Overleg gebruiker:RonaldB

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Archief1 Archief2 Archief3 Archief4 Archief5 Archief6 Archief7 Archief8 Archief9 Archief10 Archief 11 Archief 12 Archief 13Archief 14 Archief 15 Archief 16 Archief17 Archief 18 Archief 19 Archief 20 Archief 21 Archief 22 Archief 23 Archief 24 Archief 25 Archief 26 Archief 27 Archief 28 Archief 29 Archief 30 Archief 31 Archief 32 Archief 33 Archief 34 Archief 35 Archief 36 Archief 37 Archief 38

Chileense mobiele range?[bewerken]

Kan jij de range waarbinnen 152.173.44.26 valt nakijken? Volgens mij is dit een Chileense mobiele range. Mbch331 (Overleg) 3 feb 2018 15:24 (CET)

Zie hier voor de contekst en de drie IP's RonaldB. Mbch331 - Movil is de naam van een van de grootste ISP's in Chili. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 feb 2018 16:22 (CET)
Een VPN op een hoogdynamische range. Ik blok nu alleen na middernacht wat dan actueel is. Als er in de loop van de dag iets bijkomt, mis ik dat. - RonaldB (overleg) 4 feb 2018 00:32 (CET)

Raar gedoe via VPN servers[bewerken]

Hoi RonaldB, ik zag net wat gedoe langskomen op Kajsa Ollongren via VPN-servers 37.230.130.132 (overleg | bijdragen | bloks) - 37.230.130.0/24 en 37.230.130.132 (overleg | bijdragen | bloks) - 46.243.140.0/24. Beide zijn van een dienst PureVPN. Ik heb bij allebei de ranges inmiddels OT geblokkeerd. Ik wou ze nog wel even doorgeven voor je database. Wellicht dat er nog meer ranges van deze provider zijn die nog niet geblokkeerd. Met vriendelijke groet, Wiki13 (overleg) 4 feb 2018 00:54 (CET)

Dag Wiki13, had ik al gezien en zojuist gecontroleerd of er nog meer nieuwe van deze VPN zijn. - mvg RonaldB (overleg) 4 feb 2018 01:16 (CET)

Terugdraaien Seventeen (band)[bewerken]

Hallo, mag ik vragen waarom mijn informatie op Seventeen (band) is teruggedraaid? Het is namelijk correct vertaald uit de originele pagina. PeppermintGlow (overleg) 7 feb 2018 00:45 (CET)

Dit is de Nederlandstalige Wikipedia. Als toevoegingen het resultaat blijken van een machinevertaling is de kans groot dat deze verwijderd worden. En die kans is groter naarmate het resulterende Nederlands beroerder is. Dat was hier het geval. - RonaldB (overleg) 7 feb 2018 00:56 (CET)
Oh. Dat is heel jammer want ik heb het zelf vertaald, niet via machinevertaling. Als ik het goed begrijp moet ik mijn Nederlands dus aanscherpen qua grammatica (en spelling waarschijnlijk)? En wordt een soortgelijke toevoeging van betere kwaliteit Nederlands wel goedgekeurd? PeppermintGlow (overleg) 7 feb 2018 01:01 (CET)
Zelf vertaald of niet maakt niet zoveel uit. Het gaat niet alleen om grammatica en spelling, maar het begint met idioom en zinsbouw. Op te veel plaatsen zijn Engelse woorden letterlijk vertaald en dan krijg je voor een "native Dutch speaker" idiote zinnen. - RonaldB (overleg) 7 feb 2018 01:20 (CET)

Göztepe Izmir[bewerken]

https://nl.wikipedia.org/wiki/Göztepe_Izmir

Graag een inhoudelijke behandeling van de wijzigingen op deze pagina doorvoeren in plaats van voor de gemakkelijkste weg te kiezen. AFC Ajax wordt ook niet aangeduid als Ajax Amsterdam op wikipedia, dus in deze is de titel Göztepe Izmir niet consequent. De juiste weergave moet zijn Göztepe SK, gaarne dit ook als zodanig te wijzigen. Bij voorbaat dank!– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:a447:7439:1:e9a0:fa3e:5ee6:ddd9 (overleg · bijdragen)

Dan wijzig je de paginanaam (heb ik inmiddels gedaan) en vervolgens op alle plekken handmatig Izmir vervangen door SK. En niet ongemotiveerd hele stukken weggooien. - RonaldB (overleg) 9 feb 2018 17:37 (CET)

Blokkade proxyserver[bewerken]

Beste RonaldB, jij hebt een proxyserver geblokkeerd waardoor ik wikipedia niet meer kan bewerken vanuit Google Chrome. Daardoor wordt ik gedwongen om een andere browser te gebruiken. Hoe gaan we dit oplossen? Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 12 feb 2018 07:57 (CET)

Ik heb je een IP-excempt gegeven. Je zou nu via Chrome ook weer moeten kunnen werken. Mbch331 (Overleg) 12 feb 2018 11:16 (CET)
Dag Steven8585
De enige oorzaak kan zijn dat bij jou alle internetverkeer van Chrome via een proxyserver (daarvan zijn er vele soorten) loopt en die andere browser(s) direct het publieke internet op gaan. Waarom die instelling van Chrome anders is weet ik niet. Dat heb je zelf bewust of onbewust zo ingesteld. Als dat laatste het geval is (b.v. doordat je ooit akkoord bent gegaan met het installeren van iets) dan is code geel van kracht en raad ik je aan de instelling van Chrome nader te onderzoeken. - mvg RonaldB (overleg) 12 feb 2018 11:32 (CET)
Beiden bedankt voor de reactie, ik kan inderdaad weer werken via Chrome. Aangezien mijn huidige laptop nog uit 2012 stamt, zal ik binnenkort met een nieuw exemplaar gaan werken. Ik ga er dan ook vanuit dat ik t.z.t. geen code geel meer heb. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 12 feb 2018 20:26 (CET)

Lijst van officiële talen[bewerken]

Beste RonaldB, je hebt Limburgs uit de lijst gehaald terwijl deze samen met Fries is erkend als taal. CallMeBlob (overleg) 13 feb 2018 07:01 (CET)

Bron? Zie ook Officiële taal. - RonaldB (overleg) 13 feb 2018 19:31 (CET)
Duidelijker wat de status is van talen in Nederland staat o.a. in de eerste zinnen van dit artikel: Talen in Nederland. VanBuren (overleg) 13 feb 2018 19:58 (CET)

Greet Geypen[bewerken]

Waarom een pagina terugdraaien naar een vorige versie als die teruggedraaide versie niet correct is? Bacco bob (overleg) 14 feb 2018 01:45 (CET)

En wat is daar dan (specifiek!) fout aan? - RonaldB (overleg) 14 feb 2018 01:49 (CET)

Men haalt bv een hele subtitel met inhoud onterecht weg. Ik kan u dat allemaal wel uitleggen, maar dan zijn we wel even bezig. Maar ik ben nieuw hier en ik probeer te begrijpen waarom u zo'n tekst dan anders wenst te zien. Is de tekst die daar nu staat dan niet goed, of is de nieuwe tekst dan beter?Bacco bob (overleg) 14 feb 2018 01:53 (CET)

Iets weglaten maakt een artikel niet fout. Meerdere zeer ervaren collega's hebben uw bijdragen aangepast, dan wel teruggedraaid. En dat is niet voor niets. Daar komt nog bij dat u sinds enkele dagen krampachtig probeert specifiek dit artikel naar uw hand te zetten. Dat wordt hier niet gewaardeerd. - RonaldB (overleg) 14 feb 2018 01:58 (CET)

In heb begin hebben een aantal medegebruikers, aanpassingen aangebracht. Ordelijker gezet, andere subtitel of een subtitel minder en de tekst overgeheveld. Ik heb die mensen ook bedankt. Ook was ik niet altijd akkoord. Zo had ik als subtitel 'unicum' gekozen omdat Greet Geypen de eerste vrouwelijke burgemeester - zei het waarnemend - in de geschiedenis van Mechelen is. Eerst geloofde men mij niet en wou men het verwijderen tot ik hen de bewijzen liet zien en dan was het 'ach, het is maar voor 3 dagen enzovoort' en dan maakte men daar 'waarnemend burgemeester voor 3 dagen'. Soit, ik vond 'unicum' beter (ik schrijf ook dagelijks) maar 'waarnemend burgemeester voor 3 dagen' dekt de lading, dus allemaal geen probleem. Nu gaat een andere medegebruiker opnieuw die titel veranderen naar 'trivia', alsof het onbelangrijk is. Die gebruiker haalt een subtitel weg van 'label kindvriendelijke stad' en die medegebruiker zegt dat die titel niet aan Greet Geypen gegeven is, maar aan de stad. Maar die gebruiker heeft dat niet onderzocht en die weet niet dat dit label er komt omdat Greet Geypen als schepen van Jeugd daar heeft op ingezet en daar speciaal een ambtenaar in dienst heeft voor genomen die moest waken over kindvriendelijkheid als rode draad over alle beleidsdomeinen heen. Dus zonder Greet Geypen, was er geen label geweest voor Mechelen. Met een andere verandering kon ik eventueel wel leven. Greet Geypen heeft een boek geschreven 'Liberalisme in Mechelen'. Dat boek vult eigenlijk een leemte waar er nog geen onderzoek naar gedaan werd. Ik had dat als subtitel 'Boek Liberalisme in Mechelen' gegeven. Zo weet de lezer direct al veel meer. De medegebruiker had er publicaties van gemaakt. Ik vind mijn titel iets gemakkelijker voor de lezer, maar ik kan met publicaties wel leven. Maar ik heb geen flauw benul hoe ik al de rest kan terugdraaien en dat laten staan. Vandaar. En omdat ik de situatie terugdraai zegt die medegebruiker nu dat dit promo is...Bacco bob (overleg) 14 feb 2018 02:05 (CET)

Dag Ronald, bedankt voor de reactie. Ik denk dat ik ook de gebruikers bedankt heb voor hun aanpassingen of die aanpassingen heb laten staan. Maar die laatste aanpassing heb ik ongedaan gemaakt omdat ik vond dat die info bij het artikel hoorde. En mag ik vragen of mijn oorspronkelijk artikel gelezen had op dat moment of is het zoals u zegt 'een ervaren gebruiker heeft iets aangepast, en dit werd teruggedraaid... dus omdat het een ervaren gebruiker is zal hij het wel bij het rechte eind hebben. Ik vraag het me gewoon even af, want dat is het natuurlijk een sneeuwbalreactie. Plus lijkt het nu eigenlijk alsof ik dit artikel specifiek naar mijn hand wenst te zetten, terwijl het gewoon die laatste grote aanpassing is. Maar als dat meermaals gebeurd omwille van het feit dat een ervaren medegebruiker dit gedaan heeft 'dat het dan wel goed moet zijn', dan komt dit natuurlijk meer voor.Bacco bob (overleg) 14 feb 2018 02:10 (CET)

Ik ga nu slapen, maar ik wil er altijd wel over praten indien je verduidelijking wenst. En wie kan er nu tegen zijn dat een artikel beter wordt? Ik niet, ik doe het beroepshalve. Zo goed als alle aanpassingen heb ik laten staan en de medegebruikers bedankt, daar ligt het echt niet aan. Ik geef een stom voorbeeld. Stel dat jij in uw gemeente iets gedaan hebt waardoor uw gemeente een oorkonde krijgt en jij mag van de gemeente de oorkonde in ontvangst nemen omdat het door u is dat die oorkonde er gekomen is. Stel dat jij een pagina had, dan mocht dat geen vermelding op uw pagina krijgen, want de oorkonde is uiteindelijk voor de gemeente? Zo denkt die medegebruiker er blijkbaar over. Allé, ik ga slapen. Maar ik wil er gerust over praten indien u dat nodig acht. Met de rest zou ik kunnen leven, maar die subtitel hoort er volgens mij wel degelijk thuis. Ik kan dan toch niet anders dan ongedaan maken drukken, helaas maakt het dan ook alles ongedaan. SlaapwelBacco bob (overleg) 14 feb 2018 02:22 (CET)

Het gaat om uw mening (hoe een encyclopedisch artikel er uit behoort te zien) tegenover die van meerdere ervaren collega's. U riskeert met dat doordrammen op een gegeven moment een blokkade. - RonaldB (overleg) 14 feb 2018 02:42 (CET)

Ronald, mag ik u dan vragen of u mijn artikel gelezen hebt en dan de afweging gemaakt hebt of die subtitel en inhoud relevant was en de bronnen gecheckt hebt, of was het eerder dat u die wijziging deed onder het mom van dat het een ervaren gebruiker was en daarom dat u het aanklikte? Bacco bob (overleg) 14 feb 2018 02:48 (CET)

Die door u ingevoerde subtitel(s) zijn absoluut niet relevant. De vermelding van triviale weetjes wort hier altijd onder het kopje "Trivia" gezet. - RonaldB (overleg) 14 feb 2018 02:54 (CET)

En bent u dan van mening als iemand de oorzaak,is van het bekomen van een oorkonde of een label (zonder die persoon zou er geen label zijn) en die dat label ook in ontvangst mag nemen, dat zoiets niet op die pagina mag komen? En ik ben niet aan het doordrammen, de overige 99 procent aanpassingen laat ik staan. Het gaat over die laatste aanpassing. Maar als iedereen natuurlijk iedereen denkt dat de ervaren medegebruiker het altijd bij het rechte eind heeft, zonder even dieper op het onderwerp in te gaan, dan krijg je natuurlijk die indruk. Ik ben geen doordrammer, want de andere keren bedank ik de medegebruikers zelfs nog... Bacco bob (overleg)

Ronald, die subtitel die heb ik niet eens gezet, dat was een andere medegebruiker. Ik vond die ook niet geslaagd maar heb deze laten staan. Het is een aanpassing van de ene medegebruiker naar een andere medegebruiker. Die subtitel komt niet eens van mij. En tot daar aan toe. Maar omdat heel het gedeelte over het label weggehaald werd heb ik het teruggedraaid, dat weglaten zou onvolledig zijn. Dan kunnen we evengoed dat stuk over de Colomakerk weghalen... Bacco bob (overleg) 14 feb 2018 02:59 (CET)

U begint in eindeloze herhalingen te vervallen. Dit soort argumenten heb ik al vele malen elders gelezen. Aan de opmerkingen die ik hierboven heb gemaakt, heb ik niets meer toe te voegen. - RonaldB (overleg) 14 feb 2018 03:01 (CET)

Ik vraag u enkel of u het gelezen hebt, maar u geeft geen antwoord. Ik kan met die subtitels leven, maar ik vraag gewoon uw mening als ervaren gebruiker over dit specifiek voorval van die oorkonde en ook hier geen antwoord. Oké dan en dat doet mij vermoeden dat u mijn tekst over die oorkonde niet gelezen had op het moment van het terugdraaien. Bacco bob (overleg) 14 feb 2018 03:13 (CET)

Deels verplaatst van archief 38[bewerken]

Nog twee spambots voor Trijnstel en jou van gisteren en vandaag: Blvreeobvt (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) en IsabellaWylde0 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 feb 2018 16:24 (CET)
En weer een: Heath02T60 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 feb 2018 17:24 (CET)
En weer een voor Trijnstel en dan voor jou: DonTerpstra2082 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 feb 2018 11:48 (CET)
Idem DonTerpstra2082 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 feb 2018 16:22 (CET)
Idem SusannahRash2 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 feb 2018 16:17 (CET)
En een spammer in het vietnamees(!) hier via Iraans IP 178.252.129.93 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 feb 2018 16:22 (CET)
En even eerder kwam dezelfde soort spam vanaf RaleighGatling1 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki)
IP lijkt bij een gehackt modem te horen. Range is enigszins dynamisch. - RonaldB (overleg) 24 feb 2018 23:59 (CET)
En nu weer tweemaal een randomtekstspam en ook hier ondervangen uiteraard door filter vanaf een Canadees ip 75.152.104.191 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) en dat gebeurt niet vaak. Op en-wiki hebben ze daar geen goed filter voor dus daar kwam deze bot erdoor zie hier Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 feb 2018 10:14 (CET)
En een userpage spam via Kenny956563422 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 feb 2018 10:16 (CET)
Het IP lijkt een gehackt Novell Groupwise account. Range is wel dynamisch, dus langdurig blokkeren heeft niet zo veel zin. - RonaldB (overleg) 25 feb 2018 13:32 (CET)
En een chinees IP 119.23.141.97 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) met penisenlargement spam. Dit keer geen procinciaas netwerk overigens~. Heb het een week geblokt evenals de twee IP's hierboven nu. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 feb 2018 15:30 (CET)

De Chinees komt wel in mijn database voor en is ooit als een proxy bevestigd (geweest). Echter is de range behoorlijk dynamisch, dus is het een komen en gaan. - RonaldB (overleg) 25 feb 2018 15:39 (CET)

Er lijkt toch meer aan de hand met die range. Zal dat vanavond eens verder uitzoeken. - RonaldB (overleg) 25 feb 2018 15:43 (CET)
Dank zij mijn verbeterde analyse tools kan ik bovenstaand bevestigen. Veel vermoedelijk verwante ranges gevonden. Zorgvuldigheid vraagt echter veel tijd om alles te controleren. Ben op de helft. - RonaldB (overleg) 26 feb 2018 02:30 (CET)
Super. Dan maar weer eens nog een randomtextspammer via /23 Oekrains IP voor je: 193.200.33.96 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) Ook crosswiki actief met diverse boodschapjes. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 feb 2018 11:50 (CET)
En een userpagespambot LindaMurch (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 feb 2018 11:54 (CET)

De IP's van de grootste hosting provider in CN zijn nu geblokkeerd. Eens kijken in welke mate dat helpt. - RonaldB (overleg) 27 feb 2018 01:47 (CET)

Fijn. Dat zal enorm schelen in de spam. Nu maar weer eens een commentspammer 193.200.33.96 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) voor je vanuit Oostoekraine (nog een hotspot van de criminele organisaties die dat doen). Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 feb 2018 14:37 (CET)
En de volgende spambot 75.166.101.138 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) nu via een USA ip van Qwest/Centurylink. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 27 feb 2018 16:01 (CET)

193.x is hoogdynamisch. 75.x heeft in bijbehorende range wel de nodige proxies, maar is ook dynamisch. - RonaldB (overleg) 28 feb 2018 01:26 (CET)

Ja zag ik al maar wellicht zag jij dus meer na scan helaas pindakaas. Een nieuwe userpagespambot voor Trijnstel en jou: DeboraFredrickso (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 mrt 2018 16:20 (CET)
En nog eentje deels in vietnamees: PattiWylly33242 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 mrt 2018 10:21 (CET)
En nog een userpagespambot AnitaEib5781 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) en die kwam door het spamfilter! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 mrt 2018 09:35 (CET)
En nog een HuldaCarner812 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) die werd wel gestopt. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 mrt 2018 09:41 (CET)
En nog een spambot 207.118.25.184 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 mrt 2018 09:42 (CET)
Hier nog eentje: 89.38.61.144 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot). Vietnamese spam via Amerikaanse /22. Wellicht eentje die dicht kan. Wiki13 (overleg) 4 mrt 2018 20:46 (CET)

Op 207.x (een normale dynamische range van een provider met een uiteenlopend aanbod) lijkt het te wemelen van gehackte systemen (PC's e.d.). Kijk het nog even aan. 89.x heeft behoorlijk wat bijvangst opgeleverd. Die ranges zijn nu allemaal geblokt. - RonaldB (overleg) 5 mrt 2018 03:05 (CET)

Om de een of andere reden is er een hausse recent van spambots die hier vietnamese teksten plaatsen - de nieuwste is JTIBeatris (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 mrt 2018 12:11 (CET)
En weer een spambot voor Trijnstel en daarna jou: ElyseDeal486934 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 mrt 2018 09:41 (CET)
En nog een: 112.111.162.179 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) en dat is weer een chinees provincienetwerk! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 mrt 2018 09:47 (CET)
En nog een spambot ElyseDeal486934 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 mrt 2018 21:06 (CET)

Omdat de stad Putian (bij het nakijken van IP's) mij bekend in de oren begon te klinken, heb ik mijn database eens verder doorzocht. Van de ranges van die stad blijkt iets van 80% een notering (of meerdere) te hebben in spam databases. Zonder al te veel collateral kunnen die ranges wel dicht. Straks worden ze door mijn systeem geblokkeerd. - RonaldB (overleg) 6 mrt 2018 23:57 (CET)

Mooi en dan weer de volgende 36.250.183.36 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) met paginaspam via volgend chinees provincienetwerk. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mrt 2018 09:12 (CET)

Zelfde stad, ook geblokt. - RonaldB (overleg) 11 mrt 2018 15:08 (CET)

En weer drie spambots voor Trijnstel en dan voor jou: GenevaGalbraith (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) AnnettaN89 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) en BrookeJefferson (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki). Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 mrt 2018 10:58 (CET)
181.215.95.190 (overleg | bewerkingen | bloks | stalktoy | cross-wiki | whois | honeypot) plaatste poging tot Maleise/Bahasa spam zie hier via Braziliaans hostingbedrijf via Chileense server Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 mrt 2018 11:04 (CET)
Userpagespambot: GertrudeI54 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 mrt 2018 10:35 (CET)
En nog een: DenishaPoindexte (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 mrt 2018 16:32 (CET)

Beste waarom wordt een pagina verwijderd als dit ter aanvulling van een link van acteurs van thuis is?[bewerken]

U heeft daarjuist de pagina van Joke Sluydts gewist enige uitleg graag? bron:http://www.imdb.com/name/nm6160308/ – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.111.124.121 (overleg · bijdragen) 25 feb 2018 14:05‎

Dat artikel is in dezelfde vorm in 2017 verwijderd na een beoordelingsperiode, zie Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170724. Zelf terugplaatsen is niet de bedoeling. Als u meent dat het artikel ten onrechte is verwijderd kunt u dat het beste aankaarten op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 25 feb 2018 14:14 (CET)


ok aanvraag ingediend ik begrijp dat controle belangrijk is maar dit begrijp ik toch niet hoor dit is gewoon vervollediging van informatie.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.111.124.121 (overleg · bijdragen) 25 feb 2018 14:30‎ PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Wat u geschreven had leek trouwens meer op een slecht geschreven C.V. dan op een encyclopedisch artikel. - RonaldB (overleg) 25 feb 2018 15:30 (CET)

DENK[bewerken]

Tips? Orange2000 (overleg) 27 feb 2018 01:51 (CET)

zie hier - RonaldB (overleg) 27 feb 2018 01:56 (CET)

Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden[bewerken]

Dat duurde niet lang. Mag ik vragen waarom mijn wijzigingen zijn teruggedraaid? Voor zover ik weet is het (zoals ik in mijn bewerkingscommentaar schreef) alleen een verduidelijking. In het algemeen is het fijn als je bij terugdraaien uitlegt waarom je het doet. Alleen schrijven "Label: terugdraaiing" helpt niet zoveel. Ik probeer te helpen! KarlFrei (overleg) 27 feb 2018 12:11 (CET)

Omdat het onjuist en bronloos is. RonaldB (overleg) 27 feb 2018 12:12 (CET)
Misschien kun je dan ook gelijk de Engelse, Duitse en Franse versies van Wikipedia verbeteren? Die zeggen namelijk allemaal hetzelfde.
En als je dan toch bezig bent, kun je ook gelijk het artikel Nederlandse Grondwet korrigeren, wat OOK al deze fout bevat, zie Nederlandse_Grondwet#Statuut. Citaat: "Het Statuut is te beschouwen als een overkoepelende grondwet op het niveau van het Koninkrijk, terwijl de Nederlandse Grondwet voor het grootste deel alleen geldt voor het land Nederland[...]". Dit is precies wat ik in het Statuut-artikel had toegevoegd.
Ik was overigens zelf ook verrast toen ik las hoe belangrijk dit statuut was! KarlFrei (overleg) 28 feb 2018 08:12 (CET)

Beste Ronald,

ik begin maar even overnieuw. Net als jij ben ik al meer dan tien jaar op Wikipedia actief (niet alleen op de Nederlandse). Ik begrijp uit je homepage dat je je veel met vandalismebestrijding bezig houdt. Dat is vervelend werk en het is lovenswaardig dat je dat doet. Toch lijkt het mij belangrijk dat je, juist als gevestigde bewerker, het goede voorbeeld geeft. Dit houdt in:

  1. Wijzigingen alleen maar ongedaan maken als je absoluut zeker bent dat het fout of vandalisme is
  2. Wijzigingen altijd direct motiveren in het bewerkingscommentaar, niet pas bij navraag en kortaf
  3. Tijdig reageren op kritiek

Wat ik heb toegevoegd is niet eens controversieel, het is gewoon een feit, dat ook in de inleiding van Koninkrijk der Nederlanden vermeld staat, daar gelukkig met bron. Ik zal die bron nu overnemen in het Statuut-artikel. Ik vond de manier waarop het gisteren ging (wissen binnen 5 minuten, motivatie van 6 woorden) nogal irritant en slaagde er daarom niet in op een neutrale toon te antwoorden; mijn excuses voor het sarcasme.

Ik hoop dat ik je hiermee van dienst geweest ben. KarlFrei (overleg) 28 feb 2018 12:23 (CET)

Je toevoeging "Hiermee staat het dus nog boven de Nederlandse Grondwet, die hoofdzakelijk voor het land Nederland geldt." lijkt mij een eigen conclusie. Hetzelfde geldt voor je toevoeging "het belangrijkste".
Lees de originele wetsteksten! (zie [1] en [2]) M.n. de preambule van het Statuut. Een overeenkomst tussen een aantal landen. Het bijzondere van deze overeenkomst is o.a. dat de staatsinrichting van Nederland cf. de grondwet is, die van de andere drie landen cf. hun eigen staatsregelingen. (zie art. 42)
V.w.b. de grondwet bepaalt art. 5 (van het Statuut) o.a. dat die de bepalingen van het statuut in acht neemt. In lid 3 wordt dan specifieker verwezen naar een aantal zaken waarvoor dit van belang is.
Omgekeerd bevat de grondwet zelf art. 142 (en verwijzingen daarin genoemd) dat stelt dat de grondwet in overeenstemming kan worden gebracht met het statuut. Dus niks van hierarchie en dus boven of onder. - RonaldB (overleg) 28 feb 2018 15:16 (CET)
Dank je wel voor je uitleg. Als ik het goed begrijp, zit het je voornamelijk dwars dat ik het woord "leidende" door "belangrijkste" vervangen heb. Zie de inleiding van Koninkrijk der Nederlanden en het slot van Nederlandse_Grondwet#Statuut. Of moet dat ook allemaal veranderd worden? Als het het leidende document is, lijkt het me nogal wiedes dat het boven alle andere documenten staat... er kan er tenslotte maar een "het leidende document" zijn. KarlFrei (overleg) 1 mrt 2018 09:19 (CET)
Tja, het staat in die twee artikelen wel wat ongelukkig. In het eerste wordt m.i. bedoeld dat het leidend is voor het koninkrijk als geheel, maar dat wil nog niet zeggen dat het hoger, belangrijker, enz. is dan de Nederlandse grondwet. Hetzelfde staat ook in het tweede artikel.
Een andere analogie is de EU. Ook een overeenkomst tussen meerdere landen. Maar welke regel/wet of wat dan ook uit Brussel/Straatsburg kan nooit boven de grondwet staan of belangrijker zijn. - RonaldB (overleg) 1 mrt 2018 12:05 (CET)

Blokkade opnieuw ingesteld[bewerken]

Hoi Ronald. Ter info: dit blok heb ik opnieuw ingesteld nav overleg. Proxy is bewezen en getroffen gebruiker kan gewoon een exempt krijgen. Deblokkeren was daarmee onterecht, en het verwijzen naar die peiling helemaal aangezien dit een duidelijke proxy is en geen mobiel internet of wifi-hotspot. Trijnstel (overleg) 1 mrt 2018 18:05 (CET)

Dag Tijnstel,
Dank voor de info en actie. Opmerkelijk dat een moderator, nota bene op basis van een of ander IRC contact, een m.i. controversiële deblokkering uitvoert. En dan ook nog gespeend van enige kennis van zaken. Naast de IPv6-v4 vertaling blijkt die range ook nog een of meerdere (recent actieve!) VPN servers te bevatten, die door het karakter van die range ook dynamisch blijken te zijn.
Al eens eerder heb ik opgemerkt dat als gevolg van het preventief dichtzetten van steeds meer gaten die door LSV's, trollen, spammers enz. gebruikt worden, het logisch is dat die lieden andere wegen zoeken om hun praktijken voort te zetten. Zielig klagen via IRC had ik eerlijk gezegd nog niet bedacht. - mvg RonaldB (overleg) 2 mrt 2018 00:44 (CET)

Persoon met een wrok[bewerken]

Op dit artikel wordt al tijden door iemand met slechte ervaringen met deze opleiding gezien de bewerkingen zeer ongewenst gedoe geplaatst vanaf suspecte IP-adressen uit Kroatie en Macau. Kan jij naar die IP-adressen kijken? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 mrt 2018 15:25 (CET)

De Kroaat zou heel misschien een VPN geweest kunnen zijn. De drie Macau adressen zijn van dezelfde provider, maar mogelijk is een van die drie vast en de andere mobiel (of omgekeerd). In ieder geval dynamisch. Verder niets bijzonders.
Qua daderprofiel houd ik het daarom maar op een gesjeesde student van die vliegschool, die nu de kost verdient als piloot met als basis Macau of Hongkong. Een tijdje beveiligen is daarom vooralsnog de beste optie. - RonaldB (overleg) 3 mrt 2018 23:03 (CET)
Deel die analyse en nu ik dank zij jou weet dat ie het niet via vpnproxies doet maar "gewoon anoniem" zal ik het lemma semibeveiligen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 mrt 2018 08:36 (CET)

Waarom heb je de pagina over bird brewery verwijderd?[bewerken]

Beste RonaldB, Ik als speciaalbierliefhebber had een leuk stukje over bird brewery toegevoegd op wikipedia. Echter stond er dat jij die verwijderd hebt. Mijn vraag is nu waarom?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door SteachB4 (overleg · bijdragen)

Zie ook je overlegpagina. Een artikel met encyclopedische informatie over een brouwerij kan hier wel. Maar een lijst met soorten bier, gesteld in een stijl die je ook tegenkomt op websites die bier verkopen, hoort hier niet thuis. - RonaldB (overleg) 5 mrt 2018 14:38 (CET)

Premier League Darts[bewerken]

Sorry Ronald,

Ik had een fout gemaakt. De avond in Exeter die was afgelast, wordt niet in Rotterdam, maar in Liverpool ingehaald. Dit heb ik inmiddels hersteld.

M'n excuses.

Groetjes,

Jooske– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 163.158.220.10 (overleg · bijdragen)

Daar ging het me niet om. In een encyclopedie horen geen aankondigingen van zaken die nog moeten plaatsvinden. - mvg RonaldB (overleg) 7 mrt 2018 01:15 (CET)

M'n excuses, dat wist ik niet. Ik was hier niet van bewust. Ik zal voortaan dit soort dingen pas vermelden nadat ze plaats hebben gevonden. Dan zijn het geen aankondigingen meer.

Groetjes,

Jooske– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 163.158.220.10 (overleg · bijdragen)

Om dit nog even aan te vullen. Het feit dat voor het eerst een avond is afgelast, is waarschijnlijk nog wel van belang voor het hoofdartikel, maar hoe het opgelost is staat al in het artikel over de editie 2018 en is mijn inziens niet relevant voor het hoofdartikel. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 7 mrt 2018 18:10 (CET)
Nog een encyclopediewijsheid: zaken in de toekomst veranderen altijd. Als het niet is door een wijziging (w.o. niet doorgaan), dan zeker doordat de toekomstige tijd altijd vanzelf een keer overgaat in verleden tijd. Knipoog - RonaldB (overleg) 7 mrt 2018 23:45 (CET)

Pokemons zijn onomatopeeen[bewerken]

Hey Ronald,

Je hebt mijn bijdrage bij onomatopee teruggedraaid. Pokemons zijn bijna allemaal onomatopeeen: hun geluid is tevens hun naam. Dit lijkt me een waardevolle toevoeging, zeker omdat er ook voorbeelden uit de literatuur en strips worden gegeven. Waarom vind jij dat niet?

Spambotrange[bewerken]

Hoi Ronald. Ik vind veel spam op de range 173.202.0.0/17, bijvoorbeeld op 173.202.126.12. Kan dit een open proxy zijn? Trijnstel (overleg) 15 mrt 2018 18:36 (CET)

Dag Trijnstel,
Sinds 17 feb j.l. regent het in die range (het is een /16 geen /17) potentiele proxies. Iets van 10% kon door mijn systeem bevestigd worden, de rest niet meer omdat de checkbot te laat langs kwam. De range is namelijk hoogdynamisch.
Aan de tijdstippen van de bevestigingen te oordelen zijn er meerdere gehackte aansluitingen in het spel en de IP's die als proxy bevestigd werden blijken allemaal een type te zijn dat goed voor spam te misbruiken is. - mvg RonaldB (overleg) 15 mrt 2018 23:04 (CET)

IP[bewerken]

Kan jij deze ff doorlichten? Scholierengeklier via iets louche. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 mrt 2018 11:51 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd Een (uitgebreidere) soort kliksafe. Sleepnet leverde nog de nodige bijvangst. - RonaldB (overleg) 20 mrt 2018 01:06 (CET)
Zou je ook naar even naar 2001:41D0:1008:1C55:0:0:0:0 (overleg | bijdragen | bloks) deze willen kijken? Wikinger kwam net langs hiermee. IP is afkomstig van OVH uit een /32 range volgens de whois. Misschien dat die /32 geblokt kan worden. Wiki13 (overleg) 21 mrt 2018 17:21 (CET)

Spambot[bewerken]

Zie hier via grote USA-hoster; 104.247.157.199 (overleg | bijdragen | bloks) deed het. Kan je daar wat mee? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 mrt 2018 08:55 (CET)