Overleg gebruiker:Bjelka

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Hallo Bjelka, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.936.579 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

*


Wegens stalking door een gebruiker wiens naam niet genoemd mag worden, heb ik besloten geen bijdrages meer aan wikipedia te doen. Alle berichten op deze pagina zullen zonder verder gevolg geklasseerd worden. Met vriendelijke groet, Bjelka (overleg) 26 mrt 2018 21:51 (CEST)

Categorie op gemeenten[bewerken]

Beste Bjelka,

 • 1) U hebt dezer dagen verschillende verwijzigingen naar gemeenten verwijderd (o.m. bij Raf Seys naar categorie Koekelare). Op welke richtlijn baseert u zich hiervoor? De verwijzing is nochtans niet naar 'Koekelare' maar naar 'Categorie: Koekelare' en ik verneem graag welke richtlijn verbiedt om een verwijzing van een persoon naar zulke categorie toe te voegen. Andries Van den Abeele (overleg) 18 jun 2018 13:16 (CEST)
 • 2) U bent sinds vele maanden aangeduid als 'vertrokken' en 'uiterst zelden bijdragende'. En toch blijft u zeer actief. Hoe zit dat?

Met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 18 jun 2018 13:16 (CEST)

  • Beste Andries, waar de richtlijn staat (personen niet categoriseren op gemeente of provincie) moet ik je helaas schuldig blijven. Het is iets dat Gebruiker:AGL (=> Overleg gebruiker:AGL) me in 2010 (bij een van mijn allereerste wikipedia-bewerkingen) ooit heeft meegedeeld, mss kan hij je vertellen waar je deze richtlijn kan vinden. Wel is er op de betreffende pagina's vaak een pagina aanwezig - 'bekende Koekelarenaren' in dit geval - waar ruimte is om personen met een bijzondere band (geboren, woonachtig of een andere significante band met de gemeente) te vermelden. Met vriendelijke groet, Bjelka (overleg) 18 jun 2018 21:49 (CEST)

=> Beste Andries (bis), Betreffende je vraag: Gebruiker:AGL geeft hier toelichting en verwijst daarvoor naar de 'inleiding' op Categorie:Persoon_naar_nationaliteit. m.v.g. Bjelka (overleg) 18 jun 2018 21:55 (CEST)

Voorzitters van kleine amateurclubs[bewerken]

Beste Bjelka, wie voorzitter is van een kleine amateurclub is totaal irrelevant. We moeten daar dan ook geen lijstjes van beginnen te maken. Tenslotte is het niet de bedoeling alles wat je vindt over een bepaald onderwerp hier te vermelden. Het moet relevante informatie zijn. Met vriendelijke groeten, Akadunzio (overleg) 22 jun 2018 18:35 (CEST)

 • Geachte Akadunzio, gelieve niet je eigen richtlijnen te verzinnen. Er is helemaal niets mis mee om dat in een artikel op te nemen. Indien u van mening bent dat daar een richtlijn over bestaat gelieve dan de link te geven. Overigens heb ik u al meermaals aangegeven dat ik het als storend ervaar dat u mij heel de tijd stalked. Nogmaals een verzoek daar met op te houden. Bjelka (overleg) 22 jun 2018 22:31 (CEST)
  • Beste Bjelka, ik verzin geen eigen regels. De voorzitter van zo'n clubs zijn niet relevant en het is aan jou om aan te tonen dat dit feit wel relevant zou zijn. Dat jij het uniek of historisch vindt dat in 2017 een vrouw voorzitter wordt van een amateurclub is niet voldoende voor opname in een encyclopedie. Dat moet je aantonen door onafhankelijke bronnen. Akadunzio (overleg) 22 jun 2018 23:20 (CEST)
   • Ik stel vast:
1). U heeft geen richtlijn gevonden dat in de historiek van een vereniging de voormalige voorzitters niet (mogen) vermeld worden. (Iets wat overigens heel gebruikelijk is bij de historiek van verenigingen)
2). Bij de vermelding op het artikel Rugbyclub Oudsbergen in het hoofdstuk 'geschiedenis' van het gegeven dat het de eerste vrouw is die voorzitter werd van een Belgische rugbyclub => Daar staat heel duidelijk een bron bij vermeld.
3). De door u als 'kleine amateurclub' beschreven club, had een vrouwenteam in de hoogste nationale divisie. Bjelka (overleg) 22 jun 2018 23:22 (CEST)
Beste Bjelka:
 1. Misschien moet je WP:Vijf zuilen eens lezen. Dat is de basis van Wikipedia. Dan zul je verstaan dat een lijst van voorzitters van een kleine amateurclub niet relevant zijn. Voorzitters van professionele clubs zijn dat wel.
 2. In de bron staat anders duidelijk 'Vlaamse' en niet 'Belgische'. Dus is geen primeur. En die bron is geen onafhankelijk bron, maar de Vlaamse Rugbybond. Er is dus niet aangetoond dat dit feit beschreven werd door bijvoorbeeld de Belgisch media en dus relevant zou zijn.
 3. Ik heb het feit dat de damesploeg van deze kleine amateurclub één jaar in de hoogste afdeling heeft gespeeld toch niet geschrapt in het artikel. Er valt trouwens op te merken dat het vrouwenrugby in België ook nauwelijks beschreven werd door de Belgische media. Laat staan dat het relevant zou zijn wie de voorzitters zouden zijn van die clubs. Akadunzio (overleg) 23 jun 2018 00:08 (CEST)
     • 1). Uw argumentatie houdt geen steek. Op een willekeurige pagina van een sportvereniging op wikipedia (in dit geval Sporting Wijchmaal) stel ik vast dat alvast de huidige voorzitter van de club wordt vermeld. (een gegeven dat u in de infobox van de vereniging verwijderde).
2). U zoekt spijkers op laag water. De vermelding van de voormalige voorzitters op een artikel over de vereniging zelf is op zich relevant voor de geschiedenis van een vereniging. Of dat nu een professionele club of een amateurvereniging is. Dit mocht anders zijn mochten het uitgebreide biografieën zijn van niet encyclopedische personen.
3). U stalkt mij op elk artikel (ondanks talloze verzoeken om met dat ergerlijke gedrag te stoppen), om vervolgens met de 'natte vinger'- en typerend 'ik Akadunzio ben van mening dat een koe vijf poten heeft, dus het is zo' zaken aan te passen. Zo veranderde u bv. op het desbetreffende artikel een wikilink naar de nationale competitie (waar de vrouwencompetitie beschreven staat) door een wikilink naar een onbestaande pagina.
4). Of de vrouwencompetitie van het rugby in België nauwelijks wordt beschreven in de nationale (algemene) pers is niet ter zake doende. Feit daarentegen is wel dat de club actief was in de hoogste afdeling van haar sport.
5). De link verwijst naar Rugbypost.be en niet naar Rugby Vlaanderen. Bjelka (overleg) 23 jun 2018 00:26 (CEST)
Beste Bjelka, het feit dat de voorzitter ingevuld wordt op infoboxen maakt het vermelden nog niet relevant. Wikipedia is niet de bron om aan te tonen dat iets relevant is. Om de relevantie ervan aan te kunnen tonen, moet het feit beschreven worden door onafhankelijke bronnen. Een blog over rugby bijvoorbeeld hoort daar niet onder. En er is uiteraard een groot verschil voor wat er voor een club relevant is en wat er voor de encyclopedie relevant is. En dat is niet uitgevonden door mij, maar staat beschreven in de vijf zuilen (niet in de vijf poten van jouw koe). Dat de vrouwencompetitie wel of niet door de media of door andere onafhankelijke bronnen beschreven wordt doet wel ter zaken voor de relevantie. En dat maakt de voorzitter van tien jaar later nog niet relevant. Verder stalk ik jou niet, maar verbeter ik jouw artikelen. Je zou daar dankbaar voor moeten zijn in plaats van mij daarvoor aan te vallen. Akadunzio (overleg) 23 jun 2018 01:02 (CEST)
Akadunzio, ik toon er met aan dat het gebruikelijk is om in een infobox die voorzitter te vermelden. Iets dat reeds gebruikelijk is, hoeft bijgevolg in een ander artikel niet meer te worden aangetoond. Een nee rugbypost.be is ook geen blog, maar een nieuwswebsite over rugby. (aub informeer u eerst - maal 4 vandaag alweer). Bjelka (overleg) 23 jun 2018 01:12 (CEST)
Die infoboxen zijn aangemaakt voor professionele voetbalploegen. Het invullen van de voorzitter bij amateurclubs uit provinciale gebeurt meestal door iemand van de club zelf en is meestal niet op basis van onafhankelijke bronnen. En toont dus niet de relevantie aan. En een lijst van voorzitters is al helemaal niet relevant voor amateurclubs. Akadunzio (overleg) 23 jun 2018 01:20 (CEST)
Dat is een mening. Maar nogmaals daar heeft u vooralsnog geen richtlijn voor kunnen aanbrengen. Feit staat wel vast dat er tal van artikels zijn waar die parameter is ingevuld, wat aantoont dat het een gebruikelijk gegeven op wikipedia is. Indien u van mening bent dat dit niet-relevant is zou u bijvoorbeeld een peiling kunnen opzetten over deze parameter in infoboxen.
U stelt hierboven: "Die infoboxen zijn aangemaakt voor professionele voetbalploegen." Wanneer ik Sjabloon:Infobox voetbalclub bezoek kan ik niet vaststellen dat deze infobox uitsluitend zou bedoeld zijn voor professionele voetbalclubs. Tevens kan ik aldaar ook niet vaststellen dat er vermeld zou staan dat de 'parameter voorzitter' enkel zou ingevuld mogen worden indien het een zogenaamde professionele club betreft. Een duidelijk voorbeeld alweer van: "Ik Akadunzio stel dat een koe vijf poten heeft, dus het is zo". Ik sluit hierbij deze discussie af, gelieve mij niet langer lastig te vallen met uw commentaren. Bjelka (overleg) 23 jun 2018 01:25 (CEST)
Beste Bjelka WP:Vijf zuilen is de samenvatting van alle richtlijnen en daar voldoet deze informatie niet aan. En de bewijslast om aan te tonen dat iets relevant is of niet ligt bij diegene die het toevoegt. En stop nu eens met jouw koe met vijf poten. Die vergelijking slaat gewoon nergens op. Akadunzio (overleg) 23 jun 2018 01:42 (CEST)
Waar lees ik op 'Wikipedia:Vijf zuilen' dat voorzitters van een vereniging niet vermeld mogen worden? U verkondigt uw eigen mening, maar kan deze niet staven aan de hand van een richtlijn. Overigens kunnen veel van uw acties beschouwd worden als BTNI, en zoals op de pagina beschreven wekt dat irritatie op. Nogmaals het verzoek er mee te stoppen. Bjelka (overleg) 23 jun 2018 01:56 (CEST)
Er staat bijvoorbeeld in: "Wikipedia is geen verzameling samengeraapte informatie." en "We streven naar nauwkeurigheid, waarbij de inhoud verifieerbaar is in gezaghebbende publicaties." Waar zijn jouw gezaghebbende publicaties voor jouw verzamelde informatie? En dit staat er ook in: "Doe geen persoonlijke aanvallen of generalisaties". Akadunzio (overleg) 23 jun 2018 02:10 (CEST)
Dus u bent van mening dat het vermelden van een voormalige voorzitter - iets wat duidelijk tot de historiek van een vereniging behoort - een samenraapsel van informatie is. Bedenkelijke stelling. Overigens is mij verwijten dat ik geen bronnen zou vermelden wel heel kolderiek om te lezen van een persoon die zelf zelden tot nooit aan bronvermelding doet. Akadunzio, voor de honderdduizendeneenste maal... ga u bezig houden met zinnige zaken i.p.v. een zinloze discussie te komen voeren. Bjelka (overleg) 23 jun 2018 02:16 (CEST)
Beste Bjelka, waarom zou dit een bedenkelijke stelling zijn? Dat is informatie die belangrijk is voor diegene die bij die vereniging betrokken zijn, maar niet voor Wikipedia. Ik heb jou niet verweten dat je geen bronnen hebt vermeld voor die informatie. Je hebt geen enkele gezaghebbende bron aangedragen die deze informatie beschrijft en daardoor aantoont dat deze informatie relevant is om hier vermeld te worden. Akadunzio (overleg) 23 jun 2018 02:25 (CEST)
Geeuw. U brengt nog steeds geen richtlijn aan, zolang u daar niet in slaagt zal ik niet verder reageren op uw irritante gedrag. Bjelka (overleg) 23 jun 2018 02:30 (CEST)
Weet je niet wat een gezaghebbende bron is? Dat is niet de website van een club en ook geen blog, maar een landelijke krant, radio of televisie of een boek dat landelijk uitgegeven wordt of een wetenschappelijk artikel van een gezaghebbend instituut of onderwijsinstelling. En als je dat niet kan aanbrengen is de informatie niet geschikt voor Wikipedia. Dat is een grondregel, die jij blijkbaar beweert niet te kennen. Akadunzio (overleg) 23 jun 2018 02:41 (CEST)
Geeuw (bis). Bjelka (overleg) 23 jun 2018 02:47 (CEST)

Contacten[bewerken]

Beste Bjelka,

Bedankt voor uw vriendelijke reactie op mijn overleg.

Ik meen me te herinneren dat we vroeger een meningsverschil hadden over de plaatsing van oorlogsburgemeesters in de rijen van burgemeesters, en onlangs over de vermelding van personen in bepaalde categorieën. Niets zeer fundamenteels.

Wat me intrigeert is dat u zo actief bent, maar toch afficheert dat u vertrokken bent. Hoe zit dat?

met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 4 jul 2018 09:52 (CEST)

Bronsjabloon op Een bij voor jou en mij[bewerken]

Zie de Lijst van verhalen van Suske en Wiske. Het gaat hier dus niet om het albumnummer (dat is in dit geval helemaal niet van toepassing), maar om het nummer dat het verhaal "echt" heeft, dat wil zeggen als hoeveelste verhaal het is verschenen sinds de reeks in 1945 begon. Daarmee is het bronsjabloon dus onnodig. Zou je zo vriendelijk willen zijn het zelf weer even weg te halen? De Wikischim (overleg) 4 jul 2018 10:49 (CEST)

Beker van België handbal[bewerken]

Beste Bjelka, het is een vreemde manier om het artikel Beker van België (handbal) te wijzigen in Beker van België (dameshandbal) en daarna op de doorverwijzing het artikel terug te plaatsen. Nu staat de geschiedenis bij het hernoemde artikel en staat er bij het oorspronkelijke artikel geen geschiedenis meer. Je had dit beter opgelost door een nieuw artikel aan te maken met als titel Beker van België (dameshandbal). Als er al nood was om het artikel op te splitsen. Want die zie ik persoonlijk niet echt, want je kan ook doorverwijzen naar hoofdstukken van een artikel. Akadunzio (overleg) 7 jul 2018 13:53 (CEST)

Handbalclub Aalst[bewerken]

Beste Bjelka, volgens mij meng je weer enkele zaken door elkaar door niet zorgvuldig genoeg te lezen. Handbalclub Aalst werd niet opgericht als Sparta Aalst, maar is een nieuwe club. Op de website van HC Aalst staat inderdaad dat de stad Aalst een rijke geschiedenis is heeft in het handbal met clubs als Sparta Aalst, HC Eendracht Vrij Aalst en HC Rosis Aalst, maar dat die verloren is gegaan. De nieuw opgerichte club HC Aalst wil Aalst terug op de handbalkaart zetten en is dus overduidelijk een nieuwe club. Akadunzio (overleg) 7 jul 2018 14:26 (CEST)

Cyriel Van Hulle[bewerken]

Beste Bjelka, in het artikel Cyriel Van Hulle beweer je dat die burgemeester was van Vladslo en daarna van Woesten. Heb jij bronnen dat het hier tweemaal over dezelfde Cyriel Van Hulle gaat of is dit weer een berekende gok? Akadunzio (overleg) 8 jul 2018 09:17 (CEST)