Overleg gebruiker:RJB

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nuvola apps kmoon.png Deze gebruiker is onregelmatig actief op Wikipedia
laatste bijdragen
Koningin Louise van Pruisen, prinses van Mecklenburg-Strelitz
Gebruiker RJB kijkt bekommerd naar de omvang van de cactus in zijn vensterbank
Geiten zijn lieve dieren. Geiten hebben vier poten.
Her Majesty's Gracious Smile

Het Rooms-Katholieke geloof is een prachtig geloof, helemaal niet duur ook, en, bedoeld voor alle mensen, te land, ter zee en in de lucht - Gerard Reve

Ik ben mijn pen niet altijd de baas, en gelukkig maar. Het kan zijn dat ik iemand een brief schrijf naar aanleiding van een relatief klein geschil, en het epistel vele bladzijden later zie vastlopen in een onomwonden oorlogsverklaring. Al voortjagend over het papier vind ik steeds vileiner bewoordingen voor mijn aanvankelijk bescheiden verontwaardiging. Mijn groeiende boosheid wordt gevoed door mijn eigen formuleringen. - A.F.Th. van der Heijden, Uitverkoren Amsterdam, De Bezige Bij, 2014, p. 46

Iedereen maakt wel eens een interessante opmerking - Karel van het Reve, in het Marathoninterview op 15 augustus 1986 bij de VPRO

Desen allen onvermindert, soo moet ick by het voorgaande nog dit voegen, goetgunstige leser: te weten, dat by my gemerckt zynde, hoe dat veel ervaren lieden voor een gewoonte hebben, eerst te stellen de regels tot enige wetenschappen dienende, en daarna de exempelen op de selve passende - Jacob Cats in zijn inleiding op Trou-ringh

Zandkorrels op het strand

Ik heb geiten. Geiten zijn lieve dieren. Geiten hebben vier poten. Aan de poten zitten hoeven. Geiten zijn holhoornige dieren; dat is een nagel met een kussen. Geiten hebben aan hun poten twee hoeven en twee rudimentaire hoeven. Geiten klimmen graag. Mijn geit klimt graag op mijn rug. Geiten staan graag op hoge dingen, zodat zij dingen goed kunnen bekijken. Geiten willen graag naar mij kijken en tegen mij praten op ooghoogte. Ik zak door mijn knieen om ze te kunnen bekijken. Zij kunnen mij dan ook bekijken. Als geiten willen liggen dan zakken ze eerst door hun voorste hoeven. Daarna zakken ze door hun achterste poten. Als ze eerst door hun voorste hoeven zakken steunen ze op hun polsen. Dan kunnen ze door hun achterste hoeven zakken. Het haar op hun polsen verdwijnt en er blijft een eeltplek over. Ze rusten op hun borstbeen als ze liggen.Het haar van geiten is zeer bijzonder. Er zijn verschillende soorten haar. Geiten worden graag gekrabd. Zie voor meer fouten aan bijdragen mijn overleg. Zie [1]

De taal van het proza is het enig instrument der geschiedschrijving. Alleen hij die dit instrument liefheeft als een edel speeltuig en blijft streven naar een zich vervolmakende beheersing ervan, kan het waard worden dat men naar hem luistert L.J. Rogier (1894-1974)

Welkom op de overlegpagina van RJB, sinds 1 oktober 2004, 13 jaar en 18 dagen, aanwezig op de Nederlandse wikipedia. Een paar korte opmerkingen voor U een reactie plaatst:

  • Onderteken uw reactie met 4 maal een ~ (tilde)
  • maak voor een vraag/ opmerking over een nieuw onderwerp een nieuw kopje aan door hieronder in het sjabloon te klikken
  • als u refereert naar een artikel, maak dan een wiki link naar het betreffende artikel
  • vragen of opmerkingen die hier gemaakt worden, zal ik ook HIER beantwoorden
Met vriendelijke groeten, Berretta cardinalizia.png RJB overleg

Niet te veel boeken lezen[bewerken]

Beste RJB, Ik ben heel gelukkig je weer terug te zien. De ratio van goede wil en kwade trouw is er, als ik mag afgaan op mijn ervaringen, in de tussentijd niet op vooruitgegaan, maar gelukkig ben ik veranderd in een kereltje dat de grootste beledigingen met een fonkelend humeur, glanzende haren en stralende ogen incasseert: het is heerlijk werken op een samenwerkingsproject als Wikipedia met allemaal van die bekwame, hardwerkende vrijwilligers. Ik denk louter positief, gun ieder het beste, heb eigenlijk geen vijanden (al dat getier aan mijn adres, berust slechts op misverstanden die - zoals je begrijpen zult - spoedig de wereld uit zullen zijn!). Kortom ik ben een lichtend voorbeeld voor je, als ik alle adviezen aan jou van de geachte collega's mag geloven. Alleen jammer dat we wel eens een boek lezen, want dat leidt gemakkelijk tot tirades als: "Er klopt geen ene hout van wat jullie twee hierboven neerzetten. Dat krijg je al snel bij mensen die zo vaak literatuur en andere fictie lezen: dan worden leugens als snel dagelijkse bezigheid." Ik buig deemoedig en schuldbewust het hoofd. Moedig voorwaarts en een klap op de schouder van Theobald Tiger (overleg) 25 feb 2013 19:47 (CET)

Beste Theobald, Dank voor je vriendelijke bericht waarmee je me zeer veel goed hebt gedaan. Aan het daarop volgende gesputter van Davin kon ik geen touw vastknopen, dus dat heb ik, met je welnemen, maar verwijderd. Iets over een blokkade die jij mij zou aansmeren, or what have you. God heeft ons in een vreemde wereld gezet.
Het lijkt me ook dat je aan het lezen van literatuur gemakkelijk een leugenachtig karakter overhoudt. Zelf heb ik al sinds mijn jeugd dat ik wel eens mensen zie en dan denk: Hé, Pinkeltje!, of Hé, Wipneus en Pim. Maar dat zijn ze dan natuurlijk niet echt. Het zijn gewoon andere mensen die zich in mijn leugenachtige en door literatuur verweekte brein vervormen tot allerlei kaboutergebroed. In werkelijk zijn ze langer dan ik en - om me niet meteen al te ingewikkeld uit te drukken - groter als mij.
Hartelijke groeten, Berretta cardinalizia.png RJB overleg 26 feb 2013 14:25 (CET)
Ha RJB, de winter was koud, maar vooral kil, nu ziet het er beter uit. Hartelijke groet, Vier Tildes (overleg) 26 feb 2013 15:18 (CET)
Dank VT, en we hebben april nog niet eens gehad.. Dan denken we - met de dichter - winter kept us warm, covering earth in forgetful snow! Berretta cardinalizia.png RJB overleg 27 feb 2013 09:37 (CET)
Ai, dat was niet de bedoeling. Ik vrees dat je heropvoeding nog veel inspanning van alle betrokkenen gaat vergen. Kijk, het zit zo: die Eliot is een dichter, dichters zijn subversieve elementen. Dat blijkt ook meteen uit dit citaat, hij stelt sneeuw als lekker warm voor, iedereen weet dat sneeuw koud is, zie je? Het lijkt me het beste dat je een tijdje alleen vertaalde handleidingen leest: .."verbinden de apparaat met het plug naar een AC muur eenheid, instellen wiel A tot gehoopte temperatuur", zoiets, om tot rust te komen. Groet, Vier Tildes (overleg) 28 feb 2013 21:52 (CET)
De pathologische vechtersbaas die deze bijdrage ondertekent, kon zijn verbeten tronie, ondanks manhaftige pogingen, niet in de plooi houden... Wordt het niet tijd dat de richtlijnen een beetje aangepast worden, zodat dergelijke kwetsende bijdragen niet langer op overlegpagina's kunnen verschijnen? Waar zijt gij toch, Mathonius, Trijnstel, Taketa, Milliped, CaAl, Pompidom, als we ulieden het hardst nodig hebben! Theobald Tiger (overleg) 28 feb 2013 22:11 (CET)
Wat heerlijk zijn jullie! Berretta cardinalizia.png RJB overleg 1 mrt 2013 10:06 (CET)

Dubbele themaweek natuurgebieden[bewerken]

Hallo RJB,

Een nieuwe dubbele themaweek is begonnen!

Deze keer schrijven we over natuurgebieden en biodiversiteit. Deze themaweken zijn opgezet als een challenge, je kunt dus punten verdienen met geschreven artikelen. Degene met de meeste punten krijgt een leuke prijs: een eigen boom in een bos van Natuurmonumenten. De challenge loopt van 14 tot en met 27 augustus.

Vriendelijke groet van project Natuur.

Projectpagina · Regels · Suggesties · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 15 aug 2017 09:01 (CEST)

Blokpeiling[bewerken]

Beste RJB,

Een tijdje geleden noemde je mijn naam en refereerde je naar iets dat ik in de Kroeg gezegd had (lang geleden). Je vroeg je af wat ik bedoelde met "extra zorgvuldig" bedoelde. Onder andere i.v.m. vakantie en problemen met mn mailbox kom ik nu pas met toelichting.

Waar ik op doelde is dat een blokpeiling in principe heel kort kan zijn: maak een subpagina aan met de tekst "Gebruiker X moet OT geblokkeerd worden" en geef de gemeenschap de kans om 24 uur voor/tegen te stemmen. Iemand lang/permanent blokkeren is natuurlijk een enorm zwaar middel, en mijn inschatting is dat de gemeenschap zo'n verzoek alleen zou steunen wanneer dit verzoek goed gemotiveerd is. Met "extra zorgvuldig" doelde ik er dus op dat het van belang is dat je in detail (en liefst zonder PA's, persoonlijke rancune, enz.), met links onderbouwd een betoog geeft waarom Wikipedia beter af is zonder gebruiker X dan met gebruiker X. Zo'n tekst heb je niet even in een half uurtje geschreven en ik kan me voorstellen dat het handig is om die tekst (off-wiki) af te stemmen met mede-Wikipedianen die ook voor een OT-blokkade zijn. Zonder goede argumenten zal je de gemeenschap niet overtuigen iemand permanent te bannen. (Of het met goede argumenten lukt, weet ik niet - ik kan me voorstellen dat voor een deel van de gemeenschap een permanente blokkade (altijd) een te zwaar middel is, dat een ander deel van de gemeenschap liever een andere oplossing (bv. op-maat-gemaakte arbcomuitspraak) ziet, of dat een deel van de gemeenschap überhaupt geen problemen heeft met die gebruiker.)

Groet, CaAl (overleg) 17 aug 2017 15:10 (CEST)

(PS: dat ik hierboven toelicht wat ik destijds bedoelde, impliceert niet dat ik mijn steun verleen aan wat voor blokpeiling dan ook, noch dat ik dit niet zal doen. De discussie waarin je je vraag stelde vond plaats tijdens mijn vakantie en ging grotendeels langs mij heen. PS2: bovenstaande is vanzelfsprekend op persoonlijke titel)

Verstoren Overlegpagina(s)[bewerken]

Amice,
U kunt fantastisch schelden en uitvaren en ik heb heel hard moeten lachen om uw bijdragen 18/8 op Overleg Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/RegBlok#Gezien het standpunt van Natuur12 rijst de vraag waarom PA verboden/strafbaar is. Helaas echter hield u zich volstrekt niet aan het thema van die (door mij) gestarte discussie, en dat neem ik u wel kwalijk (zie reactie aldaar). Op deze manier saboteert en parasiteert u discussies van anderen. Uiteraard staat het u vrij, alsnog uw serieuze bijdrage te leveren aan de daar door mij serieus bedoelde discussie(s). Mvg, Corriebert (overleg) 21 aug 2017 14:58 (CEST)

Mayday Wikipedia[bewerken]

Beste collega’s. Mocht iemand mij eventjes hebben gemist: ik was even een dagje in verzekerde bewaring gesteld door MoiraMoira (blokkering). Een (echte) motivering gaf hij op het moment van de blokkering niet. Dat is strijdig met rechtsstatelijke principes. Het is tirannie, despotisme, machtswellust, monddood maken. Bij mijn navragen 21/8 geeft Moira nog steeds geen motivering maar verwijst hij, opnieuw, naar een betoog (niet richtlijn): ‘Het systeem bespelen’, daarin puntjes zoals: ‘een richtlijn naar de letter nemen zodanig dat dat tegen de geest van de richtlijn ingaat’, en nog veel meer vaagheden. Hoe, wat, waar? Welnee, dat zegt Moira niet. Dit is pure marteling volgens beproefd Afrikaans recept: de tegenstander moet niet dood (dat is makkelijk genoeg), maar moet zo gruwelijk mogelijk lijden, als afschrikwekkend voorbeeld voor anderen. Rechtspleging van een moreel niveau ver onder Hammurabi, zelfs ver onder dat van chimpansees (lees Frans de Waal – Chimpanseepolitiek (1982)), het lijkt meer op Guantánamo Bay, Abu Ghraib. Ik hoop dat minstens één mede-Wikipediaan MoiraMoira ter verantwoording roept voor dit despotische, tirannieke bewind – en daar even melding van maakt op mijn pagina. Doet niemand dat, dan legt men zich er kennelijk bij neer in een dictatuur te leven. Lees het Nederlandse volkslied, zesde couplet, nog eens. En als ik wél dood moet volgens de moderatoren dan volgen ze het adagium van Stalin: ‘Vermoord één, jaag miljoenen schrik aan’.
N.b.: op 21 aug heeft MoiraMoira ook zonder opgaaf van reden een door mij gestarte discussie gesaboteerd, zie deze link. Bij deze herstel ik enigszins die discussie, op de betreffende pagina. --Corriebert (overleg) 22 aug 2017 20:18 (CEST)

Op internet is een adagium, dat wie een vergelijking met de nazi's of Hitler trekt, per definitie de discussie heeft verloren. Eigenlijk vind ik Stalin net zo erg. – Maiella (overleg) 22 aug 2017 20:37 (CEST)
Daar heb je helemaal gelijk in Maiella. Gelukkig is er niemand die Corriebert serieus neemt, behalve meneer of mevrouw Corriebert zelf. Vinvlugt (overleg) 22 aug 2017 22:33 (CEST)
Het is mij volkomen onduidelijk waaraan ik dit bericht te danken heb. Ik vind de vergelijkingen die Corriebert maakt wansmakelijk en ik deel zijn of haar opvattingen over MoiraMoira geenszins. 24 aug 2017 17:27 (CEST)

Schrijfwedstrijd[bewerken]

Doen! Wat een goede onderwerpskeuze. Dat zo'n belangrijk onderwerp nog voor zo'n groot deel braak ligt... Josq (overleg) 24 aug 2017 21:45 (CEST)

Beste Josq, dank voor je aardige bericht. Ik hoop dat ik er tijd voor zal hebben. Deels hangt dat af van werkzaamheden die ik IRL te vervullen heb. Ik moet me bovendien ernstig inlezen want ik ben maar historicus en geen theoloog. Niettemin is het lemma al jaren lang een doorn in mijn oog. Bovendien moet ik voor mijn IRL bezigheden me ook wat grondiger verdiepen in het OT. Ik streef er niet naar een wedstrijd te winnen, maar aldus gestimuleerd kan ik allicht een eerste aanzet geven tot een eerste noodzakelijke verbeteringsslag. Berretta cardinalizia.png RJB overleg 24 aug 2017 22:22 (CEST)
Die schrijfwedstrijd prikkelt me, maar ik weet niet goed wat voor onderwerp ik zou willen kiezen. Nu ik jouw keuze zie gaan mijn vingers gaan echt jeuken ... Succes! Josq (overleg) 24 aug 2017 22:49 (CEST)

Inleidingen van Duitse staten[bewerken]

Beste RJB,

Een tijdje terug heb ik in Wikipedia:Het Verleden advies gevraagd over de inleiding van Duitse staten in de 19e eeuw, zoals Groothertogdom Oldenburg en Vorstendom Schwarzburg-Rudolstadt. Enige uniformiteit in de opbouw van de inleidingen van deze artikelen lijkt me handig en ik wil deze inleiding als basis gebruiken voor de overige ± 50 artikelen over Duitse staten. Ik twijfel echter of sommige delen, zoals de korte historische inleidingen, niet te lang zijn. Goede kritiek in een vroeg stadium zou erg nuttig zijn. Wil jij er een blik op werpen?

Groeten, Sir Iain overleg 6 sep 2017 15:25 (CEST)

Beste Sir Iain, zeer veel dank voor je aardige vraag. De inleiding die ik zojuist in de door Hans Erren geredigeerde versie aantrof bevalt mij uitstekend. Ik heb zelf niet zoveel last van te lange inleidingen, tenzij de daarop volgende paragrafen door de inleiding worden leeggezogen. Bij Oldenburg lijkt het evenwicht mij helemaal in orde. Hartelijke groeten, Berretta cardinalizia.png RJB overleg 6 sep 2017 15:51 (CEST)
Hartelijk dank! Dan ben ik op de goede weg. De bedoeling is uiteindelijk om overal redelijk uitgebreide en gebalanceerde artikelen te krijgen, maar eerst de inleidingen aanpakken. Sir Iain overleg 6 sep 2017 16:15 (CEST)

Ulrich Libbrecht[bewerken]

Beste RJB, Kan u nog eens naar het artikel Ulrich Libbrecht kijken? met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 10 sep 2017 12:18 (CEST)

Beste Andries, dat heb ik inmiddels gedaan. Het lemma lijkt me zo in orde. Ik heb mijn wiu-nominatie doorgehaald. Feitelijk is dit precies de wijze waarop de verwijderlijst dient te functioneren: andere gebruikers uitnodigen iets dat het nog net niet helemaal is, te verbeteren. Dank daarvoor en hartelijke groeten, Berretta cardinalizia.png RJB overleg 11 sep 2017 13:11 (CEST)

Onderwerp voor de Schrijfwedstrijd[bewerken]

Hallo,

Namens de jury van de Wikipedia:Schrijfwedstrijd laat ik je weten dat je voor 16 september om 0:00 (dus uiterlijk vrijdag 15 september 2017 om 23:59 (CEST)) je definitieve artikelkeuze (max. 1) voor de wedstrijd dient te maken, indien je dat nog niet gedaan hebt. Op 16 september moet er een duidelijke onderwerpkeuze achter je naam vermeld staan in de lijst op de wedstrijdpagina.

Veel succes met schrijven!

Vriendelijke groet, Ciell 10 sep 2017 16:46 (CEST)