Overleg gebruiker:Bjelka

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hallo Bjelka, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.926.599 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

*


Elke Boxoen[bewerken]

Hallo Bjelka, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Elke Boxoen. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.Fred (overleg) 28 jan 2018 12:27 (CET)

Beoordelingsnominatie van o.a. Luc Thijs[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Luc Thijs door Saschaporsche, FCI Wereldkampioenschap dog dancing 2017 door Saschaporsche. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180128 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 29 jan 2018 01:02 (CET)

Wereldkampioenschappen zoetwaterhengelen[bewerken]

Beste Bjelka, het is niet nodig de uitslag te vermelden bij de stad, want dit heeft niet met die stad te maken. Als we bijvoorbeeld bij Parijs alle uitslagen van sportwedstrijden die daar hebben plaatsgevonden hebben dienen te vermelden, komen we plaats te kort. Wie er op die kampioenschappen wint, dient men daar niet te vinden. Akadunzio (overleg) 4 feb 2018 23:07 (CET)

Ingelogde vandaal[bewerken]

Beste Bjelka, als je me nog eenmaal ingelogde vandaal durft te noemen, vraag ik een blokkade voor je aan. Jouw onterechte beschuldigingen hebben nu lang genoeg geduurd. Akadunzio (overleg) 4 feb 2018 23:13 (CET)

 • U kan zich ook met andere zaken bezig houden, dan steeds BWO's te voeren en andere ongewenste handelingen te stellen. Ik stel vast dat u moedwillig conflict opzoekt door mij te volgen op wikipedia. Dat is een objectieve vaststelling en ongewenst gedrag. U vertoont, bezijden het feit dat u steeds ongewenste handelingen, stelt dus ook trolgedrag. Ten slotte heb ik u al meermaals gemeld dat ik niet gediend ben met uw (ongewenste) bewerkingen en waarom ik weiger op uw berichten op mijn OP te reageren. Getuige hiervan uw blokkeergeschiedenis e.a. Bjelka (overleg) 4 feb 2018 23:19 (CET)
  • Het kan zijn dat je niet graag hebt dat je slordige bijdrages verbeterd worden. De encyclopedie is er niet mee gediend om jouw fouten te laten staan, dus blijf ik je verbeteren. In mijn blokkeergeschiedenis staat geen enkel voorbeeld van ingelogd vandalisme. Akadunzio (overleg) 4 feb 2018 23:23 (CET)
  • Het steeds opnieuw toevoegen van ongeverifieerde informatie (zonder bronnen) is geen verbetering. Ik stel vast dat U dus toegeeft dat u aan stalking doet. Bjelka (overleg) 4 feb 2018 23:27 (CET)

Jappenkamp[bewerken]

Hej Bjelka! Mag ik je voorstellen om je twijfel in plaats van via een 'bronverzoek' gewoon op de overlegpagina van het artikel te plaatsen? Het is niet echt een bronverzoek en op de overlegpagina heb je ook veel meer de mogelijkheid om jezelf toe te lichten. Richard 6 feb 2018 11:05 (CET)

Beoordelingsnominatie Eddy Graller[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Eddy Graller dat is genomineerd door Akadunzio. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180208 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 9 feb 2018 01:06 (CET)

Afstand nemen[bewerken]

Beste Bjelka en Akadunzio, zouden jullie alsjeblieft afstand van elkaar willen nemen en niet meer op elkaar willen reageren? Jullie bederven elkaars werkplezier en als omstander is er ook geen lol aan te beleven. Jullie hebben beide de aanleg om artikelen te schijven die we hier graag willen. Willen jullie alleen dat doen? Please!! Ymnes (overleg) 12 feb 2018 18:41 (CET)

Belgisch hengelteam (heren)[bewerken]

Hallo Bjelka, Vraagje: bestaat er ook een hengelteam voor vrouwen? Zo niet, dan kan de naam ingekort worden tot Belgisch hengelteam. - groeten, vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 21 feb 2018 13:46 (CET)

Beste vis, ik heb al mijn bijdrages aan wikipedia (tijdelijk?) onhold gezet na een onaangename confrontatie met een ingelogde vandaal. Aangezien wikipedia niets wil doen aan de problemen die zich stellen met bepaalde gebruikers heb ik besloten niet langer bij te dragen. Met vriendelijke groet, Bjelka (overleg) 22 feb 2018 00:04 (CET)
akkoord - groeten, vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 22 feb 2018 11:49 (CET)

Belgische Typografische Federatie[bewerken]

Hoi Bjelka, ik zag dat je begonnen was aan de aanmaak van dit lemma, maar je hebt kennelijk je werk (nog) niet afgemaakt. Vergeten? vr groet Saschaporsche (overleg) 21 feb 2018 22:29 (CET)

 • Nee niet vergeten. Ik heb al mijn bijdrages aan wikipedia (tijdelijk?) onhold gezet na een onaangename confrontatie met een ingelogde vandaal. Aangezien wikipedia niets wil doen aan de problemen die zich stellen met bepaalde gebruikers heb ik besloten niet langer bij te dragen. Met vriendelijke groet, Bjelka (overleg) 21 feb 2018 23:59 (CET)
  • Goed, het lemma is niet compleet in deze staat. Wat stel je voor nu? vr groet Saschaporsche (overleg) 22 feb 2018 10:10 (CET)

Oplijsting stalkingsgedrag door akadunzio[bewerken]

 • Belgisch Volleybal Verbond
 • Vlaamse Volleybalbond
 • Koninklijk Belgisch Volleybalverbond
 • Emilie Claeys
 • Italiaans zoetwaterhengelteam
 • Frans zoetwaterhengelteam
 • Belgisch zoetwaterhengelteam
 • Engels zoetwaterhengelteam
 • Wereldkampioenschap zoetwaterhengelen
 • Karel Schroyens
 • Frans De Coninck
 • Instituut voor de nationale rekeningen
 • Wereldkampioenschap zoetwaterhengelen 2017
 • Belgische kampioenschappen veldrijden 2018
 • Guido Nullens
 • Luc Thijs
 • Renée Suerickx-Demarbaix
 • Geoffrey Batello
 • Wikipedia:Te beoordelen categorieën/Toegevoegd 2018 week 11

...

Bjelka (overleg) 6 mrt 2018 23:38 (CET)

Beste Bjelka, zou je nu eindelijk eens willen stoppen met dit storend gedrag en je opnieuw te richten naar de inhoud van de artikelen. Akadunzio (overleg) 6 mrt 2018 23:55 (CET)
Ik moest helaas vaststellen dat u het advies om 'elkaar te mijden', geuit door verschillende andere gebruikers, in de wind slaat en uw werksfeer-verstorend gedrag blijft verder zetten. Vandaar dit lijstje. Bjelka (overleg) 7 mrt 2018 00:04 (CET)
En waar zie je dan concreet de verstoring? Mogen deze artikelen niet meer verbeterd of aangevuld worden eens jij er aan gewerkt hebt? Akadunzio (overleg) 7 mrt 2018 00:10 (CET)
Ze hebben allemaal een kenmerk gemeen en dat is dat u mijn bijdrages op een ongezonde manier volgt (wat overeenkomsten vertoont met stalking). En dat beschouw ik als verstoring van de werksfeer. En nu zou ik u graag verzoeken mijn pagina te verlaten. Ik voel geen enkele behoefte om nog verdere communicatie met u te voeren zoals al meermaals aangegeven, net omwille van dat ongezonde gedrag.Bjelka (overleg) 7 mrt 2018 00:14 (CET)
Ik denk dat stalking toch iets anders is als verbeteringen aanbrengen in artikelen. Als iemand volgens haar geboorteakte op 9 mei is geboren en hier staat 8 mei dan verbeter ik dat gewoon met een de bron waar je dit kunt terugvinden. Daar kan toch niets op tegen zijn. Mijn artikelen over atleten worden ook stelselmatig door eenzelfde gebruiker nagekeken en eventueel verbeterd. Als ik het met iets niet eens ben, start ik gewoon overleg op. Dat zou je ook gewoon moeten doen. Akadunzio (overleg) 7 mrt 2018 00:28 (CET)
Ik zie stalking verschijnen, dus ik ben geinteresseerd. Ik open Geoffrey Batello en zie dat de stalking een verandering is van "het" naar "hij". Definieer stalking? Warpozio (overleg) 7 mrt 2018 17:08 (CET)
Ook een beetje vreemd dat het artikel over Renée Suerickx-Demarbaix wordt aangehaald als voorbeeld van stalking. Pas na zeven bijdrages van mij op dit artikel verschijnt Bjelka ten tonele. En dan probeert hij nog een BWO te lanceren die terecht onmiddellijk werd afgeblokt door Nerbert zeescouts. Ik vermoed dat Bjelka niet beseft wat hij hier over mij beweert. Door de lakse houding van de moderatoren denkt hij dat hij mij van alles en nog wat mag beschuldigen. Helaas voor hem is dat niet echt het geval. Akadunzio (overleg) 8 mrt 2018 00:46 (CET)

Belgische vakbonden[bewerken]

Beste Bjelka,

Ik wou je gezien je betrokkenheid met de categorieën even informeren over dit dit verzoek op de beoordelingspagina categorieën over de Belgische vakbonden.

Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 12 mrt 2018 03:52 (CET)

 • Beste Kippenvlees1, ik zie het nut van je voorstel niet in. Ik heb echter al mijn bijdrages aan wikipedia (tijdelijk?) onhold gezet na een onaangename confrontatie met een ingelogde vandaal. Aangezien wikipedia niets wil doen aan de problemen die zich stellen met bepaalde gebruikers heb ik besloten niet langer bij te dragen. Met vriendelijke groet, Bjelka (overleg) 12 mrt 2018 21:33 (CET)
  • Alweer valse beschuldigingen vanwege Bjelka, maar het moderatorencorps kijkt gewoon de andere kant op. Akadunzio (overleg) 12 mrt 2018 22:44 (CET)

Dringend verzoek[bewerken]

Beste Bjelka, het valt me op dat u in veel van uw laatste bijdragen Akadunzio kwalificeert als ingelogde vandaal. Ik verzoek u dringend hiermee te stoppen. Een dergelijke diskwalificerende typering van een gebruiker kan moeilijk anders dan als een persoonlijke aanval worden opgevat en komt op geen enkele manier de encyclopedie ten goede. Met vriendelijke groet, Machaerus (overleg) 13 mrt 2018 20:52 (CET)

 • Beste Machaerus, dat er rondom Akadunzio vaak problemen zijn, blijkt ook uit het feit dat dit in ruim twee jaar tijd inmiddels de achtste ArbComzaak is rondom zijn persoon., Er in het algemeen sprake is van een "patroon van problematisch gedrag" en een "patroon van ongewenste bewerkingen ... (citaat arbitragecommissie) Zie hier hier en hier. Ik heb al mijn bijdrages aan wikipedia (tijdelijk?) onhold gezet na een onaangename confrontatie met deze ingelogde vandaal. Aangezien wikipedia niets wil doen aan de problemen die zich stellen met bepaalde gebruikers heb ik besloten niet langer bij te dragen. Met vriendelijke groet, Bjelka (overleg) 15 mrt 2018 19:25 (CET)
  • Beste Bjelka, uiteraard staat het u vrij uw bijdragen op te schorten. Echter, ik heb u dringend verzocht niet meer de kwalificatie 'ingelogde vandaal' te gebruiken. Ik heb daarbij aangegeven dat een dergelijke kwalificatie moeilijk anders dan als een persoonlijke aanval opgevat kan worden. Welk meningsverschil u ook heeft, het uiten van persoonlijke aanvallen is niet de manier zo'n geschil op te lossen. In uw reactie op mijn verzoek zie ik echter dat u ervoor kiest die (dis)kwalificatie toch te blijven gebruiken. Om die reden heb ik u voor 24 uur geblokkeerd wegens het uiten van persoonlijke aanvallen. Ik verzoek u nogmaals dringend u in het vervolg van dergelijke kwalificaties te onthouden. Een betere weg naar een oplossing in een situatie dat collegiaal overleg een gepasseerd station is, en naar mijn indruk is dat hier het geval, zou langs de arbitragecommissie kunnen lopen. Persoonlijke aanvallen leiden echter nooit tot een oplossing. Met vriendelijke groet, Machaerus (overleg) 16 mrt 2018 22:33 (CET)