit laat weten op de resultatenpagina, verloten we 1 x 4 toegangskaarten voor het Rijksmuseum.

Meer weten of gelijk inschrijven voor de bijeenkomst in Utrecht? Ga dan naar de projectpagina.

Graag tot ziens! namens de gendergap werkgroep Denise Jansen - Wikimedia Nederland (overleg)

Gefeliciteerd![bewerken | brontekst bewerken]

Winnaar 2Wiljoen

Beste Mathijsloo, met je artikel Tekh-festival heb je de schrijfwedstrijd in jouw categorie gewonnen. Als prijs mag je een van de volgende boeken uitkiezen:

Wil je me per mail laten weten wat je keuze is? Graag verneem ik dan ook je NAW-gegevens.*

Met vriendelijke groet, Encycloon (overleg) 13 mrt 2020 11:45 (CET)

* Als je die niet met mij wilt delen, kunnen we uiteraard naar een andere oplossing zoeken.

Proficiat! Een artikel over een festival dat de tijd herdacht waarin de mensheid door middel van bier gered werd van haar vernietiging, een betere winnaar kan er niet zijn Glimlach DirkVE overleg 13 mrt 2020 12:42 (CET)
Hartelijk dank allen, ik heb je gemaild Encycloon! Mathijsloo (overleg) 13 mrt 2020 18:04 (CET)

Felicitaties[bewerken | brontekst bewerken]

Gefeliciteerd met je gewonnen prijs, Mathijsloo! Mooi werk.

Mvg., Woordenbrij

Hartelijk dank! Mathijsloo (overleg) 13 mrt 2020 17:59 (CET)


Gefeliciteerd met de eerste plek. Leuk artikel!
Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 13 mrt 2020 21:09 (CET)

Hartelijk dank, jij ook met je tweede plek! Mathijsloo (overleg) 14 mrt 2020 16:32 (CET)

Constance Markievicz[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mathijsloo,

Een maand geleden deed je mij het voorstel om het artikel over Constance Markievicz aan te bieden voor een Review. Inmiddels hebben diverse mensen gewerkt aan verbetering van dat artikel. Zou je, als je daar een keer tijd voor hebt, eens willen kijken hoe je het huidige artikel vindt. En kun je voorstellen doen voor eventuele verbeteringen? Is het bijvoorbeeld echt noodzakelijk om alle foto’s rechts te plaatsen?

Bij voorbaat hartelijk dank voor je reactie!

Prettige dag verder.

Met vriendelijke groeten, Woordenbrij (overleg) 8 april 2020 09u48 (CET)

Hallo Woordenbrij, ik zal komend weekend voor je nog goed nauwkeurig naar het artikel kijken. Wat betreft die foto's: het rechts plaatsen van de foto's heeft wel de voorkeur omdat het ergens in een mobiele weergave o.i.d. verkeerd komt te staan ofzo. Voor sommige mensen hier is dat een vereiste, maar het gros zal er niet voor afschrikken. Mocht je door het rechts plaatsen van de afbeeldingen mooie afbeeldingen moeten verwijderen, dan zou ik je aanraden om een kopje "galerij" aan het artikel toe te voegen met een aantal afbeeldingen. Mathijsloo (overleg) 8 apr 2020 22:40 (CEST)

Dank je, Mathijsloo !

Prettige dag verder.

Mvg., Woordenbrij (overleg) 9 apr 2020 08:58 (CEST)

Lewis Powell[bewerken | brontekst bewerken]

Beste MatthijsLoo, In uw artikel is het mij niet duidelijk wanneer de echte identiteit van Lewis Powell bekend werd. Is dit na zijn gesprek met Abraham Dunn Gillette in de gevangenis? nl Powell vertelde volgens uw artikel tijdens zijn gesprek aan Gillette over zijn familie-achtergrond. Was de familie op de hoogte van de aanklaging en berechting of was dat pas na de uitvoering van de doodstraf. Ook zou ik willen weten uit hoeveel jongens en meisjes het gezin van de 10 kinderen Powell bestond. Met vriendelijke groet, Albertina Prins (overleg) 14 jul 2020 15:52 (CEST)

Beste Albertina Prins,
De daadwerkelijke naam en identiteit van Powell werden inderdaad bekend tijdens bekentenis bij Gillette. De familie was ook niet op de hoogte van de berechting noch de veroordeling (dit laatste staat bijna expliciet in de tekst als Powell wordt gevraagd of hij zijn familie wil inlichten over de veroordeling). Ik heb de gezinsinformatie in het artikel uitgebreid (vijf jongens en meisjes). Bedankt voor je vragen! Mathijsloo (overleg) 14 jul 2020 21:25 (CEST)

Zweedse reiter[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mathijsloo, bij het oplossen van links naar doorverwijspagina's kwam ik op het artikel Slag bij Warschau terecht. Daar staat de term "Zweedse reiter". Welke reiter is daarmee bedoeld? Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 31 jul 2020 09:46 (CEST)

Hoi Elly, bedankt voor je vraag. De Reiter die in het artikel wordt bedoeld verwijst naar . Volgens mij zou dan de Nederlandse equivalent iets van Reiter (militair). Mathijsloo (overleg) 31 jul 2020 09:55 (CEST)

Dank je, zo opgelost. Vriendelijke groet, Elly (overleg) 31 jul 2020 10:31 (CEST)

John Herschel[bewerken | brontekst bewerken]

Dank voor het uitbreiden van het artikel. Ik zag in de bewerkings geschiedenis dat iemand ooit iets had toegevoegd over de Juliaanse kalender en dat Herschel dit binnen de astronomie heeft geïntroduceerd. Dit is echter ook weer door iemand verwijderd uit het al kleine artikel voor dat jij het hebt uitgebreid. Nu heb ik gemerkt dat op o.a. en-wiki het wel vermeld wordt, hier en hier. Het gaat mij allemaal boven de pet, maar ik vroeg me af of het een relevant feit is om aan het artikel toe te voegen. Niet gezegd dat jij hier iets mee moet maar wellicht heb jij hier een kijk op. vriendelijke groet Geerestein (overleg) 11 sep 2020 00:43 (CEST) Kleine aanvulling: wikipedia kan natuurlijk zelf nooit de bron zijn, dus weet ook niet hoe betrouwbaar het is...

Bedankt voor je opmerking. Ik heb hier even naar gekeken, maar ook dit gaat mij net boven de pet. Ik heb van de week het artikel op een dusdanige manier uitgebreid dat er over verschillende onderdelen uitgebreid kan worden, want ik ben noch wiskundige noch astronoom om uitgebreide verhandelingen te schrijven over het werk van Herschel. Hopelijk wordt o.a. dit door anderen opgepakt. Mathijsloo (overleg) 11 sep 2020 11:53 (CEST)
Helder, dank voor je reactie, ik zal binnenkort wel een vraag stellen op de OP van het artikel. Geerestein (overleg) 11 sep 2020 12:19 (CEST)

Hans Willem Bentinck[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mathijsloo, bovenstaand artikel interesseert me zeer maar ik heb de indruk dat het proefschrift van Onnekink daarvoor niet wordt gebruikt, hetgeen me eigenlijk onmisbaar lijkt. Ik overweeg het aan te schaffen, maar ben nog niet zeker. (Inmiddels heb ik begrepen dat Onnekink zelf zich hier trouwens 'weggepest' voelt..., zij het jaren geleden.) Dacht jij misschien aan de hand van het proefschrift aan te gaan vullen? Aangezien bovendien gebruiker:T. Tichelaar een belangrijke bijdrage aan dat artikel heeft geleverd, iemand die ik volstrekt wantrouw, acht ik redactie op basis van echt goede bronnen noodzakelijk, en het preofschrift van Onnelink lijkt me het werk bij uitstek om daarvoor te gebruiken. Groet van Paul Brussel (overleg) 29 dec 2020 19:59 (CET)

Beste Paul, hartelijk bedankt voor je bericht. Ook voor mij is Bentinck een interessant onderwerp om mij in te verdiepen en ik ben het zeker met je eens dat het proefschrift van Onnekink, in 2007 door Routledge uitgegeven, zeer belangrijk is voor het aanvullen en verbeteren van het artikel. Ik wilde aanvankelijk het boek lenen via de universiteitsbibliotheek, maar ik zag dat het boek daar momenteel is uitgeleend. Daarom ben ik nu nog een beetje in dubio wat ik met het boek ga doen. Ik ga in ieder geval het bestaande artikel uitbreiden en verbeteren aan de hand van de bronnen die ik nu voor handen heb (het boek van Panhuysen en de artikelen van Onnekink). Mathijsloo (overleg) 29 dec 2020 20:14 (CET)

Winnaar Boekenbon Gendergap laatste kwartaal 2020[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Mathijsloo. Jij bent de winnaar van de boekenbon door je inspirerende artikel over Aniela Aszpergerowa toe te voegen aan wikipedia. Mail me je adres en ik zorg dat de boekenbon zo spoedig mogelijk jouw kant op komt. Bedankt voor je inzet! Mx Lucy (overleg) 4 jan 2021 12:15 (CET)

Hartelijk dank, ik heb een mail gestuurd! Mathijsloo (overleg) 4 jan 2021 14:26 (CET)

Wikigap bijdrage aan actiepagina toevoegen?[bewerken | brontekst bewerken]

Dank voor jouw bijdrage aan het Gendergap project! Ik zie dat jouw bijdragen vanaf 6 maart nog niet aan de speciale extra Wikigap resultatenpagina zijn toegevoegd. Wanneer je dit doet, dan kom je ook in aanmerking voor de extra prijzen die in het kader van Internationale Vrouwendag worden verloot onder de Wikigap-challenge bijdragers. Alle bijdragen die hier uiterlijk 6 april zijn toegevoegd maken kans op de extra prijs. Hartelijke groet, mede namens de gendergap werkgroep, Denise Jansen - Wikimedia Nederland (overleg) 2 apr 2021 12:29 (CEST)

Bedankt voor de tip! Mathijsloo (overleg) 2 apr 2021 16:16 (CEST)

Melding links naar doorverwijspagina's[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mathijsloo, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 20 jul 2021 20:12 (CEST)

Schrijfwedstrijd[bewerken | brontekst bewerken]

Hi Mathijsloo, succes met het schrijven van Vroege middeleeuwen. Interessant onderwerp en ik kijk uit naar het eindresultaat! Groet Druifkes (overleg) 10 aug 2021 20:28 (CEST)

Hartelijk dank, het artikel schreeuwde al langere tijd om een grondige aanpak. Mathijsloo (overleg) 10 aug 2021 21:00 (CEST)

Melding links naar doorverwijspagina's[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mathijsloo, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 5 okt 2021 21:40 (CEST)

Eduard de Courtenay (1377-1419)[bewerken | brontekst bewerken]

Ik kwam net Eduard de Courtenay (1377-1419) tegen in een onderhoudslijst maar ik kan zo snel geen andere "Eduard de Courtenay" vinden om de doorverwijspagina aan te kunnen maken. Heb jij nog naamgenoten? The Banner talk 25 nov 2021 12:52 (CET)

Dank voor je bericht. Er is zeker nog een Eduard de Courtenay, namelijk Eduard de Courtenay (1385-1418). Zie daarvoor d:Q7526633. Ik hoop dat ik je hiermee voldoende heb kunnen helpen. Mathijsloo (overleg) 25 nov 2021 13:26 (CET)
Ja, dat is voldoende voor mij. Ik ga er mee aan de slag. The Banner talk 25 nov 2021 13:57 (CET)

100 Wikiwomen op 17 december[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Mathijs,

Op 17 december organiseren we de maandelijkse online Wikivrijdag in samenwerking met Atria en IHLIA. Deze maand wilden we aan de slag gaan met de Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/100wikiwomen-challenge. Voor 17 december heb je Elizabeth Chudleigh op de lijst staan op te publiceren. Zou je het vervelend vinden om Elizabeth naar een latere datum te verplaatsen? Dan kunnen we op vrijdag de 17e tijdens de bijeenkomst een artikel over Troetje Loewenthal publiceren. Groet, Sir Iain overleg 8 dec 2021 20:19 (CET)

Ja natuurlijk, geen probleem! Mathijsloo (overleg) 8 dec 2021 21:08 (CET)
Dankjewel! Ik heb net de 17e 'geclaimed' voor VLangbeen met Troetje Loewenthal. Jouw gegevens staan er nog steeds, maar alleen zichtbaar voor bewerkers. De link naar het artikel en naar het wikidatum item zijn in ieder geval niet weg. Sir Iain overleg 8 dec 2021 21:19 (CET)

#100wikiwomen challenge[bewerken | brontekst bewerken]

Voor het schrijven van o.a. het artikel Zoë Karbonopsina tijdens de #100wikiwomen challenge 2021-2022

Hoi Mathijsloo, bedankt voor je artikelen over o.a. Zoë Karbonopsina voor de #100wikiwomen challenge 2021-2022. Leuk dat je ook dit jaar weer meedeed door prachtige artikelen te schrijven en deze vrouwen zo een plek te geven op de Nederlandstalige wikipedia en hiermee de gendergap te verkleinen, DirkVE overleg 29 dec 2021 11:23 (CET)

Prijsuitreiking Schrijfwedstrijd 2021[bewerken | brontekst bewerken]

Beste deelnemer van de Wikipedia Schrijfwedstrijd 2021,

Hartelijk dank voor het vervolledigen van je artikel voor de schrijfwedstrijd. De jury is voor de kerst tot een eindoordeel gekomen, en jij bent een van twaalf deelnemers die meedingt naar de prijzen voor de mooiste artikelen: drie verschillende Bol-waardebonnen en natuurlijk ook de digitale gouden, zilveren of bronzen pen om voor altijd mee te mogen pronken op je gebruikerspagina.

De bekendmaking van de winnaars zal zijn op de Nieuwjaarsborrel van Wikimedia Nederland (sponsor van de waardebonnen), welke volgende week zaterdag 15 januari van 13-16 uur (CET) online gehouden wordt. Ik zou het leuk vinden als je erbij kunt zijn, dus schrijf je vooral in voor de bijeenkomst als je dit nog niet had gedaan.

Met vriendelijke groet, ook namens de jury, Ciell need me? ping me! 4 jan 2022 12:26 (CET)

Beste Ciell, hartelijk dank voor de uitnodiging en ik kijk erg uit naar de bekendmaking van de uitslag van de schrijfwedstrijd. Helaas kan ik niet bij de nieuwjaarsborrel aanwezig zijn in verband met andere verplichtingen. Ik hoop dat ik later de uitslag nog terug kan lezen. Mathijsloo (overleg) 4 jan 2022 17:31 (CET)
Hi Mathijs, helder, dank voor je reactie. Na de uitreiking worden de uitslag en het juryrapport op de projectpagina geplaatst, en krijgen alle deelnemers ook nog een persoonlijk bericht. Komt goed dus. Ciell need me? ping me! 4 jan 2022 18:58 (CET)

Felicitaties schrijfwedstrijd[bewerken | brontekst bewerken]

Gefeliciteerd met je tweede prijs in de Schrijfwedstrijd 2021

Dag Mathijsloo, Van harte gefeliciteerd met het winnen van de tweede prijs in de schrijfwedstrijd 2021 voor je artikel Vroege middeleeuwen. De beoordeling van de jury van jouw artikel is geplaatst op Wikipedia:Schrijfwedstrijd. Op die pagina staat ook het volledige juryrapport met feedback op alle beoordeelde artikelen. We willen je hartelijk danken voor je deelname dit jaar en hopen dat je ook in de toekomst met veel plezier zult bijdragen aan Wikipedia. Vriendelijke groeten namens de jury van de schrijfwedstrijd 2021. Grijz (overleg) 15 jan 2022 21:28 (CET)

Hey Mathijs! Van harte gefeliciteerd met de tweede prijs dit jaar. Ik heb delen van je artikel doorgenomen en vind het echt heel fijn lezen. Het zou zich goed lenen voor de etalage, denk ik. Geniet van je prijs. TheBartgry (overleg) 15 jan 2022 21:40 (CET)
Gefeliciteerd Mathijsloo met het winnen van de zilveren pen! Zeer terecht dat je deze prijs gekregen hebt, je hebt een erg lezenswaardig artikel geschreven. Hartelijke groet, StuivertjeWisselen (overleg) 15 jan 2022 22:05 (CET)
Gefeliciteerd! Ik zou de tip van TheBartgry zeker opvolgen, dit is zonder meer een etalagewaardig artikel. B kimmel overleg 15 jan 2022 23:53 (CET)
Gefeliciteerd met de tweede plaats! Ik heb genoten van het artikel en sluit mij aan bij bovenstaande dat het potentieel etalagemateriaal is. Groet Druifkes (overleg) 16 jan 2022 11:28 (CET)
Ziet er goed uit, Mathijsloo, gefeliciteerd met de prijs! PeHa · Overleg 16 jan 2022 13:18 (CET)
Dank allen voor de felicitaties en het uitspreken van de waardering naar het artikel. Ook ik zie er een etalagewaardig artikel in, maar er staan wel een paar terechte opmerkingen in het juryrapport waar ik eerst mee aan de slag moet. Mathijsloo (overleg) 16 jan 2022 14:53 (CET)
Dikke proficiat! DirkVE overleg 17 jan 2022 05:30 (CET)

Bedankt[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Mathijsloo,

Bedankt voor je, ja ehm...bedankt in het Sportcafé :-) Ik bedoel het met mijn bewerkingen en beweringen allemaal echt niet verkeerd en wil gewoon oprecht weten wat de regel er voor is. Dus dank voor het danken nogmaals! Vriendelijke groet, DutchPJ (overleg) 26 jan 2022 16:00 (CET)

Lierse Furie[bewerken | brontekst bewerken]

beste Mathijs, zou je de geschiedenis nog even willen nalopen, want mij is na diverse keren lezen niet geheel duidelijk wie nu wie verdreef. Vanaf 1582 Spaans gezinde troepen, dan komt de man uit Breda (ik neem aan met Staatse troepen), die ze verdreef. Die troepen gaan plunderen en worden vervolgens weer verdreven door Spaanse gezinde troepen met steun uit Antwerpen en Mechelen? Dan kan je volgens mij niet zeggen dat de man uit Breda de vijand verdreef, wel zijn vijand! Persoonlijk vind ik de zin "bij de gevechten wisten ze driehonderd soldaten te doden" te wrang, het komt mij als een vreemde prestatie over. Maar....ik heb dan ook zeer weinig verstand van geschiedenis,Ceescamel (overleg) 15 mrt 2022 14:42 (CET)

Bedankt voor je berichtje! Ik heb de tekst nog even nagelopen en het een en ander aangepast. Hopelijk is het zo voldoende duidelijk. Mathijsloo (overleg) 15 mrt 2022 14:47 (CET)
Veel beter, dank je,Ceescamel (overleg) 15 mrt 2022 15:10 (CET)

Melding links naar doorverwijspagina's[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mathijsloo, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 31 mrt 2022 19:45 (CEST)

Symbool overlijden[bewerken | brontekst bewerken]

I.v.m. deels terugdraaien bewerking op Paus Innocentius I, zie: Wikipedia:† als symbool voor overleden persoon. Maakt me verder niet uit hoor, maar gelet op "Volgens mij" in de bewerkingssamenvatting misschien toch goed te weten dat hierover geen consensus is. Bertrand77 (overleg) 5 apr 2022 17:22 (CEST)

Melding links naar doorverwijspagina's[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mathijsloo, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 10 apr 2022 16:58 (CEST)

Melding links naar doorverwijspagina's[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Mathijsloo, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 3 mei 2022 15:37 (CEST)

Maria van Antwerpen[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Mathijsloo,

Ik kwam vrij toevallig deze wijziging tegen. Zou je die kunnen toelichten? Ik dacht zelf juist dat 'transgender' iets is wat we in deze casus niet met zekerheid kunnen zeggen, maar misschien vergis ik me dan? Mvg, Encycloon (overleg) 10 jun 2022 19:47 (CEST)

Hoi, bedankt voor je bericht. Om te beginnen wordt in de tak van de gendergeschiedenis het begrip travestiet de laatste jaren steeds minder gebruikt omdat het begrip een negatieve lading heeft. Je zou ook kunnen kijken naar een begrip als crossdresser, alleen is daar het probleem dat deze mensen zich wel kleden als maar niet voltijds leven als het "tegenovergestelde" geslacht. In dit artikel over Maria van Antwerpen heb staan naar mijn inziens een paar dingen in, zoals "voor wie ze haar ware sekse verborgen wist te houden" en diens tweede huwelijk als man zijn voor mij daar belangrijke argumenten in. Aan de hand van deze overwegingen heb ik deze wijziging doorgevoerd, maar ik ben me er net wat verder in gaan verdiepen. Ik kwam dan ook het artikel van Dekker en Van de Pol tegen en hierin wordt ze gezien als een mogelijke transseksueel (tussen p. 110 en 111). Als ik hun redenatie volg kan ik de tekst ook wel weer aanpassen zodat het in overeenstemming is met dit artikel. Mathijsloo (overleg) 11 jun 2022 19:22 (CEST)
Oké prima, ik denk dat het inderdaad goed is het iets aan te passen. Het Vrouwenlexicon heeft er een aparte paragraaf aan besteed, zag ik. Encycloon (overleg) 11 jun 2022 19:42 (CEST)

Schrijfwedstrijd 2022[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Mathijsloo! Vorig jaar had je meegedaan aan de schrijfwedstrijd met een succesvol artikel. Ik was benieuwd of je dit jaar weer mee wilde doen? Of dat je misschien geïnteresseerd bent in het jurylidmaatschap? Ik zoek daarvoor nog mensen en iemand met jouw ervaring zou daarvoor perfect zijn. Met vriendelijke groeten, Dajasj (overleg) 22 jul 2022 00:06 (CEST)

Hartelijk dank voor je bericht. Ik heb dit jaar geen intentie om mee te doen aan de schrijfwedstrijd omdat ik op de eerste plaats geen inspiratie heb en in de tweede plaats ook anderen de kans wil gunnen om iets te winnen. Ik had eerlijk gezegd nog niet nagedacht om mij op te geven voor de jury, maar nu ik erover nadenk lijkt het mij enorm eervol om dat te doen. Mathijsloo (overleg) 22 jul 2022 09:34 (CEST)
Hey @Mathijsloo, had je mijn mail ontvangen? :) Dajasj (overleg) 11 nov 2022 10:56 (CET)
@Dajasj excuus, die heb ik zeker ontvangen! ik heb komende week alle tijd om er mee aan de slag te gaan Mathijsloo (overleg) 11 nov 2022 11:20 (CET)
Top, zou je toevallig nog kunnen reageren op het wel of niet delen van mailadres binnen de groep? :) Dan ontstaat er ruimte om ook te overleggen! Anders moeten we even alternatief zoeken. Dajasj (overleg) 11 nov 2022 11:22 (CET)
@Dajasj gedaan! Mathijsloo (overleg) 11 nov 2022 11:25 (CET)
Dank, dan kom ik daar per mail snel op terug :) Dajasj (overleg) 11 nov 2022 11:26 (CET)

GP[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Mathijsloo,

Als je wil kan ik je GP verwijderen en dan alleen de laatste versie terugplaatsen. Natuur12 (overleg) 22 sep 2022 22:08 (CEST)

Hoe bedoel je of heb ik iets gemist? Mathijsloo (overleg) 22 sep 2022 22:11 (CEST)
In de bewerkingsgeschiedenis van een gebruikerspagina staan vaak genoeg oudere versies die net wat meer privéinfo bevatten. Daarom mijn aanbod om de oude versies te verwijderen en alleen de meest recente ter verwijderen. Dit in het kader van het incident van vandaag. Als je het niet op prijs stelt ook helemaal prima natuurlijk. Natuur12 (overleg) 22 sep 2022 22:14 (CEST)
Ah op die manier. Prima, doe dat maar. Mathijsloo (overleg) 22 sep 2022 22:19 (CEST)
Done! Natuur12 (overleg) 22 sep 2022 22:28 (CEST)
Hartelijk dank! Mathijsloo (overleg) 22 sep 2022 22:30 (CEST)

Start #100wikiwomen challenge[bewerken | brontekst bewerken]

Doe mee!

Hoi Mathijsloo, op 29 november 2022 start de #100wikiwomen challenge 2022-2023. De bedoeling is om 100 dagen lang per dag minstens een artikel over vrouwen te schrijven op de Nederlandstalige wikipedia en hiermee de gendergap te verkleinen. Vermits je ook in het verleden al bijdragen aan deze uitdaging leverde, ben je met deze uitgenodigd om een dag (of meerdere) in te vullen in het rooster. Hoe doe je mee? Simpel! Kies een datum, voeg je naam toe, noem (als je dat al weet) het artikel dat je gaat schrijven en zorg ervoor dat je jouw artikel op de afgesproken datum klaar hebt en voor 18.00 uur publiceert. DirkVE overleg 1 nov 2022 09:40 (CET)

Bronvraag Hermann Emil Fischer[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Mathijsloo, u vraagt naar een individuele referentie in een artikel dat geen individuele referenties heeft maar ip daarvan onder literatuuropgaven één verwijzing, een biografie ih engels, van nobelprize.org, dus bepaald wel reliable. Daarom zijn de bronnen waarop de bewerkingen zijn gebaseerd onderaan toegevoegd, om in de stijl te blijven, één ervan is de biografie van Fischer zelf. Ik haal uw bronvraag daarom weg. Als het voor u een halszaak is, geen punt, dan copypaste ik de bron van onderaan ook even naar boven. Groet Count your Garden by the Flowers (overleg) 8 nov 2022 21:14 (CET)

Het is heel goed mogelijk dat er in een artikel waarin geen individuele referenties staan bronvragen kunnen staan. Voetnoten en een bronnenlijst kunnen naast elkaar bestaan. Ik heb de bronvraag gezet bij een citaat en meestal is het gebruikelijk om dan een referentie toe te voegen, zeker als deze POV is.
Daarnaast zeg je hier dat het artikel onbebrond is en zet je zelf de nodige bronvragen in het artikel, terwijl er in de appendix gewoon een literatuurlijst staat. Dit oogt niet in lijn met de uitspraken die je hierboven doet. Ten slotte werd je op mijn bronvraag gewezen op je eigen overleg. Ik raad je in het vervolg aan om te reageren op de plek waar het gesprek wordt aangegaan. Op deze manier maak je het voor niemand overzichtelijk. Mathijsloo (overleg) 8 nov 2022 21:32 (CET)

Cadeaubon - Maand van de Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Mathijsloo, de cadeaubonnen voor de Maand van de Geschiedenis schrijfweken zijn verloot en jij hebt er één gewonnen, van harte gefeliciteerd! Het is een (online) bol.com cadeaukaart. Zou je (gebruikers)naam en e-mailadres waarop je deze wilt ontvangen willen mailen naar info-at-wikimedia.nl? Hartelijke groet, Thamara Groenleer - Wikimedia Nederland (overleg) 10 nov 2022 13:18 (CET)

Hartelijk dank, ik heb van de week een mail verstuurd! Mathijsloo (overleg) 18 nov 2022 09:55 (CET)

Adriaan van Bevervoorde[bewerken | brontekst bewerken]

Volgens De Leydse Courant woonde hij niet bij zijn ouders, maar was hij op bezoek. Zijn akte van overlijden meldt ook dat hij in Den Haag woonde maar in Den Bosch overleed. Zie Akte. De arrestatie in Amsterdamse was geregeld door Zuid-Holland, die hem in 1849 ook vrij pleitte Dagblad van Den Haag. Wellicht ook vermelden dat zijn derde voornaam ook wel als Elisa wordt weergegeven.Ceescamel (overleg) 15 nov 2022 13:00 (CET)

#100wikiwomen challenge[bewerken | brontekst bewerken]

Voor het schrijven van o.a. het artikel Marie Thérèse Rodet Geoffrin tijdens de #100wikiwomen challenge 2022-2023

Hoi Mathijsloo, bedankt voor je bijdragen over o.a. Marie Thérèse Rodet Geoffrin voor de #100wikiwomen challenge 2022-2023. Leuk dat je ook dit jaar weer meedeed door prachtige artikelen te schrijven en deze vrouwen zo een plek te geven op de Nederlandstalige Wikipedia en hiermee de gendergap te verkleinen, DirkVE overleg 7 dec 2022 20:12 (CET)