Overleg gebruiker:Kleuske

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Voor al degenen die hopen dat ik ooit nog terugkom... Vergeet het. Zo masochistisch ben ik niet. Kleuske (overleg) 13 jun 2016 12:18 (CEST)

Ondanks alles lijk je weer terug te komen. Dat doet me deugd, beste Kleuske. Ik heb je gemist. Echt! Klaas `Z4␟` V:  26 sep 2017 15:09 (CEST)
Nee. Het zal bij incidentele bijdragen blijven, als het echt de spuigaten uit loopt. Mijn vertrouwen in de nederlandstalige Wiki-gemeenschap zweeft nog steeds om en nabij het absolute nulpunt. Kleuske (overleg) 26 sep 2017 15:16 (CEST)

Beste Kleuske, ik zie dat u op de pagina 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' mijn tekst (voorbeelden van initiatieven met een exclusief duurzame focus) integraal en zonder onderscheid heeft verwijderd. Nu geef ik toe dat mijn laatste bewerkingen van gisteravond de (onbedoelde) indruk van 'promo' wekt, maar alles zonder onderscheid verwijderen lijkt me een ander uiterste. Het had beter geweest als u mijn tekst waar nodig objectiever had gemaakt op basis van bronnen. De organisaties en bedrijven die ik noemde hebben immers allemaal een expliciet maatschappelijk verantwoord karakter en mogen daarom even vernoemd worden, maar zoals u opmerkt misschien iets beknopter en objectiever. Mijn verzoek: vind u het goed als we uw verwijdering ongedaan maken, maar dat ik (of u) mijn tekst wat objectiever schrijf? Alvast hartelijk dank voor uw reactie. Karel Schrobbe (overleg) 4 nov 2017 08:19 (CET)

Enkele van de door u gebruikte bronnen zijn verre van onafhankelijk. De website van de ASN gebruiken om aan te tonen dat ze de allerbeste zijn? Dat is natuurlijk geen bron. Hetzelfde bij de fairphone, die beweren de eerste telefoon te zijn die duurzaam is. Tuurlijk vinden ze dat zelf, ik vind de bakkelieten telefoon van mijn oma veel duurzamer. En ook mijn mening doet er niet toe, dus moet u zoeken naar een bron die niet door het onderwerp zelf geschreven is. Enne, die selectie van bedrijven. Waarom nu die bedrijven? Waarom niet Hello Fresh, een auto-deel-project, winddelen.nl of een elektrische auto erbij? En dan zit ik nog steeds in uw hoekje van "als het milieu er bij gebaat is, is het maatschappelijk verantwoord", wat al een (in mijn ogen foute) keuze is. Een zorgverzekering die geen winst maakt, een lokaal initiatief die gehandicapten in een restaurant zet, is dat nu niet juist maatschappelijk verantwoord ondernemen? Volgens de VVD niet nee, die vinden geld verdienen "de maatschappij". En volgens de PVV moet je de grens dichtspijkeren, een onderneming die voor hun maatschappij goed is. Kleuske had in mijn ogen gelijk om zomaar wat willekeurige voorbeelden weg te halen. Als die voorbeelden voldoende relevant zijn, kunnen ze misschien een eigen artikel krijgen, maar hier is het aandachttrekkerij die velen op Wikipedia reclame noemen. ed0verleg 4 nov 2017 09:15 (CET)

Dank u wel voor uw toelichting, Edoderoo. Ik ben het met een aantal van uw punten zeker eens. Er zijn inderdaad meer initiatieven die zeker waardevol en noemenswaardig zijn. Ook is het terecht op te merken dat de bronvermeldingen die ik toevoegde enkel kwamen van de bedrijven zelf. Nu vind ik uw tekst juist te moeite waard om uit te werken op een pagina over 'maatschappelijk verantwoord ondernemen'. Ik zal in de toekomst (als ik tijd heb...) een nieuwe poging doen (of anderen?) om genuanceerder enkele initiatieven onder de loep te nemen. Mijn nieuwe voorstel zou zijn om in plaats van bedrijven te noemen, eerder enkele sectoren te noemen waar de 'Fairphone' of de 'Triodosbank' als een voorbeeld zou kunnen dienen met kritische kanttekeningen. Ik mis op deze wikipagina namelijk een concretere inslag (het is nu heel theoretisch), terwijl uw opmerkingen juist interessant zijn als kanttekeningen bij het verantwoord ondernemen. Deze wikipagina wordt volgens de statistieken zeer vaak bekeken, dus ik vermoed dat mensen erg bezig zijn met het onderwerp en mogelijk zoeken naar concrete ideeën en voorbeelden om hun bedrijf duurzamer en ethischer te maken. Dat was dan ook mijn motivatie om enkele concrete voorbeelden te noemen. En...ik betwijfel overigens of uw oma een smartphone had :-) Maar het is inderdaad zo dat 'vroeger' spullen veel langer meegingen en dat is een interessante opmerking voor deze wikipagina. Karel Schrobbe (overleg) 4 nov 2017 11:27 (CET)


Plinius[bewerken]

Vita vigilia est (Plinius) Vysotsky (overleg) 9 nov 2017 01:40 (CET)

Ja... Dat ook. Kleuske (overleg) 9 nov 2017 01:43 (CET)

Nieuwjaarwensen 2018[bewerken]

Goeiedag Kleuske,

Jammer dat ge minder vertrouwen hebt, dan in het verleden. Van harte mijn beste wensen voor dit jaar.

Met hoogachting.

IDD5000 (overleg)

Beoordelingsnominatie Zeven schoonheden[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Zeven schoonheden dat is genomineerd door DimiTalen. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180217 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 18 feb 2018 01:09 (CET)

Magic Tour[bewerken]

Beste Kleuske. Op de pagina 'Magic Tour' die gaat over de allerlaatste tour van Queen (met Freddie Mercury) zie ik dat je in Tourdata twee Poolse concerten hebt toegevoegd (in Warschau en in Katowice). Deze twee shows hebben nooit plaatsgevonden en Queen (met Freddie) waren nooit naar Polen geweest. Zou je mij kunnen vertellen waar je de informatie over de twee Poolse shows hebt gevonden? Ik heb het ook nagekeken en ook rondgevraagd op het internet en ik kan nergens de Poolse shows vinden - behalve op de Nederlandse Wikipedia. (overleg) 5 mar 2018 11:27 (CET)

De enige actie mijnerzijds was het herstellen van de verwijdering van die twee concerten (zonder uitleg) in het kader van vandalisme bestrijding, twee jaar geleden. Moch dat fout zijn, errare humanum est. Kleuske (overleg) 5 mrt 2018 12:40 (CET)

Ja, ik denk dat het inderdaad een fout is. Geen andere bron vermeldt deze twee concerten. ECHTER, ik ben nog steeds benieuwd naar de originele bron van deze informatie. Ik vermoed dat die twee concerten niet zomaar waren toegevoegd. Wikipedia is natuurlijk niet perfect maar ik kan me niet voorstellen dat iemand, zonder reden, zomaar twee Poolse concerten verzint. Misschien werd Tourdata gebaseerd op de oorspronkelijke lijst? (overleg) 5 mar 2018 23:17 (CET)

Misschien. Maar da's anybody's guess. Kleuske (overleg) 5 mrt 2018 23:22 (CET)
Die 2 concerten zijn later door een anonieme gebruiker toegevoegd. [Hier http://www.queenconcerts.com/live/queen/magic.html] staan die 2 concerten er ook niet tussen en daarom heb ik ze nu weer verwijderd uit het artikel. MatthijsWiki (overleg) 6 mrt 2018 08:16 (CET)