Overleg gebruiker:RJB

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nuvola apps kmoon.png Deze gebruiker is onregelmatig actief op Wikipedia
laatste bijdragen
Koningin Louise van Pruisen, prinses van Mecklenburg-Strelitz
Gebruiker RJB kijkt bekommerd naar de omvang van de cactus in zijn vensterbank
Geiten zijn lieve dieren. Geiten hebben vier poten.
Her Majesty's Gracious Smile

Het Rooms-Katholieke geloof is een prachtig geloof, helemaal niet duur ook, en, bedoeld voor alle mensen, te land, ter zee en in de lucht - Gerard Reve

Ik ben mijn pen niet altijd de baas, en gelukkig maar. Het kan zijn dat ik iemand een brief schrijf naar aanleiding van een relatief klein geschil, en het epistel vele bladzijden later zie vastlopen in een onomwonden oorlogsverklaring. Al voortjagend over het papier vind ik steeds vileiner bewoordingen voor mijn aanvankelijk bescheiden verontwaardiging. Mijn groeiende boosheid wordt gevoed door mijn eigen formuleringen. - A.F.Th. van der Heijden, Uitverkoren Amsterdam, De Bezige Bij, 2014, p. 46

Iedereen maakt wel eens een interessante opmerking - Karel van het Reve, in het Marathoninterview op 15 augustus 1986 bij de VPRO

Desen allen onvermindert, soo moet ick by het voorgaande nog dit voegen, goetgunstige leser: te weten, dat by my gemerckt zynde, hoe dat veel ervaren lieden voor een gewoonte hebben, eerst te stellen de regels tot enige wetenschappen dienende, en daarna de exempelen op de selve passende - Jacob Cats in zijn inleiding op Trou-ringh

Zandkorrels op het strand

Ik heb geiten. Geiten zijn lieve dieren. Geiten hebben vier poten. Aan de poten zitten hoeven. Geiten zijn holhoornige dieren; dat is een nagel met een kussen. Geiten hebben aan hun poten twee hoeven en twee rudimentaire hoeven. Geiten klimmen graag. Mijn geit klimt graag op mijn rug. Geiten staan graag op hoge dingen, zodat zij dingen goed kunnen bekijken. Geiten willen graag naar mij kijken en tegen mij praten op ooghoogte. Ik zak door mijn knieen om ze te kunnen bekijken. Zij kunnen mij dan ook bekijken. Als geiten willen liggen dan zakken ze eerst door hun voorste hoeven. Daarna zakken ze door hun achterste poten. Als ze eerst door hun voorste hoeven zakken steunen ze op hun polsen. Dan kunnen ze door hun achterste hoeven zakken. Het haar op hun polsen verdwijnt en er blijft een eeltplek over. Ze rusten op hun borstbeen als ze liggen.Het haar van geiten is zeer bijzonder. Er zijn verschillende soorten haar. Geiten worden graag gekrabd. Zie voor meer fouten aan bijdragen mijn overleg. Zie [1]

De taal van het proza is het enig instrument der geschiedschrijving. Alleen hij die dit instrument liefheeft als een edel speeltuig en blijft streven naar een zich vervolmakende beheersing ervan, kan het waard worden dat men naar hem luistert L.J. Rogier (1894-1974)

Welkom op de overlegpagina van RJB, sinds 1 oktober 2004, 12 jaar en 207 dagen, aanwezig op de Nederlandse wikipedia. Een paar korte opmerkingen voor U een reactie plaatst:

  • Onderteken uw reactie met 4 maal een ~ (tilde)
  • maak voor een vraag/ opmerking over een nieuw onderwerp een nieuw kopje aan door hieronder in het sjabloon te klikken
  • als u refereert naar een artikel, maak dan een wiki link naar het betreffende artikel
  • vragen of opmerkingen die hier gemaakt worden, zal ik ook HIER beantwoorden
Met vriendelijke groeten, Berretta cardinalizia.png RJB overleg

Niet te veel boeken lezen[bewerken]

Beste RJB, Ik ben heel gelukkig je weer terug te zien. De ratio van goede wil en kwade trouw is er, als ik mag afgaan op mijn ervaringen, in de tussentijd niet op vooruitgegaan, maar gelukkig ben ik veranderd in een kereltje dat de grootste beledigingen met een fonkelend humeur, glanzende haren en stralende ogen incasseert: het is heerlijk werken op een samenwerkingsproject als Wikipedia met allemaal van die bekwame, hardwerkende vrijwilligers. Ik denk louter positief, gun ieder het beste, heb eigenlijk geen vijanden (al dat getier aan mijn adres, berust slechts op misverstanden die - zoals je begrijpen zult - spoedig de wereld uit zullen zijn!). Kortom ik ben een lichtend voorbeeld voor je, als ik alle adviezen aan jou van de geachte collega's mag geloven. Alleen jammer dat we wel eens een boek lezen, want dat leidt gemakkelijk tot tirades als: "Er klopt geen ene hout van wat jullie twee hierboven neerzetten. Dat krijg je al snel bij mensen die zo vaak literatuur en andere fictie lezen: dan worden leugens als snel dagelijkse bezigheid." Ik buig deemoedig en schuldbewust het hoofd. Moedig voorwaarts en een klap op de schouder van Theobald Tiger (overleg) 25 feb 2013 19:47 (CET)

Beste Theobald, Dank voor je vriendelijke bericht waarmee je me zeer veel goed hebt gedaan. Aan het daarop volgende gesputter van Davin kon ik geen touw vastknopen, dus dat heb ik, met je welnemen, maar verwijderd. Iets over een blokkade die jij mij zou aansmeren, or what have you. God heeft ons in een vreemde wereld gezet.
Het lijkt me ook dat je aan het lezen van literatuur gemakkelijk een leugenachtig karakter overhoudt. Zelf heb ik al sinds mijn jeugd dat ik wel eens mensen zie en dan denk: Hé, Pinkeltje!, of Hé, Wipneus en Pim. Maar dat zijn ze dan natuurlijk niet echt. Het zijn gewoon andere mensen die zich in mijn leugenachtige en door literatuur verweekte brein vervormen tot allerlei kaboutergebroed. In werkelijk zijn ze langer dan ik en - om me niet meteen al te ingewikkeld uit te drukken - groter als mij.
Hartelijke groeten, Berretta cardinalizia.png RJB overleg 26 feb 2013 14:25 (CET)
Ha RJB, de winter was koud, maar vooral kil, nu ziet het er beter uit. Hartelijke groet, Vier Tildes (overleg) 26 feb 2013 15:18 (CET)
Dank VT, en we hebben april nog niet eens gehad.. Dan denken we - met de dichter - winter kept us warm, covering earth in forgetful snow! Berretta cardinalizia.png RJB overleg 27 feb 2013 09:37 (CET)
Ai, dat was niet de bedoeling. Ik vrees dat je heropvoeding nog veel inspanning van alle betrokkenen gaat vergen. Kijk, het zit zo: die Eliot is een dichter, dichters zijn subversieve elementen. Dat blijkt ook meteen uit dit citaat, hij stelt sneeuw als lekker warm voor, iedereen weet dat sneeuw koud is, zie je? Het lijkt me het beste dat je een tijdje alleen vertaalde handleidingen leest: .."verbinden de apparaat met het plug naar een AC muur eenheid, instellen wiel A tot gehoopte temperatuur", zoiets, om tot rust te komen. Groet, Vier Tildes (overleg) 28 feb 2013 21:52 (CET)
De pathologische vechtersbaas die deze bijdrage ondertekent, kon zijn verbeten tronie, ondanks manhaftige pogingen, niet in de plooi houden... Wordt het niet tijd dat de richtlijnen een beetje aangepast worden, zodat dergelijke kwetsende bijdragen niet langer op overlegpagina's kunnen verschijnen? Waar zijt gij toch, Mathonius, Trijnstel, Taketa, Milliped, CaAl, Pompidom, als we ulieden het hardst nodig hebben! Theobald Tiger (overleg) 28 feb 2013 22:11 (CET)
Wat heerlijk zijn jullie! Berretta cardinalizia.png RJB overleg 1 mrt 2013 10:06 (CET)

Ik was even vergeten waarom ik ook al weer een Wikibreak had genomen. Maar ik wist het meteen weer. Mijn tijd is te kostbaar om voortdurend te moeten discussiëren met types als Peter b en De Wikischim. Ik wacht eerst de ArbComuitspraak over DW af en ik hoop - en mag zo langzamerhand ook wel verwachten - dat die stevig zal zijn en tegen Peter b zeg ik enkel: Hakke, hakke, puf, puf, weg zijn wij. Berretta cardinalizia.png RJB overleg 25 jan 2017 22:47 (CET)

The Bookworm
Jammer, maar begrijpelijk. Als je je nog steeds ergert is het inderdaad beter om deze stap te doen in afwachting van een uitspraak. In de tussentijd wens ik je het allerbeste toe!
Een toepasselijk plaatje voor je (als je me dat permitteert), de schilderstijl herken je vast wel. vr groet Saschaporsche (overleg) 25 jan 2017 23:07 (CET)
Beste RJB, hoewel meer dan jammer want een groot verlies voor WP:NL (er is maar een zeer gering aantal encyclopedisten hier, en er zijn nog minder serieuze kenners van het Rooms-Katholieke leven - van die laatste ken ik eigenlijk alleen jou), is het helaas alleszins begrijpelijk. Met vriendelijke groet van Paul Brussel (overleg) 27 jan 2017 18:08 (CET)
Laten we het elkaar helpen hopen dat er spoedig een verstandig besluit door de ArbCom genomen gaat worden om een adequate sanctie jegens Schim in te stellen waar wij en vooral de gehele gemeenschap en haar werk profijt van zullen hebben, niet in de laatste plaats een terugkeer van een van de beste encyclopedisten die we ooit in ons midden hadden. Mijn kristallen bol uit de kast getrokken hebbende: welkom terug straks, RJB. Je bent zo'n zeldzame uitzondering die de uitdrukking 'niemand is onmisbaar' bevestigt.  Klaas `Z4␟` V:  30 jan 2017 10:32 (CET)

Kiesrecht[bewerken]

Beste RJB. Zou je even hiernaar willen kijken a.u.b.: [2]. Je schreef als jaar van toekenning van het actief kiesrecht 1922. Nu heeft iemand dit veranderd in 1919: [3]. Klopt dat? VanBuren (overleg) 1 feb 2017 20:00 (CET)

Beide zijn correct: het werd in 1919 eerst in een gewone wet (Kieswet) opgenomen, en daarna in 1922 in de Grondwet. Mvg, Trewal 1 feb 2017 20:57 (CET)
Hear! Hear!! Berretta cardinalizia.png RJB overleg 1 feb 2017 21:56 (CET)
Dank Trewal, en fijn te zien dat RJB hier zijn enthousiaste ondersteuning geeft. VanBuren (overleg) 2 feb 2017 13:32 (CET)

Veranderdt[bewerken]

Hoi RJB,

Toen je 'veranderd' veranderde in 'verandert' klikte ik vol schaamte maar gauw op de bedank-knop. Maar inderdaad, die zin is ook te lezen met veranderd in de rol van voltooid deelwoord, dus dan dat je 'verandert' weer hebt veranderd in 'veranderd'. Glimlach

groet, CaAl (overleg) 3 feb 2017 12:13 (CET)

De dingen veranderen, inderdaad.. Ik had gewoon niet goed gelezen; in telegramstijl klopte wat jij schreef.. Berretta cardinalizia.png RJB overleg 3 feb 2017 12:50 (CET)

Mooi[bewerken]

Ik ben zo vrij de - hopelijk per ongeluk? - verwijderde ijsvogel te herplaatsen. Hij/zij kan nu weer volop vissen! Dus nu is het weer waar wat ik eerder schreef: hij/zij vliegt, duikt, spat, herrijst en... inspireert hg HenriDuvent 22 jan 2017 19:53 (CET)

IJsvogel
Zeer zeker, per ongeluk, beste Henriduvent! Een troostrijk vogeltje! Dank je zeer! Berretta cardinalizia.png RJB overleg 4 feb 2017 23:46 (CET)

Terugdraaier[bewerken]

Beste RJB,

Ik heb zojuist het terugdraaibitje bij je geplaatst. Je kunt nu dus weer opnieuw gebruikt maken van de functie. Veel succes en plezier met het knopje gewenst.

Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 9 feb 2017 18:20 (CET)

Beste Kippenvlees, dank! Hartelijke groeten, Berretta cardinalizia.png RJB overleg 9 feb 2017 19:18 (CET)

Jammer[bewerken]

RJB, de pitbull

Dag RJB, jammer dat je net niet voldoende steun kreeg. Ik vind die 70% eigenlijk nog heel netjes! Hartelijke groet, Vinvlugt (overleg) 29 mrt 2017 13:24 (CEST)

Dank je Vinvlugt, voor je aardige bericht. Ik had rekening gehouden met deze uitslag en als gezegd: ik werd meer uit dienstbaarheid dat uit een of andere ambitie tot deze aanmelding gedreven. Hartelijke groeten, Berretta cardinalizia.png RJB overleg 29 mrt 2017 15:25 (CEST)
Beste RJB, Ik snap dat je er geen minuut minder door zal slapen. Ik wil je toch zeggen, dat ik er de pest over in heb dat dienstbaarheid, deskundigheid en intelligentie op die manier op dit project verspild wordt. Het verschil tussen ons is ook waarschijnlijk, dat ik niet over die grote mate van compassie beschik die jij hebt. Sei, Mutter der Barmherzigkeit. Hartelijke groet, Renevs (overleg) 29 mrt 2017 20:14 (CEST)
Beste Renevs, veel dank voor je vriendelijke woorden. Ik zal er niet minder van slapen, en Wikipedia zal er niet minder op worden. Enkel zal de workload van de commmissie behoorlijk worden vergroot. Maar ja, ik kan enkel denken: aan mij heeft dat niet gelegen. Er zijn Kamerleden die zeer fel, vaak tot aan de grens van het toelaatbare, kunnen discussiëren maar die opeens uitstekende, objectieve Kamervoorzitters kunnen zijn. Men is één mens, maar men kan verschillende rollen spelen. Als ik niets bijzonders te doen heb, draag ik graag een korte broek. Maar ik ga niet in een korte broek naar mijn werk, noch naar de kerk. Ik heb bij sommigen kennelijk de indruk gewekt in een permanente staat van kwaadaardige opwinding te verkeren. Degenen die mij kennen, zouden daar om moeten glimlachen, maar zo werkt online-communicatie nu eenmaal. Hoe dan ook: onder de voorstemmers bevond zich een groot aantal verrassingen, en de tegenstemmers had ik je van te voren op een briefje kunnen geven. Veel hartelijke groeten, Berretta cardinalizia.png RJB overleg 29 mrt 2017 22:06 (CEST)

Beoordelingsnominatie van o.a. Lodewijk Rudolf van Hannover[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Lodewijk Rudolf van Hannover door The Banner, Olga van Hannover door The Banner. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170410 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 11 apr 2017 02:04 (CEST)

Dubbele schrijfweek Brussel 2017[bewerken]

Hallo RJB,

De nieuwe dubbele schrijfweek over Brussel is begonnen!

In 2016 organiseerden we de Brusselse schrijfweken om Brussel beter op Wikipedia beschreven te krijgen. Dat leverde een mooi resultaat op en daarom organiseren we het in 2017 opnieuw. In 2017 valt dit samen met de twee zaterdagen waarop de Dag van de Dans georganiseerd wordt. Internationaal staat Brussel bekend als een ‘Mekka van de hedendaagse dans’. Toch vinden we slechts weinig of onvolledige informatie over deze rijke dansscène op Wikipedia. De Dag van de Dans vormt het uitgelezen moment om hierin verandering te brengen!

Iedereen kan online en op locatie meedoen door te schrijven over een onderwerp gerelateerd aan Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De schrijfweken duren van 22 april t/m 6 mei!

Op locatie worden er op verschillende locaties in Brussel schrijfsessies georganiseerd waar iedereen welkom is. Zie voor meer informatie op de projectpagina. Specifiek voor het thema dans kun je terecht op deze projectpagina.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 apr 2017 05:41 (CEST)

Erekanunnik[bewerken]

Hoi RJB, Misschien weet je het antwoord op deze vraag. In het artikel over Seculiere kanunnik lees ik dat de president van Frankrijk altijd automatisch erekanunnik wordt. Stel dat Marine Le Pen wint: kan een vrouw dat ook worden?  Klaas `Z4␟` V:  24 apr 2017 08:19 (CEST)

Beste Klaas, dank voor je vraag, die in verschillende opzichten tamelijk hypothetisch is. Ten eerste is dit barokke gebruik vrijwel in onbruik geraakt en ik kan me niet voorstellen dat de huidige paus dit soort bombarie in stand zou willen houden. Ten tweede lijkt het me zeer onwaarschijnlijk dat Le Pen gekozen wordt. En inderdaad: seculiere kanunniken zijn altijd man, en behalve die Franse presidenten ook altijd priester. Berretta cardinalizia.png RJB overleg 24 apr 2017 11:53 (CEST)