Overleg gebruiker:Tulp8

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Alle pagina's die met Overleg gebruiker:Tulp8/Archief beginnen


Welkom op mijn overlegpagina.

  • Vragen hier gesteld, worden hier beantwoord
  • Vragen door mij elders gesteld kunnen op die plaats beantwoord worden
  • Overleg graag ondertekenen met vier tildes (zo dus: ~~~~)Beoordelingsnominatie Oude Utrechtseweg (Baarn)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Oude Utrechtseweg (Baarn) dat is genomineerd door The Banner. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170515 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd. N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 16 mei 2017 02:01 (CEST)

Kozakkenveer[bewerken]

Je hebt het artikel verwijderd en in de vorm met "leukste" waarschijnlijk tercht. Ik meen er ook iets aan geknutseld te hebben en dan had ik het er zeker uitgekieperd. Zou je het verwijderde artikel in mijn kladblok willen zetten, daar staat nu nog een verouderde versie zonder jaartal Gebruiker:Stunteltje/Kladblok/Kozakkenveer (schip). Dan kan ik het weer aanpassen en opnieuw plaatsen. Zonde als het artikel verdwijnt (POV). Stunteltje (overleg) 18 mei 2017 11:55 (CEST)

Dag Stunteltje. Dat wil ik wel doen maar had u al gezien dat de pagina nu bestaat als pagina Kozakkenveer (schip, 2001)? Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 18 mei 2017 12:45 (CEST)
Neen, bliksekaters. Verzoek gaat gelijk over. Sorry voor de moeite. Stunteltje (overleg) 18 mei 2017 13:21 (CEST)
Geen enkel probleem, er is ook zoveel te vinden op Wikipedia.. Tulp8 (overleg) 18 mei 2017 13:22 (CEST)

Commonscat[bewerken]

Ik begreep uit een discussie met WikiKlaas onlangs, dat er min of meer is besloten om geen Commonscat-sjabloon meer te gebruiken, omdat dit onlangs in de linkerzijbalk staat (vermits het bijbehorende WikiData-item een commonscat heeft). Persoonlijk vind ik de linkerzijbalk ook een betere plaats, omdat deze uniform is, en ook geen ruimte inneemt in de tekst van het artikel. Ik schrijf dit, omdat ik zag dat je op Fidget spinner nog een {{commonscat}} toevoegde. ed0verleg 26 mei 2017 09:36 (CEST)

Goedemorgen Edo. Dat is mij helemaal ontgaan. Ik merkte wel dat het invoegen van het sjabloontje nogal lastig ging, via copypaste van de: ging het uiteindelijk wel. 'k Vraag me af of de gemiddelde gebruiker van deze nieuwe conventie op de hoogte is. 'k Zal de bewerking even terugdraaien, bedankt voor het tippen. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 26 mei 2017 09:44 (CEST)
Die discussie had ik ook gemist, omdat die niet direct over het sjabloon ging, maar indirect, omdat nl-wiki de Commonscat-sitelink lange tijd had uitstaan. Na enig onderzoek (b)leek dat slechts een gebruiker tegen was, die ook niet meer actief is, dus toen is besloten het "aan" te zetten. Ik zal eens in de kroeg een suggestie doen om het sjabloontje met een bot-script en masse te verwijderen. Waarschijnlijk roept dat veel tegenstand op, maar geeft wel een flinke portie aandacht aan deze nieuwe feature ;-) ed0verleg 26 mei 2017 10:09 (CEST)
Gedeelde smart is halve smart.. Dank voor het meedenken. Tulp8 (overleg) 26 mei 2017 17:47 (CEST)
Op nl-wiki duren dit soort zaken altijd heel lang. Als je zo'n commonscat-sjabloon wilt maken, mag het niet. Als je het wilt weg hebben, mag het niet. Blijkbaar zijn er mensen aan het sjabloon verknocht, en dat had ik eerlijk gezegd ook wel verwacht. Geeft nix, er zijn belangrijker dingen om je druk over te maken ;-) ed0verleg 26 mei 2017 21:39 (CEST)

akkefietje[bewerken]

Ik vind het vervelend om je nogmaals op een akkefietje aan te moeten spreken. Je bent een actieve mod, en ik begrijp dat de werkdruk hoog is, maar de zorgvuldigheid mag daar niet onder leiden. Zie Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen voor meer toelichting, kopje Aalbekerweg 4. Elly (overleg) 19 jun 2017 17:22 (CEST)

Voel u niet schuldig voor Akke of Fietje: de grens tussen sluikreclame/reclame is niet beton gegoten en nogal grijs. Geen probleem om het aan te kaarten en de melding voor terugplaatsing hier te doen. Maar U hebt gelijk, 'k had de pagina had op TBP dienen te plaatsen. Groet, Tulp8 (overleg) 19 jun 2017 17:43 (CEST)

Vraag over een blokkade IP'er[bewerken]

Dag. Hier geef je recent na vandalisme een half jaar blok. Vandaag echter was de ip'er nog steeds in staat te vandaliseren, 37.74.224.39 (overleg | bijdragen | bloks). Kun je er eens naar kijken? Mvg Sonty (overleg) 26 jun 2017 09:42 (CEST)

De administratie voor de blokkade was wel gedaan, maar het knopje voor blokkade was niet omgezet. Dit is alsnog gebeurd. Bedankt voor het tippen! Tulp8 (overleg) 26 jun 2017 12:55 (CEST)

Landgoed De Paltz[bewerken]

Dag Tulp8. Misschien wil je weten dat iemand de tekst van artikel "Landgoed De Paltz" heeft gewijzigd. De elektriciteit op het landgoed wordt nu bijvoorbeeld niet meer bediend vanuit het herdershuis, maar vanuit een kelder onder het koetshuis. Het marmer uit Italië en het hout uit Frankrijk zijn verdwenen. Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 22 jul 2017 13:55 (CEST)

Dank u wel voor het tippen. 'k Was nogal druk met andere zaken, zodat ik mijn reactie uitstelde. Inmiddels heb de bewerker om een toelichting gevraagd. Terugdraaien van de bewerking was al door u gebeurd. Dank voor uw meedenken. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 22 jul 2017 14:48 (CEST)
Althans deels teruggedraaid, meer gepoetst. Het is altijd vervelend dat moeilijk te zien is in een diff wat iemand (ik bijvoorbeeld) gedaan heeft wanneer er witregels tussenuit zijn gehaald. Maar afijn, bedankt voor het vragen om een toelichting. Mvg, ErikvanB (overleg) 22 jul 2017 16:41 (CEST)

Nieuwe gebruiker Streettrain[bewerken]

Hallo Tulp. Ik zag dat je gisteren Streettrain welkom heette. Wat hij echter tot dusver op Kusttram en Tramlijn 11 (Haaglanden) heeft toegevoegd, vind ik niet geweldig. Ik heb daarom op zijn overlegpagina een gedetailleerde boodschap achtergelaten. Volgens mij ben jij moderator. Kun je er eens naar kijken en me vertellen of ik misschien te streng ben geweest? Ik ben altijd vóór overleg en wil Streettrain graag helpen en absoluut niet ontmoedigen, dus als je raad hebt: graag! Groet, Jan. JanCK Fietser (overleg) 8 okt 2017 12:05 (CEST)

Dag JanCK, goed om aan de bel te trekken. Het welkom heten van Streettrain was vooral bedoeld om daarmee de richtlijnen van Wikipedia duidelijk te maken. Het plaatsen van 'boodschappen' is niet voorbehouden aan moderatoren, er is niets mis met uw reactie.'k Zal later vandaag eens wat uitgebreider naar diens toevoegingen kijken, de gekleurde toevoegingen waren me wel reeds opgevallen. Tulp8 (overleg) 8 okt 2017 12:14 (CEST)
En nu is hij boos. Zie hier en hier. Ik heb drie bedankjes gehad voor mijn stukje aan Streettrain op zijn overlegpagina en twee gebruikers hebben er na mij nog opmerkingen aan toegevoegd, dus ik maak me er niet druk over, maar leuk is anders. Groet, Jan JanCK Fietser (overleg) 9 okt 2017 12:46 (CEST)
Tsja, het blijft altijd teleurstellend als de boodschap niet overkomt. De werkwijze op Wikipedia is daarom nogmaals uitgelegd op de OP van betrokkene. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 9 okt 2017 19:33 (CEST)

Henk Joosten[bewerken]

Ik had op de overlegpagina van de aanmaker al uitgelegd waarom ik de door haar aangemaakte pagina voor directe verwijdering had voorgedragen. Ik begrijp niet waarom je dan nog een standaardbericht plaatst dat niets, maar dan ook echt helemaal niets met haar situatie van doen heeft. Woody|(?) 9 okt 2017 00:49 (CEST)

Dat bericht was me niet opgevallen. Mogelijk doordat er geen hoofdje 'Henk Joosten' of iets dergelijke boven stond en het daardoor leek alsof het bij het saluutbericht hoorde. Sorry daarvoor, 'k was het me niet bewust, een dubbele melding is inderdaad niet nodig, 'k zal mijn toevoeging daarom weghalen. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 9 okt 2017 09:10 (CEST)

Nieuw artikel over de Berkelscheepvaart[bewerken]

Hallo Tulp. Ik kwam een nieuw artikel tegen van een nieuwe gebruiker: De berkelscheepvaart en weet niet goed wat ik ermee aan moet. Het lijkt niet overgeschreven van een andere bron, maar het is wel meer een opstel dan een encyclopedisch artikel (het kreeg ook, terecht, het misbruikfiler:kwebbelen opgeplakt). Toch is er wel iets van te maken, lijkt me. Als ik kijk naar webpagina's als http://www.stichtingberkelzomp.nl/index.php/historie, dan zit er volgens mij wel een artikel in, al zal dat flink wat tijd gaan kosten. Maar als ik er het {{wiu}} sjabloon opplak, wordt het misschien verwijderd. Hoe pak ik zoiets aan? Bedankt, Jan. JanCK Fietser (overleg) 10 okt 2017 19:44 (CEST)

Het lijkt inderdaad alsof het ergen uit overgenomen is, maar er zijn geen bronnen gegeven. Dat is precies de makke van die pagina, het ontbreken van bronnen, zodat de inhoud niet te verifiëren is. Niet-verifeerbare inhoud wordt sowieso verwijderd. In zulke gevallen kan er wel degelijk een wiu-opgeplakt worden, het is zelfs wenselijk, dat is de enige kans om behouden te blijven. Het artikel dient daarbij op de lijst van TBP genoemd te worden. Stel de aanmaker wel op de hoogte van de wiu-nominatie, zodat deze alsnog de bronnen kan toevoegen. Het zou zelfs kunnen dat een goedwillende wikipediaan daarbij wil helpen, maar de bal ligt bij de aanmaker. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 10 okt 2017 19:54 (CEST)
Bedankt voor je uitleg (ik ben ook nog redelijk nieuw hier, zeker in het controleren van de artikelen van anderen). Ik heb er een wiu-nominatie opgeplakt, het artikel aangemeld op de lijst van TBP en de gebruiker op de hoogte gesteld. Groet, Jan. JanCK Fietser (overleg) 10 okt 2017 20:13 (CEST)
U lijkt de weg snel te vinden op Wikipedia. De bezwaren tegen het artikel zijn duidelijk uitgelegd en hebt ook al de afkorting TBP begrepen zie ik. Het kan wel handig zijn om de betreffende TBP-pagina op uw Volglijst te plaatsen (het sterretje bovenaan de pagina). Veel succes met uw verdere bewerkingen. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 10 okt 2017 20:47 (CEST)
Bedankt voor het compliment (en zeg maar 'je', hoor). Je tips zijn meer dan welkom en die pagina stond inderdaad al op mijn volglijst. Ik heb enige (laat ik bescheiden blijven) ervaring met de Wiki op mijn werk, hoewel dat een uitgeklede versie is. Deze Wikipedia heeft veel meer mogelijkheden aan sjablonen en templates, die ik zo langzaamaan aan het ontdekken ben. Grote verschil met mijn werk is, dat daar de deelnemers vlak bij elkaar zitten en er geen overlegpagina's zijn maar overlegkoffiemachines ;-) Met vriendelijke groet, Jan. JanCK Fietser (overleg) 10 okt 2017 23:41 (CEST)


Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Tulp8, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Laurenromijn1993 (overleg) 18 okt 2017 14:26 (CEST)

D' Halve Maen[bewerken]

Beste Tulp8. Volgens mij heb jij in mijn bijdrage "D'Halve Maen" een vakje aangebracht voor bronnen, noten en/of referenties. Bedankt daarvoor. Kun je mij uitleggen hoe ik dit in het vervolg zelf kan aanbrengen? Groet, Rakkerbak (overleg) 20 okt 2017 15:30 (CEST)

Zie hier wat er gedaan is. Het sjabloontje voor Appendix staat onderaan de pagina in het lijstje "Speciale tekens" (onder "Wijzigingen publiceren"/"Toon bewerking ter controle"). Tulp8 (overleg) 20 okt 2017 17:03 (CEST)
Beste Tulp8. Bedankt voor jouw uitleg. Vind je het goed dat ik zo nu en dan om advies vraag? Groet Rakkerbak (overleg) 21 okt 2017 16:09 (CEST)
Maar natuurlijk, dat is altijd goed. Tulp8 (overleg) 21 okt 2017 16:28 (CEST)

It Doarp Huzum[bewerken]

Je hebt de infobox toegevoegd bij It Doarp Huzum. Mijn vraag is, zijn de afmetingen en bouwjaar van de huidige versie van het schip of van de oude? Er zijn nl. twee schepen die onder die naam hebben gevaren.Ceescamel (overleg) 23 okt 2017 09:47 (CEST)

Klopt, 'k heb de aanmaker van de pagina hier gisteren dezelfde vraag gesteld en wacht even diens antwoord af. Tulp8 (overleg) 23 okt 2017 09:50 (CEST)

Ferdinand Slock en Ben Slock[bewerken]

Op de beoordelingslijst zag ik dat jij meegeholpen hebt aan deze artikelen. Heb jij belangstelling voor krantenartikelen over deze personen? Scans zijn daarvan zijn namelijk via OTRS binnengekomen, ticket:2017102310005357. Als je meer wilt doen voor deze artikelen zal ik je die scans doorsturen. Mail mij dan even via de Wikimail. Groeten, Elly (overleg) 26 okt 2017 10:42 (CEST)

Ter info[bewerken]

Zie hier. Collegiale groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 okt 2017 21:15 (CEST)

Mathieu Hermans[bewerken]

Hallo Tulp8. Heb jij tijd hiernaar te kijken? Artikel over Mathieu Hermans dat in mijn ogen niet goed is bewerkt, maar teruggedraaid blijft worden. Op verzoek tot overleg wordt niet gereageerd. Ik vroeg het ook aan Toth omdat ik zag dat hij op dit moment actief is, maar hij weet te weinig van wielrennen om zich ermee te willen bemoeien (hoewel hij het er wel mee eens was, dat de nieuwe bewerking geen verbetering was). Bedankt, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 4 nov 2017 18:37 (CET)

Prima om even overleg te voeren hierover. Een bwo ligt al gauw op de loer. Dezelfde terugdraaiing werd nu gedaan door gebruiker Teun1999. Bij die toevoeging is inderdaad veel van de opmaak verloren gegaan, de (nog bronloze) bewerking is daarom teruggezet naar die van 3 februari. Op de OP van betrokkene is uitleg gegeven hierover. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 5 nov 2017 10:15 (CET)
Opnieuw een welgemeend Dank je wel voor de manier waarop je ook dit keer geholpen hebt. Hopelijk is hiermee inderdaad een bwo voorkomen. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 5 nov 2017 11:06 (CET)
Die tekstdump is weer teruggeplaatst, ditmaal door de Manager Mathieu Hermans. Ik heb de tekstdump verwijderd, maar de oude lijst met Belangrijkste overwinningen niet herplaatst. Zie mijn bericht op de OP van de Manager. Groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 30 nov 2017 08:24 (CET)

Eliane Rodrigues[bewerken]

Dank voor je controle van Eliane Rodrigues. Ik zag op de Duitse Wikipedia twee kinderen staan en dacht dat een anonieme grapjurk bezig was geweest. Uiteraard had ik gekeken op haar site, maar daar kon ik het niet vinden. Goed spitwerk van jou, zeg! Ik heb het in het Duits ook maar aangepast. Groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 13 nov 2017 09:03 (CET)

Großartige Aktion.. Het was maar een triviaal gegeven, maar ook die moeten kloppen. Meestal is het rond deze tijd een klierscholier, (en dan komt een terugdraaibitje goed van pas..). Collegiale groet, Tulp8 (overleg) 13 nov 2017 09:31 (CET)
Dat zetje had ik nodig: aangevraagd. Bedankt, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 13 nov 2017 09:50 (CET)
Ik heb dat bitje inmiddels gekregen en het werkt heel handig. Bedankt voor je steun. Als ik commentaar wil toevoegen waarom ik een bewerking heb teruggedraaid, gebruik ik ongedaan maken en anders terugdraaien. Ik neem aan dat je af en toe kijkt of ik geen fouten maak. Ik "denk" dat ik goed tegen kritiek kan (mits vriendelijk gebracht ;-), dus geef maar een gil als je iets mis ziet gaan. Groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 14 nov 2017 11:03 (CET)

;)[bewerken]

Ik moest toch even goed kijken voor ik doorhad dat je waarschijnlijk 'voor spelling' bedoelde ;) Richard 13 nov 2017 15:14 (CET)

Rijksluchtvaartdienst[bewerken]

Ik zag je bedankje voor de terugdraaiing op Bommelding (graag gedaan!). Ik heb meer moeite met de maar liefst 14 bewerkingen door een anonieme gebruiker op Rijksluchtvaartdienst. De opmaak is ontregeld geraakt en het is wat gekwebbel, maar ik heb te weinig kennis van het onderwerp om te kunnen besluiten of alles dan maar moet worden teruggedraaid of dat er met wat hulp toch een zinvolle bijdrage van te maken is. Weet jij wie die kennis heeft? Groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 17 nov 2017 09:45 (CET)

Tsja, dat is een lastige. Het taalgebruik en de stijl van de toevoegingen is nogal archaïsch. Er worden wel bronnen genoemd. 'k Heb die bronnen niet bij de hand om te bekijken of er sprake is van copyrightschending. Wel heb ik de opmaak aangepast zodat de paginainhoud in ieder geval toonbaar is. Het gekwebbel is daarmee nog niet verholpen. 'k Zal er later vandaag nog eens wat beter naar kijken. Groet, Tulp8 (overleg) 17 nov 2017 11:38 (CET)

Gert[bewerken]

Ik neem aan dat je net op het verkeerde knopje geklikt hebt op de pagina Gert. :) FNAS (overleg) 17 nov 2017 11:50 (CET)

Klopt, inderdaad te snel gedrukt, dank voor de melding en het rechtzetten! Tulp8 (overleg) 17 nov 2017 11:53 (CET)

Rangeblok[bewerken]

Hallo Tulp8, je had mijn verzoek tot blokkade van 81.83.5.144 ingewilligd. Ik ben er echter net via WhoIs achtergekomen dat deze school de range heeft 81.83.0.0/16 (heb ik hier toegevoegd maar zie geen effect?). Zou je de hele range kunnen blokkeren? Mvg, WikiZeven (overleg) 28 nov 2017 15:09 (CET)

Oh wacht, dat is de range van de provider. De range van de school is 81.82.96.0 - 81.83.255.255. WikiZeven (overleg) 28 nov 2017 15:19 (CET)
Inmiddels is het blok gewijzigd in een rangeblok. Bedankt voor het tippen. Tulp8 (overleg) 28 nov 2017 15:23 (CET)
Dat moet een enorme school zijn, als ze meer dan een /16 range aan IP's hebben. Ik zou dan toch wel erg voorzichtig zijn met meteen een hele range blokken (dat is een beleefde manier om te zeggen dat je dat volgens mij beter niet kan doen). WIKIKLAAS overleg 28 nov 2017 15:24 (CET)
'k Zal collega Moira Moira even om advies vragen. Tulp8 (overleg) 28 nov 2017 15:26 (CET)
Ik had ook al in mijn 2e bericht aangegeven dat ik me had vergist en dat het om een andere range ging. WikiZeven (overleg) 28 nov 2017 15:27 (CET)
Ik heb de rangeblokkade weer opgeheven en een uitgebreider antwoord gegeven op mijn overlegpagina. Met vriendelijke groet, Xxmarijnw overleg 28 nov 2017 15:40 (CET)
Zie je mail Tulp8. Heb het weer in orde gemaakt. WikiZeven *nooit* zomaar hele ranges gaan vragen voor een blok. Daar doe je geen goed aan want je dupeert veel onschuldigen. Als een school een range heeft staat dat in het schoolsjabloon en kiest als een moderator die school wil blokkeren dat vanzelf. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 nov 2017 16:00 (CET)

Bewerkingsoorlog op Kadjaren[bewerken]

Hallo Tulp8. Ik heb je hulp weer even nodig. Een paar anonieme gebruikers zijn een bewerkingsoorlog gestart op Kadjaren. Ze betwisten de Azerbeidjaanse afkomst en vervangen die door Turkse afkomst. Een van hen heeft op Zand (dynastie) een soortgelijke bewerking uitgevoerd met als bewerkingssamenvatting minus nationalistische refs, deze werden slechts geplaatst door een Koerd, die graag Koerdische tinten toevoegt. Dat geeft hun insteek wel zo'n beetje weer. Beide pagina's geven die info al jaren en het lijkt me sterk dat nu pas door een paar anoniemen de fout wordt ontdekt. Maar voor ik de bewerking op Kadjaren weer terugdraai en een bwo start: heb jij verstand van dit onderwerp? Ik heb al gerefereerd aan de Turkse Wikipedia, waar duidelijk over een Azerbeidjaanse afkomst wordt gesproken, maar die wordt door hen niet geaccepteerd als bron. Graag jouw advies. Voor de goede orde, ik ben niet van Turkse, Koerdische of Azerbeidjaanse afkomst, dus ik heb geen binding met dit onderwerp, anders dan dat het correct in de encyclopedie moet staan. Ik kwam op deze bewerkingen tijdens mijn normale vandalismechecks door anoniemen (misbruikfilter:leeghalen). Als het werkelijk Turkse afkomst blijkt te zijn, vind ik het dus ook best, maar ik denk het niet. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 30 nov 2017 00:25 (CET)

Dag JanCK Fietser. Een kenner van de Kadjaren wil ik mezelf niet noemen, maar er valt wel iets algemeens over te zeggen: De versie tot hier is voorzien van een bron. De nieuwe bewerking door de anoniem niet. Dan is degene die een wijziging aan wil brengen gehouden om overleg te voeren op de betreffende OP en daarbij ook bronnen voor diens mening te noemen. Pas nadat consensus is bereikt met de gemeenschap kan de pagina worden aangepast. Het is dus aan de anoniem om overleg te starten. Tulp8 (overleg) 30 nov 2017 07:52 (CET)
'k Heb de oorspronkelijke versie teruggezet en heb op de OP van betrokkenen hierover uitleg gegeven. Tulp8 (overleg) 30 nov 2017 08:07 (CET)
Opnieuw bedankt voor je hulp. Ik heb ook even de locaties van die IP-adressen opgezocht: 5.140.78.235 zit in Rusland (omgeving Perm), 51.36.80.247 in Saudi Arabië (regio Makkah). Zijn dit dan van die beruchte trollen? Daar heb ik nog niet eerder mee te maken gehad. Groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 30 nov 2017 08:12 (CET)
Ook van trollen ben ik geen kenner, ik ken ze eigenlijk alleen van Tolkien.. Van digitale trollen heb ik weinig kaas gegeten. Het zou goed kunnen bij dit politiek beladen onderwerp. Tulp8 (overleg) 30 nov 2017 08:22 (CET)
Ik heb het aan MoiraMoira gevraagd: Overleg_gebruiker:MoiraMoira#Bewerkingen_op_Kadjaren. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 30 nov 2017 08:51 (CET)
Tja, wat nu? Anonieme gebruiker 46.187.53.238 (overleg | bijdragen | bloks) zoekt nu het overleg, maar wel vanaf een IP-adres in Rusland (ditmaal omgeving Cheboksary). Hoe serieus is dit? (Ik post dit ook bij MoiraMoira). Groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 1 dec 2017 12:04 (CET)

bijzattafeltje[bewerken]

Hallo Tulp8, Kan er wel om lachen, maar een stommeknecht is echt een verouderd woord voor een (soort) bijzettafeltje (zie: https://www.wat-betekent.nl/wat-is-een-stommeknecht/). Niet weer weggooien als ik 'm weer aanmaak. - groeten, vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 30 nov 2017 17:37 (CET)

Is 't om je te bezatten? 'k Zal het (goed gespeld) laten staan.. Tulp8 (overleg) 30 nov 2017 17:38 (CET)
oeps, ik zie het - denk maar zo: je kunt er ook een biertje opzetten - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 30 nov 2017 17:43 (CET)
Dat soort termen is nog steeds courant, zie vooral hiervoor het tweedelige standaardwerk van Joan Maria Willem van Voorst tot Voorst. Paul Brussel (overleg) 30 nov 2017 17:40 (CET)
Ik vind jullie eentje-tweetje best ontroerend, maar kijk a.u.b. even op WP:NUWEG en Overleg:Stommeknecht. Dank. 85.207.110.58 30 nov 2017 18:16 (CET)

Invitation to Blocking tools consultation[bewerken]

Hello,

The Wikimedia Foundation's Anti-Harassment Tools team is inviting all Wikimedians to discuss new blocking tools and improvements to existing blocking tools in December 2017 for development work in early 2018.

We are specifically contacting you for your ideas because you are one of the top users of the blocking tool on nl Wikipedia. We think that your comments will help us make better improvements. You can post to the discussion in the language that you are most comfortable expressing your ideas.

Other ways that you can help[bewerken]

  1. Spread the word that the consultation is happening; this is an important discussion for making decisions about improving the blocking tools.
  2. Help with translation.
  3. If you know of current or previous discussions about blocking tools that happened on your wiki, share the links.
  4. Help summarize the discussion to share back to your wiki.

If you have questions you can contact me on wiki or send an email to the Anti-Harassment Tools team.

For the Anti-Harassment Tools team, SPoore (WMF), Community Advocate, Community health initiative (talk) 8 dec 2017 22:35 (CET)

  • I apologize for posting in English.
  • Please let us know if you wish to opt-out of all massmessage mailings from the Anti-harassment tools team.

Emilie Bach[bewerken]

Hai, ik trof in dit artikel de zin aan "In de afgelopen jaren heeft ze met haar dochter deelgenomen", welke jaren bedoel je, want ze is al lang dood.Ceescamel (overleg) 10 dec 2017 17:14 (CET)

Dat wekt inderdaad wat bevreemding. 't Zat in de vertaling 'afgelopen jaren' had natuurlijk 'laatste jaren' moeten zijn. De tekst is dienovereenkomstig aangepast. Dank voor het melden. Groet, Tulp8 (overleg) 10 dec 2017 19:45 (CET)

Adriaen Brouwer[bewerken]

Hallo Tulp8. Voor ik deze bewerking terugdraai (of verbeter qua spatiëring en regelindeling), even overleg svp. Ik werd op de toevoeging geattendeerd doordat het filter:schuttingtaal afging. Het bleek te gaan om de toevoeging van de vertaling van een sonnet bij een schilderij van Adriaen Brouwer, zo te zien (op basis van de gekozen gebruikersnaam) door de vertaler zelf. Het is een leuk weetje en met de ietwat schunnige taal in het sonnet heb ik geen moeite, maar ik vraag me wel af of dit past in het artikel. Wat denk jij? Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 11 dec 2017 12:20 (CET)

Een gedicht over een schilderij van Brouwers dat over de kroeg waar Brouwers gelogeerd heeft zou kùnnen gaan.. Dat past niet in een biografie over Adriaen Brouwer. De genoemde gedichten van Timmermans worden immers ook niet allemaal vermeld in het artikel. Het opnemen van dit hele vers lijkt meer op cherry picking omdat de gebruiker Cwschoneveld iets met dit gedicht heeft en mogelijk zelf de maker van het gedicht is (dat zou de vraag waard zijn, in dat geval gaat de aanmaker ook op glad ijs). En tenslotte, àls het gedicht al bij die kroeg zou passen trekt het de biografie uit het verband. Ook zou copyrightschending ook nog op de loer liggen. Terugdraaien is daarom gewenst. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 11 dec 2017 15:51 (CET)
Dank voor de bevestiging van wat ik al dacht. Ik heb de bewerkingen teruggedraaid en de bewerker ingelicht op zijn overlegpagina. Groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 11 dec 2017 16:03 (CET)
'k Was net bezig met het reageren op de OP van Cws toen een bwc optrad. U was me net te vlug af. Geeft niet, zo kon het ook.. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 11 dec 2017 16:09 (CET)