Overleg gebruiker:Bjelka

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Bjelka, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.944.957 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

*


Wegens stalking door een gebruiker wiens naam niet genoemd mag worden, zullen alle berichten op deze pagina van deze gebruiker zonder verder gevolg geklasseerd worden. Met vriendelijke groet, Bjelka (overleg) 26 mrt 2018 21:51 (CEST)


Uitspraak blokkadeverzoek[bewerken]

Beste Bjelka. Ik heb het verzoek tot blokkade wat tegen jou was ingediend afgehandeld. Er is voor nu geen blokkade opgelegd, maar wel verzoek ik jou om voortaan bij het verwijderen/archiveren van overleg op je eigen overlegpagina geen of een volledig neutrale bewerkingssamenvatting op te geven. Mocht je wel doorgaan met de kwalificatie van 'stalker' in het overleg of bij bewerkingssamenvattingen dan kan dat worden opgevat als het bewust opzoeken van de confrontatie en zal wel een blokkade opgelegd worden. MatthijsWiki (overleg) 31 jul 2018 09:58 (CEST)

Beoordelingsnominatie[bewerken]

Dag Bjelka, je hebt een artikel op de beoordelingslijst gezet, maar bent vergeten een sjabloon op het artikel te plakken. Zou je dat nog willen doen? Vriendelijke groet, Vinvlugt (overleg) 22 aug 2018 08:47 (CEST)

Daniela Israelachwili[bewerken]

Beste Bjelka, in het artikel over Daniela Israelachwili kloppen volgens mij de jaartallen in de infobox en de opvolgingstabel niet. De tekst zegt iets anders over de periode waarin ze secretaris-generaal was. Vermoedelijk heb je de box en tabel gewoon gekopieerd van een vorig artikel. Ik zou het zelf kunnen aanpassen, maar misschien is het beter dat je het zelf even checkt. Groeten, Queeste (overleg) 8 sep 2018 10:48 (CEST)

Louis Cornil[bewerken]

Op dit artikel had je ooit een {{meebezig}} gezet, maar na dertig dagen zonder bewerking op het artikel heb ik die verwijderd. Voel je vooral vrij het artikel toch nog aan te vullen, mocht dat nodig zijn. Edoderoo (overleg) 14 sep 2018 09:16 (CEST)

Ik kom die sjablonen inmiddels dagelijks tegen, maar dan heb je er steevast 30 dagen niet meer naar omgekeken. Hopelijk gaat het je goed, en ben je ze gewoon vergeten? Edoderoo (overleg) 20 sep 2018 07:25 (CEST)

doorverwijzing->dp[bewerken]

Met deze edit maakte je in 1x 7 links kapot. Edoderoo (overleg) 16 sep 2018 09:06 (CEST)

  • Dat kan al eens gebeuren als twee personen dezelfde naam hebben. In elk geval... Opgelost, de helft van die doorverwijzingen waren lijsten en 1/3de was sowieso verkeerd gelinkt (hoorden bij een balletpedagoog ipv bij de politicus of de redacteur). Bjelka (overleg) 16 sep 2018 12:17 (CEST)

Nieuwe artikelen[bewerken]

Beste Bjelka, bij deze de formele belofte dat ik vanaf heden geen enkel nieuw artikel van jou bewerk tot één week na jouw laatste wijziging of ten laatste twee weken na aanmaak. Ik hoop dat daarmee jouw gemoedsrust terugkeert. Ik hoop dat dit een begin kan zijn van een genormaliseerde relatie. Indien je problemen hebt met mijn bewerkingen, mag je altijd overleg opstarten. Jij mag van mij gerust mijn artikelen onmiddellijk na aanmaak bewerken. Akadunzio (overleg) 23 sep 2018 15:00 (CEST)

Kris Van Haver[bewerken]

Beste Bjelka, je bent een artikel gestart over Kris Van Haver met een meebezig-sjabloon. Maar intussen is er niets meer aan gebeurd. Zou het kunnen dat je dit vergeten bent? Groeten, Queeste (overleg) 25 sep 2018 17:15 (CEST)

Vandalisme[bewerken]

Waarom loop je de hele boel te verneuken? Waar slaat het op om zaken als "vereniging", "club" en "handbal(l)" voluit te schrijven in de naam? Waar slaat het op om redirect pagina's in categorieen op te nemen? Er zijn nu nog amper links die niet geredirect worden op de artikel pagina's. In en in triest mensen als jij. Sb008 (overleg) 30 sep 2018 17:13 (CEST)

Op gebruikers die mij met zulke taal aanspreken reageer ik niet. Dit is hier geen kleutertuin. Met vriendelijke groet, Bjelka (overleg) 30 sep 2018 23:30 (CEST)
Misschien moet jij de conventies eerst eens goed lezen voordat je met je persoonlijke ideeen hier de hele boel loopt te verstieren. WP:NAAM#Organisaties. Hier staat: "Afkortingen die deel uitmaken van de naam van een organisatie schrijf je niet voluit: NRC Handelsblad, PCM Uitgevers, KV Kortrijk." Zoals je ziet wordt als laatste "KV Kortrijk" genoemd, een vereniging. Dus niet woorden als "vereniging", "club" en "handbal(l)" voluit schrijven. Verder, Handbalclub Elckerlyc Tongeren is geen voormalige vereniging maar een oude naam van de nog altijd bestaande vereniging HC Tongeren. Een en dezelfde vereniging hoeft niet onder 2 namen in de categorie te worden opgenomen. Het is hier inderdaad geen speeltuin. Dus ga ergens anders de inspanningen van anderen lopen te verzieken. Ik ga er dan ook van uit dat je al je vandalisme ongedaan gaat maken. Sb008 (overleg) 1 okt 2018 00:02 (CEST)
Beste Sb008, misschien moet je niet telkens meteen Vandalisme roepen als je mensen tegenkomt die een andere mening hebben? Veel plezier nog op Wikipedia! Den Hieperboree (overleg) 1 okt 2018 00:08 (CEST).
Ik verzoek u nogmaals om normaal taalgebruik te hanteren, indien u dat niet kan, ga dan ergens anders de kleuter uithangen. Overigens raad ik u aan om eens te kijken wie verschillende van die artikels over handbalclubs heeft aangemaakt, alvorens die aanmaker ervan van "vandalisme" te komen beschuldigen. Zoals reeds gesteld is Handbalclub Elckerlyc Tongeren een historische naam van een sportclub, en is er bijgevolg niets mis mee om die ook als dusdanig te categoriseren. Meer zelfs een categorie is een zoektool, niet meer of niet minder, het is dan ook logisch dat een historische naam is gecategoriseerd. Dit vergemakkelijkt immers het zoekproces. Ze worden daarenboven ook in een andere kleur weergegeven, net om aan te duiden dat het een doorverwijzing betreft. Bij de afkortingen is het zo dat als u bv HC Eynatten-Raeren intyped in de zoekbalk, u dankzij de redirect automatisch doorverwezen wordt naar het artikel met de correcte naam van de club, met name Handball Club Eynatten-Raeren. Hopelijk zijn de dingen nu wat duidelijker voor je. Met vriendelijke groet, Bjelka (overleg) 1 okt 2018 00:27 (CEST)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Ik benoem zaken zoals ze zijn. Dat men in Vlaanderen mogelijk moeite heeft met bepaalde woorden die in Nederland niet ongewoon zijn, is niet mijn probleem. Je bent hier inmiddels bijna 8 jaar actief en zou dus met verschillende conventies bekend moeten zijn, of anders op zijn minst moeten weten dat je verenigingsnamen niet zonder enige aanleiding gaat aanpassen. Ik heb je gewezen op WP:NAAM#Organisaties. Men is daar volslagen helder over verenigingsnamen. Maar ik wil het nog wel een tweede keer voor je citeren: "Afkortingen die deel uitmaken van de naam van een organisatie schrijf je niet voluit: NRC Handelsblad, PCM Uitgevers, KV Kortrijk.". De correcte titel is dus HC Eynatten-Raeren en niet Handball Club Eynatten-Raeren. Volledig officieel is het zelfs Handballclub Eynatten-Raeren VoG. Echter op Wikipedia gaat om de meest gangbare naam.

Ik heb goed gekeken en geconstateerd dat niet al te lang geleden precies 1 persoon bezig is geweest met het herbenoemen van verenigingsnamen van een vorm die conform de conventie is naar een vorm die dat niet is. Wie het artikel heeft aangemaakt is daarbij totaal irrelevant. Waar het om gaat is wie aan het hernoemen is geslagen.

Dan specifiek Tongeren. Deze pagina heb je hernoemd van HC Tongeren naar Handbal Klub Tongeren en vervolgens weer naar Handbalclub Tongeren. Daarnaast creeer je additioneel nog een automatische doorverwijspagina Handbalclub Elckerlyc Tongeren. Als gevolg van jouw acties zijn er dus 3 automatische doorverwijspagina's, te weten HC Tongeren, Handbal Klub Tongeren en Handbalclub Elckerlyc Tongeren.

Alleen voor Handbalclub Elckerlyc Tongeren vind je het nodig om deze aan categorieen toe te voegen. Voor de andere 2 doorverwijspagina's niet. Als het al zo zou zijn, zoals jij beweert, dat ook historische namen gecategoriseerd moeten worden, waarom doe je dit dan niet voor de andere 2? En niet ook voor de verder nog voorkomende oude namen United HC Tongeren, United Tongeren, Hc united Tongeren vzw en Callant Tongeren?

En waarom zorg je er niet voor dat al deze doorverwijspagina's verwijzen naar Handbal Tongeren?

In jouw redenatie zou een en dezelfde vereniging onder maar liefst 9 namen in de categorie van Belgische handbalclubs moeten worden opgenomen.

Maar jouw redenatie deugt hoe dan ook niet. Misschien WP:R#Categorie eens goed lezen. En met name de voorbeelden wanneer categorien op een doorverwijspagina verantwoord is.

Misschien is het daarom wel zo dat, op een persoon na, niemand deze constructie gebruikt. En wie zou die ene persoon nu wel niet zijn?

En die persoon spreek ik daar op aan en niemand anders. En wat had ik tegen je moeten zeggen? Had ik je een compliment moeten geven voor het moedwillig aan de kant te schuiven van conventies? Hoe wil jij dat ik het benoem wanneer iemand correctie titels omzet naar incorrecte titels? Wanneer je allerlei doorverwijzingen creeert naar pagina's met een foute naam? Wanneer je onterecht categorieen opneemt op een doorverwijspagina en dan ook nog eens op een inconsequentie manier? Ik kan geen fraai woord bedenken voor die alles behalve fraaie acties. En als je nu net 2 weken actief was op Wikipedia. Maar dat is bepaald niet het geval.

Alle door mij gebruikte woorden staan gewoon in het Nederlands woordenboek. Ik heb je aangesproken op je acties en niet op je hoedanigheid als persoon. Indien je niet wenst dat ik een waarde oordeel op je acties plak, moet je misschien je acties eerst beter overwegen.

Ik moet een normaal taalgebruik hanteren? Misschien moet jij eerst eens normaal de conventies volgen en niet iets waar ik stap voor stap de chaos probeer op te ruimen, deze chaos weer te vergroten.

Acht jaar lid en dan nog ondoordacht te werk gaan. Dat is zeker normaal?

Ik verzoek jou om van de handbal pagina's af te blijven, dan hoef jij je geen zorgen meer te maken over de manier waarop ik jou aanspreek.

Als je niet positief kan bijdragen ga dan je de pagina's waar jij je energie in hebt gestopt lekker overhoop gooien.

Voor mij was het al duidelijk, hopelijk voor jou nu ook.Sb008 (overleg) 1 okt 2018 07:04 (CEST)

Louis Goossens[bewerken]

Beste Bjelka, bij je artikel over Louis Goossens voeg je de categorie "Belgisch advocaat" toe. De afspraak is echter dat alleen die categorieën toegevoegd worden waarvoor een persoon relevant is. Ik lees nergens dat hij als advocaat enige relevantie zou hebben, of zie ik dat mis? Queeste (overleg) 4 okt 2018 15:13 (CEST)