Overleg gebruiker:Edwinh

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Stop

Deze gebruiker heeft misbruik gemaakt van sokpoppen. Er is een blokkade opgelegd conform de richtlijnen om bijdragen met de betreffende accounts en/of ip-adressen tegen te gaan.

Sokpop

In verband met misbruik van sokpoppen zijn op 2 januari 2015 de volgende accounts na een checkuser voor onbepaalde tijd geblokkeerd:

Stop x nuvola.svg

Deze gebruiker is voor onbepaalde tijd geblokkeerd en kan de encyclopedie niet meer bewerken.
Edwinh (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki)verwijderde bijdragen

Warning icon.png Waarschuwing
Beste gebruiker, hierbij krijgt u een waarschuwing. Nadere uitleg kunt u onderaan deze waarschuwing vinden.

Wanneer blijkt dat u na deze waarschuwing toch doorgaat met de geconstateerde ongewenste bewerkingen, dan wordt uw account geblokkeerd. Als u dit account enkel gebruikt voor vandalisme, dan zal de blokkade snel en voor onbepaalde tijd zijn. In minder ernstige gevallen kan een blokkade voor korte tijd volgen. Gaat u hierna weer door met de ongewenste bewerkingen, dan volgt, mogelijk zonder nieuwe waarschuwing, een lange blokkade. Als u constructief bij wil gaan dragen aan de encyclopedie, lees dan onze welkomstpagina.

 1. 13 nov 2014 14:21 (CET) Vernielingen in andermans commentaar in Overleg gebruiker:Kleuske.
 2. 13 nov 2014 14:24 (CET) Onzin toevoegen in de Kroeg
 3. 13 nov 2014 14:24 (CET) Pagina geitenmelker leeghalen / vandaliseren
  • Blok 1 dag
 4. 14 nov 2014 18:35 (CET) irrelevante toevoeging van een boek dat hier niet over gaat aan Henri de La Tour d’Auvergne (Turenne)
 5. 15 nov 2014 09:19 (CET) zomaar bijdrage van iemand anders weghalen op pagina Overleg:Verzoekpagina voor moderatoren/Regblok
 6. 15 nov 2014 10:16 (CET) zomaar bijdrage van iemand anders weghalen op pagina Project Opinielokaal/Peiling hoofdpagina (2014)
 7. 15 nov 2014 10:21 (CET) ongewenste bewerking in Project Opinielokaal/Peiling hoofdpagina (2014)
 8. 17 nov 2014 10:34 (CET) Ongewenste bewerkingen (dossier wijzigen) op deze pagina

Opmerking[bewerken]

Een trias is een ander woord voor een trojka. Er zijn verschillende vormen. Bijvoorbeeld de trias politica, de driehoek, het driemanschap. Een andere vorm, een vorm met meer actoren is de vierschaar.

Het onderwerp van mijn afstudeerscriptie. De relatie tussen de EU en het IMF en specifiek de relaties tussen Nederland en Duitsland na de val van het communisme aan de hand van vier onderhandelingen. De Washington Consensus, Agenda 2000, het Stabiliteits- en Groeipact.

Onzin[bewerken]

Edwinh, wilt u ophouden met het aanmaken van overlegpagina's waarop u enkel uw persoonlijke mening over iets geeft, zoals dat u de ontwikkeling van Toronto interessant vindt, of dat u iets een mooie naam vindt? Idem voor het doen van dit soort bewerkingen. Hier is een encyclopedie niet voor bedoeld. Woody|(?) 13 feb 2014 20:57 (CET)

Beste Woody. Ik zou graag meer encyclopedische informatie geven. Dat zal ik in het vervolg proberen te doen. Maar daar zijn overlegpagina´s voor. Ik vind het onterecht dat Matteo Renzi Enrico Letta tot aftreden heeft gedwongen. Ik had verwacht dat er nieuwe verkiezingen zouden volgen. Dit is niet goed voor de democratische ontwikkelingen in Italie. Maar slechte resultaten bij de Europese verkiezingen kunnen Matteo Renzi wellicht tot aftreden dwingen. Ik wil u graag mijn verontschuldigingen aanbieden. Mijn verontschuldigingen, mijn schuld. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Edwinh (overleg · bijdragen) 13 feb 2014 21:03
Het kan wel zo zijn dat u dat onterecht vindt, maar dat hoort u niet in een encyclopedie te vermelden, ook niet op een overlegpagina. "Overlegpagina's van Artikelen zijn er om over de inhoud van artikelen te overleggen en wat betrouwbare bronnen over het onderwerp zeggen. Ze moeten niet gebruikt worden als platform voor persoonlijke opinies" (zie Wikipedia:Overlegpagina). Woody|(?) 13 feb 2014 21:06 (CET)
Ik ben recent lid geworden van de Wikipedia-gemeenschap. Hans Muller heeft mij uitgenodigd. Wellicht is het een Valentijnsgeschenk van Enrico Letta. Ik lees dat u niet meer let op structureel vandalisme. Dus u dient niet al mijn bijdrages te verwijderen. Ik zou u graag willen ontmoeten. De Hoge Raad is echter een Hoog College van Staat. Het is niet een hoog rechtscollege. Maar dat is slechts een definitiekwestie.
Is Nederlands uw moedertaal? Woody|(?) 13 feb 2014 21:16 (CET)
Dat is mijn moedertaal. Ik typte iets te snel. Ik reageer alleen op uw uitspraken. Ik ben een oud-lid van Wikipedia. Ik ben recent weer actief geworden. Het is een soort van Academie. Dat is leuk.
Nu stoppen met het toevoegen van uw eigen mening, of u wordt geblokkeerd. Wikipedia is geen blog. - RonaldB (overleg) 14 feb 2014 01:01 (CET)
Wat is Wikipedia dan? Wikipedia is dood. Niemand gebruikt Wikipedia. Ik ga klagen bij Hans Muller. Hij zal mij helpen.
Beste Edwinh, jammergenoeg kan ik je niet helpen, moderatoren hebben het recht (plicht) iemand die er een spelletje van maakt te blokkeren. Voor meningen zijn er andere websites. Hooguit is de straf in jouw geval nogal streng (blokkade onbepaalde tijd). Als je serieus iets wilt doen op wikipedia zoals vroeger - je begon twee nieuwe artikelen - kan opheffing van de blokkade aangevraagd worden - zie Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/RegBlok. Vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 18 feb 2014 10:40 (CET)
MIJN HEER
Het is jammer dat je me op een dergelijke manier bejegend hebt. Ik heb hier nog steeds heel erg veel last van. Zou je een goed woordje voor me kunnen doen?

Deblokkade[bewerken]

Beste Edwinh,

Naar aanleiding van jouw verzoek (OTRS#2014031010015693) heb ik je gedeblokkeerd. Je kan nu weer bijdragen aan Wikipedia. Ik ga er van uit dat je de commentaren voorafgaand aan de blokkade in februari ter harte neemt en dus niet meer zal bijdragen alsof het hier een blog, facebookpagina of andere "meningensite" is. Inhoudelijke, objectieve bijdragen aan Wikipedia zijn wenselijk; voor meningen zijn andere sites. Het staat je vrij weer bij te dragen, maar mocht je toch weer de fout in gaan, zal de blokkade waarschijnlijk hersteld worden.

Met vriendelijke groet, CaAl (overleg) 27 okt 2014 10:10 (CET)

Heel erg bedankt voor de deblokkering. Ik zal de komende tijd alleen op mijn kladblok schrijven. Edwinh (overleg) 27 okt 2014 15:53 (CET)

Gebruikerspagina[bewerken]

2 dingen vallen mij op aan je gebruikerspagina die aandacht behoeven:

 1. Je hebt een redirect aangemaakt naar een artikel, vanuit de gebruikersnaamruimte maak je geen redirect aan naar de artikelnaamruimte. Als je wil linken naar het artikel Holbrooke, dan kan dat via [[Holbrooke]] (en dat mag dan weer wel).
 2. Je hebt je gebruikerspagina aan den (niet bestaande) categorie toegevoegd. Gebruikerspagina's mogen niet in categoriën staan (uitgezonderd sommige technische verborgen categoriën)

Kan je deze 2 punten op je GP aanpakken? Mbch331 (Overleg) 28 okt 2014 11:15 (CET)

Beste Mbch311, heel erg bedankt voor je terugkoppeling. Mijn naam is Holbrooke. Het is grappig dat hij redirect naar Richard Holbrooke.
Ik heb gezien dat je niet mag categoriseren. Omdat ik Holbrooke heet wilde ik het toevoegen aan mijn kladblok.
– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.204.125.14 (overleg · bijdragen) 28 okt 2014 11:52‎ (CET)

Ook je kladblok mag niet opeens in een categorie opduiken. Wil je deze toch vermelden, zet er dan een dubbele punt voor: [[:Categorie:...
Succes. Sander1453 (overleg) 28 okt 2014 11:55 (CET)
Dat je naam Holbrooke is doet er niet toe. Je mag niet redirecten vanuit gebruikersnaamruimte naar de artikelnaamruimte, linken mag wel. En mijn naam is geen Michael, mijn accountnaam is Mbch331 en mijn echte naam houdt ik privé. Mbch331 (Overleg) 28 okt 2014 11:57 (CET)

This Month in GLAM: October 2014[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 12 nov 2014 00:34 (CET)


LUSITANA WLM 2011 d~


bij
Deze gebruiker is een bij.Blokkade[bewerken]

Beste Edwinh,

Ik weet niet waar je mee bezig bent, maar je gedraagt je als een ingelogde vandaal. Je kraamt onzin uit in de Kroeg, haalt artikelen leeg om vervolgens daar onzin uit te kramen, en je gooit overleg van derden (op de overlegpagina van Kleuske) in de war. Ik heb je voor de duur van 1 dag geblokkeerd. Ga je na je terugkeer zo verder, dan zit er weinig anders op om je voor onbepaalde tijd te blokkeren als ingelogde vandaal.

groet, CaAl (overleg) 13 nov 2014 14:25 (CET)

Verwijderen van andermans bijdragen[bewerken]

Ik weet niet wat je precies probeert te bereiken met het verwijderen van andermans bijdragen, maar bij deze het vriendelijke verzoek om ermee op te houden. EvilFreD (overleg) 15 nov 2014 10:26 (CET)

Herhaald verzoek - nu wijzigde u andermans dossieraanvullingen bovenaan deze pagina. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 nov 2014 10:36 (CET)
Het spijt mij zeer iets verkeerds gedaan te hebben. Ik had een ongewenste bewerking gewijzigd in een ongewenste bijdrage. Daarnaast had had ik het dossier aangevuld met onnodige informatie.

Ik wilde graag een bijdrage als gecontroleerd markeren. Het spijt me zeer dat ik op ongedaan maken klikte, omdat ik het niet kon aanvinken.Edwinh (overleg) 17 nov 2014 12:23 (CET)

Bedankjes[bewerken]

Deze functie is beslist niet bedoeld om mee te experimenteren en aandacht te vragen nodeloos aan derden zoals u vandaag herhaald deed. Mensen krijgen een melding hiervan en als het nergens op slaat dan is dat vervelend. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 nov 2014 12:12 (CET)

Verzoek[bewerken]

Zou je je bijdragen in Kroeg en overlegpagina's voortaan willen ondertekenen? Dat kan door vier keer een tilde neer te zetten (zie linksbovenaan het toetsenbord). En verder het verzoek op serieuze wijze mee te doen. Wwikix (overleg) 28 nov 2014 13:19 (CET)

Mijn verontschuldigingen. Normaal gesproken onderteken ik mijn bijdragen. Ik ben het helaas vergeten. Edwinh (ondertekening door Wwikix (overleg) 28 nov 2014 16:16 (CET))
Een kwestie van vier tildes aan het einde van je bijdragen: ~~~~. Wwikix (overleg) 28 nov 2014 16:15 (CET)
Ik ben het helaas weer vergeten. Edwinh (overleg) 28 nov 2014 19:12 (CET)

Overlegpagina's[bewerken]

Hallo, zeg het valt me op dat u her en der op overlegpagina's van artikelen voorstellen doet over een mogelijke wijziging. Volgens mij gaat dat zo niet echt werken, ook al omdat meestal niet duidelijk is wat u precies concreet met het voorstel beoogt. Het is op Wikipedia de gewoonte dat men gewoon zelf iets aan inhoud probeert toe te voegen. Dus ik zou zeggen, probeer het eerst zelf eens en eventueel wordt het door anderen wel verbeterd. Succes. Groeten, De Wikischim (overleg) 29 nov 2014 18:35 (CET)

Hansmuller had mij verteld dat je via het overleg iets kon voorstellen. Heel erg bedankt voor de tip. Edwinh (overleg) 29 nov 2014 22:44 (CET)

Onzin[bewerken]

Kappen nu met je bullshit, Edwinh. Je bent sinds je deblokkade vrijwel uitsluitend bezig geweest met het doen van onzinnige overlegbijdragen. De eerstvolgende keer zal ik opnieuw een blokkade aanvragen en reken er maar niet op dat je nog een derde kans krijgt. Woody|(?) 1 dec 2014 08:49 (CET) Mijn Heer

Ik zal de komende tijd niet meer op de Nederlandse Wikipedia verschijnen om te voorkomen dat ik nog meer fouten maak. Ik ga naar de Estse Wikipedia. Bedankt voor de waarschuwing. Ik wens u het allerbeste toe bij de bestrijding van vandalisme. Edwinh (overleg) 1 dec 2014 13:51 (CET)
Vinden ze het op de Estse Wikipedia wel prettig dat je fouten maakt? Of maak je ze daar niet? EvilFreD (overleg) 1 dec 2014 14:18 (CET)
Mijn Heer
Ik wil graag een Estse e-identiteit hebben. Ik hoorde dat gisteren op de televisie. Daarom ga ik naar de Estse Wikipedia. Dan ben ik een virtuele Estse Nederlander of Nederlandse Est. Ik heb psalmen van de Estse componist Cyrillus Kreek gezongen. Edwinh (overleg) 1 dec 2014 15:00 (CET)
Beste Edwinh, het mooie van Wikipedia is dat je er ook actief van kan genieten zonder zelf actief mee te schrijven. De Nederlandstalige Wikipedia, en ongetwijfeld de Estse ook, staan vol met interessante artikelen over tal van onderwerpen. Je bent natuurlijk van harte welkom om zo veel je wilt al die informatie tot je te nemen; daarvoor hoef je niet naar de Estse. CaAl (overleg) 1 dec 2014 20:04 (CET)
MIJN HEER
Heel erg bedankt voor deze informatie. Dat wist ik niet. Edwinh (overleg) 2 dec 2014 08:33 (CET)
Ik kwam eigenlijk hetzelfde vragen. Je bent gedeblokkeerd, maar als ik naar je bijdragen sindsdien kijk, bemoei je je gevraagd en ongevraagd overal mee, maar vraag ik me persoonlijk af waar die bemoeienis nou voor bedoeld is. Overal vind ik ook en gefeliciteerd bij zetten is misschien leuk voor twitter en facebook, maar hier zijn we allereerst om een encyclopedie te schrijven. Mensen worden hier afgerekend op het schrijven van encyclopedische artikelen, de rest is van ondergeschikt belang. Kijk zelf nog eens naar je bijdragen van de afgelopen twee weken, dan snap je wellicht wat ik bedoel. ed0verleg 2 dec 2014 12:04 (CET)
MIJNHEER
Het spijt mij heel erg. De rest is van ondergeschikt belang. Ik vind encyclopedische artikelen belangrijk.
Ik zal je kladblok op mijn volglijst zetten. Het is zeker niet zo dat ik/(we?) je niet willen helpen. Maar door je overal als een soort Tjolk Hekking op te dringen, gaan mensen zich op den duur aan je storen, en mijn ervaring is dat het dan extra moeilijk wordt om het in de ogen van anderen weer goed te doen. Ik bedoel het goed, begrijp me niet verkeerd, en ik ga er ook vanuit dat jij het niet doet om in de weg te zitten, maar juist om het goed te doen... ed0verleg 2 dec 2014 21:43 (CET)
Of ik het goed bedoelde? In het begin hield ik me niet aan de etiquette op Wikipedia. Ik heb me dus wel degelijk onbehoorlijk gedragen. Velen zeggen altijd dat je dingen niet dient te geloven die staan op Wikipedia. Dat de Engelse Wikipedia beter is dan de Nederlandse. Ik vind het leuk om de Wikipedia-gemeenschap te leren kennen. Edwinho (overleg) 2 dec 2014 22:52 (CET)
Ik vind de Duitse Wikipedia over het algemeen beter dan alle andere. De Engelse is doorgaans veel uitgebreider (lees: langer), maar dat is niet per se beter. Het klopt dat je Wikipedia niet zomaar moet geloven. Het is een eerste indruk, het meeste dat er op staat klopt, maar als je het echt zeker dient te weten, zul je buiten Wikipedia moeten gaan zoeken naar "bewijs". Maar voor de meeste gevallen kun je gewoon van Wikipedia op aan hoor. ed0verleg 3 dec 2014 08:08 (CET)
Nu heb ik niet de indruk dat het gedrag van Edwinho wezenlijk veranderd is; hij strooit vandaag, als ware hij een heuse Zwarte Piet, overal irrelevante bijdragen rond die weinig of zelfs helemaal niets met het onderwerp (van overleg) te maken hebben. Paul Brussel (overleg) 6 dec 2014 18:26 (CET)
Ik dacht dat mijn blokkade lang genoeg had geduurd. Dat ik sinds mijn blokkade lang genoeg op het strafbankje heb gezeten. Het spijt mij zeer alsof het lijkt dat mijn bijdrages niet relevant zijn. Edwinho (overleg) 12 jan 2015 15:10 (CET)

Overleg[bewerken]

Hallo, vriendelijk doch dringend verzoek om als mensen ergens met elkaar overleggen serieus over een artikel om daar geen niet kloppende zaken die de discussie niet dienen noch relevant zijn te plaatsen en niet u te mengen in overleg waar u geen zinvolle bijdrage aan levert of dat gaat over een tekst waarbij u niet betrokken bent. Tevens heb ik u tegen uzelf beschermd toen u ergens aangaf waar u woonde. Dit vanwege de bescherming van uw persoonlijke levenssfeer (privacy). Tot slot: wilt u chatten/forumdiscussies voeren dan is de encyclopedie hier niet geschikt voor. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 dec 2014 18:31 (CET)

Blokkadeverzoek[bewerken]

Geachte Edwinh,

Omdat u sinds uw deblokkade op 27 oktober 2014 bent doorgegaan met het gedrag waarvoor u op 14 februari 2014 voor onbepaalde tijd geblokkeerd werd, heb ik een verzoek ingediend om uw bewerkingsrechten opnieuw voor onbepaalde tijd op te schorten. Het volledige verzoek kunt u hier vinden.

Woody|(?) 6 dec 2014 18:46 (CET)

Ik heb me enkele weken bereid gevonden voor je deblokkade te pleiten, en je de weg daartoe te wijzen, maar zoals ook anderen al aangaven, zijn je bijdragen mogelijk wel van goede wil, maar niet in het belang van de opbouw van de encyclopedie, en dat is waarvoor wij hier allemaal zijn. Om die reden heb ik je blokkade weer ingesteld. ed0verleg 6 dec 2014 19:22 (CET)
Hallo, kan ik nog typen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Edwinh (overleg · bijdragen)
Ja zo te zien wel. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 dec 2014 20:18 (CET)
Mijn verontschuldigingen. Het was niet de bedoeling om jullie te beledigen.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Edwinh (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
Uw OP staat nog open om te overleggen over de blokkade. Niet voor andere zaken. Mbch331 (Overleg) 6 dec 2014 20:40 (CET)
Ik wist niet dat ik iemand heel erg stoorde op iemands overleg. Het spijt mij zeer iemand beledigd te hebben. Ik zie nu pas in dat ik iemand heel erg gestoord heb. Dat is nooit mijn bedoeling geweest. Ik weet dat ik mij gedeisd dien te houden sinds mijn vorige blokkadeverzoek. Edwinho (overleg) 6 dec 2014 21:07 (CET)
Ik zag dat veel mensen niet overleggen in de Kroeg, velen overleggen op elkaars Overlegpagina. Het is echter dus niet de bedoeling van mij om ook op de OP van iemand anders mee te gaan praten. Ik begrijp nu dat veel mensen dat heel erg storend vinden. Ik zal als mijn blokkade wordt opgeheven alleen nog in de Kroeg discussieren. Ik zal mij verre houden van individuele overlegpagina's. Ik heb wellicht weinig toe te voegen. Edwinho (overleg) 7 dec 2014 11:10 (CET)
U bent er meerdere keren op gewezen dat uw manier van "overleggen" niet gewaardeerd werd, desondanks bleef u er mee doorgaan. U heeft zich geen enig moment gerealiseerd dat u zich zou moeten aanpassen, nu u voor de tweede keer geblokkeerd bent, krijgt u wel opeens het inzicht? Ik heb daar zo mijn twijfels over. Ik ga ook geen deblokkade uitvoeren of een blokpeiling opstarten. Ik ben benieuwd hoe Edo hier tegenaan kijkt als blokkerend moderator, maar als het aan mij zou liggen, zou ik zeggen probeer het bij de ArbCom. Mbch331 (Overleg) 7 dec 2014 11:24 (CET)
Het beste is als ik de komende tijd nergens meer op reageer. Want ik roep gewoon veel irritatie op bij mensen. Mijn reacties worden niet gewaardeerd, dat begrijp ik. Voor veel mensen is dit naast een hobby ook gewoon werk. Ik zal de komende tijd een keer een wikizaterdag proberen te bezoeken. Wellicht kan ik het daar uitleggen. Edwinho (overleg) 7 dec 2014 14:30 (CET)
A.s. zaterdag heb je je opgegeven. Ik ben daar ook, dus dat is een goede mogelijkheid om elkaar eens de handen te schudden, denk ik! ed0verleg 7 dec 2014 14:56 (CET)

Beste EdwinH, het is duidelijk dat je houdt van vrijblijvend babbelen, maar daar is Wikipedia niet voor. Ik raad je aan een pagina te openen op Facebook. Dat kan iedereen kosteloos doen, en daar staat het je vrij om met andere mensen gezellig te babbelen. Het overleg op Wikipedia is bedoeld om samen goede encyclopedie-artikelen te maken, en dat is duidelijk niets voor jou. Ik wens je veel plezier op Facebook! Paul K. (overleg) 8 dec 2014 01:14 (CET)

Beste Paul
Bedankt voor uw bericht. Overleg is belangrijk, ik dien me er niet mee te bemoeien.
Op facebook zit ook niet iedereen te wachten op mijn mening. Er zijn ook veel Wikipedia-artikelen op facebook geplaatst. Edwinho (overleg) 9 dec 2014 11:56 (CET)

Ontroerend[bewerken]

Geachte Edwinho, ik ken u verder niet en ik begrijp dat u nu geblokkeerd bent. Ik geloof inderdaad dat er een zekere mismatch is tussen uw talenten en wat hier van medewerkers wordt verwacht. Niettemin wil ik u niet onthouden dat ik uw kladblok heb bekenen en ontroerd werd door de volgende zinnen:

Ik heb geiten. Geiten zijn lieve dieren. Geiten hebben vier poten. Aan de poten zitten hoeven. Geiten zijn holhoornige dieren; dat is een nagel met een kussen. Geiten hebben aan hun poten twee hoeven en twee rudimentaire hoeven. Geiten klimmen graag. Mijn geit klimt graag op mijn rug. Geiten staan graag op hoge dingen, zodat zij dingen goed kunnen bekijken. Geiten willen graag naar mij kijken en tegen mij praten op ooghoogte. Ik zak door mijn knieen om ze te kunnen bekijken. Zij kunnen mij dan ook bekijken.

Ik vind die regels stuk voor stuk van een poëtische schoonheid. Vooral de strofen: Mijn geit klimt graag op mijn rug./Geiten staan graag op hoge dingen,/zodat zij de dingen goed kunnen bekijken zijn prachtig. Mijn vraag aan u is dan ook: heeft u wel eens overwogen om gedichten te gaan schrijven? Met vriendelijke groeten, u het allerbeste wensend, Berretta cardinalizia.png RJB overleg 11 dec 2014 21:57 (CET) PS: Ook een bundeling van kleine observaties over andere dingen in uw directe omgeving zou volgens mij succesvol kunnen zijn. Zinnen als: "Ik zak door mijn knieën om ze te kunnen bekijken. Zij kunnen mij dan ook bekijken", zijn werkelijk heel mooi. Ik voeg eraan toe dat ik dit alles serieus meen. Zelf ben ik veel minder dan u bedreven in het schrijven van lieve dingen. Vaak vindt men mij cynisch of sarcastisch en het is waar dat ik er plezier aan beleef om polemisch te schrijven. Maar ik meen werkelijk dat u schrijver of dichter zou kunnen zijn van een klein dan wel groot oeuvre aan stukken of stukjes waarin u de wereld beschrijft. Ik vermoed zelfs haast dat u al die schrijver bent en dat u bij wijze van experiment hier steeds kleine toevoegingen deed, die moesten verhullen dat u die schrijver was, voorzien van zelfbedachte taal- en stijlfouten. Enfin: we leven in een wereld vol raadselen. Maar enigma is altijd verre te verkiezen boven platte gelijkhebberigheid. Berretta cardinalizia.png RJB overleg 11 dec 2014 23:40 (CET)

Heel erg bedankt voor deze aandacht. Ik ben geen schrijver. Ik wilde op een encyclopedische manier iets schrijven over geiten. Ik wilde dat graag toevoegen aan de lemma over geiten. Edwinho (overleg) 12 dec 2014 16:10 (CET)
Geachte Edwinho, dat snap ik maar de tekst leent zich niet voor een encyclopedie. Wel zou u een eigen weblog kunnen beginnen waar u schrijft over bijzondere dingen in uw omgeving die u opvallen. Ik vind een observatie als "Ik zak door mijn knieen om ze te kunnen bekijken. Zij kunnen mij dan ook bekijken" meesterlijk maar voor een encyclopedie geheel ongeschikt. Niettemin zou u veel mensen blij kunnen maken met soortgelijke stukjes over tal van andere dingen. Met vriendelijke groeten, Berretta cardinalizia.png RJB overleg 12 dec 2014 16:19 (CET)
Ik wil me hier van harte bij aansluiten. Als RJB dit bericht niet had gepost, had uw tekst over geiten niet gelezen. Het past inderdaad niet in een encyclopedie, maar veel dingen in het leven die schitterend zijn doen dat niet. Een weblog met dergelijke observaties - of wat mij betreft gewoon hier op deze overlegpagina - zou ik zeker toejuichen. CaAl (overleg) 12 dec 2014 17:57 (CET)
Dit onderdeel was misschien niet encyclopedisch. Misschien zou ik dat op een andere manier kunnen opschrijven. Ik zag dat het lemma geiten in maart gewijzigd was. Edwinho (overleg) 14 dec 2014 21:34 (CET)

Wikizaterdag[bewerken]

Ik kon helaas niet aanwezig zijn. Mijn verontschuldigingen.

Ik heb muziek van Cyrillus Kreek gezongen, Psalm 121, etc. Edwinho (overleg) 27 dec 2014 10:41 (CET)

Je bent momenteel geblokkeerd en je overlegpagina is opengebleven voor 1 ding en dat is het bespreken van je blokkade. Het aanbieden van verontschuldigingen voor het niet op komen dagen bij een Wikizaterdag en wat je dan wel gedaan hebt, heeft niets met je blokkade te maken en dus zijn dit soort berichten niet toegestaan. Bij herhaling wordt je overlegpagina ook afgesloten. Mbch331 (Overleg) 28 dec 2014 09:44 (CET)
Mijn verontschuldigingen, mijnheer. Wat kan ik doen om de blokkade ongedaan te maken? Het spijt me heel erg. Ik wil me houden aan de etiquette op Wikipedia. Edwinho (overleg) 30 dec 2014 01:28 (CET)
U bent inmiddels al 2 keer voor hetzelfde probleem geblokkeerd. Er is weinig vertrouwen dat u het nu wel snapt. Aangezien dit een blokkade voor langer dan 3 dagen is, zijn er volgens de richtlijnen voor moderatoren 2 opties: een blokpeiling (iemand moet die voor u opstarten) en dan bent u overgeleverd aan de gemeenschap en anders is het een bericht aan de ArbCom, waar u inhoudelijke argumenten kunt aandragen voor een deblokkade. Zie WP:AC voor instructies hoe u in contact kunt komen met de arbcom. Mbch331 (Overleg) 30 dec 2014 10:34 (CET)
Ik heb besloten om de komende tijd niet meer te schrijven op Wikipedia. Ik ga liever naar een wikizaterdag als dat wel mogelijk is? Edwinho (overleg) 30 dec 2014 20:34 (CET)
De Wikizaterdagen zijn open voor iedereen die daar wil komen, ongeacht wat je doet met Wikipedia. Of het alleen lezen is, of ook bewerken, maakt niet uit. Al doe je niks met Wikipedia, dan ben je nog welkom. Geblokkeerd zijn gaat alleen over het recht de Nederlandstalige Wikipedia te bewerken, niet om de overige projecten van WMF te bewerken. Mbch331 (Overleg) 31 dec 2014 09:34 (CET)
Heel erg bedankt voor uw antwoord. Ik had op twitterberichten van Wikipedia geantwoord dat ik geblokkeerd was. Dat zal natuurlijk niet gewaardeerd worden. Dat is heel erg onbeleefd van mij. Ik kan helaas geen extra informatie toevoegen aan de Nederlandse Wikipedia. Ik heb onvoldoende kennis. Ik heb geen recht nodig om de Nederlandstalige Wikipedia te bewerken. Welke andere projecten van WNF zijn er? Ik bewerk graag ander projecten van WNF. Ik ga graag de informatie op de Kroeg bekijken. Er is veel interessante informatie te vinden op de Kroeg. Tot een volgende Wikizaterdag. Edwinho (overleg) 1 jan 2015 21:20 (CET)
Kijk op de hoofdpagina onder het kopje zusterprojecten en onder het kopje Wikipedia in andere talen. Daar staan de andere projecten. Alhoewel het kopje Wikipedia in andere talen bewust niet volledig is. Mbch331 (Overleg) 1 jan 2015 22:00 (CET)
Ik heb mij aangemeld bij de Wikimedia Federatie Nederland. Misschien kan dit account worden opgeheven. Aangezien ik er toch niks meer mee kan doen. Dit account is geblokkeerd. En ik heb helaas een heel erg groot dossier. Edwinho (overleg) 2 jan 2015 17:56 (CET)
Een account kan niet opgeheven worden, omdat dit in strijd is met de licentie. Alle bijdragen die je gedaan hebt, moeten altijd naar jouw account te herleiden zijn. Je kan gewoon het account niet meer gebruiken. Mbch331 (Overleg) 2 jan 2015 17:59 (CET)
Ik vond het ook al heel erg vreemd om een account aan te maken. Het zou betekenen dat ik een sokpop zou creeren. Dat is inmiddels geconstateerd. Maar ik weet niet hoe ik anders een account kan aanmaken. Mijn WFN-account is ook inmiddels verwijderd. Wat kan ik doen? Edwinho (overleg) 3 jan 2015 01:13 (CET)
U mag hier geen account meer aanmaken, u bent hier geblokkeerd. Alleen op de andere projecten en dat moet u op dat project zelf doen. Aangezien dit account een globaal account is, zou u meteen ingelogd moeten zijn zodra u op een ander project komt. Mbch331 (Overleg) 3 jan 2015 09:54 (CET)
Mijn WMF-account is toch niet geblokkeerd. Wat kan ik met mijn WMF-account? Edwinho (overleg) 5 jan 2015 02:38 (CET)
WikiMedia heeft vele projecten, op de meesten kun je inloggen met dezelfde gebruiker/wachtwoord-combinatie. De rechten zijn op ieder project apart, dus je blokkade hier op nl.wikipedia.org heeft geen effect op nl.wikibooks.org of en.wikipedia.org of commons.wikimedia.org. ed0verleg 5 jan 2015 07:52 (CET)
Beste Edo
Heel erg bedankt. Ik heb de probleemstelling van mijn scriptie toegevoegd aan de Wikiversity. Kan je op de Wikiversity je scriptie bespreken? Edwinho (overleg) 10 jan 2015 08:06 (CET)

This Month in GLAM: November 2014[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
 • Australia and New Zealand report: ALIA partnership goes countrywide
 • Belgium report: Workshops for collection holders across Europe; Founding event of Wikimedia Belgium; Wiki Loves Monuments in Belgium & Luxembourg; Plantin-Moretus Museum; Edit-a-thon at faculty library in Ghent University; Image donation UGentMemorie; Upcoming activities
 • France report: Wiki Loves Monuments; mass upload; Musée de Bretagne
 • Germany report: Facts, fun and free content
 • Ireland report: Ada Lovelace day in Dublin
 • Italy report: National Library Conference; Wiki Loves Monuments; Archaeological Open Data; BEIC
 • Netherlands report: Video challenge; Wikidata workshop and hackathon; Wikipedia courses in libraries; WWII editathon
 • Norway report: Edit-a-thon far north at the Museum of Nordland (Nordlandsmuseet)
 • Spain report: Picasso, first Galipedia edit-a-thon, course in Biblioteca Reina Sofía and free portraits
 • South Africa report: Wiki Loves GLAMs, Cape Town
 • Sweden report: Use, reuse and contributions back and forth
 • UK report: Medals, maps and multilingual marvels
 • Special story: ORCID identifiers
 • Open Access report: Open proposal: Wikidata for Research; Open Access signalling
 • Tool testing report: Tools for references, images, video, file usage; Popular Pages
 • Calendar: December's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 13 dec 2014 23:30 (CET)

This Month in GLAM: December 2014[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 jan 2015 12:31 (CET)

Is het mogelijk om de Nederlandse of de Belgische Wikimedia samen te voegen? Om een Frans-Duits-Nederlands-Luxemburgse Wikimedia-gemeenschap te creeren? Edwinho (overleg) 12 jan 2015 15:06 (CET)

Aangezien u deze overlegpagina, ondanks dat u gewaarschuwd bent, nog steeds gebruikt als een of andere ruimt om gezellig te kletsen over van alles wat niet met uw blokkade te maken heeft heb ik uw overlegpagina ook mee geblokkeerd. Het is een keertje mooi geweest. De lezers doneren geen geld zodat u hier de clown kunt uithangen. Natuur12 (overleg) 12 jan 2015 15:19 (CET)

This Month in GLAM: January 2015[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 feb 2015 06:58 (CET)

This Month in GLAM: February 2015[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 12 mrt 2015 00:26 (CET)

This Month in GLAM: March 2015[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines


Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 9 apr 2015 07:36 (CEST)

This Month in GLAM: April 2015[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 10 mei 2015 23:57 (CEST)

This Month in GLAM: May 2015[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 jun 2015 01:09 (CEST)

This Month in GLAM: June 2015[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 10 jul 2015 02:27 (CEST)

This Month in GLAM: July 2015[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 aug 2015 02:22 (CEST)

This Month in GLAM: August 2015[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines


 • UK report: QRpedia AWOL; RSC holds another edit-a-thon
 • Special story: New toolkit on Photo Events documents best practices, strategies and more
 • Open Access report: Wikipedia as an amplyfier; horse face recognition, rhythm perception, fossil rodent teeth
 • Wikidata report: Wikidata this month
 • Calendar: September's GLAM eventsRead this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 13 sep 2015 17:14 (CEST)

This Month in GLAM: September 2015[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 okt 2015 03:44 (CEST)

This Month in GLAM: October 2015[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 13 nov 2015 06:57 (CET)

This Month in GLAM: November 2015[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 dec 2015 03:49 (CET)

This Month in GLAM: December 2015[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 jan 2016 18:57 (CET)

This Month in GLAM: January 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 12 feb 2016 09:59 (CET)

This Month in GLAM: February 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 9 mrt 2016 22:05 (CET)

This Month in GLAM: March 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 12 apr 2016 14:30 (CEST)

This Month in GLAM: April 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 10 mei 2016 14:52 (CEST)

This Month in GLAM: May 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 jun 2016 14:33 (CEST)

This Month in GLAM: June 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 14 jul 2016 03:58 (CEST)

This Month in GLAM: July 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 10 aug 2016 04:40 (CEST)

This Month in GLAM: August 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 10 sep 2016 19:54 (CEST)

This Month in GLAM: September 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
HeadlinesRead this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 13 okt 2016 17:01 (CEST)

This Month in GLAM: October 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 10 nov 2016 04:09 (CET)

This Month in GLAM: November 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 10 dec 2016 22:07 (CET)

This Month in GLAM: December 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 10 jan 2017 12:03 (CET)

This Month in GLAM: January 2017[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 8 feb 2017 19:52 (CET)

This Month in GLAM: February 2017[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 10 mrt 2017 08:04 (CET)

This Month in GLAM: March 2017[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 12 apr 2017 19:25 (CEST)

This Month in GLAM: April 2017[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
 • Argentina report: End of contest, new heritaged donated and digitizing workshop
 • Basque Country report: Students working on literature with new Wikipedian in Residence
 • Belgium report: Brussels writing weeks; Dutch Language Union workshop; Civic Lab Brussels start; Edit-a-thon Leuven
 • Brazil report: Wikimedia Conference, gender and International collaboration
 • Germany report: You may only harvest after putting a grain
 • Ghana report: GLAM Ghana duly launched
 • Italy report: Open Data for Cultural Heritage
 • Macedonia report: 12 Peaks hiking challenge
 • Netherlands report: The Netherlands and the World: Photo hunt Chinsurah; Photohunt public library Tilburg; Wikipedian in Residence for UNESCO's Memory of the World programme in the Netherlands; Picture books from Koninklijke Bibliotheek
 • Spain report: Management and dissemination of cultural heritage
 • Sweden report: GLAM-EduWiki collaboration awarded Pedagogy Award of the year at Swedish museums; Connected Open Heritage
 • UK report: Bio-Medical History Residences
 • USA report: New connections at the Library of Congress and Smithsonian
 • Wikipedia Library report: Books & Bytes
 • Wikidata report: Federation and new datatypes
 • WMF GLAM report: DPLAFest and Beyond
 • Calendar: May's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 mei 2017 21:26 (CEST)

This Month in GLAM: May 2017[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 12 jun 2017 07:39 (CEST)

This Month in GLAM: June 2017[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines


Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 jul 2017 05:45 (CEST)