Overleg gebruiker:Tulp8

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom op mijn overlegpagina.

  • Vragen hier gesteld, worden hier beantwoord
  • Vragen door mij elders gesteld kunnen op die plaats beantwoord worden
  • Overleg graag ondertekenen met vier tildes (zo dus: ~~~~)Voor als je terugbent...[brontekst bewerken]

Dank voor je foto van The Golden West in Blaricum. Gebouwd in opdracht van mevrouw Daniël de Lange,Ceescamel (overleg) 15 jun 2020 11:53 (CEST)

Bedankt ook voor de koppeling van het huis aan Daniël de Lange. 'k Wist ook niet dat het huis die naam had. 'k Herinner me trouwens nog dat de bewoners van het huis in 2018 heel bereidwillig waren toen ik hen vroeg om hun huis te mogen fotograferen. Tulp8 (overleg) 1 jul 2020 17:07 (CEST)

Timpel[brontekst bewerken]

Hoi Tulp8, mag ik vragen waar je hebt gevonden dat De Timpel fan Ids oorspronkelijk de naam It Presintearblêd had? In deze uitgave van Tresoar wordt wel gesproken over presintearblêd, maar niet als naam van het werk. In de biografie van Willemsma uit 2012 wordt het werk vermeld als 'Seedyk Keunstwurk' ('Timpel'). Vriendelijke groet, RONN (overleg) 4 jul 2020 02:56 (CEST)

De primaire bron daarvan is de kunstenaar zelf hier. In deze aflevering van VPRO 2 van november 2012 (17.20) vertelt hij dat hij het object zelf zo noemt. Met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 4 jul 2020 11:24 (CEST)

Ongewenste gebruikersnamen[brontekst bewerken]

Naar aanleiding van deze opmerking van jou: ik vermoedde dat je nog niet begreep waar die sjabloonwijziging voor nodig was, dus heb ik wat uitleg toegevoegd op Sjabloon:Ongewenste gebruikersnaam. –bdijkstra (overleg) 21 jul 2020 15:24 (CEST)

Het vermoeden klopt, bedankt voor de snelle reactie en het aanpassen van het sjabloon. Tulp8 (overleg) 21 jul 2020 15:28 (CEST)

Terry McBride[brontekst bewerken]

Beste Tulp8, je hebt zonet een wijziging aangebracht in mijn artikel over Terry McBride. Ik moet je verzoeken dit niet meer te doen tijdens mijn tekstcorrecties. Alle wijzigingen die ik heb aangebracht, kan ik weer nieuw invoeren. Mag ik je erop wijzen, dat het sjabloon wiu2 erboven staat, m.a.w. er worden nog steeds correcties aangebracht. Groet Der Belsj (overleg) 23 jul 2020 12:35 (CEST)

Oei, helemaal over het hoofd gezien, mijn fout, sorry daarvoor.Tulp8 (overleg) 23 jul 2020 17:08 (CEST)
OK. Groet Der Belsj (overleg) 23 jul 2020 17:14 (CEST)

Wil je even meekijken[brontekst bewerken]

Beste Tulp8, vanmorgen nomineerde ik een artikel voor directe verwijdering i.v.m. auteursrechtenschending. En heb de gebruiker op zijn OP daarover uitleg gegeven. Daarop heeft hij gereageerd met de mededeling dat hij een mail had gestuurd naar OTRS voor vrijgave van de inhoud. Heb hem daarna nog gewezen dat de inhoud van de vrijgegeven tekst niet direct geschikt was voor een encyclopedisch artikel. Bovendien kreeg ik gezien zijn gebruikersnaam het vermoeden dat hij namens het bedrijf waarvan de tekst afkomstig was op Wikipedia bewerkte. Dus hem gewezen op Betaald bijdragen zonder openheid van zaken. Nu krijg ik een reactie van de gebruiker waarin hij (onder andere) expliciet aangeeft "Ik doe de online marketing voor het voedingssupplement TRIX Basic wat een onderdeel van Intermedica is. Een van de mogelijkheden die ik uitprobeer is om op een betrouwbaar kanaal als Wikipedia content te plaatsen en daardoor een waardevolle linkvermelding te krijgen". Ook geeft hij aan dat als het niet mag direct te zullen stoppen. Nu is het wat mij betreft hoogst onwenselijk dat deze gebruiker dit wil doen. Maar of het ook expliciet niet mag (ook niet als hij aangeeft betaald bij te dragen) weet ik niet.

Uw gegeven info was correct. 'k Heb HV nog wat meer uitleg gegeven op diens OP. Het is voor nieuwe bewerkers zonder 'gekleurde pet' al lastig om voor de eerste keer een artikel te schrijven, laat staan voor iemand die zakelijk betrokken is. Maar de inhoud van een pagina staat of valt met de gebruikte neutrale, gezaghebbende en controleerbare bronnen. Tulp8 (overleg) 28 jul 2020 17:36 (CEST)
Duidelijk, bedankt! En ook dank voor de extra uitleg op de OP van HV. Ronnie PG (overleg) 28 jul 2020 17:47 (CEST)

Snel[brontekst bewerken]

Hoi Tulp8, binnen 6 minuten nadat ik een artikel had aangemaakt over iemand die in Baarn geboren was deed je deze edit. Dat vind ik wel heel snel. En kort daarop vermeldde je dat artikel ook op een Baarn A-Z lijst. Heb je iets met Baarn? - Robotje (overleg) 7 aug 2020 13:25 (CEST)

Ik maak wel vaker pagina's aan die een relatie met Baarn hebben. Deze Zeiler kende ik niet, maar vertrouwend op de kwaliteit van eerder door u aangemaakte pagina's durfde ik snelle vermelding op de genoemde pagina's wel aan. (De pagina over Eduard Zeiler staat voor alle zekerheid wel op mijn volglijst). 'k Ben nog wel van plan om eens uit te zoeken of uw Zeiler in relatie te brengen is met Villa Amalia (Baarn), vroeger bekend als Hotel Zeiler. Tulp8 (overleg) 7 aug 2020 13:33 (CEST)
Het door u binnen drie minuten leggen van het verband met de hotelhouder valt zo niet onder snel, dan wel onder heel snel.. Tulp8 (overleg) 7 aug 2020 13:41 (CEST)
Op deze pagina lees ik over zijn vader: "Christiaan Fredrich begon zijn eerste hotel / pension in Villa Dalhof aan de Dalweg in Baarn. Toen dit later te krap werd verhuisde hij het hotel naar Villa Amalia aan het Stationsplein. In Baerne, december 2009 is een uitgebreide geschiedenis van hotel Zeiler te vinden." Die pagina staat op een genealogische website (dus als bron voor nl-wiki minder geschikt), maar de daar genoemde bron zou je wel kunnen raadplegen als je er meer over wilt weten. Ik had je reactie nog niet gelezen toen ik het artikel aanpaste. Daar was geen sprake 'heel snel' reageren maar eerder van elkaar kruisende edits. - Robotje (overleg) 7 aug 2020 13:45 (CEST)
Dank voor de tip. Hier wordt Eduard ook aangeduid als rubberplanter. Op pagina Sorgvliet wordt echter geen melding gemaakt van rubberplantages.Tulp8 (overleg) 7 aug 2020 13:53 (CEST)