User talk:TheDragonhunter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Gebruikerspagina Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF   Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Overlegpagina Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF  


Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder
Dit is de overlegpagina van de gebruiker TheDragonhunter. Indien je me een vraag wilt stellen, kan dat hieronder of door hier te klikken.
This is the talk page of user TheDragonhunter. If you want to ask me something, you can do it below or click here.


Hallo TheDragonhunter, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.040.437 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

2020[brontekst bewerken]

Beste wensen voor het nieuwe jaar voor iedereen, die dit leest of niet leest.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 2 jan 2020 20:56 (CET)

Je wensen blijken niet per sé uitgekomen te zijn hè... ;) Wikidrinker overleg 5 sep 2020 13:27 (CEST)

Foto's uploaden?[brontekst bewerken]

Hallo, Je berichtte me onlangs over het feit dat ik foto's op een oud, niet meer gebruikt gebied had ge-upload. U heeft toen deze "genomineerd" en verplaatst naar WP:TBA. Prima, maar hoe doe ik dat zelf in het vervolg? Komende weken zal ik nog wel wat meer afbeeldingen aan de geschiedenis van Oudenbossche Harmonie toe gaan voegen, dus een "apekaart" is dan wel lekker, vr.gr. Ton Peeters AAPdesign– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Aapdesign (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Hallo. Dat doe je op Wikimedia Commons. Daar kom je normaal terecht als je in de linkerzijbalk op "Bestand uploaden" klikt (onder "Hulpmiddelen"). Zie ook Help:Gebruik van bestanden. Een prettige avond verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 21 jan 2020 00:32 (CET)

Moçâmedes[brontekst bewerken]

Beste Dragonhunter. Je suggereerde een naamswijziging voor Namibe (stad) ipv de door mij doorgevoerde verandering. Mij best, maar volgens mij kan dat dit niet omdat de nieuwe naam Moçâmedes al een redirect is naar de te wijzigen pagina. Gaat om een stad die eerst Moçâmedes heette, daarna Namibe en nu terug Moçâmedes... Raad? Johanraymond (overleg) 27 apr 2020 20:08 (CEST)

Hallo. Mijn excuses, mijn bewerkingssamenvatting was blijkbaar wat onduidelijk, vermoed ik. Ik zal het nog eens proberen.
  • "Gewone" gebruikers zoals jij en ik kunnen ook redirects overschrijven (redirect wordt verwijderd bij titelwijziging), maar dan enkel onder strikte voorwaarden. Hier gaat dat inderdaad niet aangezien de redirect een bewerkingsgeschiedenis heeft. (Ter info, die voorwaarden heb ik recent trouwens hier eens toegelicht, niet zo relevant voor dit).
  • Knip en plak is echter dan niet zo'n goede oplossing. Dat staat toegelicht bij het tweede puntje van het kopje "Opmerkingen" op Help:Titel van een pagina wijzigen. De licentie van Wikipedia vereist naamsvermelding. Vandaar dat de bewerkingsgeschiedenis liefst bewaard blijft of op zijn minst naar verwezen wordt. Bij knip en plak gaat die bewerkingsgeschiedenis verloren. Daarom is een titelwijziging op deze manier eigenlijk ongewenst. Heeft te maken met auteursrechten... (ik ben daar wel niet zo'n expert in).
  • Als het technisch niet mogelijk is voor "gewone" gebruikers zoals jij en ik om redirects te overschrijven bij een titelwijziging, dan kunnen moderatoren dat wel doen. Zij kunnen onder meer pagina's verwijderen (nu ja, niet definitief, maar ja min of meer) en zij kunnen zulke titelwijzigingen wel uitvoeren. De juiste verzoekpagina om dit aan te vragen, is Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen (of WP:AV). Daar kan je een moderator vragen (liefst met een motivatie) om zo'n titelwijziging als deze uit te voeren.
Hopelijk was dit duidelijker en helpt dit je verder. Een prettige avond verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 27 apr 2020 22:31 (CEST)
Ter info, mogelijk had je er niet meer aan gedacht. Dus ik heb daarnet zelf naar een bron gezocht en een verzoek geplaatst op WP:AV. Dus het zou na de afhandeling van het verzoek in orde moeten zijn. Een prettige avond verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 4 jun 2020 21:28 (CEST)

Campo de Santa - Tacima[brontekst bewerken]

Nu zijn er twee pagina's over een en dezelfde plaats. Ik had een verwijzing gemaakt om het probleem op te lossen, maar dat is zo net ongedaan gemaakt. Maar ze zijn dus echt weer terug gegaan naar de eerste naam, Tacima. Check de Portuguese pagina. Arnoud van Dillewijn (overleg) 3 jun 2020 02:53 (CEST)

Hallo. Nee, 1 lemma, want ik had je bewerking op die redirect ook teruggedraaid. Het staat inderdaad wel nog op de oude naam. Ik had geen bezwaar tegen de hernoeming. Een uitgebreidere toelichting had ik in deze bewerkingssamenvatting gegeven, waarvan je normaal wel een melding had gekregen. Het is op Wikipedia niet toegestaan om de titels van artikels te wijzigen met knip en plak. De gebruikte licentie op Wikipedia (auteursrechten, zelf geen expert in) vereisen naamsvermelding, wat op Wikipedia gedaan wordt via de bewerkingsgeschiedenis. Als je echter de titel wijzigt met knip en plak, dan gaat die bewerkingsgeschiedenis verloren. Samenvoegen is iets anders.
Je wijzigt de titel dus via het dropdownmenu rechtsboven (de gewone methode, zie ook Help:Titel van een pagina wijzigen). Indien dat niet gaat (een redirect met een bewerkingsgeschiedenis bv. zoals hier), dan vraag je het op WP:AV. Hopelijk helpt dit je verder. Een prettige dag verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 3 jun 2020 14:31 (CEST)

Vraag[brontekst bewerken]

Beste TheDragonhunter, al eens hier gekeken? Gezien wat ik hier aantref moet dat geen probleem zijn en het is soms erg handig. Een andere optie is natuurlijk deze. Groet, Wutsje 7 jun 2020 02:33 (CEST)

Hallo. Ja, ik heb daar al weleens gekeken.Glimlach Ik vind het echter voor mijzelf niet zo'n meerwaarde. Ik gebruik naast "ongedaan maken" ook de zeusmodus om wijzigingen ongedaan te maken. Ten opzichte van "ongedaan maken" lijkt het terugdraaierbitje me wel een meerwaarde, maar ten opzichte van de zeusmodus vind ik het niet zo'n meerwaarde. Sterker nog, ik vind zelf de zeusmodus beter, behalve natuurlijk bij vandalismebestrijding. Ik ben niet echt een hele actieve vandalismebestrijder. Dus hou ik het op de zeusmodus. Wel heb ik al overwogen om zowel de zeusmodus als het terugdraaierbitje te gebruiken, maar dat lijkt me wat onhandig.
Wat die andere optie betreft, dank voor het compliment. Ik denk echter niet echt dat ik wat dat betreft een grote meerwaarde kan leveren en verder betwijfel ik of ik er wel geschikt voor ben. Ik heb dat vorig jaar geprobeerd om dat eens uitgebreider toe te lichten, mocht het je interesseren. Ik waarschuw je wel. Het is een hele lap tekst. Het laatste puntje daar weegt natuurlijk een stuk minder mee dan de anderen. Wat ik toen schreef, geldt min of meer nog altijd nu. Ik ben tegenwoordig zelfs minder actief als toen. Af en toe eens vragen op de helpdesk beantwoorden, doe ik echter met plezier. Zelfs als ik minder actief ben. Ik geef wel toe dat moderator wel iets is, dat ik me op termijn misschien ooit zie worden. Iets als arbcomlid daarentegen zie ik me bijvoorbeeld nooit worden. Dat is helemaal niks voor mij. Een prettige avond verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 8 jun 2020 02:59 (CEST)
Beste TheDragonhunter, ik begrijp het en ik heb er begrip voor. Het is alleen zo dat er steeds minder mods zijn, die steeds meer werk te doen hebben. Zelfs op de allerverste achtergrond is nog wel een plekje voor capabele mensen, zie bv. hier. :-)   Groet, Wutsje 9 jun 2020 04:43 (CEST)
Hallo. Dat besef ik wel. Het is ook al een tijd geleden sinds we nog een volledige arbcom gehad hebben en de opkomst bij peilingen/stemmingen/discussies (via WP:OG) lijkt me ook steeds lager. De bureaucraten zijn ook teruggevallen naar het minimumaantal (strikt genomen, eentje meer, maar die is al een hele tijd inactief). Mods zoals MM, natuur12, kattenkruid en Wikiklaas (hoewel dat ik wel ergens meermaals een IP-adres tegenkwam, waarbij de bewerkingen me sterk deden denken aan de laatste, misschien mijn verbeelding) laten een leemte achter, die niet makkelijk op te vullen is. Langs de andere kant kwamen er wel mods zoals Encycloon en Thieu1972 bij, maar dan nog ... . Wikipedia in vrije val. Een oplossing is echter makkelijk gezegd dan gedaan. Wel jammer dat ik gezien mijn aard waarschijnlijk geen grote bijdrage zou kunnen leveren zelfs als ik er een zou worden. Het is een prachtig project.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 10 jun 2020 02:09 (CEST)

André-Paul Duchâteau[brontekst bewerken]

Hoi collega! Ik zag nu pas dat je vandaag ook had gewerkt aan artikel André-Paul Duchâteau. Omdat De Stripspeciaalzaak zo'n uitgebreide bio publiceerde, vond ik dat wij niet konden achterblijven en heb ik hun artikel als bron gebruikt voor een uitbreiding. Ik doe er binnenkort nog wel wat aan verder, maar blij te zien dat je hem alvast ook iets uitgebreider beschreven wou zien. Scenaristen van zijn kaliber zijn schaars, ik denk meteen aan grote namen als Goscinny, Cauvin en Greg, dus een beetje eerbetoon lijkt me wel gepast. Hou je alleszins niet in om te verbeteren en zelf uit te breiden! MichielDMN 🐘 (overleg) 30 aug 2020 23:33 (CEST)

Hoi! Alvast mijn excuses voor de latere reactie. Klopt, ik vond het ook wat kort, maar wegens tijdsgebrek breidde ik het niet te veel uit. Op zijn minst toch een infobox en wat kleine dingetjes. Duchâteau is absoluut een grote naam. Ik moest toevallig ook aan die drie denken (en Van Hamme) toen ik het vernam. Dank je voor de uitnodiging. Misschien heb ik wat tijd voor het weekend, maar anders kijk ik er misschien eens van t weekend naar. Ik zag wel dat jij al aardig in de weer geweest bent.Knipoog Een prettige avond verder. Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 3 sep 2020 01:31 (CEST)

Waarom[brontekst bewerken]

...wordt je eigenlijk geen mod? Volgens mij doe je veel goed werk en heb je genoeg kennis en ervaring. Ciell 5 sep 2020 00:28 (CEST)

Hoi. Dank je voor het compliment. Voldoet het antwoord bij het kopje "Vraag" hierboven (en eventueel de uitgebreidere toelichting waarnaar ik linkte) of wil je dat ik dat nog wat extra toelicht? Een prettige avond verder. Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 5 sep 2020 00:50 (CEST)
Ik had hem wel zien staan, maar heb hem inderdaad niet helemaal gelezen. Ik heb nu even de tijd genomen om ook je reactie uit 2019 door te lezen en vind het jammer om te zien dat je daarin de zwaarte van de taak overschat, en tegelijk de breedte van de taak onderschat.
Er zijn enkele moderatoren actief in de nacht: Wutsje is er daar eentje van, RonaldB ook geregeld. Dat is eigenlijk waarom ik je gisteren aansprak. Overdag is er genoeg controle, de nachten zijn altijd al kwetsbaar geweest. Maar ik vind je toon daarnaast ook heel erg fijn: voor mij is dat een kernaspect van een goede moderator. Of je nou het onderhoudswerk doet, of de knopen doorhakt (de scheiding die jij aangeeft), modereren is juist ook het stroomlijnen van discussies en processen. Dus ja: in de kern klopt wat je in 2019 zei, maar je moet ook bent pais en vree kunnen bewaken in de gemeenschap, balans houden, knelpunten signaleren en eventueel oppakken. Dat zijn juist de eigenschappen die iemand geschikt (of ongeschikt) maken voor een moderator en die herken ik allemaal in hoe jij de zaken aanpakt: het geeft mij vertrouwen in jou.
Dat mediaten kun je als gebruiker zonder extra rechten inderdaad ook, en het zou mij niet echte uitmaken of je heel veel doet door dagelijks live vandalismecontrole te doen, of eens in de week op je gemak in de nacht een TBP-sessie afhandelt. Of zelfs gewoon je eigen verplaatsingen oplost, omdat ik het vertrouwen heb dat jij er absoluut voor openstaat als iemand er achteraf vragen over heeft. "... het overige onderhoud is nauwelijks een belasting" zeg je in 2019: met 34 moderatoren is het wat mij betreft welkom dat vertrouwde gebruikers hun eigen boontjes kunnen doppen en en passant ook een nachtelijke onruststoker kunnen blokkeren. Ciell 5 sep 2020 17:02 (CEST)
Hoi. Alvast mijn excuses voor de latere reactie. Ik had wat tijdsgebrek en had je reactie nog wat laten bezinken. Betreft de zwaarte van de taak overschat, en tegelijk de breedte van de taak onderschat. Die zin vindt ik heel mooi verwoord. Ik heb er zelf (nog?) geen ervaring mee, dus dat kan inderdaad zo zijn. Verder weet ik wel van mezelf dat ik iemand ben, die veel twijfelt, wat ik in 2019 daar geloof ik ook al ergens gezegd had. Dat heeft zowel goede als slechte kanten. Vandaar vind ik het lastig om zulke beslissingen te nemen, maar als ik ze al neem, dan probeer ik ze wel ineens goed te nemen. Ik had het al hierboven tegen Wutsje gezegd, maar ik ben tegenwoordig (nog altijd nu) minder actief dan vroeger. Ook 's nachts. Als ik zo'n stap al zou nemen, doe ik dat liever wanneer ik op zijn minst terug wat meer tijd heb en dus ook terug wat actiever bent. Over dat stuk breedte van de taak onderschat had ik eigenlijk nog niet bij stilgestaan. Dat nachtelijk aspect heb ik inderdaad wellicht wat onderschat.
Ik zie mezelf eigenlijk niet nog steeds niet als een geschikte mod, maar ik waardeer het wel dat jij daar anders over denkt. Zeker aangezien ik jou (en ook de anderen die het eerder vroegen) tot de betere mods reken. Ik probeer trouwens inderdaad wat te letten op mijn toon. Hoewel dat ik daar niet altijd 100% mee tevreden ben. Met je laatste zin ben ik het ook mee eens. Misschien is het iets voor later. Eerst maar eens proberen om terug wat meer tijd te hebben om artikelen te kunnen schrijven. Een prettige avond verder. Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 8 sep 2020 20:13 (CEST)

Enola (webzine)[brontekst bewerken]

Wellicht handig als je de gebruiker die dit aanmaakte even verteld waarom het weg moet, en langs welke weg het artikel dan teruggevraagd kan worden? Niet iedereen is van onze starre regeltjes op de hoogte, en dat het in dezelfde vorm werd teruggeplaatst is niet zo vreemd, omdat de verwijderde tekst nog op WikiSage staat. Edoderoo (overleg) 10 sep 2020 15:06 (CEST)

Hoi. Afhankelijk van wat voor nuwegverzoek het is, meld ik het op de OP of niet. (meestal niet, ev. wel hola-sjabloon o.i.d.) Artikelen, die eerder via TBP verwijderd werden en in dezelfde vorm of quasi-nuwegvorm geplaatst worden, meld ik niet en al zeker niet bij geregistreerde gebruikers. Ik probeer er wel op te letten dat de toelichting bij het nuwegsjabloon enigszins duidelijk is. Die worden vaak overgenomen als toelichting of de afhandelende mod gebruikt eventueel een andere toelichting. Verwijderde pagina's zijn (afgezien van de logboeken waar niemand naar kijkt) normaal ook zichtbaar in de volglijst, waar je die toelichting ook kan lezen. Indien 1/2 onvoldoende is, kan het achteraf nog nagevraagd worden.
Wat het laatste betreft, gezien de tekst me bekend voorkwam, had ik inderdaad eerst op wikisage (en de bewerkingsgeschiedenis aldaar) gekeken. Vandaar inderdaad "in dezelfde vorm". Het leek me verder niet nodig om voor zoiets webarchives te doorzoeken. Een fijne dag verder. Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 10 sep 2020 17:15 (CEST)
Van een degelijke uitleg kan een (nieuwe) gebruiker nog wel wat leren. Van je warrige verklaring hierboven snap ik zelfs niets. Edoderoo (overleg) 10 sep 2020 21:12 (CEST)
Hoi. Dat blijft inderdaad een werkpuntje. Er staat dan ook "probeer" en "enigszins". Dank je om daar op te wijzen. Ik heb trouwens begrip voor je reactie. Een prettige dag verder. Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 12 sep 2020 12:09 (CEST)

Wikipedia:Wikiproject/Stopknop is van start![brontekst bewerken]

Hallo, beste Dragonhunter, Vanwege je eerdere bijdrage in De Kroeg wil ik je er graag op attent maken dat het project Wikipedia:Wikiproject/Stopknop van start is gegaan. Zou je er je kundige blik op willen werpen? Het is mijn eerste Wikiproject namelijk en hoop dat het een vlucht mag krijgen. Je bijdrage is in elk geval welkom! :) --Theo Oppewal (overleg) 14 sep 2020 13:25 (CEST)

Hallo. Dat was destijds inderdaad een interessante discussie over iets, waar hier niet altijd genoeg aandacht aan wordt besteed. Dank je om mij erop te wijzen, hoewel dat ik het via de misbruikfilter toevallig al iets eerder was tegengekomen. Ik weet niet of ik hier veel kan helpen, maar ik heb het alvast in mijn volglijst gezet en zal er misschien later eens goed naar kijken. Een prettige avond verder. Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 14 sep 2020 18:54 (CEST)
Bedankt voor je reactie. Alleen meekijken is mij al heel wat waard! Vriendelijke groeten, --Theo Oppewal (overleg) 15 sep 2020 19:23 (CEST)

Atomium[brontekst bewerken]

Hello TheDragonhunter,

I'm sorry, I'm not sure how this works (you know I'm from fr-wiki). I thought you might be interested about the 2020 Atomium Awards, I updated the page on fr-wiki; besides, I wrote a stub about Charel Cambré based on Fr articles. Too bad I can't understand Dutch. Best regards, Bédévore (overleg) 17 sep 2020 23:10 (CEST)

Hi. It's been a while. I've already seen it, but thanks for the notice. I was waiting for additional Dutch sources, but it seems like they only care about the Bronzen Adhemar/Adhémar de bronze so far. Understandable I guess, but I'm still gonna wait a little bit. Nice article btw!
Knowledge about Dutch isn't too important regarding Dutch or Belgian comic authors. The comic store behind comiclopedia is based in the Netherlands. The current editors of the comiclopedia are a Dutchman and a Belgian as well. So Belgians and Dutchmen (and of course much more) are really represented well. Comiclopedia mostly focuses on English, so you don't need to know Dutch. :) Only scenarists aren't always there, beside exceptions like Goscinny, Cauvin, Duchâteau and Van Hamme. Kind regards. Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 18 sep 2020 14:37 (CEST)

Bedankt[brontekst bewerken]

voor het melde van het overlijden van EW, ik zou het anders gemist hebben. Peter b (overleg) 29 sep 2020 11:48 (CEST)

Hallo. Geen probleem. Bij iemand die je zelf (goed) gekend hebt, lijkt het niet weten me erger dan dit. Sterkte. Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 29 sep 2020 17:59 (CEST)

Misbruikfilter[brontekst bewerken]

Verplaatst naar Overleg gebruiker:Sjipsvingerjoch en aldaar geantwoord.

Jubileum[brontekst bewerken]

Themanwithnowifi (overleg) 16 nov 2020 12:58 (CET)

Hallo, sorry voor de latere reactie. Wauw, het is al 5 jaar... . Ik beschouw mezelf trouwens pas actief vanaf halverwege 2015. Bovendien heb ik ook minder actieve periodes gehad. Het lijkt me dus helemaal niet laat. Dank je. Een prettige avond verder. Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 22 nov 2020 03:11 (CET)

Collectie Anton en Annick Herbert[brontekst bewerken]

Beste Dragonhunter,

Als medewerker van Herbert Foundation heb ik laatst de wikipedia pagina 'Collectie Anton en Annick Herbert' gewijzigd op vraag van Anton en Annick Herbert zelf. Zij kiezen er bewust voor om bepaalde informatie op Wikipedia te delen en andere informatie niet. Samen met hen hadden we een tekst opgemaakt. Nu zie ik dat u onze wijzigingen ongedaan gemaakt heeft. Ik wou u laten weten dat wij er toch voor kiezen om onze tekst rond Herbert Foundation online te plaatsen i.p.v. de informatie die nu op de pagina te vinden is.

Hartelijke groeten en dank, Blanchka (overleg) 18 nov 2020 08:51 (CET)