Overleg gebruiker:Bjelka

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hallo Bjelka, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.917.936 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

*

Belgische provincieraadsverkiezingen 1985[bewerken]

Wellicht was het je ontschoten, maar op deze pagina stond een {{meebezig}}, maar er was al 30 dagen geen activiteit meer. Ik kon niet helemaal inschatten of je het sjabloon was vergeten, of het artikel, daarom hier een friendly reminder. Ik heb het sjabloon inmiddels verwijderd. ed0verleg 10 okt 2017 07:36 (CEST)

 • Oh, die was ik helemaal uit het oog verloren. Bedankt! Bjelka (overleg) 10 okt 2017 21:17 (CEST)

Verwijderverzoek categorie Vlaams vakbondsbestuurder[bewerken]

Beste Bjelka, op de pagina met verzoeken voor directe verwijdering riep uw nominatie van de categorie Vlaams vakbondsbestuurder discussie op. In lijn met WP:RVM ("In geval van enige twijfel ...") heb ik het daarom niet verwijderd, maar de nominatie verplaatst naar WP:TBC, zodat daar het gesprek over het al dan niet verwijderen van deze categorie kan plaatsvinden. Het leek me correct dit even te noemen. Met vriendelijke groet, Machaerus (overleg) 10 okt 2017 17:48 (CEST)

Beer of aal[bewerken]

In deze bewerking stel je dat de Roelandtshof 'een loskaai voor beer of aal' was. Wat betekenen 'beer' en 'aal' in deze zin? Mannetjesvarkens (maar waarom aparte loskaaien voor beren en zeugen?) en palingen? Verkeerde vertaling van 'beer and ale'? Nog iets anders? - André Engels (overleg) 13 okt 2017 08:40 (CEST)

 • De bron specificeerde dat niet, maar gezien de bron is een verkeerde vertaling uit het Engels weinig waarschijnlijk. (zie Fiche Roelandtshof; Inventaris Onroerend Erfgoed). Met vriendelijke groet, Bjelka (overleg) 13 okt 2017 14:34 (CEST)
  • Beer is vloeibare mest van menselijke oorsprong en aal (of aalt) is mestvocht. Sonuwe () 22 okt 2017 21:56 (CEST)
   •  :-), kans is id. groot, maar heb je daar een bron over gevonden? (ivm Roelandtshof) ;-) Bjelka (overleg) 23 okt 2017 20:51 (CEST)
    • Vroeger waren er wel meer loskaaien langs de Schelde waar het overschot van de menselijke ontlasting uit de stad werd aangevoerd om te gebruiken op het platteland. Dat werd aangevoerd per schip, de zogenaamde "beerotters", zie ook het artikel otter. Sonuwe () 24 okt 2017 10:53 (CEST)

Categorie:KaP-politicus of LP-politicus[bewerken]

Beste Bjelka, volgens mij zijn KaP en LP door jou verzonnen afkortingen. LP staat voor Libertarische Partij. Het kan niet de bedoeling zijn dat je voor categorieën zelfverzonnen afkortingen gebruikt. Graag dus bronnen waar deze afkorting zou gebruikt worden. Akadunzio (overleg) 15 okt 2017 20:10 (CEST)

Florent Beeckx[bewerken]

Beste Bjelka, gelieve aan het overleg deel te nemen in plaats van gebruikers op een ongepaste manier te beschuldigen. Akadunzio (overleg) 10 nov 2017 22:42 (CET)

Ik heb u reeds aangegeven dat ik geen "overleg" met u wens omwille van de herhaaldelijke problemen die zich met u stellen. Dat er rondom Akadunzio vaak problemen zijn, blijkt ook uit het feit dat dit in ruim twee jaar tijd inmiddels de achtste ArbComzaak is rondom zijn persoon. ... Er in het algemeen sprake is van een "patroon van problematisch gedrag" en een "patroon van ongewenste bewerkingen ... Zolang u dit gedrag blijft stellen zie ik geen reden tot overleg met u. Met vriendelijke groet. Bjelka (overleg) 10 nov 2017 22:47 (CET)
Beste Bjelka, als je geen overleg wenst te plegen, dien je ook de consequent te zijn en geen verbeteringen van mij terug te draaien. Akadunzio (overleg) 10 nov 2017 23:09 (CET)
U pleegt vandalisme-acties, vanzelfsprekend worden die teruggedraait. Bjelka (overleg) 10 nov 2017 23:13 (CET)
Dat van dat vandalisme kan je niet hard maken, want ik volg gewoon de bronnen. Je dient die verbeteringen dus helemaal niet terug te draaien. Akadunzio (overleg) 11 nov 2017 00:43 (CET)

Federatie van Katholieke Kringen en Conservatieve Verenigingen[bewerken]

Beste Bjelka, gelieve te stoppen met de bewerkingsoorlog. Volgens de richtlijn dienen we de gangbare Nederlandstalige benaming te gebruiken en dat is "Federatie van Katholieke Kringen en Conservatieve Verenigingen". Deze richtlijn geldt ook voor jou. Akadunzio (overleg) 12 nov 2017 19:49 (CET)

Ik heb u reeds aangegeven dat ik geen "overleg" met u wens omwille van de herhaaldelijke problemen die zich met u stellen. Dat er rondom Akadunzio vaak problemen zijn, blijkt ook uit het feit dat dit in ruim twee jaar tijd inmiddels de achtste ArbComzaak is rondom zijn persoon. ... Er in het algemeen sprake is van een "patroon van problematisch gedrag" en een "patroon van ongewenste bewerkingen ... Zolang u dit gedrag blijft stellen zie ik geen reden tot overleg met u. Gelieve te stoppen met uw vandalisme-acties. Met vriendelijke groet. Bjelka (overleg) 10 nov 2017 22:47 (CET)
Beste Bjelka, iets aanpassen volgens de richtlijn Nederlandstalige titels is geen vandalisme. Dat je niet wil overleggen is jouw probleem, maar dat geeft je nog niet het recht om een bewerkingsoorlog te voeren. Met vriendelijke groeten, Akadunzio (overleg) 12 nov 2017 20:13 (CET)

editwar[bewerken]

Moi Bjelka, is het niet wt vreemd om direct na een blokkade van Akadunzio jouw versie terug te plaatsen? Zo lijkt het wel heel erg dat je een blok vraagt om een inhoudelijk punt er door te drukken, daar zijn bloks niet voor bedoeld. Peter b (overleg) 12 nov 2017 22:06 (CET)

HVV[bewerken]

Je hebt van HVV een doorverwijspagina gemaakt, maar er zijn nu heel veel links die hier naartoe verwijzen, zie [[[Speciaal:VerwijzingenNaarHier/HVV]]. Ik heb echt geen idee waar het artikel eerst heen verwees, dus nu is het een enorme puzzel geworden welk van de voetbalclubs in elk van de links wordt bedoeld. Want ik kwam alleen maar voetbalclubs tegen. Ik denk dat voor jouw wijziging naar de juiste club werd doorverwezen, dus ik zie nu ook niet in waarom deze situatie beter is dan die voor het weekend. Waarom moest dit een DP worden, wat op zich geen slecht idee is, en waarom ben je halverwege het doen van je verandering gestopt? ed0verleg 13 nov 2017 07:34 (CET)

1I/2017 U1 ('Oumuamua)[bewerken]

Beste Bjelka,

Met deze bewerking wijzigde je de artikeltitel van "1I/ʻOumuamua" naar "1I/2017 U1 ('Oumuamua))". Ik heb geen bezwaar tegen de nieuwe titel — bij mijn weten zijn beide juist — maar ik vraag me wel af waarom je deze titel beter vindt.

Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 21 nov 2017 11:41 (CET)

Omdat de vorige niet zo in de titel werd gebruikt. Nu stemt de aanvangszin beter overeen met de titel van het artikel. Bjelka (overleg) 21 nov 2017 11:43 (CET)
Aha, daar had ik overheen gekeken. Dank je. Magere Hein (overleg) 21 nov 2017 12:37 (CET)

Bedankt voor de inzet![bewerken]

Hallo Bjelka. Via deze weg wil ik graag mijn waardering uitdragen voor de vele interessante artikelen van je hand (die ik onafgebroken de revue zie passeren) waar ik "u" tegen zeg! Bedankt daarvoor! Met vriendelijke groeten, Rode raaf (overleg) 13 dec 2017 06:39 (CET)