Gebruiker:Stunteltje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Stunteltje,
van Lelievlet 582 STUNTEL

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
fr-1 Cette personne peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.
Deze oud-Rotterdammer woont tegenwoordig in Zoetermeer
Lach Deze gebruiker is 16 jaar en 106 dagen actief op Wikipedia
Deze gebruiker is ook nadrukkelijk met meer dan 22.000 bestanden aanwezig op Wikimedia Commons
Deze gebruiker fotografeert graag schepen voor Wikimedia Commons
Deze gebruiker hanteert één gebruikersnaam voor alle projecten van Wikimedia
Lijst van alle Gebruikersboxen

De STUNTEL is een vlet van mijn vader, die door Botenbouw Tukker in Alblasserdam in 1972 werd gebouwd. De vlet was lange tijd de bijboot van mijn Stella Maris (schip, 1929), een binnenschip. (Ik kon in 1969 geen jachtje betalen, deze schepen gingen in die jaren of naar de sloper of gingen over naar de recreatie voor iets meer dan de prijs van oud ijzer.) In 1974 is er een Beenhakker zwaardkast in gezet en als Lelievlet zeilend gemaakt onder nummer 582, een toen reserve zeilnummer van de Scouting Lischgroep, groep 1 Rotterdam.

De naam was de koosnaam van mijn moeder (1913 - 2006). Mijn vader vond dat hij z'n schip naar z'n vrouw moest noemen, maar ook dat haar doopnaam daar te lang voor was. Ik gebruik die koosnaam op diverse forums, omdat deze ook voor nogal wat leden van Scouting de herinnering levend houdt en ik me er nog wel eens achter verschuil.

Huidige ligplaats: Zoetermeerse Plas of beter, een zijsloot van de Broekwegwetering.

Het zal duidelijk zijn dat één van mijn liefhebberijen de binnenvaart/watersport is. Ik heb een Rijnpatent voor de gehele Rijn en daarbij het groot vaarbewijs waarmee ik elk binnenschip door Europa mag varen.

Als elektromonteur van scheepsinstallaties na mijn diensttijd ontwerper van elektrische installaties in de industrie en utiliteitsbouw geworden bij Van Rietschoten & Houwens en later de op tekenkamer bij Shell Moerdijk groepsleider bij het ontwerpen van alles tussen de microvolts en de hoogspanning. Legde op het hoofdkantoor in Den Haag als standardiser ook de basis voor de elektronische versie van de Shell standaardisatie in MESC. Studeerde ondertussen 's avonds rechten en verdiende er daarna m'n brood mee op het Koninklijke/Shell Exploratie en Produktie Laboratorium (KSEPL) te Rijswijk ZH.

De STELLA MARIS voor de wal aan het Groenewegje in Den Haag

Handige links[bewerken | brontekst bewerken]

Voor Commons[bewerken | brontekst bewerken]



WikipediaDit is een gebruikerspagina

Als u deze pagina op een andere website aantreft dan op Wikipedia, bekijkt u een zogenaamde "mirror"-website. Wees u er dan van bewust dat deze pagina verouderd kan zijn en dat de gebruiker die op deze pagina wordt genoemd geen persoonlijke betrokkenheid heeft met enige andere versie van deze pagina dan die op Wikipedia zelf. De oorspronkelijke gebruikerspagina vindt u op Wikipedia.