Overleg gebruiker:Akadunzio

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Sorry[brontekst bewerken]

Hoi Akadunzio, Je hebt gelijk, ik was te overhaast met deze wijziging ([1]) zonder eerst goed te checken. Dank voor terugdraaien. Mvg. Nuvola apps bug.pngalgontoverleg 21 nov 2020 00:32 (CET)

Martin-Joseph Mengal[brontekst bewerken]

Zou jij kunnen kijken of jij de doopakte van Martin-Joseph Mengal terug kan vinden. Er staat overal dat hij op 27 januari 1784 geboren is, maar ik neem aan dat het zijn doopdatum is; of had Gent al een geboorteregister toen? Of staat het bij zijn doopakte?Ceescamel (overleg) 26 dec 2020 12:14 (CET)

De doopakte is te vinden in de parochieregisters van Sint-Bavo Gent. Hij is inderdaad op 27 januari 1784 gedoopt als Martinus Josephus Mengal. In de akte staat dat hij dezelfde dag geboren is (natum hodie). Akadunzio (overleg) 26 dec 2020 13:51 (CET)

Dank voor het uitzoeken; is dat deze Sint-Baafskathedraal? En kan je hetzelfde doen voor Jan Mengal (Jean Baptiste Mengal, Gent, 21 februari 1792?Ceescamel (overleg) 27 dec 2020 11:16 (CET)

Er zijn geen 2 Sint-Baafskerken in Gent. Joannes Baptista Mengal is gedoopt in de Sint-Pietersparochie op 21 februari 1792. Hij was die dag geboren om 6 uur 's morgens. Akadunzio (overleg) 27 dec 2020 14:49 (CET)

Van Zuylen[brontekst bewerken]

Beste Akadunzio, Ik heb uw toevoeging "Van de Haar" op het artikel gewijd aan Raoul van Zuylen van Nyevelt weer verwijderd. Alleen de oudste zoon van Jean-Jacques van Zuylen van Nyevelt, baron Gustave van Zuylen van Nyevelt en zijn afstammelingen behielden het toevoegsel 'van de Haar', als eigenaars van het Kasteel de Haar. Zie bijvoorbeeld het lemma Etienne van Zuylen van Nyevelt van de Haar. Deze tak is in de mannelijke lijn uitgestorven in de persoon van Thierry van Zuylen van Nyevelt van de Haar (1932-2011). Daarbij dient nog opgemerkt dat zelfs in hun geval de 'van de Haar' een toevoeging was die niet door de burgerlijke stand werd bevestigd, maar alleen maar uit familiale traditie verder werd gebruikt. Een "titre de courtoisie" noemen de Fransen dat.

met vriendelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 27 dec 2020 11:36 (CET)

Beste Andries,
Dan denk ik dat je niet goed geïnformeerd bent. Op zijn geboorteakte (Dilbeek 1884, geboorteakte 36) staat dat volgens een vonnis uitgesproken door de rechtbank van eerste aanleg in Brugge van 6 februari 1906 zijn familienaam op zijn geboorteakte diende veranderd te worden van 'van Zuylen van Nyevelt' naar 'Van Zuylen Van Nyevelt van de Haar'. Dus vrij officieel.
met vriendelijke groeten, Akadunzio (overleg) 27 dec 2020 13:10 (CET)

Beste Akadunzio,

Ik ben beter ingelicht dan u zou denken. De uitspraak van de rechtbank van Brugge in hoofde van de grootvader van Raoul, Hector van Zuylen van Nyevelt, werd vernietigd door een arrest van het Hof van Beroep van Gent op 11 maart 1908, bevelende dat de naam 'Van Zuylen van Nyevelt' was, zonder 'van de Haar'. Dit was duidelijk op klacht vanwege de oudste tak van de familie die zich de enigen oordeelde om 'van de Haar' aan hun naam te mogen toevoegen. De familie in Dilbeek was er blijkbaar als de kippen bij om de uitspraak van Brugge op de geboorteakte bij te schrijven maar het arrest van Gent te 'vergeten'. Belet niet dat ze van kracht is en dat de familie er zich trouwens bij neergelegd heeft en nooit meer de 'van de Haar' heeft gebruikt, ook Raoul niet. Op de geboorteakte van zijn vader, Georges van Zuylen (Brugge, 28 december 1858, Akte 1490) werden zowel het vonnis van 1906 als het arrest van 1908 in kantschrift bijgeschreven. met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 28 dec 2020 16:19 (CET)

Beste Andries, je hebt inderdaad gelijk. Vreemd dat dit vonnis van 1908 in Dilbeek niet bijgeschreven is. Voor het bijschrijven in 1906 waren ze niet sneller dan Brugge. Zijn vader Georges was toen al overleden. Dat had ik niet nagekeken. Akadunzio (overleg) 28 dec 2020 17:58 (CET)
Ik heb er gebruik van gemaakt om een lemma te wijden aan Hector van Zuylen van Nyevelt. De familieruzie en proces over het 'Van de Haar' toevoegsel, maakt hem meen ik encyclopedisch, want voor de rest, behalve het feit dat hij tot een illustere familie behoorde, was er niet zoveel over hem te zeggen. Behalve dan toch ook nog het feit dat het dank zij hem is dat er een verder nakomelingschap is tot heden. Andries Van den Abeele (overleg) 29 dec 2020 10:31 (CET)

Hoofletter bij familienaam[brontekst bewerken]

Hi Akadunzio, ik wilde het artikel over Anne d'Evegroote nog wat aanpassen toen ik deze edit van jouw hand zag. Ik ben geen taalkundig expert, kan je wellicht toelichten waarom familienamen wat jou betreft altijd met een hoofdletter zouden moeten worden geschreven? De bron die ik wilde toevoegen waarin de hoofdpersoon wordt genoemd doet dit niet en het artikel Nederlandse spelling van achternamen stelt dit ook niet als zodanig. Staat het als zodanig op haar geboorteakte? Ik wil niet zomaar wijzigingen introduceren, vandaar mijn vraag. Groeten StuivertjeWisselen (overleg) 2 jan 2021 16:47 (CET)

Beste StuivertjeWisselen, zowel op haar doopakte (burgerlijke stand is pas later ingevoerd) als op haar overlijdensakte staat haar familienaam zo geschreven. Haar doopakte was in het Nederlands, haar overlijdensakte in het Frans. Dus wordt dit volgens het artikel Nederlandse spelling van achternamen, hoofdstuk België altijd zo geschreven. Akadunzio (overleg) 2 jan 2021 18:07 (CET)
Hi Akadunzio, weer wat geleerd. Merci, groeten StuivertjeWisselen (overleg) 2 jan 2021 18:48 (CET)
Ik het artikel ook gecorrigeerd. Ik lees nergens de namen die in het artikel stonden. Akadunzio (overleg) 2 jan 2021 19:02 (CET)

Henri Maeck[brontekst bewerken]

Akadunzio, ik probeer een artikel samen te stellen over kapelmeester Henri Maeck (Henricus), geboren in Ukkel 22 juli 1841. Laatste berichten zijn dat hij muziekleraar was in Gereardsbergen en dirigent in Lessen (Lessine) rond 1899; ik heb dat ook weten te traceren. Zowel Robijns Algemeen Muziek Encyclopedie als Roquets Vlaamse componisten houden het erop dat hij na 1914 zou zijn overleden. Mijn vraag is of je hem met de huidige digitale technieken kunt vinden. Ik heb het gisteren geprobeerd, maar nee. Hij had een militaire geschiedenis (dirigent van legerkapellen), maar 73 was waarschijnlijk te oud om alsnog te gaan vechten in WOI.Ceescamel (overleg) 13 jan 2021 11:55 (CET)

Hij is geboren op 22 mei 1841 en is in 1899 in het leger op pensioen gegaan. Ik zoek nog verder. Akadunzio (overleg) 13 jan 2021 20:20 (CET)

Blokkade[brontekst bewerken]

Helaas heb ik je een korte afkoelblokkade moeten geven vanwege je bewerkingsoorlog op Belgische Gouden Schoen 2020, Belgische Gouden Schoen 2019, Belgische Gouden Schoen 2018. Inhoudelijke meningsverschillen zijn prima, maar een onenigheid los je niet op door herhaaldelijk een collega terug te draaien. Het is dan zaak om je naar een overlegpagina te begeven, en/of de input van een collega te zoeken. Effeietsanders 15 jan 2021 23:08 (CET)

Effeietsanders, is dit alles dat je kan verzinnen? In plaats van structureel te kijken wat er gebeurt doe je gewoon niets. Tvx1 verandert naar eigen goeddunken titels en komt daar mee doodgewoon mee weg. het is vrij arbitrair dat ik hiervoor een onzinnige blokkade oploop terwijl Robotje en RonnieV door jou niet geblokkeerd werden. Akadunzio (overleg) 16 jan 2021 13:10 (CET)
Ik ben nergens mee weggekomen. Ik was evenzeer geblokkeerd. Jij deed gewoon evenzeer mee aan een door jou gestarte bewerkingsoorlog en daarom was een blokkade voor beide niet onlogisch.Tvx1 (overleg) 16 jan 2021 16:24 (CET)
Je moet de zaken niet gaan omdraaien. Jij bent begonnen met juiste benamingen te vervangen door foute zelf verzonnen benamingen. Jij maakt de BTNI-overtredingen en de POV-overtredingen en had geblokkeerd moeten worden, niet diegene die deze overtredingen corrigeert. Akadunzio (overleg) 16 jan 2021 16:38 (CET)
Wat ik bij Tvx ook al schreef: wie er gelijk heeft, doet er verder weinig toe: een bewerkingsoorlog is sowieso niet de bedoeling. Als jullie elkaar herhaaldelijk tegenkomen en irriteren, is het misschien aan te raden om bemiddeling te zoeken. Effeietsanders 16 jan 2021 17:55 (CET)
Beste Effeietsanders, ik dacht dat het er net wel toe deed wie de richtlijnen overtreedt. BTNI-overtredingen en POV-bijdrages ongedaan maken is volgens mij geen overtreding. Maar dat kon je niet onderzocht hebben. Je hebt mij gewoon blindelings geblokkeerd terwijl ik gewoon rustig in mijn bed lag. Totaal onterecht en totaal overbodig. Akadunzio (overleg) 16 jan 2021 18:02 (CET)
Ik verwijs je graag kortheidshalve naar Wikipedia:Bewerkingsoorlog. Wie er 'gelijk' heeft doet er daarbij weinig toe. Bij een eerste terugdraaing kun je 'BTNI' en 'POV' (wat vrij subjectieve benamingen zijn, zeker in deze context) misschien nog als excuus hanteren, bij de tweede of derde keer is dat natuurlijk niet meer zo. Effeietsanders 16 jan 2021 18:07 (CET)
Beste Effeietsanders,wat versta je niet in de richtlijn BTNI? "Bij twijfel niet inhalen houdt in dat je geen zaken "verbetert" als er door de Wikipedia-gemeenschap aan getwijfeld wordt dat dit een verbetering is." Officiële benamingen van trofeeën vervangen door zelfverzonnen benamingen zijn volgens mij een schoolvoorbeeld van overtredingen van zowel BTNI. En de zelfverzonnen namen beter vinden is een vorm van POV. Akadunzio (overleg) 16 jan 2021 18:12 (CET)
Akadunzio, ik ben vorig jaar twee of drie keer geblokkeerd voor het doen van onderhoud, waarbij ik in een BWO terecht kwam (oke, eenmaal ook omdat ik het maar autistisch gedoe vond, en ik dat hardop had opgeschreven, en dat wordt gelijk bestraft). Bij een bewerkingsoorlog loop je altijd het risico dat je geblokkeerd wordt, want beide zijden blokkeren is de standaard procedure. Missschien was je het je niet bewust, maar je hebt het daarmee wel over jezelf afgeroepen. Nu is een blokkade terwijl je slaapt geen ramp, toch? Edoderoo (overleg) 16 jan 2021 18:12 (CET)
Op zich is dat geen ramp. Alleen wordt mijn blokkadelogboek steeds maar opnieuw opgerakeld en misbruikt. Ik heb de laatste drie jaar alleen maar nachtelijke onterechte blokkades van Effeietsanders gekregen. Ik vind dat niet nuttig. Onnuttige blokkades leiden alleen maar tot irritatie. Akadunzio (overleg) 16 jan 2021 18:20 (CET)

Opmerking terzijde: als een peiling of stemming zou worden gehouden dan schat ik in dat er een grote meerderheid zou stemmen voor het hanteren van de correcte benamingen. Maar een peiling/stemming is wel een zwaar middel. Stap 1 is inderdaad het constructieve overleg; en als Akadunzio en Tvx1 er, ondanks alle verklaringen dat men echt enorm constructief wil zijn, niet uitkomen, dan is er nog 'Overleg gewenst' waarbij meer gebruikers worden uitgenodigd hun mening te geven. Bob.v.R (overleg) 16 jan 2021 18:22 (CET)

Dat overleg gewenst is al een tijdje gemeld. Van enige constructief overleg van de zijde van Tvx1 merk ik niets. Hij vindt gewoon dat hij gelijk heeft en wij (maar toch vooral ik omwille van mijn blokkeerlogboek) dienen hem gewoon gelijk te geven. Akadunzio (overleg) 17 jan 2021 00:27 (CET)

1996 racing waterski result[brontekst bewerken]

Hello, I'm Ysogo from it.wiki. I saw that you addeed 2nd and 3rd place in 1996 edition of Europese kampioenschappen waterski racing. Can I ask which source did you find for the info? I'd like to reference it. Thank you.--Ysogo (overleg) 16 jan 2021 18:39 (CET)

I have added the reference. I saw that I mixed up each time silver and bronze. I have corrected this. Akadunzio (overleg) 16 jan 2021 19:27 (CET)
Thank you. If you are interested in having a blue link, here you can find some information about the italian bronze medalist.--Ysogo (overleg) 17 jan 2021 15:36 (CET)

Moderator[brontekst bewerken]

Hoi Akadunzio, Als ik een beetje naar jouw bewerkingen kijk doe je best wel veel goeds voor dit project. Feitelijk denk ik dat je misschien ook best wel door de moderator ballotage heen zou kunnen komen. Het is echter wel zo, dat als ik naar je GP kijk, en op een paar andere plekken, er wat wrok over verleden blokkages tentoongesteld wordt, dat helpt niet bij een verkiezing. Misschien een ideetje dat eens op te frissen? (Voor eventuele meelezers: loop dit eens door, en neem ook eens een frisse blik?). Met vriendelijke groet, Milliped (overleg) 20 jan 2021 21:49 (CET)

Beste Milliped, bedankt voor je opmerking, maar ik ben er tamelijk zeker van dat er nog veel te veel wrok is tegen mij. Akadunzio (overleg) 20 jan 2021 21:58 (CET)
Hoi Akadunzio, vertrouwen komt van twee kanten, ik hoop dat je dat snel ook voor de gemeenschap kan hebben. Ik denk dat je ook als mod een nuttige bijdrage aan dit project zou kunnen leveren. Milliped (overleg) 22 jan 2021 16:46 (CET)
Best Milliped, als ik al gewoon dezelfde behandeling bij alle moderatoren zou krijgen als een gewone gebruiker zou ik al iets meer vertrouwen hebben in moderatoren. Er zitten er nog steeds een paar tussen die ik niet vertrouw. Akadunzio (overleg) 22 jan 2021 20:14 (CET)

Yetti Martens[brontekst bewerken]

Als je nog een poging wil doen om de geboortenaam van Yetti Martens boven water te krijgen; graag. Ik kon het ondanks veel zoekwerk niet vinden,Ceescamel (overleg) 2 feb 2021 14:14 (CET)

Beste Ceescamel, de meeste bronnen hebben het over Yetty Martens. Volgens Musica et Memoria is ze geboren op 24 februari in plaats van op 24 september. Yetty is een afkorting van Henriette of van Hendrika. In het Belgisch Staatsblad van 25 juni 1960 vind ik dat de adoptie door Martens Henriette Alberte, zangeres, geboren te Brussel op 24 februari 1915, vrijgezel en wonende in Sint-Gillis van Martens Jean Henry Arnold geboren te Brussel op 4 juni 1947 volgens de akte verleden door notaris Willockx op 27 januari 1960 goedgekeurd werd. Dus Henriette Alberte (Jetty) Martens (Brussel, 24 februari 1915 - ...). Akadunzio (overleg) 7 mrt 2021 10:39 (CET)
Dank voor het uitzoeken; soms blijk ik toch ziende blind; twee bronnen die er al stonden vermelden februari.....Ze heet hier voortaan ook Yetty,Ceescamel (overleg) 7 mrt 2021 12:47 (CET)

Henri Liefmans[brontekst bewerken]

Hoi Akadunzio, je hebt 3 jaar geleden het artikel Henri Liefmans aangemaakt met als bronvermelding o.a. 'Register van Overlijden, stad Oudenaarde, 1851, overlijdensakte 5'. Je vermeldde dat hij op 10 januari 1851 overleden was. Volgens https://www.parlement.com/id/vg09lltfoayo/h_a_j_liefmans was dat 3 dagen later. (Tenminste) een van die twee is dus fout. Ik kan zo snel niet vinden of dat register online beschikbaar is en zo ja waar. Kun je daar een link van geven? - Robotje (overleg) 9 feb 2021 06:40 (CET)

Beste Robotje, Hier vind je dit online in het Belgisch rijksarchief. Je moet wel een account aanmaken en inloggen om het te kunnen zien. Hij is inderdaad op 10 januari overleden. De aangifte was op 11 januari 1851. Dus zal de website parlement.com verkeerd zijn. Akadunzio (overleg) 9 feb 2021 20:08 (CET)
Misschien was de begrafenis op 13 januari en is bij parlement.com abusievelijk die datum als overlijdensdatum overgenomen. Hoe dan ook, dan zal het wel goed staan in het nl-wiki artikel. Bedankt voor het uitzoeken. - Robotje (overleg) 9 feb 2021 22:23 (CET)
Ik betwijfel of iemand die vrijdagavond overleed op maandag al begraven werd. Maar een foutje is snel gemaakt. Akadunzio (overleg) 10 feb 2021 20:26 (CET)