Overleg gebruiker:Tulp8

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nuvola filesystems folder.png Nuvola filesystems folder.png Nuvola filesystems folder.png Nuvola filesystems folder.png Nuvola filesystems folder.png
Archief 2013 Archief 2014 Archief 2015 Archief 2016 Archief 2017

Welkom op mijn overlegpagina.

  • Vragen hier gesteld, worden hier beantwoord
  • Vragen door mij elders gesteld kunnen op die plaats beantwoord worden
  • Graag ondertekenen door te klikken op het handtekeningsymbool boven het bewerkveld of met vier tildes: (~~~~)

Beoordelingsnominatie Oude Utrechtseweg (Baarn)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Oude Utrechtseweg (Baarn) dat is genomineerd door The Banner. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170515 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd. N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 16 mei 2017 02:01 (CEST)

Kozakkenveer[bewerken]

Je hebt het artikel verwijderd en in de vorm met "leukste" waarschijnlijk tercht. Ik meen er ook iets aan geknutseld te hebben en dan had ik het er zeker uitgekieperd. Zou je het verwijderde artikel in mijn kladblok willen zetten, daar staat nu nog een verouderde versie zonder jaartal Gebruiker:Stunteltje/Kladblok/Kozakkenveer (schip). Dan kan ik het weer aanpassen en opnieuw plaatsen. Zonde als het artikel verdwijnt (POV). Stunteltje (overleg) 18 mei 2017 11:55 (CEST)

Dag Stunteltje. Dat wil ik wel doen maar had u al gezien dat de pagina nu bestaat als pagina Kozakkenveer (schip, 2001)? Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 18 mei 2017 12:45 (CEST)
Neen, bliksekaters. Verzoek gaat gelijk over. Sorry voor de moeite. Stunteltje (overleg) 18 mei 2017 13:21 (CEST)
Geen enkel probleem, er is ook zoveel te vinden op Wikipedia.. Tulp8 (overleg) 18 mei 2017 13:22 (CEST)

Commonscat[bewerken]

Ik begreep uit een discussie met WikiKlaas onlangs, dat er min of meer is besloten om geen Commonscat-sjabloon meer te gebruiken, omdat dit onlangs in de linkerzijbalk staat (vermits het bijbehorende WikiData-item een commonscat heeft). Persoonlijk vind ik de linkerzijbalk ook een betere plaats, omdat deze uniform is, en ook geen ruimte inneemt in de tekst van het artikel. Ik schrijf dit, omdat ik zag dat je op Fidget spinner nog een {{commonscat}} toevoegde. ed0verleg 26 mei 2017 09:36 (CEST)

Goedemorgen Edo. Dat is mij helemaal ontgaan. Ik merkte wel dat het invoegen van het sjabloontje nogal lastig ging, via copypaste van de: ging het uiteindelijk wel. 'k Vraag me af of de gemiddelde gebruiker van deze nieuwe conventie op de hoogte is. 'k Zal de bewerking even terugdraaien, bedankt voor het tippen. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 26 mei 2017 09:44 (CEST)
Die discussie had ik ook gemist, omdat die niet direct over het sjabloon ging, maar indirect, omdat nl-wiki de Commonscat-sitelink lange tijd had uitstaan. Na enig onderzoek (b)leek dat slechts een gebruiker tegen was, die ook niet meer actief is, dus toen is besloten het "aan" te zetten. Ik zal eens in de kroeg een suggestie doen om het sjabloontje met een bot-script en masse te verwijderen. Waarschijnlijk roept dat veel tegenstand op, maar geeft wel een flinke portie aandacht aan deze nieuwe feature ;-) ed0verleg 26 mei 2017 10:09 (CEST)
Gedeelde smart is halve smart.. Dank voor het meedenken. Tulp8 (overleg) 26 mei 2017 17:47 (CEST)
Op nl-wiki duren dit soort zaken altijd heel lang. Als je zo'n commonscat-sjabloon wilt maken, mag het niet. Als je het wilt weg hebben, mag het niet. Blijkbaar zijn er mensen aan het sjabloon verknocht, en dat had ik eerlijk gezegd ook wel verwacht. Geeft nix, er zijn belangrijker dingen om je druk over te maken ;-) ed0verleg 26 mei 2017 21:39 (CEST)

akkefietje[bewerken]

Ik vind het vervelend om je nogmaals op een akkefietje aan te moeten spreken. Je bent een actieve mod, en ik begrijp dat de werkdruk hoog is, maar de zorgvuldigheid mag daar niet onder leiden. Zie Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen voor meer toelichting, kopje Aalbekerweg 4. Elly (overleg) 19 jun 2017 17:22 (CEST)

Voel u niet schuldig voor Akke of Fietje: de grens tussen sluikreclame/reclame is niet beton gegoten en nogal grijs. Geen probleem om het aan te kaarten en de melding voor terugplaatsing hier te doen. Maar U hebt gelijk, 'k had de pagina had op TBP dienen te plaatsen. Groet, Tulp8 (overleg) 19 jun 2017 17:43 (CEST)

Vraag over een blokkade IP'er[bewerken]

Dag. Hier geef je recent na vandalisme een half jaar blok. Vandaag echter was de ip'er nog steeds in staat te vandaliseren, 37.74.224.39 (overleg | bijdragen | bloks). Kun je er eens naar kijken? Mvg Sonty (overleg) 26 jun 2017 09:42 (CEST)

De administratie voor de blokkade was wel gedaan, maar het knopje voor blokkade was niet omgezet. Dit is alsnog gebeurd. Bedankt voor het tippen! Tulp8 (overleg) 26 jun 2017 12:55 (CEST)

Landgoed De Paltz[bewerken]

Dag Tulp8. Misschien wil je weten dat iemand de tekst van artikel "Landgoed De Paltz" heeft gewijzigd. De elektriciteit op het landgoed wordt nu bijvoorbeeld niet meer bediend vanuit het herdershuis, maar vanuit een kelder onder het koetshuis. Het marmer uit Italië en het hout uit Frankrijk zijn verdwenen. Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 22 jul 2017 13:55 (CEST)

Dank u wel voor het tippen. 'k Was nogal druk met andere zaken, zodat ik mijn reactie uitstelde. Inmiddels heb de bewerker om een toelichting gevraagd. Terugdraaien van de bewerking was al door u gebeurd. Dank voor uw meedenken. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 22 jul 2017 14:48 (CEST)
Althans deels teruggedraaid, meer gepoetst. Het is altijd vervelend dat moeilijk te zien is in een diff wat iemand (ik bijvoorbeeld) gedaan heeft wanneer er witregels tussenuit zijn gehaald. Maar afijn, bedankt voor het vragen om een toelichting. Mvg, ErikvanB (overleg) 22 jul 2017 16:41 (CEST)

Nieuwe gebruiker Streettrain[bewerken]

Hallo Tulp. Ik zag dat je gisteren Streettrain welkom heette. Wat hij echter tot dusver op Kusttram en Tramlijn 11 (Haaglanden) heeft toegevoegd, vind ik niet geweldig. Ik heb daarom op zijn overlegpagina een gedetailleerde boodschap achtergelaten. Volgens mij ben jij moderator. Kun je er eens naar kijken en me vertellen of ik misschien te streng ben geweest? Ik ben altijd vóór overleg en wil Streettrain graag helpen en absoluut niet ontmoedigen, dus als je raad hebt: graag! Groet, Jan. JanCK Fietser (overleg) 8 okt 2017 12:05 (CEST)

Dag JanCK, goed om aan de bel te trekken. Het welkom heten van Streettrain was vooral bedoeld om daarmee de richtlijnen van Wikipedia duidelijk te maken. Het plaatsen van 'boodschappen' is niet voorbehouden aan moderatoren, er is niets mis met uw reactie.'k Zal later vandaag eens wat uitgebreider naar diens toevoegingen kijken, de gekleurde toevoegingen waren me wel reeds opgevallen. Tulp8 (overleg) 8 okt 2017 12:14 (CEST)
En nu is hij boos. Zie hier en hier. Ik heb drie bedankjes gehad voor mijn stukje aan Streettrain op zijn overlegpagina en twee gebruikers hebben er na mij nog opmerkingen aan toegevoegd, dus ik maak me er niet druk over, maar leuk is anders. Groet, Jan JanCK Fietser (overleg) 9 okt 2017 12:46 (CEST)
Tsja, het blijft altijd teleurstellend als de boodschap niet overkomt. De werkwijze op Wikipedia is daarom nogmaals uitgelegd op de OP van betrokkene. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 9 okt 2017 19:33 (CEST)

Henk Joosten[bewerken]

Ik had op de overlegpagina van de aanmaker al uitgelegd waarom ik de door haar aangemaakte pagina voor directe verwijdering had voorgedragen. Ik begrijp niet waarom je dan nog een standaardbericht plaatst dat niets, maar dan ook echt helemaal niets met haar situatie van doen heeft. Woody|(?) 9 okt 2017 00:49 (CEST)

Dat bericht was me niet opgevallen. Mogelijk doordat er geen hoofdje 'Henk Joosten' of iets dergelijke boven stond en het daardoor leek alsof het bij het saluutbericht hoorde. Sorry daarvoor, 'k was het me niet bewust, een dubbele melding is inderdaad niet nodig, 'k zal mijn toevoeging daarom weghalen. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 9 okt 2017 09:10 (CEST)

Nieuw artikel over de Berkelscheepvaart[bewerken]

Hallo Tulp. Ik kwam een nieuw artikel tegen van een nieuwe gebruiker: De berkelscheepvaart en weet niet goed wat ik ermee aan moet. Het lijkt niet overgeschreven van een andere bron, maar het is wel meer een opstel dan een encyclopedisch artikel (het kreeg ook, terecht, het misbruikfiler:kwebbelen opgeplakt). Toch is er wel iets van te maken, lijkt me. Als ik kijk naar webpagina's als http://www.stichtingberkelzomp.nl/index.php/historie, dan zit er volgens mij wel een artikel in, al zal dat flink wat tijd gaan kosten. Maar als ik er het {{wiu}} sjabloon opplak, wordt het misschien verwijderd. Hoe pak ik zoiets aan? Bedankt, Jan. JanCK Fietser (overleg) 10 okt 2017 19:44 (CEST)

Het lijkt inderdaad alsof het ergen uit overgenomen is, maar er zijn geen bronnen gegeven. Dat is precies de makke van die pagina, het ontbreken van bronnen, zodat de inhoud niet te verifiëren is. Niet-verifeerbare inhoud wordt sowieso verwijderd. In zulke gevallen kan er wel degelijk een wiu-opgeplakt worden, het is zelfs wenselijk, dat is de enige kans om behouden te blijven. Het artikel dient daarbij op de lijst van TBP genoemd te worden. Stel de aanmaker wel op de hoogte van de wiu-nominatie, zodat deze alsnog de bronnen kan toevoegen. Het zou zelfs kunnen dat een goedwillende wikipediaan daarbij wil helpen, maar de bal ligt bij de aanmaker. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 10 okt 2017 19:54 (CEST)
Bedankt voor je uitleg (ik ben ook nog redelijk nieuw hier, zeker in het controleren van de artikelen van anderen). Ik heb er een wiu-nominatie opgeplakt, het artikel aangemeld op de lijst van TBP en de gebruiker op de hoogte gesteld. Groet, Jan. JanCK Fietser (overleg) 10 okt 2017 20:13 (CEST)
U lijkt de weg snel te vinden op Wikipedia. De bezwaren tegen het artikel zijn duidelijk uitgelegd en hebt ook al de afkorting TBP begrepen zie ik. Het kan wel handig zijn om de betreffende TBP-pagina op uw Volglijst te plaatsen (het sterretje bovenaan de pagina). Veel succes met uw verdere bewerkingen. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 10 okt 2017 20:47 (CEST)
Bedankt voor het compliment (en zeg maar 'je', hoor). Je tips zijn meer dan welkom en die pagina stond inderdaad al op mijn volglijst. Ik heb enige (laat ik bescheiden blijven) ervaring met de Wiki op mijn werk, hoewel dat een uitgeklede versie is. Deze Wikipedia heeft veel meer mogelijkheden aan sjablonen en templates, die ik zo langzaamaan aan het ontdekken ben. Grote verschil met mijn werk is, dat daar de deelnemers vlak bij elkaar zitten en er geen overlegpagina's zijn maar overlegkoffiemachines ;-) Met vriendelijke groet, Jan. JanCK Fietser (overleg) 10 okt 2017 23:41 (CEST)


Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Tulp8, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Laurenromijn1993 (overleg) 18 okt 2017 14:26 (CEST)

D' Halve Maen[bewerken]

Beste Tulp8. Volgens mij heb jij in mijn bijdrage "D'Halve Maen" een vakje aangebracht voor bronnen, noten en/of referenties. Bedankt daarvoor. Kun je mij uitleggen hoe ik dit in het vervolg zelf kan aanbrengen? Groet, Rakkerbak (overleg) 20 okt 2017 15:30 (CEST)

Zie hier wat er gedaan is. Het sjabloontje voor Appendix staat onderaan de pagina in het lijstje "Speciale tekens" (onder "Wijzigingen publiceren"/"Toon bewerking ter controle"). Tulp8 (overleg) 20 okt 2017 17:03 (CEST)
Beste Tulp8. Bedankt voor jouw uitleg. Vind je het goed dat ik zo nu en dan om advies vraag? Groet Rakkerbak (overleg) 21 okt 2017 16:09 (CEST)
Maar natuurlijk, dat is altijd goed. Tulp8 (overleg) 21 okt 2017 16:28 (CEST)