Overleg gebruiker:JanCK Fietser

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Welkom op mijn overlegpagina


  • Op overleg dat hier wordt begonnen, reageer ik ook hier.
  • Reageer op overleg dat ik elders ben begonnen, graag ook daar.
  • Nieuw overleg graag onderaan deze pagina beginnen door op Kopje toevoegen (rechtsboven) of hier te klikken.
  • Vermeld svp over welk artikel het gaat, liefst gelinkt tussen 2 vierkante haken ([[artikel]]).
  • Onderteken de bijdrage met vier tildes (~~~~) of door te klikken op het ondertekeningssymbool boven het bewerkveld: WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png
  • Tutoyeren? Graag!


JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg


Samenwerkingsster[bewerken]

Alsjeblieft! Een ster, omdat je zo goed bezig bent met structurele constructieve samenwerking, i.v.m. reddingsactie vandalismebestrijding/TBP, ga zo door! Rode raaf (overleg) 29 okt 2017 11:46 (CET)

Wauw! Ik ben zeer vereerd. Hartelijk dank! JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 29 okt 2017 12:01 (CET)

Slag bij Marathon[bewerken]

De uitspraak van John Stuart Mill was van mening dat the battle of Marathon, even as an event in English history, is more important than the battle of Hastings.

Natuurlijk lijkt dit overdreven, maar de logica die hij veronderstelde was, dat indien de Perzen bij Marathon de overwinning zouden behaald hebben en indien ze nadien ook de Spartanen zouden verslagen hebben, Griekenland en de Griekse kolonies in Zuid-Italië door Darius onderworpen zouden zijn. Dit zou verhinderd hebben dat de klassieke Griekse cultuur tot bloei zou zijn gekomen. De gevolgen daarvan zouden zeker immens geweest zijn, vermits de Romeinen hun eigen literatuur en beeldende kunsten vooral op Griekse voorbeelden hebben geïnspireerd.

Edgar Morin merkte op dat At Marathon and at Salamis, Athens preserved not only its independence, but the future of democracy and philosophy. Lysias en Plato noemden Athene daarom terecht de bewakers van de vrijheid van Griekenland en Europa. Uiteraard zou een Perzische overwinning het einde van de Atheense democratie betekend hebben.

Ik hoop hiermee uw vraag beantwoord te hebben. Arthur 69 (18 december 2017)

Enorm bedankt! Dat was heel nuttig. Ik heb de bron kunnen vinden en hem toegevoegd aan het artikel. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 18 dec 2017 11:47 (CET)

Kfar Giladi[bewerken]

hallo JanCKFietser, ik zag dat je de pagina Kfar Giladi nomineerde als nuweg. Echter na de plaatsing van het sjabloon heeft een collega het artikel ontdaan van taal- en stijlfouten. Ik ben van mening dat het niet nodig is het artikel te nuweggen omdat aan de oorspronkelijke nominatiereden is voldaan (kromme zinnen en taalfouten). Mocht jij van mening zijn dat het ondanks de taalaanpassingen nog niet voldoet dan zou je het artikel op TBP kunnen zetten. Hartelijke groet, Ecritures (overleg) 2 jan 2018 13:59 (CET)

Hallo Ecritures. Bedankt voor je bericht. Ik had inderdaad het artikel voor nuweg genomineerd omdat het in exact dezelfde vorm was teruggeplaatst. Maar de taalpoets daarna heeft er een veel beter artikel van gemaakt, dus ik ben het ermee eens dat je dat nuweg hebt weggehaald (voordat een moderator het misschien toch zou verwijderen) en me hebt ingelicht. Er nu nog een wiu van maken lijkt me niet nodig (E is het zeker), want ook daarin ben ik het met je eens: dit is wel een volwaardig artikel. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 2 jan 2018 14:45 (CET)
Ik heb wel besloten de oorspronkelijke nominator (Mbch331) in te lichten en de aanmaker (EliasBarOn) te melden wat de juiste procedure is. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 2 jan 2018 15:23 (CET)
Hoi JanCK Fietser, dank voor het bericht aan de oorspronkelijke nominator. Ik heb daar niet bij stil gestaan - een volgende keer zal ik ook die inlichten; ik had dat beter ook deze keer kunnen doen. Ecritures (overleg) 2 jan 2018 18:03 (CET)
Hallo Ecritures. Dat zit wel goed. Zoals je aan de tijden van mijn bewerkingen kunt zien, duurde het bij mij ook wel even voor ik me dat realiseerde.
Ik zie overigens dat er een hele discussie is ontstaan over het wel of niet nuweggen van herplaatste artikelen. Ik denk dat inmiddels alle argumenten wel zijn genoemd, dus ik zie geen reden daar nog iets aan toe te voegen. Ik was in ieder geval niet gepikeerd over jouw verwijdering van "mijn" (maar ik zie het niet als "mijn") oorspronkelijke nuweg. Ik had goede redenen dat te plaatsen en jij evenzo goede om het weer weg te halen. En dat er daardoor een discussie ontstaat over een verduidelijking van de regels is misschien wel goed, want ik doe het vaker (en ik zie anderen het ook doen), een herplaatst artikel nuweggen. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 2 jan 2018 23:25 (CET)

Spam[bewerken]

Dag Jan. Bedankt. De volgende keer kan je een blok aanvragen. Zie hier. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 4 jan 2018 13:12 (CET)

Ik zat inderdaad te twijfelen, maar omdat het dossier pas gisteren was aangemaakt, dacht ik, ik geef 'm nog even de tijd en zeg ditmaal in de bewerkingssamenvatting waarom ik het terugdraai. Jij trouwens bedankt voor het aanmaken van dat dossier. Heel nuttig. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 4 jan 2018 14:55 (CET)

Helemaal het einde[bewerken]

M'n oprechte excuses. Ik was van geen kwaad bewust. Ik heb dit programma ten onrechte vergeleken met Utopia. Ook heb ik me in het onderdeel "Gezinnen" ten onrechte vermeld dat de familie Pos werd vervangen door Karel en Ann. Dit heb ik er ook volkomen ten onrecht in gezet. Ik was er absoluut niet van bewust dat dit vandalisme was. Ik heb er zomaar klakkeloos van alles ingezet. Ik had dit inderdaad allemaal zelf verzonnen en dat was niet de bedoeling.

Nogmaals, m'n excuses. Het spijt me echt heel erg. Ik had dit niet moeten doen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 163.158.220.10 (overleg · bijdragen) 5 jan 2018 23:59

Bedankt voor je oprechte excuses. Helaas is dit artikel (sinds de fameuze uitzending waarin Ilona en Stephan de pagina op nogal vreemde wijze bewerkten) geregeld het doelwit van vandalisme, dus bewerkingen worden (niet alleen door mij) extra in de gaten gehouden. Maar zoals je kunt zien, heb ik aan jouw wijzigingen niet al te zwaar getild (anders dan een terugdraaiing), want er is geen berisping of waarschuwing uitgedeeld, iets wat bij zwaar vandalisme (gebruik van schuttingtaal, bewust verdraaien van feiten e.d.) wel wordt gedaan. Als ik zo snel kijk naar je bijdragen, dan zijn die in het algemeen zinvol, dus ga zo door. Misschien is het kiezen van een gebruikersnaam iets voor je? Het biedt veel voordelen (zie: Help:Aanmelden#Waarom aanmelden?). Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 6 jan 2018 07:24 (CET)

Genomineerd voor een WikiUil 2017, uitnodiging voor de uitreiking[bewerken]

Beste JanCK Fietser, Van 4 november t/m 30 november 2017 konden gebruikers van de Neerlandstalige Wikipedia de meest gewaardeerde gebruikers en projecten van 2017 nomineren. Minstens een van de Wikipedia-gebruikers heeft jou voorgedragen voor een WikiUil in de categorie:

  • NieuwkomerUil – een aanmoedingsprijs voor nieuwe gebruikers met hun goede start op Wikipedia.

Van harte gefeliciteerd met deze nominatie!

Van 1 januari t/m 14 januari 2018 konden alle actieve gebruikers op Wikipedia hun stem uitbrengen. Welke gebruikers en projecten daadwerkelijk een WikiUil winnen wordt pas bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de WikiUilen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Utrecht op zaterdag 20 januari en daarna ook op Wikipedia. Omdat je genomineerd bent voor deze prijs, willen we je graag uitnodigen voor deze nieuwjaarsbijeenkomst. Meer informatie kun je vinden op: Nieuwjaarsbijeenkomst 2018.

Na de uitreiking kan men gratis het Universiteitsmuseum Utrecht bezoeken en daarna volgt een gratis borrel. Om gratis toegang te hebben is inschrijven noodzakelijk. Blijf je liever anoniem kun je gerust een pseudoniem invullen: via deze link.

Daarnaast willen wij, als organisatoren van de uitreiking van de WikiUilen, ook graag weten of je komt of niet! Kun je dit ons laten weten?   Dat kan door hieronder op dit bericht te reageren, dat kan op de pagina van de Nieuwjaarsbijeekomst, of kan door ons een e-mail te sturen.

Dank voor je bijdragen aan Wikipedia in het afgelopen jaar en we hopen in de toekomst nog meer bijdragen van je te zien!

Namens de organisatie van de prijsuitreiking, Taketa & Romaine 15 jan 2018 11:12 (CET)

Ik ben sprakeloos. Daar had ik zelfs in mijn stoutste dromen niet op durven hopen: een nominatie voor een WikiUil! Heel erg bedankt aan degenen die op mij hebben gestemd. Helaas ben ik niet in de gelegenheid om op 20 januari naar Utrecht te komen, maar ik wens jullie een heel plezierige dag toe. Met de allervriendelijkste groeten, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 15 jan 2018 13:29 (CET)

Gefeliciteerd met de gekregen WikiUil[bewerken]

Uitreiking
WikiUilen 2017
WikiUil
De
NieuwkomerUil 2017
is uitgereikt aan
JanCK Fietser
ter waardering van
het uitstekende werk
in het verbeteren van
onze encyclopedie.

Hallo JanCK Fietser! Van harte gefeliciteerd met het ontvangen van de NieuwkomerUil 2017!!

We hopen dat je de ontvangen WikiUil een mooi plekje zult geven en deze blijk van waardering je veel plezier geeft in het werken op Wikipedia.

Naast de fysieke WikiUil krijg je ook deze digitale WikiUil die je een plekje kunt geven op je gebruikerspagina.

We hopen dat je in dit nieuwe jaar wederom een hoop mooie bijdragen mag doen om Wikipedia te verrijken en te verbeteren. Namens de WikiUilen Academie - Taketa & Romaine 20 jan 2018 23:24 (CET)

Van harte gefeliciteerd JanCK, dik verdiend! Glimlach Rode raaf (overleg) 21 jan 2018 09:59 (CET)
Dit is echt geweldig! En onvoorstelbaar. En nog voor ik ervoor kan bedanken, word ik al gefeliciteerd ook.
Ik had al nooit verwacht dat ik genomineerd zou worden, laat staan dat ik de WikiUil nog zou winnen ook. Er waren zulke goede andere kandidaten, echt waar. Enorm bedankt! JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 21 jan 2018 11:15 (CET)
Gefeliciteerd, inderdaad verdiend! M.v.g. - Richard kiwi Overleg 21 jan 2018 14:39 (CET)
Proficiat, welverdiend! KroySquare.jpgDirkVE overleg 21 jan 2018 17:17 (CET)
Beetje laat, maar alsnog gefeliciteerd met je WikiUil! Xxmarijnw overleg 27 jan 2018 18:38 (CET)

Ik heb hem vandaag ontvangen en trots de foto's op mijn gebruikerspagina gezet. Nogmaals mijn dank. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 2 feb 2018 17:09 (CET)

Firmin Vanden Bosch[bewerken]

Beste JanCKFietser, Bedankt voor het verwijderen van de lege ref (een foutje van mij; ikzelf slaagde daar niet in :-( AurelianusCaesar AurelianusCaesar (overleg) 30 jan 2018 11:54 (CET)

Graag gedaan! Heb je ook het bericht gezien dat ik op je overlegpagina heb achtergelaten over consistentie in de naam van de persoon en de titel van het artikel? Mvg, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 30 jan 2018 12:36 (CET)

Firmin Vanden Bosch / Jean Van den Bosch[bewerken]

Beste JanCK Fietser,

De echte schrijfwijze van de familienaam van deze advocaat/magistraat lijkt wel degelijk Vanden Bosch te zijn (en niet Van den Bosch), zie ook de huwelijksaankondigingen (bewaard in de Univ.bib UGent), de brieven van hem in dezelfde bib, en de schrijfwijze van zijn naam op zijn boek "Sur le Forum et Dans le Bois Sacré" (dat ik in mijn bezit heb). Op internet (en zelfs in de universiteitsbib.) worden de twee schrijfwijzen door elkaar gebruikt, en dat is redelijk verwarrend. Om het nog erger te maken: zijn zoon Jean (1910-1985; oud-ambassadeur in Congo) vind je in de UGent-bib (zie hieronder – wel een officiële publicatie!) en op internet alleen onder de naam “Van den Bosch”, evenzo op Jeans boek "Pré-Zaïre: le cordon mal coupé: document" (1986).

Het lijkt me daarom aangewezen om, zoals je suggereert, de kop boven het lemma te (laten) veranderen in Firmin Vanden Bosch, maar de naam Jean Van den Bosch in deze tekst en in Jeans eigen lemma ongewijzigd te laten.


https://lib.ugent.be/catalog/rug01:001759225 Titel: Coups de plume / Vanden Bosch, Firmin ; lettre-préf. Hermann de Baets. Auteur (persoon): Van den Bosch, Firmin, Baron, 1864-1949 viaf De Baets, Hermann, 1856-1922 viaf Editie: 2e éd. Uitgever: Gand : Siffer, 1892? 29 p.


Zoon Jean: https://lib.ugent.be/catalog/rug01:002269374 Titel: La représentation extérieure de la Belgique / Jean Van den Bosch. Auteur (persoon): Van den Bosch, Jean Auteur (organisatie): Ministère des affaires étrangères et du commerce extérieur. Services de l'information Uitgever: Bruxelles : Ministère des affaires étrangères et du commerce extérieur, 1961. Beschrijving: 16 p.


AurelianusCaesar (overleg) 30 jan 2018 14:39 (CET)

Ik heb het aangekaart op de verzoekpagina. Meestal volgt snel antwoord. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 30 jan 2018 17:18 (CET)
Op grond van het advies dat ik kreeg op de verzoekpagina, heb ik het artikel hernoemd naar Firmin Vandenbosch. Akkoord? JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 9 feb 2018 00:05 (CET)

Lijst burgemeesters van Kantens[bewerken]

Hartelijk dank voor je snel geboden hulp bij het aanbrengen/verbeteren van de juiste verwijzing! Ben zo nu en dan actief op Wikipedia wanneer mij wat invalt, maar mis dan de routine in het vlot bewerken van een artikel! M.vr.gr. Rent75

Graag gedaan! Het was inderdaad niet de makkelijkste link om in orde te krijgen. Ik weet niet waarom, maar ik moest een paar keer op Toon bewerking ter controle klikken voor het er correct stond. Misschien omdat het een link naar een pdf-file was? In ieder geval lijkt het nu te werken. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 12 feb 2018 23:18 (CET)

Geintje[bewerken]

Hallo JanCK Fietser. Heeft iemand je al eens gewezen op je beruchte bijna naamgenoot? Groet, SanderO (overleg) 13 feb 2018 12:28 (CET)

O boy! Nee, die kende ik niet. En hoe kan ik nu aantonen dat ik echt niet dezelfde ben? Glimlach JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 13 feb 2018 12:58 (CET)
Nou, gewoon door door te gaan met wat je aan het doen bent, denk ik. :-) SanderO (overleg) 13 feb 2018 13:09 (CET)

Luna (voornaam)[bewerken]

dat van die luna (voornaam) heb ik niet gedaan ik ben een onschuldige wikipedia gabruiker ik vind dit een schande met vriedelijke groeten lander2311

Kijk maar hier. Je plaatste ook schuttingtaal op een andere pagina, dus ik zie geen reden te geloven dat je onschuldig bent. Waar zijn je constructieve bijdragen dan? Ik zie uitsluitend vandalisme. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 15 feb 2018 12:52 (CET)

Kevin[bewerken]

Hoi JanCK Fietser. Die Kevin had ergens toch wel een punt op Kevin, vandaar deze nuancering. SanderO (overleg) 22 feb 2018 10:36 (CET)

Prima en dank je wel. Moet het dan iets worden genuanceerd op Chantal (voornaam)? Daar staat een vergelijkbaar verhaal. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 22 feb 2018 10:55 (CET)
Inderdaad: Uitgevoerd Uitgevoerd. Groet, SanderO (overleg) 22 feb 2018 11:19 (CET)
Ik heb nog iets radicaler veranderd. Ik heb bij de namen Chantal en Kevin het stukje wat aangepast en verkort. Het verschijnzl heb ik een eigen lemma gegeven en het in iets breder pesrpectief geplaatst. mvg HenriDuvent 22 feb 2018 12:47 (CET)
Goed werk! SanderO (overleg) 22 feb 2018 13:15 (CET)
Perfecte oplossing, Henri! En dat artikel over Kevinisme ziet er heel goed uit met bijdragen van veel gebruikers. Klasse. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 23 feb 2018 11:59 (CET)
Kevinisme is inmiddels genomineerd voor verwijdering. Zie: Wikipedia:Te_beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180223#Toegevoegd 23/02: Deel 1. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 23 feb 2018 15:39 (CET)
Ja, zucht. Hoewel sommige argumenten wel valide zijn, vind ik het jammer. Kijken wat volgt. Ik heb inmiddels op de lemma's discriminatie en vernoeming links naar Kevinisme geplaatst.mvg HenriDuvent 23 feb 2018 15:56 (CET)