Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Quistnix

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 maanden geleden door Quistnix in het onderwerp Lang niet gesproken!
Maan Deze gebruiker is voorlopig niet actief op Wikipedia ('wikibreak').
laatste bijdragen
Ik ben zeker tot komend voorjaar bezig met een cursus die mij nogal wat vrije tijd kost. Quistnix (overleg) 17 nov 2019 12:49 (CET)Reageren

Zwakke punten van een wiki

[brontekst bewerken]

Een wiki heeft een aantal zwakke punten die de waarde ervan sterk verminderen:

 1. Het ergste zwakke punt is het overdreven belang dat wordt gehecht aan vrije bewerkbaarheid. Dit heeft tot gevolg dat de kwaliteit van een artikel zal stijgen tot een middelmatig niveau, waarna Jan en Alleman ervoor zullen zorgen dat dat artikel nooit dat niveau zal overstijgen. Men hecht meer belang aan wat men op school heeft geleerd, wat men om zich heen ziet en hoort en wat de media verkondigen dan aan wat experts op het onderwerp erover zeggen. - Quistnix 13 mrt 2008 09:13 (CET)Reageren
  1. Gelet op het bovenstaande: mensen die denken Wikipedia te verbeteren door juiste informatie te verwijderen omdat zij het belang ervan niet inzien, kunnen het beste beginnen met het verwijderen van hun eigen account.
  2. Het idee dat een artikel dat men zelf niet begrijpt, onleesbaar en te moeilijk voor anderen zou zijn, hoeft niet altijd juist te zijn. Iemand die op die gronden een artikel wijzigt, moet zijn eigen beperkingen kennen. Helaas is dat te weinig het geval.
  3. Zodra een artikel meer biedt dan het meest minimale wat men aan informatie verwacht, leidt bij sommigen tot paniek: "Help! De pagina wordt te lang!". Vervolgens wordt het artikel ontdaan van veel informatie die zorgvuldig bij elkaar is gezocht en overzichtelijk was neergezet. "Gelukkig! Dit artikel steekt niet meer boven het maaiveld uit!" Dit noem ik kortweg "informatievrees".
 2. Typisch voor nl.wikipedia is dat iedereen vrij is onze eigen afspraken zonder enige tussenkomst te bewerken. "Voel je vrij en ga je gang" is geen goed idee daar waar het de afspraken voor het werken aan de wiki betreft.
 3. Wat ook typisch is voor nl.wikipedia is het omarmen van intriganten en halftrollen ten koste van goede gebruikers. Wie "veel goed werk doet", lijkt daarmee het recht te krijgen om anderen de grond in te trappen. Trollen zijn daar dol op: dat geeft ruimte aan een "verdeel en heers"- politiek.

Kwetsvrees

[brontekst bewerken]

Sommige mensen zijn als pedaalemmers: als je op hun lange tenen trapt, gaat hun klep open. Het is tegenwoordig helaas meer regel dan uitzondering dat mensen overal een aanval op hun eigen persoon, hun persoonlijke of groepsidentiteit in zien en meteen wild om zich heen beginnen te schreeuwen, of erger. Deze mensen of groepen zijn niet voor rede vatbaar, ook al hebben zij totaal niet begrepen waar het om gaat. De ergste soort is de soort die niet tot de "gekwetste" groep behoort, maar meent namens die groep te spreken. De reactie van veel mensen, en ook van veel gebruikers hier, is deze mensen niet tegen te spreken, met argumenten te overtuigen of volkomen te negeren, maar in plaats daarvan toe te geven aan hun onredelijke eisen uit vrees hen anders te kwetsen. Dit verschijnsel omschrijf ik met "kwetsvrees". Kwetsvrees is vaak te vinden in POV-discussies. Bij de zwaarste vorm van kwetsvrees worden normale passages al als POV aangemerkt nog voordat iemand er aanstoot aan heeft kunnen nemen.

Trollgedrag dat bestraft dient te worden maar waar men op nl.wikipedia gewoon mee wegkomt

[brontekst bewerken]
 1. Uiteindelijk geldt hier dat wat ik het gelijk van de langste adem noem: ga rustig door met het POV-pushen, ook nadat je telkens teruggedraaid bent. Uiteindelijk wordt iedereen doodmoe van je en geven de anderen het op. Beschouw dat vervolgens als een triomf van je gelijk. Je kunt de hele wiki naar je hand zetten als je botweg alle kritiek onmiddellijk archiveert en vooral je eigen standpunten blijft herhalen als "gemaakte afspraken waar wij ons aan dienen te houden".
 2. Hetzelfde geldt voor de verwijderlijsten: wordt je poging tot het verwijderen van iets waarvan jij het nut niet inziet (maar vele anderen wel) de eerste keer verworpen, dan nomineer je het artikel later nog een keer, net zo lang totdat een zwakke moderator je je zin geeft.
 3. Een taktiek die het ook altijd goed doet, is het zodanig steeds terugdraaien van andermans bewerkingen dat niet jij, maar de ander wordt beschuldigd van het veroorzaken van een editwar. Gelukkig herken je op den duur de gebruikers die voortdurend een editwar hebben met telkens weer verschillende andere gebruikers. Hopelijk letten de mods in de toekomst scherper op dit soort wangedrag, al heb ik er een hard hoofd in, omdat het nog steeds doorgaat.
 4. Het zeer herkenbaar neerzetten van andere gebruikers op de eigen overlegpagina, al dan niet met hun gebruikersnaam, maar wel altijd met links erbij zodat is te achterhalen wie er wordt bedoeld, wordt helaas niet de kop in gedrukt. Bonafide andere gebruikers worden gewoonweg zwartgemaakt en weggejaagd.
 5. De trollerantie op nl.wikipedia gaat zo ver dat sommigen kennelijk het recht hebben om ongestraft voortdurend anderen persoonlijk in de Kroeg aan te vallen. Zelfs wanneer deze praktijken overgaan in laster grijpt niemand in.
  1. Definitie van trollerantie: het "recht" om anderen te sarren, uit te dagen en in discrediet te brengen zonder dat men hiervoor wordt bestraft (want straffen doen wij niet, het is hier allemaal "voel je vrij en ga je gang" dus kan iedereen lekker anderen dwarszitten).

De manier waarop mensen aan Wikipedia bijdragen

[brontekst bewerken]
 1. Mensen die inhoudelijk aan de encyclopedie kunnen bijdragen, doen dat. Mensen die dat niet kunnen, maken zich vooral druk om verwijderprocedures voor andermans werk - Quistnix 16 jan 2009 14:26 (CET)Reageren
 2. Mensen zonder kennis van zaken willen vaak het laatste woord hebben in een artikel, ook al weten ze dat ze het fijne er niet van weten - Quistnix 26 aug 2009 20:12 (CEST)Reageren
 3. Deskundigheid wordt niet gewaardeerd. Deskundige bijdragers zouden de rommelaars weleens kunnen ontmaskeren - Quistnix 21 okt 2009 07:57 (CEST)Reageren
 4. "Voel je vrij en pruts maar an" is inmiddels op nl.wikipedia de norm geworden. Prutsers worden omarmd en goede bijdragers worden weggepest. Zo lang je niemand persoonlijk aanvalt, mag je de inhoud van Wikipedia naar hartelust naar je eigen wereldbeeld aanpassen. Kritiek lijkt er te zijn om genegeerd te worden. Gewoon wegpleuren en er kraait geen haan meer naar.
 5. Ego's heb je altijd en overal. Voor moderatoren is het ego het eerste dat opzij gezet dient te worden. Helaas is dat in de praktijk vaak anders. Mensen die hun eigen mening altijd willen laten gelden, moet het moderatorschap ontnomen worden.
 6. POV-fobie. Sommigen denken dat Wikipedia volstrekt neutraal moet zijn. Door woorden als "helaas" uit de tekst te schrappen, maken zij zich in hun eigen ogen belangrijk - en tegelijkertijd maken ze Wikipedia gortdroog.

Geschiedenis van Chinees muntgeld

[brontekst bewerken]

Indien u deze week nog tijd heeft kunt u dan mijn beknopte Nederlands op deze artikelen verbeteren, ik ben van plan om in de toekomst eerst deze artikels (ik heb er nog 3 in de planning) eerst in mijn gebruikersruimte te laten en u eerst om verbeteringen te vragen voor publicatie, maar ik wil niet dat de huidige artikelen verwijderd worden terwijl ze nog verbeterd kunnen worden. Het spijt mij dat ik dit van je vraag terwijl je druk bent. Met vriendelijke groeten, --Donald Trung (Overleg 💬|"Mijn" artikelen 📚) 20 nov 2017 12:27 (CET) Donald Trung (Overleg 💬|"Mijn" artikelen 📚) 20 nov 2017 12:27 (CET)Reageren

Ik zal proberen er aan te werken. Groeten, Quistnix (overleg) 21 nov 2017 15:44 (CET)Reageren
Alvast bedankt. Glimlach --Donald Trung (Overleg 💬|"Mijn" artikelen 📚) 22 nov 2017 10:38 (CET)Reageren
Beste Quistnix,
Dat is heel aardig van je. Ik meld echter het volgende om een mogelijk verwijt niet achteraf te hoeven horen. Als het artikel Geschiedenis van Chinees muntgeld tijdens de Yuan-dynastie inhoudelijk niet ingrijpend gewijzigd wordt zal ik het , ongeacht welke taalkundige verbetering dan ook, om inhoudelijke redenen over een paar dagen voordragen voor verwijdering. Ik geef dus in overweging om in ieder geval niet met dat artikel te beginnen. Met vriendelijke groet Renevs (overleg) 23 nov 2017 22:37 (CET)Reageren
Dan wil ik die inhoudelijke gronden eens grondig nalezen. Ik ben enigszins van de materie op de hoogte en ik heb een beetje het idee dat dit een ik-snap-het-niet-en-dus-is-het-niet-goed-nominatie is. Jammer dat mensen die samen een encyclopedie willen schrijven zich conformeren aan de grootste gemene deler. Ik heb het daar al vaker over gehad en ga mij daar nu niet druk over maken - Quistnix (overleg) 24 nov 2017 00:30 (CET)Reageren
Ik heb dat artikel een aantal dagen geleden op de terugkoppeling van Ronnievs gewijzigd, welke andere inhoudelijke fouten zijn er dan? Dat de kans boeddhistisch waren is gewijzigd en dat de stabiliteit van bankbiljetten lang werd gewaarborgd heb ik ook al toegevoegd. Welke andere inhoudelijke fouten zijn er dan? En waarom wijzig je die niet zelf? Ik heb al een betere bron gevonden dat het papiergeld niet altijd een fiat valuta was en heb verduidelijkt welke krijgsheren hun eigen munten slaan. --Donald Trung (Overleg 💬|"Mijn" artikelen 📚) 24 nov 2017 10:28 (CET)Reageren

Mocht je de artikelen kwijt zijn; ze staan hier:

Groet, Freaky Fries (Overleg) 27 dec 2017 21:22 (CET)Reageren

OK, dank je. Ik had minder tijd dan ik had verwacht vanwege allerlei verplichtingen. Het is weer die tijd van het jaar - Quistnix (overleg) 28 dec 2017 09:24 (CET)Reageren
Daar ben je vast niet de enige in :-) Freaky Fries (Overleg) 28 dec 2017 12:53 (CET)Reageren

Verbeteringen

[brontekst bewerken]

Moi Quistnix,

Kan jij de artikelen van deze lijst in mijn naamruimte verbeteren? Woody had er al twee verbeterd maar dat was blijkbaar niet genoeg, je kan ze zelf naar de hoofdnaamruimte verplaatsen wanneer je de tijd hebt, of je kan mij notificeren maar sinds ik nooit mijn overlegpagina hier lees gelieve dat op Wikimedia Commons te doen of ze zelf te verplaatsen. --Donald Trung/徵國單 (Overleg 💬|"Mijn" artikelen 📚) 29 dec 2017 11:33 (CET)Reageren

Hallo Donald,
Ik zal ermee aan de slag gaan. De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met het uitzoeken van drie jaar privéfoto's en dat is nogal een intensief werk geweest (ik maak per jaar duizenden foto's). Openbare foto's door mij zijn te zien op Flickr.com. Nu met de feestdagen heb ik wat verplichtingen. Ik ga snel beginnen aan het verbeteren van je artikelen. Daarbij wil ik heel voorzichtig te werk gaan om je artikelen zo goed mogelijk weer te geven. Inhoudelijk zijn ze naar mijn mening in orde, maar het kost tijd om ze wat toegankelijker te maken voor mensen die er wat verder van af staan, en om ze taalkundig op te poetsen. Groeten, Quistnix (overleg) 29 dec 2017 23:30 (CET)Reageren

Moi Quistnix,

Als je links naar de pagina's wil hebben zijn zij hieronder:

* Gebruiker:Donald Trung/Geschiedenis van Chinees muntgeld tijdens de Zuidelijke Song-dynastie

Ik ben nog bezig met het maken van die van de Qing-dynastie maar omdat ik druk in het dagelijkse leven ben gebruik ik liever mijn schaarste vrije tijd voor Wikimedia Commons, maar wanneer die “klaar” is link ik hem ook hier. --Donald Trung/徵國單 (Overleg 💬|"Mijn" artikelen 📚) 6 jan 2018 14:04 (CET)Reageren

Papiergeld uit de Song-dynastie

[brontekst bewerken]

Zou jij wellicht geïnteresseerd zijn in het verbeteren van de grammatica van een artikel over oud-Chinees papiergeld? --Donald Trung/徵國單 (Overleg 💬|"Mijn" artikelen 📚) 15 feb 2018 18:06 (CET)Reageren

In principe wel, maar ik zal mij eerst weer moeten bezighouden met je artikelen over het muntgeld. Daar heb ik de laatste tijd veel te weinig tijd voor vrijgemaakt. Pas wanneer ik dat heb afgerond wil ik andere artikelen nakijken. Groet, Quistnix (overleg) 16 feb 2018 00:00 (CET)Reageren

Script om WikiData gemakkelijker toegankelijk te maken

[brontekst bewerken]
//create a new item, or link to linked item	
if ( mw.config.get( 'wgNamespaceNumber' ) === 0 ) {
 importScriptURI("//www.wikidata.org/w/index.php?title=User:Yair rand/WikidataInfo.js&action=raw&ctype=text/javascript");
}
Het best zet je die regel code ergens hier neer. Succes! Edoderoo (overleg) 9 mrt 2019 18:49 (CET)Reageren

TABernacle

[brontekst bewerken]

Een handig tooltje dat ik je gisteren niet heb laten zien, is TABernacle: Nederlandse vlaggen Het laat in dit geval een bepaald aantal velden van een query zien, waarmee je redelijk snel de "gaten" op WikiData inzichtelijk kunt maken. Van de vlaggen in Nederland, zoals in dit voorbeeld, zijn bijv. de jurisdictie niet altijd ingevuld. De gebruikersinterface is zoals gebruikelijk bagger, dus veel ctrl-click gebruiken om de data aan te vullen is wel zo handig. Edoderoo (overleg) 10 mrt 2019 12:56 (CET)Reageren

PS: een query maak je het gemakkelijkste hier: https://query.wikidata.org

Dorpsvlag

[brontekst bewerken]

Beste Quistnix, bij het controleren van nieuwe artikelen kwam ik dorpsvlag tegen, van jouw hand. Het artikel is sinds 22 februari j.l. voorzien van een wiu2-sjabloon, om aan te geven dat je er nog mee bezig bent. Wellicht is het artikel je ontschoten, of ben je vergeten het sjabloon te verwijderen. Zou je er nog even naar willen kijken? Bij voorbaat dank, Den Hieperboree (overleg) 23 mrt 2019 22:20 (CET).Reageren

Je hebt gelijk. Ik heb het artikel nog iets aangevuld en het wiu2-sjabloon verwijderd. Quistnix (overleg) 24 mrt 2019 12:09 (CET)Reageren

Vlag gemeente Marum

[brontekst bewerken]

Hoi Quistnix

Hele mooie en goede toevoeging op het artikel over de dorpsvlag van Marum, gn. Ik neem aan dat je dit citaat uit de raadsnotulen hebt gehaald, zou het mogelijk zijn daar in een voetnoot naar te verwijzen?

Bedankt!! Fijne avond - netraaM2 jul 2019 20:18 (CEST)Reageren

Hoi @Netraam:, ik heb de beschrijving aangepast aan wat bij soortgelijke vlaggen gebruikelijk is, verder heb ik niets veranderd. De beschrijving zoals die er stond was niet geheel duidelijk en op sommige punten nogal ongebruikelijk. Ik heb wel een contact waarlangs ik op redelijke termijn een kopie van de notulen kan krijgen van de meeste gemeenten die rond die tijd een nieuwe vlag hebben aangenomen en zodra ik dat heb kan ik de letterlijke tekst overnemen, maar daarvoor moet je nog even geduld hebben. Quistnix (overleg) 2 jul 2019 22:23 (CEST)Reageren
P.S. Eigenlijk moet ik zo laat op de avond niet meer zulke teksten schrijven, ik heb nogal wat steken laten vallen daar. Bedankt voor de correcties. Quistnix (overleg) 2 jul 2019 22:27 (CEST)Reageren
Maakt niet uit, je toevoegingen zijn waardevol, en de kracht van een gemeenschapsproject is dat de steken die je laat vallen er weer uit worden gehaald door een ander. - netraaM3 jul 2019 07:49 (CEST)Reageren

Vreemde typfout…

[brontekst bewerken]

.… in Boezemgemaal bleef nochtans 7½ jaar onopgemerkt. Met dank aan Wikiblame — bertux 5 jul 2019 18:55 (CEST)Reageren

Jubileumster 15 jaar

[brontekst bewerken]

Tempus fugit, vijftien jaar alweer, deze ster is daarom op de plaats en dikverdiend, op naar de volgende vijftien Glimlach MVG, Arch (Overleg) 8 jul 2019 08:30 (CEST)Reageren

Dank je Glimlach. Zo lang alweer? Ik hoop dat wij dat allemaal in goede gezondheid mogen beleven. Groet, Quistnix (overleg) 8 jul 2019 19:46 (CEST)Reageren
Ik hoop met je mee uiteraard! MVG, Arch (Overleg) 8 jul 2019 19:52 (CEST)Reageren

Beoordelingsnominatie Kesteren (gemeente)

[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Kesteren (gemeente) dat is genomineerd door Erik Wannee.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20190727#Kesteren (gemeente) en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 28 jul 2019 00:56 (CEST)Reageren

Rijn (molensteen)

[brontekst bewerken]

Dag Quistnix, heb je een bron voor je recente toevoeging? Pama zegt namelijk in zijn "Prisma van heraldiek & genealogie": "De mening dat een molenijzer in een wapen op molenrechten zou wijzen, is ongegrond." Michiel (overleg) 6 sep 2019 17:23 (CEST)Reageren

@Mvdleeuw: Voor beide beweringen zijn bronnen te vinden, zie hier. Ik beweer het dan ook niet met stelligheid, maar als een mogelijkheid. Quistnix (overleg) 6 sep 2019 17:32 (CEST)Reageren
Vind je het goed dat ik de zin dan wat nuanceer? Het staat er nu wat te stellig naar mijn mening. Michiel (overleg) 6 sep 2019 17:50 (CEST)Reageren
@Mvdleeuw: Dat kan, ik ben mij wat aan het inlezen. Molenijzers in de heraldiek kunnen ook van oorsprong muurankers in de vorm van een rijn zoals wij die kennen zijn geweest. Misschien dat Pama dat bedoelde. Pama geeft nergens een onderbouwing voor zijn bewering en hij is de enige heraldicus die ik tot nu toe tegenkom die met stelligheid beweert dat het een ongegronde mening is. De meeste anderen zien het als een rechtsteken, wat ik ook aangaf. Ik zou graag een onderbouwing van de mening van Pama zien. Molenrechten zijn juist iets om mee te pronken op bijvoorbeeld een wapen. Quistnix (overleg) 6 sep 2019 18:04 (CEST)Reageren

Sterrenbeelden

[brontekst bewerken]

Enige jaren geleden heb je een mooi gekleurd overzicht gemaakt van chinese sterrenbeelden. Het was destijds te vroeg voor 2020. Heb je tijd om dat jaar eraan toe te voegen? Alvast dank. VanBuren (overleg) 1 jan 2020 21:28 (CET)Reageren

Ah, ja...ik zal er eens naar kijken. Even diep in mijn geheugen graven hoe dat ook alweer zat. Quistnix (overleg) 4 jan 2020 19:26 (CET)Reageren
@VanBuren: Gedaan. Quistnix (overleg) 12 jan 2020 11:15 (CET)Reageren
Mooi, kunnen we weer een paar jaar vooruit :). VanBuren (overleg) 12 jan 2020 11:26 (CET)Reageren

Nieuwjaarsborrel

[brontekst bewerken]

Beste Quistnix,

Ik wou je nog even zeggen dat ik het erg gezellig vond om met je te babbelen op de Nieuwjaarsborrel in Tilburg :)

Met vriendelijke groet, TheNk22 (overleg) 14 jan 2020 23:15 (CET)Reageren

Dank je, ik vond het ook erg gezellig om met jou te babbelen. Hopelijk tot een volgende keer, Quistnix (overleg) 15 jan 2020 07:46 (CET)Reageren

Kalamos

[brontekst bewerken]

Hallo Quistnix, Op deze dp schrijf je dat kalamos een ander woord is voor rietpen. Op die pagina vind ik daar niets over. Ik vind wel dat het Franse woord (calame) en Spaanse (cálamo), die daar wat op lijken, maar wordt kalamos ook in het Nederlands gebruikt? Misschien kun je wat je erover wat op Rietpen schrijven. - groeten, vis →  )°///<  ← overleg 27 mei 2020 20:36 (CEST)Reageren

Hallo @Vis met 1 oog:, even naar de Griekse oorsprong: Κάλαμος betekent "riet", ook wel "rietpen". Ook is er een mythologisch wezen met die naam. In het Duits is het woord Kalamos een (wellicht zelden gebruikt) synoniem voor rietpen. Op en:Kalamos en op de:Kalamos wordt er melding van gemaakt. Ik kwam op die pagina bij het nalopen van de lijst met artikelen waarvan geen artikel zonder haakjes bestaat; zelf ben ik geen deskundige. Quistnix (overleg) 27 mei 2020 22:38 (CEST)Reageren
Ter aanvulling: in oude bijbelvertalingen (in het Grieks) wordt het woord gebruikt voor riet en diverse van riet gemaakte werktuigen zoals een staf en een rietpen. Of het ook zo zijn weg naar het Nederlands heeft gevonden weet ik niet zeker. Quistnix (overleg) 27 mei 2020 22:49 (CEST)Reageren

Vraagje over Vlag van Luxemburg (land) en andere landsvlaggen.

[brontekst bewerken]

Dag Quistnix, eventjes een beroep doen op je expertise. Heb je wel eens gehoord van een "Hypothetische vlag van de .... Europese staat"? Een gebruiker voegde op diverse artikelen vreemde vlaggen toe (Een EU vlag met onderaan een strookje met landskleuren) waarvan ik me afvraag of dit überhaupt een officiële of bestaande vlag is? Ik had eventjes tevergeefs een online zoektocht gehouden. Wat vind jij ervan? MVG, Arch (Overleg) 5 jun 2020 15:49 (CEST)Reageren

Het woord hypothetisch zegt al genoeg: iemand heeft dit zelf bedacht en er zijn dus ook geen bronnen voor. Wat mij betreft worden die afbeeldingen ook van Commons verwijderd. Het heeft hier niks te zoeken omdat het niet eens een beetje feitelijk is. Dqfn13 (overleg) 5 jun 2020 17:08 (CEST)Reageren
Ik heb me suf gezocht, maar nog niets kunnen vinden hierover. Ik had de plaatser ervan al aangesproken, maar hij verwijderd mijn vraag zonder antwoord te geven. Ik had zelf ook de gedachte al dat dit hier niets te zoeken heeft. MVG, Arch (Overleg) 5 jun 2020 17:16 (CEST)Reageren
Onzinvlag. Er is ooit een idee geweest om de landsvlaggen van alle landen van de EU te vervangen door de Europese vlag met daarin een klein nationaal stukje, zoals ook in de voorbeelden die deze gebruiker plaatst. Ook zijn er andere varianten voorgesteld, met de nationale vlag en de afkorting van het land in het midden. Dat maakt die vlaggen nog niet tot iets dat een encyclopedische waarde heeft, zeker niet zonder de context waarin je de vlag moet zien: als een voorstel dat het nooit heeft gehaald. Quistnix (overleg) 5 jun 2020 19:53 (CEST)Reageren
Gelukkig is dat niet doorgegaan, op die manier zouden namelijk twee van de oudste nationale vlaggen verdwijnen: Denemarken en Nederland. Dqfn13 (overleg) 5 jun 2020 19:55 (CEST)Reageren
Dank voor de feed-back in elk geval; ik had die bewerkingen intussen al ongedaan gemaakt. MVG, Arch (Overleg) 5 jun 2020 21:03 (CEST)Reageren

Vlag van Bierum

[brontekst bewerken]

Beste Quistnix, waar verwijzen de gele broeking en de zes rode klaverbladen op de vlag van Bierum naar? Op het wapen van Bierum zie ik wel de zilveren en azuren balken die nu nog niet bij de beschrijving van de vlag vermeld staan maar niet waar het andere deel naar verwijst. Met vriendelijke groet, Bean 19 (overleg) 22 jul 2020 19:31 (CEST)Reageren

Beste Bean, ik had gehoopt dat die vraag niet aan mij gesteld zou worden Glimlach. Ik heb alleen een bron voor de vlag en (nog) niet voor de verklaring van de vlag. Groeten, Quistnix (overleg) 22 jul 2020 20:50 (CEST)Reageren
Beste Quistnix, als je het woord verklaring in het kopje opschrijft kan je er ook verwachten dat die gevraagd wordt als er geen verklaring wordt opgegeven. Het probleem is op te lossen door op te schrijven dat de kleuren van de blauwe banen uit het gemeentewapen komen terwijl voor de overige elementen geen verklaring bekend is. Met vriendelijke groet, ~~
Beste Bean, daar heb je gelijk in. Ik ben ondertussen wel op zoek naar ontbrekende verklaringen maar ik wil eigenlijk de vlaggen van elke voormalige Nederlandse gemeente beschreven hebben. Op dat punt is gelukkig het meeste werk al gedaan. Groeten, Quistnix (overleg) 23 jul 2020 18:11 (CEST)Reageren
Eén ding weet ik inmiddels zeker: zowel in Delpher, De Krant Van Toen en Google is hier niets meer over te vinden dan wat nu al bekend is. Wellicht kan de oplossing hier kan worden verkregen, al weet mogelijk ook Otto S. Knottnerus meer. Wutsje 23 jul 2020 19:39 (CEST)Reageren
@Wutsje: Dat weet ik bijna zeker. Het is een kwestie van deze stukken opvragen en doorlezen. Quistnix (overleg) 23 jul 2020 21:20 (CEST)Reageren
En dat is uiteraard evident strijdig met WP:GOO en dus hier geheel onbruikbaar. Paul Brussel (overleg) 23 jul 2020 22:17 (CEST)Reageren
Zo lang ik er letterlijk uit citeer en geen eigen interpretatie schrijf of nieuwe conclusies eraan verbind zie ik het probleem niet. De stukken komen uit een betrouwbare bron en zijn voor een ieder opvraagbaar. Quistnix (overleg) 23 jul 2020 22:22 (CEST)Reageren
Oh? Neen: dat is toch echt tegen onze spelregels, helaas. Paul Brussel (overleg) 23 jul 2020 22:53 (CEST)Reageren
Als in een op afspraak toegankelijk openbaar archief in een openbaar stuk van de voormalige gemeente Bierum het ontwerp van de vlag is beschreven en bv. de naam van de ontwerper ervan wordt genoemd, dan zie ik niet waarom dat stuk op Wikipedia niet als bron voor die gegevens zou mogen worden geciteerd c.q. geparafraseerd. Hele bibliotheken liggen vol met publicaties die alleen ter plekke mogen worden geraadpleegd en ook die kunnen op zichzelf prima als bron dienen. In dit geval zou je er desnoods scans van kunnen (laten) maken en uploaden naar Commons. Zie ook hier. Wutsje 24 jul 2020 00:36 (CEST)Reageren
Huh? Als we zo strikt moeten zijn, is weinig in het leven mogelijk. Ik zou zeggen een linkje naar het archiefbestand aanbrengen. Het gaat hier niet om nieuwe interpretaties of detailzaken. Voorkomt bovendien veel gespeculeer. Oud zijn de motieven sowieso niet. De bron is dan meestal een adellijk wapen uit Pathuis, Groninger gedenkwaardigheden. Zes klaverbladeren staan in het wapen van de familie Doornbosch. Dat hele gedoe met provincie- en gemeentevlaggen is vrij recent, suggereert een soort parallel aan de vlag van een nationale staat. Maar een soevereine staat is iets van een hele andere orde.Otto S. Knottnerus (overleg) 24 jul 2020 12:36 (CEST)Reageren

Oostzaandam

[brontekst bewerken]

Beste Quistnix, ik zie dat je een artikel hebt geschreven over Oostzaandam. Ik wilde het artikel graag voorzien van een afbeelding. In mijn zoektocht naar foto's kwam ik de volgende kaart tegen, in het archief van gemeente Zaanstad. Weet je misschien of gemeentearchief beschouwd wordt als publiek domein? Zodat het toegevoegd kan worden aan Wikimedia Commons. Groeten, Mikalagrand (overleg) 26 aug 2020 23:22 (CEST)Reageren

@Mikalagrand, ik lees dit mee en heb even naar de afbeelding gekeken. Algemeen kan het gemeentearchief niet beschouwd worden als public domain, het gaat om de losse werken. Maar dit is mijn inziens een duidelijk geval, de beide makers zijn (ruim) meer dan 70 jaar geleden overleden, dus dit werk is vervallen tot het public domain. Je kan het dus uploaden naar commons met als licentie {{PD-OLD}}. Wel is het netjes om het gemeentearchief als bron te vermelden. Akoopal overleg. 27 aug 2020 00:13 (CEST)Reageren
Oké, ik heb het bestand geüpload en in het artikel gezet. Mikalagrand (overleg) 27 aug 2020 12:51 (CEST)Reageren

Onderscheidingsvlag Staatssecretaris van Defensie (Nederland)

[brontekst bewerken]

Even naar aanleding van Onderscheidingsvlag Staatssecretaris van Defensie (Nederland) en de twee broertjes. Worden onderscheidingsvlaggen ook in het buitenland gebruikt? En zo ja, door wie? The Banner Overleg 9 sep 2020 19:01 (CEST)Reageren

Jazeker. Het is vrij algemeen gangbaar, vooral in militaire kringen en dan voornamelijk op zee. De bewuste vlaggen worden voornamelijk aan boord van schepen en op militaire terreinen gehesen. Ik heb zelf de bewuste onderscheidingsvlag tijdens de Landmachtdagen gezien, toen de toenmalige staatssecretaris een speech hield. In het buitenland zijn de Britse gouverneursvlaggen van over de hele wereld het bekendst en verder kennen veel republieken een presidentiële vlag. Kijk maar eens naar de artikelen over de vlaggen van landen. Landen als Denemarken en het Verenigd Koninkrijk kennen ook een traditie van vlaggen die horen bij bekleders van bepaalde militaire functies. Quistnix (overleg) 9 sep 2020 23:37 (CEST)Reageren
Ik ben bekend met koninklijke vlaggen en vlagofficieren maar vlaggen voor ministers was nieuw voor mij. Heb jij voorbeeld van buitenlandse vlaggen voor ministers? The Banner Overleg 9 sep 2020 23:42 (CEST)Reageren
Goede vraag. Om eerlijk te zijn weet ik het zelf ook nog niet zo lang. Voor ministers heb ik niet direct een voorbeeld. Ik weet wel dat in de VS de president en de vice-president een eigen vlag hebben, evenals de gouverneurs van (in ieder geval een aantal) staten. Ik zal de vraag doorspelen naar een deskundige op dit gebied. Quistnix (overleg) 9 sep 2020 23:57 (CEST)Reageren
Graag! The Banner Overleg 10 sep 2020 00:06 (CEST)Reageren
De Noorse minister van Defensie heeft een eigen vlag: deze. Verder heb ik nog niet zo snel een voorbeeld gevonden. Ik heb de vraag uitgezet en ik hoop op een snel antwoord. Quistnix (overleg) 10 sep 2020 00:45 (CEST)Reageren
Facinerend indeed. Ik heb wat gezocht of ik geen foto kon vinden van een auto met een staatssecretaris op bezoek in Brussel ofzo, waar je zou verwachten volgens de tekst van Onderscheidingsvlag dat de vlag gevoerd zou worden, maar heb er nog geen gevonden. Ik kan me namelijk moeilijk inbeelden dat ze die vlag voeren in plaats van de Nederlandse vlag. Misschien dat iemand anders beter is in zoeken. Effeietsanders 10 sep 2020 03:06 (CEST)Reageren

Vlaggen op het water

[brontekst bewerken]

Ik weet er niet zoveel van, maar heb wel een Martieme Encyclopedie. Die zegt bij vlag: vierkant, rechthoekig of driehoekig doek (dundoek, vlaggedoek), van lichte, kleurbestendige stof in een bepaalde kleur of kleurencombinatie.Een vlag wordt gehesen aan een vlaggelijn;die loopt over een schijfje in de top van een mast of vlaggestok, ofdoor een éénschijfsblokje, dat bevestigd is aan seinra of knikstag. De wimpel is langgerekt trapeziumvormig, soms uitlopend in twee punten (gespleten scheepsvaan). Vlaggen kan men onderscheiden in a. natievlag; worden overdag 'gevoerd'door oorlogsschepen in vredestijd, op koopvaardijschepen alleen tijdens de vaart en bij het verblijf in territoriale wateren en bij het salueren en het seinen met vlaggen. In 1972 was voor 190 naties de vlag wettelijk vastgelegd; b. seinvlag c. kantoor- rederij- of maatschappijvlag, drie namen met dezelfde betekenis; d. onderscheidingsvlag; e. commandovlag; f. standaard, vierkante vlag met een driehoekige uitsnijding aan de vluchtzijde (vrije zijde), bijv. de koninklijke standaard van een regerend vorst; g. vlag met een bepaalde betekenis, bijv. loodsvlag, postvlag (postvervoer), witte vlag als teken van overgave, vlag van de Kon. Marine Reserve. Zie ook Broeking, Geus.

Maar ik denk dat dit een combinatie is van gewone vlaggen en de zeevaart. Voor de zeevaart is er het Internationaal Seinboek. In de binnenvaart kennen we nog enkele vlaggen die genoemd worden in het Binnenvaartpolitiereglement: Spui- en inlaattekens. Maar daar kennen we ook nog wel de oude sleepvlag en blauwe vlag (om door de opvaart aan te geven voor de afvaart dat verkeerde wal wordt aangehouden. De witte vlag om de waterboot langszij te krijgen. (Kan zijn dat dit alleen in Rotterdam geldt.) Twee rouwvlaggen: protestants en rooms katholiek. Op zeilende binnenschepen zien we nog wakers en vleugels, die dienen om de windrichting aan te geven. En vergeet het pavoiseren niet. Geen idee of men op het water nog het noodsein van een vlag in sjouw kent. Zie ook c:category:Maritime_flags. Stunteltje (overleg) 13 sep 2020 21:59 (CEST)Reageren

Dank je. Ik was onder andere op zoek naar alle benamingen en functies m.b.t. vlaggen van de masten en de lijnen ervan. In dit tijdschrift is er iets over te lezen, maar ik ben op zoek naar meer informatie. Quistnix (overleg) 13 sep 2020 22:04 (CEST)Reageren
In dat blad is de binnenvaart vergeten. Ik moet nog eens zoeken naar mijn oude leerboek over de binenvaart, misschien staat daar nog wat meer in. Stunteltje (overleg) 13 sep 2020 22:22 (CEST)Reageren
Kijk, daarvan ben jij meer op de hoogte. Ik heb (zijdelings) een marine-achtergrond, vandaar dat ik deze vlag weleens ben tegengekomen, onder andere. Maar ook deze en deze. Quistnix (overleg) 13 sep 2020 22:33 (CEST)Reageren
Voor nu kort, ik heb haast: Vexillologisch symbool, c:Category:Vexillological symbols, Speciaal:VerwijzingenNaarHier/Sjabloon:FIAV. Met hulp van bdijkstra kun je misschien zoeken met insource:{{FIAV|***???}} (niet letterlijk zo), waarbij op minstens een van de vraagtekens een 1 staat. Succes! — bertux 14 sep 2020 11:34 (CEST)Reageren

In een artikel uit een Bokkepoot van 2015 (tijdschrift van het Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig) zag ik ook nog iets staan dat heel misschien kan helpen, al vrees ik dat je alles wat erin staat al via Stunteltje hebt vernomen. Linkje heb ik in De Kroeg gezet, maar plaats m zo ook hier. Sietske | Reageren? 19 sep 2020 11:23 (CEST)Reageren

Het gaat om p22-24 in editie 218: https://www.lvbhb.nl/vereniging/bokkepoot/ Sietske | Reageren? 19 sep 2020 11:24 (CEST)Reageren

Daar staan wel interessante dingen in, ook m.b.t. rouwvlaggen. Dat gebruik bestaat nog steeds, naar ik heb begrepen. We hebben wel een artikel, maar uitsluitend een afbeelding van een protestantse rouwvlag, zie ik. Ook de plaatsing aan boord van het schip. Helaas ben ik geen kenner, voor alle masten e.d. heb ik echt wat hulp van een insider nodig. Waar ik eigenlijk naar op zoek ben, is een tekening waarop alle plekken waar je een vlag kunt hangen, zijn aangegeven, liefst voor verschillende scheepstypen. Quistnix (overleg) 19 sep 2020 11:48 (CEST)Reageren

De Bleeke Dood

[brontekst bewerken]

Hallo Quistnix, omdat je dit toevoegde aan, vroeg ik me af of je er een probleem mee had het woordje uithangbord te vervangen gevelbord. Thanks. Lotje (overleg) 21 sep 2020 11:14 (CEST)Reageren

Hallo Lotje. Gevelbord vind ik wat vreemd klinken, en uithangbord is eigenlijk een vlag die de lading niet dekt. Ik denk dat naambord nog de beste keuze is, want dat is wat het is. Wat denk jij daarvan? Quistnix (overleg) 21 sep 2020 22:05 (CEST)Reageren
Inderdaad, gelijke heb je: naambord :-) thanks. Lotje (overleg) 22 sep 2020 11:33 (CEST)Reageren

Hernoemen pagina overschie

[brontekst bewerken]

Mijn plan was de bestaande pagina Overschie te veranderen in Overschie (wijk), en van Overschie een doorverwijspagina te naken naar Overschie (wijk) of Geschiedenis van Overschie. Ik had op de helpdesk dienaangaande een vraag gesteld. Ik heb inmiddels een drietal sjablonen aangepast, maar kan dat wel terugdraaien. Gaarne informatie hoe de procedure dan wel moet zijn. RoBes81 (overleg) 26 sep 2020 15:01 (CEST)Reageren

Er wordt aan gewerkt om de geschiedenis vindbaar te houden. Zie mijn verzoek op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen. Even de gebruikelijke gang van zaken: het artikel wordt eerst verplaatst naar de pagina met de nieuwe naam waarin (het grootste deel van) de oude inhoud komt te staan. Dit gebeurt via het "titel wijzigen" tabblad bovenaan de pagina. Vervolgens wordt de andere nieuwe pagina aangemaakt. Daarna wordt de ontstane redirect veranderd in een doorverwijspagina naar de hernoemde oude pagina en de nieuwe pagina (of pagina's). Wanneer je deze procedure niet volgt moet er een moderator aan te pas komen om de geschiedenis van de pagina op de juiste plek terug te krijgen, want als gewone gebruiker lukt dat niet meer. Vandaar mijn verzoek waaraan ik hierboven refereerde. Groeten, Quistnix (overleg) 26 sep 2020 15:20 (CEST)Reageren

Bedankt voor de informatie. Ik heb inmiddels gezien dat e.e.a. gebeurd is.
Dan de opmerking over moet het Overschie (wijk) of (stadsdeel) zijn.Ik heb daar geen mening over, maar volg graag wat gebruikelijk is. Ik ben nu bezig om alle oude links met [[Overschie]] voorzover ze betrekking hebben op de geschiedenis te vervangen.Daarna wil ik een bot-verzoek indienen om de rest te vervangen door Overschie + (wijk) of stadsdeel. N.B. Delfshaven heeft zowel een artikel wijk als stadsdeelRoBes81 (overleg) 27 sep 2020 11:31 (CEST)Reageren

RoBes81, de dp-links heb ik al opgelost, zie deze lijst van bewerkingen. Desgewenst kun je de bewerkingssamenvattingen nalopen om te zien of je het eens bent met de keuzes die ik gemaakt heb. Het gaat over 166 wijzigingen, die mij 35 minuten gekost hebben met DisamAssist; daar is geen botje voor nodig — bertux 27 sep 2020 12:30 (CEST)Reageren
Mijn eerste indruk is dat ik het niet anders gedaan had.
Er loopt nog een discussie over de naamgeving van pagina's.Waarschijnlijk is het beter om Overschie (geschiedenis) te gebruiken ipv Geschiedenis van Overschie, maar dan is het een 1 op 1 conversie.RoBes81 (overleg) 27 sep 2020 22:23 (CEST)Reageren
In dat geval hernoem je Geschiedenis van Overschie naar Overschie (geschiedenis). De oude naam wordt dan vanzelf omgezet in een automatische redirect, dus de links ernaartoe worden automatisch doorgesluisd. Het is dan niet nodig om die links nogmaals aan te passen — bertux 28 sep 2020 09:37 (CEST)Reageren
Dat lijkt mij eigenlijk geen verbetering, Geschiedenis van X als zelfstandige titel in plaats van X (geschiedenis) is zeer gebruikelijk en conform WP:BENOEM. Als het om zoekgemak gaat zou je van Overschie (geschiedenis) wel nog een redirect kunnen maken. Encycloon (overleg) 29 sep 2020 11:03 (CEST)Reageren

Overschie

[brontekst bewerken]

Verplaatst van OP van RoBes81:

Ik wil niet zeuren, maar zou de naam van het artikel niet Overschie (stadsdeel) (beter Overschie (stadskwartier), zie verderop in de discussie) behoren te zijn? Anders krijgen we discussies over wijken binnen wijken - Quistnix (overleg) 27 sep 2020 10:50 (CEST)Reageren

Volgens mij is Overschie nu zowel een wijk als een stadsdeel. In het artikel Rotterdam (gemeente) spreekt men over stadskwartieren.RoBes81 (overleg) 27 sep 2020 11:10 (CEST)Reageren

De stadskwartieren dateren van 2012: zie hier. Voordien sprak men van stadsdelen of deelgemeenten. Nu doet het feit zich voor dat alleen bij Overschie de wijk Overschie dezelfde naam heeft als het stadskwartier Overschie, terwijl die niet hetzelfde gebied omvatten. Wij hebben dus op Wikipedia geen artikel dat duidelijk over het een of over het ander gaat. Mijn voorstel is om voorlopig het artikel over de wijk te hernoemen naar Overschie (stadskwartier), omdat de inhoud hoofdzakelijk daarover gaat. Daarnaast kan de wijk Overschie een eigen hoofdstukje op het artikel krijgen, dat bij voldoende grootte kan worden afgesplitst naar een eigen artikel. Quistnix (overleg) 27 sep 2020 11:29 (CEST)Reageren
P.S. Graag de discussie op 1 pagina voeren. Als ik een vraag zet op uw overlegpagina dan graag daar antwoorden. Anders is het voor iedereen lastig om heen en weer te moeten springen om de discussie te kunnen volgen. Quistnix (overleg) 27 sep 2020 11:29 (CEST)Reageren

Delfshaven kent dezelfde situatie.Voor Delfshaven bestaat een pagina stadsdeel en een pagina wijk. Voor veel links is het onderscheid totaal niet relevant, daarom gaat mijn voorkeur ernaar uit Overschie (wijk) te handhaven en tzt een extra pagina stadsdeel aan te maken.RoBes81 (overleg) 27 sep 2020 11:41 (CEST)Reageren

DP

Watertoren

[brontekst bewerken]

Dag Quistnix, kun jij deze twee wijzigingen even controleren? Groet, Vinvlugt (overleg) 24 dec 2020 11:56 (CET)Reageren

@Vinvlugt:, dit is een lastige. De watertorendatabase vermeldt 1907 als bouwjaar, maar de foto wordt gedateerd 1900-1905. Aan de Jugendstil elementen te zien lijkt het eerder een vroeg 20e-eeuwse watertoren dan een laat 19e-eeuwse. Quistnix (overleg) 24 dec 2020 12:16 (CET)Reageren
@Johan van Dijk: als geschiedkundige, kan jij misschien je licht hierover laten schijnen? En misschien dat @Wutsje hier nog iets over kan vinden? Akoopal overleg. 24 dec 2020 18:28 (CET)Reageren

Sterrendag

[brontekst bewerken]
Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Uit te reiken aan iemand die u afgelopen jaar positief opviel. Het idee is laagdrempelig; de ster hoeft niet ergens op een lijst ingeschreven te worden, slechts aanbieden als waardering. Het uitdelen ervan vindt plaats op 31 december, deelt u er ook eentje uit vandaag?

Arch (Overleg) 31 dec 2020 12:02 (CET)Reageren

Dank je! En meteen de beste wensen voor 2021. Quistnix (overleg) 31 dec 2020 15:03 (CET)Reageren
Jullie ook de beste wensen en een gezond 2021 gewenst :) Arch (Overleg) 31 dec 2020 15:22 (CET)Reageren

Excuses

[brontekst bewerken]

Beste Quistnix,

In de discussie die onlangs de revue passeerde in de kroeg aangaande het geletter en getetter omtrent de Queers en aanverwanten had ik minder moeten spuien. Ik reageerde onterecht te vel en te ondoordacht op jouw bericht. Dat had ik beter niet kunnen doen. Mijn excuses daarvoor. Mijn mening omtrent dat hele verhaal is onvoldoende onderbouwd om er écht iets van te vinden.

Bij de tevens de beste wensen voor 2021!

Sh!t Happends (overleg) 31 dec 2020 17:19 (CET)Reageren

Geeft niet hoor, ik heb in mijn tijd op Wikipedia al het nodige gezien. Mijn gemopper was gericht aan een gemeenschap die onderling te verdeeld lijkt te zijn om een voor iedereen gemakkelijk te onthouden naam voor zichzelf vast te stellen. En dat is jammer, want het niet hebben van een uitspreekbare naam draagt niet bij aan een brede erkenning van die gemeenschap. "Queers en verwanten" klinkt al een stuk menselijker dan een hele lading letters die geen uitspreekbaar woord vormen.

Jij ook nog de beste wensen voor 2021! Quistnix (overleg) 31 dec 2020 17:30 (CET)Reageren

Botactiviteit

[brontekst bewerken]

Beste,

Uw botaccount heeft meer dan drie jaar geen bewerkingen uitgevoerd op de Nederlandstalige Wikipedia. In overeenstemming met het lokale botbeleid wordt de botbit over drie maanden verwijderd. Mocht u uw botbit willen behouden, dan kan dat worden aangegeven op Wikipedia:Bots/Bevestigingen.

Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 1 jun 2021 01:27 (CEST)Reageren

Vlag van Verenigd Koninkrijk English 

Dear bot owner,

Your bot account hasn't made any edits on the Dutch Wikipedia for at least three years. In accordance with the local bot policy the bot flag will be removed in three months. If you want to retain the bot flag, you can opt out by going to Wikipedia:Bots/Bevestigingen.

With kind regards, Kippenvlees (overleg‽) 1 jun 2021 01:27 (CEST)Reageren
Mijn botje is gaan slapen. Mocht hij ooit weer ontwaken dan zal ik opnieuw om een botbit verzoeken. Quistnix (overleg) 4 jun 2021 21:22 (CEST)Reageren

vraag

[brontekst bewerken]

Beste Quistnix,

Ik zag dat je heel mooie foto's had van de havendagen Rotterdam (2007 en 2009). Ik weet dat ik die zonder meer volgens de licentie gegevens mag gebruiken met naam- en bronvermelding maar ik overleg liever eerst even.

Nu ben ik pas begonnen met een site over deze havendagen op een wiki achtige omgeving (Fandom), misschien vind je het leuk om mee te helpen.?

H.Klaverk. (overleg) 11 mei 2022 23:14 (CEST)Reageren

Beste H.Klaverk., ik ben de laatste tijd minder actief op Wikipedia dus ik lees de berichten op mijn OP niet dagelijks. Ik wil best wel helpen. Het handigst is om mij te mailen (mail link "deze gebruiker e-mailen"). Groeten, Quistnix (overleg) 14 mei 2022 23:22 (CEST)Reageren

Lloyd's Register Stoomwezen

[brontekst bewerken]

Dag Quistnix. Zie mijn aanpassingen naar aanleiding van deze bewerkingen. Het is ingewikkelde materie, ik ben misschien wel een paar uur bezig geweest om van alles te lezen en proberen te begrijpen, maar misschien is dit zo goed. Het is een tien jaar oud artikel van je, dus misschien weet je het zelf ook niet meer precies. Hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 5 dec 2022 14:19 (CET)Reageren

Het ziet er goed uit. Na tien jaar en heel veel artikelen ligt het mij niet meer zo erg bij, maar ik ben blij dat je ernaar hebt gekeken en het nodige hebt verbeterd. Groeten, Quistnix (overleg) 6 dec 2022 22:06 (CET)Reageren
Ah, fijn. Bedankt! Een mooie week verder, Quistnix. Mvg, ErikvanB (overleg) 7 dec 2022 02:35 (CET)Reageren

Sterrendag

[brontekst bewerken]
Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen. Quistnix, bedankt voor jouw inzet rondom wapens, vlaggen en vele andere onderwerpen. Dqfn13 (overleg) 31 dec 2022 14:51 (CET)Reageren
@Dqfn13: Dank je! Ook jij bedankt voor al je bijdragen. Ik wens je ook het allerbeste voor het komende jaar toe. Groeten, Quistnix (overleg) 31 dec 2022 15:58 (CET)Reageren

Zou jij kunnen beschrijven voor alle vlaggen van voormalige Nederlandse waterschappen, net als wat je deed bij alle vlaggen van voormalige Nederlandse gemeenten? Alexphangia Overleg 4 okt 2023 19:17 (CEST)Reageren

Op het moment ben ik met andere dingen bezig, maar ik zal er binnenkort naar kijken. Quistnix (overleg) 6 okt 2023 21:25 (CEST)Reageren
Is goed. Ik heb alleen de vlaggen van huidige waterschapen en de voormalige Friese waterschappen gescheven. Alexphangia Overleg 6 okt 2023 22:05 (CEST)Reageren

Vlag van Bussum

[brontekst bewerken]
Bussum vlag onofficieel

Is deze bovenstaande gemeentevlag ooit officieel gebruikt? Of het was onofficiële variant? Of misschien is gewoon een foutieve vlag. (Bronnen: [1][2]) Alexphangia Overleg 9 okt 2023 22:59 (CEST)Reageren

Deze bronnen heb ik in het verleden ook wel gebruikt, maar ze blijken niet altijd even betrouwbaar. Ik ben er tegenwoordig voorzichtig mee. Quistnix (overleg) 11 okt 2023 19:31 (CEST)Reageren

Melding over artikelen van Torval, PeterKeijsers of Paolingstein

[brontekst bewerken]

Beste Quistnix,

Uit onderzoek is gebleken dat vele pagina's die door een gebruiker onder de naam Torval, PeterKeijsers of Paolingstein zijn aangemaakt, niet voldoen aan de normen die op de Nederlandse Wikipedia gelden met betrekking tot verifieerbaarheid. Tijdens een recente stemming is besloten dat deze artikelen uit de hoofdnaamruimte zullen verdwijnen, tenzij iemand duidelijk aangeeft, voor 23 november 2023, dat het betreffende artikel gecontroleerd is, dat wil zeggen dat de feiten gecontroleerd zijn in onafhankelijke bronnen en dat alle opgegeven bronnen zorgvuldig aangeven wat deze worden toegedicht. Omdat jij meerdere van deze artikelen in het verleden bewerkt hebt, willen we jou met dit bericht wijzen op de volgende artikelen op deze lijst:

Als je vindt dat een artikel daadwerkelijk voldoet aan alle eisen, dan kan je dit aangeven op de nalooplijst. Gelieve dan ook het sjabloon bovenaan de artikelpagina te verwijderen.

Alvast bedankt, mede namens Bertux,

RonnieV (overleg) 22 okt 2023 16:05 (CEST)Reageren

Waar nodig, kleine correcties gemaakt en gemeld. Geen redenen voor verwijdering van de gecontroleerde artikelen gevonden, op 1 artikel na (evt. na correcties).

Lang niet gesproken!

[brontekst bewerken]

Hey Quistnix, enige lange tijd elkaar niet meer gesproken! Heb enige tijd terug een mail gestuurd maar denk dat het email adres uit dienst is. Ben erg benieuwd hoe het met je gaat en moet zeggen dat je af en toe voorbij komt in mijn gedachten zoals onder andere met de beurs in Emmen bijvoorbeeld. ;) Nog altijd woonachtig op de zelfde woonplek? Wens je in ieder geval een fijne dag!

Ano Niem (overleg) 28 apr 2024 10:23 (CEST)Reageren

Wow! Dat is lang geleden. Ik heb ook geprobeerd om jou te bereiken, maar tevergeefs. Jij hebt mij ooit naar Wikipedia geleid! Probeer mij te mailen via de "mail deze gebruiker" link. Nog een fijne dag! Quistnix (overleg) 28 apr 2024 17:23 (CEST)Reageren