Overleg gebruiker:Akadunzio

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Charles Liévin Joseph Hanssens[bewerken]

Ik heb net Charles Liévin Joseph Hanssens aangemaakt, die bijna overal Charles Louis (ook op fr. en ca) wordt genoemd. Zou jij eens kunnen kijken of jij hem in de boeken van Gent kan vinden rond 4 mei 1777 (doop of geboorte). De naam, die ik heb gebruikt komt van het SVM en heb ik enigszins verbasterd teruggevonden in de overlijdensakte (Charles Livin). Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 12 feb 2019 13:05 (CET)

In de doopakte (Gent, Sint-Niklaasparochie) is het Carolus Livinus Josephus. Hij is gedoopt op 4 mei 1777 en volgens de akte was hij die dag geboren om kwart voor zeven 's morgens. Zijn vader was Samuel Hanssens afkomstig van Letterhoutem en zijn moeder Maria Antonia Sergeant uit Geraardsbergen. Akadunzio (overleg) 13 feb 2019 00:10 (CET)

Waarschuwing[bewerken]

Hoi Akadunzio,

Naar aanleiding van deze persoonlijke aanval en het voortzetten van die zinloze discussie, bij deze een waarschuwing. Het is mooi geweest. Effeietsanders 21 feb 2019 03:23 (CET)

@Akadunzio: Zoals ik al eerder had aangegeven, die discussie was ver over de houdbaarheidsdatum. Desalniettemin besloot je wederom te reageren, en met een persoonlijke aanval. Of ik al dan niet een waarschuwing aan een andere gebruiker geef, mag niet bepalen of ik jou er een geef. Als Robotje in dezelfde situatie ook opnieuw de discussie met een PA had voortgezet, had ik hem ook een waarschuwing gegeven. Je bent verontwaardigd op mijn overlegpagina dat ik je waarschuwde, en toch ga je er weer in verder, nu met een persoonlijke aanval richting Tvx1. Er rest mij dan helaas ook niks om nu een blokkade op te leggen, voor 3 uur. Effeietsanders 23 feb 2019 01:37 (CET)
@Effeietsanders: - je onbekwaamheid is hierbij bewezen. Dit was geen persoonlijke aanval. Akadunzio (overleg) 24 feb 2019 19:03 (CET)

Jean Hautstont[bewerken]

Ik heb me suf gezocht op internet, maar kon de sterfdatum van Jean Hautstont niet vinden. Heb jij nog mogelijkheden? Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 23 feb 2019 11:21 (CET)

Zijn broer Charles (Hautstont (Hautstone), Charles: geb. 31.5. 1863 in Brüssel, gest. 29. 9. 1929 in Brüssel) heb ik wel gevonden. Ik vermoed dat je zult moeten zoeken in oude kranten. Die vind je bijvoorbeeld in de Koninklijke Bibliotheek van België. Akadunzio (overleg) 24 feb 2019 21:26 (CET)

Victor Van Hemel[bewerken]

Dank nog voor bovenstaande; heb het in het artikel verwerkt. Een nieuwe is Victor Van Hemel die volgens Robijns een broer is van Oscar van Hemel. Ik vond echter maar 1 Van Hemel geboren in Antwerpen in 1897 en die heeft andere ouders dan Oscar. Er staat bij geboorteakte 4333 nog wat in de kantlijn, maar ik kan het niet goed lezen, interpreteren. Vermoedelijke een buitenechtelijk kind dat later in een huwelijk gewettigd is?? Zou je nog even willen controleren,Ceescamel (overleg) 11 mrt 2019 11:07 (CET)

Dit is inderdaad een buitenechtelijk kind dat na het huwelijk gewettigd is door zijn vader Petrus Van Hemel, een muzikant. De broer van Petrus Van Hemel is Carolus Van Hemel en dat is de vader van Oscar Van Hemel. Akadunzio (overleg) 11 mrt 2019 21:04 (CET)

Het zijn dus neven; dank voor het uitzoeken,Ceescamel (overleg) 12 mrt 2019 10:11 (CET)

Inconsistentie [bewerken]

Hoi Akadunzio, met deze en deze edit van je op 14 maart was er sprake van het (her)introduceren van inconsistenties bij de clubnamen. Zoals je bij WP:BTNI kunt lezen is het wegwerken van inconsistenties binnen hetzelfde artikel een verbetering. Het (her)introduceren van inconsistenties bij de clubnamen is dus een verslechtering. Je was hier al eerder op was aangesproken en bij deze dring ik er nog maar eens bij je op aan om dat soort edits voortaan achterwege te laten. - Robotje (overleg) 16 mrt 2019 16:32 (CET)

Beste Robotje, dit gaat niet over andere spelling en niet over een stijlverandering. Dus je opmerking slaat gewoon nergens op. Je zult dus een beetje beter moeten leren lezen als je mij de les wil spellen. Akadunzio (overleg) 16 mrt 2019 23:13 (CET)

We hebben je inbreng over communicatie op Wikipedia nodig.[bewerken]

Hallo!

Mijn naam is Trizek. Ik werk bij de Wikimedia Foundation, de organisatie die Wikipedia host.

Momenteel vragen we mensen hoe zij op de wiki's communiceren. Ons doel is om de communicatiemiddelen te verbeteren.

Je hebt een overlegpagina op Wikipedia gebruikt om een discussie te beginnen of een bericht achter te laten. We zouden graag willen weten hoe je dit hebt ervaren.

Zou je de overlegpagina willen bezoeken? Daar worden vijf vragen gesteld. Zou je deze vragen zo goed mogelijk willen beantwoorden? We willen weten wat er goed en minder goed is aan de huidige systemen. We willen graag je mening weten over wat we zouden moeten verbeteren of juist zo laten.

We hebben je mening hard nodig en waarderen deze zeer.

Hartelijk dank voor je hulp! Trizek (WMF) 1 apr 2019 14:55 (CEST)

DP-verzoek[bewerken]

Zie Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar_maken_doorverwijskoppelingen. Edoderoo (overleg) 13 apr 2019 10:46 (CEST)

En wat moet ik nu zien? Akadunzio (overleg) 14 apr 2019 00:11 (CEST)

Lou De Clerck[bewerken]

Gelieve te stopen met BWO's rond het toevoegen van informatie van een onbetrouwbare bron (3x maal!!). Indien u blijft doorgaan met het toevoegen van informatie van onbetrouwbare sites, alsook het voeren van BWO's zal er een blokkeerverzoek worden ingediend. Gezien u al meermaals wegens vandalisme werd geblokkeerd (zie logboek Akadunzio), raad ik u aan hier onmiddelijk mee te stoppen. Meer info: Wat is Prabook en Wikipedia: betrouwbaarheid van bronnen / gezien discussie over geboortedatum voorlopig geen geboortedatum. Bjelka (overleg) 16 apr 2019 23:00 (CEST)

Gezien je toch niet wil overleggen, heb ik vanwege deze onterechte waarschuwing een blokkadeverzoek tegen je ingediend. Blijkbaar is dat het enige dat bij jou helpt. Ik ben trouwens nog nooit wegens vandalisme geblokkeerd.Akadunzio (overleg) 16 apr 2019 23:10 (CEST)
Kom, kom, Akadunzio, je kunt wel schrijven "Ik ben trouwens nog nooit wegens vandalisme geblokkeerd." maar ontkennen heeft geen zin. Uit je blokkeerlogboek blijkt immers overduidelijk dat Bjelka toch echt gelijk heeft. Bij deze en deze blokkade van je was de opgeven reden volgens dat logboek "herhaald vandalisme". - Robotje (overleg) 17 apr 2019 00:41 (CEST)
Beste Robotje, ik daag je nog eens uit om die zogezegd herhaald vandalistische bijdrages te gaan terugzoeken. De vorige keer heb je ze bij mijn weten ook niet teruggevonden. Er is hier over mij door moderatoren al voldoende onzin neergeschreven. Hou dus nu maar gewoon op om mij een vandaal te noemen. Akadunzio (overleg) 17 apr 2019 19:30 (CEST)
Eerst beweer je "Ik ben trouwens nog nooit wegens vandalisme geblokkeerd." wat dus bewezen onzin is. En dan kom je met een verzoek aan mij om nu maar gewoon op te houden je een vandaal te noemen. Waar heb ik je dan in de afgelopen 12 maanden een vandaal genoemd? Het lijkt er toch echt op dat jij degene bent die onzin schrijft. Bovendien heb je het hierboven opeens over een vorige keer. Welke vorige keer? - Robotje (overleg) 17 apr 2019 19:49 (CEST)
Dat ik voor vandalisme zou geblokkeerd geweest zijn is inderdaad gewoon klinkklare onzin. En als jij het tegendeel wil bewijzen is dat voor jouw rekening en niet voor die van mij. En als je geheugen je in de steek laat is dat ook jouw probleem en niet het mijne. En hiermee wil ik jouw overduidelijk getrol gewoon afsluiten. Geef maar ergens anders commentaar over iets waar je je niets van herinnert. Akadunzio (overleg) 18 apr 2019 00:07 (CEST)

RVC Hoboken[bewerken]

Op de lijst met voetbalclubs naar stamnummer heb je mijn bewerking teruggedraaid omtrent RVC Hoboken onder deze naam heeft deze club een Wikipedia pagina. En ik weet niet waar RVC anders voor zou staan aangezien ik ook in Hoboken woon dacht ik deze link te herstellen. Als deze toch fout is laat dan aub iets weten.Themanwithnowifi (overleg) 17 apr 2019 08:09 (CEST)

Cynthia Bolingo Mbongp[bewerken]

Hallo Akadunzio, vanwaar deze naamswijziging? Op de websites van de LBFA en de EAA zie ik nog steeds Cynthia Bolingo Mbongo staan. Graag je uitleg hierover, waarvoor alvast mijn hartelijke dank. Groet, Piet.Wijker (overleg) 23 apr 2019 22:10 (CEST)
Typo. Akadunzio (overleg) 25 apr 2019 00:30 (CEST)

Het artikel is ondertussen 4x hernoemd. Beide partijen geven hun argumenten maar gaan niet in op de argumenten van de ander. Dat is geen overleg. Daarom heb ik het artikel voor een week beveiligd tegen hernoeming en derden gevraagd om mee te kijken. U kunt uw argumenten geven op Overleg:Cynthia Bolingo zodat anderen hierover mee kunnen denken. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 25 apr 2019 09:08 (CEST)

Terughoudendheid[bewerken]

Dag Akadunzio, bij de afhandeling zag ik ook je bijdrage hier. Het lijkt me verstandig dat je die in het vervolg achterwege laat; inhoudelijk voegt het weinig toe ('slechts' een mening zonder onderbouwing) terwijl je weet dat Bjelka het niet op prijs stelt als je zijn overlegpagina komt bezoeken. Het was in principe ook een vraag aan Bjelka, niet aan jou. Dat kan - als in dit geval de werkrelatie al niet zo goed is - inderdaad wel overkomen als stalking.

Kortom het verzoek om wat terughoudender te zijn en alleen te reageren/in te mengen in discussies waar je daadwerkelijk een duidelijk toegevoegende inbreng hebt. Mvg, Encycloon (overleg) 16 mei 2019 21:44 (CEST)

En beste Encycloon, deze bijdrage had net wel gewoon toegevoegde waarde in de discussie. En dit is geen persoonlijke mening, maar doodgewoon de regel hier. Als Bjelka niet wilt dat de discussie op zijn OP loopt, kan hij die gewoon verplaatsen in plaats van persoonlijke aanvallen te plaatsen. Akadunzio (overleg) 16 mei 2019 21:55 (CEST)
Hoe bedoel je dat? Bjelka kreeg deze vraag op zijn overlegpagina, waar jij dus zo op reageerde. Mijns inziens heeft dat dan niet zoveel nut / toegevoegde waarde (wel iets, maar niet veel) terwijl het wel Bjelka kan irriteren dat jij 'alweer' op zijn overlegpagina komt.
Uit 'Zij is voor zover ik kan nagaan het beste bekend onder de door haarzelf bedachte naam Théroigne de Méricourt. Zo wordt ze ook genoemd in de meest recente bronnen die ik voor het artikel heb gebruikt (McPhee en Schama).' bleek volgens mij wel dat die regel bij de vraagsteller al bekend was en Bjelka zal die regel na negen jaar ook wel kennen. Encycloon (overleg) 16 mei 2019 22:08 (CEST)
Blijkbaar niet omdat hij nadien beweert dat het hier het gebruik is altijd de voor- en familienaam te gebruiken, hetgeen eigenlijk gewoon zijn persoonlijke mening is en niet het gebruik hier. Mensen die bekender zijn onder hun bijnaam zoals bijvoorbeeld Pele worden hier zo benoemd. Verder is het zo dat er verschillende Nederlandstalige bronnen te vinden zijn waar de naam volledig geschreven wordt. Of dacht je dat ik dat gewoon verzonnen had? Akadunzio (overleg) 16 mei 2019 22:16 (CEST)
Nee, ik twijfel er niet aan dat je dat niet verzonnen had, maar als je alleen zegt het is mijn indruk dat weet niemand waar je dat op baseert en komt het dus minder feitelijk/toevoegend over dan als je direct zegt waar je je op baseert (zoals Paul Brussel daar wel deed).
Wat hij nadien ging beweren, wist je op dat moment nog niet natuurlijk. Als het daarom ging, zou ik gewoon even afwachten (langer dan 11 minuten) wat Bjelka erover zegt en dat dan eventueel nog aanvullen/corrigeren. Encycloon (overleg) 16 mei 2019 22:27 (CEST)
Beste Encycloon, gelieve mijn woorden niet te verdraaien. Ik heb geschreven dat "ik niet de indruk had", waarmee ik uitdrukkelijk zeg dat het niet mijn persoonlijke mening is. Akadunzio (overleg) 16 mei 2019 22:38 (CEST)
Excuus, dat had ik verkeerd in gedachten. Neemt niet weg dat het dus een inbreng is waarbij je - in feite - een regel noemt en meldt dat het niet jouw mening is dat aan die regel voldaan wordt. Of dat nou van aanzienlijke toegevoegde waarde is betwijfel ik alsnog. Encycloon (overleg) 16 mei 2019 22:43 (CEST)
Het was toch mijn bedoeling iets bij te dragen aan de discussie. 'Aanzienlijke toegevoegde waarde' vind ik wel een een overdreven eis om bij te dragen aan een discussie. Dat heb ik OP's nog niet veel tegengekomen. Akadunzio (overleg) 16 mei 2019 23:10 (CEST)
Dat klopt hoor, maar als er al spanningen bestaan tussen jou en die andere gebruiker is het soms beter wat terughoudender te zijn en die 'eis' wel wat hoger te leggen. (Wat zeker niet betekent dat jouw bijdrage zonder verdere noodzaak verwijderd of met een PA beantwoord zou mogen worden, laat dat duidelijk zijn.) Encycloon (overleg) 16 mei 2019 23:13 (CEST)

Fritz Hoyois[bewerken]

Beste Akadunzio, ik heb je hulp weer nodig; in dit geval voor Fritz Hoyois. Ik kom maar niet achter zijn overlijdensdatum, zou jij een poging willen wagen. Ik vermoed dat Fritz ook niet zijn echter voornaam is, Fritz lijkt me niet echt Belgisch, maar ik weet er te weinig vanaf. Ik heb dezelfde vragen overigens neergelegd bij het door hem opgerichte koor Chorale royale protestante de Bruxelles, haast heeft het niet.Ceescamel (overleg) 1 jun 2019 11:14 (CEST)

Timothy Herman[bewerken]

hallo Akadunzio

Timothy Herman heeft donderdag 30 mei zijn pes record verbeterd van 79m50 naar 80m48 , zie wereld ranglijst of Belgische lijst , dit record is verbeterd op het Vlaams kampioenschap in Heusden Zolder https://www.atletiek.be/admin/storage/main/20190530-kvvac-resultaten.doc

bedankt voor mijn vertrouwen dat ik gedaan heb

Ik weet niet wie jij bent, maar dat persoonlijk record had ik net gewijzigd nadat ik het gelezen had in de krant. Ik versta dus niet waarom je dat ongedaan hebt gemaakt. De niet-relevante informatie heb ik verwijderd. Relevant is iets als het in een onafhankelijke bron vermeld wordt. Bijvoorbeeld in een krant of dergelijke. Akadunzio (overleg) 1 jun 2019 23:49 (CEST)

Timothy Herman[bewerken]

dag

bedankt wat jullie allemaal doen , is het mogelijk om ook eens naar de site van de Val te kijken , Belgische atletiekliga (soms gaan wedstrijden niet naar de europese of wereld bond, in de val rangschikking van ieder jaar kan je de beste prestatie vinden, omdat ik zie dat jullie dit veranderd hebben van ieder jaar, sommige zijn nu goed en andere niet Maar ik blijf erbij dat jullie goed werk leverd, groten en succes met jullie werk

Het is niet aan ons om dit te gaan uitzoeken. Het zijn andere bronnen, kranten en dergelijke, die deze prestaties moeten publiceren. Ik heb dit nog nergens gelezen. Akadunzio (overleg) 6 jun 2019 23:05 (CEST)

Beerschot[bewerken]

Akadunzio, wil jij even kijken naar de verwijzing naar de dp Beerschot AC in Sjabloon:Navigatie voetbalclubs Antwerpen. mvg Japiot (overleg) 8 jun 2019 13:05 (CEST)

Is aangepast. Akadunzio (overleg) 9 jun 2019 16:17 (CEST)
Dank, Japiot (overleg) 12 jun 2019 11:14 (CEST)

Lise Vandecasteele[bewerken]

Dag collega, wat is je bron voor Vandecasteeles tweede voornaam? Flag of California.svg DimiTalen 12 jun 2019 07:42 (CEST)

De lijst van kandidaten voor de verkiezingen van de Vlaamse Raad van 2004. Daar was mevrouw Vandecasteele Lise Agnes, studente geboren op 13/11/1982 en wonende te Antwerpen, kandidate op de Oost-Vlaamse lijst van de PVDA als eerste kandidaat-opvolger. Akadunzio (overleg) 12 jun 2019 20:14 (CEST)
En als je een beetje beter had gezocht wist je ook dat ze ook kandidate was voor de Europese verkiezingen van 2004 (13e plaats) en de verkiezingen van de senaat in 2007 (16e). Akadunzio (overleg) 12 jun 2019 20:33 (CEST)

Afronden[bewerken]

Wat bezielt iemand om alle atletiekprestaties af te gaan ronden? Fijn dat je het bij Nafi weer in orde hebt gemaakt! WeiaR (overleg) 23 jun 2019 21:27 (CEST)

Waarschijnlijk een of andere flauwe plezante die niets beters te doen had. Akadunzio (overleg) 23 jun 2019 21:49 (CEST)

Onduidelijk[bewerken]

Wat bedoel je hiermee? Het leek of er een hoop zinvolle informatie werd weggehaald (dus gewoon vandalisme). Er was ook geen enkele toelichting. Dus het tegenovergestelde van wat jij beweert. Wat zag ik blijkbaar over het hoofd? De Wikischim (overleg) 28 jun 2019 10:27 (CEST)

Er is een nieuw voetbalseizoen aangebroken en dan beginnen ze met de ingaande en uitgaande transfers opnieuw. En als je iets niet weet of snapt moet je om verduidelijking vragen en niet terugdraaien. Akadunzio (overleg) 28 jun 2019 21:49 (CEST)

Joos de ter Beerst[bewerken]

Beste Akadunzio,

U hebt een paar wijzigingen gedaan aan dit artikel. Eentje verwondert me, namelijk het weghalen van een verbindingsstreepje in de voornaam. Het is wel niet zo belangrijk, maar voor deze wijziging moet er wellicht toch een reden zijn? In de genealogie Joos gepubliceerd in 'Etat présent de la noblesse belge' (1991 en 2008) staat wel degelijk François-Léonard. Kan u dit eens nazien? met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 16 jul 2019 10:41 (CEST)

Op zijn overlijdensakte staat het gewoon zonder streepje. Akadunzio (overleg) 16 jul 2019 11:07 (CEST)