Overleg gebruiker:Geerestein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Je moet over voldoende fantasie beschikken om de waarheid aan te kunnen. Johann Wolfgang von Goethe

Welkom op mijn overleg pagina, fijn dat je langskomt. Pogingen tot afstemming en wederzijds begrip kan ik zeker waarderen.

Archief Wat is een dp

Ter info[bewerken]

Dag Geerestein, welkom terug. Glimlach Wegens je rol in de aanleiding wil ik je nog even op deze arbcom-zaak wijzen in plaats van dat je er misschien pas later achterkomt. Mvg, Encycloon (overleg) 22 mei 2019 16:11 (CEST)

Dag Encycloon. Dank voor je alertheid. Ik had het eerder al gezien. De discussie op de overlegpagina van Robotje over DP's was voor mij een directe druppel om me af te melden. Daarna zag ik jouw aankondiging tot een ArbCom-zaak, wat uiteindelijk heeft meegeholpen om toch nog een poging te wagen om bij te dragen aan wikipedia (je begrijpt ik ben het sterk eens met deze aanvraag). Eigenlijk al vanaf het begin heb ik moeite met de gebruikers die al een tijd actief zijn en in mijn ogen de basisprincipes van wikipedia verwaarlozen/negeren. Ook in al hun enthousiasme en ook goede werk wat hij/zij verrichten zitten 'blinde vlekken'. Zelf vind ik dat er een soort coaching/intervisie groep moet zijn voor deze groep gebruikers die wel heel sterk geloven in hun eigen waarheid en handelen, maar daarmee het proces van nieuwe wikipedianen enorm verstoren.
Ik heb me voorgenomen om voorlopig me te richten op het schrijven en aanvullen van lemma's en weg te blijven van allerlei andere pagina's. Mocht je me toch ergens tegenkomen en denkt bij jezelf,oef da's niet handig ik sta echt wel open voor kritiek (maar net als alle anderen ben ik een mens van vlees en bloed). Geerestein (overleg) 22 mei 2019 16:26 (CEST)
Tja, dat eerste kan niet zomaar opgelost worden (maar ik probeer er wel een steentje aan bij te dragen). Coaching/intervisie zou een goed idee zijn, maar ook daarvoor zal de wil tot kritische zelfreflectie nodig zijn. Dat tweede lijkt me heel verstandig en inderdaad, constructieve kritiek moet gewoon kunnen. Mvg, Encycloon (overleg) 22 mei 2019 16:38 (CEST)

Doorverwijspagina's[bewerken]

Overleg:Monnikhuizen is misschien niet de beste plek voor onze discussie. Maar een groot probleem is dat ik eigenlijk niet snap wat je precies bedoelt. Kunnen wij dat eerst duidelijk zien te krijgen? Dan kunnen we ook miscommunicatie voorkomen. The Banner Overleg 6 jun 2019 14:39 (CEST)

wat maakte dat je ervoor koos om monnikhuizen en niet Monnikhuizen (doorverwijspagina) gebruikte in de hoofdnaamruimte? Geerestein (overleg) 6 jun 2019 18:00 (CEST)
Het feit dat er geen artikel Monnikhuizen maar wel een artikel Monnikhuizen (voormalig klooster) bestond.
In principe zal ik altijd een doorverwijspagina aanmaken op een titel zonder toevoeging zonder haakjes, ook als ik daarvoor een ander artikel moet verschuiven. Ik heb even gekeken maar de enige artikelen waarbij ik voor de toevoeging (doorverwijspagina) heb gekozen zijn Sneekweek (doorverwijspagina) (met een overduidelijke primaire betekenis) en Belgisch kampioenschap atletiek (doorverwijspagina) (vanwege een medewerker die vind dat ik niet aan Belgische sportartikelen mag komen als Nederlander. Dat leverde mij te veel hoofdpijn op.) The Banner Overleg 6 jun 2019 20:09 (CEST)
dank voor je uitleg/toelichting.Geerestein (overleg) 6 jun 2019 22:06 (CEST)

Verplaatste bewerkingen[bewerken]

Beste Geerestein,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 07:10 (CEST)

Soumaya S.[bewerken]

Beste Geerestein,

Dank voor je bijdrage aan de discussie over het artikel van Soumaya S. Zou je {{voorweg}} of {{tegenweg}} kunnen aangeven? Dank, Hansmuller (overleg) 14 sep 2019 17:26 (CEST)

Beginnetje [bewerken]

Hallo Geerestein, je hebt net een beginnetje-sjabloon teruggezet bij het artikel Willem Johannes Driessen; een artikel met meer dan 4 zinnen. De lezer van dat artikel krijgt daardoor een tekst te zien die begint met "Dit artikel is een beginnetje over politiek. ..." Het woord 'beginnetje' wordt blauw weergegeven en linkt naar Wikipedia:Beginnetje. Onder het kopje 'Criteria' wordt uitgelegd wat de criteria zijn. Volgens mij blijkt uit het 4e punt daar dat dat artikel geen beginnetje is en daarom had ik dat sjabloon verwijderd. Jij hebt dat sjabloon teruggezet. Kun je ook uitleggen met verwijzing naar de criteria waarom dat sjabloon daar hoort? - Robotje (overleg) 10 nov 2019 20:43 (CET)

Geen probleem, Het artikel bevat slecht 1 niet-triviale feit, nl dat hij burgemeester is geweest. Met vriendelijke groet, Geerestein (overleg) 11 nov 2019 15:41 (CET)
Het is een biografisch artikel. Jij vindt dus, om wat voorbeelden te noemen, een geboortedatum, geboorteplaats, overlijdensdatum, informatie over zijn loopbaan voorafgaand aan het burgemeesterschap, het jaar waarin hij als burgemeester benoemd werd en het jaar waarin hem als burgemeester ontslag verleend werd allemaal triviaal voor een biografisch artikel? - Robotje (overleg) 11 nov 2019 15:59 (CET)